Çek Mağdurları Biz Kaç Kişiyiz

Yıllardır Kaçtık,
İcralardan, hacizlerden değil, İnsanlardan kaçtık. Toplum, iflas etmiş olmayı onur kırıcı aşağılayıcı görür dedik, eş, dost ve tanıdıklardan kaçtık.
İnfaz memurlarından da ’Kaçtık,
Ürkek tavşanlar gibiyiz.
Yıllardır kendisinden bile kaçmış kardeşlerimize, “Haydi çık ortaya, eyleme gel, meclise gel” demek ve bunu beklemek çok zor biliyorum.
Çek Mağdurları 9 aydır bu sitede, yazılıyor çiziliyor, tartışılıyor, çok mesafe aldık, ilgili ilgisiz herkes varlığımızdan da haberdar.
Önümüzde sıkıntılı bir süreç var, her an için her şey olabilir, adil olmayan bu yasayı bu şekilde sürdürebilmesi güç olsa da, iflas etmiş bir devletin alacaklıların yönettiği bir devlet haline dönüştüğünü unutmamak lazım,
İflas etmiş bir devlet, alacaklıların çıkarlarına uygun kararlar almak, onların çıkarlarını azami şekilde ve doyurmak zorundadır. Devletimiz ise bankalara borçludur. Umarım Devletimiz iflas etmemiştir.
Önümüzde bir Ekim ayı var, bu yasa ekimde çıkarmı? Bunu yetkili ağızlar söylüyor, ekim ayı diyorlar, Yasanın ekim ayında çıkacağını var sayarak, bu yasanın olumlu çıkması bizlerin elinde,
Bizim çizgimiz, tavrımız , mücadele azmi ve yeteneğimiz bellidir, TBMM, Bakanlar, Yetkili insanlar ve en önemlisi AB, bu azmimizle, mücadele gücümüzle varlığımızdan nasıl haberdar olduysa bu yasa çıkana kadar da kimlerle ne şekilde mücadele edeceğimiz , savaş vereceğimiz ,yol, yöntem ve konuları da bellidir.
Ama biz kaç kişiyiz?
Bu sitede, maillerle sms telefonlarla mücadele verecek veya TBMM ziyaretine katılacak yüzünü gösterecek veya maddi destek de bulunacak, veya sadece bizler için dua edebilecek, kaç kişiyiz.?
Herkes yorumlara ismini veya rumuzunu bu takma isimde olabilir, kaç kişi olduğumuzu bilelim, eylemlerimizin şeklini ona göre belirleyelim..
1- Telefon, Fax, Sms, mücadelemize ortak olacaklar
2- Email desteği ile mücadelemize ortak olacaklar
3- TBMM veya benzeri tür ziyaretlere katılabilecekler.
4- Dualarıyla mücadelemize ortak olacaklar.
İsimleri bu seçenekler dahilinde yazarsanız sayımız ve gücümüzü bilelim, ve buna göre taktiklerimizi belirleyelim.



Technorati Etiketleri:




217 yorum:

  1. bende bir çek mağdurunun kardeşiyim bende bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  3. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  4. MÜJDEEEEEEEEEEEEE
    HEPİMİZ KURTULDUK

    http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/17Ekim2009/O1255762313929/7/Bu-kanun-hayatimizda-herseyi-degistirecek

    YanıtlaSil
  5. cüneyit abi ben hasan şimdi bu yazıdan anladıgım kadarıyla hapis yerine para cezası verilecek peki ondan dolayı da ceza evine düşmeyelim ayrıca gönderdigin millet vekilleri tellerine hergün msj çekiyorum inşallah bu işi başaracagız allah herkezin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  6. YILLARCA TİCARET YAPIP,MUHTASAR,SSK,BAĞKUR,GELİR VE KATMA DEĞER VERGİSİ VERİYORSUN,İSTİHDAM YARATIYORSUN,BURS VERİYORSUN,HAYIR İŞLERİ YAPIYORSUN,ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLÜP PLAKETLER ALIYORSUN,KOÇAN KOÇAN ÇEKLER ÖDÜYORSUN TAMAM.İŞLERİN TERS GİTMEYE BAŞLIYOR,ÇEKLERİNİ ÖDEMEK İÇİN EVİNDEKİ EŞYALARINA KADAR BUGÜNE DEK NE KAZANDIYSAN ÖZ SERMAYENLE BİRLİKTE HERŞEYİNİ SATIYORSUN VEYA HACZEDİLİYOR,O DA TAMAM.BİR YAPRAK ÇEKİNİ ÖDEYEMİYORSUN(ÖDEMİYORSUN DEMİYORUM),HAYDİ CEZAEVİ…HAYATINIZ ALTÜST OLUYOR.GEÇİM SIKINTISI BAŞLADIĞI GİBİ,ÖZGÜRLÜK,SOSYAL YAŞANTI,EVDE HUZUR V.S.HİÇBİR ŞEY KALMIYOR.ÇEK MAĞDRLARINDAN BAŞKA TORBA KANUNUNA GİRMEYEN KALMADI.KEÇİLER BİLE ORMANDA RAHATÇA DOLAŞABİLECEK.ÇEK MAĞDURLARI DA YAKALANMAMAK İÇİN ORADAN ORAYA KAÇADURSUN…BİR KEDİ BİLE BİR YERDE SIKIŞIP KALSA,KURTARMAK İÇİN,BÜTÜN HAYVANSEVER DERNEKLERİ VE TELEVİZYON KANALLARI SEFERBER OLUYOR.HÜKÜMET NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI BİLE KORUMA ALTINA ALIYOR.YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA,BU ÇEK KANUNU OLDUĞU SÜRECE DE,İŞ YAPAN TÜCCAR KALMAYACAK.HEPİMİZİN NESLİ TÜKENİYOR…BANKALAR KREDİ VERECEK KİŞİ BULAMAMAYA BAŞLADI BİLE…SAYGILARIMLA…DOKTOR…..

