CNN; Yargıda 3. Reform Paketi

Yeni Çek kanunu
Adalet Bakanlığı, 2012’de önemli yasal düzenlemeler ve yargı ve infaz sisteminde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanlığının 2012 hedeflerinin başında öncelikle, "yargıyı hızlandırma ve tutukluluk sürelerini kısaltacak hızlı yargılanmanın sağlanması" var. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargının hızlandırılması için bakanlığımızdan gelen önemli miktardaki düzenlemelerin parlamento çalışmaya başladığında sunulacağı açıklamasında bulundu.

Yargının hızlandırılması için hazırlanan "Yargıda 3. Reform Paketi" ile ilgili yasal düzenlemeler arasında İcra İflas Kanunu değişikliği var, ayrıca "kaçak elektrik" kullanımına ilişkin cezalar ve çek kanunu da yeniden düzenlenecek. Bu davalarda hürriyeti bağlayıcı cezalar verilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor, bu durumda sayısı milyonları bulan kaçak elektrik ve karşılıksız çek davaları azalınca yargının iş yükü de önemli ölçüde hafifleyecek.

Değiştirilen "Hukuk Muhakemeleri Kanunu" Ekim 2011 de yürürlüğe girdi, Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu 1 temmuz 2012 den itibaren geçerli olacak, şimdi sıra yasanın uygulanmasında gerekli mevzuat değişikliklerinde. Ayrıca yeni kanunların uygulama süreçleri takip edilecek ve gerekirse değişiklikler yapılacak..

Mevzuatta yapılacak bir diğer önemli düzenleme sesli ve görüntülü iletişim tekniği ile ifade alma sistemi. Tutuklu ve hükümlüler, online bağlantı ile bulundukları cezaevinden ifade verebilmesi sağlanacak.

Yüksek mahkemelerin daha hızlı çalışması için personel ve teknik desteğin artırılması planlanırken hakim, savcı, adli personel ve gardiyan alımları 2012’de devam edecek.

Hükümlü ve tutukluların yasal haklarının genişletilmesi için yasal düzenleme hazırlığı da başlatılırken, 99 bin 781 kişinin yararlandığı denetimli serbestliğin sınırları daha da genişletilecek. Basit suçlardan dolayı kişilerin cezaevine girmesi yerine topluma yararlı işlerde çalıştırılması yönünde mevzuat hazırlanacak.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hak ihlali olarak gördüğü konular da 2012 de Adalet Bakanlığı'nın hedefinde olacak, yeni kurulan "İnsan Hakları Daire Başkanlığı" AİHM nezdinde Türkiye aleyhine açılmış davalardan oluşan sorunların aşılması için yasal düzenlemeler hazırlayacak.
Çocuk suçluların rehabilitasyonu için çocuklar için özel infaz önlemlerinin alındığı kapalı kurumlar ve eğitim evleri yaygınlaştırılacak.

Çocuk suçluları için eğitim evleri açılacak rehabilitasyonu için çocuklar için özel infaz önlemlerinin alındığı kapalı kurumları yaygınlaştırılacak. Uluslararası standartlara uymayan cezaevlerin kapatılacak. Yerlerine yenileri inşa edilecek. Jandarmanın cezaevleri güvenliğinden çekilmesine yönelik çalışmalar hızlandırılacak.

Kategori: Yeni çek kanunu, çek kanunu, karşılıksız çek, Adalet Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, AİHM, Sadullah Ergin, Yargının Hızlandırılması, TBMM, Çek davaları

40 yorum:

