Taahhüdü mü? Özgürlüğü mü İhlal?

Eyüp Yılmaz Taahhüdü ihlal, çek kanunu, Çek Mağdurları, Ev haczi, ev eşyalarının haczi. 80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur
80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur ediliyor. Evine haciz gelip, eşyaları kaldırılan insanlarımız içinde intihar edenler, cinnet geçirenler kendisi ya da yakınlarına zarar verenler vardı.

Binlerce baba, eş ve çocuklarına karşı borcu sebebiyle evinden eşya kaldırılmasına neden olma mahcubiyeti yaşıyor, evinden eşya kaldırılan babalar, eşi ve çocukları karşısında saygınlığını kaybettiği gibi toplum karşısında da statü kaybına uğruyordu. İcra takibinin mağduru, bu duruma neden olan kişi değil, biçare eş ve çocukları olmaktadır. Evden eşya kaldırmak veya iş yerinde üretimi engelleyecek makinelerin haciz edilmesi yerinden sökülmesi adeta bir şantaja dönüşmüş durumdaydı..

2012 yılında icra iflas kanununda yapılan değişiklikle ev eşyalarının haczine sınırlama getirilmiştir. Fakat ev veya iş yeri eşyalarının acımasızca sürdüğü günlerden kalan icra iflas kanunu 340. maddeye istinaden verilmiş ödeme taahhütleri vardır ve bunlar yerine getirilmediği için binlerce insan taahhüdü ihlal hapis cezalarıyla karşı karşıyadır.

Bildiğiniz gibi Türk milletinin, içerisinde bulunduğu ekonomik zor durumu konu komşuya, eşe dosta duyurmamak, saklamak gibi bir hassasiyeti bulunmaktadır, bu zor durum onlara açışından bir utanç kaynağıdır.

Bu nedenle, ödeyemediği borcundan dolayı konuyu erteleyebilmek, eşyasının haczedilmesini engelleyebilmek ya da zamanla öderim inşAllah niyeti ile gerek evlerine ya da işyerlerine gelen icra memurları önünde gerekse Avukatların tahsilat baskısı nedeniyle icra dairelerinde ödeme Taahhüdünde bulunuyorlar. Esasen bu hapis cezasıyla karşı karşıya kalanların büyük çoğunluğu ev hanımlarıdır. Aile reisinin bir şekilde doğmuş olan borcundan dolayı eve haciz gelmekte, çvre ve cocuklarına karşı mahcubiyet yaşayan evin hanımına bu baskı altında taahhüt imzalatmakta ve ödenmeyen bu taahhüt sonucu evin hanımı, anne cezaevine girmektedir. Bu hem hukuksal boyutta hem de vicdanen kabul edilemez bir vakadır. Kaldı ki bir çok ev hanımın bu taahhüdün yerine getirilemediği zaman hapis cezası ile karşı karşıya kalacağından haberi yoktur.

Toplumun çok büyük bir kesiminin, ödeyemediği kredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme Taahhüdü bulunmakta ve ödeme gücü olmadığından hapis cezası almış durumda ya da almak üzeredir.

Tarımla, hayvancılıkla uğraşan kimi Annelerimiz, efendilerimiz banka borçları, tohum ve yem borçlarını ödeyememiş, banka avukatlarının haciz uygulaması ile karşı karşıya kalmıştır. Küçük ilçelerde, köylerde yaşayan bu insanlarımızın icra iflas kanununu bilmelerini bekleyemeyiz. Avukatın, Haciz yapmayalım siz bize bunu taksitlerle ödeyin teklifine hemen razı olmakta ve sözleşmeyi imzalamaktadır. Taksitlerin aksaması halinde 3 ay bir hapis cezası alacağından bi haberdir.

Ne yazık ki icra memurlarımız bile bu yaptırımın olduğunu, borçluya izah etmemektedir.
Sonuç olarak, 3 aylık hapis cezası alan ve kolluk kuvvetlerince aranan zor durumda kalan bu kişiler Alacaklı avukatının, asıl alacağının çok çok üstünde talep edilen bir rakamla, yani “Bana bu miktarı ödersin ya da cezaevini boylarsın” şantajıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Bildiğiniz gibi uygulanmakta olan bu hapis cezası gerek anayasamızın 38. Maddesine gerekse ülkemizin taraf olduğu Avrupa normlarına açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Başbakanımız R.T Erdoğan'ın 20 Ocak 2012 tarihli "Ulusa Sesleniş" konuşması: "Benim ülkemde hiç kimse bundan sonra borcundan dolayı hapis yatmayacak" sözlerine rağmen üstü örtülü bir biçimde borca hapis cezası uygulanmaktadır.

Demekki daha Türkiye ekonomik darboğazdan çıkmamış,Ekonomik özgürlükler siyasi çekişmelerin gölgesinde kalmıştır.Ak Parti Hükümeti garip gureba fakir fukaranın iktidarı oldugunu,hükümeti olduğunu şeddeli bir şekilde göstermelidir..

Eyüp YILMAZ - HaberAbone
Kaynak Link: TAAHHÜDÜ MÜ ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ İHLAL?

2.090 yorum:

  1. Artık dayanamıyorum .. bıktım kacmaktan 3 tane tahhattüt üm var. 3 üne de ayrı ayrı 3 er aymı yatacagım.. saygılar..

    YanıtlaSil
  2. şeker hanım beni bilirsiniz...kimseyle polemiğe girmem..kavga etmem...sataşmam..yapılacak bir iş varsa elimden ne gelirse yaparım...şimdi size söylemek istediğim şey asla buradan gitmenizi istemiyorum..neden derseniz...uzun zamandır bu sitede mücadele etmiş ve hala devam eden arkadaşlarım sizin yaptıklarınızı iyi bilir..ben de..yakında meclise gidilecek..öyle ya da böyle o randevular alınacak ve ben de dahil olmak üzere hatta gerekirse annemi de alıp gideceğim...bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın...benim sizden istediğim kimin ne dediğine bakmadan bizlerin yanında olmanız..mesela bir şey diyeyim sizin 3.sınıf avukat yamağı dediğiniz kişi benim hemşerim..ben de tanıyorum kendisini hatta hemen hemen hergün telefonla görüşüyoruz..sizi uzun zamandır tanıyorum..o yüzden arada oluşan bu soğuk durumdan en rahatsız olan kişilerden birisi benim...ama yapabileceğim hiç bir şey yok..
    lütfen diyor en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum...

    YanıtlaSil
  3. abi allah aşkına sakin olalım..lütfen..kardeşiniz olarak bunu isteyebilirmiyim sizden..

    YanıtlaSil
  4. şeker hanım beni bilirsiniz...kimseyle polemiğe girmem..kavga etmem...sataşmam..yapılacak bir iş varsa elimden ne gelirse yaparım...şimdi size söylemek istediğim şey asla buradan gitmenizi istemiyorum..neden derseniz...uzun zamandır bu sitede mücadele etmiş ve hala devam eden arkadaşlarım sizin yaptıklarınızı iyi bilir..ben de..yakında meclise gidilecek..öyle ya da böyle o randevular alınacak ve ben de dahil olmak üzere hatta gerekirse annemi de alıp gideceğim...bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın...benim sizden istediğim kimin ne dediğine bakmadan bizlerin yanında olmanız..mesela bir şey diyeyim sizin 3.sınıf avukat yamağı dediğiniz kişi benim hemşerim..ben de tanıyorum kendisini hatta hemen hemen hergün telefonla görüşüyoruz..sizi uzun zamandır tanıyorum..o yüzden arada oluşan bu soğuk durumdan en rahatsız olan kişilerden birisi benim...ama yapabileceğim hiç bir şey yok..
    lütfen diyor en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum...

    YanıtlaSil
  5. taahüd magduru20 Kasım 2012 15:49

    ewet arkadaşlar ben eskilerdenim ve dün sabah basıldık hanımı eşimi taahüdden aldılar adi kanunlar ite ne yaparsın başbakana göre kimse borçtan hapis yatmayacaktı sözde kim tutar sözünübe buadaletin terazisin içine edeyim yazık ocak ayından beri yırtınıyoruz ama mafile allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın en yakın zamanda amin

    YanıtlaSil
  6. ne yazık ki öyle benimde bir borç 4 taksit yapılmış yani 12 ay hayırlısı:((

    YanıtlaSil
  7. sayın rollei
    sayın abim seninle neler konuştuk lütfen sakin ve kırıcı olmadan davamıza sahip çıkalım diyorum ayrıca arkadaşlarla görüştüm hepsi gelecekler bilgine
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  8. tarık bey merhaba saygılar

    YanıtlaSil
  9. aşağıdaki açıklaman için sağol bugün yeni birşey öğrendim :)

    YanıtlaSil
  10. o zaman işine bakacaksın....sana laf atan yokken piste çıkma haddini bil....
    sen 2 üniversite bitirmişsin...nedense hep 2 olur bu üniv .sayısı...önemli değil...
    bende ANA SINIFI terkim....var mı bir sorun....yandaşlık yapma...ve kendi adına konuş..

    seker765

    YanıtlaSil
  11. merhaba arkadaşım aramıza hoş geldin tekrardan bunları beraber aşacağız inşallah
    geçmiş olsun
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  12. estafurullah hocam bizler sizden öğreneceğimiz çok şeyler var bizler kimizki

    sizin elleriniz öpülecek eller allaha emanet inşallah tez elden kurtulursunuz

    saygılar

    serhat senle

    YanıtlaSil
  13. merhaba serhat..çalışmalarını yakından takip ediyor, çok takdir ediyorum...herkes senin kadar özverili olsaydı bu konularda her şey ne kadar güzel olurdu...ama olacak inşallah...ben arkadaşlara güveniyorum...

    YanıtlaSil
  14. ablacım taksitlerden ayrı ayrı ceza almazsın...dosya başına ceza alırsın sanırım senin tek dosya...

    YanıtlaSil
  15. taahüd magduru20 Kasım 2012 16:12

    yoruldum bu başımızdaki rant için memleti satanlardan şu kanunlara bi bakın 1932 model helbuki aşbakan anayasayı bile degiştirdi ama bu yasa yuvaları yıkıyor peki neden değişmiyor bu ucube yasa benim bu devletten ve hükümetden umudum kalmadı bizim coluğumuz cocuğumuz ağlattılar allahta onlarınıkı ağlatsın beter olsunlar

    YanıtlaSil
  16. ESKİDEN GIRGIR DERGİSİ VADI OKUR GÜLEDİK ŞİMDİ BURASI VA.
    YAZIK GÜLDÜRÜYOZ KENDİMİZİ. SONUÇ YOK.BENİM YAŞIM GEÇMİŞ 69YAŞINDAYIN YAKANA BİŞE YAPIŞDIMI YAŞ DINLEMIYO.
    BAKIN BIRI GIDECEM DIYO BIRI BASKA DEYOR.SORUN BURDA LIDERLIK SAVAŞI VA YA BI BIRAKIN ISTEYEN ISTEDIĞİNİ YAZSSIN SAYGI GÖSTERİN BOŞ VERİN BİRBİTİNİZLE KAVGAYI HEPİNİZ AYNI DERTTEN BURDA DEMİSİNİZ.ÇOK GÜZEL ÖRNEK OLUYONUZ.
    BİR TANIDIMA ŞU SİTEYE GİRDE DURUMUNA BİLGİ ALISIN DEDIM BANA İKİ GÖN SONRA BEN NEDECEM KAVGAMI EDECEM ODA. NE İŞİM VAR DEDİ.
    DEVE KUŞU GİBİ OLDUNUZ GAFANIZI ÇIKARINDA BAKIN ARTIK.
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  17. Aşağıda bir avukat hanımın muhafazaya aldığı eşyalar listesi bizzat kendi ağızından listelenmiş olup itiraz neticesinde sadece 1 ad.tv nin muhafazası 2 tane olduğundan kabul edilmiş ve diğerleri haciz yapılan kişiye iade edilmiştir.Mahkeme kararının suretini kopyalayamamaktayım.İstanbul icra mahkemesinin verdiği bir karardır.Ayrıca masrafların % 50 side avukata aktarılmıştır.
    Herkese sevgilerimle.

    av_yaseminceylan
    ________________________________________
    Olayı somutlaştırabilmek adına haczedilen menkulleri listeliyorum. Ancak yalnızca bu olay bazında değil, genele ilişkin görüşlerinizi de paylaşmanızı isterim.

    1. 1 bulaşık makinası – Kanaatimce lüzumlu değildir. Elde de yıkanabilir.
    2. 1 no-frost buzdolabı – Lüzumlu olduğunu düşünüyorum.
    3. 1 mikrodalga fırın – Lüzumsuz
    4. 1 çamaşır makinası – Çamaşır makinası konusunda emin değilim.
    5. 1 tüplü TV – Kanaatimce TV lüzumlu değildir. Vatandaş bilgilenmek için gazete okuyabilir.
    6. 1 82 ekran LCD TV –
    7. 1 toplama bilgisayar takımı – Evde kullanılan PC’nin lüzumlu olduğunu düşünmüyorum.
    8. 1 klima – Klima konusunda da emin değilim. Evde başka ısıtıcı yoksa pekala lüzumlu olabilir.
    9. 1 oyun konsolu ve 2joystick – Tamamen zevke ilişkin eşyalar.
    10. 2+1 ses sistemi – TV ve bilgisayarın olmadığı yerde lüzumsuz kalacaktır

    YanıtlaSil
  18. diploma para etmez....adam olmak önemli....YAMAK YANDAŞI sende....

