Ticaret Hakimini Mesai Arkadaşları Kurtardı!

Taahhüdü ihlal, cep telefonu borcu eve haciz, turkcell, avea, telsim borcu icra işlemi, avukatCep telefonu faturası yüksek gelen Yargıtay Hakimi itiraz davası açtı. Dava devam ederken hakimin evine ve aracına haciz konuldu.

GSM şirketi ile mahkemelik olan Yargıtay Hakimini haklı bulan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde sosyolojik bir tespitte bulundu. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, GSM şirketleri ile ilgili bu tür şikayetlere sıkça karşılaşılmaktadır. "Bir yargıtay ticaret Hakiminin dahi, baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun çok vahim olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Söz konusu dava, Yargıtay Hakiminin, cep telefonu faturasına itiraz etmesiyle başladı. Borcuyla ilgili GSM faturasının itiraz etmediği miktarını banka havalesi ile ödedi. Bu arada GSM şirketi hattı görüşmelere kapatınca Yargıtay Hakimi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ve İtirazı kısmen kabul edilen Yargıtay hakimi, Ankara Tüketici Mahkemesinde dava açtı. Hukuki süreç tamamlanmadan, GSM firmasının avukatı icra takibi başlattı ve hakimin aracına haciz koydurttu, ardından da evine hacze gitti. Bu olay üzerine Yargıtay Hakimi, GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle açılan dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi GSM Avukatını, Hukuki süreç tamamlanmadan, şikayetçi aleyhine icra takibi başlatarak aracına haciz koydurduğu, GSM faturasının itiraz edilmeyen kısmına ilişkin borç ödendiği halde evine hacze gidilmesini hukuka aykırı bularak 5 ay hapse mahkum etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında sosyolojik bir tespit yaparak, "GSM firmalarıyla ilgili bu tip şikayetlerle devamlı karşılaşılmaktadır. Bir ticaret hukukçusunun dahi baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun daha acı olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Ticaret hakimini mesai arkadaşları kurtardı!, peki vatandaşı kim kurtaracak?

İcra dairelerindeki dosyaların neredeyse %80'i 1.000 TL altında ki telefon dosyalarından oluşuyor. Telefonunuza aynı GSM şirketinin icra takiplerini yapan değişik bürolardan sürekli olarak "Sayın..... (ilginiz olmayan bir numara) telefonun ödenmeyen faturalarında dolayı hakkınızda icra takibi yapılacaktır" biçiminde taciz mesajları gelmeye başlar. İlgili büroların telefonlarını aradığınızda dakikalarca muhatap bulamazsınız.

Büro sahibi avukatla görüşmeniz kesinlikle mümkün değildir. Mesajlar gelmeye devam eder ve ararsınız uzun konuşmaların sonunda telefondaki takip elemanı "beyefendi bu kadar uğraşacağınıza ödeyin kurtulun topu topu 400 Lira, ödeme yaparsanız avukatlık ücretinde indirim yaparız" der.

Avukatlık bürosu icra takibi yok der ama "avukatlık ücreti" ister, ilgisi olmayan kişilerden tahsilat yapmak ister, ilgili ilgisiz kişilerde yasada tanımı olmayan "oraya geliriz şöyle böyle yaparız, hapsinizi isteriz, çilingirle evinize gireriz" diye mektup yazar. Bu mektubu alan yaşlısı, bilmezi paniğe kapılır.

Bu tür dolandırıcılık olaylarına Türk Yargı Teşkilatı, Hukuki İhtilaf olarak kabul gördüğünden dolandırıcılar istedikleri gibi at koştururlar, 100 Vatandaştan 1'i yasal haklarını aradığı için de keyfe keder takılırlar.

Isparta İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, GBT sorgulaması hakkında bir basın açıklaması yapar. GBT uygulaması kapsamında vatandaşların mağdur edilmediğini, son bir yılda 297 bin 547 şüpheli şahsın sorgulamasının yapıldığını ve bu şahıslardan 2 bin 085'inin çeşitli suçlardan arandığının tespit edildiğini ve yakalandığını söyler. Şüphelilerden 1.114'ünün borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan (Taahhüdü İhlal), 283'ünün hırsızlık, 23'ünün adam öldürme, 37'sinin fuhuş, 74'ünün uyuşturucu, 537'sinin yaralama ve 17'sinin de yağmadan dolayı yakalandığını belirtir.

Taahhüdü ihlal suçundan dolayı yakalananlar, diğer suçlardan yakalananların toplamından iki kat fazladır. Taahhüdü ihlal suçlamasıyla yakalananlar doğrudan cezaevine gönderilirken. Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu gibi diğer suçlardan yakalananların denetimli serbestlik, erteleme gibi bu suç türlerine tanınan hak kapsamında salıverildiğini tahmin etmekte çok zor değil.

Bankalar vatandaşı yasal bir şekilde soyar, GSM şirketleri dolandırıcılık yapar bu dolandırıcılığa da İcra dairelerini alet eder. Arsız memurlar yargılanmayacağını bildiği için vatandaşa "git istediğin yere şikayet et" der. Adalet ise icracıların ortaya koyacağı bir olgu olduğu için, sadece meslektaş lehine karar çıkar.

Adil olmayan bir toplumdan adil yargıçlar çıkması bir mucizedir.


836 yorum:

  1. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:09

    bu haberler normal her iyi şeyin hemen anlaşılması mümkün olmayabilir ne diyor tasarının açıklamaları itirazlar anlayamayanların yaptığı itirazlardan öte değildir yapılan tasarı gayet olumlu hem ekonomiye hem insan hakkına faydalı deniyor zaman bunu gösterecek eksikleri varsa yada olumsuzluk çıkarsa ilaveler yapılabilir takmasınlar kafaya sayın vekiller biraz faizci tefeci lobilerden kafalarını alıp vatandaşada baksın o 3 vekil:).

    YanıtlaSil
  2. 2008 kasım ayından beri siteyi takip ediyorum,ve ara sıra bie şeyler yazıyorum.neden yasaklıyım..AASAA

    YanıtlaSil
  3. ESASEN BENDE CEMAATLERİN BU SİTEDE KONUŞULMASINA SICAK BAKMIYORUM. AMA BU HAYATIN BİR GERÇEĞİ.İSTANBUL DA TİCARET YAPAN ESNAFIN NEREDEYSE YARISI NUR CEMAATİ MENSUBU VE ZAMAN GAZETESİ ÜYESİ VEDE GENELDE HEP DURUMU İYİ OLAN ESNAFLAR . HALİYLE ÇEK YASASINA TEPKİLİLER. AMA ŞUNU DA BELİRTEYİM Kİ ; HOCA EFENDİ (FETTULLAH GÜLEN HOCA) BU KONUDA YORUM YAPAR MI BİLİNMEZ AMA BEN %100 EMİNİM Kİ O DA ÇEKTEKİ HAPİS YASASINA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAK İNSANLARDAN BİRİSİDİR.(BEN ELİNİ ÖPME ŞEREFİNE NAİL OLAN KİŞİLERDEN BİRİSİYİM) NOT: KESİNLİKLE CEMAAT MENSUBU DEĞİLİM VE TOPLANTILARDA KATILMIŞLIĞIM SAYILIDIR.CEMAAT MENSUBU İNSANLARIN BİR TAKIM DÜŞÜNCELERİ CEMAATİN DÜŞÜNCESİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  4. oguz güzel yorumdu:)))

    YanıtlaSil
  5. Kardeşim sen genede tedbirli ol ne olur ne olmaz bu kanun çıksın sonra git.selamlar

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar lütfen saçma sapan yorumlar yapmayın yönlendirmeleri keselim
    ADAMLARIN OKUNMAYAN GAZETELERİNE GİRİLMEYEN SİTELERİNE YÖNLENDİRME YAPIYORSUNUZ ADAMLARIN EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜYORSUNUZ
    YAPMAYIN ETMEYİN ADAMLARIN OKUNMAYAN GAZETELERİNİNİ TRAJLARINI REYTİNGLERİNİ YÜKSELTMEYİM BİZ GİBİ MAGDURLAR ÜZERİNDEN PRİM YAPMALARINA İZİN VERMEYELİM

    NEDİYOR SAYIN BAŞBAKANIMIZ BU İŞ BİTMİŞTİR ÇEKTE HAPİS YOK DEMEDİMİ DEDİ
    DAHA NE NE BULANDIRIYORSUNUZ BEKLEYİN TBMM Yİ ÇIKSIN SABREDİN LÜTFEN
    SABIR SABIR SABIR

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar,artık,tahhütler,için,neyapacağımızı,konuşsak....

    YanıtlaSil
  8. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:10

    ayrıca bu görüşleri önceden söylediler yeni gibi toparlanıp gazetelere bunları tampon haber yaptıranların maksadı kursaklarında kaldı ..acaba.. peşindeler ama nafile o tasarıdaki imzaların hepsi bunları düşündü merak etmesinler::))

    YanıtlaSil
  9. DOSTUM SEN ÖNCE KENDİNİ NETLEŞTİR!!

    YanıtlaSil
  10. ARKADAŞLAR BASKETÇİ HAKLI SONGÜNLERDE MARJİNAL KESİMLERLE TARTIŞMAYA GİRMEYELİM HERŞEY LEHTEYKEN ALEHE ÇEVRİLEBİLİR
    AMA TEMKİNLİ OLMAKDA FAYDA VAR PANİK YAPMAMAK LAZIM SAKİN OLMAK LAZIM GEREKEN GEREKTİĞİNDE YAPILIR ...

    YanıtlaSil
  11. HABER 3 E MAİL......sayın yetkili arkadaşlar ..akp ye ne kadar yakınsınızda bu haberleri yapıyorsunuz...kim borcu olan kişinin ceza evine yatarak borcunu ödeyeceğine inanıyor ve destekliuyorsa ben aklında şüphe ederim...millet vekillerinden bir tanesinin yorumuyla DERİN ÇATLAK başlığıda ancak size yakışır zaten.....doğan balak(;develili).....BİR YAZI YAZDIM ARKADAŞLAR HEPİMİZN ADINA:))

    YanıtlaSil
  12. muhattap olmaya bile değmezler bizim üstümüzden rant sağlamaya çalışıyorlar , daha onlara cevap bile çok , af çıksın çalışalım paralar ödensin o zaman ne diyecekler acaba

    YanıtlaSil
  13. yanlış yönlendirmeyin mağdurları hiç bakmaz göz yaşına polis alır götürür adamlar yakaladığından pirim alıyorlar.

    YanıtlaSil
  14. şu cemaat reklamından vazgeçin artık

    YanıtlaSil
  15. bir polis memurunun böyle bir şey yapması imkansız elindeki o cihaza tc kimlik no girildiğinde bir yakalama gözüküyor ise mecbur olarak seni alıp götürmek zorunda çünkü senin tc kimlik no ile sorgulama yapıldığı direkt olayan emniyete düşüyor bu gibi bir durumda polis bırakırsa işinden olur soruşturma geçirir bu imkansız bir uygulama lütfen yanlış bilgi verme. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  16. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:10

    haber iyi okunursa yeni çıkacak tasarının anlaşılmadan yazıldığı görülür son bölümde yerel mahkeme kararının nihayi olacağını yazmış ne yereli ne mahkemesi tasarıda bu şekilde yok:)

    YanıtlaSil
  17. arkadaşlar herkese gecmiş olsun

    YanıtlaSil
  18. bahsettiği çek açma yasağı ile ilgili
    Savcılık çek yasağına hükmediyor ya, bunun itiraz mercii, temyizi varmı gibisinden

    YanıtlaSil
  19. resmi gazetete ne zaman cıkar bu haber bu ayın 26 tahude ihlalden mahkeme teplikadı geldi mahkemeye gitmeyi dusunmuyorum ne yapmam gerekir tskler

    YanıtlaSil
  20. ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YORUMU, http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=69583&highlight=kar%FE%FDl%FDks%FDz+%E7ek ADLI ADRESİNDEN ALDIM. İŞTE BÖYLE HUKUK'U ÇAĞDAŞ YAPIYA UYGULAMAYI BECEREN AVUKATLARIMIZDA VAR... UMARIM DİĞER BORÇLUYU ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN, AİLESİNDEN KOPARMAYA ÇALIŞAN ORTAÇAĞ AVUKATLARIMIZ DA BU ARKADAŞLARINDAN ÖRNEK ALIRLAR....


    19-01-2012, 18:33
    izavukat



    Beyaz eşyaların haczedilemeyeceği yönündeki değişiklik, "Vazgeçilmesi kabil olmıyan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası" ifadesinin daha geniş yorumlanmasından başka ne anlama geliyor, şahsen bilmiyorum.

    Kişisel görüşüm ise, eğer gerçekleşirse bu değişikliğin çok yerinde olacağıdır. Hukuku zamandan soyutlamak mümkün değildir. Bundan bin yıl önce haczedilemeyen mallar ile bugün haczedilemeyen malların aynı olması gerektiğini söylemek pek mümkün değildir. Eğer kanun maddesini, "insanın yaşamı için gerekli en temel eşyalar", diye yorumlarsak, "hava ve su" dışında haczedilemeyecek hiç bir mal yok. "Besin maddelerini de haczedemeyiz", diyemeyiz çünkü o zaman da birisi çıkıp "Taş devrinde hazır köfte mi vardı, gitsin ormanda avlansın", der.

