Maraş Kararlarına Yapılan İtiraz Adalet Bakanlığı'nda

Taahhüdü ihlal denetimli serbestlik. kahramanmaraş cezaevi tahliye. Kahramanmaraş infaz Hakimi Abdullah Özer. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit YıldırımKahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın vicdanlı ve adil hakiminin, "Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçlar ve daha nitelikli suçlar işleyenlerin dahi bu yasadan yararlanır iken taahhüdü ihlal suçu gibi tazyik hapsi cezası ile cezalandırılan bu  kişilerin yararlandırılmaması kamu vicdanını yaralar" gerekçesiyle verdiği tahliye kararları, Barolar, Bankalar ve menfaat sahiplerini oldukça tedirgin etmiş olmalı.

        Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları elleri titremen rahatlıkla kanunu gerekçe göstererek tahliye ettiren hakim ve savcılarımız, tamamı yaşamlarında kasti bir suça bile bulaşmamış fakat ekonomik krizlerle bankaların fahiş faiz talepleri nedeniyle zor duruma düşmüş borçlarını ödeyemez hale gelmiş bu vatandaşlarımıza yapılan bu büyük bir haksızlığa karşı seslerini çıkarmamışlardır. 12 bin kişilik hakim savcı mesleğinden, sadece Kahramanmaraş infaz hakimliği ve yapılan itirazları ret eden Ağır Ceza mahkemesi başkan ve üyelerinin olması oldukça manidar.

        Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevinde bulunan taahhüt mağdurlarının da tahliye edilmesi üzerine  tüm barolar ilgili birimlere şikayete başlamıştır. Gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları işleyenlerin, tahliye edilmesine seslerini çıkarmayan aksine potansiyel müşteriler geliyor düşüncesiyle sevinenler, tazyik hapsinden cezaevinde bulunan vatandaşlarımızın tahliye edilmesi üzerine adeta ortalığı ayağa kaldırmışlardır. Kahramanmaraş barosu her gün, gazete ve yerel kanallara, tazyik hapsinden dolayı cezaevlerinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve ilgili birimlere şikayette bulunduklarını açıklamaktadırlar.

         Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, tazyik hapsine uygulanan denetimli serbestlik kararlarına itirazen Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmuş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı ret etmiş karar kesinleşmiştir. Bunun üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, Kanun yararına bozma için adalet bakanlığına başvurusunu yapmış ve gelecek sonucu beklemektedir.

        Bu yaşanan olaylarda bir başka vahim durum ise, Türkiye'nin çeşitli illerinden Kahramanmaraş'a teslim olan arkadaşlarımızın mahkeme kararlarının istenilmesinde çıkarılan zorluklardır. Kahramanmaraş infaz hakimleri ilgili İcra Ceza Dairelerinden mahkeme kararlarını istemektedir fakat bir şekilde bu mahkeme kararları onlarca kez talep edilmekle Kahramanmaraş İnfaz hakimliğine gönderilmektedir. Esasen gönderilmek istenmemektedir.

         Kimi arkadaşlarımız, süresi içinde teslim olmadığı için bir müddet kapalı cezaevinde tutsak edilme sorunu vardır. Bayan arkadaşlarımızın durumu da açıklığa kavuşmamıştır, bu haksız yasanın esas mağdurlarının da bayanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Cezaevlerinde bizlere umut bağlamış bekleyen binlerce dava arkadaşlarımız var.

        Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin vermiş olduğu tazyik hapislerine ilişkin kararlar şu anda Adalet Bakanlığındadır. Kahramanmaraş'a gidip denetimliden yararlanan ve çeşitli nedenlerle gidemeyen arkadaşlarımız için mücadele zamanıdır, gerek hakimimizin yanında olduğumuzu göstermek, gerekse bu haksızlığa dur demek için..

       Adalet Bakanlığının ilgili adresler aşağıdadır. Bu adreslere ulaşın arayın e-posta gönderin ve gönderilen e-postanızın ilgili makama sunulup sunulmadığı aşağıdaki numarayı arayarak teyit ettirin. Gönderilen e-postaların okunmadan silinmesine müsaade ettirmeyin.

Birol ERDEM           Müşteşar                0 (312) 419 13 42           berdem@adalet.gov.tr
Kenan ÖZDEMİR     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 26            kozdemir@adalet.gov.tr
Hasan DUDAKLI      Müşteşar Yard.       0 (312) 418 48 94           hasan.dudakli@adalet.gov.tr
Mustafa EROL         Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 45           erol_mustafa@adalet.gov.tr
Sefa MERMERCİ     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 28           smermerci@adalet.gov.tr
Metin KIRATLI        Ceza İşleri. G. Müd. 0 (312) 219 43 17 - 18     metin.kiratli@adalet.gov.tr

1.878 yorum:

  1.  tşk cüneyt bey ALLAH sizin gibi insanları başımızdan eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  2. Benimde babam akşam gaziantep üzerinden maraşa gidiyor arkadaşlar 10 günlük süresi yarın akşam doluyor.Allaha dua etmekten ve beklemekten başka çaremiz kalmadı...

    YanıtlaSil
  3. hala kömür satışı hakkında gündem dışı konuşma diyorsunuz. biraz da milletin vekili olun ya. insanların şu yorumlarını  bir görün....yazıklar olsunnnn

    YanıtlaSil
  4. ben muğlada yasıyorum burda öyle bi uygulama yok avukatıma bikaç ilçesinde denettirdim

    YanıtlaSil
  5. dalaman ı yoklayın bir

    YanıtlaSil
  6. vallaahi yazıklar olsun.

    ADAMLAR BOŞ İŞLERLE UĞRAŞİIYORLAR SONRADA İLGİLENİYORUZ DİYORLAR



    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar, Sayfanın girişindeki yazıyı dikkatli okursanız,işte alıntısı budur.. (( Bu yaşanan olaylarda bir başka vahim durum ise, Türkiye'nin çeşitli illerinden Kahramanmaraş'a teslim olan arkadaşlarımızın mahkeme kararlarının istenilmesinde çıkarılan zorluklardır. Kahramanmaraş infaz hakimleri ilgili İcra Ceza Dairelerinden mahkeme kararlarını istemektedir fakat bir şekilde bu mahkeme kararları onlarca kez talep edilmekle Kahramanmaraş İnfaz hakimliğine gönderilmektedir. Esasen gönderilmek istenmemektedir.))


    Gecikmelerin ana sebebi bu arkadaşlar, bende araştırdım avukata aynen bunu söyledi..artı çok dikkatli olunması lazım Arslan yürekli Hakim beyimiz her hangi bir sebeple izin alsa,acil çıkması gerekse,yerine bakan nöbetçi Hakimin ne karar vereceği bilinmez diyor vs yani bıçak sırtı bi durum da var aslında,Bana aynen şunu söyledi şansın büyük önemi var çok dikkat edilmesi lazım..! Aklınızda bulunsun,Allaha emanet ..

    YanıtlaSil
  8. İyi akşamlar amcam halen çıkmadı bi ümit bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  9. arkadaşım amcan en geç 8 e kadar çıkar merak etme

    YanıtlaSil
  10. inşallah ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11.  Arkadaşımız şu anda cezaevi önünde bekleyen arkadaşlarımız var. Henüz işlemler bitmediği için arkadaşlar bırakılmadılar. Biraz sakin ve sabırlı olun. Sorun yok. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  12. Değerli arkadaşlar, Sayın Alim IŞIK Milletvekilimizin yeni bir mesajını sizlere aktarıyorum. Bilgilerinize: Bugün TRT 3'te saat, 17,30'dan sonra Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı'nın geneli hakkında MHP Grubu adına konuşma yapacağım.

