Nurettin Canikli, Çek mağdurlarına müjde veriyor!!

2002 de Türkiye’nin başına bela edilen, esnafı zincirleme bir etkiyle perişan eden, enafı, iş adamlarını Türk hukukunda katillere bile verilmeyen 5 yıl gibi hapis cezalarıyla karşı karşıya bırakan karşılıksız çek yasasının mimarı Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Takvim gazetesine konuştu..

Çek mağdurlarına müjde!!

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Çek Yasa Tasarısında, ''Tarafların karşılıklı rızasıyla vadesinde ödenmeyen borcun belirli vadelerde ödenmesi konusunda anlaşması halinde yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazının ertelenmesini'' önereceklerini belirterek, ''Yapmaya çalıştığımız, tarafları hem vade hem içerik konusunda mutabakata varacakları bir ortamı oluşturmaya teşvik etmektir'' dedi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Canikli, halen TBMM Adalet Komisyonu gündeminde bulunan Çek Yasa Tasarısı üzerindeki çalışmalar ve önerileri hakkında bilgi verdi. Çekin Türkiye'de, dünya uygulamasından farklı olarak sadece ödeme aracı olarak değil, aynı zamanda mübadele aracı olarak kullanıldığına işaret eden Canikli, bu özelliğinden dolayı ileri vadeli çek tanzimine parasal fonksiyon kazandırdığını anlattı. Bu yönünün önemli ve kullanımının son derece yaygın olduğuna dikkati çeken Canikli, 2008 yılında kullanılan çek sayısını 34 milyon 936 bin olarak verdi. Canikli, bu rakamın 2007 yılında 30 milyon 106 bin, 2006 yılında 26 milyon, 2009 Ekim sonu itibariyle ise 37 milyon 790 bin olarak gerçekleştiğini bildirdi.

İleri tarihli çek uygulamasının Türkiye ve birkaç ülke dışında söz konusu olmadığını, ancak kabul gördüğünü kaydeden Canikli, ''Ekonomideki bu ağırlığı göz ardı etmek kesinlikle söz konusu değildir, yapılması gereken zaptı rapt altına almak, kurallara bağlamaktır. Geçmişte de böyle yapılmıştır zaten'' dedi.

Yaygın kullanımına rağmen, Vadesinde ödenmeyen ve dava konusu yapılan karşılıksız çek sayısının 2000 yılında 262 bin, 2001'de 307 bin, 2002'de 177 bin, 2003'te 131 bin, 2005'te 97 bin, 2006'da 115 bin, 2007'de 142 bin, 2008'de 160 bin, 2009 yılının (10 aylık) Ekim ayı sonu itibariyle 240 bin olduğunu anlatan Canikli, tanzim edilen toplam çekle kıyaslandığında rakamların cüzi olduğunu vurguladı.

Nurettin Canikli

AF DÜŞÜNÜLMÜYOR

Çek Kanuna muhalefetten mahkum olan ve karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası çekenlerin sayısının 24 Kasım itibariyle 2 bin 116 kişi olduğunu kaydeden Canikli, şöyle konuştu:

Sadece 2009 yılında verilen mahkumiyet sayısının 60 bin, 2008 yılında 110 bin olduğu dikkate alındığında, şu anda mahkum olarak cezası infaz edilenlerin sayısının çok cüzi rakamda kaldığı görülüyor. Tartışma esas itibariyle burada başlamaktadır. Şu anda karşılıksız çek nedeniyle mahkum olan 2 bin 116 kişi, haklarında mahkumiyet kararı verilen ve yargı süreci devam eden yüz binlerce kişi bu sıkıntılardan bu baskıdan kurtulmak istemektedir. Kendilerini çek mağdurları olarak tanımlayan bu grubun sorunlarının giderilmesi için ciddi tartışma var. Belli bir kesim, uygulanan cezanın tamamen kaldırılması ve affedilmesini önermektedir. Bu ciddi ve ağırlıklı bir kesimdir.

Biz kesinlikle bir af düşünmüyoruz. Önereceğimiz düzenleme de af mahiyetinde değil, olamaz. Her şeyden önce bu bir özel hukuk ilişkisidir. Taraflar edimlerini yerine getirmek üzere anlaşma yapmışlardır. Kamunun tek taraflı iradeyle bu özel ilişkiyi yönlendirmesi, değiştirmesi, bu dengeyi bozması kesinlikle söz konusu olamaz. Doğru değildir. Kamu böyle bir şeye tevessül ettiği takdirde, bu dengenin bozulması nedeniyle hakları haleldar olanların haklarının tazmin edilmesi gerekir. Bu durumda alacaklı korumasız hale gelir. Kamu ya da devlet ilke olarak özel ilişkiye müdahale edemez.

AK PARTİ'NİN ÖNERİSİ
AK Parti'nin, ''Tarafların karşılıklı rızasıyla vadesinde ödenmeyen borcun belirli vadelerde ödenmesi konusunda anlaşması halinde yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazının ertelenmesini'' önereceğini belirten Canikli, ''Sistem, borçlu ve alacaklının anlaşmasını sağlamak üzerine kurulu olacak. Yapmaya çalıştığımız, tarafları hem vade hem içerik konusunda mutabakata varacakları bir ortamı oluşturmaya teşvik etmektir'' dedi.

Bunu alacaklı ve borçlu her zaman yapabilir, bunun neresi yenilik? denilebileceğine işaret eden Canikli, Mevcut mevzuata göre, bunu yaparlarsa, alacaklı anlaşma sonucunda şikayetinden vazgeçtiğinde korumasız hale gelmektedir. Yani, borçlu borcunu ödemediği takdirde hapis cezası ortadan kalkacağı için alacaklı korumasız hale gelmektedir. Önerimizle anlaşmanın şartlarının yerine getirilmemesi halinde, ertelenen kovuşturma, soruşturma ve infaz kaldığı yerden devam edecek. Bu süre içinde zaman aşımı da işlemeyecek'' diye konuştu.

Canikli, tarafların belirli bir vade konusunda anlaşamaması halinde kamu otoritesinin devreye gireceğini ve minimum bir süre tanıyacağını belirterek, bu sürenin henüz netleşmediğini, Komisyon ve Genel Kurulda yapılacak tartışmalarda nihai şeklini alacağını söyledi.

