6273 Sayılı Yeni Çek Kanunu Uygulama

 Yeni Çekanunu, yeni çek yasası
6273 Sayılı Çek Yasasının Yürürlüğe Girmesinden Önce Açılmış Olan Karşılıksız Çek Keşide Etmek Davalarında Mahkemelerce Yapılacak Uygulama.

6273 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesinden önce 5941 Sayılı Çek Kanununun 5/1. fıkrasında düzenlenen "çekin karşılığını bankada hazır bulundurmamak suretiyle karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet vermek" nedeniyle açılmış soruşturma ve koğuşturmalarda nasıl bir karar verileceği hususunun da açıklanması gerekmektedir.

5941 Sayılı Çek Kanununun 5/1. fıkrasında düzenlenen "çekin karşılığını bankada hazır bulundurmamak suretiyle karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet vermek" suçunun yaptırımı idari yaptırıma dönüştürüldüğünden;

A-) Hazırlık soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcıları "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

B-) Yargılaması devam eden davalarda dosya hangi mahkemede ise (sulh veya asliye ceza) mahkemeleri "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

C-) Temyiz edilerek Yargıtaya gönderilen ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılğınca ya da Yargıtay Ceza Dairesince mahkemesine iade edilen davalarda, duruşma yapılmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

D-) Karar verilmiş, kesinleşmemiş ve mahkemesinde bulunan dosyalarda duruşma yapmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

E-) Kesinleşmiş henüz infazı tamamlanmamış dosyalarda duruşma yapmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı (uyarlama kararı) vereceklerdir.

1 - 6273 Sayılı Yasa ile değişik 5941 sayılı çek yasasının idari yaptırım öngörülmüş maddeleri hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanacaktır.
2 – İdari yaptırım olarak "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı sadece HESAP SAHİBİ gerçek ve Tüzel kişiler (Şirketler) hakkında verilecektir.
a-) 5941 Sayılı Çek Kanununun yürürlüğe girdiği 20.12.2009 tarihinden önce Tüzel kişiler hakkında idari yaptırım olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilemez. Ancak; 20.12.2009 tarihinden sonra işlenen karşılıksız çek keşide etmek suçlarında tüzelkişiler (Şirketler) hakkında idari yaptırım uygulanabilir.
b-) Tüzelkişi adına açılmış hesaplardan çek keşide eden tüzelkişi temsilcisi, yönetim organı üyesi gerçek kişiler hakkında da tedbir kararı verilemez.
Tayyar Cem ERALP
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı

5941 Sayılı Kanunun Geçici 2/a veya b maddesi gereğince hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına ilişkin mevzuat yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgi Notları: 5941 sayılı yasanın yürürlük tarihinden sonra karşılıksızdır işlemi gören şirket çekleri temsilcisi/yetkilisi hakkında beraat, şirket için çek yasağı koymak şeklindedir. 3167 sayılı yasa döneminde karşılıksızdır işlemi gören şirket çekleri temsilcisi/yetkilisi hakkında beraat şirket için idari yaptırım uygulanmasına yer olmadığına kararıdır.

Gerekçe:Tüzel kişi temsilcileri yönünden önceki düzenleme ile suç sayılan eylem 6273 sayılı Kanun ile suç olmaktan çıkarılmıştır. Tüzel kişi temsilcisinin tüzel kişiyi temsilen keşide ettiği çeklerden dolayı sadece hesap sahibi tüzel kişinin sorumluluğu kabul edilmiştir.
TCK’nın 7/1 maddesinin 2. cümlesine göre işlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimse cezalandırılamaz. CMK’nın 223/2-a maddesine göre de yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması halinde beraat kararı verilir.
CMK’nın 225. madesine göre hüküm, ancak iddianamede unsurları gösterilen suça ilişkin fiil ve fail hakkında verilir. Bu maddenin gerekçesinde de "Mahkeme dava edilmeyen bir fiil hakkında kendiliğinden yargılama yapamaz ve hüküm veremez." Bunun doğal sonucu, iddianamede gösterilen fiil hakkında hüküm kurulmasıdır.
Hüküm, "iddianamede gösterilen sanık ve ona yükletilen fiil hakkında kurulur" denmiştir.

Bu durumda sonradan yürürlüğe giren kanun ile tüzel kişi temsilcilerinin eylemi suç olmaktan çıkarıldığı için tüzel kişi temsilcileri hakkında 6273 sayılı Kanun değişikliğinden sonra beraat kararı verilmesi gerekir.

779 yorum:

  1. Arkadaşlar Cüneyt Beyin yayınladığı radyo programında icra taahhütleri ve haciz için sesimizi duyuralım bizim için başlangıç.....Sorularımızla gündeme getirelim lütfen

    YanıtlaSil
  2. ve de çok aşağılıkça bir yorum , maalesef silinmeden hala duruyor (((

    YanıtlaSil
  3. :) yorumsuz..

    YanıtlaSil
  4. sizce?????

    YanıtlaSil
  5. sayın arkadaşlar
    öncelilkle çek kanunu memleket için hayırlı olsun
    benim 2008 yılndan 5 adet çekim vardı bunlarla ilgili hapis cezaları kalkacak tamamda bana dolandırıcılıktan dava açılabilinir mi birde idari ceza uygulanınca para cezasımı kesiliyor kesiliyorsa miktarı ne kadar lütfen cevap verin selamlar

    YanıtlaSil
  6. Sayın Sedat 26

    Bakın.. Ben burada kim ne kadar zamandır bulunuyor bilmem ve bilmek de istemiyorum.. ben 2 haftadır buradayım .. okuyorum ve bazen de yorumluyorum

    Ama seker765 in birilerin yeni katıldığı için "timsah göz yaşlardan vs" bahsetmesine hiç ama hiç hakkı yok.. ilk günden bile burada olsa..

    Ve gerçek nick ne????. 2 haftadır kullandığım nickimdir ve benim ismimdir.. ben kendime şeker demem ve dedirtmem :)

    Belki benim bundan sonraki yorumlarım seker765 in bütün şimdiye kadar yaptığı yorumlarından daha kıymetli olacaktır??? O zaman ben ona sen sus ben konuşuyorum mı diyeyim???

    Uslubu bozan seker765 idi ilk mesajınla.. hak ettiği uslubta da cevaplarını aldı benden..

    Saygılar
    Ahmet Mithat

    YanıtlaSil
  7. HOS GELDINIZ SULTAN HANIM IYI GECELER DILERIM YORUMLARINIZDAN ISTIFADE EDIYORUZ LUTFEN DEVAM EDIN SAYGILAR

    YanıtlaSil
  8. son bir haftadır o kadar gereksiz şeyler yazılıyorki ; biraz seviye, biraz akıl diyorum.freni patlamış kamyon gibi nereye saldıracağı belli olmayan ve hatta hangi bankadan kaç paralık çekinin olduğu kaç adetinin yazıldığı alacaklısının kim olduğuna varana kadar tüm özel bilgiler... bunlar yetmiyormuş gibi havada uçuşan msn adresleri ev adresleri cep telefon numaraları v.s ....bunlarla beraber düşük cümleler imla kurallarına uyulmayan ne anlam ifade ettiği belirsiz kelime toplulukları..sanki zıvanadan cıkıldı gibi.kısaca dağılma ve yozlaşma belirtileri.

    YanıtlaSil
  9. NAMUSSUZLAR HERKESİ KENDİ GİBİ NAMUSSUZ SANIRMIŞ
    KISKANÇLIĞI OLAN KURUK ACISI OLAN BU CEZALARIN BİTMESİNDEN DOLAYI GELİRLERİ KESİLMİŞ BİR KAÇ NAMUSSUZ BURALARA GİRİP HER TÜRLÜ ÇAMURU YAZABİLİRLER
    BURASI HERKESİN YAZMASINA AÇIK BİR PLATFORM OLUNCA BURAYA TEK TÜKTE OLSA ŞEREFSİZ VE NAMUSSUZUN GİRİP YAZMASINIDA ENGELLEMEK ÇOK ZOR OLUYOR
    YA TÜMDEN YORUM SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ BU SEFERDE O NAMUSSUZUN AMACI GRÇEKLEŞMİŞ OLACAK
    BÖYLE DEVAM EDERSE DE KATİL OLACAĞIZ

    YanıtlaSil
  10. ya arkadaşlar artık çeki bitirin çünkü yorumlarda en az 100 kez var hem soru hem cevap allah için icra ve icra taahhütünü ne yapacağız fikir üretin birlik olun .son kez ben de yazayım çekten hapislik kalktı .kalktı .icra da yapılan taahhüt te hapislik var .haciz tüm hız devam ediyor .bunları konuşalım yeniden iş hayatının içinde olacaksınız bu yüzden haciz ve icra taahhütlerini kaldırtalım ki rahatca para kazanıp borçları ödeyelim .