    YanıtlaSil
  19. TÜRK HUKUK SİTESİNDEN FIKRA GİBİ BİR ALINTI

    Av.anıl
    Dün borçlunun evi olarak görünen yere hacze gittik. Biraz zorda olsa içeri girdik. İcra memuru tutanağa aynen şöyle yazdı. “Yeni yasa gereğince hacze kabil mal bulunamadı”

    Sonra icra memuru ile zaruri eşyalar konusunda biraz konuştuk. Kendisine bilgisayar ya da elektronik eşyalarında zaruri eşyalar olmayacağını söyledim. Ancak icra memuru bilgisayarın bile zaruri eşya olacağını, aynı evde yaşayan insanların ortak kullanımında olan bir eşya olduğunu ve haciz yapılamayacağını söyledi. Bende kendisine size zaruri eşyalarla ilgil bir liste mi gönderildi diye sordum. Öyle bir liste olmadığını kendi yorumları ile bu şekilde yaptıklarını söyledi.

    Yani borçlunun evinde masaj koltuğu olsa, borçlu benim sırt ağrılarım var bu koltuk bana sağlık sebebi ile lazım dese, bu da zaruri eşya sayılacak demekki.

    Benim evimde de kendi hobim için kullandığım telsizlerim var. O zaman bunlar da benim için zaruri eşyadır. Bunları kullanmazsam psikolojim bozuluyor çünkü. Elimde patlayan icra dosyalarını düşündükçe psikolojim bozuluyor vallahi.

    YanıtlaSil
  20. ÇEK DOLANDIRICILIĞI SEKTÖR HALİNE GELDİ

    karşılıksız çekten hapis cezasının kaldırılmasından sonra çek dolandırıcılığı
    sektör haline geldi karşılıksız çek kestiği için verilen yasaklama kararı sayısının 36 bine
    dayanması sektör yetkilileri tarafından kırmızı alarm olarak yorumlanmaya başlandı
    YANİ ARKADAŞLAR BUNLAR RAHAT DURMUYORLAR VE DURMUYCAKLAR DA
    AMA BİZDE RAHAT DURMUYORUZ DEĞİLMİ BİR BİRİMİZİ İYİYORUZ
    NE DİYEYİM BÖYLE DEVAM EDELİM BELKİ HAL OLUR
    SAYGILAR
    SERHAT SENLE

    YanıtlaSil
  21. kaç gündür sizi izliyorum yaşça büyüğünüz olduğum için sizi üzmek ve kırmak istemedim ama yazdıklarınız giderek kırıcılığın ötesine geçti lütfen bu işi bitirin hiç tanımadığınız burada yalnız yazıştığınız insanlara böyle hitabetmeyin saygı görmek için saygı göstermek gerek karşınızdakinin yaşı,işi,konumu ne olursa olsun ,sizden rica 2 şey rica ediyorum birincisi burada kalın ve destek olmaya devam edin çünkü siz benim herzaman taktir ettiğim birisiniz,ikinciside artık bu gerginlik bitsin hem üzülmeyin hemde üzmeyin size bütün kalbimle sevgi ve selamlarımı gönderiyorum

    YanıtlaSil
  22. bitanem benim kira borcumu dosyalara bölmüşler ne yazık ki:(

    YanıtlaSil
  23. aysen_1985198520 Kasım 2012 17:05

    herkese hayırlı akşamlar herkese huzurlu yarınlar diliyorum
    siteyi geriye doğru okuduğumda hayretler içindeyim
    sevgili arkadaşlar burada bulanan hiç kimsenin kimseden en ufak bir farkı yok
    bir kere bundan emin olun ilk başta
    ikincisi sevgili seker765 defalarca burada veda edip gittiniz defalrca geldiniz
    allah aşkına yapmayın birine yamak birine yumuk
    size yakışmıyor
    nedir derdiniz anlamaktan güçlük çekiyorum kendi kendinize süre verip duruyorsunuz şu gün gidecem bu gün şu şartlar oluşmazsa gidecem deyip duruyorsunuz
    sevgili şeker burada kimsenin tören düzenleyecek hali gideceksiniz yada kalacaksınız diye herkes kendi derdine düşmüş
    bakın kaç gündür ankaraya gidecek 10 kişi bulunamıyor
    insanlar bu kadar öz güvenlerini kaybetmiş durumdalar sizden bahsediyorsunuz
    insanlar korkularından ne yapacaklarını bilmiyorlar piskolojileri alt üst olmuş durumda
    insanların yani bizlerin
    burada kimi taahhüt mağduru kimi haciz mağduru
    geçen 3 yargı paketi dönemindede sizinle bir çok konuda tartıştık
    defalarca fikirlerimiz bir birine zıt oldu
    ve verdiğiniz bir çok bilgi hayal hikaye olmasına rağmen
    hala burada kalkıp gidiyorum kalıyorum savaşı vermektesiniz
    burada bir çok kişi defalarca haykırdı bize kimse hayal kurdurmasın diye
    ama bir çoğunuz hala bu hayal haberlerin peşinden bizlerin gitmesini bekliyorsunuz
    yeter artık yapmayın
    bakın bir kere daha burada altını çizerek söylüyorum
    bir millet vekili ile gürüşmek bir vekil sekreteri ile gürüşmek orada alınan bilgi bir umut olarak vermek asla doğru değildir asla bir umut da olmayacaktır
    bu işi iktidar partisi istemediği sürece asla kimse gündeme getiremeyecektir
    asla kimse dilendiremeyecektir
    iktidarda buna kesinlikle karşıdır
    bizler bişey yapacaksak hükümet kanadı ile gürüşüp derdimizi anlatmalıyız
    gerisi yalan hikaye
    her defasında dile getirdiğiniz sn sinan aygün nün bu işi haletmek istediğini ta millet vekili olmadan önce böyle bir düşünceye sahip olduğunu biliyoruz sağolsun
    sn sinan aygün gibi belki
    bir kaç kişi daha sayabilirim ama inanın en ufak bir katkıları olmayacak bu dava
    bakın geçen sene daha yargı paketinden önce yazdım dedimki
    bu iş mayıs 2013 ten önce gündeme gelmez ve gelemeyecek diye ve o sürede iktidar istediği için değil a.i.h.m. min vermiş olduğu süre olduğu için söylemiştim ama şimdi onuda halettiler ve işimiz allaha kalmış kısacası ancak bir şekilde başarıp sn başbakanımızla gürüşüp derdimizi anlatmayı becerebilirsek belki bir umut doğar
    gerisi burada herkes inansın en ufak bir umut yok
    ve şununda bilinmesini isterim bu tür bir gürüşmeyide şahsen ben ve eşim yapabilmek için yaklaşık 4 ay uğraştık çokta yol aldık ama malesef son safhada başarılı olamadık
    ve bu çalışmalarada devam edecez sadece yaklaşık 2 ay olacak
    zorunlu bir durumdan ötürü fazla bişey yapamıyoruz
    ama en kısa zamanda yine bu mücadelenin içinde olacaz
    kimse bizi kabul etsede etmesede
    herkese saygılar

    YanıtlaSil
  24. hepimiz sayfada olalım,kimimiz dış ilişkilerle,kimimizburadan duygularını paylaşarak(benim gibi) kimimiz belli yerlerden alıntı yaparak ,kimi soru sorarak sıkıntısını paylaşarak burada bunlar yazılınca kime ne zarar oluyor kimin kime ne kadar külfeti oluyorki birbirimize kızıyoruz,üstünlük taslıyor,bilge adam rolüne bürünüyoruz ,kimsenin kimseden noksan yada fazla yanı yoktur ortak tek bir sıkıntı var mahkumiyet !!!! şimdiye kadar sövüşüp-sayışmaları okuduk ,yazdıklarından teselli bulmayanlarda artık bir bardak soğuksu içip sakinleşsinler helehele dava sıkıntısı olmayanlarda artık kimseye ahkam kesmesinler yabidiklerini paylaşıp destek versinler yada ebediyyen sussunlar

    YanıtlaSil
  25. serhat arkadaşım çalışmalarnı ve TAAHHÜY İHLALİN deki hapis cezasının kalkmasndaki gayretni taktir ediyorum.Evet banka avukatları boş durmuyor . biz daha çok çalışmalyız.İNSANIN gücü haklılgndan gelir biz davamızda haklıyız.saygılarmla

    YanıtlaSil
  26. Hasan Sığırcı20 Kasım 2012 17:24

    Çok Değerli Necattın Arkadaşım (EMLAKÇI) ve Arkadaşları.

    Sizlere dosya gönderirken, acele ettiğimden ve inanınki, aşırı yoğunluğumdan, iki satır mektup yazmayı ihmal ettiğim için kusuruma bakmayın. Umarım ki, gönderdiğim dosyaları en iyi şekilde değerlendirme imkanınız olmuştur. Gönderilerinizde mutlaka;

    ADELET KOMİSYONUNU, TBMM İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞINI, ADALET BAKANIMIZI ve TBMM BAŞKANLIĞINI unutmayın.

    Ayrıca gönderilerinizi tek dilekçe altında toplayıp, tüm katılımcı arkadaşlarımızın, isim ve soy isimlerini yazarak mutlaka hepiniz tek tek imzalayın.

    Şu anda mümkün olan şartlarda, yararlanabilmeniz için; ilgili yer ve yetkililerin, telefon numaralarını, maillerini ve faks nolarını gönderiyorum. Umarım ki, faydalanma imkanınız olur.

    Değerli arkadaşlarım. Allah’ın izni, çok değerli katılımlarınız ve Sayın Yetkililerimiz inde, duyarlılığı ile İnşallah umuyorum ki, yılbaşına kadar, en hayırlı sonuçları alabiliriz. İnşallah, en kısa zamanda, tüm cezaevinde olan arkadaşlarımızı da, ailelerine kavuşmuş görmek umuduyla. Sitemizdeki tüm arkadaşlarımızın, hepinize; sevgi ve selamlarını iletiyorum. En derin sevgi, saygı ve hürmetlerimle. 21.11.2012


    Arkadaşınız; Hasan Sığırcı.
    Barışçı-Mersin

    YanıtlaSil
  27. deyerli arkadaşlarım,TAAHHÜY İHLALİndeki hapis cezası kadar sacma bişey olamaz.Bir insanın borçundan dolayı verdiyi sözü yerine getirememesnden dolayı hapis cezası verilmş olması orta çagdan kalma kölelik gibi bişey insan onurunu aşagalıyan insanı yok eden bi yasadr.Bu gün olmasa yarın mutlaka bu yasa ortadan kalkacaktır .ama bizim daha cesur daha dava adamı olmamız gereklidr.saygılarmla

    YanıtlaSil
  28. çok geçmiş olsun .zaman durma zamanı deyildr.birlikten güç dogar mantıgıyla hareket eymeliyiz

    YanıtlaSil
  29. evet bu sebsplerden dolayı MECLİSE yapılacak olan ziyaret çok önemlidr.herkes bu ziyarete katkı vermelidr.ama herkes

    YanıtlaSil
  30. Sayın sabır davacı vekili mahkeme kalemine 7.TL tebliğ masrafı vermesi lazım ama yüzde yüz unutmuştur. Sizin kararınınız kesinleşmez bunu unutmayınız, ne zaman size tebliğ olacak o zaman kesinleşme süresi başlar ve itiraz edersininiz...
    saygılarımla...