Yapılacak düzenlemeyle borcun ödenmesinin amaçlandığına işaret eden Canikli, hapiste veya kaçak olan kişinin borcunu ödemesinin söz konusu olmadığını, alacaklının haklarının da tehlikeye düşürülmemesi gerektiğini, bunların ikisini formüle eden düzenlemenin önemli olduğunu anlattı.

ÇEK KAYITLARI BİR MERKEZDE TUTULACAK
Canikli, tasarıda yapılacak bir başka önemli düzenlemenin de çek tanzimine ilişkin kayıtların merkezi sistemde tutulması olduğunu ifade ederek, ''Bütün çek tanzimleri, çek düzenleyenler ve ödeme durumlarına ilişkin kayıtlar bir merkezde tutulacak. Herkes kendisine verilen şifreyle kendi kayıtlarını görerek, kişi isterse kendi kayıtlarının şifresini kullanarak dijital ortamda başkasına da gösterebilecek. Bu, alacaklı konuma geçecek olan kişinin, çeki tanzim eden kişinin kredibilitesini ve taahhütlerinin ne kadarını yerine getirip getirmediğini görüp karar verecek. Bu bilgiler kamuya açık olmayacak'' dedi.

Yapılacak düzenlenmenin, ''Uzun vadede çek kullanımının ciddi anlamda zaptı rapt altına alınmasını ve sağlıklı kararlar verilmesinin önünü açacağını'' belirten Canikli, tasarının bayramdan sonra Komisyon gündemine gelmesini ve normal şartlar altında yılbaşından önce yasalaşmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Canikli, 'Düzenlemeyi geçici madde olarak yapacağız. Belirli tarihe kadar savcılığa intikal ettirilmiş dosyalar bundan faydalanacak. Bu tarih, geçmiş tarih olacak. Çünkü ileri tarih için yapılacak düzenleme, piyasa ve özel ilişkilerin gidişatını etkiler, yönlendirir. Böyle bir şey yapmak istemiyoruz'' dedi.

39 yorum:

  1. müjde diyince bir şeyler oldu sandım, aynı şeyleri tekrarlıyıp duruyorlar, bu hukuk katliamını legal hale getirmeye çalışıyorlar, devam edelim maillerimze faxlarımıza, taki hukuk uygulanana kadar

    CARPE DİEM

    YanıtlaSil
  2. Her şeyden önce bu bir özel hukuk ilişkisidir. Taraflar edimlerini yerine getirmek üzere anlaşma yapmışlardır. Kamunun tek taraflı iradeyle bu özel ilişkiyi yönlendirmesi, değiştirmesi, bu dengeyi bozması kesinlikle söz konusu olamaz. Doğru değildir. Kamu böyle bir şeye tevessül ettiği takdirde, bu dengenin bozulması nedeniyle hakları haleldar olanların haklarının tazmin edilmesi gerekir. Bu durumda alacaklı korumasız hale gelir. Kamu ya da devlet ilke olarak özel ilişkiye müdahale edemez.

    SORARIM SİZE SN.CANİKLİ BU NASIL PERHİZ BU NASIL LAHANA TURŞUSU!!!! DEVLET İLKE OLARAK ÖZEL İLİŞKİYE MÜDAHALE EDEMEZ DİYEN SİZSİNİZ AMA ÖZEL İLİŞKİYE YANİ ÇEK KONUSUNDA ALACAKLIYA TARAF OLAN VE MÜDAHİL OLANDA SİZSİNİZ!!! ÖNCE VERDİĞİNİZ BEYANATI KENDİNİZ BİR OKUYUN VEYA BİR HUKUKÇUYA HAZIRLATINKİ TÜRK TOPLUMUNUN ÖNÜNDE EN AZINDAN KONUYU BİLEN BİZ ÇEK MAĞDURLARI KARŞISINDA MADARA OLMAYIN!!! SN.CANİKLİ SİZE VE SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN ZİHNİYETLERİ ESEFLE KINADIĞIMI VE YÜCE TÜRK MİLLETİNDEN BİRDAHAKİ SEÇİMLERDE VERDİKLERİ OYLARLA HANGİ ZİHNİYETLERİ İKTİDARA TAŞIDIKLARINI TEKRAR DÜŞÜNMESİ GEREKTİĞİ İNANCIMI ÖNEMLE VURGULARKEN BÜTÜN ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIMI SN.CANİKLİNİN BU TUTARSIZ VE TARAFLI BEYANINI KENDİSİNİ TELEFONLA ARAYARAK VE FAX ÇEKEREK KINAMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  3. SAYIN CANİKLİ BEYEFENDİ,MADEMKİ BU ÇEK BORCU ALICI İLE SATICI ARASINDA YAPILAN BİR SÖZLEŞMEYE DAYANIYOR VE ONA SİZİN MÜDAHALENİZİN SÖZ KONUSU OLAMAYACAKSA NEDEN ADLİ PARA CEZASINI TAHSİL EDİNCE ALACAKLIYA VERMİYORSUNUZDA HAZİNEYE İRAD KAYDEDİYORSUNUZ?BUNU DA Bİ AÇIKLLARMISINIZ.

    YanıtlaSil
  4. Yani okadar mahluk toplansın bir ahırda samanlarını küspelerini yesinler semirdikçe semirsinler geviş getire dursunlar. sıçtıkları tezekleri de sanat eseri zannedip övünsünler.
    Hacivat bilmem ne eder! Karagöz ceremesini çeker!

    Ne yaptınız yani oyalamaktan başka? ben şimdi ödemesem beni yakalayabilene kadar alacaklı benim nelerimi alıyor, ben yakalansam nelerimi alacak?!
    Beyin yerine boncuk taşımıyoruz çoluk çocuk değiliz biz.
    Elimizde imkan olsa çoktan borcumuzu öderdik.
    Beni senelerdir süründürün işimden eşimden evimden malımdan tezgahımdan edin. Sonra da 1 yıl süre veriyoruz hadi yine iyisin diyerek hıyar yerine koyun.
    Efendi ben dolandırıldım ve Hükümetin de sizin adalet saydığınız düzenin de o dolandırıcılara hiç bir yaptırımı yok.
    Cebren ve hile ile kanunları çiğneyen alacaklı avukatlar beni çalışamaz hale getirdi.
    Bu saatten sonra benim ölüm çıkar 5 kuruşum çıkmaz cebimden gelin de alın bakalım.
    Ben hapiste yatınca alacaklıya borcum bitecekmi? alacaklı malım mülküm yoksa benden tahsilat yapabilecekmi?
    Ya ben ne yapayım beni dolandıranları bulup kulağını parmağını mı keseyim?
    Karısını çoluk çocuğunu mu kaçırayım?
    parçalara bölüp organlarını mı satayım?
    Başkalarını mı dolandırayım?
    MAfya mı olayım?
    Ya da daha da perişanmı olayım!siz hukuka aykırı insan hakları sözleşmesine aykırı kanun yürütürseniz ben de şunu söylerim sayın derebeyleri sayın diktatörler.
    Bu saatten sonra
    Borcum borç ama .AH ALIRSINIZ!
    EYLEMLERE DEVAM!