    YanıtlaSil
  11. HERKESE IYI AKSAMLAR BENDE 3 YILDAN BERI SITEYI TAKIP EDIYORUM SORUM SITE YONETICISINE BENIM 8 CEKTEN DAVAM VARDI BUNLARIN DUSMEMIS GOZUKUYO NE ZAMAN DUSER ACABA ADLIYEYEDE GIDEMIYORUM MALIYE SEBEP YAKALAMA CIKARMIS AVUKAT SOLEDI yorgun baba

    YanıtlaSil
  12. Hahaha.. sizden bekledğim bir cevap.. sizinle daha fazla uğraşmaya gerelmediğini gösteren bir cevap.. devam etsem sizin IQ seviyenize İNMEM gerekiyor.. ve bunu inanın bir türlü beceremem.. fazla derinlere inmem bende sıkıntı yaratır :)

    YanıtlaSil
  13. CEKIN UZERINDE YAZAN MIKTAR KADAR CEZA KESILIR DOLANDIRICILIKTA DAVA ACILIR

    YanıtlaSil
  14. önemli değil ihbar et e tıklanır gider cüneyt bey biz onları ayıklarız

    YanıtlaSil
  15. cüneyt bey...adam olmak var adam olmak var..yazıkki adamlığı ona buna laf atarak özellikle bayanlara söylemek istemiyorum kusura bakılmasın çamur atarak göstermeye çalışanlar var..herşeyi geçtim ne insanlığa,ne ahlaka,nede dine imana uymayan davranışlar..boşverin bizler aşağı yukarı biliyoruz artık neyin ne olduğunu ve oynanan oyunu..dediiğim gibi birtürlü kapanmayan 1..perde,nedense açılamayan 2..sahne..canınızı sıkmayın..bu site misyonunu tamamladı demekde bir okadar abes onuda belirteyim kim ne derse desin..

    YanıtlaSil
  16. sorun değil bencede, gelsinlerki stres atalım.. iki yerden yere çalalım da daha cok motive olalım.. :)))))

    YanıtlaSil
  17. Yasa çıktı, şimdi birbirimize düşme zamanı mı????? Basketçi nerede, Aydın kardeşim nerede, Futbolcu nerede, Sevgili Serap nerede...???? Hiç sevmedim şu son durumu...:((

    YanıtlaSil
  18. Sehven bazen bu şekilde durumlar meydana gelebiliyor.. Size has yapılmış bir şey değildir.. Geçicidir.. Daha önce bana da olmuştu...

    Saygılar ve Selamlar

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar slm dün benim annemlerin eve jandarma gelmiş çekten cezsı var diye, düşün artık nedir bu yaaa arkadaşımız müslüm de şuan hopa da çekten karakolda hastaneye götürüyolarmış bide , nedir kardeşim bu bi yasa bu kadar saçma sapan uygulanır mı ?

    YanıtlaSil
  20. ARKADAŞLAR BU SIRALAR ÇOK YORUM YAZMIYORUM DOLAYISIYLA BENIM SİTEYI TERKETTİĞİMİ DÜŞÜNEBILIRSİNİZ...BEN BURDAYIMMMMM DEMEK ISTEDIMM

    YanıtlaSil
  21. Site iletişime bu şekil bir talep gelmiştir, ilgilenenler varsa katılabilir, haciz tahhüdü ihlal vs konuları gündeme getirebilir.

    Merhaba
    11.02.2012 Cumartesi günü saat 13 itibari ile bir avukatımız ile birlikte stüdyoda bir prg yapacam.Bu programda tamamen yeni düzenlenen çek yasasını konuşacaz.Sizden ricam bu programın duyurusunu sayfanızda yapmanız ve ilgili dinleyiciye bu programın ulaşması.
    Trabzon'da frekansımız 94.00Mhz Trabzon dışından ise www.aktifradyo.com adresinden dinlenebilir.
    Amacımız insanlara konu ile ilgili bilgi verebilmek.Ayrıca dinleyici sorularınıda alıyorum.


    http://www.facebook.com/pages/...


    Yukarda vermiş olduğum linkten sorularını yazabilirler.
    Sayfanızı takipteyim kolay gelsin.
    Konu ileilgili geri dönerseniz sevinirim...

    RADYO AKTİF
    GEN.YAYIN.YÖN.
    ŞEREF IŞI
    Yönet SN CÜNEYİT BEYİN YAZISIDIR

    YanıtlaSil
  22. Değerli arkadaşlar sayın beyler sayın kadınlar hepimiz geçmişte güzel günler gördük dostumuz çoktu çeşitli sebeplerden dolayı battık dost zannettiklerimiz kalmadı etrafımızda bu sitede ortak bir noktada buluştuk dertleştik mücadele verdik burada fazla yorum yapanda oldu yorum yapmayıp izleyende oldu fakat tüm arkadaşlar elinden geldiğince gerekli yerlere fax mail mesaj veya telefonlarla mücadeleye destek verdi dualar etti şimdi kim ne zamandır siteye giriyor diye çocuk ca tartışmak yanlış hepimiz buradan moral alıyor bilmediklerimizi öğrenip rahatlıyoruz mücadele bitmedi icra taahhüt ihlali hapsi konusunda da çalışacağız tabiki çoğalacağız ve birbirimize destek olup bu mücadeleyide kazanacağız saygılarımla

    YanıtlaSil
  23. Herkese Iyi Aksamlar..

    Kazanilmis mucadele icin emegi gecen herkesi kutlar saygilar sunarim...
    Yapilacak mucadeleler (taahhut ihlali, ev haczi, vb) icin daha cok birliktelik ve daha cok arkadasin bu siteye davet edilmesini oneriyorum..
    Coklu baski ve isteklerle, insani medeni olmayan herturlu yasak ve kisitlamanin ortadan kalkacagina inaniyorum..

    Selam Saygi ve Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  24. HERKEZE SLM HAYILI GÜNLER DİLERİM

    ARKADAŞLAR MÜSAİTSENİZ BİŞEY DANIŞICAM

    BENİM 2 ADET LTD ŞİRKETİM VAR BİRİ İFLAS ETTİ DİĞERİYLE İŞLERİME DEVAM EDEBİLİRMİYİM 2 FİRMAMDADA HANIMIMLA BERABER ORTAĞIZ İFLAS EDEN ŞİRKETİM DİĞER ŞİRKETİMİ ETKİLERMİ 2 FİRMA ARASINDA ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR TİCARİ BAĞ KURMADIK ( PARA ALIŞVERİŞİ FATURA KESMEK VB ) HACİZ FELAN YAPARLARMI BİLGİLERİNİZİ RİCA EDERİM

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  25. Cunety Bey burada bircok kisi yazilanlara ve gereksiz soylemlere prim vermeyecek kadar zaten cile cekmis durumda.Sizler siteyi cok onemli hala getirdiniz ve meyva veren agacin taslanmasi kurali burda da isliyor maalesef.Lutfen tum inancimiz ve karaliligimizla yola devam!Sizlerin taahhud ve icralar icin eylem planinizi siddetle bekliyoruz ve bu geciktikce tedirginlik olusuyor,bu gunlerdeki gerginlikler ve cek magduriyetinden sonraki gevseme de tuz biber ekiyor.Hep beraber sesimiz duyuralim ve bu taahhud haksizligi da son bulsun,sakin moraliniz bozmayin,size ihtiyacimiz var..

