TBMM; Çek Kanunu ilk 3 Maddesi Kabul Edildi

26/Ocak /2012 Perşembe: TBMM Genel Kurulunda, Çek Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ilk 3 maddesi kabul edildi.

MADDE 1- 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "adlî sicil" ibaresi, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası" şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin yedinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
"d) Çekin basıldığı tarih,"

Kabul edilen maddelere göre, hakkında işlem yapılan kişiye uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürüldüğünden, daha önce adli sicilde tutulan yasaklılık durumuna ilişkin kayıtlar, Merkez Bankasında tutulacak. Çek defterinin her bir yaprağına, çekin basıldığı tarih yazılacak.

Çek Kanunu

MADDE 2- 5941 sayılı Çek Kanunu 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "altıyüz" ibareleri "bin" şeklinde ve altıncı fıkrasında yer alan "şikâyette" ibaresi "talepte" şeklinde değiştirilmiş; maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

(9) Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde ibraz edilmemesi hâlinde, muhatap bankanın üçüncü fıkraya göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erer.

Buna göre, banka ibraz eden düzenleyici dışındaki hamiline, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için; karşılığının bulunmaması halinde, çek bedeli bin TL ödeyecek
Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren 5 yıl içinde ibraz edilmemesi halinde, muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erecek.

MADDE 3- 5941 sayılı Çek Kanunu 5 inci maddesinin başlığı "Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" şeklinde, üçüncü fıkrasında yer alan "hukukî ve cezai sorumluluk" ibaresi "hukukî sorumluluk ile idarî yaptırım sorumluluğu" şeklinde, birinci ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; ikinci, dördüncü, dokuzuncu ve onbirinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

(1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılması hâlinde, altı ay içinde hamilin talepte bulunması üzerine, çek hesabı sahibi gerçek veya tüzel kişi hakkında, çekin tahsil için bankaya ibraz edildiği veya çek hesabının açıldığı banka şubesinin bulunduğu yer ya da çek hesabı sahibinin yahut talepte bulunanın yerleşim yeri Cumhuriyet savcısı tarafından, her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilir. Bu fıkra hükmüne göre çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı, karşılıksızdır işlemine tâbi tutulan çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilir

(10) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun kanun yoluna ilişkin hükümleri uygulanır. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü hâlinde, bu kararla ilgili olarak da 8 inci fıkradaki bildirim ve yayımlanma usulü izlenir.

Karşılıksız çek keşide edilmesi halinde, hamiline 6 ay içinde talep etmesi durumunda, Cumhuriyet Savcısı tarafından her bir çekle ilgili çek düzenleme veya çek hesabı açma yasağı verilebilecek. (Hazırlanan önergeyle, 6 ay olan bu sürenin 3 yıla çıkarılması öngörülüyor)

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı; karşılıksız çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilecek.

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, Kabahatler Kanunu uygulanacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü halinde, buna ilişkin bilgiler, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilecek.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, çalışma süresinin son ermesi nedeniyle, birleşimi, 31 Ocak Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

Çek mağdurları, yeni çek kanunu, yeni çek yasası, karşılıksız çek, çek mağduru, çek kanunuçek hesabı yasağı, çek yasası, çek yasası mağdurları, çek kanunu mağdurları

2.273 yorum:

  1. GEÇMİŞ OLSUN LEVENT KARDEŞİM RABBİM ANNENİZE VE TÜM HASTA OLAN ÇİLE ÇEKEN ANNELERE ACİL ŞİFALAR NASİP ETSİN ANNENİZİN DURUMUNU ÖGRENDİK İYİ OLDUGUNU GEÇMİŞ OLSUN RABBİM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN SAYGILARIMLA TÜM KARDEŞLERİME SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  2. hala yorumlarım cıkmıyor engellendimdi:((

    YanıtlaSil
  3. KAYIP YILLAR31 Ocak 2012 12:12

    TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN ABİ
    ALLAH ŞİFALAR VERSİN BİRAN EVVEL
    HOŞGELDİN

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar ev haczi ile ilgili son durum ne bilen var mı avukat aramış eve gelecez diye eşyaları alırlarsa çoluk çocuk perişan olur bilen varsa aydınlatsın korkulan yaşıyorum.......

    YanıtlaSil
  5. Yargı paketi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Haciz işlemleri, taahhüt vs. (Haberturk gazetesi)

    YanıtlaSil
  6. levent bey çok geçmiş olsun.ALLAH büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin...

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun Annenizin Ameliyatı başarılı geçmiş Levent Bey Kardeşim
    MEHMET

    YanıtlaSil
  8. DEĞERLİ DOSTLARIM,

    BİRKAÇ GÜN NETE DİREMEDİM MALESEF...
    ÖNCELİKLE LEVENT KARDEŞİMİN MUHTEREM VALİDESİNE GEÇMİŞ OLSUN DİYOR, ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM...

    HAYIRLISI İLE BUGÜN , YARIN TAMAMLANIR BU İŞ....

    YanıtlaSil
  9. 88 MADDEDEN OLUŞAN VE İÇERİSİNDE HACİZLERİ DE DÜZENLEYEN MADDELERİN OLDUĞU 3.YARGI PAKETİ DÜN İTİBARİ İLE MECLİSE ULAŞMIŞTIR...
    KOMİSYON GÖRÜŞMELERİNİ TAKİBEN YASALAŞMASI İÇİN GENEL KURUL GÜNDEMİNE GİRECEKTİR.

    HAYIRLISI OLSUN....

    YanıtlaSil
  10. BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN HOCAM. ANKARADA İSENİZ HERZAMAN YARDIMA HAZIRIM SAĞLIKÇI OLARAK ELİMDEN NE GELİRSE TLF VAR SİZE ATTIĞIM MAİLDE.

    YanıtlaSil
  11. değerli arkadaşım;öncelikle validenize geçmiş olsun dileklerimi iletir acil şifalar dilerim.siteye koymuş olduğunuz tüm katkılardan ve yardımlarınız dan dolayı çabanızı saygıyla karşılıyorum.sanıyorum izmirdesiniz bende izmirdeyim bir yardıma ihtiyacınız olursa lütfen bana ulaşınız ( 0 232 347 2929 )....

    YanıtlaSil
  12. Selamar tüm dostlara, ve aleyküm selam tüm selam edenlere. Birlikteydik burada olmasak ta, ama burdayız artık arada sırada da olsa. Hoşbulduk; hoş bulacağız, İnşaallah. Özgürlük bir kuş misali, bazen uçar bazen özgürlüğünden mahrum bırakılır kafeslere tıkanırız, Bitti desek bitecek mi?, belki özgürlükler geri geliyor ama dertler hiçbir zaman bitmiyor, Bundan sonra özgürlüğümüzün kıymetini bilelim, unutmadan dertler insanları kötü yollara sevk eder, sağlıkta kaybedilmeden anlaşılmıyor, gelin sigarayıda içkiyide bırakalım bu meyanda.......Sağlıkla özgürlük kardeştir ayırmayalım kardeşleri birbirinden.......Bütün Hasret çeken, babaları içerde olan evlatlarımızın gözlerinden, onları gözü yaşlı bekleyen annelerinde ellerinden öperek yazıma son vermek istiyorum.

    YanıtlaSil
  13. LEVET BEY TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ŞİFALAR VERSİN ANNENİZE...
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  14. ya arkadaş herkes haklı olarak çek kanununa odaklanmış.Ama ilave dertler de var, borca ilişkin başka dertlerde var, yazıyoruz ama herkes çek kanunu mod'unda. Biri diğerinin dediğiyle ilgilenmiyor. Taahhüdü ihlal var.Mesela çeke bağlı taahhütler var. AHALİ ÇEK MAĞDURLARI BU PATLAK ÇEKLERE TAAHHÜD VEREENLERİNİZ VAR. 3 MADDE GEÇTİ MECLİSTEN. BİR KISMINIZ YIRTTI AMA DİĞER BİR KISMI İSE İCRA DAİRESİNE ÇEK YADA SENETTEN DOLAYI TAAHHÜT VERDİ. İŞTE O DURUM SAKAT. KANUNUN KALANI GEÇSE DE KURTARAMAYACAKSINIZ. Ben uyarayım 3. yargı paketi enaz bunun kadar önemli bu çek kanunun tamamı geçse de halen hapis cezasını alacaklar var içerinizde ciddi oranda....

    YanıtlaSil
  15. GEÇMİŞ OLSUN LEVENT BEY...

    YanıtlaSil
  16. YALAN YANLIŞ BASIN HABERİ YAPAN BAZI MEDYA KURULUŞLARI VE ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTEMEYEN ÜÇ BEŞ KİŞİNİN ZALİMLİK DOLU EGOLARI BUGÜN SONA ERİYOR.

