Taahhütler için son haftadayız

Taahhütnameler için son haftaya gelindi, son 4 gün var, her ne kadar taahhüt verme süresi uzatılacak densede bu konuda en küçük bir işaret yok.

Taahhütname vererek infazlarını durdurmuş olan mağdur arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesinin hapis cezalarına dur diyecek iptal kararını veya beklediğimiz ama bir türlü gerçekleşmeyen, Ceza Genel Kurulundan 01/01/2009 - 14/12/2010 tarihleri arasında oluşan yasal boşluğu bir içtihatla lehe çevirmesini bekleyecekler.

Anayasa Mahkemesi bu haksızlığa en geç Haziran ayına kadar dur diyeceğini sanıyorum, çek kanundaki bazı hükümleri iptal edecek ve karşılıksız çıkan çeklerde hapislik gibi ilkel, insan hassiyetine yakışmayan bu uygulamayı tarihe gömeceğine inancım sonsuz.

AİHM müracaatlar olacak, için Avukat Sibel SEVİNÇ pilot dosyalar oluşturuyor, 1 Nisandan sonra Çek ve taahhüdü ihlal davalarını AİHM e taşımak için çalışmalara başlayacak, AİHM e davalarını taşımak isteyen arkadaşlarımız Sibel Sevinçle irtibat kursunlar.

Bu platformda bir seneye yakındır mücadele etmeye çalışıyoruz, bu mücadelemizde amaçlarımızı gerçekleştiremedik, kazançlarımız oldu henüz çek hapisliği gibi ilkel uygulamayı yasalarımızdan çıkartamadık, biz acıları fazlasıyla yaşadık, fakat bzim yaşadığımız acıları hiç kimsenin yaşamasını istemiyorsanız, bu mücadeleyi aynı kararlılıkla göstermek zorundasınız.

Bu bir senelik zaman içinde, bizimde hatalarımız yanlışlıklarımız oldu, böyle bir platformda mücadele etmek herkes doğru olanı seçmek zordur, seçtiğiniz doğrular bu platformda mücadele eden herkes için doğru olması gerekir, fakat mücadele etmekte olan arkadaşlarımızın kendine özgü bir dünya görüşü bir siyasi yaklaşımı vardır, doğal olarak şahsımında bir siyasi inanışı var, bu kadar farklılıklar içinde olanın en ortasında yürümeye azami çaba sarfettik.

Gelinen bu aşamada, sitenin amacının dışına çıkarak siyasi bir platforma çekilmeye çalışıldığını görüyorum, bu platformda bu yaklaşımı doğru da bulmuyorum

Bu sitede bir amacınız varsa, vereceğiniz her karar herkes için doğru olmayabilir.
Doğru bir iş doğru yapıldığında kimin işine yarıyorsa onun işi doğrudur. Kimin işi doğruysa, doğru bir işin yanlış yapılması onun işini zorlaştırır.
Sizlerin burda yapacağımız tek şey, doğru işlerin sömürülmesini engellemek, onların doğru dürüst yapılmasını sağlamak olmalı ve tüm çabanız bu olmalı.

Bu hafta sonundan itibaren, gerek bir yılı aşkın süredir yaşadığım yorgunluk ve bezginlik, gerekse kendi iş hayatıma yoğunlaşma zorunda kalacağım için bu aşamadan sonra mücadelenizde bir fiil bulunamıyacağım.
Bir yılı aşkın süre boyunca sizlerle bu platformda mücadele etmekten onur duyduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Yaşanılan tüm sıkıntıların bir an önce geçmişte kalması dileğimle
Cuneyt

627 yorum:

  1. Arkadaşlar,

    bende buradayım bir yere gitmedim. sadece düşünüyorum. ama düşünsemde aklıma pek fazla birşey gelmiyor. Eylem durumu Jenardi nin dediği gibi. birşey yapılacaksa değmeli yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeli. pankartın bir ucunu tutacak edem yokluğundan o ucu güvenlik sağlamakla görevli polis tutuyorsa varın gerisini siz düşünün. AHİM konusunda birşey yapamıyorum çünkü o şartlara haiz değilim.

    başkada yapacak birşeyler var ise ve planlanırsa bende o planın içinde olacağım.

    herkese saygılar

    YanıtlaSil
  2. Sn.Sibel hanım
    10 nolu soruma cevap verirseniz sevinirin çünki 13 ve 14 nolu açıklamanızı okuyunca aklım karıştı
    biri altı ay biri 1 yıl ?????????????

    YanıtlaSil
  3. o zamanlar yakalama vardı su an yok
    lutfen bır organızasyon jenardı
    kaybedecek bır seyımız kalmadı artık

    YanıtlaSil
  4. HERKESE MERHABALAR.
    BABAM DÜN 06-04-2010 TARİHİYLE ÇEK DAVASI YÜZÜNDEN TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ. ÇARESİZ DURUMDAYIM VEDE ÖĞRENCİYİM. NE YAPMAM GEREKİR YADA BİRŞEY YAPABİLİR MİYİM? YADA ÇARESİZ KALIP SONER GİBİ YAPMALIYIM.
    FURKAN.

    YanıtlaSil
  5. 1- TÜM İCRA TAKİPLERİ BAKIMINDAN
    MENKULLERDE 1 YIL GAYRİMENKULLERDE 2 YIL SUREYLE DOSYA DA O MENKULLERLE İLGİLİ İŞLEM YAPILMAMIŞ OLMAK KAYDIYLA HACİZ DUŞEER.

    2- EGER DOSYA ÇEK TAKİBİYSE NOLURSA OLSUN 6 AYDA BİR ENGEÇ ALACAKLI VEKİLİ BİR TALEPTE BULUNMUŞ OLMALI..BULUNMADIYSA İCRA MAHKEMESİNE ŞİKAYET YOLUYLA DAVA AÇIP DOSYANIZI DÜŞÜREBİLİR TAKİBİŞ ORTADAN KALDIRIRSINIZ ALACAKLI TEKRAR AYNI ÇEKTEN DOLAYI TEKRAR İCRA TAKİBİ YAPAMAZ...BUNLARI İYİ AYIRT EDİNİZ


    BAHSETTİĞİM HUSUSLAR İCRA TAKİPLERİ İÇİNDİR CEZA DAVASI YÖNUNDEN BİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR YANİ ETKİLEMEZ

    YanıtlaSil
  6. 23

    FURKAN

    Şuan da yapman gereken en son şey umutsuzluğa kapılmak..Ailen ve baban için yapacakların varken kaçmak yok.Desteğini,sevgini ve onların yanında olduğunu göstermen yapacağın en büyük yardım onlar için..
    Hukuki olarak destek almak ve durumunu değerlendirmek için mutlaka Av.Sibel Sevinci ara..Telefonları avukatlar bölümünde var.Kesinlikle sana yardımcı olacak yol gösterecektir.
    Furkan...mail adresini yaz ...hepimiz sana elimizden geldiğince destek ve yardımcı oluruz..
    Sen bu sabah güne -pes etmek yok,elimden geleni yapıp ailemin yanında olacağım- diye başla..Bizde yanındayız

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  7. ARKADAŞLAR GÜNAYDIN ADMİN BU SAYFAYA BAĞLANTILI BİR SAYFA AÇSIN O SAYFAYA İSİM SOYİSİM VE ŞEHİR TELEFON KAYDI YAPALIM TABİ BU SAYFA ŞİFRELİ OLSUN O ŞİFREYİ ADMİNDE YADA CÜNEYTTE TELEFONLARIMIZ VAR O NOLARA MESAJ YOLLASIN BİZDE BÖYLELİKLE KAÇ KİŞİYİZ EYLEME KAÇ KİŞİ KATILACAK ONU BİLELİM BANA GÖRE BUNU YAPARSAK FAYDALİ OLUR DİYORUM

    YanıtlaSil
  8. SELAM ARKADAŞLAR. AİHM NE YAPILACAK BAŞVURADA ARANAN TÜM KOŞULLARA SAHİBİM,ANCAK AV PARAM YOK NE YAPAYIM YOL GÖSTERİN.ELİMDEN NE GELİRSE YAPMAYA HAZIRIM. SEDAT

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar

    Avukat Sibel Sevinç hanım AİHM ile ilgili ciddi bir çalışma yürütüyor.Gerekli bağlantıları kurdu,görüşmeleri devam ediyor ve bu konuyla ilgili bilgilendirmeler ay sonuna kadar yapılacak..O zaman gerekli olan şartlar konusunda daha detaylı bir bilgi yayınlanacak.Açıklanan ve istenilen özelliklere ait dosyaları olan arkadaşlar o dönemde bağlantıya geçerse yardımcı olunacaktır.Takip etmeye devam edin.

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  10. Herkese merhaba ,

    Sayın Jenardiye katılmamak mümkün değil.Kısa bir zaman içinde yasal bir eylem yada eylemler zinciri düşünülebilir ve son şanstır.Eğer geçmişte olduğu gibi yine 20-30 özverili arkadaş ile gerçekleşirse bu eylemler , o zaman bu mücadelenin sonu olur.O halde şu andan itibaren ilgili herkes yasal eylemlerle ilgili olarak düşüncelerini ve katkı derecelerini ortaya koysunlar.Benim ricam hiç kimse yapamayacağı bir şeyi buraya yazmasın.Tekrar ediyorum ...!!! başarısız bir eylem -Katılımsız bir eylem herşeyin sonu olur.....

