Yeni Çek Yasası, tarih tekerrür ediyor..

3167 sayılı eski çek kanunda 2009 yılı oluşan boşluk nedeniyle mahkemeler yasayı farklı yorumlayıp farklı kararlar vermişti,Yeni Çek yasası 2009 yılının sonunda yasallaştı, yine farklı yorumlar farklı kararlarla karşı karşıya kaldık..
Yeni Çek kanunu hazırlanırken, Adalet komisyonu Başkan vekili Hakkı Köylü, yeni yasanın asıl amacının, şirketlerle organik bağı olmayan, çalışan odacı çaycı gibi şirketin aktif ve pasifinden menfaati olmayan kişilerin, imzaladığı çeklerden dolayı cezaevinde olduğunu bunun haksızlık olduğunu, şirke sahiplerinin cezalandırılması gerektiğini defalarca ifade etmişti.
Mahkemeler bu konuda bile farklı kararlar vermekteler..
Barolar ise ses vermiyor..
Aranır durumda olup ta kaçak yaşayan insanlarımızın bir çoğu bu yasadan haberdar değil..
Vadesinden önce ibrazla çeki yazılmış veya Taahhütle ceza ertelemesi gibi bir hakları olduğundan habersizler.
İnsanlarımız vekaletname vermek için notere bile gitmekten çekiniyor, noterde GBT var mı, polise ihbar eder veya vekaletnameye adres yazılınca polis bulur icra gelir kaygıları var.
Basında bu kanun hakkında yeteri kadar bilgilendirme yapılmadı.
Adalet Bakanlığının bu işe bir an önce el atması gerekmektedir. Mahkemelerin keyfe dayalı uygulamalarına son verecek bir genelge, usul hakkında bilgilendirme yapması şart.. Taahhüt verme süresi Mart sonu ve vakit çok daraldı..
Mahkemeler, Barolar, Yargıtay tamamen kendi içlerindeki çekişmelere odaklanmış, vatandaşı unutmuş durumdalar, en azından Taahhüt verme süresi olan mart ayı sonu uzatılmalıdır. Adalet Bakanlığı nezdinde bazı girişimlerde bulunduk, Mağdurların bu haklarından habersiz olduklarını, mahkemelerin farklı uygulama içinde olduğunu, Baroların mağdurlara bir cüzzamlı gibi baktığını, Taahhüt için son müracaat tarihi olan Mart ayı sonunun uzatılması gerektiğini ve yaşanılan bu sıkıntıları dile getirdik ama bu haklı şikayetlerimiz ne kadar dikkate alınır bilemiyoruz..


karsiliksiz-cek

Zamanımız daralıyor..
Yargıtay da temyizde dava dosyaları olanların taahhüt vermeleri gerekmiyor, Yargıtay’daki tüm davalar mahkemelerine bozularak iade ediliyor, dava dosyasına bakılıyor, eğer erken ibraz, vekalet ile imza varsa beraat verilerek mahkemeye iade ediliyor, eğer bu unsurlar yoksa lehe durumun incelenmesi için bozularak mahkemeye iade ediliyor bu nedenle Yargıtay’da dosyaları olanlar, yerel mahkemelere iade edilen dosyalarını takip etsinler uyarlamadan sonra temyize göndersinler, buda iki yıllık bir zaman kazanma anlamına gelir, taahhüt verip iki yıl beklemekle aynı durum söz konusu, dava dosyalarını takip etsinler temyiz süresini kaçırmasınlar.
Hem Yargıtay da davası olan hem de kesinleşmiş cezaları olanlar var, kesinleşmiş cezalarda taahhüt verip ayrıca uyarlama yargılaması istemek en mantıklısı gibi gözüküyor.

