Çek Yasası Adalet Komisyonu Raporu

Yeni çek kanunu
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/538)” 6/1/2012 tarihinde, “Ankara
Milletvekili Sinan AYGÜN’ün; 5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
Teklifi (2/85)” 1/10/2011 tarihinde ve “”Mersin Milletvekili Ali Rıza ÖZTÜRK’ün; 5941 Sayılı Çek
Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/119)” 10/11/2011 tarihinde Komisyonumuza
havale edilmiştir.
Tasarı ve Teklifler, Komisyonumuzun 12/1/2012 tarihli 6 ncı toplantısında Ankara Milletvekili Ahmet İYİMAYA Başkanlığında, Hükümeti temsilen Adalet Bakanı Sadullah ERGİN ile Adalet Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu temsilcileri ile Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet ÖZGENÇ’in katılımlarıyla görüşülmüştür. Tasarı ve Teklifler, birbirleri ile ilgili olduklarından Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 35 inci maddesi uyarınca, Tasarı esas alınmak suretiyle birleştirilmiştir. Komisyon görüşmelerinin tamamı tutanağa bağlanmıştır.

Gerek Tasarının gerekse Tekliflerin temel amacının, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi
yapılmasına sebebiyet verenler hakkında adlî para cezasına hükmolunması nedeniyle meydana gelen
mağduriyetlerin giderilmesi ve ilgili hükmün Anayasanın 38 inci maddesinin sekizinci fıkrası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 Numaralı Protokolün 1 inci maddesi ile uyumlaştırılması olduğu gözlemlenmektedir.

Bu bağlamda 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanunundaki kanunî ibraz süresi içinde, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında hamilin şikâyeti üzerine her bir çekle ilgili olarak binbeşyüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağına dair hükmün belli yönlerden irdelenmesi gerekir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 Numaralı Protokolün 1 inci maddesinde de “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirmemiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.” hükmü yer almaktadır. Söz konusu Protokolün onaylanması, 23/2/1994 tarihli ve 3975 sayılı Kanun ile uygun bulunmuştur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 numaralı Protokoldeki hüküm 3/10/2001 tarihli ve 4709 sayılı Kanun ile anayasal norm hâline getirilmiştir.

Anayasanın 38 inci maddesinin sekizinci fıkrasında “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir
yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.” hükmü yer almaktadır.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, 4/6/2003 tarihli ve 4868 sayılı Kanun ile onaylanması uygun bulunan
Medenî ve Siyasî Haklara İlişkin Sözleşmenin 11 inci maddesinde de “ Hiç kimse, salt bir sözleşme yükümlülüğünü yerine getiremediği gerekçesiyle özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.” hükmü yer almaktadır. Dolayısıyla artık bu Anayasal norm karşısında bazı kanun hükümlerinin, bu norm ile uyumlaştırılması gerekir. Bunlardan biri de 5941 sayılı Kanundaki karşılıksız işlemin yapılmasına sebebiyet verilmesi hâlinde adlî para cezasına hükmolunacağına dair hükümdür.

Kaldı ki, Ek 4 numaralı Protokol hükmü, anayasal norm hâline getirilmeseydi dahi, usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası antlaşmalarla kanunlarının aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda uluslararası antlaşma hükümleri esas alınacağından (Anayasa m.90/5), sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle özgürlüğü bağlayıcı ceza verilemeyecekti. Anayasanın 38 inci maddesinin sekizinci fıkrası ve diğer uluslararası sözleşme hükümleri, doğrudan veya dolaylı olarak hürriyeti bağlayıcı ceza verilmemesi yükümlülüklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Özel borç ilişkilerindeki edimlerin yerine getirilmemesine bağlanan yaptırım seçeneklerindeki küresel hukuk eğilimi, özgürlüklerden yoksun kılma kategorisinin terk edilmesi yönündedir. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi farklı bir yorum (Anayasa Mahkemesi 17/3/2011 T, 2010/6 E, 2011/54 K) benimsemişse de, çekin özel borçlar kategorisinde olduğu konusunda hukuken bir duraksama yoktur. Zira dayanağını oluşturduğu temel ilişkiyle hukuki bağı koparılmış (illiyetten mücerret) kambiyo senedi olan çek, mahiyeti itibariyle bir özel hukuk borcunu tecessüm ettirir. Bu kapsamda Türkiye’nin gerek Anayasanın 90 ıncı maddesi gerekse ilgili uluslararası sözleşmeler bağlamında karşılıksız çeklerle ilgili olarak hapis cezasını sürdürebilme imkânı kalmamıştır. Ayrıca, Yasama Organının bazı fiilleri suç olmaktan çıkarmakta kimi başka olguları ve değişimleri göz önünde bulundurabileceği de unutulmamalıdır.

Sonuç olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin tasarı ve teklifleri norma dönüştürürken kullandığı yetki, temeli ve sınırları Anayasanın 38 inci maddesinde düzenlenen suç-ceza kurma ile kurulan suç ve cezaların yürürlükten kaldırma iktidarına ilişkindir. Özgürlüğün en ağır kısıtlanma biçimi olan suç ve ceza alanı, gelişim ve değişim değerleri göz önünde bulundurularak karşılıksız çekler açısından yeniden özgürlük alanına döndürülmektedir. Türk Ceza Kanununun 45 inci maddesinde suç karşılığında uygulanan cezalar, hapis cezası ve adlî para cezası olmak üzere iki kategori altında belirlenmiş olduğundan, 5941 sayılı Kanundaki her bir çekle ilgili olarak binbeşyüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağına dair hüküm doğrudan bir hürriyeti bağlayıcı ceza öngörmemektedir. Ancak çek hakkında karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren keşidecilerin bu işleme sebebiyet vermelerinin ana nedeni, malî durumlarının ödemeye imkân vermemesidir. Dolayısıyla zaten malî durumu uygun olmayan bir kimse hakkında adlî para cezasına hükmolunmasının hayatın olağan akışında pratik bir faydası olmamakta ve adlî para cezası Türk Ceza Kanununun 52 nci maddesi uyarınca hapis cezasına dönüştürülmektedir.

Çek hamillerinin korunması için hapis cezası veya adlî para cezasının gerekliliğine dair iddialar, bu nedenle kabul edilebilir olmadığı gibi, bu suçtan dolayı takip dosyası sayısında herhangi bir azalma olmaması ve tahsil miktarında da kayda değer bir artış görülmemesi de bu sonucu doğrular niteliktedir. Her ne kadar Türk hukukunda çekin kamu güvenliğini haiz bir kıymetli evrak olduğu, buna bağlı olarak çek hamillerinin korunmasına yönelik tedbirlerin alınması gerektiği ileri sürülmüşse de bütün emre ve hamile yazılı senetler kamu güvenliğini haizdir. Bu nedenle kamu güvenliliğine haiz olan bono, poliçe ve diğer kıymetli evraklar açısından güvenilirliklerinin sağlanması amacıyla hürriyeti bağlayıcı ceza veya adlî para cezası öngörülmemişken, çekler açısından böyle bir ayrıcalık tanınmasına gerek yoktur. Kaldı ki çeke itibar kazandırmanın ve çeki güvenilir bir ödeme aracı haline getirmenin yolu, karşılıksız çek keşide edenler için hapis veya adlî para cezası yaptırımlarının öngörülmesi de değildir. Bu itibar ve güvenilirlik, ancak çek defterlerinin ekonomik durumu itibarıyla onu kullanmaya ehil olanlara verilmesi durumunda gerçekleştirilebilir. Dolayısıyla çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağıyla, ekonomik durumu itibarıyla çek kullanmaya ehil olmayanların çek kullanabilmelerinin yolu kapatılmış olmaktadır.

19/3/1985 tarihli ve 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması
Hakkında Kanun yürürlükte bulunduğu süre içerisinde Türkiye’deki ticari hayatın gerekleri açısından hürriyeti bağlayıcı ceza öngörmüştür ve yürürlükte bulunduğu dönem koşulları göz önünde bulundurulduğunda, bu durum kabul edilebilirdir. 5941 sayılı Kanundaki adlî para cezasına hükmolunacağına dair hüküm ise Tasarı ile öngörülen düzenlemeye bir geçiş sürecidir. Günümüz ticari hayatının gerekleri göz önüne alındığında gerek hürriyeti bağlayıcı ceza gerekse adlî para cezası ile çek açısından bir koruma öngörülmesine gerek yoktur. Zira günümüzde yaygın olan anlayış iktisadî suçlara iktisadî cezalar verilmesidir. Kaldı ki, çek hamilleri tamamen korunmadan yoksun da bırakılmamaktadır.

Şöyle ki, üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılması hâlinde, hamilin talebi üzerine her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesi dahi, çek sahipleri açısından yeterli bir caydırıcılık arz etmektedir. Diğer taraftan karşılıksız çeklerin tedavülde bulunan çek toplamına göre hayli düşük olması bir yana, karşılık çek keşide etmenin suç olmaktan çıkarılmasının sebebiyet verdiği boşlukta uzun sürmeyecek ve intikal süresinin dolmasıyla yerini ekonomik işleyişinin sağlayacağı doğal düzene bırakacaktır. Doğacak geçici algı ve karşıtlıklar, Tasarı ile öngörülen düzenin oluşmasıyla sona erecektir. Öte yandan çek alacaklısı, ifa edilmeyen edime yönelik takip yetkileri ve diğer özel hukuk yaptırımlarıyla donatılmış olmanın dışında, çek ilişkisine gireceği kişilerin (keşideci ve cirantalar) ekonomik kapasitelerini öğrenebilme imkânlarına da kavuşturulmuş bulunmaktadır.

Adlî para cezasının ve ödenmediği takdirde de çevrilme nedeniyle hapis cezasının temin ettiği
kadarıyla çek alacaklısının menfaatlerinin kısmen zarar gördüğü ve Yasama Organının bu sorunu
görmezden gelemeyeceği tezine işaret olunmalıdır. Tasarı ile hem görmezden gelinemeyecek bu
sorunlara çözüm bulunması amaçlanmış hem de bu çözümle bir Anayasa ve ulusalüstü hukuk
normlarının kaçınılmaz sonucu iç hukuka aktarılmıştır. Bu bağlamda anayasa ihlâli yoluyla korunacak menfaatlerin hukuki karşılıkları bulunmamaktadır.

Çek sahiplerinin ellerinde bulunan çeklerle ilgili olarak bankaların yükümlülükleri konusunda bir süre sınırı öngörülmemiştir. Bu nedenle bankalar ile çek defteri sahipleri arasındaki gayri nakdi kredi ilişkisinin sürgit devam etmesini engellemek amacıyla bankaların ödemekle yükümlü olduğu tutar açısından sorumluluğu, çekin üzerindeki tarihten itibaren beş yıl süreyle sınırlandırılmıştır. Bu dahi, çekin itibara kavuşturulması yöntemlerinden bir diğeri olarak Komisyonumuzca kabul edilmiştir. Diğer taraftan piyasada tedavül eden çeklerin çok büyük bir kısmının ileri tarihli çek olduğu gerçeği karşısında, ileri tarihli çeklerin üzerinde yazılı tarihten (vadeden) önce ibraz edilmelerinin ve buna bağlı olarak mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla (engellenmediği takdirde keşideci ve cirantalar hem vadeden önce ödemeye zorlanmakta hem de keşideci hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesine neden olduğundan) ileri tarihli çeklerin, üzerinde yazılan tarihten önce ibrazının geçersiz olduğuna dair hüküm, 31/12/2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu dahi, uygulamadan kaynaklı sorunların giderilmesinde bir yöntem olarak görülmüştür.

Geneli üzerinde müzakerelerden sonra Tasarının maddelerine geçilmesi kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 1 inci maddesi aynen kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 2 nci maddesi ile değiştirilmesi öngörülen 5941 sayılı Kanunun 3 üncü
maddesindeki, ibraz eden düzenleyici dışındaki hamillere karşı ibraz edilen her bir çek yaprağı için muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutarının artırılması amacıyla değişiklik yapılmıştır.
Yapılan değişiklik ile muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutar, “altıyüz” liradan “bin” liraya çıkarılmıştır. Tasarının 2 nci maddesi yapılan değişiklik doğrultusunda kabul edilmiştir.

