Taahhüdü İhlal Cezalarının Kaldırılması Kanun Teklifi

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesi, taahhüdü ihlal suçu kanun teklifi, taahhüdü ihlal suçu 4.paket, 4. paket taahhüdü ihlal suçu, İcra Ceza Mahkemeleri taahhüdü ihlal zaman aşımı, taahhüdü ihlal zamanaşımı, tazyik hapsi mağduriyetiİcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal suçu" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir.

TÜRKİYE BUYUK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
"İcra ve İflas Kanunu" İle Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi gerekçesi ile ekte sunulmuştur.
Gereğini saygılarımla arz ederim.
09.07.2012

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili

İCRA VE İFLAS KANUNU İLE ADALET BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 ncı maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 5- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 346 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca icra mahkemelerince "tazyik hapsine" ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanunun 12 nci maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanır ve değerlendirilir.
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE
Borcunu ödeyemeyenlere uygulanan "tazyik hapsi" sıradan insanları üç aya kadar cezaevine göndererek hayatlarını kâbusa çevirmektedir. Her yıl istatistiklere girmeyen 100 bin kişi ne olduğunu bilmeden imzaladığı taahhütler yüzünden "gölge mahkûm" oluyor.

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir. Çünkü 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan tüzükle "tazyik hapsi" kayıtları adli istatistiklerde de yer almamaktadır.

Kendilerini savunamayacak durumda olan sıradan insanların hayatlarına sokulan hapis
cezaları Türkiye'de yılda en az 100 bin kişinin hayatını alt üst ediyor. Sorumsuzca kullanılan "taahhüdü ihlal" cezası ya da "tazyik hapsi" 1932 tarihli bir yasaya dayanıyor. Alacaklı ile borçlunun karşılıklı oturarak yaptıkları ve icra müdürünün de onayladığı sözleşmenin ihlaline dayanması gereken bu ceza, kapısına haciz için dayanılan borçlulara "borcumu dört ay içinde ödeyeceğim" diye imzalatılan bir kâğıt parçasına dayanıyor.

Sıradan insanlar imzaladıkları bu kâğıt parçası yüzünden 90 gün boyunca hapise girmekte, hiç tanımadıkları, bilmedikleri bir dünyayla tanışıp kendilerini haraç verdikleri, itilip kakıldıkları, adı konmayan kurallara uymazlarsa ölümle tehdit edildikleri cezaevi kâbusunun ortasında buluvermektedirler.

Bu kanun teklifi çalışma hayatını sürdürmekteyken herhangi bir şekilde işsiz kalan veya çeşitli nedenlerden dolayı (ekonomik kriz, doğal afet vs) borcunu zamanında ödeyememiş insanların hapis cezasıyla karşı karşıya kalma mağduriyetini önlemek amacıyla hazırlanmıştır.

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 inci maddesi yürürlükten kaldırılarak "tazyik hapsi" mağduriyetinin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna ek madde eklenerek icra mahkemelerince tazyik hapsine ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanun maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 1- Yürürlük maddesidir.
MADDE 2- Yürütme maddesidir.

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili
E-Posta: bilgi@faiktunay.com.tr
Twitter: twitter.com/FaikTUNAY
Facebook: www.facebook.com/FaikTUNAY
Meclis Telefonu:(0312) 420 62 72 - (0312) 420 62 73

2.899 yorum:

  1.  Teşekkürler Emin Şahin arkadaşımız teşkkürler. TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALISI binlerce arkadşımızında, sizden ve bizlerden çokça beklentileri var. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. değerli arkadaşım polis memuru  ev araması için savcıdan izin alması lazım ( iyi oku )  AMA polis izinsiz bir eve girerse o evden ya suç aleti veya suçlu yani eli boş çıkarsa ve hiç suş konu olmadan  bulmadan çıkarsa vay haline

    YanıtlaSil
  3. taahhüd magduru30 Aralık 2012 21:05

    giriyor kardeşim ya başıma geldi kaç kere 

    YanıtlaSil
  4. taahhüd magduru30 Aralık 2012 21:07

     aradı abi ilgine teşekkürler gereğini yapacağım 

    YanıtlaSil
  5. gec gelen adalet30 Aralık 2012 22:06

    sevgili arkadslar sene sonu olması sebebiyle yollarda metro girişlerinde sokak köşelerinde herkezi çeviriyor polis bugun yarın çok dikkatli olun bu ucube yasa ALLAHIN izniyle biticek.

    YanıtlaSil
  6. az çok anladım teşekkürlerimi sunuyorum değerli kader arkadaşlarım...

    YanıtlaSil
  7. abi aynı şekilde bende....biliyosun.saygılarımla...

    YanıtlaSil
  8. şimdi senin anlıyacağın türden yazdım artık anla ok.

    YanıtlaSil
  9. Yakalandım ve savcılıkta on gün süre verildi ama teslim olmadım. Okuduğuma göre tekrar yakalanırsam birada on günlük süre verilir yazıyor doğrumu acaba? Herkese teşekkürler Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  10. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın.

    TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, mücadeleli, sıkıntılı, üzüntülü ve halen bir kazanım elde edemediğimiz bir yılın sonuna geldik. Yıl boyunca yapılan mücadelemizde, ancak; eve gelinen hacizler bakımından kazanımlar elde ettik.  TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, sadece ve sadece, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine geçiş izni alabildik.

    Evet bu anlamda yeterince katılımcı olamadığımızı, bazı arkadaşlarımızın kendi sorunları bitince mücadeleden çekildiğini gördük.

    Buna rağmen; onlarca dosyayı, bilgi ve belgeleri, dilekçeleri, mesajları ilgili yer ve yetkililere gönderip, ilgili yerlerle telefon görüşmelerimizide yaptık.

    Hiç değilse bir kaç kez Ankara'da bulunan SERPİL Hanım arkadaşımız, elinde dosyalarla TBMM'si ziyaretlerini yapmıştır. Bazı sayın Milletvekillerimiz TBMM kürsüsünden bu kanayanyarayı dile getirmişlerdir.

    Peki artık, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından mücadeleden vazmıgeçeceğiz? Elbetteki hayır. Yarın tatil ama, çarşamba gününden itibaren, kaldığımız yerden, imkanlarımız ölçüsünde, daha doğrusu olmayan imkanlarımızla, mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz.

    Değerli arkadaşlar. Özellikle bu anlamda Ocak ayı çok ama çok önemli bir ay olma niteliğini taşımaktadır. Bileceğiniz üzere 4. Yargı Paketi Ocak ayı içerisinde TBMM'den geçecektir. Bir şekilde, bu paket görüşmeleri yapılırken, kendimizden söz ettiremezsek, ya bir erteleme, ya kısmi olarak idari para cezası, ya cezaların tamamen kaldırlılması veya 90 gün cezanın net bir şekilde üç beş güne düşürülmesini elde edemez isek, bilinsinki; artık, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bir başka baharda görüşülmek üzere, tozlu raflara kaldırlır.

    İşte bu duygu ve düşünceler ile yeni yılın,  ülkemiz, dünyamız ve özellikle, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN dolayı mağdur olan arkadaşlarımız bakımından,

    özgürlüklerin, sağlığın, huzurun, mutluluğun ve bol kazançların geldiği bir yıl olsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımla. 31.12.2012


                                                                                 İçinizden Biri - Dava Arkadaşınız
                                                                                          Barışçı - Mersin.
                                                                                                   9,26

    YanıtlaSil
  11. şahin NY732644431 Aralık 2012 09:53

    DEYERLİ ARKADAŞLAR   SORUNU  OLAN VEYA  OLMAYAN  ARKADAŞLARIMDAN RİCA EDİYORUM HASAN ABİNİN DEDİGİ GİBİ OCAK AYINI ÇOK İYİ DEYERLENDİRMEMİZ LAZIM  ZATEN BU 4 YARGI PAKETİNDE BELLİ OLACAKTIR NE OLACAGIMIZ  HİÇ  OLMASA SON KEZ ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ  YAPALIM  BURDA KİMSEDEN MADDİ ANLAMDA BİRŞEY İSTEN MİYOR BİRAZCIK FEDAKARLIK İSTENİYOR   BUNU DA  ESİRGEMEYELİM LUTFEN ÇOK DEYİL ŞU OCAK AYINI GUZEL DEYERLENDİRİP SESİMİZİ  DUYURMAMIZ LAZIM HERKESE SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM DEYERLİ DAVA ARKADAŞLARIM İNŞ HASAN ABİNİN DEDİGİ GİBİ BU GEMİYİ  HEP BERABER KARAYA ÇIKARACAGIZ HERKESE  SAYGILAR VEDE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  12. Evet değerli arkadaşımız evet, hep birlikte ve beraber. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  13. hasan abi asi arkadaşımızın telini biliyormusun bende vardı tel calınınca kayboldu 

    YanıtlaSil
  14. ahmet yıldız31 Aralık 2012 12:22

    yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar başta sağlık ve özgürlük dolu günler dilerim

    YanıtlaSil
  15. ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  16. Aynayız birbirimize... Ne düşünürsen benim için.  Görürsün aynısını suretimde diyerek SELAMLIYORUM GÜZEL GÖNÜLLERİNİZİ. Bana göre insanoğlu konar göçer, göz görür, dil kelam eyler. Vardır  elbet bir hayır yaşanan her şeyde. Güzel bakalım, güzel düşünelim, güzel söz söyleyelim, Açılsın yepyeni bir yol önümüzde diyerek SEVGİYLE KUCAKLIYORUM HER BİRİNİZİ. Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Mutlu yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Yeni gördüm kusura bakmayın. Bendeki kayıtlı olan doğru ise; 0 542 463 56 43 Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  18. Kaybedilenleri, pes edenleri, yılgınlıkları görmekten çok üzdü, yapılan çekişmeler.bir olmayı başarmak için yürekten istemek, dosdoğru olmak gerekiyor bilinsin.küçük hesapları olanlar, özgürlükleri için mücadele eden bu camiada hesap alamayacaklarını ve gizlenemeyeceklerini de görsün.
    Kimse kimseyi dışlamasın, yargılamasın, kınamasın.
    Ama bir arada olmanın amacının hepimiz için aynı olduğu doğrulansın.
    Bunu doğrulamayanlar kalbini kandırmasın.
    Bizi kandırmak kolay elbet.
    Ama mumu çabuk söner
    Kimse sönen mum olmasın.

    Yeni yılda gönlümüzdekileri başarabilmek, hayata tutunabilmek, özgürlüğü kaybetmemek, keşke dememek için, mücadele edecek zamanı ayırın kendinize..Adaletin hakim olduğu bir Türkiye olsunEzik, dışlanmış, gözlerini para hırsı bürümüş, sonradan kondu ağzı ile konuşan hukukçuları hiç olmasınOnurlu ve bilge hukukçuları düzineleri geçsin, on binler olsunGüzel gelsin yeni yıl, huzur, özgürlük ve sağlıkla gelsin,Nice yıllara sağ salim ulaşmak dileğimleÖzgürlükleri için mücadele eden,  bu mücadeleye katkıda bulunan tüm site müdavimleri ve ailelerinin yeni yılını kutluyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum    

    YanıtlaSil
  19. Cüneyt Hocam (Pirimiz) Dava sitemiz (Baba ocağı dergahımız) yıllardır birlikte mücadele verdiğimiz değerli dost arkadaşlar, Cüneyt Hocam'ın(Pirimiz)  bu yazı ve yorumu nedeniyle, bir kez daha tüm arkadaşlarımın yeni yıllarını kutluyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  20. YENİ YILIN TÜM SİTE ARKADAŞLARIMA VE TÜM İNSANLIĞA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLER SORUNSUZ UMUTLU VE MUTLU NİCE YILLAR DİLERİM.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  21. herşeyi yapmaya hazırız bizi yönlendirin bence ilk olarak fiziki anlamda bir araya gelmeliyiz bunuda hasan bey emin bey sibel hanım ve ayşegül hanım organize edebilirler 

     saygılarımla

    YanıtlaSil
  22. abi size arama izni gösterdilermi ve hangi ilde ikamet ediyorsunuz

    YanıtlaSil
  23. Saygıdeğer Site Yöneticileri, müdavimler ve mağdur arkadaşlar; 
    Yeni yılınızı kutlar, Sağlık, mutluluk, huzur, barış, başarı ve özgürlüklerle dolu adaletli bir yıl geçirmenizi temenni ederim.Sevgi ve SaygılarımlaTarkan

    YanıtlaSil
  24.  Bir yılı daha tüketmenin hüznü yerine, bir yıldan daha kurtulmuş olmanın
    sevincini yaşamayı tercih ediyoruz.. Nediyelim, gelen gideni aratmasın!
    İyi seneler..