    YanıtlaSil
  7. YILLARCA TİCARET YAPIP,MUHTASAR,SSK,BAĞKUR,GELİR VE KATMA DEĞER VERGİSİ VERİYORSUN,İSTİHDAM YARATIYORSUN,BURS VERİYORSUN,HAYIR İŞLERİ YAPIYORSUN,ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLÜP PLAKETLER ALIYORSUN,KOÇAN KOÇAN ÇEKLER ÖDÜYORSUN TAMAM.İŞLERİN TERS GİTMEYE BAŞLIYOR,ÇEKLERİNİ ÖDEMEK İÇİN EVİNDEKİ EŞYALARINA KADAR BUGÜNE DEK NE KAZANDIYSAN ÖZ SERMAYENLE BİRLİKTE HERŞEYİNİ SATIYORSUN VEYA HACZEDİLİYOR,O DA TAMAM.BİR YAPRAK ÇEKİNİ ÖDEYEMİYORSUN(ÖDEMİYORSUN DEMİYORUM),HAYDİ CEZAEVİ…HAYATINIZ ALTÜST OLUYOR.GEÇİM SIKINTISI BAŞLADIĞI GİBİ,ÖZGÜRLÜK,SOSYAL YAŞANTI,EVDE HUZUR V.S.HİÇBİR ŞEY KALMIYOR.ÇEK MAĞDRLARINDAN BAŞKA TORBA KANUNUNA GİRMEYEN KALMADI.KEÇİLER BİLE ORMANDA RAHATÇA DOLAŞABİLECEK.ÇEK MAĞDURLARI DA YAKALANMAMAK İÇİN ORADAN ORAYA KAÇADURSUN…BİR KEDİ BİLE BİR YERDE SIKIŞIP KALSA,KURTARMAK İÇİN,BÜTÜN HAYVANSEVER DERNEKLERİ VE TELEVİZYON KANALLARI SEFERBER OLUYOR.HÜKÜMET NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI BİLE KORUMA ALTINA ALIYOR.YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA,BU ÇEK KANUNU OLDUĞU SÜRECE DE,İŞ YAPAN TÜCCAR KALMAYACAK.HEPİMİZİN NESLİ TÜKENİYOR…BANKALAR KREDİ VERECEK KİŞİ BULAMAMAYA BAŞLADI BİLE…SAYGILARIMLA…DOKTOR…..

    YanıtlaSil
  8. BORÇ İÇİN HAPİS YASAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ VE ULUSLAR ARASI BELGELERDEKİ YERİ
    Yrd. Doç. Dr. Sesim SOYER GÜLEÇ

    I.Borç İçin Hapis Yasağının Tarihsel Gelişimi

    Para borçlarını yerine getirmeyen veya sözleşmeye aykırı davranan kişiler tarih boyunca insan onuruna aykırı olarak çok çelişkili şekillerde cezalandırılmıştır. Bu kişiler parçalanarak et ve kemikleri alacaklılar arasında paylaşılmış, köle olarak çalıştırılmış, hapsedilmişlerdir. Zamanla borçlunun tüm mallarının haczedildiği, daha sonrada borçlunun yaşaması, mesleğini icra etmesi için gerekli malları hariç olmak üzere, diğer mallarını satıldığı görülmüştür.