Uyap, E-devlet sorgulamalarında dosya görmemeniz, GBT de isminiz yok anlamına gelmiyor, bütün veriler UYAP sisteminden alınıyor, UYAP'ın durumu malum yanlışlıklar aksaklıklar büyük boyutta, sistem sağlıklı olarak çalışmıyor. Adliyelerde yapılan sorgulamalarda da bazı şehirlerdeki veriler gözükmüyor.. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.. Adli sicil kaydında bu bilgiler gözükür ama kendiniz bunu almaya çalışır ve tutuklamanız var ise tutuklanırsınız..

Vekaletnamelerde mutlaka.
Hakkımda açılmış bulunan ya da açılacak karşılıksız çek, ve her türlü diğer ceza davaları kapsamında, 5941 Sayılı Çek Kanunu nun getirdiği taahhüt, uzlaşma ve diğer her turlu imkanından faydalanabilmem için, gerek alacaklı ve şikayetçilerle, gerekse Mahkeme ve Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde, ilgili kanunun getirdiği hükümler çerçevesinde, dilediği şart ve şekilde taahhütte bulunmaya, uzlaşma teklif etmeye, teklif edilen uzlaşmaları kabule, taahhütnameleri ve uzlaşmaları düzenleyip imzalamaya, adıma ilgili Mahkeme veya Cumhuriyet Savcılıklarına vermeye, hakkımdaki infaz kararlarını kaldırtmaya, arama, yakalama, yurt dışına çıkış vs. her türlü kararın kaldırtılması için yazılar ve müzekkereler yazdırtmaya, adli sicil arşiv bilgi ve kayıtlarını talep etmeye her türlü makam ve mercide, emniyet müdürlüklerinin her dairesinde ve pasaport şube müdürlüğünde gerekli işlemleri yapmaya ve takip etmeye, başvurular yapmaya birlikte veya ayrı ayrı ifayı vekalete, başkalarını da teşrik ve azle mezun ve yetkili olmak üzere..
ibaresini ekletin..

234 yorum:

  1. Amacımız olayı karikatürize etmek değil, bir yılı aşkın süredir devam eden hukuksuzluğa yeni bir boyutun eklenmekte olduğuna dikkat çekmektir. 1.1.2009 tarihi itibariyle, ceza içeren hükümleri zımnen yürürlükten kaldırılmış olan 3167 sayılı Kanuna göre verilmiş bulunan cezaların hükümsüz kalmış olmasına rağmen binlerce insanın hürriyeti, hukuksuzca bağlanmış durumdadır. Yüksek Mahkemenin bu hukuksuzluğu sonlandırması beklenirken, yasa koyucunun açık muradına rağmen "bunları dikkate alamayız" şeklindeki bir "meydan okuma" yeni bir hukuk ihlalidir, yeni bir hukuk skandalıdır. Yasanın uygulamasında zorluk varsa çözümü yasa koyucu bulacaktır. Uygulayıcılar, "piyasa şartları" yahut "fiili zorluklar" sebebiyle ceza hukuku alanında yasaya ve yasa koyucunun amacına aykırı yorumla hukuku eğip bükemez! "Böyle yaparsak suç cezasız kalır" yorumuyla, yasal boşluğa rağmen ceza vermeye devam etmek, hukuk devletinin katledilmesidir. Hukuk devletinde hiçbir merci, TBMM'nin yasama yetkisine tecavüz edemez!

    Bunca yıllık hukuk devletinde, hukukun alfabesini tartışıyor olmamız endişe vericidir.

    Bitirirken, İtalyan ceza felsefecisi Carrera'yı anmalıyız… Diyor ki Carrera : "Bir tek kişinin bile hukuksuz yere hürriyetinin bağlanmasındansa, yüzlerce suçlunun dışarıda gezmesini yeğlerim".

    http://www.dunyagazetesi.com.tr/hukukun-ustunlugu-mu-yargitayin-ustunlugu-mu-_80291_haber.html

    YanıtlaSil
  2. TAHÜT VERİPTE TAHLİYE OLAN ARKADAŞLARA SESLENIYORUM AİHM BAŞVURSUNLAR BENCE BU ADALETSIZLIK BIR AN ONCE AİHM SINDE ÇOZULCEK GIBI DURUYO ANAYASA MAHKEMSINDEN BAKIN SES ÇIKMIYO YADA ONLARDA IKDIDARA BOYUN EGIYO ASLINDA ÇEKIN HAPSININ DOĞRU OLMADIĞINI SAYIN ANAYASA MAHKEMELERI HAKIMLERIDE DE BILIYO AMA İKDIDARDAN ÇEKINIYO GALIBA....