    YanıtlaSil
  25. sayın sayfa sakinleri yeni yıl'a sağlık sıhhat ve tüm borçlu ve taahhüt ihlal suçu ile aranan tüm kardeşlerim ailesi ile birlik nice yıllara dileğim ile yeni yılınız hayırlı ve uğurlu olsundeğerli arkadaşlar 02.01.2013 günü bursa as. TV. ' İZMİR BAROSUNUZ DEĞERLİ AVUKATLARINDAN SAYIN  D....... A.......... bey ve ben EMİN ŞAHİN  mağdur arkadaşımız İSHAK ........ bey tüm MAĞDUR kardeşlerimiz için çok sıkı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.  sayfa sakinlerinin bilğisine

    YanıtlaSil
  26. herkesin yeni yılını kutlar sevgi ve mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil
  27. Allah razı olsun saygılarımla

    YanıtlaSil
  28. sayın :  alpeeren bey benim yapabilceğim bir şey varsa başım gözüm üstüne

    YanıtlaSil
  29. değerli arkadaşlar 02.01.2013 günü izmirden bursaya saat 04.00   K.... K.. turizimle ben ve İZMİR BAROSUNUN DEĞERLİ CEZA AVUKATLARINDAN sayın D...... A.......'e  beraber sizler için yollara çıkıp allah nasip ederse saat saat 09.45 civarı bursadayız sayfa sakinlerinin bilğisine



    Aynı şekilde taahhüt ihlal şucundan ceza almış değerli kardeşimiz  sayın İSHAK ...... bey denizli' den 01.01.2013 günü  saat 23.55   P.............. truzimle yollara düşüp 02.01.2013 günü saat 08.00 bursada olaçaktır  hep beraber buluşup müsait bir yerde veya zamanda AYŞEGÜL kardeşimizle beraber AS tv. ' siz değerli TAAHHÜT İHLAL' e mağdur olmuş  kardeşlerimizin hep beraber haklarını aramak için elimizden geleni yapacaz                 


    SAYFANIN BİLĞİSİNE

    YanıtlaSil
  30. herkese nice mutlu yıllar arkadaşlar ben 3 ay ceza aldım suan sincan açık ceza evinde yatiyorum izin verdiler evime geldim allah herkesin yardimcisi olsun son 45 günüm kaldı allah belasini versin bu yasayı çıkaranın da suan yasayı cekmeyenlerin de hepinice iyi eglenceler :(

    YanıtlaSil
  31. SAYIN ercan


    sayfada bana ulaşmak istemektesiz ercan bey yasli-kartal@hotmail.com  faceden mesajla tel. bırak ben ararım iyi seneler

    YanıtlaSil
  32. Ahmet Vahap ULUSOY1 Ocak 2013 10:36

    MERHABA DOSTLAR  Son 2-3 yıldır Yılın ilk zamanları mağdurlar için hep olumlu geçmiştir.2009 yılı Aralık sonlarında yürürlüğe giren 5941 sayılı yasa ile binlerce Çek Mağduru Cezaevlerinden çıkmıştık Bir kısmımız 2010 yılbaşını ailelelerimiz ile geçirdik işlemleri uzayanlar en geç Ocak 15'te özgürdü.2012 yılı başlarında Gudubet Çek'e hapis cezası tamamen sonlandı ve yine Binlerce Mağdur Cezaevlerinden çıktı.2013 yılının ilk günlerininde Taahhüt Mağdurları için Hayırlara Vesile olması Cezaevinde olan ve Kaçak yaşayan Mağdur Dostlarımızın bir ana önce Özgürlüklerine kavuşması en büyük dileğimiz.İYİ SENELER

    YanıtlaSil
  33. merhaba arkadaşlar yeni yılın ilk günündeyiz umarım bu yıl geride bıraktığımız yıldan çok daha güzel günleri getirir bize sıkıntılarımızı acılarımızı 2012 de bırakmış olmayı diliyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  34. Emin Şahin arkadaşımız, gerek sizin; gerek arkadaşınız olan adını bilmediğimiz Sayın Avukat'ın, gerek katılımcı olacak olan mağdur arkadaşımızın, gerek; AS TV program yapımcısı Sibel Hanım'ın, gerek; Ayşe Gülşen arkadaşımızın,

    TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI konusunu en iyi şekilde anlatıp, gerekli yerlere gerekli mesajları vermiş olacaksınız. Şimdiden; emek, katılım, bilgi ve çalışmalarınız için, binlerce arkadaşımız adına, teşekkür ve saygılarımı gönderiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  35. Emin bey bunca insanın duasını alırsınız allah bu iyi niyetinize karşılık 2013 te ne diliyorsanız rabbim size nasip etsin saygılarımla.dualarımız sizinle.

    YanıtlaSil
  36. Sn.Emin Şahin sayfaya ilk geldiğimde yorumlarınızdan dolayı sizden nefret etmiştim,ün geçtikçe asil bir insan olduğunuzu yazılarınızdan görünce saygım daha arttı.Amacınız insanlığa vede mağdur olan etrafında kimsesi kalmayan insanlara yardım etmek ibadetlerin en makbulüdür,buyurduğunuz gibi kas hastalığından eşimin yakın bir akrabasını  2 ay önce kaybettik,ama öyle bir garip ülkede yaşıyoruzki bu zavallı çaresiz insanlardan bile nemalanan o ruh hastaları rantçılar bile onların sırtından para kazanmaya çalışıyor o parayıda çoluk çocuğu ile yiyorlar bu nasıl biz düzen allah bunları kahretsin.gerek siz gerekse HASAN SIĞIRCI kardeşimiz kendinizi bu mağdur insanların hizmetine adamışsınız,ben dün HASAN SIĞIRCI beyi telefonla aradım arkadaş  bu kadar hizmetiniz dokunuyor benim size bir iyiliğim dokunabilirmi maddi ve manevi arkadaşımızın konuşması aynen şöyle abi sen kapat zaten mağdursun konturun gitmesin ben arayayım dedi bu ne demek arkadaşım bu arkadaşımızın bu davranışının onurlu duruşuna bakarmısınız o kadar duygulandımkı,gerek siz gerek bayan arkadaşlar gerek bu sayfa yöneticiler ve sayfaya yorum yapan arkadaşlar kendilerini bu mağdurları hizmetin hiçbi,r menfaat beklemeden yaptıklar bu hizmetlerinin karşılıklarını yüce rabbim tarafından kat kat verilsin inşallah çoluk cocuğumuzun ve bizim dualarımız sizinle allah yardımcınız olsun değerli dostlar.

    YanıtlaSil
  37. Emin Bey merhaba size ulaşmaya çalışıyorum ama telefonunuz sanıyorum kapalı umarım görür ve bana dönersiniz yarın ki programımızı belirleriz.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  38. Ayşe Gülşen kardeşim yeni yılınızı en iyi dileklerimle kutluyor bu mağdur insanların sesi kulağı dili olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum o kahraman yüreğinize sağlık bacım benim allah 2013 te dileğiniz varsa hepsini nasip etsin dualarımız sizinle allah sizlerden razı olsun saygı ve sevgilerinle

    YanıtlaSil
  39. selam
    dostlar hepimize mutlu borçsuz hapis cezası kalkmış bir sene diliyorum. 

    YanıtlaSil
  40. iyi dileklerinize bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum ben bu sitede uzun yıllar mücadele etmiş arkadaşlarımın büyüklerimin başlattıkları mücadeleye elimin el verdiği ölçüde katkıda bulunmaya çalışıyorum daha önce de söylediğim gibi dert hepimizin derdi kurtulacaksak hep beraber kurtulacağız deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi bir arkadaşımız bile mücadelemizden paylaşımlarımızdan fayda sağlasa bunun mutluluğu yine hepimize yansır yineliyorum 'ben bize ve rabbimin yardımlarına güveniyorum' sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  41. bir sorum var
    25 aralık ta taahhüdü ihlalden hapis cezası aldım. ifadem de ödeyememe sebebimi açıkça ifade edip araştırma yapılmasını istememe rağmen 1 duruşma sonra ceza aldım. ben itiraz dilekçeme 19 mayıs 2011 Simav depreminde hasar gören mağazanın resimlerini ve deprem raporunu koymak istiyorum. zaten depremden sonra işyerimi kapattım. resim ve raporu itiraz dilekçeme koyabilir miyim.
    aynı dosyayı Yargıtay'a da göndermek istiyorum. gönderebilir miyim.

    YanıtlaSil
  42. ALLAH RAZI OLSUN KARDESİM  BU İHLAL CEZASINDA COK MAGDUR ARKADAŞLAR VAR .TÜM    EMEGİ GEÇEN ARKADAŞLARA SLAMLAR.

    YanıtlaSil
  43. emeğinize şimdiden sonsuz teşekkürler allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  44. hasan abi - devrim bey - ayşegül hm. - tarık bey - bana ulaşın çok acil benden ve avukatdan değil

    YanıtlaSil
  45. HASAN ABİ lütfen mesajımı okur okumaz bana ulaş acil durum....!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  46. ARKADAŞLAR ciddi bir sorunumuz var tv programına katılacak arkadaşımız son dakikada vaz geçti çok acil yarın ki programa katılacak bir mağdur gerekiyor yol masrafları karşılanacak lütfen bir tane yürekli mağdur çıksın böyle yapar elimizi taşın altına koymazsak daha çok canlar yanacak bir tane YÜREKLİ MAĞDUR ARIYORUM

    YanıtlaSil
  47. sayın:  azra


    sizi açıkca anlamak isterdim ama sorunuz yarım sanırım 2011 simava depreminden sonra taahhüt vermiş iseniz bu geçerli mazaret sayılmaz önce bunu anlayın keşke dava önce tanışsaydık ve sizin taahhüt 'ü ( iyi dinletin ) İCRA MÜDÜRLÜĞÜN DAİRESİNDEMİ verdiniz yoksa haciz esnasında evde iş yerinizdemi verdiniz buna eğer icra müdürlüğünde vermişseniz hata çıkmaz yok haciz esnasında evde veya işyerinde vermişseniz bir eksiklik buluna bilirdi




    şimdi siz duruşmaya katıldıldınızmı katılmışsanız karar yüzünüze okundu ve itiraz süreniz yarın son bir şekilde itiraz edin yok siz duruşmaya gitmediyseniz bana bir şeklde ulaşn ama görüşelim benim tel hasan bey- ayşegül hm- devrin beyde - tarık bey vardır olmadı yasli-kartal@hotmail.com  facebook mesaj bırakın ulaşırsınız bir sorunuzda yargıtay'a temyiz edebilirmiyim diye soruyorsunuz temyiz etdiğiniz bir üst mahkeme red ederse hakkınızda yakalama ilamatı çıkar siz gene yargıtaya gönderirisiniz ama yakalama ilmatı beklemeye alınmaz SAYIN AZRAA 

    YanıtlaSil
  48. ayşegül hanım ulaşan oldumu size bizde o mağdurlardanız annem katılmak istiyor ama yetişebilirmi sakaryadan çünkü avukat tam bir kumpasa getirmiş 

    YanıtlaSil
  49. iyi akşamlar program yarın 3 te bursa as tv stüdyolarında gerçekeştirilecek yetişebilirseniz büyük katkı sağlamış olursunuz

    YanıtlaSil
  50. ayşegül hanım ulaşan oldumu size bizde o mağdurlardanız annem katılmak istiyor programa sakaryadan yetişebilirmi 

    YanıtlaSil
  51. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Ayşe Gülşen ve Emin Şahin arkadaşlarımızla ayrı ayrı görüştüm. TV yapımcısı arkadaşla görüşülmüştür. Bu program öyle veya böyle, buraya kadar geldikten sonra yapılacaktır.

    Emin Şahin ve avukat arkadaşı programa katılacaklardır, ancak; konuklar içerisinde, gerçek bir mağdur arkadaşımızın olması, programa renk katacaktır. Katılımcı olmak isteyen bir arkadaşımız olursa, sitemiz vasıtası ile Ayşe Gülşen arkadaşaımıza ulaşabilirler.

    Yarın program başladağında seyredelim, seyrettirleim ve durum değerlendirmesi yapalım. Program bittiğinde yapımcı arkadaşımızla görüşeceğiz, bana programın cd'si gönderilirse, iş yerimdeki servet arkadaşımla çalışmasını yapıp, sitemizde; gereğinde tekrar tekrar yayınlanmasını sağlıyacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  52. ayşe hanım annem orasını bulabilirmiyim diye teredüt ediyor aslında katılmak istiyoruz geçekten  çok zor bir durumdayız avukat çok kötü niyetli alllah yar ve yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  53. as tv stüdyoları bursa terminalinin karşısına denk geliyor biz sizi karşılayabiliriz

    YanıtlaSil
  54. sayın mağdur


    varın biz saaat 09.30 veya 10.00 bursada olacaz şayet bizden önce gelirse anneniz kamil koç truzime sorsun  izmir saat 04.00 kalkan otobüsün bumu diye biz  en önde 3 ve 4 kotukda gelecez adım zaten belli emin şahin bey desin yeterli olmadı hasan abini ara o bizi arar hasan abinin tel. yoksa hasan abin yazar buraya sen hiç merak etme sadece annen gelsin yeter kardeşim ok

    YanıtlaSil
  55. sayım mağdur


    bakın  mağdur  benim resmimim üzerine tıkla facebook çıkar oraya bana telefon numaranı mesajla yaz gönder  ben seni arıyayım olurmu

    YanıtlaSil
  56. sayım mağdur bakın  mağdur  benim resmimim yanıda EMİN ŞAHİN üzerine tıkla facebook çıkar oraya bana telefon numaranı mesajla yaz gönder  ben seni arıyayım olurm

    YanıtlaSil
  57. arkadaşla şu anda stv de ekp 1 dizisi var tam bizim konuyu seneryo apmışlar.bu vatan ve millet uğruna ayağına kaybden gazinin evine hacze gelip ameiyat olacak annsinin tüm eşyalarıa hacz ediyorlar gazi arkadaşlaryla beraber bankaya soyma girişiminde ilgisine çeken rkadaşla stv ye bkabilir.