    Borç için hapis yasağı kuralının tarihi temelleri Roma Hukukuna, Solon Kanunlarına dayanır. Roma Hukukunda önceleri borç sebebiyle icra, şahıs üzerinde gerçekleştiriliyordu. Borçlu alacaklının evinde zincire vurularak hapsediliyor, sonra borcunu ödemediği takdirde onun kölesi durumuna düşüyordu. Alacaklı isterse onu öldürebiliyor ya da köle olarak satabiliyordu. Alacaklıların birden fazla olması durumunda alacaklı sayısına göre bu kişiler borçluyu parçalara ayırabiliyorlardı. Solon, M.Ö. 620 yılında Atina’ya ‘arkon’ olarak atandığında kanunları değiştirmek, ekonomik refahı sağlamak ve özellikle zenginlerle yoksullar arasındaki gerilimi azaltmak için görevlendirilmişti. Zaman içinde deniz ticaretinin engellenmesi nedeniyle borçlarını ödeyemeyenler, Tiran Dracon’un kanunlarına göre esir düşmüşler, Solon ise bir anayasa hazırlayarak borcu nedeniyle esir düşenlerin ve bu kişilerin ailelerinin serbest bırakılmasını öngören bir kural getirmiştir.
    http://rahmiofluoglu.wordpress.com

    YanıtlaSil
  9. SEVGİLİ ARKADAŞLAR MAİL ADRESLERİNİZE GELECEK OLAN MİLLETVEKİLLERİMİZİN CEP TELEFONLARINA YARIN SAAT :11.00 DE KISA MESAJ GÖNDERİYORUZ. LÜTFEN DUYARLI OLALIM!!!

    YanıtlaSil
  10. hoş geldin kardeşim
    malesef devlet vatandaşını yalnız bırakıyor
    ama burda yalnız değiliz, el birliğiyle kurtulacağız bu illet yasadan..

    YanıtlaSil
  11. Ayrılık Hissi Nasıl Girdi Sizin Beyninize?

    (Büyük Şair’in ruhuna fatiha ile ilk bölümü affına sığınarak şiirinden uyarladım ..)

    MAĞDURİYET sizi gayet sıkı, gayet sağlam,
    Bağlamak lazım iken, anlamadım, anlıyamam,

    Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize?
    Fikr-i İHTİLAFI şeytan mı sokan zihninize?

    Birbirinden müteferrik bu kadar İNSANI,
    Aynı HEDEFİN altında tutan HEYECANI,

    Temelinden yıkacak zelzele, CEHALETTİR.
    Bunu bir lahza unutmak BENCE FELAKETTİR...

    Siz bu davada iken, yoksa BERABERLİĞİNİZ,
    GARDİYANLARDAN olacaktır HER İSTEĞİNİZ

    ****

    Bırakın enaniyyeti beraberlik zamanıdır şimdi
    Vakit bu vakit, kardeşçe, hedefimiz Ekimdi

    Sözümüz haklı olsun, konuşmamalı her kafadan
    Kaş yapacaksan yap lakin göz çıkarmadan

    Koyun can derdinde, özgürlük, hesap bu hesap
    Derdi et değil mi sanki ikbal derdinde kasap

    Hürriyyet ciğerlerimize bir nefes olup dolsun
    Hür olalım da kime lazımsa o ‘başkan’ olsun

    Hür olalım söz, en çok sen koştun gayret ettin
    Alnından öperim takdir edilmekse eğer niyetin

    Kalırsa kaf dağına çaremiz dilim kurusun
    Daha da kanayacak yürekler Allah Korusun

    Bırak tefrikayı birlik olalım hemen, gör zevali
    Kır nefsini, taşıyamaz hiçbir omuz bu vebali

    Kavgamız hürriyet zira, mahpustakiler salınsın
    Sözlerim ortayadır benim, canı isteyen alınsın

    Ben Murat, Akif’ten mülhem sözlerimin hepsi,
    Zillet olacağına Yalçın kayalık bir adım gerisi

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  12. Cüneyt Bey merhaba, eylemlere katılmak istiyorum ve destek vermek istiyorum, maiileri nereler atacagız posta adresleri lazım, mesaj çekecegimiz numaralar nelerdir bunların cevabını vrirseniz sevinirim.300 sms için.Yerel gazetelere ulaşmak için bir yorum okumuştum ben izmirdeyim ve dstek atabilirim Fazla incelemeye zamanım Buranın yani ege bölgesinin en çok okunan gazetesi Yeni Asır gazaetesidir,**** ******* burayla irtibata geçerseniz ii olur saygılar sunuyorum.. ahmet metin

    YanıtlaSil
  13. Ankara dan yazıyorum her türlü katılıma varız . Kardeşim ceza evinde benimde çeklerim var. Annem , babam ikiside devlet memuru her katılımda bulunuyorlar. Ama lütfen burada konuşulduğu gibi eylemlerde sayımız daha fazla olunsun....

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar lütfen meclise ilk hafta gitmeyelim
    gecen seferkı organızayonlarda hatırlayın neler oldu
    ilk hafta yoğun oluyor
    ilgilenen olmuyor
    çok ziyaret eden oluyor ve konular çok fazla olduğundan etkılı olamıyoruz

    YanıtlaSil
  15. gunaydın yeni adli yıl hepimize hayırlı olsun.murat

    YanıtlaSil
  16. SN.CÜNEYT BEY SN.İŞCANIN ANKARA ZİYARETİ HAKKINDA BİLGİNİZ VARMI??
    CAN

    YanıtlaSil