    YanıtlaSil
  26. Teşekkür ederim.Artık yorum yapmayıp sadece sizleri okumayı düşünüyorum.Yorumlarım silinince ve siteye girmem engellenince anladım ki kibarca(!) 'yazma' deniliyor.Bende sadece izlemeye karar verdim dostum.İzlerken bu tip tatsızlıklar olmuyor en azından.Daha rahat böylesi.

    YanıtlaSil
  27. ogün dinliyoruz ve taah veren arkadaşlara destek oluyoruz unutmamalı taah veren arkadaşlar da çok zor durumda sıra onlarda hep beraber arkadaslarımızı haklı mücadelelerinde yalnız bırakmama zamanı

    YanıtlaSil
  28. deneme uye olmayan gıremıyormu sıstemdenmı kaynaklandı

    YanıtlaSil
  29. Sayın Ahmet Mithat

    Siteye ilk olarak 2 hafta önce girdiğinizi yazmışsınız

    2 hafta önce zaten tasarı yaslaşmıştı
    Siz savaş bittikten sonra gelmişsiniz burada ganimet paylaşımında e ganimetin başında duruyorsunuz, Lay lay lom yorumlarla sitemizi yozlaştırıyorsunuz. Unutmayın ki burası chat sitesi değil. Hala yapılacak işlerimiz var.

    Kanunun yasalaşmasında zerre kadar emeğiniz olmadıgı halde, meydanı boş buldunuz cansiperane mucadele de bulunan arkadaşlarımıza hakaret dolu , alaycı aşağılayıcı ve bence çok basit yorumlar yapıyorsunuz.

    Kabahat sizde değil, sizlere meydanı boş bırakan , dava arkadaşlarına sahip çıkmayan arkadaşlarımızda .







    YanıtlaSil
  30. ıyı geceler

    YanıtlaSil
  31. 'KISKANÇLIĞI OLAN, KUYRUK ACISI OLAN, BU CEZALARIN BİTMESİNDEN DOLAYI GELİRLERİ KESİLMİŞ BİR KAÇ NAMUSSUZ' burada bahsettiğiniz diğer sitelerden veya
    hukuk mesleği olanları mı ima ediyorsunuz? Hani gelirleri kesilmiş diyorsunuz ya..
    Ama ben sizin kadar iyimser değilim dostum..Tespitiniz bana gerçekten ilginç geldi.
    Yazdığınız guruptaki insanların umurlarında olmadığımıza eminim..
    Sizin düşünmemizi istediğiniz kişileri ben aklıma bile getirmemiştim halbuki..
    Buda benim tespitim..
    Ama sizi çekemedikleri ve bu siteye zarar vermek için size her türlü laf söyleyecek zihniyette olmaları yönünde hemfikiriz.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  32. arkadaşlar hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
  33. hepsini ayrı ayrı yazdım
    kıskançlığı olanlar: kim olduğunu herkes az çok biliyor
    kuyruk acısı olanlar ve gelirleri kesilmişler
    bunlarında kimler olduğunu tahmin etmek zor değil

    YanıtlaSil
  34. YENİ KATILAN ARKADAŞLAR İÇİN

    İCRA TAHÜTLERİ EV HACİZİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARININ SADECE TBMM İÇTÜZÜ
    KARGAŞASI YÜZÜNDEN BİRKAÇGÜN ARA VERİLDİ ..


    SADECE YAPILACAK OLAN SAKİNCE 1İKİGÜN SABIRLA BEKLEMEK BİZLER NEYİ BAŞARMADIKKİ BUNUDA BAŞARICAZ CEZA EVİNDE ABİLER ABLALAR VEHALA TAHÜTTEN İÇERDE OLAN ONLARCAKİŞİ UNUTTUKMU HAYIR HACİZDEN KAÇANLARI HALA KAÇAK YAŞAYANLARI HAYIR UNUTMADIK ÇÜNKÜ BİZDE O DURUMDAYDIK BİLİYORUZKİ HALA PEŞİMİZDELER TAHÜTVERDİRMEK VE BİZİ HACİZ ETMEK PERİŞAN ETMEK...BAŞARAMICAKLAR ...



    GELİN MÜMKÜN OLDUGUNCA 1İKİGÜNLÜK ZAMANDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNALIM ÇÖZÜM ÜRETELİM SAYGI SEVGİ ÇERÇEVESİNDE BİRBİRİMİZİ DAHA OLUMLU HALE GETİRELİM ...


    YanıtlaSil
  35. Kıskançlık ve az çok bilinmeleri sözlerinizde çok haklısınız. Allah size yardım etsin. Sabrınız gerçekten takdire şayan.Umarım bu konuda sizi daha fazla üzmezler.Sizin bu sabrınızdan ders çıkarmalarında fayda var.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  36. emreozturkAGE4819 Aralık 2013 13:08

    SN SENE 1959 (SULTAN HN) SON PARAGRAFINIZA YÜREKTEN KATILIYORUM.SAYGILAR.................

    YanıtlaSil
  37. emreozturkAGE4819 Aralık 2013 13:08

    AYNEN KATILIYORUM SENE 1959 (SULTAN HN)

    YanıtlaSil
  38. emreozturkAGE4819 Aralık 2013 13:09

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZE HAYIRLI GECELER HAYIRLI CUMALAR DİLERİM

    YanıtlaSil
  39. SİTEMİZ 24 SAAT GÖZETİM ALTINDADIR

    YanıtlaSil
  40. asi kardes iyi nobetler ..yeni geldim isten ..hemen siteye girdim ..tum emektar arkadaslara selam ..herkese hayirli geceler..

    YanıtlaSil
  41. hapis kararlarım düşmüş ama banada iflas halinde 5 çek kestiğim için dolandırıcılıktan dava açılmış. ağır ceza'da yargılanacağım. avukatımda tedirgin. nisan ayına tebligat geldi, n'apıcam ki ben şimdi:( milletvekillerine baskı yapalım, dolandırıcılık suçunu ve taahhütleri de kaldılaralım. lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  42. hapis cezalarım kalktı ama benim iflas halinde ve vekaleten kestiğim çeklerden dolayı hakkımda dolandırıcılık davası açılmış. tebligat geldi ve nisanda ağır ceza'da yargılanacağım. napcamki ben şimdi :(
    bir dert bitiyor biri başlıyor. milletvekillerine baskı yapalım taahhüt ve dolandırıcılık suçuda kaldırılsın. nolur bir akıl verin!

    YanıtlaSil
  43. hapis cezalarım kalktı ama benim iflas halinde ve vekaleten kestiğim çeklerden dolayı hakkımda dolandırıcılık davası açılmış. tebligat geldi ve nisanda ağır ceza'da yargılanacağım. napcamki ben şimdi :(
    bir dert bitiyor biri başlıyor. milletvekillerine baskı yapalım taahhüt ve dolandırıcılık suçuda kaldırılsın. nolur bir akıl verin!

    YanıtlaSil
  44. tahütle ilgili hapislerin kalkımı için baskı yapıyoruz ayrıca dolandırıcılık farklı bir konu zaten açanda bunu ispatlaması gerek gerçekten dolandırıcılık yoksa zaten sıkıntı yok

    YanıtlaSil
  45. yanıtınız için teşekkür ederim. umarım dediğiniz gibi olacak.

    YanıtlaSil
  46. SİTEMİZ 24 SAAT GÖZETİM ALTINDADIR

    YanıtlaSil
  47. asi slm bozkurt ben norvecten senin cep numarani alabilirmiyim tekrar cep telefonumu kaybetim.ist inersem seninle gorusmek isterim saygilar

    YanıtlaSil
  48. tabiki görüşürüz saygılar abi

    YanıtlaSil
  49. uyemı olmak zorudayız yazmak ıcın

    YanıtlaSil
  50. mısafır yazamıyormu

    YanıtlaSil
  51. gunaydın hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  52. asi kardeş akşamdan beri üye olmayınca yazılmıyor uye oldum bende sistemdenmı yoksa uyelıkmı mecbur edıldı ızah edersen sevınırım

    YanıtlaSil
  53. GÜNAYDIN ABİCİM SİZEDE

    YanıtlaSil
  54. kaldırılsın

    YanıtlaSil
  55. icralar kaldırılsın

    YanıtlaSil
  56. yasaklar kaldırılsın

    YanıtlaSil
  57. gunaydın arkadaslar herkese hayırlı cumalar akşamdan beri üye olmayan yazamıyormu bu sıstemdenmı kaynaklanmakta bılgısı olan varsa acıklasın lutfen

    YanıtlaSil
  58. Günaydın arkadaşlar kimse mücadeleden vazgeçmedi site yorumlarını okumuyoruz site yönetimi cüneyt bey levent bey asi barışcı mersin ilgilenen kim varsa yer yer açıklama yapıyor taahhüt cezalarının kalkması için mücadele edilecek uygun zaman bekleniyor diye şu an meclis karışık onlar başlayalım dediğinde hep birlikte mücadele edeceğiz saygılarımla ersen tekirdağ

    YanıtlaSil
  59. BUGÜN EN HUZURLU GÜN 10.02.2012... CUMA


    HERKEZE GÜNAYDIN HAYIRLI İŞLER BOL KAZANÇLAR ....


