Çek Kanunu Kabul Edildi, Çekte Hapis Yok

Çek yasası
TBMM Genel Kurulunda, Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yeni Çek Kanunu'na göre, hakkında işlem yapılan kişiye uygulanan adli para cezası (ödenmediğinde hapis cezasına çevriliyor) idari nitelikte bir yaptırım olan çek hesabı açma yasağı olarak belirlendi, daha önce Adli Sicilde tutulan yasaklılık durumuna ilişkin kayıtlar ise Merkez Bankasında tutulacak.
İdari yaptırıma dönüştüren fiiller nedeniyle soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca, kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece idari yaptırım kararı verilecek. Yargıtay'da bulunan dosyaların geri gönderildiği mahkemeler duruşmasız karar verecek.

31.01.2012 TARİHLİ VE 6273 SAYILI ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
MADDE 1- 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "adlî sicil" ibaresi, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası" şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin yedinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
d) Çekin basıldığı tarih
MADDE 2- 5941 sayılı Çek Kanunu 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "altıyüz" ibareleri "bin" şeklinde ve altıncı fıkrasında yer alan "şikâyette" ibaresi "talepte" şeklinde değiştirilmiş; maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

(9) Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde ibraz edilmemesi hâlinde, muhatap bankanın üçüncü fıkraya göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erer.

MADDE 3- 5941 sayılı Çek Kanunu 5 inci maddesinin başlığı "Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" şeklinde, üçüncü fıkrasında yer alan "hukukî ve cezai sorumluluk" ibaresi "hukukî sorumluluk ile idarî yaptırım sorumluluğu" şeklinde, birinci ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; ikinci, dördüncü, dokuzuncu ve onbirinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.
(1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılması hâlinde, altı ay içinde hamilin talepte bulunması üzerine, çek hesabı sahibi gerçek veya tüzel kişi hakkında, çekin tahsil için bankaya ibraz edildiği veya çek hesabının açıldığı banka şubesinin bulunduğu yer ya da çek hesabı sahibinin yahut talepte bulunanın yerleşim yeri Cumhuriyet savcısı tarafından, her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilir. Bu fıkra hükmüne göre çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı, karşılıksızdır işlemine tâbi tutulan çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilir
(2) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun kanun yoluna ilişkin hükümleri uygulanır. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü hâlinde, bu kararla ilgili olarak da 8 inci fıkradaki bildirim ve yayımlanma usulü izlenir.

MADDE 4- 5941 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının kaldırılması

MADDE 5- 5941 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasında yer alan "bir yıla kadar hapis" ibaresi "Cumhuriyet savcısı tarafından üçyüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- (1) Karşılıksız kalan çek bedelinin, çekin üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz tarihinden itibaren işleyecek 3095 sayılı Kanuna göre ticarî işlerde temerrüt faiz oranı üzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte tamamen ödenmesi hâlinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı Cumhuriyet savcısı tarafından kaldırılır. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının kaldırıldığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına 5 inci maddenin sekizinci fıkrasındaki usullere göre bildirilir ve ilân olunur.
(2) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararının verildiği yer Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularak talebin geri alınması hâlinde de birinci fıkra hükmü uygulanır.
(3) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt, kaydın girildiği tarihten itibaren her hâlde on yıl geçmesiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından re'sen silinir ve bu işlem ilân olunur."
MADDE 6- 5941 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bankalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir ay içinde 2 nci maddeye göre yayımlanacak tebliğde belirlenen esaslara uygun olarak yeni çek defterleri bastırırlar.
(2) Bankalar, 31/12/2012 tarihine kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verir ve ellerindeki eski çek defterlerini imha ederler.
(3) Bu Kanunun bu maddenin yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan hükümleri ile 3167 sayılı Kanun hükümleri gereğince düzenlenmiş olan eski çeklerin hukukî geçerliliği devam eder.
(4) Bankaların müşterilerine verdikleri eski çek defterleriyle ilgili olarak, muhatap bankanın 3 üncü maddenin üçüncü fıkrasına göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu 30/6/2018 tarihinde sona erer.
(5) 31/12/2017 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir.
(6) Bu maddenin yayımı tarihinden önce verilen çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararlarına ilişkin kayıtlar, 6 ncı maddede düzenlenen yasağın kaldırılmasına ilişkin şartlar oluşuncaya kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında tutulmaya devam olunur.
(7) Bu Kanun hükümlerine göre suç karşılığı uygulanan yaptırımı, idarî yaptırıma dönüştürülen fiiller nedeniyle,
a) Soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca,
b) Kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece, idarî yaptırım kararı verilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan dosyalar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay'ın ilgili dairesinde bulunan dosyalar hakkında ise ilgili dairece, bu Kanuna göre işlem yapılmak üzere dava dosyası hükmü veren mahkemeye gönderilir ve bu mahkeme tarafından duruşma yapılmaksızın karar verilir."

Madde 7- 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 726 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "altı ay" ibareleri "üç yıl" şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 8- 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 814 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "altı ay" ibareleri "üç yıl" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 10- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

4.240 yorum:

  1. Taahhüdü İhlal için Net 90 gün mü yatıyoruz yoksa daha az mı?
    NET BİR BİLGİSİ OLAN LÜTFEN ?

    YanıtlaSil
  2. BOZKURT KARDEŞİM BUNU BENDE MERAK EDİYORUM.SİZİNLE AYNI ŞEKİLDE BEKLİYORUM.EĞER BULUNDUĞUNUZ YERDE BİRAZ DAHA BEKLEYEBİLECEK İMKANINIZ VARSA KISA BİR SÜRE SONRA DÜŞÜMLER İŞLENİR UYGULAMA PEKİŞİR.
    EĞER BENİM GİBİ HEMEN GELMEK DURUMUNDAYSANIZ SABAH 8 GİBİ TÜRKİYEDE OLMAYA ÇALIŞIN EN GEÇ.MESAİ SAATİ BAŞLADIĞI PASAPORTTAN GİRERSİNİZ.
    GİRİŞYTE POLİS NEZARETE ALACAKTIR.3- 4 SAAT KAYDIN NE OLDUĞU TESPİT EDİLDİKTEN SONRA UYAPTAN SORARLAR DOSYALARA.SERBEST BIRAKIRLAR SONRASINDA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım haklısın.
    2 yıl önce yeni çek kanunundacezaları kaldırmış arkadaşlar bir başka ilde tutuklandı.gbt kayıtlarını kontrol ettirin.
    infazdan bakmak yetmiyor.

    YanıtlaSil
  4. 5000 tl.lik çekimi ödeyemedim hakim 5000 lira apc verdi temize gitmeye gerek varmı

    YanıtlaSil
  5. icra dairesine taahhüt verdiyseniz kapsamaz..mahkemeye verdiyseniz kapsar

    YanıtlaSil
  6. SAYIN MFTEKNİL RESMİ GAZETENİN YAYIM GÜNÜ DÜŞÜM AYNI ANDA OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.AMA RESMİ GAZETE ELİMDE GİRİŞ YAPACAĞIM.NE OLACAK HAVA ALANINDAMI TUTARLAR BİZİ YOKSA ADLİYEYEMİ GÖNDERİRLER

    YanıtlaSil
  7. geçen gün bende merakımdan sordum ama yanıt alamadım.Sizlerin ne kadar borcu var ve planlarınız nelerdir.Yasa çıktıktan sonra sizleri ağırlamak isterim en azından tanışmak, düşünceleri öğrenmek istiyorum.meethotel@hotmail.com

    YanıtlaSil
  8. abiler dun seyredemedım tbmm kaca kadar calıstı

    YanıtlaSil
  9. gerek yok..dosyana müraacat edip davayı adli olmaktan çıkarabilirsiniz

    YanıtlaSil
  10. tam 90 gün ne eksik ne bir fazla

    YanıtlaSil
  11. Sağ olun Mehmet Bey,

    Ey gidi güzel İzmir ne çok özledim.....

    YanıtlaSil
  12. o dava düşecektir...ama 10 yıl çek yasağınız gelir

    YanıtlaSil
  13. bi avukat arkadaşa sormuştun 60 demişti ben kesin bilgim yok

    YanıtlaSil
  14. SLM ARKADASLAR CEKLERDEN TAAHUT VERENLER NE YAPACAK.BIZ DAHA SAKLANACAKMIYIZ.

    YanıtlaSil
  15. Hakan Bey,

    Biliyor musunuz?Alacaklının yanında yığınla avukat var ama borçlunun yanında ise o kadar az avukat var ki...neden sizde borçlunun yanında olan avukatlardan olmayı tercih etmiyorsunuz,borçluların duası kabul olmaz mı sanıyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  16. BURADA GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN DİYENE SÖYLENEN GÜZEL BİR SÖZ VAR.

    -SENDE AYDINLIK OLASIN......

    YanıtlaSil
  17. MEHMET BEY TEŞEKÜRLER HANGİ SEKTÖRDESİNİZ

    YanıtlaSil
  18. DEĞERLİ ARKADAŞLAR.............