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar ne zaman eylem yapacagız bu akp nin başımızdan gitmesinimi bekliyecegiz inanın bunalıma girdim vezir38

    YanıtlaSil
  12. bizler birleşip eylem yapmassak bunların adli para cezasını kaldıracakları yok arkadaşlar benim çeklerim 4 aydan beri yazılıyor ilk mahkemeye çıkıyım mı bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varsa yassın

    YanıtlaSil
  13. BEN SAHSIM ADIMA YURT DISINDAN YAPABILECEGINIZ HER TURLU EYLEME MADDI KATKIDA BULUNURUM

    YanıtlaSil
  14. 27 de yazan arkadaş

    en önemli koşula sahip değisin malesef
    PARAN YOK

    YanıtlaSil
  15. Desteğiniz için teşekkür ederim. ama şu an elim kolum bağlı sadece 9 bin liralık bir borç için. cezaevine görüşe bile almıyorlar.ça-re-siz durumdayım.bugün bi avukatla görüşeceğim fakat avukat tutabilmem de im-kan-sız.
    z4d_@hotmail.com

    YanıtlaSil
  16. 32 DE YAZAN ARKADAŞ MAHKEMEYE ÇIKMAZSAN HAKİM ZORLA GETİRİLMESİ DİYOR ONBEŞ GÜN SONRA POLİS ALIP GÖTÜRÜYOR CUMAYA DENK GELİRSEN İKİGÜN KARAKOLDA KALIRSIN ÇÜNKÜ TUTUKLANMASI DİYE KARAR VERİYOR

    YanıtlaSil
  17. HADİ ARKADAŞLAR BİR ÖNDERLİK YAPACAK YOKMU

    YanıtlaSil
  18. SAYIN AV.SEVİNÇ HANIM BİR SORUM OLACAK.KARŞ.ÇEK TEK DOLAYI ŞAHSİ HESABIMA HACİZ KONDU.BU TÜR HACİZLERDE DÜŞMESİ İÇİN ZAMAN VARMI TEŞEKKÜRLER PAZ3434

    YanıtlaSil
  19. SN SİBEL HANIM EŞİME TAHHÜDÜ İHLALDEN 3 AY HAPİS ÇIKMIŞTI 10. AĞIR CEZAYA İTİRAZ ETTİK KABUL EDİLDİ TAHLİYE OLDU E TÜRKİYE SİTESİNDEN BAKTIM BU GÜN , SORUMLULUĞUNU YERİNE GRTİRMEMEKTENDE CEZA ÇIKMUŞ O NE CEZASIDIR?YAPTIRIMI NEDİR?BİLGİ VERİSENİZ MEMNUN OLURUM TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

    YanıtlaSil
  20. SİTE GİRİŞ ÜYELİKLE OLSA ÜYE OLMADAN YORUMLARI GÖREMEZ VE SORU SORAMAZ İSE MECBURİ ÜYE OACAK EN AZINDAN SİTENİN ÜYE SAYISINIDA BİLİRİZ ÇÜNKÜ ÇOĞU KİŞİ BENİM GİBİ YORUM YAZMADAN SADECE YORUMLARI İZLİYOR.VE DE SORULARIN Bİ ÇOĞU SORULDU VE YANITLANDI .HEMEN HEMEN HERKES (BU SİTEYİ TAKİP EDEN)BİR ÇOK KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLDU.BENCE SİTEYE ÜYE OLAN GİREBİLSİN.HEM SAYIMIZDA BELLİ OLUR.HAKAN

    YanıtlaSil
  21. siteye nasıl üye olunuyor

    YanıtlaSil
  22. ARKADAŞLAR SİBEL HANIN IN BAHSETTİĞİ İCRADA İŞLEMSİZLİK OLAYI KREİ VEYA KREDİ KARTINDA YOK SANIRIM.YOKSA varmı ?

    YanıtlaSil
  23. 35 arkadaşım mahkeme ye çıkıp ne diyecegim cevaplar san sevinirim

    YanıtlaSil
  24. C.Agit Botan,geçmiş olsun diyorum,aramıza hoş geldin.Msn nin varsa yazda listelerimize alalım.

    YanıtlaSil
  25. Sayın C.Agit Botan ve Sayın Sürücü

    Sitemizde birkaç hafta önce bir takım tartışmalar olmuştur.O gün itibari ile alınan bir kararla tartışma yaratabilecek yorumların yayınlanmamasına karar verilmiştir.Dolayısı ile yorumlarınız kaldırılmıştır.

    Amacımız doğrultusunda her konuda desteğinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  26. merhaba kader arkadaşlarım benim vejaleten çekten ceza almıştım sonra uyarlama yapıldı ve mahkemem bu hafta görüldü ben mahkemeye cıkmadım uyaptan baktım ara duruşma yapıldı mahkeme ertelendi diyor... acaba neden ertelendi ben mahkemeye cıkmadım diyemi şimdi ben ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  27. Barışçı-Mersin8 Nisan 2010 19:08

    Değerli arkadaşlar; bende aaranızdayım, bir yere gitmiş değilim ve en son gidenlerden olurum herhalde. Ancak; bir kaç günlük yoğunluğum var, daha sonra; kendimce, öneri ve yorumlarımla, tekrar aranızda olmak dileğiyle. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  28. arkadaşlar kredi karşılığı 1 dükkanı bankaya ipoteklemiştik.dükkan icra tarafından satışa çıkarıldı.ama alıcı olmadı.o zamanlar bankayla konuşmuştum başka işlem yapmayın.3-5 ay sonra taksite bağlayıp borcu öderim diye.şimdi dükkanı yeniden açmak istiyorum ama banka el koyarmı yoksa tekrar satışımı ister prosüdür nasıl gelişiyor bilen varsa yardımcı olun..

    YanıtlaSil
  29. site yöneticileri sayı önemli...önce sayımızı öğrenelim ama bence akp bizi önemsemez onlar bankalardan talimat alır. hedef anayasa mahkemesi ve ahim olmalı.
    dr.lokman

    YanıtlaSil
  30. arkadaşlar herkese iyi akşamlar yazılan çekten dolayı mahkeme ye çıkıyımmı çıkmıyımmı çıkarsam ne diyecegim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ne zaman eylem yapacagız

    YanıtlaSil
  31. sevgili arkdaşlar tahütleri verip tutuklaması durmuş olan arkdaşlar içimizde elbette çoktur.Fakat benim aynı zamanda ticareti usulsüz terkten cezalarım var hala onlara neyapmam gerek hiçbir fikrim yok! yukarıda sibel hanımın yazdıkları ceza ertelenemz paraya çevrilemez alacaklı vazgeçmesi gerek diyor.Fakat alacaklı vazgeçmiyor? baska birşey yapılamıyor mu?yani ben paşa paşa gidip bu sebepten yatcakmıyım?

    YanıtlaSil
  32. Zeynep hanım nasıl yorum yapalım, ne yazalım bilmiyorum ki? 19 saatte yapılan yorum sayısı 38, herhalde artık en iyisi hiç yazmamak.....

    YanıtlaSil
  33. işte esnaf birer birer gidiyor dilerin başları göğe eriyordur.Hemen hemen hergün bir benzeri haberler. Ünlü işadamı intihara kalkıştı DHA 8 Nisan 2010



    Florya Ziya Şark Sofrası'nın sahibi Ziya Bingöl, makamında kafasına tek el ateş ederek intihar girişiminde bulundu.


    Ambulans ile hastaneye kaldırılan Bingöl'ün sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

    Bakırköy Florya'da bulunan Ziya Şark Sofrası'nın sahibi 3 çocuk babası Ziya Bingöl kendisine ait restorandaki makamında silahla intihar girişiminde bulundu. Silah sesi üzerine odaya giren restoranda bulunanlar, yerde kanlar içinde yattığını gördükleri Bingöl için hemen ambulans ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla International Hospital'a kaldırılan Bingöl'ün sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

    İşadamı Bingöl'ün yüklü miktarda borcu bulunduğu ve bir süredir bunalımda olduğu iddia edildi.
    ZEYNEP-İST

    YanıtlaSil
  34. Av.Sibel sevin hanım eşim taahüdü ihlalden iki ayrı dosyadan 3'er aydan topla 6 ay ceza aldı 12 mart 2010 da da tutuklandı.Fakat bizim avukatımız tahüdü ihlal suçu kesinleştikten sonra temyiz için dosyayı yargıtaya göndermişti.Eşimin ve benim malımız mülkümüz yok zaten hiç olmadı yani mal kaçırma durumu da yok.Tekrar bu dosyalar için ağır cezaya başvursak bir faydası olur mu acaba çok acil cevap bekliyorum sizden

    mermerdergisiizmir@hotmail.com

    YanıtlaSil
  35. değerli arkadaşlar ben uzun zamandır yazamadım ama sürekli takip etmeye çalışıyorum ama yazılarda bir ümitsizlik, bıkkınlık, karamsarlık var zannediyorum liderler bizleri terkettiler bizlerde birlik beraberliği sağlayamıyoruz güzel bir sözdür ırgat tarlada sayılır derler ama biz hangi tarlaya çıkacağımıza bile karar veremiyoruz buna bir karar verelim ondan sonra kimler gelecek kimler gelmeyecek tesbit edelim. Ama buna karar vermeden kimse gelmez diyerek olaya olumsuz bakmayalım neticede eylem yapacaz diyoruz diye gidip kıralım dökelim demiyoruz.Polisten gaz yiyelim demiyoruz toplu ve yerinde dilekçeler verelim meclise gidelim neden hep olumsuz. Yönünden bakıyoruz bu güne kadar yapılan eylemlerde fazla katılım olmamış olabilir ama şimdi olmayacak anlamına gelmez lütfen herkez neden bir yerde toplantı yapmıyoruz.illaki pahalı biryerde veya otelde olmak zorunda değil çay bahçesinde parkta olur neden herkez il,il siteyi takip eden ve kaç kişi olduğumuzu tesbit edemesin halen imtina ediyoruz. ismimiz duyulmasın aman bir görev düşer diye arkadaşlar ben İstanbul.dayım ve Şişhane esnafıyım 21.yıldır elektrik ve asansör mlz.satışı yapıyordum hatalı bir takım nedenlerden battım kurtarmak için 2 yılı aşkındır bu sıkıntılarla uğraşıyorum ve üzerime düşecek göreve hazırım.