    YanıtlaSil
  58. tahahhüt maduru isimli bey ben giderim demişti

    YanıtlaSil
  59. maalesef o arkadaşımızın eşi de bugün içeri alındı o yüzden katılamıyor

    YanıtlaSil
  60. ayşe hanım tahahhüt maduru isimli arkadaşımız ben katılırım demişti

    YanıtlaSil
  61. bey efendi hasan bey ayşe hanım veya emin beyle irtibata gecin lütfen 

    YanıtlaSil
  62. alpeeren sen gelirmisin sen ceza aldın ama yakalanmam yok daha gelirim dersen seni ararım

    YanıtlaSil
  63. sn Şahin size yasli-kartal hotmail adresinize bir mail attım,cevap verirseniz sevinirim.Saygılar..AASAA

    YanıtlaSil
  64. yolladım emin bey

    YanıtlaSil
  65. benim pek öyle teknoloji bilğim yok adımın üstüne tıklayın facebook mesajla yaz cevaplıyayım mail lerimi sekreterim biliyor o anlıyor o zaman perşembeyi beklesin

    YanıtlaSil
  66. emin bey ben gelmeyi çok istiyorum ama ilk davamdan aranmam var size bahsettigim ikinci dava

    YanıtlaSil
  67. merhaba Emin Bey,izninizle  sizlere bir sorum olacak,icra hukuk mahkemesinde emekli maaşımdan haczin kalkması ile ilgili kararı karşı taraf süresi içinde temyiz etmedi ve kararı ilgili icra dairesine götürerek fek yazısı alındı ve maaştan haciz kalktı.Ancak şimdi e devletten baktım yaklaşık 3 ay sonra açıklama bölümünde dosya yargıtayda yazıyor.şimdi, maaşımdaki haciz işlemi ne olacak? maaşımın yargıtay sonuçlana kadar tamamını alacakmıyım? cevap verirseniz sevinirim. iyi yıllar.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  68. 2011 depremden once taahut verdım.durusmalara katılmadım.telefonla bılgı aldım mahkumıyet verıldıgını soyledıler.

    YanıtlaSil
  69. sayın sadona



    anladığım kadarı ile siz davayı kazandınız (zaten kazanırsınzı ) emekli maaşınızda muvakat haczini kaldırdınzı mahkeme karar ile doğrumu o kararı mahkemeye götürdünüz ilğili icra müdürlüğü size emekli maaş haczi fekki yazısını verdi sizde emekli tahsisler daire başkanlığına gönderdinzi demi bunlar doğru demi sizin sorunuz dava dosyası yargıtaya gitti gelesiye kadar ben emekli maşımı tam alaçaklmıyım demi cevap veriyorum O MAHKEME KARARI SİZİN LEHİNİZE SONUÇLANAÇAK VE SİZ O TEMYİZ GİDEN KARAR GELESİYE KADAR DEĞİL SİZ FEKKİ YAZZISI EMEKLİ KURUM ALDIĞI GÜNDEN İTİBAREN MAAŞ TAM ALAÇAKSINIZ RAHAT OLUN YARGITAY KARARI SİZİ ETKİLEMEZ

    YanıtlaSil
  70. ben bursadan serkan yarın gelcek arkadasları terminalde karsılayabilirim arabam var gerekirse kalcak yerde temin ederim

    YanıtlaSil
  71. ben bursadan serkan yarın gelcek arkadasları terminalde karsılayabilirim arabam var gerekirse kalcak yerde temin ederim

    YanıtlaSil
  72. sayın eslem bey

    çok tşk ederiz biz günü bir dönecez

    YanıtlaSil
  73. .elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım sizi karsılayacak yoksa seve seve gelirim as tv ye götürürüm sonuçta bizler için geliyosunuz bu arada bende tahüt magduruyum 13 gün sonra 2 sene doluyor

    YanıtlaSil
  74. desteğiniz için teşekkür ederiz size ulaşabileceğimiz bir tel no  paylaşırsanız gerektiğinde arayabiliriz

    YanıtlaSil
  75. çok teşekkürler dediğiniz gibi oldu.İcra hukuk mahkemesinin kesin kararını 2 ay sonra temyiz edebilirlermi ? Aydınlattığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  76. 05310280268 cagrı atın kaydedeyim bilmedigim numarayı acmıyorum yoldan geliyosunuz ne bilim kahvaltı falan ne gerekiyosa seve seve yapmaya hazırım bursanın en işlek yerlerinde dükkanlarım vardı 2 senedir kacak olarak yasıyor ve hiç bi iş yapmıyorum

    YanıtlaSil
  77. sayın sadona


    temiz olur sebebi şudur mahkemde karar duruşmasında kararı okursanız şöyle yazar ( gerekçeli  karar tebli oldukdan 8 iş gününe kadar yargıtaya temyiz edebilir )  demekki gerekçeli karar geç yazılmış ve tebli daha sonra olmuş tur yani senin anlıyacağın diyelim duruşma günüden iki ay sonra taraflara tebli oldu

    YanıtlaSil
  78. sayın ESLEM 2001



    ben sizin telefonunuzu  aldım yarın size mesajla çeker sonra grş ok.

    YanıtlaSil
  79. ok uzun uzun caldırın malum geceleri uyku tutmuyor

    YanıtlaSil
  80. ben almanyadayim 4 tarafim borc batagi yürek var .anam babam yasli birde kiz cocuk es kayin valide var iceri girdimmi bunlare tekrar üzülür bu sefer dayanmazlar .aslinda bana telefonla görüsmek daha iyi teferruatli bilgi veririm

    YanıtlaSil
  81. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün ve tekrar hayırlı yeni bir yıl diliyorum.

    Emin Şahin arkadaşımızla biraz evvel mesajlaştık, yaklaşık olarak bir saat sonra Avukat arkadaşıyla birlikte Bursa'da olacaklar. Öğlen sonu saat: 15.00 civarında Bursa AS TV'de canlı yayında, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından katılımcı olup, sorunlarımızı dile getirmeye çalışacaklardır. İlgili TV programını hep birlikte takip edelim. Şayet canlı yayına dışarıdan telefonla katılımcı alacaksalar (Bunu, öğlen üzeri öğreneceğim.) en azından telefonla katılımcı olalım.

    Ne yazık ki, arkadaşlarımızın kendilerine göre haklı nedenlerinden dolayı, gerçek mağdur olan bir arkadaşımızın programa katılımını sağlayamadık.

    Allah hepimzin yardımcısı olsun, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  82. Emin Şahin arkadaşımız ve arkadaşı Av. Dündar Bey Bursa'ya ulaşmışlardır. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  83. ASTV'yi izlemek için; www.astv.com.tr adresi ile internet üzerinden tüm dünyaya yayınlarını ulaştırmaktadır. Türksat 2A-3AFrekans:11957Sembol:27500Fec:5/6Pol: Vertical (dikey) D-Smart 224.Kanal Kablolu Yayın (Bursa C-41) Karasal iletim ağ   

    YanıtlaSil
  84. Sirketortaklari_2 Ocak 2013 10:09

    hasan abi sana nasıl ulaşabilirim??

    YanıtlaSil
  85. Arkadasim zaten olan olmus hepimize devlet haini muamelesi yapiliyor.Daha ne olacak.bizi borclu görüpte olanaklarimizi elimizden alan ülke dogdudugumuz,yasadigimiz,hizmet ve vergisini ödedigimiz ülke olmamaliydi .Her seye ragmen yilmadim yasasin TÜRKIYE . ALMANYA dayim cezalarim cikmadan giris yaptim zaten isci pasaportum vardi.Avukatlar da olmayan paraya hizmet vermiyor. Su an ne kadar özggürüm onuda bilmiyorum.Benim durumumu nasil arastiricam hic bilgim yok .Esim felc kayinvalide akil hastasi  kizim üniversite  T talebesi borc yerine ancak giderlerimi karsiliyor kazancim.Siz bana yardim etmek istermisiniz.ALLAHA emanet olun.

    YanıtlaSil
  86. Hasan abiye 0506 99 239 55 nolu telden ulaşabilirsiniz 

    YanıtlaSil
  87. Ayşe Gülşen arkadaşımız, birçok yayın kuruluşunun, köşe yazarlarının bizleri hiçe saydığı bu dönemde, sizin girişimlerinizle bizlere yer verecek olan; Bursa AS TV yönetimine, programı yapacak olan arkadaşınız Serpil Hanım'a, programa konuk olarak katılacak olan, Emin Şahin arkadaşımıza ve arkadaşı Sayın Avukat Dündar Bey'e ve tekrar özellikle size, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN dolayı gerçekten mağdur ve perişan olan arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Allah sizlerden razı  olsun.

    YanıtlaSil
  88. Sirketortaklari_2 Ocak 2013 10:26

    Ayşe hanım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  89. nezaketin ve gönül zenginliğinle sen her zaman bize örnek oldun peki biz sana nasıl teşekkür edeceğiz abi teşekkür yeterli olacak mı rabbim Hanımağanı cennetinde ağırlasın sana da bir daha sıkıntı göstermesin allaha emanet ol abi.

    YanıtlaSil
  90. herkese hayırlı günler 

    YanıtlaSil
  91. ayşe hanım katkılarınızdan dolayı ve bu özverili duyarlı davranışınızdan dolayı kendi adıma size çok teşekür ederim iyiki varsınız 
    saygılar 
    serhat senle 

    YanıtlaSil
  92. saygı değer abim emeklerin çok büyük o yüzden sana teşekür edemiycem çünkü sana kabil kelimeler kifayetsiz kalıyor adını sen koy sağol abim 
    saygılar 
    serhat senle

    YanıtlaSil
  93. Hayırlı günler SERHAT SENLE arkadaşımız ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  94. ah be kardeşim ben teşekkür edilecek hiç bir şey yapmadım sizin yaptıklarınızın yanında benimkinin esamesi okunmaz burda asıl mücadeleyi uzun zamandır siz veriyorsunuz sadece mahcubiyetimizi asgariye indirmeye çalışıyoruz asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz saygılarımla

    YanıtlaSil
  95. SERHAT SENLE arkadaşımız, senin özverili çalışmalarını herkes bilmekte ve takdir etmektedir. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  96. Güzel günler göreceksin arkadaşımız,  güzel günler göreceksiniz arkadaşlarım, güzel; güneşli ve aydınlık günler.  Özgür günler yaklaşmakta, İnşallah benim çektiğim kadar çileleri O Yüceler Yücesi sizlere nasip etmeyecek. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  97. sayın sayfa sakinleri


    hasan abinin söylediği gibi bir saat önce bursaya indik çok şükür  şu anda yanımda  siz mağdur kardeşlerimizin için  gönüllü olarak taahhüt ihlal ilğili mağdurların hakları için av. dündar bey  siz sayfa sakinlerine çok selamı vardır ( daha sonra geniş çaplı bilğiler sayfa bildirileçektir.. )

    YanıtlaSil
  98. Sirketortaklari_2 Ocak 2013 11:20

    Hadi bakalım rabbim yar ve yardımcımınız olsun değerli abilerim ve ablalarım.Hayırlısı ile bursaya çıkartma yaptınız,Ayşe abla,Emin ve dündar bey,yaptığınız bu çaışmadan dolayı sizi kutluyor,ve atılan bu adımiçin  hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum...

    YanıtlaSil
  99. Bu kolu kanadı kırık mağdurların duaları sizinle allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  100. ben sabahtan beri telefon bekliyorum ama bursaya gelen arkadaslar aramadılar

    YanıtlaSil
  101. mağdurun ta kendisi2 Ocak 2013 13:04

     herkese selam inşallah bu program bazı duyarsız kişileri vicdana getirirde insanlara çare olur bu hükümet varken zor ama hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  102. Değerli arkadaşımız arkadaşlar yönetimle birlikte durum değerlendirmesi yapmaktalar, zaten ben sizinle telefonla görüşüp bilgi verdim, gereğinde elbetteki sizi arayacağız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  103. magdurun ta kendisi2 Ocak 2013 13:21

    ben yeni katıldım siteye bilmiyordum taahüd mağduru rumuzlu arkadaş anlattı buranın varlığından cumartesi akşam beraber hücrede kaldık taahüdden inanın çok mağdur var birde 2 aylık cocuğunla beraber bayanda vardı yanımızda 10 gün süre verip bir gece yarım gün kaldıktan sonra bıraktılar vicdansız yetkilileri sesleniyorum o cocuğun ne günahı var yazık değilmi o soğukta bekletmeyi parmaklıklar arasında başabakan duy sesimizi 

    YanıtlaSil
  104. AYŞE GÜLŞEN arkadaşımız diyor ki;
     
    ASTV'yi izlemek için; www.astv.com.tr adresi ile internet üzerinden tüm dünyaya yayınlarını ulaştırmaktadır. Türksat 2A-3AFrekans:11957Sembol:27500Fec:5/6Pol: Vertical (dikey) 314.Kanalda çıkıyor D-Smart 224.Kanal Kablolu Yayın (Bursa C-41) Karasal iletim ağ    program 15.30 da başlayacak HAYATA DAİR
    diğerlerini göster daha azını göster
    (Sahibi tarafından düzenlendi 3 saat önce)
     

    YanıtlaSil
  105. Değerli arkadaşlar şimdi birazdan bürodan çıkmak zorundayım. Program başladığında, bulunduğum yerden, bir internet cafeye girerek takipçi olacağım.

    Haydi arkadaşlar haydi, takipçi olalım, seyredelim ve seyrettirelim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  106. Görülen lüzum üzerine, programdan sonra bazı açıklamalar yapacağım. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  107. magdurun ta kendisi2 Ocak 2013 14:51

     neden kimse bişey yazmıyor kimsesizmi burası yazılan yorumlara bile bişey yazmıyorlar kimse yokmu

    YanıtlaSil
  108.  Ah keşke bilgim olsaydı ben seve seve katılırdım bu pograma ağabey..Arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..ve biliyorum çokda güzel dile getireceklerdir..başarılar..

    YanıtlaSil
  109. internet üzerinden izleyemiyorum.as tv aradım sorun yok diyo bilgi işlem

    YanıtlaSil
  110. magdurun ta kendisi2 Ocak 2013 15:57

    program bence fos gibi konuşmalar acıklayıcı değil  şimdide  mahkeye gidicekmişiz hakkımızı aricakmışız ya adam zaten yapıştırıyor 3 ay gözümüzün yaşını bakmadan bu nasıl anlatım anlamadım ben bu işi 

    YanıtlaSil
  111. GUZEL PROGRAM OLDU EMEYI GECEN HERKESE SONSUZ TESEKKURLER

    YanıtlaSil
  112. Hasan Sığırcı2 Ocak 2013 16:02

    Kısıtlı zamanda çok güzel oldu. Daha sonra açıklama yapacağım.

