Maraş Kararlarına Yapılan İtiraz Adalet Bakanlığı'nda

Taahhüdü ihlal denetimli serbestlik. kahramanmaraş cezaevi tahliye. Kahramanmaraş infaz Hakimi Abdullah Özer. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit YıldırımKahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın vicdanlı ve adil hakiminin, "Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçlar ve daha nitelikli suçlar işleyenlerin dahi bu yasadan yararlanır iken taahhüdü ihlal suçu gibi tazyik hapsi cezası ile cezalandırılan bu  kişilerin yararlandırılmaması kamu vicdanını yaralar" gerekçesiyle verdiği tahliye kararları, Barolar, Bankalar ve menfaat sahiplerini oldukça tedirgin etmiş olmalı.

        Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları elleri titremen rahatlıkla kanunu gerekçe göstererek tahliye ettiren hakim ve savcılarımız, tamamı yaşamlarında kasti bir suça bile bulaşmamış fakat ekonomik krizlerle bankaların fahiş faiz talepleri nedeniyle zor duruma düşmüş borçlarını ödeyemez hale gelmiş bu vatandaşlarımıza yapılan bu büyük bir haksızlığa karşı seslerini çıkarmamışlardır. 12 bin kişilik hakim savcı mesleğinden, sadece Kahramanmaraş infaz hakimliği ve yapılan itirazları ret eden Ağır Ceza mahkemesi başkan ve üyelerinin olması oldukça manidar.

        Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevinde bulunan taahhüt mağdurlarının da tahliye edilmesi üzerine  tüm barolar ilgili birimlere şikayete başlamıştır. Gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları işleyenlerin, tahliye edilmesine seslerini çıkarmayan aksine potansiyel müşteriler geliyor düşüncesiyle sevinenler, tazyik hapsinden cezaevinde bulunan vatandaşlarımızın tahliye edilmesi üzerine adeta ortalığı ayağa kaldırmışlardır. Kahramanmaraş barosu her gün, gazete ve yerel kanallara, tazyik hapsinden dolayı cezaevlerinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve ilgili birimlere şikayette bulunduklarını açıklamaktadırlar.

         Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, tazyik hapsine uygulanan denetimli serbestlik kararlarına itirazen Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmuş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı ret etmiş karar kesinleşmiştir. Bunun üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, Kanun yararına bozma için adalet bakanlığına başvurusunu yapmış ve gelecek sonucu beklemektedir.

        Bu yaşanan olaylarda bir başka vahim durum ise, Türkiye'nin çeşitli illerinden Kahramanmaraş'a teslim olan arkadaşlarımızın mahkeme kararlarının istenilmesinde çıkarılan zorluklardır. Kahramanmaraş infaz hakimleri ilgili İcra Ceza Dairelerinden mahkeme kararlarını istemektedir fakat bir şekilde bu mahkeme kararları onlarca kez talep edilmekle Kahramanmaraş İnfaz hakimliğine gönderilmektedir. Esasen gönderilmek istenmemektedir.

         Kimi arkadaşlarımız, süresi içinde teslim olmadığı için bir müddet kapalı cezaevinde tutsak edilme sorunu vardır. Bayan arkadaşlarımızın durumu da açıklığa kavuşmamıştır, bu haksız yasanın esas mağdurlarının da bayanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Cezaevlerinde bizlere umut bağlamış bekleyen binlerce dava arkadaşlarımız var.

        Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin vermiş olduğu tazyik hapislerine ilişkin kararlar şu anda Adalet Bakanlığındadır. Kahramanmaraş'a gidip denetimliden yararlanan ve çeşitli nedenlerle gidemeyen arkadaşlarımız için mücadele zamanıdır, gerek hakimimizin yanında olduğumuzu göstermek, gerekse bu haksızlığa dur demek için..

       Adalet Bakanlığının ilgili adresler aşağıdadır. Bu adreslere ulaşın arayın e-posta gönderin ve gönderilen e-postanızın ilgili makama sunulup sunulmadığı aşağıdaki numarayı arayarak teyit ettirin. Gönderilen e-postaların okunmadan silinmesine müsaade ettirmeyin.

Birol ERDEM           Müşteşar                0 (312) 419 13 42           berdem@adalet.gov.tr
Kenan ÖZDEMİR     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 26            kozdemir@adalet.gov.tr
Hasan DUDAKLI      Müşteşar Yard.       0 (312) 418 48 94           hasan.dudakli@adalet.gov.tr
Mustafa EROL         Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 45           erol_mustafa@adalet.gov.tr
Sefa MERMERCİ     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 28           smermerci@adalet.gov.tr
Metin KIRATLI        Ceza İşleri. G. Müd. 0 (312) 219 43 17 - 18     metin.kiratli@adalet.gov.tr

1.878 yorum:

  1. arkadaşlar lütfen  daha  fazla kafanız  karışmasın   kahraman  maraş  tahüt ihlaleriniserbest  bırakıyor   daha neyi  tartışıyorsunuz  4 pakette  yasa  cıkacakmı cıkmayacakmı  bırakın bunlsarıda  özgürlüğünüze bakın  bizler  maraşa  giden ilk  kişileriz  şu  anda  belki yüzlerce  kişi gidiyor korkmanıza  gerek   korkmayın bugün  belki  benim gönderdiğim  20  kişi  oldu   şu andada  adliyedeler   bilgi  almak isteyen arayabilir05074624464

    YanıtlaSil
  2. gidin  kardeşim   temize cıkarın kendinizi

    YanıtlaSil
  3. bu haberin kaynağı varsa bir mail adresi vereyim gönderin dbyhaber.com da yayınlatalım arkadaşıma.bize destek olurlar eminim.

    YanıtlaSil
  4. ben araştırdım ama bulamadım bakalım belki bulunur

    YanıtlaSil
  5. Yorumunuzu buraya yazın.TEK CARE MARAŞ KALDI SANIRIM

    YanıtlaSil
  6. googleden vatandaş portal yaz gir ikinciyi seç imzasız yerden giriş yap karşına vatandaşlık numarası gelir sorgula yapamıyorsan tlf yaz seni arayayım kimlik yanında olsun

    YanıtlaSil
  7. çünkü az önce cüneyt bey size cevap vermiş ben sorguladım

    YanıtlaSil
  8. PEKİ MARAŞA TESLİM OLDUKTAN SONRAKİ KAMUDA 4 SAAT ÇALIŞMA İŞİ NASIL OLACAK,ORDA ÇALIŞMAMAK ADINA GİTMEDEN SİGORTAMIZIMI GÖSTERMEMİZ GEREKİR Kİ BUNU DA NASIL YAPACAĞIZ SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar ben girdim cüneyt beyin detiği yerden sizler nasıl giremiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. MARAŞTAN CIKTIKTAN SONRA BULUNDUGUNUZ ILIN DENETIMLI SERBESLIK BUROSUNA GIDIYORSUNUZ ORDA BIRKAC BELGE DOLDURUYORSUNUZ İMZA GUNLERINIZ BELLI OLUNCA ORDA SIGORTALI OLDUGUNUZU SOYLEYIP BELGELERSENIZ  KAMUDA CALIŞMANIZA GEREK KALMIYOR

    YanıtlaSil
  11. http://www.dbyhaber.com/haber/guncel/vekiller-milleti-umursamadi-/8956.html

    arkadaşlar bu haberi yayalım bize destek olan dbyhaber.com' a teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. SAVCININ ITRAZI 2 AGIR CEZAYA IDI REDEDILDİ

    YanıtlaSil
  13. Ppolatturgay17 Mart 2013 16:39

    hastane randevu sistemine gir bi randevu al mahkeme saatine mahkemeye bi dilekçe yaz dediki sağlık sebeplerimin ciddiyetinden yarın bu saatte bu hastanede randevumö var. mahkememin başka bir tarihe aktarılmasını saygılarımla arz ederim diye arkasına nüfus cüzdanının fotokopisini ekle bi yakınınla mahkemeye gönder. %96 başka tarihe ertelenir. hastaneyede gitme ama :)
    psikaytri bölümüne al randevuyuda hayırlı günler dilerim

    YanıtlaSil
  14. haniball007 vatandaş portaldan sorgulama yapabildinmi cüneyt beyin detiğini yaparsan muhakak girersin senden cevap bekliyorum giremediysen tlf yaz detim girdiysen tamam girdim halettimde

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle dün sorduğum soruya karşılık verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla 10 günlük izin ,savcılar tarafıda kısmen keyfe keder uygulanan bir olay.bu durumda normale ısparta vermemesi gerekirken veriyor , aynı şekilde açık cezaevi olmadığı halde vermek istemeyen savcı vermiyor :)
    Bu durumda platformu takip edenler özellikle izin kullanmış olanlar net olarak hangi ilde hangi adliye izin veriyor tek bir konu başlığında yazabilir mi? en azından 10 günlük süre almak isteyenlere yol göstermiş olur. Örneğin düne kadar ben Antalya'da 10 gün süre veriliğini varsaydığım için rahat rahat dolaşıyordum meger bir uygulamaya takılsam anında 3 ay içerideymişim.

    YanıtlaSil
  16.  Değerli arkadaşım saygılarımla. Eksiğimle birlikte görevlerimi yapmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  17. aydında 10 günlük süre veriliyor..

    YanıtlaSil
  18. durmayın  kardeşim hemen gidin maraşa

    YanıtlaSil
  19. izmirde 10 gün izin veriyor

    YanıtlaSil
  20. poEfenaz slm bnde aydindayim ahanda mailim ulas bana serkansgrl@gmail.com

    YanıtlaSil
  21. muğla 10  gün izin veriyor

    YanıtlaSil
  22. Değerli arkadaşlarımızın bilgilerine dün Kahramanmaraş'a giden arkadaşlarımız biraz evvel cezaevinden çıktılar. Kahramanmaraş Merkeze gelip, işlemlerden sonra herkes yerine dönecektir. Ayrıca dün aynı gruptan bir bayan arkadaşımızın ise, dünden işlemleri bitirilmiş ve serbest kalmıştır. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar mümkünse feci olan arkadaşlar fecde paylaşsın ben paylaştım çünkü her yerde her platformda bu insanların sesine kulak vermeyenlerin kulaklarına küpe olsun ama yinede inançımı yitirmiş değilim ben bu işi 4.yargı paketiyle bitirileceğine inanıyorum o kadar insanları bu yetkililer görmemezlikten gelemezler iş mecliste bir önergeye bakar inşallah o önerge hayırlısı ile verilir bu zulmü çekenler kurtulur.ben inanıyorum bu insanların içler açısı durumunu başabakanda bakanlarda miletvekileride biliyorlar bu kadar dilenmiş bu konuya duyarsız kalınamaz vede kalınmayacaktır.çünkü sayın başbakanımız sayın adalet bakanımız kendileri kendi ağızlarından bundan sonra kimse borçundan dolayı hapis yatmayacak demişlerdir.işte meydan herkes artık sözünün eri olmalıdır.bizde sayın başbakanımızın lobilerin tefecilerin faizcilerin kan emicilerin karşısında olduklarını görmeliyiz. biz başbakanımızın sözünün eri olduğuna inanıyoruz.çünkü borç hapisde yatmakla ödenmiyor bu insanların suçu dürüst doğru olmalarıdır.bile bile hapis cezası almak için lobicilere faizcilere kan emicilere kimse taahhüde bulunmaz buda gösterirki bu insanlar iyi niyetli hepsi borçunu ödemek için çırpınan kardeşlerimizdir.