    BU YÜZDEN SONUNA KADAR SUKÜNETİ ELDEN BIRAKMAYALIM BIRAKIN SON ÇIRPINIŞLARINI YAPSINLAR YAPSINLARKİ NE KADAR CAHİL OLDUKLARINI HALKA İSPAT ETSİNLER HERKEZ BUNLARI TANISIN YARIN BİZDE KENDİLERİNE ONA GÖRE DAVRANIRIZ.BUGÜNDEN İTİBAREN GERİYE BAKTIĞIMIZDA ACI VE HUZURSUZ DOLU GEÇİRDİĞİMİZ YILLARI GÖRECEĞİZ. VEDE TARİHTE ACI BİR HATIRA OLARAK HAFIZALARIMIZDA KALACAKTIR ASIL ÖNEMLİ OLAN BUNDAN SONRA DAYANIŞMAYLA EKMEĞİMİZİ TAŞTAN ÇIKARMAK OLACAKTIR.BU GEÇEN ZALİM DÖNEMDE İYİ ŞEYLERDE OLDU EN AZINDAN DEV BİR AİLEMİZ HER İLDE BİR BARDAK ÇAYINI İÇEBİLECEĞİMİZ DOSTLARIMIZ OLDU

    SAYGILARIMLA
    AKCAN

    YanıtlaSil
  17. herkes te kanunun kalanıda geçsin de kurtaralım hesabı var. Ama unuttukları çok önemli bir şey var ki oda taahhüdü ihlal meselesi.Her yazılan çekin neredeyse tamamına yakınında taahhüd var arkadaşlar. Asıl gizli tehlike bu benden uyarması...

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar;
    Tamam bu yasa çıksın.Ama başımız abir bela geldiğinde oturup düşünmeliyiz.Kul hakkı.
    Bakın sırada Sinan Aygün, Sadullah Ergin, veya ailesinin başına gelecek bela sıradadır, bunu bilin.

    YanıtlaSil
  19. VALLA KARDEŞİM , BEN ŞAHSEN TEFECİLERE & AVUKATLARA HİÇ HAKKI OLMAYAN PARALAR ÖDEDİM.. YALVARDIM YAPMAYIN , ETMEYİN DİYE..
    ŞİMDİ MAFYA GELECEKMİŞ ÜSTÜMÜZE, BUYURSUN O DA GELSİN.. C.SAVCILIĞINA ŞİKAYET EDİNCE HEPSİNİ ASLANLAR, KUZU OLUYOR.. ÖNCE ALLAH'TAN SONRA DEVLETTEN DAHA BÜYÜK GÜÇ YOK.

    YanıtlaSil
  20. burak ikizoğlu31 Ocak 2012 12:33

    GEÇMİŞ OLSUN LEVENT BEY ACİL ŞİFALAR DİLERİM.

    YanıtlaSil
  21. kızım malesef seni üzmek istemem ama ben dünden beri arıyorum vekillere bu konuyla ilgili bir calışma yok diyorlar bende biz insan degilmiyiz ceke cezayı kaldırıyorsunuz bizi ni kurtarmıyorsunuz bu dueumdan diyorum birde anayasayı aykırıymı alah bunları affetsin bizim mebalimizi alıyorlar alah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu sitede tahüdü ihlalden dolayı magdur yok herhalde kimse bişey demiyor

    YanıtlaSil
  22. Hepinize merhabalar
    ben birşey öğrenmek istiyorum bu yasa çıkarsa eğer haciz edilen yedi emin depolarında bulunan beyaz eşyalarımız ne olacak iade edeceklermi bilgisi olan varsa rica ediyorum

    YanıtlaSil
  23. Arkadaslar bugun Allah in izniyle cek te hapis son buluyo bunda emegi gecen herkesi devlet buyuklerimizi ve bu sitedeki arkadaslari saygiyla selamliyorum basta sn basketci ye tesekkurler

    YanıtlaSil
  24. YANLIZ_MAĞDUR31 Ocak 2012 12:38

    SAYIN LEVENT BEY..
    SITEYE BIRKAC GUNDUR GIREMIYORDUM SIMDI GORDUM.
    GECMIS OLSUN ABICIM.ALLAHTAN ACIL SIFALAR DILERIM.

    YanıtlaSil
  25. bügün dışarda özgürlük havası varha

    YanıtlaSil
  26. sevgili baketçi,
    validenize allahtan acil şifa diliyorum geçmiş olsun, hoş geldiniz,size de ayrıca afiye sıhhat temennilerimle

    YanıtlaSil
  27. hepimize geçmiş olsun yasa Allahın izni ile çıkacak iyişallah yeni çek yasası ile hacz edilen ve yediemin deposunda bulunan eşyalarımızın akibiyetini bilen varmı arkadaşlar

    YanıtlaSil
  28. Haciz memuru eve geliyor (Avukat eve giremez, girmesi için mahkeme kararı getirmesi gerekir.Avukatı eve almayın) evde para , ziynet, altın yada anında paraya dönebilen değerli eşya varsa yazıyor. Evin zorunlu ihtiyaçları için kullanılan eşyaları yazmıyor, Ancak bir eşyada 2 tane varsa (Tv, buzdolabı gibi ) onları yazıyor.Öyle evden eşya kaldırmak gibi bir şey yok.Hiç endişelenmeyin.Bunların hepsi allhın izniyle bugün bitecek.Avukat borçluyu yıldırmak ve üzerinde baskı kurmak için korkutucu sözler söyleyebilirler.Rahat olun.SAKIN SAKIN TAAHHÜT İSTERLERSE NE SİZ NEDE EŞİNİZ İMZALAMAYIN. Geçmiş olsun kardeşim

    YanıtlaSil
  29. bende magdurum taahüdü ihlaalden malesef böyle bir calışma yokmuş vekilerle görüştüm buradakiler sizde destek olunda birlikte telefon edip mail atalım haydi durmak yok yakanmak yok yola devam

    YanıtlaSil
  30. BABA 3. YARGI PAKETİNDE NELER VAR ?

    YanıtlaSil
  31. Levent Bey , annenize acil şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  32. KOSOVALI OZGUR31 Ocak 2012 12:46

    memsah,

    cek ıle ılgılı taahutlerde sorun kalmıyor..ancak senet ıle ılgılı tahutlerde sıkıntı var dogru..bu yuzden yanlıs yonlendırme yapıp kımsenın moralını ozmayalım lutfen..

    YanıtlaSil
  33. büyük geçmiş olsun levent bey...

    YanıtlaSil
  34. Ergin kardeşim adam olan adam yerine konulur,boşver takma kafana ,kervan yürür misali...

    YanıtlaSil
  35. burak ikizoğlu31 Ocak 2012 12:50

    SEVGİLİ KARDEŞİM BENİM ADIM BURAK İKİZOĞLU BEN İZMİRLİYİM BENİ İYİ TANIRLAR TANINMIŞ BİR İŞ ADAMIYIM BU ÇEK YÜZÜNDEN İŞLERİM BOZULDU HER NEYSE TAHSİLATA EN BABA MAFYA ÇAKALLARI TANINMIŞ MAFYA BOZUNTULARI GELDI DEDIGIN GIBI ÖNCE SAVCILIĞA SONRA ORGANIZE ŞUBEYE ŞİKAYET ETTIM HEPSINI PAKETLEDILER HALA DIŞARDA OLAN YOK INANIN BANA KORKTUGUNUZ SURECE USTUNUZE GELIRLER BENDEN HARAÇ İSTEYENI HER ÇEŞİT İNSAN BU ÇEK YUZUNDEN BULAŞTI BANA KORKMUYACAKSIN KIMSE BIRŞEY YAPAMAZ ARTIK ICERI GIRDINMI DISARI ZOR CIKIYORSUN O YUZDEN ONLAR SADECE KORKUTURLAR AMA ONCE KORKUTURLARKEN KENDILERI KORKAR AMA SENIN KORKTUGUNU GÖRURULERSE ÜSTÜNE GELİRLER KIMSE ÇEK TAHSİLİ YAPMAYA KALKAMAZ BU CEZALR VARKEN YAPANDA VARSA AÇ KALMIŞ MAHALLERİN SOKAK KÖPEKLERIDIRKI INAN ONLARDA 50 KURUSA AİLESİNİ BİLE SATARLAR

    YanıtlaSil
  36. niyaz................niyaz...31 Ocak 2012 12:51

    LEVENT BEY GECMİŞ OLSUN.......................


    ARKADAŞLAR....................................


    BİZİM BU MESELEMİZE OLUMSUZ BAKAN VE ANLAYAMAYAN ALACAKLIYI MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEYEN TEK TARAFLI BAKAN BU İNSANLAR

    ŞU DAKİKADA BAŞINA BİZİM YAŞADIKLARIMIZIN GELMEMİŞ OLMASI VE ATTAN DÜŞMEMELERİDİR.......................

    ZANNEDİYORLAR Kİ BİZ ÇEK KARNESİ ALDIK İŞ YERİ YOK ADAM ÇALIŞTIRMAK YOK VERGİ YOK MAL YOK AD İSİM YOK ÖNÜNE GELENDEN MAL ALDIK ÇEK KESTİK PEŞİN SATTIK DA PARALARI YEDİK ÇEK GÜNÜ GELİNCE DE ÖDEMEDİK

    MANTIK BU BU KADAR ZAVALLI BİR ANLAYIŞ ...................................