    YanıtlaSil
  113. as tvde yayınlanan hayata dair programını izledim.Başta Ayşe Gülşen olmak üzere Emin Şahin ve avuka Dundar beye çok teşekkürler emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  114. BENCE SEN FOS KONUSUYOSUN GIBI HERKES MAĞDUR HERSEYI KENDINE YONTUP DURMA

    YanıtlaSil
  115. magdurun ta kendisi2 Ocak 2013 16:20

    insanları görüşlerine saygın olsun sen dinledinmi baştan sona tama anladık emek vermişler ama programın sonlarında saçmalamaya başladılar ada demiyorki bu yasa anasaya aykırıdır 4 yargı paketinde kaldırılması uygun

    YanıtlaSil
  116. BUNADA ŞÜKÜR HASAN ABI

    YanıtlaSil
  117.  Bende izledim EMİN BEY Emeğine sağlık teşekkür ederiz,size ve Arkadaşlarınıza

    YanıtlaSil
  118. ayşe gül hanım emin bey ve dündar beye cok teşekkür ederim ve yine emekleri karşısında kendimi borçlu görüyorum inşaallah sonuç getirir teşekkürler

    YanıtlaSil
  119. şahin NY73264442 Ocak 2013 16:54

    EMEGİ GEÇEN ARKADALARA  TEŞEKKUR    EDERİM  İNŞ SES GETİRİR 

    YanıtlaSil
  120. Ahmethacioglu2 Ocak 2013 16:59

    yayın inşallah istenilen noktalara, büyüklerimize, kanun yapıcılarına, bilim kuruluna,ilgililere iyi mesaj vermiştir.Ayrıca avukatın performansıda iyiydi.umarım inşallah vatandaşımız işçimiz esnafımız çiftçimiz bu korkunç yasanın çarkında ezilmezler.Bir an önce insanımızın çağdaş yaşama özgürce devam etmeleri sağlanır.Türk insanının her gün söylediği gibi ''Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım'' demesi yabana atılmasın.Bir tarih yazmış bu millet  , yine damarlarındaki o asil kanda mevcut olan güç ile yoluna devam eder.Hiç bir kanun borçtan dolayı evladını eşini dostunu hapise attıramaz ve attırtmamalı.

    YanıtlaSil
  121. iyi akşamlar arkadaşlar her ne kadar programdan tatmin olmayan arkadaşlarımız olsa da ben bu konuda ciddi bir adım atıldığına inanıyorum çünkü yayın esnasında kanala telefon yağmıştır ve Bursa da olanlar iyi bilirler bu program izlenme oranı çok yüksek bir programdır ve ulusal kanallar tarafından takip edilmektedir .Gelelim programın fos çıktığını düşünen arkadaşımıza .Düşüncenize saygı duyarım ama orada baro avukatları tarafından eleştirilmeyi göze alıp alacaklıyı da mağduru da eşit mesafede tutarak gerçekleri anlatan bir hukukçu vardı.Programı başından sonuna izlediyseniz bu yasanın insan haklarına aykırı olduğu ve Türkiye gerçeğiyle örtüşmediği değişmesi gerektiği anlatıldı .Siz bu yasanın 4. yargı paketiyle değişmesi gerektiğinin söylenmesini istiyordunuz ama değerli arkadaşım eğer bu siteyi takip ediyor olsaydınız derdimizin dermanının 4. yargı paketinde olamayacağını bilirdiniz.Emin Şahin Bey ve avukat Dündar Beye tekrar kendim ve hepimiz adına teşekkür ediyorum uzun bir yoldan uykusuzluğu ve yorgunluğu hiçe sayarak programa katıldıkları için .Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  122. Arkadaşlar  bursa AS tv deki program için Emeği geçen herkese teşekürler.bazı arkadaşlarımız 4x4 lük bir program beklentilerinde belkide haklılar çünkü yara büyük bir magazin programı havasında beklenti olmaz .AMA NE OLURSA OLSUN EMEĞİ OLAN TÜM ARKADAŞLARA SAYGIYLA TEŞEKÜRLER.GEÇMİŞİ TAKİP EDEN DOSTALRIM BİLİRLER İYİ NOKTADAYIZ BUNA DA ŞÜKÜR HER BÖLGENİN YEREL MEDYASI BİR NEBZE KONUYA DUYARLI OLDURABİLİRSEK İNANIN YETKİLİLERE ULAŞMADA BAŞARILI OLURUZ.DERİM 

    YanıtlaSil
  123. çok teşkürler allah razı olsun sizden

    YanıtlaSil
  124. nasıl izleyecegiz

    YanıtlaSil
  125. bu programı nasıl izleyecegiz

    YanıtlaSil
  126. program yarın sabah 10 da tekrar yayınlanacak ben de yarın tv binasından cd sini alacağım youtube ve siteye Hasan Abi yükleyecek

    YanıtlaSil
  127. sagolun sizce iyi olacakmı

    YanıtlaSil
  128. ayşe gülşen hanım bir defa on gün süre verildi bana iki dosyam vardı birini kapadım birinede bir miktar verildi ama bu avkt kötü niyetli yakalanma durumunda ikinci bir on gün verirlermi 

    YanıtlaSil
  129. üzgünüm ama maalesef vermezler yakalandığınızda direkt cezaevine kapalıya gönderiyorlarmış lütfen çok dikkatli olun

    YanıtlaSil
  130. insanlar yürümeye en önce küçük adımlarla başlıyorlar sonra yürüyüp koşmaya başlıyorlar biz emeklemeyi geçtik küçük adımların sonuncusunu attık şimdi yürümeye başladık az daha sabır kardeşim

    YanıtlaSil
  131. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Henüz ne iş yerine nede eve gidemediğim için, bir internet cafede kısa ve öz açıklamalarda bulunacağım.

    ** Her şeyden evvel bu kısa zaman aralığında güzel bir program olmuştur. Daha evvelde belirttiğim üzere, birçok TV; gazete, köşe yazarı v.s'ye ulaşmak istediğimi ve istediğinizi biliyorsunuz. Sayın İSAHAK BEYAZAY'ın dışında, herkes bizi dış kapıdan çevirdi ve bizleri hiçe saydı değilmi?

    ** Ayşe Gülşen arkadaşımız SERPİL Hanım arkadaşı olması dolayısıyla, üst yönetime rica ile bu program yapılmıştır. Üst yönetime ise, açıklamaya gerek duymadan, bir çok yerlerden programın yapılmaması hususunda baskı telefonları gelmiştir. Yoksa program çok daha uzun tutulacaktı.

    ** Canlı yayın programına katılmak için, şimdi isim belitmeyeceğim, üç arkadaşımızın kendine özgü nedenlerinden dolayı katılım sağlayamamışlardır.

    ** Canlı yayına telefonla bağlanma konusuna gelince, mağdur arkadaşlarımızın bağlanması halinde, karşı grup telefonlarınında alınması gerekeceğinden, yönetimce canlı telefon bağlantısına sıcak bakılmamıştır

    ** Söylemeden geçemiyeceğim bir durum ise, şayet; mağdur arkadaşlarımız katılımcı olacak olsalardı, masrafları; Emin Şahin arkadaşımız tarafından karşılanacaktı. Emin Şahin arkadaşımızın ve Avukat Dündar Bey'in masrafları kendilerince karşılanmıştır.

    ** Programın tekrar izlenmesi bakımından; iş yerimizdeki SERVET arkadaşımız internet üzerinden kayıt yapmaya çalıştı ama, resimlerde donma ve seslerde oldukça karışıklık var. Yarın düzeltebilirse yayınlamaya çalışacağız. Bu anlamda; Ayşe Gülşen arkadaşımız CD'yi alıp bana göndermeye çalışacak.

    ** Sonuç olarak diyorumki; sağolun, AS TV Yönetimi, sağolun; SERPİL Hanım, çok sağolun EMİN ŞAHİN arkadaşımız ve çok sağolun Sayın Avukat DÜNDAR Bey. Ya AYŞE GÜLŞEN arkadaşımız?? bu program yapılıpta bitene kadar ne kadar özverili çalışmıştır? tahmin bile edemezsiniz. Sen Çok sağol Değerli arkadaşımız AYŞE GÜLŞEN sen çok sağol iyimi?

    ** Bize yıllardır hizmet veren ve bizleri bir arada tutan, bu baba ocağı sitemize (dergahımız) ve Cüneyt Hocam'a (Pirimiz) bir kez daha çok sağolun diyelim, değilmi? Tüm emeği geçenlere ve sitedeki tüm arkadaşlarıma saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  132. vay be direk kapalı demek kaç tane millet vekili var birinede ulaşamadım hele bitanesi yakın köylümüz 

    YanıtlaSil
  133. mum dibine ışık vermezmiş kardeşim maalesef düştün mü kimse seni görmüyor duymuyor bozma moralini bir yıldır kaçıyorum rabbim bir yıl daha kuvvet versin dediğim gibi sen artık çok dikkat et araba kullanıyorsan kurallara uy tartışma ortamlarından olay olan yerlerden uzak dur çevirme ve uygulamalara yakalanmamaya çalış gün doğmadan neler doğar rabbim inşallah bir kapı açacaktır allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  134. aynen öyle bunlar sanki bu durumu başbakanımızın açıklaması var geçen yıldı sanırım inşallah bir çözüm bulurlar 

    YanıtlaSil
  135. Programı izledim emeği geçen herkese teşekkrlerrrrr

    YanıtlaSil
  136. bu ülkede bizim yaşama hakkımız falan yok,başbakanımızı çok seven birisi olarak bunu acı duyarak yazıyorum,ne yaşama,ne özgürce gezme,ne de çalışma hakkımız var.bizim suçumuz ne anlamıyorum,idrak edemiyorum artık?çözümleyemiyorum beynimde,anlam veremiyorum?bu nasıl bir yasa,bu nasıl bir sivil işgence,yeter artık ya...artık bizde sloganımızı değiştirelim 250.000 KİŞİLİK AÇIKCEZAEVİ İSTİYORUZ,diye kampanya başlatalım,belki bu isteğimiz cevap bulur,buna kimse de karşı çıkmaz,kanun değil hep birlikte yatacağımız,çalışacağımız,meslek sahibi olacağımız 250.000 kişilik cezaevi yaptırsınlar bize,herkes teslim olsun paşa,paşa yatsın...ben pkk suçlusu ile,katil ile,dolandırıcı ile,hırsız ile,hain ile,namussuz ile,tecavüzcü ile,isyancı ile aynı koğuşta yatmam arkadaş,ben,benim gibi TAAHHÜT MAĞDURU arkadaşlarımla aynı cezaevinde yatmak istiyorum...ama hepsi ile birlikte aranan,yakalanan,hapiste olan,hepsi ile birlikte.tek çatı altında ne kadarsa sayımız hepimiz hep birlikte yatalım.baro da itiraz etmez,hükümette zor durumda kalmaz o zaman,ben şerefiyle,namusuyla imkanı olmadığı için faizli alçakca olan mecburiyetten o kağıdı imzalayan borçlu kardeşlerimle tek çatı altında cezamı çekmek istiyorum!!!

    YanıtlaSil
  137. ANAYASA MAHKEMESİ BİREYSEL BAŞVURU İLK KARARLARINI LÜTF EDİP VERMİŞLER İLK SONUÇLAR TAMAMEN BAŞVURULARIN REDDİNE DEMEK REZALETİN DEVAMINA YANA HALA DİRENİYORLAR.ZATEN BAŞTA TAAHHÜT OLMAK ÜZERE BİRÇOK KONUDA İYİ NİYETLERİNİ GÖSTERMEDİLER ZAMANINDA ESKİ KÖHNEMİŞ ZİHNİYET BİREYSEL BAŞVURUDA DEVAM EDİYOR DEMEKTİR KISACA 

    YanıtlaSil
  138. o kadar güzel ifade etmişsin ki bunlar hepimizin düşüncesidir 

    YanıtlaSil
  139. TOKİ BİZE 250.000 KİŞİLİK AÇIKCEZAEVİ YAPSIN,ETRAFIMIZI TEL ÖRGÜLERLE ÇEVİRSİNLER,BAŞIMIZA 50.000 NÖBETCİ MEHMETCİK DİKSİNLER,CEZAEVİ MÜDÜRÜMÜZ ESKİ ADALET BAKANI OLSUN,YARDIMCILARINI BARO DAN ATASINLAR,GARDİYANLARIMIZ BİZİ CEZAEVİNDE YATIRMAK İSTEYEN AVUKATLAR OLSUN.ADALET BAKANLIĞI VE TOKİ ARASINDA ANLAŞMA YAPILSIN,BİZE 250.000 KİŞİLİK CEZAEVİ YAPSINLAR,BUNU KAMUOYUNA DUYURSUNLAR,BÜTÜN KANALLAR CEZAEVİ İHALESİNİ NAKLEN CANLI OLARAK YAYINLASIN,DAHA SONRA CHP BU İHALE HAKKINDA USULSÜZLÜK YAPILDIĞINA DAİR KANUN TEKLİFİ VERSİN,KEMAL KILIÇDAROĞLU BU İHALYE MUHALEFET ETSİN,DEVLET BAHÇELİ SESSİZLİĞİNİ KORUSUN,BDP BİZ KARIŞMIYORUZ DESİN,AMA SONUÇ HER NE OLURSA OLSUN BİZE 250.000 KİŞİLİK CEZAEVİ YAPTIRSINLAR.....HÜKÜMETİMİZDEN,BAKANLARIMIZDAN,DEVLETİMİZDEN BUNU TALEP EDELİM...