    YanıtlaSil
  24. bir haftada nasıl artı o kampanyayı bilmiyordum  uzun sürmez kısa zamanda dolar türk çepırcılarda yani 500 kişiler onlara şimdiden teşekür ediyorum

    YanıtlaSil
  25.  Pardon! Bayan arkadaşımızda bir gece kalmış olup, sonra bırakılmıştır.

    YanıtlaSil
  26. selamın aleyküm site.Sıkıntı yok bitecek bu bela bir şekilde.Gelen bilgiler yaptığım görüşmeler bu belanın önce erteleme yolu ile ve daha sonrada çıkarılacak bir madde ile tarihe gömüleceğidir.

    YanıtlaSil
  27. Bir haftadır sürekli Maraştan bahsedilmekte ve gidip bu sıkıntıdan kurtulanlardan sitede dem vurulmakta.Fakat unutulmasın tüm taahhüt mağdurları maraşa gidecek değiller ve zaten bir sğüre sonra oradaki hakimde illallah diyecektir biline.Diğer konuda sitede sürekli af kelimesş geçmekte.Biz suçlu değilizki affedilelim.Af diye bşşey söz konusu olamaz.Bir başka konuda 4.pakette taahhüt yokmuş diiyen arkadaşlara

    YanıtlaSil
  28. 4.pakette mğnferşt olarak taahhüt konusu yok diye aylardır söyledim durdum dilimde tüy bitti.bizim meselemiz hiç merak edşlmesin uygun bşr yolla bitirilecektir ve Mart ayın sonunda herkez rahatlamış olarak artık evlerine gidecek ayların yılların getirdiği yorgunluğun üzerine iki tek mutlaka atacaktır.merak etmeyin.Aylardır diyorum Martın ortasında bu mesele bitecektir diye.Sıkıntı yok az daha sabır

    YanıtlaSil
  29. KzyBrş Bey bu sizin hislerinizmi yoksa bu konuda duyumlarınız varmı...Lütfen bizimle paylaşabilirmisiniz...Buna ihyacımız var...sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Hakan kardeş his felan değil.Ben aylardır bunu zaten söylüyorum.Bu aldığım kesşn bilgidir ve zaten buna bernzer bilgiyi Cüneyt bey geçenlerde paylaştı.Taahhüt meselesi bitirilecek ve yüksek ihtimalle önce erteleme getirilme yoluyla bir rahatlama getirilecek sonrada bu madde 340 tarihe gömülecek.Bu net ve kesin bilgidir.1 hafta daha sabredin.

    YanıtlaSil
  31. Asi ben kendi bilgisayarımdan siteye giremiyorum yorum kısmı benm laptopumda görünmüyor.sadece beğen kısmı var.eşimin laptopundan giriyorum.10 gündür yoktum buralarda geldim ama siteye giremiyorum.Sebebi benim laptoptamı yoksa başkalarında  da varmı bu sorun.Acil çözüm üret kardeşim

    YanıtlaSil
  32. annem mağdur su an bu konu ıle ılgılı telden bılgı alabılırmıyım sızden

    YanıtlaSil
  33. cebini yazarmısın görüsebilirmıyız

    YanıtlaSil
  34. aynı durumdayız gercekten dogrumu maras olayı

    YanıtlaSil
  35. GERÇEKLEŞME PAYI NE BİLMİYORUM USTADIM AMA ALLAH RAZI OLSUN MORAL E İHTİYACIMIZ VAR

    YanıtlaSil
  36. marasa gıdıp serbest kalan arkadaslar lutfen 05553080072 cagrı yapın bılgı almak ıstıyorum!!!

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar sabah erken teslim olsak maraşa akşama kadar serbest kalırmıyız acaba bilgisi olanlar varmı acaba

    YanıtlaSil
  38. BİR AVAKADONUN MARAŞ KARARINA KARŞI YAPTIĞI YORUM:

     borçlunun evinde haciz yapılabilecek şeyler kısıtlandı, taahhüdünü ihlal eden kişiye de denetimli serbestlik uygularsanız neye, kime ve nasıl bir yaptırım gücüyle borçlarını ödeteceksiniz insanların?

    SAYIN AVAKADO DEVAMIDA GELECEK İNŞALLAH MİLLETİN KANINI EMMEYE SON

    YanıtlaSil
  39. MARAŞ KARARININ DAYANAĞI
    "yasa koyucunun bir şeyi açıkça yasaklamaması halinde kural olarak o şeyin yasaklanmadığı ve uygulanabilir olduğunun kabulü gerektiği"

    YanıtlaSil
  40. Hakandemir67-7 Mart 2013 20:59

    arkadasım ben pazartesi teslim oldum yoğunda salı günü tahliye oldum en fazla 1 aksam kalırsın

    YanıtlaSil
  41. ben gittim serbest kaldım 05355520175

    YanıtlaSil
  42. Hakandemir-677 Mart 2013 21:06

    maraşa git kurtul

    YanıtlaSil
  43. bursada veriyor

    YanıtlaSil
  44. değerli arkadaşımız, telefonla görüştük. Umarımki faydalı olabilmişimdir. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  45. isa degirmenci7 Mart 2013 21:23

    selam aleyküm arkadaşllar  bu gün alim ışıkla  bu konuyu gene mecliste önerge vereceğini birde akp li kadın vekil de bir önerge verebileceğini söylediler inşallah bu yasa  tarihe gömülecek yanlız yine söylüyorum maraşcılar gidecek olan gitsin burada dallandırıp budaklandırmayın artık maraştan faydalana bütün duyarlı arkadaşlara sesleniyorum hep birlikte ses getirelim baskımızı yapalım meclis ziyareti için davet ediyorum sorunları ortadan kalkanlardan destek bekliyoruz daha kac gün önce bizlerden morel bulup hayata tutunanlar unutmayın geçirdiğiniz kötü günleri haydi içerdeki arkadaşlarımız ve annelerimiz için haydi 

    YanıtlaSil
  46. herkese gecmıs olsun gıden kurtuldu bız ızın kulladık beklıcez yapıcak bısey yok ya herro ya merro artık maras ızın kullanmayanlara barı sukur yaradı bız artık ertemleye kaldık sanırım

    YanıtlaSil
  47. arkadaşım ben yarın 10 günlük izin için teslim olucam. p.teside maraşta olucam bir problem olmaz değilmi

    YanıtlaSil
  48. bursa kesin mi arkadaşım ben vermiyor diye biliyorum

    YanıtlaSil
  49. Değerli arkadaşlarım hepinize hayırlı geceler diliyorum. Bilinizki; gerek Cüneyt Hocam (Pirimiz) gerek ben ve gerekse, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZASI DAVASINA gönül vermiş olan arkadaşlarınız, aranızdayız; katılımcıyız ve tüm gelişmelerin takipçisiyiz ve İnşallah, tüm zor şartlara rağmen, en hayırlı sonuçları almaya niyetliyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar show TV de Bakan Fatma Şahin var

    YanıtlaSil
  51. ne kadar mağdursunuz gerçekten, bu devlet nerde ya öldümü neden kimse sizi gormuyor

    YanıtlaSil
  52. az önce eşimle görüştüm ordu dan maraşa gitmeye calışan bır taahhüd mağduru yolda yakalanmış ve içeri alınmış  .... umarım bu son olur eşim ve diğer mağdurlar en kısa zaman da evlerinde olurlar....

    YanıtlaSil
  53. neyle gidiyormuş maraşa özel arabaylamı

    YanıtlaSil
  54. aferin.devam et.

    YanıtlaSil
  55. nerde yakalanmış acaba? 10 gün izin alabilir umarım :(

    YanıtlaSil
  56. ordu da yok 10 gün izni eşime alamadık  32 gündür içerde... yakalanan kişi nasıl yakalnmış bilmiyorum eşim söyledi 1 saat önce....

    YanıtlaSil
  57. s.a hayırlı geceler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  58.  arkadaşlar neden herkes burda karamsar şöyle biraz okudum herkes bu 4 pakatten ümidini kesmiş durumda yapmayın arkadaşlar bizden daha ağır şuçlular çıkacakta bizmi kalacaz illaki bizede bi çözüm getirecekler bakın pakette insan hak ve özgürlük ihlallerinden bahsediyor bu bizimle alakalı herkesin dikkatine

    YanıtlaSil
  59.  tuba hanım eşiniz denetimli serbeslikten yararlanmak için başvuruda bulundumu

    YanıtlaSil
  60. evet :( ama burda oyle bir uygulama yok dediler dilekçe yazmamıza rağmen 

    YanıtlaSil
  61.  bence bu maraş hakiminin ve 2 ağır cezanın kararlarınıda alaraktan bir başvuru yaparsanız daha iyi olur bakarsınız eşiniz kurtulur

    YanıtlaSil
  62.  sayın avakadolar artık size bu sektörde işi bozuklar sektöründe bundan sonra başka kapıya git kararı çıkart kişinin neyi var neyi yok hepsini bağlat hacze git muhafaza yapcam de taahhüt al o zamanlar kanunlar sizden yanaydı hadi bakaklım şimdi ne olcak bu yazıları okuyan avukatlar haksız yere ve kendi hırslarınızdan dolayı çok evin ocağına incir ağacı diktiniz çokkk

    YanıtlaSil
  63. aldım eşime asıllarının fotokopisini gönderdim bakalım :( umarım faydalı olur..... yarın yada pazartesi dilekçe verecek hayırlısı......

    YanıtlaSil
  64.  yalnız değiklsin mersin bizde baya bi çoğunluktayız

    YanıtlaSil
  65. k.maraşa teslim olup serbes kaldıktan sonra bu denetimli serbestlik herhangi bir kamu binasılda  çalışma olayı nasıl oluyor

    YanıtlaSil
  66. evet bursa veriyor 

    YanıtlaSil
  67.  inş olumlu olur sonucu burda paylaşırsanız seviniriz

    YanıtlaSil
  68.  mamuli genemi gittin adliyeye

    YanıtlaSil
  69. paylaşırım ilk işim bu olur.... eğer olumlu olursa herkese bir umut olur..... 