    BİZM BU SİTEDE ÇOĞU ARKADAŞIMIN BORCUNDAN ÇOK ALACAĞI OLAN VE ONLARINDA ÇEKLERİNİ SENETLERİNİ TAHSİL EDEMEDİĞİNDEN GLOBAL BİR KRİZ VS SEBEBLERDEN BU DURUMA DÜŞTÜĞÜNÜ ANLAYAMAYAN ZİHNİYETLER UĞRAŞIYOR BİZLE

    BİZLE UĞRAŞANLAR BİZİM GİRDİĞİMİZ RİSKLERE NE GİRERLER NE DE BU VATANA MİİLETE BİZİM KADAR VERGİ VERİR NEDE YARARLI OLMUŞLARDIR...........

    BEDAVA PARA KAZANAN TİPLERDİR .......BUNU BU HALE GETİREN GARABET YASALARDIR................

    RİSK RİSKTİR................BİZİM DE ALACAKLI OLDUĞUMUZU ANLAYAMADILAR


    ZAMAN HERŞEYİN İLACI BİZE BUGÜN KARŞI ÇIKAN FİRMA VE KİŞİLER DE BİZİ BİR GÜN ANLAYACAKLARDIR.....................

    O GÜN BİZ ONLARA DA YARDIM EDECEK KUCAK AÇACAK BU SİTE VE BURADAKİ ARKADAŞLAR ONLARIN MAĞDURİYETLERİNE DE YARDIMCI OLACAKTIR.........................



    SAYGILARIMLA................................

    YanıtlaSil
  37. Hayat başlı başına bir sınavdır,unutmayın her sınavda kolay ve zor sorular vardır.Bu sınavı geçenler,yazın kavurucu sıcaklarda kalmazlar.Kıssadan hisse...

    YanıtlaSil
  38. burak ikizoğlu31 Ocak 2012 12:52

    PEKI BU YASA ÇIKINCA ONAYLARI YAPILACAK RESMI GAZETE FALAN FILAN SONRA BIZ NE YAPACAGIZ BU CEZALARDAN KURTULMAK ICIN BILEN VAR MI ACABA TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  39. Mükemmel............

    YanıtlaSil
  40. geçmişolsun kardeşım

    YanıtlaSil
  41. niyaz................niyaz...31 Ocak 2012 12:54

    VALLA BEN GÖRMEDİM ARKADAŞIM.............................(((((((((((((:

    YanıtlaSil
  42. 2 saat 06 Dakika....

    YanıtlaSil
  43. Levent abim çok geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
  44. allah senden razıolsun kardeş kimse tahütle ilgili bişey yazmıyor

    YanıtlaSil
  45. kar sanki özgürlüğümüz için yağıyor..

    YanıtlaSil
  46. BEN DE ÇEK SUÇLULARINDANIM.AMA CASUS SANILARAK YAZILARIM YAYINLANMIYOR.

    BIRAKALIM ŞU MANASIZ KARNE ÇOCUKLARI GİBİ SEVİNCİDE ŞU SORULARA YANIT VERELİM.

    BİZ BÖYLE BAYRAM SEVİNCİ YAŞARKEN TEFECİ VE AVUKATLARI ARAYA BİŞEYLER SOKUŞTURUYOR.FARKINDA DEĞİLİZ.

    1-TAAHHÜTTE BUHLUNANLARIMIZ TAAHHÜDÜ İHLAL GAZABINA UĞRAYACAKMI?
    2-SON ANDA ARAYA SIKIŞTIRILAN KABAHATLER KANUNU-KANIMCA DEVLETE ÇOK CİDDİ BORÇLANACAĞIZ-

    LÜTFEN YAYINLAYIN.BOŞ MUHABBETİ BIRAKIN BUNU KONUŞALIM..

    SİTE MANSINI YİTİRİYOR.BUNUDA YAYINLAMAZSANIZ BİR DAHA YAZMAYACAĞIM.

    SAYGILAR..

    YanıtlaSil
  47. burak ikizoğlu31 Ocak 2012 13:02

    BENIM YAZDIGIM YAZILARDA YAYINLANMADI BENDEMI BIR HATA VAR ACABA

    YanıtlaSil
  48. ÇEK SUÇLUSU NE DEMEK...SEN SAHİDEN CASUSSUN...SENİN BURDA NE İŞİN VAR...GİT BURDAN...

    YanıtlaSil
  49. bir araştırın isterseniz. çek e ilişkin borca taahhüt verince icradan hapis alıcakmısınız almayacak mısınız. ben alacağınızı söylüyorum...

    YanıtlaSil
  50. Taahhüdü ihlal i göremedim ben içerisinde arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  51. BRAVO SİZE....

    YanıtlaSil
  52. BURAK KARDEŞİM, SENİN YAŞADIKLARININ HEMEN HEMEN AYNISINI YAŞADIM, ONLARDAN KORKARAK EN BAŞTA VERDİKLERİMİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.. KEŞKE EN BAŞTAN C.SAVCILIĞINA GİTSEYDİM DİYORUM AMA, ONLAR İÇİN KAÇINILMAZ SON, ALLAH KATINDA BANA VERECEKLERİ HESAP OLACAK VE GERİYE SAYIM ÇOKTAN BAŞLADI BİLE..

    YanıtlaSil
  53. arkadaşlar yorumlarda çek için verilen taahütler varsa onlar için 3. yargı paketini beklemeniz gerek diyenler var..biz daha önce taahüt verdik ama ödeyemedik tekrar hapis kararı geldi. yani bugün bu yasa geçse bile bize özgürlük yok mu ?

    YanıtlaSil
  54. YASA BÖYLE TUZAKLARLA ÇIKSIN Kİ ODA ŞÜPHELİ BUGÜN GÖRÜŞÜLMESİ;
    BİZDE BÖYLE KENDİ KENDİMİZE OYNAYALIM;ONA TEŞEKKÜR BUNA RİCA.
    BİZDEN HİÇBİŞEY OLMAYACAĞINI ANLADIM.
    BU SON YAZIŞIM HERKESE ALLAAH YARDIM ETSİN

    YanıtlaSil
  55. Ergin Emelcan31 Ocak 2012 13:19

    bakalım bugün mhp gene karşı olaçakmı merak ediyorum o kadar dil döktüp onlara 4 gündür insansalar biraz durumumuzu anlamışlardır eğer mafya ile ilişkiler yoksa tabiki

    YanıtlaSil
  56. bilgiyide tam verelim sayın Kosovalı,arkadaşın demek istediği çekini ödeyemediği için icra kanallı verdiği taahüt.siz bir önceki yasadaki taahütten bahsediyosunuz.

    YanıtlaSil
  57. BİZİ YAKINDAN İLGİLENDİREN EV HACİZLERİ İLE İLGİLİ MADDELER VAR.
    PARA,MÜCEVHER,KIYMETLİ EVRAK,ANTİKA DIŞINDAKİ LÜZUMLU EV EŞYALARI (2 TANE İSE SADECE 1 İ HACİZ EDİLEBİLİYOR) HACİZ EDİLEMEYECEK.

    YanıtlaSil
  58. cek senet bereket mıllıyetcı hareket !!

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar bende bu güne kadar yazı yazmayıp siteyi izleyenlerdenim aranızda güzel bir dayanışma var ama tabiki moralınizi bozmak isteyenlerde var moralimizi yüksek tutalım inşallah bu yasa onaylanacak bizde çalışıp hem hayatımızı kuracağız hemde borcumuzu ödeyeceğiz

    YanıtlaSil
  60. 3.YARGI PAKETİ BU ŞEKLİ İLE YASALAŞIRSA. RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIKTAN SONRA, YENİ YASAYA GÖRE ESKİDEN HACZEDİLEN EŞYALARI GERİ TALEP ETME HAKKI DOĞACAKTIR.

    YanıtlaSil
  61. • 137 Sıra Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı. (1/538, 2/85, 2/119) (8 Madde)
    Not: 4. Madde üzerindeki görüşmelerden devam edilecektir.

    Hepimizin gözüaydın Ak Parti Meclis gündeminde şimdi yayımlandı

    YanıtlaSil
  62. Arkadaşım çeke verilen taahhütlr
    icra dairesine verilen haciz taahhüdünün bir benzerliği bir alakası yok
    anlata anlata yaza yaza klavyede harf bitti
    anlamamakta neden bu kadar direniyorsunuz
    5941 sayılı yasada Çeke verilen taahhüt infazın durdurulmasına ilişkindir
    yaptırımıda infazın kaldığı yerden devamıdır.

    YanıtlaSil
  63. nerde kardeşim öyle bir haber yok ben bulamadım

    YanıtlaSil
  64. ha işte ben bunu anlatmaya çalışıyordum işte. Herkes tutturmuş bir çek yasası peşine takılmış gidiyor. Zaten ilk 3 madde geçti.Asıl tehlike icraya verilen çek yada senede bağlı taahhütler.BEN DE BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM SİZLERE...