    Maddeyi, "insanın yaşadığı çağda ihtiyaç duyduğu zorunlu mallar haczedilemez", diye yorumlamak bence çok daha isabetlidir. Yaşadığımız çağ düşünülünce, haczedilemeyecek mallara beyaz eşyanın da dahil edilmesi doğaldır. Hatta "iletişim" gibi konularda kullanılan eşyaların dahi haczedilemeyecek olması bence hukuka uygundur. Çünkü çok savunduğumuz demokrasinin varlığı için, her ne kadar böyle bir dünyada yaşamasak da, iletişim ücretsiz olmalıdır. İnsanın kendini geliştirebilmesi için iletişim zorunludur. Örnekler çoğaltılabilir.

    Konuyu açan sayın üyenin örneği ise bence yerinde değildir. Nasreddin Hoca'nın fıkrasındaki hırsız bir "suçlu"dur. Borçlu ise "suçlu" değildir. Borcu ödememek ya da ödeyememek bir "suç" olarak görülmemelidir.

    Alacaklının hakları, borçlu dahi olsa bir kişinin insan gibi(basit anlamda) yaşama hakkından daha önemli değildir. Buzdolabı, televizyonu olmayan bir aile görmektense, alacaklının alacağının tahsil edilememesini yeğlerim. Tek amacımız ve kıstasımız, alacaklının haklarını elde etmesi olmamalıdır. Yukarıda belirttiğim gibi zamanla, haczedilemeyecek malların daha da artırılmasını umuyorum.

    YanıtlaSil
  21. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:10

    komisyonun ortak aklı diyorki ....

    Şöyle ki, üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılması hâlinde, hamilin talebi üzerine her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesi dahi, çek sahipleri açısından yeterli bir caydırıcılık arz etmektedir. Diğer taraftan karşılıksız çeklerin tedavülde bulunan çek toplamına göre hayli düşük olması bir yana, karşılık çek keşide etmenin suç olmaktan çıkarılmasının sebebiyet verdiği boşlukta uzun sürmeyecek ve intikal süresinin dolmasıyla yerini ekonomik işleyişinin sağlayacağı doğal düzene bırakacaktır. Doğacak geçici algı ve karşıtlıklar, Tasarı ile öngörülen düzenin oluşmasıyla sona erecektir. Öte yandan çek alacaklısı, ifa edilmeyen edime yönelik takip yetkileri ve diğer özel hukuk yaptırımlarıyla donatılmış olmanın dışında, çek ilişkisine gireceği kişilerin (keşideci ve cirantalar) ekonomik kapasitelerini öğrenebilme imkânlarına da kavuşturulmuş bulunmaktadır.

    YanıtlaSil
  22. ARKADAŞLAR ÇEK KANUNU TAMAM ALLAH IN İZNİYLE LÜTFEN SAKİNOLUN!!!
    TAAHHÜDÜ İHLAL:( TAAHHÜDÜ İHLAL :( TAAHHÜDÜ İHLAL :( ARTIK BUNU KONUŞALIM LÜTFEN ÇEKLERİMİZ TAMAM RAHAT RAHAT ÖDÜCEZ BORÇLARIMIZI AMA ŞU TAAHHÜDÜ İHLALLE ALAKALI Bİ BAŞLIK AÇALIM LÜTFEN,YENİ İCRA İFLAS KANUNUNDAN FALAN NASIL FAYDALANABİLİRİZ NELER YAPABİLİRİZ BİR BİLGİ PAYLAŞIMI YAPALIM LÜTFEN...ALLAH RIZASI İÇİN!!!!

    YanıtlaSil
  23. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:10

    Adalet bakanı Sadullah Ergin; Çek yasasında eksik Bilgilere Dayalı Değerlendirme yapılıyor, Mevcut çek yasası alacaklı lehine değil.
    Malatya Valiliği'ni, AK Parti Malatya Milletvekilleri ile birlikte ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Yeni yargı paketinde çek verip de ödemeyenlere hapis cezasının kaldırılıp, alacaklıların mağdur edileceği şeklindeki iddiaları cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Eksik bilgilere dayalı değerlendirme yapılıyor. Şu anda, mevcut çek yasamızda, karşılıksız çek verenlerin hürriyeti bağlayıcı cezaya çarptırılmaları ikinci cezadır. İlk defa adli para cezasına çarptırılıyorlar. Adli para cezasını ödemediği takdirde hürriyeti bağlayıcı ceza alıyorlar. Hürriyeti bağlayıcı cezayı aldı. Adli para cezasını ödemekle hapisten kurtuluyor. Adli para cezasını kime ödüyor? Alacaklıya ödemiyor. Adliyeye, yani devlete ödüyor. Alacaklı yine alacağıyla buluşamıyor. Dolayısıyla mevcut çek yasası mekanizması ve işleyen sistem alacaklının lehine de değil. Getirdiğimiz sistem alacaklının lehinedir şeklinde konuştu.

    YanıtlaSil
  24. yasaya karşı olanların en önemli idiaları yasa çıkarsa mafya işi patlarmış...özellikle av arakadaşların...yapmayın böyle bir gerekçenin avukatalr tarafından ileri sürülmesi traji komik ve hiç etik değil!!gerekli yasal önlemler alındıktan sonra gerkeli insanlara çek verildikten sonra ve denetlendikten sonra hiç bir şey olmaz...bizler zaten o tip ve tarz insanlara kaptırdık paraları dolandırILDIK VE MAALESEF ÇEKİNİ ÖDEYEMEZ DURuma düştük...sevgili avukatlar tabiki sizin adınızada üzgünüm gelir kaynağınız kesiliyor ama biliyorum ki ağlayanın parası yaramıyor ve bir çok av arkadaşımız bundan rahatsız olduğu için ticari avuktlık yapamıyordu!!!düşüne biliyormusunuz arkanızda birçok gözü yaşlı insan bırakıtorsunuz!!!vijdani olarak sizde rahatlarsınız birde bu pencereden bakın umarım ilerde sizin sorunlarınıza bizde sahip çıkıp sizinle mücadele ederiz!...saygılar

    YanıtlaSil
  25. ARKADAŞLAR BİR GEÇEK VAR BU GÜNE HEP BERABER GELDİK DEMEKKİ BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR ÖYLE OLMASAYDI YOK OLUR GİDERDİK ELE ELE VERELİM SON GÜNLER KENETLENELİM BU GÜCÜN KARŞISINDA HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ ÇÜNKÜ ONLARDA BİLİYORLARKİ BUNUN SONU YOK

    YanıtlaSil
  26. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 11:10

    böyle birşey yok yanlış bilgi vermeyin

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar salıya bıtcekmi bu kabus?

    YanıtlaSil
  28. YANİ DEVLET KENDİ ALACAĞI ADLİ CEZAYI ÖDEYEMEYEN İNSANI HAPSE ATMANIN ADALETSİZLİĞİNİ ANLADIĞI İÇİN HAPİS CEZASINI KALDIRIYOR BUNUN ALACAKLI İLE BİR ALAKASI YOK DEVLET KENDİ ALACAĞI YÜZÜNDEN İNSANLARI HAPSETMEKTEN VAZGEÇİYOR

    YanıtlaSil
  29. 1-eğer başbakan olayı bir açılışta dile getirdiyse artık olay tamamdır
    2-ab vve insann hakları mahkemelerinden dönüşler başlayacaktı ve hükümet çok büyük yük altında kalacaktı ve çok tazminat ödenecekti kurtuldular
    3-hem ileri demokrasi deyip hem hiç bir ülkede olmayan çekten hapis uygulamasının açıklanması mümkün olmuyordu
    4-avrupa dayatıyordu
    5- sonuç artık patlama noktası gelmişti
    6- yapacak başka bişey kalmammıştı!

    YanıtlaSil
  30. bitceğine inanıyoruz ve iple salı gününü çekiyoruz arkadaşım...

    YanıtlaSil
  31. avukata yapılan taahütü ihlal cezaları ile bir çalışma varmı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

    YanıtlaSil
  32. yok bitmez belki 6 ay sonra..

    YanıtlaSil
  33. inanmayanlar istisna tutulacakmış :)))

    YanıtlaSil
  34. kardeşim son günlerde çekten fazla herkes bunu soruyor şu iş bitsin sıra ona gelecek çarbaya perşembeye sabredin bir anda herşey olmaz sabır ve zaman biz yıllardır sabır ettik şunlar hal olsun onlarıda talep ederiz hepbirlikte

    YanıtlaSil
  35. basketçi abimizi dinliyor ve yorumlarını okuyorsan cevabı var ve net birşekilde anlattı salı günü özgürlük adımlarımızı tamamlıyor ve resmi gazeteyi bekliyoruz sabır biraz daha sabır.............

    YanıtlaSil
  36. Mevlüt Bey,
    Merhabalar.
    Bugün internette yeni çek ile ilgili düzenlemeye karşı çıktığınız konusunda yazılar var, bu konuda bir kaç hususu Karaman İmaret Mahallesi'nde yetişmiş bir hemşehriniz olarak paylaşmak istiyorum. Daha önce ilgili yerlere gönderdiğim yazımı ekte verdim. Buna ilaveten şu hususları ifade etmek istiyorum:
    2008 yılından itibaren bir ekonomik kriz yaşandı ve şu veya bu nedenlerle herhangi bir tedbir düzenlemesi yapılmadan mevcut ve NŞA geçerli olan kanunlar ve yönetmelikler uygulandı. Bunun neticesi alacaklar alınamadığı için borçlar ödenemedi. Mağazanıza 100 liraya aldığınız mal 20 liraya alıcı bulmadı ve stoklarınızda ikinci bir darbe vurdu. Mal iadesi ile anlaşabileceğiniz alacaklı esnaf ta seni hapse attırırım tehdidi ile varınızı yoğunuzu aldı, anlaşmaya yanaşmadı. Kalan borçlarınız içinde hapis yolu göründü. Şimdi böyle bir sürecin sonunda binlerce insan ticaret-imalat yaptığı için hapiste, binlerce kaçak ve siz bunun doğru olduğunu savunuyorsunuz. Ben şahsen yadırgadım ve üzüldüm.
    Bizim de bir aile işletmemiz vardı ve kriz neticesi en az bir trilyon net varlığımızı kaybettik. 6000 kayıtlı müşterisi ortalama günlük 3 bin TL cirosu olan ve taksitli alış-veriş merkezi şeklinde satıcıların-üreticilerim mal vermek için yarıştığı bir mağaza yok oldu. Bu süreçte bir trilyon civarındaki borcumuzuda 150 000.TL'ye düşürebildik kalanıyla ilgili hala sıkıntılar devam ediyor. Bu esnada imalatçı bir esnafın elimizdeki kendisinin 40-150 TL arasında fatura ettiği ayakkabıları (2 bin küsür çift), alacağı kadarını iade almak yerine, 8-10 TLye ver kurtul tavsiyesini not edelim. Bizim kriz nedeni ile kaybettiğimizi birisi çıkarda tazmin ederse ben bu borcu iki katı olarak ödemeye hazırım.
    Bütün mevzularda olduğu gibi bu mevzudada merkeze İNSAN parametresini yerleştirmek lazım. Şu veya bu şekilde gelinen noktada binlerce insan hapiste, binlercesi kaçak, çoluk çocuk perişan, icralar-tehditler-hakaretler ..... yaşanırken hala buna neden olan bir argüman konusunda tutucu davranmak hiçbir şekilde doğru görünmüyor. Bunu hem alacaklı hem de borçlu olarak söylüyorum.
    Değerlendirmelerinizi yeniden gözden geçireceğiniz ümidiyle iyi çalışmalar dilerim.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  37. :)))))))))))))

    YanıtlaSil
  38. inşallah hergün eşim gelecekmiş gibi davranıyorum cezaevindekiler ne durumdalar büşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  39. bende eşimin yolunu dört gözle bekliyorum inşallah bu hafta ızdırap bitecek ve sevinçlere boğulacağız............... allahım yardımcımız olsun hepimizin..

    YanıtlaSil
  40. Akın Dadaloğlu14 Aralık 2013 11:10

    Bence mahkemeye katıl ve neden ödeyemediğini hakime samimi şekilde anlat. Ödeme gücün olmadığını belgeleriyle anlat. Mahkemeler ödeyemeyene değil, ödemeyene ceza vermek zorunda. Bu yönde Anayasanın 38. maddesinin 9. fıkrası var. Aynı zamanda yargıtay kararı var. Ama gerçekten ödeme gücü olmayan biri olmanız gerekir. Gelir durumunuz ve mal varlığınızın borcunuzu ödemeye yetmiyeceğini kanıtlamanız gerekir. Duruşmaya katılmanız çok önemli katılmazsanız ceza ilk duruşmada çıkar. Diyelimki ilk duruşmada olduda ceza çıktı. Hemen paldır küldür tutuklayıp götürmüyorlar. Mahkeme sonra gerekçeli karar yazılacak. Size posta ile tebliğ edilmesi yaklaşık 2 ay sürer. Tebliğ edildikten sonra 7 gün itiraz süresi var. Karar düzeltme talebinde bulunursunuz. Reddedilirse bir üst mahkemeye itiraz edebilirsiniz. Ama duruşmaya katılmanız çok önemli. Kanun maddesinde "makul bir sebep olmaksızın taahhüdü ihlal" diyor. Sizin ceza almamanız için neden taahüdü yerine getiremediğinize dair makul bir sebep sunmanız gerekiyor. Allah yardımcınız olsun....