    YanıtlaSil
  70. HERKESE HAYIRLI GECELER 
    BEN DUN AKSAM SAAT 18 00  DE KAHRAMAN MARASTAN TAHLIYE OLDUM
    TUM TAHUT MAGDURLARINA KAHRAMAN MARASA BIR AN ONCE GIDIP BU SIKINTILARINDAN KURTULMALARINI TAVSİYE EDERİM..
    KAHRAMAN MARAŞLA ALAKALI BILGI ALMAK ISTEYEN OLUESA TEL 05323242597
    YARDIMCI OLAMYA CALISIRIM.
    ALLAH HEPIMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN
    HAKIM ABDULLAH ÖZER BEYDEN EBEDEN RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  71.  geçmiş olsun yorgun inş yorgunluğun geçmiştir

    YanıtlaSil
  72. iyi akşamlar arkadaşlar ben burda bazı yorum yapanlara hayret ediyorum 
    siz denetimli serbestliği ne zannediyorsunuz madalyamı takacaklar size denetimli oldunuz diye hükümlü sunuz. 
    bu bir yana birde maraş oylemi boylemi gerek yok dimi gidin denetimli yapın bitti hersey  ne gereği var ugraşmanın içerde yatan 20000 kişide yatsın nasıl olsa yatıyolar bu arda yuvalar yıkılsın her koyun kendi bacağından yarın siz denetimli olunca günde 4 saat kamuda çalışacaksınız ne derlerse yapcaksınız evinize ekmek kim getirrecek düşündünüzmü herkes sigortalımı kaçınızın sigortası var veya anında sigortalı olabılıyorsunuz. 
    sizin yarın herhangi bir ortamda hükümlü oldugunuzu ögrenen insanların size tavrı ne olacak zannediyorsunuz '' aa bu taahhütten hükümlü olmuş bu suçlu degil  bu mağdur mu diyecekler
    h,ç zannetmiyorum teşke oyle olsa ama malesef bizim toplumumuz ön yargılı
    arkadaşlar biz borçluyuz doğru ma biz suçlu değiliz bunu kabul ettiğiniz anda suçlu olursunuz bide bunu düşünün 
    bu yuzden bu yasa kalkmalı bu ucube yasa kalkana kadar siz biz denetimli veya yatan içerde herkes suçlu ve ikinci sınıf vatandaştır bunu unutmayın

    YanıtlaSil
  73. bu yasadan faydalancaz mamuli akşam haberlerde bu yasanın en geç 2 hafta içinde yasalaşacagını sölediler

    YanıtlaSil
  74. abi ne yapayım  millet arnmam var diye kaçıyor benim ceza kesilmiş aranmam yok benimde canım sıkılıyo ne yapam bari rahat rahat dolasırken adlıyeye gıdıyom belki bazı fıkırleri birilerine empoze ederim diye ugrasıp duruyorum

    YanıtlaSil
  75. abicim o hakımden allah razı olsun ben hergun dıyorum ama sadece bu olmamalı ya bu ülkenın bir hakimi kaldı 

    YanıtlaSil
  76. arkadaşlar ben karamsar felan değilim benim feryadım şu an içerde yatan ve magdur olan aylerin bir an evvel kurtulması  yoksa bu ucube yasanın kalkacagını zaten bılıyorum buna şüpem yok ama zaten kalkacak olan bir yasa yüzünden bu kadar aylenın magdur olmasına gönlüm razı gelmıyo isyanım bundan

    YanıtlaSil
  77. görüşmemiz faydalı oldu hasan bey...umarım bu sorun en kısa zamanda çözülür hepimiz için.saygılarımla,

    YanıtlaSil
  78. atilla artık herkes birsey söylüyor işin garibi emsal karara boyle bir karar olamaz diyolar ama yatan insanlar var içerde bide gel onlara anlat 
    bizim için sorun yok daha arnmamız bıle yok ortada gun olur bırı dersekı bunun aranması var bızde gıdıp yararlanırız tabiki ama bu şekilde suçlu oluyoruz benim canımı sıkan o borçlu olduğumuz yetmiyormu bide hükümlü damgası vuruyorlar

    YanıtlaSil
  79. BU YASAYI BENMI ANLAMIYORUM YOKSA YANLIŞMI YORUMLUYORUM??

    YanıtlaSil
  80.  mamuli ben bunu 50 defa okudum nerdeyse ezberledim ne varki bunda

    YanıtlaSil
  81. abi bişeyyok sıkıntıda oya taahhütün t si geçmiyo belki önerge madde 17 yi genişletirler diye düşüyorum

    YanıtlaSil
  82. ben anlam veremediğim bu ordu ayrı bir eyaletmi her yörede bu 10 gün izni var burda yok birde anlamadığım sanki biz ordulular teröristiz gibi muammele görmeye mahkumuyuz aslında ordu türkiyenin en az suç işleyen bir ilidir.ben burdan tüm ordu ilimizin yargı ve emniyet güçlerine sesleniyorum bu ilimizde sizlerde malumunuz olduğu için bu ilde yaşatığınız için fındık mahsullü para edmediği için insanlarımız verdikleri taahhüdü yerine getirememişlerdir.bu insanlarımıza zulüm yapmak refamıdır.ordu halkı her zaman emniyet güçlerine yargı organlarımıza tüm memurlara saygıda kusur etmeyen illerimizden bir tanesidir.lütfen artık sizlerde ellerinizi vicdanınıza koyun ordu halkına gereken değeri verin görevinizi yapmayın demiyorum ama siz borçundan dolayı taahhüdü ihlaldan tazyik cezası almış vatandaşlarımızı diğer suçlularla aynı kefeye koymayın bakın orduda icra avukatı gelir vergisi birincisi oldu nasıl oldu birde elinizi vicdanınıza koyun vicdanınızın sesiyle haraket ediniz.çünkü sizlerinde malumu ordu halkı icra dendimmi kimselere rezil olmamak için eve haciz gelmesin diye ödeyemeyeceklerini bildiği halde bu avukatlara taahhüde bulunmaktadırlar ondan sonrası tufan bende bir ordulu olarak derimki sakınha bugüne kadar bu hattaya düştük bundan sonraki arkadaşlarıma tavsiyem bile bile ödeyemeyeceğiniz kesin borçunuzu ödeyeceğinize emin değilseniz varsayımlar üzerine kimselere taahhütlerde bulunmayın hacizemi gelmek istiyorlar buyursunlar gelsinler çayımızı kahvemizi ikram ederek onlara kanuni görevlerini yapmalarını sağlayalım ama bu anda onların kandırmaca taktiklerine kanıp herhangi bir imza atma lüksündende uzak duralım bakın bu hallere düşen arkadaşlar çırpınıyorlar artık onlara dualarımızı esirgemeyelim allah onların inşallah yardımcıları olur bu yasa çıkar onlarda özgürlüğüne kavuşur bugün onlara yarın bizlere olmayacağının garantisi varmı burdan yine tüm ordulu hemşerilerime ve tüm taahhütten tazyik cezası almış arkadaşlarımızın allah yardımcıları olsun.saygılarımla

    YanıtlaSil
  83. Sevgili Annelerin,Bayan Arkadaşların ve Gıyaplarında Tüm Taahhütü ihlal magduru Cezaevindeki Bayanların Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım.

    YanıtlaSil
  84. ARKADAŞALAR  HEPİNİZİ ALLAH KURTARSIN
    BEN DE PERŞEM BE GECESİ MARAŞ TAN SELBEST KALDIM
    GARDİYANLAR PORLİSLER  COK İYİ MİSAFİR GİBİ BAKIYORLAR
    CAY  YEMEK SİGARA KANTİN YATACAK YER DE SIKIN TI YOK ADLİYEDE SIKINTI YOK
    MALESEFF  OTELLER DOLU ONA GÖRE GİDİN EŞLERİYLE GİDECEK OLAN LAR
    MARAAŞ DA Kİ PATRİYOT FÜZELRİ KOVUŞLAN DIRMA NEDENİYLE OTELLER FULL
    YABAN CILAR NEDENİYLE BEN İZİN ALAMDAN GİTTİM BENİM OLDUGUM YERLERDE İZİN VARMİYORLARDI GİDŞİM BİRAZ SIKINTILI OLDU AMA BAZI YOLLAR TAKİP EDEREK MARRAAŞŞŞA ULAŞTIM VE TAHLİYE OLDUM İŞLH BÜTÜN ARKADAŞALRIMIZDA KURTULUR
    ARAMAK İSTEYEN LER BENİ ARASIN
    TLF:0532 207 48 00

    YanıtlaSil
  85. kardeş arıcam geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  86.  Değerli arkadaşımız geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. Darısı tüm arkadaşlarımın başına. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  87. Hakandemir-678 Mart 2013 09:12

    bende kahraman marasa gittim bir gün izin almamıstım  kaldım geldim giderken polis jandarma durdurmadı  gelirken 2 defa jandarma kimliklerimizi topladı sorgulatti uyap tan düsmüs  cok sükür yakalanmadım bilgi almak isteyen olursa 5355520175

    YanıtlaSil
  88. Hakandemir-678 Mart 2013 09:14

    izin alırsan kesinlikle sorun olmaz

    YanıtlaSil
  89. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta sonu diliyorum.

    Ayrıca gerek sitemizde  katılımcı ve takipçi olan, gerekse özellikle; TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN DOLAYI SORUNLARI OLAN, cezaevlerinde olan, kaçak olan tüm bayan arkadaşlarımızın,''DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ'' kutluyorum ve saygılarımı iletiyorum.

    Değerli arkadaşlar birazdan kendimce yine iletişim bilgilerini ve bazı yazı örneklerini yayınlayacağım.

    Özellikle bugün; bayan arkadaşlarımızın, bayan milletvekillerini aramaları, mesaj göndermeleri ve tekrar hatırlatma yapmalarında yarar olacağını sanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  90. Murat_bahadir558 Mart 2013 09:29

    tuba hanım hangi kararı verdiniz eşinize bende ordudayım telefonla görüşme imkanınız olabilir mi 0 539 3545403

    YanıtlaSil
  91. DEYERLİ ARKDAŞLAR  HERKESİN CUMASI MUBAREK OLSUN RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN  BU CUMANIN YUZU GOZU  HUREMETİNE  TUM SIKINTILARIMZDAN  BİZLERİ HALAS ETSİN   VE BU YASA ÇIKANA KADAR ÇALIŞMAYA  VE DE MUCADELEYE  DEVAM ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  92. allah razı olsun hayırlı cumalar cümleten

    YanıtlaSil
  93.  

    Birol ERDEM           Müşteşar
                   0 (312) 419 13 42        
      berdem@adalet.gov.tr
    Kenan ÖZDEMİR     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 26        
       kozdemir@adalet.gov.tr
    Hasan DUDAKLI      Müşteşar Yard.       0 (312) 418 48 94        
      hasan.dudakli@adalet.gov.tr
    Mustafa EROL         Müşteşar Yard.   
       0 (312) 204 10 45           erol_mustafa@adalet.gov.tr
    Sefa MERMERCİ     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 28  
            smermerci@adalet.gov.tr
    Metin KIRATLI        Ceza İşleri. G. Müd. 0 (312) 219 43 17 - 18     metin.kiratli@adalet.gov.tr


    YanıtlaSil
  94.  