    YÜZÜMÜZDEN GÜLÜMSEME KALBİMİZDEN SEVGİ EKSİLMESİN.....

    YanıtlaSil
  60. ıyı günler hayırlı cumaalar arkadaşlar..bızhepburdayız ıcra vetaahut mağduru arkadaşlar ıçın desteğe hazırız zaten çekten mağdur olan bırşekılde taahutte problemıvardır,,

    YanıtlaSil
  61. aynen katılıyoruz bu mucadeleye

    YanıtlaSil
  62. günaydın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  63. günaydın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  64. izmir adliye ve karşıyaka adliyede dosya bakma imkanı olan varmı izmir 23.asliye ceza kapalı hangi mhkm bakıyor bir arkadaş 16. a cz demiş uyapta dosya gözükmüyor yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla ersen tekirdağ

    YanıtlaSil
  65. nasılsınız herkese yetişiyorsunuz tebrikler

    YanıtlaSil
  66. eski sisteme dönsek yorum yazamıyor arkadaşlar zor oluyor böyle saygılar ersen tekirdağ

    YanıtlaSil
  67. gününüz aydın cumanız hayır dolu olsun..Duakarınızın kabbul günü olsun bugün..Rabbbim korkularınızdan emin kılsın hepinizi..Yar ve yardımcınız olsun

    YanıtlaSil

  68. MECLİSİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRENLER VAR HER MADDE DE ÖNERGE GÜNDEM DIŞI ROMAN HİKAYE VB .... BELKİ KONUŞULANLARDA ÖNEMLİ BİR KONU OLABİLİR AMA BUNU DİĞER ÖNEMLİ KONULARIN GÖRÜŞÜLMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN KULLANANLAR OLUYOR ( ÇEK YASASI NDA OLDUĞU GİBİ ) BU KONULARA BİR DÜZENLEME GETİRİLMESİ ŞART

    BU İÇTÜZÜK MESELESİ BU KONULARA ATFEN HAZIRLANAN BİRŞEY OLSA GEREK AMA ENGELCİLER İŞE UYANDI BU İÇTÜZÜK MESELESİNİ CANLA BAŞLA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR DUA EDELİMDE BU DÜZENLEME GERÇEKLEŞSİN VE YAKLAŞIK YÜZ MEDDE OLDUĞU SÖYLENEN 3. YARGI REFORM PAKETİ BİRAN ÖNCE ÇIKSIN .. ÇIKSINKİ HEM İNSANIMIZ KURTULSUN HEM ÜLKEMİZ AİHM DE YARGILANMAKTAN KURTULSUN DAHA MÜREFFEH DAHA HUZURLU DAHA İNSANİ BİR YAŞAM İÇİN BERABERCE GÜZEL GÜNLER İÇİN BİRLİK ZAMANI SAYGILAR

    YanıtlaSil
  69. HERKESE GÜNAYDIN.

    HAYIRLI İŞLER HAYIRLI GÜNLER DİLERİM...

    YanıtlaSil
  70. EMLAKCI TAAHHÜT MAĞDURU-KAÇAK19 Aralık 2013 13:09

    DENEME

    YanıtlaSil
  71. cuneyt sen çisini bile yapamassin,katil olcakmis bide bak adam gibi adami bile kusturdun yazmiyo artik eskiler bu kadarmi iticisin sultana ve serap bunlar senin hareminden bildiklerim sadece.allah belani versin ne diyim hepsi cikacak bi kac haftaya bakalim o zaman ne yapacaksin Delikanli isen acikla basketci neden yazmiyooooooooo

    YanıtlaSil
  72. GÜNAYDIN,hayırlı sabahlar,hayırlı cumalar.Çok soğuk ve karlı bir günün sabahında SICACIK umut dolu bir gün dilerim.Sağlık ve bol kazançlı özgür günler bizimle olsun.

    YanıtlaSil
  73. hayırlı sabahlar arkadaşlar hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  74. Günaydın arkadaşlar,

    6273 de müdür ve şirket ortağına çek yasağı yok diye yorumlar var,peki ben hem şirket ortağıyım hemde müdürüm,tüm çekleri ben imzaladım ve bunların bir kısmını ödeyemedim v.s.malum herkesin başına gelen benimde başıma geldi,şimdi kurtulduk
    peki bu çek yasağı hangi şartlarda kimlere verilecek,bilgisi olan varsa lütfen açıklasın

    YanıtlaSil
  75. KARDEŞ BİR SİTE NİN GÜNCEL BİR HABERİ
    SON DERECE DİKKAT ÇEKİCİ :

    KANUN TASLAĞI EV HACZİNDE PATLAMAYA NEDEN OLDU !
    Borçlu ile aynı evde yaşayan insanların kullandığı eşyaların haczedilip muhafaza altına alınmasını yasaklayan kanun tasarısının mecliste görüşülmesi gecikince olan borçsuz ve suçsuz çocuk ve kadınlara oldu. Kanun tasarısının yasalaşacağını duyan icra avukatları kanun yürülüğe girmeden önce son bir kez daha haciz ve eşya kaldırma yapabilmek için icra dairelerinde evlere gitme kuyruğuna girdi. Yaşanan olumsuz hava şartlarına aldırmayan icracılar kar kış demeden ev ev dolaşıp eşya kaldırıyor.

    Haciz ve icra yapmaya zaman yetmediğini bildiren icra memurları ise sabahtan akşama, hava kararıncaya kadar haciz yaptıklarını, karakollardan yeteri kadar polis desteği alamadıklarını, vatandaşın yoğun tepkisi olduğunu, yaşanan olumsuz durum karşısında çaresiz kaldıklarını; kış günü insanların evlerinin boşaltılmasının insani olmadığını ama görevleri gereği bu işlemi yapmaya mecbur olduklarını belirttiler.

    Haciz mahallinde özellikle çocuk odalarındaki çalışma bilgisayarı ve çalışma ekipmanlarını hedef alan icra avukatları ayrıca buzdolabı, ocak, mikrodalga, koltuk takımı ve çamaşır makinasını muhafaza altına alarak evdeki yaşamı durma noktasına getiriyor. Yediemin depoları ise durumdan oldukça memnun: muhafaza altına alınan eşyaların 1 yıllık kira parası peşin yatıyor , satılmayan yada sahip çıkılmayan eşyalarda onlara kalıyor. Bu arada bazı yediemin depolarının eski ve hantal eşyaları yer yok bahanesi ile kabul etmedikleride söyleniyor.

    Mevcut sıkıntılara dur diyebilmek için yasa taslağının biran önce kanunlaşması gerekiyor. Yargıda 3.reform paketi adı altında meclise sevk edilen icra iflas kanunundaki yeni düzenlemeler şuan meclis adalet komisyonunda ve sonuçlanmak üzere. Uzun tutukluluk süreleri gibi farklı yasa taslaklarınıda barındıran reform paketinin çıkması ile adliyeleri tıkayan ve işlemez hale getiren 2 milyon dosya tasviye edilmiş olacak.