    YanıtlaSil
  140. raşit müracaatların içinde bir iki tane taahhüdü ihlalle ilgili başvuru var geri kalanı uzun yargılama ve diğer konular reddettiler çünkü bu konuda Türkiye ye verilmiş bir iyileşme süreci  var o yüzden şimdi reddediyorlar

    YanıtlaSil
  141. Değerli arkadaşım çok değerli arkadaşım. Biliyorum dolusun, dardasın ve zordasın. Seni çok iyi anlıyorum çok iyi ama, biraz daha sabır desem, yasal yollar çerçevesinde, biraz daha mücadele desem, sabrını çokmu zorlamış olurum. İstiyorsan bana telefon aç ve kapat. Ben seni ararım. Benimle konuşman sana iyi gelecektir. Hani Hz. Mevlana'nın dediği üzere; '' Bir Dertlinin Derdini Dinlersen, Onunu Yüreğine Bir Pencere Açmış Olursun.''


    Umarımki, beni aradığında ve konuştuğunda, o pencereyi gönlüne açmış olurum. İstiyorsan telefonumu yazacağım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  142. öyle güzel ve içten yazıyorsun ki kardeşim güleyim mi ağlayayım mı bilemedim sadece yüreğine sağlık diyebiliyorum

    YanıtlaSil
  143. SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİM,KOCAMANLARIM Bİ TANELERİM...
       BEN 29 YAŞINDA BU DEVLETİN BİR VATANDAŞI OLARAK SİZİN ÇIKARTMIŞ OLDUĞUNUZ İİK 340.MADDE YÜZÜNDEN YAKLAŞIK 1YILI GEÇGİN BİR ZAMANDIR HA CEZA ÇIKTI HA ÇIKICAK DİYE NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRAN,NE BİR İŞE GİREBİLEN,NE BİR ÇALIŞMA AZMİ KALMIŞ,NE DE NE HALT YİYECEĞİNİ BİLEN BİR VATANDAŞINIZIM.

        BANA MAAŞ VERİN,BENİM AİLEME BAKIN,BENİ İNSANLAR İÇİNDE UTANDIRMAYIN,BANA İNSAN MUAMELESİ YAPIN,BENİ EVLENDİRİN,ARABAMI ALIN,EVİMİ ALIN,HACİZ MEMURLARINDAN KORUYUN BENİ,POLİS VE JANDARMA PARANOYASINDAN KURTARIN BENİ TEDAVİ ETTİRİN.BENİ KATİLLE,ŞEREFSİZLE,AHLAKSIZLA,NAMUSSUZLA AYNI CEZAEVİNE KOYMAYACAĞINIZA DAİR BİR GÜVENCE VERİN,3 AY DEĞİL ŞEREFİM NAMUSUM ÜZERİNE 3 YIL YATMAYA RAZIYIM...PEKİ SİZ BUNLARI YAPICAĞINIZA OLMAYAN ŞEREF VE NAMUSUNUZ ÜZERİNE YEMİN EDEREK BENİMLE ANLAŞIRMISINIZ?DİYESİM GELİYOR.....

    YanıtlaSil
  144. YOK ARKADAŞ BEN ANLAMAM,250.000 KİŞİLİK CEZAEVİNİ YAPTIRACAK BU DEVLET,BAŞKA ÇARESİ YOK...NEY BU İNSANLARIN ÇEKTİKLERİ,NEDİR BU ÇİLE.500 TANE PKK MİLİTANIMI SEMPATİZANAMI HER NE HALTSALAR AÇIZ DEDİLER,ANA HABERİNDEN TUTTA AÇIK OTURUMUNA KADAR,BAŞBAKANINDAN TUTTA MUHALEFET LİDERİNE KADAR HEPSİ HERAN HER DAKİKA GÜNDEM OLDULAR İSTEDİKLERİNİ ALDILAR.NE BU ŞEREFSİZLİK BÖYLE YA.YA ŞURDA AYLARDIR,YILLARDIR YIRTINIYO MİLLET SIKINTI NE?BİZİ DE BİR KERE GÜNDEME ALIN.SIKINTI BU YALVARIYORUZ RESMEN 4 TANE GAZETECİ ŞEREFSİZE,HELAL SÜT EMMİŞ Bİ KAÇ TANESİ ÇIKIYOR ALLAH RAZI OLSUN BİZİ KONU YAPIYOR SAĞ OLSUNLAR.YOK UĞUR DÜNDAR MIŞ,YOK M.ALİ BRANDMIŞ YOK ŞUYMUŞ YOK BUYMUŞ HEPSİ Mİ HEPSİ Mİ SATILMIŞ BUNLARIN YAAA.BİR TANE HELAL SÜT EMMİŞ İNSAN EVLADI YOK MU BU MEMLEKETTE,BİR TANE ULUSAL KANALDA YAYINA ÇIKACAK ADAM GİBİ ARKADAŞ BU ÜLKE DE ŞÖYLE DE İNSANLAR VAR DİYECEK BİR TANE ADAM,İNSAN SIPASI YOK MU?HEPSİ DE TAKİP EDİYOLAR BU SİTEYİ,KİMSE BANA G...NÜ YERİM AYAĞI YAPMASIN....TVCİLERİN TUTTA ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARINA KADAR,DEVLETTEN TUTTA POLİS İNE KADAR HERKES AMA HERKES BU SİTEYİ TAKİP EDİYOR.....GOOGLE BİLE BUNU BÖYLE SÖYLÜYOR...YAZ BAKALIM GOOGLE ÇEK,TAAHHÜT DİYE,ŞAAKKK SİTE KARŞINDA,BU SİTEYE GİRİP ÇIKANIN HADDİ HESABI YOOOK!!!ONLAR BİZİ TAKİP ETSİNLER,BİZE MAİL ATSINLAR.İŞLERİNE GELMİYOR ŞEREFSİZLERİN....

    YanıtlaSil
  145. Değerli arkadaşım lütfen ama lütfen biraz sakin ol. Bak kendine zarar verdiğin gibi, binlerce arkadaşınada zarar verebilirsin. Unutmaki sitemiz ummadığın şekilde izlenmekte ve gözlenmektedir. Haydi biraz sabırlı ve sakin ol. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  146. TAHHÜT MAĞDURLARI İÇİN ADALET BAKANLIĞINA MAİL ATICAM,YAZACAMDA YAZACAM.BİZLER İÇİN CEZAEVİ YAPTIRSIN.BEN İİK 340.MADDE SUÇLUSU HARİÇ BAŞKA BİR SUÇLU İLE AYNI CEZAEVİNDE YATMAM ARKADAŞ.MİLLET DE KAÇMAKTAN SIKILDI,PSİKOLOJİSİ BOZULDU,ZATEN HAYATTAN KOPTU İYİCE,KAÇ,KAÇ NEREYE KADAR.DEMLEYELİM ÇAYIMIZI YAKALIM SİGARALARI YATALIM 3 ER AY ÇIKALIM,HERKES BİRBİRİNE ESKİ TİCARETLERİNİ ANLATSIN,HAYAT HİKAYELERİNİ ANLATSIN,GIRGIR ŞAMATA YAPALIM,BİZDE HALİMİZDEN ŞİKAYETÇİ OLMAYALIM YATALIM PAŞA PAŞA ÇIKALIM.AMA ÇIKINCA İŞİMİ BULSUN,BENİ İŞE ALSIN,BENİ KORUSUN.O ZAMAN BURADA Kİ HERKES HEMEN GİDER TESLİM OLUR,HATTA KEYFE KANAAT İNSANLAR BORÇLANIR,TAAHHÜT İMZALAR,ÖDEMEZ HOOOP CEZAEVİNE GİRER.ÇOK SÜPER OLUR.ÇÜNKÜ ŞU AN Kİ KANUN ÖYLE BİR KANUN Kİ HAKİM DİNLEMİYOR,İTİRAZI YARGITAYI YOK,İCRA MEMURU AVUKAT ELELE SANKİ BİZLERİ CENNET BAHÇELERİNE KOYUYOLAR?YASA DA HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA GEREK YOK,BU YASA ÇOK GÜZEL.SADECE CEZAEVİMİZİ YAPTIRSIN TOKİ,DEVLET VE ADALET BAKANLIĞI,BENCE ÇOK BAŞARILI BİR İŞ ÇIKARTMIŞ OLURLAR...

    YanıtlaSil
  147. HASAN ABİ DAHA BENİM CEZAM ÇIMADI,5 MAHKEMEDİR AVUKAT GİRMİYOR MAHKEMEYE,1 YILI GEÇTİ,3 DOSYAM VARDI AYNI AVUKATLIK BUROSUNA 2.DOSYAM 8. AYDA BİTTİ VE ZAMAN AŞIMINA UĞRADI,3.DOSYAM EYLÜL AYINDAN İTİBAREN BAŞLADI FAKAT DAHA DAVA AÇMADI AVUKAT,1.DOSYAMDA DEVAM EDİYOR AMA DEDİĞİM GİBİ AVUKAT MAHKEMEYE GİRMİYOR,BENDE GİRMİYORUM?2.AYIN 27 SİNE GÜN VERDİ MAHKEME ENSON PASO GÜN VERİYOR.FAKAT BEN BURDA BU BELADAN ÖTÜRÜ İNSANLARIN ÇARESİZLİKLERİNİ GÖRDÜM,PERİŞANLIKLARINI GÖRDÜM,ARTIK BU BENİM DAVAM,ARTIK BU KAMU DAVASI NAMUS DAVASI BENİM İÇİN,BUNALDI MİLLET İYİCE,SİZLERİN ÇOK ÇABALARI VAR,SİZLER GİBİ AYŞE ABLAM GİBİ İNSANLARI BU TOPLUM BAŞKA YERLERDE DEĞERLENDİRMELİ BURALARDA DEĞİL.BU ÜLKE CEVHERLERİNİ HEP BÖYLE UĞRAŞLAR YÜZÜNDEN KAYBEDİYOR...

    YanıtlaSil
  148. Değerli arkadaşlarımın bilgilerine; biraz evvel İzmir otogarına inmiş olan, Emin Şahin arkadaşımızın ve Av: Dündar Bey'in hepinize selamlarını iletiyorum.

    Derlerki; bulunduğumuz ortam ve şartlar, mesleğimizinde bize verdiği sorumluluk içerisinde İnşallah, sorunlarınızı en iyi şekilde dile getirmişizdir.

    Tüm arkadaşlarım adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  149. hay  allah razı olsun senden be kardeşim

    YanıtlaSil
  150. Bak değerli arkadaşım, Hasan Abinin tecrübesine güven. Şimdi bana telefon aç ve kapat, ben seni ararım. Bazı şeyleri telefonda konuşmanın yararı var. Tekrar saygılarımla.

    0 537 388 33 40

    YanıtlaSil
  151. gerçekten bakıyolarmı acaba bu siteye başımızdaki büyüklerimiz 

    YanıtlaSil
  152. Tamam değerli arkadaşım mesajın alındı, yarın daha sakin görüşelim olurmu? Lütfen kendin ve tüm arkadaşların için. Saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  153. doğru söylüyosun kardeşim vallahi bunalmak ne kelime 

    YanıtlaSil
  154. allah razı olsun senden yüreğine sağlık şu bilgisayar illetinden anlamıyorum fazla ahhh anlasam varya 

    YanıtlaSil
  155. çok saolsun zahmet etti aradı hasan abim,ALLAH razı olsun kendisinden,çok memnun oldum tanıştığıma,çok değerli bir abim daha oldu hayatımda.abicim elimden geldiği kadar dikkat edicem kendime burada ki yazdıklarıma sen rahat ol :)

    YanıtlaSil
  156. Gözlerinden öpüyorum genç arkadaşım gözlerinden. Daha siz gençlerin ömürlerinde görecekleri çok güzel günler var, çok güzel günler. İnanki özgür günler çok uzakta değil. Beni kırmadığın için çok sağol. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  157. hasan bey size bi sorm olacak bilginize ihtiyacım var bir yaşında cocuğu olan kişi taahüte ihlal hapis cezası alırmı

    YanıtlaSil
  158. Alır arkadaşım alır, taahhüt vermişse ve geçerli ise, birde; Sayın Hakimin gözünden kaçmış şeyler var ise elbetteki alır. Ancak; yargılama aşamasında iyi bir savunma ile belki... Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  159. sayın sayfa sakinleri


    bana ve değerli arkadaşım av. dündar beye göndermiş olduğunuz saygı ve sevğiye çok TEŞEKKÜR EDERİM bazı arkadaşlar bu promramı beğenmemişler gayet normal biz herkez beğenecek diye bu işe soyunmadık hiç önemli değil önemli olan bir eylem yapmaktı ve yaptığımızı sanıyorum sizlerin desteği ile ama ben gene sizlere taa işin başına dönmek istiyorum şayet izin verirseniz



    bundan yaklaşık bir hafta önce as. tv bulunmuş ve konuşulmuş ama bazı şartları varmış mutlaka bir hukukcu istenmiş canlı yayında ben şahsen okuduğumda hasan sığırcı beyi aradım promramı önderliğini yapan ayşegül hm. veya bu sayfa bir hukucu bulamazsanız ben bulurum ve sizler içinde çalışırım dedim ve hemen cevap geldi bulmamı istediler bu canlı yayına av. dündar beyi uyğun gördüm ve çalışmaya başladık bir de mağdur bulmamız lazımdı




    ve nitekim  bir mağdur bulundu bazı sebeplerden olmadı derken başka bir mağdur bulundu kesin kez geleçeğini ve parası olmadı belirdi tarfımca tüm masrafları karşılandı ve hatta bileti bile alınmıştı o mağdur arkadaşımızla 02.01.2013 tarihinde tahmini saat 10.00 bursada buluşup canlı yayın hakkında bilği vermekti ve bizde o randoviye göre biletlerimizi almıştık geceden yola çıkacaktık ama malisef o mağdur arkadaşımız bir mazeret beyan edip ? kendi otobüs hareket saatinden iki saat mazeretini  mesajla  beyan edip telefonunu kapatmıştır. ve dönüşü olmayan bir yola girmiştik bir kere burada bizim amacımız saat 10.00 av. dündar bey o mağdur tanıştırıp ve perçinleştirp sıcaklıkla yapılaçak konuşmalar hakkında çalışmaktı



    benim canlı yayına girme gibi bir lüsk'üm yoktu ama sadece yol arkadaşlığı yapaçaktım canlı yayın öncesi akşamı yollara düştük saat 09.30 civarı bursa indik saat 09.00 dan 13.00 kadar o bursa teminalinin soğukluğunu bizi bitermişti bilmediğimzi bir il düşünün ve bir gün akşamından yolculukdaki uykusuzluğuda düşünün iliklerimize işlenen soğukluğu ssiz hesaplayın ama sayfaya verilmiş bir söz vardı olması lazımdı kanımca



    derken  tv. kanalına gittik ve saatlerce orada bekle ve benide tv. canlı yayına dahil edildim ben şahsen mağdur değilim sizler için ve mağdur vatandaşlar peki dedim ama onu konuşmayın bunu konuşmayın telefon bağlantısı yok v.s ve canlı yayın başladı ( biraz heycan varmıydı evet vardı ) siz mağdurların ağırlığı omuzumuzda idi güzel oldumu dersen ben şahsen beğendim ama söz side mağdur arkadaşlarlar



    bazı arkadaşların beğenmemesi gelinde önümüzdeki haftalarda buyursun gitsinler ben şahsen masrafları çekerim o hiç önemli değil değerli arkadaşlar bu canlı yayın ses geitrecek bakın bilmem anlata bildimmi bu canlı yayını beğenmiyen 1. kişi beğennen siz dostlarıma çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  160. Değerli arkadaşımız inanki bende senin kadar yorgunum. Senin son yorumunu gördükten sonra, tekrar ve tekrar emeklerine sağlık deyip, teşekkürler edip, iyi geceler deyip, yatabilirmiyim? Tekrar sana ve Av. Dündar Bey'e saygılarımla.