    YanıtlaSil
  31. değerli arkadaşlar

    benim için birileri bir şey yazmış ve söylemişse bırakın söylesin polemiğe girmeyin değmez kötü söz sahibine aitdir benim için hiç fark etmez ve sorunda değil sizlerin burda amacı şu taahhüt denilen illetden kurtulmanız bunun için ben şahsen bu sayfaya iki aydır üç tane yorumum vardır biri şu kelime ( ALLAH YAR ve YARDIMCINIZ olsun ) diğeri ( 10.11.1938 saat 09.05 atam ruhun şah' olsun ) bir diğeride bana o hitam yazıldıkdan sonra ( ben bu seneryoyu iki gördüm ) başka bir şeyim yoktur burda bana sahip çıkan sayın : barış doğan,(rollei) - oğuz bey - neceti bey - tarık bey ve diğer adını yazmadım tüm gönül dostlarıma sonsuz teşekkür ederim bırakın beni kötüleyen kötülesin ben artık takmıyorum beni bilen biliyor. sizlere tavsiyem siz TAAHHÜT İHLAL üzerinde yoğulaşın olurmu hepiniz el ele verin gönül gönüle verin kenetlenin burda şunuda söylemeden geçemiyecem her kim bana ne yaptıysa ben HAKKIMI hela ediyorum ALLAH EMANET OLUN yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil
  32. hayat hanım yanlış biliyorsunuz bir borç 3 ay hapsi geçmiyor bir tahahhüt varsa 3 ayı geçmez sizi takip ediyorum hemen hemen hergün burdasınız dünkü yazımda bunu söylemek istedim bilgilerin çogu yanlış bir tahahhütten dolayı ceza 3 ayı geçmez bunu duydum ümitlerim daha çok kırıldı demekki burda kimse kimseye doğru bilgi vermiyor siz ferah olun tahahhütünüz bir taneyse cezanız en fazla üç ay

    YanıtlaSil
  33. hayat hanım üstte bunu yazmamışsınız ama birden fazla dosya numarası varmı elinizde

    YanıtlaSil
  34. abicim merhaba...öncelikle hemşehrin olduğun ben yazayım dedim...burada çok kavgalar küskünlükler oldu daha önceleri...hem de nasıl kavgalar...şu son yaşadıklarımız onlara nazaran daha hafif...ancak benim açımdan bakıldığında üzücü...çünkü uzun zamandır bir çok şeyi beraber paylaştığım dava arkadaşlarım ve hemşehrim sen... çok zor bir durum benim için...o yüzden kimseye pek bir şey diyemiyorum...ama ben yine de senin bilgilerinden faydalanmamız gerektiğini düşünüyor sitede aktif katılımcı polmanı istiyorum...sonsuz sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  35. serhat bey benim tahhahütten cezam var benide bilgilendirirmisiniz tel yazın ben sizi

    YanıtlaSil
  36. dilinize saglık hayat hanım

    YanıtlaSil
  37. yok yok benim taksit yazmam yanlış oldu borç dosyalara bölünmüş taksit değil teşekkür ederim samimiyetinize ilginize :)dert aynı sıkıntı aynı olunca gündüzleri sizlerle beraber olabiliyorum işe ne kadaryarıyorum tartışılır ama en azından bir nefes olma misali buradayım selamlar

    YanıtlaSil
  38. oğlum güzel oğlum beni mahçup ettin bu işler yaşla olmuyor allahım hepimizi kurtarsın hepimizi aydınlıklara çıkarsın

    YanıtlaSil
  39. sayın serhat senle benim davam görüldü ceza aldım itiraz ettim cuma günü eve evrak geldi kasımın 11 inde itirazım reddedildi şimdi süreç nasıl işleyecek başka itiraz hakkım varmı bilgilendirirseniz sevinirim birde yukarda bir abiye tel ver ben sizi ararım demişsiniz benide arayıp bilgi verirseniz sevinirim 0532 595 99 32 veya siz tel verin bende arya bilirim iyi aksamlar.

    YanıtlaSil
  40. BENDE TARIK BEYE KATILI YORUM EMİN BEY GERÇEKTEN İLGİLENEN BİR ABİMİZDİR BU SAYFAYA ZARARIDEYİL FAYDASI OLACAGINI DUŞUNUYORUM SAYGI VE SEVGİLER HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM KAVGANIN HİÇ BİRİMİZE FAYDA SI OLMAYACAKTIR KİMSE KİMSENİN MUMKUNSE KALBİNİ KIRMASIN SAYGILAR

    YanıtlaSil
  41. hayat hanım peki davalarınız sonuçlandımı size tabigat geldimi

    YanıtlaSil
  42. lütfe biri cevap vermeyecekmi

    YanıtlaSil
  43. birtanesi sonuçlandı mahkumiyet geldi itiraz dilekçesi gönderdim ben davamın görüldüğü şehirde yaşamıyorum uyaptan baktım kesinleşmedi yazıyor

    YanıtlaSil
  44. nasılsın bekir oğlum

    YanıtlaSil
  45. sn EMİN BEY SİZLERİN YAZISINI BURADA GÖRMEK NE KADAR MUTLULUK VERİYOR ŞUANA KADAR SİZİN GÖSTERDİĞİNİZ YOLDAN GİDİP DÜZLÜĞE ÇIKTIM SİZLERDEN ALLAH RAZI OLSUN. ŞUAN TEK BİR DOSYA KALDI İNŞ ONUDA KALDIRACAK AVUKAT AMA ŞUNU SÖYLÜYORUM BÜTÜN DOSYALARIMDAKİ KARŞI AVUKATLAR KARŞIMDA LAF BİLE SÖYLEYEMDİLER İNANIN.SİZİN SÖZLERİNİZ BANA IŞIK OLDU ALLAH SİZLERDEN VE AİLENİZDEN RAZI OLSUN.HAYIRLI AKŞAMLAR DİLERİM...

    YanıtlaSil
  46. ben yalnız işimi kaybetmedim bina sahibi yalnız işimi almadı elimden bütün hayatımı aldı elimden beni yalnızlığa boşluğa karanlığa gömdü bir hiç oldum haksızlıklarla 25 yıllık emeğimi aldılar elimden işim benim sevdamdı para kaznmasamda benim için bir aşktı orası

    YanıtlaSil
  47. lütfen yardım edin lütfen didişmeleri burakından bize ışık tutun ben tahahüt ten 5 ay önce ceza aldım ançak bu zamana kadar avukat harcı yatırmadı ve tebligat çıkmadı 1. benim zaman aşımı sürem başladımı tebligatttan sonramı başlar tebligat harcı yatırmaz ise dava düşermi allah aşkına cevap verinnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  48. sana cevap gönderdim tarıkla

    YanıtlaSil
  49. anladım ablacım...kusura bakma 4 taksit diyince öyle sandım :(

    YanıtlaSil
  50. Sabır bende de aynı durum söz konusu bu yılın ocak ayında davam görüldü ve mahkumiyet kararı verilmiş görünüyor ancak o gün bu gündür karar hala "kesinleşmedi" görünüyor, sanırım benim avukat da tebigat harcını yatırmadığı için bu durum söz konusu, ancak bildiğim kadarı ile karar kesinleşmeden herhangi bir zaman aşımı yok... Saçma ama maalesef durum bundan ibaret

    YanıtlaSil
  51. Sözünü ettiğiniz cevap nedir Emin bey, benim yukarıda yazdığım gibi mi, yoksa ben mi yanılıyorum ??? Doğrusunu isterseniz yanılmış olmayı çok isterim

    YanıtlaSil
  52. taahüt magduru....abi 2 aydır seni arıyom ulaşamıyom beni ara 05427867880

    YanıtlaSil
  53. Devrim kardeş bırak yesinler birbirlerini.Sitedeki gerizekalılar yüzünden tadı tuzu kalmadı burasının.Kimisi gidecem diyor bir türlü gidemiyor kimisi bu kanun çıkmaz iktidar partisi bunu istemiyor diyor ama nedense başbakana ulaşmamız lazım demeyide ihmal etmiyor.İktidarın başı başbakan değilmi.Bu ne tenakuzdur.Vekillerle görüşmenin anlamı yok diyor ama ankaraya gitmemiz lazım demeyi gene ihmal etmiyor.Ankaraya gittiğimizde kimle görüşecez cumhurbaşkanı ilemi.EWlbette vekillerle komisyon üyeleri ile.Kaldıki Ankaraya defalarca gidildi.Ben kendi adıma hiç değilse 15 vekille yüzyüze birkaç bakanla da yüzyüze görüştüm.Ve hepsi ikayetlerden haberdar ve hepsine ulaşan mail fax ve dosyalar var.Ama ta başından beri dediğimiz topluca bir eylem yapabilmektir.İktidar istemiyor demekle olmuyor.Madem bu kadar ümitsizdir bu ve bu nevi kişiler bu sitede ne işleri var.mADEM HİÇBİR ÜMİT yok defolsun gitsin bu şahıslar bu siteden.Senin yapman gereken bu şahısları engellemektir kardeşim.Sürekli negatiflik kusup duruyorlar burada.Daha dünki çocuktanmı öğreneceğiz neyin nasıl olacağını.Hayatında kaç kere meclise gitmiş kaç işi kotarmışta bize akıl veriyor yol gösteriyor.Umudu olmayanın bu sitede yeri yok.Senin yapman gereken bu kişileri siteden uzaklaştırmaktır kardeşim.

    YanıtlaSil
  54. Sn Emin bey...

    Benim de davam ocak ayında mahkumiyet olarak çıktı, ancak aradan geçen bunca zamana rağmen tahminen sizin açıkladığınız nedenlerden halen kesinleşmedi... Kesinleşmeyen mahkumiyet kararları için herhangi bir zamanaşımı süresi var mıdır acaba... Bir kaç hukuk forumunda yoktur şeklinde okudum ama yine de sizin bilginiz var ise ve aydınlatırsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  55. sevgili site sahibi ve yönetimine.....sevgili A.Vahap ULUSOY....sevgili Celal TOPARLAKLI sevgili Serhat senle ...sevgili Hayat.....sevgili Ata kaan....sevgili Tarık SAMANCI......sevgili SİBEL.....sevgili Bekir KESKİN ve sevgili SULTAN....(gerçekten unuttuğum eskilerden birkaç arkadaş da dahil)

    5 senedir buradayım ama hiçbirinizle ne telefonda görüştüm...ne twitter...ne facebook..ne msn...nede yüzyüze görüşmem ,olmadı...
    ben sanal alemin bir seker765 i olarak bu siteden geldim geçtim...sizleride sadece yazılarınızdan tanımaya çalıştım....

    ama bu da bir hukuktur...gün geldi ters düştük gün geldi hemfikir olduk...elimizden geldiği kadar davaya mücadeleci katıldık...

    artık herşeyin elbette bir sonu vardır gerçeğinden haraketle siteyi ve bu sanal alemi terk ediyorum...
    bana olan hakkınız helal edin....bende sadece sizlere haklarımı helal ediyorum...

    geride kalan tüm kişilerle çok fazla hukukum zaten olmamakla beraber eğer zerre kadar varsa da hiçbirzaman hakkımı helal ETMİYORUM....YÜCE RABBİM onlardan bunun hesabını kat be kat sorsun....bunun için duacıyım....ALLAH herzaman mağdurun yanındadır.....


    saygılar...


    seker765

    YanıtlaSil
  56. Hasan Sığırcı20 Kasım 2012 22:22

    Affetmek En Asil İntikamdır...

    Nefreti aşmanın tek yolu var: Affetmek.
    Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz.

    Nefret yaşamdan zevk almamızı, insanların güzel yanlarını görmemizi engeller.
    Hiç kimse saf iyi ya da saf kötü değildir.

    Salt kötülükleri görmek bir süre sonra şüphe, depresyon ve umutsuzluk denizinde boğar insanı. Nefret dolu bir yaşam, mutsuz bir yaşamdır.

    Affetmek insanı derinleştirir.
    Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir.

    Çünkü affetmek bir seçimdir.
    Kimsenin zorlamasıyla affetmek mümkün değildir.
    Affetmek bir süreçtir. Birdenbire affedişler bile bir sürecin ürünüdür.
    Affetmeyi seçtiğinizde kimse size borçlanmayacaktır. Yani koşullu affetme yoktur.

    Diğer insanın da sizi affetmesini, değişmesini veya sizin istediğiniz gibi olmasını beklemeyin.

    Affetmek bir seçimdir.

    Amacı sizin rahatlamanızdır, sizin özgürleşmenizdir.
    Nefret duyduğunuz kişinin yaşıyor ya da ölmüş olması sizin affetme sürecinde duyduğunuz acıların yoğunluğunda bir farklılık yaratmayacaktır.

    O acılar sizin acılarınız.
    Affetmek kolay değildir.

    Fakat özgürleşmek için gereklidir.
    Çoğu insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrolü altında tutmasına son vermek demektir.

    Affetmek, o kişiyi sevmek değil.
    Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil.
    Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil.
    Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil.
    Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil.
    Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil.
    Affetmek, o kişiyi hakli bulmak değil.
    Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

    Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır.
    Affetmek artık acıyı hissetmemektir.Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir.
    "Duygusal unutma" affetmenin diğer adıdır.

    Değerli arkadaşlar, bir alıntıyı sizlerle paylaşmak istedim. Umarımki, kırgınlıkları unutmada ve aynı çatı altında toplanmamızda yararı olur. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  57. Gidiyorum deyipte gidemeyen o ayakların kırılır inşallah.Bir türlü gidemediniz şu siteden ey zatı muhterem.Gitmeyin kalın mücadele edin bırakın başkaları ne zırvalarsa zırvalasın dedik.Yok ben illa gidecem deyip durdunuz.İyi ozaman verdiğiniz sözde(ki en az 15 kere oldu) durun ve gidin ve mümkünse bir daha siteye gelmeyin.Gelmeyinki bizden çok siz rahat edin.Bu site bazıları gibi belliki sizede ağır geldi fazla geldi.Yıllardır verdiğiniz mücadele için ben kendi adıma size teşekkür ediyor ve diyorumki lütfen bu sefer verdiğiniz sözde yazdığınız yazıda durun ve birdaha bu sitreye gelmeyin.Reca ediyorum.