    YanıtlaSil
  5. canikliönce hukuku ve insan haklarını öğren sonra beyanat vermeye kalk ki söylediklerinle ters düşme ey halk biz kimleri göreve getirmişiz kafanı önüne koy bidaha düşün düşünki ayni hataları birdaha yapmayalım taraflar diyorsun sen taraf olamazsın senin görevin bu değil anayasada kanunlar var bunun uygulanması için taraf olursun ancak

    YanıtlaSil
  6. Biz kesinlikle bir af düşünmüyoruz. Önereceğimiz düzenleme de af mahiyetinde değil, olamaz. Her şeyden önce bu bir özel hukuk ilişkisidir. Taraflar edimlerini yerine getirmek üzere anlaşma yapmışlardır. Kamunun tek taraflı iradeyle bu özel ilişkiyi yönlendirmesi, değiştirmesi, bu dengeyi bozması kesinlikle söz konusu olamaz. Doğru değildir. Kamu böyle bir şeye tevessül ettiği takdirde, bu dengenin bozulması nedeniyle hakları haleldar olanların haklarının tazmin edilmesi gerekir. Bu durumda alacaklı korumasız hale gelir. Kamu ya da devlet ilke olarak özel ilişkiye müdahale edemez.

    -------------------------------------------------------------
    Bunu alacaklı ve borçlu her zaman yapabilir, bunun neresi yenilik? denilebileceğine işaret eden Canikli, Mevcut mevzuata göre, bunu yaparlarsa, alacaklı anlaşma sonucunda şikayetinden vazgeçtiğinde korumasız hale gelmektedir. Yani, borçlu borcunu ödemediği takdirde hapis cezası ortadan kalkacağı için alacaklı korumasız hale gelmektedir. Önerimizle anlaşmanın şartlarının yerine getirilmemesi halinde, ertelenen kovuşturma, soruşturma ve infaz kaldığı yerden devam edecek. Bu süre içinde zaman aşımı da işlemeyecek'' diye konuştu.

    ŞİMDİ BU İKİ PARAGRAFA BAKARSAK GERÇEKTENDE KAMU İLKE OLARAK ÖZEL İLİŞKİYE MÜDAHELE ETMİYOR ARKADAŞLAR VAYYYY BEEEEEEEE
    BİRİLERİ BU ADAMA TÜRKÇEYİ YADA MANTIĞI ÖĞRETSİN

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  7. BEN BÖYLE SAÇMALIK GÖRMEDİM ALACAKLININ AVUKATLIGINA SOYUNMUŞLAR İCRAYLA BENİM HERŞEYİMİ ALDILAR DÜKKANIMDAKİ MALLARIMI ARABALARIMI ÜSTÜNE BİRDE HAPİS KORKUSU...
    AKP BU KAFAYLA GİDERSE ALDIGI OYLARI ZOR GÖRÜR.

    YanıtlaSil
  8. LAZKOPAT BU YAZINI CANİKLİYE FAXLASANA:)

    YanıtlaSil
  9. herkes aklını başına alsın.. baskılara aramalara devam etsin. yeni yasa ile bizi mafedecekler bunlar. şunu da unutmayın ki biz ocak ayında tasarıyı 25-30 kişilk bir grupla bu zaman kadar getirdik. şimdi sayımız çok fazla haydi arkadaşlar

    YanıtlaSil
  10. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    GÜNLERDİR BAS BAS BAĞIRIYORUZ...ADAMLAR ALACAKLI HAPİS CEZASINA GÜVENEREK ÇEK LADI DİYOR (GEDİKLİ) BİR DİĞERİDE ÇIKIYOR İKİ KİŞİNİN TİCARETİNE KARIŞILMAZ DEYİP(CANİKLİ)CEZAYI KALDIRAMAYIZ DİYOR 2003 TE 4814 SAYILI YASAYI BEN MİÇIKARDIM...

    UMARIM YARGITAY CGK BU İŞE Bİ SON VERİR VE BİZDE HUKUK DEVLETİ OLDUĞUMUZUN FARKINA AZDA OLSA VARIRIRZ..

    MY WAY

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar bunların alacaklıyı düşündüğü yok bizleride onca adli para cezası nereye gidiyor bunun hesabını yapın baksana adam kendi söylüyor kendi yapmıyor yazıklar olsun bunlara allah bizden kötü eder inşallah

    YanıtlaSil
  12. 8 deki arkadaş Lazkopat ne imkansızlıklara rağmen mücadele ediyor görsen oturup ağlarsın hatta canikliyi ısırıp ısırıp etlerini koparasın gelir.
    Terbiyem müsade etse hayal edilemeyecek küğfürleri edesim var bunlara.
    Aslında yakında ne örf adet ne saygı nede terbiyeyi umursamayacağımı şiddetle belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  13. ARKADAŞLAR,
    MHP DE İŞİN NE BOYUTLARA GELDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR ARTIK.MHP VE SAYIN ALİM IŞIK IN MAİLLERİNİ VERİN.VAKİT ÇOK DARALDI.ORAYI DA HAREKETE GEÇİRMEMİZ LAZIM.
    AK PARTİ OLAYI KAMUOYUNDAN GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR.SAYILARI İKİBİN İN ÜZERİNE ÇIKARTMAMAYA GAYRET EDİYOR.NE SAYIN ALİ BABACAN IN İFADELERİ NE DE BİNLERCE İNSANIN FERYADI FAYDA ETMİYOR GÖZÜKÜYOR.
    ANLAŞILIYOR Kİ MALUM LOBİLERİN HATIRINDAN ÇIKIP DA,BU TARAFTAKİ BİNLERCE AİLEYİ AK PARTİ GÖZDEN ÇIKARDI.
    ARKADAŞLAR,
    BU DURUMDA MUHALEFETİN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM.EĞER İŞ BU ŞEKİLDE ÇIKARSA ANAYASA MAHKEMESİNDEN BAŞKA BU İŞİ TEMİZLEYECEK BAŞKA BİR YER GÖZÜKMÜYOR.ONU DA MUHALEFETTEN BAŞKASI BECEREMEZ.
    ŞUNU DA HERKES BİLSİN Kİ BURADA BİZ SN.CANİKLİ NİN DEDİĞİ GİBİ İKİBİN KİŞİYİ KONUŞMUYORUZ.BU İŞTEN ETKİLENECEK EN AZ BİR MİLYON İNSAN VAR AİLESİYLE BİRLİKTE.
    HERKES HESABINI ONA GÖRE YAPSIN

