Çek Mağduru ve Yaşanan Haksızlıklar

Sitede git gide yoğunluğu artan bir anlaşamama hali var artık, pek çoğumuz bir diğerinin ne demek istediğini anlamadan yada anlamaya çalışmadan sorguluyor, suçluyor veya niyet okuyoruz.

Bir konuyu, bir eylemi aramızda çözüme kavuşturup, makul bir ortak karara varmak yerine, uzun zamandır, çoğunluk Tencere dibin kara, senin ki benden kara muhabbetine dönüştürüp yapılacak bir girişimi yapılamaz duruma getiriyor. Sonuç; sıfıra sıfır, elde var sıfır.

Bu kadar zor mu insanları anlamaya çalışmak? Ya da bir öneriyi bir bilgiyi en çıplak haliyle tartışıp, akıl süzgecinden geçirerek etkili hale getirmek.

Elbette tartışalım, düşüncemizi ifade edelim, ama bu sözler nihayetinde bizlere ait sözler olacaktır, belki karşıdakini kırıp incitmek de ihtimal dahilindedir. Ancak art niyet ve haksızlık olmadığı sürece uzlaşma zemininde bir araya gelebilmeliyiz.

Öyle suçu bir kaç yöneticiye, basına mahkemelere, siyasilere atmakla haklılık kanıtlanmaz, neden kimse bizi ciddiye almıyor sorusundan önce ilk önce bizler kendimizi ciddiye alıyormuyuzu sormanız lazım, çek mağduru olarak kabul görmeniz için mağdur olmanız lazım, kahvehane ağzıyla, dedikoduyla, sen bunu dedinle ihtamlarla iftirayla yakıştırmayla, insanları karalamakla, yargısız infazlarla ancak mağdur edebiyatı yaparsın, kimseler tarafından da ciddiye alınmazsın.

Tabiki sitede bu durumdan hoşnut olmayan bir çok arkadaşımız var, fakat sitenin genel havası malesef bu durumda.

Bu durum bizlere çek mağdurlarına has bir durum değil, genel anlamda toplumumuz böyle Bunu Mahkemelerde de yaşıyoruz, taraf olarak saatlerce uğraşıp bir itiraz dilekçesi yazıp, mahkemeye veriyoruz. İtirazı inceleyen mahkeme, itiraz nedenleri yerinde görülmediğinden itirazın reddine diyerek işi bitiriyor, nasıl olur! demeye kalmadan, fiilen yargısız infaz aşamasına geçilmiş oluyor, ilgili madde metnini alıp hüküm fıkrasına yapıştırıyor, sonra da bu yazdığına gerekçeli karar diyorlar. Bu yapılan hukuk yada hakimlik değil, yaşanan hukuksuzluk açıkça bir soytarılık.

Siyasiler de aynı, Seçimlerden sonra yeni iktidar dönemimizde bu işe el atacağız diyorlar yapma etme binlerce insan perişan binlerce insan cezaevinde aş yok iş yok demeye kalmadan bakıyorsun meclis tatil olmuş.

Sonra gelsin yeni umutlar, yok gerekçeli kararlar, kanun hükmünde kararnameler.
Bir arkadaşımız bir duyum alıyor, oldu ki o duyum yanlış çıktı veya bu bir temenniydi ve gerçekleşmedi. başlıyor saldırılar karalamalar, zalimlikler dedikodular.

Hergün site iletişimden onlarca email geliyor, hepsini tek tek cevaplıyorum, uyarlama dilekçesi isteyen, uyarlama dilekçesi red edilen, ağır cezadan red edilen bunun gibi onlarca sorun ve cevap isteyen arkadaşlarımız, biri çıkıp desinki beni cevapsız bıraktın, yada cevabında beni avukata yönlendirdin çıksın desin, şüphesiz o mailleri gönderenler burayıda okuyordur.

Avukatlar bölümünde ise yazıda açıkca yazıyor, davalarınızı siz takip edin dilekçe lazımsa gönderelim, ama yok derseniz ben avukat istiyorum buyrun arayın, seçim sizin. Ama hala karalamalar, iftiralar, bilmem nerde bir grup kurulmuş kuran şu bu, kısaca soytarılık.

Sıkıntılarınızın çok olması, yapılan haksızlıkların boyutu, yaşanan bu hukuksuzluklar tabiki insanların ruh halini bozuyor, bunu bir yere kadar anlarız, Buna Halden anlamak denir, ama bunun dışa vurumu sağda solda iftira niteliğinde dedikodu yapılması olarak gelişirse işler değişir. Haksızlığa uğrayan değil, haksızlık yapan olursun, haksızlık yapan devletten mahkemelerden, siyasilerden bir farkın kalmaz, sana haksızlık yaptığını düşündüğün kişiden senin ne farkın var.Ne hakkı, neyin hakkını arıyorsun?

Aslını bilip bilmeden arkadaşlara iftira atacaksın, haksızlık yapacaksın sonrada çıkacaksın devlet, mahkeme bana haksızlık yapıyor diyeceksin adınada çek mağduru diyeceksin.

Sana haksızlık yapıldığına inanıyorsan, bunun dışa vurum yolu farklıdır. Avazınızın çıktığı kadar, korkmadan, sıkılmadan, haykırarak, muhataplarınızdan hakkınızı ararsınız..

Bunları sadece bu sitede sağa sola sataşarak yaptığınıza inanıyorsanız sadece vicdanınızda, üfürükten körük ferahlığı hissi oluşur, hepsi o kadar..

Samimi iseniz şapkayı önünüze koyup düşünmeniz gerekiyor, zaman ne getirir bilinmez ama bu gidişle bu ortamda kalmayacak, bir başka yerde kalmayacak, hakkını arayan mücadele eden bir kaç kişide kalmayacak..

"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin seni anlayabildiği kadardır" Hz. Mevlana

Taahhütnamede yer alan birinci yıl taksidini ödeyemeyen ve haklarında yeniden infaz devam kararı çıkan arkadaşlarımız mutlaka bu karar itiraz etmelidirler, bu konuyla ilgili itiraz dilekçe örneği " UYARLAMA ÖRNEK DİLEKÇE" sayfasında yer almaktadır.

Yine erken ibraz, şikayet hakkı, vekaleten çeklerden dolayı uyarlama talepleri red edilen, yapılan itiraz ağır ceza mahkemesince red edilen arkadaşlarımız varsa, örnek yargıtay içtihatlarını dilekçelerine ekleyerek ilgili adliyenlerin başsavcılıklarına müracaat etsinler.

Kararları kesinleşmiş yada, taahhüt vermiş olup 3/1 e uymama konusunda yeniden şikayetçi olunmuş arkadaşlarımız bu konuyla ilgili Uyarlama dilekçesi, mahkemelere başvuruların nasıl yapılacağı, dilekçelerine ekleyecekleri emsal kararlar, yine bu konuda verilmiş yargıtay içtihadı gibi bilgi ve belgeleri isteyen arkadaşlarımız SİTE İLETİŞİM'e, çeklerin yazıldığı tarihi, mahkeme karar tarihlerini, ifade verip vermediklerini, tebligat alıp almadıklarını, çeki imzalayan kişi ve yetki durumlarını da anlatan bilgi mahiyetinde yazı göndersinler.
Gerekli her yardımı yapmaya hazırız.

Etiketler: Çek yasası mağdurları, taahhütnameye uymama, çek mağduru, karşılıksız çek, çek yasası, yargıtay içtihatlar

349 yorum:

  1. Yurdanurgodek30 Nisan 2011 23:09

    ARKADAŞLAR HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR BU GÜN ÇOK MUTLU BİR GÜN,YEDİ AYIN SONUNDA NİHAYET EŞİM ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU.ALLAH HİÇ KİMSEYİ ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YOKSUN BIRAKMASIN.SİTEYE YAZMAKTA GEÇ KALDIM BU MUTLULUĞU İLK SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERDİN AMA ÇOK GELEN GİDEN OLDU SAĞOLSUNLAR AİLE TOPLANDI.YAZMA FIRSATI BULAMADIM.KUSURUMA BAKMAYIN.BENİM AÇIMDAN EŞİMİN GELMESİ MUCADELEMİ ENGELLEMEYECEK,YİNE HEP BERABER YOLUMUZA DEVAM EDERİZ.PAZARTESİNDEN İTİBAREN YOĞUN TEMPOMUZ DEVAM EDECEK.SİZLERİ TANIMASAYDIM BELKİDE EŞİM,YILLARCA KALACAKTI.SİZLERİN SAYESİNDE NERDE NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM VE MUCADALE ETTİM.SONUNDA BAŞARDIK DARISI DİĞER ARKADAŞLARIMIZA UMARIM BU SORUNLARI BİR DAHA HİÇ KİMSE YAŞAMAZ.HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR DERİM.

    YanıtlaSil
  2. Haydar_liberty30 Nisan 2011 23:24

    yurdanur kardeşe ve eşine geçmiş olsun diyor diğer arkadaşlarımızında aynı sonu yaşamalarını temenni ediyorum.......mücadele hukuki anlamda hukuki destek alarak hukuksuzluklara karşı belgelerimizle bilgilerimizle yaşadıklarımızla ve yaşayacaklarımızla sürme evresinde....bu anlamda ben dahil yorulmalara rağmen,,, ara vermeden bu oluşumu sağlamaya çalışan arkadaşlarada sağolsunlar derim.....hukuki destek...hukuki mücadele...kamuoyu desteği...bu üç ayakla yürümeye çalışmalıyız düşüncem......köz ve kül

    YanıtlaSil
  3. kardeş biz adam bogsak devleti soysak evimizin altında onlarca ceset cıksa emın ol şuan pasalar gibi dısardaydık.ben şuan yurd dısında kaçmış bir esnafım aılem orda sefil ben burda sefil işimin basına gidemiyorumki calısıp borcumu odeyeyim böyle peki dahamı iyi sanki mafyayım sanki teröristim çocuklarıma anlatamıyorum bu durumu hangi ulkede var bu uygulama biri bize söylesin.

    YanıtlaSil
  4. behramkale_2005@msn.com

    sayın aslı 66 beni kaydedin lütfen , size arkadaşların mail ve tel numaralarını vereyim

    YanıtlaSil
  5. yurdanur kardeş geçmiş olsun allahım kımseye yasatmasın. arkadaslar birde ben yurt dısında yasıyorum çek magduru olarak ben burdan fax veya tel kulanamıyorum size netle naıl destek olabilirim lutfen yazın allah hepimizin yrdımcısı olsun

    YanıtlaSil
  6. ARKADAŞLAR,BEN KESİNLEŞMİŞ BİR CEZADA TAHÛDÜMÜ YERİNE GETİREMEDİM , BANA YENİ DURUŞMA GÜNÜ VERİLMİŞ "YENİ ESASLA YENİDEN KAYDEDİLMESİ - DİĞER SONRASI AÇILIŞ" DİYE YAZILMIŞ .BU NE ANLAMA GELİYOR LÜTFEN BİLEN YARDIMCI OLSUN .

    YanıtlaSil
  7. sn.coskuncoldur kardeşim,

    size yeni kanuna göre sizin talebiniz olmadan size yeniden yargılanma hakkı verilmiş.lütfen bundan sonra duruşma günlerini iyi takip edin .bu ilk size oluyor galiba.ya sn.hakimin kafasına bir şey düştü yada literatürü çok iyi takip eden bir hukuk adamı.bizim ihtiyacımız kanunların kitabına uygun uygulanması.olması gereken bu.

    eğer mümkünse hangi mahkeme ,bilgilendirirseniz çok iyi olur

    saygılarımla

    basketçi

    YanıtlaSil
  8. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    1 MAYIS HEPİMİZE KUTLU OLSUN,İNŞALLAH BİZDE BİRGÜN BÖYLE BİR BAYRAM KENDİMİZ İÇİN KUTLARIZ.

    ÖZGÜR GÜNLERE,


    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  9. GÖZÜNÜZ AYDIN ALLAH BİRDAHA YAŞATMASIN İNŞAALLAH

    YanıtlaSil
  10. TEŞEKKÜRLER HEMEN EKLİYORUM

    YanıtlaSil
  11. ÇEKDAŞ VE EŞİ1 Mayıs 2011 14:25

    GEÇMİŞ OLSUN GÖZÜNÜZ AYDIN HİÇ AYRILMAYIN BİR DAHA...

    YanıtlaSil
  12. BEN NİYE ÖZCAN DİYE ÇIKIYORUM HİÇ ANLAMADIM ÇEKDAŞ VE EŞİ

    YanıtlaSil
  13. sn Yurdanur Hanım
    gecmiş olsun ALLAH bir daha göstermesin.Diğer cekmağduru arkadaşlardanda böyle güzel haberler alırız inşallah

    YanıtlaSil
  14. bursa -mustafa kemal paşa asliye ceza mahkemesi böyle karar vermiş.saygılarımla

    YanıtlaSil
  15. ihtiyarBen_ihtiyar1 Mayıs 2011 20:23

    ARKADAŞLARIM LÜTFEN BİRAZ SİYASİLERE KENDİMİZİ GÖSTERELİM AK PARTİDEN ETKİLİ OLACAK İKİ VEYA ÜÇ BAKANI HEDEF ALIP SIKI SIK ARAYALIM AYRIYETEN CHP VE MHP Yİ ARAYALIM MÜCADELE MÜCADELEDİR BU BİR ŞEKİL HER KES BİRBİRİNDEN UMUT ETMESİN BİRE BİR MÜCADELEYE KATILALIM

    YanıtlaSil
  16. sn.coskuncoldur,

    acaba asliye kaç?bunuda yazarsanız birde mahkeme kararını bana mail olarak atarsanız çok sevinirim.

    basketçi

    YanıtlaSil
  17. ARKADAŞLAR İNFAZ SAVCILIKLARI 3167 DEN YARGILANANLARIN DOSYALARINI ( ÖZELLİKLE ŞİRKET ÇEKLERİNDE,V.B. ) MAHKEMELERİNE YENİDEN YARGILANMASI GEREKİP GEREKMEDİĞİNİ SORUYOR VE MAHKEMENİN TAKDİRİNDE YENİDEN YARGILANMAYI VERİYOR.BENİMDE 1 DOSYAMDA AYNISI OLDU FAKAT İNFAZIN SORMASINA RAĞMEN AYNI ADLİYEDEKİ BİR DİĞER MAHKEME YENİDEN YARGILAMAYI VERMEMİŞ.AVUKATIMIN İTİRAZIYLA ORDANDA YENİDEN YARGILANMAYI ALDIK.LAKİN DİYECEĞİM KENDİNİZ TAKİP EDİN.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  18. slm bende dosyamı takip ettim,
    Asliye Ceza Mahkemesi Adli para cezasından dolayı cezamı kesmiş infazda görünüyor, asliye ceza mah.ne 5941 göre yeniden yargılanmam için dilekçe sunduk kabul edilmedi, bizde ağır cezaya başvurduk,daha sonra öğrendik ki mahkeme dosyamı infazdan çekmiş ve yargıtay 10. bölüme göndermiş; infazım kalkmışmıdır,eğer gbt de yakalanmam varsa ,gbt den düşme olacakmıdır.İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Yurdanur Hanım, siz ve eşinize geçmiş olsun der, tekrar yaşanmamasını dilerim.
    Allah hepimize sabır versin.