    ÖNEMLİ
    FAKS NUMARALARI


     


     


    BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN
                   0 312 422 18 99


     


     


    BAŞBAKAN YRD. BÜLENT ARINÇ                                 0 312 422 13 28


     


    ‘’ ‘’ ALİ BABACAN                                                             0
    312 422 13 99


     


    ‘’ ‘’ BEŞİR ATALAY                                                           0
    312 422 12 19


     


    ‘’ ‘’ BEKİR BOZDAĞ                                                        
     0 312 422 11 18


     


     


    ADALET KOMİSYONU BAŞKANIMIZ AHMET
    İYİMAYA 0 312 420 53 22


     


     


          
    ‘’               ‘’             ÜYEMİZ         HAKKI KÖYLÜ     0 312 420 53 57


     


     


           ‘’               ‘’                   ‘’              İLKNUR İNCEÖZ  0 312 420 69 72


     


     


    ADALET BAKANIMIZ SADULLAH ERGİN                        0 312 417 71 13


     


     


    EKONOMİ BAKANIMIZ M.ZAFER
    ÇAĞLAYAN                0 312 212 16 22


     


     


    MALİYE BAKANIMIZ MEHMET ŞİMŞEK                          0 312 425 00 58


     


     


    AİLE VE SOSYAL POL. BAKANIMIZ
    FATMA ŞAHİN       0 312 705 41 59


     


     


    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME
    KOMİSYONU          0 312 420 53 94




    MİLLETVEKİLİMİZ MUSTAFA ELİTAŞ                              0 312 420 65 11


     


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    SİNAN AYGÜN                                 
     0 312 420 69 71


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    OKTAY SARAL                                  
    0 312 420 69 49


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    NURCAN DALBUDAK                        0
    312 420 69 52


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    FAİK TUNAY                                      
    0 312 420 69 66


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    ALİM IŞIK                                            0
    312 420 69 69 


    diğerlerini göster daha azını göster


     


     


     



    ÖNEMLİ
    FAKS NUMARALARI


     


     


    BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN
                   0 312 422 18 99


     


     


    BAŞBAKAN YRD. BÜLENT ARINÇ                                 0 312 422 13 28


     


    ‘’ ‘’ ALİ BABACAN                                                             0
    312 422 13 99


     


    ‘’ ‘’ BEŞİR ATALAY                                                           0
    312 422 12 19


     


    ‘’ ‘’ BEKİR BOZDAĞ                                                        
     0 312 422 11 18


     


     


    ADALET KOMİSYONU BAŞKANIMIZ AHMET
    İYİMAYA 0 312 420 53 22


     


     


          
    ‘’               ‘’             ÜYEMİZ         HAKKI KÖYLÜ     0 312 420 53 57


     


     


           ‘’               ‘’                   ‘’              İLKNUR İNCEÖZ  0 312 420 69 72


     


     


    ADALET BAKANIMIZ SADULLAH ERGİN                        0 312 417 71 13


     


     


    EKONOMİ BAKANIMIZ M.ZAFER
    ÇAĞLAYAN                0 312 212 16 22


     


     


    MALİYE BAKANIMIZ MEHMET ŞİMŞEK                          0 312 425 00 58


     


     


    AİLE VE SOSYAL POL. BAKANIMIZ
    FATMA ŞAHİN       0 312 705 41 59


     


     


    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME
    KOMİSYONU          0 312 420 53 94




    MİLLETVEKİLİMİZ MUSTAFA ELİTAŞ                              0 312 420 65 11


     


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    SİNAN AYGÜN                                 
     0 312 420 69 71


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    OKTAY SARAL                                  
    0 312 420 69 49


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    NURCAN DALBUDAK                        0
    312 420 69 52


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    FAİK TUNAY                                      
    0 312 420 69 66


     


    MİLLETVEKİLİMİZ
    ALİM IŞIK                                            0
    312 420 69 69 


    diğerlerini göster daha azını göster


     


     


     





    YanıtlaSil
  95.  

     SAYIN BAKANIM;
    YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARDAN DOLAYI SİZE ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    SİZE YAŞANAN BİR DRAMI ANLATMAK İSTİYORUM. TÜRKİYE DE Kİ CEZA KANUNU ''MADDE
     340''
    SAYIN BAKANIM ; BORÇ YÜZÜNDEN AİLELER CEZA EVİNDE. ÖNCE HACİZLER İCRALAR, SONRA
    TEHDİTLER; BUNLAR ZATEN TRAVMALAR İÇİN YETERLİ 
    SAYILABİLECEK ÖRNEKLER OLURKEN, BUNLARDA YETMEZMİŞ GİBİ BORÇLU HAPİS CEZASIYLA
    KARŞI KARŞIYA KALIYOR. 
    BORÇ YÜZÜNDEN KAÇANLARIN SAYISI BİR HAYLİ FAZLA. BORÇLUNUN EVİNE HACİZ
    GELDİĞİNDE BORÇLU;  ÇOCUKLARINA VE ÇEVREYE REZİL OLMAMAK 
    İÇİN TAAHHÜD VERİYOR. VE ÖDEYEMEYİNCE KENDİSİNİ  CEZA
    EVİNDE BULUYOR . BORÇLU CEZA EVİNE GİRDİĞİNDE KARISI VE ÇOCUĞU MAĞDUR
    OLUYOR, EŞİ CEZA EVİNDE OLDUĞUNDAN KİRASINI BİLE ÖDEYEMİYOR, KENDİ ÇALIŞSA
    ÇOCUĞUNU BIRAKAMIYOR. BURDA MAĞDUR OLAN GENELDE 
    ÇOCUKLARIMIZ OLUYOR, BABALARI VE ANNELERİ SORULDUĞUNDA CEVAP BİLE VEREMİYORLAR.
    BORÇLU HAPİSE GİRDİĞİNDE BORCUNU ÖDEMESİ İSE HAYAL OLUYOR, ÇÜNKÜ HAPİSTE BORÇ
    ÖDENMEZ. BURDA OLAN AİLELERE OLUYOR, 
    BİRDE BUNLARI YAŞAYAN ÇOCUK 1-0 YENİK BAŞLIYOR HAYATA, ÇOCUKLARIN ALDIKLARI
    EĞİTİM BİLE VERİMLİ OLAMIYOR MALESEF. KAÇAK YAŞAYAN 
    EVİNE , ÇOCUĞUNA HASRET OLAN ON BİNLERCE MAĞDUR. NE KAÇMAKLA BORÇ ÖDENİYOR NE
    DE CEZAEVİNDE GİRMEKLE. 
    OLANLAR GERİDE KALANLARA OLUYOR. GERİDE  KALAN ANNE VE ÇOCUK AVUKATIN
    TEHDİTLERİYLE BAŞBAŞA KALIYOR. ORTA DA BİR SUÇ YOK İKEN  
    BUNLARIN YAŞANMASI ÇOK ACI. İŞİN DAHA DA ACI KISMI BORCUNDAN DOLAYI DİSİPLİN VE
    TAZYİK HAPSİ ALANLARIN  ''DENETİMLİ SERBESTLİKTEN'' 
    YARARLANAMIYOR OLMASI.AİLELER BORÇLARININ SİLİNMESİNİ İSTEMİYORLAR,SADECE
     CEZA EVLERİNDEN ÇIKIP BORÇLARINI ÖDEMEK İSTİYORLAR. 
    SİZDEN SADECE İNSAN HAKLARINA AYKIRI OLAN BU YASASININ BİR AN EVVEL
    DÜZELTİLMESİNİ  YA DA DENETİMLİ SERBESTLİKTEN BU MAĞDUR 
    İNSANLARINDA YARARLANMASI İSTİYORUZ. SAYIN BAKANIM KİMSE BORCUNDAN DOLAYI HAPİS
    YATMASIN, AİLELER PARÇALANMASIN. TAAHHÜD 
    MAĞDURLARININ KENDİ ARALARINDAN PARA TOPLAYIP GAZETE DE SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN
    İLAN VERDİKLERİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ? DAHA 
    FAZLA AİLE PARÇALANMASIN DİYE KENDİ ARALARINDA BİR SİTE KURMUŞLAR O SİTEYİ
    ZİYARET ETMENİZİ İSTERİM SAYIN BAKANIM


    '' TAAHHÜD  MAĞDURLARI'' 
     DAHA FAZLA AİLELER PARÇALANMASIN, DAHA FAZLA İNTİHARLAR OLMASIN
    SAYIN BAKANIM, KİMSE BORCUNDAN DOLAYI HİÇ KİMSE HAPİS YATMASIN   
            TÜM TAAHHÜD MAĞDURLARI   ADINA  SİZE
    SEVGİ VE SAYGILARIMIZI SUNUYORUM 


     


     

    YanıtlaSil
  96.  

    BAZI
    BAKANLARIMIZIN VE MİLLETVEKİLLERİMİZİN TELEFONLARI


     


    .SADULLAH ERGİN
    sadullah.ergin2@tbmm.gov.tr Telefon: 0505 777 31 10 – 0532 281 57 70
    RECEP AKDAĞ
    recep.akdag@tbmm.gov.tr Telefon: 0533 518 32 81 – 0505 357 44 92
    MEHMET ŞİMŞEK
    mehmet.simsek@tbmm.gov.tr Telefon: 0546 587 61 02
    FARUK ÇELİK
    faruk.celik@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 265 6070 - 0533 717 65 11
    BEKİR BOZDAĞ
    bekir.bozdag@basbakanlik.gov.tr Telefon: 0505 777 66 01- 0542 647 40 87
    NİHAT ERGÜN
    nihat.ergun@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 595 85 75
    M. ZAFER ÇAĞLAYAN
    mehmetzafer.caglayan@tbmm.gov.tr Telefon: 0530 514 96 50
    VEYSEL EROĞLU
    veysel.eroglu@tbmm.gov.tr Telefon : 0505 746 43 43
    FATMA ŞAHİN
    fatma.sahin@tbmm.gov.tr 0533 271 91 26
    EGEMEN BAĞIŞ
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr
    İDRİS NAİM ŞAHİN
    idris.sahin@tbmm.gov.tr Telefon: 05322 75 76 97
    ÖMER DİNÇER
    omer.dincer@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 348 32 47
    HAYATİ YAZICI
    hayati.yazici@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 242 19 86 - 0505 777 95 34
    BEŞİR ATALAY
    besir.atalay@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 313 49 65
    ERDOĞAN BAYRAKTAR
    erdogan.bayraktar@tbmm.gov.tr
    BÜLENT ARINÇ
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 241 62 55


    NURETTİN CANİKLİ 0533 777 44 44
    MUSTAFA ELİTAŞ 0 532 232 07 92
    SADULLAH ERGİN 0505 777 31 10 0(532) 2815770
    AHMET İYİMAYA 0 532 274 59 20
    ZAFER ÇAĞLAYAN 0530 514 96 50
    Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü: 0505 7773700
    Isparta Milletvekili Recep Özel 05057773222
    Konya Milletvekili Harun Tüfekçi: 05057774213
    Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün: 05326018725 5057777000
    Mersin Milletvekili A.Rıza Öztürk: 05325247309
    Zonguldak Milletvekili A. İhsan Köktürk 05322926139
    İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu: 05326640645 05322047311 – 05326181474


    AYHAN SEFER ÜSTÜN TBMM İnsan Hak.
    İnc.Kom.Bşk.  0 505 777 54 04


    FAİK TUNAY MİLLETVEKİLİMİZ :                       0 532 454 53 43


    ALİM IŞIK MİLLETVEKİLİMİZ      :                       0 533 626 65 61


    AYŞENUR BAHÇEKAPILI MİLLETVEKİLİMİZ:   0 532 335 42 53


    SİNAN AYGÜN MİLLETVEKİLİMİZ                     0 532 213 10  42


    ÖNDER MATLI MİLLETVEKİLİMİZ                      0 532 235 19 36


    İLKNUR İNCEÖZ MİLLETVEKİLİMİZ
    AK.Ü.        0 532 672 60 27


     


     


    diğerlerini göster daha azını göster


     


    YanıtlaSil
  97.  

    Sayın Başbakanım ve Değerli Milletvekillerimiz.