Tasarının çerçeve 3 üncü maddesi ile değiştirilmesi öngörülen 5941 sayılı Kanunun 5 inci
maddesinin birinci fıkrasında geçen “hamilin talebi üzerine” ibaresi, hamil tarafından çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararının verilmesini talep hakkının kullanılacağı sürenin açıklığa kavuşturulması amacıyla “altı ay içinde hamilin talepte bulunması üzerine” şeklinde değiştirilmiştir. Tasarının çerçeve 3 üncü maddesi değişiklik doğrultusunda kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 4 üncü maddesi aynen kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 5 inci maddesi aynen kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 6 ncı maddesi ile 5941 sayılı Kanuna eklenmesi öngörülen geçici 3 üncü maddede
intikal aşamasında ortaya çıkabilecek bazı aksaklıkları gidermek amacıyla değişiklikler yapılmıştır. Bu bağlamda bankaların müşterilerine yeni çek defterleri verecekleri ve ellerindeki çek defterlerini imha edecekleri tarih, hâlihazırda ellerinde bulunan çek defterlerini tüketebilmelerinin sağlanması ve kaynakların israfının engellenmesi amacıyla “30/6/2012” ibaresi “31/12/2012” şeklinde değiştirilmiştir.

Ayrıca 5941 sayılı Kanunun 5 inci maddesi ve 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkralarındaki adlî
yaptırımlar, idarî nitelikte yaptırımlara dönüştürüldüğünden, bu hükümlere dayanılarak başlatılan soruşturma ve kovuşturmalara dair dosyalar hakkında ne şekilde işlem tesis edileceğinin açıklığa kavuşturulması amacıyla maddeye yeni fıkra eklenmiştir. Tasarının 6 ncı maddesi yapılan değişiklikler doğrultusunda kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 7 nci maddesi aynen kabul edilmiştir.
Tasarının çerçeve 8 inci maddesi aynen kabul edilmiştir.
Tasarı görüşmeler esnasında redaksiyona tabi tutulmuştur.
Raporumuz, Genel Kurula sunulmak üzere Başkanlığınıza saygı ile arz olunur.

Yeni Çek Kanunu Gerekçeler ve Bilgi Notları
1-Link: Yeni Çek Kanunu Yapılma Gerekçesi
2-Link: Bilgi Notları

yeni çek yasası yeni çek kanunu, adalet komisyonu, Aihm, karşılıksız çek, çek kanunu, çek yasası

825 yorum:

  1. ne olmuş halk tv ye 2 ay ooldu konuşan konuşana zaten

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞLAR YAZACAK ÇOK ŞEY VAR DA KÖTÜ BİRŞEY YAZMAMAK İÇİN KENDİMİ ZORLAYACAĞIM VE YAZMAYACAĞIM. ZATEN HERKES GERGİN,Bİ DE GEREKSİZ GERGİNLİĞİ KÖRÜKLEMEK İSTEMİYORUM. NE SİTEYE NE MİLLETVEKİLLERİNE NE DE BAKANLARA BİRŞEY YAZMAYACAĞIM BUGÜN. SADECE BİLİN Kİ GEÇ ANLADIM BAZI ŞEYLERİ VE GÜVENİP BEKLEMEYİ TERCİH ETTİM.AHH ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI BİR DE DAVAYA ZARAR VERMEME DÜŞÜNCESİ VAR,YANLIŞ BİR ŞEY YAPMAYAYIM MANTIĞI İLE HAREKET ETMEK ZORUNDA HİSSEDİYORSUN KENDİNİ.KİMSEYİ KINAMIYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN.OLAN OLDU ARTIK...

    ELBİRLİĞİ İLE BAZI ŞEYLER DEĞİŞEBİLİRDİ. TWEETERDA FAZLA DEĞİL 20 KİŞİ TOPLANSAYDIK BU İŞ OLABİLİRDİ. NEYSE GEÇMİŞ OLSUN, GEÇMİŞE MAZİ DEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK! SALI GÜNÜ OLSUN DA,HAYRLISI İLE OLSUN ARTIK...

    AMA ÇEKTİKLERİMİZİ ALLAH GÖRÜYOR.HİÇBİRİNE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.MİİLETİN VEKİLİ ÖNCE MİLLETİNİ DÜŞÜNÜR.BU KADAR MI UZATILIR YA,BU KADAR MI OLUR YANİ .MADEM UZATACAKSIN HAFTAYA YAPIN KARDEŞİM.İSTERSEN SABAHA KADAR KONUŞ O ZAMAN.MANTIĞIM AĞIR BASMASA KASTLI YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜCEM NERDEYSE PARONAYAK GİBİ OLDUK.

    NEYSE HERKESE HAYRLI GECELER,SALI OLA HAYROLA...

    YanıtlaSil
  3. freesoldier3319 Ocak 2012 22:42

    SEVGİLİ KARDEŞİM 536 275 4552.ARARSAN TANIŞIRIZ.SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  4. niyaz................niyaz19 Ocak 2012 22:43

    CHP MİLLET VEKİLİ ADALET KOMİSYONUNU DA İCRA TAAHÜTLERİ DE KONUŞULDU DEDİ VE İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KONUYUDA HALLEDECEĞİZ DEDİ...........................................................

    HALK TV .........................................

    YanıtlaSil
  5. HABERTÜRK İSTANBUL BARO BAŞKANI ÜMİT KOCASAKAL ALEHTE KONUŞTU,BİZİ SAVUNAN HUKUKÇULAR VAKFI BAŞKANI SERKAN SÖNMEZ TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  6. KISSADAN HİSSE - BİRAZ BU GÜNÜMÜZÜ BİRAZ DA DURUMUMUZU ANLATIYOR

    Günlerden bir gün, köylerden birinde, adamın birinin eşeği, kuyunun birine
    düşmüş. Niye düşer, nasıl düşer sormayın. Eşek bu, düşmüş işte. Belki kör bir kuyuydu, ağzı tahtayla kapatılmıştı. Belki, üzerine de toprak dökülmüştü. Zamanla tahta çürüdü, zayıfladı, toprakta biten otları yemek isteyen eşeğin ağırlığını çekemedi ve güm. Hayvancık saatlerce acı içinde kıvranmış, bağırmış kendi dilinde. Sesini duyan sahibi gelip bakmış ki vaziyet kötü. Zavallı eşeği kuyunun dibinde melül mahzun bakınıyor. Üstelik yaralanmış.
    Karşılaştığı bu durumda, kendini eşeği kadar zavallı hisseden adamcağız
    köylüleri yardıma çağırmış. Ne yapsak, ne etsek, nasıl çıkarsak soruları havada kalmış.
    Sonunda karar verilmiş ki kurtarmak için çalışmaya değmez. Tek çare, kuyuyu toprakla örtmekmiş. Ellerine aldıkları küreklerle etraftan kuyunun içine toprak atmışlar. Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları, her seferinde silkinerek dibe dökmüş. Ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her an biraz daha yükselmiş ve sonunda yukarıya kadar çıkmış. Köylüler ağzı açık bakakalmış.
    Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır.
    Toz toprakla örtmeye çalışanlar çok olur.
    Bunlarla baş etmenin tek yolu, yakınıp sızlanmak değil düşünüp silkinmek ve
    kurtulmak, aydınlığa adım atmaktır.
    Kör kuyuda olsak bile.

    YanıtlaSil
  7. neden levent beyi tenzih ediyorsunuz ? oda salı günü demişti müneccim insanlar görüntü oydu meclisi bu insanlarmı yönetiyor bence haksızlık yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
  8. önümüzdeki hangi hafta

    YanıtlaSil
  9. Biz de yurtdışında yasayı bekleyenlerdeniz.138. madde 137 nin önüne geçtiğine göre Salı günü görüşülmesi ile ilgili baskı (mail,fax,telefon) yapılması gerekmiyor mu?

    YanıtlaSil
  10. ARKADAŞLAR,
    ALEHTE LONUŞMALAR ÇOĞALDI,
    ÖZELLİKLE HUKUKÇULAR TARAFINDAN...
    BENİM FİKRİM HÜKÜMET PEK UMURSAMAZ AMA ÇOĞALMAYA BAŞLADI DİKKAT...
    SN.ADMİN,SN.BASKETÇİ UMUYORUM SALI GÜNÜ BİTER BU İŞ AMA YİNEDE BENİM FİKRİM SALI YA KADAR BİRAZ DAHA KENDİMİZİ ANLATALIM ÖZELLİKLE KANALLARDA...
    ÖNERİMİ BİR DĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM...
    TÜM ARKADAŞLARIMA SABIR DİLİYORUM,
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  11. toplanmalırını gereken acil bi konu varmı ki toplansınlar.. onca insan içerde kimin umrunda

    YanıtlaSil
  12. Basketci. Kardesim nerdesin

    YanıtlaSil
  13. KelimelerTukenmeden19 Ocak 2012 22:49

    değil salı 3 salı sonra bile çıksa sorun olmaz 19 ay hapsi yattım daha geride 41 ay var ve birçok arkadaş bu konumda burada sabırsızlanmanın alemi yok içeridekilerde sabreder bişey olmaz fevri davranmamakta fayda var::))

    YanıtlaSil
  14. HALK tv yi izleyin haftaya kesin diyor

    YanıtlaSil
  15. yoo gerekmiyo eylem oturup beklemek demişti bi arkadaş

    YanıtlaSil
  16. sabır....musibet ve sıkıntıların en güzel tarafı giderken bıraktıkları lezzettir.Bu öyle bir lezzettir ki bu musibet ve sıkıntıları yaşamayanlar asla onun tadını bilemezler..

    YanıtlaSil
  17. gerekmıyor zaten baska madde yok 137 gorusulecek haftaya cıkar artık

    YanıtlaSil
  18. BAKIN BAKIN ARKADAŞLAR BAKIN VİCDANSIZA BAKIN BİT PAZARI TEDARİKÇİSİNE BAKIN ŞİMDİ HABER TÜRKTE TARTIŞMA VAR ŞU MEŞHUR ÜMİT KABASAKAL VARYA TOPSAKALLI AVUKAT HANİ DELİKANLI YIM DER SÖZÜM ONA BÜTÜN HAKSIZLIKLARIN KARŞISINA ÇIKAN ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN SENİ BAK NE DİYOR EV HACZİYLE İLGİLİ HAYIR DİYOR ÖNLEYEMESSİNİZ DİYOR BUZDOLABIDA KALKSIN YATAK TA KALKSIN DİYOR NİHAYETİNDE BU DİYOR TAYZİK DİYOR BU ŞEKİLDE TAHSİLAT YAPIYORUZ DİYOR BÜTÜN AVUKATLAR BUNU İSTİYOR DİYOR ALACAKLI NE OLACAK DİYOR BAKIN ALLAHSIZA BİRDE KONUŞTUMU MANGALDA KÜL BIRAKMAZ DEVRİMCİYİM DER AYDINIM DER AMAAAA İÇİNDEKİ JANAVARI KAMERALAR KARŞISINDA ORTAYA KOYDU EVET SİZ İNSAN DEĞİL JANAVARSINIZ AYDIN DEĞİL KÖR CAHİLL CANİSİNİZ BEYENMEDİĞİNİZ KOYUN ÇOBANI SİZDEN DAHA MEDENİ DAHA VİCDANLI DAHA ŞEREFLİ BU KADAR İNSAN BU KÖTÜ EKONOMİDEN BATMIŞ PERİŞAN OLMUŞ SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜYOR AYDINIM DİYEN BEYEFENDİ NE OLACAK BU İNSANLAR DEMİYOR DİĞER KONUŞMACI AVUKAT ANISINI ANLATIYOR BEN BİR EVE İCRAYA GİTTİM ORDA ÇOCUK ÇİZGİ FİLİM SEYREDİYORDU HACİZ YAPAMADIM MÜVEKKİLİMLEDE SÖZLEŞMEYİ FES ETTİM DİYOR O KABASAKAL DENEN ADAM HAYIR HACİZ YAPACAKSIN ALACAKLI NE OLACAK DİYOR ALLAHIMMM ALLAHIM ALLAH SİZİ BİZLERDEN BETER EDSİN SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜN İNŞALLAH BU KADAR MI KÖR OLDUNUZ BU KADARMI CANİSİNİZ NEDİR BU YAAAA