    İyi haftalar dilerim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  20. Barışçı-Mersin2 Mayıs 2011 13:39

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DOSYALARI YERİNE ULAŞTIRMAK BAKIMINDAN GÖREVİMİ EKSİKSİZ OLARAK YERİNE GETİRDİM. İŞ YERİMDE YOĞUNUM; AKŞAM ÜZERİ GENİŞ AÇIKLAMALI BİLGİLERİ VERECEĞİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  21. Emeğinize teşekkürler Sn.Braışçı Mersin

    Saygılar

    YanıtlaSil
  22. Asliye Ceza Mahkemesi Adli para cezasından dolayı cezamı kesmiş infazda görünüyor, asliye ceza mah.ne 5941 göre yeniden yargılanmam için dilekçe sunduk kabul edilmedi, bizde ağır cezaya başvurduk,daha sonra öğrendik ki mahkeme dosyamı infazdan çekmiş ve yargıtay 10. bölüme göndermiş; infazım kalkmışmıdır,eğer gbt de yakalanmam varsa ,gbt den düşme olacakmıdır.İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Asliye Ceza Mahkemesi Adli para cezasından dolayı cezamı kesmiş infazda görünüyor, asliye ceza mah.ne 5941 göre yeniden yargılanmam için dilekçe sunduk kabul edilmedi, bizde ağır cezaya başvurduk,daha sonra öğrendik ki mahkeme dosyamı infazdan çekmiş ve yargıtay 10. bölüme göndermiş; infazım kalkmışmıdır,eğer gbt de yakalanmam varsa ,gbt den düşme olacakmıdır.İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. slm,Asliye Ceza Mahkemesi Adli para cezasından dolayı cezamı kesmiş infazda görünüyor, asliye ceza mah.ne 5941 göre yeniden yargılanmam için dilekçe sunduk kabul edilmedi, bizde ağır cezaya başvurduk,daha sonra öğrendik ki mahkeme dosyamı infazdan çekmiş ve yargıtay 10. bölüme göndermiş; infazım kalkmışmıdır,eğer gbt de yakalanmam varsa ,gbt den düşme olacakmıdır.İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Barışçı-Mersin2 Mayıs 2011 19:01

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAKLI DAVAMIZDA HAKLI OLAN ARKADAŞLARIM. GEÇEN HAFTA; DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ EKM2510'UN BANA GÖNDERDİĞİ ANA DOSYA, PERŞEMBE GÜNÜ ELİME GEÇTİ. KARŞILIKLI FİKİR TARTIŞMASI YAPTIKTAN SONRA; BANA GÖRE DOSYAYI SON ŞEKLİNE KOYDUKTAN SONRA, CUMA GÜNÜ 7 TAKIM FOTOKOPİ ÇEKTİRDİM. CUMARTESİ GÜNÜ; YER ÇARŞI MERKEZİ OLDUĞUNDAN İLK ÖNCE CHP'NE UĞRADIM. ELBETTEKİ; SEÇİM AREFESİNDE OLDUĞUMUZDAN OLDUKÇA KALABALIK BİR İNSAN TOPLULUĞU MEVCUTTU. MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARI, DELEGELER, İL BAŞKANI, GENEL SEKRETER, YANİ TÜM İLGİLİLER ORADAYDI. İL BAŞKANI YILMAZ ŞENOL KENDİLERİ BENİMLE İLGİLENDİLER, OTURUP KONUŞTUK, DOSYANIN İÇERİĞİ HAKKINDA ÖN BİLGİLER VERMEYE ÇALIŞTIM. SONRASINDA; 379 NO İLE KAYIT DEFTERİNE KAYDINI YAPIP, BİREBİR SORUNLARIMIZLA İLGİLENMEYE SÖZ VERDİLER. AYRICA; TELEFONUMU, HOTMAİLİMİ VE EV ADRESİMİDE ALDILAR. EN KISA ZAMANDA; İLGİLİ BİRİMLERİ İNCELEMELERİNİ YAPTIKTAN SONRA, BENİ TEKRAR ARAYACAKLAR. AYNI GÜN; MHP İL BAŞKANLIĞINA UĞRADIM. SAYIN İLGİLİ; HAMZA KILIÇ DOSYAYI TESLİM ALDILAR, BU TÜR DOSYALARI OLUŞTURDUKLARI KOMİSYONA VERECEKLERİNİ, SONUÇLARINDAN BENİ HABERDAR EDECEKLERİNİ BELİRTİP, TELEFONUMU VE ADIMI NOT ALDILAR. PAZAR GÜNÜ; AKP İL BAŞKANLIĞINA UĞRADIM. O GÜN TOPLANTI OLDUĞUNDAN, OLDUKÇA KALABALIK BİR TOPLULUK VAR İDİ. ORADAKİ İLGİLİLERDE BENİMLE GENEL SEKRETERLİĞE KADAR GELDİLER. DOSYAMIZLA İLGİLENECEKLERİNE, İL BAŞKANINA VE BAKANLARA DURUMLARIMIZI ANLATACAKLARINA SÖZ VERDİLER. ELBETTEKİ YİNE; TELEFONUMU VE ADIMI SOYADIMI ALDILAR. BUGÜN İSE; TANIDIK, ÇALIŞTIĞIM ŞİRKET AV. KAZIM ERTAN BEY VASITASIYLA MERSİN BAROSUNA UĞRADIM. DOSYAMI SEKRETERLİĞE BIRAKTIM. GEREKLİ İLGİYİ GÖSTERDİLER; YÖNETİM KURULU OLARAK DOSYAYA BAKACAKLARINI BELİRTTİLER. YİNE BUGÜN; MERSİN CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINA UĞRADIM. BAŞ SAVCI BEY İLE GÖRÜŞMEMİN MÜMKÜN OLMAYACAĞINI BELİRTTİLER, ISRARCI OLUNCA; TELEFON AÇARAK, BAŞ SAVCI YARDIMCISI MEHMET BEY İLE GÖRÜŞME İMKANI SAĞLADIM. İNANINKİ; OLDUKÇA İLGİLİ DAVRANDILAR, DOSYAYI VERMEKLE BİRLİKTE, SÖZLÜ SOHBETİMİZDE OLDU. DİĞER SAVCI ARKADAŞLARLA; BİZİM KONUMUZDA TOPLANTI YAPACAKLARINI, GEREĞİNDE DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIP, DURUMU; İLGİLİ MAHKEME HAKİMLERİNE BİLDİRECEKLERİNİ ÖNEMLE BELİRTTİLER. SONRASINDA; TİCARET VE SANAYİ ODASINDAKİ TANIDIK ARKADAŞIMIN YANINA UĞRADIM, DURUMU ANLATTIM; KENDİLERİNİN BANA SÖYLEDİKLERİ, ABİ SEN BU DOSYAYI HİÇ BİZE VERME BİZİMKİLER İLGİLENİR GÖRÜNÜR AMA, BİR ŞEY YAPMAZLAR DEYİNCE, DOSYAYI BIRAKMADIM. AYRICA AYNI DOSYADAN; DOSTUMUZ, ŞİRKET AVUKATIMIZ KAZIM ERTAN BEYEDE BIRAKTIM. ÇÜNKİ; AVUKAT ARKADAŞLARIYLA BİR İNCELEME YAPIP, DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPACAKLAR. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAKLI OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ DAVAMIZDA, SON BİR KAÇ GÜNDÜR, EKSİĞİMLE BİRLİKTE BUNLARI YAPABİLDİM. UMARIM BAŞARILI OLMUŞUMDUR. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  26. sn. basketçi mahkeme kararı elimde yok,bende e-devletten öğrendim.ancak avukatım bu verilen duruşma gününde infazın kesinleşeceğini söylüyor,bende sevinmiştim ama kursağımda kaldı.doğrusu nedir bilmiyorum.genede bildiğiniz bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  27. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    SN.BARIŞÇI MERSİN ARKADAŞIMLA BUGÜN TELEFONDA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE YAPTIKLARINI ANLATTIKÇA BEN ÇOK RAHATSIZ OLDUM .BARIŞÇI MERSİN ARKADAŞIMIZ HİÇ BİR YASAL SORUMLULUĞU KALMADIĞI HALDE BUKADAR ÇABALIYOR AMA BİZLER BİLMİYORUM AMA ONUN KADAR ÇABALAMIYORUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÖLÜ TOPRAĞI ATILMIŞ GİBİ.HİÇ BİR HAREKET YOK.OYSA MAHKEMELER NEZDİNDE ,YAPILAN DURUŞMALAR NETİCESİNDE 5941 İN OLMULU YÖNLERİNİ DESTEKLER NİTELİKTE KARARLAR ALINMAKTA,BUDA BİZE UMUT VERMEKTEDİR.ANCAK EĞER BİZLER YARGIYI UYARMAZSAK BU ŞANSIMIZDA GİDECEK.

    SİZLERDEN RİCAM İŞİN CİDDİYETİNİ KAVRAMAK,BİREYSEL OLARAK DAVAMIZA KATKIDA BULUNMAK.

    NASIL OLSA BARIŞÇI GİTMİŞ GEREKLİ YERLERE DOSYALARI VERMİŞ,EKİM2510 DOSYALARI DERLİYOR ORDAN YOLLUYOR,İZMİR ,SAMSUN,ANTALYA,ANKARA,İSTANBUL,VS NASIL OLSA GÖNDERECEK DERSEK BEN SİZE SÖYLİYEYİM AYPI EDERİZ.LÜTFEN İŞİN ŞAKASI OLAMDIĞINI DÜŞÜNEREK KENDİMİZDEN DE BİRŞEYLER KATARAK DAVAYA YARDIMCI OLALIM.

    EMEĞİ GEÇEN VE KATKISI OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA ŞÜKRANLARIMI İLETİRİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  28. SN BARIŞCI MERSİNE VE SN EKİM 2510 SN BASKETCIYE VE EMEĞİ GECEN VE GECECEK HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.MSN ADERİSİMİ VERİYORUM İSTEYEN ARKADAŞLAR EKLİYEBİLİR.volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  29. ihtiyarBen_ihtiyar2 Mayıs 2011 21:18

    değerli arkadaşlarım birleşelim yazmadan ziyade ekm 2510 basketçi İSTANBUL MERKEZ İZMİR ANKARA ADANA KONYA VE DİĞER İSTENEN İLLER DE BİRLEŞELİM BÜROLARIMIZ OLSUN BU İŞİ BAŞKA TÜRLÜ HIZLANDIRAMICAĞIZ GİBİ GELİYOR BANA SESLİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİDİR

    YanıtlaSil
  30. ihtiyarBen_ihtiyar2 Mayıs 2011 21:51

    BASKETÇİ DOSTUM BİR ARA BENİ ARAYABİLİRMİSİNİZ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  31. Sn. Arkadaşlar,
    öncelikle Barışçı Mersin Hasan abimize emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.
    Yarın itibariyle Ankaradaki değerli arkadaşlarımızla birlikte toplanıp, Sn. Ekim 2510 ve Basketçi arkadaşlarımızın göndermiş olduğu dosyaları çoğaltarak bir plan çerçevesi içerisinde ilgili yerlere ulaştırmaya çalışacağız. Ankaradaki bu çalışmaya katılmak isteyen arkadaşlar site yönetimi arkadaşların yanı sıra Ekm. 2510 ve Basketçi arkadaşlarımızla iletişime geçebilir.

    Tüm mağdur arkadaşlarımızın Tüm illerimizde Özverili çalışmalarını diliyor ve başarı diliyorum. Saygı ve Sevgilerimle.. AYHAN

    YanıtlaSil
  32. Barışçı-Mersin2 Mayıs 2011 22:26

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TEŞEKKÜRLERİNİZ İNANINKİ BENİ MAHÇUP DURUMA DÜŞÜRÜYOR. KEŞKE ELİMDEN GELSEDE, MADDEN VE MANEN DAHADA ÇOK KATILIMCI OLSAM. KEŞKE ELİMDE SİHİRLİ BİR DEYNEK OLSADA; BİR ÇIRPIDA TÜM ARKADAŞLARIMI ÖZGÜRLÜKLERİNE VE SEVDİKLERİNE KAVUŞTURSAM. OLMAYAN İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE; ANCAK BU KADARINI YAPABİLİYOR VE KATILIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM. ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR, DEĞERLİ DOSTLAR, TEŞEKKÜRLERİNİZE KARŞILIK; BEN SİZLERE BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYOR VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. İYİKİ SİZLER VARSINIZ; BENİM SİZLER SAYESİNDE, SİZLER İÇİN VERDİĞİM MÜCADELE SAYESİNDE, YENİDEN HAYATA BAĞLANDIĞIMI BİLMİYORSUNUZ DEĞİLMİ? GEÇMİŞ ZAMANDA; GİTMEKLE GELMEK ARASINDAKİ ÇİZGİDE, NELER YAŞADIĞIMI BİLMİYORSUNUZ DEĞİLMİ? İŞTE BEN BUNUN İÇİN ARANIZDAYIM. İŞTE SİZLER BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMAYIN DİYE, EKSİĞİMLE BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞMAKTAYIM. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA, SEVGİLER VE SAYGILAR. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  33. YAZI ESKİDİR -- ALINTIDIR -- ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİN GÜNDEM MADDESİ OLACAKTIR..

    BİLGİLERİNİZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Baro’dan ÇEK konferansı

    Konya Barosu tarafından “Türk Ceza Kanunu’nun 5. Maddesi Bağlamında Karşılıksız Çek Keşidesinin Suç Olmaktan Çıkarılması Tartışmaları” konulu konferans düzenlendi.

    Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Adem Sözüer, ortak hukuk ilkesi kanunları geçerli olması gerektiğini belirterek, Yeni Türk Ceza Kanunu’na(TCK) göre sadece Çek kanunu’nun geçerli olarak uyumlaştırılmadığını söyledi.

    Yeni Türk Ceza Kanunu’na göre 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren çek kanunu ile açılan davaların beraat verilmesi gerektiğini belirten Sözüer, TCK 5. maddesinin hiç yürürlüğe girmemiş gibi kararlar alındığını ifade etti. Kanunun uygulama aşamasında belirsizliklerin olduğunu vurgulayan Sözüer, karşılıksız çek keşidesinde kasti olup olmadığı konusundaki belirlenmenin yapılamayacağını söyledi. Adliyelerdeki karşılıksız çek davalarının büyük bir yük oluşturduğunu ifade eden Sözüer,dünyada da çek düzeninde tek kaldığımıza ve diğer ülkelerde çek konusunda bankaların sorumluklukların çok olduğundan herkese çek verilmediğine dikkat çekti. Karşılıksız çek cezalarında adil uygulanabilir cezalar gerektiğini ifade eden Sözüer, kasti olarak ödemeyenler ve gerçekten ödeyemeyenler için ayrı müeyyidelerin uygulanması gerektiğini belirtti. Yasa uygulanabilir hale getirildiği taktirde, çek düzenin değişmesi için bir fırsat olduğuna vurgulayan Sözüer, ticari hayat için güven ortamının sağlanarak modern sistemlere geçilmesi gerektiğini söyledi.

    YanıtlaSil
  34. Önümüzdeki günlerde , YARGITAYDA - CGK da gündem budur arkadaşlar ....

    YanıtlaSil
  35. Sayın ASLI66 Dosyanız MNG kargodadır...

    YanıtlaSil
  36. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  37. SİYASET MEYDANININ BU HAFTAKİ CANLI YAYIN KONUĞU İLGİLENENLERE....
    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sorbonne Üniversitesinde anayasa hukuku dalında çalışmalar yaptı 1998 yılında profesör oldu.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği. XXII., XXIII. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

    Haftanın konuğu AK Parti’den Anayasa Profesörü Burhan Kuzu

    YanıtlaSil
  38. 10 gün önce birebir yarım saat görüştüm burhan kuzu ile.Bİ MÜDAHALE YAPTIK AMA YETMEDİ DEDİ.seçimden sonra üzerinde çalışacaklarını söyledi ama pek inandırıcı değildi...

    YanıtlaSil
  39. SİZ RAHATSIZ OLURSANIZ Bİ NOLALAIM SN BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  40. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR.

    BİR MÜDDET ÖNCE BİZLER İÇİN YARARLI OLACAĞINI DUYURDUĞUM BAZI KARARLAR VE İÇTİHADLAR VARDI.

    BUNLARDAN SAYIN İZZET ÖZGENÇ HOCAMIZIN BİR YORUMUNDAN ALINTI OLARAK "BANKA ŞİKAYET HAKKI" İLE İLGİLİ MADDE İDİ.YANİ BANKANIN ŞİKAYET HAKKI YOKTUR ŞEKLİNDE İDİ.ANCAK AÇIKLAMA BUKADARDI.HALBUKİ BU KANUN ÇEK LER İLE İLGİLİ BANKANIN ÖDEDİĞİ PARAYI GERİ ALMAK İÇİN ÇEK SAHİBİNE AÇTIĞI DAVAYDI.BANKA ŞİKAYET HAKKI YOKTUR BU MADDE İMİŞ.

    DÜZELTİR,YAPTIĞIM YANLIŞLIKTAN DOLAYI HEPİNİZDEN TEKRAR ÖZÜR DİLERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  41. herkese hayrlı akşmlar günlerdr siteye yazamyrm ama takipteyim. YURDANUR ABLA GÖZÜN AYDIN ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN VE AYIRMASIN. RABBİM BUNDAN SONRASI İÇİN GÜZEL ÖZGÜR VE HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZİ NASİP ETSİN...

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  42. SN.ASLI ,

    GENELDE OLUMSUZLUĞU SEVMEM AMA ,BİR DOSYA BİLE YOLLANAMIYORSA YARGITAYA V.S.SİZCE KAÇ KİŞİ ARAR ?......

    OTURUP DÜŞÜNMEK LAZIM.


    ÖZGÜRLÜK BUKADARMI UZAK BİZE?


    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  43. yani banka karşılıksız çek için şikayetçi olabiliyormuymuş

    YanıtlaSil
  44. bütün dosyalarımızın fotokopilerini ve banka ibraz anı fotokopilerini toparlayalım arkadaşlar...bunları incelettirelim..inanın içinden özgürlükler çıkacaktır......ezbere kararlar...önyargılı kararlar....bilinçsiz kararlar...ibrazdan sonra cirolar...tahrifatlar...lehe uygulamalar.......hukuki mücadelemize destek çıkalım...özgürlüğümüze yol açalım......