    SİTENİN EPEY MÜDAVİMLERİ GEÇ YATTIĞI İÇİN HENÜZ UYANAMAMIŞLAR.........

    HAKLARIDIR İYİ BİR UYKU ÇEKMEK DE................

    ALLAH İYİ NİYETLİ TÜM MAĞDURLARA ;

    HAYIRLI İŞ,

    GÜÇ,

    SIHHAT,

    AFİYET,

    MORAL

    VERSİN..............

    HERKESİ SEVDİKLERİNE KAVUŞTURSUN...........

    (AMİN..........................)

    YanıtlaSil
  19. Sabah yengem abimle konuşmuş.Silivri şu an bayram yeriymiş:))

    YanıtlaSil
  20. HERKEZİN BAYRAMINI KUTLARIM.
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN
    YASA ÇIKTI DİYE GEVŞEMEK YOK HAAAAA.
    BORCUMUZ BORÇ ÖDEYECEZ ALLAHIN YARDIMIYLA.

    YanıtlaSil
  21. 10 değil ömür boyu gelsin bırak çek imzalamayı elime çek yaprağı almam bu saatden sonra, ateşden gömlek giymeye gerek yok.beni sevindirdin bu açıklamanla tuncay kardeşcağzım

    YanıtlaSil
  22. SORUN YOK KARDEŞİM.................

    SORUN YOK..................

    RAHAT OL............

    YanıtlaSil
  23. O KONUDA MECLİSE GELDİ ADALET KOMİSYONUNDA AZ DAHA SABIR.

    YanıtlaSil
  24. 4/3 diye bişey yokmu tahahüt lerde

    YanıtlaSil
  25. HEPIMIZE GECMIŞ OLSUN ARKADASLAR BUNDAN SONRA BIRLIK BERABERLIK OLALIM GUÇ BIRLIGI YAPALIM YALNIZ IŞ OLMUYOR BEN YALNIZLIKTAN BATTIM AMA SIMDI TEKRAR ISE BASLICAM GUNLUK 20 TON SUT TOPLAMA IMKANIM VAR MAKINALARIM YOK PAZARIM VAR BERABER OLACAGIM ARKADASLAR ARIYORUM AYRAN YOGURT KASAR SELAMLAR SERHAT

    YanıtlaSil
  26. merhaba,sizi ekledim benimde a_ozcakmak@hotmail.com iş yapacak,görüşmek isteyan arkadaşlar ekleyebilirler...

    YanıtlaSil
  27. YOK SENİN DOSYANIN TEMYİZİ İÇİN SÜREN VAR ANLAŞILAN SEN RESMİ GAZETEDE YAYINLANINCA GİT MAHKEMEYE Bİ DİLEKÇE VER HAKKIMDA VERİLEN KARARIN YENİ YASAYA GÖRE DÜZELTİLMESİNİ DİYE.

    YanıtlaSil
  28. KESİLİKLE GİRMEZSİN AĞER O ÇEKLERİN DOSYASI TEMYİZDE İSE YARGITAY KARARI VEREN MAHKEMEYE YENİ KANUNA GÖRE KARARINI DÜZELT DİYE GERİ YOLLAYACAK.

    YanıtlaSil
  29. arkadaşlar yine başladınız o kalcakmı bu kalktımı kısaca dün yönetim iza etti ÇEKTEN ÇEK TATÜNDEN HAPİS YOK ARTIK ÖNÜMÜZE BAKALIM DAHA ÇOK İŞLER VAR İZLEYELİM DESTEKLİYELİM

    YanıtlaSil
  30. nikemed eğer tek imza ise ihlal konusu 3 ay,,ammaaa eğer taksit yaptıysan her taksite ayrı ayrı ay..nerden biliyorsun deme çünkü başımda mevcut 3 ay diye girdi 9 aya çıktı ceza ve hlada çıkıyor..icra taahhüdü ihlali başlı başına bir beladır..2 tam yıl yakalanmamak şart zaman aşımı için..

    YanıtlaSil
  31. ayrıetten siz karşı tarafada dava açabilirsiniz..birde ödemeden men talimatlarıda önceden kalkmıştı biliyorsunuz..siz çek verip karşılığında hizmet veya mal elinize ulaşmadıysa karşı tarafa dava açabilirsiniz..tabi bu mahkeme sürecinde şimdi daha kısa sürer.

    YanıtlaSil
  32. CIKIYORUM DISARI OZAMAN YAKALANIRSAM SENDEN BILIRIM

    YanıtlaSil
  33. Güzel günler sizlerle olsun dostlarım, Yüce yaratanın izniyle çok büyük bir sorun teşkil eden sorunlarımızdan bir tanesi dün gece itibariyle tarihin sayfalarına kavuşmuştur, artık ikinci hedefe yoğunlaşmamız lazım, site yöneticileri yakında ikinci eylem planı hakkında yapılacakları sayfada bildirir, birimiz hepimiz için-hepimiz birimiz için...YAŞASIN ÖZGÜRLÜK

    YanıtlaSil
  34. bahse konu para yatırılırsa veya şikayetten vazgeçilirse ceza düşer aksi halde düşeri yada paraya çevrilirliği yoktur..sitede bunun anlatımına dair usulsüzlüklere ilişkin yargıtay ictihad krarı vardır..araştırıp okumnızı tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  35. Sayın Hakan,

    Benim ticari hiçbir çekimle sıkıntım yok.Kimini ödedim,kimini kısmi ödedim,kimi esnaflada helalleştim.Beni sıkıntıya sokan faktoring,tefeci ve bunların avukatları idi.
    Bunlara daire verdim.Aldığımdan fazla ödeme yaptım.Ancak bir türlü borçlar kapanmadı.Mesleğiniz bilirsiniz.Kısmi ödemeleri mahkemelerde düşüremiyorsunuz.Hakim önce sizi ceza evine yolluyor derdinizi anlatana kadar zaten 2sene yatıyorsunuz.
    Çok düşündüm girip yatayım ve bunlarla mahkemelerde hesaplaşayım.Benim çekleri bir fatura bulsunda kanıtlasınlar..Göreyim.Tefecilik suçu ile boğuşsunlar.Ama bunun bedeli benim cezaevine girmemdi.Bunu yapamadım.Kaçtım.Çek dolandırıcısı diye adlandırıldım.
    Bu durumuma ortak birçok arkadaş vardır bu sitede.Bu kanunun zayıf tarafı buydu.Biz savunma yapamıyorduk.Bu tefecilerde bunu sonuna kadar kullanıyordu.
    Olaya birde bu perspektiften bakın lütfen..

    YanıtlaSil
  36. çek taahhütten yok demen beni çok sevindirdi avukatımla görüştüm ondan ceza var dedi beni yanılttı.

    YanıtlaSil
  37. icra dairesi taahütleri bağlayıcıdır..mahkemeye verilen taahütler bağlayıcı değil...3.yargı reformunda icra taahütlerini kapsayan yasa var o da adalet komiyonuna sevkedildi beklemeniz gerekir 1 haftaya kadar kanunlaşır

    YanıtlaSil
  38. VALLA NEREYE GİDERSEN GİT AMA RESMİ GASTEDE YAYIN LANSIN ÖYLE GİT DERİM 1 2 GÜN SABRET DERİM canın sağ olsun arda kardeş

    YanıtlaSil
  39. serhat kardeşim sizin iş olanağınız var benimde ticari kabiliyetim var zannediyorum fakat maddi olanağım maalesef yok mail adresim aşağıda isterseniz tlf.bilginizi paylaşırsanız görüşmek isterim.ORNEKTİCARET@MYNET.COM MURAT,SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  40. AVUKATIN SENİ YANILTMAMIŞ. ARKADAŞ 2 GÜNDÜR BAS BAS BAĞIRIYORUM. KİMSE DİNLEMİYOR. ÇEK E BAĞLI OLARAK İCRA DAİRESİNE TAAHHÜTTE BULUNANLAR HAPİS CEZANIZ VAR BAKIN DÜNDE YAZDIM BLOK LADILAR. UYARIYORUM BU DURUMDA OLANLARI, İCRA İFLAS KANUNU ÇIKMADAN EMNİYETTE DEĞİLSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!