    YanıtlaSil
  41. slm arkadaslar salı gunu yasa cıkacak dıye avukatlar polıslerle bırlıkte benı arıyormus.yedıklerı paralar yetmedı hala avukatlara.13000 tl lık borcu faızlerıyle bırlıkte 21000 tl yapmıslar.cek borcumda hep taahutlerden ode ode faız oduyoruz.pekı cekten verılen taahude ne olacak bılgısı olan varmı

    YanıtlaSil
  42. Arkadaşlar salı günü allah izin verirse kurtuluyozz

    YanıtlaSil
  43. o mafya gelsinde benim 250 000 tl alacağımı alsın .Olmayan adamdan alınabilecek tek şey canıdır onu Allah verir Allah alır .Mafyayla bir şekilde oturup konuşursunda avukatlarla hiç bişey konuşamazsın 4 sene okul okuyunca kendilerini bişey zannediyorlar .Yüzde 80inden daha çok hukuk bilgim var .İşe yaramaz kan emiciler .Üretmeden kazanan tek meslek grubu .

    YanıtlaSil
  44. Saygı deyer cek magduru arkadaşlarım bankacılar teveciler bazı avkatlar muazam kulis yapmışlar mecliste bazı iktitdar ve mualefet milet vekileri ni kafaya almışlar cıkarları dogrusunda cek yasasını engelmek icin elinden gelini yapmıya calışıyolar ''BÜGÜNÜ ,bügün gazeteside bunlara alet olmuş inşaallah allah bunlara fırsat vermeden cek yasasını inşallah salı günü meclisten gecer hüriyetimize kavuşuruz
    HEPİNİZİ SEVGİ İEL KUCAKLIYORUM SAYGI DEGER ARKADAŞLARIM

    YanıtlaSil
  45. ofisimden akvaryumu haczetmeye çalışan AVUkatan yukarıdaki avkatın yazdıklarını oku da utan... tabi o duyguyu kaybetmediysen

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar;kaçak olanların otamatik olarak düşecek mi?bi ifade vermeye gidilecek mi?para cezası falan ödenecek mi.allahım sabırsızlanıyorum yarabbim hepimize yardımcı olsun inşallah.söyledikleriniz içimi ferahlatıyor ama yine de bi şey çıkacak diye korkuyorum.lütfen bilen varsa sorularım acvp lütfeeen.

    YanıtlaSil
  47. Haber Tarihi: 21 Ocak 2012 Cumartesi Saat 14:23




    PAYLAŞ






    Çanakkale'de Tefeci Faciası


    Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, cinnet getirerek ailesini öldürdükten sonra kendi canına kıyan sağlıkçının tefecilere büyük miktarda borcu olduğu, eşinin ise 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

    Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, cinnet getirerek ailesini öldürdükten sonra kendi canına kıyan sağlıkçının tefecilere büyük miktarda borcu olduğu, eşinin ise 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

    Ezine Devlet Hastanesi'nde röntgen teknikeri olarak görev yapan Serkan Sevinç (34), sabah saatlerinde Gazi Mahallesi'ndeki evinde cinnet getirerek eşi Türkan (33) ve çocukları Deniz Ege'yi (2) bıçaklayarak öldürdü. Sevinç, daha sonra boğazını keserek kendi canına kıydı. Serkan Sevinç, aynı hastanede hemşire olan eşi ve 2 yaşındaki çocuğu olay yerinde hayatını kaybetti. Türkan Sevinç'in sabah işe gitmemesi üzerine kendisini merak edip evine gelen hemşireler, korkunç manzarayla karşılaştı. Cenazeler,

    savcının incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

    Serkan Sevinç'in tefecilere yaklaşık 250 bin lira borcu olduğu iddia edilirken, Türkan Sevinç'in 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

    Bu arada özel cenaze hizmetleri veren bir firma işleten Fikret Gönül, Serkan Sevinç'in kendisine sürekli, "Ben ölürsem cenazemi Bursa'ya götüreceksin. Para da almayacaksın" dediğini anlattı. - Çanakkale

    YanıtlaSil
  48. bugun cumartesı herkes tatıl yapar onlarsa yasa cıkmadan bugunden sıkıştırmaya basladılar.ne kopardık kar dıyorlar

    YanıtlaSil
  49. bunu birde alacaklılar anlasa

    YanıtlaSil
  50. evet
    mutlu son.....the end

    YanıtlaSil
  51. Aliye_ahiskali14 Aralık 2013 11:10

    .........................................................................................

    YanıtlaSil
  52. PAŞALARIM.......


    DURUMLAR KEYİFLER NASIL İNŞALLAH HERKES YENİ TEMİZ HÜR ÖZGÜR SAYFASINI HAZIRLADIMI??????

    İNŞ ALLAH CUMAYA KADAR TÜM KARDEŞLERİM ÖZGÜRCE EVİNDE OLACAK.

    DEDE SÖZÜ.

    YanıtlaSil
  53. ALLAH AŞKINA ÖNDERİMİZ CÜNEYT BEY VE LEVENT BEYİN YAZDIKLARINA RAĞMEN YİNEDE YORUM YAPMAK İÇİN YORUM YAPILACAKSA BENCE SİTEYİ SALI SABAHINA KADAR KAPATALIM ÇÜNKÜ ARTIK BANA FENALIK GELİYOR...SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  54. onlar yoksulu ve düşeni sevmezler...
    zengin ve cömert dostudurlar...
    he
    yaptıkları faydalı şeylerde vardır

    YanıtlaSil
  55. siz öyle yapın bence de ..nedir bu ukalalık..belki senin gibi kaçmayı başaramayan biri için soruyordur..!!!

    YanıtlaSil
  56. sizin samimiyetinizden şüphe ediyorum...kafamı buluyosunuz küçük beyninizle !!!

    YanıtlaSil
  57. BAK YAZMAK İÇİN YAZIYORSUN..DEDİĞİM BU İŞTE...

    YanıtlaSil
  58. Ali bey biz bu durumdayken cezaevindeki arkadaşları düşünemiyorum..Bizler bazen saçma da olsa dertleşiyoruz burda , yorumları okuyoruz..Ya onlar !! :(
    Ali Dede her yorumunuz umut dolu iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  59. zeki çocuk...;) Seni kaçak seniii...

    YanıtlaSil
  60. TERBİYESİZSİNİZ....BENCE SENİN VE SENİN GİBİLER BU KADAR YAZILANLARI OKUYUP ANLAMADIKLARI İÇİN AKLINIZDAN ŞÜPHE EDİYORUM...ALLAH ŞİFA VERSİN...

    YanıtlaSil
  61. herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum . herkese günaydın

    YanıtlaSil
  62. ser 44 siz malatyalımısınız

    YanıtlaSil
  63. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM.

    GENE AYNI HATAYI YAPIYORUZ.ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SİTEDE

    CEMAAT,PARTİCİLİK SÖYLEMLERİ,DİNİ İNANÇLAR GİBİ KONULARDA YORUM YAPILMASIN.DEFALARCA SÖYLEDİK.İNANIN AKLIM ALMIYOR.BUGÜN GAZETESİ KİM YAAA.?
    KAÇINIZ SABAH İŞE GİDERKEN YADA YOLDA AMAN BİR BUGÜN GAZETESİ ALAYIM DİYORSUNUZ?AKŞAM GAZETE BAYİLERİNE BAKIN YERDE BALYA BALYA İADE GAZETELERİN BAŞINDA GELİYOR.ADAMLARIN SİTESİNE GİREREK REYTİNGİNİ ARTTIRYORSUNZ.NE GEREK VAR.
    HALA BU HABERLERDEN AKLINIZA "ACABA ?"SORUSUMU GELİYOR.
    YAPMAYIN ARTIK PES DERİM.HALA SN.BAŞBAKINIMZDA SİZİ TATMİN EDEMEDİYSE OZAMAN DİYECEK LAFIM YOK.

    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA***************** Ö Z G Ü R S Ü N Ü Z****************************

    DAHA NE DİYEYİM.TADINI ÇIKARMAYA BAŞLAYIN. :-))

    SONA GELDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE YORUMLARA DİKKAT ETMENİZİ ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM.

    SAYGILARIMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 21/01/2012 )( 15:00

    YanıtlaSil
  64. kaçak olma psikolojisi olsa gerek..Gizemli olunca hakaret edilebiliyor böyle..Moderatörlerden sizin ıp nizi bana bildirmelerini rica ediyorum..Sizin için yeni bir hukuki süreç başlayacak !!!

    YanıtlaSil
  65. Sayın admin Pentalab nikli kişinin bilgilerinin tarafıma gönderilmesini veya sizin gerekeni yaparak bana bildirimde bulunmanızı rica ediyorum..Ya da hemen bilişim suçlarına bir maille bildiricem durumu..Bana hakaret edemez !!

    YanıtlaSil
  66. doğru söze ne demeli...........

    YanıtlaSil
  67. SEN BANA KÜÇÜK BEYİNLİ DEDİN TERBİYESİZ...AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYSUN...SEN KİMSİNKİ SANA HAKARET EDEYİM...

    YanıtlaSil
  68. BENCE BİRBİRİNE CEVAP YETİŞTİREN ARKADAŞLAR ,GÜNDE 10 KEZ "BEN ÖZGÜRÜM BEN ÖZGÜRÜM BUNDAN DAHA GÜZEL BİR SERMAYE OLABİLİRMİ"?
    DİYE AYNAYA KONUŞSUNLAR...
    GÖRÜN BAKIN NEKADAR FARKLI OLACAK

    Bİ DENEYİN.

    SAYGILARIMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 21/0172012 )( 15:07

    YanıtlaSil
  69. SEN BİZDEN DEĞİLSİN....

    YanıtlaSil
  70. ÇEK TİCARETT HAYATINDA KULLANILMAZ İSE NE OLUR

    1) NAMUSLU ADAM DAHA DÜZGÜN TİCARET YAPAR
    2) NAKİT PARA KULLANILIR ÜRÜN ALIMINDA PAZARLIK ŞANSI ARTAR
    3) ÜRÜNÜ UCUZA ALIR KARI ARTAR.
    4) KAR ARTINCA ESNAF VAZLA VERGİ ÖDER DEVLET KAZANIR
    5) İŞCİSİNE FAZLA MAAŞ ÖDER ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELİR İŞCİ KAZANIR
    6) ELİNDE KALAN FAZLA PARA İLE YATIRIM YAPAR İSTİHTAM YARATIR. ÜLKE KAZANIR

    ÇEK TİCARETDE VAR OLDUKÇA

    1) İŞCİ MAAŞI ÖDEMEK İÇİN ÇEKİ KIRDIRIR ZARAR YAZAR
    2) MAL ALIRKEN PAZARLIK ŞANSI AZALIR MALİYETİ YÜKSELİR BÜYÜK FİRMALAR KARŞISINDA REKABET ETMEK İÇİN DÜŞÜK KAR İLE SATIŞ YAPAR ZARAR YAZAR
    3) ELİNDE KALAN FAZLA ÇEKİ KULLANAMAZ KASADA KALIR ENFLASYON KARŞISINDA PARANIN MALİYETİ ZARAR YAZAR.
    4) ÇEK VADESİNDEN ÖNCE KARŞILIKSIZ PARA OLACAĞI İÇİN CARİ AÇIK YÜKSELİR, ENFLASYON YÜKSELİR ZARAR YAZAR
    5) ÇOK KAZANAMADIĞI İÇİN VERGİ AZ ÖDER ZARAR YAZAR

    PEKİ, KİM KAZANIR

    1) ÇEKİ KIRAN TEFECİ VERGİ LEVHASI OLMADIĞINDAN VERGİ ÖDEMEZ ÇOK KAZANIR
    2) ÇEKİ KIRAN BANKA KREDİ MALİYETİNİ YÜKSEK TUTAR AZ VERGİ ÖDER ÇOK KAZANIR.
    3) AVUKAT İCRA YAPAR OCAK SÖNDÜRÜR AMA VERGİ ÖDEMEZ ÇOK KAZANIR
    4) GÜÇLÜ FİRMA ZATEN ÇEK İLE SATTIĞI İÇİN 3 LİRALIK MALI 5 LİRAYA SATAR BİRDE VADE FARKI EKLER AMA VERGİSİNİ GÖSTERMEZ ÇOK KAZANIR

    ŞİMDİ;

    ÇEK TİCARETDE OLDUKÇA ZENGİN KAZANIR SADECE KENDİNE KAZANIR

    ÇEK TİCARETDE OLMAYINCA DÜRÜST ESNAF KAZANIR AMA BÖLÜŞÜR HERKEZ KAZANIR

    YanıtlaSil
  71. ortalığı germiyelim herkez gergin zaten rica ediyorum...
    gergin olan arkadaşlar SİTEYE GİRMESİN....
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  72. ANLAŞILDI SAYIN GÜRKAN,KUSURA BAKMAYIN...SAYGILAR SUNARIM.