    YanıtlaSil
  45. Size katılıyorum Sn Barışçı-Mersin, eğer ki bu hazırlanan dosyalarda ki evraklar taranıp mail marifetiyle bana da gönderilirse bende gereken yerlere mail olarak sizin başlıklı yazınızla birlikte gönderebilirim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  46. Bir daha buralara girip , mağdurların kanını içmeyiniz...nasıl istersen ööle algılayınız......Başlarım sizin gibi hukukçuya...Yalan yanlış bilgilerle insanları daha fazla zorlamayın , elini açıp allahım ben ne yapacağım derken , başka yerlerden mezun olanları bile beğenmiyorsunuz !!!!!!!!!!
    Hukuki bütün yolları denemeye davet ediyorum sizi , belki bişeyler daha öğrenirsiniz....ben ekm2510
    buyrun hukuki yoldan savaşalım.....bende 100 tane şahit var......
    Hiç kimsenin özgürlüğüyle 3-5 kuruşa yada kafanızda oluşturduğunuz örümcek düşüncelerle engel olamazsınız.......

    Kim diyor bunları ?????????
    Ben diyorum..
    Ben kimim ekm2510

    Buyrun , haa siz bizleri kaale almazsınız dimi ,
    Bir mağdura dediğiniz gibi
    Hepiniz dolandırıcısınız diye .................
    BEN GELDİM

    YanıtlaSil
  47. TABİ Kİ KARARIN GELMESİNİ BEKLEYİN TEBLİGAT GELİNCE 7 GÜNLÜK SÜREYİ AŞMADAN

    TEMYİZ DİLEKÇESİNİ YAZIN VE GÖNDERİN 7 GÜNLÜK SÜREYE GELDİĞİ GÜNDE

    DAHİLDİR UNUTMAYIN HATTA 7 İŞ GÜNÜ DEĞİL YANİ CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİDE DAHİLDİR

    HABERİNİZ OLSUN

    YanıtlaSil
  48. Barışçı-Mersin5 Mayıs 2011 09:00

    DEĞERLİ SİBEL SEVİNÇ HANIM( HOCAM) EPEYDİR GÖRÜŞEMİYORUZ. SAYGILARIMLA VE KOLAY GELSİN.

    YanıtlaSil
  49. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE GÜNAYDIN.

    NEDENSE İYİ BİR HABER VERİLİNCE HEMEN BUNUN AKABİNDE FARKLI BİR HAREKETLİLİK GÖRÜLMEKTE.BEN BU İŞİN MUTFAĞINI BİLMEM.AMA KONUŞARAK ,ORAYA TELEFON ,BURAYA TELEFON,DEĞER VERDİĞİMİZ BİLGİSİNE GÜVENDİĞİMİZ KİŞİLERİ ARAYARAK HABER ALMA GİBİ YÖNTEMLERLE BİRŞEYLER YAZIP ÇİZİYORUZ.

    BEN BÖYLE DURUMLARDA SİZLERİN KAFALARININ NEKADAR KARIŞTIRILDIĞINI GÖRMEKTE VE ÇOK ÜZÜLMEKTEYİM.

    NEDEN BAZI KİŞİLER BİRANDA ORTAYA ÇIKIYOR ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.BURDA İNSANLARIN MAĞDURİYETİNDEN ,SIFIRI TÜKETMİŞLİĞİNDEN BAHSEDİYORUZ.BU TAAHHÜT BELASI AYLARDIR VAR VE EĞER BÖYLE BİR ÇÖZÜM VAR İDİ İSE 1 AYDIR NERELERDEYDİNİZ.ÇOĞUNUN ALACAKLISI ŞİKAYETTE BULUNDU YADA BULUNMAK ÜZERE.NEDEN BUNU YSPIYORSUNUZ.AMA BEN NEDEN YAPILDIĞINI DÜN ÇOK ACI BİR GERÇEK OLARAK BİR ARKADAŞIMIN BİREBİR KONUŞMA SONUNDA VE BENİ ŞOK EDEN "NEDENİN "CEVABINI ALDIM .

    MAĞDURLARIN ÜZERİNDEN PRİM YAPILMASINA ASLA VE ASLA MÜSAADE ETMEM VE ETMEYECEĞİM.

    BİZ BU YOLDA BEN OLAYIM,EKİM2510,AKCAN,MERTCAN OLSUN ,YÜREĞİMİZİ KISITLI İMKANLARIMIZI KOYDUK.

    MAĞDURLAR A DOLANDIRICI GÖZÜYLE BAKILDIĞI BİR ORTAMDA BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ OLMADIĞINI BİLMENİZİ İSTERİM.

    EĞER YARDIM ALMAK İSTİYORSANIZ LÜTFEN BENLE YADA SN.EKİM2510 İLE GÖRÜŞEBİLİR,YADA MSNDEN BİLGİ ALABALİRSİNİZ.

    HALA BU ÜLKEDE İNSANLARA ÇIKAR GÖZETMEDEN YARDIM EDECEK BİRİLERİ VAR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar , Birlik - beraberlik içinde olunuz.Sorularınızı burada yada diğer sitelerde yazınız...Cevap alacaksınız..
    Alınan içtihatlar yada bilgiler anında sizlerle paylaşılıyor.Yaptığımız bu çalışmaları herkes alabilir , kullanabilir , bilgilenebilir...
    Elimizden geldiğince yardımcı olacağız sizlere..
    3 yıldır birlikteyiz ve yarı yolda bırakmadık kimseyi...
    Herhangi bir yerle bağlantımız - ilintimiz yoktur...Bizim bizlerden başka dostumuz yoktur...
    Hiç bir kimseye - kuruma diyet borcumuz yoktur..

    YanıtlaSil
  51. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR... 10.09.2010 TARİHİNDE HABERİM OLMADAN, HİÇ BİR BİLGİM OLMADAN BİR GÜN EVİME KESTİĞİM ÇEK YÜZÜNDEN HAKIMDA ŞİKAYET OLDUĞU VE DAVANIN BİR YIL ÖNCE BİTTİĞİ,APC ÇIKTIĞI VE İLK TAKSİDİ ÖDEMEM İÇİN 30 GÜNÜMÜN OLDUNU BİLDİREN MAHKEME KAĞIDI GELDİ.MALUM ÖDEYEMEDİM.TAKRİBEN 45 GÜN SONRA BİR AVUKATA ARAŞTIRTTIM VE HAKKIMDA YAKALAMA ÇIKMIŞ.O GÜNDÜR KAÇAK YAŞIYORUM.ZAMANA İHTİYACIM VAR BEN ŞİMDİ NE YAPMALIYIM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  52. O adalet ona o kadar lazım olacakki kendide şaşıracak.Çok az kaldı seçimlere göreceğiz hep beraber.

    YanıtlaSil
  53. günaydın arkadaşlar ben bu konu için biraz sonra avukatımıza gideceğim avukata ne diyeceğimide bilmiyorum yani avukat nereden bakacak bu karara birde önce mahkemeye yeniden yargılanma dilekçesinimi vereceğiz

    YanıtlaSil
  54. Sayın bahadır 12006 , Geçmiş olsun arkadaş.Mümkünse elinde gerekçeli kararların varsa yada çek fotokopilerin , bunların incelenmesi gerekli.Bir hukuki mücadeleye başlamak gerek.
    Ödeme konusuna yada para konusuna gelince , Ne parası arkadaş elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olacağız.

    Önce bir bakmak gerek ne yapılabilir.
    Gerekçeli kararlara bakılır , itiraz edilecek bişey varsa içtihatlarla beraber ilgili mahkemeye sunulur..

    YanıtlaSil
  55. sayın iremikbal , Avukatınız gerekçeli kararları ve çek ön ve arkasını incelemiştir.yeni yasa 5941 de lehinize olan durumları çıkartacak ve dün yayınladığımız içtihatıda ekleyecek itiraz edecek.
    Bilmeyenlerede hatırlatalım , gerekçeli karardaki temyiz yolu - yordamıda önemlidir.Çeklerin arkasındaki cirontolar önemli , cirontoların karalanması önemli....Şikayet eden önemli , bankalrın ödemekle yükümlü olduğu 300-500 tl önemli ..kısmi ödemeler önemli..
    Her kes dosyasına sahip çıksın , kimseden medet ummayın...
    Biz hukukçu değiliz , yanlış yönlendirmeyelim sizleri...

    YanıtlaSil
  56. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    BİRÇOK ARKADAŞIMIZDAN YAPTIKLARI YARDIM ALMA AMAÇLI TELEFON KONUŞAMALRINDA ABUK SABUK RAKKAMLAR VE BEDELLER İSTENDİĞİ SÖYLENMEKTE.

    BİZLER HERŞEYİNİ YİTİRMİŞ SIKINTI İÇİNDE OLAN İŞ ADAMLARIYIZ.HEPİMİZİN DURUMU BELLİ.MİNAREYİ ÇALIP KILIFINI HAZIRLAYANLAR İÇİN DİYECEK BİR LAFIMIZ YOK ,ONLARINDA ZATEN BURDA YERİ YOK.

    SİZLERDEN RİCAM BU TİP TEKLİFLERE RABET ETMEMENİZ.BİZLER ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SİZLERE YARDIMCI OLMAYA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ.AMACIMIZ SİZLERİN CEBİNDEN ÜÇ KURUŞ ÇIKMADAN BU SORUNLARI HALLETMEK.SİZLERDEN RİCAM DOSYALARINIZA SAHİP ÇIKMANIZ,,ÇEKLERİNİZİN ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİLERİNE UŞLAŞMANIZ,GERKEÇELİ KARARLARINIZ VARSA ELİNİZDE BULUNDURMANIZ.BUNLARA SAHİP DEĞİLSENİZ LÜTFEN EN KISA ZAMANDA HAREKETE GEÇMENİZ.TIKANDIĞINIZ YERLERDE GEREK MSN GEREK TEL İLE BİZLERE ULAŞABİLİRSİNİZ.

    BİZLERİN BİZDEN BAŞKA DOSTU YOK.

    SONUNA KADAR BU DAVA BİTENE KADAR OMUZ OMUZAYIZ,HEP BİRLİKTEYİZ.

    BURASI MAĞDURLARIN ÇEK DAVALRININ PAZARLANDIĞI BİR PLATFORM DEĞİL.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  57. Sayın sosyal , sayın iremikbal için yazdıklarımız sizin içinde geçerli.İnfaz olduğu için bir avukata vekalet verin.Gerekçeli karara baksın , temyiz yoluna bir baksın.Ayrıca 3167 den yargılandıysanız , yeni yasa 5941 , in sağladığı lehinize olan hukuki haklarınızı mahkemeye bir dilekçe ile başvurun...

    YanıtlaSil
  58. çıkıp bi avukat beni arayın diyo.)) basketçi abiden daha iyi avukatmı var bu sitede.)) hemde bedava

    YanıtlaSil
  59. *** 5941 NOLU YASANIN LEHİMİZE SAĞLADIĞI HUKİKİ HAKLARIMIZ NELERDİR CEVAP VEREBİLİRMİSİNİZ.TEŞEKKÜRLER ***

    YanıtlaSil
  60. sn Sosyal eğer aşağıya doğru yorumları okursanız lehimize olan hukuki haklarımız yazıyor

    YanıtlaSil
  61. bugun burhan kuzu siyaset meydanında

    YanıtlaSil
  62. SN.SOSYAL,

    5941 İN BİZE AF NİTELİĞİNDE GETİRDİĞİ HUKUKİ HAKLARIMIZ;

    ŞİKAYETÇİ VE KEŞİDECİNİN(YANİ ÇEKİ YAZDIRAN) AYNI KİŞİ OLMALI,

    ERKEN İBRAZ VARSA,

    ÇEK ARKASINDAKİ ŞİRKET KAŞESİ ÜZERİNDE İMZA İLE BERABER AD SOYAD OKUNAKLI BİR ŞEKİLDE YAZILACAK

    VEKALETEN MÜDÜRLER

    GIYAPTA YARGILANMA,

    ÇEK ARKA YÜZÜNDE KARŞILIKSIZDIR KAŞESİ ÜZERİNDE 6 ANA UNSUR AÇIK OLARAK BELİRTİLECEK,BUNLARDAN BİRİNİN EKSİKLİĞİ SUÇUN OLUŞUMU İSPAT EDİLEMEMİŞ OLACAKTIR.

    GEREKÇELİ KARARIN HÜKÜM BÖLÜMÜ ÇOK İYİ OKUNMALI EKSİK UNSURLAR TESPİT EDİLMELİ.

    BANKA ŞİKAYET HAKKI HALİ HAZIRDA NETLİK KAZANMAMIŞTIR.BUNUNLA İLGİLİ BİLGİ VERİLECEKTİR.

    ÇEK ARKA YÜZÜNDE KAŞE YADA İMZA ÜZERİNDE İPTAL KAŞESİ OLMAYACAKTIR.

    TEBLİGAT KANUNU 35;UYARILI DAVETİYENİN NEREYE GÖNDERİLECEĞİ,

    ANA UNSURLAR BUNLAR.UNUTTUKLARIMIZ OLABİLİR.

    DAHA DA NET OLMASI AÇISINDAN SİZLERE İLGİLİ İÇTİHADLARI GÜN İÇİNDE YAYINLAMAYA DEVAM EDECEĞİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  63. ARKADAŞIM İNSANLARA FAYDALI BILGILER YAZACAĞIM

    ARTIK ŞU ENGELLEMEYI KALDIRDA İŞİMİZİ YAPALIM

    YETER ARTIK

    BEN DELİYİM VE DELİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

    YanıtlaSil
  64. Yayınladığınız içtihat yeni değilki buna benze bir içtihat içtihatlar sayfasında var
    kanun yolu başvuru şekli süresi gösterilmemiş diye aynı nedenlerle bozma yapmış
    bumu şimdi kurtuluşumuz kime prim yapıyıyorsunuz ????

    Daire:Yargıtay 10. C.D.
    Tarih:20.09.2010
    Mahkeme Esas No:2009/2057
    Mahkeme Karar No:2010/18699
    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık ..... 'ın yokluğunda verilen mahkumiyet hükmünün, 05.12.2007 tarihinde Tebligat Kanununun 35. maddesindeki yönteme uygun tebliği yapılmışsa da C.M.K'nın 34/2. ve 232/6. maddeleri hükümlerine aykırı olarak, kanun yolu, başvuru şekli ve başvuru süresinin de açıkça belirtilmemiş olması karşısında, sanığın temyiz isteğinin süresinde olduğunun kabulüyle yapılan incelemede,
    Sanığın 5271 sayılı C.M.K'nın 195. maddesinde belirtilen açıklamayı içerir davetiyenin tebliğ edilmesi halinde, yokluğunda karar verilebileceği gözetilmeksizin, söz konusu maddede belirtilen açıklamayı içermeyen davetiyenin tebliği ile yetinilerek, yokluğunda karar verilmesi suretiyle, sanığın savunma hakkının kısıtlanmış olduğunun gözetilmemesi ve hükümden sonra yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanununa göre sanığın sorgusunun yapılmasında zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 20.09.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  65. BARIŞÇI-MERSİN
    ANLIYORUMKİ BAZI DUYUMLAR ALDINIZ.BUNLAR NEDİR DİYE SORMAK İSTİYORUM.AMA EMİN OLMADAN SÖYLEMEZSİNİZ ZANNEDİYORUM.AF TARZI BİRSEY Mİ GELECEK SEÇİMDEN ÖNCE

    YanıtlaSil
  66. ARKADAŞLAR

    DOSYALARINIZI TAKİP EDEBİLMEK İÇİN SÜPER BİR SISTEM
    E DEVLET YAZIP GOOGLEYE TIKLAYIN AÇILAN SAYFADA A DAN Z YE KURUMLARI TIKLAYIN
    ORADA ADALET BAKANLIĞINI TIKLAYIN AÇILAN SAYFADA ORADA KURUMA AİT İNTERNET ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER VAR ORDA UYAP MEVZUAT İÇTİHAT PROGRAMI VAR
    ONU TIKLAYIN VE PROGRAM BİLGİSAYARINIZA İNECEKTIR SOL KÖŞEYI TAKİP EDIN
    PROGRAM İNİNCE KURUN DER KURULUMU YAPIN MASAÜSTÜNE ABLEM GELECEKTIR
    TIKLAYIN AÇIN ORDA UYAP SMS BILGI SİSTEMİ VAR ONU AÇIN
    NE YAPMANIZ GEREKTIĞI ORDA AYRINTILI YAZIYOR
    ISTEDIĞINIZ ANDA ISTEDIĞINIZ BILGIYI SMS YOLUYLA BIR DAKIKADA ALMANIZ MÜMKÜN
    YETERKİ SİM KART ÜZERİNİZE OLSUN VE DOSYALARINIZIN ESAS NUMARALARINI BILIN
    BAŞKA HİÇ BIR ŞEYE GEREK YOK
    EVET ARKADAŞLAR MASRAF YOK KOŞTURMAK YOK OTURDUĞUNUZ YERDEN BÜTÜN BİLGİLERİ ALMANIZ SADECE BIR DAKIKA
    BU HİZMET E İMZADA YOK E İMZA İLE SADECE AÇIK OLAN DOSYALARINIZI GÖREBİLİRSİNİZ
    FAKAT
    İNANMIYACAKSINIZ AMA BU SISTEMLE HANGİ DOSYANIZDA YAKALAMA OLDUĞUNU BILE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
    BENDEN BU KADAR
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  67. Av Neslihanbenlier5 Mayıs 2011 16:24

