Adalet Bakanlığı’na gönderilecek form

Yargıda karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların ortadan kaldırılması için Adalet Bakanlığı tarafından YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI (II. PAKET) çalışması sürdürülmektedir, bu çalışmalarda vatandaşlardan da görüş toplanmaktadır.
Bunun için Adalet Bakanlığı tarafından form oluşturulmuş ve vatandaşların bu formu doldurarak kgm.cezahukuku2@adalet.gov.tr mail adresine göndermeleri istenmektedir.
Adalet bakanlığı topladığı bu veriler ışığında, sorun yaşanan kanunlarda düzenleme yaparak yasa teklifleri hazırlayacaktır.
Çek Mağdurları olarak bizler, 5941 sayılı çek kanunu ile yaşanan bu hukuk ayıbı ve sorunları aşağıdaki formu belirtilen adrese göndermemiz gerekmektedir.

YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI (II. PAKET)

CEZA HUKUKU
SOMUT OLAY SORUN İLGİLİ KANUN
ve MADDESİ
ÇÖZÜM ÖNERİSİ EK AÇIKLAMA
ve YORUM
GÖNDEREN
5941 Sayılı çek kanunu ve yaptırımların idari yaptırım olarak belirlenmesi 5941 sayılı çek kanunu ileödenmeyen çek tutarı kadar adli para cezası verilmekte ödeme güçlüğü içindeki esnaf adli para cezasını ödeyemediğinden cezaevine düşmektedir ve bu hapis cezaları 5 yıla varan hapis cezasıyla sonuçlanmaktadır sıkıntılı olan iş yaşamı bu yaptırım sonucu daha da kötüye gitmektedir alacak tahsilleri zorlaşmakta zaman dilimleri içinde ödeme imkanı olan borçlar ödenemez olmakta ve alacaklı tarafta mağdur olmaktadır 5941 Sayılı Çek Kanunu Adli para cezasının kaldırılarak idari yaptırım olarak belirlenmesi Bankaların her bir çek yaprağı için sorumlulukların arttırılması 5941 Sayılı çek kanununun çekin karşılıksız kalan tutarı kadar kesilen Adli Para Cezası kaldırılmalır. Ödeme güçlüğü içindeki bu kişiler adli para cezasını da ödeyemeyecek ve cezaevlerine girecekler, işlerini tamamen kaybedip ve aileleri dağılacaktır, burada esas cezalandırlan aileler olmaktadır. Ad :
Soyad :

Yukarıdaki Formu kopyalayıp kgm.cezahukuku2@adalet.gov.tr e-posta adresine mail yoluyla göndermemiz çok önemlidir
Yukarıdaki form içindeki yazı bir örnektir, çek kanunun yaşattığı sorunları kendinize göre yorumlayıp formu doldurup aşağıdaki e-mail adresine gönderelim.

Gönderilecek Kurum Adı
Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü
E-Mail: kgm.cezahukuku2@adalet.gov.tr

Fax gönderme imkanı olanlar aşağıdaki fax numarasına yukarıdaki formu doldurup gönderebilirler.
Gönderilen Faxlar  Kanunlar Genel Müdürlüğü Ceza Hukuku Bürosu'na hitaben olmalıdır.
Fax: 0(312) 41889 91 - 0(312)4181840

17 yorum:

  1. Barışçı-Mersin2 Ağustos 2011 00:25

    DEĞERLİ SİTE YÖNETİCİM; BU FORMUN NASIL GÖNDERİLECEĞİ HAKKINDA BİR AÇIKLAMA YAPMANIZ YERİNDE OLACAKTIR. ÇÜNKİ; BİLEN VEYA BİLMEYEN ARKADAŞLARIMIZ OLACAKTIR. EMEK VE ÇABALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  2. herkez nerede yorumları göremeyince bir an korkuya kapıldım

    YanıtlaSil
  3. Barışçı-Mersin2 Ağustos 2011 00:36

    GÜL ARKADAŞIMIZ SORUN YOK. ARKADAŞLARIM ÇALIŞMALAR YAPMAKTALAR. SAYGILAR VE İYİ GECELER.