    YanıtlaSil
  73. her ikinizede çok ayıp....kötü örnek oluyorsunuz seviyesizce....

    YanıtlaSil
  74. Mazoşist Nedir? Mazoşist Tanımı, Mazoşist Hakkında
    Kendi kendine zarar vermekten zevk alan manyak. kendine aci cektirmek hobisi olan insanlar.
    Acı çekerken algıladıkları impulslardan haz alan canlılar için kullanılan tabir.
    sadece acı çekmekten değil aşağılanmaktan da zevk alan kişi.
    kendi vücüt bütünlüğüne zarar vermeyi seven insan.
    bedenleriyle küs, akıllarına dargın, kendilerini acı dünyanın akışına kaptırmış bir tür insan grubu olduğu sanılan kimseciklerdir.

    YAAAA ALLAHINIZI SEVIYORSANIZ

    BIRAKIN KENDINIZE ZARAR VERMEYI

    HERSEY MUKEMMEL OTESI....HERSEY MUHTESEMKEN

    NEYIN NESI BU YORUMLAR

    TADINI CIKARTMAYA BAKIN........BU GUNLER DAHA SONRA BIR ANI OLARAK
    KALACAK

    ASKERLIGINI YAPANLAR BILIR SON GUNLER GECMEK BILMEZ AMA SONRADAN GUZEL BI ANI OLARAK ANLATILIR

    YanıtlaSil
  75. DOĞRU SÖYLÜYORSUN KARDEŞİM.TŞK.

    YanıtlaSil
  76. bende malatyalıyım ama şu anda istanbulada yaşıyorum

    e mail adresim. ercankusoglu@hotmail.com

    YanıtlaSil
  77. Levent bey, Allaha şükür ben özgürüm ama kimse yarın başına ne geleceğini bilemez.Bu siteyi cezaevindeki bir yakınıma buradaki paylaşımları aktarmak zira size güveniyorum bilgilerin sağlıklı olduğuna inanıyorum ve sizlerin sıkıntınızı paylaşmak adına takip ediyorum.Her ne kadar sizler kadar olamasamda berbat bir süreç olduğuna eminim.Ama nolur saçma yorum yazanlarında aşağılanmasına izin vermeyin..Dışardaki şeytanlar iş başında.Kimbilir ne felaket tellalıkları yapanlarla karşı karşıya insanlar.Öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  78. niyaz................niyaz14 Aralık 2013 11:11

    SAYIN BASKETÇİ BEN BU UYGULAMAYI 15 GÜNDÜR YAPIYORUM.................


    ŞİMDİ AYNA BENİ GÖRÜNCE ANLADIK BİRADER YORMA KENDİNİ ÖZGÜRSÜN DİYOR...............................

    YanıtlaSil
  79. Dünya ve Türkiye gerçeklerini görmemezlikten gelmediği için, Türkiyeyi bir ayıptan kurtardığı için, mazlumların sesine kulak verdiği için hükumeti kutluyoruz..Kocasakal ve Feyzioğlu gibi gardrop Atatürkçülerini ise kınıyoruz..Bazı yerlerden gelen çatlak sesler de günü gelince hatalı olduklarını anlayacaklar..Bu hükumet şimdiye kadar her attığı adımın, meclise sevk ettiği her tasarının arkasında durdu.. Hükumeti " çek cezaları kalkarsa mafya devreye " diye tehdit eden Baro Başkanlarını, avukatları kınıyorum..Bir hukukçunun mafya ile hükümletin ikna etmeye kalkması akıl alacak şey değildir..Hukukçular mafyaya değil hukuka, hukukun üstünlüğüne inanırlar, hizmet ederler..Çıkarları zedelendi diye mafyaya sığınmazlar..Mafya ile meşrutiyeti tehdit eden baro başkanlarını ve hukukçuları kınıyorum..
    Göbekçi Turhan Feyzioğlu'nun oğlu Metin Feyzioğlu'nun foyası ortaya çıktı..Göbekçioğlu göbekçi...

    YanıtlaSil
  80. YA ARKADAŞLAR BOŞ KONUŞMALARI BIR KENARA ATALIM DA ÇEVREMIZDEKILERE KENDIMIZI GULDURMEYELIM..ŞUAN CEZA EVINDE YATAN KARDEŞIM BILE VALIZINI HAZIRLAMIŞ HABERI BEKLIYO...SIZ HALA NEYİN PEŞİNDESINIZ ..

    YanıtlaSil
  81. ARKADASLAR ALLAH RIZZASI ICIN BU TAHÜT KONUSUNDA 45 GUN FALAN DIYORLAR SENET TAHÜT OLARAK SIZCE DURUMUMUZ NE OLABILIR LUTFEN BILGILI ARKADASLARDAN YORUM BEKLIYORUM

    YanıtlaSil
  82. Levent abi, İnşallah bu kanun haftaya çıkacak, herkes hafta sonuna doğru tahliye edilecek ama bizim "ACABA" cı arkadaşlar yine yazacak."Ya kanun tekrar eski haline döner de biz tekrar mahkum olusak"

    YanıtlaSil
  83. kardeş poliste gbt ye uyap üzerinden bakıyor
    ifade felan gerekmeden otomatik olarak düşecegini söyledi bu işde yetkili bir memur arkadaşım.
    bu durum özellikle yurt dışından giriş yapacak olan arkadaşlarımız açısından önemli...

    YanıtlaSil
  84. lütfen hakaret edici kelimeler kullanılmasın bizi rahatlatan bir sitemiz var onu da elimden almayın siz de sağ duyulu olun birbirinize karşı kim haksız ise de büyüklük affetmektir

    YanıtlaSil
  85. Turhan Feyzioğlu, bir süre sonra CHP'den politikaya atıldı. 1957'de Sivas'tan milletvekili seçildi. 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne seçilen Turhan Feyzioğlu, Kurucu Meclis’te Üniversite Temsilcisi (6 Ocak 1961 - 15 Ekim 1961) olarak Anayasa Komisyonu başkanlığına getirildi. 1961’deki seçimlerde Kayseri milletvekili olarak yine meclise girdi ve II. Gürsel kabinesinde milli eğitim bakanlığı ve ilk koalisyon hükümetinde devlet bakanlığı ile başbakan yardımcılığı yaptı.
    CHP'nin Ortanın Solu sloganını benimsemesi üzerine partideki genel sekreterlik görevini bırakarak, 47 milletvekili ve senatörle birlikte CHP'den ayrılarak Güven Partisi'ni kurdu. Sonradan, Cumhuriyetçi Parti ile Güven Partisi'ni birleştirerek Cumhuriyetçi Güven Partisi’nin başına geçti ve 12 Eylül 1980 Darbesi'ne kadar bu partinin genel başkanlığın yürüttü.
    1975'te Demirel'in başbakanlığındaki I. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde ve 1978'de kurulan Ecevit Hükümeti'nde devlet bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerini birlikte üstlendi. Süleyman Demirel'in 1979'da kurduğu azınlık hükümetini dışarıdan destekleyen Feyzioğlu, 1980'den sonra aktif siyasetten çekildi.
    Feyzioğlu, CHP'den ayrılana kadar gelecek genel başkan olarak görülüyordu. Ancak Ecevit'in güçlü çıkışı karşısında, kendi partisini kurdu.
    66 yaşında kalp krizinden ölen Prof.Dr. Feyzioğlu, Leyla Feyzioğlu Cıngıllıoğlu ile evli ve Saide Buçukoğlu (1950-1969)'nun babasıydı. Feyzioğlu aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Dekanı ve Ankara Barosu Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'nun manevi babası ve dedesidir.
    Kitapları [değiştir]

    YanıtlaSil
  86. Arkadaşlar bu siteye gömülü kalmayın..Tereddütleriniz varsa twitterdan , başka bir sürü siteden m.v takip edin.Sinan Aygün , Bülent Arınç , Egemen Bağış , Ali Babacan , TESK Başkanı Bendevi Palandöken..Bu yasanın çıkacağını kendi ağızlarıyla ilan ettiler..Rahat olun en geç cumaya dışardakiler özgür , içeredekilerde sevdiklerine kavuşacak..

    YanıtlaSil
  87. ARKADASLAR ALLAH RIZZASI ICIN BU TAHÜT KONUSUNDA 45 GUN FALAN DIYORLAR SENET TAHÜT OLARAK SIZCE DURUMUMUZ NE OLABILIR LUTFEN BILGILI ARKADASLARDAN YORUM BEKLIYORUM

    YanıtlaSil
  88. çekten hapislik kaltı bilin ama icra taahhüt ihlalleri sürüyor ev haczi de kısıtlama gelecekmiş bu kadar sonunda ben anladım ise herkes anlar .ayrıca borç bitmeyecek sadece rahatca çalışma ortamı verilecek ödenebilsin diye kaçmadan .ayrıca benim de çek derdim tamam bir de icra taahhütlerim var .basketci abi onun için de çalışma başlayacak dedi hep beraber bir de öğrendiğime göre icra taahhütü de anayasa ya aykırı iiş .hepinize saygılar

    YanıtlaSil
  89. Aklıma şimdilik bu kadarı geldi..Mutlaka fazlası vardır..

    Allah bir an evvel kurtarsın aileleriyle birlikte binlerce 'suçu parasızlık!' olan insanı..

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  90. Levent bey merhaba,
    24.01.2012 de çek davası var istanbul da
    katılalımmı? biz izmirdeyiz
    saygılar

    YanıtlaSil
  91. fitne hiç bir zaman bitmeyecek sıkma canını kardeşim.
    genel kuruldan geçincede başlayacaklar cumhur bşkanı red ederse yasayı diye fesat çıkartacaklardır...
    sonra sıra resmi gazete çalışanlarına gelecek..
    grev .. felan...

    YanıtlaSil
  92. lütfen rica ediyorum aklı başında kimse yok mu bu sitede cevab verbilecek var mı yok mu ?

    YanıtlaSil
  93. Özgürmüyüz,Yasa Çıkacakmı,Ne olur,Nasıl olur Çıkarmı,Ya çıkmaz ise,Çumhurbaşkanı imzalarmı,Resmi Gazete ne zaman çıkar yok yok Matbaa arızalıymış basamazmış.

    Nedir bunlar arkadaşlar lütfen bu sorulara cevap yazmayın.

    Bu siteye ne amaçla girenleri çok iyi biliyoruz,şayet iyi niyetli iseniz bu soruları sormaz sitenin geriye dönük yazılarını okursunuz veya en önemlisi Yurdumun Başbakanı açıklama yapmış Ana sayfaya koymuş yöneticilerimiz, yok Başbakanda yalan söylüyor diyorsanız daha ne diyeyim sizlere Allah a havale ederim sizi.


    Bu site öyle langırt sitesi değil,cehet sitesi hiç değil ,bazı siteler gibi para peşinde de koşmaz, burası mağdurların,garibanların düşkünlerin,çaresizlerin,borçluların,ailesinden uzak bir haber bekleyenlerin,cezaevlerinde çaresizce bekleyenlerin yeridiiiiir.


    Bu siteye DOLANDIRICILAR,UMUT TAACİRLERİ,TEFECİLER,BORCUNA AF İSTEYENLER bu siteye yazmasınlar kimsenin duygularıyla oynamayın ve haddinizi bilin.

    Teşekkürler.Samimi olan Arkadaşlara.

    YanıtlaSil
  94. DEVRİM Güler14 Aralık 2013 11:11

    arkadaşım benimde 9 ay tahahütüm var bizde bekliyoruz ne olacak biraz sabrededez bakalım ne olacak ona göre hareket edecez hepbirlikte

    YanıtlaSil
  95. EYLEMLERİ SAYIN ADMİN VE BASKETÇİ NİN YÖNLENDİRMESİ VE KARARLARI İLE YAPILIYOR.

    BU KONUDA LÜTFEN KENDİLERİNE DANIŞINIZ

    YanıtlaSil
  96. Bizimkide hazırlanmış :) Her ziyarette eşya kabul etmiyo aksine dışarı yolluyo..Onlar dışardakilerden daha emin ve rahatlar çok şükür :) Üstelik bizim ki cesur bir bayan ;)

    YanıtlaSil
  97. tek yönlü bakmışsın sana katılmam mümkün değil
    birde sermayesi olmayıpta işi bilen ama dürüst insan için düşün
    hiç para kazanamamaktan az kazanmak daha iyidir
    velhasıl ben çek kullamak istiyorum ve de tavsiye edrimakıllı kullandıktan sonra

    YanıtlaSil
  98. SAYIN BASKETÇİ BU İYİ İDİ ŞİMDİDEN MOTİVASYON GEREKLİ KORKARIM YASADAN SONRA HEPİMİZE MEDİTASYON VEYE PİSKOLAJİK TERAPİ GEREKECEK :))))))))))))

    YanıtlaSil
  99. Geçen hafta adalet komisyonundan geçmiş olan çekle ilgili tasarının genel kurulda görüşülmesi gerekiyor fakat bu tasarı yenı bır 100 maddelik paketın ıcınde yenıden gecıyor. bu durumda tekrardan bu 100 maddenın meclısten gecmesını mı beklememız gerekıyor bılgılendırırsenız memnun olurum cunku epey kafam karısık. tesekkurler

    YanıtlaSil
  100. 2009 Yılında 2 çek ten dolayı asliye cezada yargılanmaya başladım.ilk duruşma öncesi menfi davası açalım dedi avukat. devletin napacağı belli olmaz sen 3- 4 yıl oyalarsın .belki yasa çıkar demişti.dışarıda kal. içeriden olmaktan iyi dedi.bu gün avukatıma ne kadar teşekkür etsem azdır.hala menfi tespit davası sonuçlanamadı.ve yasa çıktı......

