Çek Mağdurları Komite Kuruyor

Komite çek kanunu ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarından randevu talep edip, görüşmelerde yaşanan sorunları anlatır, bu çek kanununun mağdur ettiği muhatapları, yasanın hazırlayıcı ve uygulayıcı muhataplarıyla bir araya getirir. TBMM, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, HSYK vs. ilgili tüm birimlerle görüşür
Yazılı ve görsel medya ile görüşmelerde bulunur.

Komitenin çalışma ofisi bulunacaktır, ofisin irtibat bilgileri Mağdurlar şikayet ve önerilerini doğrudan komitesiye yapabilecekler bilgi ve belgeleri sunabileceklerdir.
Komitenin Amacı ve tüzüğü, komite üyeleri, iletişim bilgileri önümüzdeki günlerde sitemizden duyrulacaktır.

Dileğimiz; Büyük şehirlerde buna benzer komitelerin kurulması.


KANAL B PROGRAMI CANLI YAYIN OLACAKTIR.
PROGRAMI ARAMAK İSTEYENLER 0(312) 2341434 NOLU TELEFONU ARAYIP HABERCİNİN SAATİ PROGRAMI REJİ YE BAĞLANMAK İSTEDİKLERİNİ BELİRTSİNLER.

SORULAR İÇİN
SMS GÖNDERMEK İSTEYENLER
KANALB YAZIP BİR BOŞLUK BIRAKIP SORUYU YAZIP 3929 A GÖNDEREBİLİRLER
PROGRAM SIRASINDA İRTİBAT İÇİN ALT YAZI GEÇECEKTİR.

2.221 yorum:

  1. Arkadaslar ben yurtdisinda yasiyan arkadaslar sesleniyorum pasaport suresi dolan pasaportunu degistirmesi gereken arkadaslar konsoloslugun ilk tepkisi olumsuz olacaktir cunku onlar sistemlerinde sadece kodlar halinde davalarimiz oldugunu goruyorlar bilmiyorlar katilmiyiz yoksa magdur mu?bu durmda yapmaniz gereken konsolosluktan turkiyeye bir yazi gondertmek varolan sucunuzun ticari olduguna dair cunku ticari borclar sizin konsolosluktan hizmet almanizi engellemiyor.uzun lafin kisasi bu durmda olan arkadaslar normalden bira erken davranip konsolosluklara basvurabilirler ben bu sekilde pasaportunu yeniledim konsolosun vermemk icin cok caba sarfetmesine ragmen..isallah birilerine yardimi olursan bu bilginin cunku ben bu islemlere icin ugrasirken cok buyuk sikintilar cektim saygilarimla.

    YanıtlaSil
  2. Cezaevinde tutuklu olan arkadaşlarda halinden şikayet etmesin mi?

    YanıtlaSil
  3. sayın site yöneticleri bir konuda bilginizi almak istiyorum. çeklerden dolayı yakalması olan bir kişinin bir firmadan imza yetkisi için vekalet alması gerekirse bunun bir sıkıntısı olurmu noterden başka kurumlara bu durum gözükürmü bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Sürekli olarak sayfanızı ziyaret etmeme rağmen yorum yazmak istememiştim fakat fikrimi paylaşmak istiyorum.. Benimde evraklarım yazıldı sıkıntı zamanlarım oldu bir kaçını ödedim.. Bir kaçına müşteri çeklerimi temlik ederek anlaşarak çözdüm ama devam eden 3 tane davam var halen.. Bu site de ki Değerli insanlar sonuçta bu konunun çözümüne uğraş vermekteler. Sürekli halde saldırı altında oldukları da aşikar. Şüphesiz saldıranların da menşehi belli. Çek mağdurlarına müjde diye haber yapan bazı site sahiplerinin açıklamaları verdiği örnekler adliyelerde hiçbir işe yaramıyor bu aklınız da olsun.. En azından burada ki arkadaşlar ve site yöneticileri zamanlarını harcayarak kurum ve bürokratlar ile görüşerek konunun çözümüne hizmet ediyorlar ve konuyu sürekli gündemde tutuyorlar. Ben kendi şahsım adına Basketci ve Diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Sayenizde bu sese kulak verilecektir. İnancım tam.. Çünkü inanmadan hiçbirşey yapmak imkansız. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  5. Taner Bey konsoloslukta Noterlik işlemi yaptırdınız mı oradada bu dava kayıtları görünüyor mu?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sabır,
    Hatırlıyorum sizi birden yazmaz olmuştunuz yakanma oldu diye çok üzülmüştüm.İyi olamanıza sevindim.
    Hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  7. AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ'NE EK 4 NOLU PROTOKOL 1. MADDEYE GÖRE "BORÇ İÇİN HAPİS YASAĞI" KURALI
    Prof. Dr. Tekin Akıllıoğlu
    AÜ SBF Öğretim Üyesi