    YanıtlaSil
  3. sayın av.neslihan hanım,cevaplayabılırsenız şimdiden teşekkur ederim.
    surenın kısa olması sebebi ile ( 1.nısan) erken ibraz da olsa taahhut verılmesi durumunda tekrar itiraz etme ve karar aldırma hakkı varmıdır.

    YanıtlaSil
  4. eğer avrupa insan hakları mahkemesine karşılıksız çekten dolayı bir müraacat olsa idi,karşılıksız çeke hapis cezası verılemez kararı çıkar ve bınlerce insan bu zulumden kurtulurdu dolayısı ıle anayasa mahkemesini beklemeye gerek kalmazdı.

    YanıtlaSil
  5. DEĞERLİ ARKADAŞLAR


    YUKARIDA ATTIĞIM SAYIN ANKARA HUKUKLU TARAFINDAN KALEME ALINMIŞ YAZIYI LİNK İLE BERABER YARGITAYA GÖNDERMELİYİZ...

    YAZI BİR HUKUK DERSİ MAHİYETİNDE ANCAK BU KADAR GÜZEL İFADE EDİLEBİLİRDİ...

    SN ANKARA HUKUKLU ZATEN HER ZAMAN BİZDEN DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ KENDİSİNE SAYGI VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM...

    BİR ŞEYLER YAPALIM DİYORDUNUZ ŞU AN YAPABİLECEĞİMİZ EN GÜZEL ŞEY BÜTÜN YARGITAY MENSUPLARININ BU YAZIDAN HABERDAR OLMASINI SAĞLAMAKTIR...

    HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN BAŞLAMALIYIZ...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  6. ARKADAŞLAR TEMİZDEKİ DOSYALARI NE YAPIYORUZ ÖNERİSİ OLAN VARMI

    YanıtlaSil
  7. selam arkadaşlar
    vekaleten imzadan dolayı dilekçe verdiğimizi varsayarsak,biz ceza almıyoruz.
    bu durumda kim ceza alır yada işleyiş nasıl olur

    YanıtlaSil
  8. evet tarih tekerrürden ibaraetse sadece aptallar için der bir yüce bilge.tarih te tekerrür olmaz eski bir yunan bilgesi bir suda iki kere yıkanılmaz der.

    YanıtlaSil
  9. sayın site yönetimi
    BANA GÖRE 'HAREKETTE BEREKET VARDIR.'İŞTE TAM BU NOKTADA DEVREYE GİRİYOR.TAMAM HEPİMİZİN TAAHHÜT PROBLEMİ VAR AMA BUNUN YANISIRADA EYLEM ZAMANI ÇOKTAN GELDİ.
    ŞİMDİ BU KONUDA AYRINTILI BİR METİN YAZSANIZ BİZLERE DE MAİL ADRESLERİ YADA MEKTUP ADRESLERİ VERSENİZ DE YOLLASAK DAHA İYİ OLMAZ MI
    SESİMİZİ DUYURABİLMEK AÇISINDAN