    YanıtlaSil
  13. inşallah sağolun

    YanıtlaSil
  14. slmlar bilgi vermek istedim babam pazartesi sabah testim oldu  işlemler yetişmedi için salı günü serbest bırakıldı şuanda serbes

    YanıtlaSil
  15. yorgun ordulu6 Mart 2013 17:43

    cep yazın arayayım

    YanıtlaSil
  16. Ankara cevresinden bnmle 18 gun yatacak arkadas araniyor serkansgrl@gmail.com

    YanıtlaSil
  17. benım babamda gıttı ama bıurakmadılar ıkı aydır yatıyo 

    YanıtlaSil
  18. NERDE YATIYOR

    YanıtlaSil

  19. ahmet bence fazla umutlu olmayın herkeze bırakmıyolar 50 mılyarın ustu ozellıkle bırakmıyolar 

    YanıtlaSil
  20. SALLAMA BİLMEDEN KONUŞMASANA ARKADAŞIM BABAN NERDE YATIYOR  ONU Bİ SÖYLE BU K.MARAŞ BAŞLIYALI 20 GÜN OLDU

    YanıtlaSil
  21. ben marasa giden 2 kişiyle görustum rakam önemli değilmiş o yüzden sıkıntı yok

    YanıtlaSil
  22. bilmiyorum ne olacağını ama amcamı bu sitede yazılanlara göre ve bir kaç kişiyle telefonda konuştuğum kişilerden aldığım cevaplarla zar zor ikna etmiştim aksi bir durum olursa kendimi suçlu hissederim.Aile de  bilgi vermedik teslim olmaya gitti diye  İnşallah senin dediğin gibi olmaz 1453 ama araştırdığım kadarıyla 21 gün önce savcı mahkemeye itiraz etmiş 14/02/2013 de hayırlırlısı akşam 8'i bekliyorum 

    YanıtlaSil
  23. rakamla ne alakası var cezayı rakama göremi veriyolarda ona göre salsınlar ne diycekler 
    senin borcun çok sen çıkma  iyi 1000tl borcu olanıda 1 gün yatırsınlar 1453 bilmeden sallıyor
    inanmayın 

    YanıtlaSil
  24.                                             ARKADAŞLAR..
    Forumda lütfen gereksiz çekişme içine girmiyelim .Konumuz Taahütü ihlal e karşı birlikte nasıl hareket edeceğimiz olmalı.aynı arkadaşlar değişik nickle girip gereksiz mevzuları ortaya atmaktadırlar.lütfen birlikte hareket edelim.

    YanıtlaSil
  25. arkadaşım sen merak etme bana inan dün çıkan arkadaşlar var  bende cuma akşamı çıktımdaha 5 gün önce

    YanıtlaSil
  26. bende senınkını aynısını yapan abime yakacaktım ta oraya yolladı bu mevzu uc aydır var yenı dıllendı ahmet su an yapan abımı bulursam harbı yakacam yanı

    YanıtlaSil
  27. hasan abi ben daha yakalanmadım .Bir an önce gitmek istiyom marasa yaklanmadanmı gidem nasıl yaparım abi_?10 günlük süreyi alıptamı gideyim.

    YanıtlaSil
  28. aslanım borçun binlirasıda ayni 500bin lirasıda ayni sen bin liralık borçu olanda 500 bin borçu olanda taahhütte bulunmuşlarsa borçu az olana 10 gün borçu çok olana 3 aymı ceza veriyorlar hepsinede ayni 3 ay cezayı yapıştırmıyorlarmı kanunda öyle bir maddemi varmış az olanı serbest borç çok olana serbestlik yok kanun karşısında herkes eşittir.burda bir yanlışlık var ya sen anlamamışsın yada avukatların ağzıyla konuşuyorsun geç onları

    YanıtlaSil
  29. saoğlasın samiyetinize inandığım için amcamı ikna edip zorla yolladım.Sizlere inancım tam.Ben  çıkar çıkmaz mesaj atacağım

    YanıtlaSil
  30. arkadaşım insanları kandırma mevzuyu biz 20 gündür biliyoz gardiyanlarda bir aydır dedi
    amacın ne senin biz senin babanıda görmedik hem demedi kimse taahhütten geldim salmadılar diye

    YanıtlaSil
  31.  1453 sen neden bahsediyorsun burda sapur buçuk konuşupta milletin moralini bozma yok 50liranın üstü bilmem ne bilmediğin şeyde yorum yapma

    YanıtlaSil
  32. 1453 bence sahte biri ortalıgı karıştırmaya çalışıyor av. olabilir inanmayın ona gidip gelen arkadaşların nosu var arayın sorun. ahmet sende amcan çıkar çıkmaz yazda 1453 ün yalanı ortaya çıksın 

    YanıtlaSil
  33. inan ilk yapacağım iş buraya yazmak olacak

    YanıtlaSil
  34. adalet bakanı kanal 24 te mail atın.taahhüdü ıhlali soralım

    YanıtlaSil
  35. arkadaşım sıkıntı yokeger  hiç yakalanmadınsa yakalanınca savcı sana 10 gün daha verip bırakıyor buyuzden rahat ol ama o sure içinde ya parayı ya kendini getircegin

    YanıtlaSil
  36. Disiplin Hapsi Cezalarının İnfazı: Bu cezaların infazı hapis cezalarının infazı gibidir. Hapis cezalarında olduğu gibi 5275 Sayılı Kanunun 19. maddesi gereği hükümlünün ilam adresine Çağrı Kağıdı ç ıkarılır, tebliğden itibaren 10 gün içinde infaz C.Savcılığına hükümlünün gelmesi istenir. Hükümlü 10 gün içinde gelir ise cezanın infazına başlanır. Gelmez ise, hakkında hapis cezalarında olduğu gibi Yakalama Emri çıkarılır. Disiplin hapislerinin normal hapis cezalarından en büyük farkı 5271 S.K.’nun 2/I maddesinde açıklanmıştır. 5271 Sayılı C.M.K.’nın 2/I maddesine göre, “Disiplin Hapsi, kısmi bir düzeni korumak amacıyla yaptırım altına alınmış olan fiil dolayısıyla verilen, seçenek yaptırımlara çevrilemeyen, ön ödeme uygulanamayan tekerrüre esas olmayan, şartla salıverilme hükümleri uygulanamayan, ertelenemeyen ve adli sicil kayıtlarına geçirilemeyen hapsi”, ifade eder. 