    YanıtlaSil
  58. sayın beyefendi bakın ben burda yazı ve yorum yapmak istemiyorum sebebi ise bazı kişiler şahsıma karşı gene hakaret dolu sözler yazacaklar ama ben gene bunları göze alarak size bunun cevabını veriyorum ( hiç bir ceza mahkemesi kararı ceza kararını sanığa tebli olmadan önce süreyi başlatmaz ) bunu böyle bilin ve şayet sanık beraat etmişse ( taahhüt ihlalden ) sanığa tebli şartı aranmaz ancak davacı veya vekilin yüzüne okunan beraat kararı davacı veya vekiline için o an davacıya karşı süre başlar bu sürede 7. gündür isterse davacı veya vekili bir üst mahkemeye o 7. süre içinde temiz edebilir şayet karar kesin'se hiç şekilde bir üst mahkemeye gönderemez ancak cumhuriyet savcılığı ve adalet bakanlığı aracılığı ile YARGITAYA göndere bilir ve sanık içinde ceza almış'sa ve bir üst mahkeme kararı onamışsa gene savcılık ve adalet bakanlığı aracılığı YARGITAYA göndere bilir ama şunu unutmayın sanık için ilamat İNFAZ beklemeye alınmaz yeteri kadar yardımcı olmuşumdur bey efendi

    YanıtlaSil
  59. gec gelen adalet21 Kasım 2012 00:59

    arkadslar 4 yargı paketi pazartesi günü bakanlar kurulunda görüşülucek artık kavgayı didişmeyı bırakında mücadele edilsin ben sitede hep tartişma sataşma oldgu için yazmıyorum ama her türlü destege hazırım

    YanıtlaSil
  60. emin bey hoş geldiniz bu sitede size çok ihtiyaç duyuluyor gerçek bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlarımız çok oluyor sataşan sataşsın herkez kimin ne olduğunu biliyor

    YanıtlaSil
  61. semih pazarbaşıoğlu21 Kasım 2012 01:23

    çok haklısınız belki de bu son şansımız bile olabilir....selametle....

    YanıtlaSil
  62. Bence de birlik olmalıyız..ben küstüm oynamıyorum.yan yattı çamura battı olmasın lütfen..Madem o kadar mücadele edildi işi yarım bırakyalım ..Bu insanlık ayıbını tarihe gömelim.İnsanlarımızın tarihi çağların işkencelerine gönderen bu uygulamayı istemiyoruz.Bu işkencenin kararını verenler kendilerini o acı çeken kişilerin ailelerin çocuklarının yerine koysunlar.hiç hoş değil..Ankara'ysa ankara konya'ysa konyaya gidelim.4,5,6 yargı paketlerine dahil edelim isyanlarımızı bıkmadan ,defalarca..Ben sürekli milletvekillerimize,adalet komisyonuna, bimere her yere yazıyorum..sizlerde yazın..şikayet edin lütfen..

    YanıtlaSil
  63. SLM ARKADASLAR AYIN 4 DE GARANTI BANKASINDAN KUTAHYADA TAAHUDU IHLAL DAVAM VAR BUNA KATILMA SANSIM YOK NASIL BIR IFADE ILE SAVUNMAMI BULUNDUGUM YERDEN BELIRTE BILIRIM.CEVAP YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM

    YanıtlaSil
  64. sayın cüneyt bey taahhüt ihlal 4. pakette demişsiniz. arkadaşların vekllerle görüşmesinde 4. pakette olmadığını söylüyorlardı. bu konuda kesin bilgimidir 4. pakette olduğu. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  65. selam günaydın arkadaşlar cüneyt bey aşağıdaki bir yazısınsa taahhütü ihlalin 4. pakette olduğunu yazmış.bu bilgi doğrumudur acaba???

    YanıtlaSil
  66. aysen_1985198521 Kasım 2012 09:59

    NİHAT KAMA DENEN şahıs daha fazla kahpelik yapma yeter
    ikide bir çıkıp burada eşime hakareten bulunma klavye delikanlılığı yapma
    azcık insan ol bir insanın düşüncelerine katılmıyorsun diye hakaret etmen gerekmiyor
    her defasında defolun gidin bilmem zırvalamayın
    size son ve tek uyarımdır
    zerre kadar şerefin haysiyetin varsa çıkıp burada bir daha insanlara hakaret etmesin
    ama senden şeref ve haysiyet ne gezsin ki
    BURADA SN SİTE YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM LÜTFEN YA EŞİMİ ENGELEYİN BU SİTEDE YADA BU
    ÇAKKAL YAVRUSUNU SİZDEN RİCA EDİYORUM
    aysen1985 eşi FIRAT

    YanıtlaSil
  67. bugun sıtede kımse yokmu

    YanıtlaSil
  68. 4.yargı paketinde inşallah bu taahüdü ihlal belasından kurtulacağız.Hem insan haklarına aykırı hemde kişinin özgürlüğünü, ruh sağlığını ,ailesini tehdit etmektedir.insanlarımızın bu zorluklara reva görülmesi ne kadar doğru? .Bu eski baskıcı yıkıcı zindan felsefesinin hiç bir yararı olamaz ..aksine yıkıma sebeb olur.işine gidemeyen kaçak yaşayan robinson cruzolar yaratmaktan öteye gitmiyor.Bu borçlar elbette ödenecek ancak hapise atarak borç ödenmez..zorlayarak yıkarak yok ederek bu topluma verilen zararları görmezden gelmeyelim..bu gün başkasına yarın bize sıra gelecek..hiç bir sey göründüğü gibi değil ..ekonomi o kadarda iyi gitmiyor ..yarın kimin ne olacağı belli değil..onun için birlik olmalıyız.bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek değil.taşın altına elimizi koyalım artık hep birlikte...

    YanıtlaSil
  69. Dördüncü paket bakanlar kuruluna yeni geldi vekiller olup olmadığını nereden biliyor münecipmi bu vekiller tahudu ihlal nedir diye sorsan onu bile bilmezler

    YanıtlaSil
  70. karagun 44
    Dördüncü paket bakanlar kuruluna yeni geldi vekiller olup olmadığını nereden biliyor münecipmi bu vekiller tahudu ihlal nedir diye sorsan onu bile bilmezler

    YanıtlaSil
  71. teşekürler kardeşim beni kırmadığın için
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  72. inşallah vardır tek temennimiz bu selahattin kardeş inş. en kısa zamanda bu ucube yasadan kurtuluruz.insanlar çocuklar aileler hozura kavuşur inş.borçlu olanda borcunu rahatlıkla çalışıp öder.

    YanıtlaSil
  73. sehat bey 29 binden 7500 e düşmeleri iyi bir haber

    YanıtlaSil
  74. evet ekonemi kötü kimin ne olacagı belli olmaz.BİRLİKTEN GÜÇ DOGAR mantıgıyla hareket etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  75. Herkese merhaba cok acil yorumlariniza ihtiyacim var.edim 5 ay once ottsk bi ise girdi 80 bin tl tum birikimlerimizi goturdu.bide borclandik.neyse 2 ay once esim biseylerin ters gittigini sezmis ama anlamadigi icin adini koyamamis.kurban bayramindan 2 gin onceortagi kacti.200 milyar borc birakti bize.esimin arkasina imza attigi 3 cek var.dun icra tebligati geldi evimize kucuk bebegim var elde yok avucta yok bizi ne bekliyor bilgilerinize ihtiyacim var yalvaririm nadi bi yol izlemeliyiz

    YanıtlaSil
  76. Herkese merhaba cok acil yorumlariniza ihtiyacim var.esim 5 ay once ortakli bi ise girdi 80 bin tl tum birikimlerimizi goturdu.bide borclandik.neyse 2 ay once esim biseylerin ters gittigini sezmis ama anlamadigi icin adini koyamamis.kurban bayramindan 2 gun onceortagi kacti.200 milyar borc birakti bize.esimin arkasina imza attigi 3 cek var.dun icra tebligati geldi evimize kucuk bebegim var elde yok avucta yok bizi ne bekliyor bilgilerinize ihtiyacim var yalvaririm nasi bi yol izlemeliyiz

    YanıtlaSil
  77. bana ilk dosyada 3 ay verdiler,hakimin insiyatifine kalmış zaten 3 aya kadar deniyor kanunda 1 günde verir 3 gün 1 ay yada 3 ay hakim insiyatif kullanabilir

    YanıtlaSil
  78. Karşı tarafın avukatı bundan sonraki dosyalar için 3 çer ay yatar demiş moralim çok bozuldu şu an 20 günlük cezayı çekiyor çıkınca ne olur bilmiyorum insanı çalışmaya bırakmıyorlar çalışmasa nasıl biter o kadar borç anlamıyorum inşallah kanun çıkarda bizde rahat rahat borçlarımızı öderiz.

    YanıtlaSil
  79. sayın:  ferah

    burdan sana bazı arkadaşlar cevap verecek emin ol ki verecekler şayet cevap gelmezse yarın ben sana mutlaka seni rahatlatacak ve sağlam cevap verecem

    (dışarıdan (avukat) sana anlatılan hepsi yanlış ve yalan senin yazdıkların doğru ise sen rahat ol bu kadar diyorum canını sıkma ve morelini bozma hayırlı akşamlar )

    YanıtlaSil
  80. arkadaşlar, taahhütüm ihlalden 3 ay ceza aldım temyize yolladım cezam kesinleşti yaklaşık cezamın kesinleşmesi 1,5 sene oldu. zaman aşımı kaç sene dava kesinleştikten sonramı başlıyor lütfen bu konuyu bilen beni aydınlatsın 1,5 senedir gece sokağa çıkamıyorum 

    YanıtlaSil
  81. Yüksek mahkeme;
    «İcra kefilinin ‘taahhüdü ihlal suçu’ndan dolayı cezalandırılabilmesi için, kendisine ‘icra emri’nin tebliğinden sonra ödeme taahhüdünde bulunması ve taahhüt ettiği tarihte borcunu (veya taksidini) ödememiş olması gerekeceğini (Kefaletle birlikte yapılan taahhüdün geçerli olmayacağı)»
    «İcra kefilinin lehine taahhütte bulunduğu asıl borçlu hakkında yapılan takibin kesinleşmemiş olması hailnde icra kefilinin taahhüdünün de geçersiz hale geleceğini»
    «Üçüncü kişinin, takip konusu borcu ‘icra kefili’ olarak ödemeyi taahhüt etmesinden sonra, bu kişi yerine vekiline ‘icra emri’ gönderilmesi halinde, ‘taahhüdü ihlal suçu’nun oluşmayacağını»
    «İcra kefilinin, ‘kendisine icra emri gönderilmemesine’ ilişkin isteğinin, icra emri gönderilmesi zorunluluğu ortadan kaldırmayacağını»
    «İcra kefili olan sanığa gönderilen icra emrinin aynı takip dosyasında borçlu konumunda bulunan ve aralarında menfaat çatışması olan kardeşine tebliğ edilmesi halinde tebligatın usulsüz olacağı ve taahhüt ihlal suçunun oluşmayacağını»
    «İcra kefili olan sanığın kendisine icra emrinin tebliğinden önce yapmış olduğu taahhüdün geçerli olmayacağını»
    belirtmiştir.

    YanıtlaSil
  82.     Yukarıdaki bilgiler ışığında birkaç sorum olacak ve bilgisi olan arkadaşlar var ise ve yardımcı olur ise çok sevinirim... Şimdiden teşekkür ederim...


       BİR BAŞKA BORCA KARŞILIK İCRA DAİRESİNDE KEFİL OLDUM VE KEFİL OLURKEN DE TAHHÜTNAME İMZALATIM (SENET İLE FALAN DEĞİL) VE BANA İCRA İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TEBLİGAT YAPILDIĞINI HATIRLAMADIĞIM GİBİ, E DEVLETTEN DE BAKTIĞIMDA HAKKIMDA BAŞKACA AÇILMIŞ İCRA DOSYALARINI GÖRÜYORUM FAKAT BAHSE KONU KEFİLLİK HAKKINDA SADECE "İCRA CEZA MAHKEMESİNDE" CEZA DAVALARI AÇILMIŞ, SÖZ KONUSU DAVALARDAN DA "MAHKUMİYET" KARARLARI ÇIKMIŞ... BEN BU DAVALARIN HİÇBİRİNE KATILMADIM VE BAHSETTİĞİM MAHKUMİYET KARARLARI "OCAK" AYINDA ÇIKMIŞ OLMASINA RAĞMEN HALA KESİNLEŞMEDİ GÖRÜNÜYOR...

      SORUM ŞU : KESİNLEŞMEYEN BU DAVALARA YUKARIDAKİ BİLGİLER IŞIĞINDA (BANA İCRA İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TEBLİGAT YAPILMADI) İTİRAZ ETME GİBİ BİR ŞANSIM VAR MI   ????