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar artık şu isimsiz yorumları bırakalım üstatlar SN.Cüneyt,myway, kayıp Sami Kal yok Jenardi ümitsiz İz Er yok ihtiyar kayıp M.K nadir yazıyor kim kaldı sağolsunlar 2 değerli kardeşimiz Zeynep değerli Avukat.Sibel hanım herkes için bir cevap yazmaya çalışıyorlar arkadaşla siteyi kaç kişi takip ediyor ve faydalanmaya çalışıyor tesbit edelim toplanmaya çalışalım zaman kısıtlı bir yıl cabuk geçer buyrun 1 ayı gitti sayın üstatlar sitede bir bölüm açıp e-mail adreslerimizi oraya kaydemezmiyiz.haberleşmek veya bir oluşumu haber vermek için olurya sitede yapacağımız bir hareketi toplu mail aracılı ile bildirmek ve kaç kişiyizi bulmak için.

    YanıtlaSil
  37. Sayın Mehmet Ceylan,

    kimsenin biryere gittiği yokta küskünlüklerde olmadı değil. Bazan konu siyasete kaydı. siyaset işin içine girince maksadı aşan eleştirilerde oluyor değil doğrusu buda normal aslında. Canı yakan insanlar bende dahil doğal olarak iktidar partisine yükleniyor. bundanda bazıları alınınca ortalık maalesef karışıyor.

    Ama sanırım konu bundan çok önümüzdeki süreçte

    ... Anayasa mahkemesi beklentisinin olması
    ... olası bir eylem düşüncesinde eskisi gibi sayısal normu yakalayamama düşüncesiki haklıdır
    ... insanların ne yapmak gerektiği konusunda kararsız olması
    ... ve belkide birçoğumuzun sihirli değnek beklentisi gibi.....

    dahada sıralanabilir. ama ülke ve meclis gündemi öyle bir noktadaki bu gündem içinde yer bulabilmek için gerçekten yaratıcı olmak lazım diye düşünüyorum. belkide tansiyonun normalleşmesi beklentisi var olabilir.....

    ama artık gündem dillendirilmesede seçim gündemi ve herkesin öncelikleri farklı........

    ama aslında AKP nin ne yapmak istediğini anlamış değilim. Yapılanlar mazlum yaratmak ve bu edebiyata sığınmaksa bu artık bayatladı diye düşünüyorum.

    seçim nasıl kazanılmaz diye birine sorsan sıralayacakları şu anda olanlardır

    askerle kavga
    yargıyla kavga
    işçiyle kavga
    muhalefetle kavga
    basınla kavga
    kavgada kavga. kavgalar kahraman yaratmıştır zaman zaman ama böyle değil. birilerinin bunu onlara anlatması lazım aslında.

    Konuya bizim açımızdan bakarsak bireysel olarak herkesin bir düşüncesi mutlaka vardır. Ama biz asla tekel işçileri gibi ses getirecek posizyonda olamadık ve olamayacağız... gerçi hoş o sesi getirmiş olsaydıkta;

    başbakanı duyar gibiyim...

    banane kardeşim borcunu ödeseydin der çıkar işin içinden gibi geliyor bana

    saygılar

    YanıtlaSil
  38. Arkadaşlar, kesinleşmiş bir cezam vardı yargıtaya gönderdim 2 yıla yakın oldu. Taahhütname vermedim çünkü anlaşma yok, bense miktarı kabul etmediğim için tek taraflı taahhütname vererek borcu kabullenmek istemedim, Yargıtaydan red gelirse ödemek için nekadar sürem olur ve ceza miktarını en fazla nekadar vadelendirirler rakam 200bin gibi.

    YanıtlaSil
  39. Burada ne yazık ki mağduriyetimize çare bulamıyoruz. Galiba bundan sonra da olmayacak. Bizler: "birleşelim birşeyler yapalım" derken, bir de bakıyoruz ki birileri hararetle siyasetçilik yapıyor. Oysa bu bizi daha da zor duruma düşürüyor. Bu konuda birçok uyarı yazılarım oldu. Ne hikmetse yayınlanmadı bile.Bunun da yayınlanacağına inancım yok. Bu yüzden size küçük dünyanızda mutluluklar dileyerek buradan ayrılıyorum.

    YanıtlaSil
  40. SEVGİLİ MEHMET CEYLAN ARKADAŞIM, KAYGILARINIZA KATILIYORUM. AMA BU MÜCADELE ŞAHSİ KIRGINLIKLARI KALDIRMAZ. BU NEDENLE BAHSETTİĞİNİZ ARKADAŞLARIN BÖYLE BİR NİYETLERİNİN OLDUGUNU KABUL ETMİYORUM. EN AZINDAN YORGUNLUK VE ŞAHSİ PROBLEMLERİ AİLEVİ SORUNLARI OLABİLİR. BURADAN TRUVAZEYNEP HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HAYATA GEÇİRMİŞ OLDUGU İMZA KAMPANYASINI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLERİM.

    YanıtlaSil
  41. TÜRKİYE HALKI 100/50 ÜZERİ MUTLUYMUŞ,TÜRKİYE HALKI 100/50 ÜZERİ GELİRİNDEN MEMNUNMUŞ.
    1 saat önce Ekonomi kanalını izliyordum.Bu rakamlar açıklandı.
    Şaştım,ya benim çevremdekiler işini bilmiyor batıyor ve mutsuz oluyor.Ya birileri kolay yönden para kazanıp mutlu oluyor,
    Bir diğer şık olarakta Türk halkı eziyet çekerken bile mutluyum diyecek kadar umursamaz,yaşadıklarının farkında değil diye olasıklar sıraladım.
    Nete girdim ekonomi sitesinde yılların işletmecisi Ziya Şark Sofrası sahibinin 2 gün borçlarından dolayı 2 gün haciz geldiği için 58 yaşında intihar ettiğini okudum.
    İntihar edenler araştırmalara göre Mükemmelliyetçi insanlarmış,
    Her ne kadar mükemmelliyetçi olursan ol,işin bozuluyor.
    Çağdaş Türkiyenin portresi biraz karışık görünüyor.
    Ben bu yaşıma kadar işsiz kaldım,yüksek rakamlı ücretten sıfır ücrete düştüm.2 yıl,1 yıl-3 yıl işsiz yaşadım..
    Ben kendimi bu kadar mutsuz ve umutsuz hissetmedim.
    Ya biz mutlu olmayı bilmiyoruz yada Türk halkı Aziz Nesin in gözlemi gibi aptal...
    Düştüğü çıkmazın farkında değil.

    YanıtlaSil
  42. SELAMLAR ARKADAŞLAR
    350,000 KİŞİNİN TAAHHÜT İMZALADIĞI SÖYLENİYOR.
    BEN TEK BAŞIMA 18 ADET DOSYA İÇİN İMZA ATTIM.TOPLAM ÇEK TUTARI DA 400,000 TL CİVARINDAYDI.
    BU 350.000 KİŞİ Mİ DOSYA MI?
    BANA DOSYA GİBİ GELİYOR.

    YanıtlaSil
  43. Sibel hanım 2008 yılı kasım ayında çeklerim vadesinden 4 ay önce yazıldı.İcra tebligatı ise ocak 2009'da geldi.Mal beyanında bulundum.Herhangi bir val varlığım yok.Yaklaşık 15 aydır ne arayan var ne soran e devletten bakıyorum bu dosya gözükmüyor acaba neden olabilir.2-Bir firmaya borçluydum işlerim bozulduğu için çeklerimi ödeyemedim.en son ağustos ayında evimdeki eşyaları haciz ettiler.yediemin olarakta bana bıraktılar.bu dosyayada e devletten bakıyorum bu da gözükmüyor.acaba bu dosyalar kendiliğinden düşmüş olabilirmi bilgi verirseniz sevineceğim.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. sayın 62
    dava açma bazen 1veyA 1,5 YIL SÜREBİLİR. O YÜZDEN SEN ARA ARA TÜRKİYE GOV TR DEN HAKKINDA AÇILAN DOSYALARI KONTROL ET..AMA GÜNÜNDEN ÖNCE YAZILMIŞSA MUHTEMELEN BERAT ALIRSIN. BENCE DAVALARININ TAKİPCİSİ OL

    YanıtlaSil
  45. 50 ye cevap verebilecek biri varmı ?