    YanıtlaSil
  37. Az önce 17 kişi daha serbest bırakıldı

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar bu arda bügün gene adliyeye gittim kesinlikle aranman yok dediler işin garip tarafı ne uyapta ne savcılıkta nede infazda aranmam yok :)))) adalet tecellimi ettti ne

    YanıtlaSil
  39. 17 kişi bırakıldığını yazmışsınız  isimleri öğrenme ihtimali varmı acaba ben cep telefonunu arıyorum amcamın ama hala ulaşılamıyor

    YanıtlaSil
  40. cüneyt bey bu inanılmaz bir sey boyle bırsey nasıl olur
    3 ay önce 90 tazik hapsi kararı verildi  ama hali hazırda aranmam yok hiçbir yerde savcılık dahil bugun emmiyetten tc sorgulattım

    YanıtlaSil
  41. yazımı yoksa çıkış yapıldımı 

    YanıtlaSil
  42. selam herkese Kahramanmaraş adliyesindeki tahliye kararına ınanmayan arkadaşlara şaşıyorum hakimin vermiş olduğu karar bu sayfalarda oraya gıdıp teslim olmuş benım gıbı yüzlerce kısının yorumları bu ve dıger sayfalarda mevcut bır ımkan varsa bundan herkes  yararlansın yararlandıralım ben şans eseri bu siteyi buldum Giresunlu İbrahim bey cep nosunu bırakmış onu aradım ertesı gun atlayıp gıttım.tam 22 kışıydık teslım olan ve allaha sukur bır acık cezaevınde kaldıktan sonra tahlıye olduk hepımız.sayın hakımıme orda bulanan sıvıl polislere yardımlarından dolayı çokça teşekkürler benım gıbı kurtulan yuzlercesının duasını aldılar ınsallah almaya devam edeceklerde ailelerimiz dahil.o yüzden arkadaşlar buraya yazan ben dahıl bır cok arkadaşım esnaf bılınlenelım herkese anlatalım bundan kendılerıde baskalarıda yararlansın ben 14 saatlık yolu deperek kahramanmarasa teslım oldum ve cok sukur denetımlı serbestlıkle kurtulduk .sorusu olan arkadaşlar yazsın bılgım dahılımde yardımcı olmaya çalışırım allah hepımızın yar ve yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  43. tc ni nasıl sorgulattın mamuli benimde sorgulatmm lazım 

    YanıtlaSil
  44. 17 kişi bırakıldığını yazmışsınız isimleri öğrenme ihtimali varmı acaba ben cep telefonunu arıyorum amcamın ama hala ulaşılamıyor

    YanıtlaSil
  45. yorgun ordulu6 Mart 2013 19:04

    yalaaaaannnnnnn

    YanıtlaSil
  46. bakın arkadaşım konu maraş degil neden butun ulkede uygulanmıyor bu ülkenin tek adaletli hakimi var yoksa diğer hakimlerimiz baskı altındamı neden 
    yokmu bu mesleği secerken insanları mağdur etmemek ve adaletli olmak amacıyla okuyup halen yolundan şaşmıyan hakim olması lazım 
    buradan sesleniyorum 
    allah rızası için sayın ülkemin hakimleri elinizi vijdanınıza koyun bu nasıl adalet
    bu ülkede her tür suçtan herkesi denetimliye sokuyorsunuz da bir düşünün bu mağdurların ne suçu var her gecen gün dağılan yuvaların vebalini nasıl çekeceksiniz.
    bu vatanın evladı eli öpülecek maraş hakimimiz önunuzu açtı arkasından gidiniz 
    ben  bu ülkede vijdanı olan ve adaleti uygulayacak hakimlerin olduğuna inanıyorum geç gelecek adalet adalet degildir her gecen gün onlarca yuva yıkılıyo engel olun artık
    kaldırın bu ucube yasayı

    YanıtlaSil
  47. mamuli tc ni nasıl sorgulattın 

    YanıtlaSil
  48. kımın programında

    YanıtlaSil
  49. Geçenlerde şöyle bir durum oldu, taahhüdü ihlalden Maraş'a giden bir arkadaşın resmi evrakta sahtecilik nedeniyle 3 yıl 1 ay cezasının olduğu ortaya çıktı.

    Bu arkadaş duruşmaya bir kaç kez girmiş, akabinde mahkeme cezayı vermiş ve bu ceza temyiz edilmeksizin kesinleşmiş.

    İnsan bir merak edipte E-Devlete bakmaz, uyapa bakmaz, hiç mi duruşmaya katıldığı davanın akıbetini merak etmez.

    YanıtlaSil
  50. Avukat vekaletle baktırmıştır

    YanıtlaSil
  51. önce infaz memurunu tanıyan bir arkadaşım vardı ona sorgulattırdım
    sonra arkadaşım adliyeye gitti kendi benim tc mi soyledi sordu sonra ben gittim adliyeye yok dediler emmiyete ve savcılığada gittim onlarda aranman yok dediler

    YanıtlaSil
  52. eğer öğrenmek istiyorsan senin yerine bir arkadaşın gitsin infaza tc ni soylesin eğer aranman çıkarsa zaten sen orda olmadığından birsey yapamazlar en fazla arkadaşını seni sorarlar

    YanıtlaSil
  53. sagolun ama vekalet için ve avukatta para istiyor başka yolu yokmu

    YanıtlaSil
  54. dediğinizden hiçbirşey anlamadım

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar bulunduğunuz yerdeki infaz buroya adliyeye gidiniz ama siz değil arkadaşınız gitsin sizin tc nizi söylesin ona sordu diye kimse ceza veremez dolayısı ile öğrenmiş olursunuz

    YanıtlaSil
  56. infazda sorun yk ama gbt sorgusu sıkıntı gbtyi kolay sorgulatamıyoruz

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar bu ucube yasa kalkacak ama nezaman kesin ve net bir dille söylüyorum kalkacak çok sağlam bir yerden bu duyumu aldım sadece süreyi uzatıyorlar buda şu an sıkıntısı olan insanları ıyıce sıkıntıya sokuyor allah biliyor ben oyumu bu yasanın kalkıp kalmayacağına göre kullanacağım ve inanın hatrı sayılır bir oy kitlesine sahibim gerçi biraz kan kaybettim ama olsun 
    bizim tek yamamız gereken guruplaşıp oyumuzu kullanmak seçim geldi arkadaşlar 
    bakın basit bir hesap yaparsak 300 magdur var bu magdurların yakınları ailesi yani etkileyebileceği insan sayısı 4 olsa 300*5  1,5 milyon insan eder
    ARKADAŞLAR BU OY KİTLESİ TC DE SEÇİMİN YONUNU DEĞİŞTİREBİLECEK BİR OY KİTLESİDİR YANİ BİR PARTİYİ HÜKÜMET YAPABİLİR VEYA MUHALEFETTE BIRAKABİLİR 
    SAYIN SİTE YÖNETİMİ BUNLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPINIZ 
    LÜTFEN ARKADAŞLAR BİR KEREDE KENDİMİZ İÇİN BİR OY KULLANALIM BAKALIM OZAMANDA BİZİ DİNLEMİYOLARMI

    YanıtlaSil
  58. 17 kişinin çıktığı söyleniyor ama valla bu saate kadar amcama ulaşamadım aksi bir durum olmamıştır inşallah

    YanıtlaSil
  59. ALPEREN İNFAZDA SORUN YOKSA VE HALEN  ELİNE VEYA MUHTARLIĞA TEBLİGAT GELMDİYSE SIKINTI YOK  GPT DEDE BİRSEY CIKMIYOR RAHAT OL  BAK BENIM DURUMDA AYNI İDİ İNFAZA SORDURDUM YOK DEDILER BUSEFER MUHTARLIGA BAKTIM ADIMA GELEN EVRAK VARMI DIYE YOKTU BENDE EMMIYETE GITTIM ARANMAM VAR DEDİM TC GIRDILER YOK BISEY DDILER  DAHA CIKMAMIŞ GIT DEDILER

    YanıtlaSil
  60. arkadaşım sen nerde bekliyon

    YanıtlaSil
  61. ben manavgattayım amcama telefonla ulaşamıyorum

    YanıtlaSil
  62. beni arasana 05424175117

    YanıtlaSil
  63. taahhüt mağdurları zaten ciddi bir oy kitlesi...kaçak olan binlerce insan var ve hiçbiri oy kullanamıyor...bunu dikkate almaları lazım...ben de bu yüzden bir şekilde özellikle seçime kadar bir düzenleme geleceğine inanıyorum

    YanıtlaSil
  64. abi ben salı günü çıktım biliyorsun...içerde kalan hiç madur yok...giren ertesi gün en geç akşam 6 da bırakılıyor....yalnız bizle giren maraşlı bir arkadaş denetimli serbestlik dilekçesini içerde vermemiş.tahliye olamadı bir gün sonra dediler...bir arkadaşımızda 10 günlük izni almış ve teslim olmayıp süreyi geçirmiş...o arkadaşı kapalıda 18 gün yatacaksın hazırlığını yap dediler,o arkadaş bizle açığa gelmedi kapalıda yattı...içerde olanlar bunlar...bugünde denetimli serbestlik şubesine gidip işlemlerimi hallettim...haftada iki gün emniyete imza atacağım...sgk belgemi beyan ettim....bir kurumda 29 gün çalışma işinden kurtuldum...bu iki günlük zorlu süreçte HASAN SIĞIRCI ABİME,EMİN ŞAHİN ABİME VE İSA KARDEŞİME yakın ilgilerinden dolayı teşekkürler gerçek DOSTLAR....