    BİZ BU YASANIN ÇIKMASINI BEKLERKEN YALINAYAK ÇOLUKÇOCUK YARI AÇ YARI ÇIPLAK BU KIŞ KIYAMETTE
    GÖRÜYORUZ Kİ ENGELLEME CEPHESİ KÜRSÜ BASIP ELE GEÇİRMEKTE
    TOK ANLAMA AÇIN HALİNDEN BİZ BİRLİK OLUP YÜKLENELİM GENE BİR BEPHEDEN
    ÇEK YASASINDA OLDUĞU GİBİ BİRLİK OLMA ZAMANI ARKADAŞLAR BİRLİK ZAMANI

    YanıtlaSil
  76. RABBİM HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLACAK TÜM DUALARIMIZI MÜBAREK CUMA GÜNÜNÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE KABUL EYLESİN AMİN HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  77. Hayirli cumalar olsun dostlar

    YanıtlaSil

  78. TÜM ÇİLEKEŞ DÜRÜST İNSANLARA HAYIRLI GÜNLER....

    HAYIRLI CUMALAR....

    ALLAH GELECEĞİMİZİ PİR-Ü PAK KILSIN İNŞAALLAH......

    YanıtlaSil
  79. GÜNAYDIN,hayırlı sabahlar,hayırlı cumalar.Çok soğuk ve karlı bir günün sabahında SICACIK umut dolu bir gün dilerim.Sağlık ve bol kazançlı özgür günler bizimle olsun.

    YanıtlaSil
  80. slm arkadaşlar,hayırlı cumalar,özgür günler...AASAA

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar hepinize günaydın. hayırlı cumalar cumanız mübarek olsun

    YanıtlaSil
  82. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 13:09

    herkese günaydın hayırlı cumalar inşallah hayırlısı ile haftayada icra taahütlere hep beraber uğraşırız bende tam destekliyorum.

    YanıtlaSil
  83. Kalender0606 ( karlıdağ )19 Aralık 2013 13:09

    Sayın Asi şu yorum saatlerinede bir el atsanız 24 saat üzerinden gözükse defalarca belirttim fakat herhalde siz halledeceksiniz :)))

    YanıtlaSil
  84. BUGÜN EN HUZURLU GÜN 10.02.2012... CUMA


    HERKEZE GÜNAYDIN HAYIRLI İŞLER BOL KAZANÇLAR ....


    YÜZÜMÜZDEN GÜLÜMSEME KALBİMİZDEN SEVGİ EKSİLMESİN.....

    YanıtlaSil
  85. arkadaşlar hepinize günaydın. hayırlıcumalar cumanız mübarek olsun

    YanıtlaSil
  86. hayırlı sabahlar hayırlı cumalar allah yüzümüze gülmüş çek yasası çıkmamış olsaydı şimdi hiç çıkmazdı niye deseniz meclisin haline bakın

    YanıtlaSil
  87. günaydınlar herkeze hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  88. hayırlı sabahlar hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  89. Değerli arkadaşım;

    Hasbelkader benim önerdiğim şunlar;
    - Önce sakin, sabırlı ve soğukkanlı olacaksın...
    - Sonra ilk yargılamayı önce kendin, bizzat kendini yargılayarak yapacaksın...
    - "Ben gerçekten kötü niyetle 'hile' yaptım mı? diye kendine soracaksın...
    - "Ben gerçekten kötü niyetle 'başkasını yanıltıp kendime menfaat sağladım mı'? diye kendine soracaksın...
    Eğer cevabın içten bir HAYIR ise...
    Bu defa şekli olarak aleyhine delil olacak belge vs. tanzim ettin mi?
    Buna da HAYIR diyebiliyorsan...
    Hiç ENDİŞELENME...

    Yok, birinci cevabın HAYIR, ikincisi (maalesef) HAYIR ise...
    Biraz sorun var demektir, ancak asla her şey kötü değil...
    Sadece iyi bir gerekçe ve savunma...
    Ve en önemlisi hakimi KASITLI ve KÖTÜ NİYETLİ olmadığına inandırmalısın...
    Sakin ve sabırlı....
    Ama dikkatli...

    YanıtlaSil
  90. Günaydın tüm arkadaşlara.Hayırlı ve gönlünüzce güzel bir gün geçirmenizi temenni ediyorum....

    YanıtlaSil
  91. HAYIRLI SABAHLAR, CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!

    YanıtlaSil
  92. GÜNAYDIN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA

    YanıtlaSil
  93. Cuma'mız İslamın Güneşi Kadar Aydın, Bir Müminin Tebessümü Kadar Tatlı, Muhammedül Emini S.A.V Hatırlatan Gül Kadar Güzel Olsun...

    YanıtlaSil
  94. ÜMRANİYE 3.SULH CEZA DA ŞUANDA DAVAM VAR HÜKÜM VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ......

    YanıtlaSil
  95. İZMİR GIDA ÇARŞISINDAN, HEPİNİZE HAYIRLI GÜNLER ,,HAYIRLI CUMALAR.

    İŞİ OLUPTA BAŞINDA OLAN ARKADAŞLARA DA HAYIRLI İŞLER..
    TAAHHÜD İHLALDEN DOLAYI
    EVİNDE OLAN ARKADAŞLAR SEVDİKLERİYLE İİİ GEÇİNSİN BUGÜNÜN YARINI YOK,,

    ÇEK CEZASININ KALKMASI İÇİN MÜCADELE VEREN VE BU KONUDA İHTİSAS YAPMIŞ UZMAN ARKADAŞLAR,

    TAAHHÜDÜ İHLALİN ÜSTESİNDEN İKİ DEFA GELİR MERAK ETMEYİN..

    YanıtlaSil
  96. EMLAKCI TAAHHÜT MAĞDURU-KAÇAK19 Aralık 2013 13:10

    deneme

    YanıtlaSil
  97. GÜNAYDINNNNN HERKESE HAYIRLI CUMALAR ...HAYIRLI İŞLER DİLİYORUM HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUNN :) :)

    YanıtlaSil
  98. EMLAKCI TAAHHÜT MAĞDURU-KAÇAK19 Aralık 2013 13:10

    SEVGİLİ ASİ BENİM YORUMLARIM ÇOK DENETİME TAKILIYOR, SANIRIM BENİ DAHA TANIYAMADILAR

    YanıtlaSil
  99. GÜNÜNÜZ BEREKETLİ GEÇSİN,CUMANIZ MÜBAREK OLSUN KALBİMİZ HEP TEMİZ OLSUN ALLAH HEPİMİZE HAYIRLI İŞLER NASİP ETSİN HERKESE KOLAY GELSİN

    YanıtlaSil
  100. Tüzel kişiliğe göre hesap sahibi ŞİRKETTİR, dolayısıyla Merkez Bankasında hesap sahibi şirketin adı geçecek.

    Bunun dışında şirket ortaklarının veya müdürlerinin ve yetkililerinin adı merkez bankasının kayıtlarında bulunmayacak.

    YanıtlaSil
  101. Cümleten Hayırlı Cumalar Dostlar,
    Allah herkese işlerinde kolaylık versin...

    YanıtlaSil
  102. GÜNÜNÜZ AYDINLIK CUMANIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM....

    YanıtlaSil
  103. sizede günaydın hoşgediniz

    YanıtlaSil
  104. GÜNAYDIN...ÖZGÜRLER..... GÜNAYDIN...ÖZGÜRSÜNÜZ..... GÜNAYDIN..ÖZGÜRÜZZZZZZZ........ HAYIRLI..CUMALAR..... CANIM..ARKADAŞALAR......... NE.MUTLU..BANA...SİZLERİ..TANIDIM.. VE..YORUMLARINIZI....ZEVKLE...OKUYORUM..... SAYGILARIMLA....ÖZGÜRLER.....

    YanıtlaSil
  105. GUNAYDIN KADER ARKADASLARIM KANUNLAR CIKINCA INSANLAR OKADAR RAHAT NEFES ALIYORKI.ALLAH BIRDAHA BIZI BU DURUMA DUSURMESIN.YEDI EMIN DEPOSUNDA ARACIM BULUNMAKTA 10 KISIYE PARCA PARCA BORCUM VAR ANLAYAMADIGIM SON ALACAKLI KISININ ARACIMI SATISA CIKARMASI.SATISI NASIL IPTAL ETTIREBILIRIM.BILGISI OLAN

    YanıtlaSil
  106. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 13:10

    Sizede günaydın zeliha hanım teşekkürler hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  107. hayirli, cuma arkadaşlar bu yasa ne zaman kitaplaşacak yada kitaplaştiysa haberi olan vasa yazarsanız sevınırım

    YanıtlaSil
  108. SAĞOL..ASİ..HAYIRLI.CUMALAR... KARDEŞ..