    Ben şuna inanıyorum ki Başbakanımız bizim mağduriyetimizden habersiz,  ev hacizlerini kaldıran; çekte hapsi kaldıran
    ve benim vatandaşım borçtan dolayı ceza evine girmeyecek diyen bir Başbakanın,
    TAAHHÜDÜ İHLAL DEN ceza evine giren insanlardan mutlaka haberi yoktur .ve sayıları
    yaklaşık 250,000 bine ulaşan bu insanlar nasıl oldu da böyle bir işe girdiler
    önce bunu sorgulamamız lazım .TAAHHÜD veren kişi bile bile hapse ve 3 ay ceza
    evinde yatacağını bilerek bu işe nasıl evet dedi.

    Kısaca anlatmak isterim.  Düşününki evlisiniz
    ve çocuklarınız var,  borcunuzdan dolayı
    avukat sizi arıyor ve evini kaldırırım, seni eşine çocuklarına,  konu
    komşuna rezil ederim diyerek, bu insanları tehdit ederek ve sonrasında o timsah
    gözyaşlarının arkasındaki güya yardımcı olacak senin evine hacze gelmeyeceğim,
    bir şartla der.   Sana 4 ay müsaade icra
    dairesine gel bir imzayla çözelim bu işi der ve imzayı alır.  İnanınki çoğu bilmeden atmıştır ve avukatlar
    son 10 yılda hukuk avukatlığını bırakıp, icra avukatlığına başlamıştır. Sebebi
    ise taahhüt’te pasta büyük.    Bakınız
    hiç yerli otomobile binen veya orta direk diye tabir ettiğimiz halde bir avukat
    kalmış mıdır?  son 10 yılda.
    BAŞBAKANIMIZ  ev haczi ve icradaki ve çek yasasındaki düzenlemelerle avukatlardan
    tepki almaktadır. Tabi bir konuda şu, 10,000 tl lik bir icra dosyasından  %30 avukatlık ücreti almaktadır.   Türkiye’de faizler yüzde birin altında yani
    yıllık 12 civarında peki bu aslan kesilen adalet savunan avukat arkadaşlar
    yıllık ne vergi ödüyor araştırıldı mı?



                                          Sayın
    Başbakanım ve Değerli Milletvekillerimiz.



    Ben taahhüt mağduru olarak ceza evine girdiğimde ne ben borcumu nede alacaklı
    parasını alabiliyor burada kısaca hesap yaparsak 250,000 kişi içeri girdiğinde
    devletimiz bu kişilerin giderlerini karşılamayacak mı yani tüyü bitmemiş
    yetimin hakkını, alacaklı alacağını alsın mantığıyla yenmeyecek mi? 
    Borçlu içeri girdiğinde borcunu ödeyemeyecek .



                                       Sayın
    Başbakanım ve Değerli Milletvekillerimiz.



    Ben bir defaya mahsus taahhüdü ihlal cezalarına af getirilmesini istiyor ve
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olarak artık eşimin ve çocuklarımın yanına dönmek
    ve borçlarımı ödemek istiyorum,  benim
    gibi nice arkadaşlar ceza evine girmemek için memleketini arkadaşlarını,
    sevdiği çocuk ve eşlerini bırakıp kaçak hayat yaşamaktadırlar. Beni ve benim
    gibi arkadaşlarımı bu çileden kurtarın ve bizde işimize dönüp vergimizi 
    borcumuzu ödeyelim .



                                       Sayın
    Başbakanım ve Değerli Milletvekillerimiz.



    Adli yükü hafifletmekle, polisi; jandarmayı, güvenlik güçlerini de rahatlatmış
    olacaksınız. Çünkü bu insanlar 250.000 kişi civarındadır. Bu ucube yasayı hep
    birlikte değiş tirelim yada af getirelim. Binlerce kişi adına saygılarımızla.
    Allah, yar ve yardımcınız olsun.          Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı.







    YanıtlaSil
  98. hayırlı sabahlar dursun52 kardeşim,cüneyt abinin dedğini yaptım ama mobil imza yada elektronik imza istiyor eğer mümkünse telefonunu versen arayayım,bunu öğrenmem lazım,yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  99. bizi doğurup yetiştiren eli öpülesi bütün annelerimizin ve kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar,inşallah bir dahaki seneye annelerimiz,eşlerimiz ve kardeşlerimizle beraber birlikte bu günü dertsiz sıkıntısız geçiririz,rabbim herkezin yardımcısı olsun....cumanız mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  100. ahmet yıldız8 Mart 2013 10:08

    geçmiş olsun kardeşim bu mücadeleyi bırakma

    YanıtlaSil
  101. Polatturgay18 Mart 2013 10:12

    dostum acaba avukat yakalama talep etmemiş olabilirmi?

    YanıtlaSil
  102. ahmet yıldız8 Mart 2013 10:15

    bütün arkadaşlarımın cuması mubarek olsun. bugün dünya kadınlar günü başta bütün tahatüt lü ve eşleri için bu sıkıntıyı çeken cefakar kadınlarımızın bu gününü kutluyorum özgürlükler diliyorum

    YanıtlaSil
  103. ahmet yıldız8 Mart 2013 10:21

    ARKADŞLAR BÜTÜN HERŞEY ARTIK BİZİM ELİMİZDE YA BU SAATTEN SONRA ÇOK ÇALIŞIP SESİMİZİ MECLİSE DUYURACAĞIZ YADA 731 GÜN KAÇAK YAŞAYACAĞIZ ARTIK SÖZ MECLİSTE SESİMİ,Zİ MUTLAKA DUYURMAMIZ LAZIM 4.YARGI PAKETİNE BU KONUYU EK BİR ÖNERGEYLE KABUL ETTİRECEĞİZ BUNUN İÇİN TEK ADRES AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİDİR HERKES BIKTIRANA KADAR ARASIN BU SON ÇAREMİZDİR HAYIRLI ÇALIŞMALAR

    YanıtlaSil
  104. hasan bey mumkusunse telınızı alabılırmıyım sızınle gorusmek ısterım

    YanıtlaSil
  105. Arkadaşlar

    Adalet bakanının yeni açıklaması :

    1.Muracaatlar veya şikayetler AHİM kurallarına uygun olmasını

    2.Konuların bireysel değil herkesi kapsayacak şekilde geniş toplumu ilgilendirmesi

    gibi konuların 4.yargı paketinde çözüleceğini söylemiştir.

    DEMEK OLUYOR Kİ BİZİ % 100 KAPSIYOR DEMEKTİR.

    Haydı hayırlısı diyerek hayırlı cumalar diliyorum.

    Bu arada mağdur olan ve olmayan tüm kadınlarımızın Dünya kadınlar gününü kutluyorum

    YanıtlaSil
  106. deniz ısık.bayraktar8 Mart 2013 11:14

    taahhutu ihlal belası 8 mart dunya kadınlar gununde bitecek diyen arkadasımızdan acıklama bekliyoruz

    YanıtlaSil
  107.                                                     ARKADAŞLAR
    15 gündür AHİM diyorum......Başkada bir şey demiyorum

    YanıtlaSil
  108. Kimse anlamamkta ısrar ediyor Avukatların Sopası Taahhhütü ihlal ise, onlarada sopa AHİM dir..imzalanmış protokol var. kimse borcudan dolayı hapis yatamaz diye..... AHİM,AHİM.

    YanıtlaSil
  109. imzasız girişe tıklarsann mobil istemez

    YanıtlaSil
  110. Neclakolay00018 Mart 2013 11:58

    ama sonuç değişmiyor binlerce insan hapislerde seslerini duyan yok onların eli kolu bağlı

    YanıtlaSil
  111. Adalet bakanı ne demiş 4 yargı paketi AHİM e yapılan müracatlar göz öüne alınarak çıkacak.
    AHİM e başvuru ücretsiz ve posta yolu ile yapılmaktadır en gec 7 günde AHİM e ulaşmaktadır. size de bilgi verilmektedir. Ben başvurdum lütfen herkes başvursun..milletvekilleri ,gazeteler elbet etkili ama. AHİM süreci kesin çözüm.

    YanıtlaSil
  112. nasıl başvurdun ? bilgi verirmisin..Hangi mail adresine gönderdin? yazılı olması gerekmiyor mu?

    YanıtlaSil
  113.  0 537 388 33 40 saygılarımla.

    YanıtlaSil
  114. AHİM e gönderdiğiniz yazıyı buraya kopyalayabilirseniz herkese kolaylık olacaktır.birde göndereceğimiz adresi yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  115. bu gün maraşa giden varmı arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  116. Murat_bahadir558 Mart 2013 13:22

    tuba hanım ben o ilk kararı verdim içer de olan arkadaşım için dilekçe ile başvurdum red verdiler itiraz etti ağır ceza ya yine red verdiler . ama sadece maraş infaz hakiminin kararını sunmuştum ekte .  maraş 2. ağır cezanın kararı yoktu elimde . . orduda ki infaz hakimi kararda kıyas yoluyla uygulama yapılamayacağına dair karar vermiş. birde tayzik hapsinin amacının borçluyu alacaklının alacağını ödemeye zorlamak olduğundan bahsetmiş kararda 

    YanıtlaSil
  117. sanal başvuruyu kabul etmiyor ahim ptt aracılıgıyla başvuru ücretsiz yapılabilir 

    YanıtlaSil
  118.  Sabah giden toplam beş kişi.

    YanıtlaSil
  119. Hayırlı cumalar hasan beyim..Size mutlaka ulaşmam gerekiyor..0 532 474 74 22

    YanıtlaSil
  120. yukarıda yer alan mail adreslerine mail göndermeyi ihmal etmeyin arkadaşlar...şu an oraya her yerden baskı vardır...kendimizi çok iyi ifade ederek gerek tel gerek mail yolu ile ulaşmaya bakalım

    YanıtlaSil
  121. hasan abim nasılsın 

    YanıtlaSil
  122. mhp kadın kolları başkanı  @Sennur_Senel saat 16 da bengü türk tvde enazından hatırlatma amacıyyla mail tvvt atalım 

    YanıtlaSil
  123. merhaba arkadaşlar dün Maraşa varan iki bayan arkadaşımızla yine dün öğleden sonra itibarı iletişimimiz kesilmiştir inşallah hayırlı habarlerini bir an önce alırız.Şimdi AİHM konusuna gelelim Eylül 2012 tarihinden itibaren başvuru şartları zorlaşmıştır. Önce iç hukuk yollarının tamamının tüketilmiş olması gerekmektedir daha sonra en geç 6 ay içerisinde müracaat  edilmelidir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf olan
    devletin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde güvence altına alınan
    hakları ihlâl eden bir “müdahalesi” veya “eylemsizliği” olmalıdır.
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvururken tek dayanağınız Avrupa
    İnsan Hakları Sözleşmesi olacaktır ve dava edeceğiniz devletin bu
    sözleşmedeki maddeleri ihlâl eden bir kamu müdahalesi veya müdahale
    etmesi gereken yerde müdahale etmemesi, yani bir eylemsizliği olmalıdır.Şimdi daha fazla kafanızı karıştırmadan şunu söylemek istiyorum ki ''Taahhüdü İhlal'' devlete verilen sözün yerine getirilmemesidir dolayısıyla AİHM böyle müracaatları reddeder.UMARIM YETERİNCE AÇIK ANLATMIŞIMDIR.