    YanıtlaSil
  4. Barışçı-Mersin2 Ağustos 2011 08:53

    GÜNAYDIN ARKADAŞLAR GÜNAYDIN. ADALET BAKANLIĞINA GÖNDERİLECEK OLAN FORM SİTE YÖNETİCİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLUP NE ŞEKİLDE GÖNDERİLECEĞİDE BELİRLENMİŞTİR. ARTIK BİZE KALAN GEREĞİNİ YAPMAKTIR DEĞİLMİ? SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  5. kartal yenicag2 Ağustos 2011 10:41

    GUNAYDIN ARKADASLAR
    FORMATI BIRAZ ONCE ADALET BAKANLIGI MAIL ADRESINE GONDERDIM
    BILGINIZE

    YanıtlaSil
  6. ÇÖZÜM ÖNERİSİ KISMINA BEN AYRICA KİŞİNİN EKONOMİK DURUMUNA GÖRE MAKSİMUM YAZABİLECEĞİ LİMİTİN BELİRTİLMESİ VE SİGORTA KAPSAMINA ALINABİLECEĞİNİ BELİRTTİM BÖYLELİKLE ALACAKLI MAĞDUR KALMAYACAKTIR DARA DÜŞEN ESNAF İSE SIKINTI ÇEKEREKTE OLSA İŞİNE DEVAM EDEBİLECEKTİR SİZLERDE BUNU GELİŞTİREREK YAZABİLİRSİNİZ

    AKCAN

    YanıtlaSil
  7. evet berra kaderdaşım yazdıklarında haklısın sayın saklambacın bu eylemlerde çok emegi vardır size katılıyorum kendisi her eyleme katılmış biridir yorumlarını ve kendisini ist buldada görmek isteriz

    YanıtlaSil
  8. Www Ceker Com Tr19 Ekim 2011 00:57

    Cüneyt ÖZDEMİR makamına


    Esas .No 2004/418
    Karar.No 2005/166
    C:sav.No 2004/416
    hakim tayfun gonenç 39790
    C.savcısı Seyfullah İRK 42386

    KONU: Araclarım için Dava avukatıma olarak 980.000 tl nakit oderken Geri kalan Avukatım Ahmet bağac a 1020.000 tl Çek teminat olarak verdiğim çekkimi davamın neticesinden sonra çeki kullanabileceğini anlaşmamızı muhalefet ederek.
    Davacı Ahmet bağac çekkime kaşe vurup karşılıksız çek yokluğmdan faydalanarak çekkimi kullanmıştır itirazımızın beyanı neticesi
    Adelet bakanlığı ceza genel mudurluğu Bana yazılan cevap
    28 05 2004 tarih dilekçemin inceleme sonucu 31 01 2005 tarih olur la bedeli, dava sonucunda ödenmek üzere teminat olarak verilen 1020 .000 tl çekkin tahsilitakip başlatıp
    Doğubbeyazit asliye ceza mahk Karar ile karar düşmüştür

    Esas .No 2004/418
    Karar.No 2005/166
    C:sav.No 2004/416
    hakim tayfun gonenç 39790
    C.savcısı Seyfullah İRK 42386

    HÜKÜM Gerekçesi
    1. her ne kadar sanık Hamdi Çeker hakkında karşılıksız çek keşide etmek suçundandolayı iddaname ile kamu davası açilmış isede Müştekinin Ahmet bağac şikayetinden vazgeçtiğinden Sanık Hamdi çeker Hakkında AçılanKamu davası 4814 S:K nun ile değişik 3167 S:K nun 16/c maddesine uyarınca Dava düşürlmesine
    İdda makamı C.savcısı seyfullah irk 42386
    Karar açıkça okunup usulen anlatıldı 10 03 2005
    Hakim Tayfun gönenç 39790