    YanıtlaSil
  109. SAĞOLUN..SİZEDE.. HAYIRLI..CUMALAR..

    YanıtlaSil
  110. SİZEDE..BABAAAAAAAAA..... SAYGILAR..

    YanıtlaSil
  111. ÇOK..TEŞEKKÜRLER...SİZEDE...HAYIRLI.CUMALAR...

    YanıtlaSil
  112. Ahmet usta bi kaç gündür yazılarını okuyorum sen çok dürüst temiz bi adamsın ya helal olsun..çok dost canlısın..hakikaten baba adamsın..

    YanıtlaSil
  113. ÇOK..SAĞOLUN..SİZEDE..HAYIRLI.CUMALAR..

    YanıtlaSil
  114. Mahkeme hakkında 5941 sayılı yasının 5. Maddesine göre dava açılan kişi hakkında 6273 sayılı yasa ile yapılan değişikliği göz önünde bulundurarak BERAAT kararı verirken şirket yetkilisi ve ortakları hakkında çek hesabı açma ve çek düzenleme yasağı uygulamadı


    T.C.
    BİGA
    SULH CEZA MAHKEMESİ
    DURUŞMA ZAPTI
    ESAS NO : …/…
    DURUŞMA TARİHİ : …/…/2012
    CELSE NO :
    HAKİM : EMRE EFE ŞİMŞEK 122448
    KATİP : İDİL BÖLÜKBAŞOĞLU 141968
    Belirli gün ve saatte ...celse açıldı.Açık yargılamaya devam olundu.
    Duruşmaya gelen olmadığı görüldü.
    Dosya incelendi
    Araştırılması gereken başkaca bir husus kalmadığı görülmekle açık yargılamaya son verildi.
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ: Gerekçesi CMK 232/3 Madde gereğince 15 gün içerisinde dava dosyasına eklenmek üzere;
    1- Her ne kadar sanık hakkında Biga Cumhuriyet Başsavcılığının 11/06/2010 tarih ve 2010/559 Esas sayılı iddianamesiyle 5941 Sayılı Çek Kanunu 5. maddesinde tanımlanan Karşılıksız Çek Düzenlemek suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın üzerine atılı eylem, 6273 Sayılı Kanunla yapılan değişiklik ile suç olarak tanımlanmadığından sanığın 5271 Sayılı CMK nın 223/2-a maddesi gereğince BERAATİNE,
    2- 5941 sayılı yasanın 6273 sayılı yasa ile değişik 5. maddesinin 1. fıkrası uyarınca çek hesabı sahibi gerçek veya tüzel kişi hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı verilebilir hükmü göz önüne alınarak; kabahatlinin, çek hesabı sahibi olan tüzel kişinin yetkili temsilcisi olduğu anlaşılmakla, hakkında 5941 sayılı Çek Kanununun 6273 sayılı Kanun ile değişik 5. maddesi uyarınca İDARİ YAPTIRIM KARARI VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA,
    3- Adına karşılıksız çek düzenlenen çek hesabı sahibi tüzel kişi şirket yönünden açılmış bir dava bulunmadığından bu konuda bir karar verilmesine yer olmadığına,
    4- Adına karşılıksız çek keşide edilen çek hesabı sahibi tüzel kişi hakkında 6273 sayılı yasa ile değişik 5941 sayılı yasanın 5/1 maddesi gereğince gereğinin takdir ve ifası için Biga Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasına,
    5- Yapılan yargılama giderlerinin hazine üzerine bırakılmasına,
    Dair 5326 Sayılı yasanın 27/7 maddesi uyarınca, kabahatlinin yokluğunda verilen kararın kabahatli açısından tebliğinden itibaren 1 hafta içinde bulunduğu yer Sulh Ceza Mahkemesi veya mahkememize verilecek bir dilekçe veya zabıt katibine yapılacak beyan ile; Biga ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılıkları yönünden ise kararın tefhiminden itibaren görüldü süresi olan 1 ay içerisinde Yargıtay'a temyiz yasa yolu açık olmak üzere Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan bağımsız ve tarafsız Biga Sulh Ceza Mahkemesince verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.(Anlatılamadı) .../.../2012

    YanıtlaSil
  115. ıhalenın fesı davası acacaksın aracı satmaya calışan kişide sonrtadan sanan yalvaracak

    YanıtlaSil
  116. böyle yorumlar sürekli takıldı mı site de bi kaç kişi kalır.. herkes moderatör onaylayacak diye bekleyemez milletin işi gücü var ..soru soruluyor adam 1 saat cevap mı bekleyecek herkes.. bu yanlış uygulamayı lütfen kaldırın..saygılarımla

    YanıtlaSil
  117. tahminim senin diğer borçların aracının değeri altındaysa son kişi bunları ancak kapatarak toplam alacağa geçer aracın satışını yapar

    YanıtlaSil
  118. herkese hayırlı cumalar haciz olayından habedar olanlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim kalplerimiz gümbür gümbür ha geldi ha gelecekler diye

    YanıtlaSil
  119. Hic kimse dinlemiyor
    Kalbin ne söyledigini
    Kimse gerçegi duymuyor

    Hayat yokuşlarinda
    Yalan savaşlariyla
    Kimse gerçegini görmüyor

    Yıllar sonra anıların üzülerek hatırlanacak
    Pişmanlık ne kaderi ne de peşini bırakmayacak
    Aşkım kor, soğuk sularına kapılmayacak
    O an bir daha yaşanmayacak

    Gidecek yerim yok
    Çalacak bir kapım yok
    Anlarsın yalnız kaldın mı
    Bu dünya da

    Diyecek sözüm çok
    Ama dinleyen yok
    Yoruldum yalnız sevmekten
    Yalan dünya


    SÖZ:İSRA GÜLÜMSER

    BİRDEN ESKİ MAZİMİ HATIRLADIM ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  120. arkadaşlar karşılıksız çek düzenleme ile karşılıksız çek keşide etme arasında ne fark var

    YanıtlaSil
  121. Dostlar,

    Taahhüdü ihlal ile ilgili yaptığım çalışma metni ve iletişim adreslerini dileyen arkadaşlara mail atabilirim.
    talep edenler ;
    yorgun.baba.1972@hotmail.com adresine talep maili yollasınlar lütfen...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  122. matbaada problem çıkmış, kağıt parası bulununca kitaplaşacak...

    YanıtlaSil
  123. HERKESE MERHABA:)))))))

    EN SON BU SİTEYE EŞİMİ CEZAEVİNDEN ALMAYA GİDERKEN YAZMIŞTIM..ALDIM GELDİM:)RABBİM BİR DAHA O KÖTÜ GÜNLERİ YAŞATMASIN..TAHLİYE ANI HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM BİR SAHNE..ÇIKAN HER 20 KİŞİ ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIKLARI ATARAK ÇIKTI..AYRICA SİTEDE BULUNAN BAZI ARKADAŞLARIMLADA ORADA TANIŞTIM...ÇOK MUTLUYUM HEMDE ÇOK...KENDİMİ ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM..BİR OMUZUM EKSİKTİ ŞİMDİ TAM OLDUM..BU DAVADA EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..1 BUÇUK YIL BOYUNCA BENDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN HERKES HAKKINIZI HELAL EDİN..SİZLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIM ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI...

    YanıtlaSil
  124. Asi bey size bişey sorabilirmiyim, başkasının adına vekaletname ile e-devlet almaya çalışacam,,postanede arama veya başka bie sorun çıkabilirmi?

    YanıtlaSil
  125. HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  126. asi bey acaba postadan e-devlet alırken sorun çıkar mı,tutuklama v,s, görülür mü?