    YanıtlaSil
  65. YA CÜNEYT BEY , ÇEK BORCUNA BAĞLI VERİLEN TAAHHÜTLER VAR... BEN VERDİM MESELA BENİM GİBİ VEREN BİR ÇOK KİŞİ VAR. ASIL O N'OLACAK. HERKES ONU BİRBİRİNE KARIŞTIRDI. BAKIN HİÇBİR AVUKAT İCRA ANINDA VEYA SONRASINDA TAAHHÜD ALMADAN İSTER ÇEK OLSUN İSTER SENET YAKASINI BIRAKMAZ BORÇLUNUN.SORUNDA BU ZATENNN.

    YanıtlaSil
  66. :) naynı tasn aynı hamam olur ne değişecek..arkadaşlr yaınladılar..bu hapilik zülüm diyen adam cıktı hapisliği savundu daha ne olacak

    YanıtlaSil
  67. AĞZINA SAĞLIK KARDEŞ BEN BUNU DİYORUM İŞTE. ÇOĞU BORÇLU BUNU VERDİ VE NE YAPTIĞINDAN HABERDAR DEĞİL. ACI AMA GERÇEK...

    YanıtlaSil
  68. teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için de bu kadar sinir yapmanıza gerek yok :/ bilmediğimden sordum daha önce de bu siteyi bilmiodum, korkuyo insan ister istemez bişi çıkıcak die..

    YanıtlaSil
  69. BU YASA DEĞİŞİNCE İNFAZLARDA BİTECEK DAVALAR DÜŞECEK CHERY KARDEŞ VE AYNI DURUMDAKİ ARKADAŞLAR DA KURTULACAAAAK

    YanıtlaSil
  70. cüneyt arkadaşa katılıyorum....arkadaşr siteyi sıkı takip edin lütfen..yada yorumları okuyun...çek taahüdü sonucu aynı tutukluluğun devamı dır ..yasa çıkınca cekin tahüdü mahüdü ne varsa hapse gir-me-ye-cek.....bu soruya bin kez cevap verildi lütfenn...

    YanıtlaSil
  71. • Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu; bugün saat: 15:00’de başlayıp günlük programın bitimine kadar çalışacağından tüm Bakan ve Milletvekillerimizin programlarını Genel Kurul’da olacak şekilde yapmaları gerekmektedir.

    Ak parti meclis gündeminden yani çek yasası bugün mutlaka bitirilecek...hepinize sonsuz teşekkürler,artık gözümüz Cumhurbaşkanında...

    YanıtlaSil
  72. e-devlet şifresi alıp mahkemelerini takip edicen..işine gücüne bakıcan,borcunu ödeyecen....devlet online artık merak etme düşer hemen kararlar tc numarana...

    YanıtlaSil
  73. Sayın Cüneyt Bey,
    Ben konuya hakimim anlamadığım veya karıştırdığım için sormuyorum.Sadece sizin bu konularda bilginize ve tecrübenize güvendiğim için soruyorum.Şimdi çek borçlarımız için milletvekili,bakan,avukat bütün büyüklerimiz bizi destekleyen Anayasamıza göre Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz şeklinde konuyu zaten anayasaya aykırı bulduklarınıda dile getirmekteler.Şimdi benim sorum bizim çek yasamız tam olarak yasalaştıktan sonra bu bir örnek teşkil etmeyecekmidir?Yani taahütlerde bir sözleşmedir ve buda aynı şekilde değerlendirilmelidir şeklinde düşünmek sanırım çokta yanlış olmayacaktır.Bu konuda sizin düşünceniz nedir bunu öğrenmek istemiştim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  74. ya arkadaş herkes haklı olarak çek kanununa odaklanmış.Ama ilave dertler de var, borca ilişkin başka dertlerde var, yazıyoruz ama herkes çek kanunu mod'unda. Biri diğerinin dediğiyle ilgilenmiyor. Taahhüdü ihlal var.Mesela çeke bağlı taahhütler var. AHALİ ÇEK MAĞDURLARI BU PATLAK ÇEKLERE TAAHHÜD VEREENLERİNİZ VAR. 3 MADDE GEÇTİ MECLİSTEN. BİR KISMINIZ YIRTTI AMA DİĞER BİR KISMI İSE İCRA DAİRESİNE ÇEK YADA SENETTEN DOLAYI TAAHHÜT VERDİ. İŞTE O DURUM SAKAT. KANUNUN KALANI GEÇSE DE KURTARAMAYACAKSINIZ. Ben uyarayım 3. yargı paketi enaz bunun kadar önemli bu çek kanunun tamamı geçse de halen hapis cezasını alacaklar var içerinizde ciddi oranda....

    YanıtlaSil
  75. 88 maddee malum arama motoruna yaz 88 ide çıkıyor...

    YanıtlaSil
  76. AK PARTİ TBMM GÜNDEMİ




    AK PARTİ
    TBMM GRUP BAŞKANLIĞI
    TBMM GÜNDEMİ
    24. DÖNEM 2. YASAMA YILI


    58. BİRLEŞİM 31 Ocak 2012 Salı Saat: 15:00 – Bitimi

    TBMM GENEL KURUL NÖBETÇİLERİ

    BAŞKAN GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ
    Meral AKŞENER 1 – Nurettin CANİKLİ 2 – Mustafa ELİTAŞ 3 – Ayşe Nur BAHÇEKAPILI

    BAKANLAR
    Bekir BOZDAĞ Egemen BAĞIŞ Cevdet YILMAZ Ömer DİNÇER Binali YILDIRIM

    GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI
    Ahmet Edip UĞUR Reha DENEMEÇ Salih KAPUSUZ

    GRUP YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
    Mustafa ATAŞ Bülent TURAN Hüseyin ŞAHİN Nurdan ŞANLI Salih KOCA
    Mustafa Gökhan GÜLŞEN Yılmaz TUNÇ Tülay KAYNARCA Ramazan CAN

    GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR
    1) Bülent KUŞOĞLU CHP – Ankara Ankara’nın Spor ve Özelde Ankaragücü Kulübü’nün Sorunları.
    2) Ali UZUNIRMAK MHP – Aydın Futbol’un İçinde Bulunduğu Kaos.
    3) İsmail TAMER AK PARTİ – Kayseri Lepra Hastalığı.

    BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI
    • TBMM Başkanlık Tezkeresi (1 Adet – Bilgiye sunma)
    • Araştırma Önergeleri. (3 Adet)
    • Gensoru Önergesinin Okutulması.
    • BDP, MHP, CHP ve AK PARTİ Grup Önerileri.
    • İçtüzük 37: Ardahan Milletvekili Ensar ÖĞÜT’ün 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Birer Geçici Madde Eklenmesi İle İlgili Kanun Teklifi. (2/21)
    KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ
    • 137 Sıra Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı. (1/538, 2/85, 2/119) (8 Madde)
    Not: 4. Madde üzerindeki görüşmelerden devam edilecektir.
    DUYURULAR
    • Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu; bugün saat: 15:00’de başlayıp günlük programın bitimine kadar çalışacağından tüm Bakan ve Milletvekillerimizin programlarını Genel Kurul’da olacak şekilde yapmaları gerekmektedir.
    • Artvin Milletvekilimiz Sayın İsrafil KIŞLA İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesinde ameliyat olmuştur. Milletvekilimize ve ailesine acil şifalar temenni ediyoruz.
    • Ağrı Milletvekilimiz Mehmet Kerim YILDIZ’ın annesi 30.01.2012 tarihinde vefat etmiştir. Cenazesi 31.01.2012 tarihinde (bugün) Ağrı Merkez Sıtkiye Camiinde öğle namazına müteakiben Küpkıran Mezarlığında defnedilecektir. Milletvekilimize ve ailesine sabırlar temenni ediyoruz.
    • Ankara Milletvekilimiz Ahmet İYİMAYA 28.01.2012 tarihinde TOBB ETÜ Hastanesinde Anjiyo olmuştur. Halen aynı Hastanenin Yoğun Bakım Servisinde yatmaktadır. Milletvekilimize ve ailesine acil şifalar temenni ediyoruz.

    YanıtlaSil
  77. arkadaşlar merhaba bu gün bu yasaya yer verilmez çarşamba yada perşembeye kalır...C
    umhur başkanına takılmaz diye ümit ediyoruz tahmini süre ise bence 7 şubat salıya kadar tahliyeler başlar... Yetkililere mail atın uslüplü bir biçimde ha şunuda unutmayın bu yasa kendi çıkarlarınada çünkü yargının hızlanması lazım en kısa zamanda kurtulursunuz inşallah...

    YanıtlaSil
  78. meclishaber gov tr de gündem böyle yazıyor...


    TBMM'DE BUGÜN...

    MHP grubu saat 11.00'de, AK Parti grubu saat 11.15'de, BDP grubu saat 12.50'de, CHP grubu ise saat 13.30'da toplanacak. AKPM Türk Grubu Başkanı Nursuna Memecan saat 14.00'de basın toplantısı yapacak. Saat 15.00'de toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda, TBMM İçtüzüğünde değişiklik yapan teklif görüşülecek.

    YanıtlaSil
  79. Arkadaslar şükürler olsun ki 432 gunluk esaret bitti ve eşim cuma akşamı mserbest bırakıldı. Birkaç gundur siteye giremiyorum sizinle paylaşamadım sevincimi.