    YanıtlaSil
  46. ARKADAŞLAR BENİM BİR TEKLİFİM OLUCAK SİZLERE UZUN ZAMANDIR EYLEM YAPALIM DİYORUZ AMA FİİLEN HERHANGİ BİR GELİŞME OLMUYOR BENİM TEKLİFİM ŞU ÖNCE BİR ARAYA GELELİM İL BAZINDA DAHA SONRA NELER YAPACAĞIMIZI BU ORTAMDAN DEĞİLDE İL TEMSİLCİLİKLERİ ARACILIĞI İLE CANLI CANLI KARARLAŞTIRALIM
    BENİM İZMİRDE BİR YERİM VAR
    İZMİR İLİNDEKİ ARKADAŞLARLA EN AZINDAN BU HAFTA SONU PAZAR GÜNÜ BİR ARAYA GELEBİLİRİZ. İZMİRDE EN AZINDAN KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKAR
    TEL: 05555370588
    MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  47. TİCARETİ TERKTEN VERİLEN CEZALAR SABIKA DURUMUNUZA GÖRE ERTELEME VEYA ADLİ PARA CEZALARINA ÇEVRİLİR. SİBEL HANIM TAHAAHÜTÜ İHLAL CEZASINDAN BAHSETMİŞ SANIRIM. İİK 333A VE 337A MADDELERİNDEN VERİLEN HAPİS CEZALARI ERTELEME VEYA ADLİ PARA CEZALARINA ÇEVRİLİR...!!! KALDIKİ ŞU ANDA TİCARETİ TERKTEN İCRA CEZA MAHKEMELERİ CEZA VERMİYOR. BEN BU GÜNE KADAR TİCARETİ TERKTEN HAPİS YATANDA DUYMADIM. YATTIM DİYEN VARSA FORUMDA YAZSIN.

    YanıtlaSil
  48. MURAT ARKADAŞIM İYİ BİR FİKİR .BENDE ANTALYADYAIM BENDE MÜSAİT BİR AYARLAYIMDA ANTALYADAKİ ARKADAŞLARA BURADAN TOPLANTI ÇAĞRISI YAPAYIM.

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar önemli bir şey soracağım,e devletten baktığımda hakkımda açılmış icra takibi dosyası gözükmüyor.Bu hakkımda icra takibi yok mu demek

    YanıtlaSil
  50. SAYIN 67 BİLDİĞİM KADARI İLE DURUM ONU GÖSTERİYOR.KREDİ YADA KREDİ KARTI BORCUN YOKMU. SADECE CEK BORCUNMU VAR . ÇÜNKÜ ÇEKLERDE İCRA TAKİBİ YAPMADANDA ŞİKAYETTE BULUNULABİLİYOR.

    YanıtlaSil
  51. Murat BEY

    Düşüncenizi destekliyorum.En azından sanal ortamdan çıkıp düşüncelerimizi yanlış anlaşılmalara mahal vermeden paylaşabiliriz.Daha sonrada fikirlerimizi sitedeki arkadaşlara iletebiliriz.

    Yanlız bu hafta sonu, çağrının duyulması açısından ,çok kısa süre kaldığı için biraz erken bir tarih diye düşünüyorum..Yine de kararlaştırılan programlara çok önemli bir aksilik olmadığı sürece katılacağımı bildirmek isterim..

    İZMİRLİ arkadaşlar..Murat Beyin çağrısına katılımınızı bekliyoruz.

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  52. sayın 69 teşekkür ederim.<kredi kartı veya kredi borcum yok.<fakat çeklerle ilgili olarak şikayet var ama icra yok herhalde anlayamadım bu durumu.onun için sordum.teşekkürler

    YanıtlaSil
  53. 61 1,465,000 dosya için taahhüt verilmiş.aldığım duyum böyle yanlışta olabilir.

    YanıtlaSil
  54. Murat Bey'in çağrısı için kendisini MSN ime ekledim. Her türlü faaliyette varım...

    E.H.

    YanıtlaSil
  55. FLASH FLASH FLASH

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR,YENİ ÇEK KANUNUNUN MİMARLARINDAN VE HAKİM VE SAVCILARIN AKIL ALIP İÇTİHATINA BAŞVURDUKLARI PROF.DR.İZZET ÖZGENÇ,
    WWW.ADALET.ORG SİTESİNDE BİR SORUYA CVP VERMİŞ...UMARIM BİZİM ANLADIĞIMIZ GİBİ BİR KONUDUR..

    ( Mukaddem GEZER – Gebze Cumhuriyet Savcısı )
    3167 SY’nın 4 ve 5 maddeleri ile 5941 SY’nın 3. maddesinde benzer düzenlemeler ile hamilin kim olduğu belirtilmiştir.
    3167 S.Y.’nın 16 b maddesinde şikayet hakkı HAMİLİN, ÇEKİ ELİNDE BULUNDURMALARI KOŞULU İLE ÖDEMEDE BULUNAN CİRANTANIN veya AKDİ TEMİNATI NEDENİYLE TAM ÖDEMEDE BULUNAN BANKANIN şeklinde belirtilmiştir. 5941 SY’da şikayet hakkı sadece hamile verilmiştir.
    1- Yeni çek yasasında cirantanın ve bankanın şikayet hakkı var mıdır?
    2- Şikayet hakkı vardır denirse TCK’nun 2/3 maddesine aykırılık olmaz mı?
    3- Sayın hocamızın açıklamalarında belirttiği şirketler açısından yetkisi kalkan bir kişinin imzaladığı vadeli çekin ibraz tarihi itibariyle bankada hazır bulundurmakla yükümlüdür diye yeni yetkilinin sorumlu tutulması TCK’nun 20/1 maddesine aykırılık oluşturmaz mı?
    4- 5941 SY’nın 5 maddesi uygulanmasında hamil çek bedelini cirantadan ve bankadan aldıktan sonra suçtan zarar görme niteliği ortadan kalkmaz mı?

    CEVAP(İzzet Özgenç: Şikayet hakkı, karşılığını tahsil için çeki bankaya ibraz eden hamile attir. Bu nedenle, 5941 s. Kanuna göre cirantanın veya bankanın şikayet hakkı söz konusu değildir.


    (ADALET.ORGDAN ALINTIDIR)

    BU OLAYI YANİ;BANKANIN ŞİKAYET HAKKININ OLUP OLMADIĞININ YANITINI İZZET HOCA VERMİŞ.AMA BUNU NASIL YORUMLAMAK GEREKİR BİLEMİYORUM..SONUÇTA BANKALAR DA ŞUANDA ÇATIR ÇATIR ŞİKAYET EDİP DAVA AÇABİLİYORLAR.EĞER İZZET HOCANIN DEDİĞİ DOĞRUYSA YARGITAY BU İŞİ BİTİRİR.MÜŞTEKİ'Sİ BANKA OLAN HERKES KURTULUR.
    ERKEN İBRAZ İLE İLGİLİ SORU VE CVP:

    SORU:5941 sayılı yasanın 3 / 8 ve 5 / 1. maddelerine göre düzenleme tarihinden önce bankaya ibraz edilen çeklerle ilgili hem cezai hem de hukuki takip yapılamayacağına göre kanunun geçici 1. maddesinin 5. fıkrasına neden gerek duyulmuştur?

    CVP:(İzzet özgenç: “Çek Kanunu” isimli kitapçıkta da açıkladığım üzere; çek, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce bankaya karşılığının tahsili amacıyla ibraz edilmesi halinde, hesapta karşılık yok veya yetersiz ise, bu çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılamayacaktır. Üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce bankaya ibraz edilen çekin bu tarihte hesapta karşılığının olmaması dolayısıyla, hesap sahibinin ve çeki düzenleyenin hukuki ve cezai sorumluluğu söz konusu olmayacaktır.
    Buna karşılık, çek üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce bankaya karşılığının tahsili amacıyla ibraz edilmesi halinde, eğer hesapta karşılık varsa banka çekin bedelini ödemekle yükümlü olacaktır. Geçici 1’inci maddenin beşinci fıkrası ise, “31/12/2011 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı” halinde, hesapta yeterli para bulunsa bile, çekin karşılığının ibraz eden hamile ödenmesini yasaklamaktadır.bu hususla ilgili cezai boyut ortadan kalkmıştır.)

    YanıtlaSil
  56. İŞTE UMUDUNU YARGITAYDAKİ İÇTİHATLARA BAĞLAYAN HAKİMLERE CVP VEREN BİR HAKİM,BU HAKİMLERE SİTEDE CVP VERİYOR.