    YanıtlaSil
  127. ahmetcim merhaba
    dün yazdım sana nette problem vardı galibba düşümleri yapabildinmi bben izmir dışındayım
    orda bana yardımcı olabbilecek kimse varmı

    YanıtlaSil
  128. KARŞIYAKA 2.SULH CEZA MAHKEMESİ İMZA YETKİSİ OLMAYAN ORTAKLARA DA 10 YIL ÇEK YASAĞI VERDİ .BENDE DIŞARDAN MÜDÜRÜM VE TEK BAŞIMA İMZAYA YETKİLİYİM BANA DA ÇEK YASAĞI VERDİ .HANGİSİ DOĞRU ?NE OLACAK ŞİMDİ ?

    YanıtlaSil
  129. Ne oldum dememeli insan, ne olacagım demeli ..

    YanıtlaSil
  130. hayır bişey olmaz

    YanıtlaSil
  131. asi abi 3 kez yazıyorum,ama nedense çıkmiyor,ptt.den e-devlet almaya gittiğimde tutuklama yada herhangi bir sorun çıkar mı?

    YanıtlaSil
  132. BİR ARKADAŞIM KARDEŞİNİN İŞYERİNDE İMZA YETKİLİ MÜDÜR İDİ, BU YASA ÇIKMADAN ÇOK ÖNCE DAVALARI DÜŞTÜ
    BİR TERSLİK VAR GİBİ

    YanıtlaSil
  133. kanun açıkça yazıyor tüzel kişi ortak ve müdürlere çek hesabı açma yasağı verilemez diye

    YanıtlaSil
  134. GÖZÜNÜZ AYDIN SERAP HANIM.
    GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN...
    ASIL SİZ HAKKINIZI HELAL EDİN. ÇOK EMEĞİNİZ GEÇTİ BU DAVAYA...
    SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  135. ARKADAŞLAR ÇOK ŞÜKÜR ÇEKTEN CEZALAR KALKTI,AMA BENİM TEFECİNİN BİRİNDE TARİHİ YAZILMAMIŞ BİR ÇEKİM VAR İKİ ADETTE BAŞKASINDA TARİHİ PARAF EDİLMİŞ ÇEKİM VAR ÜÇ YILDIR İŞLEM YAPMADILAR ŞİMDİ YAPARLARSA NE OLUR BİLGİSİ OLAN VARMI? DİĞER DOSYALAR DÜŞÜYOR GÜNÜ GELDİKÇE.
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  136. ALACAKLI MAGHDURLARIN YAZILARINI OKUDUNUZ MU ARKADASLAR NE HAİN PLANLAR VARR.. REZILLER

    YanıtlaSil
  137. BU VEDA KONUŞMASI DEĞİLDİR UMARIM..
    DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ BİLİYORSUN !
    TAAHÜT MAĞDURU ARKADAŞLARIMIZI DERTLERİYLE BAŞBAŞA BIRAKMAYACAĞIZ....
    BENİM ÖYLE BİR DERDİM YOK AMA ONLARLA OLMAMIZ LAZIM ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  138. efendim METHALİM..

    HAYIRMI ,,,konu nedir

    BENİM DÜŞÜMÜM OLMUŞ BOGAZİÇİ KARAKOLUNDAN BİLĞİ VERDİLER

    YanıtlaSil
  139. ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN.

    Zalime gelip çatan adalet günü, mazlumun uğradığı cevir ve cefa mihnetinden çetindir.

    Şiddet son dereceyi buldu mu ferahlık gelir çatar.

    Bela halkaları tam daraldı mı genişlik yüz gösterir.


    Zaman ibret aynasıdır.


    Zamanının bir kısmı maziye karıştı. Geride kalan günlerinin sayısı da belli değil, fırsat varken çalış.


    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN.

    YanıtlaSil
  140. tahhaütü ihlalllllll ))))hadi arkadaşlarrrrrrrr.kerkeze hayırlı CUMALAR....KAZAKÇI

    YanıtlaSil
  141. İKİSİDE AYNI KAPI

    YanıtlaSil
  142. hayırlı cumalar ası bey benım sorum e devlet sıfresı ıle gırdıgımde 1 adet cek davam gozukuyor ve gerekcelı karar yazıldı dıyor zaten benım 2 adet dosya vardı otekı gozukmuyor sadece ıst mahkemesı de gozukuyor acaba baska davam varsa gozukurmu yoksa acaba ben nasıl bır yol ızlemem gerekıyor baska dosyam olsa e devletten gozukurmuydu mahkemeyı arasam bılgı verırlermı cvp ıcın tsk sımdıden

    YanıtlaSil
  143. BENCEDE VAR AMA DÜŞMÜYOR İŞTE

    YanıtlaSil
  144. Taahhüdü ihlal ile ilgili yaptığım çalışma metni ve iletişim adreslerini dileyen arkadaşlara mail atabilirim.
    talep edenler ;
    yorgun.baba.1972@hotmail.com adresine talep maili yollasınlar lütfen...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  145. BU KONUDA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM...SÖZ VERDİM..

    YanıtlaSil
  146. NE OLDU BU SİTEYE KİMSE KALMAMIŞ DAHA YAPACAK COK İŞİMİZ VAR ...

    YanıtlaSil
  147. bırakın sayfalarına giren 3-5 kişiyle patinaj yapmaya devam etsinler konuşarak reklamınıda yapmayalım :)

    YanıtlaSil
  148. hayırlı cumalar taahüd ve diğer arkadaşlar mağdurlar

    YanıtlaSil
  149. bana atarsan sevinirin abi dolcekurt@hotmail.com

    YanıtlaSil
  150. sitede eskisi gibi canlılık yok nasıl olsa biz yırttık diyenler var herhalde nerde taahüd mağdurları

    YanıtlaSil
  151. sn..babayorgun buradan paylaşım imkanınız yokmu?bizim için şuan heryazının çalışmanın büyük önemi var..

    YanıtlaSil
  152. hangi koğuş silivri1nolu?

    YanıtlaSil
  153. TAAHHÜDÜ İHLAL

    İİK 340. madde anayasanın 38. maddesine aykırıdır.

    TAAHHÜDÜ İHLAL İİK 340

    Taahhüdü ihlal suçunun dayanağı bir sözleşmedir.İİK nın 340. Maddesi borçlunun icra dairesinde yapacağı ödeme taahhüdünün geçerli olabilmesi için alacaklının onayını şart koşmaktadır. Bu da BK nuna göre tam bir sözleşmedir. Mevcut Borçlar Kanununa göre sözleşme icap ve kabul ile oluşur.. Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6098 sayılı yeni Borçlar Kanununa göre ise sözleşme:

    MADDE 1- Sözleşme, tarafların iradelerini karşılıklı ve birbirine uygun olarak açıklamalarıyla kurulur.

    İrade açıklaması, açık veya örtülü olabilir.

    Her iki maddede tarafların birbirine uygun irade açıklamaları ile sözleşmenin oluşacağını belirtmektedir.

    Ancak İİK 340 a göre taahhüd iki şekilde olabiliyor. Ya İİK 111. Maddeye göre, ya da borçlunun İcra dairesinde yapacağı taahhüde alacaklının onay vermesi ile.. 111. Maddeye göre yapılan taahhüt tek taraflı bir irade açıklamasıdır.. Burada alacaklının onayına ihtiyaç yoktur, bundan ötürü de karşılıklı iradelerden söz edemeyiz..

    İİK 111. Madde çok özel koşulları olan bir durum. Burada borçlu satışı veya icrayı durdurmak amacıyla ve kendi özgür iradesi ile borcun ¼ ini ödeyerek kalanı için de 3 taksitte ödemeyi taahhüd etmektedir. Bu taahhüd sonucunda borçlunun borcu karşılayacak miktarda malı haczedilmiş ise takip durmaktadır. Bizi daha çok 2. Şekilde yapılan taahhüd ilgilendirmektedir. 111. Maddeye göre yapılan taahhüdlerde zorlama veya tehdit yoktur ve burada alacaklının onayına da ihtiyaç yoktur. Oysa 2. Şekil yani icra dairesinde borçlu tarafından yapılan ve alacaklının onayına tabi olan taahhüdler uygulamada ev ve iş yeri hacizleriyle oluşturulan baskı sonucu yapılan taahhüdlerdir. Bu şekilde yapılan taahhüdlere borçlu tarafından uyulmaması halinde alacaklının şikayeti ile 3 aya kadar tazyik hapsine hükmedilmektedir. Hakim ortada geçerli bir taahhüd varsa ve taahhüde uymamanın makul bir sebebi yoksa cezaya hükmedecektir.