    YanıtlaSil
  80. arkadaşlar yorumlarda çek için verilen taahütler varsa onlar için 3. yargı paketini beklemeniz gerek diyenler var..biz daha önce taahüt verdik ama ödeyemedik tekrar hapis kararı geldi. yani bugün bu yasa geçse bile bize özgürlük yok mu ?
    SORUSUNU SORAN ARKADAŞIM KANALIYLA SESLENİYORUM.
    AYNEN ÖYLE ARKADAŞIM ÇOĞUNUZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ AMA DURUM CİDDİ. BU İŞİN 2 AYAĞI VAR. BUGÜN 1. AYAĞI BİTECEK. TAAHHÜD İHLALLERİ KALKMADIKÇA HAPİS BEKLİYOR HEPİMİZİ......

    YanıtlaSil
  81. ben mhp merkezini aradım anlattım dilklerimi söyledim inşallah onlar da olumlu olacaklar. çünkü aklın yolu birdir .

    YanıtlaSil
  82. aynen ülkücü diye geçinirler çek senet mafyacığının kralını yapıyorlar

    YanıtlaSil
  83. NASIL EMİNSİNİZ BU GÜN Kİ GÜNDEMİN BU OLACAĞINA UMARIM ÖYLE OLUR

    YanıtlaSil
  84. 3..yargı paketi tbmm ye sevkedildi..
    sevgili arkadaşlar bizler çek kanununda yapılacak değişiklikde destek olmak sırt sırta vermek ve dayanışmanın gücünü göstermek amacıyla canla başla yanınızda olduk aramızda kimimiz çek kimimiz icra kimimiz ise hem çek hem icra taahhüt mağdurları olanlar vardı,vardı diyorum çünkü son 15 gündür ısrarla dile getirilen 3..paket meclise gelmeden lütfen site olarak bunada el atalım çağrılarına nispeten kulak tıkandı,,birçok küskünler yığını oluştu,demekki biz gözardı ediliyoruz düşüncesi hasıl oldu,paket meclise sevk edildi ve yine bir borçtan dolayı yapılan sözleşme olan icra taahhütlerinden hapis cezasında bir değişiklik yok umarız olur ama görünen yok,ve bu suçolarak görünen eylemden dolayıda binlerce insan ya cezaevinde,yada kaçmakta çünkü verilen ceza 3 ay tazyik hapsi ile sınırlı kalmamakta katlana katlana eklene eklene keyfi hükümlerle yılları bulmakta..unutmayalımki icraya verilen taahhütler ödeyemediğimiz çek yüzünden gelinen hacizler sonucunda atılmış imzalardır..ve hala çek kanununda olan değişikliğe kitlenmiş haldeyiz,sanırım çok geç kalınacak,denetiminizden geçermi bilmiyorum ama bu sansür olayının kalkmasından yanayım site konuşa konuşa bu günlere geldi susturmak çözüm değildir çözüm: üretmektir,çalışmaktır,dayanışmaktır,bilmeyene öğretmektir..bugün ve yarının hayırlı haberleri getirmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  85. taner Bey
    Emsal olması kaçınılmaz
    Adalet Komisyonunda zaten hacizlere ilişkin ödeme taahhütlerinin ihlaline dair hapis cezalarını kaldıran görüş söz konusu, 3. reform paketi genel kurula geldiğinde bu cezalarında kaldırıldığına şahit olacağız şubat ayının ortalarına doğru

    YanıtlaSil
  86. SLM ARKADASLAR ESIM ADLI SICIL KAYDI ALMASI GEREK AMA HAKKINDA TAAHUDU IHLAL VAR.ORADA ALIRKEN SORUN CIKARMI

    YanıtlaSil
  87. bizden önce, verilen önerge ile aşağıdaki kanun gündeme alınacak.
    --------------
    BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

    1.- Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün; 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Birer Geçici Madde Eklenmesi İle İlgili Kanun Teklifinin (2/21) İçtüzüğün 37 nci Maddesine Göre Doğrudan Gündeme Alınmasına İlişkin Önergesi
    --------------------

    ilgili madde de bu:

    --------------------------
    MADDE 37– Tasarı veya tekliflerle kanun hükmünde kararnamelerin esas komisyonlara havale gününden itibaren en geç kırkbeş gün içinde sonuçlandırılması gerekir.

    Bu sürenin bitiminde, tasarı, teklif ve kanun hükmünde kararnamenin doğrudan Genel Kurul gündemine alınmasını Hükümet veya teklif sahipleri isteyebilirler. Bu istemler üzerine komisyon, Hükümet, teklif sahibi ve bir milletvekili beşer dakikayı geçmemek üzere söz alabilir. Genel Kurul işaret oyuyla karar verir.

    Süresi içinde komisyonda görüşülmeyen kanun hükmünde kararnameler, doğrudan Genel Kurul gündemine alınmak üzere Meclis Başkanlığınca Danışma Kuruluna götürülür.

    Başkanlıkça esas komisyon dışında, tali komisyonlara da havale edilmiş olan bir konu bu komisyonlarca on gün içinde sonuçlandırılır. Bu süre Başkanlıkça kısaltılabileceği gibi komisyonun müracaatı halinde en çok on gün daha uzatılabilir.

    YanıtlaSil
  88. İşallah herkes sıkıntılarından kurtulur.Cevap için teşekkürler.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  89. Sn. Levent bey,
    Anneniz hanfendiye acil şifalar dilerim allah onun gölgesini üstünüzden eksik etmesin.
    Çok çok geçmiş olsun, sizi saygıyla anıyorum herzaman bu zorlu süreci sizlerin sayesinde yanlız geçirmedim ve sizleri burda tanımaktan onur duydum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu acıları unutturucak başka acılar kederler yaşatmasın.

    Burada emeği geçen büyüklerimin ellerinden öpüyorum ve bütün kader arkadaşlarımı selamlıyorum.

    Gülcan GÜLMEZ

    YanıtlaSil
  90. kapsayana kadar vekillere hükümete acılarımızı anlatacağız

    YanıtlaSil
  91. 5941 sayılı yasada Çeke verilen taahhüt ise sorun yok ama çek borcu ve/veya senet borcu için hacze geldiler veya gelmeye kalktılar sizde bunun için taahhüt verdiyseniz (icra dairesinde olmak koşuluyla,aksihalde itiraz hakkınız var) bu günkü yasanın kapsamı dışında şubattaki paket içinde bekleniyor bilginize
    saygılar

    YanıtlaSil
  92. Sevgili abilerim ablalarım. Hepinize selamlar.
    Silivri cezaevi E-5 koğuşundan hepinize selam getirdim.
    Herkes heyecenlı ama çok stresli bir şekilde çıkacağı günü iple çekiyor..
    Site yönetimine ayrıca teşekkürlerini ilettiler..
    hepiniz sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  93. gözünüz aydın, eşimde 99 da 13 ay 3 gün yatmıştı çekten..Allah düşmanıma göstermesin bir daha...

    YanıtlaSil
  94. ŞUAN ÇOK AMA ÇOK MUTLU OLMALISINIZ, SANIRIM VERİLEN CEZA SÜRESİ DOLDUGU İÇİN SERBEST BIRAKILDI. İNŞALLAH DARISI TÜM ÇEK MAGDURLARINA VE AİLELERİNE

    YanıtlaSil
  95. Sayın Levent Gürkan öncelikle validenize acil şifalar dilerim.. Cüneyt Bey sizede şahsen yaptığımız telefon görüşmeleri ile beni yönlendirdiğiniz çok çok teşekkür ederim. Ben Çanakkaleliyim. Yasa için son saatlere girmişken belki çok yazıldı ama Babam bugün Çanakkale AKP milletvekillerinden biriyle görüştü..Bugünkü çek yasası görüşmeleriyle ilgili son durum bilgisi ve hal hatır ile biten görüşmeden sizlere aktarmak istediğim. " Abi bugün bu yasa bitecek, bitecek ama öyle bir sermaye grubuyla uğraştık ki anlatamam. Çok sıkıştırdılar bizi gerek şahsi, gerek partisel olarak.. Ama dayandık ve başardık..... " Bu vesile ile biz yazılarımızda gerek gecikmelerden, gerek Mecliste yapılan gereksiz konuşmalardan sıkılsakta teamüller böyle... Bu anlamda Yasa Resmi gazetede yayınlanıncaya kadar kendi içimizde bundan sonra borçlarımızı ödemek ve yeni bir iş kurmak adına bu topluluktan nasıl yardımlaşma çıkarı konuşmaktan başka birşey yazılıp yorumlanmaması bizim yararımızıdır. ve ben Hepimiz adına bu insani ayıbı, hukuksuzluğu görerek gerek önerge veren CHP milletvekillerine, bu önergeyi dikkate alıp kendi içinde değerlendirerek uluslararası yargı, ulusal yargı normlarında olmaması gerekenleri kaldıran ve hiç bir oy kaygısı taşımadan büyük bir güvenle tüm baskılara rağmen İktidar Partisi olarak gerekeni yapan ve yapmaya devam eden AKP milletvekillerine ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım, ailem ve bu sitede sesini duyuran duyuramayan binlerce zor durumdaki iş adamları adına TEŞEKKÜR EDERİM. Bizleri tekrar ekonomiye kazandırarak ne kadar doğru bir olgu içersinde olduklarını borçlarımızı ödeyip yaptığımız hatalardan arınmış olarak, iş adamı sıfatımızla karşılarına çıkmayı Yüce Rabbimin bize nasip etmesi dualarımla hepimize kolay gelsin.. Sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  96. kıymetli kardeşlerim ben çek sorunumu hallettiğim halde (darısı inşşşaaallah başınıza) sizlerinde özgürlüğünüze kavuştuğunuzu görene kadar rahatlıkla sevinemeyeceğim. bu yasa bugün inşallah tam olarak kabul edilecek ve sizlerde çalışarak borçlarınızdan kurtulacaksınız. inanin sizlerden her birinizin özgürlüğü için ben kendimmiş gibi sevinecegim. dualarım ve gönlüm sizlerle allah yolumuzu acık eder inşallah.