    YanıtlaSil
  101. admin lütfen yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlansın lütfen insanlar birbirlerini kırıyorlar lütfen bu işin çözümü şu işi kazasız belasız atlatana kadar kontrol edin lütfen lütfen lütfen

    YanıtlaSil
  102. dün bir duruşmam vardı.hakim yeni yasa çıkma ihtimali var diye bir sonraki duruşmayı tam 1,5 yıl sonraya erteledi.bilginize.....

    YanıtlaSil
  103. aydın özçelik kardeşimiz nerelerde,onun güzel yazıları şu gergin ortamı rahatlatır kanısındayım.
    aydın kardeş acil siteye uğra..

    YanıtlaSil
  104. İnşallah bu kanun haftaya çıkacak, herkes hafta sonuna doğru tahliye edilecek ama bizim "ACABA" cı arkadaşlar yine yazacak."Ya kanun tekrar eski haline döner de biz tekrar mahkum olusak" ...

    YanıtlaSil
  105. Bazı yorumlarına değer verdiğim arkadaşlarını tenzih ederek ve özür dileyerek söylüyorum ama 5 sayfa geriye kadar yorumları okudum, daha fazla tahammül edemedim. Tek kelime ile yorumların,soru-cevapların,atışmaların cılkı çıkmış artık.
    Bazı insanların işadamı falan olduğuna da inanmıyorum açıkçası...
    Ben site yetkilisi olsam Salı günü meclis açılana kadar yoruma kapatırdım siteyi.

    Sevgi ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  106. hakikaten iş şirazesinden çıkıyor şaka gibi olmaya başladı bazı şeyler okuyanlar gülüyordur ya denetim olsun ya da cevap vermeyin

    YanıtlaSil
  107. sayın rizeli siz rizedemi yaşıyorsunuz bende rizeliyım.

    YanıtlaSil
  108. YÜZDEYĞZ SİZE KATILIYORUM...

    YanıtlaSil
  109. Ahmet Vahap ULUSOY14 Aralık 2013 11:11

    Sevgili Dostum burada kimse,kimseyi tanımadan,görmeden kaç yaşındadır,hayat tecrübesi nedir bilmeden bir kaderi paylaşıyor.Bende farkediyorum fakat empati yapıyorum çok gençtir,ev hanımıdır,öğrencidir gibilerden.Hayatta paranın satın alamayacağı tek şey tecrübedir biliyorsun.Ben şu anda bildiklerimin % 1'ini bilseydim bırakın 19 ay cezaevinde yatmayı Karakola bile alınmadan süreci atlatırdım.Biz Abiler,ablalar bugün yazdığımızı yarın yine,yarın yazdığımızı öbürgün yine yazacağız sabırla,sükünetle

    YanıtlaSil
  110. değerli arkadaş burada yazanlar köşe makale yazarı falan deyil.
    burada yazmak insana sanki terapi oluyor,zaten hiç 1 yerde sesimizi duyuramıyoruz.
    burda da yasak yersek önümüzdeki günler 1000 yıl gibi geçer.
    bırakında insanlar içini döksün

    YanıtlaSil
  111. )))))))))))))))).......güzel bir espiri...........

    YanıtlaSil
  112. SIKINTI,ACZİYET VE UTANÇ DOLU YILLAR ARTIK GERİDE KALDI... HANGİ SIKINTILARDAN GEÇTİĞİMİZİ VE ÖNÜMÜZDEKİ GÜZEL GÜNLER ADINA TARİHTEN DERSALMAK HER ZAMAN KİŞİYİ GÜÇLÜ KILMIŞTIR...TIKLAYIN LİNKİ DOSTLAR..GELECEĞE UMUDLA ÜMİDLEBAKALIM...
    http://www.youtube.com/watch?v=1NxEXcZpUEQ

    YanıtlaSil
  113. ben epeyce bilgili sayılırım 2 kez içeri girdim aslı 90 gün dür 3/2 si yatılıyor 60 gün gibibu senet ihlalinden ama içeride iken başka varsa onlar da geliyor yani birtane ise böyle

    YanıtlaSil
  114. Arkadaşlar türkiye.gov dan girdiğimde dava dosyasının içeriğini göremiyoruz malum.E-imza almak istiyorum ama nerden nasıl alırım ve fiyatı nedir bilmiyorum.Yardımcı olurmusunuz?

    KÖPRÜLÜ

    YanıtlaSil
  115. ÇOK DEGERLİ ARKADAŞLARIM...

    DAHA ÖNCEDE KONUŞMUŞTUK. İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONUNA DOGRU ÖZGÜRÜZ...
    AMA BU HERŞEYİN YENİDEN BAŞLAMASI DEMEKTİR.
    ARKDAŞLAR
    SADECE TECRÜBEMİZ VAR
    DAHADA ÖNEMLİSİ AZMİMİZ VAR
    DAHADA ÖNEMLİSİ BU AZMİMİZİN KIRILMAMASI LAZIM... ŞARTLARIN ZORLUGU BİZE PES ETTİRMEMESİ LAZIM...
    MALUM SERMAYE YOK ELDE AVUÇTA NE VARSA BİTTİ...
    İTİBARDA KALMADI...
    YANİ İŞİMİZ KOLAY DEGİL..
    .
    SIFIRDAN BAŞLAYACAGIZ...

    SAYIN BASKEYÇİYE İŞLERİMİZLE İLGİLİ E-MAİLLERİ YOLLADIK YOLLAMAYAN ARKADAŞLARIMIZDA YOLLASINLAR..
    ARKADAŞLAR
    BİRLİK OLDUK BERABER OLDUK DOGRU YÖNLENDİRİLDİK NELER OLDU HEP BERABER GÖRDÜK...
    ARKADAŞLAR
    BİR OLALIM İRİ OLALIM
    BİRLİKTEN GÜÇ DOGAR
    AYNI SEKTÖRDE AYNI ŞEHİRDE OLANLAR
    ŞEHİR DEGİŞTİRMEK İSTEYEN SEKTÖR DEGİŞTİRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ OLABİLİR...
    SAYIN BASKETÇİ VERİLERİ DOSYALIYOR...

    BENİM BİR TEKLİFİM VAR
    YASA RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIKTAN SONRA ÇOK UZATMADAN ARAYI
    HANGİ ŞEHİRDE OLURSA Kİ KARARLAŞTIRILIR TANIŞMA VE KAYNAŞMA TOPLANTISI ÖNERİYORUM
    SAYIN BASKETÇİ DOSTUMDAN RİCA EDİYORUM BU ORGANİZASYONU...
    İŞLE İLGİLİ VERİLERİMİZ VE GÖRÜŞMELERİMİZİN BAŞLADIGI GÜN OLUR İNŞALLAH... SÖZÜ DAHA FAZLA UZATMAK İSTEMİYORUM ARKADAŞLARIMIZIN BEGENİSİNE SUNUYORUM FİKRİMİ...

    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  116. küfür ve hakaret olmadıkça tabiki dökebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  117. Dostlarım, 4 yıldan bu yana bu sayfada acı tatlı anılarımız oldu, beraber ağladık, beraber güldük, beraber kızdık, beraber kaygılandık, kötü sinekleri beraber kovaladık, güzel dostluklar, güzel arkadaşlıklar yaptık hayat bakmasını bilenlere güzeldir, bana göre bu 4 yıl boyunca çok güzel günler geçirdim, kötünün içindeki iyiliği ortaya çıkardım, her şeyin bir sonu olduğu gibi bu sayfanında son haftasına giriyoruz, şimdi bazı arkadaşlar hemen yorum yapacak bu sayfa devam edecektir diye, doğru sayfa devam edecektir ama bu kadar yoğun bir kitleye hitap etmeyecek, ben bu sayfa sayesinde yeni güzel bir çok dostluklar edindim, artık o dostlarımla normal hayattada görüşmeye başlayacağım, inanırmısınız hüzünlüyüm, çekte hapisin kalkmasına sevindiğim kadar, bu sayfanın bitişine üzgünüm, bu sayfa hayatıma girdikten sonra facebook'u açmaz oldum, akşamları dizi seyretmez oldum, geceleri dışarı çıkmaz oldum, çünkü ortak kaderimizin kesiştiği bu sayfa bana hep mutluluk verdi, asla kendimi yalnız hissetmedim, savaşan bir sürü arkadaşla beraber savaşmayı öğrendim...

    Şimdi gelelim ikinci konuya, arkadaşlar artık çekteki hapis süreci bitti buna inanmayan arkadaşlar var, artık istesekte istemezsekte çekte hapis bitti, birbirimizi üzmenin bir anlamı yok, sayfada çok tarihler verildi, belki inandığımız tarihi verdik, belki duyum alarak tarih verdik ama şu bir gerçekki kimse burdaki herhangi bir mağduru üzmek için tarih vermedi, inandığı için verdi. Bu konuda kırıcı olmayalım özür dilemekte bir ayrıcalıktır.

    Üçüncü olarakta ben sol görüşlü bir kişiydim, artık sol görüşlü değilim, hayatımdaki o duvarları yıktım önfikirleri kaldırdım, çünkü bizi hep dolandırıcı bildiler ama biz çek mağduruyduk bunu insanlara anlatana kadar göbeğimiz çatladı, bende artık karşı fikirdeki insanları daha çok dinlemeyi öğrendim,

    Canım dostlarım biliyorum sayfa bu aralar çok yoğun onun için istemeden bir arkadaşımı bir kardeşimi bir abimi üzdüysem ondan özür dilerim, inan amacım kimseyi üzmek kırmak değildi, sizinde olduğunuz gibi benimde psikolojim öyle sağlam değildi inşallah bundan sonra daha da iyi olacaktır.

    ÖZGÜR GÜNLER ÇOK YAKINDA, BEN HER ZAMAN SÖYLERİM ZAMAN HERŞEYİN İLACIDIR. Bundan sonra gene sıkıntılı günler çekmeye devam edeceğiz, burdaki mücadelemiz hep ışığınız olsun mücadelenin önünde hiçbir engel kalmaz.


    HEPİNİZİ ÇOK SEVİYOR VE SAYGI DUYUYORUM. HEPİNİZE SELAM OLSUN...BENİM KADER ARKADAŞIM VE DOSTLARIM

    YanıtlaSil
  118. sevgili arkadaşlar
    çok bekledik çok sabrettik ben biliyorum artık bu çile bitecek evlatlarımıza sımsıkı sarılabileceğiz.
    sevgili ahmet bey
    sevgili basketçi
    yaptığımız işleri nasıl size bildireceğiz.bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
    birde özgürlük toplantısını mutlaka yapalım.özgürce korkmadan bir araya gelip tanışalım.