    YanıtlaSil
  19. Merhaba arkadaşlar sanırım bir sona yaklaştık bundan tam bir sene önce tanıştığım cüneyt beye teşekkür ediyorum.
    Sitede verdiği bilgiler ve yönlendirmelerle bize hep destek oldu.
    Şimdi kafamda kalan bazı soru işaretleri ve sıkıntılı süreç ekonomik olarak yine bir çoğumuzda devam edecek.
    Sizler neler yapacaksınız, nasıl bir yapılanma oluşturacaksınız ve hangi çıkış yolları içindesiniz merak ediyorum.
    Benim teklifim bir elin nesi var deyip, hep beraber birbirimize destek olmak yönünde.
    Cüneyt beyin arzu ederse bir oluşumu veya belirli kişilerce toplanıp bundan sonraki dönemde tecrübelerimizi paylaşarak birbirimize yardım edip birdaha aynı çıkmazda çıkarcı kişilerin eline düşmeden kendi içimizde destek olacağımız kulis yaratmak.
    Ankara - istanbul olarak değerlendirip küçük illerdeki arkadaşlarımızda imkanları dahilinde iştirak edeceği toplantılar düzenleyelim diyorum.
    Bu karar ortak bir görüşte herkesin oluruna gelirse ayrı bir link açıp bir buluşma düzenleyelim diyorum.
    Saygılar iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  20. evet şimdi ben de izledim haftaya kesin dedi....

    YanıtlaSil
  21. inş.dediğiniz gibi olur gökhan bey eşim 2 ay oldu cezaevine gireli bana buraya gelmeni istemiyorum çocukların beni burda görmesini istemiyorum dedi nedediysem ikna edemedim..bende çocuklarda çok özledik ..geç olsunda güç olmasın..bazen öyle şeyler yazıyorlarki öyle şeyler soruyorlarki bu insanların ticaret yaptığından şüpeye düşüyorum..herkese iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  22. haftta dıyelım gene tek gune sartlanmıyalım acısı zor oluyor

    YanıtlaSil
  23. freesoldier3319 Ocak 2012 22:54

    pardon halk tv kimi destekliyordu??? gördük muhalif partinin hiç acelesi olmayan bir konuyu ne kadar uzattığını...siz de görün bence niyaz beyyy

    YanıtlaSil
  24. maalesef program bitti ama herşey çok olumlu

    YanıtlaSil
  25. kım dıyor farklı dıye haftaya tek gundem bızız

    YanıtlaSil
  26. atalarımız ne demiş umut fakirin ekmeği bizim ekmeğimizde bu yasa tasarısı... bu gün olmadıysa bu kadar beklediysek 3-5 gün daha bekleriz ..bellidirki ışığı hepimiz gördük o yüzden gerilmemize hiç gerek yok emeği geçen herkese tşekkürler

    YanıtlaSil
  27. freesoldier3319 Ocak 2012 22:55

    aynen öyle nilüfer.destekliyorum.burada net bir şey duymayan yorum yapmasın artık.herkes ahkam kesmesin sadece bir davası varsa onu sorsun ve bilen arkadaşta cevap versin.atlamasın herkes

    YanıtlaSil
  28. açıklama hazırlıyordur

    YanıtlaSil
  29. işte budur söylenecek son söz....ben inanıyorum bu kadar insan beklerken haftaya genel kuruldan geçer....Ayrıca Sayın site yöneticileri sizin verdiğiniz tarihler bize umut oluyor,ışık oluyor,sakın üzülmeyin söylediğiniz tarihlerde gerçekleşmedi diye burası Türkiye...Bazen yurtdışından iş için misafirlerimiz geliyor ertesi gün saat 08:00'de buluşuruz dediğimde türk saati mi?bizim saat mi diye soruyorlar?Çünkü Türkler hep geç geliyor...Bu kanun geç de olsa bu kuruldan geçecek

    YanıtlaSil
  30. adalet bakanı sayın sadullah ergin 3 çü yasa paketinin önümüzdeki günlerde yasalaşaçağını söylemişti bugün gazetelerdede aynı haber vardı... dikkat ederseniz önümüzdeki günlerde diyor .. demekki bu hafta yetişemeyeceğini onlarda biliyordiki böyle konuştular işallah haftaya biter ALLAH İÇERDEKİ KARDEŞLERİMİZE VE ONLARI EVLERİNDE BEKLEYEN AİLELERE GÜÇ KUVVET VE SABIR VERSİN

    YanıtlaSil
  31. ben gelecek hafta dıyorum bu sefer gerçek sure verelım bu ıskence bitsin haftaya cuma kımse ıcerde kalmaz. erken çıkarsada sevınırız hergun derımız yuzuldu yarın kesın dıye dıye.1 ay gecıkmıs oldu yasanın cıkması ocak sonu demıstık ocak sonunu buldurdular ne edıp edıp haayırlısı olsun bu kez gercekden 1 hafta beklıcez herkes sure verebılır artık ama salıya cok sartlanmayalımkı canımız acımasın

    YanıtlaSil
  32. salı ama aksam 20 de kapanırsa gundem soz alanlarda sozu uzatırsa
    mecbur ertesı gune sarkar

    YanıtlaSil
  33. arkadaşalar salıya kaldık ama bir sonuç var ilk sırada biz varız ve tasarı tamamlanmış lehte onaylanmış ve basında meclise sevki tarafında sunulmuşş
    yani bir çok artımız var bu yasa sorunlu olduğu için iki üç gün sürdü doğal olarak kimi anılarını anlattı kimi hop oturdu kalktı ama biliyorsunuzki AKP kafaya koyduğunu yapar affı olmaz şimdi bizm yasayı kafaya koydu onu hiç bir güç durduramaz rüzgar bizden tarafa birde olayın iyi taraflarına bakalım olsun da salı olsun
    bunun dışında çıkıp ta yok şu oldu be kardeşiim bu oldu ma ama şöyle olacak yasa diğer haftalara kaldı gibi süpükülasyon üretenlerde artık sussunlar
    lobilere seslenmeketyim düşün şu çekmadurunun yakasından

    YanıtlaSil
  34. ya boşver o TOP u..pardon top sakalı...o yavişak heryerde itin popsunda biliyorsunuz...o ancak kıllığını yapar...solcu ayaklarda sosyal faişst şerefsizin biri...zaten ne çıkarsa sosyalim solcuyum diyen sosyal faşistlerden gelmedşi mi bu memleketin başına..??

    saygılar..

    seker765

    YanıtlaSil
  35. net bilgiyide meclis tvden alıcaz herkes kendi göbeğini kendisi kesicek o kadar

    YanıtlaSil
  36. evet otorup beklıcez gundeme alınmıs neyın eylemı artık salı gorusmeye baslanır oylanıncada ıs bıter

    YanıtlaSil
  37. KelimelerTukenmeden19 Ocak 2012 23:02

    ne farkeder 1 haftaya veya öbür haftaya çıkacak olması önemli:)

    YanıtlaSil
  38. SEVGİLİ DOSTUM, AYNI SÜRE KALMIŞIZ CEZAEVİNDE,
    TAHMİN EDİYORUM TAAHHÜTLE ÇIKTIN. BEN ŞUBAT 2008 DE YAKALANMIŞTIM.
    SÖYLEDİKLERİNDE ÇOK HAKLISIN.

    YanıtlaSil
  39. siz türk değilmisiniz

    YanıtlaSil
  40. ümit bey öyle konuşmuşsa ona inad akp kesin o yasayı yapr bitti o iş:))

    YanıtlaSil
  41. FUTBOLCU KARDEŞİM ŞİMDİ ÇIKAR BİR " TIK " YAZAR , HATTA DAHA FAZLASINI DA YAZAR MERAK ETMEYİN ARKADAŞIM.

    SANKİ FUTBOLCU YÖNETTİ GENEL KURUL U!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  42. KelimelerTukenmeden19 Ocak 2012 23:06

    kasıt yok sadece prosedür ve çalışma sistemi böyle demokrasi konuşmak ve anlaşmak anlaşamamak tır germeyin kendinizi ve bizi :)

    YanıtlaSil
  43. bu yazıdan bunu mu çıkardınız??

    YanıtlaSil
  44. yani eve haciz falan gelmese deseydiki ayvayı yemiştik çünkü akp onlar nederse tersini yapıyor ,ümiti sevmezler onlar yani bize iylik yapmış oldu ümit bey

    YanıtlaSil
  45. 1 haftaya veya öbür haftaya derken cezasını birip cıkıcak eylül 15 te bitiyor

    YanıtlaSil
  46. arkadaşım o öyle konuşacakki bizler puan alalım sayın basbakanımız onu gördümü seytan gördüm zannediyor ne demek istedigimi anlamıssındır

    YanıtlaSil
  47. devlet kanadından kim konuştuysa bu işin zaten bittiğini söylüyor, bizler haklı olarak bir türlü inanamıyoruzi,hala rüyadayız zannediyoruz, sanki bir iki çıkarcının lafıyla koskoca devlet adamları vazgeçecek......sizin o lobi dediklerinize de atalarımız çok güzel söz söylemiş zaten," İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR" .........

    YanıtlaSil
  48. bizler burada son dakika haberlerini beklerken cezaevlerinde yatan arkadaşaşlarımızında bizlerden haber bekledğini düşünürken içim cız ediyor bir an önce onlarında özgürlüklerine kavuşmaları için hep beraber dua edelim

    YanıtlaSil
  49. Kendi adıma söyleyeyim evet gerginim. Hem yasayı beklemekten gerilmiştim. Bir de sitede yazılan saçma sapan yazılar geriyor beni. Aşağıdaki yazı size değildi aynı espiri üst üste yapılınca itici oldu onun için yazdım. Ok yaydan fırladı. Bunun dönüşü yok. Uzun süre önce tünelin ucunda gördüğümüz ışık tünelinin sonuymuş meğer. Bu saatten sonra bu yasa hakkında yazılanlar tamamen sinek vızıltısıdır benim için.

    YanıtlaSil
  50. arkadaslar
    sızı anlamakta gucluk cekıyorum
    ve gercekten ayıp hemde cok ayıp..
    burda umut tıcaretı yapan kımse yok
    ne sayın admın ne basketcı sn futbolcu ve dıger
    bu davaya gonul vermıs adını sayamadıgım gercek cek magdurları...........
    bu ınsanlar herkese ellerınden geldıgınce degılllllll.....ellerınden gelmeyecek
    sekılde ınsanlara yardımcı oldular
    bu ınsanların sıze borcumu var
    sıze umutmu sattılar...duygularınızlamı oynadılar....
    yapmayın....yapmayınkıı onlarda bu yaptıklarına pısman olmasınlar.....
    sacma sapan seyler yazıyorsunuz...
    su yazdıklarınızı okuyan sıze acır
    gercekten acır...
    sonrada sızın ıyı nıyetınızı yargılar...
    yok bızım yasa ne oldu
    yok one alsınlar
    devlet bu
    tbmm bu
    bı tanıdıgınız degıl sızın ısınızı one alsın
    bı ısleyıs var orda
    hersey sırasıyla ve olması gerektıgı gıbı olur
    bu olmazsa devlet olmaz
    bu ıs bıttı...sagır essek bıle bılıyor artık ceke hapıs yok
    eee gerısı prosedur 3 *5 gun daha beklemeyen
    yazmasın burda..cok bılıyorsa gıtsın teslım olsun
    basketcıye admıne futbolcuya
    emanet cekmı verdınız???

    goruntunuz magdur goruntusu degıl..........

    YanıtlaSil
  51. canın sağolsun..