    YanıtlaSil
  41. hepimize çok geçmiş olsun arkadaşlar.pisipisi tşkler. :)

    YanıtlaSil
  42. ustat bişey sordu ARDA diye bir arkadaş çekten tatüt yapanlar da özgürmü diye bende yanılmı yorsam özgürdür dedim yanlış varsa düzeltebilirmisin

    YanıtlaSil
  43. Yasasin Ozgurluk :)))

    Ne Kadar Guzel Bir Gun Bugun :))

    YanıtlaSil
  44. T.C.
    MANİSA
    1. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    DOSYA NO :2008/
    KARAR NO: 2009/
    C.SAVCILIĞI ESAS NO:

    GEREKÇELİ KARAR
    T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A
    HAKİM : SABRİ USTA 32277
    KATİP : ÖZDEN BECERİK 100686
    DAVACI : K.H.
    SANIK :
    SUÇ : Karşılıksız Çek Keşide Etme / Çekte Karşılıksızdır işlemi Yapılmasına Sebebiyet Verme
    SUÇ YERİ : Manisa
    KARAR TARİHİ :01/02/2012
    Mahkememizin2008/... esas sayılı dosyasında karşılıksız çek keşide etmek/çekte karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçundan sanık hakkında açılan kamu davası devam ederken 31/01/2012 tarih 6273 Sayılı 5941 Sayılı Çek Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
    Yukarıda açık kimliği yazılı sanık hakkında karşılıksız çek keşide etme/çekte karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçundan açılan kamu davası devam ederken 6273 Sayılı Yasanın 3.maddesi ile değiştirilen 10.fıkrasına göre eyleme verilecek idari yaptırıma karşı yapılacak başvuru ve itiraz hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun yasa yollarının uygulanacağı ve dolayısıyla yaptırımın bir kabahat olacağı belirlenmiştir.
    5326 Sayılı Yasanın 27/7 fıkrası kovuşturma aşamasında kabahat olduğu anlaşılan fiil için beraat kararı verildikten sonra idari yaptırımın uygulanacağını ve kanun yoluna başvurulması halinde idari yaptırım kararına karşı itirazın da bu kanun yolu merciinde inceleneceğini söylemiştir.
    Yapılan yargılama ve toplanan deliller, süresinde ibraz edilen ve şekil şartları tamam olan çekin karşılıksızdır damgası muhatap banka tarafından vurulduktan sonra, atılı "çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılması" eylemi sabit olduğundan aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
    HÜKÜM; Yukarıda açıklanan nedenlerle.
    Sanık hakkında açılan karşılıksız çek keşide etme/çekte karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçunun 5273 Sayılı ve 31/01/2012 tarihli Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kabahat nevinden eyleme dönüştürüldüğü anlaşılmakla 5326 Sayılı Yasanın 27/7 fıkrası ve CMK 223/2-a fıkrası gereğince sanığın BERAATİNE.
    Eylemin kabahat nevine dönüştürülmesi nedeniyle keşide ettiği çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kabahatli .......... hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma şekilde idari yaptırım uygulanmasına.
    Bu idari yaptırım kararının kesinleşmesinden itibaren 5941 Sayılı Kanunun 4/8 fıkrasına göre UYAP aracılığı ile TC Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilmesine.
    Kanun değişikliği ile suç olmaktan çıkarıldığı eylem hakkında kamu davası açılmasına sebebiyet verdiği için sanık kendini vekil ile temsil ettirmiş olsa da, 21/12/2011 tarihli avukatlık asgari ücret tarifesinin 13/5 fıkrasına göre sanık lehine ve hazine aleyhine maktu avukatlık ücretine hükmedilmesine yer olmadığına.
    Müdahil kendisini bir vekil ile temsil ettirdiğinden 1.200 TL ücreti vekaletin kabahatliden tahsili ile müdahile verilmesine.
    ( ) TL mahkeme masrafının kabahatliden tahsili ile hazineye irat kaydedilmesine.
    Dair karar, 5326 Sayılı Yasanın 27/7 fıkrası gereği hem beraat hükmü hemde idari yaptırım açısından iş bu kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine yapılan beyanın tutanağa geçirilmesi yolu ile CMUK.nun 305 maddesi gereği Yargıtay ilgili ceza dairesine sunulmak üzere temyiz yolu açık olarak sanığın ve müdahilin yokluğunda alenen ve usulen karar verildi. 01/02/2012
    Katip 100686 Hakim 3227

    YanıtlaSil
  45. ARKADAŞLAR HERKES DURUMUNU GÖZDEN GEÇİRSİN LÜTFEN , HERKESİN DURUMU FARKLI FARKLI ORTAK TEK ŞEY ÇEK BORCU OLMASI. TAAHHÜD VERENLER UYARIYORUM.BU YASA TOPAL ŞUAN İÇİN.

    YanıtlaSil
  46. cumhurbaşkanı ne zaman imzalayacak ve ne zaman resmi gazetede yayınlanacak?kısacası tahliyelere ne zaman başlanacak bilgisi olan yazsın lütfen

    YanıtlaSil
  47. ALLAH AŞKINA BÖYLE YAZMA KAFA KARIŞTIRIYORSUN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  48. BİZİ MERAKLANDIRDINIZ VE ÜZDÜNÜZ.HOSGELDİNİZ

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar avukat görevlendirip bu dosyaları temizletmemiz gerekiyormu? teşkürler

    YanıtlaSil
  50. ARKADAŞLAR 2 GÜNDÜR BAS BAS BAĞIRIYORUM. KİMSE DİNLEMİYOR. ÇEK E BAĞLI OLARAK İCRA DAİRESİNE TAAHHÜTTE BULUNANLAR HAPİS CEZANIZ VAR BAKIN DÜN DE YAZDIM BLOK LADILAR. UYARIYORUM BU DURUMDA OLANLARI, İCRA İFLAS KANUNU ÇIKMADAN EMNİYETTE DEĞİLSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!

    YanıtlaSil
  51. Sizin branşınızdan anlamam ama üretim yapan tesis sahibi arkadaşım var.sizi onlara yönlendirebilirim.Anlaşma sağladığınızda, en azından karşı tarafın aktif olması sirkülasyonunuzu hızlandırır geri dönüş net olur.
    meethotel@hotmail.com

    YanıtlaSil
  52. eşyalarınızın haczedilmesine üzüldüm..karşı taraf yediemine ayda depo kirası ödüyor..oda pişman olmuştur kesinlikle ..buda çağ dışı bir uygulama..avukatlar sevinmiştir tabi çünkü karşı taraftan parasını almıştır..burda mağdur hem siz hem karşı taraftır.ayda 1000 tl yi buluyor yediemin kirası çünkü

    YanıtlaSil
  53. Yanlış birşey yok asliye verilen taahhütlerin hepsi için özgürlük geçerlidir,

    YanıtlaSil
  54. herkese günaydın...

    şimdi birlik zamanı arkadaşlar.. t-shrt e direkt baskı yapan makine imalatına başlayacağız kısmetse..bu işlerle ilgilenenler varsa ya da makinenin satışını yapmak isteyen arkadaşlar bizimle irtibata geçebilirler...
    littabe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  55. bu taahhüt olayı nasıl oluyor bilmiyorum ama sadece tek bir taahhüdüm var oda şirkete gelip eşyaları kaldırmak istediğinde verdim ama boş bir kağıda şu tarihte ödeme yapacağım dediğim bir yazıydı icra dairesine gidip imzaladığım birşey değildi.Bunun sonucunda bir sıkıntım olabilirmi.avukatla şimdi görüştüm sıkıntı var dedi buradan biri yok çekten dolayı verdiğin taahhütden birşey olmaz diyor sonuç kesin nedir lütfen tek bir doğru ve bilgi veriniz.

    YanıtlaSil
  56. Makinalarızın otomasyonu ve elektrik panoları ıle alaklı yardımcı olabılırım yusufyalvacc@gmail.com irtibata gecersenız sevınırım

    YanıtlaSil
  57. ithalat-ihracat- avcılık malzemeleri av tüfekleri imalatı

    YanıtlaSil
  58. o zaman sizi müsafir ederim memnuniyetle.

    YanıtlaSil
  59. ilginize çook teşekkür ediyorumm.. msn imiz ekledik sizi ..oradan sizinle irtibata geçeceğiz...

    YanıtlaSil
  60. arkadaslar bişey sormak istiyorum. babam şirketini benim üstüme yapmıştı. şirket kapandı babam ilas etti elinde avucunda hicbirşey kalmadı. bayisi olduğu firmanın son 10 çekii ödeyemedi. çekleride babam kendi imzalamıştı. tabi davalar actılar. davalar sürerken babam vefat etti. bi avukat arkadaşmızda çekteki imzaların senin olmadığını söyle ceza almazsın dedi. karşılıksız cekten beraat ettim. ben hayatımda ticaret yapmadım anlamamda ama borclu oldum. sonuçta dolandırıcılık davası açtılar sonuç neolur ceza alırmıyım acaba

    YanıtlaSil
  61. bayramımız kutlu olsun her sene 31 ocak bayramını kutlayacağız..

    YanıtlaSil
  62. Sevgili Mağdur arkadaşlarim cok şukur sorunun büğünü atlatmış vaziyetteyiz dayanışma kaynaşma zamanı Ben elektrik sektöründe Faliyet gösteren firmayim özellikle makina imalatcılarına hızmet vermekteyım otomayon konusunda uzman bır kadroya sahipim ve yardımım dokunabılecek sekılde herkese yardımcı olmaya calışıcağim..

    Herkese özgür hayat ve özgür ticaretler dilerim..