    YanıtlaSil
  10. iyi günler dilerim. bendenizde bir çekzedeyim. bir aş de muh.md. ünvanı altında imzalamış olduğum bir çok çek mevcut olup bunlardan 8-9 tanesi uyap aracılığı ile öğrenmiş bulunmaktayım. yaklaşık 5 tane davaya girdim. ilk davam yasadan 1-2 hafta önceye denk geldiği için temyiz ettim. diğerleride farklı asliye mahkemelerinde.. k.çekmece asliye den beraat aldım. pendik asliyeden de beraat aldım. ayrıca 2 tane çek karnesi iadesi ile ilgili sulh hukuktan da beraat aldım..3 davamda bunların ikisi gebze de ileri tarihe gün verdiler. en son gebzedeki davama geciktiğim için giremedim. karşı tarafın avukatı gelmiş.. ama önceden başka bir adliyeden talimatla ifade verdiğim için teselli oldu. önceleri beraat aldığım zaman sevinmiştim. (çok şükür rabbimize böyle bir kapı açtırdı...) ama görüyorum ki şirket sahipleri ödeme gücü olduğu halde çamura yatıyorlar (istisnalar müstesna...) buda dolayısı ile hakimlerin karar verirken dikkate aldıkları etken oluyor.. müşteki zaten parasını alamamış. Muh.müdürü..... gibi dışardan atanmış insanlarda bir şekilde mağdur olmuşlar.. hakimler savcılar şirket sahiplerinden çek bedelinin istenmesine dair karar vermeleri gerekirken yine bir mağdur olan sanıktan yani çeke imza atmış muh.müdüründen, çaycıdan hissesi ortaklığı olmayan maaşlı kişilerden talep etmektedir.
    Benim muhtemelen gebzedeki davalar bu yöne kaydı.. hakim bile yüzüme karşı imzaladın.. ödeyeceksin dediğine (!!!) göre kararın farklı olmasını bekleyemiyorum haliyle..
    elimde hem emsal kararlar var beraat ettiğime dair.. ama halen daha içimde hapis yaşıyorum.. zaten psikolojik olarak aile olarak yıpranmışız.. adamlar kanun çıkartmış uygulamada farklılardan söz ediliyor.. soruyorum şimdi:
    1)-beraat almış olmam bu davalardan tam olarak kurtulduğum anlamına geliyor mu?
    2)-eğer hakimler sonraki davalarda aleyhime karar verirlerse 5.2 maddesi es geçildiği için yada lehime kullanılmadığı için itiraz edip kararın seyrini değiştirebilir miyim? yada reddi hakim isteyebilir miyim? bu madde lehime es geçildiği için...

    YanıtlaSil
  11. selam
    arkadaşlar 2005 yılında çeklerimi ödiyemedim şimdi kaçak konumundaayım davalardan hapis cezaları aldım.taahütte bulunmak istiyorum ama dosya numaralarını bilmiyorum sürede daraldı ne yapmam gerekiyor saygılar

    YanıtlaSil
  12. selam
    arkadaşlar 2005 yılında çeklerimi ödiyemedim şimdi kaçak konumundaayım davalardan hapis cezaları aldım.taahütte bulunmak istiyorum ama dosya numaralarını bilmiyorum sürede daraldı ne yapmam gerekiyor saygılar

    YanıtlaSil
  13. evet tarih tekerrürden ibaraetse sadece aptallar için der bir yüce bilge.tarih te tekerrür olmaz eski bir yunan bilgesi bir suda iki kere yıkanılmaz der.

    YanıtlaSil
  14. DEĞERLİ ARKADAŞLAR


    YUKARIDA ATTIĞIM SAYIN ANKARA HUKUKLU TARAFINDAN KALEME ALINMIŞ YAZIYI LİNK İLE BERABER YARGITAYA GÖNDERMELİYİZ...

    YAZI BİR HUKUK DERSİ MAHİYETİNDE ANCAK BU KADAR GÜZEL İFADE EDİLEBİLİRDİ...

    SN ANKARA HUKUKLU ZATEN HER ZAMAN BİZDEN DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ KENDİSİNE SAYGI VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM...

    BİR ŞEYLER YAPALIM DİYORDUNUZ ŞU AN YAPABİLECEĞİMİZ EN GÜZEL ŞEY BÜTÜN YARGITAY MENSUPLARININ BU YAZIDAN HABERDAR OLMASINI SAĞLAMAKTIR...

    HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN BAŞLAMALIYIZ...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  15. sayın av.neslihan hanım,cevaplayabılırsenız şimdiden teşekkur ederim.
    surenın kısa olması sebebi ile ( 1.nısan) erken ibraz da olsa taahhut verılmesi durumunda tekrar itiraz etme ve karar aldırma hakkı varmıdır.

    YanıtlaSil
  16. http://www.mevzuat.net/fayda/faizhesapla.aspx?fid2=4

    bu siteye girerek temerrüt faizlerini hesaplayabilirsiniz...

    1 - Çekin yazıldığı tarih + önce 1/3 meblağ yazın + sonrada 31.12 .2010 olarak tarih atın.

    2- Yine çekin yazıldığı tarih + 2/3 meblağ yazın + 31.12.2010 yazın hesaplayın.......

    3 - Ödeme tarihleri 2011 ve 2012 ye sarktığı ve ve bu yılların temerrüt faizleri belli olmadığı için 2011-2012 yıllarının temerrüt faizleri belli olmadığından hesaplanmamıştır ibaresi yazın lütfen

    YanıtlaSil
  17. Kredi kartı borçlusu serbest,
    Senet ödemeyen serbest,
    Mortage kredisini ödemeyen serbest,
    Uyuşturucu kullanan Tarkan serbest,
    Dağdan inen PKK lı serbest,

    Çek ödemeyen CEZAEVİNDE.

    Taahhüt adı altında milleti sömürmek istiyorlar,
    Sanki parası olsaydı insan hapiste kalırdı

    Bu nasıl ADALET
    ve
    Kalkınma partisidir ???????

    YanıtlaSil
  18. Sayın 184 , Süre tutum belgesini ,Yerel mahkemenin verdiği karar hukuki delillerden yoksun , gerekli inceleme yapılmadan vs. hakkımda verilmiş bir karadır diye yargılandığınız,kararın çıktığı yada verildiği mahkeme başkanlığına verilen bir dilekçedir ve YARGITAY,a gönderilmek üzre yazılır.Mahkeme günü çıkan karardan hemen sonra yada gerekçeli karar çıkana kadar verilir.AMAÇ olduki gerekçeli kararın size tebliğ edilmemesi sırasında 7 gün olan yargıtaya itiraz hakkınızın kaybolmamasıdır.Bir nevi mahkeme sonrasında ben yargıtaya itiraz edeceğim , gerekçeli karar elime ulaşmasa ve 7 günlük süreyi geçirsemde bu hakkım saklı demektir.YARGITAYA GÖNDERİLMEK ÜZERE ....ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE....
    ESAS NO---KARAR NO YAZILIR.KONU : SÜRE TUTUM BELGESİ DENİLİR.........DİLEKÇE YAZILIR ..TARİH -İMZA

    YanıtlaSil
  19. TAAHÜT. VERDİKTEN SONRADA LEHİMİZE OLAN ERKEN İBRAZ VS GİBİ LEHE DURUMLARDAN YARARLANMA ŞANSIMIZ VARMI?

    YanıtlaSil
  20. sayın av.Neslihan Benliere ne kadar tesekkur etsem azdır.Benim 25 tane çek dosyam vardı.bunların hepsı sehırdısı dosyaları.Neslihan hanım Ankara da ıkamet etmesıne ragmen 5 dosyamı 5 gun gıbı kısa bır surede beraatle sonuclandırdı.Kendisi gercekten daha once hakkında yapılan yorumlarda oldugu gıbı bılgılı,işine sahip cıkan,işine sahıp cıktıgı kadarda hakim olan mukemmel bır avukat.Şimdi gönül rahatlıgıyla her turlu işimde ona basvuracagımı bılıyorum.ıyıkı kendısını tanıma fırsatını bulmusum.benı uzun zamandır cektıgım sıkıntılardan bu kadar kısa surede kurtardıgı ıcın,her aradıgımda sabırla benı dınlegı ıcın kendisine ne kadar tesekkur etsem azdır.işine bu denli sahıp cıkan bu denlı hakım olan bır avukatın varlıgını bılmek benı cok mutlu edıyor.Umarım benım yasadıgım bu mutlulugu benım durumumda olan herkes yasar.Umarım herkes Neslihan hanım gibi mukemmel avukatlarla karsılasma fırsatını yakalar.Tekrar tekrar tesekkurler Neslihan hanım ...