    YanıtlaSil
  52. KelimelerTukenmeden19 Ocak 2012 23:14

    taahhütle çıktım yarısını hallettim ve geçen temuzda kalanlar için bidaha yakalanıp 5 ay yattım usulsuz tebligattan dolayı itiraz ettim kabul olduda çıktım temyiz ettim ama şikayet edilebilir olanlarda var yani sıkıntı çok iken rabbim bir kapı bu gelişmeyle açtı hamd ediyorum şikayet etmek asla aklıma bile gelmiyor 1 ay geçikmiş bir hafta gecikmiş umrumda olmaz önemli olan yakın zamanda olacak olması saygılar::))

    YanıtlaSil
  53. birde şöyle düşünelim kardeşimmm bukadar mesaj atmasaydı çalışmasaydıkimse af beklemezdi yüzdük kuyruğuna geldik işte azcık daha diş sıkılacak cezaevi zordur orda bir gün eğer koğuşta mafya tipli bir adama çapmışsan bir yıl gibi gelir her an tedirgin ve başını daha büyük bir belaya almaktan korkarsın

    YanıtlaSil
  54. SAYIN HUKUKÇULAR VAKFI BAŞKANI SERKAN SÖNMEZ ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ALLAH YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN SENİ YETİŞTİREN ANNE BABA DAN DA ALLAH RAZI OLSUN SENİN GİBİ VİCDANLI AHLAKLI BİR EVLAT YETİŞTİRMİŞLER NE MUTLU ONLARA
    SİZİN GİBİ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE HADİ DİYORUZ BAK ÇEVREDE HALA İNSAN VAR HALA DÜNYADASIN YAŞAMA DEVAM DİYORUZ

    BİZ DE ALACAKLIYIZ BİZ DE DOLANDIRILDIK GÜNEŞ ÇARIĞI ÇARIK AYAĞI SIKTI İKİMİLYONA YAKIN ÇEK DOSYASI ÜLKEDE HER DÖRT KİŞİDEN BİRİNİN İCRALIK OLMASI SİZCE NORMALMİ DEMEKKİ BİR ŞEYLER BİR OLUMSUZLUKLAR YAŞANMIŞ YAŞANIYOR BU KADAR İNSANI BU AVUKAT BAŞI ÜMİT BEY KEKLİK SÜRÜSÜMÜ BALIK SÜRÜSÜMÜ SANIYOR AVLAN AVLAN YEE OHH NE ALAA NERDE KALDI VATAN SEVGİSİ VATANDAŞ SEVGİSİ NERDE KALDI İDEALİSLİK NERDE KALDI CEB DOLDURMA İDEALİSTLİĞİ BİTİRDİ AVUKAT NEDİR ARABULUCUDUR BİRLEŞTİRİCİDİR SİZ AVUKATLIĞI BIRAKTINIZ TÜCCARLIĞA BAŞLADINIZ TÜCCARSINIZ

    YanıtlaSil
  55. bak bu sağır eşşek lafı cuk oturdu :)))

    YanıtlaSil
  56. niyaz................niyaz19 Ocak 2012 23:16

    ÖNÜMÜZDE SİZCE KAÇ HAFTA VARDIR......................

    BÖYLE BİR SORUNUN CEVABI VARMIDIR....................

    YanıtlaSil
  57. 138 ,137 den önce gelmiyordu...139,140 vs de bizim önümüze geçebilir.Evet bu kanun mutlaka çıkacak da süreci hızlandırmak adına bişeyler yapmalıyız bence....yılbaşından beri çıktı diyoruz....

    YanıtlaSil
  58. gerçekten dogru söylüyorsunuz.ben anlamıyorum insanlar ne istiyor bu kadar sabırsız başbakan açıkladı adalet bakanı çekte hapis yok diye her yerde söylüyor.adalet komisyonundan geçti.halen burda olumsuz hava estirmeye çalışılıyor bazı arkadaşlar stres yapıyor.

    YanıtlaSil
  59. TESEKKURLER ACIKLAMAN İÇİN AMA BIZLER SİZLERİN SAYESINDE AYAKTAYIZ ÖRNEK VERMEM GEREKİRSE SİZLER KOLON BİZLER TUGLAYIZ KOLON OLMAZSA TUGLADAN EV OLMAZ OLSADA 2 GÜNE YIKILIR BOZMA MORELINI SAYENDE SAYENİZDE COK GÜZEL YERLERE GELDİK HAKKINIZI ÖDEMEK COK ZOR

    YanıtlaSil
  60. Üniversiteyi bir dersten ( yapı statiği-1 ) 7 yılda bitirdim.

    Her sınavdan 100 üzerinden 0.8 veriyordu. ( 28 şubat dönemi )

    Artık hoca hakkında her türlü plana başlamıştım.

    Annem de hep sabır oğlum sabır diyordu.

    Bende ana nereye kadar diyordum.

    Ta ki bizim bölümden bir çocuk hocayla karısını Porto Rico ya tatile yolluyor.

    Herif orada grip oldu ve sınavı benim arkadaşlarım yaptı.

    Ben de mezun oldum..

    Ne alaka demeyin az kaldı dostlar

    SABIR SABIR SABIR....................

    YanıtlaSil
  61. Bıkkın Madur19 Ocak 2012 23:20

    Hapiste yattınızmı bilmem ama kısa ziyaretimde size şöyle söyleyeyim bırakın günleri ,saatleri... saniyeler bile geçmiyor ... koğuş kapısının her açıldığında ümitle ayağa fırlıyorsunuz ve siz çıksanızda bir parçanızın oradaki arkadaşlarla kaldığını hissediyorsunuz. Sonuçta burada atıp tutuyoruz akıl veriyoruz ama oradakiler bitiyor hergün! kendimizi değil onları düşünerek hareket edelim lütfen arkadaşlar. Allah kimseyi bir dahada düşürmesin... Şuan hiçbir yakınım yok içeride ama kalbimdeki tanımadığım dostlar hep aklımda....! moralleri yüksek tutalım elimizden geleni yapalım amaç daha bitmedi....!

    YanıtlaSil
  62. sızın sabrınızıda anlamak mumkun degılll...
    burda bı emek var bır davaya ınanıs var ve yenıden varolmak var
    ama bır okadarda haın var
    olun sız gene ıyılık yapın denıze atın
    zaten hep boyle degılmıdır

    YanıtlaSil
  63. hangi bir baro başkanı yav bu arkadaşlar haklı ,hiç örneği dünyada olmayan bir uygulamayla çek suçluları hapiste dedi...? ?yada hangi baro başkanı hacizler kalksın eve gidip herşey alınmamalı dedi..??
    DER Mİ YAV...?? MAMASI KESİLECEK...?? MAMASI KESİLİNCE UFAK BEBEĞİNE ÇOCUĞUNA HANGİ MAMAYI YEDİRECEK ....(!)...HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ARKADAŞLAR...İŞTE ONLARIN ÇOCUKLARI DA O MAMAYLA BESLENİYOR BÜYÜYORLAR.... baba hapiste evde bir anne 2 çocuk (bebe)...gelen vicdansız bebenin sütünü buzdolabından çıkartıp dolabı alıp götürüp MAMALANIYORSA...İlAHİ ADALET ELBET BİRGÜN TECELLİ EDECEKTİR....ağlayanın mağdurun hakkı elbette mislen çıkar sevgili dostlar...
    o ümit beyede ailece yedikleri MAMAların afiyetler getirmemesini dilerim...hemde CANI GÖNÜLDEN....

    seker765

    YanıtlaSil
  64. freeseodlerf.....ne soracaksın sor bakalım...derdin ne yazda cevap vereyim.sen nerdeydin şimdiye kadar...sor bakalım ne soracaksan...bekliyorum...bir kez cevaplayacağım tüm cevapları bulacaksın ..sorunu bekliyorum

    YanıtlaSil
  65. zaten içeride mafya tipli birine denk gelirsen zaman tersine işliyo

    YanıtlaSil
  66. APTALLARLA TARTISMA...
    BASKALARI ARANIZDAKI FARKI ANLAMAYABILIR

    susma hakkınızı kullanın

    YanıtlaSil
  67. çıksın da 3 gün sonra olsun teterki çıkacağını bileyim.içeri atsalar da icra taahutten hiç olmazsa 10 gun sonra dısardayım derim.böyle belirsizlik insanı her içini çürütüyor.

    YanıtlaSil
  68. Moraller süper ancak sadece gerginlik ...))))

    YanıtlaSil
  69. ARKADAŞLAR GÖRÜYORSUNUZ ŞEREFSİZLER SALDIRIYOR LÜTFEN NE OLMAZ NE OLMAZ BİZLERDE MEYDANI BOŞ BIRAKMIYALIM BU AVUKATLAR BU TEFECİLER BİZLERİ ŞU AN KAÇAN BALIK SÜRÜSÜ GİBİ GÖRÜYOR BİZ KAÇIYORUZ YİYECEKLERİ GEÇİMLERİ ELDEN GİDİYOR DİYE HER ŞEYİ YAPIYORLAR DİKKAT EDİN VE İŞİ SIKI TUTALIM BİZLER ONLARIN GÖZÜNDE TİCARİ BİR MALIZ EVİMİZ VARMIŞ ÇOCUĞUMUZ VARMIŞ YUVAMIZ DAĞILMIŞ ONLARIN GÖZÜNDE HİÇİZ BİZ ONLARIN GÖZÜNDE BİR MALIZ KESİP KESİP BİZİ YİYORLAR

    YanıtlaSil
  70. ‎3 Tane Polis Beni Alıp Götürünce
    İşte O Zaman Anlamıştım
    3 Yanlışın 1 Doğruyu Götürdüğünü !

    YanıtlaSil
  71. 138.madde ,137.maddeden önce gelmiyordu...139,140. maddeler de bizim önümüze geçebilir.Evet bu kanun mutlaka çıkacak da süreci hızlandırmak adına bişeyler yapmalıyız bence....yılbaşından beri çıktı diyoruz...yasanın çıkacağından hiçbirimizin endişesi yok ancak,bu yasa Martta da Nisanda çıksa farketmez diye düşünüyorsak durup bekleyelim.
    Son 1 haftadır daha önceki eylemlerimizi yoğun bir şekilde sürdürseydik sürecin hızlandırılmasına kesinlikle etkisi olurdu.Bence Salıyı riske atmamak adına bu eylemleri derhal başlatmalıyız...Salı günü bu iş olur deyip yan gelip yatmamalıyız.Bizler ki Fatih Altaylı'ya bile (ki o bu yasaya karşıydı)soru sordurabildiysek ........gücümüzü küçümsemeyip eyleme geçelim...

    YanıtlaSil
  72. amaç şu tartışma yaratmak ve site adminini onay moduna sokup site yazışmalrını
    sabote etme olayı buda lobinin faaliyetleri gazaaaaa gelmeyinnnnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  73. sosyal demokratlığa son vermiştim birsefer daha haklı çıktım.Bunlar liboş hakkikaten liboş lüks otel barlarında hak arayan kan emiciler.Bunlar Halkcılık yapan Halk düşmanlarıdırlar.Naletliyor ve kınıyorum.

    YanıtlaSil
  74. freesoldier 33 sorunu bekliyorum.sen beni karıştırdın galiba...tüm sorularını bekliyorum

    YanıtlaSil
  75. bana kimin ne sorusu varsa sorsun...

    YanıtlaSil
  76. dostum bu yayının linkini yaza bilirmisin ?

    YanıtlaSil
  77. arkadaşlar lütfen şükredip bekleyelim...salı bu kez sallanmayacak...