    YanıtlaSil
  63. ben ticaret mahkemesinden 14 çekime karşılık toplam bir trilyon toplam bedel üzerinden çeklerime karşılık malllarımı alamadığımı belgeledim .Bu tip davalarda her dava ayrı işlenir bene mesela adam veremediğini gelip beyan etdi iyi bir avukat becerir o işi.

    YanıtlaSil
  64. aydın abi merhaba

    sana bir şey soracagım şu anda devam eden davalar ne olacak benim 3 tane davam var davalara girmedim yakalam çıkmış bu yakalmalar otomatik olarak mı düşecek yoksa ifade vermeye gidecekmiyim teşekkürler

    YanıtlaSil
  65. trend olay anlattığın gibi ise çıkacak herhangi bir aleyhte kararda itiraz edeceksin çok güvendiğin bir avukat ile yap ve mutlaka takip et,zmanında itiraz şart,icra dairesinde veya icra memuruna verdiğin halde detaylar açıklanmamışsa o taahhüt geçersizdir..

    YanıtlaSil
  66. arkadaslar resmı gazete nezaman yayınlanacak bılgısı olan varsa lutfen paylaşsın tesekurler herkese

    YanıtlaSil
  67. Sayın trend; icra dairesinde icra md.ne verilen taahhüt dışında işyerinde evde verilen taahhüt lerde iyi bir avukat ve ifade ile kesin beraat alırsınız. önemli olan kendinizi iyi ifade edebilmenizdir.

    YanıtlaSil
  68. yusuf kardeş pano içi malzemelerde benden öyleyse ilgi duyarsan yığınla malzeme var enazından 10-15 pano yapacak kadar

    YanıtlaSil
  69. arkadaşlar hurriyet gazetesi ve diğer tüm gazetelerin internet sitelerinde çek haberi altındaki yorumları menfaaitimize onaylarsak ve yorum yazarsak iyi olacak ciddi biçimde olumsuz yorum var ,unutmayalımki daha mücadele bitmedi hala etkilemeye çalışıyorlar

    YanıtlaSil
  70. arkadaslar bıttımı artık ben tam takıp edemedım

    YanıtlaSil
  71. ilker kardeşim resmi gazetede yayınlandığı gün özgürsün

    YanıtlaSil
  72. Normal Şartlarda Cuma veya en geç Pazartesi

    YanıtlaSil
  73. teşekürler arkadaşlar. çek veripte karşılığını alamamakta var benimki öyle oldu. avans çeklerini verdim fabrikaya malımı veremedi. bu durumda benim ne yapmam lazım. Pisi pisine hiç günahım yokken birde içerde mi yatayım. Beni içerde yatırdıktan sonra daha ne borcu ödeyeceğim. ben borcumu ödersem benim hakkımı kim ödeyecek içerdeki maddi ve manevi maĞduriyetimin bedelini kim ödeyecek. biri söylesin allah rızası için. BUNLAR HAK DEĞİ Mİ?

    YanıtlaSil
  74. ARKADAŞLAR YUKARIDA ÖRNEĞİ OLAN MAHKEME KARARINDA 1.200TL AVUKATLIK PARASI NE İÇİN BEN ANLAMADIM YOKSA BİZİM ALAÇAKLININ AVUKATINAMI VERİLEÇEK BU PARA

    YanıtlaSil
  75. Hapis derken ? Dolandırıcı olmadığınızı biliyorsanız ne hapsinden bahsediyorsunuz ?

    Malınızı alamadı iseniz fatura da yoktur. Mal alınmadı ise bence sorun yok.

    YanıtlaSil
  76. Seve seve Mail adresime listesini gönderirsen sevinirim dotum

    YanıtlaSil
  77. internetheber ve haber7 ye de yazalım

    YanıtlaSil
  78. DEĞERLİ ARKADAŞLAR (ÖZELLİKLE DE SİTE YÖNETİCİLERİ...)

    SAYIN AHMET İYİMAYA"NIN RAHATSIZLIĞI HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI...

    AÇIKLAMA YAPARSANIZ.... İYİ OLUR...

    GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI ÇEKSEK NASIL OLUR ?...

    YanıtlaSil
  79. GENELDE CEK DAVALARINA SULH MAHKEMELERI BAKIYOR HATIRLATIRIM

    YanıtlaSil
  80. Cüneyt bey, burdan anlaşılan devam eden davalara bu doğrultuda karar verileceği. peki kabahatler kanunu nerden inceleyebilirz bir linki yada adresi varmı? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  81. BASINDAKİ OLUMSUZ HABERLERE YORUM YAPALIM, VE RESMİ GAZETEDE YAYINLANANA KADAR AŞIRI SEVİNMEYELİM LÜTFEN. KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR.

    YanıtlaSil
  82. sehat arkadaşım
    benimde yogurt ayran vs yapan arkadaşım var piyasada eski seni onla tanıştırayım
    ovela63@gmail.com

    YanıtlaSil
  83. Şimdi sulh ceza bakıyor önceden asliye cezalar bakıyordu ve taahhütler oraya verilmişti, zaten sulh cezaya verilen bir taahhüt yokki

    YanıtlaSil
  84. mail adresini alabilirmiyim..listemi yollayayım..

    YanıtlaSil
  85. iyi olur kötü günümüzde bizi en iyi o anladı hiç olmazsa bir geçmiş olsun msjı atalım..

    YanıtlaSil
  86. Arkadaşlar bu lanet işte büyük bedeller ödeyenler var aramızda.Lütfen sakin,ve soğukkanlı olalım.Cumhurbaşkanına meil,tel,fax vs.gibi işler boş şeyler.Taş yerinde ağırdır sakince birkaç gün beklemeliyiz.

    YanıtlaSil
  87. pardon :) yukarda vermişsin zaten...

    YanıtlaSil
  88. siz makinayı meydana getirin ben size nerelere satabileceğinizi elimden geldiği kadar söylerim. siz hangi şehirdesiniz?

    YanıtlaSil
  89. 3.yargı paketinde taahütlerle ilgili birkonu yok sadece ev haczi ile ilgili değişiklik var diye biliyorum konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  90. arkadaşlar benim bazı çeklerimin mahkemeli devam ediyor. bazılarının ise hakkında adli para cezası verilmiş ve infaza verilmiştir. mahkemeler şehir dışında ne yapmam gerekiyor. teşekkürler

    YanıtlaSil
  91. arkadaşlar şimdi bir alacaklım gel uzun vadeli taahütte bulun diyor bana ne yapmam gerek bilgisi olan varmı?

    YanıtlaSil
  92. Artık avukatı icra görevinde dövmek serbest
    T.C. YARGITAY
    4.Ceza Dairesi
    Esas: 2009/3133
    Karar: 2011/3082
    Karar Tarihi: 14.03.2011
    TEHDİT VE HAKARET SUÇLARI - SANIKLARIN HACZİ ENGELLEMEYE YÖNELİK KATILAN AVUKATA TEHDİTLE DİRENME EYLEMLERİ - AVUKATIN HACİZ SIRASINDAKİ GÖREVİNİN YARGI FAALİYETİNE İLİŞKİN BULUNMADIĞI - FAZLA CEZA BELİRLENMESİNİN İSABETSİZLİĞİ

    ÖZET: Sanıkların haczi engellemeye yönelik katılan avukata tehditle direnme eylemleri nedeniyle, alacaklı vekili olan avukatın haciz sırasındaki görevinin ilişkin bulunmadığı gözetilmeden fazla ceza belirlenmesi isabetsizdir.
    (2709 S. K. m. 141) (5271 S. K. m. 34, 230) (5237 S. K. m. 61, 265)

    Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:

    Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
    Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede:

    1- Sanık M. A. hakkında tehdit ve hakaret suçlarından kurulan beraat hükümlerinin incelenmesinde;
    Eylemlere ve yükletilen suçlara yönelik katılan Y. K.'ın temyiz iddiaları yerinde görülmediğinden tebliğnameye aykırı olarak, temyiz davasının esastan reddiyle hükümlerin ONANMASINA,