    YanıtlaSil
  14. Devletin gizli düşünceleri vardır. Bu düzenlemeyle alacaklıların tepkisini çekmeden insanlar dışarı çıkacak.Bir yıl kadar süre ile gizli kalacak ilişkiler düzenlenecek. Bir yılın sonunda devletin gizli düşünceleri devreye girecek kimseye arama çıkmayacak.Bunu da düzenlemnin ileri tarihleri kapsamayacağından anlıyoruz.Yani sessiz ve tepki çekmeyecek bir aftır bu fazla ses etmeden bu yasanın lehimize olduğunu bilin. Ceza evlerinde bir söz vardır. Kimse cezanın tamamını yatmadı.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar

    İsyan zamanı, bağırma zamanı, bastırma zamanı, gerekirse dağa çıkma zamanı gelmiştir. Bunlar bu yaptıklarıyla tepkimizi öğrenmeye çalışıyorlar. Bu saatten sonra fax nasıl cekilir, mail nasıl atılır, ankaraya nasıl gidilir göstermemiz lazım. Yapacak Tek şey yapar kontürü olan ağzı laf yapan arayacak Buna ben varım... fax ı olan fax çekecek bunada varım. Ankaraya gelemiyorum aranmam var gerekirse ankarada aclık başlatalım. Şu var eğer ankaraya gidenler çok olursa ve tutuklaması olanlarda gitmeye başlarsa ben gelirim yemin ederim gelirim. İnsan bir kez ölür, eğer o ölmek günü sağlanırsa şerefle gelip tutuklanırım. Ama o anı yapmak lazım. Millet vekili dersin dedi türkiye çatırdadı. çek diyorlar istediği gibi oynatıryorlar. Canikliye sormak lazım hiç çek yazdımı ticaret yaptımı kdv bu ülke için yaptımı. Öyle boru boru konuşmak kolay............ARTIK GERÇEK SAYIMIZI GÖSTERELİM ARKADAŞLAR.....

    YanıtlaSil
  16. 14 deki Arkadaş.

    Biz burada hukuki hakkımızın mücadelesini yapıyoruz.
    Burada devletin topraklarını satmalarını istemedik özgürlüğümüzü istedik. Ortada tek taraflı değil iki taraflı bir mağduriyet olduğu doğrudur!
    Alacaklı da borçlu da benim! bak kardeşim ben mağdurum.
    Alacaklıysam neden hapis cezam var borçluysam neden mağdurum?
    sen diyorsun ki devletin gizli bir düşüncesi var.
    BİZ DEMİR PERDE ÜLKESİMİYİZ?
    Devletin hangi gizli düşüncesinin vatandaşa yararı olmuştur ki şimdi olsun?
    Bu millet bunlara oyverirken de gizli bir düşünceleri varmış bak PKKlı itler vatan evlatları gibi karşılandı.
    Cahilmiyiz biz!

    YanıtlaSil
  17. Değerli Mağdur arkadaşlarım ve o kadar da değerli olmayan cahil vekillerimiz(elbet aklıselim vekillerimizi tenzih ederim).

    Tarih bilmeyen hukuktan anlamayan koyun gibi güdülen medyatik her söyleve inanan bir milletiz.
    Ama vatandaşın şöyle bir ayrıcalıklı saygı duyulacak tarafı vardır;
    Bilmediği konuları araştırıp öğrenemese bile araştırmış uzman olmuş kişilerin sözlerine saygı duyar konuyu anlamak için uzman yorumları dinlerler.

    Bir berbere gidersiniz ekonomistleri dinleye dinleye uzman kıvamına gelmiş gibi konuşur ekonomiden.

    Ama biz bu vekillerimize uzmanlığı bilimi tarihi ilim ve en önemlisi irfanı öğretemedik. kafalarının almadığı her halta bilip bilmeden evet hayır diyen insanların olduğu bir yönetimimiz var yazık bu millete!

    Bize Müslümanlıktan bahseden iktidara gelmek için İslamı müslümanlığı kullanmaktan çekinmeyen bu hükümetin HZ.ÖMER den feyz alması gereken çok şey vardır.

    Ayrıca bizim oralarda bir laf vardır canikli ve bu işin ehemmiyetinin ne olduğunu anlayamadan hüküm vermeye çalışan diğer vekillere söylemek istiyorum.
    Bilmiyorsan bu boku git mektebinde oku!
    Adalet timsali olan hukukçularımıza da sormak istiyorum.
    Adalet heykelini bilirsiniz değilmi gözleri bağlıdır!
    Çünkü adaletin gözleri kördür kanunlar karşısında baban olsa ayrıcalık sağlayamazsın!
    Peki sizin adaletinizin gözleri uyuduğunu görmesinler diye mi bağlıdır?

    YanıtlaSil
  18. Sayın caniklinin bu acıklamalarına karsı en kısa ve etkili yol sayın ali rıza özturk veya sayın alim ısık vekillerimizin mecliste acilen bir basın toplantısı yapmaları ve sayın caniklinin bu tezlerini acıklamarıyla curutmeleri. bu toplantı bizim cekeceğimiz protesto fax ve maillerinden daha fazla ve cabuk ses getirir. cunku basın hemen uzerine atlıyor karsı yorum dıye.bunun için sayın özturk ve sayın ısık'ı telefonla arayıp kendilerinden böyle bir basın toplantısı yapmalarını rica etmemizin daha iyi olacagını dusunuyorum... saygılar..