    YanıtlaSil
  78. :))) kesinlikle öyle

    YanıtlaSil
  79. BİR İNSAN KENDİ YAŞAMINI SÜRDÜRMEK İÇİN BAŞKASININ HAYATINI ZİNDAN EDİYORSA BU İNSANDAN NE BEKLENİR İLERSİ İÇİN NE VEREBİLİR

    YanıtlaSil
  80. kardes meclısın onunde kendımızı atesede versek
    bıze demezlermı cek yasası sırada beklıyor dıye
    bız su an durakta ozgurluk otobusunu beklıyoruz
    tarıfe var
    yok sabrımız yoksa ılk gelen otobuse bınıp farklı bı adrese gıderız
    bu yasa meclıste sırasını beklıyor
    bundan baska yapılacak tek bır sey var
    odaaaaaaaaaaa
    KONUSMADAN
    BEK-LE-MEK

    YanıtlaSil
  81. Munir_64ural19 Ocak 2012 23:32

    evet söylenecek tek söz yok bu hikayeye kardeşim........

    YanıtlaSil
  82. gec gelen adalet19 Ocak 2012 23:33

    içini rahat tut sayın ihtıyar bey onların ne mal oldgunu devlet zaten biliyor adalet bakanı dun son darbeyı vurdu bu kan emicilere çekte hapis yok ev haczine son kobi arac haczi yasak devletden tek guc vardır oda yuce allahtır saygılar

    YanıtlaSil
  83. Hayırlı geceler arkadaşlar.

    SABIR İLE İLGİLİ BİR HİKAYE

    Çin Bambu agacının yetismesi, olumlu ısrar icin guzel bir örnektir

    Çinliler bu agacı söyle yetistirir: Önce agacın tohumu ekilir,sulanır ve

    gübrelenir Birinci yıl tohumda herhangi bir degisiklik olmaz Tohum

    yeniden sulanıp gübrelenir Bambu agacı ikinci yılda da topragın dısına

    filiz vermez Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan islem tekrar

    edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir Fakat inatcı tohum bu yılda

    da filiz vermez Cinliler büyük bir sabırla besinci yilda da bambuya su

    ve gübre vermeye devam ederler

    Ve nihayet besinci yılın sonlarına dogru bambu yeşermeye baslar ve altı

    hafta gibi kısa bir sürede yaklasik 27 metre boyuna ulasır Akla gelen

    ilk soru şudur : Çin bambu agacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa

    bes yılda mı ulasmıstır? Bu sorunun cevabi tabii ki bes yıldır

    Büyük bir sabırla ve israrla tohum bes yıl süresince sulanıp

    gübrelenmeseydi agacın büyümesinden hatta var olmasindan söz edebilir -

    miydik? Bir basarının şartları her zaman çok basittir


    Bir süre için alışın,

    Bir süre tahammül edin

    Her zaman inanın

    Ve hicbir zaman geri dönmeyin

    YanıtlaSil
  84. yapma dostum o kardeşim bu gün gerçekten çok kırıldı üzüldü lütfen

    sebebsizce birbirinizi kırmayın.....

    YanıtlaSil
  85. Kasıt olmasını isteseler bu kadarını beceremezlerdi zaten.İlginç olan da bu. Ah be arkadaşım demokrasiyi iyi bilenlerdenim.Ama siz de zamana karşı yarışsaydınız siz de gerilirdiniz.elde değil,dayanma gücü ile alakalı...

    YanıtlaSil
  86. Arkadaşım salı günü grup önerisi verdi akp ve kabul edildi.buna göre 4 madde öne alındı ve sıralamaya göre bizim yasamız 4.sırada idi.cumhurbaşkanlığıda 3.sıradaydı.
    ilk 3 sıradaki bu gece itibariyle bitti,şu anda 4.sıradakini yani 137 sıra sayılı bizim yasamızda sıra

    YanıtlaSil
  87. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:36

    O DEGILDE ARKADASLAR..

    MECLIS TV YI IZLEDIM YA DELI GIBI HAFTALARDIR..SANIRIM ASIK OLDUM BEN CHP LI BIR BAYAN VEKILE:))

    AKILMDAN CIKMIYOR:)))

    KALBIME ONERGE VERIYORUM UNUT ONU DIYE..HER SEFERINDE RED EDIYOR KALBIMIN DERİN MECLİSİ..

    AHH AHHHH:))))

    YanıtlaSil
  88. benim var hal hatır sorcam nasılsın kardesım ıyımısın muhım olan saglık sayılı gu gelırr gecer baska hafta yok artık nasılsa bu gunlerı ruyada gorsek ınanmazdık hamdolsun kı gorduk takma sen bosveer emeklerın ıcın saol kardesım

    YanıtlaSil
  89. FREESOLDİER 33 Buraya çıkıp sorunu ve ne derdin olduğunu söylemezsen NAMERTSİN...diğer arkadaşlardan özür diliyorum..verilmeyecek cevabım yok..bende sizler gibi yasanın çıkmasını bekliyorum ve elimden geleni yapıyorum..site yönetimiyle kesinlikle alakam yok.ben tek başıma kendi bilgilerimi aktarmaya sizlerin acılı yüreklerinize su serpmek istiyorum başkada amacım yok..

    YanıtlaSil
  90. Bir bu eksikti :)))

    YanıtlaSil
  91. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:39

    GOKHAN DOSTUM,

    O DEGILDE HADI SALIYA OZGURLUGUMUZ KAZANICAZDA,ŞİMDİ BAYAN BIR MILLETVEKILE ASIK OLDUM DIYE BENI ICERI ATARLARMI?

    CEKTEN YATTIK NE YAPALIM ASKTANDA YATARIZ:)))

    YanıtlaSil
  92. hey bak bugün ankaragücüne destek verdi o vekil sakın haa!!

    YanıtlaSil
  93. yapma dostum o kardeşim bu gün gerçekten çok kırıldı üzüldü lütfen

    sebebsizce birbirinizi kırmayın.....

    YanıtlaSil
  94. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)19 Ocak 2012 23:41

    yavaş yavaş friend finder'adoğru gidiyoruz. :-)

    YanıtlaSil
  95. SON BİR YAZI DAHA VE BUDA SON OLUR İNŞAALLAH


    17 01 2012 SALI GÜNÜ BU SİTEYE BİR YAZI YAZDIM DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    VE O YAZIMDA ÇEK KANUNUN 24 01 2012 TARİHİNDE GÖRÜŞÜLECEĞİNİ

    VE 27 01 2012 TARİHİNDE ÇEK SUÇUNDAN CEZA EVLERİNDE KİMSENİN

    KALMAYACAĞINI BUNA GÖRE HAZIRLIK YAPILMASI GEREKTİĞİNİ YAZDIM

    HER HANGİ BİR DUYUM VEYA BİR HABER ALMADIM GEREKTE YOKTU

    ÇOKLARIDA ELEŞTİRDİ SALDIRI DÜZEYİNDE CEVAPLAR YAZDI FAKAT GELİNEN

    NOKTADA PİŞMAN OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM KEŞKE ONLAR HAKLI

    ÇIKSALARDI BEN YANLIŞ HESAP YAPMIŞ OLSAYDIM AMA OLMADI NEYSE

    FAKAT NEDENSE HALA ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLACAK NASIL OLACAK

    GİBİ SAMİMİYETTEN UZAK YAZILAR YORUMLAR ALMIŞ GİDİYOR GİDECEKTE

    KİMSEYİ UZAKTAN KUMANDA EDEMEYİZ

    ARTIK ÇEK KANUNU ÇIKTI DİYEBİLİRİZ BUNA HİÇ BİR ENGEL KALMADI

    GELELİM İCRA HACİZ OLAYINA ODA EĞER HÜKÜMETİN BİR YASASI İSE

    VE ALTINDA BAŞBAKANIN İMZASI VARSA Kİ VAR BUNADA HİÇ BİR KUVVET

    ENGEL OLAMAZ 10 YILDAN BERİ BU GÜNE KADAR BAŞBAKANIN İMZALAMIŞ

    OLDUĞU HİÇ BİR EVRAK GERİ DÖNDÜMÜ DUYAN OLDUMU BAŞBAKAN

    ONAYLAMIŞ AMA YETMEDİ KABUL OLMADI BÖYLE BİR HABER DUYAN

    VARMI BEN DUYMADIM. ODA TAMAMDIR AMA SIRASI GELİNCE OLACAK

    GELELİM AVUKATLARA ARKADAŞLAR TABİKİ AVUKATLAR

    HER FIRSATTA KONUŞACAK EKMEĞİNİ SAVUNACAK BU DOĞALDIR

    ELLERİNDE NE KALDI BÜTÜN GELİR KAPILARI TEK TEK KAPANIYOR

    1.ÇEK KANUNU 2.İCRA İFLAS KANUNU 3. VE EN ÖNEMLİSİ ARABULUCULUK

    KANUNU GERİYE NE KALDI ARKADAŞLAR EĞER ELLERİNDE BİR

    ENGELLEME GÜÇLERİ OLSA ÖNCE ARABULUCULUK KANUNUNU

    ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLARDIR ONUN İÇİN KİM HANGİ KANALA ÇIKMIŞ

    ORADA NE SÖYLEMİŞ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR BİZ DEVLETİN NE DEDİĞİNE

    BAKARIZ ÖNEMLİ OLAN BUDUR

    ÇOK ŞEYLER DEĞİŞİYOR ARKADAŞLAR DAHADA DEĞİŞECEK

    ZAMANLA SIRASIYLA AMA OLACAK HEPİMİZ YAŞAYIP GÖRECEĞİZ

    SON OLARAK DİYORUMKİ CEZA EVİNDE BULUNAN ARKADAŞLARMIZIN

    YAKINLARI 27 OCAK ÖZLEMLERİNİZİN BİTTİĞİ GÜN OLACAK

    ONA GÖRE HAZIRLIKLARINZI YAPINIZ HEPİNİZİN GÖZÜ AYDIN OLSUN

    BU KONUDA DAHADA FARKLI ŞEYLER YAZANLARI SAMİMİ BULMUYORUM

    HEPİNİZE SON DEFA SAYGI SEVGİ VE SELAMLAR

    YanıtlaSil
  96. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:42

    YOK YOK O DEGIL 06,,

    ESKI BIR HAKIM BU DEDIGIM BENIM..AHH KESKE TUM CEKLERDEN O YARGILSAYDI BENI..ADLI PARA CEZASINA CARPTIRSAYDI BENI..:)))

    YanıtlaSil
  97. saol allah razı olsun..çok iyiyim hepimiz iyi olacaz inşallah

    YanıtlaSil
  98. SAYIN İHTİYAR_BEN
    NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR KATILIYORUM YORUMUNUZA..

    TOP SAKAL AVUKATAN MAYASINI.. İÇ RÖTGEN FİLMİNİ ORTAYA KOYDU.
    BU KADAR İNSANIN BED DUASINI ALDI...
    ALLAH BİLDİGİ GİBİ YAPSIN...

    YanıtlaSil
  99. SAYIN İHTİYAR

    O KABASAKALLI O ŞEKİLDE KONUŞARAK MAĞDURLARA KAMUOYU ÖNÜNDE PUAN KAZANDIRDI ASLINDA FARKINDA DEĞİL :)

    YanıtlaSil
  100. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)19 Ocak 2012 23:44

    değerli kardeşim ,

    sen lütfen sakin ol.seninle tanışsa senin nasıl bir adam olduğunu anlar ve eminimki erdemli bir insansa kalkar özür diler.

    levent gürkan
    basketçi 19/01/2012 23:44

    YanıtlaSil
  101. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:44

    ASKIMA MANI OLMA BASKETCI ABI:)))

    SALIYA KADAR BARI ASKA MESKE VERELIM KENDIMIZI:))

    YanıtlaSil
  102. Teşekkür ederim.Madem böyle bir durum vardı herkes neden Salı günü bu iş bitti dedi ki.??Umarım bu salı herşey yolunda gider...

    YanıtlaSil
  103. yine kendi içimizde çatışmalar birbirimize laf sokmalar başladı koz vermeyelim başkalarına biz kendi işimize bakalım yok habertürk yok halk tv.....yok şu kanal (sağır sultan bile duydu çekte hapis yok) medya bile bizim üstümüzden para kazanıyo bence tam zamanı daha güçlü bir şekilde birlik olma zamanı boş muhabbet ve yorumlara kulak asmayalım 3-5 gün daha sabır

    YanıtlaSil
  104. sayın admin ....yıklarımı sildin...eyvallah da...aynı düşüncede değilsin galiba...bende bunu merak ettim...açıklama getir lütfen...saygılar..

    seker765

    YanıtlaSil
  105. Almanya yada Cek cumhuriyetinde yasayan varmi?