    YanıtlaSil
  161. merhabalar ben 22 yasında bekar bir gencim su anda calısamıyorum ve bu yuzden kredı kartımdan icralık oldum avukat arayıp neredeyse hergun tehdıt edıyor bu ısın bı cıkarı varmı veya ıcra aılemın evınden neler alabılır. bu konuda acıl yardım ıstıyorum lutfen....

    YanıtlaSil
  162.  emin bey ben pıroğramı seyrettim gayette çok güzeldi emeğinize sağlık tüm mağdurlar adına göstermiş olduğunuz ilgiden yapmış olduğunuz fedakarlıktan dolayı  size dündar beya ayşe gülşen hanıma  ve emeği geçen herkese teşekkür ederim,beğeneyen arkadaşlar daha iyi bir ortam yaratıp daha iyisini yapabiliyorlarsada buna kimsenin engel olacağını sanmıyorum,sizde bu konuya el attınız artık gerisini getireceğinize ve elinizden geleni yapacağınıza, bu mağdur insanları yarı yolda bırakmıyacağınızı biliyorum,ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  163. selam arkadaşım
    yapılacak en güzel şey hemen kaydını al evinden ,22 yaşındasın reşit olduğun için evde ailene aiti  tek fatura göstermeleri bile yetrli olur ama seni evde bulurlarsa haciz yaparlar ama ailen istikak iddasında bulunur eşyayı kaldırmazlarr...

    YanıtlaSil
  164. magdurun ta kendisi3 Ocak 2013 08:37

    bu düzen bu adam olduktan sonra biz sen buralrda çok kaöak yaşacağız aramızda tek fark var onlar insan biz vatan hainiyiz bu başakan oldutan sonra çok cıkar bu yasa 

    YanıtlaSil
  165. magdurun ta kendisi3 Ocak 2013 08:49

    emin bey orda cıkıp avukat bu yasa kalkması lazım diyor sonra taahüde nasıl itiraz edeceğimizi mahkeme insafa hakimler insafa gelirse yırtacağımızı anlatıyor cıkıpda dopdoğru yasa anayasaya ayıkırıdır çoğu vekillerin bu kanundan haberi yoktur demiyor o programa katılacak kişiyle cumartesi akşam nezarette yani hücrede beraberdik bana telefonunu ve avisinin numarasını verdi buraya ondan öğrendim eşini alınan bir kşi 9 ay kesilmiş cezası olan kişi oraya nasıl program yapmaya gelebilir size 6 sat önce mesaj cekip mağduriyetini anlatıp yardım istemiş zis burda ön yargılı doğru söylemiyorsunuz şu anda eşi taahüdden içerde cıkması içinde 10000 tl gerekiyor bu kişini evinde yiyecek ekmeği yokmuş bu kadar mağdur varda neden çıkıp biz burdayız dememişler gideriz ederiz diye lütfen saygılı olun kimsenin sizi mağdur ettiğini söylemeyin herkesin başında bu bela var adeletin terazisi ağdırıyor yazılkalar olsun başımızdaki duyarsız yetki,lilere sesleniyorum benimde 7 günüm kaldı içeriye teslim olmaya  ceşki dağa cıksaydım afederlerdi birde para koyarlardı cebimizi inşallah bunlar birdaha seçim gelemezler

    YanıtlaSil
  166. magdurun ta kendisi3 Ocak 2013 08:52

     emin bey orda cıkıp avukat bu yasa kalkması lazım diyor sonra taahüde
    nasıl itiraz edeceğimizi mahkeme insafa hakimler insafa gelirse
    yırtacağımızı anlatıyor cıkıpda dopdoğru yasa anayasaya ayıkırıdır çoğu
    vekillerin bu kanundan haberi yoktur demiyor o programa katılacak
    kişiyle cumartesi akşam nezarette yani hücrede beraberdik bana
    telefonunu ve avisinin numarasını verdi buraya ondan öğrendim eşini
    alınan bir kşi 9 ay kesilmiş cezası olan kişi oraya nasıl program
    yapmaya gelebilir size 6 sat önce mesaj cekip mağduriyetini anlatıp
    yardım istemiş zis burda ön yargılı doğru söylemiyorsunuz şu anda eşi
    taahüdden içerde cıkması içinde 10000 tl gerekiyor bu kişini evinde
    yiyecek ekmeği yokmuş bu kadar mağdur varda neden çıkıp biz burdayız
    dememişler gideriz ederiz diye lütfen saygılı olun kimsenin sizi mağdur
    ettiğini söylemeyin herkesin başında bu bela var adeletin terazisi
    ağdırıyor yazılkalar olsun başımızdaki duyarsız yetki,lilere
    sesleniyorum benimde 7 günüm kaldı içeriye teslim olmaya  ceşki dağa
    cıksaydım afederlerdi birde para koyarlardı cebimizi inşallah bunlar
    birdaha seçim gelemezler

    YanıtlaSil
  167. mağdurun ta kendisi3 Ocak 2013 09:12

    doğru söylüyorsunuz 4 yargıda hırsızlar kapkaşcılar pkklılar  vatan hainleri var bize sıra nezana gelir artık allah bilir onlar bir serbest kalsın bizede birgün sıra gelir biz daha ağır suçluyuz biliyormusun beni katille aynı kelepçeye takıp götüren allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bizim mebalimizi öbür tarafta nasıl verecekler acaba baştaki vicdansızler 

    YanıtlaSil
  168. mağdurun ta kendisi3 Ocak 2013 09:18

    ağzına sağlık kardeşim söyle içinden geleni herkes görsün 

    YanıtlaSil
  169. mağdurun ta kendisi3 Ocak 2013 09:20

    ne bakacaklar ya onların umurundamısın sen sanki tuzu kuru olanların seni umruna katmış olsalardı çek yasında cıkarrırlardı bu yasayı onalara varda bize yokmi 

    YanıtlaSil
  170. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün diliyorum. Bir arkadaşımız, bir Sayın Milletvekilimizden TBMM'de basın toplantısı yapılması hususunda söz almıştı.

     Bakalım bir haber çıkarsa, basın önünde de gündeme geleceğiz. Bu vesile ile İnşallah TBMM ziyaretide gerçekleşmiş olacaktır. Şimdi birazdan sahifemizin yeni olması bakımından, bendeki mevcut; ilgili yer ve yetkililerin iletişim bilgilerini, muhtelif dilekçe örneklerini sitemizde tekrar yayınlayacağım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  171. Ahmet Vahap ULUSOY3 Ocak 2013 09:33

    İŞTE BU OLMADI  Arkadaşlar bir TV proğramı organize etmişler büyük özverilerle Şehir değiştirerek proğrama katılmışlar ama yüzbinlerle ifade edilen Mağdurlardan 1 kişi bile bulamamışlar olmuyor işte bu olmuyor.Daha öncede bir gazete reportajına kimse bulunamamıştıda biz 4 Çek Mağduru katılmıştık sonuç gerçek Mağdurlar gelmediği için Reportaj yayınlanmadı.TV proğramı için emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun bu davaya kum tanesi kadar katkıda bulunandanda.

    YanıtlaSil
  172.                Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Bilineceği üzere biz vatandaşlarınız yıllarca her anlam ve manada sorunlarımızı, dertlerimizi ve içinde bulunduğumuz zor durumları, siz; seçilenlere, yönetenlerimize, dilekçelerimizle; maillerimizle, mesaj ve telefonlarımızla, yasal yollar çerçevesinde anlattık, anlatmaya çalıştık.

                  Peki sizler sesimizi duymadınız mı?,  gereğini yapmadınız mı?  Gereğinde sorunların halledilmesi için gerekli olan kanunları çıkarmadınız mı?  Şimdi burada doğruyu söylemek gerekirse, belki bizlere göre, gecikilmiş olmasına rağmen, çok güzel çalışmaların yapıldığını, gerekli kanunların çıkarılmış olduğunu kabul etmek gerekir. Karşılıksız çeklerle ilgili olarak gerekli düzenlemeler yapılmış olup, insanların cezaevlerine gidişinin önü kapanıp, yeniden çalışmalarına ve hayata dönmelerine olanak tanınmıştır. 02.07.2012 Tarihli 6352 sayılı yasa içeriği çerçevesinde, İİK’ nun birçok maddeleri değiştirilerek, insanların evlerinde kullandıkları, çok lüzumlu  eşyalarının, olur olmaz şekilde evlerinden alınmasının da, önüne geçilmiştir. Ancak burada; affınıza sığınarak ve özür dileyerek belirtmek isteriz ki,   Gerek geçmiş ve gerekse gelecek olan taahhüdü ihlaller konusunda, cezaevine gidişin yolu kesilmemiştir.  Her bir taahhüdü ihlal cezası için, tazyik hapsi adı altında, insanlar 90 gün süre ile cezaevlerine gönderilmektedir. NEDEN? 90 GÜNE KADAR, NEDEN 3 GÜN, 5 GÜN, 9 GÜN DEĞİL Kİ? NEDEN? Peki, bu anlamda ne yapılmıştır? Sadece, taahhüdü ihlalden cezaevinde olanlar, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine alınmışlardır. Şimdi burada, neden birçok suçlardan salıverilenler var demiyoruz ancak, taahhüdü ihlalden dolayı cezaevlerine gidişinde yolu artık kapansın diyoruz.

                 Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Elbette ki, bizler vatandaş olarak sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı sizlere anlatmaya ve sizlere ulaşmaya çalışmaktayız. Ki; yoksa sizlere akıl vermek haddimiz değildir.  Anayasa Madde 38 içeriğini, şimdi buraya aktarmanın gereği var mı? , Konut dokunulmazlığı Madde 21 içeriğini elbette ki, siz yönetenlerimiz en iyi şekilde bilmektesiniz. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki;  görevini hakkı ile yapan icra görevlilerine, avukatlara bir diyeceğimiz olamaz. Lakin 6352 sayılı yasa çıkmış olduğu halde, eve icraya geliş şekilleri, halen taahhüt imzalatmak için baskılar yapılıyor olması da yaşanan gerçeklerdir. Bu bakımdan, Siz Değerli Yönetenlerimizden ricamızdır. Artık ne olur, taahhüdü ihlalden cezaevlerinde olanlarda çıkarılsın, arananların aranmasına son verilsin. Artık, taahhüdü ihlalden dolayı, cezaevlerine gidişin önü kapansın. İnsanlar; özgürlüklerine, eşlerine, çocuklarına kavuşup, çalışma imkânı bulup, borçlarını ödeyebilsinler. Artık borçlardan ve hacizlerden dolayı intiharlar olmasın. Hiç değilse iki yıl bir erteleme, kısmi olarak idari para cezası, neden olmasın ki?