    Sayın arakadaşlar malumunuz 5941 sayılı yasa kapsamında lehine uygulamalardan faydalanamayanlar taahhüt verdiler. Bu husus ancak infazı 1 yıl kadar durdurabildi. 1 yıllık bir kısa süre içinde kimsenin taahüt edilen bedeli zira temerrüd faizi ile birlikte ödeyebilmesi mümkün olmadı. faiz hesabı neredeyse 1/3 lük taahhüt ile ana parayı geçtiği için bu uygulama mağdurlara çare olmadı. bu site aracılığyla tarafımla irtibat geçenlerde bilirki bu durumda asla maddi anlamda istifade etmedik. Vicdanımıza aykırı hiç bir işlem yapmadık. Cüneyt beyin zaten bu konudan anlamayan her avukatı referans göstermeyeceği de malumunuzdur. Av. Sibel SEVİNÇ hanımda manevi olarak bu siteye çok emek vermiştir. Bizi arayarak her konuda danışabildiniz.Yine kafanıza takılan konuları arayıp sorabilirsiniz. Şimdi öncelikle eğer taahhüt vermeden önce uyralama vermiş iseniz ve red edildi ise; taahhüdü yerine getiremediyseniz. öncelikle tekrar lehe olan durum varmı bir daha inceleyin. Lehe durumlar nelerdir. (erken ibraz varmı- yasal olmayan adrese 35 göre tebligat yapılmışmı- tebligat zarfının üzerinde cmk 195 uyarısı varmı- vekaleten imzaladınızmı- imza sizemi ait- sizi şikayet eden hamil değilde cirantamı- mahkeme bankanın kısmi ödemesini dikkate almışmı- vs gibi) Eğer bu hususlarda yoksa ve hala müşteki şikayetçi olmamış ise ozaman "35 göre tebligat ile kesinleşmiştir bu nedenle ekteki temyiz dilekçemi yargıtaya gönderin" diye başvurun.. mahkeme bu kararı red edecektir. bu sefer bu red kararını temyiz edin. ve dosyaya temyiz harcını da yatırarak dosyayı temyize gönderin..dosya yargıtaya gidiyor ve müşteki artık şikayet dilekçesini verse de dosya yargıtay da olduğundan bu şikayetin inceleme imkanı olmuyor.ben bu usulü denedim. ve başarılı oldum. mahkemeler dosya olmadan şikayet nedeniyle dosyayı infaza gönderemiyor. Zira hatırlayın lütfen taahhüt verme zamanında bile mahkemeler dosyası yargıtayda olanlara infaz durdurma vermedi . taahhüt dilekçelerini de yargıtaya gönderdi.
    Yukarıda anlattığım üzere yapılacak bir şeyin kalmadı ise kuzu kuzu müştekinin şikayetini beklemeyin..bu hususu deneyin..biz başarılı olduk..
    Ayrıca gerekçeli kararda başvuru yolu, süresi, mercisi belirtilmemiş ise bu husus anayasa aykırıdır diye başvurduğunuz dilekçeler infaz durdurularak yargıtaya gönderiliyor. elimde örnek karar var. bu kararı Cüneyt bey aracılığıyla sitede paylaşacağım. Saygılarımla
    UMARIM AÇIKLAYICI OLMUŞUMDUR. YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA :)

    YanıtlaSil
  68. SN.NUMAN ,

    BUGÜNE KADAR NERDEYDİNİZ.KİMSEYE KURTULMADAN BAHSETMEDİK.İNFAZLARIN DÜŞMESİ RED ALAN DOSYALARIN YENİDEN YARGILANMASI İÇİN BİR İMKANI BURDA ANLATTIK.

    NEYİN PRİMİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ.PRİMİN NE OLDUĞUNU BAZI "KURT PUSLU HAVAYI SEVER TARZINDAKİ ARKADAŞLAR"SİZE AÇIKLASINLAR.

    UNUTMAYIN AVUKAT VAR,

    AVUKATÇIK VAR.

    PEKİ PRİM DEDİNİZDE NİYE KALKIP DÜN ARKADAŞLARIN TAAHHÜTLERİN UZATILMASI KONUSUNDA ŞİFRELİ KONUŞUP BİR YOL GÖSTERMEYENLER ŞİMDİ BUGÜN NİYE BÜLBÜL GİBİ ŞAKIYOR?..BUNU NİYE DİLE GETİRMİYORSUN ARKADAŞIM .SEN KİME PRİM VERİYORSUN ?

    NOLUR BAK BEN BURDA İNSANLARIN KURTULMASI İÇİN ŞU KIT KAFAMLA ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUM.ENAZINDAN OKUYORUM DİNLİYORUM TARTIŞIYORUM,

    SEN GEL GÖLGE ETME ....

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  69. NUMAN KARDEŞİM İKİ KARAR ARASINDAKİ FARKI SENİN ANLAMAN ÇOK ZOR

    HAKLISIN BEN SENİ AYDINLATAYIM

    SENIN ATTIĞIN KARAR SADECE MAHKEMENİN BİR DOSYA HAKKINDA VERMİŞ OLDUĞU KARAR

    ÖTEKİNDE İSE YARGITAYA NASIL ULAŞILACAĞININ YOLU VAR

    YANİİ TEMYİZ TALEBİNİN REDDİNİN TEMYİZ YOLU BU YOLLA YARGITAYA ULAŞMA

    İMKANI KESİN OLMUŞ OLUYOR

    BILMEM ANLATABILDIMMI

    YanıtlaSil
  70. Birşey yazılmasa buralarda gıkınız bile çıkmıyor.Ödünüz patlıyor karşılıksız çeklerden hapis cezası kalkacak diye.Daha önce buna benzer bir karar yayınlandıysa , 27 nisan 2011 tarihli yeni bir içtihad yayınlansa kime ne zararı var.Kime ne pirimi var bunun.
    Bize pirimi olmadığı kesin , kimlerden ne istendiği , nasıl istendiği nasıl pirim yapıldığı açıktır.Açtırmayın ağzımızı , yasakları kaldırında neyin ne olduğunu yazalım.GAK desek yasak - GUK desek yasak..
    20.09.2010 da yayınlanan içtihatla yeni atılan içtihat arasında bir benzerlik görüyorsanız bizede yazın da bizde görelim.
    3167 nin bitmesine şunun şurasında zaten bişey kalmadı.
    Üzülüyorsunuz dimi bitecek diye , uzman olduğunuz çek yasaları bitecek , bakalım o zaman ne yapacaksınız.
    Bizmi ne yapacağız , bizler işimize döneceğiz.

    YanıtlaSil
  71. ÇOK TEŞEKKÜRLER BASKETÇİ KARDEŞİM..

    YanıtlaSil
  72. Ayaydın bey anlatabildin anlatabildin. bizimde okuma yazmamız var kararı okuduk iti kötü ne dediğinide anladık
    Mahkeme uyarlama yapmış ama ek karar almadan aynı dosya no ile çek bedelini bankanın ödediği tutarı düşmüş düzeltmiş heralde bu kanuna aykırı verilen adli para cezasını uyarlama yapıp düzeltecen bu olmaz ya uyarlama 3167 lehe diyip yer olmadına kararı verecen yada kararda düzeltme yaptınmı bu ek karar olarak verecen itiraz açıkmı yargıtay açıkmı ona göre yasa yolu belirtecen.
    Sen red edilen mahkeme kararlarında durum ne olacak onu anlat.
    Yargıtay 10 dairenin içtihatı sanki mahkemeleri çok bağlıyoda, 2009 dan beri bir kaç mahkeme 3167 ye ceza vermio yargıtay 10 daire ise cezaları onadı bu neanlama gelio demekki mahkemelere emsal ama bağlamıyo. ceza genel kurulu kararı gerekio. prim yapmıcaz diyosun ama bir avkata yönlendiriosun kurt puslu havayı sever dogru umutlar tukendi basladınız bu avkat cözer yönlendirmeye kim pusluyu sever sen düne kadar nerdeydin cıkmısın avukatlara kucak atıorsun milleti prim nedir ahada budur ictihatlarla bilgilndirme yapıomuş da feşmekan yukarda ictihatlar okuyoruz aylardır, sanki içtihatı şimdi buluomuşta buraya yazıomu uyarlama dilekçesindede yazıo şu içtihat bu içtihata göre zorunludur körler sağırlr birbirini ağırlar misali yeni bişe gibi sür beniara bunu ara sonaa hoop avkat kucağına

    YanıtlaSil
  73. Değerli arkadaşlar ,
    YARGITAYA , HÜKÜMET ve MUHALEFETE – BASINA EŞ ZAMANLI VERİLECEK DOSYALAR AŞAĞIDA RUMUZU YAZILI OLAN ARKADAŞLARA POSTALANMAYA BAŞLANMIŞTIR
    İL OLARAK EKSİK OLAN YERLERE TALEP VE ADRES OLURSA SEVE SEVE YOLLAYACAĞIZ..


    1-MERSİN………Barışcı Hasan ………………….GÖNDERİLDİ
    2-ANTALYA …..Mühendis Hasan — M.T ….......GÖNDERİLDİ
    3-ANKARA ……..Y…r Hnm — S…l Hnm — M.Ali Bey -Tü..n hnm –GÖNDERİLDİ
    4-AYDIN ………..Aydın EFE
    5-İZMİR …………İHTİYAR………………………….GÖNDERİLDİ
    6-ZNGULDK …..Rahim bey
    7-EDİRNE ………EDİRNELİ ……………………….GÖNDERİLDİ
    8-TRABZON……AYAYDIN 61……………………..GÖNDERİLDİ
    9-İSTANBUL ….Y…M hnm — S…i hnm –S…m hnm –O…y hnm – …ELDEN
    10-KAYSERİ …..VEZİR…………………………… Gönderildi..
    11-ESKİŞEHİR ..UĞUR 26
    12-BALIKESİR ..MAVİ 27………………………………..ELDEN
    13-KONYA ………SAMİ
    14-SAMSUN……..M.YALÇIN
    15-BODRUM…….B.BODRUM
    16-K.MARAŞ…….CAPTAİN………………………...Gönderildi .
    17-SAMSUN………MUSTAFA SAMSUNLU….......Gönderildi .
    18-İZMİR-ÇEŞME …. ASLI 66……………………….Gönderildi .
    19-ANKARA.............AYLİN HNM.........................Gönderildi

    Talep eden arkadaşlardan bilgileri msn , den rica ediyorum.Herhangi bir ücret yoktur arkadaşlar.Teslim aldığınızda bilhassa birebir ziyaretler ediniz..Görüşme notlarınızı bizlerle paylaşın lütfen

    YanıtlaSil
  74. Ayaydın bey anlatabildin anlatabildin. bizimde okuma yazmamız var kararı okuduk iti kötü ne dediğinide anladık
    Mahkeme uyarlama yapmış ama ek karar almadan aynı dosya no ile çek bedelini bankanın ödediği tutarı düşmüş düzeltmiş heralde bu kanuna aykırı verilen adli para cezasını uyarlama yapıp düzeltecen bu olmaz ya uyarlama 3167 lehe diyip yer olmadına kararı verecen yada kararda düzeltme yaptınmı bu ek karar olarak verecen itiraz açıkmı yargıtay açıkmı ona göre yasa yolu belirtecen.
    Sen red edilen mahkeme kararlarında durum ne olacak onu anlat.
    Yargıtay 10 dairenin içtihatı sanki mahkemeleri çok bağlıyoda, 2009 dan beri bir kaç mahkeme 3167 ye ceza vermio yargıtay 10 daire ise cezaları onadı bu neanlama gelio demekki mahkemelere emsal ama bağlamıyo. ceza genel kurulu kararı gerekio. prim yapmıcaz diyosun ama bir avkata yönlendiriosun kurt puslu havayı sever dogru umutlar tukendi basladınız bu avkat cözer yönlendirmeye kim pusluyu sever sen düne kadar nerdeydin cıkmısın avukatlara kucak atıorsun milleti prim nedir ahada budur ictihatlarla bilgilndirme yapıomuş da feşmekan yukarda ictihatlar okuyoruz aylardır, sanki içtihatı şimdi buluomuşta buraya yazıomu uyarlama dilekçesindede yazıo şu içtihat bu içtihata göre zorunludur körler sağırlr birbirini ağırlar misali yeni bişe gibi sür beniara bunu ara sonaa hoop avkat kucağına

    YanıtlaSil
  75. Ne kadar çok hukuki bilginiz var maaşallah , kesin APC cezanız yoktur sizin..Bir içtihad yayınlandımı eyvah ne yaptık biz , neden biz yayınlayamadık diye aklın sıra sinir harbi yapıyorsunuz.
    Bizim böyle bir derdimiz yok olmazda.Bu hukuk bilginizi bir toplantımızda bizlerle paylaşın lütfen..Hata yapmamızı engellemiş olursunuz.Şükran duyarız sizlere.

    YanıtlaSil
  76. SELAM YOLDAŞLAR... ANLADIĞIM KADARIYLA SIKI BİR HUKUK SAVAŞI VERMEK LAZIM.ACAYİP BİR ÜLKEDE ACAYİP BİR YASA DÜZENİNİN MAĞDURUYUZ.AV.SİBEL HANIMA VE AYDIN AĞABEYİME SONSUZ TEŞEKKÜRLER.AVUKATIMI YAKLAŞIK DÖRT SAAT SONRA İKNA EDEBİLDİM UYARLAMA DİLEKÇESİ VERSİN DİYE.KENDİ AVUKATIMLA AV.SİBEL HANIMI GÖRÜŞTÜRDÜM. SONUNDA AVUKATIMI İKNA ETTİM. GERÇEKTEN AVUKATLAR OLDUKÇA BİLGİLİ DEĞİLLER. HEPPİMİZE ALLAH YARDIM ETSİN.BASKETÇİ TEŞEKKÜRLER YARDIMLARIN İÇİN.

    YanıtlaSil
  77. biz yayınlamadık derken ne diosun acık ol biz dedigin kim siz dedigin kim ben nei yayılıcam lavuk

    YanıtlaSil
  78. NUMAN

    ARKADAŞ GÜZEL YAZMIŞ FİKRİNİ SUNMUŞSUN BAK BENİM BU SİTEDE VEYA DİĞER SİTELERDE YILLARIM GEÇTİ KATILMADIĞIM EYLEMDE OLMADI VE YAZMAKTAN USANDIM NEDENMİ SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN FAKAT DAYANAMADIM ÇÜNKÜ ARKADAŞLARIMIA İTAMDA BULUNUYORSUN TANIMADAN BİLMEDEN AÇIKLAMAYA ÇALIŞTIĞIN OLAYI YARGILAYIP FİKİRDE SUNMAYACAĞIM ANCAK BİRİLERİ BİRİNİ ÇEKİYOR SONRADA KUCAĞA ATIYOR DİYORSUN BAK BENİ BU KISMI İLGİLENDİRİYOR BU KELİMELERİ SARF ETTİĞİN İNSANLARI BİR KERE OLSUN GÖRDÜNMÜ YADA KONUŞTUNMU AMA SANLA ALEMDE DEĞİL NELER YAŞADIKLARINA ŞAHİT OLDUNMU BU LAFALAR YÜZÜNDEN SİTE KONUSUNDAN ÇOK UZAKLAŞTI BAK DEDİĞİN KARAR ESKİ YADA EMSAL OLABİLİR FAKAT BAZI ARKADAŞLARIM BUNU YENİ FARKEDİYOR BUNU ANLAMIYORMUSUN KAFANI KUMDAN ÇIKARIP ARAMIZA BU ŞEKİLDE KATILACAKSAN KATILVEYA HİÇ KATILMA FİKİR VE KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCENİ PAYLAŞ YETER YADA GERÇEK BİR MAĞDUR OLARAK ARAMIZDA SAYGI GÖREREK KATIL YOK PİRİM YADA KUCAK LAFLARINI BAŞIBOŞ SOKAKLARDA KULLAN BURDA DEĞİL BU SİTEDE İŞ ADAMI ESNAF VE DESTEK VEREN AVUKATLAR VAR SADECE

    AKCAN

    YanıtlaSil
  79. sn Ayaydın61 bahsettiğiniz programı kurdum ücretsiz olan bir yermi var yoksa sorgu başına tl alınıyor benmi bulamadım diye merak ettim

    YanıtlaSil
  80. SN.NUMAN,

    DAHA KİME CEVAP YAZABİLECEĞİNİ BİLMİYORSUN.İYİCE OKUMAYI ÖĞREN ,VE ÖYLE CEVAP VER.BAK BURASI MEKTEP GİBİ.BEN BURDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM VE BİR ARKADAŞIMA BİLE YARDIMCI OLABİLDİYSEM BENİM İÇİN SERVET DEĞERİNDE.