    YanıtlaSil
  106. Şu haber türkte konuşan kabasakal ve onun gibi düşünüp dörtbiryanımızda şereften,haysiyetten,onurdan bahsedenlere cevap olsun...
    İngiliz komutan Atatürk'e Türkleri aşağılamak için bir yemekte şu sözleri söyler:
    Biz asil İngilizler şeref, onur ve asil kanımız için savaşırız, siz Türkler ise para ve toprak için savaşırsınız...

    ATATÜRK ise bunun üzerine güler ve şu sözleri söyler:
    "EVET HAKLISINIZ KOMUTAN. HER MİLLET KENDİNDE EKSİK OLAN ŞEY İÇİN SAVAŞIR..!!!

    Şu yasalar bir çıksın,Bizlerde bundan sonra para kazanmak için savaşacağız,önce borçlarımızı ödeyip,ev almak,araba almak için,çocuklarımıza iyi eğitim verebilmek için savaşacağız.!!!

    YanıtlaSil
  107. yazdıklarımı sildin demek istedim...

    seker765

    YanıtlaSil
  108. BİZ TİCARET YAPTIĞIMIZDA KARŞIMIZDAKİ İNSANLARIN ELİNİ SIKARIZ.

    SN. CÜNEYT BEY, SN. BASKETÇİ VE DİĞER ÖNCÜ ARKADAŞAR;

    SİZ RÜYAMIZDA GÖRSEK İNANAMAYACAĞIMIZ BİR SÜRECE İMZA ATTINIZ,
    BEN 38 YAŞINDAYIM, ELLERİNİZİ SIKIYOR VE ÖPÜYORUM. SİZE AİLEM VE ŞAHSIM ADINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.......

    LÜTFEN BU NOTUMU 24 OCAK'TA TEKRAR OKUYUN......

    YanıtlaSil
  109. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:48

    CEK CUMHURIYETINE GIDECEKTIM BEN AMA ISMINDEN DOLAYI TERCIH ETMEDIM..KOSOVAYI UYGUN GORDUM KACAKKIZ..

    YanıtlaSil
  110. senden kulubede destek olmazki zaten, sende parasız sın mağdur ankaragücü gibi.
    şaka ha.

    YanıtlaSil
  111. HABER TÜRK TE BAKAN AÇIKLIYOR

    YanıtlaSil
  112. Hangi okul abicim...

    YanıtlaSil
  113. Sayın Futbocu kardeşim sizi bilen biliyor. çoğu zaman en güçlü tenkit sessiz kalmaktır. sizi tenkit değil takdir etmek lazım. çünkü en umutsuz zamanlarda insanlara moral veren bugünleri müjdeleyen hep Futbolcu olmuştur.

    YanıtlaSil
  114. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:51

    BENDE BIR BAYANVEKILE ASIK OLDUM DEDI BENIMKIDE SILINDI SEKER765.:))

    SAKA BIR YANA ADMIN OYLE UYGUN GORMUSTUR..KIRILMAYA GEREK YOK..ISTE COK STRES YUKLENDIK AZICIK RAHATLIYALIM..

    GULUMSEMEK VE GULUMSETMEKTEN BASKA CAREMIZ YOK SALIYA KADAR..

    YanıtlaSil
  115. ne cumhuriyeti?
    orası neresi?

    YanıtlaSil
  116. LEVENT..ABİ..BANA ÇAĞRI ATACAKTIN..ABİ..534.987.8655 CAN..

    YanıtlaSil
  117. çünkü bu kadar sakız gibi uzatacaklarını hiçkimse hayal bile edemedi...

    YanıtlaSil
  118. 07 li evet, ben almanyadayim

    YanıtlaSil
  119. kusura bakma sevgili basketci..bir an gerginliğime verin. sevgiler selamlar..yolumuza devam..

    YanıtlaSil
  120. cek kelimesi duyunca dayanamadim cek ti beni cek cumhuriyeti... cidden kimse yokmu yaf almanyada olur ...

    YanıtlaSil
  121. levent,abi,icra,tahhütlerinle,ilgili,bir,bilgi,varmı

    YanıtlaSil
  122. ARKADAŞLAR...
    DEDE NERDE?GÖREMİYORUM.

    YanıtlaSil
  123. INANIN ICIMDEN YAZMAK GELMIYOR
    AMA DAYANAMIYORUM
    HAKSIZLIGA
    IHANETE
    CEHALETE (encokta buna)
    AMA BURDA KIMIN NE OLDUGUNU ANLAMAK ZOR DEGIL
    BUGUN BU IS BITSEYDI
    ALLAAAAAAAAAAAAAA
    BASKETCI SEN ILAHSIN
    FUTBOLCU BURAYA YUMRUK HAVAYA
    SAYIN ADMIN OL DE OLELIM

    HANI BIRDINIZ BERABERDINIZ
    BIRARAYA GELECEKTINIZ
    SIRKET KURACAKTINIZ
    NE OLDUU
    VAY EFENDIM BUGUN BU IS BITER DEMISLER
    BU INSANLARA BU IS ICIN PARA BILE VERSENIZ

    EGER GERCEK TICARET YAPIP VEEEE IYI NIYETLE MAGDUR OLDUYSANIZZ

    SOYLE DUSUNUN

    BU SITEDEKI UMUT TACIRLERINE OZGURLUGUNUZ ICIN PARA VERDINIZ
    (mal bedelını gonderdınız)

    VE BU TACIRLER MALINIZI SEVKIYATA VERDILER
    (yanı mal tırlara yuklendı)

    EEE MAL BIZE GELMEDII
    (gelmedı cunku arac yolda)

    SIMDI BU TACIRLER DURUSTTE

    ALICILAR DURUST DEGIL

    ISTE BEN BUNA UZULUYORUM

    UZULMESEM YAZMAZDIM
    YAZMIYORDUMDA

    GERCEK MAGDURLARA BUNDAN SONRAKI HAYATLARINDA
    OZGURLUKLERINI DOYA DOYA YASAMALARINI DILERIM

    DIGERLERININ TBMM DEN CIKACAK HER YASAYI TAKIP ETMELERINI TAVSIYE EDERIM ,
    KIMBILIR BELKI BIR GUN ONLAR ICINDE BIR YASA CIKAR


    SABIR VE SAYGI DILEKLERIMLE

    YanıtlaSil
  124. AYNEN SANA KATILIYORUM HÜKÜMETİN AÇIKLAMASI BİZİM 4 .SIRADA OLDUĞUMUZDU VE BU HAFTA SIRANIN GELMEYECEĞİYDİ SAYIN BÜLENT ARINÇ AÇIKÇA SÖYLEDİ 2 GÜNDE ZOR BİTER DİYE BİZSE HEP TARİH VERDİK EN KÖTÜ TARİHİ VERDİM BENDE ÖNÜMÜZDEKİ SALI DEDİM ARKADAŞLAR AĞIZLARINA GELENİ SAYDILAR OKUSALAR TAKİP ETSELERDİ OLMAYACAĞINA İNANIRLARDI SALI GÜNÜ BU İŞ BİTER ARKADAŞLAR LÜTFEN DEFALARCA YAZDIM VEKİLLERİMİZ HAKKINDA BİŞEY YAZMAYIN BENDE AK PARTİYE OY VERDİM BAŞBAKAN SÖZ VERDİYSE BU İŞ BİTTİ SİYASET TE YAPMAYALIM BÜTÜN PARTİLER BAZI AVUKAT VEKİLLERHARİÇ HEP YANIMIZDA KIRMADAN DÖKMEDEN ÇIKAN YAZILARA YORUM YAPALIM SALIYI BEKLEYELİM İYİ GECELER

    YanıtlaSil
  125. e mail adresini yada msn adresini verirmisin surecleri tam takip edemiyorum bazen cek cumhuriyetinde yasamam gerekiyor

    YanıtlaSil
  126. ben adım gibi eminim yasa çıktıktan sonra bu sitede bulunanan mağdurlara öyle imkanlar verilecekki birçoğumuzu havada kapacaklar hem ticaret adına hemde tecrübe adına yeni hayatımızda emeği geçen herkese başarılar dilerim..........varmı bundan daha iyi temenni?

    YanıtlaSil
  127. ABİ.BUGUN..İZMİTE MAL DAĞITIMINA.GİTTİM E.5.KARTEPE GBT... ALİ.KAHYA..GBT... YAHYA..KAPTAN...GBT.. GARAJLAR...GBT.. ABİ..RESMEN ÖLÜMÜ..YAŞADIMYA.... BUMUDUR..YA...BUMUDUR... İŞTE...ÇALIŞIYORUZ BORCUMUZU..ÖDEMEK..İÇİN...YA.. AMA..GBT.YE..GİRSEYDİM... MAF.OLMUŞTUM.YA ALLAH..ÇOCUKLARIMA..ACIDI...YARDIM..ETTİ..İNANIN.. YAHYA..KAPTANDA..DEVAM.ET...HEMŞERİM..DEDİ... SANKİ..BANA..SAYISAL..ÇIKMIŞ..GİBİ...SEVİNDİM..... İŞTE...ÇEK..MAĞDURU..BUNU..HERGÜN..YAŞIYOR... HERGÜNÜMÜZ..ÖLÜM.... ALLAH..YARDIMCIMIZ..OLSUN...

    YanıtlaSil
  128. cek cumhuriyeti hic duymadin mi?

    YanıtlaSil
  129. yaw karşılıksız çekten kurtulmak için o kadar uğraştın birde karşılıksız aşktan kurtulmayamı uğraşacaksın :)))

    YanıtlaSil
  130. KOSOVALI OZGUR19 Ocak 2012 23:59

    VIZESIZ KOSOVA VARDI BURAYA GELEBILDIK KACAKKIZ..

    SEN IYI VIZE ALABILMISSIN..YANI BENIM YURTDISINA CIKISIM PLANLI OLMADI APAR TOPAR CIKMAK ZORUNDA KALDIM..MAALESEF COK KOTU ULKELERDE YASAMAK ZORUNDA DA KALDIM..

    YanıtlaSil
  131. çok önemli ve kazanılması neredeyse imkansız bir savaşı kazanan ordunun komutanına sormuşlar bu zafer'in baş mimarı kim diye?
    komutan cevap vermiş ; başarısız olsaydık kimi sorumlu tutacaktınız bir düşünün bakalım!!!!!!!

    YanıtlaSil
  132. aynı görüşteyiz ancak içerdiği kelimeler bakımından silinmiştir.

    YanıtlaSil
  133. ben kimseye aşıkım demedim sayın kosovalı...sosyal faşist tabirini kullandım sanırım bu rahatsız etti arkadaşı....
    bakın sayın admin b,ir kişiye yav ne kadar demokrat adam dediğinizde sorun yoksa sosyal faşist dediğinizde de hiçbir sorun olamaz...kullandığım kelime yasaklı bir kelime değiildir...sadece kişinin nasıl anlamasına bağlıdır...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  134. fransa ve bulgaristanda kaliyorum almanyaya gidip geliyorum ya siz?

    YanıtlaSil
  135. lütfen c c cekoslovak filan de onu deme, lütfen..

    YanıtlaSil
  136. NE BEREKETLİ YARATMIŞSIN BENİ RABBİM :

    Aklımı, fikrimi, halimi, zikrimi, huyumu, suyumu,
    tadımı, tuzumu, dostluğumu, inançlarımı, sabrımı,
    kalbimi, iyi niyetimi, hakkımı, hukukumu, bakışımı, sevişimi, gülüşümü ;

    YEDİLER,İÇTİLER BİTİREMEDİLER !!! ÇALDILAR,ÇIRPTILAR DOYMADILAR

    YanıtlaSil
  137. Levent Bey,
    Merhabalar
    Bana lütfen cep telefonunuzu yazar mısınız?
    Yasa çıktıktan sonra sizinle iş konusunda görüşmem gerekecek.
    Ben Yüksek Mühendisim.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  138. can kardeş bende izmit'teyim..mail adresini yazsana.. mahsuru yoksa tabii...