    Saygıdeğer meslekdaşlarım;
    Ne yazık ki Yargıtay 5941 s. Çek Kanunu ile ilgili olarak yalnızca formül bozma yapmaktadır. Hatta bu formül öyle bir kaç kalıptan değil, denilebilir ki tek tip kalıptan oluşmaktadır. Şöyle ki:

    “20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı “Çek Kanunu” ile 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması bozmayı gerektirmiştir.” (10. CD. 25.01.2010, 2008/2928, 2010/999)

    Görüldüğü üzere, lehe yasanın belirlenmesine işaret yönünden 5237 s. TCK'nın yaşadığı akibet yeni Çek Kanununu da beklemektedir. Bu nedenle umudunuzu Yüksek Mahkemeye bağlamaktan vazgeçmenizi öneriyorum.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  57. Sayın Jenardi,

    ben size bir şey sormak istiyorum;

    1- Ben çeki distrübütör firmama kestim;karşılığında mal almak için ama malları alamadım...çeki kestiğim firma çekleri bankaya ve faktoringlere verip kredi kullanmış ve kırdırmış..
    çeklerim bankalarda ve faktoringlerde bu durumda;

    HAMİL KİM...?
    CİRANTA KİM.....?

    lütfen bu konuda bilginiz varsa yazarmısınız? teşekkür ederim....ALPER

    YanıtlaSil
  58. ARKADAŞLAR İZMİRDEKİ BULUŞMA 18NİSAN PAZAR GÜNÜDÜR.
    ÖNÜMÜZDE 1 HAFTA VARDIR KATILIMLARIN YÜKSEK OLMASINI BEKLİYORUZ. EN AZINDAN BİR TANIŞMA VESİLESİ OLUCAKTIR. ARTIK SANAL ORTAMDAN ÇIKMA ZAMANIDIR.
    SAYGILAR.

    ADRES : erzene mah. 83. sok no.9/a bornova izmir
    LATİFE CAFE

    GSM. 0555 537 05 88
    MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    HERKEZİ BEKLİYORUM

    SAYGILAR

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  59. Sayın Murat Güzel,

    Belirttiğiniz tarihte yurtışında olma durumum var. eğer gitmezde izmir de olursam geleceğim

    saygılar

    YanıtlaSil
  60. ÇEK MAGDURU ARKADAŞLARIN DİKKATİNE! TAAHHÜT VERMEYEN, YADA KABUL EDİLMEYEN, RED OLUNANLAR POLİS TARAFINDAN SON HIZLA TOPLANMAKTADIR. POLİS ÜÇ AYDIR ARA VERDİĞİ İŞİ TEKRAR BÜYÜK ŞEVKLE YERİNE GETİRMEKTEDİR. KONYADA BUGÜNÜN BLANÇOSU 15 ÇEK MAGDURU YAKALANDI VE KONYA E TİPİ KAPALI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ. HERKES DİKKATLİ OLSUN.

    YanıtlaSil
  61. 66 Ben bundan bir kaç ay evvel çekten dolayı Antalya ceza evine girdim.Ceza evine girdiğimin ertesi günü 3 ay iş yerini usulsüz terkden kararımı elime verdiler. Parası ödendikten sonra müşteki şikayetinden vazgeçti. Ve ben çıkarken dosyama imza attığımda gardiyan bile şaşırdı.Bunca yıldır gardiyanım böyle bi ceza görmemiştim kardeşim bu ne cezası böyle diye sordu. :)

    YanıtlaSil
  62. bugün habertürkte bir haber..doktor yanlışlıkla bir bebeğin bacağını kesti 5 ay ceza aldı oda ertelendi.biz hatır çeki verdik 5 sene hapis.böyle adaletmi olur.çekte hapis kalkarsa ekonemi batarmış.hangi ekonemi.böyle olayları kullanmak lazım arkadaşlar. çekkesenmi içerigirmeli kol bacak kesenmi..

    YanıtlaSil
  63. BENİMDE AYLARDIR ÜSTÜNDE ISRARLA DURDUĞUM KONUDUR HAMİLİ MESELESİ ARKADAŞLAR TÜM DAVALARIMIZA BU KONU İLE İLGİLİ DİLEKÇELERİMİZİ SUNALIM BU KONU ÇOK ÖNEMLİ..

    SAYGILAR

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  64. BUDA KENDİ HAZIRLADIĞIM DİLEKÇE ÖRNEĞİ ARKADAŞLAR İŞİNİZE YARAYACAKTIR.

    26.03.2010
    YARGITAY İLGİLİ CEZA DAİRESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA
    SUNULMAK ÜZERE
    24 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE İZMİR

    DOSYA NO : 2009/1232 24 Asliye Ceza Mahkemesi 2009/1232ESAS., KARAR
    TEMYİZ EDEN : MURAT GÜZEL

    SUÇ : Karşılıksız Çek Keşide Etmek

    TEBELLÜĞ TARİHİ : 19/03/2010

    TALEP KONUSU : Usul ve Kanuna Aykırı olan 24 Asliye Ceza Mahkemesinin 2009/1232 ESAS., 2010/ K ARAR sayılı ve 19.03.2010günlü kararının Temyizen Bozulması Talebinden ibarettir. .

    TEMYİZ SEBEPLERİ :
    1. 24 Asliye Ceza Mahkemesinin 2009/1232ESAS, KARAR sayılı ve 19.03.2010 günlü kararı usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirir. Şöyle ki; şuça konu olan çekte benim hamile hiçbir borcum yokken çeki aide etmeyip kötü niyetli olarak başkasına çeki devretmiştir.
    3167 sayılı çek kanununun
    Madde 16b-
    (26.2.2003 tarih,4814 sayılı kanunla ek madde)
    16 ncı maddede öngörülen suçlardan dolayı soruşturma ve kovuşturma
    yapılması, hamilin, çeki elinde bulundurmaları koşulu ile ödemede bulunan cirantanın veya kanunî veya akdî teminatı nedeniyle tam ödemede bulunan bankanın şikâyetine bağlıdır. Bu suçlara çekin ibraz edildiği ya da keşide edildiği veya şikâyetçinin yerleşim yerinin bulunduğu yer asliye ceza mahkemesinde bakılır.

    5941 sayılı çek kanunununun
    MADDE 5- (1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında, hamilinin şikâyeti üzerine, demek suretiyle açıkca şikayet hakkını sadece hamiline vermiştir. Suça konu olan çekte şikayette bulunan çek hamili değil cirantadır.
    AYRICA
    2001 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile AİHM 4 nolu Protokolün 1. maddesi Anayasal kural olarak yazılıdır.. Bu madde 38/8 (Ek:3/10/2001-4709/15 md) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz demektedir.

    SONUÇ ve TALEP : AİHM ‘e başvuru hakkım saklı kalmak koşulu ile, Yukarıda açıklanan nedenlerle, 24 Asliye Ceza Mahkemesinin 19.03.2010 gün ve 2009/1232 ESAS KARAR sayılı kararının temyizen tetkik olunarak bozulmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

    Murat Güzel

    YanıtlaSil
  65. BU HAMİL KONUSU ÇOK ÖNEMLİDİR ARKADAŞLAR ÜZERİNDE DURMAKTA FAYDA VAR SANIRIM ... HEPİMİZ DAVALARIMIZA BUNUNLA ALAKALI DİLEKÇELER VERELİM...

    SAYGILAR

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  66. Sibel Hanım Bir sorum olacak,

    Benim hemen hemen bütün davalarım sonuçlandı ve temyizde.

    Daha hiç geri gelmedi.

    Avukatımdan öğrendiğim kadarı ile çek davalarının tamamı bozulup geri gelecekmiş ve baştan yargılanma yapılacakmış.

    Bu doğru mudur?

    HEpsi kesin bozulacakmı?

    Çünkü Herşeyden önce tamamında gıyabımda yargılandım hiç ifade vermedim (Soruşturma evresi hariç)

    Bir de %70 i erken yazılma.

    Bu konuda beni aydınlatabilirseniz memnun olurum

    Saygılarımla

    2156

    YanıtlaSil
  67. Hamil ne demektir anlamı????

    YanıtlaSil
  68. SEVGİLİ ARKADAŞLAR , BU İL BAZINDA TOPLANMA İŞİ HOŞUMA GİTTİ.İZMİRDE TOPLANACAK ARKADAŞLARIN VE BU ARKADAŞLARI TOPLAYACAK OLAN ARKADAŞIN ÜSTÜNDE DURMASI GEREKEN KONULAR VARDIR.ÖNCELİKLE GELEN HERKESİN TELEFONUNU ALIN.BİRBİRİNİZLE KOORDİNE HALİNDE OLUN..KALABALIK OLMAK ADINA KONU KOMŞU HERKESE HABER VERİN..

    ARKADAŞLAR TIĞKI İZMİR BULUŞMASINDA OLDUÜU GİBİ ANKARA İZMİR VE ANADOLUNUN BELLİ YERLERİNDE DE BU ŞEKİLDE PİLOT BULIŞMALR TERTİP ETMELİSİNİZ..BEN BU İŞLERDEN ÇOK YORULDUM..MAZARETİMİ DE SİZE ANLATTIM.TAKİ 1000 KİŞİ OLANA DEK İZLEMEDEYİM.EN SON SİZLERDEN GELEN RAKAMLARDAN SONRA ANKARAYA GİDEBİLİRİZ.