    Yapılan muhalefetlerle Mahkeme heyeti haklı olmama ramen hala kayıtlarda sabıkamdan silinmemiştir Sabıkamın silinmesi Talep ediyorum ve gereken kurum ve kuruluşa saygıyla arz olunur
    Tarih 19 10 2011


    Hamdi çeker Tc no 12101815414
    Tel 05424997599

    YanıtlaSil
  9. Www Ceker Com Tr19 Ekim 2011 01:01

    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim. Sayın; Yargıtay Üyelerimiz, Sayın; HSYK Üyelerimiz. Sayın; Medya Mensuplarımız.Bizim durumumuzda olan; binlerce insan mağdur durumdadır. T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz ve Yüksek Yargının Sayın Üyeleri bu durumlarımıza bir çare bulmalıdırlar diye düşünmekteyim. Bilineceği üzere; çek cezaları yüzünden şimdiye kadar bir çok iş adamı intihar etmiştir. Çek cezalarından dolayı hapis cezasının kaldırılması için daha kaç kişinin intihar etmesi gerekmektedir? Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla; umuyor ve diliyorum ki, artık; karşılıksız çekten dolayı, hapis cezası tamamen kaldırılmış olur. Yani; ekonominin dengesi bozulacak diye, binlerce insan cezaevine mi girsin? Neden denetimli serbestlik veya erteleme, neden olmasın neden? Kaldı ki; cezaevine gönderdiğimiz insan nasıl borcunu ödeyebilir ki? Bizler; haklı olduğumuz davamızda, gerçekten vicdanlara sesleniyoruz vicdanlara. Bilmem ki; başkaca ne demeliyiz. Umuyor ve diliyoruz ki; güçlünün yanında değil, haklı ve mazlum olanın yanında yer alacak ve onların gönlünü kazanmış olacaksınınız. Allah aşkına; tüm akıl ve vicdanınızla düşünün. Gerçekten; bizler haksız isek ve bizleri haksız olarak görüyorsanız, T.B.M.M. ve YÜKSEK YARGININ vereceği karara razıyız. Umuyor ve diliyoruz ki; vereceğiniz kararda adil ve adaletli olursunuz. Zaten birçoğumuz; işimizi, ekonomik gücümüzü, maddi ve manevi birçok değerlerimizi yitirmiş insanlarız. Hiç değilse bundan böyle; sadece ve sadece özgürlüklerimizi verin bizlere. En azından; geçmişe dönük olarak, bir kereye mahsus adli para cezalarına af verilmeli. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, Sayın Yargıtay Üyelerimize, Sayın; HSYK Üyelerimize, Sayın Medya Mensuplarımıza, en derin saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. Huseyinbilen27 Ekim 2011 13:42

    merhabalar arkadaşlar ben hüseyin bilen
    32 yaşındayım 2008 yılından beri vergi mükellefiyim ve şuanda istanbulda askerlik görevimöi yapmaktayım .yaklıaşık 20 gün önce işyerimi ement ettiğim babamın çek davasından hapse koydular .3 çekten ikisini bi şekilde hallattim babamdan başka kimsem yok işyerim kapalı evdekilerin durumu perişan ,alaçaklılardan biri ile anlaşmamız mümkün olmadı.bende askerim elim kolum bağlı bir an önce babamı çıkartmam gerekiyor çek bedeli 10,000 on bin tl 100 gün cezası varmış bişey duydum bu on bin tl yi adli, para cezası olarak mahkemeye ödeyip hapisten çıkartılılabiliniyormuş böyle bişey varmı bilgisi olan arkadaşlar allah rızası için bi tlf numarası vere bilirlermi internette çok vaktım yok çıkmam gerekiyor veya beni tlf dan bilgilendirebilirmisiniz 0532 661 87 39 allah zor durumda olan abilerimize kardeşlerimize yardımcı olsun