  1. Aliye Ahiskali31 Aralık 2011 13:36

    sayın bakan ve milletimizin güzide mümessilleri insan hak ve hürriyetlerine duydukları saygıyı bir kez daha göstermiştir. okuduğu bir şiir yüzünden acımasızca hapse tıkılan aziz başbakanımıza biz çek mağdurlarının acı hayatına gözlerini ve kulaklarını kapamadığı için şahsım arkdaşlarım ve onbinlerce aile adına müteşekkirim. bu onbinler hassasiyetinizi unutmayacak. elbette bu yolda mücadele eden akparti, chp, mhp ve bdp mensubu vekillerimizin özverili çalışmalarının bu işin temelinde yattığıda asla unutulmamalıdır. sayın dalet bakanımıza adalet komistonunun kıymetli üyelerine sayın egemen bağış beyefendiye, sayın sinan aygün beyefendiye, sayın devlet bahçeli ve mhp yönetimine, sayın hasip kaplan beyefendiye ve meclis dışında bu işin takipçiliğini yapan bendevi palandöken beyefendiye, oda başkanlarına, esnaf ve sanatkarlar odalarına ve ismini sayamadığım yüzlerce büyüğümüzede teşekkür ediyorum. VE ELBETTE BU MÜCADELENİN MİHMANDARLIĞINI YAPAN SAYIN BASKETÇİ, CÜNEYT VE AZİZ DAVA ARKADAŞLARINA SONSUZ ŞÜKRANLARIMI İLETİYORUM. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN! BİLMEM FARKINDAMISINIZ BİNLERCE AİLELERİ KAVUŞTURUYOR KAYBOLMAK ÜZERE OLAN BİR NESLİ KURTARIYORSUNUZ!

    HERKES BİR DAHA GÖRDÜ Kİ MECLİSİMİZ TEFECİLERE VE KARANLIK ZİHİNLERE TESLİM OLMAMIŞTIR OLMAYACAKTIR!

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞLAR SAYIN BAKAN AÇIKLAMA YAPTI.BU KADAR İNSAN KONUŞTU ÇEKTE CEZA KALKACAK DİYE BU KADAR İNSAN YALAN SÖYLEMİYOR HERHALDE BU KADAR BEYEFENDİLER DE YALAN SÖYLÜYORSA ARTIK PES DEMEMİZ LAZIM.ÇEKTE CEZA KALKMASIN DİYENLER TEFECİLERDİR.BİRTEK ONLARIN İŞİNE GELMEZ.BU İNSANLIK BİR GÜN BU TEFECİLERİN SONUNU GETİRECEKTİR.BÜTÜN ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIN YENİ YILINI KUTLAR HEPİNİZE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.BU YASA YA ÇIKACAK YADA ÇIKACAK ELBET SAĞ DUYU ÜSTÜN GELECEKTİR.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  3. KARDEŞİM BEN HAZIRIM BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINI DA BİRKEZDE BEN DAVET EDİYORUM EĞER BU KANUN ÇIKMAZSA HEP BERABER KAPIKULEDEN BU ÜLKEYİ TERKETMEYE ÇAĞIRIYORUM.HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  4. Yeter artıııııkkkk,bu yasanın çıkmasını beklemekten yorulduk.Ne zaman çıkacak Allah aşkına,çocuklarıma babanız şehir dışında demekten yoruldum,gelecek demekten yoruldum.Suçu sahtekarın tekine mal kaptırması.Bizim günahımız ne,çocuklarımın günahı ne,eşim hapisteyken nasıl ödeyebilirki borcunu,bizler ne yer ne içeriz,ödemelerimizi nasıl karşılarız,cezanın büyüğü belkide dışarıda kalanlara çektiriliyor bence,bırakın insanları özgürce çalışıp borçlarını ödesinler.Milletin vekilleri,vekillerimiz lütfen artık duyun sesimizi,tüm ev eşyalarımızı aldılar,rencide ettiler,koz onlarda ya gıkımız çıkmadı,ama bu hapis herşeyin tuzu biberi oldu,ya sabır diyorum,ya sabıırrrr.Bu durumda mutlu yıl neyimize.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar,bu GÜYAA çıkacak yeni çek kanununa tahahütlerde giriyormu acaba?bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.Benim eşimde tahahüt sucundan cezaevinde malasef.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar bu 5941 sayılı çek yasasından dolayı iki mağdur var. Biri borçlu olan diğeriise alacaklı.Çekten dolayı verilen hapislik cezası paraya döndürülüyor sonrada bu para ödenmedi diye insanlar hapse giriyor. Sanki ceki imzalayanlar devletle bir alış veriş yapmışlar borçları varmış gibi hapse atılıyor buda yetmezmiş gibi her türlü ticari haktan da mağdur ediliyorlar.Bu kanun bana göre ne hakka nede hukuka uygun deyildir. insan haklarınada aykırı.2 esne önce çıkmış bir kanun da bu kadar yanlışlar olurmu taktir takip edenlere.