    YanıtlaSil
  119. Ugur_bluedream14 Aralık 2013 11:11

    BÖYLE YORUMLAR OLURMU AYIP YA


    Biz Çekimizi ödeyemedik ama bizimde çeklerimizi ödeyemedi esnaflar


    AVUKAT AKIL VERDİ 4 SENE OYALADIM DİYOR UTANMADAN


    BÖYLE ART NİYETLİ YORUM KALDIRILMIYOR ÖYLE DURUYOR. BEN İNSANLIĞIMDAN UTANDIM YA ONCA TELEFON AÇTIM FAKS ÇEKTİM İNŞALLAH SON DAKİKA SÜPRİZ OLUR BU KANUN ÇIKMAZ BEN VİCDANEN RAHATSIZ OLDUM YEMİN EDERİM RAHATSIZ OLDUM DOLANDIRICILARA HİZMET ETMİŞİZ GİDİP DOKUZ AY CEZAM VARDI ONU YATMAYA RAZIYIM YAZIK YA ÇOK YAZIK

    YanıtlaSil
  120. bu sayfayla tanışma anım çok zor bir günümdeydi...
    bir gün internette gezerken gördüm.ve yazmaya başladım.ben teslim olmaya kesin karar vermiştim.artık cezam neyse çekecektim.14 yıl trilyonlarca çek ödedim.2008 yılında dayanamadım ve şirketin kapısına kilit vurdum.bu sayfanın avukatıyla tanıştım.sky türk de canlı yayına çıkarmısın dedi.çıkarım dedim zaten teslim olacaktım.hiç olmazsa gerideki arkadaşlarım için bir hareket yapmış olacaktım...
    enver bey le yaptığımız canlı yayın gerçekten ses getirmeye başladı şimdi geriye dönüp bakıyorum iyi ki bu sayfa varmış.emeği geçen herkese gerçekten çok şey borçluyuz.hepinizle tanışmak ve o güzel günü kutlamak isterim.
    saygılar
    arzu

    YanıtlaSil
  121. aliye hanım üslübunuzu düzeltene kadar bu siteye yazamayacaksınız artık ben silmekten yoruldum kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  122. bizde seni seviyor ve değer veriyoruz,dostum,allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  123. DAVOSTA İSRAİLE DÜNYAYA DERS VERİR GİBİ POSTASINI KOYMUŞ..DÜNYAYA MEYDAN OKUMUŞ...EN YAKIN KOMŞUMUZ SURİYENİN KARDEŞ BAŞKANINI İNSANLIĞA KIYDIĞI İÇİN RESTİNİ ÇEKMİŞ..AVRUPA BİRLİĞİNE BİZİ ALSANIZDA ALMASANIZDA BÜYÜYECEĞİZ VE SİZLER BİZİM AYAĞIMIZA GELECEKSİNİZ DİYEN BİR B A Ş B A K AN.....ŞUNUMU YAPACAK....BEN VE EKİBİM AYLARDIR BU YASAYI HAZIRLADIK BİZİM AKLIMIZ ERMEDİ KAFAMIZ ÇALIŞMADI..PARDON ÖZÜR DİLERİZ..SAYIN AVUKATLAR BUYRUN GELİN SİZLER HAZIRLAYINMI DİYECEK...YOKSA LOBİ DEDİĞİNİZ NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN...ŞÖYLE SÖYLEYEYİM BU ÜLKENİN EN TEPESİNDEKİ GENELKURMAY BAŞKANI ARKASINDA 700.000 ASKER OLMASINA RAGMEN CEZAEVİNE GİDEBİLİYORSA ..ARKASINDA 25 MİLYON TARAFTARI OLAN VE BİR FENERBAHÇE BAŞKAINI CEZAEVİNE GİDEBİLİYORSA 25.000 KİŞİLİK LOBİDEN BAHSEDİYORUM..
    BU YASA AYLARDIR HAZIRLANMIŞ..TÜM KURUM KURULUŞLARDAN ÖNERİ ALINMIŞ...TARTIŞILMIŞ..ADALET KOMİSYONUNA GELMİŞ VE ORDA TARTIŞILMIŞ...KİMLERMİ TARTIŞMIŞ ???TÜM PARTİLERİ TEMSİL EDEN GRUP BAŞKANLARI...EVET..VE HEPSİDE KABUL ETMİŞ..ÖNERİYİ VEREN CHP Mİ KARŞI ÇIKACAK...3-5 K.....ÇI KIRIK AVUKATMI ENGELLEYECEK..
    OYLAMAYA KADAR GELMİŞ BİR YASAYI ŞU AN HİÇ BİR GÜÇ HİÇ BİR KUVVET HİÇ BİR LOBİ ENGELLEYEMEZ...YADA DEDİĞİĞM GİBİ DÜNYAYA KAFA TUTAN BİR BAŞBAKAN DİYECEKKİ ÖZÜR DİLERİM BEN VE HÜKÜMETİM HATA YAPTI..İPTAL EDİYORUZ ÖYLEMİ DİYECEK..VE DÜNYAYA KENDİNİ TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI DEDİRTECEK ÖYLEMİ,,,HADİ ARKADAŞLAR HADİ..BUNLARI GECELİM...GALİBA BİZ BU YASAYI GÜNLÜK ÖDEV FİLAN SANIYORUZ YADA YAZ BOZ TAHTASI..
    BU İŞ BİTMİŞTİR..ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HERŞEY BİTECEK ..ASLA VE ASLA GERİ DÖNÜŞÜ YOK..

    YanıtlaSil
  124. ÇOK DEĞERLİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIM

    İnanmış olduğumuz bir diğer şey de, ‘olma’nın bir sonuç olarak, ‘sahip olmak’tan sonra geldiğidir. Bu sebeple, yeterli paraya ve imkânlara sahipseniz, istediğiniz her şeyi gerçekleştirerek en sonunda mutlu olacağınız düşünmekle sonuna kadar haklısınız. Bu durumda geçerli olan model, sahip olmak-yapmak-olmak sıralamasıdır. Bu, milyonlarca insanın ortak düşünce yapısı ve içinde bulundukları mutsuzlukların, hastalıkların ve talihsizliklerin sebebidir. Mutluluğa giden yoldaki engelleri ortadan kaldırırken, bu sıralamayı tersine çevirmemiz gerek. Yeni insanlığın modeli, olmak-yapmak-sahip olmaktır. İlk önce mutlu olmalısınız, bilinçli olarak kendinizi mutlu olmaya zorlamalısınız, sonra yapabilir ve sahip olabilirsiniz. Mutluluk, tam bu anın muhteşem farkındalığıdır.

    Mutluluk, kendi başına bir histir. Mutluluğa giden yolda neredeyse aşılması olanaksız bir diğer engel ise, onun dış dünyadan sağlanacağı, dışarıdan bir kimsenin ya da bir şeylerin onu bize getireceği beklentisi içinde olmamızdır. Gerçekte, mutluluk tek başına yaşanan bir duygudur; kişinin kendisiyle olan özel durumudur ve yalnızca kişinin kendisi ona ulaşabilir, onu üretebilir. 200 kişiyle, iki milyonla ve hatta iki kişiyle dahi mutlu olamayız. Mutluluk toplu yaşanan bir hissiyat değildir. Kimse bizi mutlu kılamaz ve biz de hızla gelip geçen anlar dışında kimseyi mutlu edemeyiz. Haberler, koşullar ya da başkaları aracılığıyla bize dış dünyadan mutluluk getiren herhangi bir şey ortadan kaybolacak, bizden geri alınacaktır. Bu tarz bir mutluluk, kısa ömürlü, geçici bir sıçrayıştır, bir uçuş değil. Uçuş, yerçekimi yasasının sınırsızca duraklatılmasıdır. Tek saniye beliren dış kaynaklı mutluluk, bir uçuş gibi görünse de değildir. Yalnızca bilinçli olarak içinizde oluşturduğunuz mutluluk, doğuştan hakkınız olan uçuşu size sağlayabilir.

    YanıtlaSil
  125. arkadaşlar ben şimdi çek kanun çıkıcakmı çıkmıycakmı cak ta cuktan uğraşmıyorum benim düşündüğüm
    ALLAHIN İZNİ İLE BU BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ YA ACABA DİYORUM BANKALAR BİZE KREDİ VERİRMİ HALA KARA LİSTELERDE GÖRÜNÜRMÜYÜZ NE DERSİNİZ

    YanıtlaSil
  126. niyaz................niyaz14 Aralık 2013 11:12

    ARKADAŞLAR..............................


    İNANAN İNANIR..........................................KADİR İNANIR.........


    BU ....................BİR........................ÇEK .............BAHARIDIR..................

    YanıtlaSil
  127. niyaz................niyaz14 Aralık 2013 11:12

    GÜZEL KARDEŞİM BAK YANLIŞ ANLAMA BENİ AMA

    BU GÜZEL BİR FANTAZİ.............

    GÜNAHINI VERMEZLER BUNLAR

    YanıtlaSil
  128. İnsan insana kendini adadıkça insandır.

    Bir balıkçı dostum bana tuttuğu yengeçleri içine koyduğu sepetin bir kapağı olmasına gerek olmadığını söylemişti.
    Yengeçlerden biri sepetten yukarı doğru tırmanmaya başlarsa ikinci bir yengeç onun arkasından tırmanır ve onu aşağı doğru çeker.

    Bazı insanlar da yengeçler gibidir.

    YanıtlaSil
  129. Mutluson yalnız çek sorunun varsa ve bu sorun şirket adına bir sorunsa senin kredi durumunu etkilemez, şahsi çekler için haciz davasıda açıldığı için, şahsi çeki yazılmış kişilere kredi vermez

    YanıtlaSil
  130. Niyaz yanlış düşünüyorsun, şirket çeklerine imza atanların şahsi sicillerine işlem yapılmaz

    YanıtlaSil
  131. ‎"İnsan; sözünü yağmur gibi yumuşakça indirmeli kulaklara,
    Kırıp dökmemeli, damla damla söylemeli, ince ince sevmeli "

    YanıtlaSil
  132. YOK BENİM BİR ÇEKİM VAR O DA ŞAHSİ AH ALLAH ÖDEME GÜCÜ VERSEDE KURTULSAM ŞU İLLETTEN

    YanıtlaSil
  133. her kim ki kasıtlı şekilde vatana millete ve devletimize zerre kadar zarar vermişse CENAB-I HAK İNŞALLAH BELASINI VERSİN...
    ANCAK, neye şaşırıyorum...
    bir zamanlar bizlere bey diye hitap edenler şimdi bizlere sahtekar hatta hırsızlık yapmışız gibi davranıyorlar. yıllardır tonla para ödediğim toptancılar şimdi bize farklı gözle bakıp bizi muhattap dahi almıyolar.
    ''DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH''
    ALLAH İNŞALLAH BANA VE BENİMLE AYNI KONUMDA OLAN ARKADAŞLARIMA SAHTEKAR YAKIŞTIRMASINI YAPAN KENDİNİ BİLMEZ PARA GÖZLERİ İNŞALLAH BİZDEN BİN BETER EDER.
    Arkadaşlar çok zor bi olay ve gerçekten çok zoruma gidiyor artık.
    RABBİM İNŞALLAH tez zamanda yaramıza melhem olacak bi çare nasip edrde hepimiz kurtuluruz.
    ALLAH a emanet olun. kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
  134. TBMM ye kadar gitmemize gerek yok ki artık insanlar sorunlarını dile getirmek için basını kullanıyor.Derdimizi anlatabileceğimiz bir çok sabah haberleri var fatih portakal gibi.Ayrıca bunun için konuşması düzgün bizleri yalın sade bir dille temsil edebilecek bir arkadaşı seçmemiz yeterli.ardından programa atacağımız msjlarla mağdur sayımızı dile getirebiliriz

    YanıtlaSil
  135. yeni yaşınız kutlu olsun.yeni yaşınızı huzur içinde geçirmeniz dileğiyle....

    YanıtlaSil
  136. şahsi işlerimden dolayı yoldan yeni geldim,bana verilen bilgiye göre;
    adını girdiğim zaman moderatöre takılıyor ama aşağıda sultan hanım senin adını vermiş zaten
    sen piyangodanmı çıktın adam müsvettesi bana ve sultan hanıma bu 2 kişi yüzünden bu yasa çıkmadı demişsin,
    daha geçen gün atv yüzünden yalvar yakar adımı seslendin durdun Allah ın selamıdır aldık hatta eyvallah dedik buradan teşekkürde ettik,
    ama sen geldin dedin kanayanyara muhabirin telini siteden yayınladı diye pis pis iftira ettin halada ediyorsun,bu karaktersiz Allah ın kuludur boşver dedim hatta arkadaşlarda buradan boşver değmez dedi sesimi çıkarmadım;
    illa ne yaptığımızımı anlatalım,zaten bilen biliyor ne oldu çekten yırttın ama icra başına bela oldu tutuştun değilmi?
    vekillere bakanlara rakı şarap muhabbeti yapan sensin iki kişi konuşuyor diye adamlara attın mesajları kullanmaktan bi haber dağlı birde ifnat peşindesin,byn arkadaşların arkasından ileri geri konuştun onlar sana cvbını verdiler,biz engelledik öylemi,sen bizi ne sandın bre densiz bu kadar gücümüz vardıda niye burada yazıp durduk,
    uzatmıyacağım SANA SON SÖZÜM BİRDAHA KARDEŞİMİN ADINI AĞZINA ALMA,canım burnumda yemin ediyorum gelir seni o dağdan alırım kazının ördeğinin arılarının yağında yıkarım..

    YanıtlaSil
  137. şuan alt komisyonda maddeler tek tek görüşülüp ekleme veya taleplere göre şekillendiriliyor bu alt komisyondaki 7 üye ile yapılıyor daha sonra taslak adalet komisyonuna getirilecek yani 7-8martta son şekil tüm üyelerle verilip meclis genel kuruluna sevk edilecek..o nedenle bu alt komisyon ve akabinde komisyon sırasındaki bizlerin taleplerini dile getirmemiz çok önemli.

    YanıtlaSil
  138. http://www.akfikir.com/gundem/akfikirin-buyuk-cagrisi-taahhudu-ihlal-cezasi-kaldirilmalidir.htm

    yukarıdaki adres kafaları karıştırabilir, doğru adres budur arkadaşlar....

    YanıtlaSil
  139. hoş geldiniz arkadaşlar fax ve maillere devam biz borcumuzu fax olarak meclise ödeyelim hadi yeni arkadaşlar yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil
  140. Arslanticaret3414 Aralık 2013 11:15

    arkadaşlar gazetesiz diye bir sayfa var hep birlikte cek mağdurları olarak düşüncelerinizi oraya yazarmısınız

    YanıtlaSil
  141. Barışçı-Mersin14 Aralık 2013 11:15

    Değerli arkadaşlar hepinize günaydın ve hayırlı günler. Karşılıksız çek davalarında olduğu gibi, İİK. ve TAAHHÜDÜ İHLALLER davasında da başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.