    2- Sanıklar M. A. ve İ. A. hakkında kurulan mahkumiyet hükümlerinin incelenmesinde;
    Başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
    Ancak;
    a- Anayasanın 141/3, 5271 saydı CYY. nın 34, 230/1. maddeleri uyarınca, mahkeme kararlarının davanın tarafları ile herkesi inandıracak ve Yargıtay denetimine olanak verecek biçimde olması, Yargıtay’ın gerekçelerde denetimi sağlaması ve disiplin işlemini yerine getirmesi için, kararın dayandığı tüm veriler ile bu veriler konusunda mahkemenin ulaştığı sonuçların, bu bağlamda iddia ve savunmada ileri sürülen görüşler, kanıtların tartışılması ve değerlendirilmesi, hükme esas alınan ve reddedilen kanıtların belirtilmesi, yargılama sonucunda oluşan vicdani kanıya göre, sanığın suç oluşturduğu sabit görülen eylem ve bunun nitelendirilmesine ilişkin değerlendirmelerin açıkça gerekçeye yansıtılması gerektiği, buna göre sanıkların hangi söz ve eylemlerle, nerede hakaret ve tehdit suçlarını işledikleri, hakaret suçlarında aleniyet unsurunun ne şekilde oluştuğu, sanıkların tehdit eylemlerinin olayın gelişimine, eylemler arasındaki zaman aralığına göre ne şekilde fikir ve irade birliği içinde gerçekleştirildiği kanıtlara dayalı olarak gösterilmeden, yetersiz gerekçe karar verilmesi,
    b- Sanıkların haczi engellemeye yönelik katılan avukata tehditle direnme eylemleri nedeniyle, alacaklı vekili olan avukatın haciz sırasındaki görevinin ilişkin bulunmadığı gözetilmeden, TCY. nın 265/2 madde ve fıkrası uygulanarak fazla ceza belirlenmesi,
    c- TCY. nın 61. maddesindeki ölçütler ve aynı yasanın 3. maddesindeki çerçevesinde somut olay açıkça irdelenerek temel cezaların saptanılması gerektiği gözetilmeden, yalnızca soyut yasal ifadeler tekrar edilerek temel cezaların alt sınırlardan uzaklaşılarak belirlenmesi ve seçenek yaptırım olarak adli para cezası öngörülen suçlarda hapis cezalarının tercih edilmesi,
    d- Sanıklara yaralama suçundan hükmolunan cezadan teşebbüs nedeniyle TCY. nın 35/2. maddesi ile indirim yapılırken gerekçe gösterilmeden üst sınırın altında indirim oranı uygulanması,

    Sonuç: Yasaya aykırı ve sanıklar M. A., İ. A. müdafii ve katılan Y. K.'ın temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden hükümlerin BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 14.03.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

    YanıtlaSil
  93. Büyük ihtimal otomatik olarak düşecektir.
    Olmadı bulunduğunuz şehirdeki Nöbetçi Asliye Ceza mahkemeleri aracılığı ile Davanızın olduğu adliyeye dilekçe gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  94. 31.12.2008 de sonlanmış bir yasayı tam 37 ay geciktiren Ahmet İYİMAYA'dır.Bilen bilmeyen yorum yapıyor.Ahmet İYİMAYA şimdi 31.12.2008-31.01.2012 arasında bu cezaya muhatap olmuşlara verilecek Tazminatları düşünmekten hasta olmuştur.

    YanıtlaSil
  95. Ok yaydan çıkmıştır. Sakin olmak lazım.

    YanıtlaSil
  96. DOSTLARIM,

    ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ANCAK ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEN ALINMIŞ YA DA TEHDİT ALTINDA OLAN İNSANLAR ANLAYABİLİRLER...
    YANİ BİZLER BİRBİRLERİNİ EN İYİ ANLAYAN İNSANLAR TOPLULUĞUYUZ....
    BENİM HERHANGİ BİR TAAHHÜDÜ İHLAL DURUMUM YOK. BUNA RAĞMEN ARAMIZDA BU DURUMDAN ARANMASI OLAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.
    BİLDİĞİNİZ GİBİ 3.YARGI PAKETİ MECLİSE GELDİ, MUHTEMELEN ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK...
    EKLENECEK 1 MADDE İLE TAAHHÜDÜ İHLALE VERİLEN HAPİS CEZASINI KALDIRABİLİRLER KOMİSYONDA...
    1 METİN HAZIRLANARAK KOMİSYON ÜYELERİNE VE GRUP BAŞKANVEKİLLERİNE DURUMU AKTARALIM BENCE.
    SONUÇTA BU KONUDA EKONOMİK SUÇA VERİLEN HAPİS CEZASIDIR, VE DEĞİŞMEYE MUHTAÇTIR....

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  97. Aynen öyle. Karşı tarafın avukatlık parası.

    Davayı kaybeden taraf karşı tarafın avukatlık bedelini öder. Maalesef olay böyle.

    YanıtlaSil
  98. BENIM DAVALARIM SULH CEZADA AGIRLIKLI ASLIYEDE YOK.2009 DAN BU YANA BORCLUYUM.TAAHUTLERIMDE BU DAVALARDAN.VE YAKALANMAM VAR IHLALDEN.

    YanıtlaSil
  99. taahhüt te bulunmayacaksın son kozu oynuyorlar razı ise gel elden yazılı aramızda anlaşalım de..ama taahhütte bulunma..

    YanıtlaSil
  100. hiçbir şekilde hiçbir kağıdı imzalamayın.Eğer gel tahüt ver diyorsa zaten size güvenmiyordur.Zaten size güvenmiyorsada böyle bir teklif yapmasında art niyet vardır.Rahat olun,elime para geçtikce ödicem bekle diyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  101. ÇOK DEĞERLİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIM

    ARTIK ŞU BÖYLE DEDİ BU BÖYLE DEDİĞİNİ BIRAKIN
    ARTIK KİMSE ÇEKLE İLGİLİ RESMİ GAZETEDEN YAYINLADIKTAN SORA CEZA EVİNE GİRMEYECEK BUNU BÖYLE BİLİN KAFANIZI KARIŞTIRMAYIN GERİSİ HUKUKİ
    KONULARI HAL EDERİZ ESKİDEN BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ YOKTU Kİ HAKKIMIZI SAVUNALIM AMA ARTIK ADLİYELERE RAHATLIKLA GİDİP YASAL HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ DAVALAR AÇA BİLECEĞİZ KİMSE BİZİ İÇERİ ATMAKLA TEHDİT EDEMİYECEK BİZ YASAL OLMAYAN HİÇ BİR İŞİN İÇİNDE OLMADIK

    HERKESE SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNARIM

    ERCAN KUŞOĞLU
    İSTANBUL

    YanıtlaSil
  102. TAAHHÜTDE FALAN SAKIN BULUNMA DOSTUM , EĞER KABUL EDİP HAKKINI HELAL EDERDEN PARAM OLUNCA ANAPARANI ÖDEYECEĞİM DE BENCE...

    YanıtlaSil
  103. tşk ederim aynen dediğin gibi yapayım.

    YanıtlaSil
  104. Mail adresim yusufyalvacc@gmail.com

    YanıtlaSil
  105. Aynı soruyu bende soracaktım.Davalar otomatikman düşer mi, yoksa herhangi bir dilekçe falan vermemiz lazım mı?

    YanıtlaSil
  106. arkadaslar uyaptan davalarıma baktım.46 tane icra ve karsılıksız çek davası çıktı uyaptan görünen dosyalar ne kadar saglık bilgisi olan varsa paylassın lütfen.birde 2007 yılında acılmıs icra cezadan davam var dava konusunu yükümlülükleri yerine getirmeme yazıyor bu nedir bilen varmı?

    FİRARİ HAKN

    YanıtlaSil
  107. KESİNLİKLE TAAHHÜTTE BULUNMAYIN ELİNİZE GEÇTİKÇE BANKA KANALIYLA ve AÇIKLAMA KISMINA .......No LU ÇEK BEDELİNE İSTİNADEN DİYE NOT DÜŞEREK ÖDEMELERİNİZİ YAPIN

    YanıtlaSil
  108. kardeş avukat konusu onlar ...kulaktan dolma ne dense boşşş

    YanıtlaSil
  109. SN CÜNEYT BEY VERDİĞİNİZ AYDINLATICI CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
    BENİM 2008 YILINDA KARŞILIKSIZ ÇEK YAPRAKLARI İÇİN BANKADA BLOKE PARAM VARDI 6 AY ÖNCE BANKAYA SORDUĞUMDA BU PARANIN %80 İNİN BANKADA BLOKEDE DURDUĞUNU ÖĞRENDİM SİZDEN RİCAM BANKALARIN KARŞILIKSIZ HER BİR ÇEK YAPRAĞI İÇİN ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUKLARI SÜRE BEŞ YILOLARAK AÇIKLANDI YENİ YASADA BEN KALAN PARAMI 2013 OCAK AYINDA GERİ ALABİLİRMİYİM CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  110. ÇEKLERİN ŞAHSINAMI YOKSA ŞİRKETİNEMİ AİT

    YanıtlaSil
  111. arkadaşlar yarın TİCARETİ USULSÜZ TERKTEN davam var birşey çıkar mı nasıl bir savunma yapayım bilen lütfen yazsın rica ederim

    YanıtlaSil
  112. Sayın Hüseyin,

    Bundan böyle tek bir şartla taahhüt imzala,

    O da , taahütte bulunmanı istediği rakam kadar bir parayı eline sayarsa :=))

    YanıtlaSil
  113. sözlü anlaş..ödediğine dekont belge all...borcunu bitir..elinden borcu yoktur yazısı all.....

    YanıtlaSil
  114. Şirket yetkili olarak dava açılmışsa ceza verilmiyor
    bu konuda yargıtay ticareti terkten şirket müdürlerine ceza verilemez dedi

    YanıtlaSil
  115. biitiiiiiiiiiiiiiiiiii kardeş çok şükür

    YanıtlaSil
  116. DÖVMEMEK SUÇ OLSA DAHA İYİ OLURDU.