    YanıtlaSil
  83. Ahmet Vahap ULUSOY21 Kasım 2012 18:16

    TÜRKİYEDE MİLLETVEKİLLİĞİ `;Vekiller böyle diyor,şöyle diyor lafazanlığına fazla takılmayın.Bu ülkede Grup kararının dışına çıkmış Vekil neredeyse yoktur Ne zamanki AKP grup kararı alır tüm milletvekilleri eksiksiz el kaldırır bunun dışında bilgi,birikimleri ve yaptırımları senin,benim bildiğimden farklı değildir

    YanıtlaSil
  84. kesinleştiği tarihten itibaren 2 senedir

    YanıtlaSil
  85. bu anlatdığın harfiyen doğru önce haczi esnasında 3.kişi icra dosyasına kefil olur sonra icra müdrlüğü kefalet harçını alaçaklıdan alır ve kefile 4 - 5 örnek gönderir ve tebli oldukdan sonra tekrar hacze gelilir ve o an taahhüt alınır ve taahhüt'ü katip almışsa taahhüt kabul tebliğat tebli olur  ve taahhüt böylece düzgün alınmışsa bu taahhüt geçeklidir.  bunu unutma olurmu

    YanıtlaSil
  86. serhat bey kesinleşmiş cezalarda da bu pazarlık söz konusumu acaba,

    YanıtlaSil
  87. hani sen bütün borçlarını ödemiştin kesinleşmiş cezan vardı 10 günlük sürede ödedim dedin

    YanıtlaSil
  88. Herkes yorumlarını özgürce yazabilir, kimsenin müdahale etmesine gerek kalmadan ancak kesinlikle hakaret dolu yazılar yazmayınız. Hiç bir sıkıntısı olmayan arkadaşlarımızın  mağdur arkadaşlarımıza yardım etmeye devam etmesi elbette çok güzel bir şey. Ancak yapılan yardımların bir gurur ve böbürlenme vesilesi olmasına bu yaşıma kadar hep karşı çıktım ve çıkmaya da devam edeceğim. İlk önce insanın kendisine sorması gereken soru şudur. Ben bir kişiye yardımda bulunuyorum bu yardımı ne amaçla yapıyorum diye kendisine sorması gerekiyor.İnsanların tabii ki bir çok farklılıkları vardır herkes herşeyi bilemez kimisi amatörce kimisi de profesyonelce bu işlerle uğraşır.Kendisine bu işi ekmek kapısı olarak seçmelerini mutlaka takdirle karşılıyorum ayrıca bu işlere yıllarını vermek o da ayrı bir mevzu, ben ve benim gibi bir çok arkadaşımdan çekinmenize gerek yok. İstediğiniz kadar yazı yazabilir ve arkadaşlarımıza yardımda bulunabilirsiniz. Bizler o kadar çiğ insanlar değiliz. Yapılan iyilikleri mütevazilikten öteye gitmeden beşeri kurallar içerisinde yapmaya gereken önemi göstermemiz gerekiyor. Umarım Allah hepimizin yardımcısı olur. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  89. cüneyt bey bu bilgi kesinmi 4. pakette varmıyız.

    YanıtlaSil
  90. emin abi
    nasılsın ya.seni burda mı görecektim.

    YanıtlaSil
  91. Yazdıklarımın hepsi doğru bugün yaşanmıştır ilginize teşekkürler

    YanıtlaSil
  92. merhaba sayın ferah aynı borç ve aynı dosyaya üst limit azami 3 aydır .yani aynı borca ve dosyaya her taksit için ayrı ayrı ceza olmaz sadece üst limitten 3 ay verilebilir .allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  93. 4. pakette taahhüdü ihlal suçunun kalkması gibi bir düzenleme yok arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  94. arkadaşlar kendimize gelelim...olay tartışma olunca herkes pıtır pıtır yazıyor...mail atalım diyince gık yok...hadi bakalım pamuk eller klavyelere :) maillerimizi gönderelimm

    YanıtlaSil
  95. Sibel hanım iyi hoş diyorsunuz ama maille falan olacak iş değil o. Nasıl ki her işte bir rant varsa bu taahhüt icra tahsilat işi de bir ranttır. Çok büyük şirketlerin bankların (kamu bankaları da dahil) paralarını bir şekilde tahsil etmesi gerekiyor. Bu sebeple alacaklının elindeki tek koz şu an bu taahhüt bu sebeple bir takım çervrelerce bu uygulamanın kaldırılmasına izin verileceğini sanmıyorum. 

    YanıtlaSil
  96. tabiki tek maille olacak iş değil amaç bir şeklide unutturmamak...onun dışında açıkça söyleyim pakete de güvenmiyorum...3. yargıda gördük ne olduğunu...orada da çıkıyordu

    YanıtlaSil
  97. kesınlesmıs bır cezam degıl bu yenı mahkemem var.kesınleşmışlerı odedım.

    YanıtlaSil
  98. Şu anda karşılıksız çek patlamış durumda . Büyük ihtimalle tekrar bir düzenleme olacak. Olaya birde alacaklı gözüyle bakmak lazım. Siz misal birine borç verdiniz yada arabnızı sattınız. Paranızı alamadınız? Bu sebeple sizde başkalarına borcunuzu ödeyemediniz. Şimdi alacaklı olduğunuz kişiyi icraya verdiniz. Evine haciz gitse taahhüt verse paranızı almak için mi uğraşırsınız. Yoksa ona mı üzülürsünüz. Teraziyi dengelemek lazım devletin yaptıgıda şu an bu. Bunu yapmalı da. Unutmayın ki  bir eşyaya baktıgınız da  o size göre sagdaysa karsınızdakine göre soldadır. İşte işin özü budur. Alacaklılar ve borçlular :) bu arada ben tarafsızım tamamen söyleyim ne kimseye borcum ne de alacagım var:)

    YanıtlaSil
  99. bunu hep söylerim bizler ticaret yapmışız...ticari hayatta hem alacaklı hem de borçlu olursunuz...o yüzden ben bu ayrıma karşıyım. ama bu cezalar çözüm değil ki...bir insanın hapse girmesi nasıl bir çözüm sağlar? elbette bir yaptırım olacak illa ki ben buna zaten karşı değilim...ancak hapis olacak şey değil

    YanıtlaSil
  100. bence en kolay çözüm kredi kartlarını kaldırmalı :) Zaten şu andaki icra dosyalrının yarısından çoğu bankalarınkidir

    YanıtlaSil
  101. neren biliyorsunuz beyefendi eminmisinz

    YanıtlaSil
  102. HAYIRLI GECELER ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  103. Hasan Sığırcı22 Kasım 2012 09:12

    Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor ve hayırlı bir gün diliyorum. Dün, çalıştığım iş yerindeki aşırı yoğunluğum nedeni ile, sitemize ve siz değerli arkadaşlarıma günaydın veya iyi günler diyemedim.

    Değerli arkadaşlar, yorum sahifemizde; 5 veya 6 sahife ilerlediğinizde, ilgilili yer ve yetkililerin, iletişim bilgileri mevcuttur ve yine, gönderilmesi gereken bir kaç örnek yazı veya dilekçede mevcuttur. Artık 4. Yargı paketi gündemde iken, bu aralıkta; daha çok katılımcı sayısı ile, gündemde olmamız ve sonuç almamız gerekmektedir.

    Allah'ın izni, çok değerli katılımlarınız ve sayın yetkililerimizinde duyarlılığı ile, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, İnşallah; en hayırlı sonuçları alabileceğimizi düşünüyorum. Haydi arkadaşlar haydi, NUH'un gemisinde (Açık Cezaevleri) olanları unutmayalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  104. deyerli arkadaşlarım ,TAAHHÜT İHLALİN ndeki hapis cezası insan haklarına aykırıdr.bu haksız cezanın en kısa zamanda kalkması gerekir.

    YanıtlaSil
  105. sayın : 5148519
     
     
    bir icra dosyasına hem kefillik ve hem aynı anda kefiden taahhüt olmaz alınsada geçersiz olur sebep kefil daha icra dosyasında borçlu sıfatında tanımlanması lazım sayın 5148519 süreç izah edeceğim şekilde çalışır icra dosyasından hacze gelindiğinde siz veya başka şahıs icra dosyasına kefil olmuşsa daha sonra alaçaklı veya vekili kefalet harçnı yatırır ve kefile 4 - 5 örnek ödeme emri tebli olur 7. gün süre tanınır. ödemezse tekrar hacze gelinir ve o esnada o kefil taahhüt verirse ve taahhüt avukat katibi almışsa taahhüt  kabul muhturası tebli olduğunda her şey yasal demektir. sayın 5148519 şayet sizin anlatdığınız şekilde olmuşsa dosya vekili  ceza davası açılır bu gayet normal sorun yok ama hapis kararı çıkmaz buna emin olun sayğılar

    YanıtlaSil
  106. deyerli arakadaşlarım TAAHHÜT İHLALİ ndeki hapis cezasın kalkması için daha aktif olmalıyız meclise gidecek arkadaşlarmz hasan abi yi beni de arayabilir .keskin_efe09@hotmail.com

    YanıtlaSil
  107. sayın ferah

    bir icra dosyasına siz taahhüt vermiş iseniz ve ceza davanız görülmüşse ceza almışsanız ve ceza infazsınız gerçekleşmise ( cezanızı çekmişseniz günü gününe) o icra dosyasından bir daha ceza almazsınız bunu bilin şimdi sizin anlıyacağınız türden yazayım olurmu bir icra dosyasına 10. eşit taksitli ( yasal ) taahhüt verdiniz bir tanesini ödemediniz ve ceza aldınız ve cezanız günü gününe çektiniz diğer taksitler için hakkınızda tekrar taahhüt ihlal ceza davası açılmaz avukat tekrar açarsa haberim olsun olurmu ben gereğini yaparım

    not: bu yazdıklarım birtane icra dosyası için diğer icra dosyan varsa ayrı ayrıdır. (her icra dosyası için yukarıda izah etdiğim işlem gerçekleşir )

    YanıtlaSil
  108. sayın 5148519 yukarıda cevap yazdım

    YanıtlaSil
  109. sayın 5148519  siz beni yanlış anladız bakın sizin anlatdığınız doğru benin anlatdığı ve yazdığımda doğru siz o icra dosyasına kefil oldunuz alacaklı vekili sizin hakkınızda icra ceza davası açılmışdır buda doğru ama bakın size taahhüt ihlalden ceza verilmez ve hakim berat vermiştir o ceza mahkemesinden siz bana inanın ve güvenin şayet yeteri kadar içiniz rahat değilse lütfen tel numaranı yaz ben arıyayım size şifayi anlatayım veya benim resmim üzerine tıkla senin tel mesaj yolla ben arıyayım olurmu

    YanıtlaSil
  110. semih pazarbaşıoğlu22 Kasım 2012 12:43

    Bir sorum olacak sevgili site sakinleri.....dayım 5 ay önce taahhütü ihlalden hapis 3 ay  cezası aldı 5 aydır gözlerden uzak yani sizden cevabını istediğim soru telefonunu yanın da taşıyor ve bir çok kişi numarasını biliyor polisler dahil acaba sinyalden bulmaya kalkarlar mı?bilgilerinize saygılarımla

    YanıtlaSil
  111. butür cezaların telefon dinlenmesi olmaz

    YanıtlaSil
  112. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 12:57

    Alacaklının parası para değilmi arkadaşlar o borcunu ödeyemeyince zor duruma düşerse iyimi . Borç yaparkern iyide verirken nedenbu ağlayış, İyiki taahhüt var ancak o yolla tahsilat mümkün yoksa kimse ödemez borcunu.

    YanıtlaSil
  113. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 12:58

    insan sözünün arkasında durmalı o ceza borç yüzünden değil sözünüzü yediğinizden veriliyor. Ve siz açıkça baştan hapis yatmayı kabul ediyorsunuz ordaki beyanınızla. Daha ne?

    YanıtlaSil
  114. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  115. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  116. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  117. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  118. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  119. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:07

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  120. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:08

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  121. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:08

    işinize gelmedimi nasılda kaldırıyorsunuz, Tartışmak akıl yürüterek çözüm üretmek yerine taahhüt gerikli diyen birini yorumunu kaldırarak susturduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bu kafayla giderseniz. Siz değil meclise sesinizi duyurmak bu siteden 1 adım öteye gidemezsiniz. Dayatmayla bu iş olmaz. Kimsede sizin dediğinizi yapmaz. 

    YanıtlaSil
  122. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:09

    taahhüt gereklidir. her alanda her kulvarda sizinle beyin fırtınasına gider yarışırım, 

    YanıtlaSil
  123. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:09

    taahhüt gereklidir. her alanda her kulvarda sizinle beyin fırtınasına gider yarışırım, 

    YanıtlaSil
  124. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:09

    taahhüt gereklidir. her alanda her kulvarda sizinle beyin fırtınasına gider yarışırım, 

    YanıtlaSil
  125. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:10

    taahhüt gereklidir. her alanda her kulvarda sizinle beyin fırtınasına gider yarışırım, 

    YanıtlaSil
  126. saçmalama arkadaşım hapiste insan borcunu  nasıl ödeyecek. sen adamın işini düzenini evini ocağını dağıt sonrada para öde diyeceksin. nasıl ödemesini düşünüyorsun. ben olsam hapse girdiğim dosyanın borcunu ömrüm boyunca ödemem. ama beni serbest bıraksın çalışıp öderim.