    YanıtlaSil
  7. EVET BENDE BU İSYANA KATILIYORUM.GÖNÜLLÜYÜM.BU ZULÜM VE SÖMÜRÜ DÜZENİ YIKILMALI DEVLET ELİYLE VE GÜCÜYLE GASP VE HARAÇ MEZAT İCRA SATIŞ DÜZENİ YIKILMALIDIR.GEÇ KALMADAN BU ATEŞ FİLİZLENMELİDİR.

    YanıtlaSil
  8. her halde anlat deseler bu kadar güzel anlatılırdı şu vahim halde ki memeleketin ve milletin hali.belliki çok acı çekmişsin.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar,
    Çok ciddi bir teklifte bulundum içeri tıkılmak pahasına,ekstra cezalar almak pahasına bu mafya düzeni adalet sisteminin inadına,gelin kapıkule organizasyonuna hep beraber mehter marşıyla kanuni torunları olarak bir zamanlar bizim olan bulgaristana gidelim iltica edelim ben çok ciddiyim. Ben bulgaristanla görüşürüm karşılarlar bizi
    onurumuz için çocuklarımız için gelin onursuz yaşamaktansa gidelim vuracaklarsa vursunlar. Bu daha onurluca olmazmı?
    Haydi Böyle bir adalet sistemini böyle anlayışı böyle bir meclisin temsil ettiği bu ülkeyi terk edelim ve neler yapabileceğimizi ordan gösterlim onlara
    Var olanlar iletişim bilgilerini yollasınlar organize olalım

    YanıtlaSil
  10. ben 5 yıldır bulgardayım.biraz daha bakacagız.olmazsa haydin beraber ne yapılacaksa çıkalım yola.ama o iş de çok zor.iltica vs.az daha bekleyin bence.buralarda daha rezil olacaksınız eminim.saygılar.

    YanıtlaSil
  11. ne saçmalıyorsun dostum sen ? gideceksen tek başına git sen.. biz ülkemizi ve hükümetimizi seviyoruz, gereken yasa çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili arkadaşım,
    Bu memleketin başına ne geldiyse senin anlayış ve davranış şeklinden geldi. Yanında olduğun yada görünmek istediğin adamların hükümetinin derdi sen değilsin Senin gibi düşünen hakimler ve bürokratlar bu adalet sistemini ısrarla tersine çalıştıranlar.
    Sen saçmalıyorsun ortada böyle bir dert ve mağdurlar varken yanında oldukların bedelliye yasa çıkarıyor yetmiyor maaşlarını katlıyacak yasalarla uğraşıyorlar.
    Sen hala yaranmak adına edebiyat yapıyorsun. Sen kal fikrinide görüşünü de kendine sakla onursuzluğu koyunluğu hak ediyorsan alkışla yok eğer içimizde ki az da olsa dolandırıcı grubundansan da sözüm yok. Eğer sistemin yok ettiği onursuzlaştırdığı dolandırıcı damgası vurduklarındansan merhamet dilenmek anlayış sırası beklemek gibi bir hataya düşme zira bu memlekette öncelik tefecilerin öncelik asker kaçaklarının ve hainlerin aksini söyleyebiliyorsan bence bir daha bu siteye yazma.

    YanıtlaSil
  13. sayın admin
    Bu sitenin adını adalet mağdurları olarak değiştirmeni istiyorum. Zira çek mağduru adı ilk etapta hesabını bilmeyen yada borcunu ödemeyenleri anımsatıyor. Halbu ki bu konuda mağdur olmuşların büyük kısmı devletin ekonomik polititkaları kur politikaları sebebiyle diğer kısmı yine icra iflas yasassındaki adaletsiz sömürü sistemi dolayısıyla mağdur olmuş dolayısıyla alacağını alamadığından bu duruma düşmüştür. Lütfen bu teklifimi değerlendiriniz

    YanıtlaSil
  14. ozgurluk cok yakin cok

    YanıtlaSil
  15. Dışarıda olanlar gidebilir belki,ya içeridekileri nasıl kurtaracağız??