    AYRICA BAK SANA BİR SIR VERECEM ; BU SİTE SAYESİNDE ÇOK AVUKAT ARKADAŞIMIZ MESLEKLERİNDE BU SİTE SAYESİNDE PİŞTİ AMA ŞİMDİ GELDİKLERİ NOKTAYA NANKÖRLÜK EDİYORLAR,ODA ONLARIN SORUNU....

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  81. GEÇENYIL CEZAEVİNDE VERİLEN TAAHHÜTTEN BAŞKA HİÇ BİR DOSYA TEMYİZE GİTMEDİ YANİ YASAL YAPILMASI GEREKEN HİÇ BİR ŞEY YAPILMADI.TAAHHÜDLERDE ÖDENEMEDİ TEKRAR ŞİKAYET ÜZERİNE İNFAZ ÇIKTI.VE TUTUKLANDI ŞİMDİ 5941 E GÖRE YAPABİLECEĞİMİZ NEDİR HER DOSYA İÇİN AYRI AYRI DİLEKÇEMİ VERECEK AVUKAT.YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  82. LEVENT BEY AVUKATLAR ALEYHİNE BU DENLİ FÜTURSUZ YAZAMAZSINIZ

    2- 1 BUCUK YILDIR ANKARAYA KADAR BERABERDİK

    3- SİZLER SADECE 5941-3167 Yİ BİLEBİLİRSİNİZ VEYA İLGİNİZİN YOGUN OLDUGU KONUYU ANCAK AVUKATLIGI KUCUMSEYEMEZ HAKARET EDEMEZ AŞAĞILAYAMAZSINIZ.SEVİYENİZİ KORUYUNUZ.

    GÖRÜYORUM Kİ AVUKATLARIN İSTEDİGİ PARALARDAN SİKAYETCİSİNİZ ,HİÇ BİR AVUKAT SİZ TİCARET YAPARKEN YANINIZDA DEĞİLDİ BERABER KAZANMADINIZ BERABERDE KAYBETMEDİNİZ. AYRICA BU SİTEDE MADEM Kİ BU KADAR BİLİYORSUNUZ AVUKAT İLE ÇALIŞMAK İÇİN ÇABA VERECEGİNİZE OTURUP KENDİ İŞİNİZİ KENDİNİZ YAPACAKSINIZ..

    BURADA AVUKAT AVUKATCIK VS GİBİ DEYİMLERLE YAPMIŞ OLDUGUNUZ KARALAMA KAMPAYASINDA SESİ CIKMAYAN AVUKAT ARKADASLARI DA KINIYORUM

    YanıtlaSil
  83. 1 TL DOĞRUDUR

    MASRAF YOK DERKEN E İMZA GİBİ DEMEK İSTEDİM SMS ÜCRETİ ALINIYOR TABIKI

    AMA BİR DOSYANIN BİLGİLERİNİ ÖĞRENMEK 1TL DEĞER BENCE

    SAYIN Ö.S SAYGILAR

    YanıtlaSil
  84. evet doğru söylüyosunuz saygı benden

    YanıtlaSil
  85. Burası ÇEK MAĞDURLARI sitesi.....Yanlış bir yerdemiyiz acaba

    YanıtlaSil
  86. NEDEN KIZIYORSUNUZ EFENDİM,,,

    BASKETÇİ ARKADAŞIMIZ SON DERECE HAKLI,,

    SİZİN ÇEKİNİZ YOK İNFAZINIZ YOK,,NEDEN BURALARDASINIZ??

    NEDEN SÜREKLİ GÖZÜNÜZ SİTEDE EFENDİM,,

    TAAHÜTLERDE KAÇ DOSYAYA BAKTINIZ EFENDİM??(DOSYA BAKMAKTA DEGİLDE SAADECE MAHKEMEYE DİLEKÇE,,TEK DİLEKÇE 200 TL)

    500 MÜÜ 600 MÜÜÜ 500 ÇARPI 200 EŞİTTİR 100 000 TL NE GÜZEL DEGİLMİ??

    BÖYLE BİŞEY DAHA OLSUN DİYE DUA EDİYORSUNUZ HERHALDE EFENDİM

    YOKSA BİZLERİN KARA KAŞI KARA GÖZÜ İÇİNMİ BURALARDA DOLAŞIYORSUNUZ EFENDİM

    BİZLER ESNAFIZ EFENDİM,,TİCARETİMİZİN SON DÖNEMLERİNDE SİZLERİ YAKINDAN TANIMA FIRSATIMIZ ÇOK OLDU EFENDİM

    SİZ EN İYİSİNİ BİLİRSİNİZ EFENDİM,,NE KADAR DİYORSANIZ BULALIM BULUŞTURALIM VERELİM SİZE EFENDİM

    2 AY YEMEYİZ İÇMEYİZ SOKAKLARDA KALIRIZ NE YAPAR EDER BULURUZ EFENDİM

    ŞİMDİ NE KADAR ÖDEMEMİZ GEREKİYOR EFENDİM

    TANER

    YanıtlaSil
  87. Sayın Sibel hanım lütfen avukatlığı kimsenin küçümsediği falan yok her mesleğe olduğu gibi sizede saygılı olmaya gayret ediyoruz.Herkeside bu kefeye genelliyemezsiniz.Bilhassa sizin avukat olarak buraya girip bu şekilde davamızın temel direği olan arkadaşlarımıza saldırıya geçmeniz hiçte hoş olan bir şey değil siz lütfen mesleğinizi başka yerlerde mahkemelerde icra edin burası çek mağdurları sitesi çeşitli hukuk siteleri değil bizlerin avukatlık ihtiyacı olursa biz kimlere gideceğimizi kimlerden hakiki destek alacağımızı Allahın izniyle biliriz.Bu güne kadarda bu böyle olmuştur.Sizden ricam bizleri bizimle başbaşa bırakın ucuz kahramanlıklara artık bu sitelerde yer yok.saygılar

    YanıtlaSil
  88. neslihan hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    bana PARA CEZASI ÖDEME EMRİ geldi. savcılıktan,
    5275 sayılı ceza kanunun 106/6 maddesi gereğince mahkum olduğunuz para cezasının mahkemece 1/3 taksitte ödenmesini istemiş. Bu konuda ben ne yapmalıyım. Herhangi bi taahhütte falan bulunmadım.Ödenmezse de cezaya çevrileceği yazıyor. yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  89. bahse konu sözlerin ne anlama geldiği aşikardır arkadaşlar...

    sizler sanırım yenisiniz beni de tanımamaktasınız..

    yazdıklarım boş değil tam anlamıyla yerindedir.

    şahsım adına zaten iş talep etmişliğim yok olamaz da ...

    bugune kadar yapılanları unutmak nankörlük olur sizler bu hataya düşmeyiniz rica ederim. söylemlerimin yerini buldugundan eminim...

    bu arada geçmiş yorumları da bir okuyun rica ederim şahsım adına fikriniz olmasına dilerseniz yardımcı olur yok istemezseniz sn basketci beyin de yaptıgı gibi benimki de fikir özgurlugu olur ...

    YanıtlaSil
  90. ihtiyarBen_ihtiyar5 Mayıs 2011 20:31

    ÇOK SAYGIDEĞER EKM 2510 BASKETÇİ VE AYAYDIN DOSTLARIM HER KESE İYİ AKŞAMLAR İNANIN SİZİN YAYINLADIĞINIZ İÇTİHATİ KENDİ AVUKATIMA GÖTÜRDÜM BİR ŞEY ANLAMADI ŞÖYLE BİR OKUDU AMA O KADAR BAKIYORUM ARKADAŞLAR DA AYNI DERTTEN MÜZDARİP HANİ İLAÇ KUTULARINDA YAZAR İLACIN FAYDALARI İLE İLGİLİ BİLGİ SİZDE ALLAH RAZI OLSUN BULUP BULUŞTURUYORSUNUZ İLAÇ İSMİ YAZIYORSUNUZ FAKAT ANLAMIYORLAR ÇÜNKÜ BIRANŞLARI DEĞİL GENELDE SALDIRI ÜZERİNE BİLGİLERİ VAR SAVUNMA ÜZERİNE DEĞİL GEÇEN SENE TAAHHÜTLERİ VERİRKEN AV.SİBEL HANIM SAĞOLSUN BENİM AVUKATIMLA KONUŞTU ONA YOL GÖSTERDİDE BİZİM İŞLER OLDU SİZDEN RİCAM BÜTÜN ARKADAŞLARIN AVUKATLARININ ANLIYACAĞI DİLDE BİR YAZI YAYINLARSAK ONLARDA BELKİ BİR YOL ÇİZEBİLİRLER BURDA DERTLİLER HER AKŞAM OKUYORLAR BİR ŞEYLER EZBERLİYORLAR BU BİLGİLERLE AVUKATLARININ YANINA GİDİYORLAR BU SEFER MUTLU UMUTLU AVUKATLARININ YANLARINA GİDENLER BÜTÜN UMUTLARINI KAYBETMİŞ OLARAK GERİ DÖNÜYORLAR MALUM BİRDE PARA SIKINTISI VAR ŞİMDİ BİZLER KAYBETMİŞ İNSANLAR OLDUĞUMUZ İÇİN PEK İLGİLENMEK İSEMİYORLAR HİÇ OLMASSA İZLİYECEKLERİ YOLU GÖSTERİRİSEK LAF OLSUN DİYE DEĞİL GERÇEKTEN FAYDALI OLACAKLARINA İNANIYORUM. SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  91. TİCARET YAPARKEN BİLE KAZANCIMIZI YERİ GELDİ YİNE AVUKATLARLA PAŞA PAŞA PAYLAŞTIK BİZLER BUNLARIDA SİNEYE ÇEKTİK ŞİMDİ AVUKATA GİTTİĞİMİZDE ZATEN DÜŞMÜŞÜZYA VUR ABALIYA DANIŞMA 150 TL YOKSA YARIM AĞIZ CEVAP DOSYA BAŞI 1000 TL İYİ HALDEN ULAŞIM ÜCRETLERİ ÇAY PARALARI GİBİ LÜZUMSUZ OLAYLAR HARİÇ SADECE DİLEKÇE OLURSA İNDİRİM VAR UNUTMAYALIM AAA BİRDE ŞÖYLE BİR DURUMDA VAR BU DAVADAN KURTULMAK ZOR BEN SADECE SÜRE KAZANDIRIRIM.

    AKCAN

    YanıtlaSil
  92. 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 106/6 maddesi gereğince, mahkum olduğunuz Adli Para Cezasını,

    1-Tebliğ tarihinden itibaren, 30 GÜN içerisinde tamamını ödemeniz,

    2-Mahkemece takside bağlanmış ise, taksitlerden ilkini tebliğ tarihinden itibaren 30 GÜN içerisinde ödemeniz, geri kalan taksitleri de takip eden ayların aynı gününe kadar otuz günlük süreleri geçirmeden ödemeniz,

    3-Mahkemece takside bağlanmamış ise, tebliğden itibaren (Hükümlünün isteği üzerine) 30 GÜN süre içinde, Adli Para Cezasının 1/3 ünü yatırarak, geri kalanını da birer aylık iki eşit taksitte ödemeniz lüzumu,

    Adli Para Cezasını Ödemediğiniz takdirde;

    1) Adli Para Cezasını 30 günlük yasal sürede ödemediğiniz taktirde, hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı,

    2) Adli Para Cezası takside bağlanmış olup da, ilk taksitin 30 günlük süresinde ödenmemesi veya taksitlerden birinin 30 günlük süresinde ödenmemesi halinde, kalan taksitlere ilişkin izinin hükümsüz kalacağı, hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı,

    3) Gün Para Cezası veya Hapisten Çevrilen Para Cezalarının ödenmemesi halinde, 5275 Sayılı Kanunun 106/3 maddesi gereği, Mahkemenin çevirdiği miktar (…………) üzerinden hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı,

    4) Doğrudan verilen Adli Para Cezalarının ve 5237 sayılı TCK dışındaki diğer Kanunlarda yer alan Adli Para Cezasının ödenmemesi halinde, (5275 sayılı Kanunun geçici 1. maddesi gereğince) hükümlü hakkında, 1 gün karşılığı 100 YTL hesabı ile hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı,

    YanıtlaSil
  93. ARKADAŞLAR SİBEL HN HİÇ TANIMAM FAKAT BU GÜN BİLE BAZI ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINI OKURSANIZ TLF YARDIMCI OLDUĞUNU YAZIYORLAR BEN KENDİMDE DAHA ÖNCELERİ YARDIMCI OLDUĞUNU SİTEDE VE KENDİ SİTESİNDE SORU CEVAP BÖLÜMÜNDE ELİNDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYOR.BEN SÜREKLİ BİR ŞEY YAZDIĞIMDA MSN ADRESİMİ YAZIYORUM NEDENİNİ SORARSANIZ BİRAZ BİLGİM OLDU İNANIN BİR ÇOK ARKADAŞIMIZA YARDIMCI OLDUM VE OLMAYA ÇALIŞIYORUM ÇEK KONUSUNDA HİÇ BİLGİSİ OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.TLF KONUŞARAK DERTLEŞİYORUM EN AZINDAN.BENİM SİZLERDEN RİCAM KIRMADAN DÖKMEDEN BU İŞİ SONLANDIRMAMIZ..BU ARADA MAĞDUR USA ARKADAŞIMIZA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM BENİM TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA GEREKSİZ VE KIRICI PLOMİKLERE GİRMİYOR TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİNE MSN ADRESİM volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  94. sibel hanim, siz haklisinizda ben size bisey soyliyim simdi avukatlar benim araclari icra ile aldi goturduler sonrada icradan satista kac tane avukat vardi biliyormusunuz o aaclari almak icin herkes siz gibi diil

    YanıtlaSil
  95. SYN EKM 2510 BASKETÇİ AYAYDIN61 CAN MERT AYAYDIN 61 VE DİĞER TÜM MAĞDUR ARKADAŞLARIM

    SİZLER BİLGİ PAYLAŞIYORSUNUZ FİKİRLERİNİZİ TARTIŞMAYA AÇIYORSUNUZ BİRLİKTE HAKLI DAVAMIZI KAZANMAK İÇİN KARŞILIKSIZ ÇALIŞMAYIN LÜTFEN YORUMLARINIZIN YANINA EN AZINDAN REKLAM FELAN ALIN

    EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRLER HERŞEYİN BİR KARŞILIĞIMI OLMASI LAZIM BU DAVA BİZİM GEÇEK MAĞDURLARIN SAYGILAR

    AKCAN

    YanıtlaSil
  96. Sn. BASKETÇİ arkadaşım telefonum 05415542226 arayabilirseniz sevinirim ya da numaranızı yazın ben arayım.

    YanıtlaSil
  97. SN.İHTİYARBEN_İHTİYAR;

    HAKLI OLABİLİRSİNİZ.BİZDE BUNDAN SONRA DAHA YALIN VE ANLAŞILABİLİR ŞEKİLDE YAZARIZ.

    EVET MAALSEF ÖYLE.AMA BAZI AVUKATLAR DA "BUNLAR MAĞDUR FALAN DEĞİL,HEPSİNİN DURUMU İYİ ,HEPSİ DOLANDIRICI BUNLARIN "DİYEN İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ AVUKATLARIMIZ VAR.BUNU DA SÖYLEMEDEN EDEMEDİM .GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ İKİ CEPHEDEN SAVAŞIYORUZ...