    YanıtlaSil
  127. inşallah birgün sende düşersin o duruma da anlarsın gereklimi gerekli değilmi

    YanıtlaSil
  128. sizin öneriniz nedir

    YanıtlaSil
  129. Bekir Beleoğlu22 Kasım 2012 13:21

    tahhüt olazsa mafya türer ki başladı icra dosyaları biter helede senden büyük alacağı olan insanlar senet mafyasına cirolarlar yarı yarıya anlaşırlar, icranın bitmesi demek mafyayı türetir. eğer yılanrları öldürürseniz fareler talan eder tarlanızı(evinizi) bu mevzular derin konulardır. Farklı bir zamanda ayrıntılı konusabıliriz.

    YanıtlaSil
  130. Hasan Sığırcı22 Kasım 2012 13:24

    Değerli arkadaşım, çok değerli arkadaşım. Bak burada yüzlerce kişi gerçeten mağdur. Birde sen öküzün altında buzağı arama. Çok istiyorsan sana dakikalarca cevap veririm. Benimle gerçeten tanışıp, beyin fırtınası yapmak istiyosan. Telefonum sitede mevcut. Aç seninle dakikalarca tartışalım.

    Yani sana göre, yüzelli bin kişi cezaevinde yatsın öylemi? Hatta borçlu olanın bazı organlarını dahi kesmek lazım. Hatta hatta, alacaklıya köle olarak vermek lazım ve hatta idam dahi etmek lazım değilmi?

    Bu insanlar, zaten yurt dışına trilyonları götürmüş olsalardı, burada olmazlardı. Ben 27 yıl boyunca tüm ödemelerimi yapıyordum ama, 2000-2001 krizinde faizlerin aylık % 500 re varması ile, bir anda tüm yıllarımın emeği gitmiş oldu. Umarımki bu cevapla yetinirsin.

    Allah'ın, Kitabın, İnancın, Namusun ve Şerefin var ise, uğraşma şu mazlum insanlarla. Yoksa O Yüceler Yücesinin Cezası çok ağır olur çok.

    Lütfen arkadaşım lütfen. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  131. bekir bey
    sizin öneriniz nedir konuşmakla bir yere varılmıyorsa siz önerin madem fikir yürütüyorsunuz

    YanıtlaSil
  132. ne diyorsun sen arkadaş ben bir bayan olarak eşim cezaevine girdiğinde perişan oldum birde diğer borçlarımı ödeyemez hale geldim .içerden bize para kazanamadı.ben o na para bulmaya çalıştım .kaçsaydık taahhütte vermezdik YAZIK SANA..ADAM YATTI ÇIKINCA NE OLACAK BİR DAHA AYNI DOSYADAN TAAHHÜT ALACAK MI YOOKK .BAK GÜZEL KARDEŞİM HAPİSTE BORÇ ÖDENEMİYOR .BU CEZA AİLEYE VERİLMİŞ OLUYOR .

    YanıtlaSil
  133. senin o mafya dediklerinin boyunun ölçüsünü iyi aldılar o sayfalar çoooktaaan kapandı istersen bir dene hodri meydan,gücün yetiyorsa yap tahsilatçılığını çabuk zengin olursun cin oldun adam mı çarpıyorsun sen galiba hala meydanı boş sanıyorsun anlaşılan pek bi heveslisin  ne varki kur gurubunu başla bakalım

    YanıtlaSil
  134. arkadaşlar bence cevap bile vermeyin deymez kale bile alınmaz bu türler 
    ha birde mafyadan söz ediyor doğrudur mafyaların başına neler geldiğini bilmiyorki 
    ve hayattan haberi yokki hem taahüt hemde mafya ne fark ederki arkadaşım mefyanın yaptığını şu anda devlet yapıyor sen boşver bu işlerle uğraşma sana göre deyil tuzun kuruysa bırak kuru kalsın burdaki insanlar bir zamanlar iş yapmış veya dolandırılmış arkadaşlar ha unutmadan eyer mafya ile aran iyise sana hemen iş vereyim bende yaklaşık tahsil edemediğim ve av verip ama kimsenin kapısına gitmeden tahsil et dediğim yaklaşık 200 bintl çek ve senet var ama istersende bizim gibi iş yapıpta parasını alamayan arkadaşlardan sana buna inan 5 milyarlık senet ve çek verebilirim ha yeni parayla 5 milyar tahsil edebilirsen adresini veya tel yaz sana vereyim hemde %95 senin olsun  hadi kardeşim başka kapıya kimseyede yazı yazma akıllı ol sen işene bak arkadaşım buradaki arkadaşların derdi kendine yetiyor zaten birde senle uğraşmayalım

    YanıtlaSil
  135.  değerli arkadaşlar burda amaç maaşına haczi konulan kişinin ikramiyesinin tamamına değil 1/4 haczi konulur diye yargıtay kararı ( bazı kişiler bilmiye bilir. ) T.C. YARGITAY12.Hukuk Dairesi... Esas: 2006/11847Karar: 2006/13146Karar Tarihi: 16.06.2006(4857 S. K. m. 28, 32, 35)Dava: Yukarıda gün ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içerisinde temyizen incelenmesi borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:Karar: Borçlu vekili müvekkili aleyhine yapılan icra takibi ile, müvekkilinin almakta olduğu maaşının 1/4'ü ile ikramiyesinin tamamına haciz konulduğunu, bunun kanuna aykırı olduğunu, ancak, 1/4'ü oranında kesinti yapılabileceğini bu sebeple şikayetinin kabulü ile haczin kaldırılmasına karar verilmesini talep etmiştir.4857 S. İş Yasasının 35. maddesinde; hükmü yer almaktadır. Ayrıca, Yasanın 32. maddesinde ücretin genel anlamda tanımlanması yapılmış olup, ikramiyenin de ücretten sayılacağı anlaşılmaktadır.Bu halde adı geçen Kanun maddesi uyarınca borçlu ikramiyesinin 1/4'ü haczedilebileceğine göre şikayetin kabulüne karar verilmesi gerekirken aksine düşünce ile 4875 S. Kanunun 28. maddesine paralel olarak düzenleme yapıldığı gözardı edilerek yazılı biçimde şikayetin reddine karar verilmesi isabetsizdir.Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarda yazılı sebeplerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 16.06.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)

    YanıtlaSil
  136. TAAHHÜT İHLALİ VE EVE KADAR GELEN İCRALARın sebebi uzaydan gelmedi .ülkeler ekonomik krize düştü ,biz insanlar düşmüşüz çok mu .ödemek isteyip ödeyememişiz .çocuklarımızı okula göndermeye gücümüz kalmamış .sicil kötü kimseden para alamamışız.bankalar 10 lirayı 50 lira yaparken bunlar ne yapacak diye düşünmemiş .ayrıca avukatlar ofisimizi,dükkanımızı talan etmişler .SONUÇ OLARAK bizlerin mutlaka bir fondan yardım alması gerekir bizlere verilecek yaşama ve çalışma hakkı olmalı .tıpkı limited şirketlerde olduğu gibi bizlere de borçlarımızı erteletme şansı olmalı .AMAÇ BİZLERİ HAPSE YIKMAK DEĞİL TIKANAN YOLLARIMIZI AÇMAK OLMALI ..BU İNSANMLAR DA YILLARCA VERGİ VERDİLER .BU İNSANLARIN SAYESİNDE DEVLETİMİZ KAMU DA ÇALIŞANLARA MAAŞ VERDİ .ARTIK SIRA ONLAR DA 

    YanıtlaSil
  137. hasan bey kyr147 engelinin kaldırılsın benim yüzümden engel konuldu bu arkadaşımın sadece bana yapılan hakerete karşı benim haberim yokken beni savunmasından kaynaklanıyor. aslında sayfanın en eskilerinden olup çok hizmeti vardır tek hatası beni sevmesi bana saygı duyması

    YanıtlaSil
  138. Merhabalar ben bir konuda bilginize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim ben 24 yaşındayım bir kuruma borcum var avukatlar babamın numarasını bulup aramışlar ve ona söylemişler fakat ben babamla dogdugumdan bu yana görüşmüyorum kendisini tanımam bile hatta soyadımı bile mahkeme kararıyla değişirdim bu durum beni çok rencide etti böyle bir şey yapmaya hakları varmı? bunlara karşı ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  139. Emin bey merhaba size birşey sormak istiyorum cevaplarsanınız şimdiden teşekkür ederim.ben birine kefil oldum beyaz eşya aldı bu şahıs borcu ödemedi benimde işlerim bozuldu ödeyemedim doya açılış tarihi 01 01 2003 işlem tarihi öyle yazıyor 2008 1983 izmir 9 icr mdr lüğü . ben hangi tarihten muhatabım ve 10 yıl sonunda kefillik sona erermi.

    YanıtlaSil
  140. aslında tabiki yok saçmalıyorlar gereksiz tedirgin etme ortamları yaratıyorlar.lütfen üzülme kardeşimbabanız sizemi ulaştı bu konuyu söylemek için

    YanıtlaSil
  141. yok hayır aile dostumuzdan birine söylemiş ben tanımam etmem numarasını ben bıle bılmıyorum yani rencide edildiğim için haklarında suc duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  142. ben birazdan adliye'e  gidip bakayım senin icra dosyasına olurmu ona göre yazayım ok.

    YanıtlaSil
  143. hasan abi size cevap yazar muhakak ben diyimde

    YanıtlaSil
  144. değerli arkadaşlarım 
     
    bende Ankaraya gidecek olan grupta varım bilgilerinize.

    YanıtlaSil
  145. çok teşekkür ederim Emin bey.

    YanıtlaSil
  146. Emin bey özür dilerim izmir 9 icr md 2008 1913 doya no. 

    YanıtlaSil
  147. Emin bey heyecan yaptım yanlışmı anladım bilemiyorum ben anlatayım eşimin (örnek veriyorum) 100.000 tl borcu var bunu 10 taksit yaptı 1.taksiti ödedi diğer taksitleri ödeyemedi bunun 2 veya 3. Dosyaların günü geçti günü gelen dosya ya ceza verilmiş günü gelmeyen dosyalarıda var şu anda cezasını çekiyor içerde yakında çıkar karşı tarafın avukatı diyorki diğer dosyalar için taksitlerin günü geldiğinde ödemezse her taksit için ceza alır diyor sizin yazdığınızdan benim anladığım aldığı ceza hepsini kapsıyor yani 10 taksiti inşallah doğru anlamışımdır teşekkürler

    YanıtlaSil
  148.    Sn. Emin bey....

       Aşağıdaki yazınız ile yüreğime fazlası ile su serptiniz, su serpmek bir yana yüreğimi şelaleye döndürdünüz.... Teşekkür ederim. Fakat anlamadığım bir konu var size sözünü ettiğim kefillikten dolayı aleyhime açılan 3 adet "ödeme şartını ihlal" davası var ve üçü de sonuçlanmış, üçünde de "KARAR : MAHKUMİYET" yazıyor bunun sebebi hakkında bilgi yada yorumunuz var ise sevinirim, ve benim bu aşamadan sonra yapabileceğim bir şey var mı ?

      Not : sözünü ettiğim davalar 2012 ocak ayında "MAHKUMİYET" şeklinde karara bağlanmış fatak üçü de kesinleşmemiş görünüyor

       şimdiden teşekkür ederim....


    sayın 5148519  siz beni yanlış anladız bakın sizin anlatdığınız doğru benin anlatdığı ve yazdığımda doğru siz o icra dosyasına kefil oldunuz alacaklı vekili sizin hakkınızda icra ceza davası açılmışdır buda doğru ama bakın size taahhüt ihlalden ceza verilmez ve hakim berat vermiştir o ceza mahkemesinden siz bana inanın ve güvenin şayet yeteri kadar içiniz rahat değilse lütfen tel numaranı yaz ben arıyayım size şifayi anlatayım veya benim resmim üzerine tıkla senin tel mesaj yolla ben arıyayım olurmunot : allah için bizde çok açtık böyele tabikii borçluyu korkutmak ama başarılıda olundu :) senin kiside aynı korkutmak beni ara olurmu

    YanıtlaSil
  149. iyi günler efendim.dün itibariyle evide icra takibi yapıldı.istinaden takip sonucun da evim de sadece masa üstü bilgisayarım yazıldı.bana imza atmam istenildi ancak ben imza atmadım.başka bir icra gelse dahi yazdıkları bigisayarı evden çıkartabilirler miyada önceki takibe gelenler imzalamadığım halde alıp götürürler mi.beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.ayrıca dosya yeni...teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  150. sayın ferah

    ya siz tel yazın ben sizi arıyayım yada benim resmimim üzerine tıklayın facebook sayfasına mesajla  sizin telefon numaranızı yollayın ben arıyayım olurmu sizinle telefonda görüşelim

    YanıtlaSil
  151. sayın yusuf bey

    bende 9.icra  2008/1983 bende baktım alaçaklı alaçağından ferağat etmiş sevinmiştim sizi iyi haber verecem diye ama salı günü bir daha gidecem siz zahmet beni salı günü tekarar sabah dan hatırlatırsınız

    YanıtlaSil
  152. sevgılı kardeslerım benım bır sorum olcak.2010 kasımda tahaddutten 3 aylık ceza aldım.mahkeme kararı adresıme geldı.bır kere bundan 7 ay once mahalle karakolundan evrak polısı aradı.gıttım adresımı teyıt ettı.sonra ne arıyan ne soran oldu.ogrenmek ıstedıgım.