    YanıtlaSil
  65. Değerli arkadaşlar
     
     ADLİ KONTROL-- DENETİMLİ SERBESTLİK Yurt dışına çıkmama, belli bir bölgeyi terk etmeme ve karakola gidip imza atma biçiminde uygulanan ve tutuksuz yargılamayı öngören adli konntrol sistemi genişletilecek
     
    DENİYOR BU BİZE UYMAZ.ARKADAŞLAR
    BİZ HERŞEYDEN ÖNCE SUÇLU DEĞİLİZ.BORÇLUYUZ.
     
    YURT DIŞINA ÇIKMAMA :Belki ben yurt dışına borcumu ödeyebilmek için çalışmaya para kazanmaya gideceğim.AMA GİDEMEYECEĞİM.
     
    BELLİ BÖLGEYİ TERK ETMEME :Belki Akdeniz bölgesinden ege bölgesine gideceğim borcumu ödeyebilmek için iş kuracağım veya bulacağım.AMA YAPAMIYACAĞIM
     
    KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA.Ben iş bulduğumda gece gündüz borcumu ödeyebilmek için çalışmam gerekecek belki pazarlamacılık yapıp Anadoluya gideceğim.AMA YAPAMIYACAĞIM.
     MAĞDURLARIN HAPIS CEZASININ KALDIRILMASI GEREKİR.
     
    EY ALACAKLILAR EY HÜKÜMET
     
    BU KANUN DEĞİŞMEDİĞİ MÜDDETÇE BORÇLAR ÖDENMEZ.,ÖDENEMEZ
     
    90 GÜN HAPİS YATANIN ARTIK İŞİ DE İTİBARIDE BOZULUYOR.AİLESİ DAĞILIYOR.
     
    HAPISTE YATIRDIĞINIZ HER KİŞİ 90 YILDA GEÇSE BORCUNU ÖDEMEZ ÖDEYEMEZ
     
    Arkadaşlarım
    GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN DEĞİİL TÜM MAĞDURLARI KURTARAN KAPTANDIR
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  66. benimde aynı memoli infaz yok muhtarda yok hatta muhtarlıkta postacı denk geldi abi ben sizi tanıyorum adınıza bir evrak yok dedi ama itirazım 1 kasımda redddedildi nasıl oluyor anlamadım

    YanıtlaSil
  67. nereden 17 kiş,i serbest bırakıldı

    YanıtlaSil
  68. Yasin Bey'e Cüney Bey'e ve Hasan Bey'e çok teşekkürler ediyorum yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  69. Avukat MAğduru6 Mart 2013 20:12

    merhabalar bildiğiniz veya bulabiliceğiniz kahramanmaraş avukatı varmı yardımcı olursanız sevinriim arkadşlar. tsk ederim

    YanıtlaSil
  70. son dakika...4. Yargı Paketi tüm Bakanlar tarafından imzalandı ve Başbakanın imzalamasıyla birlikteTBMM gönderilecek http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22754455.asp

    YanıtlaSil
  71. Avukat MAğduru6 Mart 2013 20:27

    Yarın Maraşa Cıkmayı DUşunuyorum Cuma Gunu Teslim Olsam Sabhtan Cumartesi Gunu Cıkma Şansım Varmı Hafta Sonuna Denk Gedliğinden Soruyorum Bilgisi Olan Yazarsa Sevinirim.

    YanıtlaSil
  72. çok güzel bir haber bu hadi hayırlısı :))

    YanıtlaSil
  73. nesi güzel bizimle alakası yokki dostum

    YanıtlaSil
  74. belli olmaz bekleyip göreceğiz

    YanıtlaSil
  75. boşa ümit bağlama sonra yıkılırsın

    YanıtlaSil
  76. mağdurum kahretsin6 Mart 2013 20:40

    cumartesi tahliye olmaz

    YanıtlaSil
  77. imza kampanyasına hergün imza geliyor 2594 imzaya ulaştık...yeni katılan arkadaşlarımız ailelerinizi ve çevrenizi yönlendirirseniz çok iyi olur sayıyı daha arttırmalıyız
    http://imzakampanyam.com/suclu-degil-borcluyuz-imza-kampanyasi

    YanıtlaSil
  78. evallah mamuli kardeş sagoll

    YanıtlaSil
  79. ümit fln bağladığım yok sadece bekleyelim diyorum!

    YanıtlaSil
  80. unutmayın bir umut var...Başbakan devlete karşı işlenen suçları af edebiliriz dedi...peki biz borç hapsi dedikçe onlar ne diyordu? siz borçtan değil, devlete verdiğiniz sözü yerine getirmediğiniz için hapis yatıyorsunuz diyorlardı...

    YanıtlaSil
  81. iyide dedi am bu pakette var demedi

    YanıtlaSil
  82. arkadaşım ben pakette var mı dedim şimdi...

    YanıtlaSil
  83. gündemde ya 4.yargı paketi olmasaydı daha mı iyi olurdu ?? en azından umut var ben inanıyorum senin gibi arkadaşım 

    YanıtlaSil
  84. paketin içeriği konusunda kota konmuş başbakanımız tarafından , paket açıldığından göreceğiz inşallah arkadaşım 

    YanıtlaSil
  85. Değerli arkadaşım saygı bizden, eksiğimizle birlikte söz verdiğimiz görevleri yapmaya çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  86. manavgatlı arkadasım amcan dün öğleden sonra yanımda teslim oldu saat 4 gibi gönderdiler dosyası yetişmemiş olabilir

    YanıtlaSil
  87. Değerli arkadaşım. Arkadaşımızın amcası çıktı. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  88. Avukat MAğduru6 Mart 2013 21:09

    Hasan Bey Cumartesi Gunu Tahlıye Verirlermi Cuma Gunu Teslim Olsam

    YanıtlaSil
  89. Yani başka bir cezası olabilir .