    ÖZET: 4 Nolu Protokolün 1. maddesi için Uzmanlar Komitesince yapılan açıklamaya göre, borç sözleşmeden doğmuş olmalıdır. Borç için hapis yasağı kanundan doğan borçlar hakkında uygulanmaz. Borçlunun hilesi, kötü niyeti, ödemeyi reddetmesi, ihmali sonucu ödememesi durumlarını kapsamaz. Bu fiiller yasalarda suç olarak nitelendirilmiştir[1].

    [1] Selon les "Rapports explicatifs sur les second au cinquième protocoles à la Convention européenne", l’obligation en question doit résulter d’un contrat. La prohibition ne s’applique pas aux obligations qui découlent de lois de droit public ou privé. Elle ne s’applique pas non plus lorsqu’un débiteur agit frauduleusement ou malicieusement; ou lorsqu’une personne refuse délibérément de s’acquitter d’une obligation; ou lorsque l’incapacité d’une personne de respecter ses engagements est due à sa négligence. Dans ces cas, le défaut d’exécuter une obligation peut donc légitimement constituer une infraction criminelle. show more show less

    YanıtlaSil
  8. Taner Erkan Bey mail adresi verebilirmisiniz benimde sormak istediklerim var.Yada siz bulunduğunuz konsoloslukta noterlik işlemi yaptırdınız mı bu yazdığınız dava kayıtları noter işlemlerinde konsoloslukta görünüyor mu yoksa sadece pasaport süresinin uzatılması sırasındamı bu ekranlar kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  9. MERHABA ZAMAN...

    ALLAHIMA HAMDOLSUN YAŞAYIP GİDİYORUM.BİRDE ŞU YASA CIKSADA HEP ÖZGÜR OLABİLSEK..sizler nasılsınız..ben burayı tesadüfbuldum..bide aklını yemiş.avukatın.yazdıklarını okuyunca gece gece kafayı yedim..insan bu kadar küçülemez ya.insana yakışmaz..sen hukukcu isen hukuk adamı ol..hani bir söz var.eğer bir şey bilmiiyorsan susda seni adam sansınlar.şuda bir gercek.meyveli agacı taşlarlar...
    SAYIN BASKETCİ VE DİĞER EMEĞİ GECEN ARKADAŞLAR SONUNA KADAR.ARKADAYIM..MADDİ MANEVİ....

    YanıtlaSil
  10. cek yasaklisi tekrar cek yazarsa, bunu karsi taraf anlar ve dava acarsa zor durumda kalirsiniz

    YanıtlaSil
  11. MURAT AKIN ARKADAŞIMIZIN DA DEDİĞİ GİBİ SONUÇLARI HİÇ DE İYİ OLAMZ.BEN SİZİN YERİNİZDE OLSAM BİR HUKUKÇUYA DANIŞIRIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 21/08/2011 22:01

    YanıtlaSil
  12. ARKADAŞLAR NE RANTI BAZI ARKADAŞLAR NE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR ONLARI DESTEKLEYECEGİMİZE ON LARI BALTALIYORUZ ÇEK DAVALARI İÇİN AVUKATA VERMEYİN SONUÇ AYNI PARALARINIZ GİDER KURTULUŞ NYOK ONUN KURTULUŞU AF KAVGA YOK DEDİKODU YOK DESTEK BİRLİK OLALIM İŞİNİZMİ YOK ZAMANINIZ ÇOKMU ZAMAN BOŞA GİDİYOFR EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMÜYORUZ AÇIZ AÇ AF İSTİYORUZ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ YARDSIM İSTİYORZ 200 BİN AİLE