    YanıtlaSil
  69. ÇEK MAĞDURLARI İZMİR BULUŞMA NOKTASI
    TARİH : 18.04.2010 PAZAR SAAT 13.00
    YER: İZMİR BORNOVA (MERKEZ)
    ADRES: 83. SOK NO: 9/A BORNOVA CAFE LATİFE

    TEL: 0555 537 05 88
    MAİL-MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    ARTIK HAREKET ZAMANI

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  70. benim şirket merkezim bornova fakat şu anda
    bodrumdayım orda turizmle ilgili işim olduğundan
    katılamam cünkü sezon acılıyor
    her türlü desteğe varım muğla bodrum cek mağdurları bizlerde aynı toplantı,iletişim kac kişiyiz nasıl birbirimizle haberleşiriz konusunda benim mailim telefonum altta haydi bismillah hayırlısıyla boş boş oturmaktan iyidir
    y.suleymanol@yahoo.com.tr bodrum48

    YanıtlaSil
  71. Sn. MURAT GÜZEL. TEKLİFİNİZ VE PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER.BENCE GÜZEL FİKİR ASLINDA İL BAZINDA OLMASADA BÖLGESEL ANLAMDA BU UYGULAMA ÇOK ÖNEMLİ, BİZ KAÇ KİŞİYİZ GÖRÜRÜZ.DİĞER BÜYÜK İLLERDE DE BU TÜR UYGULAMA YAPILMASI HEPİMİZİN MENFAATİNEDİR.BEN ANKARADAYIM AMA ORAYA GELMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM. UMARIM O ADRES DAR GELİR VE TAŞAR SIĞMAYIZ. BİRLİKTELİĞİMİZİN DEVAMLILIĞI VE BAŞARILI OLMASI DİLEKLERİMLE.
    AYHAN

    YanıtlaSil
  72. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, hukukçuların yargıya ne kadar güvendiklerini araştırdı, ortaya bakın nasıl bir sonuç çıktı.


    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışması olarak yapılan bir anket, yargı reformunun tartışıldığı ve hayati soruşturmalara bakan savcıların görevden alındığı bir dönemde, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Ankete katılan hukukçulardan yaklaşık yüzde 90'ı, yargıya güvenmediklerini beyan etti.

    ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden bir yüksek lisans öğrencisi tarafından rastgele seçilen 50 avukat üzerinde yapılan ankette, hukukçuların adalete güveni sorgulandı. "Türk yargı sistemine güveniyor musunuz?" sorusuna 42 kişi olumsuz, 8 kişi olumlu cevap verdi. Güvenin sebepleri şunlar:

    "Kamu düzenini sağlayıp kaosu önleyecek tek unsurun yargı olması. Nitelikli ve dürüst hukuk adamlarıyla oturmuş içtihat birikiminin olması. Kanunlar çerçevesinde işlem yapılıyor olması."

    Güvenmeyenlerin gerekçeleri ise şöyle sıralanıyor: "Kişilere göre karar verilmesi. Yargının siyasileşmesi. Suçluların az ceza alması. Anayasa'daki eksiklikler. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bağımsız olmaması."

    Ankatteki, "Sizce Türk yargısı bağımsız mıdır?" sorusuna ise 50 avukatın 41'i "Bağımsız değil", 9'u "Bağımsız" cevabı verdi. Bağımsız olmadığını düşünenlerin gerekçeleri yargının siyasileşmesi, yargı mensuplarının askerlerden brifing alması, yargılanan kişiler arasındaki adaletsizlik ve yargı içindeki çekişmeler şeklinde sıralandı.

    "Türk yargısını sorunlu olarak görüyorsanız, sebebi nedir?" sorusuna karşılık ankete katılan avukatlardan 19'u sebep olarak kanunları, 22'si hakimler ve savcıları, 9'u ise Anayasa'yı gösterdi.

    YanıtlaSil
  73. BORÇ YÜZÜNDEN KENDİNİ PİKNİK ALANINDA ASTI...


    Maşukiye’deki bir mesire alanında ağaca asılı olarak bulunan Özkan Gemici’nin kredi kartı borcu yüzünden intihar ettiği ortaya çıktı
    Bu haberi yazdır Haber ihbarında bulun Bu haberi arkadaşınla paylaş Google Bookmarka Ekle Facebook'ta Paylas Digg Profiline Ekle del.icio.us Profiline Ekle RSS
    Zeliha Yalçın

    Kartepe ilçesi sınırlarında, Maşukiye`deki Dumanlıkaya mesire alanında önceki akşam kendisini ağaca asarak intihar eden 29 yaşındaki Özkan Gemici`nin, Köseköy İstasyon Mahallesi`nde oturduğu ortaya çıktı. Bir fabrikanın paketleme bölümünde çalışan Gemici`nin, 5 bin TL`lik kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girerek canına kıydığı öğrenildi.

    AİLE DRAMI ÇIKTI
    İntihar olayının ardından ise tam bir aile dramı çıktı. Gemici ailesinin yaşamı baba Adem Gemici`nin cezaevine girmesiyle değişmiş. Annesine ve kardeşine bakmak zorunda kalan Özkan Gemici kredi kartlarına yüklenince, 5 bin TL`yi bulan borcu ödeyemez hale gelmiş. İki gün önce ‘işe gidiyorum` diyerek evden ayrılan genç, çareyi intiharda bulmuş.

    YanıtlaSil
  74. Sayın Murat Bey;
    Hamil ciranta şikayet ilişkileri için itirazı kararı kesinleşmişler için ilgili mahkemeye mi; yoksa sizin örnek te hazırladığınız gibi yargıtay a gönderilmesi için mi yapacağız?Ayrıca kararı kesinleşenler için tekrardan yargıtaya 7 günlük süre geçtiği için itirazımız kabul olur mu? Bizimde böyle bir dosyamız var. Hamil değilde ciranta şikayet etmiş...Acil cevap verirseniz seviniriz!!Bizim durumumuzda olan eminim çok arkadaşımız vardır....LİBERO....

    YanıtlaSil
  75. Buluşarak iletişime geçmek daha uygun olacak gibi görünüyor.Rahat dolaşabildiğimiz için biraraya gelmemiz çok kolay olacaktır.Bu toplantı için herkes fikirlerini paylaşırsa şimdiden teşekkürler.
    Bu arada sessiz olarak siteyi takip eden çok arkadaşımız var.
    Bu mücadelede emeği geçen tüm arkadaşlara da tekrar sonsuz teşekkürler.
    ÇEKiyorum-İSTANBUL

    YanıtlaSil
  76. NERDESİNİZ YA

    YanıtlaSil
  77. yeter artık su sıteye eskıye donsun

    YanıtlaSil
  78. Arkadaşlar murat güzel arkadaşamız özveri göstermiş ve bu birleşme işini yüklenmiştir.Kendisine her alanda yardımcı olacağımı belirtmek isterim...

    ZEYNEP İST

    YanıtlaSil
  79. Barışçı-Mersin10 Nisan 2010 14:34

    Değerli arkadaşlar; biz çek mağdurlarının, siyasi çekişmelerden uzak durarak, haklı olduğumuza inandığımız bu davamızda, yasal yollarla; Anayasa mahkemesinden, Yargıtaya ve ilgili mahkemelere, TBMM'de grubu bulunan; AKP, CHP ve MHP'li Sayın Milletvekillerimize; sesismizi, mail; faks, mektup, mesaj ve telefon görüşmeleriyle duyurmaya devam etmeliyiz. Gereğinde; yeniden ortak bir metin hazırlamalıyız. Anayasa Mahkemesinden ve YCGK'dan bir sonuç beklemekle birlikte, haklı davamızı unutturmamak adına, bu tür faaliyetler; bana göre devam etmelidir. Üzülerek görmekteyimki; öyle veya böyle, haklı veya haksız, bazı arkadaşlarımız; sitemizden ayrılmışlardır. Ancak; unutmayalımki, şimdiye kadar ulaşılabilmiş sonuçlar, ayrılsın veya ayrılmasın, tüm arkadaşlarımızın aylardır verdikleri mücadele sonucu meydana gelmiştir. Bana göre; tüm kırgınlıklar bir yana bırakılıp, yeniden; ortak bir yol haritası çizip, yolumuza devam etmeliyiz. Etmeliyiz; tüm arkadaşlarımız, özgürlüklerine kavuşana dek. Kaldıki; herhalde fazlaca gerilmiş olduğumuzdan, bana göre; çok ufak sayılacak şeylerden, tartışmalar ve kırgınlıklar meydana gelmiştir. Bu kırgınlıklar; düzeltilemiyecek kırgınlıklar değildir. Muhtelif şehirlerimizde; o şehirdeki arkadaşlarımızın, bir araya gelmesinde faydalar olacaktır. Ortak büyük bir hareket için ise; çok iyi düşünüp, iyi bir organize yapılması gerekmektedir. Geçmişteki gibi; 25-50 kişilik gruplarla, bir eylem yapacaksak, bunun bir faydası olacağını düşünmüyorum. Ancak; 5-10 kişilik, temsilci grubu oluşturularak; Sayın Avukatlarımız, Neslihan Benlier ve Sibel Sevinç Hanımların önderliğinde, (kendileride isterlerse) bir daha; T.B.M.M. ziyareti yapılabilir. Ben şahsen; bir kaç gün içerisinde, yeni bir yazı metni hazırlayıp, sitemize gönderdikten sonra, yine; ilgili yerlere ve kişilere, mektup; mail ve faks olarak tekrar göndermeyi düşünüyorum. Değerli arkadaşlar; her birinizin çok değerli katılım ve çalışmalarıyla, bazı kazanımlar elde ettik. Ve yine; hepinizin çalışma ve katkılarıyla, hep birlikte, birbirimizden kopmadan, daha güzel kazanımlar elde edip, o özlemle beklediğimiz özgürlüklerimize kavuşup, hüzünlüde olsa sevinçlerimizi yaşayabiliriz. Evet arkadaşlar; neden olmasınki? Allah'ın izni; sizlerin değerli çalışma ve katılımlarıyla, mutlak ve mutlak olacağına inanmaktayım. İnanmaktayım; hemde, herkesten daha çok. Tüm emeği geçenlere ve katılımcılara, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  80. SN 93 EĞER DAVAN KESİNLEŞMİŞ VE 7 GÜNLÜK SÜRE GEÇTİ İSE YAPACAK BİRŞEY YOK DEMEKTİR. BU DİLEKÇEYİ BENİM YOLLAMA AMACIM DAVASI DEVAM EDEN ARKADAŞLAR İLGİLİ CEZA MAHKEMESİNE BU DİLEKÇEYİ VEREBİLİR . YADA CEZASI KESİLMİŞ FAKAT TEMYİZ SÜRESİNİ KAÇIRMAMIŞ ARKADAŞLAR YARGITAYA BU DİLEKÇE İLE İLGİLİ DAVAYI TEMYİZ EDEBİLİR. AMAÇ BU AMA BU KONU HENÜZ KESİNLEŞMİŞ BİR KONU DEĞİL AMACIMIZ HERHANGİ BİR MAHKEMEDEN BU HAMİL KONUSU İLE ALAKALI LEHTE BİR KARAR ÇIKARSA İNANIN ÇOK İŞİMİZE YARAR. AMACIM BU KARARIN ÇIKABİLMESİ İÇİN BU DİLEKÇENİN DAVASI OLAN TÜM ARKADAŞLAR TARAFINDAN YARGILANDIKLARI MAHKEMELERE VERİLMESİ NE KADAR ÇOK DİLEKÇE OLURSA LEHTE BİR KARAR ÇIKMASI OLASILIĞI O KADAR ÇOK ARTICAKTIR.