                 Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Bizler vatandaşlar olarak sizlere güveniyoruz ve gereğini yapacağınızdan eminiz. Sayın Başbakanımız, bir söyleminde; ‘’ Hiçbir borçlu vatandaşımız, borcundan dolayı, cezaevinde yatmayacak demiştir.’’ Bizler; Sayın Başbakanımıza güveniyoruz. Artık Bakanlar Kurulu Kararıyla, Kanun Hükmünde Kararname ile veya TBMM çatısı altında, sadece; taahhüdü ihlallerin kaldırılması için, gereği neden yapılmasın ki? Gereğini  gerektiği gibi, yapacağınızdan emin olarak, kendim ve tüm taahhüdü ihlalden sorunlu olan, binlerce insan adına, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize,  saygılarımızı iletip diyoruz ki; Allah sizlerden razı olsun. 03.01.2013      

    YanıtlaSil
  173. ÖNEMLİ FAKS NUMARALARI
     
     
    BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN                0 312 422 18 99
     
     
    BAŞBAKAN YRD. BÜLENT ARINÇ                                 0 312 422 13 28
     
    ‘’ ‘’ ALİ BABACAN                                                             0 312 422 13 99
     
    ‘’ ‘’ BEŞİR ATALAY                                                           0 312 422 12 19
     
    ‘’ ‘’ BEKİR BOZDAĞ                                                          0 312 422 11 18
     
     
    ADALET KOMİSYONU BAŞKANIMIZ AHMET İYİMAYA 0 312 420 53 22
     
           ‘’               ‘’             ÜYEMİZ         HAKKI KÖYLÜ     0 312 420 53 57
     
           ‘’               ‘’                   ‘’               İLKNUR İNCEÖZ  0 312 420 69 72
     
    ADALET BAKANIMIZ SADULLAH ERGİN                        0 312 417 71 13
     
    EKONOMİ BAKANIMIZ M.ZAFER ÇAĞLAYAN                0 312 212 16 22
     
    MALİYE BAKANIMIZ MEHMET ŞİMŞEK                          0 312 425 00 58
     
     
    AİLE VE SOSYAL POL. BAKANIMIZ FATMA ŞAHİN       0 312 705 41 59
     
    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONUMUZ  0 312 420 53 94MİLLETVEKİLİMİZ MUSTAFA ELİTAŞ                              0 312 420 65 11
     
    MİLLETVEKİLİMİZ SİNAN AYGÜN                                   0 312 420 69 71

    YanıtlaSil
  174. Sayın Başbakanım ve Değerli Milletvekilerimiz.
    Ben şuna inanıyorum ki başbakanımız bizim mağduriyetimizden habersiz,  ev hacizlerini kaldıran çekte hapsi kaldıran ve benim vatandaşım borçtan dolayı ceza evine girmeyecek diyen bir başbakanın, TAAHHÜDÜ İHLAL DEN ceza evine giren insanlardan mutlaka haberi yoktur .ve sayıları yaklaşık 250,000 bine ulaşan bu insanlar nasıl oldu da böyle bir işe girdiler önce bunu sorgulamamız lazım .TAAHHÜD veren kişi bile bile hapse ve 3 ay ceza evinde yatacağını bilerek bu işe nasıl evet dedi.Kısaca anlatmak isterim.  Düşününki evlisiniz ve çocuklarınız var,  borcunuzdan dolayı avukat sizi arıyor ve evini kaldırırım, seni eşine çocuklarına,  konu komşuna rezil ederim diyerek, bu insanları tehdit ederek ve sonrasında o timsah gözyaşlarının arkasındaki güya  yardımcı olacak senin evine hacze gelmiyeceğim, bir şartla der.   Sana 4 ay müsaade icra dairesine gel bir imzayla çözelim bu işi der ve imzayı alır.  İnanınki çoğu bilmeden atmıştır ve avukatlar son 10 yılda hukuk avukatlığını bırakıp, icra avukatlığına başlamıştır. Sebebi ise taahhüt’te pasta büyük.    Bakınız hiç yerli otomobile binen veya orta direk diye tabir ettiğimiz halde bir avukat kalmış mıdır?  son 10 yılda. BAŞBAKANIMIZ  ev haczi ve icradaki ve çek yasasındaki düzenlemelerle avukatlardan tepki almaktadır. Tabi bir konuda şu, 10,000 tl lik bir icra dosyasından  %30 avukatlık ücreti almaktadır.   Türkiye’de faizler yüzde birin altında yani yıllık 12 civarında peki bu aslan kesilen adalet savunan avukat arkadaşlar yıllık ne vergi ödüyor araştırıldı mı?
                                          Sayın Başbakanım ve Değerli Milletvekillerimiz.
    Ben taahhüt mağduru olarak ceza evine girdiğimde ne ben borcumu nede alacaklı parasını alabiliyor burada kısaca hesap yaparsak 250,000 kişi içeri girdiğinde devletimiz bu kişilerin giderlerini karşılamayacak mı yani tüyü bitmemiş yetimin hakkını, alacaklı alacağını alsın mantığıyla yenmiyecek mi?  Borçlu içeri girdiğinde borcunu ödeyemeyecek .
                                       Sayın Başbakanım ve Değerli Millettvekillerimiz.
    Ben bir defaya mahsus taahhüdü ihlal cezalarına af getirilmesini istiyor ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olarak artık eşimin ve çocuklarımın yanına dönmek ve borçlarımı ödemek istiyorum,  benim gibi nice arkadaşlar ceza evine girmemek için memleketini arkadaşlarını, sevdiği çocuk ve eşlerini bırakıp kaçak hayat yaşamaktadırlar. Beni ve benim gibi arkadaşlarımı bu çileden kurtarın ve bizde işimize dönüp vergimizi  borcumuzu ödeyelim .
                                       Sayın Başbakanım ve Değerli Miletvekillerimiz.
    Adli yükü hafifletmekle, polisi; jandarmayı, güvenlik güçlerini de rahatlatmış olacaksınız. Çünkü bu insanlar 250.000 kişi civarındadır. Bu ucube yasayı hep birlikte değiş tirelim yada af getirelim. Binlerce kişi adına saygılarımızla.
                                                                                             Allah yar ve yardımcımız olsun.                                                                                            TÜRKİYE CUMHURİYETİ                                                                                                     VATANDAŞI
    diğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  175. Vekillerin telefonları..........................................SADULLAH ERGİNsadullah.ergin2@tbmm.gov.tr Telefon: 0505 777 31 10 – 0532 281 57 70RECEP AKDAĞrecep.akdag@tbmm.gov.tr Telefon: 0533 518 32 81 – 0505 357 44 92MEHMET ŞİMŞEKmehmet.simsek@tbmm.gov.tr Telefon: 0546 587 61 02 FARUK ÇELİKfaruk.celik@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 265 6070 - 0533 717 65 11BEKİR BOZDAĞbekir.bozdag@basbakanlik.gov.tr Telefon: 0505 777 66 01- 0542 647 40 87NİHAT ERGÜNnihat.ergun@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 595 85 75 M. ZAFER ÇAĞLAYANmehmetzafer.caglayan@tbmm.gov.tr Telefon: 0530 514 96 50VEYSEL EROĞLUveysel.eroglu@tbmm.gov.tr Telefon : 0505 746 43 43 FATMA ŞAHİNfatma.sahin@tbmm.gov.tr 0533 271 91 26 EGEMEN BAĞIŞegemen.bagis@tbmm.gov.tr İDRİS NAİM ŞAHİNidris.sahin@tbmm.gov.tr Telefon: 05322 75 76 97 ÖMER DİNÇERomer.dincer@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 348 32 47 HAYATİ YAZICIhayati.yazici@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 242 19 86 - 0505 777 95 34BEŞİR ATALAYbesir.atalay@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 313 49 65ERDOĞAN BAYRAKTARerdogan.bayraktar@tbmm.gov.trBÜLENT ARINÇbulent.arinc@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 241 62 55NURETTİN CANİKLİ 0533 777 44 44MUSTAFA ELİTAŞ 0 532 232 07 92
    AYŞENUR BAHÇEKAPILI  0 532 335 42 53SADULLAH ERGİN 0505 777 31 10 0(532) 2815770AHMET İYİMAYA 0 532 274 59 20ZAFER ÇAĞLAYAN 0530 514 96 50 Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü: 0505 7773700Isparta Milletvekili Recep Özel 05057773222Konya Milletvekili Harun Tüfekçi: 05057774213Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün: 05326018725 5057777000Mersin Milletvekili A.Rıza Öztürk: 05325247309Zonguldak Milletvekili A. İhsan Köktürk 05322926139İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu: 05326640645 05322047311 – 05326181474
    Kütahya Milletvekili  Alim Işık              : 0533 626 65 61
    Ankara Milletvekili  Sinan Aygün          : 0 532 213 10 42

    YanıtlaSil
  176. SAYIN YETKİLİLER,
     
    BİZLER UZUN YILLAR NAMUSUMUZLA ESNAFLIK YAPMIŞ TİCARET YAPMIŞ AİLELERİZ (İCRA TAAHHÜT MAĞDURLARI)
     
    MALUMUNUZ ÜLKEMİZ GLOBAL KRİZDEN ETKİLENDİ VE TİCARİ HAYATI OLAN BİR ÇOK KİŞİ DEDE BU ETKİ SÜRMEKTEDİR. 
     
    KİMİMİZ SIKINTIYA DÜŞTÜ, KİMİMİZ İFLAS ETTİ, KİMİMİZ AYAKTA KALMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYOR.
     
    ÖDEME SIKINTILARI BAŞLADIĞINDA ARDINDAN İCRALAR GELİYOR. İŞTE BU İCRA SIRASINDA ;
     
    'İŞİMİZİ DEVAM ETTİRELİM MAKİNELERİMİZ GÖTÜRÜLMESİN MAĞDUR OLMAYALIM, EVİMİZDE ÇOLUK ÇOCUK 
     
    BOYNU BÜKÜLMESİN ELE GÜNE KARŞI REZİL OLMAYALIM ALLAH BÜYÜK BİR ŞEKİLDE ÖDERİZ' DİYEREK VERİLEN TAAHHÜTLER VAR. 
     
    ÖDEME GÜNÜ GELİYOR VE O GÜNLERDE ÖDEME YAPAMIYORSUNUZ, HEMEN CEZA DAVASI AÇILIP 3 AY HAPİS CEZASI ALIYORSUNUZ.
     
    BU 3 AY DOSYA SAYISI ARTTIKÇA 6 AYA 9 AYA 12 AYA ÇIKIYOR. KARŞIMIZA ÇIKAN BU HAPİS CEZASI BİZLERİ ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SIKINTININ ALTINA SOKUYOR.
     
    ÖNCELİKLE CEZA SADECE BORÇLUYU DEĞİL DOLAYLI YOLDAN EŞİNİ ÇOCUKLARINI, YANINDA ÇALIŞANLARI VE ONLARINDA AİLELERİNİ MAĞDUR EDİYOR.
     
    BORÇLU KAÇAK YAŞAMAYA BAŞLIYOR, İŞİNİN BAŞINDA DURAMIYOR ÇÜNKÜ HAPİS KORKUSU VAR,
     
    MALUM ESNAF KURUMSAL BİR YAPIYA SAHİP DEĞİL, İŞİNİN BAŞINDA KENDİSİ OLAMAYINCA O İŞ YERİ DE KAPANMAK ZORUNDA KALIYOR,
     
    AİLE PERİŞAN AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN BORÇLU HAPSE GİRİYOR, GERİDEKİ EŞİ ÇOCUKLARI GEÇİMİNİ SAĞLAYACAK BAŞKA GELİRE SAHİP DEĞİL,
     
    İŞİNİ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİP BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYEN KİŞİ HAPSE ATILINCA ÖDEME GÜCÜ DE TAMAMEN ELİNDEN ALINIYOR.
     
    BORCUMUZ BORÇTUR, ANCAK HAPİSTE BORÇ ÖDENMİYOR.
     
    İCRA TAAHHÜT MAĞDURLARI ASLA DOLANDIRICILIK YAPMAMIŞ BORCUNU KABUL EDİP İMZA ATMIŞ İNSANLARDIR. SUÇLU DEĞİL BORÇLUDUR.
     
    GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELEN TAAHHÜDÜ İHLAL HAPİS CEZASI SONLANDIRILMALIDIR. 
     
    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VERİLSİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIP BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLELİM.
     
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNAR HAYATINIZ BOYUNCA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM... 
     
     

    YanıtlaSil
  177. sadece mağdurun ta kendisi


    aynı yazıyı iki kere yayınlamışsınız benim adımı ağzınıza almayın lütfen ben sizi tanımıyorum ve tanımakta istemiyorum

    YanıtlaSil
  178. DEĞERLİ DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ;
     
    BİZLER İCRA TAAHHÜDÜ İHLALİ NEDENİ İLE SADECE SÖZLEŞMEDEN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİREMEDİĞİMİZ İÇİN HÜRRİYETİ BAĞLAYICI CEZA ALMIŞ VE 3 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞ BULUNUYORUZ.
    BİRÇOK İNSANIMIZ TAKSİTLENDİRMİŞ OLDUKLARI BORÇLARININ HER BİR TAKSİDİ İÇİN AYRI AYRI 3 ER AYLIK CEZALAR İLE YILLARA VARAN HAPİS CEZALARI ALMIŞ DURUMDA.
     
    TOPLUMUN HER KESİMİNDEN;
     
    KADIN,ERKEK,GENÇ,YAŞLI,ÖĞRENCİ,EVHANIMI,MEMUR,İŞÇİ, ESNAF OLAN İNSANLARIMIZ BU DERTTEN MUZDARİP.BU DURUMLARDAN DOLAYI AİLELER PARÇALANMAKTA HAPİS TEHDİDİ İLE KAÇAK YAŞADIĞI İÇİN VAR OLAN İŞİNİDE KAYBEDEN İNSANLARIMIZ İNTİHARIN EŞİĞİNE GELMEKTE VE HATTA İNTİHAR ETMEKTEDİR.
     
    SON GÜNLERDE YURDUN DÖRT BİR YANINDAN GELEN EKONOMİK NEDENLİ CİNNET VE İNTİHAR HABERLERİ BUNUN KANITIDIR.
     
    BİZLER SIRF EVLERİMİZDEKİ YAŞAMSAL EŞYALARIMIZA İCRA GELMESİN VE AİLE FERTLERİMİZİN BU KÖTÜ TABLOYU YAŞAMAMASI İÇİN YA EVLERİMİZDE YADA İŞYERLERİMİZDE SONUCUNDA HAPİS CEZASI OLDUĞUNU BİLMEDEN BASKI ALTINDA VE ÜRKÜTÜLEREK TAAHHÜT İMZALADIK.
     
    O ANKİ PSİKOLİJİK ORTAM NEDENİ İLE İLERİSİNİ DÜŞÜNMEDEN BUNU YAPTIK.ŞU ANDA BİR ÇOĞUMUZ İCRA TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİREMEDİĞİNDEN YA CEZAEVİNDE YA KAÇAK YADA YURT DIŞINDA.
    BU KONUYA MAHATAP TÜCCAR VE ESNAFLARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞ VURARAK DEVLETİMİZİ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKÜM ETTİRME TARAFTARI OLMADIĞI, ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDEN BEKLEDİĞİNİ BİLDİRİR SAYGILAR SUNARIM.
     