    YanıtlaSil
  117. Sayin cüneyt bey,
    Bir konuda bilgize ihtiyacim var. Buradaki arkadaslarda ayni konudan müzdarip olabilirler. Bir arkadasim yurtdisinda yasiyor cek sve ihlal sikintisi yüzünden, bu yasa Sayin Cumhurbaskanimizin onayindandan sonra resmi gazeteyi takiben en gec 1 hafta icinde düsümler gerceklesir ve bu konudan sorunlu olan arkadaslar özgürlügüne kavusur. Ama bildiginiz üzere Taahhüdü ihlal yani "tazyik hapsi" nde GBT uygulamasi yok. Ülkeye girisinde bu konuda bir sikinti olur mu, ne yapmasi gerekir. Bu konu ile ilgili bilginiz üzerine yardimci olursaniz cok sevirim.
    Simdiden tesekkür eder, saygilar sunarim..

    YanıtlaSil
  118. yükümlülükleri yerine getirmeme mal beyanı ile ilgili
    mal beyanınız alınacak ve dava düşecek
    vermem mal beyanı vermiyorum diye direnirsen mal beyanını verene kadar hapsedilirsin bu hapis 3 ayı geçemez
    tercih senin

    YanıtlaSil
  119. DOSTLAR ,

    ARTIK SIRA İCRADA VERİLEN ( ÇEK-SENET )

    TAAHHÜTLERİNDE

    HADİ BİR GAYRET DAHA

    HADİ CÜNEYT BEY

    HADİ BASKETÇİ

    SİZDEN YENİ YOL HARİTASINI

    BEKLİYORUZ......

    BAHRİHAN YÜCE

    YanıtlaSil
  120. BU DURUMDA SEN ŞİKAYETÇİ OLUYORSUN KARŞI TARAFA DAVA AÇABİLİRSİN DOLANDIRICILIKTAN

    YanıtlaSil
  121. Taahhüdü ihlal konusunda
    Adliyeler ve yerleşim yerinin bulunduğu karakol haricinde her hangi bir kayıt görünmez.
    Taahhüdü ihlallere yakalama kararı verilmiyor.

    YanıtlaSil
  122. sakın verme ben para oldukça getirir öderim de

    YanıtlaSil
  123. cüneyt bey ben hem şirket yetkilisi ve aynı zamanda büyük ortağım bu durumda ne olur acaba

    YanıtlaSil
  124. O zaman her hangi bir problem olmadan yurtdisindan ülkeye giris yapabilir bu durumda, bende böyle söyledim ama sizden net bilgi almak istedim. Cok tesekkür eder. Bizlerede böyle bir onder, böyle bir site kurdugunuz ve bu toplumu kenetlediginiz icin sükran ve saygilarimi sunarim...

    YanıtlaSil
  125. sakin bulunma ,ben sana borcumu odeyecegim de ,zaman kisa,ne olacagi belli degil

    YanıtlaSil
  126. dün benimde böyle bir davam vardı. İnternetten bu dava ile ilgili bir yargıtay bozma kararı buldum. Bunu avukatıma gönderdim. Avukatada bunun çıktısını al mahkemede hakime sun dedim. Aynen dediğim gibi yapmış ve anında beraat demiş hakim.(Bende senin gibi şirket müdürü ve büyük ortağı idim arkadaşım)

    YanıtlaSil
  127. ARKADAŞLAR BU YAZDIKLARIMI AŞAĞIDAKİ HERKESE ULAŞTIRDIM BİLİGİLERİNİZE

    ÇOK DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ BİZ ÇEK MAĞDURLARININ SESİNE KULAK VERDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE
    TEKER TEKER TEŞEKKÜR EDERİM 18 YILDIR YASALARIMIZDA HAKSIZ YERE BULUNAN
    ÇEKE HAPİS CEZASINI KALDIRMANIZ DAN EVRENSEL HUKUK KURALLARINI ÜLKEMİZ DE
    HAYATA GEÇİRDİĞİNİZDEN DOLAYI SAYIN BAŞBAKANIMIZA VE TBMM ÜYELERİNE

    SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM

    ERCAN KUŞOĞLU
    İSTANBUL

    YanıtlaSil
  128. a.aydin@tbmm.gov.tr; adaletkom@tbmm.gov.tr; admin@cekmagdurlari.com; adnan.keskin@tbmm.gov.tr; ahmet.iyimaya@tbmm.gov.tr; ahmet.turk@tbmm.gov.tr; ahmetaydin@tbmm.gov.tr; akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr; ali.babacan@tbmm.gov.tr; ayaskom@tbmm.gov.tr; aydin@abitare.com; aydinayaydin@tbmm.gov.tr; aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr; bekir.bozdag@tbmm.gov.tr; besir.atalay@tbmm.gov.tr; bilal.ucar@tbmm.gov.tr; bimer@basbakanlik.gov.tr; binali.yildirim@tbmm.gov.tr; bulent.arinc@tbmm.gov.tr; bulent.turan@tbmm.gov.tr; bulentgedikli@tbmm.gov.tr; cavusoglu@tbmm.gov.tr; celik.huseyin@tbmm.gov.tr; cemil.cicek@tbmm.gov.tr; devlet.bahceli@tbmm.gov.tr; egemen.bagis@tbmm.gov.tr; emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr; ercan kuşoğlu (ercankusoglu@hotmail.com); erol.dora@tbmm.gov.tr; ertugrul.gunay@tbmm.gov.tr; faruk.celik@tbmm.gov.tr; fehmi.kupcu@tbmm.gov.tr; feritmevlut.aslanoglu@tbmm.gov.tr; gulsen.orhan@tbmm.gov.tr; gursel.tekin@tbmm.gov.tr; hakki.koylu@tbmm.gov.tr; haluk.ipek@tbmm.gov.tr; haluk.ozdalga@tbmm.gov.tr; harun.tufekci@tbmm.gov.tr; hasip.kaplan@tbmm.gov.tr; hursit.gunes@tbmm.gov.tr; ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr; info@adalet.gov.tr; info@hakancavusoglu.com; insanhaklarikom@tbmm.gov.tr; ismail.kasdemir@tbmm.gov.tr; koksal.toptan@tbmm.gov.tr; mahir.unal@tbmm.gov.tr; mehmet.metiner@tbmm.gov.tr; mehmet.saglam@tbmm.gov.tr; mehmet.sandir@tbmm.gov.tr; mehmet.simsek@tbmm.gov.tr; mehmetnaci.bostanci@tbmm.gov.tr; mehmetzafer.caglayan@tbmm.gov.tr; menderesm.tevfik.turel@tbmm.gov.tr; meral.aksener@tbmm.gov.tr; mesudenursuna.memecan@tbmm.gov.tr; mevlutakgun@tbmm.gov.tr; muharrem.ince@tbmm.gov.tr; mustafa.elitas@tbmm.gov.tr; mustafakemal.serbetcioglu@tbmm.gov.tr; nihat.ergun@tbmm.gov.tr; nurettin.canikli@tbmm.gov.tr; oktay.vural@tbmm.gov.tr; omer.celik@tbmm.gov.tr; omerfaruk.oz@tbmm.gov.tr; ozelkalem@basbakanlik.gov.tr; oznur.calik@tbmm.gov.tr; pervin.buldan@tbmm.gov.tr; ramazan.can@tbmm.gov.tr; recep.ozel@tbmm.gov.tr; receptayyip.erdogan@tbmm.gov.tr; rehadenemec@tbmm.gov.tr; sadik.yakut@tbmm.gov.tr; sadullah.ergin2@tbmm.gov.tr; semiha.oyus@tbmm.gov.tr; sena.kaleli@tbmm.gov.tr; sinan.aygun@tbmm.gov.tr; sirri.sakik@tbmm.gov.tr; sirrisureyya.onder@tbmm.gov.tr; suheyl.batum@tbmm.gov.tr; sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr; tanju.ozcan@tbmm.gov.tr; umut.oran@tbmm.gov.tr; veli.agbaba@tbmm.gov.tr; yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr; yenianayasa@tbmm.gov.tr; yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr; zelkif.kazdal@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  129. kardeş şirkette var sahışta hangisinden geldi bilmiomki... bu ceza...gerekceli karar yazıldı diyor digerlerinin hepsi karsılıksız çek görünen bugün elçilikten e devlet şifresi aldım.bizim avukatlara güvenmiyorum.daha dogrusu bu olanlardan sonra kimseye kalmadı

    YanıtlaSil
  130. dava istanbulda bozma kararını yollayabilir misiniz bana yardımcı olun lütfen bir de ilk duruşmada mı berat verdiler.