    YanıtlaSil
  11. Devlet bir taraftan para toplamak icin paralı askerlik ile uğraşıyor bir taraftan ticaret yapan insanları hapse atıyor. Bu nasıl bir mantık. Halbuki mağdurların tekrar ticarete dönmesi ile cok daha fazla kaynak olusacaktir. Bu sayının 1 milyon civarı olduğunu düşünürsek en basitinden aileleri ile birlikte 4 milyon kisi devlet sırtından inecektir. Her biri ortalama 50 bin tl lik bir ticari hacim oluştursa 50 milyar tl lik bir hacim olusacaktir. Bedelim dış sermaye ile ugrasilacagina bence bunları iyi hesap etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  12. hakim çekin ödenmeyen tutarı kadar para cezası yazar 10 000 lik çek mesela bankadan ne kadarını almışlar 500 tl onu düşer senin ödediğin varsa (ıspatlı olacak) onu düşer kalana adli para cezası yazar 7 gün içinde yemyize yollarsan 2-3 yıl gibi bir süre kazanırsın yollamazsan 7 gün sonra hapis kararına döner o da günlük 100 tl yani 10 000 tl ye 100 gün yatar bu parayı devlete ödersen alacaklıya icra yolu açık olur alacağı devam eder.para bulunursa alacaklıya ödemek daha doğru hem borç biter hem devletle işiniz.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar düze çıktıktan sonra size dava açanları maliye ye şikayet edin.. onlarda biraz devletle uğraşsınlar. dolandırıcı diyenler bakalım devleti ne kadar dolandırmış.. ben birkaç alacaklıma kendilerini maliye ye şikayet edeceğimi söyledim hepsi sırra kadem bastı.. bilginize..

    YanıtlaSil
  14. VEKİLLERİME BÖYLE MAİL ATTIM İNŞALLAH SESİMİZİ DUYAN OLUR

    YanıtlaSil
  15. Selamun Aleyküm VEKİLİM

    Denizli den

    Yaklaşık 12 yıldan beridir Denizli de İnşaat sektörü üzerine Halk Caddesin de …….LTD ŞTİ Olarak
    faliyet gösterdiğim şirket yıllık yüksek miktarda ciro yapıp yaklaşık 20 kişi çalıştıran ve düzenli vergi ssk sını
    ödeyen şirketim alacaklı olduğum firmaların ve sahte çek almamızdan kaynaklardan dolayı yüklü miktarda alacağımızı
    tahsil edememekten dolayı sahtekarların ve borcunu kasti olarak ödemeyenlerin kurbanı olarak 2009 yılında
    battı.
    Ama ona rağmen elimizdeki şahsıma ait gayrimenkulleri şirkete aiit tüm araçları ve dostlarımın yardımıyla gerçek
    borcum olan 1 milyon tl yi ödedim hala faizlerle boğuşurken avukatlarla cebelleşirken ödediğim halde avukatların oyununa gelip
    ödediğm çekleri borcun bitesiye kadar tahsilat makbuzu veremeyiz parçalı ödemessen içraya geliriz tehtitleri altın da
    bi kısım çeklerimizi geri alamamızdan dolayı ve gerçekten ödeyemediğim çeklerden dolayıda savcılığa suç duyurusunda
    bulunmaları sebebiyle hala ana paraların % 80 ödememe rağmen 350 bin tl daha (kalan faiz sahte hesaplamalar) gibi
    durumlardan dolayı ÇEK MAĞDURUYUM.

    VEKİLİM sonuç olarak iyi niyetli esnafım borcumu ödemek için elimden geleni yapıyorum şirketimin itibar kaybetmesi
    ve sürekli avukatların içra tehdidi altında kalarak yaklaşık 27 içra dosyasıyla uğraşmaktan yoruldum pisikolojik tedavi
    altın da hala daha borcumu ödemek için çabalarken DENİZLİ HALK CADDESİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GÖZ BEBEĞİNDE
    olan iş yerimi başka ara bir sokakta küçük bir yere taşıdım depo olarak hacizli eşyaların yedieminliğini yapıyorum
    iş yerim kapalı duruyor.