    YanıtlaSil
  97. Mustafahassoy31 Ocak 2012 13:57

    HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM ARKADAŞLAR..GÜRKAN KARDEŞ ANNEN HEPİMİZİN ANNESİ...TEZ ŞİFA BULUR İNŞALLAH.......KAZAKÇI

    YanıtlaSil
  98. Egebarlas201131 Ocak 2012 14:00

    nasılki icra dairesene verilen taahüt için tazyik hapsi varsa çekte taahüt içinde vardı ancak nasılki icra dairesine borcunuzu öderseniz ortada hapse konu birşey kalmıyordu şimdide aynı şekilde bu yasa ile birlikte çek konusu hapis olmaktan çıkacak ve tazyik hapsi uygulanmaycak taahhütünüz olsa bile... çünkü sizin tahhütünüz 2009 daki yasaya göre yapıldı. icra dairesine yapılan taahüten farklıdır. ortada hapse konu şey kalmıyor..

    YanıtlaSil
  99. GÖZÜN AYDIN RIDVAN KARDEŞ DARISI EŞ YOLU BEKLEYEN HERKESE

    YanıtlaSil
  100. GELİYORUZ AYAK SESLERİMİZLE GÜMBÜR GÜMBÜR EVLERİMİZE ÇOCULARIMIZA AİLEMİZE DÜNYAMIZA GERÇEK TÜRKİYEMİZE OLMAZ DEDİLER ÜSTÜMÜZE GELDİLER İMKANSIZI BAŞARDIK HERKEZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER....

    YanıtlaSil
  101. sonuna kadar yazdıklarınıza katılıyorum.çek konusunu hallettik ama diğer sıkıntısı olan arkadaşlar içinde mücadeleye devam etmeliyiz.bende taahüdü ihlal konusunda sıkıntı yaşıyorum ama benim zaman aşımına bir ay zamanım kaldı ama herkes aynı durumda değil çekte hapis kararı kalkıp çek borcu için taahüt verenlerin hapis yatması hiç adil olmayacaktır.bunun mücadelesinide hep beraber burda sürdürmeliyiz.

    YanıtlaSil
  102. ÇOK SEVİNDİM ARKADAŞIM DARISI BİZİM BAŞIMIZA OLUR İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  103. ARKADAŞLAR BUGÜN BİLDİĞİNİZ GİBİ MECLİS 15.00 - 20.00 ARASINDA TOPLAM 5 SAAT MESAİ YAPACAKTIR ....

    BUGÜNKÜ GÜNDEMDE ;

    GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

    1) Bülent KUŞOĞLU CHP – Ankara Ankara’nın Spor ve Özelde Ankaragücü Kulübü’nün Sorunları.

    2) Ali UZUNIRMAK MHP – Aydın Futbol’un İçinde Bulunduğu Kaos.

    3) İsmail TAMER AK PARTİ – Kayseri Lepra Hastalığı.



    • TBMM Başkanlık Tezkeresi (1 Adet – Bilgiye sunma)

    BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

    1.- Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün; 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Birer Geçici Madde Eklenmesi İle İlgili Kanun Teklifinin (2/21) İçtüzüğün 37 nci Maddesine Göre Doğrudan Gündeme Alınmasına İlişkin Önergesi

    BU ÖNERGE İÇİN HER PARTİNİN SÖZ HAKKI BULUNMAKTADIR...



    SONRA AYRICA 1 SAAT SÜRE İLE SÖZLÜ SORULAR GÖRÜŞÜLECEK....


    BU İŞLEMLER TAMAMLANDIKTAN SONRA KALAN VAKİTTE ÇEK KANUNUNA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİLECEK.

    YANİ EĞER 1 ÖNERGE İLE ÇEK KANUNU BİTENE KADAR BUGÜN ÇALIŞALIM DEMEZLERSE YASANIN GÖRÜŞÜLMESİ YETİŞMEYEBİLİR YA DA YARINA KALABİLİR... ( İŞALLAH YETİŞİR VE BİTER)
    AMA EN GEÇ YARIN BU İŞ BİTMİŞ OLUR....

    BEKLENTİLERİNİZİ BU BİLGİLER IŞIĞINDA OLUŞTURMAKTA FAYDA VARDIR...

    YanıtlaSil
  104. Merhaba,

    TBMM tv de tiyatro başladı.Bilgilerinize...

    YanıtlaSil
  105. hemen çıkar sakın yeltenmeyin

    YanıtlaSil
  106. cıkar ve anında tutuklarlar basıma geldı

    YanıtlaSil
  107. KAYIP YILLAR31 Ocak 2012 14:11

    gözün aydın arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  108. sonuna kadar katılıyorum çünkü sonçta hepsi borcundan özgürlüğünün alınması bugün dile inşallah getirilir

    YanıtlaSil
  109. arkadaşlar son dakika kanuna eklenen dolandırıcılık hakkında bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  110. arkadaşlar son dakika kanuna eklenen dolandırıcılık maddesi hakkında bilgisi olan var mı

    YanıtlaSil
  111. ÇOK DEĞERLİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIM

    HEPİMİZİN BEKLEDİĞİ GÜN GELDİ İNŞALLAH BU YASA
    BU GÜN GEÇECEK VE CEZAEVİNNDE OLAN ARKADAŞLARIMIZ
    ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK BURADA EMEĞİ GEÇEN
    HERKESE SAYGILARIMI SUNARIM

    ÖZGÜRLÜK ÖZGÜRLÜK ÖZGÜRLÜK ÖZGÜRLÜK

    YanıtlaSil
  112. inşallah tüm borçtan hapislikler kalkar ,ya insan gerçekten borcunu hapiste ödeyemez bunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir ya ,

    YanıtlaSil
  113. haberturk acın arkadaslar

    YanıtlaSil
  114. habertürkü açın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  115. syn. lenent bey sitede yorumlaradan baktıgımda annenizin hasta oldugundan bahsetmiş arkadaşlar. annenize acil şifalar dilerim. saygılarımla...

    YanıtlaSil
  116. haber türk

    YanıtlaSil
  117. SN ÖZGÜRLÜK ADINA ABİLERİMİZ ARKADAŞLARIMIZ KÜÇÜKLERİMİZ ABLALARIMIZ BUGÜN İNŞALLAH GÖZYAŞIMIZ MUTLULUKTAN AKICAK BU SEFER ...AMA SİTEDE BAZI ARKADAŞLARIMIZ İNADINA AYNI SORUYU DEFALARCA USANMADAN SORUYOR SN CÜNEYİT ABİNİNDE DEDİGİ GİBİ KILAVYEDE HARF BİTTİ LEVEN ABİNİN GIRTLAGINDA TÜYBİTTİ BELKİ FARKETMİŞİNİZDİR SONUNDA BENDE YAZARKEN YANLIŞ KELİMELER KARIŞIYOR BENİMDE 4KILAVYEYİN TUŞLARINI YEDİM ...O ARKADAŞLARA DUYRULUR ...SİZİGİDİ YEREMEZ ASKERLER SİZİ

    YanıtlaSil
  118. o gün bu gün olacak inşallah. allahın izniyle bu iş bitecek bugun

    YanıtlaSil
  119. Sultan abla Haber Türk'te çek kanunu tartışıyor karşısına bir de bir denyo çıkarmışlar alacaklı

    YanıtlaSil
  120. yinede anlamayan olursa
    anlamaözürlü.com sitesine yada
    benanlamam.com.tr

    YanıtlaSil
  121. TAAHHÜTMAĞDURU31 Ocak 2012 14:38

    çok haklısınız da bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma olmadığı gibi olacağı yönünde pek ihtimal de yok, adalet bakanına mecliste bu soru defalarca srulmasına rağmen, hep kaçamak yanıtlar verdi, çünki bankalar bu cezanın kalkmasından yana değil

    YanıtlaSil
  122. Sultan Aygün ve bir alacaklı şahıs az evvel habertürk'te canlı yayındaydılar.Maalesef sonuna yetiştim...seyredininiz var mı?

    YanıtlaSil
  123. Gözünüzaydın Allah birdaha ayırmasın...