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  81. ÇEK MAĞDURLARI İZMİR BULUŞMA NOKTASI
    TARİH : 18.04.2010 PAZAR SAAT 13.00
    YER: İZMİR BORNOVA (MERKEZ)
    ADRES: 83. SOK NO: 9/A BORNOVA CAFE LATİFE

    TEL: 0555 537 05 88
    MAİL-MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    ARTIK HAREKET ZAMANI

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  82. Dün gece Haberturk basın kulubunde istanbul baro başkanı muammer aydın vardı, yiğit bulutun bin tl için cezaevine insan girermi bak oğlu intihar etti sorularını hep geçiştirdi ama yiğit bulut soruları ısrarla sordu nedir bu çek hapsi nedir bu taahhüt avukatlar yargı el ele vermiş bir kartel oluşmuş bunlar nedir diyer üsteledi muhammer aydın konumuz o değil konumuz ergenekondaki haksız tutuklamalar dedi, yiğit bulut ben bu konuda çalışma yapıyorum yakında dosyaları açacağım dünyanın neresinde çek hapsi borç hapsi var lafı edince, keçi sakallı biri var ceza hukukçusuymuş, belçikada da çek hapis var kıyaslamayın dedi.
    Yiğit bulutla irtibat kuralım
    Cuneyt bey nerdesiniz

    YanıtlaSil
  83. arkadaşlar buluşma noktası koymuşsunuzda ben çorumdayım nasıl gelecez durumlar berbat

    YanıtlaSil
  84. Başbakan'dan esnafa müjdeli haber
    Başbakan Erdoğan "Esnaf Değişim, Dönüşüm ve Destek Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nı açıkladı.
    http://haber.mynet.com/detay/politika/basbakandan-esnafa-mujdeli-haber/505112

    Arkadaşlar bu haberi ziyaret ederseniz yorum bırakmayı ihmal etmeyin.

    YanıtlaSil
  85. arkadaşlar habertürkte Yiğit Bulut istanbul baro başkanına çek ödeyemedin diye hapis cezası verilmesini doğru buluyormusunuz sorusuna baro başkanı hapse karşı olduğunu söyledi Yiğit Bulut çeke hapis cezası hakkında araştırma yapıyormuş sütüdyoda bulunanların hepsi çekte ve sözleşmeden doğan hapis cezalarına karşı

    YanıtlaSil
  86. müntaz ateş / karşıyaka11 Nisan 2010 00:21

    arkadaşlar 18 nisan bornova dönüm noktamız olsun hadi çek mağduru arkladaşlar
    ankara yollarını aşındıralım tahüüt verdik diye rahatlamayalaım sayılı günler cabuk gecer

    YanıtlaSil
  87. Çizilen bu pembe tabloya bir yorumda siz yapın esnafı kalkındıracak olan başbakan iki gündür madalyonun diğer yüzünü bizleri toplumdan nasıl saklamaya çalışıyor bakında okuyun.
    http://haber.mynet.com/detay/guncel/erdogan-avmlere-son-noktayi-koydu/505190

    YanıtlaSil
  88. benim şirketi tasfiyeye alamıyorum ortaklar ssk lı işe giremiyor bağkurlu olduğunda nasıl bir yol izlememiz lazım kimsede hisseleri almıyor ne yapmam lazım acil çözüm uncu28

    YanıtlaSil
  89. ÇEK MAĞDURLARI İZMİR BULUŞMA NOKTASI
    TARİH : 18.04.2010 PAZAR SAAT 13.00
    YER: İZMİR BORNOVA (MERKEZ)
    ADRES: 83. SOK NO: 9/A BORNOVA CAFE LATİFE

    TEL: 0555 537 05 88
    MAİL-MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    ARTIK HAREKET ZAMANI

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  90. arkadaşlar izmir organizasyonunu için Murat Güzel arkadaşımıza teşekkür ederiz. İstanbul'u organize etmek için bir,iki kişi az gelir diye düşünmekteyim İstanbul'u 2 Bölgeye ayırıp anadolu yakası ve avrupa yakası diye ikiye ayırıp toplanmaya çalışalım diye düşünmekteyim avrupa yakası oluşumu için gönüllülerden biri olmaya hazırım. İstanbul'daki arkadaşlar meail ve tlf.larla haberleşerek bu oluşama gayret edelim öyle zannediyorumki istanbuldaki mağdur diğer illerin toplamı kadar vardır diye düşünmekteyim gerekirse gazete ilanı bile verebiliriz diye düşünüyorum. önce Avrupa ve Asya yakası ve sonra temsilciler aracılığı ile toplu bir toplantı ve fikir alış verişinde bulunabiliriz.

    YanıtlaSil
  91. ARKADAŞLAR BU BULUŞMA İÇİN BİR SÜRÜ TELEFON ALIYORUM BU ÇOK İYİ, AMA SIKINTILI TELEFONLARDA ALIYORUM BİRBİRİ HAKKINDA BİR TAKIM ŞEYLER SÖYLEYEN BİR SÜRÜ İNSANDAN.
    ŞİMDİ BURDA ŞUNU İFADE ETMEK İSTİYORUM BİZLER MAĞRUR MAĞDURLARIZ. DÜŞMANIN BİZE YAPAMADIĞINI LÜTFEN BİRBİRİMİZE YAPMAYALIM.
    BAKIN ÇOK AZ ZAMAN KALDI ŞUNU İFADE EDEYİM BENİM İÇİN ŞU ŞAHIŞ BÖYLE DEMİŞ BU ŞAHIŞ BÖYLE DEMİŞ HİÇ ÖNEMİ YOK ÖNEMLİ OLAN TEKŞEY HERKEZİN MAGDUR OLMASI BEN İNSANLARIN SADECE MAGDURİYETLERİ İLE İLGİLENİYORUM.
    YUKARDADA SÖYLEDİĞİM GİBİ BİZ MAĞRUR MAĞDURLARIZ.
    BU DURUMUN SONA ERMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAKLA MÜKELLEFİZ. BU BULUŞMA İNSANLAR NE KADAR MAĞDUR BUNU ÇIPLAK GÖZLE GÖRMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. GELİN YIKALIM İZMİRİ...

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  92. merhaba

    bende çek mağduruyum ben cezaevindeyken taahhüt verip çıktım ama taahhüttü yerine getiremedim şimdi ne yapmalıyım en azından zaman kazanmak için???yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  93. Saygıdeğer Yiğit BULUT Kardeşim...

    Adam olmanın, insan olmanın pek çok ölçüsü yoktur,

    Ancak, adam olmanın, insanın olmanın anlaşılması için pek çok ölçü vardır...

    Adam olmanın, insan olmanın farklı yeri, zamanı ve şartları yoktur,

    Ancak adam olmanın, insan olmanın yer, zaman ve şartlara göre değeri vardır...

    Hasılı adam ve insan olmanın tek şartı vardır,

    VİCDANLI olmak...

    Siz adam ve insan olmaya çok müsait olmayan ÜSTÜN GÜÇLERİN hemen dibinde, hatta içinde olmanıza rağmen TEMİZ BİR VİCDANA SAHİP genç ve mert bir ADAMSINIZ...

    ****

    Ben Fıkıh, Hukuk ve İşletme eğitimi almış Profesyonel yöneticilik ve işveren olarak toplumda iyi intibalara muhatap olmuş (kendime göre) NAMUSLU bir vatandaşım... Eşim (emekli öğretmen), çocuklarım da eğitimli ve meslek sahipleri...