    YanıtlaSil
  139. almanyanin neresi?

    YanıtlaSil
  140. ne dedi hangi haftaymış

    YanıtlaSil
  141. abicim benim pasaportuma el koydular bende gittim baska pasaport aldim ciktim zaten hatta burda da baska pasaport aldim onunla yasadim yani iyi sartlar olsada olmasada esaret cekmekten kurtulus yok hepsi bu insanlik disi cezai uygulamadan,ülkemizde insan hayatina verilen deger iste bu kadar...

    YanıtlaSil
  142. Yeniden umut20 Ocak 2012 00:04

    Kosovalı özgür kardeşim bende size yakınım. Sizinle görüşmek isterim. Msn'e ekleyin lütfen. yeniden1umut@hotmail.com

    YanıtlaSil
  143. siz admin misiniz??
    adminseniz eğer sayın kosovalıya verdiğim yanıt sizin ,için de geçerlidir...saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  144. AYDIN KARDEŞ
    DOGRU SÖYLEYEN DOKUZ KÖYDEN KOVULUR... :)))
    TEPKİ GÖSTEREN ARKADAŞLARIMIZI DA MAZUR GÖRMEK LAZIM...
    AHA BUGÜN AHA YARIN 3 GÜN SONRA DERKEN 1 AYDAN FAZLA ZAMANDIR BEKLEMEKTEYİZ... ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ... HİÇ HAKETMEDİGİMİZİ DÜŞÜNDÜGÜMÜZ ŞEYLERİ YAŞIYORUZ
    MALUM DEVAMLI GÜNDEM DEGİŞİYOR..
    HAYIRLISI OLSUN BEKLEYECEGİZ ARTIK..
    EMEGİ GEÇEN ARKADAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  145. KOSOVALI OZGUR20 Ocak 2012 00:06

    KACAKKIZ..

    BEN MUMKUN OLDUGU KADAR TAKIP ETMEYE CALISYORUM GELISMELERI..MAIL ADRESINE ELIMDEN GELDIGINCE SON DURUMLARI GONDEREREK YARDIMCI OLURUM..

    ozkar77@hotmail.com bu adrese mailini gonder gun ıcerısınde gelısmelerden haberdar etmeye calısırım..

    selamlar..

    YanıtlaSil
  146. sabır taşı20 Ocak 2012 00:06

    ÇEK YASASI 24 OCAK SALI GÜNÜ İLK SIRADAN GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLÜP YASALAŞIYOR …

    Çek mağdurları T.B.M.M Genel Kuruluna gelmek üzere olan çek yasası taslağının oylanmasını bekliyor. Meclis Adalet Komisyonunda geçen hafta kabul edilen ve genel kurula sevk edilen yasa taslağı meclis genel kurulunda oylandıktan sonra kanunlaşacak ve Cumhurbaşkanının onayına sunulacak.

    Yasa taslağının 19 Ocak Perşembe günü meclis gündemine gelmesi bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanlığı seçim yasasının genel kurul görüşmelerinin uzaması çek yasasının 24.Ocak Salı gününe kaymasına sebep oldu.

    5941 sayılı yasada yapılacak olan değişikliklerle karşılıksız çek verme suçu ortadan kalkacak, 3167 ve 5941 sayılı yasalara göre açılmış olan bütün davalar düşecek, infazlar son bulacak ve hapistekiler tahliye edilecek. Bunun yerine 10 yıl boyunca çek hesabı açma yasağı getirilecek. Tasarı ayrıca tacir çeklerini hamiline yazarak kullanmaya verilen 1 yıl hapis cezasınıda kaldırıyor ve 300-3.000 T.L arası idari para cezasına çeviriyor.

    Çek kanunun yanısıra icra iflas kanunu maddeleri üzerinde yapılan değişikliklerde yakında meclise geliyor . Yargıda 3. Reform Paketi adı altında yapılan 80 maddelik düzenlemede yargılama süreleri kısalıyor, icra dairelerinde para alışverişi kalkıyor, bir kişinin borcundan dolayı ailesinin veya yakınlarının mağdur edilmesi önleniyor ve ev eşyasına haciz kalkıyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere işletmelerin üretim araçlarına el konulması engelleniyor ve bir işletmenin üretimini sürdürebilmesi için zorunlu olan araçlara icra yoluyla haciz getirilmesinin önüne geçiliyor

    YanıtlaSil
  147. ben almanya ve cek cumhuriyetinde ama polonya isvicreye falan is nedeniyle gidiyorum,bulgaristanda nerde kaliyorsunuz

    YanıtlaSil
  148. sabır taşı20 Ocak 2012 00:08

    yukarıda ki yazıyı canım sıkılıyordu kopyala yağıştır yaptım :((( artık ne yapacağımı bende bilmiyorum .......................... sadece paylaşmak istedim ................... işallah artık duygularmızla oynamazlar !!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  149. HAKLI OLDUGUN TARAFLARDA VAR SAYIN BERDO,

    BURDA TÜCCARLIK YAPMIŞ KİŞİLER TOPLULUGU VAR.ZATEN BİR YERDE HATA YAPMAMIŞ OLSAYDIK BU DURUMDA OLMAZDIK.

    BASKETÇİ VE DİĞER ARKADAŞLARIN SÖZLERİ TABİKİ MUTEBERDİR FAKAT YAŞLAR İLERLEDİKÇE ZAMAN GEÇTİKÇE OLUŞAN TECRÜBELER,

    YASAYI ONLARMI CIKARIYORLAR?
    KOMİSYON BAŞKANI ONLARMI?
    T.B.M.M ÇALIŞMALARINA NE KADAR MÜDAHALE EDEBİLİR?

    YUKARIDA Kİ SORULARI HERKEZ KENDİNE SORMALI....

    BİZE SÖYLENEN SALI GÜNÜ ÇIKACAKTI FAKAT CUMBABA SÜRESİ MEGERSE COK AMA COK ÖNEMLİ BİR HADİSEYMİS Kİ UZADI....EKİP NE YAPSIN KARDEŞİM...

    SEVGİLİ BASKETÇİ VE DİĞER ARKADAŞLAR SİZLERE DAHA NE YAPABİLİR Kİ?

    ONLARDA İNSAN VE DIŞA BAĞLI ETKENLERDEN ONLARDA ENGELENİYORLAR...

    EMEĞİ GEÇEN HERKEZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER....

    SABIR SABIR SABIR..5 YIL BEKLEDİM...DAHA DA BEKLERİM..

    UNUTMAMAMIZ GEREKEN KONU....BU YASA KONUSULMUYORKEN HAYATIMIZ NEYSE CIKANA KADAR DA BÖYLE YASAMAYA DEVAM...

    ÇIKTIGINDA BANA VE BİZLERE SANKİ YILBAŞI İKRAMİYESİ ÇIKMIŞ GİBİ OLUCAKTIR....

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  150. üzgünüm cek cumhuriyeti

    YanıtlaSil
  151. Munir_64ural20 Ocak 2012 00:09

    FOTBOLCU KARDEŞİM SEN GOL ATAMASIN BAK BİZİM KALECİ BANA ORTA SAHADAKEN..... SALIYA..... KADAR PAS VERİYOR BENDE KAFAYLA KARŞI KALEYE YOLUYOM ORDA GOLÜ KİM ATIYOR BİLİYONMU BASKETCİ ABİMİZ KALECİDE CUMA GÜNÜ KALENİN İCİNDEN TOPU CIKARIYOR DIŞARI ATIYOR OYUNU BİTİRİYOR ANLADIN DEMİ FOTBOLCU ABİ SENDE SEYRET BU GERCEK OYUNU SİZLERİ BİZ ALLAH RIAZASI İCİN COK SEVİYOZ ALLAH İCERDE OLAN KARDEŞLERİMİZE SABIR VERSİN CUMAYA KADAR.....

    YanıtlaSil
  152. berlin ve dresden ya sizin

    YanıtlaSil
  153. niyaz................niyaz20 Ocak 2012 00:10

    GBT DUTUMUNU AYDIN ÇELİK KARDEŞİM DEN ALMADAN YOLA ÇIKMAYINIZ....

    YanıtlaSil
  154. arabulucuk kanunu tasarı halındeyken
    avukatlar otel bastılar..ama nafıle degılmı
    fıkırlerınıze sonuna kadar katılıyor ve bu dusuncedekı magdurlara uzuluyorum ıste
    keske sızın gıbı dusunenler magdur olmasaydı

    YanıtlaSil
  155. ERDEM-ERSİN20 Ocak 2012 00:10

    yahuu şeker765 ne zaman ortalığı karıştırıp ben buradayım dedirteceksin diye bekliyordum. yine yanıltmadın beni. şu eski alışkanlıklarından lütfen vazgeç. kimseden farklı olmak zorunda değilsin. lütfen....SAYGILAR

    YanıtlaSil
  156. cangizir@windowslive.com facebook..can.gizir.

    YanıtlaSil
  157. sabır taşı20 Ocak 2012 00:11

    pardon şimdi yukarıdaki desem daha doğru olur !

    YanıtlaSil
  158. herkesin canı sıkkın,
    yarışma yapalım kafa dağılsın..

    YanıtlaSil
  159. KOSOVALI OZGUR20 Ocak 2012 00:11

    ekledım dostum sızı..

    YanıtlaSil
  160. son haber yolladım adresimi ben pendikteyım ama izmite mal dağıtımına geliyorum haftada 2..gün