    YanıtlaSil
  124. selam arkadaşlar kaldığımız yerden devam..inşallah bugün bu iş bitecek..oylamada görüşmeler sonunda yapılır zaten gecer...izleyelim bakalım

    YanıtlaSil
  125. meclis tv izlemek için link verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  126. ARKADAŞLAR İŞİN SONUNA GELMİŞİZ NERDEYSE YASA OYLANACAK..BİZ HALA HABERTÜRKTEKİ TARTIŞMAYI TAKİP ETMEKLE MEŞGULUZ BIRAKALIM ARTIK BU TAKİPLERİ..BAKALIM MECLİS TV DE NE CIKACAK..

    YanıtlaSil
  127. magdur2001/nil31 Ocak 2012 14:47

    habertürk tv de haber programında 1 borçlu ve 1 alacaklı konuk edip çek yasasını tartıştılar bizleri sultan hnm temsil ettı alacaklı arkadaş çok tepkılıydi kesinlıkle yasa çıkmasın şimdi hapis kalkmasın 2 -3 yıl sonra çıksın dedi sultan hnm da elınden geldiğince hapis cezasının nekadar yanlış olduğunu anlatmya çalışp hükümete teşekkür ettı.yasadan memnunuz borcumuzu ödemek istiyoruz dedi enson sigorta sistemi şart diyerek alaacaklı kapattı programı.

    YanıtlaSil
  128. Ersen tekirdağ31 Ocak 2012 14:49

    televizyona çek mağdurları adına çıkan arkadaşlar ağzınıza sağlık ama biraz daha açıklayıcı ve net konuşun bizler geçmişte çok güçlü insanlardık geçici bir dönem yaşıyoruz acılardan ders çıkardık daha güçlü olacağız az kaldı dakikalar sonra YAŞASIN ÖZGÜRLÜK diye haykıralım işallah saygılarımla"habertürk tv bir alacaklı bir borçlu konuşturuldu 15*40 da

    YanıtlaSil
  129. http://www.haberturk.com/yazarlar/yavuz-semerci/711279-cek-riskleriyle-kabul-edilir

    harika bir yazi okuyun derim

    YanıtlaSil
  130. Ya bu alacaklilar hep ayni kafada olmak zorundalar mi bunlari anlamak mumkun degil.insani gercekten sinir ediyorlar.Selenteks in sahibiymis cikan,belli nasil is sahibi oldugu...konusmayi bile beceremiyor..zaten koyunde hayvanini satan tekstilci olmus memleket de malesef.

    YanıtlaSil
  131. gerek yok kardesim
    onlar evet dese neolur hayir dese ne olur
    gene 4 saat
    dir dir dir konusacaklar
    bosverin
    bugun ozgurluk gunumuz
    kimse buna engel olamazzzzz
    keyifle izleyin
    biz o maci 3-1 aldik
    bitti

    YanıtlaSil
  132. Leyladurmaz3831 Ocak 2012 14:56

    İki saat önce eşimi aldılar. Allahım bu ne zulüm

    YanıtlaSil
  133. Gözünüz aydın Allah bir daha ayırmasın....Darısı Bizlerin başına inş..

    YanıtlaSil
  134. gec gelen adalet31 Ocak 2012 14:56

    bugun butun acılar özlemler biter eşler eşlerine çocuklar babalarına kavusur insalh

    YanıtlaSil
  135. HAYDİ TBMM SON DAKİKALAR SAATİMİZ GELDİ

    YanıtlaSil
  136. KIZMA YOK KIZMA YOK BİZLER KARDEŞİZ KADER ARKADAŞIYIZ DESTEK VAR DESTEK VAR ALLAHA EMANET

    YanıtlaSil
  137. çok haklısın abii çek bugün tamamen bitiyor şimdi sıra diğer sıkıntılarımızda hep beraberiz inş..

    YanıtlaSil
  138. ben sitede yazan yazmayan izleyen tüm dostları ahde vefaya davet ediyorum sedat abinin deyimiyle..

    YanıtlaSil
  139. Olmadi_ama_olucak@mynet.com31 Ocak 2012 15:00

    neden aldılar çektenmi

    YanıtlaSil
  140. İFADE İÇİN OLABİLİR İNŞAALLAH ÖYLE İSE BİRİKİ SAAT SONRA DÖNER YUVASINA

    YanıtlaSil
  141. açıldı meclis hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  142. 1 dk da nekadar teşekkür edilebilirse etti sultan abla sağolsun..

    YanıtlaSil
  143. KAYIP YILLAR31 Ocak 2012 15:04

    haydi arkadaşlar
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ALLAH IN İZNİYLE BAŞLADI
    MÜJDELER OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  144. meclis tv linkini paylaşabilir misiniz? netten seyredebileceğim yardımcı olursanız sevinirim ...

    YanıtlaSil
  145. geçmiş olsun...İnşaallah bir kaç güne dönecektir...

    YanıtlaSil
  146. İNŞALLAH BUGÜN O BOYNU BÜKÜK ÇOCUKLAR ANALARINA BABALARINA KAVUŞUR O ANALAR BABALARDA ÇIKIP GURURLA BORÇLARINI ÖDER .
    RABBİM HEPİMİZİ BUGÜN SEVİNDİRİR İNŞALLAH

    İYİ MUTLU BİR GÜN GEÇİRMEK DİLEĞİYLE
    DERT ORTAKLARIM...

    YanıtlaSil
  147. NERDEN ALINDI HANGİ KARAKOL İSİM SOYİSİM VERİR SENİZ BİLGİ ALMAYA ÇALIŞALIM

    YanıtlaSil
  148. sabır taşı31 Ocak 2012 15:07

    hakkımızda hayırlısı işallah bu siteyi yıkarız bu gün sevincimizle , herkese selam lar

    YanıtlaSil
  149. HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI...
    ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

    YanıtlaSil
  150. Ey açıcı Rabbim,önümü aç,önümdeki engelleri kaldır.

    Ey darlıkları gideren Halikim darlıkları gider.

    Ey sebebleri yaratan rabbim bir sebeb yarat.

    Ey kolaylıkları meydana getiren Rabbim önümü aç,

    Çünkü darlıkları gidermek sendendir.

    Ey rızık kapılarının açıcısı her şeyi bilen,

    Ancak sana ibadet eder,ancak senden yardım isterim.

    Rabbim göğsümü genişlet,işimi kolaylaştır.

    Dilimdeki düğümü çözki dediğimi anlasınlar.

    AMİN..AMİN...AMİN...

    YanıtlaSil
  151. Turanturan5031 Ocak 2012 15:08

    CNN HABER 13.00
    ÇEK YASASI BİTİRİLİNCEYE KADAR MECLİS ÇALIŞACAK

    YanıtlaSil
  152. DİREK TBMM TV YAZIN AÇILACAK

    YanıtlaSil
  153. Sivashalimobilya31 Ocak 2012 15:09

    allah yadımcın olsun

    YanıtlaSil
  154. Allah yardım etsin.... kısa sürede döner inşaallah....

    YanıtlaSil
  155. LEPRA HASTALIĞI
    ilk defa duydum... tbmm izlemenin faydaları:))

    YanıtlaSil
  156. sabrın sonu31 Ocak 2012 15:14

    sevgili mehmed kardeşim okudum ağzına sağlık doğruya ne denir hremşerim 3461

    YanıtlaSil
  157. adaletisteriz31 Ocak 2012 15:14

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞIMIZDA BİZLERE DESTEK OLANLARA, EN KÜÇÜK KATKIDA BULUNANLARA, MAZLUMUN YANINDA YER ALANLARA

    SELAM OLSUN.

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN

    YanıtlaSil
  158. Geçmiş olsun inşallah bugün bu zulüm bitecek biraz sabırlı olun .
    Herkese hayırlı olur inşallah milletvekillerinin gündem dışıları biterse

    YanıtlaSil
  159. buradan izmit c tipi kapalı ceza infaz kurumunda bulunan babama sesleniyorum;

    Özgürlük için az kaldı babam. Biraz daha sabret, sen ve ben sırt sırta verip büyük bir güç oluşturucaz. Allah'ın izniyle borçlarımızıda aslanlar gibi ödeyecez. Orası sana ve sen gibilere yakışmıyor...

    Allah herkesi sevdiklerine kavuşturması dileğiyle,
    Hepimizin gazası mübarek olsun, Herkese saygılar

    YanıtlaSil
  160. DERTLİ ANNE31 Ocak 2012 15:15

    ALLAHIM HADİ HAYIRLI HABERLER İNŞALLAH BU GÜN ÇOK GÜZEL BİTERR

    YanıtlaSil
  161. mecliste onaylanacak cumhurbaskanı onaylayacak resmi gazetede yayınlanacak 1 hafta daha sıkıntı devam edecek

    YanıtlaSil
  162. inanamıyorum günler sonra yorumum cıkmış:))

    YanıtlaSil
  163. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİİİİİİİİİİM.