    YanıtlaSil
  179.      yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr
    ali.babacan@tbmm.gov.tr
    cemil.cicek@tbmm.gov.tr
    cevdet.erdol@tbmm.gov.tr
    bulentgedikli@tbmm.gov.tr
    ulker.guzel@tbmm.gov.tr
    haluk.ipek@tbmm.gov.tr
    emrullah.isler@tbmm.gov.tr
    salih.kapusuz@tbmm.gov.tr
    zelkif.kazdal@tbmm.gov.tr
    haluk.ozdalga@tbmm.gov.tr
    tulay.selamoglu@tbmm.gov.tr
    seyit.sertcelik@tbmm.gov.tr
    fatih.sahin@tbmm.gov.tr
    nurdan.sanli@tbmm.gov.tr
    badak@tbmm.gov.tr
    cavusoglu@tbmm.gov.tr
    vecdi.gonul@tbmm.gov.tr
    gokcen.ozdoganenc@tbmm.gov.tr
    menderesm.tevfik.turel@tbmm.gov.tr
    orhan.atalay@tbmm.gov.tr
    mehmet.erdem@tbmm.gov.tr
    aligultekin.kilinc@tbmm.gov.tr
    semiha.oyus@tbmm.gov.tr
    aaoglu@tbmm.gov.tr
    tulay.babuscu@tbmm.gov.tr
    mehmetcemal.oztaylan@tbmm.gov.tr
    edip.ugur@tbmm.gov.tr
    yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
    ziver.ozdemir@tbmm.gov.tr
    mehmetsimsek@tbmm.gov.tr
    bunyamin.ozbek@tbmm.gov.tr
    esref.tas@tbmm.gov.tr
    cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
    vedat.demiroz@tbmm.gov.tr
    vahit.kiler@tbmm.gov.tr
    ali.ercoskun@tbmm.gov.tr
    fehmi.kupcu@tbmm.gov.tr
    bayram.ozcelik@tbmm.gov.tr
    yildirimhami@tbmm.gov.tr
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr
    ismail.aydin@tbmm.gov.tr
    canan.candemir.celik@tbmm.gov.tr
    tulin.erkalkara@tbmm.gov.tr
    onder.matli@tbmm.gov.tr
    ismet.su@tbmm.gov.tr
    huseyin.sahin@tbmm.gov.tr
    mustafakemal.serbetcioglu@tbmm.gov.tr
    bedrettin.yildirim@tbmm.gov.tr
    mehmet.danis@tbmm.gov.tr
    ismail.kasdemir@tbmm.gov.tr
    huseyin.filiz@tbmm.gov.tr
    idris.sahin@tbmm.gov.tr
    cahit.bagci@tbmm.gov.tr
    salim.uslu@tbmm.gov.tr
    murat.yildirim@tbmm.gov.tr
    nurcan.dalbudak@tbmm.gov.tr
    bilal.ucar@tbmm.gov.tr
    mehmet.yuksel@tbmm.gov.tr
    nihat.zeybekci@tbmm.gov.tr
    mehdieker@tbmm.gov.tr
    m.galip.ensarioglu@tbmm.gov.tr
    oya.eronat@tbmm.gov.tr
    cuma.icten@tbmm.gov.tr
    minebeyaz@tbmm.gov.tr
    fevai.arslan@tbmm.gov.tr
    ibrahim.korkmaz@tbmm.gov.tr
    mehmet.muezzinoglu@tbmm.gov.tr
    suay.alpay@tbmm.gov.tr
    sermin.balik@tbmm.gov.tr
    zulfu.demirbag@tbmm.gov.tr
    faruk.septioglu@tbmm.gov.tr
    sebahattin.karakelle@tbmm.gov.tr
    recep.akdag@tbmm.gov.tr
    muhyettin.aksak@tbmm.gov.tr
    cengiz.yavilioglu@tbmm.gov.tr
    adnan.yilmaz@tbmm.gov.tr
    nabi.avci@tbmm.gov.tr
    ulker.can@tbmm.gov.tr
    salih.koca@tbmm.gov.tr
    deryabakbak27@gmail.com
    celik.huseyin@tbmm.gov.tr
    mehmeterdogan@tbmm.gov.tr
    anejatkocer@tbmm.gov.tr
    halilmazicioglu@tbmm.gov.tr
    mehmet.sari@tbmm.gov.tr
    ali.sahin@tbmm.gov.tr
    fatma.sahin@tbmm.gov.tr
    samil.tayyar@tbmm.gov.tr
    nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    mehmet.geldi@tbmm.gov.tr
    adem.tatli@tbmm.gov.tr
    kemalettinaydin@tbmm.gov.tr
    feramuz.ustun@tbmm.gov.tr
    sadullah.ergin@tbmm.gov.tr
    orhan.karasayar@tbmm.gov.tr
    mehmet.onturk@tbmm.gov.tr
    hacibayram.turkoglu@tbmm.gov.tr
    adem.yesildal@tbmm.gov.tr
    sureyya.sadi.bilgic@tbmm.gov.tr
    recep.ozel@tbmm.gov.tr
    abdulkadir.aksu@tbmm.gov.tr
    mustafa.atas@tbmm.gov.tr
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr
    ayse.nur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    osmanaskin.bak@tbmm.gov.tr
    nimet.cubukcu@tbmm.gov.tr
    osmanboyraz@tbmm.gov.tr
    volkan.bozkir@tbmm.gov.tr
    huseyin.burge@tbmm.gov.tr
    m.cetin@tbmm.gov.tr
    ahmet.berat.conkar@tbmm.gov.tr
    turkan.dagoglu@tbmm.gov.tr
     
     

    YanıtlaSil
  180. arkadaşlar 25 aralıkta hakkımda mahkûmiyet verildi. Ben bunu uyap üzerinden gördüm kalemi arayıp sordum. benim adresim farklı karar başka adrese gidecek yani bana tebliğ edilmeyecek  be dosyaya tebliğ edilmese bile itiraz edebilir miyim.

    YanıtlaSil
  181. teşekkür ederim sayın ulusoy


    ne demek elimizden gelen bir şey varsa başımızın üstüne ama bu kadar çapa ve çırpınma ile bir tane mağdur bulamadık bulduklarımızda bizi yarı yolda bırakıp gitti

    YanıtlaSil
  182. Ahmet Vahap ULUSOY3 Ocak 2013 10:23

    Sizi bulamazlarsa başka adres dediğiniz Muhtarlığa bırakırlar ve size Tebliğ edilmiş sayarlar.Takip edip itirazınızı yapın

    YanıtlaSil
  183. çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  184. Sayın sayfa sakinleri
     
     
     
    Sizlere dünkü canlı yayın hakkında bilgi vermek istiyorum dün av. Dündar Bey ve benim bursa as. TV yaptığımız program ses getirmiş olup program yapımcısı sayın serpil hm. denetleme üst kurulu tarafından tebrik ve teşekkür edilip bu program daha fazla şartlar altın ele alınmasını istenmiştir. Serpil hm. bizleri arayıp defalarca teşekkür etmiştir. Bu demek oluyor ki biz doğru yolda olduğumuzun belirtisidir.
     
     
     
    Ayrıca as. TV. Telefonları Hiç susamamış teşekkür ar arda gelmiştir. Ayrıca hiçbir tane ters, olumsuz,  tepkili ve karşı görüşlü telefon almadıklarını Ve o canlı yayını akşam tekrar gösterilmiş ve bu sabah aşırı istek üzerine saat 09.00 tekrar gösterilip olup bu bugün saat 12.00 tekrar gösterilecektir. Yanılmıyorsam kısa bir süre sonra tekrar geniş kapsamlı mağdur arkadaşlarla bir canlı yayın daha gündemde olabilir mağdur arkadaşların şimdiden hazır olmasını bildiririm
     
     

     
    Ayrıca bu gün ve dün canlı yayını eleştirenler olacak ama biraz daha nazik ve kibar olmalarını beklerim bu sayfada herkesinin beğenmesini beklemiyoruz tabiî ki tepki olacak neden acaba hayatı boyunca bu sayfaya DÜN ve BUGÜN girip bizleri eleştirme hakkına sahip oluyor bunu ben anlamış değilim yoksa? Olabilir. Dikkatli olalım sayfa sakinleri  şayet kendisi samimi ise kendiside bir program yapsın bizde onu alkış tutalım zaten canlı yayını izlediğini ben şahsen inanmıyorum sebep şu açıktır av. Dündar Bey konuşmasında ( bu ceza insan haklarına aykırı anayasada aykırı zaten Avrupa insan hakları ile bağdaşmayan bir cezadır diye ) bahsetmiştir. Şimdi illa sayın vekiller bu anayasa aykırı neden anlamıyorsunuz diye açık tepki gösterilmez eğer böyle yaparsak o TV. Yayını keserdi zaten vekiller anayasa aykırı olduğunu biliyorlar ama ne hikmetse bazı güçler tarafından durduruluyor
     
     
     

     Bu sayfada kaç tane mağdur var ben şahsen bilmiyorum tüm mağdur beneğiniyor bir tane ters tebki ? ama şunu bilin ki burada yazarak çizerek bir yere varamayız lütfen biraz kabuğumuzu aşalım her ne olursa olsun dışarıya tepkimizi gösterelim dünkü canlı yayın bunun ilk işaretidir. Burada yazarak çizerek dışarıya hiç bire şey olmaz hep aynı kalırız ve kalmaktayız lütfen kendimizi aşmamız lazım ben gene sayfa sakinlerinden gazete, dergi vs. ile diğer kanallara yönelmemiz lazım diye düşünüyorum lütfen beni yanlış anlamayın konuyu düşünün ayrıca  ben o kişiye tepki göstermiyorum  konuyu burada kapatıyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  185. sen ortalığı germek içinmi geldin bu siteye kardeşim,bu tarz konuşmalar siteye ve mağdurlara zarar verir herkes aynı dertte ne yapalım yani isyan sitesimi kuralım herkes elinden geldigince mucadele edıyor.

    YanıtlaSil
  186. verdiğiniz tüm emekler için teşekkürler arkadaşım saygılarımla 

    YanıtlaSil
  187. ahmet yıldız3 Ocak 2013 12:17

    arkadaşlar mrb bulunduğum beldede 2 gündür elektrik yoktu yeni geldi. hasan abiyede bunu aktardım bursadaki proğramı izleyemedim emeği geçen başta emin bey ve avukat dündar beye ,ayşen hanıma kim bu işe vesile olduysa hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunarım ,icra avukatı babamda olsa güvenmem diyordum ama av dündar bey beni yanıltı helal olsun proğrama katılımcı olamadığımdan dolayıda kendimden utanıyorum  herkese selamlar

    YanıtlaSil
  188. aslında en güzeli bu meclise gitmek ve orda sesimizi duyurmakkkk..

    YanıtlaSil
  189. şahin NY73264443 Ocak 2013 14:51

    DEYERLİ ARKADAŞLAR  İNŞ GEREKEN YERLERE FAKS TEL MAİL YOLUYLA BOŞ DURMAYALIM HERKESE SAYGI VE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  190. madurun ta kendisi3 Ocak 2013 15:03

    bunutakan kim kardeşim dikkate almadan yapıştırıyor 3 ayı ben bunu 3 dosyada kullandım hic işe yaramadı adelet işte malesef 

    YanıtlaSil
  191. magdurun ta kendisi3 Ocak 2013 15:16

    selam emin bey madem bu yolda baş koyduk bu arkadaşımızın cek yasasından beri burda hakını arayanlardan  yani eskilerden neden cıkıpta madem bu arkadaş hiçmi hatırı yoktu cıkıp gecmiş olsun diyemiyorsunuz mademki birbuçuk yıldır burdaymış eskilerden matabım değilsin diyorsun mağdur olmuş gelememiş ne yapsınki 

    YanıtlaSil
  192. allah razı olsun sizlerden emin bey

    YanıtlaSil
  193. SİTEDE YORUMLAR NEDEN DUZENLİ GÖZÜKMÜYOR BİLGİSİ OLAN VARMI SAYGILAR

    YanıtlaSil
  194. allahaşkına çeken bilir kimseye kızılmasın
    zaten herkes bunalmış durumda

    YanıtlaSil
  195. Emin bey proğramı izledim size ve avukat abimize çok teşekkür ederim. Bende taahüt mağduruyum.Herkezin köşe bucak kaçtığı şu dönemde mücadele veren bir kaç yiğitten birisiniz size ve Hasan bey ve diğer site yetkillerimize  bu mücadeleleinden dolayı teşekkür ediyorum.Sizden müjdeli haberler beklıyoruz.

    YanıtlaSil
  196. epeydir uyapa girmiyordum.bugün girip baktım hakkımda kesinleşmiş 3 ay aldğım tazyik hapsini göremedim.bundan 3 ay öncesine kadar görünüyordu ama şimdi görünmüyor.Bu adamlar cezadan vazmı geçti acep.Aramıyor sormuyorlarda.Bunun sebebi ne olaki.Şikayetinden vazmı geçti yoksa bu avukat hergelesi

    YanıtlaSil
  197. uyaptan yok olunca karar kesinleşiyo ve dosya infaza gidiyor. arama çıkarıyorlar. benim öyle oldu.araştır bir bak derim ben.geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  198. Hasan bey iyi akşamlar.Şimdi haberleri izliyorum 4.paketle 4000 kck hükümlüsünü cezaevlerinden çıkaracaklarmış.Biz daha fazla bir şeyler yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  199. SİZ GÜZEL HABERLER VERİRDİNİZ,İNŞALLAH YİNE UMUT VAR MI?

    YanıtlaSil