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar bende bu hafta içi taahhütlerimi vermek için avukatımla birlikte aranmama ragmen elmadag adliyesine gittim,ama taahhütte bulunmaya geç gittigim için dosyalarımı ankaradaki asliye cezalara iade etmişler,bizde muhabere yoluyla taahhütleri hakime havale ettirerek gönderdik.sizlere sormak istedigim; 1): 8350 tl dört adet çekime tek taahhütname vererek ayrı ayrı oldugunu ve toplam 33400 tl olarak ilgili mahkemesine gönderdik. 2):80000 tl lik bir çekim temyizden hapis cezası onanarak asliye cezaya gönderilmiş fakat infaz için henüz savcılıga gönderilmemiş. biz bunun için de taahhütnameyi mahkemesine gönderdik. 3):diger bir çekim de savcılıktan hapis için evrakın 1 yıl önce gelmesine ragmen yakalamam görükmüyordu. bu çek için de taahhütnameyi ilgili mahkemesine gönderdik. bilgisi olan arkadaşlardan yukarıda bahsettigim konularda bir yanlışlık yapmışmıyız bilgilendirirseniz memnum olurum. gelişmeleri daha sonra sitemizde duyuracagım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Değerli Cuneyt bey,myway ve kazazede arkadaşlar ,herkese katkılarından teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.inanın çok büyük istifadeler ediyoruz.Bir sağlık kuruluşndan eşimin SGK sından istifade ile akciğer filmi aldırmam gerek belkide yatış verecekler?2 dosyadan yakalamam var taahütte haftaya vereceğim için riskim varmı.Bilgi ve iligleriniz için teşekkürler herkese iyi geceler.Naim

    YanıtlaSil
  23. AİHM BAŞVURU OLAYIMIZDA BİZİ İLGİLENDİREN KONU YERLEŞİK AİHM KURALLARINA AYKIRI BİR YASADAN BORÇ HAPSİNDEN KAYNAKLI UYGULAMADIR VE ALTINCI MADDE HÜKÜMLERİ İTİRAZIMIZDIR..

    6- İhlalin bir YASA'dan ya da İDARİ UYGULAMADAN kaynaklandığı durumlarda ise,iç hukuk yollarını tüketme koşulu aranmaz.

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR AHİM BAŞVURUSU ÇOK ÖNEMLİ..

    ŞİŞLİ 6.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMİ YAŞAR BEYİN DE ÜZERİNDE DURDUĞU BİR HUSUS..

    AHİM İÇİN BAŞVURUDA BULANACAKLARIN HÜKÜMLERİ KESİNLEŞMİŞ CEZAEVİNE GİRMİŞ VE HÜKMÜN BİTMİŞ OLMASI ŞARTI VARDIR.

    BU ŞARTLARA HAZİ OLANLARI CÜNEYT BEYİN YÖNLENDİRMESİ DE ŞARTTIR.

    ARTIK ARAMAYA BAŞLAYALIM FAX ÇEKMEYE BAŞLAYALIM.HERKES BAŞINDAN GEÇENLERİ VE 5941 SAYILI YAZANIN ÇARPIKLIKLARINI ANLATAN BİR YAZI HAZIRLASIN.AKP Yİ OY İLE TEHDİT ETMEYİ DE UNUTMAYIN.700 KİŞİYE MAİL ÇEKTİM HANİ NERDESİNİZ ARKADAŞLAR?