    Hala daha yılmadım eşim le mücadele içindeyiz yine Denizli de küçük bir atölyede dış çephe fugalı mantolama ve pencere
    söve si ısı yalıtım sistemleri üretiyoruz tabiki eşimin üzerinden resmi işlemleri yürütüyoruz.

    Eşimin müracadı üzerine DENİZLİ KOSGEBTEN hibe desteği aldık yaklaşık 23 bin tl kadar ama projemiz başladı ne yazık ki
    bütün mal aldığımız yerleri nakit paramız olmadığı için müşteri çekleri ile mal alımı olduğu için KOSGEBTE ki memur arkadaşlar
    sağ olsunlar çekle yapılan ödemeleri kabul etmiyoruz senetle ödediğiniz yerleri kabul etmiyoruz nakit ödediğiniz banka dekontu olan
    ödemeleri yaparız ve proje tarihine uygun tarihler olacak deyip saçma uygulamalarla bize ödeme yapmadıkları için KOSGEB Projesindende
    yararlamadık; benim anlamadığım çekle mal aldığımız yerler resmi olarak bankadan geçiyor illa nakit banka dekontu olması mı
    gerekiyor bi esnaf çekle mal aldığı zaman niye KOSGEB ÖDEME YAPMIYOR=

    VEKİLİM Yine çekin ikinci azizliği de KOSKEB ten oldu neyapalım buda benim kaderim deyip yine mücadelemizi devam ediyoruz.

    PİSİKOLOJİM BOZUK İNTİHAR BİLE ETMEYİ ÇOK DÜŞÜNDÜM ama 4 çocuğum var bir yandan aşırı faizlerden kaynaklanan
    borçlarım FAİZ VE AVUKAT da maduruyum.

    VEKİLİM BU ARADA TAAHÜTTEN DOLAYI da 5 defa da hapse girdim çıktım sağ olsun dostlarım taahütü kaldırmak için borçlarımı
    ödediler hapisten çıkardılar DOSTLARIM da MAĞDUR oldular

    VEKİLİM GERÇEK DOLANDIRICILAR ORTALARDA GEZERKEN BİZİM GİBİ DÜRÜST ESNAFLAR ÇEK MAĞDURU YASASIN DAN NEZAMAN
    YARARLANACAK BU YASA NEZAMAN ÇIKACAK

    VEKİLİM BİZ HAPSE GİRİNCE BİZİM BORÇLARIMIZI KİM ÖDEYECEK ?

    SELAM VE DUA İLE

    YanıtlaSil
  16. Barışçı-Mersin19 Aralık 2013 14:00

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMIZLA İRTİBAT HALİNDE OLARAK, MUHTELİF ÖNEMLİ YERLERLE ÖN GÖRÜŞMELER YAPTIĞIMIZI VE OLUMLU YANITLAR ALDIĞIMIZI, GEREKLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİĞİNDE; SİZLERE AÇIKLAMALARDA BULUNACAĞIMIZI VE KATILIMLARINIZI BEKLEDİĞİMİZİ SAYGILARIMIZLA BELİRTMEK İSTERİM.

    YanıtlaSil
  17. sayın saklambaç, sitedeki mücadelenizi takdirle izliyoruz. lider bir kişiliğiniz var. mücadelede hep öndesiniz orjinal fikirlerinşiz var. bildiğimiz kadarı ile sıkıntılarınızı çözdünüz.sizi mutlaka istanbuldaki geniş kapsamlı ve katılımlı toplantıda aramızda görmek istiyoruz. katılacagınızı umarız. lütfen buradan deklare edinki sizi takip edenler güç alsın.

    YanıtlaSil