    YanıtlaSil
  90. İnanınki bilgim yok, yarın gün içinde ilgili yerlerden sormak lazım. Bu hususu Cüneyt Hocam (Pirimiz) daha iyi bilir. Kesin bilmediğim bir şey hakkında, yorum yapmam yanlış olur. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  91. Arkadaşlar amcam 1dk önce telefonlaştık 21:30 otobus biletini almış dönüyor yardımcı olan tum dostlara teşekkürler

    YanıtlaSil
  92.  arkadaşlar hiç üzülmeyin ben maraş tan yazıyorum adliyeden hakimimiz bu
    durumları kesin salıveriyor aynı gün olmazsa ertesi gün muhakkak
    çıkıyorsunuz gelin teslim olun hiç çekinmeden 0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  93.  sor bakalım amcana şu 10 günlük süreyi geçirenler ne oluyor

    YanıtlaSil
  94.  armat senin durumuna sevindim arkadaş her şey bitti dimi kurtuldun inş

    YanıtlaSil
  95. 18 gün kapalıda yatıyor

    YanıtlaSil
  96. Mugilcephalus6 Mart 2013 21:26

    evet muğla da yok bende baktırdım

    YanıtlaSil
  97. siz de çok destek oluyorsunuz emeğinizden dolayı teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  98. hadi gözün ahmet iyi panik yaptın

    YanıtlaSil
  99.  recep öyle deniliyor ama bu 18 gün kesinmi arkadaşım

    YanıtlaSil
  100. arkadaşlar uşaktur nikli arkadaşda paket olmuş uşakta 10 günlük sürede verilmiyormuş ama isa degirmenci arkadaş falan 10 günlük süreyi almak için uğraşıyorlar 

    YanıtlaSil
  101. aynen öyle aksi bi karar olur diye panikledim

    YanıtlaSil
  102. 18 gün kapılada yatıyormuş

    YanıtlaSil
  103. arkadasım 10 günlük süreyi gecirenler 18 gün yatıyo

    YanıtlaSil
  104. ewet arkadasım cok büyük bir sıkıntıdan kurtulduk  darısı diğer arkadasların basına

    YanıtlaSil
  105. hasan abi telin e ne oldu düşmüyo

    YanıtlaSil
  106. EŞİM AZ ÖNCE ÇIKTI YOLA MARAŞA GİDİYOR AMA BEN KORKUYORUM BIRAKIRLAR MI BİLMİYORUM.BU SİTEDEKİ YAZILARDAN,VE BİR KAÇ ARAŞTIRMALARDAN SONRA YAPTI BUNU.TAAHHÜDÜ İHLALDEN DOLAYI.BIRAKIRLAR MI CEVAP VERİRMİSİNİZ?

    YanıtlaSil
  107. bırakılar bacım merak etme

    YanıtlaSil
  108. sn cüneyt bey akşam haberlerde 4. paketin tamam olduğu başbakanın imzasıyla meclise geleceği söyleniyor bu paketin içeriği ne zaman meydana çıkar 

    YanıtlaSil
  109. bırakırlar kardeş bende p.tesi gideceğim çok araştırdım

    YanıtlaSil
  110. cuma teslim olanlar genellikle aynı gün aksam tahliye oluyomus

    YanıtlaSil
  111. arkadaşlar maraş savcısının adalet bakanlığına yaptığı itraz ne zaman sonuçlanır açaba

    YanıtlaSil
  112. SAĞOLUN ,ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  113. ayın platform yönticilerine bir sorum var, burdan takip ettiğim kadarı ile antalya'da 10 günlük izin verilmiyor. peki bu duurumda
    1. ısparta yada burdur illeri 10 günlük izin veriyor mu
    2. bu illerdeki savcılar izin veriyorsa antalya'dan gidip bu illere t10 günlük süre kazanmak için teslim olabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  114. Değerli arkadaşımız, çok büyük bir terslik olmaz ise, yarın teslim olur. Cuma akşamı İnşallah çıkmış olur.  Ancak, teslim olmadan evvel o gün orada bulunan arkadaşlarla iletişim içinde olup, infaz kaleminden ön bilgiler alıp, sonra teslim olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  115. Sürekli meşgulüm ondandır. Birazdan ben seni ararım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  116. olabilir bilmiyorum gecikme zaten tamamen evrak işlerinden kaynaklanıyo yoğunlukta tabi

    YanıtlaSil
  117. Değerli arkadaşlar bu gecelik aranızdan ayrılıyorum. Özür dileyerek bugün oldukça yoruldum. Yarın sabah İnşallah, kaldığımız yerden mücadeleye devam diyerek...

    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  118. mrb arkadaş 7 gün 24 saat tahliye olur ama denetimle ilgiliyse olmaz pazaqrtesi

    YanıtlaSil
  119. allah razı olsun allah rahatlık versin

    YanıtlaSil
  120. slm arkadaşlar bende pazartesi teslim oldum kahramanmaraşa dün tahliye oldum ALLAH razı olsun hakim beyden gidin kavuşun özgürlüğe

    YanıtlaSil
  121. Adliyeye bağlı açık cezaevi yoksa 10 günlük süre verilir. Bu genelgenin amacı, tasarufa yöneliktir.

    Adliyeye bağlı açık cezaevi yoksa, kolluk aracılığı ile başka il veya ilçeye sevk gerekecek bu araç, benzin ve yolluk demek.

    Örneğin Ankara adliyesine gittiniz, Ankara adliyesine bağlı açık cezaevi yok, Sincan Adliyesine bağlı açık cezaevi var, dolayısı ile size 10 gün süre verilecek git Sincan'a teslim ol denecek.

    İzmir Adliyesine bağlı açık cezaevide yok, açık cezaevi sanırım Buca da, İzmir Adliyesi size 10 gün süre verecek Buca'ya teslim ol diyecek.

    Gittiğiniz Adliyeye bağlı açık cezaevi varsa 10 gün süre yok

    YanıtlaSil
  122. İnfaz Hakimliğinin kararları usul ve yasaya uygun görülürse her an için Adalet bakanlığından bu yönde görüş gelebilir,

    Adalet Bakanlığı bu kararları usul ve yasaya uygun görmezse itiraz eden savcının itirazını haklı görürse, Mahkeme kararlarının bozulabilmesi için yargıtay incelemesinden geçmesi gerekeceğinden

    Yargıtay Başsavcılığına gönderecek, Başsavcılık ilgili daireye gönderecek, ilgili daire bozma veya onama yönünde karar verecek. Onama olursa zaten sorunda yok.

    Karar bozma yönünde oldu diyelim, bu itirazı ret eden 2. Ağır C. Mahkemesine gönderilecek

    Muhtemelen mahkeme bozma kararına direnecektir, bu durumda Mahkeme kararı Ceza Genel kuruluna taşınacak, kısaca herhangi bir bozmada süreç 2 yıldan fazla olur.

    Adalet Bakanlığı mahkeme kararlarını yerinde görürse, bu 1 haftada sürebilir 1 ayda, bu taahhüdü ihlal, tazyik hapsine ilişkin denetimli serbestlik tüm Türkiye'de uygulanır diyebiliriz.

    Tek sorunumuz 10 günü geçirmiş olanların kapalıya alınması sorunu fakat Kanuna aykırı bu genelge de, önümüzdeki günlerde yeni bir genelgeyle çözüme kavuşacaktır sanıyorum.

    Adalet Bakanlığı'nın bu işlere bakan tetkik hakimliği, kanuna aykırılık oluşturan bu genelgenin yerini alacak, yeni bir genelge üzerinde çalıştığı bilgisi var. 