    İİK 340 maddesi ile düzenlenen bu suç Anayasamızın 38. Maddesine açıkça aykırıdır. 38. Madde şöyle demektedir:

    “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.”

    İİK 340. Madde ile düzenlenen suçun dayanağının bir sözleşme olduğu bizce tartışmasızdır. Üstelik BK nuna göre geçerli olmayan, korkutma sonucu sakat bir irade ile imzalanmış bir sözleşme . Yeni BK 37. maddeye göre korkutma sonucu yapılan sözleşmeler geçerli değildir. Aynı düzenleme mevcu BK da vardır. 6098 sayılı yeni BK nın ilgili maddesi aynen şöyledir:

    MADDE 37- Taraflardan biri, diğerinin veya üçüncü bir kişinin korkutması sonucu bir sözleşme yapmışsa, sözleşmeyle bağlı değildir.

    Gerçi yasa koyucu iradenin sakatlamasının önüne geçmek için taahhüdün icra dairesinde yapılmasını şart koşmuştur. Ancak pratikte bu geçerli değildir.. Borçlu ya ev eşyalarının kaldırılmasının, ya da iş yerinde işi için vazgeçilmez olan makine veya teçhizatlarının haczinin önüne geçmek için bu taahhüdü vermek zorunda kalmaktadır. Taahhüd nerede verilirse verilsin ortada serbest irade ile oluşmuş bir sözleşme yoktur. Bu madde düzenlemesi nereden bakılırsa bakılsız modern hukuk ilkeleri ile bağdaşmayan bir düzenlemdir. Anayasanın 38. maddesine aykırılığı bir yana sakatlanmış bir irade ile oluşmuş bir sözleşme olması nedeniyle temel hukuk prensipleriyle çelişen bir ceza düzenlemesidir..

    Taahhüdü ihlali düzenleyen İİK 340 madde anayasamıza aykırıdır. Bu nedenlerle bu cezaya karşı AİHM başvuruları yapılmalıdır, ayrıca dava sirasında anayasaya aykırılık iddiamızı ileriye sürebiliriz.

    YanıtlaSil
  154. Taahhüdü Ihlal.....

    1980 Yılında 24 Ocak Kararları ile başlayan özelleşme ve kapitalistleşme sürecinde işleyen vahşi kapitalizm kuralları yüzbinlerce KOBİ'nin iflasına neden oldu..Bugün bu batışlar ve iflaslar bir sosyal facia düzeyine gelmiş bulunuyor.. 2002 de 6 milyon olan icra dosyası sayısı bugün 20 milyona dayanmış bulunuyor.. Bu yüzden hükümet İİK'da batı standartlarında değişimler yaparak sosyal faciaların, intiharları, boşanmalarla ailelerin parçalanmasının önüne geçmek istiyor.. Bu gelişmelrin bir sonucu olarak on binlerce yurttaş "Ödeme şartının ihlali" nedeni ile ceza almış, ya hapishanelerde gün dolduruyor, ya da kaçak.. Oysa İİK 340 Anayasanı 38. maddesine ve uluslararası sözleşmelere açıkça aykırı..

    YanıtlaSil
  155. Emre Ozturk AGE4819 Aralık 2013 13:11

    HERKESE HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  156. DOĞAN BALAK(DEVELİLİ)19 Aralık 2013 13:11

    serap kardeşim ;adınıza ve adıma cok sevindim...inşallah bundan sonra daha güzel günler sizlerle olsun..eşine ve size selamlar allaha emant olunuz..

    YanıtlaSil
  157. oldukça uzun bir yazı ve liste maille yollamakta fayda var diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  158. asla yarı yolda bırakmayacağına inandığım burada tanıştığım yüreği temiz kardeşlerimden biri serap hanım..yüzünüz bundan sonra daima gülsün..eşiniz kardeşimede çok çok geçmiş olsun..Allah birdaha göstermesin..darısı başımıza.

    YanıtlaSil
  159. Hayirli günler, Hayirli cumalar...

    Görüsmelerim üzerine önümüzdeki hafta 3.Yargi paketi ile ilgili kanun tasarilari komisyondan meclis e gönderilecegi hususunda, Önümüzdeki hafta basindan itibaren Sayin cüneyt bey ve Levent bey in önderliginde iyi bir calisma plani yaparak ve derdimizi iyi anlatacak sekilde bir yazi hazirlanarak, gerekli yerlere fax, mail, tel, sms ve twitter yolu ile hizli ve baskici bir sekilde gönderilmesi icin calismaya baslanilmasini düsünüyorum....

    Unutmayalim ki, bu taahhüdlerin cogu cek karsiligi verilen taahhüdlerdir. Cek e ceza olmayip ta buna olmasi düsünülümez. Hem ANAYASAMIZA hemde AIHM 4. Protokolüne aykiridir.

    Tesekkür eder. Saygilar sunarim...

    YanıtlaSil
  160. Taahhüdü ihlal ile ilgili yaptığım çalışma metni ve iletişim adreslerini dileyen arkadaşlara mail atabilirim.
    talep edenler ;
    yorgun.baba.1972@hotmail.com adresine talep maili yollasınlar lütfen...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  161. KelimelerTukenmeden19 Aralık 2013 13:11

    köpeğin duası olsa gökten pastırma yağardı onlar borcunu ödeyememiş işini kaybetmiş insanları nasıl dolandırıcı diye yaftalarızın peşine düşmüş 3-5 köpek:)

    YanıtlaSil
  162. kanunu okudum böyle bir açıklama göremedim bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  163. sayfada yukarıda 6273 Sayılı Yeni Çek Kanunu Uygulama yazısının dayanağı neresidir bilgilendirebilirmisiniz lütfen teşekkürler

    YanıtlaSil
  164. arkadaşlar merhaba
    benim 2008 yılından 5 adet yazılı çekim vardı benim sorum
    bu çeklerler ilgili dolandırıcılıktan ceza verılebilir mi
    idari cezada para cezası yazılacak mı ne kadar
    çeklerde oynama vardı onlarla ilgili evrakta oynama var diye dava açabilirler mi
    lütfen cevap veriniz

    YanıtlaSil
  165. DEĞERLİ DOSTLARIM,

    AZ ÖNCE BARISCI-MERSİN ABİM ARADI. ANKARADAN TELEFON GELMİŞ KENDİSİNE.

    HAKLI DAVAMIZDA BİZDEN YARDIMLARINI ESİRGEMEYEN, DESTEKCİMİZ OLAN VE ADALETLİ BİR YASA ÇIKMASINDA BAŞ ROL OYNAYANLARDAN OLAN

    SAYIN AHMET İYİMAYA KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİR.

    KENDİSİNE GEÇMİŞ OLSUN DEMEK GÖREVLERİMİZDENDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    BİZİM YANIMIZDA OLAN AHMET İYİMAYA YA GEÇMİŞ OLSUN DEMEK İSTEYEN DOSTLARIM İLETİŞİM BİLGİLERİ AŞAĞIDADIR.

    SAYGILARIMLA

    ahmet.iyimaya@tbmm.gov.tr

    CEP TEL: 05322745920 (RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ARAMAK YERİNE MESAJ ATMAK BENCE DAHA UYGUN OLACAKTIR)

    FAKS:(0312) 420 53 22

    YanıtlaSil
  166. arkadaşımızın dediği gibi burda yayınlasanız herkes aynı maili atsın

    YanıtlaSil
  167. Asi Bey fikir buluyoruz yayınlanmıyor hemde Cuma günü denmişti ne olursa olsun başlıyacakdık......?

    YanıtlaSil
  168. DEVRİM GÜLER19 Aralık 2013 13:11

    ABLA YANLIŞLIKLA OLDU NASSIN ABLA

    YanıtlaSil
  169. “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.”lütfençek yasasına af çıktı şimdi ise tahüdü ihlala çıksın

    YanıtlaSil
  170. bu yasadan yararlanmak için ne yapmak gerekli

    YanıtlaSil