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  98. bana aynen bu şekilde bir ödeme emri geldi. ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  99. çok teşekkür ederim düşünmeniz bile mutlu ediyorr allah razı olsunn inşallah hepimiz şu illet yasadan kurtuluruz allah y yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  100. Sayın adnan ,
    Tebligatı ne zaman aldınız bilmiyorum ancak 1 ay içinde , mahkemenin infaz kalemine giderek APC 3 taksit yaptırınız.
    Bu arada 3167 eski yasadan ceza aldıysanız , yeni yasa 5941 den lehinize olanları ve belgelerinizi , içtihatları dilekçenize iliştirerek mahkemenize itirazınızı "İNFAZ DURDURMALI " yapınız.
    Bu şekilde hem zaman kazanırsınız , hem yargı yolunu kullanırsınız ..
    Mahkeme yada ağır ceza red verirse , İnfaz olayıda taksitlendirmeden dolayı durmuş olur.Bu taksitler taahhütler gibi değildir ve faiz yoktur.
    Biz hukukçu değiliz , bir yanlışlığa sebebiyet vermeyelim.Yaşadıklarımız bunlardır.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  101. SAYIN İHTİY

    BENİM BURDA YAYINLADIĞIM DİLEKÇE ÖRNEĞİ ÇOK AÇIK BİR DİLLE YAZILMIŞTIR

    TABIKI BAZI HUKUKİ TERIMLERDEN UZAK OLABİLİR AMA BUNUNDA SEBEBİ VARDIR

    YOKSA SAYIN AVUKATLARIMIZIN YAZDIĞI DİLDEN DE YAZARIZ AMA DİLEKÇENİN BAŞINDA

    AVUKAT TUTACAK DURUMUMUZ OLMADIĞI İÇİN DEDIK

    ALTINADA TAM HUKUKİ ANLAMDA YAZARSANIZ ANLAMI KALMAZ AYRICA EĞER SAYIN

    AVUKATLARIMIZ SADECE DOSYASINA DİLEKÇE YAZARAK CEVAP BEKLEYECEKSE

    DİLEKÇENIN ALTINDA VEKİLİ av .................. YAZMASININ SONUCU DEĞİŞTİRECEĞİNİ

    SANMİYORUM .

    BEN BULUNDUĞUM YERDE AVUKATLARI GEZDİM BENİM MAHKEMELERDEKİ

    DOSYALARIMA VEKALETEN DİLEKÇE VERİRMİSİNİZ DEDIM KONUYU SÖYLEYİNCE

    YAA KUSURA BAKMADA BU KONU HAKKINDA YETERLİ BİLGİM YOK CEVABI ALDIM

    DEDİMKİ DİLEKÇEYİ BEN YAZARIM SİZ SADECE VERİN MAKSAT DOSYALARIM

    AVUKAT ELİNDE OLSUN OLAMADILAR KONUYA HAKİM DEYİLLER

    BEN 7 YILDIR ÇEK SORUNUYLA UĞRAŞIYORUM ARTIK ÇEKLE İLGİLİ HER MADDEYİ

    EZBERLEDİK MAHKEME KARARLARINI YARGITAY KARARLARINI BU KONUYLA ALAKALI

    NE VARSA TAM 7 YIL YAPILACAKLAR BELLİ HERKEZ KENDİNE GELSİN SAKİN

    KAFAYLA YAZILANLARI DEĞERLENDİRSİN TABİKİ HAKİKATEN BU KONUDA SIKINTISI

    OLANLAR

    BENİM GİBİ CAHİLİN YAZDIĞI DİLEKÇEYİ TABİKİ AVUKATLAR BEĞENMEYECEK

    HAA BİRDE YALNIŞ ANLAMA VAR BİZ HİÇ BİR AVUKATI KÜÇÜMSEMEYIZ NE HADDİMİZE

    AVUKAT HUKUK ADAMIDIR SAYGILIYIZ ONUN BİLGİSİNİ TAHSİLİNİ SORGULAMAK

    BİZE Mİ KALDI BİZ SADECE BU KONUYA HAKİMİZ SÜREKLİ ARAŞTIRMA YAPMAKTAYIZ

    BİLGİMİZ SADECE BU KONUYLA SINIRLI AMA BİZİM KONUMUZDA İŞTE BU

    ART NİYETİMİZ YOK BÜTÜN ÇABALARIMIZ IMKANSIZLIKLARDAN YOKSA İMKAN OLSA

    BU KADAR KAFA YORMAYA NE GEREK VAR VER DOSYALARI AVUKATA O UĞRAŞSIN

    DEĞİLMİ SAYIN İHTİYAR ABİCİĞİM SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  102. teşekkürler sağolun yardımlarınız için.

    YanıtlaSil
  103. mükemmel yorum

    YanıtlaSil
  104. Barışçı-Mersin5 Mayıs 2011 22:49

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAKLI DAVAMIZIN HAKLI ARKADAŞLARI. SAYIN AVUKATLAR İLE İLGİLİ OLARAK BİR KAÇ CÜMLEDE BENİM SÖYLEMEM GEREKİYOR. GEREKİYOR; DOĞRU VE YERİNDE OLARAK. HERŞEYDEN EVVEL; BİLMEYEN ARKADAŞLARIM İÇİN TEKRAR YAZMA GEREĞİ DUYUYORUM. BEN; BU ÇEK CEZALARIYLA UĞRAŞMAYA BAŞLADIĞIMIN İLK YILLARINDA, PARAM OLMADIĞI İÇİN ANLAŞARAK, TAMI TAMINA 24 AY SÜREYLE BİR AVUKAT ARKADAŞIN YANINDA ÇALIŞTIM. ÇALIŞTIM; GECELERİ ÇOĞU ZAMAN BİRLERDE, İKİLERDE EVE GİDEREK. ÇALIŞTIM; BAZEN EVE AÇ OLARAK DÖNEREK. ÇALIŞTIM; BULAŞIĞINI YIKAYIP, ŞÖFORLUĞUNU YAPIP, BÜROYU TEMİZLEYEREK. ÇALIŞTIM; ZAMAN ZAMAN ÖNÜME PARA VE DOSYA ATILARAK VE HEMDE HİÇ HAKETMEDİĞİM HALDE DEFALARCA FIRÇA YİYEREK. AYRICA; ELBETTEKİ KISMENDE PARA VEREREK. BİRAZ DAHA ANLATAYIMMI? ANLATAYIM; ALTI AY BOYUNCA BÖYLE DEVA EDİNCE, ADAMA SALDIRDIM BOĞAZINA SARILDIM VE İŞİ BIRAKTIM EVE GELDİM. SONRASINDA; BİR HAFTA SONRA EVE GELEREK GÖNLÜMÜ ALDI VE ARTI 18 AY DAHA BİRLİKTE ÇALIŞTIK. AMA HERŞEYE RAĞMEN KENDİSİNDEN ÇOK AMA PEK ÇOK ŞEY ÖĞREMDİĞİM İÇİN, KENDİSİNE HOCAM DEMEKTEYİM VE ŞİMDİ DOSTUZ BİLİYORMUSUNUZ DOSTUZ. AMA BUGÜN BİLE BİR İŞİM DÜŞSE KISMEN YİNEDE BENDEN PARA BEKLER DEDİKTEN SONRA; MESELENİN ÖZÜNE GELMEK İSTİYORUM. SAYIN AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM(HOCAM), DEĞERLİ İNSAN VE SAYIN AV. NESLİHAN BENLİER HANIM. DEĞERLİ İNSAN. SAYIN AV. NESLİHAN BENLİER HANIMI YETERİNCE TANIMIYOR OLMAKLA BİRLİKTE, BİRÇOK ARKADAŞIMIZA; PARAYI İKİNCİ PLANDA TUTARAK YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIĞINI BİRÇOK ARKADAŞIM BİLİRLER. KENDİSİYLE ŞİMDİYE KADAR; BİR KAÇ KEZ GÖRÜŞMÜŞÜMDÜR VE HAKLI DAVAMIZA KATKILARI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİŞİMDİR. SAYIN AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM(HOCAM) DOST İNSAN. BU İNSAN HAKKINDA; ASLINDA BENİM BİR TEK CÜMLE BİLE YAZMAMAM LAZIM. ÇÜNKÜ; BİRÇOK ARKADAŞIMIZINDA BİLDİĞİ ÜZERE, SAYIN AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM(HOCAM) ANKARA ABDİ İPEKÇİ PARKI EYLEMLERİMİZE KATILMIŞ, TBMM ZİYARETLERİNİ YAPMIŞ, BİRÇOK TV PROGRAMLARINIDA BİZLER İÇİN KATILMIŞ VE DESTEK VERMİŞTİR. BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA; ŞİMDİYE KADAR BİR KAÇ ARKADAŞIMIZIN DOSYALARINDAN PARA BİLE ALMAMIŞTIR. (BEN DAHİL) ANCAK TAKTİR EDERSİNİZKİ; SONUÇTA ONLARINDA BİRER BÜROLARI VE GİDERLERİ VARDIR DEĞİLMİ? YANİ MAKUL BİR PARA İSTEMELERİ HAKLARI DEĞİLMİDİR? BİRÇOK ARKADAŞIMIZIN ANLATIMINA GÖRE; PARA VERDİKLERİ HALDE, KENDİ AVUKATLARI DAVALARINA YETERİNCE BAKMAMIŞTIR VEYA KENDİ AVUKATLARIYLA, AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM (HOCAM) GÖRÜŞÜP YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BEN KİMSENİN AVUKATLIĞINA SOYUNMUYORUM, ONLAR KENDİLERİNİ ZATEN SAVUNACAK GÜÇTE VE BİLGİ SAHİBİDİRLER. ANCAK; BUNLARI YAZMAZ İSEM ONLARA KARŞI, RİYAKARLIK YAPMIŞ OLURUM. BU ARADA; TAKİP EDEBİLDİĞİM KADARIYLA SAYIN AV. RAHMİ OFLUOĞLU'DA BİZLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMIŞTIR. ELBETTEKİ; BİZLER ADINA KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM. DEMEM O Kİ; ALLAH KİMSEYİ HASTA EDİP DOKTORLARA VE MECBUR EDİP AVUKATLARA DÜŞÜRMESİN AMA, ONLARDA BİZLERİN ÇARELERİDİR DEMEKTEYİM. BU ARADA; DEĞERLİ İNSAN CÜNEYT HOCAM'A (PİRİMİZ) TEŞEKKÜR ETMEDEN GEÇEMİYECEĞİM. BELKİ BU YAZIMLA BAZI ARKADAŞLARIM BANA KIRILACAKLARDIR FAKAT, KENDİME GÖRE DOĞRU OLANLARI YAZMAK ZORUNDAYIM. UMARIMKİ; HİÇ BİR ARKADAŞIMI KIRMAMIŞIMDIR. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  105. MURAT AKIN NE DEMEK İSTEDİN ANLAYAMADIM GÜNDEMLE BENİM NE İŞİM VAR

    KALDİKİ SAYIN BASKETCI VE EKM 2510 ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİNE HERKEZDEN

    ÖNCE BEN LAF ETTIRMEM SEN BURDAN NE ÇIKARDIN AÇIKLASANA

    YanıtlaSil
  106. KİMSENİN KİŞİLİĞİYLE İŞİMİZ OLMAZ SAYGILIYIZ EMEĞE SAYGILIYIZ BİLGİYE

    BENİM BİLMEDİĞİMİ BİLENE SAYGILIYIM AVUKAT SADECE BURDA YAZI YAZANLARMIDIR

    BENİM KİMSEYLE İŞİM OLMAZ MURAT AKIN

    YanıtlaSil
  107. ihtiyarBen_ihtiyar5 Mayıs 2011 23:16

    DEĞERLİ DOST AYAYDIN BİZE VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLER YAZDIĞINIZ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ HEPSİ TARTIŞILMAZ BİR ESER BENCE CANI GÖNÜLDEN SİZDEN ALLAH RAZI OLSUN DERİM. BİRAZ ÖNCE YAZDIĞIM YAZI ŞU DÜN YARGITAYCA VERİLMİŞ KARARIN AÇIKLAMASI İLE İLGİLİ ÇOK AVUKAT BU NE İŞE YARAR DİYE SORUYOR GÖREVİMİZ İLK ÖNCE SAYIN AVK LARA BU İŞİ ÖĞRETİP SONRA BİZİ SAVUNMALARINI SAĞLAYACAĞIZ BENİM RİCAM DÜNKÜ YAZININ AÇILIMI İLE İLGİLİ İDİ NE İŞE YARAR NERDE KULLANILIR GİBİ BİR YAZI YAZABİLİRSEK BENCE FAYDALI OLUR GİBİİ GELİYOR TABİİ BENİMKİ RİCA VE BÖYLE BİR ŞEY YAZMAK MÜMKÜNSE SİZLERİDE YORMAYALIM YETERİ KADAR SIKILIYORSUNUZ YORULUYORSUNUZ BİRDE KENDİ DERDİNİZ VAR SAYGILARIMI SUNARIM

    YanıtlaSil
  108. e-imza bütün ayrıntılar görülebiliyormu..çek fotokopisi,tebligat,şikayet eden,
    ve savunma,dilekçeyi e-imza ile verebiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  109. Barışçı-Mersin5 Mayıs 2011 23:35

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR;HAKLI DAVAMIZIN HAKLI OLAN ARKADAŞLARI. KEŞKE BİRAZ SABIRLI OLSAK. SABIRLI OLSAKTA; LÜZUMSUZ TARTIŞMALARA GİRMESEK. BU ARADA; HAKLI DAVAMIZDA YANIMIZDA OLAN, OLMAYA ÇALIŞAN SAYIN AV. NESLİHAN BENLİER HANIM'A VE SAYIN AV. SİBEL SAVİNÇ HANIM'A (HOCAM) TEŞEKKÜR ETMEDEN GEÇEMİYECEĞİM. BİLİNECEĞİ ÜZERE; AV. NESLİHAN BENLİER HANIM. ÖZEL DURUMLARINDAN DOLAYI, BİZLER İÇİN BELKİ YETERİNCE KATILIMCI OLAMAMIŞTIR AMA, BİLDİĞİMİZ KADARIYLA YANINA GİDEN TÜM ARKADAŞLARIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR. SAYIN AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM'IN (HOCAM) BİZLERE KATKILARINI LÜTFEN GÖZ ARDI ETMEYELİM. ANKARA ABDİ İPEKÇİ PARKI EYLEMLERİNDE, TBMM'DE, TELEVİZYONLARDA HEP YANIMIZDA DEĞİLMİYDİ? BUNLARI SÖYLERİKEN; ELBETTEKİ SİZ ASIL MÜCEDELE EDEN ARKADAŞLARIMIZIN EMEK, ÇALIŞMA VE MÜCADELELERİ NASIL GÖZ ARDI EDİLİRKİ, NASIL.? DEMEM O Kİ; HAKLI DAVAMIZDA ZATEN MÜCADELE EDEN SAYIMIZ OLDUKÇA AZ İKEN, BİRDE GEREKSİZ TARTIŞMALARA GİRİPTE, HAKLI DAVAMIZDA BİRLİKTELİKTEN KOPMAYALIM. YOKSAKİ; KİMSENİN AVUKATLIĞINA SOYUNMUYORUM. MÜCADELEM HEPİNİZ İÇİNDİR. HEKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN VE EN KISA ZAMANDA HEPİMİZE ÖZGÜR GÜNLER NASİP ETSİN. UMARIMKİ KIRICI OLMAMIŞIMDIR.

    YanıtlaSil
  110. SAYIN İHTIYAR BURAYA YAZMAK ZAHMET OLMAZ EYER BIR KİŞİYE DAHİ FAYDASI OLURSA MUTLU OLURUZ

    BURAYA SAYIN EKM 2510 UN ATMIŞ OLDUĞU İÇTİHAT KARARINI ÇOĞU ARKADAŞIMIZ ANLAMAMIŞ

    HATTA ELEŞTİRMİŞTİR OYSA BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK ANLAM TEŞKİL ETMEKTEDİR

    İZAH EDEYİM

    HEMEN MEMEN HEPİMİZ UYARLAMA DİLEKÇESİ VERMİŞ ARKASINDAN RET CEVABI ALMIŞIZ

    HAL BÖYLE OLUNCADA KENARA ÇEKİLMİŞİZ BU KARAR BİZE ÇOK FAYDALI BİR YOL

    GÖSTERMEKTEDİR.

    UYARLAMAYA RET CEVABI ALAN ARKADAŞLAR BURADAKİ İÇTİHATI DİLEKÇEYE

    EKLEYEREK MAHKEMEDEN TEMYİZ TALEBINDE BULUNACAKLARDIR MAHKEME

    BÜYÜK İHTİMAL RET CEVABI VERECEKTİR.