    YanıtlaSil
  124. ARKADAŞLAR  SLM
     
    GİTTİM MARAŞA TESLİM  OLDUM DÖNDÜM KAFAM  ARTIK RAHAT  TESLİM OLDUĞUMUZ SÜRE İLE  TAHLİYE SÜRESİ ARASINDA HİÇ BİR SIKINTI YAŞAMADIK ÖZELLİKLE BAYAN ARKADAŞLAR AYNI GÜN SALINIYOR 
    HİÇ Bİ SIKINTI YOK  GİDİN 
    İÇERDE OLAN ARKADAŞLAR  50 TL YATIRIP NAKİL İSTEYEBİLİLRLER İÇERDE O ŞEKİLDE ARKADAŞLAR VAR 
    ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCI OLSUN

    YanıtlaSil
  125. Oradaki yasa çıkmadı ama UŞAK TUR ceza evini boyladı. Daha ilk yakalanışı olmasına rağmen. Ne 10 gün süre verildi nede en ufak bir Taviz. Sanki katil gibi yakalanıp ceza evine koyuldu. Bu hükümet bu kadar PKK yanlısıdır. Bunu da herkes böyle bilsin. Bunu bize ceza evinden telefonla bile yazdırmıştır.

    YanıtlaSil
  126. anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapılmış ve red edilmiş sayfada var...onun sonucu doğrultusunda aihm başvurulabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  127. başbakan geçen devlete karşı işlene suçları affedebiliriz dedi ya az buçuk ona güveniyorum...dediğin gibi taahhüdü ihlal borç değil devlete verilen söz

    YanıtlaSil
  128. Sibelciğim biliyorsun geçen yıl ben AİHM e müracaat konusunda çok kararlıydım ama bu süreçte sürekli olarak yaptığım araştırmalar maalesef bizim bu konuda şansımızın olmadığını gösterdi yani biz bunu ancak kamuoyu oluşturup hükümeti yanımıza alarak başarabiliriz üstelik AİHM başvuru şansımız olsa bile bunun sonuçlanması en az 2 yıllık bir zaman demektir kaldı ki böyle bir şansımızda maalesef yok

    YanıtlaSil
  129. Değerli mağdur arkadaş KzyBrş İnşallah dedikleriniz doğru çıkar..çünkü artık hayal kırıklıklarını kaldıracak dermanımız kalmadı...cevaplarınız için teşekkürler...yüreğimize su serpiyor...saygılar

    YanıtlaSil
  130. biliyorum ne kadar çok konuşmuştuk bu konuyu...tabi zaten amaç aslında sonuç beklemek değil de aihme yapılan başvurunun buradaki yankısı...ama dediğin gibi şu an için yapacağımız bişey değil...

    YanıtlaSil
  131.  Hükümet yetkilileri bu konunun AİHM deki akibetinin ne olacağını zaten bilirler yani onları bununla korkutamayız artık daha hızlı kamuoyu oluşturmaya çalışmalıyız ki bunun hükümet üzerinde zorlayıcı bir gücü olsun.

    YanıtlaSil
  132. AYŞE GÜLŞEN Arkadaşım taahütü sen devlete değil alacaklıya veriyorsun bu 1, devlete versen şikayet makamı devlet olur bu 2.. AHİM protokollerine göre hiç bir kimse ekonomik borcundan dolayı hürriyeti baglanamaz bu 3.... çek i sen kime veriyordun çekte bir ödeme sözleşmesidir.Hukuku lütfen doğru irdeleyelim. Alman borçlar kanununa bak. bizim örnek aldıgımız kanuna bak... sevgiler.

    YanıtlaSil
  133.  kanunları son 2 yıldır gayet iyi öğrendim kardeşim ama senin unuttuğun bir şey var icra daireleri devletin kurumudur ve bir icra memurunun önünde verdiğimiz taahhüdler bu konuda devleti muhattab aldığımızı gösterir yani devlet devreye icra memuru aracılığı ile girmiştir ve biz ödeme sözünü icra memuru aracılığı ile devlete vermişizdir bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  134. seni icra ceza mahkemesine  devletmi şikayet ediyor? offff offffff..... offfff...

    YanıtlaSil
  135. eger öle olsa idi kamu davasına benzer bir uygulama devreye girerdi...kimse devlete karşı diye geyik yapmasın..... 

    YanıtlaSil
  136. ahim e yapılan başvuru adil yargılama ile ilgili...yalnış yol izlemişler.

    YanıtlaSil
  137. Ib--marmaris8 Mart 2013 15:58

    ben birşey ögrenmek istiyorum mahkeme kararının tarihimi gecerli yoksa tebliğ edildiği tarihmi gecerli 2 yıllık sürede.tahaahütü ihlalde

    YanıtlaSil
  138. öncelikle allah hepimizi kurtarsın benim toplam 3 dosyam var 
    ilki 29.07 2013 de zaman aşımına uğruyor 
    eğer maraş a gitsem ilk dosyadan yarlanıcam 3 aylık süre bitince 2 ve 3 dosyadan tekrar yakalamam çıkarmı yoksa hepsimi düşecek 
    çünkü bu sürede 2 ve 3 dosyayı ödemem cok güç rakamları yüksek
    ve denetim serbersliginden dolayı biz deşifre olucaz mıyız ikametkagımızı vesayire bilgileri güncellemek gerekicek mi
    bilgisi olan arkadaş lütfen cevaplıya bilirmi 
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  139. Uşak Tur rumuzlu arkadaşa nasıl ulaşabilirim bende uşaklıyım ve kardeşimize yardımcı olmak istiyorum bir irtibat numarası yazarsanız arayacağım.

    YanıtlaSil
  140. 10 günlük müsadeyi bugün çanakkaleden aldım p.tesi sabahı maraştayım .

    YanıtlaSil
  141. Kendisi şuan UŞAK ceza evinde siz numara bırakın biz ona ulaştırırız

    YanıtlaSil
  142. kardeş bende salı günü gidecem 4.reformda bize yarar bişey yok 

    YanıtlaSil
  143. mahkeme kararının size tebliğ edildiği tarihten 7 gün sonrası itiraz etmezseniz kesinleşme tarihidir bu kesinleşme tarihinden itibaren zaman aşımı başlar ve 2 yıldır

    YanıtlaSil
  144. 3 dosyadan yakalama varsa bu 3 dosyadan yakalamalar kalkar ilk denetimli serbestlik uygulanan davanda 90 gün denetimli serbestlik uygulanır 90 gün sonra diğeri sıraya girer maraşa gidip o sırada bekleyen kararı alıp döneceksin

    YanıtlaSil
  145. ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE MALUM KONUDAN 2 AY CEZA ALDIM AMA HALA GBT SORGUSUNDA GÖRÜNMÜYO, BU DURUMDA MARAŞA GİDİLEBİLİR Mİ , APTALCA Bİ SORU SORDUYSAM KUSURA BAKMAYIN BU BU KADAR SIKINTI İÇİNDE MAZUR GÖRÜN.

    YanıtlaSil
  146. kardeş inşallah hayırlı olur sen ç kaleden`misin

    YanıtlaSil
  147. YAKLANMAN ÇIKMADI İSE YAKLAMANIN ÇIKMASINI BEKLE

    YanıtlaSil
  148. sabah 9 da orda olman lazım saat 12 de teslim olanları götürüyorlar

    YanıtlaSil
  149. kardeşim teslim oldugun dosyadan girersin ilkine denetimli serbstlik alırsın diger dosyalardan yakalama çıkmaz çünkü sen hükümlü olarak görünürsün ilk dosyanın denetimli serbestlik bitince aynı şekil gider ikinci dosya için başvurursun

    YanıtlaSil
  150. BORÇLUNUN ÖDEME ŞARTINI İHLALİ HALİNDE CEZA:
    Madde 340 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3222/41 md.;Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./11.mad)
    111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.

    Verilen taahhüd sonucu 1. taksit'in üzerinden 15 gün geçmesini müteakip dava açılmış ve itiraza rağmen 3 ay tazyik hapis cezası verilmiştir. ANCAK Yukarıdaki Madde de "veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir" ibaresine istinaden İcra Müdürünü aradım ve 1. taksit dahil şu ana kadar toplam 3 taksit tutarını yatırmak istediğimi söylediğimde verilen cevap aynen "BORCUN TAMAMINI" yatırırsın veya avukatı ikna edebilirsen eğer ceza evine girmezsin. Bunun üzerine taksitleri de yatırmadım. Nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden teşekkürler   

    YanıtlaSil
  151. Değerli arkadaşlar
     
     ADLİ KONTROL-- DENETİMLİ SERBESTLİK:
     Yurt dışına çıkmama, belli bir bölgeyi terk etmeme ve karakola gidip imza atma biçiminde uygulanan ve tutuksuz yargılamayı öngören adli konntrol sistemi genişletilecekDENİYOR BU BİZE UYMAZ.ARKADAŞLAR
     
    BİZ HERŞEYDEN ÖNCE SUÇLU DEĞİLİZ.BORÇLUYUZ.
     
    YURT DIŞINA ÇIKMAMA :
    Belki ben yurt dışına borcumu ödeyebilmek için çalışmaya para kazanmaya gideceğim.AMA GİDEMEYECEĞİM.
     
    BELLİ BÖLGEYİ TERK ETMEME :
    Belki Akdeniz bölgesinden ege bölgesine gideceğim borcumu ödeyebilmek için iş kuracağım veya bulacağım.AMA YAPAMIYACAĞIM
     
    KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA:
    Ben iş bulduğumda gece gündüz borcumu ödeyebilmek için çalışmam gerekecek belki pazarlamacılık yapıp Anadoluya gideceğim.AMA YAPAMIYACAĞIM.
     MAĞDURLARIN HAPIS CEZASININ KALDIRILMASI GEREKİR.
     
    EY ALACAKLILAR EY HÜKÜMET
     
    BU KANUN DEĞİŞMEDİĞİ MÜDDETÇE BORÇLAR ÖDENMEZ.,ÖDENEMEZ
     
    90 GÜN HAPİS YATANIN ARTIK İŞİ DE İTİBARIDE BOZULUYOR.AİLESİ DAĞILIYOR.
     
    HAPISTE YATIRDIĞINIZ HER KİŞİ 90 YILDA GEÇSE BORCUNU ÖDEMEZ ÖDEYEMEZ
     
    Arkadaşlarım
    GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN DEĞİİL
    TÜM MAĞDURLARI KURTARAN KAPTANDIR
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  152. sayın ayşen gülşen hanım faizciler lobiciler kan emiciler bu milletti kandırıp taahhüt alıyorsa bunun suçu yokmu bu insanlar borçunu ödemek için o kan emicilere tahhüte bulunmuşlar işleri detiği gibi yürümediğinden borçunu ödeyemediklerinden dolayı mağdur olmuşlardır.e bu suçun vebali kimlerdir ilk önce ona bakmalıyız ben sayın başbakanımızın bundan bir yıl önce kimse bu ülkede borçundan dolayı cezaevlerine girmeyecektir sözü halen kulaklarımda çınlamaktadır.sayın başbakanım sanki bu sözü sarfedikten sonra tam tersi olmuş faizciler kan emiciler lobiciler 340. maddeye dayanarak bu insanlarımızı kandırırak sayın başbakanımızın bu sözlerini hiçe saymışlardır.neden derseniz bu insanlar sayın başbakanımıza güvenmiş önüne her gelen evrakka imza atmışlardır.sonuç taahhüdü ihladan üç ay hapis şimdi sorarım size suçlu kim suçlu sayın başbakınımızmı hayır suçlu lobiciler kan emicilerdir.neden derseniz bu insanlar sayın başbakanımıza güvenmişler her türlü evraklara korkmadan imza atmışlardır.çünkü güvençileri sayın başbakanımızdır.inşallah sayın başbakanımız bu lobicilerin faizcilerin kan emicilerin bu oyununa son verecektir.illahi adalet er geç yerini bulacaktır yüce mevlam her zaman ezenin değil ezilenin yanındatır.