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar konsoloslukta bütün işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz hiç bir sakınca yok benim durumumu bildikleri halde her konuda yardım alabiliyorum hatta dosyalarımla ilgili bilgi almak istediğimde bile bana yardımcı olabileceklerini söylediler rahatlıkla gidip istediğiniz işi yaptırıp istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  14. SAYIN DURSUN KAPLAN: BİZİMDE MERAK ETTİĞİMİZ BU ZATEN.YA BİRİ YADA HER İKİ TARAFTA MAĞDURLARDAN GİDERLER İÇİN PARA ALDILAR PAYLAŞAMIYORLAR,YADA AVUKATLARLA ANLAŞMALI ÇALIŞIYORLAR.ORDANDA RANT SAĞLIYORLAR.ŞİMDİLİK ANLADIĞIM HER 2 TARAFINDA BU RANTIN İÇİNDE ELLERİ VAR.ÇÜNKÜ KAÇ DEFADIR YAZIYORUM HER İKİ TARAFTA NET OLARAK CEVAP VERMİYOR.SADECE MAĞDURLARI ÇOCUK GİBİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR, BU DİYOR ONLAR SİZİ KANDIRIYOR.ONLAR DİYOR BUNLAR SİZİ KANDIRIYOR. AMAAAA KİMSE NELERLE KANDIRDIKLARININ NET CEVABINI VERMİYOR.

    YanıtlaSil
  15. SN.BATAK;
    GÜNLERDİR DEĞİNDİĞİNİZ KONULARI İŞLİYORUZ AMA NAFİLE.FAKAT İNŞALLAH DOĞRUYU BULACAKLAR.
    DEĞERLİ ARKADAŞIM 200.000 AİLE .DİYORSUNUZ AMA BİZ 5MİLYON KİŞİDEN BAHSEDİYORUZ BU OLAYDAN ETKİLENEN.SİZ ÇOK İYİMSER DAVRANMIŞSINIZ.ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM.ONUN OTU BUNUN BUTU İLE UĞRAŞACAĞIMIZA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN NELER YAPMAMIZ LAZIM BUNA ODAKLANMAMIZ LAZIM .BAZI ARKADAŞLAR TREN KAÇIYOR FARKINDA DEĞİLLER.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 21/08/2011 23:52

    YanıtlaSil
  16. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    AŞAĞIDAKİ METNİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPIP,BOŞ YERLERİ DOLDURDUKTAN SONRA;

    basketci_basketci54@hotmail.com

    MAİL ADRESİNE YOLLAYINIZ.BU MAİLLER ÇIKTI ALINDIKTAN SONRA DOSYA HALİNDE İLGİLİ YERLERE ZİYARETLERİMİZ SIRASINDA TAKDİM EDİLECEKTİR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ
    22/08/2011 01:32

    YanıtlaSil
  17. gurbetci mainz konsolosluğuna gittim işimi yapmadılar aranman var diye görüşeb,lirmiyiz

    YanıtlaSil
  18. YILLARDIR ÜLKEME DÜZENLİ OLARAK VERGİLERİMİ,SİGORTA PRİMLERİMİ ÖDEDİM.ONLARCA İNSANA İSTİHDAM SAĞLADIM. EKONOMİK DÜZENİMİN BOZULMASI NEDENİ İLE ÇEKLERİMİ ÖDEYEMEDİM.BU NEDENLE ADLİ PARA CEZASI ALARAK HAPİS EDİLMEKTEYİZ.HİÇ BİR AVRUPA ÜLKESİNDE UYGULANMAYAN BU ÇAĞDIŞI YASANIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTİYORUM.

    SAYGILARIMLA

    ADI:

    SOYADI:

    EĞER AİLE FERTLERİNDEN BİRİSİ CEZAEVİNDE İSE LÜTFEN ONUN ADINA DOLDURUUZ:

    ADI:

    SOYADIĞI;

    BULUNDUĞU CEZAEVİ:

    YAŞI:

    E-MAİL ADRESİ:

    YanıtlaSil
  19. NE MAĞDURLAR ÇOCUK NEDE KİMSE RANT SAĞLIYOR.
    BU SİTENİN TÜM MASRAFLARI (ÇEKLE HİÇ ALAKAM KALMAMASINA RAĞMEN) TARAFIMDAN KARŞILANMAKTADIR. BUNU YAPIYORSAM İNANIN İYİ NİYETLİ GERÇEKTEN ZOR DURUMDA OLAN İNSANLARIN VARLIĞINA İNANDIĞIM İÇİNDİR. YOKSA BİLGİSAYAR BAŞINDA OLUP ""ANAAA LA KAÇ PARA KAZANIYORLAR"" DİYE KOMPLO TEORİLERİ ÜRETENLER İÇİN DEĞİL....
    DAHA ÇOK MAĞDURA ULAŞMAK VE İNSANLARI BU DERTTEN KURTARMAK ADINA GOOGLE A REKLAM VERİYORSAK EĞER.BU ÇİLEYİ ÇEKEN BİLİR. YOKSA İNSANLAR BURAYA GELSİN BİZDE ONLARDAN RANT SAĞLAYALIM DİYE DEĞİL...