    İŞTE MESELE BURDA BAŞLIYOR VERİLEN RET CEVABININ TEMYİZİ İSTENECEK

    VE MAHKEME BU DURUMDA RET CEVABINI TEMYİZ YAPMAK ZORUNDA

    DOSYA YARGITAYA GİDİNCE VERİLEN RET CEVABININ UYGUN OLMADIĞINA VE

    KALDIRILMASINA KARAR VERECEK VE AYNI ZAMANDA GEREKÇELİ KARARI

    İNCELEMEYE ALACAK 3167 DEN HÜKÜM VERİLMİŞ SE DOSYAYI BOZARAK GERİ GÖNDERECEK

    BURDA BU SÜRE İÇİNDE EYER TAAHUT VERİLEN DOSYA İSE VE ŞİKAYET YOKSA

    ZATEN İNFAZ SORUNU OLMAYACAK AMA TAAHUT YOKSA VEYA ŞİKAYET VARSA

    BU AŞAMADA İNFAZ DURMAZ FAKAT

    BU KARARI İNCELEYİNCE ŞU SONUÇ ÇIKIYOR

    NORMAL TEMYİZ BAŞVURULARI UZUN ZAMAN ALMAKTADIR AMA BU KARARDA

    FARKLI YÖNTEM UYGULANMIŞTIR MAHKEMENİN RET KARARI İLE YARGITAYIN

    BOZMA KARARI ARASINDA SADECE 4 AY SÜRE VARDIR BUDA GÖSTERİYORKİ

    BU TÜR TEMYİZLER ÖNCELİKLE ELE ALINIYOR VE SONUÇLANIYOR


    MESELE BUDUR VE BİZİM İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR KARARDIR

    TEMYİZ HAKKINA ULAŞILACAK YOLU GÖSTERMEKTEDİR


    TEKRAR BU KARARIN SAHİBİNE VE SITEYE INTIKAL ETTİREN SAYIN EKM 2510 ARKADAŞIMA

    SAYGILAR SUNARIM

    YanıtlaSil
  111. sn.ihtiyar

    eğer o avukat arkadaşlar o kararı çözemedilerse bence -eğer avukatınsa -hemen azledeceksin.daha başka ne diyeyim .

    allah hepimize yardım etsin .

    basketçi

    YanıtlaSil
  112. SAYIN SON UMUT

    E İMZA VEYA MOBIL İMZA SADECE AÇIK OLAN DOSYALARINIZI GÖRÜNTÜLEMEKTEDİR

    İÇERISINDE ÇEK FOTOKOPİSİ HARİÇ BÜTÜN BİLGİLERİ GÖREBİLİRSİNİZ ANCAK

    BU YOLLA DİLEKÇE FALAN GÖNDEREMEZSİNİZ SANIYORUMKİ BU SISTEM AVUKATLAR

    PORTALINDA UYGULAMAYA GEÇMİŞ AMA VATANDAŞ PORTALINDA BU SISTEM HALA

    BAŞLATILMAMIŞTIR İLERİDE GALİBA OLACAK

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  113. Sayın arkadaşlarım,

    şuan izlediğim kadarıyla halen yanlış işlerle uğraşıyoruz.sanki herşeyi bitirdik birde gereksiz yere avukat tartışması içine giriyoruz.
    Bu tür sohbeti bitirme anlamında ; bana göre sibel hanımın çok faydası olmuştur. Birçok yerde bizi temsil etmiş ve sesimizi duyurmuştur. birçok arkadaşımız da bu sayede bazı sıkıntılardan kurtulmuştur..

    Tabi burda şuda var. Sibel hanımda bizim sayemizde birşeyler öğrenmiş ve kazanmıştır.
    kazanımları maddi ve manevi olabilir.Ama bence bu bizi bağlamaz. Bizi bağlayan tarafı bize ne kadar yardımcı olduğu veya ne kadar sömürdüğüdür. Eğer sömürdüğünü söyleyen varsa lütfen nasıl sömürdüğünü neler yaptığını yazsın. Herkes bilsin ki bu avukatı yerin dibine soksun. Ama bunlaraı yazamıyorsada doğmamış çocuğu toprağa gömmesin..

    Değerli arkadaşlarım,
    Bu saatten sonra bu tür kısır tartışmaları geçelim.
    Sn. Site yönetimi arkadaşlar yanısıra Sn Ekm 2510 , Sn. Basketçi ve isimlerini yazamayacığım kadar çok arkadaşlarımın Birçok emek gerektiren fedakar çalışmaları sayesindede Adli makamlara,parti merkezlerine , barolara ve stk lara verilmek üzere dosyalar hazırlamışlardır..

    Yapılan kısır döngü tartışmaların kimseye faydası olamaz...,
    Bizlerin yapması gereken hazırlanan bu dosyaları yerlerine ulaştırmaktır.

    Tüm mağdur arkadaşlarıma sevgi ve saygılar. AYHAN

    YanıtlaSil
  114. lütfen kimse sibel hanıma nankörlük etmesin ,bu sitenin eskisi olarak takip edipte yazmayan olarak emeği geçmiş bir kişiye saygısızlık etmeyelim herşeyden önce bir bayan ,zorunamı gitti bilmem ne gibi laflar yazmayalım,bu daamız belki birgün bitecek sibel hanımda kendi meslek daşlarıyla yine yüz yüze gelecek ,karşısına almak istememmesidir belki savunması,ben kendisini hiç tanımam ama her yönüyle maddiyatsız olarak herkese yardımcı oldugunu biliyorum ,yeni girenler sibel hanımı araştırsın geçmiş yazıları sonra eleştirsinler,saygılarımla ahmet metin

    YanıtlaSil
  115. hepinize hayırlı geceler diliyorum birşey sormak istiyorum emekli bir savcı bugün bana adli para cezalarının 20 taksite kadar bölünebildigini söyledi bu konuda bir bilgisi olan varmı acaba sanıyorum çekten dolayı verilen cezalarda pek yapmıyorlar eger bir bilgisi olan varsa çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  116. ..:) daha da gelmem ..:))))))

    YanıtlaSil
  117. syn ekm2510 4 SAAT ÖNCE ADLİ PARA CEZASIYLA İLGİLİ YAZDIĞI KANUN MADDELERİ SANIRIM SİZE YARDIMCI OLACAKTIR 3.NOLU MADDESİNİ BURAYA EKLEDİM TAMAMINI AŞAĞIDA OKURSUNUZ SAYGILAR


    3-Mahkemece takside bağlanmamış ise, tebliğden itibaren (Hükümlünün isteği üzerine) 30 GÜN süre içinde, Adli Para Cezasının 1/3 ünü yatırarak, geri kalanını da birer aylık iki eşit taksitte
    ödemeniz lüzumu

    AKCAN

    YanıtlaSil
  118. merhbalar arkadaslar her nekadar yazmasamda hergun okuyorum yorumlarinizi bu guzel gelismeleri okuyup da sevinmemek elde degil benim bir sorum olucak sayet aydinlatirsaniz cok memnun olurum benim dosyalarim geneli bitti sukur odedim hepsini yanliz iki cekim kaldi ve odeme gucumde bitti hakkimda hapis cikti 2008 de basladi davalar ve hicbir sey yapmadim hangi sine gore yargilandim onu bile bilmiyorum ama yurtdisina kactigim icin ve tebligat almadigim icin hakkimda bu karari verdiler acaba benimde bir sansim varmidir sizce eger varsa artik donmek istiyorum ulkeme bilgisi olan bir arkadas bana bir yol gosterirse inanin cok mutlu lucam saygilarimla cenk

    YanıtlaSil
  119. arkadaşım senin olayında farklı bır durum yok 3167 den yargılanmışsın ve sende herkez gibi dosyalarına dilekçe göndereceksin uyarlama isteyeceksin gelen cevaba göre ne yapman gerekenı konuşuruz

    YanıtlaSil
  120. 5941 den yargılamalarda APC ler hakim takdirinde 10-20 taksit arası yapılabiliyor.Kararlar öyle geliyor...

    YanıtlaSil
  121. Av Neslihanbenlier6 Mayıs 2011 11:40

    Savcılığın gelen yazının gereğini 1 ay içinde yerine getirmelisiniz. getiremediğiniz taktirde dosyanız infaza gönderilecektir. tarafımla irtibata geçin lütfen. dosya bilgilerini verin inceleyelim..faydalanabileceğiniz ve lehinize olan uygulamalar varsa bakalım. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  122. Av. Neslihan VONA6 Mayıs 2011 12:21

    Çeklere ilişkin taksitlendirme ancak karar çıktıktan sonra savcılık tarafından yapılmaktadır. öcelikle 1 ay içinde 1/3 ünü geri kalan kısmın 1 er aylık ara ile iki eşit taksitte ödenmesi istenir. bu taksitler ödenmez ise dosyanız infaza gönderilecektir. karşılıksız çeklere ilişkin verilen adli para cezalarında bunun dışında taksitlendirme bulunmamaktadır.

    YanıtlaSil
  123. Sorunuzu yanlış anladım ben.Mahkeme aşamasında 5941 lerde hakim 10-20 arası taksit imkanı sağlıyor.Ancak alınmış apc lerde

    275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki
    Kanunun 106/6 maddesi gereğince, mahkum olduğunuz Adli Para Cezasını,1-Tebliğ tarihinden itibaren, 30 GÜN içerisinde tamamını ödemeniz,2-Mahkemece
    takside bağlanmış ise, taksitlerden ilkini tebliğ tarihinden itibaren
    30 GÜN içerisinde ödemeniz, geri kalan taksitleri de takip eden ayların
    aynı gününe kadar otuz günlük süreleri geçirmeden ödemeniz,3-Mahkemece
    takside bağlanmamış ise, tebliğden itibaren (Hükümlünün isteği üzerine)
    30 GÜN süre içinde, Adli Para Cezasının 1/3 ünü yatırarak, geri
    kalanını da birer aylık iki eşit taksitte ödemeniz lüzumu, Adli Para Cezasını Ödemediğiniz takdirde;1)
    Adli Para Cezasını 30 günlük yasal sürede ödemediğiniz taktirde, hapse
    çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı,2)
    Adli Para Cezası takside bağlanmış olup da, ilk taksitin 30 günlük
    süresinde ödenmemesi veya taksitlerden birinin 30 günlük süresinde
    ödenmemesi halinde, kalan taksitlere ilişkin izinin hükümsüz kalacağı,
    hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri çıkarılacağı, 3)
    Gün Para Cezası veya Hapisten Çevrilen Para Cezalarının ödenmemesi
    halinde, 5275 Sayılı Kanunun 106/3 maddesi gereği, Mahkemenin çevirdiği
    miktar (…………) üzerinden hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda
    Yakalama Emri çıkarılacağı, 4) Doğrudan verilen Adli Para
    Cezalarının ve 5237 sayılı TCK dışındaki diğer Kanunlarda yer alan Adli
    Para Cezasının ödenmemesi halinde, (5275 sayılı Kanunun geçici 1.
    maddesi gereğince) hükümlü hakkında, 1 gün karşılığı 100 YTL hesabı
    ile hapse çevirme kararı verilerek, hakkınızda Yakalama Emri
    çıkarılacağı,

    YanıtlaSil
  124. SAYIN AV.NESLİHAN VONA HANIM
    VERDİGİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
    SİZE BİR SORUM OLACAK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.
    MÜŞTERİ ÇEKİ KARŞILIGINDA BANKADAN KREDİ KULLANIYORDUM.
    BAZI MÜŞTERİLERİM ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEDİ. BENDE O ÇEKLERİ ÖDEYİP ALAMADIM.
    DOLAYISIYLA BANKA ÇEKLERİ AVUKATA VERMİŞ MÜŞTERİLERİMDE MAGDUR BENİM GİBİ.
    BANKANIN ŞİKAYET HAKKI YOK DİYE YAZMIŞTI BİR ARKADŞIMIZ.
    BU KONUDA AYDINLATIRSAN SEVİNİRİM
    SAYGILARIMLA.
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  125. sayın ekm2510 öncelikle soruma cvp yazdıgınız için teşekkür ederim.kadıköy 1.asliye ceza mahkemesi verdi bana cezayı uyarlama talebinde bulundum fakat sadece bankanın ödemekle sorumlu oldugu rakamı düşürüp tekrar cezaya devam demiş avukatım kadıköy 2.agır cezaya itiraz dilekçemizi verdik bekliyoruz hakim günlügü 20 tl den hesaplamış çek tutarı 33.000 tl 5 yıla yakın bir süre insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar kolay diyecek birşey bulamıyorum artık sanki adam öldürdük cinayet işledik.

    YanıtlaSil
  126. Av. Neslihan VONA6 Mayıs 2011 17:45

    Banka teminat olarak almış olduğu çeki hamil sıfatıyla şikayetçi olabilir bunda yasal bir engel yok. sadece banka arada sadece ciranta ise hamil değil ise yani çeki en son elinde bulunduran kişi değilse ozaman 5941 sayılı yasa kapsamında cirantanın şikayet hakkı olmadığından sadece hamilin şikayet hakkı olduğundan mahkemesine başvurabilirsiniz. ancak maalesef bu eksikliği değerlendiren mahkeme çok az bulunmaktadır.

    YanıtlaSil
  127. merhaba lar sizlerle cok önemli bişeyi paylaşmak istiyorum temyiz hakkını kacırdığım bi dosya için 5941 e göre davayı acan son ciranta olmadığı için uyarlama dilekçesi gönderdim ve hakim kabul ederek yeniden tensiple yeni esasla dosyanın devamına ve 9. aya duruşma günü verdi bu yönden cok umutluyum ancak tek bi endişem var bu konuda bana yardımcı olucak üstadlara sorum duruşma günüm9. aya kadar alacaklı taraf tahhüdümü yerine getiremememden dolayı infazın devamını talep ederse hakim infa devamınamı karar verir yoksa eylül ayındaki duruşma gününden dolayı redmi eder cevaplarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  128. neslihan hanım sizinle görüşmek istiyorum msn adresinizi yazarsanız sevinirim05064432266 benimde 7 adet dosyam var,kardeşimin 7 dosyası var

    YanıtlaSil
  129. Av. Neslihan VONA9 Mayıs 2011 17:11

    Talebiniz üzerine duruşma günü açmış ise ciranta zincirindeki bozukluktan dolayı beraat kararı vermesi muhtemeldir. Ancak bu duruşma gününü müştekinin şikayetinin değerlendirmek üzere verilmiş duruşma günüde olabilir. Bu nedenle önce hangi nedenden dolayı bu duruşma gününü verdi ona bakmak gerekir. eğer sizin talebiniz ile açılmış duruşma günü var ise bu karar temyize tabidir.eğer duruşmada talebiniz red olursa müştekinin şikayeti ile dosyayı infaza düşürüp buna ilişkin kararın ağır cezaya itirazına, sizin talebinize karşı temyiz yolunuzu açık tutabilir. yani dosyanız infazın devamı ile yargıtaya gider.ancak ciranta zincirinde bozukluk nedeniyle direk beraat edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  130. arkadaşlar ben mehmet çekle ilgili davası olan varsa arasın yardımcı olayım yargıtay onama hariç yerel mahkemelerden mutlaka dosya içerisinde açık vardır sistemide iyi birisen dosyayı iyi araştırırsan mutlaka çözum vardır arayın yardımcı olayım 0 531 266 05 00 show more show less

    YanıtlaSil
  131. ne çok ve ne uzun yorumlar varmış bu sayfada :)
    şaşırdım doğrusu

    YanıtlaSil
  132. arkadaşlar ben mehmet çekle ilgili davası olan varsa arasın yardımcı olayım yargıtay onama hariç yerel mahkemelerden mutlaka dosya içerisinde açık vardır sistemide iyi birisen dosyayı iyi araştırırsan mutlaka çözum vardır arayın yardımcı olayım 0 531 266 05 00 show more show less

    YanıtlaSil
  133. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR,

    KİMSENİN HİÇBİRŞEYE TAHAMÜLÜ KALMAMIŞ.

    AYLARDIR SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE VADELİ ÇALIŞTIĞIM FİRMA 18.05.2011 TARİHİNDE İCRA DAİRESİNDEN ÖDEME EMRİ ÇIKARTMIŞ.ÇOK BOZULDUK.ASIL SORUN BENDEN TALEP ETTİKLERİ PARA TAKİP ÇIKIŞI 600 TL.DAHA FAZLA YANİ CARİ HESABIMIZDA GÖRÜLEN BORÇ 600 TL. DAHA FAZLA YAZMIŞLAR VE İLAVETEN AVUKAT ÜCRETİ DOSYA FALAN.FİRMAYI ARADIK KİMSE BİZLE MUHATTAP OLMADI.ŞİMDİ YARIN ÖBÜR GÜN İCRAYA GELİRLER DİYE PANİKLEDİM.NE YAPMALIYIM.NASIL İTİRAZ EDECEĞİM LÜTFEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM.TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  134. Neslihan Hn. merhaba. Benim kardeşim bankaya ödeme taahhüdü verip yerine getirmediği için ceza evinde. 1 hafta oldu cezası başlayalı. yapılabilecek bir şey varmı. ödeme taahhüd ihlali ile ilgili bir af durumu var mı. şikayetçi avukat ile görüştük ama hiç bir şekilde yapıcı çözümler sunmuyor. bu konudaki fikirlerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  135. basketçi bey tel.. alabirimiyim sizin??