    YanıtlaSil
  153. cüneyt by yakalanıp 10 günlük süre verildiğinde zaman aşımı yanıyormu?tşk ler

    YanıtlaSil
  154. cüneyt bey 90 sonra gittimizde hakim deyişirse diyer dosyalara yatacazmı

    YanıtlaSil
  155. dün sabah saat 09.00 civarında kahramanmaraş infaz savcılığına teslim olan üç bayandan şu ana kadar haber alınnamamıştır. özden - betül - ismi bilinmiyor - bu konu hakkında veya haberi olan varmı veya ne zaman bırakılır kahramanmaraş giden ve gelen arkadaşlar cevap versin SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  156. nasıl yani 12 de teslim olanları nereye götürüyolar anlamadım. açıklarmısın

    YanıtlaSil
  157. arkadaşlar az önce aldığım bir haber.. yukarıda bahsettiğim bayan arkadaşlar az önce çıkmışlar kendilerine geçmiş olsun diyorum Allah herkesi kurtarsın inş.

    YanıtlaSil
  158. K Maraşta az önce arkadaşlarımız tahliye oldu toplam 20 kişi bayanlarda dahil

    YanıtlaSil
  159. bayan arkadaşlarımız az önce çıktılar çok şükür yarın detaylı bilgi paylaşımı yapacağız

    YanıtlaSil
  160. iyi akşamlar arkadaşlar biraz önce cıktım gün içinde parayı yatırdılar akşama cıktım ve kahraman maraşa gitmediğime pişman oldum arkadaşlar hemen maraşa hucum edin ben gibi yakalanıpona buna avuc acmayın

    YanıtlaSil
  161. ahmet yıldız8 Mart 2013 21:34

    geçmiş olsun kardeşim ben sana demiştim ama neyse allah birdaha göstermesin

    YanıtlaSil
  162. MERHABA ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ BANA .EŞİM ÇARŞAMBA GÜNÜ GİTTİ AMA HALEN HABER ALAMIYORUM.NE ZAMAN ÇIKAR CEZAEVİNİ ARADIM ORADAYMIŞ.ÇIKMAMA İHTİMALİ VARMI CEVAP VERİN LUTFEN.(TAAHHÜT)

    YanıtlaSil
  163. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Dün teslim olanlar çıkmışlardır. Darısı tüm arkadaşlarımın başına ve ancak, tüm arkadaşlarımız özgür kalana kadar, mücadelemiz devam edecektir ve devam etmelidir. Bu özel gün ve gecede duygu sömürüsü yapacağım için, beni hoş görün olurmu? Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  164.                                HAZIRLAN GELİYORUM
    Gülüm;
    Hazırlan geliyorum.
    Yarın; 8 Mart.
    Dünya Kadınlar Günüymüş.
    Tarağını, ojeni, rujunu;
    Aldım da geldim.
    Kuaför Yıldızın işleri varmış,
    Kalk haydi;
    Seni ben süsleyeceğim.
    Saçların uzamıştır şimdi,
    Kalk ta; saçlarını tarayayım.
    Epeydir, makyajda yapmıyordun,
    Dudaklarına rujunu;
    Tırnaklarına ojeni,
    Ben yapayım, olur mu?
    Yeni evini beğenmedin mi?
    Beğenmediysen? Haydi kalk.
    Kalk ta,  gir koluma.
    Gir de;  seninle kol kola,
    Varalım, gül bahçelerine.
    Varalım, en güzel sahillere…
    Yok; bunlarda olmaz diyorsan,
    Akşama;
    Yer ayırtayım, yelken barda.
    En güzel masa, bizim olsun.
    En güzel türküler;
    Bu gece,
    Seninle, benim için söylensin.
    Söylensin, sabahlara dek…
    İçelim gülüm içelim.
    Seninle, sabahlara dek içelim.
    İçelim de,  kendimizden geçelim.
    Söylensin aşkımız,
    Söylensin sevgimiz,
    Son zamanların;
    En güzel sevgisi diye…!
    Gülüm; hanımağam, keloş prensesim.
    Yok haşa;
    Ben sana, Tanrı demiyorum.
    Ve ancak;
    Sevgi, aşk ve özlem gibi sözler,
    Çok hafif geliyor bana.
    Sana; gülüm sana,
    Tanrıçam; ilahem desem,
    Tanrım; günah yazar mı bana ?
    Nerede, sen ve ben yaşlarda;
    Kol kola girmiş bir çift görsem,
    İnan ki; inan ki gülüm,
    Sanki; hayıflanıyorum onlara.
    Gülüm, kalk artık kalk.
    Uyan bu derin uykudan.
    Bak; bugün 8 mart.
    Traşı mı oldum;
    Kırmızı gülünü getirdim sana.
    Hiç değilse bu günde bana,
    Bari bir tek;
    Bir tek cümle söyle bana.
    Söyle, de ki;
    Canım, seni çok seviyorum…
    Söyle de, bende;
    Artık uzanayım yanına…
    Uzanayım da bitsin artık,
    Bu zalim ayrılık…!
                                                 
                                                                        07.Mart.2008
                                                       Gece: 00,45 – Barışçı-Mersin
     
     
                                              Gülüm benim.
    İşte bu halimle; ne iş yapacağımı,  nereye gideceğimi, bilmez bir halde, Tanrımdan sabır dileyerek ve O’na sığınarak, seni; çok ama pek çok, tahmin edemeyeceğin kadar çok, özlediğimi ve sevdiğimi ifade ediyor; bu garip duygu ve düşünceler ile,  Cennet  yurdunda olan, senin ve tüm kadınların,  ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü’’ kutluyorum. Gülüm; gülüm, gülüm, gülüm, gülüm benim.
     
                                                                                                     Senin Barışçın.
                                                                                         08.Mart.2008 – Mersin  Gece: 1,57
     

    YanıtlaSil
  165. arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum.  0536 589 27 19 

    YanıtlaSil
  166. cüneyt beyede teşekkür ediyorum bu siteyi açıp arkadaşları bilgilendirdiği için

    YanıtlaSil
  167. eğer mümkünse tel noyu verirmisin bende ç.kaleliyim benimde gitmeye niyetim var  yalnız pazartesinden sonra

    YanıtlaSil
  168. 5385939432 hanibala ara şu an

    YanıtlaSil
  169. HANİBALL007 NUMARAMI YAZTIM ŞU AN MÜSAİTTİM ARA BENİ TLF YAZ DETİĞİN YERE YAZTIM BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  170. Değerli arkadaşlarım bu geceki son yorumum olarak, bu sabah teslim olan arkadaşlarımızda, biraz evvel çıkmışlardır. Bilgilerinize ve hayırlara vesile olsun diyerek... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gün doğmadan neler doğar neler... Saygılarımla.

    Bu gecelik benden bu kadar.

    YanıtlaSil
  171. arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum.  0536 589 27 19 

    YanıtlaSil
  172. CUNEYTBEY MERHABALAR AYIN 15 INE KADAR BEKLEYIN ERTELEME OLACAK DEMISTINIZ.IMKANI OLAN MARASA GITTI BIZLERSE MALESEF HALA UMUT ICINDE BEKLIYORUZ.PEKI NE YAPALIM

    YanıtlaSil
  173. tş.inşallah yarın görüşürüz ismim mehmet

    YanıtlaSil
  174. tmm. ararsın yarın

    YanıtlaSil
  175.  cüneyt bey önümüzdeki 2 hafta içinde bi gelişme olurmu

    YanıtlaSil
  176. cüneyt bey buradak, kocaman yüreğini takip ediyorum iyiki varsın 3 dosydan yakalnadım 10 günlük süre geçti maraş kurtuluş olurmu benim için birde bu yakalanma zaman aşımını durdurup bu tarihten mi başlar karar tarihimi geçerli

    YanıtlaSil
  177. Yucelzeytincilik9 Mart 2013 04:38

    arkadaşlar taadüt ü olan arakadaşların hiç durmadan maraşa gidip  bu beladan kurtulmalarnı önriyorum bizler  20 kişi saat 21 de kurtulduk şükürler olsun.kesainlikle hiç bir sorun yok alahım yardımcnız olsun.

    YanıtlaSil
  178. allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yüce rabbim geride kalanlara sabır versin.ANA RAHMİNDEN ÇIKTIK PAZARA İKİ METRE KEFEN ALDI DÖNDÜK MEZARA RABBİM İMANIMIZLA AHİRET YOLCULUGU NASİP ETSİN.TÜM OLMÜŞLERİMİZE RAHMETİYLE MÜKAFALANDIRSIN İNŞALLAH.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  179. usaklı rumuzlu arkadaş görüşelim el 05314998884

    YanıtlaSil
  180. ahmet yıldız9 Mart 2013 09:41

    günaydın geçmiş olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  181. iyi günler cüneyt bey size sormak istediklerim var beni carşamba akşamı arabadan aldılar arabada bulunan işciler madur oldu arabaki işçileri bile bırakmama iin vermediler ve karakolda sabahı beklettiler ve saat 11 gibi infaz ekibi geldi ve benlebir tahhütten 2 kişi daha vardı alıp emniyete götürdüler ve ne savcı ne adliye doğru ceza evine götürdüler ben savcıyla görüşmek istiyorum dedim ama dinlemediler bu kanun böyle polisler istediği gibi hareket ede biliyormu eğer böyleyse türkiyede adalet diye bi sistem yok bu konuda benim savcılığa cıkmdan cea evinen konmam doğrumu cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  182. bizler vatan hainiyiz ya adam öldürdük gasp yaptık en azılı mahkumlarız o yüzden bize yol açan yok 

    YanıtlaSil
  183. Taahhüdü ihlal den zor durumda olan bunca insanın, dağılan ailelerin ekmek iş bulamayan kaçak olarak yaşayan bu insanların hele hiç bir şey anlamadan bilmeden bu ucube yasanın pençelerine düşmüş bayan kardeşlerimizin bedduasını çocuklarının mahsun yüzlerindeki ve kalplerindeki acıyı görmeyen başbakanımız; kadınlar gününde terörü kadınların desteği ile çözeceğini söylüyor!!; Allah aşkına  Recep Tayyib ERDOĞAN Rabbimiz ile baş başa kaldığında bir kez kendini sorgula ve adalet eşitlikte kalbin rahatsa yoluna bildiğin gibi devam et Taahhüt mağdurlarının bir kez ne durumda olduklarını düşün......... bu yazıyı başbakanımız okumasada birileri İnşaallah iletir. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun İnşaallah.