    YanıtlaSil
  19. bu yasa tasarısının şu an hangi bölümde görüşüldüğünü biliyormusunuz arkadaşlar ne zaman yasalaşacak ne zaman mecliste görüşülecek ne zaman cumhurbaşkanına onaya çıkacak devamlı oldu gelıyo görüştük yapacak masallarıyla kandırılma ne zaman bıtecek bılen varmı NE ZAMAN YASALAŞACAK MS

    YanıtlaSil
  20. GİRESUNLULAR GÖRSÜN DUYSUN BİLSİN NASIL BİR ADAMI SEÇTİKLERİNİ...NEDEN GİRESUN İL BAŞKANLIĞINA MAİL ATMIYORSUNUZ ARKADAŞLAR..BİŞEYLER YAPAMIYORUZ BARİ ONLARIDA KENDİ SEÇİM BÖLGELERİNDEN NASIL İNSANLAR OLDUKLARINI SEÇMENLERİNE ÖĞRETELİM..YAZIKLAR OLSUN SANA CANİKLİ.NE DİYİMSANA BİZİM BAŞIMIZA GELENİN UMARIM 1000 MİSLİSİ SENİN BAŞINA GELİR.

    YanıtlaSil
  21. sn vekilin mail adresleri ne atsanız kabul ediyor, nihayet boş bir mail box

    YanıtlaSil
  22. ARKADAŞLAR BAŞBAKAN İSTANBULDA BAYRAMI GEÇİRECEK.BUDA DEMEK OLUYORKİ BAYRAMDA AKP İSTANBUL İL BİNASINA PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞMAYA GİDECEK DEMEKTİR.SN.CÜNEYT BEY EĞER İL BİNASININ FAX NOLARINI YAYINLARSA HEPBERABER FAX YAĞMURU YAPABİLİRİZ.NAÇİZANE FİKRİMDİR.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  23. SAYIN CANİKLİ VALLAHİ BİR MİLLET VEKİLİ OLARAK SİZİ HAYRETLE VE ESHEFLE DİNLEDİM DİYOSUNUZKİ İKİ KİŞİ ARASINDAKİ ALIŞVERİŞE KARIŞMAM AMA ALACAKLI HERZAMAN KAKLIDIR DİYOSUNUZ BİZ ALACAKLI YANINDAYIZ SAYIN CANİKLİ ÇEK SENET TAHSİLİ YAPANLARDAN HİÇ Bİ FARKI KALMADI BU AÇIKLAMANIN LÜTFEN LÜTFEN BU KONUŞMANIZI İNCELEYİN VE SİZE BU METNİ KİM HAZIRLADIYSA TEKRAR YAZDIRIN BÖYLE Bİ AÇIKLAMA ASLA OLAMAZ SANIRIM SİZ BU METNİ DAHA ÖNCE OKUMADAN AÇIKLADINIZ BEN İLKOKUL MEZUNU OLARAK BİLE HAYRETLE DİNLEDİM SİZLER TAHSİLLİ BİRİ OLMANIZ DOLAYISIYLA BU AÇIKLAMAYI HANGİ KURUMLAR VEYA ŞAHISLAR ADINA YAPTINIZ AÇIKLAYIN YADA SAYIN BAŞBAKANIMIZA ESKİ YASAYI GÖSTERİN VE SİZİN OKUDUĞUNUZ METNİ OKUYUN LÜTFEN BİRAZ MAKUL VE GERÇEKCİ OLUN SİZİN AÇIKLAMANIZLA KARŞILIKSIZ ÇEK ALACAKLISINI KORUMAK VE HATTA BORÇLUYU TEHDİTKAR Bİ ŞEKİLDE BORCUNU ÖDE ADAMLARLA ANLAŞ YADA YENİDEN HAPSE DEMEK ÇOK BÜYÜK BİR HATA DIR BİRDE ŞU VARKİ İŞİNİ KAYBETMİŞ HERŞEYİ İCRADA SATILMIŞ 1 YILDIR HAPİSTE YATMIŞ KİŞİYİ BIRAKACAKSINIZ HADİ ANLAŞ ÖDE DİYECEKSİNİZ ÇOK KOMİK İNANIN ÇOK KOMİK
    ŞUNU YAPINIZ BENCE KARŞILIKSIZ ÇEK MAĞDURLARININ SAYISI BELLİ VERİN BİZLERE 20 YILLIK DEWLET KREDİSİ EKONOMİDE BİZLERDE RAHATLAYALIM İMZA TOPLAYALIM İMF DEN BİZLER İÇİN ALIN KREDİ BİZ DEWLETİMİZE ÖDEYELİM VE SANIRIM BU KONUDA 20 YILLIK KREDİYİ BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARI KABUL EDER VE İMZA İLE OKEY VERİR MESELELER ASLA HAPİSLE ÇÖZÜLMEZ AMAÇ ÜZÜM YEMEKSE İLGİLENİRSİNİZ AMA BAĞCIYI DÖWMEKSE SESSİZ KALIRSINIZ BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINA SAYGILAR BEN İLKOKUL MEZUNUYUM BİRAZ KARIŞIK YAZDIM ÖZÜR ARKADAŞLAR BEN EMBİYA BİÇEN ANKARADAN

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR MADEM ALACAKLIYI KORUYACAK Bİ YASA ÇIKIYO DEWLET BİZE 20 YILLIK FAİZSİZ AFET KREDİSİ VERSİN SONUÇTA ÇOĞU ESNAFIMIZ 2001 KRİZİNİN MAĞDURU CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞBAKANA ANAYASA KİTABI ATTI OLAN BİZLERE OLDU BU KREDİ OLAYINA DESTEK VERENLER BAKANLARA ULAŞSINLAR BU FİKRİ SÖYLESİNLER ALACAKLILARDA MİLLETVEKİLLERİDE RAHATLASIN SAYGILAR EMBİYA BİÇEN ANKARA

    YanıtlaSil
  25. BENİM YORUMLARIMI LÜTFEN HIZLI DEĞERLENDİRİP SİTEYE KOYUN GÖRMEK İSTİYORUM BEKLİYOM SAYGILAR EMBİYA BİÇEN ANKARA

    YanıtlaSil
  26. LÜTFEN GÖREVLİ BİRİ CEWAP VERSİN EMBİYA BİÇEN

    YanıtlaSil
  27. SAYIN CANİKLİ BORÇLUYLA ANLAŞALIM TAMAM 1 YILDA NASIL BU BORCU ÖDEYECEĞİZ?