    1.bu 2 yıllık zaman asımı  tam olarak ne zaman baslar.mahkeme 23 kasımdaydı.karar tarıhı yani.
    2.zaman asımından yararlanmıssam ne yapmalıyım? sevgılı  kardeslerım bılgılendırırsenız sevınırım.saygılarımla

    YanıtlaSil
  153. Emin bey çok teşekkürler abicim izmirdeysen görüşelim benim cep tlf 0553 244 47 29 sen çaldır ben ararım.

    YanıtlaSil
  154. sayın : 5148519 bey

    siz bana söylediğiniz bumu 
    ( ben icra dosyasına kefil oldum ve aynı anda yasal taahhüt verdim dedinzi doğrumu )

    eğer bu doğru ise buraya telefon numarasını  verin sizi telefonla  arıyayım sizinle konuşayım yok ben buraya tel veremem derseniz benim resmimim üzerine basın benim facebook çıkar ordan bana mesajla telefon mnumaranızı yollayın ben sizi arıyayım olurmu ben 35. senelik hukucuyum bu işlerin uzmanıyım bunu unutmayın eğer size mahkeme ceza vermiş olamaz ama vermişse ben onu bozdururum eğer şayet bozduramazsam ben bu mesleği bırakıp dağda çobanlığa başlıyacam ben asıl meyzuyu biliyorum ama bunu size telefonda söylüyecem size bu konu hakkında yargıtay kararı bulacam burda yayınlıyacam olurmu

    YanıtlaSil
  155. sevgili ferah tek dosya 10 taksit ise ve eğer 1 tanesini ödemiş diğer 9 tanesini ödememişseniz bile tek dosya olduğu için yalnız verilen 3 ay cezayı yatar. ancak  borç,taksit değilde 10 ayrı dosya ise o zaman her dosya için ayrı ayrı ceza alır  dosya ve taksit farklıdır  o zamanda her dosya için ayrı ayrı davalar açılır ve farklı kararlarda çıkabilir çünkü her dosyanın hakimi farklı karar verebilir diye biliyorum ,y7anlışım varsa arkadaşlarım düzeltirler iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  156. SAYIN:   5148519 BEY
     
    16.    HUKUK DAİRESİ 
        
    (  2010/29 E.  2010/1601 K. )
     
    (2004 S. K. m. 340) (5271 S. K. m. 309)
     
    Dava ve Karar: Ödeme şartını ihlal eyleminden borçlu R. G. hakkında yapılan yargılama sonucunda, atılı suçun unsurları oluşmadığından bahisle beraatine dair Şişli 3. İcra Mahkemesinin 25/06/2009 günlü ve 2009/172 esas, 2009/209 s. kararına karşı müşteki vekilinin itirazının kabulü ile Şişli 3. İcra Mahkemesinin anılan kararının kaldırılmasına, borçlunun 2004 s. İcra İflas Kanunu'nun 340. maddesi gereğince 3 aya kadar tazyik hapsi cezası ile cezalandırılmasına ait İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 28/07/2009 günlü ve 2009/758 değişik iş s. kararını kapsayan dosya incelendi.
     
    Tebliğname ile; borçlu şirketin adresinde yapılan haciz sırasında, şahsi olarak icra kefili olan sanığın yaptığı ödeme taahhüdünü yerine getirmediğinden bahisle vaki şikayet üzerine usul ve kanuna uygun olarak verilen Şişli 3. İcra Ceza Mahkemesinin anılan beraat kararına karşı yapılan itirazın, icra kefili olan sanığa ayrıca icra emri çıkartılmaması nedeniyle reddine karar verilmesi gerekirken, yazılı biçimde karar verilmesinde isabet görülmemekle anılan kararın 5271 S. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 309. maddesi uyarınca bozulması lüzumu Yüksek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 11/12/2009 tarih ve B.03.0.CİG.0.00.00.04-105¬34-8069-2009/14101/69658 s.yasa yararına bozma istemine atfen Yargıtay C. Başsavcılığının K.Y.B. 2009/289747 s. tebliğnamesiyle talep edilmiş olmakla gereği görüşülerek düşünüldü:
     
    başlıklı 5358 s. Yasa'nın 11. maddesi ile değişik İİK'nun 340. maddesi birinci cümlesi <111. madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını ihlal eden borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.> hükmünü içermektedir. Madde metninden de anlaşılacağı üzere, ödeme şartını ihlal eyleminden dolayı cezalandırabilmek için öncelikle ihlalde bulunanın borçlu olması gerekmektedir. Oysa ki somut olayda borçlu Gümkar İnş. Ltd. Şti. hakkında yapılan takip sırasında gerçekleştirilen haciz işlemi sırasında üçüncü şahıs durumunda bulunan R. G.'ın borca icra kefili olduğu ve borcu ödemeyi kabul ve taahhüt ettiği, belirttiği tarihte ödeme yapmaması sebebiyle de şikayetçi vekilinin sanık hakkında ödeme şartını ihlal fiilinden dolayı şikayette bulunduğu anlaşılmaktadır.
     
    Görüleceği üzere borcu ödeme taahhüdünde bulunan sanık hakkında icra takibi başlatılmadığı gibi ödeme emri de tebliğ edilmemiştir. Bu sebeple henüz borçlu sıfatını taşımamaktadır. Borçlu olmayan kişilerin ödeme şartını ihlal eyleminden cezalandırılmaları mümkün olmadığından itirazın reddi yerine kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.
     
    Sonuç: Açıklanan sebeplerle Yargıtay C. Başsavcılığının yasa yararına bozma istemine atfen düzenlediği tebliğname yerinde görülmekle, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 28.07.2009 tarih, 2009/758 değişik iş s. kararının BOZULMASINA,
     
    Bozma kararı üzerine 5271 s. CMK'nun 309/4-d maddesi gereğince yeniden uygulama yapılması gerektiğinden; borçlu R. G.'ın ödeme şartını ihlal eyleminden dolayı tazyik hapsi cezası ile cezalandırılmasına yer olmadığına, hakkındaki mahkumiyet hükmünün çektirilmemesine, dosyanın mahkemesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE 01.03.2010 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
     
    Sayın: 5148519 bey halan daha konumunuzda ısrar ediyorsanız benim masraflarımı
              Çekin gelin beraber gidelim kaleme kararı alalım tabiî ki hakim ceza vermişse
     
     
     
     

    YanıtlaSil
  157. Teşekkürler şimdi anladım araştıracağım sağolun umarım diğer arkadaşlara da faydası olur Allah herkesin yardımcısı olsun Saygılar

    YanıtlaSil
  158. Herkese iyi akşamlar diliyorum uzun süreden beri siteye giremiyordum yasaklıydım fakat  biraz önce deneme yazısı yazdım yasak kalkmış eski arkadaşlardan bir hasan abinin bir de mancester 84 yorumlarını gördüm bundan sonra gireceğim inşallah bu taahhüdü ihlal de en yakın zaman kalkar  VOLKAN PE

    YanıtlaSil
  159. ‎7201 tebliğat kanunun 21/2 maddesi (EKLENMİŞ FIKRA RGT: 19.01.2011 RG NO: 27820 KANUN NO: 6099/5) Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.burda bu kanun açıkca şunu anlatmaktadır. kişi veya borçlu nüfus kayıt sisteminde ( mendis ) adres kişinin adresidir. kişi yeva borçlu bu adres otururken nüfus dairesinde bildirdiği adres esasdır. ve bu adresden taşınmışsa ve yeni adresini nüfus dairesine bilidirmrmişse kişi ve borçlu hakkında gelecek tebiliğetlar o nüfusdaki adrese bağlı bulunan mahalle muhtara yapıldığı anda o tebliğat o kişiye ve borçluya yapılmış sayılır ( benim haberim yoktu, bana tebliğat yapılmadı, gibi mazretler geçersizdir. ) kişi veya borçlunun nüfus dairesine HİÇ ama HİÇ adres bildirimi yapmamışsa o kişiye tebli olmaz ve tabliğat yapılmaz sayfa sakinlerinin bilğisine

    YanıtlaSil
  160. SAYFA SAKİNLERİ BU BİR MAKALEDİR
    Bu akşam sizlere NAFAKA konusunda bir açıklık getireceğim NAFAKA kutsal’dır NAFAKA nefestir NAFAKA yaşam kaynağıdır. NAFAKA’ sız bir yaşam düşünülemez. Konu biraz daha açarak NAFAKA’NIN ne kadar kanunlarımızda ve yasalarımız önemini anlatacam
    Bir kadın bir erkek aynı evde yaşaya bilirler aynı sofrada yemek yiyebilirler el ele tutuşup gezmeye veya tatil gidebilir hatta çocuk sahibi bile olabilirler beraber müşterek işyeri ve şirketler kurabilirler çok mutlu bir şekilde yaşayabilirler bunların hepsi olmasına rağmen bir eş eşimden BOŞANMADAN ve aynı şekilde yaşayarak nafaka isteyebilir ve NAFAKA davası açabilir. erkeğin Gelirine göre NAFAKA' ’A hak kazanır. buraya kadar gayet normal hatta ( sizce tuaf olabilir ama normal )
    ...
    Biliyorsunuz ki emekli maaşına haczi konmaz ama NAFAKA olunca bırakın haczi haciz varsa bile birinci NAFAKA sıraya oturur. Şayet eş emekli olmamışsa çalışıyorsa çalışıp da hak kazandığı maşına bile  haciz konur şayet maaşında başka haciz varsa bile  NAFAKA haczi birinci sıraya oturur.
    Ve hatta kişi maaşını bankaya teminat gösterip kredi kullanmışsa bile gene NAFAKA haczi birinci sıraya oturur. Maaşından ev kredisi bile kulanmışsa bile gene  birinci sıraya NAFAKA oturur. Hatta ve hatta kişinin devlet’e vergi dairesine SSK Borcu varsa bile NAFAKA haczi  bunlarında üstüne geçerek ve gene birinci sıraya oturur.
    Değerli arkadaşlar bu bir makaledir yasalarımızdan bir alıntıdır. NAFAKA’ NIN kutsallığını anlattım sizlere NAFAKASIZ  bir yaşam düşünülemez bilğisi olmayan arkadaşların bilğisine

    YanıtlaSil
  161. mendis diye adres sistemi yoktur doğrusu mernis dir
    açılımıda  Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi dir

    YanıtlaSil
  162.     Sn Emin Bey...

        İlginize gerçekten ama gerçekten tüm samimiyetimle yürekten teşekkür ederim, yalnız benim herhangi bir iddiam yok, uyaptan bakıyorum ve üç davadan da hakkımda mahkumiyet kararı da verildiğini görüyorum, konu tam da yukarıda özetlediğiniz gibi işlemiş olup, hakkımda mahkumiyet kararı verilen dosyalar için tarafıma hiçbir icra işlemi yapılmamıştır...

       Söz konusu kararları aşağıda kopyalayacağım, yine söylüyorum bu benim iddiam olmadığı gibi sizler gibi bilgi sahibi olmama da imkan yok, öğrenmek istediğim sadece şudur: Bu aşamadan sonra yapabileceğim herhangi bir şey var mı ?

       İlginize bir kez daha teşekkür ederim.....