    YanıtlaSil
  184. Sizler hepiniz dürüst durumu zorda olan borçlular olabilirsiniz ama piyasada o kadar dolandırıcı bedavadan geçinen evine gitseniz kimsede olmayan lüx eşyalara sahip vurguncu tip varki onlar için taahhüt inşallah kalkmaz piyasada bizimde çok alacağımız var . Bizide diğer alacaklılar taciz ediyor taahhüt bu ülkenin ekonomi sisteminin denge unsuru Alacaklılar olarak 4. pakette taahhüt hakkında bir düzenleme yapılmadan bu konunun artık kapanmasıdır. Dürüst insanlar içinse benim tavsiyem avukatlarla görüşüp ek süre almanız yeni taahhüt yaparak yapılandırma yapmanızdır. Biz avukatlarımıza durumu zorda olanlar için bu şekilde talimat veriyoruz. Amaç yolu tıkamak değil çözüm bulmak olmalı. Veya taahüt kalkmayıp bundan sonra alınacak taahhütlerde zaman taksit düzenlemesi getirilebilir mesela kişinin ödeyeceği taksit maaşının yarısından yüksekolamaz gibi ya da 50.000 tl üzeri taahhütler minumum 20 taksit olmalı gibbi vs bu tür seyler olmalı . bu tür düzenlemelerle yumuşatmalarla ara yol bulunabilir.İnşallah sizde kurtulursunuz hepinizi dürüst insanlarsınız kanımca ama piyasayı dolandırıp milletin hakkını yeyip elini kolunu sallaya sallaya gezen de çok dolandırıcı var bunuda unutmayın lütfen. iyi günler.

    YanıtlaSil
  185. arkadaşım öyle diyorsunda dolandırıcı olan zaten taahhüt vermiyoki taahhüt verenlerin hepsi zaten dürüst ve mazlum kişiler. rezil olmamak için taahhüt veriyo ama napsın işleri bozulmuş ödeyememiş.birde sen bunu hapse attırarak işini düzenini ve ailesini dağıtıyorsun.buna rağmen bu adam sana borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyorsun?
    hapiste borçmu ödenir??

    YanıtlaSil
  186. Murat Tergi kardeşim Benim bir milyon yedi yüz bin lira borcum vardı kaldı yüz yirmi bin lira oda yedi kişiye; ödemeyecek olana taahhüt verdiremezsin sende kendine göre haklısın benim de piyasada yediyüz elli bin lira dönmüş müşteri çeki alacağım var ama alamıyorum Asıl taahhüt kalkıp çek kalkmayacaktı çek evdeki masum kadınları bağlamıyor  garibanları bilinçli olmayan insanlarımızı bağlamıyor saygılarımla..

    YanıtlaSil
  187. murat bey bu insanlar kandırılarak taahhüt alınmış yada borçunu ödeyeceğinin hesapını yaparak taahhüde bulunmuş ama lakin işleri umtukları gibi gitmetiğinden ceza almışlardır.zaten borçunu ödemek istemeyenler asla taahhüde bulunmazlar bunu sen bilmezmisin ama lakin bu yasa siz ne derseniz deyin 1932 yılında yürürlüğe giren çağımıza göre olmayan yasadır.kimse borçundan dolayı hapis yatmamalıdır.50000 tl yi şu anki piyasa durumunda 20 taksitle hangi baba yiğit ödeyebilir zaten sizler böyle söylemlerle bu insanları kandırıp taksit yapalımda ödeyemezsen bana iletirsiniz ben o ay size yardımcı olurum savsataları ile insanlarımızı kandırarak yada imza attın bir şey olmaz diyerek bu insanların ceza almalarını sağlattınız.artık bu 340. madde yürürlükten kalkmalıdır.faiz ve tefeci lobileri insanlarımızın kanını emelerine son verilmelidir.insanlarımızın icralık olmasından bugün o avukatlar zengin vergi rekortmenleri oluyorlar bu nerden kaynaklanıyor çıkmışsınız bizler savsatalar savuruyorsunuz.yani burda gerçekleri sayın başbakanımız sayın adalet bakanımız görmüştür çünkü onların bu insanlar bir sözü vardır daha bir yıl önce sayın başbakanımız artık ülkemizde kimseler borçundan dolayı hapis yatmayacaktır demiştir ama lakin sayın başbakanımızın öyle detiğine bile başbakanımızı pişman ettiniz sizmi öyle diyen hemen 1932 yılında yürürlüğe giren 340. maddeye dayanarak insanlarımızı kandırıp her türlü imzaları alıp insanları hapislere atırdınız.ama gerçek yüzünüz ortaya çıktı artık gerçekleri herkese görme imkanı sağlattınız siz ne derseniz deyin bu yasa kalkacaktır.çünkü bu ucube yasasıdır.kimseler bu yasaya duyarsız kalamaz siz sanki bundan sonra bu insanlarımız kandırıp daha taahhüt alacağınızımı düşünüyorsunuz artık halkımız bilinçlendi.buda bu siteler sayesinde olmuştur.türkiye faiz ve tefecilerin ülkesi olmayacaktır artık insanlarımızın sırtından geçinme düzeniniz bitecektir.

    YanıtlaSil
  188. sevgili arkadaş

    YanıtlaSil
  189. sevgili arkadaşlar benim gecen sene 2012 ocakta k.maraş icra cezada davam vardı borcum 1.400tldi ben bunun 400 lirasını yatırdım ve davayı düşürdümdün sonrasını yatırmadım 1000 lirayı 1 sene oldu şimdi avukat bana tekrar davamı acar yoksa bu davanın üstündenmi devam eder uyapta e-devlette dava düşmüş olarak halen görünüyor başkada dava yok cezalık ama dün yani 9 mart cuma gunu polis bni telle aradı pazartesi karakola gel seni savcı çagırıyor dedi seni savcıya götürmem gerekli dedi şimdi bn ne yapmalıyım o polis infaz polisimi aradım       polisi dosya yanımda yok dedikarakollda dedi mesai bitti dedi pazartesi gel dedi sabah 8 de

    YanıtlaSil
  190. Siz hiç bir dolandırıcının taahhüt verdiğini duydunuz mu? Ödeme niyetinde olan insan taahhüt verir. Benim memleketimde 1.5 yıldır taahhütten yatan insanlar var. Daha 6 ay yatacak. Ben kendimden örnek vereyim. Bende batan bir esnafım ve bankalardan evime yaklaşık 20 kez hacze geldiler. Hiçbirine bir taahhüt vermedim. Bir şahıs borcuna ise ödeyebilirim niyetiyle taahhüt verdim ve ama işler planladığımız gibi gitmediği için ödeyemedim. Avukatı dava açtı ve 3 ay ceza çıkarttı. Ama şunu ifade edeyim ceza çıkartmış olsa bile ben o borcu hapis cezasından çekindiğim için değil ödemem gerektiği için ödeyeceğim inşallah. Yaklaşık 1 yıldır yakalanmadım. Kahramanmaraş olayı nedeniyle gittim orada teslim oldum ve bir gece cezaevinde misafir oldum ve denetimli serbestlikten yararlanan bir hükümlü oldum. Bana ceza çıkartan tarafa da sayenizde cezaevinide gördük diye mail gönderince hemen şikayetlerini geri çekerek ceza mı düşürdüler. Kendilerinden Allah razı olsun. Mail göndermemin sebebine gelince, polis beni yakalamış olsaydı ve acaba beni göz göre göre cezaevine göndereceklermiydi? Anladım ki; adamların niyeti beni cezaevine göndermek değilmiş. Çünkü cezaevine girdiğim öğrenilince acil olarak şikayetlerini geri çektiler. Denetimli serbestlik nedeniyle haftada 2 kez polis merkezine imza vermekten de kurtulmuş oldum.

    YanıtlaSil
  191. ahmet yıldız9 Mart 2013 14:02

    borcumu ödemek için herşeyimi sattım elimde ekmek alacak param kalmadı şahıslar hariç bankalara ödediğim para yaklaşık 700 bin tl. ödediğim faiz borcumun 2 katı olmuştur sattığım evimin parası şimdi elimde olsaydı bana 3 defa sermaye olurdu fakat biz borç ödemek için kendimize 1 kuruş ayırmadık şimdi durumum ne biliyormusun işsiz yöğmiyeyle iş arayan çocuğunu 6 tl dolmuş parası bulamadığı için okula gönderemeyen bir adam kalan 5700 tl borcuma AVIKAP efendi 51 000 tl istiyor hangi AVIKAPLA anlaşayım

    YanıtlaSil
  192. MURAT TERGİ ARKADAŞIM'A YANIT

    Herkesin size verecek cevabı çok.Hepimiz mağsuruz sizde mağduesunuz.
    Bizim alacaklarımız yok mu ? Sadece mi Borçluyuz HAYIR ama bizde alamadık paramızı
    bizde alacaklarımıza güvenip taahhüt verdik güvendik.

    Sonuş benim alacaklım bana taahhüt vermedi PEKİ BENİM O ZAMAN SUÇUM NE ?

    Adam Geziyor ben KAÇAK VEYA MAHKUMUM.Peki bu ADALET Mİ ?

    İşte biz bunun düzeltilmesini istiyoruz.

    Peki icra dairesi taahhüd verirken size ne kadar ödeyebilirsiniz diye sormuyor gücünüz nedir diye sormuyor alacağını alamamışsin onu sormuyor En fazla 8 ay 8 taksit yapılıyor
    ee 20.000 TL borcunuz olsa ayda diğer masraflar dahil 3.000 TL taksit ödemek zorunda kalıyorsunuz PEKİ BUNU ÖDEYEBİLECEK KAÇ KIŞININ GÜCÜ OLABİLİR ?

    Olmayıncada KESİN HAPİS GÖRÜNÜYOR.BİLE BİLE LADES.

    O zaman borcunu ödemiyenleri herkesi tutuklayın ADALET BULSUN.

    İşte bizim isyanımız haksızlığımız ADALET İSTEYİŞİMİZ BU.

    Yoksa borcumuzu tabiki ödeyeceğiz KULDAN DEĞİL ALLAHTAN KORKTUĞUMUZ İÇİN İMKANLARIMIZ ÇERÇEVESİNDE ÖDEYECEİZ.

    Ben şahsım borcumu birkez ödedim.Yapılandırdım yine aynı mıktar çıktı.Dört taksitte ödedim.(Aylık 13.250 TL ) Adam ödeyemediğim her taksit için % 10 faizinide aldı iyi bir işyerinde maaşla çalışıyodum beni geldi tehdit etti hapse attırırım dedi bende öyle bir şey yaparsan hiç paranı ödemem dedim o halde iken hapıs kararı çıkarttı.Eşimden boşandım.Son çare bende yurt dışına çıktım.

    Şimdi sana soruyorum ey MURAT TERGİ bana bu zülüm reva gerek varmıydı ?

    Sana Soruyorum MURAT TERGİ burda iyi niyet nerde ?

    Ben mağdur değilimde kim mağdur ?

    Burda işte hep hayat hikayesi dürüstlükten kenidini HAPİSE KADAR ATACAK YÜREKLİ İNSANLAR VAR.

    YanıtlaSil