    NE MUTLU BİZEKİ BELKİDE 1000 LERCE İNSANI BU DERTTEN KURTARMADA ARACI OLDUK. KÖTÜMÜ ETTİK. ÇOĞU TAAHÜT VERİP İÇERDEN ÇIKTI VE DAVALARINI DÜŞÜRDÜ.

    NE MUTLU BİZEKİ EN UMUTSUZ OLDUĞU ZAMANLARDA BİLE AYNI DURUMU YAŞAYANLARIN YANINDA OLUP BİR PARÇA UMUT VEREBİLDİK. UMUT ALDIK.

    KAÇ ZAMANDIR BURALARDASINIZ BİLMEM AMA BENİM ESKİDEN TANIDIĞIM YÜZLERCE KİŞİ BU SİTE SAYESİNDE CEZADAN KURTULDU.

    AMAÇ SIRF RANT SAĞLAMAK OLSA SANIRIM HİÇ BİR DİLEKÇE BURADA YAYINLANMAZDI. YUKARIDA TÜM DİLEKÇELER YER ALMAKTA. ÇIKAN TÜM YARGITAY İÇTİHATLARI BURADA. ARTIK AVUKATLAR BİLE ÇOĞU BİLGİYİ BU SİTEDEN ALMAKTA.

    AVUKATLARA YÖNLENDİRME YAPILDIĞI SORUSUNDA NE YAPILMALIYDI.. ARAMASI OLAN ADAMI DİLEKÇEYİ VERİP ADLİYEYEMİ GÖNDERSEYDİK. NE YAPILACAKTI SİZCE MAAŞLI AVUKAT TUTUP MAĞDURLARA BEDAVA HİZMETMİ VERİLECEKTİ. MAAŞLARINIDAMI BİZ ÖDEYECEKTİK. YADA MEMLEKETTE BEDAVA ÇALIŞAN AVUKATLAR VARDA BİZİMMİ HABERİMİZ YOK. VARSA SÖYLEYİNDE SEVE SEVE O ARKADASLAR YARDIMCI OLSUNLAR.

    BAKIN HEPİMİZ FELEĞİN ÇEMBERİNDEN Bİ ŞEKİLDE GEÇTİK. Bİ KULAĞIMIZIN ARKASI KALDI DESEM ANLARSINIZ SANIRIM...ARTIK BU SAÇMA RANT MUHABBETLERİNİ BIRAKINDA İŞİMİZE BAKALIM.

    NOT : ŞAHSIM ADINA SÖYLÜYORUM. BU SİTE ARACILIĞI İLE CEBİME 1 KURUŞ PARA GİRDİYSE BANA VE AİLEME HARAM OLSUN...

    YanıtlaSil
  20. Adaletistiyorum19 Aralık 2013 13:41

    arkadaşlar
    omerc elik online
    haydeeeeeeeeeeeeee
    uyanık olanlar

    YanıtlaSil
  21. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    "AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ "

    SÖZCÜĞÜNÜN , BUDAVA İÇİN MÜCADELE EDEN HER BİR KİŞİ İÇİN ÖRNEK OLMASINI DİLERİM.

    ÇKAR ÇEKİŞMELERİNİN , RANT İÇİN HER TÜRLÜ ENTRİKALARIN DÖNDÜĞÜ ,İÇİ BOŞ MESNETSİZ İDDİALARDA BULUNAN ,ÇAMUR AT İZİ KALSIN KABİLİNDEN SALDIRILARDA BULUNAN İNSANLAR GERÇEK MAĞDURLAR OLAMAZLAR,BU DAVAYA BİR TUĞLA KOYAMADIKLARI GİBİ KÖSTEK OLURLAR AMA DESTEK ASLA OLAMAZALR.
    BU TOPLULUK BU DAVAYA ZARAR VERECEK İNSANLARI ASLA VE ASLA İÇİNDE BARINDIRAMAZ.AMA HATASINDAN GERİ DÖNEN,KÖRÜRÜNE PEŞİNDEN GİTMEK YERİNE HATASINI ANLAYARAK DOĞRUYU SEÇEN ARKADAŞLARIMIZIDA KUCAKLAYACAK KADAR HOŞGÖRÜ SAHİBİDİR.

    HERZAMAN DEDİĞİMİZ GİBİ SAĞDUYU GALİP GELECEKTİR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ
    22/08/2011 02:07

    YanıtlaSil