    YanıtlaSil
  163. sayın emekli61


    siz hangi il bana o ili yazın ve şunu anlıyamadım ceza kararı siz tebli aldınız demi 2010 yılında kasım ayından beri  siz aynı adreste otuyorsunuz ve 7 ay önce karakola gitdiniz ve sizi görevli polis sizin aranmanıza bakmıştır ama ne tuaf demi


    sayın emekli61 siz 2010 kasım ayında ceza kararını tebli almışsanız cezanız 15 veya 20 gün düşer ama bunu sizin yapmanız lazım yani 45 gün sonra gidin ceza aldığınız mahkemeye cezayı düşürün yoksa savcılık sizi yakalandığınızda savcı bey'e söyleyin o düşürür.( zaman aşımı doldu diye )  ama benim kafam çok karıştı beyefendi size son kez bir şey sorcam sizin borçunuz yani asıl 850. tl aşşağıdamıdı lütefen iyi düşünün ve hatırlayın eğer böyle ise savcılık kendisi cezanızı kaldırmıştır asğari üçretin altında olan cezalar daha önceden verilmişse bile ceza düşer bilğinize


    lütfen cevap verin emi

    YanıtlaSil
  164. Dosya BilgileriDosya DurumuGerekçeli karar yazıldıDava TürüBorçlunun ödeme sartini ihlali.Taraf BilgileriRolTipiAdıVekilSANIKKişixxxxxxxBorçlunun ödeme sartini ihlali. [Karar: Mahkumiyet] [Kesinleşmedi]MÜŞTEKİKurumxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDuruşma BilgileriYerMahkemeTarihİşlemSonuçANTALYA/MERKEZAntalya 4. İcra Ceza Mahkemesi25/01/2012 09:00DuruşmaDuruşma YapıldıANTALYA/MERKEZAntalya 4. İcra Ceza Mahkemesi14/12/2011 09:00DuruşmaDuruşma YapıldıANTALYA/MERKEZAntalya 4. İcra Ceza Mahkemesi19/10/2011 09:00DuruşmaDuruşma YapıldıANTALYA/MERKEZAntalya 4. İcra Ceza Mahkemesi14/09/2011 09:00DuruşmaDuruşma Yapıldı

    YanıtlaSil
  165. Dosya BilgileriDosya DurumuGerekçeli karar yazıldıDava TürüBorçlunun ödeme sartini ihlali.Taraf BilgileriRolTipiAdıVekilSANIKKişiBorçlunun ödeme sartini ihlali. [Karar: Mahkumiyet] [Kesinleşmedi]MÜŞTEKİKurumxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDuruşma BilgileriYerMahkemeTarihİşlemSonuçANTALYA/MERKEZAntalya 5. İcra Ceza Mahkemesi24/01/2012 09:34DuruşmaDuruşma YapıldıANTALYA/MERKEZAntalya 5. İcra Ceza Mahkemesi11/10/2011 09:00DuruşmaDuruşma Yapıldı

    YanıtlaSil
  166. kimsin bilmiyorum ama bir harf hata oldu bunu bildirmenize  gerek yok benim yaşımla senin yaşın bir değil bizim zamanızda daktilo vardı bilğisayar yoktu ellisinden sonra bilğsayarda bu kadar oluyor burda analayan analar TÜRKÇE dersi verip almıyoruz birde birileri beğenmiş senin uyarına aferim ona

    YanıtlaSil
  167. Sn. Emin bey...

    Görüldüğü üzere en başta da izah ettiğim konu ve davalardan dolayı henüz (ocak ayından bu yana) kesinleşmemiş mahkumiyet kararlarım var, bu davalardan haberim olmadığı gibi hiçbirine de katılmadım, fakat bu davalara ilişkin hakkımda hiçbir icra işlemi yapılmadı, icra dairesinde direkt borca kefil olarak taahhütte bulundum, demek istediğim bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey var mı ???

    İlginize bir kez daha teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  168.    Sn. Emin Bey

       Sorunlarım ile ilgilenmiş ve yanıtlar vermişsiniz çok teşekkür ederim, son yorumunuzun altında bir takım bilgiler verdim...

    YanıtlaSil
  169.     Emin Bey,

        Bana atfen sayfanın altlarında yazdıklarınızı şimdi gördüm ve faceden size istek yolladım

    YanıtlaSil
  170. Emin bey  meraba bugün evime hacize geldiler yanlız dosya yeni  bilgisayarı yazdı benden imza istedi atmadım ve tamam dedi gittiler  acabasonuç ne olur lütfen bilgilendirirmisiniz

    YanıtlaSil
  171. sevgılı emın bey.once cvp verdıgınız ıcın cok tskkr ederım.borc mıktarı kredı kartı borcudur.bır mutahhıt tarafından dolandırıldım.esnafım.yasım 54.son 4 yılda yasadıgım sıkıntıyı allah kımseye  yasatmasın.belkı basınızı agartacam ama.85tl verdıgımız mutahhıt.evı yapamadıgı gıbı paramızıda snet olarak verdı.uzatmıyayım bızde bunu mal aldıgımız yerlere cırolayarak verdık.senetler odenmeyınc ben odemek zornda kaldım.kısacası perısanım kardesım.gelelom sorularınıza borc mıktarı ana para 6bın.yanı asgarı cretle ılgısı yok.trabzondayım.dedıgım gıbı  karakola gıttım polıs bana adres  dogrulatması yaptırdı ve abı bunu 1.5 ay ıcınde temızle dedı.ama ımkanım olmadıgı ıcın odeyemedım.yazdıgım gıbı kasım yada aralık2010da mahkeme kararı bana avukat tarafından teblıg edıldı.ama adresım bellı oldugu halde ne arayan var ne soran.ltf bana yardımcı olun durumum nedır.bu yasta ınanın kaldııramıyorum.selam eder saygılar sunarım.allah tum durust borcluların yar ve yardımcısı olsun.cevabınızı beklıyorum

    YanıtlaSil
  172. sayın : kader

    bu gayet normal bir haciz olmuş şayet gelen avukat katibidir. avukat gelseydi hacze luzumlu veya luzumsuz diye ayırıdı ama haciz tutanağına yazıldıysa  sizin yapacağınız tek şey var yarın veya pazartesi günü gidin icra müdürlüğüne  bir dilekçe ile itiraz edin icra müdürü icra dosyasını icra hukuk mahkemesine  gönderir son söz mahkemenin veya bana kalırsa kulağınızın üstüne yatın derim ama son karar sizin

    sayğılarımla

    YanıtlaSil
  173. neden telefon numaranı vermiyosun ya ben arıcam seni yaaa

    YanıtlaSil
  174. neden telefon numaranı vermiyosun ya ben arıcam seni yaaa

    YanıtlaSil
  175. MRB ARKADŞLAR BEN YURT DIŞINDA KAÇAK DURUMUNDAYIM 4.PAKET GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANDIMI VE BIZIMLE YANI TAHUDU IHLALCILERLE ALAKALI POZITIF ANLAMDA GELİŞME VARMI BILGILENDIRISENIZ MEMNUN OLURUM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  176. onun derdi benim ama kimsin harbi harbi çık ortaya

    YanıtlaSil
  177. yarın yaz telefonu arıyayım olurmu

    YanıtlaSil
  178.         ADALET BAKANLIĞININ YANINLAMIŞ OLDUĞU YÖNETMELIKDE:

    ŞU 10 GÜN İZİN MESELESİNİ HUKUKİ ANLAMDA BEN YORUMLUYAYIM DEDİM

    Bakın değerli arkadaşlar ben konuyu biraz açıyorum bur da anlatılım ile bize uygulanan çok farklı nedir derseniz olay şu taahhüt cezası aldık karar kesinleşti mahkeme infaz için infaz savcılığına gönderdi ve savcılık İLAMAT numarası verildi sanığa gel TESLİM ol tebliğlisi gitti ve sanığa tebliğ oldu ( tebliğ içeriliği şu 10.gün içinde infaz savcılığına teslim ol ) 10. gün süre içinde sanık infaz teslim olursa yarı açık ceza evine gitmesi için 10.gün yol ve mazeret izni veriyor ve teslim ol deniliyor. Bu genelgede bilmem anlata bildim mi şimdi bizlere gelelim taahhüt cezası aldık İLAMAT çıktı teslim ol tebliğlisi aldık diyelim kim gidip teslim olur kimse hep kaçtık bir umutla doğrumu evet doğru işte o an bu hakkımız gidiyor. Kim taahhüt cezam çıksada açık veya kapalı ceza evine gidip yatayım der kimse demez zaten bizim amacımız nasıl yırtarız ( Allah kimseyi düşürmesin ) haa biz yakalanmamak için kaçıyoruz doğrusuda bu biz ne zaman yakalancaz işte o zaman bize tanınan 2. ci 10. günlük süreden faydalanıyoruz 10.gün  içinde git açık ceza evine teslim ol diye tebliğ ediliyor bize      SAYGILARIMLA YORUMA açık bir yazıdır.

    YanıtlaSil
  179. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=113581

    YanıtlaSil
  180.     Telefonumu verdim ve görüştük... Çok da tatminkar yanıtlar aldım, bir kez de buradan teşekkürler..

    YanıtlaSil
  181. sayın emın bey ben taahutu uhlalden ceza aldım ıtıraz ettım dava dustu uyanık avukat ıkıncı taksıttende dava acmıs mahkemeye gıdemedım evımden tasındım yuvam darmadagın oldu su an bır adresım bıle yok ben bu ıkıncı taksıtten ceza almıs olabılırmıyım e devletımde dava gorunuyordu sımdı gorunmuyor gorunmuyorsa ceza almısısındır dıyorlar ..ılk taksıtınden beraat ettıgım bır borcun ıkıncı taksıdınden ceza alırmıyım ılkını odeyıp ıkıncısını odeyemezseydım anlardım cezanın mantıgını ama ben ılkınıde odeyemedım beraat ettım cunku ıcra daıresınde degıl evımde zorla alındı cocuklarımın odası gıtmesın dıye ımza attım sımdı ben bunun sonucunu nasıl ogrenırım allah rızası ıcın cvp yazın

    YanıtlaSil
  182.  hakkınızda ıcra yapılmasına gerek yok adı ustunde kefıl olup taahudde bulunmussunuz zaten dava acılması normal kesınlesmemıs demesıde gerekcelı kararı yaztırıp sıze teblıg etmemıs mahmeme cunku ıtıraz hakkınız var hala yakında gerekcelı kararı yazıp gonderırı hakım adresınıze surec ondan sonra baslar ıtıraz edersın duser veya dusmez kesınlerı o zaman

    YanıtlaSil
  183.  uyaptan bakıldıgında davaların sonucu gorunuyor mu uyapa uye olmak ıcın mobıl ımzamı lazım

    YanıtlaSil
  184.  kesınlesmemesının sebebı adresıne teblıgat yapılmamıs olması benımde oye bır dava vardı bır bucuk yıl sonra teblıg ettı mahkeme teblıg ettıkten sonra ıtıraz ettım karar dustu  dusmeseydım kesınlesıp cezaevıne gırecektım..kesınlesmemıs yazıyor olması oyle bır dava olmadıgı anlamına gelmez yerel mahkeme mahkumıyet vermıs orası kesın ama tarafınıza teblıg etmemıs yargıtay yolu hala acık oldugu ıcın kesınlesmemıs yazıyor

    YanıtlaSil
  185. merhaba benim ayrı ayrı bankalara toplamda 40000 tl borcum var ve artık ödemem imkansız çalıştığım işyeri kapandı zaten maaşımızı 1 yıldır düzenli alamıyoduk onun için ödemelerimi yapamadım ve çoğaldı şu anda davalar açıldı..ben kuzenimde kalıyorum artık ailemle aram bozulduğu için bundan sonra neler gelir başıma? 

    YanıtlaSil
  186. TAAHHÜDÜ İHLALE 7 GÜNLÜK İTİRAZ SÜRESİ GEÇTİ. YİNE DE YUKARI DA Kİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ İLE İTİRAZ EDİLEBİLİR Mİ

    YanıtlaSil
  187. sayın ercan bey

    önce geçmiş olsun ama taahhüt her yerde alınır bunu bilin taahhüt yeri zamannı olmaz bunu da bilin ve korkmayın siz evinizi toplayın yuvanızı kurun işniz ve  güçünüze bakın şimdi yazdıklarınız aynen doğru ise

    taahhüt ödüyemedin dava açıldı ve dava düştü ama neden düştü demek ki taahhüt hatalı alınmış ( yanlış alınmış )  o düşme kararı alın okuyun düşme gerekkçesi yazar saklayın ve siz taahhüt tarihinizle ( ödeme tarihi )  bu iki kez açıldığı dava açılış tarihi ile arası 90. gün geçtimi şayet geçmişse gene ( düşme ) beraat alırsınız bunu boşe verin korkmayın saklanmayın çıkın ortaya veya bir yakınızı o ikinci davanın mahkemesine kalemine gitsin baksın veya sorsun  karar ne diye akibetini  o ikinci kez  davanın sonucuna bakın e devletde mahkümiyet yazıyormuydu bunu bilmem lazım saklanmakta olmaz mücalede ile olur haa yapaçak bir şey kalmaz o zaman tamam veya tel yaz ben arıyayım seni

    YanıtlaSil
  188.  taahut tarıhımle ıkıncı davanın acılısı arasında asagı yukarı bır bucuk yıl gectii borc aynı borc ılk dava uzun surdu mahkumıyet cıktı ıtırazım netıcesınde dustu..ıkınıc taksıte dava actı taahut tarıhımle ıkıncı davanın acılısı tarıhı arasında bır bucuk yıla yakın tarıh farkı var...e devlette sadece gerekcelı karar yazıyordu beraat veyaa mahkumıyet ıbarası yoktu ozaman lar uyapa gırıp bakmayı bılmıyordum gerekcelı kararın acıklamasını dosya numarasını bıle bılmıyorum sadece hangı adlıyede oldugunu bılıyorum bır akrabam benım yerıme gıdıp ıkıncı davanın sonucunu ogrenebılrımı

    YanıtlaSil