    YanıtlaSil
  123. peki üstat ne yapalım bekliyelimmi yoksa maraşamı gidelim

    YanıtlaSil
  124. arkadslar bırsey sormak ıstıyorum bılgısı olan cevp verebılırmı benım yarın 10 da mahkemem var ama baska bır davadan 2 ay ceza almıstım 10 gun ıznı kullandım ve teslım olmadım yarınkı dıger davama gıttıgımde tutuklanırmıyım acaba

    YanıtlaSil
  125. tutuklanırsın

    YanıtlaSil
  126.  tutuklanırsınız kesinlikle

    YanıtlaSil
  127. 10 günlük süreyi geçirmemişseniz yada süre vs verilmemişse şimdilik maraş en mantıklı yol gibi, 10 günlük süreyi almış ve süresinde teslim olmamışsanız önümüzdeki günlerde bir şeyler olacak, bekleyin

    YanıtlaSil
  128. yok üstat daha yakalanmadım hiç 1,5 yıldır kaçıyorum ama işim hep arabayla muhakkak bir gün paket olurum ama maraşa gidersem bir terslik olursa ailem rezil olu bensiz ne yer içerler bir akıl ver allah aşkına

    YanıtlaSil
  129. Maraşta terslik yok, Yakalanmadan Maraşa gidersen bir sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  130. ceneyt bey  ıspartada açık cezaevi var 10 günlük sürede veriliyor 

    YanıtlaSil
  131.  yardımınız ıcın tesekkurler gıtmıcem 3 ay da hapıs ordan cıkacak desenıze gercı gıtsemde aynı sey yardımlarınız ıcın tesekkurler.ayşe hanım ve kula bey

    YanıtlaSil
  132. Malesef değerli abim malesef....

    YanıtlaSil
  133. arkadaşlar yurdışınına da çıkarım istediğimide yaparım çünkü ben suçlu değilim
    ama bu bir gerçek ben söz verdim bu olayı çözene oyumu verceğim bence benim gibi düşünen binlerce insan var 
    ayrıca ben zzaten biliyorum arkadaşlar bu yasa kalkacak tamamen bunu çok sağlam bir yerden öğrendim ve kesinlikle inanıyorum kendimden şüphe ederim benim tek zorum  bu kadar hapiste insanvar kaçak insanlar var madem kaldıracaksınız neden bu zulum kaldırın binlerce yuva yıkılmasın 
    yeter artık türkiyedeki, boşanmaların  % 50 si araştırın maddi sıkıntıdan doğan sıkıntılardan olusuyo yazıktır bu insanların vebalini kimse taşıyamaz 
    buna karşı çıkan aç gözü doymaz avukatlara sesleniyorum az tutanın biz görevimizi yapıyoruz deyip insanları kandıramazsınız hiçbir alacaklı  borçlu hapse girip çıktıktan sonra ondan para alamaz kimi kandırıyorsunuz 
    siz okadar düşüyorsunuzki insanları tehtit ve korku ile bu taahhütleri, imzalattığınızıda biliyoruz
    allahtan tek dileğim sizin gibi aç insanlık dışı  insanları kandırarak ve tehtitle  yakıyorsunuz ya allahta sizi yaksın cehennemin dibinde iki yakanız bir araya gelmesin inşallah
    ( işini düzgün yapan ve insan olduğunu unutmayan avukatlara sözüm yok )

    YanıtlaSil
  134. Savcının kendi yorumudur, genelge yazım hatalarıyla dolu bir genelge, genelgede ne diyor, 10 günlük süre verilir ve süre ve bilgiler ilgili savcılığa anında bildirilir, 

    peki savcı süreyi kendi kendisinemi bildirecek :)

    YanıtlaSil
  135. Zümre HAANIM BENİM EŞİMDE AYNEN BUNU YAPTI VE KURTULDU BU BELADAN.SİZDE KURTULURSUNUZ MERAK ETMEYİN.

    YanıtlaSil
  136. kesinlikle marasa git ben pzartesi gittim tahliye oldum geldim 

    YanıtlaSil
  137. izin alıpta 10 günlük süreyi alanlar 18 gün kapalı ceza evinde kalıyor bu kesin

    YanıtlaSil
  138. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor ve hayırlı bir gün diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    Bu arada, Sibel arkadaşımızın gerek imza kampanyası ve diğer çalışmalarını taktir etmemek mümkün değil. Sitemiz kanalıyla, tüm arkadaşlarım ve kendim adına, kendilerine teşekkür ediyor ve saygılarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
  139. cevaplarınız için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla 10 günlük izin ,savcılar tarafıda kısmen keyfe keder uygulanan bir olay.bu durumda normale ısparta vermemesi gerekirken veriyor , aynı şekilde açık cezaevi olmadığı halde vermek istemeyen savcı vermiyor :)
    Bu durumda platformu takip edenler özellikle izin kullanmış olanlar net olarak hangi ilde hangi adliye izin veriyor tek bir konu başlığında yazabilir mi? en azından 10 günlük süre almak isteyenlere yol göstermiş olur. Örneğin düne kadar ben Antalya'da 10 gün süre veriliğini varsaydığım için rahat rahat dolaşıyordum meger bir uygulamaya takılsam anında 3 ay içerideymişim.

    YanıtlaSil
  140. isa degirmenci7 Mart 2013 09:50

    herkese günaydın dün akşam bir arkadaşımızıda aldılar  sanki katilmiş veya hırsız gibi  10 günlük sürede yokmuş o ilde bu nasıl iştir kardeşim maraşta insanlar gidebilen serbest biyerde on günlük süre var biyerde yok nerde yaşıyoz biz bu vatanın evlatları değilmiyiz muz cumhuriyetindemi yaşıyoz bu nasıl adalettir mağdur kardeşler arkadaşlar bu işten kurtulan tuzları kuru olmayan arkadaşlarıma sesleniyorum bir önce toplanın meclise gidin bu insanlar sizlere minnet kalsın  duyurun bu zulmü

    YanıtlaSil
  141. Benden de binlerce teşekkür Sibel arkadaşımıza.

    YanıtlaSil
  142. İSA BEY / CÜNET BEYİN YAZISINI AŞAĞIDA TEKRAR YAYINLIYORUMNEDEN HERYERDE 10 GÜNLÜK SÜRE YOK ? CECAP:Adliyeye bağlı açık cezaevi yoksa 10 günlük süre verilir. Bu genelgenin amacı, tasarufa yöneliktir.Adliyeye bağlı açık cezaevi yoksa, kolluk aracılığı ile başka il veya ilçeye sevk gerekecek bu araç, benzin ve yolluk demek.Örneğin Ankara adliyesine gittiniz, Ankara adliyesine bağlı açık cezaevi yok, Sincan Adliyesine bağlı açık cezaevi var, dolayısı ile size 10 gün süre verilecek git Sincan'a teslim ol denecek.İzmir Adliyesine bağlı açık cezaevide yok, açık cezaevi sanırım Buca da, İzmir Adliyesi size 10 gün süre verecek Buca'ya teslim ol diyecek.Gittiğiniz Adliyeye bağlı açık cezaevi varsa 10 gün süre yok

    YanıtlaSil
  143. slm arkadaşım bende bu tahhahüt belası mağdurlarındanım, borcun tamamından fazlasını ödememe rağmen aç gözlü avukat şebesi yüzünden memleketimden nefret eder hale geldim, acaba bahsettiğiniz gibi maraş'taki serbest bırakmalar gerçekten doğrumu gidip çözmek istiyorum çünkü, doğru dürüst iş yapamaz olduk insanın canına tak ediyor artık yardımcı olursanız sevinirim....

    YanıtlaSil
  144. ARKADAŞLAR

    4.YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLAMADAN ÖNCE BİZDE BİR KOMISYON OLUŞTURALIM

    TAAHÜD MAĞDURLARI KOMISYONU HEYETİ   V.S İSİM NE İSE.

    Ankarada olan arkadaşlar bize yardımcı olabilirler mi ?

    Mecliste Millet vekilleri ile ,Komısyonlarla STK larla görüşüp kamuoyu oluştursunlar.

    bilgi belge versinler.