    YanıtlaSil
  161. iş mecliste bitiyor arkadaşlar .. bilmem anlatabildimmi

    YanıtlaSil
  162. YASANIN ÇIKACAĞINA

    GERCEKCİ BİLE İNANDI

    HATTA HATTA OFLUOĞLU BİLE İNANDI

    AMMA VELAKİN , BAZI ARKADAŞLARIMIZ HALA İNANAMIYOR, BELKİ DE İNANMAK İSTEMİYOR

    YanıtlaSil
  163. gizli müdavim20 Ocak 2012 00:14

    ARKADAŞLAR NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORSUNUZ..5 SENE ÖNCE AF SÖZCÜĞÜNÜ BİLE HAYAL ETMEK HAYALDİ... ŞİMDİ BAŞBAKAN İMZALI YASANIN ALTINA SAYIN BAŞBAKANIMIZ İMZASINI KOYMUŞ ...Dikkatinizi çekerim T.C tarihinde başbakan imzalı ilk yasa ÇEK yasası....HEPİMİZ ,HEPİNİZ ELİMİZE BİR ÇOMAK ALMIŞ İKİ GÜNDÜR KUMU KARIŞTIRIP DURUYORUZ..EN AZINDAN İÇERDEKİ ARKADAŞLARIMIZA SAYGI DUYALIM.ARKADAŞLARIMIZIN AİLESİ VAR. ÇOLUK ÇOCUGU VAR UMUDLARI VAR,KİMSENİN BURADA KİMSENİN UMUDUYLA OYNAMAYA HAKKI YOK...
    YASA BİTTİ İŞ RESMİ GAZETEYE KALDI.AMA HALA BOYKOT EDELİM,ŞUNU YAPALIM BUNU YAPALIM..SU YOLUNA GİRMİŞ DERE YATAGINDA AKIYOR BAZI SÖZDE KAHRAMANLAR ŞOV YAPMAK İÇİN GALEYAN ÇANLARI ÇALIYOR...
    KAHRAMAN OLMAK İSTEYENLER İÇİN İSTANBULDA İKİ TANE KÖPRÜ VAR...
    KENDİNİZE SAYGINIZ YOKSA İÇERDEKİ ARKADAŞLARIMIZA SAYGI DUYALIM..
    DÜN AGIR CEZA HAKİMİ BİR ARKADAŞIMLA GÖRÜŞME ŞANSIM OLDU...VATANA MİLLETE HAYIRLI OLUR.ASLİYE CEZA VE SULH CEZADAKİ HAKİMLER BİLE KAALE ALMIYOR YENİ GELEN ÇEK DAVALARINI DİYOR...BİZLER ÇOK BİLDİĞİMİZ İÇİN BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZÜ AGIRCEZA HAKİMLERİ GÖREMİYOR,, BİZ GÖRÜYORUZ AL ELİNE DAVULU BİR ALTTAN BİR ÜSTTEN VURUYORUZ. ARKADAŞLAR HUKUK DEVLETİNİN AĞZINDAN BİR DEFA AF SÖZCÜĞÜ ÇIKTIĞI AN BUNUN GERİDÖNÜŞÜ YOKTUR VE OLMAMIŞTIR...PES DOĞRUSU...HAYAL EDİLEN DÜŞÜNCELERİMİZ SOMUTLAŞMIŞ 3 GÜN DAHA SABREDİLEMEYECEKSE DAHA BİR ÇOK ARKADAŞIN YAŞAMAK İSTEDİĞİ ACI SENELER VAR...AKILLI OLALIM LÜTFEN..BURADAKİ HERKES ÖYLE VEYA BÖYLE İŞ SAHİBİ TİCARET ERBABI İNSANLARDI..YANINIZDA YÜZELRCE İNSANLARI KONTROL ETTİNİZ ,STRATEJİLER GELİŞTİRDİNİZ.AMA MALESEFKİ HALA KENDİMİZİ KONTROL EDEMİYORUZ..GEREKİRSE 3 GÜN AĞZIMIZI BANTLAYALIM.KONUŞMAYALIM....EN AZINDAN BURADA 3-5 ARKADAŞIN ÖZVERİLİ ÇABALARINA SAYGI DUYALIM...GEÇEN AKŞAM DEVRİM KARDEŞİMİZİN YAŞADIKLARINI NE KADARDA ÇABUK UNUTTUNUZ...SABREDİN...SABREDELİM...SABRETMESİNİ ÖGRENELİM...
    SÖZ GÜMÜŞSE SUKUT ALTINDIR...
    HAYIRLI GECELER...

    YanıtlaSil
  164. slistra da kaliyorum bulgarda ,isvicrede geneve cok yakiniz fransa tarafinda

    umit_batu@hotmail.com

    YanıtlaSil
  165. sayın sedat o isimleri duyunca cin görmüş gibi oluyorum kusura bakmayın....bu site o isimler yasak :))))

    YanıtlaSil
  166. siz muhatabım değilsiniz bence kendi işinize bakın....size laf atan yok....dolayısı ile sizden yanıt bekleyen de yok...lütfen siz bence işinize baksanız....hakkımdaki düşünceleriniz de kendinizde kalsın diyorum...saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  167. SELAM ARKADAŞLAR.
    METRİS A-20 KOĞUŞUNDA YAKINI OLAN KİMSE VARMI? BÜYÜĞÜMÜZ, BABAMIZ ORDA DÖRT GÖZLE YASANIN ÇIKMASINI BEKLİYOR..

    YanıtlaSil
  168. ekledim umarim burgarcan iyidir

    YanıtlaSil
  169. üzgünüm,neden oradasınız.akraba felan mı vardı? yukarı yazarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  170. pardon anlamadım?
    sedat?

    YanıtlaSil
  171. gerçektenmi yasak

    YanıtlaSil
  172. akraba yok almanya asil kaldigim yer ama is ve bazi özel durumlardan gecici bir sura burda yasmam gerek

    YanıtlaSil
  173. Haber nerden

    YanıtlaSil
  174. BAŞARMAK , İNANMANIN İKİ KATIDIR.

    YanıtlaSil
  175. CEZAEVİNDEKİ KARDEŞLERİME VE AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM.AZ KALDI ARKADAŞLAR SABIR SABIR SABIR...
    BU ARADA AVUKATLAR BOŞ DURMUYOR İNŞALLAH YASA ÇIKMADAN EVE HACİZE GELMEZLER BİZİ İCRA TAHÜDÜ İÇİN ZORLAMAZLAR

    YanıtlaSil
  176. arkadaşlar,icra,tahhütlerini,af,yokmu

    YanıtlaSil
  177. ARKADAŞLAR CUMHURBAŞKANLIĞI YASASI KABUL EDİLDİ SON DAKİKA OLARAK VERİYOR ...ACABA YARIN BİZİM YASA OYLANIRMI?

    YanıtlaSil
  178. İNANMAK, BAŞARMANIN YARISIDIR...:)

    YanıtlaSil
  179. Sn Gizli Müdavim,herkes kendi yaşadığını kendisi bilir.Elbette içerdeki arkadaşlarımız bizlerden daha zor durumdadırlar ancak bizde yurt dışındayız ve neler yaşadığımızı siz değerlendirme yetisine sahip değilsiniz. Önce yazılanı doğru algılamanızı öneririm.Ayrıca ben yazımda özveri ile çalışan kimse hakkında olumsuz birşey belirtmedim...Bize akıllı olmamızı önerecek kadar kendinizi üstün gördüğünüze göre lütfen sizin de okuduklarınızı doğru algılamanızı beklerdim...

    YanıtlaSil
  180. lütfen kaynak yoksa yazmasak, salı gümü grup görüşmeleri var

    YanıtlaSil
  181. freesoldier3320 Ocak 2012 00:39

    beni aramazsan sende namertsin o zaman bilader.kaç defa yazmam gerekiyor.eşim 4.5 aydır cezaevinde ve 2.5 yaşında kızım da memleketim mersin de.daha ötesi var mı.sen bu yaptığını yılbaşından önce de yaptın.sana telefon numarası verdim arasaydın ya o zaman.kalabalık kabadayılığı yapıyorsun burada.net bişey duymadan kimseye tarih verme.tek isteğim budur.tlf umu veriyorum ara.0536 275 4552.bekliyorum

    YanıtlaSil
  182. freesoldier3320 Ocak 2012 00:40

    5362754552.ara cevap vereyim

    YanıtlaSil
  183. ÇARPIM TABLOSUNU EZBERLEDİM DE BÖLME İŞLEMLERİNE KAFAM BASMAZ, ONDANDIR :=)

    YanıtlaSil
  184. freesoldier3320 Ocak 2012 00:42

    levent abi özgür ben biliyosun zaten.ben sadece o arkadaşın tarih vermesini istemiyorum.içinizden birini kırdıysam da özür dilerim...saygılarımla...

    YanıtlaSil
  185. yarin olsalardı zaten..

    YanıtlaSil
  186. freesoldier3320 Ocak 2012 00:45

    eyvallah abi.levent abi de biliyor durumumu asi de.futbolcu da anlar umarım.

    YanıtlaSil
  187. freesoldier3320 Ocak 2012 00:48

    BİLİYORUM BAHRİ ABİME SÖZ VERDİM AMA YAPAMADIM.MORALLİ OLACAKTIM BECEREMEDİM.EŞİM CEZAEVİNDE KIZIM MEMLEKETİMDE.BEN BURDAYIM.VE BUGÜN CEZAEVİNE GÖRÜŞE GİTTİM.DİYECEK LAFIM YOKTU SEVDİĞİM İNSANA KIVIRAMADIM DA.O BANA MORAL VERDİ.TEK TEPKİM BUDUR.ÜZÜLEN BİRİLERİ VARSA ÖZÜR DİLERİM.AMA ŞUNU DA BELİRTMEK İSTERİM NAMERT DEĞİL 16 YILLIK ASKERİM.SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  188. uyvar merhaba ben 3 yildir bulgarda yasiyorum arkadasim insallah bu yasa cikarda hen yakin zmanda ulkemize doneriz

    YanıtlaSil
  189. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)20 Ocak 2012 01:00

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    GÜN İÇİNDE DIŞARDAYIDIM, SİTEYE HİÇ GİRMEDİM,SÜREKLİ MECLİS TV DEYDİM VE SİZLERE DAHA NET BİR BİLGİ VERMEK AMACI İLE KENDİMCE TEMASLARDA BULUNDUM.ANCAK SİTENİN DÜZEYİNİN HİÇ DE İYİ OLMADIĞI HABERİ GELDİ.

    BEN ÇOK KISA BİR KAÇ NOKTAYA DEĞİNECEĞİM.

    SOHBET ANLAMINDA,HEMDE HAVAYI DAĞITALIM:

    KLASİK OLACAK BELKİ AMA;

    ŞÖYLE BİR ZİHİNLERİNİZİ YOKLAYIN DERİM.

    EN SON ANAYASA GÖRÜŞMELERİ VARDI ,SEÇİMLERDEN ÖNCE.ÇOK UĞRAŞTIK VE BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK.

    ARKASINDAN SEÇİMLER,GENE BEKLENTİLER FIS ÇIKTI.

    ARKASINDAN UZUN VE UMUTSUZ BİR BEKLEYİŞ.

    BU ARADA BİR GAZETEDE UFACIK BİR HABER İÇİN DÖRT DÖNÜYORUZ.

    SONRA UFAK UFAK KIPIRDANMALAR.SİLKİNİP KENDİMİZEGELMEMİZ VE STARTI VERMEMİZ.AMA BURADA BENİM ANLAMADIĞIM BURALARA GELDİKTEN SONRA HALA OLUMSUZ DÜŞÜNENLER VAR.BUKADAR ZAMAN BEKLENDİ ,İÇİMİZDE 2005 DEN ,2006 DAN BEKLEYEN 2008 VE 2009 DAN BEKLEYEN ARKADAŞLAR .BEN KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM ASLA VE ASLA SİZE YANLIŞ BİR SERVİS YAPMADIM.TBMM DE KENDİNİZ SERETTİNİZ PROGRAM AÇIKLANDIĞINDA SADECE ÇEK VE CUMHURBAŞKALIĞI YASASI GÖRÜŞÜLECEK DİYE PROGRAMI OKUDULAR .İSTERSENİZ LİNKİ ATARIM.AMA İÇİNİZDEN KİM DERDİKİ 1 GÜNDE SADECE 3 MADDE OYLANABİLECEK.YOKSA PROGRAM GENE TUTACAKTI.OLMADI AMA SONUNDA ÖLÜM YOK TEK VE SADECE CEZAEVİNDEKİ VE YURTDIŞINDAKİ ARKADAŞLARA ÜZÜLİYORUM.

    SİZLERDEN RİCAM ŞÖYLE BİR GERİYE BAKIP ,NEYDİK NE OLDUK DEMENİZ?BUNUN CEVABINI VERİRSENİZ GELECEK HAFTAYA ÇOK DAHA RAHAT ULAŞIRIZ.GECİKMELERİN BÜTÜN NEDENLERİ BELLİ.SADCE ÇARŞAMBA GÜNÜ 3 TANE MADDE GEÇTİ.ŞAKA GİBİ.BUNU KİM NASIL AÇIKLAYABİLİR?

    GELECEK HAFTA HERŞEY BİTECEK HAFTA SONU TAHLİYELER BAŞLAYACAK VE HERKES ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİ ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞACAK.

    BUNUN DAHA ÖTESİ BERİSİ YOK.DAHA ÖNCEDE SÖYLEMİŞTİM DEVLET İŞİ BAMBAŞKA BİR İŞ.ONLAR HANGİ GÜNE KARAR VERDİLERSE OGÜN ÇIKACAK..

    SAYGILARIMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 20/01/2012 01:00

    YanıtlaSil
  190. sabır taşı20 Ocak 2012 01:04

    LİNK ATAMIYORUM AMA SALI GÜNÜ NÜN TARİHİNİ YAZIP TBMM ÇALIŞMALIRINI OKUDUM SİZDE , tbmm 24,12,2012 , YAZIN GOOGLE YA O SAYFADA 7 SATIR I TIKLAYIN ORANIN YALANCISIYIM !!

    YanıtlaSil
  191. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)20 Ocak 2012 01:04

    YARIN MECLİS KAPALI DEĞERLİ ARKADAŞIM

    LEVENT GÜRKAN

    BASKETÇİ 20/01/2012 01:04

    YanıtlaSil