    ARKADAŞLAR BENİM GİBİ NİCE FABRİKASI BATMIŞ İNSANLAR VAR VE EN AZ 500 BİN TL CEKİ YAZILAN YILLARIN TÜCCARI VAR. FABRİKA EV ARBA ARSA NE VAR NE YOK HACİZLİK OLDUK VEDE GİTTİ YOK PARASINA BEN NERDE NE İŞ YAPACAĞIMDA PİYASADAKİ 700 BİN TL BORCUMU ÖDEYECEĞİM BENİM ALDIĞIM CEKLERİN MÜDİLERİDE BENİM DURUMDA ADAMLARIN CANINIMI ALCAĞIM YOK ADAMLAR BATMIŞ EKMEK PARASI DAHİ BULAMIYOR

    ŞİMDİ HÜKÜMET TEFECİLERİ VADELİ PARA SATANLARI İKRAZATLARI VE FİNANS KURULUŞLARINA ZARAR GELMESİN DİYE BİZİM GİBİ YILLARIN ESNAFINI HAPSE ATMIŞ YADA CIKARMIŞ KİMİN UMRUNDA ARKADAŞLAR BU MEMLEKETTE HATLAR İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA DÜZELTİLİR ONADA ÖMRÜMÜZ YETMEZ CEZA EVİ KÖŞESİNDE. ARKADAŞLAR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

    HÜR VE ÖZGÜR BİR GELECEK GÖRMEK DİLEĞİYLE KURBAN BAYRAMINIZI KUTLARIM.......

    YanıtlaSil
  28. arkadaşlar yaptığım yorumları sitde göremiyoum lüten bizlerede söz hakkı verin
    biz bu devlette vatandaş mı katlettik ki devlet bize çözüm üretsin bu devlet katliam yapanların akrabalarına dayalı döşeli ev veriyor ki eminim bu insanlar bir kuruş devlete vergi de vermemişlerdir malum laf geliyor aklıma deve hikayesi eski maliye bakanı unu akıtan ne yapmıştı göreve gelir gelmez kendisi için kanun hazırlayıp af çıkardı bu vekillere hatırlatmak lazım devleti dolandırmış sahte ve naylon faturacılar vergi kaçıranları affederken kamu vicdanları neredeydi şimdi alacaklı hakkını savunuyorlar soracaklarmı
    ey alacaklı sen bu isanlardan yüzlerce milyar istiyorsun 10 kişiye 100 kişiye hapis çıkarmışın ne kada vergi verdin bu alacaklarının kaynağı ne faturası nerde? yaaa dostlar vekil dediklerimizn çoğu devletle davalı devleti zarara sokan hatta vaktiyle uyuşturcu satan zerzevatlar değilmi onlara şöyle demek lazım
    HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

    Tabi bu lafı siyasi karar bekleyip demeçlerindede bizlere destek çıkan sayın GERÇEKER İÇİN DE SÖYLEMEK LAZIM DEĞİLMİ SAYIN YARGITAY BAŞKANI HUKUK BAĞIMSIZ DEĞİLMİ 11 AYDIR NE BEKLİYORSUN ÇÖZSENE BU İŞİ BİZLERİ BU CAHİL VEKİLLERİN ELİNEBIRAKIYORSUN AMA SİZİN TLEFONLAR DİLENİNCE HUKUK HERKESE LAZIM OLUYOR YETER ARTIK DURMA BİR YERLERDEN BAŞLA

    YanıtlaSil
  29. EY İKTİDAR SAHİPLERİ ALLAHIN RIZASI İÇİN SİZLERE SESLENİYORUM: AÇ KALDIK MAĞDUR OLDUK TEFECİNİN KUCAĞINA DÜŞTÜK ALLAH İÇİN BU SEFER BARİ Bİ BAKIN GÖRÜN.ALACAKLI ZATEN ALMIŞ ALACAĞINI BORÇLU PERİŞAN FARKRU ZARURET İÇİNDE ÇOLUK ÇOCUK PERİŞAN OLMUŞ BARİ O ÇOCUKLARIN HATIRINA BU SEFER Bİ DÜZGÜN KARAR VERİN Kİ KURTARIN BİZİ BU SIKINTIDAN ALLAH RIZASI İÇİN. BENİM DÖRT ÇOCUĞUMVAR KURSAKLARINDAN HARAM GEÇİRMEDİM NE ZAMANKİ TEFECİNİN KUCAĞINA DÜŞTÜM BATTIM BİTTİM O GELECEĞİ OLAN ZEKİ ÇOCUKLAR HEPSİDE OKULLARINDA EN ÜST SEVİYEDE BAŞARILI ONLAR GELECEKTE BU ÜLKEYE BU MİLLETE ENGÜZEL HİZMETİ VERECEK KAPASİTEDE İNANIYORUMKİ BENİM GİBİ ONLARCA İNSAN BENİM DURUMUMDA ÇIKARIN ARTIK ŞU YASAYI İLERİYE DÖNÜK AMA ADALETLİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞALIM BİZDE İNSAN OLDUĞUMUZU ANLAYALIM.UNUTMAYINKİ İLAHİ ADALETTE VAR HERFANİ BİRGÜN HUZURA ÇIKACAK MAKAM MEVKİ NE OLURSA OLSUN HUZURUMAHŞERİ DÜŞÜNÜN ALLAH İÇİN DİYORUM DOĞRU OLANI YAPIN.ACELE EDİN HADİ ALLAH İÇİN.

    YanıtlaSil
  30. canikli ben ticaret esnasında 3 trilyon para çevirdim bu piyasada. kriz sonrasında battım malesef. ve battıktan sonra iş yapamaz duruma düştüm. evimi dağıtmak zorunda kaldım. ve 3 trilyon piyasada çevirdikten sonra 50.000 tl borcum kaldı. ne yazıkki bu borcumu ödeyebilecek imkanım kalmadı. sebebi hikmeti karşılıksız çekten aramam çıktı .. şimdi size sorarım.. kaçak yaşarken iş yapamazken bütün bu krizlerin içinde hangi güç ile bu borç ödenir? nasıl özgürlüğüme kavuşurum ??? sadece içerideki insanlar baz alınmasın kaç kişi kaçak durumda şu anda bunuda göz önünde bulundurun ....