    YanıtlaSil
  131. Aşağıdaki yargıtay içtihatını incele atıf yaptığı konuyu kısa ve öz bir dilekçeyle bu içtihatıda ekleyip icra ceza mahkemesine itiraz etmelisin
    ŞİRKET YETKİLİLERİ İÇİN TİCARETİ TERK YARGITAY KARARI

    YanıtlaSil
  132. bir de bana dava açan avukatın içerde adamları var sanırım bana çekten öyle hızlı hapis kararı çıkarttı ki şaşırdım şimdi bu davayı da böyle yapabilir tanıdık hakimi olabilir sizin davanızı emsal gösterebilirmiyim belge yollar mısınız..........

    YanıtlaSil
  133. sayın cuneyt bey
    cekte hapıs cezası kesın kalktımı yardımcı olrmusnuz

    YanıtlaSil
  134. bizlerede bir örnek yaz arkadaşım bizlerde hep birlikte mail atalım saygılar

    YanıtlaSil
  135. ŞİRKETLE İLGİLİ OLANLAR ŞİRKETİN MALVARLIĞI İLE SINIRLI ANLADIĞIM KADARIYLA ŞİRKETTE BİRŞEY KALMAMIŞTIR.O NEDENLE SORUN OLMAZ AMA ŞAHSİ ÇEKLERİNLE BAŞIN AĞRIYABİLİR EĞER ÇEKLERİN 2007 ŞUBATINDAN SONRAYSA YANİ 5 YILLIK ZAMANAŞIMINA UĞRAMAMIŞSA

    YanıtlaSil
  136. saol abi ilgilendigin için işin gücün rast gelsin

    YanıtlaSil
  137. YİNEDE ÇOK FAZLA KURCALAMA MİLYONA YAKIN DOSYANIN SIFIRDAN ELE ALINMASI YILLAR SÜRER .İŞİNİ YOLUNA KOYMAYA ÇALIŞ ÖDEME İNSİYATİFİ SENİN ELİNDE OLSUN

    YanıtlaSil
  138. hocam mail adresini ver ben sana o kararı göndereyim. ilk duruşma değildi. temyize gönderdim. 2 sene sonra yargıtay bozdu. alacaklı tekrar dava açtılar bu seferde bu kararı sunduk anında beraat demiş. ben hiçbir duruşmaya gitmedim, avukatım katıldı. Ancak şu var kesinlikle ama kesinlikle korkma. velevki ceza verdiler. hop diye gidip atmazlar içeri. yargıtay yolu açık olmak üzere verir o cezayı. temize gönderirsin 2 sene sürer ve %90 bozularak gelir karar. bozulmazsa bunuda sunarsın o zaman kesin biter. sen ticaret usulüne aykırı terk diye arat googleden hukuki net diye bir sitede var o karar. şöyle başlıyor. (isterse hakim babasının oğlu olsun. hiç birşey yapamaz rahat ol.)

    Daire Adı: 16. Hukuk Dairesi
    Esas No: 2009/5504
    Geliş Tarihi: 14/07/2009
    Mahkemesi: Antalya 1. İcra Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2007/2433
    Mahkeme Karar No: 2008/220
    Mahkeme Karar Tarihi: 31/01/2008
    Dava Türü: Ticareti usulune aykiri terk etmek.
    Karar No: 2009/9066
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 28/12/2009

    YanıtlaSil
  139. hocam kesinlikle taahüt imzalama ,sonrasında ihlal suçundan hapis cezası alırsın..

    YanıtlaSil
  140. cüneyt kardeşim veririz ama anlaşılan gene adliye koridorlarını gümrükten sonra ziyaret edeceğiz görünen bir sorunum daha var ben tr den cıkarken pasaport kullanmadan çıktım geri resmi olarak gelmemde sakınca varmı yoksa geri aynı şekilde girmeliyim

    YanıtlaSil
  141. AYNI METNİ KOPYALAYIP KENDİNİZE GÖRE EKLEMELER YAPARAK YOLAYA BİLİRSİNİZ KARDEŞİM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  142. bundan sonra zaman birlik ve dayanışma zamanı herkes elinden geleni yapacak ancak bu şekilde bu ,işin içinden ve borçlardan çıkabiliriz herkesin bir birine her konuda yardım etmesi suretiyle.ben yapacağım bir işi dahi bu siteden duyurmadan ve bazı görüşleri almadan yapmayacağım .
    ÇÜNKÜ DANDAMDAN DÜŞENİN HALİNDEN ANCAK DANDAN DÜŞEN ANLAR.
    ki BİZ HEPİMİZİN HALİNİ AZ ÇOK BİLİYORUZ

    YanıtlaSil
  143. Merhaba,
    Hapis cezasının kalkması ile , avukatlar muhtemelen farklı yollara başvurarak birşeyler yapacaklardır. Bununla ilgili bilgisi olan var mıdır?

    YanıtlaSil
  144. Yorumları okuyorum ama yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı onay süreci konusunda bir açıklama bulamadım. Bundan sonraki sürecin adımları ve süresi konusunda aydınlatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  145. ahmetedua@hotmail.com ismim ahmet ceylan izmitliyim bu arada......

    YanıtlaSil
  146. yaa arkadaşım dalgamı geçiyorsunuz siz anlamıyorum. tv izlemiyormusun gazete okumuyormusun. bu sitede hiçmi başlığı okumuyorsunuz. Hayretsiniz valla....

    YanıtlaSil
  147. herkese selam eder katkılarından dolayı teşekkür ederim
    az önce GBT ile ilgil bir yorum okudum bldğim kadarıyla nsan 2011 den sonra kesnleşen
    taahhüt cezaları gbt de görünmüyor fakat bu tarihden önce olanlar hala görünüyor bende aynı dertten muzdarp olduğum için bilgi vermek istedim nşallah yanılıyorumdur bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim teşekkürler.
    ferhat yıldırım

    YanıtlaSil
  148. cüneyt kardeşim ayrıca ne derece saglıklı e devlet şifresi ile nette alınan bilgiler daha derin arastırma icine girmeye gerek varmı yoksa bu bilgileri dogru kabul etmelimiyiz

    YanıtlaSil
  149. cek yasasında dosyalar otomatıkmen dusecekmi ? yoksa avukat tutmak gerekiyormu
    yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  150. ben 10 yasındayım babam ıcın soruyorum gazete ve haberleri dinliyorum ama yerel gazetede yayınlanmadıgı ıcın bir seye kesın bakamıyorum

    YanıtlaSil
  151. ben sunu sormak ıstıyorum benım esım ıkı sene oncede cazevıne gırmıstı ve cıkan cek yasasından yararlanmıstı ve taahhut vermıstı ole cıkmıstı ıcerden.sımdı 3aydır yıne cezaevınde ve sunu bılmek ıstıyorum ıhlalden dolayı cezaevınden cıkması herhangı bır problem yAratırmı ve cezaevınden cıkarsa tekrardan hapıse gırermı

    YanıtlaSil
  152. Bildigim kadari ile oncesi ve sonrasi olmamasi lazim, bu cezadan dolayi sayin admin de dedigi gibi bir tek adliye de ve bagli bulundugunuz karakol da gözüküyor biliyorum.

    YanıtlaSil
  153. Mal beyanı için adliyeye gitmene gerek yok. kaldı ki verilen ceza 2 sene geçtiği için zaman aşımından hükümsüz kalmış
    zaman aşımına uğramamışsa polislerin elinde matbu mal beyanı bildirimi var imzalıyorsun,
    işlem tamam

    YanıtlaSil
  154. Cünayt bey bu konuda cok bilgi sahibi, hepsinde oldugu gibi, üstad gerekli cevabi verir biraz sonra sizlere.. tesekkürler

    YanıtlaSil
  155. kardeşim o tahhütlerin ( icra dairesi hariç ) bi önemi kalmadı... resmi gazeteden sonra çıkar...

    YanıtlaSil
  156. KARDEŞİM KANUN CUMHURBAŞKANIMIZCA ONAYLANDIKTAN SONRA EŞİN HAPİSTEN ÇIKACAK BİR DAHA HAPİS CEZASI OLMAYACAK

    YanıtlaSil
  157. canım benim o zaman şunu bil.Babanın cezası sadece karşılıksız çeten ise baban hafta sonuna kadar yanında olur.

    YanıtlaSil
  158. ARKADASLAR
    HERKES BU ADRESLERE TESEKKKUR MESAJI ATSIN
    OKUZ OLDU ORTAKLIK OLMESIN

    YanıtlaSil
  159. Ferhat Bey
    GBT denilen sistem kalmadı
    Emniyet artık Adliyelere bağlı UYAP üzerinden açılan pencereden kontrol ediyor
    Yakalama kararları bu bölüme düşüyor

    YanıtlaSil
  160. bervahgul ü yazdığını oku kardeşim dediği gibi. ayrıca bu konularda itabar edilecek kişidir...saygılar..

    YanıtlaSil
  161. 3 AYDR YATTİĞİ CEZA YİNE ÇEKTENMİ GÜL HANİM

    YanıtlaSil
  162. arkadaşlar aman ha aman taahüt vermeyin

    YanıtlaSil
  163. Peki cüneyt bey o zaman ülkeye giris yaparken, pasaport veya emniyet uyap üzerinden bakiyorsa, orada cikar demektir.