    Bugün; dün yapamadıklarımı yapmaya çalışarak, mümkün olduğunca çok sayıda faks çekeceğim. Bilgilerinize ve saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  142. arkadaşım yüzlerce mail fax atıldı cevap alabildinmi sen yinede doğru bildiğin yolda devam et bazılarımızda diğer yolu takip edelim ne de olsa mücadelemiz aynı odaklar

    YanıtlaSil
  143. ya arkadaşlar benım taaut le işim yook benım karşılıksız çekm düzenleme suçundan davam vardı ama içerdekiler çıktı şimdi ben davama gıtmedım bazı önemli işlerim vardı düşmemiş davam 23 marta ertelenmiş bi sorun cıkmaz dımı

    YanıtlaSil
  144. Celal Toparlaklı14 Aralık 2013 11:15

    Tabiki tembellik yok mail ve fakslara hızla devam edin.Üstelik muhalefet partilerinin komisyon üyelerine ve vekillerinede mail ve faks atın.Ayrıca vekil sekreterlerini mutlaka arayın ve ne zaman çıkacak diye sorun.

    YanıtlaSil
  145. merak ettiğim bir şey var. daha önce burada olan ve önderlik yapan basketçi ve diğer arkadaşlar vardı, gördüğüm kadarıyla kendi işleri görülünce buraya uğramaz oldular yardımlarını tamamen kestiler. oysa tecrübeleriyle buraya çok faydaları olacağından eminim.

    YanıtlaSil
  146. her takside ayrı ayrı dava açılmaz başka bir mesele vardır ister 1 taksit ödeme ister 3 taksit taahhüde tak dava açılır taksitler ayrı ayrı dava açılmaz aç avukata öğren nedir bu durum diye

    YanıtlaSil
  147. bende öyle düşünüyorum ama ikinci mahkemeyi nasıl açmış neden ve hangi gerekçeyle açmış onu anlamadım.

    YanıtlaSil
  148. arkadaslar moralimizi bozmayalım.henuz net olarak bir sey yok.biz bu işi başaracağız.emin olun.alt komisyondan neler cıkacağını henüz kesinleşmeden,kimse bilemez bence.yüksek moral ltf.saygılar,

    YanıtlaSil
  149. MERHABA ARKADAŞLAR BU HACİZ YASASI İLE İLGİLİ KANAYAN YARA İÇİN HERKES MİLLET VEKİLLERİNE MAL GÖNDERİYOR BU TASARIYI HIZLANDIRMA İÇİN AŞAĞIDA GÖNDERİLEN METİN VE VEİLLERİN MAİL ADRESLERİ VAR SESSİZ KALMAYIN..

    GÖNDERİLECEK MAİL


    merhabalar sayın vekilim:

    Son zamanlarda gündemde olan haciz yasası ile ilgili yazım.

    Evlere haciz yok diye bir tasarı sunuldu , bu tasarı meclisten geçecek diye duyan avukatlar terim yerindeyse vampirleştiler,yasa çıkmadan bir an önce tüm icraları yapmak için kolları sıvadılar.Gece gündüz hiç olmadığı kadar mesai yapıyorlar, ÇOK CANLAR YANIYOR ÇOK,

    NE ANNELER NE ÇOCUKLAR NE BABALAR VAR CANI YANAN
    Her gün katlanarak artıyor. Her yeni gün yeni bir cinnet yeni bir intihar yeni bir ayrılık ve yeni bir yoksulluk getiriyor.
    Bu insanlık ayıbının bir an evvel meclisten geçmesi gerek brilerinin buna dur demesi gerek. Burası viyetnam değil hiç bir avrupa ülkesinde de bu şekilde değil yıl 2012

    Ya bu tasarı hiç açıklanmayacaktı herşey durgun hailnde yürüyecekti yada butasarı öne sürülünce bir an evvel onaylanacaktı.

    İnanın bu yazıyı yazan milyonlar bir kişi değil.

    DAHA FAZLA CAN YANMASIN.

    HERKES İNSAN HERKESİN BİR CANI VAR.
    Borcunu ödeyecek insan zaten öder, Ödeyemeyecek durumda olan bir insanın yuvasını yıkmak hiç bir kulun hakkı değildir.


    LÜTFEN BU ÇAĞRILARA KULAK VERİN.........



    Gönderen: Türkiyenin kanayan yarası..



    İyi çalışmalar dileriz.


    İŞTE ÖRNEKLERİ:



    İcra Memurları Mesai Yapmaya Başladı

    Yaşanan olumsuz hava şartlarına aldırmayan Alanya Adliyesi İcra müdürlüğü evlere haciz işlemlerini gece gündüz demeden gerçekleştiriliyor. İcra memurları kar kış demeden ev ev dolaşıp evden eşya kaldırıyor. Yediemin depoları ise durumdan oldukça memnun.

    Borçlu ile aynı evde yaşayan insanların kullandığı eşyaların haczedilip muhafaza altına alınmasını yasaklayan kanun tasarısının mecliste görüşülmesi gecikince olan borçsuz ve suçsuz çocuk ve kadınlara oldu. Kanun yasalaşmadan önce son bir kez dahaev haczi yapabilmek için icra daireleri evlere gitme yarışına girdi. Yaşanan olumsuz hava şartlarına aldırmayan icra memurları kar kış demeden ev ev dolaşıp eşya kaldırıyor.



    Kredi Kartı Borcu ve Ev Hacizleri Öldürüyor

    Kredi kartı Borcu, Tüketici borçları ve Ev hacizleri yüzünden intiharlar patladı. Ülke genelinde sadece 2.2 milyon kişi kredi kartı borcu yüzünden haciz kıskacında. Sadece Kredi Kart borcu yüzünden 7 yıl içinde 200 kişi intihar etti!
    Son günlerde yurdun her köşesinden intihar haberleri geliyor, Ev eşyalarının haczine sınırlama getiren kanun tasarısının Meclise sevk edilmesi, haciz olaylarının artmasına ve intiharlara yol açtığı belirtiliyor. Yıllardır işlemde olan fakat faiz kazancı nedeniyle icra dairelerinde bekletilen icra takip dosyalarının aniden işleme konması ve ev eşyalarına haciz uygulanmaya başlanmasının bu vak'aları tetiklediği belirtiliyor.


    bunlar sadece bir kaçı , daha yüzlercesi her gün katlanarak artıyor.......




    VEKİLLERİN MAİL ADRESLERİ


    ozcan.yeniceri@tbmm.gov.tr, yildirimtugrul.turkes@tbmm.gov.tr, zuhal.topcu@tbmm.gov.tr, emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr, nurdan.sanli@tbmm.gov.tr, fatih.sahin@tbmm.gov.tr, seyit.sertcelik@tbmm.gov.tr, haluk.ozdalga@tbmm.gov.tr, aylin.nazliaka@tbmm.gov.tr, bulent.kusoglu@tbmm.gov.tr, zelkif.kazdal@tbmm.gov.tr, salih.kapusuz@tbmm.gov.tr, ahmet.iyimaya@tbmm.gov.tr, emrullah.isler@tbmm.gov.tr, haluk.ipek@tbmm.gov.tr, mehmetemrehan.halici@tbmm.gov.tr, ulker.guzel@tbmm.gov.tr, gokhan.gunaydin@tbmm.gov.tr, levent.gok@tbmm.gov.tr, bulent.gedikli@tbmm.gov.tr, cevdet.erdol@tbmm.gov.tr, mustafa.erdem@tbmm.gov.tr, rehadenemec@tbmm.gov.tr, cemil.cicek@tbmm.gov.tr, izzet.cetin@tbmm.gov.tr, gulsun.bilgehan@tbmm.gov.tr, ali.babacan@tbmm.gov.tr, sinan.aygun@tbmm.gov.tr, suleymansencer.ayata@tbmm.gov.tr, yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr,



    tümünü kopyalayıp alıcı kısmına yapıştırın gönderin sesiz kalmayın

    YanıtlaSil
  150. ona günde 50 tane twitt ataıyorum daha bir tanesine bile cevap vermedi, adamın tuzu kuru, ne yapsın bizi, pakize suda daha önemli onun için.. sıkma portakal....

    YanıtlaSil
  151. Emlakci Taahhüt Mağduru14 Aralık 2013 11:23

    NERDE NAZLI HN.EYVAH YA EYVAH.

    YanıtlaSil
  152. Borca bir intihar daha allahim yardimcimiz olsun ya sabır

    YanıtlaSil
  153. KelimelerTukenmeden14 Aralık 2013 12:14

    tasarı hazır işte budur olay başkada bu tasarıya bir ek veya bir yaptırım bulalım gibi bir şey oluşamaz birşey doğasına uyar çek in türkiyede kullanma şekline en uygun aklın yolu 1 olan bu tasarıdır bu tasarıda aynen geçer meclisten ben buraya bunu yazmış olayım yok o yok bu sadece lafıgüzar dır işgüzarlıktır tek kelime yaptırım dahi eklenmeyecek::))

    YanıtlaSil
  154. link varmı arkadaşlar ??

    YanıtlaSil
  155. SON DAKİKA HABERİ ÇEK YASASI MECLİSE SEVK EDİLDİ....TV DE SON DAKİKA HABERİ

    YanıtlaSil
  156. çek kanunu meclise sevk edildi trt haber

    YanıtlaSil
  157. yasanın çıkmasını istiyoruz artık lütfen çıksın bütün çek mağdurları kurtulsun başta annem bundan 2 yıl önce kaççak yer kalmayınca babam gitti teslim oldu 2 yıl yattı çıktı şimdi ise annem yatıyor ikisi de boşu boşuna yatıyor sırf kanı bozuk biri yüzünden dolandırıldık babamın ve annemin imzalarını taklit edip bizi dolandırıldı çıksın artık lütfen bu yasa ailemin rahat nefes almasını istiyorum

    YanıtlaSil
  158. teşekkür ederımmm sn yıldırım ben meclısten sonrakı süreci bilmediğim için sordum inş dediğin gibi olurrr

    YanıtlaSil
  159. BASKETÇİ abicim ben sizin msn adresınıze süreklı bakıyorum fakat çevrımdışı görünüyorsunuz bugun benım adresı tespit etmişler gelmışler ben dışardaydım telle görüştüm sanırım yarında gelırler artık kaçmaktan çok yoruldum belkı de yarın gıder teslım olurum yasa çıkacak bılıyorum tahmının ne kadar sürer bu konuda bir bilginiz var ise aşağı yukarı cevap verırmısınız ÇOK YORULDUM ARTIKKK...

    YanıtlaSil
  160. bence en fazla 15 gün son dakika haberinde meclise geldi..sanırım meclisten geçmesi gazetede yayınlanması köşk onayı vs..15 gün hesapla..birde ülkenin gündemini göz önünde bulundurmak lazım..biraz daha sabır bende memleketden tam bir yıldır uzaktayım sabır diyorum..5 tane çekim vardı anlaşmaya gittim kabul etmediler hepsine yarısın teklif ettim kabul etmediler:) şimdi onlara başka yerlerimle gülecemm..

    YanıtlaSil
  161. karşılıksız çek mağduru14 Aralık 2013 12:17

    benim akrabam çek karşılığı elindeki tek mülkünü satmak zorunda kalmıştı ihtiyaçtan lakin çekler karşılıksız çıktı ve dahada mağdur oldu..öyleki aç ve sokaklarda kaldı..çek sahibi üzerinde hiç mal bırakmamış ve hapsi boyladı..şimdi hapisten çıkıcak akrabalarının üzerine devrettiği mallaryla güzel bi hayat sürecek..benim akrabam ise elindeki son mal varlığınıda ona kaptırmış bi mağdur olarak inim inim inlemeye devam edecek.nerde adalet şimdi ben anlayamadım..biri banada anlatırsa sevinirim.???

    YanıtlaSil
  162. bu işin gönül veren herkese katkıları olanlara her şey için teşekkürler

    YanıtlaSil
  163. devletin bi ayıbıydı bu.bu ayıbı sonlandırdınız allah hepinizden razı olsun bakanım bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.insanlara borçlarını ödeme itibarını koruma şansını hakkını verdiniz allah hepinizden razı olsun...