    çek mağduru

    YanıtlaSil
  31. EVET DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUM.DEVLET DEMEK BABA DEMEKTİR.BENDE BATTIM HİÇBİR MAL VARLIĞIM KALMADI.AMA PIRIL PIRIL BİR AİLEM VE ÇOCUKLARIM VAR ŞU ORTAMDA ÇOK ZOR ŞARTLARDA İKİ ÇOCUĞUM ÜNİVERSİTE BİRİ DE LİSE OKUYOR.KİMİM KİMSEM YOK GURBETTE 23 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM.EVET BENİ CEZA EVİNE ATSINLAR AMA DEVLET BABALIĞI YAPSIN.BENİM EVİME VE ÇOCUKLARIMIN TAHSİLİNİ TAMAMLAMASI İÇİN YARDIMCI OLSUN.BEN CEZA EVİNE GİRDİĞİM AN EVİMİN KİRASINI ÇOCUKLARIMIN OKUMASI İÇİN GEREKLİ İMKANI KİM VERECEK.BEN ŞEREFSİZLİK VE DOLANDIRICILIK YAPMADIM.CEZA EVİNE GİRMEMEK İÇİN KATLİAM MI YAPIM.Kİ YAPSAMDA EŞİM VE ÇOCUKLARIM İÇİN YAPARIM.LÜTFEN BU MAĞDURLARI GÖRÜN.MÜSLÜMANLIK YARDIMLAŞMADIR.MAĞDUR ETME DEYİLDİR.MÜSLÜMANLIK GÖRÜNTÜ İLE OLMAZ.BİRDE AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ ÇEK KANUNLARINI GÖZE ALIN BANKA SORUMLULUK ALSIN.ÇEK MAĞDURLARINA ALLAH YARDIM EYLESİN

    YanıtlaSil
  32. EVET DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUM.DEVLET DEMEK BABA DEMEKTİR.BENDE BATTIM HİÇBİR MAL VARLIĞIM KALMADI.AMA PIRIL PIRIL BİR AİLEM VE ÇOCUKLARIM VAR ŞU ORTAMDA ÇOK ZOR ŞARTLARDA İKİ ÇOCUĞUM ÜNİVERSİTE BİRİ DE LİSE OKUYOR.KİMİM KİMSEM YOK GURBETTE 23 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM.EVET BENİ CEZA EVİNE ATSINLAR AMA DEVLET BABALIĞI YAPSIN.BENİM EVİME VE ÇOCUKLARIMIN TAHSİLİNİ TAMAMLAMASI İÇİN YARDIMCI OLSUN.BEN CEZA EVİNE GİRDİĞİM AN EVİMİN KİRASINI ÇOCUKLARIMIN OKUMASI İÇİN GEREKLİ İMKANI KİM VERECEK.BEN ŞEREFSİZLİK VE DOLANDIRICILIK YAPMADIM.CEZA EVİNE GİRMEMEK İÇİN KATLİAM MI YAPIM.Kİ YAPSAMDA EŞİM VE ÇOCUKLARIM İÇİN YAPARIM.LÜTFEN BU MAĞDURLARI GÖRÜN.MÜSLÜMANLIK YARDIMLAŞMADIR.MAĞDUR ETME DEYİLDİR.MÜSLÜMANLIK GÖRÜNTÜ İLE OLMAZ.BİRDE AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ ÇEK KANUNLARINI GÖZE ALIN BANKA SORUMLULUK ALSIN.ÇEK MAĞDURLARINA ALLAH YARDIM EYLESİN

    YanıtlaSil
  33. canikli ben ticaret esnasında 3 trilyon para çevirdim bu piyasada. kriz sonrasında battım malesef. ve battıktan sonra iş yapamaz duruma düştüm. evimi dağıtmak zorunda kaldım. ve 3 trilyon piyasada çevirdikten sonra 50.000 tl borcum kaldı. ne yazıkki bu borcumu ödeyebilecek imkanım kalmadı. sebebi hikmeti karşılıksız çekten aramam çıktı .. şimdi size sorarım.. kaçak yaşarken iş yapamazken bütün bu krizlerin içinde hangi güç ile bu borç ödenir? nasıl özgürlüğüme kavuşurum ??? sadece içerideki insanlar baz alınmasın kaç kişi kaçak durumda şu anda bunuda göz önünde bulundurun ....

    çek mağduru

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar yaptığım yorumları sitde göremiyoum lüten bizlerede söz hakkı verin
    biz bu devlette vatandaş mı katlettik ki devlet bize çözüm üretsin bu devlet katliam yapanların akrabalarına dayalı döşeli ev veriyor ki eminim bu insanlar bir kuruş devlete vergi de vermemişlerdir malum laf geliyor aklıma deve hikayesi eski maliye bakanı unu akıtan ne yapmıştı göreve gelir gelmez kendisi için kanun hazırlayıp af çıkardı bu vekillere hatırlatmak lazım devleti dolandırmış sahte ve naylon faturacılar vergi kaçıranları affederken kamu vicdanları neredeydi şimdi alacaklı hakkını savunuyorlar soracaklarmı
    ey alacaklı sen bu isanlardan yüzlerce milyar istiyorsun 10 kişiye 100 kişiye hapis çıkarmışın ne kada vergi verdin bu alacaklarının kaynağı ne faturası nerde? yaaa dostlar vekil dediklerimizn çoğu devletle davalı devleti zarara sokan hatta vaktiyle uyuşturcu satan zerzevatlar değilmi onlara şöyle demek lazım
    HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

    Tabi bu lafı siyasi karar bekleyip demeçlerindede bizlere destek çıkan sayın GERÇEKER İÇİN DE SÖYLEMEK LAZIM DEĞİLMİ SAYIN YARGITAY BAŞKANI HUKUK BAĞIMSIZ DEĞİLMİ 11 AYDIR NE BEKLİYORSUN ÇÖZSENE BU İŞİ BİZLERİ BU CAHİL VEKİLLERİN ELİNEBIRAKIYORSUN AMA SİZİN TLEFONLAR DİLENİNCE HUKUK HERKESE LAZIM OLUYOR YETER ARTIK DURMA BİR YERLERDEN BAŞLA

    YanıtlaSil
  35. SAYIN CANİKLİ BORÇLUYLA ANLAŞALIM TAMAM 1 YILDA NASIL BU BORCU ÖDEYECEĞİZ?