    YanıtlaSil
  136. basketçi bey bi sorum olacak size..konya 6,asliye mahkemesinde görülen dava sonucu dosyam taahhüde uyamadığım için infaz savcılığına gönderilmiş..ama bana tebliğ edilmdei bu karar..ben konya infaz savcılığını aradığımda dosyamın akhisar savcılığına gönderildiği ve oradan almam gerektiği söylendi...
    ama bn cezaevi korkusuyla bu dosyamı gidip alamadım akhisar savcılığından.
    sizlere sorum şu olacak..
    benim tutklamam çıkmışmıdır??eğerkii çıkmadı ise alacağım bu tebligatla bir üstmahkemeye itirazım olabilirmi yani bu bnm için ne kazandırabilir?ve ben bu tebligatı aile fertlerimden biriyle yada bir avukat aracılığı ile aldırabilirmiyim ?
    cevaplarsanız çok memnun olucam teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  137. Mehmet Şengür7 Eylül 2011 11:31

    Merhaba değerli avukat arkadaşlar,
    mümkünse sizlerden bir ricam olacak.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    ben bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktayım.
    taahhüdü ihlalden dolayı 90 gün hapis tazyiki cezası almış durumdayım.
    bu cezamı erteletebilirmiyim. Erteletebilirsem nasıl erteletebilirim.

    YanıtlaSil
  138. Tarlabaşı bulvarı No.35 Taksim/İst adresinde bulunan ELECTROLUX A.Ş. şirketine borçlu olan Vural ELEKTRONİK Şirket sahibi Cemil OSMANAĞAOĞLU aşağıda izah edilen icra işlemleri neticesinde mağdur edildi. Bu konuyu araştırdık ortada hiç bir suç kabahat yoktur kararları veren hakimlere ve savcılara sesleniyorum. Sayın hakimlerimiz ve savcılarımız hangi kanun maddesi diyor borçlunun evi satıldığında borçtan düşüm yapılmaz. Türk düşmanı vatan haini PKK terör örgüt üyesi Av. Dönüş AYDIN denilen şahıs bakın nasıl alacak tahsili yaptı. AÇIKLAYAYIM. 13.786,00TL borcuma ait çek ve senet belge asılları 04.08.1999 tarihli günde Beyoğlu 1.İcra Müdürlüğü 1999/2593.E dosyasından takibe konuldu. Aynı günde çek fotokopilerine dayalı 04.08.1999 tarihli günde Beyoğlu 5.Asliye Ceza Mahkemesi 1999/2467.E dosyasından ceza davası açıldı daha sonra çek senet fotokopilerine dayalı 09.01.2000 tarihli günde Beyoğlu 4.İcra Müdürlüğü 2000/836.E dosyasından ipotekli mal satıldı. Bu işlemleri hayata geçirten Türk düşmanı vatanm haini PKK terör örgüt üyesi Av. Dönüş AYDIN kalktı Beyoğlu 1.İcra Müdürlüğü 1999/2593.E dosyasından şu şekilde karar çıkarttı. Borçlu Cemil OSMANAĞAOĞLU hiç bir ödeme yapmadı evini bulup satamadık. Bu kararı çıkartan Türk düşmanı vatan haini PKK terör ögüt üyesi Av. Dönüş AYDIN oysaki Beyoğlu 1.İcra dan 3.110,00TL para tahsil etti Beyoğlu 4.İcradan 17.000,00TL para tahsil etti. Bu paraları tahsil etmemiş gibi göstertip 13.786,00TL borcumu da 87.939,00TL ye çıkarttı. Ben bu Türk düşmanı vatan haini PKK terör örgüt üyesi Av. Dönüş AYDIN'I 13 yıldır Türk adaletine şikayet edip durdum davalar açıp durdum. ELECTROLUX A.Ş. firması bu vatan hainin arkasında yer alıp adaleti para ile satın aldı adalet ise gözle görülür elle tutulur belgesiyle ispatlık kazanmış sahtekarlıkları ört pas edip kapattı birde kalktı hakaret ettim diye 5 yıl süre ile beni gözetim altına aldı. Ben mağdurum diyorum Türk adaleti ise beni her gün her akşam karakola göndertip denetime tabi tutan kararı verdi. yazıklar olsun. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak 19 ay askerlik yaptım. Tüm servetimi ticarete yatırıp yıllarca vergi ödedim yıllarca insanlara ekmek verdim. Beni bu hale düşürten ELECTROLUX A.Ş. firmasının sahiplerine ve vatan haini PKK terör örgüt üyesi Av. Dönüş AYDIN'I aklayıp kayıran Türk hakimlerini ve savcılarını Yüce Allah a havale ediyorum. Bu yazımı okuyanlara sesleniyorum. AEG-ELECTROLUX markalı beyaz eşya üreticisi ELECTROLUX A.Ş. firması dünyanın en büyük sahtekarı ve dolandırıcısı ve terör örgütüdür. Bu yazımı okuyaca vatan severlerin Türk düşmanı ELECTROLUX A.Ş. hakkında gerekeni yapacağını inanıyorum. Allahın dediği olduğu vakit bu sahtekar ELECTROLUX A.Ş. haksız çıktığı vakit bu firmanın kapatılması için davalar açacağın bu güne kadar mağdur edilenleri yanıma toplayıp mağdur edilen iş adamlarımızın yanında olacağım. Cemil OSMANAĞAOĞLU 07.11.2012

    YanıtlaSil
  139. 13 - KONYA.......... SAMİ KAL

    YanıtlaSil
  140. Bankalar , çek , e TTK 711/3 e göre işleme alınmamıştır. Ayrıca çek hesabında şu kadar para vardır veya yoktur şeklinde şerh verir .
    Böyle bir şerhi taşıyan çeki elinde bulunduran hamilin müracaat hakları engellenemez çek hamili çekin karşılıksız çıkmış olması gibi yasal haklarını kullanabilir yani ; kambiyo senetlerine müstenit haciz yolu ile icra takibi yapabilir. Karşılıksız çekten dolayı ceza davası açılmasını isteyebilir. Sonuç olarak çek keşidecsinin ve diğer müracaat kişilerinin malları haczedilebilir ve keşideci hakkında para ve veya hapis cezası verilebilir

    YanıtlaSil
  141. TABİ Kİ KARARIN GELMESİNİ BEKLEYİN TEBLİGAT GELİNCE 7 GÜNLÜK SÜREYİ AŞMADAN

    TEMYİZ DİLEKÇESİNİ YAZIN VE GÖNDERİN 7 GÜNLÜK SÜREYE GELDİĞİ GÜNDE

    DAHİLDİR UNUTMAYIN HATTA 7 İŞ GÜNÜ DEĞİL YANİ CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİDE DAHİLDİR

    HABERİNİZ OLSUN

    YanıtlaSil
  142. Değerli arkadaşlar ,

    YARGITAYA , HÜKÜMET ve MUHALEFETE – BASINA EŞ ZAMANLI VERİLECEK DOSYALAR AŞAĞIDA RUMUZU YAZILI OLAN ARKADAŞLARA POSTALANMAYA BAŞLANMIŞTIR
    İL OLARAK EKSİK OLAN YERLERE TALEP VE ADRES OLURSA SEVE SEVE YOLLAYACAĞIZ..

    1-MERSİN……....Barışcı Hasan …………………..GÖNDERİLDİ
    2-ANTALYA …....Mühendis Hasan — M.T ….......GÖNDERİLDİ
    3-ANKARA ……..Y…r Hnm — S…l Hnm — M.Ali Bey -Tü..n hnm –..GÖNDERİLDİ
    4-AYDIN..………..Aydın EFE
    5-İZMİR..…………İHTİYAR................................GÖNDERİLDİ
    6-ZNGULDK..…...Rahim bey
    7-EDİRNE.………EDİRNELİ ……………………...GÖNDERİLDİ
    8-TRABZON…….AYAYDIN 61
    9-İSTANBUL…....Y…M hnm — S…i hnm –S…m hnm –O…y hnm – ....... elden verildi ..
    10-KAYSERİ…....VEZİR…………………………………Gönderildi..
    11-ESKİŞEHİR ....UĞUR 26
    12-BALIKESİR......MAVİ 27..............................ELDEN
    13-KONYA……….SAMİ
    14-SAMSUN……...M.YALÇIN
    15-BODRUM……..B.BODRUM
    16-K.MARAŞ…….CAPTAİN……………………..Ltfn irtibata geçin..
    17-SAMSUN……..MUSTAFA SAMSUNLU….. .Gönderildi .

    Talep eden arkadaşlardan bilgileri msn , den rica ediyorum.Herhangi bir ücret yoktur arkadaşlar.Teslim aldığınızda bilhassa birebir ziyaretler ediniz..Görüşme notlarınızı bizlerle paylaşın lütfen

    YanıtlaSil
  143. EK........................
    SAKIN BURALARA BİR YERLERE YAZMA ........................

    YanıtlaSil
  144. Bankanın şikayet hakkı konusu aslında basit bir konu. Kimse bankaya alınan bir mal veya hizmet karşılığı ödeme amacı ile vadeli çek veremez. Çek bankaya tahsil amaçlı verilir.
    Örneğin kredi teminatına verilen müşteri çeki , takasa ibraz hükmündedir. Karşılığı tahsil edilip sizin kredi borcunuzdan düşer. Karşılığı çıkmaz ise krediyi kullanan ve takasa ibraz emirini veren hamile geri döner; kredi teminatında açıkta kalan kısım için ya yerine yeni çek verilir yada banka isterse kredi kısmen kapatılır. Durum bu. Neden kimse bu durumu anlamıyor; bende anlamıyorum. Hep aklımızda bankalardaki batık krediler, patlamış çekler ve mülga 3167 var. Ama işin normal boyutunu hiç düşünmüyoruz: Rotatif krediyi kullananın krediyi kapatıp çeki geri aldığında şikayet hakkı yokmudur ? Asıl onun vardır çünkü çek takasa ibraz hükmündedir.

    Ama bu arada çok önemli bir durum daha var; bu atlanılmamalı; bankaya çeki veren hamilin şikayetinin geçerli olması için çekin takasa ibrazında 5941 sayılı yasanın ilgili hükümleri uygulanarak karşılıksız işleminin tam ve eksiksiz yapılması gereklidir. Nasılmı ? Takastaki çekin karşılıksız kaldığı hamile bildirilir. Hamil şubeye gider ve karşılıksız işleminin yapılmasını talep eder. Banka yetkilisi ile birlikte gerekli şerhler düşülür ve karşılıklı imza altına alınarak karşılıksız işlemi sonuçlandırılır. HAMİLİN İMZALAMAKTAN KAÇINMASI HALİNDE KARŞILIKSIZ İŞLEMİ YAPILMAZ. Bu unutulmamalı.

    Asıl konuya geri dönersek; farzedinki bankanın şikayet hakkı var. O zaman çalıştığı banka şubesine (ne amaçla olursa olsun) takasa çek veren herhangi bir kurumun yada şahsın şikayet hakkı kalmamış demektir. Bu mümkünmüdür ? Tabiki değildir.

    Kanun net ve açık. İBRAZ EDEN HAMİL diyor.
    Takasa kredi kullanma amacı çek verdiniz. Banka ibraz etti diyorsanız yanılırsınız. Banka sizin ibraz emrinizle çeki tahsil edip borcunuzu kapatır. İbraz eden sizsiniz.

    5941 sayılı yasa yeni bir kanun sistemidir. Eski kanunun iyileştirlmiş hali değildir. Tüm hükümler değişmiştir. Kanun koyucu cirantaya yada bankaya şikayet hakkı tanısa idi daha önce yaptığı gibi bunu açıkça ve ayrıca belirtirdi. Kanun koyucunun iradesi bu yönde değildir.

    Aslında bana göre:
    3167 sayılı yasa döneminde ibraz edilmiş tüm çekler ve açılmış tüm davalar yeni kanuna göre geçersizdir; düşmelidir. Çünkü çeklerin ibraz şerhleri eksik yapılmıştır. Ayrıca çoğu davada şikayetçi ibraz eden hamil konumunda değildir. Kanunun ibrazı içeren maddesini lütfen dikkatle okuyunuz:
    5941 sayılı yasa madde 3 / 4 :

    Hamilin talepte bulunması hâlinde, karşılıksızdır işlemi; çekin arka yüzüne tahsil için bankaya ibraz edildiği tarih, hesap durumu, bankanın yükümlülüğü çerçevesinde ödediği miktar ve ibraz eden gerçek kişinin adı ve soyadı yazılmak, bu kişinin tüzel kişi adına bedeli tahsil etmesi hâlinde bu husus belirtilmek ve bu kişi ile birlikte banka yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle yapılır. Banka tarafından ödenen miktar düşüldükten sonra karşılıksız kalan tutar açıkça belirtilir. Hamilin imzalamaktan kaçınması hâlinde, karşılıksızdır işlemi yapılmaz.

    Kanun hükmü budur. Emir böyledir. Kanun koyucu böyle uygulama istemektedir. Bu şartları taşımayan çekte suçun unsurları oluşmamıştır. Şimdi biri bana anlatsın; 20.12.2009 öncesinde hangi çek bu hükümlere göre tek tek şerh düşülerek karşılıksız kalmıştır ? Hiçbiri.
    Bu hükümlerin önemi yokmudur ? Yok diyosanız kanun koyucunun iradesini kabul etmemiş sayılırsınız. Bu mümkün olamaz.

    Aslında 5941 sayılı yasa 20.12.2009 tarihinden önceki çekler için af kanunudur . Tamam, çeke hapis cezası devam etmektedir. Bu ayrıca tartışılır. Ama yeni kanun hükümleri 3167 sayılı yasanın hükümlerini iptal etmiştir. TCK 7 ye göre herkez beraat etmeli yada infazlar durdurulmalıdır
    eVET ARKADAŞLAR BU YAZIYI OKUMAKTA FAYDA VAR BU KONUDA ÇOK TECRÜBELİ BİR ARKADAŞIMIZDAN ALINTIDIR.

    YanıtlaSil
  145. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    ÖZGÜRLÜK,

    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ,

    HİÇDE SANILDIĞI KADAR UZAKTA DEĞİL.SADECE BİRAZ ÇABA BİRAZ EFOR BİRAZ ZAHMET İSTİYOR.SİZCE KOCA BİR ÖZGÜRLÜK İÇİN DEĞMEZMİ.

    ERKEN İBRAZ,

    ŞİKAYETÇİ YAZDIRAN DEĞİLSE,

    DIŞARDAN ATANAN MÜDÜR,

    GIYAPTA KARAR,

    TEBLİGATIN ALINMAMASI,

    CİRO İPTAL KAŞESİ,

    ŞİRKET KAŞSİ ÜZERİNDE İMZADN BAŞKA İSİM SOYAD OKUNAKLI OLACAK,

    HÜKÜM DE OLAMASI GEREKEN MADDELERDEN BİR MADDSİNİN BİLE EKSİK OLMASI ,

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR ALIN SİZE AF NİTELİĞİNDE KARARLAR.AMA UYGULATMAYI BİLMELİYİZ.OTURDUĞUMUZ YERDEN OLMUYOR.

    DAHA NE DİYEYİM.

    YUKARDAKİ MADDELER İLE İLGİLİ İÇTİHADLARI TEKRAR YAYINLAYACAĞIM .UMARIM FAYDASI OLUR .

    SAYGILARIMLA


    BASKETÇİ












    YanıtlaSil
  146. TARIK ARAL OLARAK YAYINLANAN YAZIDA SOYİSMİ YANLIŞ OLMUŞTUR ÖZÜR DİLERİM ---------- TARIK ARAS

    YanıtlaSil
  147. SN.EKİM2510,

    BİDE BEN EKLENTİ YAPAYIM,

    KİŞİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU BİLECEKSİN ,AYAĞINA GELİP YARDIM İSTEYECEK ,AMA SEN DAVA DOSYANA TANESİ 1000TL DN 4 DOSYAYA 4000TL DEN BAKACAM DİYECEN,750TL DE MASRAFLAR DİYECEN ,BUNUN ADINA MAĞDURLARA YARDIM DİYECEN.

    BENİM TEK LAFIM VAR.

    ALLAH KİMSEYİ GÜÇSÜZ YAPMASIN.

    AMA BİDE ŞU VARKİ "GEÇMİŞİNİ DE UNUTMAYACAKSIN".


    SAYGIYLA KALIN

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  148. GERÇEKLERİ SÖYLEDİĞİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER EKM 2510 ASLAN KARDEŞİM.GEÇMİŞİNİ UNUTANLAR GELECEĞİNİ BİLEMEZLER.SAYGILAR

    YanıtlaSil