    YanıtlaSil
  164. allah razı olsun boşuna gönül vermemişiz sizlere

    YanıtlaSil
  165. Ayten güzelkokar14 Aralık 2013 12:20

    bende mağdurum medaş a abone olmadım 8 ay boyunca yazıp gitti görevli en son bir gün geldi abone olman gerek dedi yoksa tutanak tuacam dedi bende aynı gün abone oldum.ertesi günde abone olduğum halde tutanak tutulmuş icraya verilmiş ve bir gün icraya kapıma geldiler.elektiği kesmiş gösterip gün verdiler ödeme günü geldi kısmi ödeme yaptım.ertesi gün tekrar tutanak tutmuşlar ve bir daha icra derken altı aydır.onlarla boğuşuyorum.ödeme yapmaya gidiyorum borç artmış sebebi güya icraya eve gelmişlermiş yalan kimse gelmedi sadece ticari taksi icra memuru ve avukat üçlüsünün menfaati üzerine kurulan üçkağıtçılık beni perişan ettiler.ödedikçe borç artıyor.başbakanlık bimere başvurdum.daha fazla saldırdılar.bu duruma dur diyecek yokmu.evde düzen huzur kalmadı.Başbakanı ve adalet bakanını göreve davet ediyorum Nizamettin güzelkokar olarak yazıyorum

    YanıtlaSil
  166. Selamlar sayın komutan Ben levent beyin sesini duymak için aradığımda insanmısınız yoksa melekmi diye merakımı yenmek için aradım dedim.Sağolsun güzel ve Babacan,mütavazi bir insan olduğu konuşmasından belli.Dost bir insan sizde benim gibi düşünmüzsünüz.İzmir gurubuna buradan selamlar lütfen özellikle iletin.

    Saygı ve Saygılar.

    YanıtlaSil
  167. Teşekkürler Sayın Bakanım Ali Babacan çek mağdurlarına çözüm olur inşallah.Suçlu değiliz Borçluyuz inşallah iş kurmamızdada devlet yanımızda olur.

    YanıtlaSil
  168. sayın bakana sonsuz tşkler

    YanıtlaSil
  169. Allah razı olsun inşallah cumaya çıkar bu yasa bizlerde yeni bir hayata başlamış oluruz ...............

    YanıtlaSil
  170. BEN HEP DEDİM BU İŞİ SADECE AKP HÜKÜMETİ VE CANINA KURBAN OLDUĞUM SAYIN BAŞBAKANIMIZ ÇÖZER VE ÖYLEDE OLDU.

    BİZE DÜŞEN ONURLU İNSANLAR OLARAK ÇALIŞIP ÇABALAYIP TÜM BORCLARIMIZI ÖDEYEREK DOLANDIRICI OLMADIĞIMIZI GÖSTERMEK.

    YanıtlaSil
  171. mübarek cuma ,bayram cumamız olur inşallah

    YanıtlaSil
  172. Çek yasası için son adımlar atıldı, ufak tefek düzenlemeler var. http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=89844

    YanıtlaSil
  173. SEVİYORUZ SİZLERİ SİZ ÜLKENİN SEVDALILARISINIZ BUNA İNANDIM .ALLAHIM YARDIMCINIZ OLSUN.

    YanıtlaSil
  174. Parası olana devlette var serefsizlikte..Bak sana askere bile 30 bin tl si olanlar gitmedi gelen sehitler parasiz sessiz memetler..yarısına baksan kefen parası yoktur cebinde....heyyy gidi Adaletine sokayim senin tek disi kalmıs canavar...isyan isyan yaradana degil..isyanım yuregımde biriken gozyaslarına..atamadıgım yutkundugum gozyaslarıma.....diyecek cok sey varda herseyin sonu kufure varıyor...anlayan anlasın...adaletine sokayım senin....

    YanıtlaSil
  175. BİZ HEPİMİZ MUTLULUĞU HAKETMİŞİZ BE CAN

    YanıtlaSil
  176. Allahım sana şükürler olsun. Artık kaçak hayatı yaşamadan rahat rahat çalışıp borclarımızı ödeyecegiz. bu kanunun cıkmasında emeği gecen herkesten Allah razı olsun. Özellikle bu fedekar site yöneticilerine. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Doğum günümüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  177. Merhaba. Vakıfbank'tan 2 yıl önce 3 aylık zaman diliminde 4 parça kredi çekmek zorunda kaldım. 2 yıldır ödeyebiliyordum fakat bu yaz döneminde aksatıyorum. Her aksattığım kredi taksidi için benden 30 tl ihbar parası alıyorlar. Elime geçen bir ihbar metni yok. Ne yapabilirim? İki aydır 240 lira ihbar parası ödedim. Bunun tek kalemde birleşmesi ihtimali yok mudur? Kredi taksiti kadar ihbar ücreti ödemek normal mi? İtiraz hakkım var mıdır? Krediyi tek dosyada birleştirmek istedim fakat banka buna yanaşmıyor. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  178. KISMET DEĞİLMİŞ ABİ

    YanıtlaSil
  179. Senin yüreğini ve vicdanını seviyorum ben... Tabi ki güzel Türkçeni... Duamızı aldınız...

    YanıtlaSil
  180. neden herkesın gozu aydın bir dusun cevabın ıcınde olmasın

    YanıtlaSil
  181. magdur yakını14 Aralık 2013 13:09

    http://www.haber7.com/haber/20120105/Karsiliksiz-cekte-hapis-kalkiyor.php Değerli çek mağdurları, bu haberin altına bu kanunu savunan yorumlar yapar ve mağduriyetleri, çekini ödeyemeyen herkesin üç kağıtçı olmadığını anlatırsanız sevinirim.. Hükümete yakın bir haber sitesinde böyle yorumları çürütmek gerekiyor ki yasayı çıkaranları haksız duruma düşürmeyelim, ilginiz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  182. rabbim bu emeyi geçen hükümetimizi ve bu sitede yıllardır mücadele veren büyüklerimizin yardımcısı olsun artık kaçak deyil çocuklarımızın yanında olacağız herkese şimdiden diyorum bu devlete sahip çıkalım yapılacak çok işleri var allahım onlarla beraberdir yolları açık olsun

    YanıtlaSil
  183. merhaba cüneyt bey benim benim olmayan borç için taahhüt imazaladım babama imza yetkisi vermiştim babam araba alacaktı çek verdi fakat arabayı alacağı kişi çeki aldı ertesi gün gelin arabayı alın dedi adam ortadan kayboldu çeki kullanmış kullandığı kişide beni hacize verdi konu komşuya eşime rezil olmamak için polisle gelen icra memurun ve avukatın önünde tahhüt ettim ödeyemedim hapis kararı çıktı aynı gün ititraz dilekçemi belgelerimle birlikte sundum başıma gelen olayı yazdım dururmumu anlattım bi sonuç çıkarmı kötü sonuç çıkarsa başka nereye başvurabilirim adamları mahkemeye şikayet ettim ama ortada ne adam var ne araba kovuşturmaya yer olmadıgından felan filan diye yazmış çizmiş hakim neyse benim itiraza bişey çıkarmı ? dolunayayakkabi@hotmail.com buradan cvp verebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  184. İKİ KİŞİNİN TİCARETİNE DEVLET DAHİL OLMAMALI...KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS KARARI İLKELLİKTİR VE ÜLEKEMİZ KANUNLARINA VE ADALET SİSTEMİMİZE YAKIŞMAMAKTADIR.ÇEKİNİ TAHSİL EDEMEYEN TÜCCAR TİCARETİNİN RİSKİYLE KARŞILAŞMIŞTIR O KADAR...ARTIK BU İLKEL UYGULAMAYA ADALET KOMİSYONU BİR SON VERMELİ VE ADLİ PARA CEZASI VE HAPİS CEZASI TAMAMEN KALDIRILMALIDIR VE KALKACAĞINA OLAN İNANCIMDA TAMDIR...ÇÜNKÜ DEVLET BU KONUDAKİ AYIBININ FARKINA VARMIŞTIR ARTIK..HERKESE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  185. Ali Dedeciğim bu mücadelede senin katkı ve önerileri unutmayacağız...Ellerinden öperim.

    YanıtlaSil
  186. Sıkıntıya düşen vatandaşını korumayan bu Hükümet,Kendine kurşun sıkan,şerefsizlik yapan,dolandıran,eroinman,errarkeş,hain insanları bir çırpıda serbest bıraktı.Borçluya ise hapsi gösterdi.Sen Yat çünkü sen dürüstsün,benim oy depomsun senin gibiler yatmayıpta teröristmi yatacak diyorlar

    YanıtlaSil
  187. 48 YAŞINDAYIM BÜTÜN KANUNLAR DENEME YANILMA MEDODUYLA ÜZERİMİZDEN GEÇEREK YERİNİ BULMAYA ÇALIŞILMIŞTIR. KARŞILIKSIZ ÇEK CEZA OLMAKTAN ÇIKMIŞ. AMA TAHAHÜTÜ İLLAH DEN HALA BİR HEBER YOK...İŞÇİLERİNİN YANINDA İÇRA GELİYOR .. BAŞKA ÇAREN YOK ÖDEYECEĞİNE DAİR TAHAHÜTTE BULUNUYORSUN..ZATEN İCRA KAPINA GELECEK KADAR DURUM KÖTÜYE GİTMİŞ. SONRASI MALUM.. AVUKATLAR BU YASANIN ÇIKMAMASI İÇİN ELLERİNDEN GELİNİ YAPIYORLAR...ONLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM..NE YAPACAKLARMIŞ GİTSİN PAZARCILIK YAPSINLAR...İLLA AVUKATLIK YAPACAK DİYE BİR KURAL YOK..BİNLERCE İŞLETME FAKÜLTESİ MEZUNU NASIL İLK ÖĞ. OK. ÖĞRETMENLİK YAPIYORSA ONLARDA YAPSINLAR..SONUÇTA 4 YILLIK LİSANS DİPLAMALARI YOKMU.. KENDİLERİNİ HAKİM SAVCI ZANNEDİYORLAR.. ONUN HAVASINDALAR..BİR ESNAF OLDUKLARINI UNUTMAMALIDIRLAR. VATANDAŞIN LEHİNE ÇIKACAK OLAN KANUNLARI AÇ KALMAK KORKUSYLA ENGELLEMEK İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMIYORLAR. EFENDİM BU ŞARTLARDA AV. YAPILMAZMIŞ.. YAPMA KARDEŞİM...GİT ONTANE KUZU BAK ONLARIDA KAÇIRMAZSAN ELİNDEN.
    AV.DEĞİLMİ CEZAEVİNDEKİNİN İŞİNİ ZORA SOKUP TAHLİYESİN UZATAN DİĞER TARAFTAN DA AİLESİNDEN HABİRE PARA ÇEKEN ASALAKLAR.ALLAH BU SÖYLEDİKLERİME UYANLAR Kİ YÜZDE 80 İ ALLAH ÇOCUKLARINDAN ÇEKTİRSİN..AÇIMISIZ BİR AVUKAT VARDI. İZMİRDE. KADININ BEBEĞİNİN SÜT PARASINA VARINCAYA KADAR ALDIM...DEMİŞTİ....BU DA ÖĞÜNEREK SÖYLEMİŞTİ...KANSERDEN ACI CEKEREK ÖLDÜ...HAFTADA İKİ DEFA ZİYARETİNE GİTTİM... GÜNDEN GÜNE ERİMESİNİ GÖRMEK İÇİN....VATANDAŞIN SIKINTILARINI KALDIRACAK KANUNLARA KARŞI ÇIKAN AVUKATLARA GELSİN....

    YanıtlaSil
  188. arkadaşlar cumhurbaşkanı onayladıktan sonra resmi gazetede yayınlanma süresini bilen varmı

    YanıtlaSil
  189. bu mhp li milletvekili şaşırmış ulan bidaha oy verirsem ne olayım neyin ne oldugunu bilmiyo bide bizi yönetiyor

    YanıtlaSil
  190. şimdi ben hakmin bana verdiği 3 ay hapis ceasına ititraz ettin sonra ne olacak hakim tekrar karar verecek bu son kararmı olacak yada daha üst mahkemeleremi gidicem .. bana nezaman haber gelir itirazdan sonra ne kadar zaman geçer tekrar mahkeme olması için

    YanıtlaSil
  191. bu mhp li milletvekili şaşırmış ulan bidaha oy verirsem ne olayım neyin ne oldugunu bilmiyo bide bizi yönetiyor

    YanıtlaSil
  192. ARKADASLARIM, CEK YASASI MADDELERİ OYLAMAYA BAŞLANDI, DİNLİYORUM VE MHP BU YASAYA KARŞI CIKIYOR... İLK KONUSAN CHP MİLLETVEKİLİ VE KANUN TEKLİFİNİ GOTUREN SİNAN AYGUN BEY KONUŞTU. BEN KENDİSİNİ TANIYORUM TİCARETTEN GELEN BİRİSİ VE HALDEN ANLIYOR. CHP, BAĞIMSIZLAR VE BDP TEKLİFİ SAVUNUYOR. BEN MHP DEN BUNU BEKLEMEZDİM... AMA İNŞALLAH CIKACAK BU YASA... LUTFEN EL BİRLİĞİYLE MHP'NIN YUZUNU KARA CIKARTALIM

    YanıtlaSil
  193. yarın bana gelmememesi için asıl hapis cezasının kaldırılmaması gerekır (veya en etkın caydırıcı unsur).... pekı bensize bır örnek vereyım ...adam 1 sene öncesınden batacağını anlamış cok tanınmıs fırmasına ek olarak bır fırma açmış alımları burdan yapacagım demıs çeklerı dogramıs sonra şirketın içini boşaltmış 1 masa 1 sandalye eeeee...hanı mağdurıyet ??? sorarım size budamı gol degıl hakım bey?????(sadrı alışık repliğidir)

    YanıtlaSil