    YanıtlaSil
  16. RAMAZAN KULAC1 Ocak 2012 14:00

    ne kadar daha avutulacaksın.zulüm yasası seni de içeri tıkayıp sesin soluğun kesilince "evet haklıydılar,avutuldum" deyince iş işten geçmiş oluyor.mezarlıkllar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar, hapishanede 8 bin kişi de sen gibi ..."biz ülkemizi ve hükümetimizi seviyoruz, gereken yasa çıkacaktır."diye avunanlarla dolu.

    YanıtlaSil
  17. hep beraber mücadele edersek olur

    YanıtlaSil
  18. bizler de aynı durumdayız her yere mail atıyorum ümütsiz olmayalım

    YanıtlaSil
  19. inşallah şu icraya da bir çözüm üretilir kıyamadığım eşyalarım çürüyor depolarda ,

    YanıtlaSil
  20. Yarın yine sabahın köründe başlayacağım,adliye avukat ve hapishane üçgenine,ya bir fırsat yaratabilirsem diye çırpınmaya.Eşimin malları kaptırdığı kişi elini kolunu sallayarak dışarda,çünkü bu işin kurallarını biliyor,niye girsinki içeri,olan eşim gibi çaylaklara,dürüstlere oluyor.Ama en çokta eşlere ve çocuklara.Birde içerde olduğunu eşe dosta duyurmama çabası var.Ben artık çok yoruldummmm.Bir gün bile beklemeye tahammülüm kalmadı,günler çok uzun çoooookk.

    YanıtlaSil
  21. email vermek güvenlimi

    YanıtlaSil
  22. ÇOK DEĞERLİ BAŞBAKANIMIZA, AK PARTİ GENEL MERKEZİNE, BAKANLARIMIZA VE MİLLET VEKİLLERİMİZE ÇEK YASASI MAĞDURLARI ADINA ŞÜKRAN VE TEŞEKKÜR BİLDİRİSİDİR.


    DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ.

    Yıllardan beri tam bir çözüme kavuşturulamayan, hep geçici çözümlerle ertelenen fakat her ertelendiğinde çığ gibi büyüyüp büyük bir sorun haline gelen çek kanunu arkasında yüz binlerce mağdur ordusu yaratmıştır. Üretilen tüm geçici çözümler işe yaramamış, ne alacaklıyı ne de borçluyu tatmin etmemiş aksine sorunu dahada çıkmaz hale getirmiştir.Her defasında borça teminat özgürlüğün alınması getirilmiş, esnafın dar boğazdan çıkmasına yardımcı olunacağı yerde engel olunmuştur. Oysaki Ana Yasada belirtilen 38. Madde ve AHİM 4 nolu protokol ihlal edilmiştir.

    31 .12. 2009 tarihinde yürürlüğe giren yasa, çekin bir vadeli ödeme aracı olduğunu kabullenmiş olduğu halde ANA YASA MAHKEMESİNE konu taşınmış fakat ordan da beklenen sonuç çıkmamıştır.Bizler bu konunun her iki tarafınında muhatabıyız yani hem alacaklı hemde borçlu kesimiz, bir çoğumuz alacaklarını zamanında tahsil edemediğimiz için borçlu duruma düşmüş ve sonucunda mağdur olmuşuz.



    Gerek medyada, gerekse sosyal paylaşım ortamında bir araya gelerek yıllarca mücadele ettik, zaman zaman siz değerli büyüklerimizi de gerek telefonla, gerek mail-faks yoluyla rahatsız ederek bu gidişata bir son vermenizi istedik, kararlıydık ve siz büyüklerimize güvenimizi hiç kaybetmedik. BORCUN TEMİNATI ÖZGURLÜK OLMAMALIYDI, BORÇ YÜZÜNDEN ESNAFLARI CEZA EVİNE DOLDURMAK TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YAKIŞMIYORDU . Ve gelinen noktada siz değerli büyüklerimizin sesimize kulak verip gerekeni yapma aşamasında olduğunuzu büyük bir sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız.



    Şunun bilinmesini isteriz ki büyük çoğunluğumuz, iki taraflı mağdurlarız ve gerçek mağdurlarız. Esnafız, yıllarca vergi ödemiş, prim ödemiş, istihdam yaratmış gerçek esnaflarız. Bizler inanıyoruz ki borç ceza evinde değil özgürce çalışarak ödenir.

