Meclis’te ki etkinliğimiz artacak

TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürü İrfan Neziroğlu  Meclis çalışmalarına daha aktif ve çok katılmamızı istediklerini, TBMM çalışmalarına  ne kadar çok katılım olursa, demokrasi sürecinde karar alma da o kadar sağlıklı ve iyi olur,   komisyonlar dışında, gündem dışı konuşma, sözlü ve yazılı soru, genel görüşme ve Meclis araştırması yöntemleriyle de Meclis çalışmalarına katılabiliceğimizi bildirdi.
Selamlar
Sizler komisyonlar dışında Gündem dışı konuşma, sözlü ve yazılı soru, genel görüşme ve Meclis araştırması'' yöntemleriyle de Meclis çalışmalarına katılabilirsiniz, Arkadaşlarınız, beş dakikalık bir konuşma metni hazırlayıp getirsinler ve milletvekiline versinler  Milletvekili de uygun bulduğu takdirde, kendisine iletilen konuyu Genel Kurulda yapacağı konuşmayla gündeme getirecektir.
Meclise günde on bin ziyaretçi geliyor gelen bu ziyaretçiler, milletvekillerinden bir günde, bir çok talepte bulunuyor, bir çok konuyu gündeme getirmesini istiyor o kadar insan talepte bulunduğu için, milletvekilinin de bir çok talep arasından o konuyu seçip gündeme getirmesi zor oluyor.
Bir konuyu Mecliste gündeme getirmek istediğiniz zaman, sadece bir partiye değil, bütün partilere gidin  gündeme getirilmesini istediğiniz konuya ilişkin dilekçenizi yazın, grup başkanvekillerine getirip verin, konunun Danışma Kurulunda gündeme getirilerek, Genel Kurulda görüşülmesini isteyin.
Vatandaşın, TBMM'nin yasama ve denetim çalışmalarına daha çok katkı sağlaması amacıyla yasama el kitabını temin edin. kitapta, TBMM'nin yapısı, görevleri ve işleyişi, milletvekili ile ilişkiler, yasamaya ilişkin temel kavramlar ve kurumlar, Meclisin hangi gün ve saatlerde toplandığı, kanun yapma süreci, komisyonlar ve TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurunun nasıl yapıldığı gibi konularda bilgiler yer almaktadır.
Hepinize başarılar diliyorum. Selamlar.

Dr. İrfan Neziroğlu
TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürü
Yasama Derneği Başkanı
http://cek-magdurlari.blogspot.com/2009/09/dr-irfan-neziroglu.html

Technorati Etiketleri: ,

2 yorum:

  1. Arkadaşlar
    Bayramda Tüm vekillere sms göndereceğiz, Mail listelerine vekillerin cep numaralarını göndereceğim, sms gönderecek olan arkadaşlar mail kaydını yapsınlar, site iletişim yoluyla email adreslerini göndersinler..

    YanıtlaSil
  2. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.

    Bakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.

    HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
    EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu

    YanıtlaSil