    Ne dersiniz
     

    YanıtlaSil
  145. HERKESE HAYIRLI BİR GUN DİLİYORUM

    YanıtlaSil
  146. değerli arkadaşlar

    BİR ARKADAŞIMIZ AHİM BAŞVURULARI İÇİN ÖN AYAK OLMUŞTU.

    LÜTFEN GÖZARDI ETMEYİN ÇOK ÖNEMLİ .SİBEL ARKADAŞIMIZ ORGANIZASYON İÇİN YARDIMCI OLABİLİR Mİ ?

    Diyeceksiniz ki sen niye yapmıyorsun ben yurt dışındayım arkadaşlar o yüzden .

    YanıtlaSil
  147. Asaf___kemal7 Mart 2013 10:19

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ''Bugünlerde bir kanun gelecek. Pazartesi Bakanlar Kurulu'nda herhalde açıklamasını yapacağız. Eğer bir insan propaganda yapsa bile bu, kitleleri silaha ve şiddete yöneltmiyorsa suç olmaktan çıkarılacak'' dedi.
    Pazartesi günü 4. yargı paketi açıklanıcak gibi anladım arkadaşlar.

    kaynak: internet haber

    YanıtlaSil
  148. isa degirmenci7 Mart 2013 10:31

     benim olduğum  yerde acıkceza evi var sürede var 10 gün

    YanıtlaSil
  149. cumleten hayırlı sabahlar arkadaşlar ben e devletten mahkeme sorgulamaya baktım sadece icra dosyaları var mahkeme kararları felan yazmıyor,eskiden girdiğimde şu tarihte mahkeme var yada gerekçeli karar yazıldı diyordu şimdi ise e devlet sayfamda sadece icra dosyalarım var? bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? çünkü gidip soramıyorum 2 tane yakalamam var.cevabınızı bekliyecem..

    YanıtlaSil
  150. Açık cezaevi denizli adliyesinemi bağlı yoksa Sarayköy Adliyesinemi? Bunu öğrenirsen ne demek istediğimi anlarsın

    YanıtlaSil
  151. isa degirmenci7 Mart 2013 10:54

     yıldırım senin gibi kardeşlerde varmış duyarlı kurtulduğun halde burada mücadele veriyorsun teşekkürler 

    YanıtlaSil
  152. isa degirmenci7 Mart 2013 11:00

     abi bu ceza evi kocabaş ceza evi burası türkiyede eşi benzeri yokmuş burayı yapan kadın mühendis kahrından intihar bile etmiş isanlara nasıl böyle biyer yaptım diye lanet biyermiş allah düşürmesin işte durum bu

    YanıtlaSil
  153. Birde UYAP vatandaş üzerinden kontrol et

    YanıtlaSil
  154. 4. yargı paketi meclise az önce sunuldu

    YanıtlaSil
  155. İNŞ KARDEŞİM İNŞ ÇIKARDA HERKES OZGURLUGUNE KAVUŞUR

    YanıtlaSil
  156. SONUNA KADAR YANINIZDAYIM ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  157. ARKADAŞLAR  PAKET MECLİSE GELDİGİNE GORE  BİR DAHA KENDİMİZİ HATIRLATMA ADINA FAK MEİL TEL MESAJLA KENDİMİZİ HATIRLATALIM İNŞ  HASAN ABİ SENDE TEKRAR YAYINLA ABİ NERELERE FAKS MAİL ATILACAKSA SANAA ZAHMET  HASAN ABİ BİLİYORUZ Kİ SENİ ÇOK YORUYORUZ  AMA HAKKINI HELAL ET

    YanıtlaSil
  158. Asaf___kemal7 Mart 2013 11:34

    arkadaşlar  bakar mısınız...
    http://www.memurlar.net/haber/348157/

    YanıtlaSil
  159. 4 yargı paketi meclise gitmiş arkadaşlar önümüzdeki hafta adalet komısyonunda görüşmelere başlanacakmış.

    HADİ HAYIRLI UĞULU OLUR İNŞALLAH . heyecan bastı artık

    YanıtlaSil
  160. Asaf___kemal7 Mart 2013 11:39

    bizleri ilgilendiren bir çalışma göremedim arkadaşlar sizlerde bakar mısınız lütfen.
    http://www.memurlar.net/haber/348157/

    YanıtlaSil
  161. maalesef bu tasarıda yine boş

    YanıtlaSil
  162. ahmet yıldız7 Mart 2013 11:48

    herkese hayırlı günler dilerim uşaktur arkadaşımla bundan 4 gün önce faceden msj laştık kendisi bir fabrikanın işçi servisini yaptığını aracın kendisinin kullandığını söyledi kendisine çok riskinin olduğunu ve  2 gün işi bırak şöför bul gerekirse 1 aylık maaş ver  ama mutlaka maraşa git dedim olmassa işçileri ticari taksi tutup fabrikaya gönder dedim böyle bişey yapamayacağını ve yaptığı taktirde işini kaybedeceği ihtimalini söyledi şimdi 2 gün kendine zaman ayıramadığı için hapse girdi  arkadaşıma geçmiş olsun allah yardımcısı olsun bu durumdaki arkadaşlar böyle sıkıntılara düşmeyin işte insanlar ekmek davası uğruna katilmiş gibi hapis yatıyor buna dur diyelim hep birlikte bu arkadaşlarımızı kurtarmaya bakalım selamlar

    YanıtlaSil
  163. zaten bunu biliyorduk arkadaşlar ama belki araya sıkıştırırlar

    YanıtlaSil
  164. ARKADAŞLAR BU PAKETTE BİZİ İLGİLENDİREN    MADDE VARMIDIR ACABA

    YanıtlaSil
  165. ARKADAŞLAR BAKIN NE ACI OLAY:
    BİR ABLAMIZ TAAHHÜT VERİP ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN BÖBREĞİNİ SATTI VE AMELİYATHANEDE İKEN TUTUKLANDI BÖBREĞİNİ SATTITIĞI ADAM ALLAHTAN PARAYI ÖDEDİ VE HAPİS CEZASI KALKTI. BU NASIL BİR SUÇ Kİ ORGAN SATACAK HALE GETİRDİLER BU İNSANLLARI. BU OLAYLARA DUYARSIZ KALAN HERKEZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM. DUYUN ARTIK BU MİLLETİN HAYKIRIŞLARINI.

    YanıtlaSil
  166. 4.Yargı paketi komisyon görüşmelerinde sürpriz olabilir .Bu işin çözülmesi lazım çünkü bir ilde farklı diğer ilde kanunlar farklı olamaz .O yüzden mutlaka bir çözüm bulunacaktır.Cüneyt beyin belirttiği üzere böyle bir çalışma devam etmektedir.Anlayacağınız bu iş en yakın zamanda bu ucube yasa tarihe karışacak. 

    YanıtlaSil
  167. ARKADAŞLAR BAKIN NE ACI OLAY:BİR ABLAMIZ TAAHHÜT VERİP ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN BÖBREĞİNİ SATTI VE AMELİYATHANEDE İKEN TUTUKLANDI BÖBREĞİNİ SATTITIĞI ADAM ALLAHTAN PARAYI ÖDEDİ VE HAPİS CEZASI KALKTI. BU NASIL BİR SUÇ Kİ ORGAN SATACAK HALE GETİRDİLER BU İNSANLLARI. BU OLAYLARA DUYARSIZ KALAN HERKEZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM. DUYUN ARTIK BU MİLLETİN HAYKIRIŞLARINI.
    diğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  168. METİNDEKİ 21 İNCİ MADDENİN 15 İNÇİ METNİNDE YAŞAM HAKKI DİYE BAHSEDİYOR AMA BİZE UYARLANIRMI BİLEMEM

    YanıtlaSil
  169. ARKADAŞLAR BANA KALIRSA KOMİSYONDAKİ SADECE BAŞBAKANA VE  AKP Lİ VEKİLLERE  UYGUN BİR DİLLE YÜKLENMEK GEREK DİĞER PARTİLER ZATEN DİLE GETİRMİŞLERDİ.AKP Lİ VEKİLLERİN KABUL ETMEMESİ DURUMUNDA AYNI NOKTADA KALIRIZ...