    Bu vesile ile bu yasanın bir an önce hayata geçirilmesini, ceza evlerinde bulunan 10 000 e yakın mahkum, onbinlerce yurt içinde ve yurt dışında kaçak yaşayan esnafmızın, sosyal hayata kavuşturulmasını heyecanla bekliyor ve öncelikle DEĞERLİ BAŞBAKANIMIZA, TÜM PARTİ TEŞKİLATIMIZA, BAKANLARIMIZA VE DEĞERLİ VEKİLLERİMİZE TEKRAR ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYOR, TEŞEKKÜRLER EDİYOR,

    SAYGILAR SUNUYORUZ.



    ÇEK YASASI MAĞDURLARI ADINA

    şehir....................................................

    ad soyad........................ ..............

    YanıtlaSil
  23. eşya umurumda değil ama icraya verilen taahhütler yüzünden içerde olanlar benim canım bağrım,can gitmiş içeriye eşya mal umrumdamı

    YanıtlaSil
  24. eşya umurumda değil ama icraya verilen taahhütler yüzünden içerde olanlar benim canım bağrım,can gitmiş içeriye eşya mal umrumdamı

    YanıtlaSil
  25. adanalı esnaf2 Ocak 2012 20:08

    BİLİYORUM EŞİMDE İÇERİDE AMA ÇOCUKLAR ÇOK REZİL SADECE YATAK VAR EVDE

    YanıtlaSil
  26. ADANALI ESNAF2 Ocak 2012 20:10

    ARTIK ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMEK ÜZEREYİM BANA KESİN ÖĞRENDİKLERİNİZİ YAZIN ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  27. MAĞDU ESNAF3 Ocak 2012 00:53

    adanalı arkadaş bu akşam bakanlar kurulunda alacak ve borçlar kanunu adı altında içeriğinde karşılıksız çekide kapsıyan kanunun yasalaşması için başbakan r.tayyip erdoğan onay verip imzaladı mecliste görüşülüp cumhurbaşkanın onayına sunulacak endişe etme bu iş en fazla 10-15 günde çözülür ve tahliye ve mahkemeler sona erer herke özgürlüğüne kavuşur ve borcunu ödemeye çalışır.ESNAF bi kardeş
    bende çek mağduruyum

    YanıtlaSil
  28. adanalı esnaf3 Ocak 2012 01:05

    sağol

    YanıtlaSil
  29. kardeşim icra tamamen kalkmalı evler takipe atılmamalı bir fon olmalı bir ödeyememe sigortası olmalı 3 veye 4 ay idare edilip sigorta yatırmalı

    YanıtlaSil
  30. yani carta curta kredi alırken para kesiliyor ya onu kastettim yok hayat sigortası birde ödeyebilemedik mi sigorta yada fon dan evler takipe DÜŞÜRÜLMEMELİ BİR EMEKLİ OLAMADIM Kİ GERÇİ OLSAMDA BANKA SİCİLİM BOZUK

    YanıtlaSil
  31. BU SÖYLEDİKLERİN DOĞRUMU ARKADAŞIM.BENDE SENİN GİBİ ÇEK MAĞDURUYUM.BÖYLE BİR HABERİ HİÇ BİR YERDE GÖRMEDİM.NEYSE İNŞALLAH DOĞRUDUR.BIKTIK USANDIK ARTIK BÖYLE KAÇAK DURUMDAN.BAŞBAKANIMIZ İMZALAMIŞSA BU KANUN DEĞİŞİKLİĞİ MUHAKKAK MECLİSTEN ÇIKAR.LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM.HEPİNİZE SAYGILAR SUNARIM

    YanıtlaSil
  32. bu.af.ne.zaman.kesinleşir.eşim.içerde.tahhüten.bu.af.onlarada.geliyormu.gelirse.ne..zaman.çıkar