    YanıtlaSil
  164. tc numaranda bakılıyor ..öncesi sonrası yok hakkınızda tutuklama kararı verildiği an dosyadan tc numaranıza işlenıyor.emniyet ordan bakıyıor ayrıntılı görüyorlar..

    YanıtlaSil
  165. Taahhüdü ihlallere yakalama kararı çıkarılmıyor
    demiştik

    YanıtlaSil
  166. bugün eve palyaço kılığında geldi avukat la icra memuru daktılosundan tanıdım:))) avukatların yöntemleri ve taktikleri bellii evine birkaç icra geldyse bilin zaten...

    YanıtlaSil
  167. arkadaşlar öncelikle emeği geçen herkeze çok teşekkürler 2 senedir yazıları yorumları takip ediyorum iletilecek bütün e mail leri zamanda dediğinşz yerlere yolladım şimdi benim durumum biraz sanki karışık cüneyt bey veya başka bilgili bi arkadaşım bilgi verirse sevinirim 2005 kasım ayında iflas ettim o yıldan önce 6 sene çek kullandım hiç bir tane yazılan olmadı o tarihden sonra yazdığım en son çekin tarihi 06/2006idi nufus kağıdımda eski olduğu için hiç bir şeyi uyapdan takip edemedi 1 kere adanada yakalandım 1 ay yattım ondan sonra sokakada fazla dolaşamadım hiç bir yere nüfu kaydım gözükmüyo aile desen kalmadı nüfu kağıdımı değiştirmek uyapdan dosyalarımı takip etmek için nasıl bir yol izlemem lazım vergi borcumun olmadığını biliyorum ama sigorta borcum vardı 2005 yılı itibariyle 13 bin liraydı son ay haricinde ödemediğim hiç kredi kartım yoktu ama dediğim gibi hiç bir şeyin akibetini bilmiyorum eşimin oturduğu yer 3-4 kere haciz için gelmişlerdi eşim ayrı olduğumuzu boşanma davası açılmış kağıtları göstermiş ankaradan bu adresde olmadığına dair yazı bile almış sonra gelen giden olmamaış polislerle bile ahbap olmuş benimle ilgili dosya çıktığında artık tel açıp hala haber yok dimi deyip tel.tutanak tutup teşekkür ediyolarmış.şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyım davalarımı ve geleceğimi görmek açısından başka hapis cezaları varmıdır nüfüs kağıdı nasıl çıkarıtım lütfen yardım arkadaşlar şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  168. cüneyt bey ne yazık ki veriliyor.işletmemizde çalışan bir arkadaşımızı 3 defa almaya gelmişler sonunda kimlik kontrolu yaparak isim tesbiti yapmışlar ve ardından arkadaşı emniyet md .ne götürmüşlerdi.bir kaç gün idare edin ricamız üzerine "daha önce geldik bizi kandırdınız şimdi almamız gerekiyor."savcı" bu adamı ne yapar yaparsınız bana bulun demiş miş". bilginize.

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar bir arkadaşıma hatır çeki vermiştim onunda eşinin adına çek karşılığı kredisi varmış yanlız arkadaş eşinden aldığı vekaletle işlem yapıyomuş eşide vekaleti iptal etmiş banka vekalet iptal edildiğini bilmeden çeki kırmış sonra banka vekalet ipal olduğunu öğrendiği halde beni hem icra hem caza davası açtı kendimi savunamadın uslsuzluk olmuyomu bu 3 yıl kaçak gezdim bankaya tazminat açabilırmiyım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  170. Kusura bakmayin, dogru söylüyorsunuz. cek magduru olunca herseyde yakalama bilinc alti oluyor.. selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  171. Arkadaşım
    Taahhüdü ihlalde yakalama kararı yani ilamat çıkarılmıyor
    yerleşim yerinin bulunduğu karakola infazın yerine getirilmesi için yazı gönderiliyor
    ve karakoldan gelip almışlar
    sizinde anlattığınız bu.
    yoksa başka ilde bir otelde veya havaalanında yakalanması söz konusu değil

    YanıtlaSil
  172. 3 cü yargı reformunda bununla ilgili bir calışma yok neten raraştırdım taahüdü ihlale ilgili bir calışma yok ve hepinize gecmiş olsun darısı bizim başımıza artık

    YanıtlaSil
  173. selam benım de bu yargıtay kararına ıhtıyacım var. Tarıh ve nosunu yazarsanız cok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  174. Sayin admininde dedigi gibi taahhüdü ihlallerde yakalama karari cikmiyor, o yuzdende islenmiyor..

    YanıtlaSil
  175. yılmaz bey;öncelikle kimliğinile ilgili tc numaranızı bilmeniz lazım...nufusa gidin aile toplum kağıdına başvurun ordan size tc numaranızla birlikte aile toplum kağıdı verirler..tc numaranızla ptt şübeye gidin e-devlet şifresi talep edin 1 tl karşılığında ..sonra şifrenizle birlikte netden -e-devlet yolu ile bilgilerinize bakabilirsiniz.isim soyisimle aile toplum kağıdı ile işe başlayın...nufusat kimse tutuklamaz sizi...

    YanıtlaSil
  176. tmm saolun icimi rahatlattın bırazdaha olsa bbmı cok ozledım

    YanıtlaSil
  177. alışkanlık oldu sanırım tbmm tv açmışım farkında olmadan:))

    YanıtlaSil
  178. arkadaşlar bişey sorcam bende ser sir iflasını istemeyenler diyue bir dava var mahkemeye gitmadim çek,n altı aylık süresi dolduğu için böyle bir maddeden açmış bilginiz varmı.teşekkürler

    YanıtlaSil
  179. abi beni unutma mail atacaktın

    YanıtlaSil
  180. demiş ya cüneyt bet ..yerlesım bırımı karakolları veya ılce emnıyet mudurluklerı .iş yerı ve ev farkrtmıyor aderese gelıp bakarlar yargıtayın bu konuyla ılgılı genelgesı var

    YanıtlaSil
  181. SELAM ARKADAŞLAR YORUMLARI OKUDUM AMA BEN HALA ŞUNU ANLAMADIM KAFAM KARIŞTI BU YASA NE ZAMAN ÇIKACAK TAM OLARAK LİTFEN BİLEN BİRİ YARDIMCI OLSUN

    YanıtlaSil
  182. arkadaşlar ben anlamadım benım yorumlarım nıye kaldırılıyor sureklı kotu tek bır laf etmıyorum admın bıraz dıkkat etsın bu konuda herkese acık bı sıte burası oyle ayrımcılık varsa kapatın acık olmasın herkese.. benım suan kı sorum şu cumhurbaşkanın ımzalayıp ımzalamadığı nerden nasıl takıp edebiliriz ?

    YanıtlaSil
  183. DOĞAN BEY TC KİMLİK NUMARAM VAR HATTA BİR KAĞITLA KİMLİK KARTIMA YAPIŞTIRMIŞDIM PTT YETKİLİLERİ NUFUSDA ORJİNAL YAZI OLMASSA KABU EDEMİYORUZ DEDİLER çok pardon büyük yazıldı özür dilerim bo aile toplum kağıdı ile alabilirmiyim ptt den şifremi yoksa nüfuz kağıdımı değiştimem mi lazım şimdiden teşekkür edrim

    YanıtlaSil
  184. cumhur baskanı .bugun aksama kadar surelı vekalet vermıs .yagrın sabah ısbası yapar sanırım ınceletıp onaylayacaktır oyle ezun ve cok maddelı bı yasa degıl cunkı .

    YanıtlaSil
  185. Birçoğumuz herşeyi bırakıp gittik.
    Şimdi şirketlerimiz ne durumda bileniniz varmı bilmiyorum.
    Benim şirketim sicilde faal olmasına karşı vergi dairesince kapalı adresten kapalı gözüküyor
    Ben şirketten bağkuru sağlık hakkım için ödüyorum ama şirketim kapanırmı yada ne gibi sıkıntılar doğurur bilemiyorum
    Yaklaşık 170 bin vergi borcu ve 100 bin gibi sigorta borcu bulunmaktadır
    Şirketleri bu tur sıkıntıda olanlar bağkur ve ticaret odası ilgili durumlarda nasıl bir faaliyette bulunacaklar bilgi verirlerse sevinirim.

    YanıtlaSil
  186. KANUN MECLİSTEN YARISI GEÇTİ SANIRIM TAMAMI GEÇMEDİ GALİBA DİGER MADELERİDE BU HAFTA DİYE OKUDUM RESMİ GAZETEDE YAYINDAN SONRA GEÇER DİYE BİLİYORUM BU NE ZANMANI BULUR ALLAH RIZASI İÇİN BİRİLERİ BANA CEVAP VERSİN LİTFEN RİCA EDİYORUM

    YanıtlaSil
  187. peki ozaman gönül rahatlığı le bir işe başlayabilirmiyim

    YanıtlaSil