    EYLEM YAPALIM ANKARAYA GİDELİM DİYENLER NERDE? YOKSA BİZ HALA 50-60 KİŞİMİYİZ?

    KAFANIZI KUMA GÖMMEYİN 3 AYIMIZ GİTTİ.9 AYIMIZ KALDI.HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN..

    YanıtlaSil
  25. sayın R.C

    aramıza tekrar hoşgeldin,düzgün yazı tarzın ve mantıklı yorumlarını özlemiştik...

    haklısın...

    olması gereken aslında kanun okunduğu zaman açık...hatta geçtim itiraz resen karar vermeliler tokat 1.asliye ceza öyle yaptı biliyoruz...fakat her şartta ceza vereceğiz diyenlerde yok değil...

    sonuçta çok doğru...5941 sayılı kanunu baştan sona okuyan aklı selim hiç kimse ERKEN İBRAZ ve VEKELETEN ÇEK keşide edene ceza vermemeli...

    ancak tam tersi kararlar çıkabiliyor...

    saygılarımla.

    my way

    YanıtlaSil
  26. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ BÜTÜN ÇABALARIMIZA RAĞMEN MAHKEMELER TARAFINDAN KESİNLEŞMİŞ DAVALARA UYARLAMA YARGILAMASI ZOR GÖRÜNÜYOR...HATTA ERKEN İBRAZ VE VEKALETEN İMZA İLE CEZA ALANLARA BİLE BERAAT VERMEYEN MAHKEMELER VAR...BU DURUMA MANTIKLI BİR AÇIKLAMA YAPMAK İMKANSIZ...

    DİĞER TARAFTAN 01.NİSAN.2010 TAAHHÜTLER İÇİN SON TARİH...HALEN KESİNLEŞMİŞ OLAN DAVALAR İÇİN TAAHHÜT VERMEYEN,VERMEK İÇİN HAREKETE GEÇMEYEN ARKADAŞLAR...VERDİKLERİ TAAHHÜDÜN REDDEDİLEREK ZAMAN KAYBETME RİSKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALILAR...3 HAFTA ZAMAN VAR VE BU ZAMAN DA NETİCE ALINMAMA DURUMUNDA KAÇAK YAŞAMAYA DEVAM EDECEKLER...VE YASADA BELİRTİLEN SÜRE DOLACAĞINDAN ÇARESİZ KALACAKLAR....

    İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMUN ZAMAN AÇISINDAN KISITLI OLDUĞUNU TEKRAR AÇIKLAMA İHTİYACI HİSSETTİM...HAREKETE GEÇMEYENLERE TAVSİYEM TAAHHÜT KONUSUNDA HEMEN HAREKETE GEÇMELERİDİR.

    MY WAY

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar inşallah anayasa mahkemesi karşılıksız çek te hapisliği kaldıracaktır.borç için insanları özgürlüğünden alıkoymak son bulacaktır.

    YanıtlaSil
  28. Daire Adı: 16. Hukuk Dairesi
    Esas No: 2009/5504
    Geliş Tarihi: 14/07/2009
    Mahkemesi: Antalya 1. İcra Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2007/2433
    Mahkeme Karar No: 2008/220
    Mahkeme Karar Tarihi: 31/01/2008
    Dava Türü: Ticareti usulune aykiri terk etmek.
    Karar No: 2009/9066
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 28/12/2009

    TİCARETİ USULE AYKIRI TERK

    TİCARET ŞİRKETLERİ AÇISINDAN BUNLARIN YETKİLİLERİ VE MÜDÜRLERİNİN İİK.44 E GÖRE MAL BEYANINDA BULUNMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ OLDUĞUNU SÖYLEMEK KANUNU ZORLAMA OLACAKTIR.TTK.136. MADDESİNDE SAYILAN TİCARET ŞİRKETLERİNİN MÜDÜRLER VEYA YETKİLİLERİ YÖNÜNDEN İİK.M.337/A MADDESİNDE YAPTIRIMA BAĞLANAN TİCARETİ TERK SUÇUNUN İŞLENMESİ MÜMKÜN OLMADIĞI GÖZETİLMEDEN SANIKARIN BERAATLERİ YERİNE CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞ OLMASI İSABETSİZ OLDUĞUNDAN KARARIN BOZULMASINA...