    YanıtlaSil
  33. ya zorda olanlara yardım edelim evde sadece yatak var diyen arkadaş sana nasıl yardımcı olabiliriz mail adresim şu llaz_laz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  34. Nur selamlar hepimiz dört gözle haberleri dinliyoruz ama netleşen birşey yok herkesin tıkırı yolunda eşim 10 aydır cezaevinde eşim tutuklanıp katil gibi tecavüzcü gibi götürüldüğünde 5 aylık hamileydim üzüntüden kızım 7 aylık doğdu tek başıma doğum yaptım kızım 1 ay yoğun bakımda kaldı minicik elleri delik deşik oldu şuan kızım 7 aylık ama malesef baba şevkatinden uzak babasının ellerini tutacağına o minicik kapalı görüşteki odalarda demirleri tutup boynunu bükerek baba içerde kızım dışarıda ağlıyor bu minicik yürek sadece yoklukdan bunları taşıyor tek suçu zengin babası yok ve ben 10 aydır çalışamıyorum bebeğimi teslim edecek kimsem yok evime icralar geldi rezillik diz boyu o cezaevlerinde gardiyanların kendini havalara sokup itiş kakış minicik kızımın bezine kadar ellerini sokup enfeksiyon aldırmaları sonra gelsin hastane ağır antibiyotikler bu nasıl hayat inan soğudum ben bittim çocuğuma ne yerebilirim bu topluma ne derece sağlıklı bireyler yetişir içerideki babamızın zaten sinir sistemi bitti o çocuğuna bana ne verebilir en az 10 yıl geriye gittik kim ne kazandı merak ediyorum hım birde bu arada eşlerimizin sorumsuz aileleri gelin çalışsın hem torunlarına hem içerideki eşine baksın hepsi arazi oluyor birde onların sırtına yüklediği yük var birde ben bu çeki düşürürüm onu yaparım bunu yaparım umut dolandırıcıları var ben bile bu halimle 2.000 tl Bahadır AYDIN ve Ferda YILMAZ tarafından 500 tl dolandırıldım bunlar Antalya ve istanbul il sınırlarında yaşıyorlar UMUT DOLANDIRICILARI BU ŞAHISLARA DİKKAT EDİN kısacası sorun üstüne sorun RABBİM DOĞRU İNSANLARIN YANINDA OLSUN 7 aylık BEBEĞİN MAMA PARASINA BİLE GÖZ KOYAN DIŞARIDAKİ DOLANDIRICILAR İÇERİ GİRSİN YASALARDA ONA GÖRE ÇIKSIN.. SAYGILAR..

    YanıtlaSil
  35. bacım alllah yardımcın olsun sizi eşimle tanıştırayım isterseniz maddi manevi size yardımcı olmaya çalışalım bu ülkede hangi dinden hangi ırktan olursa olsun bir çocuğun bile yoksulluk çekmesine anne baba hasreti çekmesine sebeb oluyorsa allahın ve meleklerinin gazabı üstüne olsun bu pis işleri yapan kan emici avukatlarıda öldüklerinde toprak bile kabul etmeyecek sözümüz hepsine değil tabii

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar bizim biladerde çek mağduru şu anda çekden dolayı hapis cezası aldı yakandığı anda hapis yatacak acaba çıkacak kanunda hapis cezası çıkıpta halen içerde yatmayanlar içinde geçerlimi olacak.birde tahahütten dolayıda hapis cezası aldı yeni çıkacak kanunuda tahahütte geçerlimi.bir cevap alamıyorum bana bir yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  37. sağolun ama borcumuz çok siz yardım etseniz icra gelip götürüyor babam 2 tane ısıtıcı getirdi o da emekli yapı kredi 470 lirayı 970 etmiş aldı götürdü yani anlıyacağınız bana eşya haram

    YanıtlaSil
  38. sadece ricam ev haczi ve taahhüt ihlal hapsinin kalkması için ne lazımsa yapalım .basketci abiye söylemiştim .

    YanıtlaSil
  39. arkadaşlar gelin adalet bakanından af açıklması diye tıklayın ve aşa inin orda bütün mağdurlar orda ve yazıyoruz buyurun oraya gelin burdakinden daha yakın aile gibiyiz bizde aynı şeyden maduruz iannınki dışardakilerde aynı işkenceyi çekiyoruz

    YanıtlaSil
  40.  Adalet Bakanlığı eskilerde olduğu gibi sadece bakıp kalmıyor Yargıdaki düzensizliklerin giderilmesi için müdahil oluyor.Sadullah Ergin t.c tarihinin en iyi adalet bakanıdır.Milletimiz hangi hükümeti neden destekleyeceğini çok iyi biliyor.Yargıdaki her düzenleme takdir ediliyor.

    YanıtlaSil