    YanıtlaSil
  164. Bende taahütten dolayı kacak durumdayım ve belirsizlik cok kötü.Dün televizyonda Basbakan 5 yıla kadar olan cezaları kapsayan bir konusma yaptı diye duydum ama dinlemedigim için yorum yapmak istemiyorum.Bilen varsa bunun ne anlama geldiğini paylaşalım,bir sürü insan biliyorum benimle aynı durumda.Bu pakette yoksada sesimi duyurmalıyız,hepimiz avukatların baskılarıyla,bile bile bu imzaları attık icra dairelerinde. Rabbim tüm sıkıntılarımıza çare olacak çözümleri nasip eder inşallah ,her an tetikte olmak,acaba ile yaşamak cok zor.Sesimi duyuramassak korkarım taahhüd verenler hapis baskısıyla yaşamaya devam edecekler,lütfen bu konuyu daha cok gündemde tutalım..

    YanıtlaSil
  165. BU DEĞERLİ ARKADAŞLARA DİĞER ZAMANLAR KONUŞMA İZNİ Mİ VERİLMİYOR YOKSA KONUŞMAK İÇİN ÇEK YASASI NIMI BEKLEMİŞLER ACEBA

    DUYAN GELMİŞ HAYRET

    YanıtlaSil
  166. ABİ ÖZLEMİŞİK SENİ YA ANNENİZİ İYİ HABERLERİNİ DE ALDIK ÇOK ŞÜKÜR MUTLU OLDUK BUGÜNDE BAYRAM YAPICAZ İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  167. PARDON ÖZÜR
    TÜRKAN SAYLANI SAYGIYLA ANIYORUM

    YanıtlaSil
  168. niyaz................niyaz...31 Ocak 2012 15:23

    YAZMAYAYIM DEDİM DEDİM....................

    ADAM NEDEN BAHSEDİYOR YA BUNLAR MECLİS DE KONUŞULACAK ŞEY DEĞİL BE KARDEŞİM

    İNSANLARIN SANİYELERİ ÖNEMLİİ CEZAEVİNDE IZDIRAP ÇEKİYORLAR BİZ BU BURDA KAFAYI YEMİŞ DURUMDA

    YAZILAR OLSUN BU KADAR DUYARSIZLIK OLURMU YA BU İNSANLARA İSYAN ETMEMEK ELDE DEĞİL.................

    BAL GİBİ BİLİYORLAR Kİ BİNLERCE İNSANI İLGİLENDİREN ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZGÜRLÜK LE İLGİLİ AİLELERLE İLGİLİ HASTALIĞINA DA ŞİKELİ RANTÇI SPORUNA NE BU YA.......

    ARKADAŞLAR TANIDIĞINIZ MİLLET VEKİLLERİNE DEYİN ÖNCELİK VERİN CEZAEVİNDE BİNLERCE İNSAN SİZE ELİNİZE BAKIYOR.....DİYE.....

    SAYGILARIMLA.......

    YanıtlaSil
  169. Cüzzam, Mycobacterium leprae

    YanıtlaSil
  170. misafir 441 in kardeşi31 Ocak 2012 15:25

    misafir 441... hiç merak etme, yasa çıkarmazsa biz çıkarıcaz babamı ordan. güzel günler bizi bekliyor güzel kardeşim. inşallah bu cuma son görüş günümüz olacak...

    YanıtlaSil
  171. Selam bende sivaslıyım Sizdemi mağdursunuz?

    YanıtlaSil
  172. Bugün meclis gereksiz konuşmalarla yine saatleri yemezde,kanun görüşmelerini ve oylamasını bitirir inşallah...

    YanıtlaSil
  173. meclis tv yayını yokmu ? ben izleyemiyorum .izleyenler arada bilgi versin.

    YanıtlaSil
  174. T.Ş.K ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  175. EMail: admin@cekmagdurlari.com GSM: .......
    0(506)5637219 Cuneyt

    nereden aldılar kesinleşmişmiydi kararı leyla hanım açıklayıcı biligi verinde yardımcı olmaya çalışalım...yada admini arayın cüneyt bey yol gösterecektir. size

    YanıtlaSil
  176. zaten şuanda umut 5 yıla kadar olan cezalar maddesinde,yoksa leyhte bir madde gözükmüyor...eğer burada ve her platformda bu savaşa devam ederseniz bir adımda bu konuda atılması için elimizden geleni yaparız yeterki terkedenlerden olmayın...ve dip not:sakın olaki yakalanmayın çünki 3 ayla sıyrılamazsınız bu durumdan aman dikkat en az 2,5yıl..

    YanıtlaSil
  177. benım 48 cek kullandım 26 tanesını topladım dısarıdakı ceklerıde tpolamaya calısıyorum ancak ben vekaletım olmadıgı halde esimin ceklerıne imza attım acaba ben simdi dolandırıcılıktan mı yargılanıcam yardımcı olabılecek varmı

    YanıtlaSil
  178. BİZ CAN DERDİRDEYİZ BUNLARIN MECLİSDE KONUŞTUKLARINA BAKIN.ALTIN GÜNÜNE DÖNDÜRECEKLER MECLİSİ...

    YanıtlaSil
  179. ARKADAŞLAR
    BUGÜN İSTANBUL 14 SULH CEZA MAHKEMESİNDE DURUŞMAM VARDI
    BEN YURT DIŞINDA OLDUĞUMDAN EŞİM KALEMİ ARAMIŞ VE EŞİME KARAR HENÜZ ONAYLANMAMIŞ AMA BERAAT VERİLDİĞİ SÖYLENMİŞ KALEM YALAN SÖYLEMEZ DEĞİLMİİ?

    YanıtlaSil
  180. Hepinize herkese teşekkur ederim. Allah razı olsun iyi dilekleriniz için..

    YanıtlaSil
  181. semih sağır31 Ocak 2012 15:41

    SABIRLI OLMALIYIZ

    YanıtlaSil
  182. BABASI CEZAEVLERİNDE YATAN HER ÇOCUGUN HİSSSETTİKLERİ AYNI ŞEYLER. BENDE BUGÜN BABAMLA TELEFON GÖRÜŞÜMDE KONUŞTUGUMUZDA HAFTAYA İZNE ÇIKIYORUM AÇIK GÖRÜŞE GELİYORUM DEDİM İNŞALLAH SON AÇIK GÖRÜŞÜMÜZ OLUR ÇIKARSINDA DİYE KONUŞUYORUM KAÇ SALI GEÇTİ BU HAFTA ÖBÜR HAFTA İNŞALLAH DİYE DİYE TEK DİLEĞİM 10 ŞUBATA KADAR BABAMIN ÇIKMIŞ OLMASI AMA BÖYLE ERTELENE ERTELENE UZATA UZATA BU ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR ARTIK ÇOK ZORLUYORLAR

    YanıtlaSil
  183. sayın turan,

    bu kesin mi?

    YanıtlaSil
  184. cengiz karat31 Ocak 2012 15:42

    Yapmayın yaaa. Allah yardımcınız olsun neyse bişi kalmadı artık. Az daha sabır.

    YanıtlaSil
  185. bende burdan yıllardır kaçak yaşayan cezaevine girip çıkmış fedakar annem için yazıyorum.canım annem bugün çileler bitecek inş.

    YanıtlaSil
  186. cengiz karat31 Ocak 2012 15:43

    İnfaz almıştır. Karakol o işe bakmaz.

    YanıtlaSil
  187. "BAZEN SEVDİKLERİMİZE ZARAR VERMEMENİN EN İYİ YOLU,ONLARDAN UZAK DURMAKTIR. HER VAZGEÇİŞ SEVGİSİZLİKTEN DEGİL,BAZEN ÇARESİZLİKTENDİR"

    ALLAH, BUNDAN SONRA KİMSEYİ SEVDİKLERİNDEN VE DOSTLARINDAN AYIRMASIN...

    YanıtlaSil
  188. Allahhhhhhhhhh futbolunuzunda sizin gibi düşüncesizlerinde rahatlığınızında bel........sını versin kahrolun millet kan ağlıyor şunlara bakın neyle uğraşıyorlar

    YanıtlaSil
  189. bende burdan yıllardır kaçak yaşayan ve cezaevinin soğuk duvarlarıda yaşamış fedakar annem için yazıyorum

    YanıtlaSil
  190. niyaz................niyaz...31 Ocak 2012 15:47

    İSYAN EDİYORUM OY PEŞİNE DÜŞMÜŞ HEPSİ POPİLİZM UĞRUNA ZAMANI BİZİM ALEHİMİZE BOŞU BOŞUNA HARCIYORLAR..........................................

    BİR ALLAHIN KULU ÇIKIPTA NE YAPIYORSUNUZ DEMİYOR

    YanıtlaSil
  191. Handsome_lover31 Ocak 2012 15:48

    şimdi bizim konu geldi arkadaşlar.. sakin bir şekilde izleyelim :)

    YanıtlaSil
  192. LojistikçiHakan31 Ocak 2012 15:49

    Haydi Bismillah

    YanıtlaSil
  193. lepra frengi hastalığıdır cinsel yollarla bulaşan bir hastalıktır

    YanıtlaSil
  194. biz de yeni bir hastalığa yakalanacağız adı da sabırkolik

    YanıtlaSil