    YanıtlaSil
  29. 159
    Bu site defalarca AİHM başvurusu için yazılar yayınladı yol gösterdi.

    http://www.cekmagdurlari.com/2009/07/aihm-basvuru-formu.html

    http://www.cekmagdurlari.com/2009/07/avrupa-insan-haklar-mahkemesine-basvuru.html

    bu linkleri incelersen görebilirsin.

    Nerden geldiysen orda yaz, boş işlerine orda devam et
    Sanki nerden geldiğini kim olduğunu anlamadık.

    YanıtlaSil
  30. Degerli arkadaşlar bir sorum olacak, Bir dosyadan 80.000Tl kesinleşmiş cezam var.Bu dosyaya gidip taahüt vermeyi düşünüyorum.Tahhüt verdigimiz zaman borcu temerrütleri ile beraber ödemayi kabul etmiş oluyoruz.Fakat tahhütü verdikten diyelim 8-9 ay sonra 80.000 Tl yi denkleştirdim diyelim, gidip bu parayı yatırıp adli cezayı kaldırabiliyormuyuz? Yoksa tahhüt verdigimiz için bundan sonra yani tahhütten sonra adli cezadan kurtulmanın yolu temerrütler ile beraber ödemekmi oluyor.
    teşekkürler
    cenk

    YanıtlaSil
  31. TÜM ARKADAŞLARIN DİKKATİNE....
    ANKARA 7 ADET DOSYAM VARDI SAĞOLSUN AV. NESLİHAN HANIM SAYESİNDE İNFAZI ÇIKMIŞ OLAN İKİ DOSYANIN İNFAZINI DURDURUP YENİDEN YARGILANMA ALMIŞ VE BÖYLECE BANA EN AZ 2 YIL KAZANDIRMIŞ OLDU.ARKADAŞLAR HUZURUNUZDA TEKRAR TEKRAR AVK.NESLİHAN HANIMA TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİYORUM.YILLARCA PARA ÖDEDİĞİMİZ VE BİZLER İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN AVK.LARIMIDA ALLAHA HAVALE EDİYORUM.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN AVK. NESLİHAN HN.İŞTE ARKADAŞLAR BİZLERİN HEPSİNİN AVK. NESLİHAN HN. GİBİLERİNE İHTİYACIMIZ VAR.

    YanıtlaSil
  32. ŞÜKRÜ BEY
    1. SORUNUZ DAVA normal süresinde açılmıştır. Önemli olan savcılığa müracaat süresidir.
    Muhtemelen davanız süresinde şikayet edilmiş, savcılık işlemlerinden sonra dava açılmıştır.
    Bu sebeple dava açılışının 2010 da olması normaldir. davanızı takip ediniz.
    2. sorunuzu bilmiyorum KAYAMEN

    YanıtlaSil
  33. Herkese merhaba, bir sorum olacak bilen birisi cevaplarsa sevinirim. Karşılıksız çekte dava ceza davası açmak için dava zaman aşımı nedir bilen birisi yazarsa sevinirim. Örnek olarak icra takibi açma zaman aşımı 6 ay, ceza davası açma zaman aşımı varmı varsa nedir...

    YanıtlaSil
  34. 2009 yılından çek borçlarm var toplam çek borcum 65000 bu borçları deyecek maddi gücüm yok hiç bir duruşmaya çıkmadım şu an kacak yaşıyorum bana yasalar hakkında yardımcı olabilirmisiz ?

    YanıtlaSil