    ARKADAŞLAR BENİM GİBİ NİCE FABRİKASI BATMIŞ İNSANLAR VAR VE EN AZ 500 BİN TL CEKİ YAZILAN YILLARIN TÜCCARI VAR. FABRİKA EV ARBA ARSA NE VAR NE YOK HACİZLİK OLDUK VEDE GİTTİ YOK PARASINA BEN NERDE NE İŞ YAPACAĞIMDA PİYASADAKİ 700 BİN TL BORCUMU ÖDEYECEĞİM BENİM ALDIĞIM CEKLERİN MÜDİLERİDE BENİM DURUMDA ADAMLARIN CANINIMI ALCAĞIM YOK ADAMLAR BATMIŞ EKMEK PARASI DAHİ BULAMIYOR

    ŞİMDİ HÜKÜMET TEFECİLERİ VADELİ PARA SATANLARI İKRAZATLARI VE FİNANS KURULUŞLARINA ZARAR GELMESİN DİYE BİZİM GİBİ YILLARIN ESNAFINI HAPSE ATMIŞ YADA CIKARMIŞ KİMİN UMRUNDA ARKADAŞLAR BU MEMLEKETTE HATLAR İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA DÜZELTİLİR ONADA ÖMRÜMÜZ YETMEZ CEZA EVİ KÖŞESİNDE. ARKADAŞLAR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

    HÜR VE ÖZGÜR BİR GELECEK GÖRMEK DİLEĞİYLE KURBAN BAYRAMINIZI KUTLARIM.......

    YanıtlaSil
  36. Biz kesinlikle bir af düşünmüyoruz. Önereceğimiz düzenleme de af mahiyetinde değil, olamaz. Her şeyden önce bu bir özel hukuk ilişkisidir. Taraflar edimlerini yerine getirmek üzere anlaşma yapmışlardır. Kamunun tek taraflı iradeyle bu özel ilişkiyi yönlendirmesi, değiştirmesi, bu dengeyi bozması kesinlikle söz konusu olamaz. Doğru değildir. Kamu böyle bir şeye tevessül ettiği takdirde, bu dengenin bozulması nedeniyle hakları haleldar olanların haklarının tazmin edilmesi gerekir. Bu durumda alacaklı korumasız hale gelir. Kamu ya da devlet ilke olarak özel ilişkiye müdahale edemez.

    -------------------------------------------------------------
    Bunu alacaklı ve borçlu her zaman yapabilir, bunun neresi yenilik? denilebileceğine işaret eden Canikli, Mevcut mevzuata göre, bunu yaparlarsa, alacaklı anlaşma sonucunda şikayetinden vazgeçtiğinde korumasız hale gelmektedir. Yani, borçlu borcunu ödemediği takdirde hapis cezası ortadan kalkacağı için alacaklı korumasız hale gelmektedir. Önerimizle anlaşmanın şartlarının yerine getirilmemesi halinde, ertelenen kovuşturma, soruşturma ve infaz kaldığı yerden devam edecek. Bu süre içinde zaman aşımı da işlemeyecek'' diye konuştu.

    ŞİMDİ BU İKİ PARAGRAFA BAKARSAK GERÇEKTENDE KAMU İLKE OLARAK ÖZEL İLİŞKİYE MÜDAHELE ETMİYOR ARKADAŞLAR VAYYYY BEEEEEEEE
    BİRİLERİ BU ADAMA TÜRKÇEYİ YADA MANTIĞI ÖĞRETSİN

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  37. SAYIN CANİKLİ BEYEFENDİ,MADEMKİ BU ÇEK BORCU ALICI İLE SATICI ARASINDA YAPILAN BİR SÖZLEŞMEYE DAYANIYOR VE ONA SİZİN MÜDAHALENİZİN SÖZ KONUSU OLAMAYACAKSA NEDEN ADLİ PARA CEZASINI TAHSİL EDİNCE ALACAKLIYA VERMİYORSUNUZDA HAZİNEYE İRAD KAYDEDİYORSUNUZ?BUNU DA Bİ AÇIKLLARMISINIZ.

    YanıtlaSil
  38. Yani okadar mahluk toplansın bir ahırda samanlarını küspelerini yesinler semirdikçe semirsinler geviş getire dursunlar. sıçtıkları tezekleri de sanat eseri zannedip övünsünler.
    Hacivat bilmem ne eder! Karagöz ceremesini çeker!

    Ne yaptınız yani oyalamaktan başka? ben şimdi ödemesem beni yakalayabilene kadar alacaklı benim nelerimi alıyor, ben yakalansam nelerimi alacak?!
    Beyin yerine boncuk taşımıyoruz çoluk çocuk değiliz biz.
    Elimizde imkan olsa çoktan borcumuzu öderdik.
    Beni senelerdir süründürün işimden eşimden evimden malımdan tezgahımdan edin. Sonra da 1 yıl süre veriyoruz hadi yine iyisin diyerek hıyar yerine koyun.
    Efendi ben dolandırıldım ve Hükümetin de sizin adalet saydığınız düzenin de o dolandırıcılara hiç bir yaptırımı yok.
    Cebren ve hile ile kanunları çiğneyen alacaklı avukatlar beni çalışamaz hale getirdi.
    Bu saatten sonra benim ölüm çıkar 5 kuruşum çıkmaz cebimden gelin de alın bakalım.
    Ben hapiste yatınca alacaklıya borcum bitecekmi? alacaklı malım mülküm yoksa benden tahsilat yapabilecekmi?
    Ya ben ne yapayım beni dolandıranları bulup kulağını parmağını mı keseyim?
    Karısını çoluk çocuğunu mu kaçırayım?
    parçalara bölüp organlarını mı satayım?
    Başkalarını mı dolandırayım?
    MAfya mı olayım?
    Ya da daha da perişanmı olayım!siz hukuka aykırı insan hakları sözleşmesine aykırı kanun yürütürseniz ben de şunu söylerim sayın derebeyleri sayın diktatörler.
    Bu saatten sonra
    Borcum borç ama .AH ALIRSINIZ!
    EYLEMLERE DEVAM!

    YanıtlaSil
  39. Sevtap Kayagil1 Ocak 2012 13:28

    ALLAH ALLAH NE OLCAKMIŞ MIŞ MIŞ İCRAAT NE KOCA HİÇÇÇ BORCUNU ÖDEYEN TAHLİYE OLCAKMIŞ NEYİN ANLAŞMASI OLMAYAN PARANINMI BOŞA GEÇEM ZAMANMI YA PARA OLSA NEDEN BİZ KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ HALLETMEYELİM SALAKMIYIZ BENİM OLUM CEZA EVİNDE NE OLCAK BİZİM HALİMİZ NE GÜNDÜZÜM BELLİ NE GECEM

    YanıtlaSil