    YanıtlaSil
  170. BU PAKETTE SADECE PKK MİLİTANLARINA  YÖNELİK BİR AF VAR GENELDE..

    YanıtlaSil
  171. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mart 2013 12:24

    Kamuoyunda ''4. yargı paketi'' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, insan haklarına saygı ve bu konuda ortaya çıkan aksaklıkları iç hukukta çözüme bağlamanın gereğinin yerine getirilebilmesi ve Türkiye'nin AİHM önündeki davalar açısından görünümünün daha iyi bir noktaya taşınabilmesi amaçlanıyor. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından koruma altına alınan hakların ihlaline sebebiyet verebilen çeşitli kanunlardaki ilgili hükümlerde değişiklik yapılıyor ve söz konusu olabilecek ihlal durumları ortadan kaldırılıyor. Böylece, insan haklarına saygılı her devletin yapması gerektiği gibi, bir yandan bu alanda ortaya çıkan aksaklıklar iç hukukta çözüme bağlanırken, diğer yandan da Türkiye'nin AİHM kararları açısından görünümünün daha iyi bir noktaya taşınabilmesi

    YanıtlaSil
  172. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mart 2013 12:33

    Sevgili Ahmet arkadaşınız adına çok üzüldüm ama ihmarkarlığın bu kadarıda çok fazla bulunduğu camiada kendisinin yerine çalışacak arkadaşları muhakkak vardır.Tamamen ihmalkarlık yapmış Allah yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  173. Egemen Bağış bugün saat 23 te Beyaz tv de Rasim Ozan Kütahyalının konuğu...

    YanıtlaSil
  174. ahmet yıldız7 Mart 2013 13:34

    evet abi malesef ihmalkarlık ve işini kaybetme korkusu işte tahatüt belası

    YanıtlaSil
  175. Bunu bütün gazetelere bakanlara millet vekillerine mail atabilirmisiniz.

    Şimdiden teşekkür ediyorum .

    Borcundan dolayı buna sebep olanlara Allah belasını versin diyorum.

    YanıtlaSil
  176. eşim çanakkale açık ceza evinde bir aydır avukatımız maraşa sevk isteyelim dedi oradan çıkış yapabilirler mi taahhüdü ihlalden iki dosyası var buradan red kararı geldi

    YanıtlaSil
  177. Akın Dadaloglu7 Mart 2013 13:54

    nakil masraflarını karşılamak kaydı ile Kahramanmaraş Türkoğlu Açık cezaevine naklinizi isteyin. 1 haftada cevap gelebilir. Şansınızı deneyin bence....

    YanıtlaSil
  178. mail göndermeye başladım ben...

    YanıtlaSil
  179. okurken kanım dondu, evet bu haberi yetkililerimizi duyurmamız gerekiyor

    YanıtlaSil
  180. Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Taahhütten 3 ay cezam vardı. Bende geçen hafta Kahramanmaraş'a gidip teslim oldum ve 1 gün cezaevinde yattıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanmaya başladım. Ancak, bana ceza çıkartan kişilere sayenizde cezaevine girdim ve bir hükümlü oldum diye mail gönderdim. Onlarda bu durumu öğrenince şikayetlerini geri çekmeye karar verdiler. Şimdi ben bir hükümlü olarak denetimli serbestlikten yararlanıyorum ama şikayet geri çekilince durum ne olur. 

    YanıtlaSil
  181. sanırım şikayeti geri çekerlerse sizinde cezanız düşer

    YanıtlaSil
  182. bu haberin bir kaynağı var mı varsa paylaşın mail olarak o şekilde gönderelim

    YanıtlaSil
  183. arkadaslar herkese merhaba  bu gün denizli adliyeden baktırdım bir tane para cezam yediemine muhalefetten bir tanede tahhütten yakalamam çıkmış yalnız on gün süre verildi demişler ocak ayında ben böyle süre almadım bir yerde de gbt yapmadılar yalnız ocak ayından beri polisler beni telefonla arayıp ifaden var diye arıyorlar maraşa gitmeyi düşündüm ama kullanmadığım 10 gün kullanılmış gözüküyormuş ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi

    YanıtlaSil
  184.  abi uyap vatandaşa giremiyorum eletronik imza veya mobil imzayla girebilirsiniz diyor ben saqdece e devlet şifresiyle giriş yapabiliyorum.yardımcı olur musun abi..

    YanıtlaSil
  185. uyap vatandaşa giremiyorum eletronik imza veya mobil imzayla
    girebilirsiniz diyor ben saqdece e devlet şifresiyle giriş
    yapabiliyorum.mahkeme kararlarımı göremiyorum sadece bildiğim kesinleşmiş 2 tane yakalamam var ama onlarıda göremiyorum yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  186. arkadaşlar hayırlı günler ihlalden cıkan 90 günlük cezaya itirazdan ret geldi  bu olay maraş işini etkilermi  bilgisi olan varsa cevaplayabilirmisiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  187. kendi itirazınız sanırım red edilmiş ceza kesinleşmiş...maraşı etkilemez tabiki

    YanıtlaSil
  188. Değerli arkadaşlar 4. yargı paketinde bizimle ilgili bir gelişme yok gibi duruyor...Farklı bilgisi olan varsa paylaşabilirmi. Morale ihtiyacımız var...saygılar...

    YanıtlaSil
  189. pakette olmadığını biliyorduk zaten sürpriz değil aslında...ancak meclisten geçerken eklemeler olabilir 

    YanıtlaSil
  190. Sibel Hanım ilginize teşekkür ederim...Umarım sizin dediğiniz gibi olur saygılar...

    YanıtlaSil
  191. teşekürler kardeşim cevabıniçin bir türlü karar veremiyorum gitme konusunda ya bir terslik çıkarsa diye bizde zaten şans yokki

    YanıtlaSil
  192. Hanibal kardeşim biraz önce UYAP üzerinden şifre kullanmadan girdim  diğeri nedense olmuyor...

    YanıtlaSil
  193.  pakette her şeye af var  haziranı beklemliyizz

    YanıtlaSil
  194. arkadaşlar ben p.tesi maraşa teslim olucam fakat savcının itraz etiğini duydum adalet bakanlığına acaba bakanlık ne diyecek bu duruma yorumlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  195. UYAP vatandaş imzasız giriş seçeneği

    TC kimlik numaranız ile sorgu yapacaksınız

    YanıtlaSil
  196. Sevgili Arkadaşlar, 4 cü yargı paketinde AHİM den dogan olumsuzluklara karşı düzenlemeler var, 15 gündür AHİM e başvuru diyorum ama kimse kaale almadı. Türkün aklı sonradan başına gelirmiş zaten :-)

    YanıtlaSil
  197. Favori Gayrimenkul7 Mart 2013 15:53

    arkadaşım bende pazartesi sabahı maraşda teslim olacağım

    YanıtlaSil
  198. Favori Gayrimenkul7 Mart 2013 15:55

    arkadaşım bende pazartesi maraşda teslim olacağım istanbuldan gideceğim

    YanıtlaSil