    30 yıllık iş hayatımda VİCDANIMA ve ŞEREFİME dokunan zerre bir yanlışım olmadı... Beni tanıyan bilen borçlum, alacaklım, cemiyette beni bilen-tanıyan özel-kamu görevlisi her kes şahidimdir..

    Benim son 7 yılımda tek bir gün soframın tadı ve huzuru hiç olmadı... Krizi bahane eden biri TEB diğeri çok güçlü fakat vicdansız bir alacaklımın sayesinde (günde 20 ton süt işleyen fabrikam kapandı) battım...

    Bu İŞ KAZASINDA olan bana oldu, eksiye düştüm, bu durum bana maddi manevi (belki sağlığıma, canıma) çok pahalıya mal oldu...

    Ben BENCİLİN TEKİYİM ve şimdi BENCİLCE bir laf edeceğim...

    Beni (ödeyemediğim -VADELİ- k.çekten yani ödeme acziyeti içine girdiğim için ödeyemediğim BORÇTAN dolayı -İİK ne için varsa-) 5 yıl HAPSE ATACAK olan bu DEVLET asla ADAM ve İNSAN DEĞİLDİR...

    Elbet DEVLET mücerred bir şeydir... MUŞAHHAS değildir, yani ŞAHIS DEĞİLDİR, O halde ŞAHIS olmayan zaten ADAM DA DEĞİLDİR, İNSAN DA DEĞİLDİR...

    Lakin DEVLET adına, DEVLETİN yargısı, yasası adına hareket edenler, yani ŞAHIS OLANLAR...

    İşte onlar BENİ HAPSEDENLER/HAPSEDECEK OLANLAR...

    Asla BU GÜNKÜ manada NE ADAM ve ne de İNSAN OLAMAZLAR...

    Onlar;

    Batıda ORTAÇAĞ ve gerisinden,
    Doğuda CAHİLİYE DÖNEMİNDEn kalma DUMURLARDIR...

    *****

    Sayın YİĞİT

    Son proğrmaınızda "nedir bu çek hapsi? nedir bu taahhüt? avukatlar-yargı el ele vermiş bir kartel oluşturmuş, bunlar nedir? bu konuda çalışma yapıyorum yakında dosyaları açacağım, dünyanın neresinde çek hapsi borç hapsi var" demeniz karşısında duygusal yoğunluğa girdim, tansiyonum düştü...

    Bu; TEMİZ BİR VİCDANA SAHİP OLMANIN,
    Bu; ADAM ve İNSAN OLMANIN gerekli olduğu ve anlaşıldığı bir duyarlılıktır...

    ALLAHIM SİZİ KÖTÜLÜKLERDEN ESİRGESİN...

    Saygılarımla...

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  94. SEVGİLİ ARKADAŞLAR ''ARTIK YETER BİRŞEYLER YAPALIM '' DİYENLERE ,İŞTE SİZE YAPMANIZ GEREKEN BİR ŞEY...

    MURAT YALÇIN BEY YUKARDA BAŞINDAN GEÇENLERİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÖZETLEYİP YİĞİT BULUTA GÖNDERMİŞ..SİZLERDE GÖNDERİN.BU KAMPANYAYA SİZLERDE DESTEK OLUN.MAİL BOMBARDIMANINA TUTALIM YİĞİT BEYİ.HERKES BAŞINDAN GEÇENİ KISACA YAZSIN..FACTORİNGCİLERİN TEFECİLERİN BANKALARIN AVUKATLARIN VE KAN EMİCİ DİĞER SERMAYEDARLARIN İPLİKLERİNİ PAZARA ÇIKARILIM..

    YENİ ANAYASA PAKETİNDE GÜYA ÖZGÜRLÜK DENİLİYOR.GÜYA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, GÜYA BAĞIMSIZ YARGI DENİLİYOR..BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE AVRUPAYA AÇILACAKMIŞIZ... AMA ŞUNU UNUTUYORLAR HALA DAHA TÜRKİYEMDE 80 YAŞINDAKİ BÜYÜK ABDESTİNİ TUTAMAYAN YAŞLI BİR DEDE 6 BİN LİRAYI ÖDEYEMEDİ DİYE HAPSE ATILIYOR.BU TÜRKİYEDE HALA ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN ESNAFA,KATİLE VERİLEN CEZA VERİLİYOR...

    BU GERÇEKLERİ YİĞİT BEYE ULAŞTIRALIM ARKADAŞLAR..SİZ OLMADAN SİZİN BASKINIZ OLMADAN BU İŞİ BAŞARAMAYIZ..HADİ

    ybulut@htgazete.com.tr

    YanıtlaSil
  95. anlaşılan istanbulda benden başka hiç mağdur yok bir kişi yorum yapıp bizde varız demiyor böylemi birlik beraberliği sağlıyacaz böylemi güçlenecez. böylemi sesimizi duyuracaz. yazık oluyor bizlere yazık olacak hepimize arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  96. vergi rekortmenliği ilk yüze bu sene kurtuluş faktoringin sahibi ilk üçten girmiş alın size kriz mağduru bir tane daha

    YanıtlaSil
  97. Mehmet bey bizde variz tabiki anadolu yakasindayiz nasil bir organizasyon yapabiliriz .Soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz nerede bu insanlar 9 ay kaldi hadi arkadaslar hep birlikte hareket etme zamani sevim

    YanıtlaSil
  98. Arkadaşlar birkaç sorum olacak bu soruları eleştri olarakda kabul edebilirsiniz

    ... Sitede artık bir gündeki mesaj sayısına baktığınızda ne görüyorsunuz.

    ... Hep burada olup ve hep yazan arkadaşların artık burada olmamaları sizde ne gibi bir düşünce oluşturuyor

    ... Bu site sadece birkaç soruya cevap vermesi içinmi oluşturuldu. insanlar bu soruların cevabını beşke yerlerden alamazmıydı

    ... Gidenlerin çoğu (hepsi değil) sadece siyasi eleştri yaptıkları içinmi engellendi, onun içinmi gitti

    ... Sizce insanların bize içinde bulunduğumuz durumu reva gören iktidar ve o iktidar partisini eleştirme hakları yokmu idi

    ... Bize bunu reva görerek bu yasayı çıkaran AKP yi eleştiren insanlar haksızmıydı, yada CHP militanımıydı

    ... Bu eleştirileri yapanlardan biri olarak ben CHP li değilim ama, bu durumda bize destek veren tek parti olması nedeniyle onlardan yana tavır koyarak hatta destekleyerek sizce hatamı yapıyorum,

    ... İnsanlar canlarını yakanlar yerine sizce başka biryerleremi saldırmalıydı, onun içinmi eleştirildiler

    ... Artık Cüneyt bile tek yorum yazmazken eski arkadaşların çoğu artık yokken bundan ne sonuç çıkarmamız gerekiyor

    ... Yoksa o insanların bu mücadelede hiç emeği yokmuydu, yada devirlerini doldurdularda yeni gelenleremi yer açtılar

    ... Sözüm o ki, biraz yanlış birşeyler var ortalıktada kimsenin söylemeye dili varmıyor gibi bir durum var ortada

    ... Bunca insanın yaptığı yorumlara verilen tek AKP savunucu mesajı yazan bir arkadaşa yöneltilen eleştiriler bu kadar insanı küstürmeye değermiydi sizce

    nerede kaldı hoşgörü

    nerde kaldı demokrasi ki

    son zamanlarda yazan arkadaşlara bakarsanız çoğu yorum zaten sansürleniyormuş. o zaman biri bir başlık atsın ve altını doldursun.

    yazılanlar şöyle yazılacak
    şunlar yazılmayacak
    bunlar konuşıulmayacak
    bunlar dillendirilmeyecek diyede bilelim

    baksana

    başbakana alkışlı protesto yapanlar çetecilikle suçlanmış ve yargılanacaklar

    ne o yoksa

    bizde çeteci oluruz diye korkanlarmı var aranızda

    korkmanıza gerek yok

    çekten en fazla 5 yıl yatarsın

    çetecilikten se zaten yırtarsın en fazla iddianame hazırlanana kadar tutuklu kalırsın bu mu korkulan

    Aralık ayı çok uzak değil. o zman bakacağız ne olduğuna

    bugün sesi çıkmayanlar, bugün sesi çıkanların sesini kesmeye çalışanlar bu gün konuşanları susturmaya çalışanlar o zaman susmasınlar konuşsunlar

    ne konuşabileceklerse

    Sayın adminler... bu site kurulduğundan beri yazıyorum ağır kaçtı derseniz yayınlamazsınız olur biter. ben yazmam gerektiğini düşündüm yazdım gerisi size kalmış

    herkese saygılar

    YanıtlaSil
  99. ARKADAŞLAR BEN YİĞİT BULUTA MAİL ATTIM SİZLERDE ATIN MAİLİM ŞU ŞEKİLDE OLDU
    SAYIN YİĞİT BULUT
    Televizyon programlarınızı devamlı izlediğimi bildirmek isterim ve başarılarınızın devamını dieriz,ben ticaret yapmış yıllarca vergisini vermiş istihkam saglamış kişiyim,üzülerek belrtmek isterim ki ekonomik kriz beni kötü vurmuş ve borçlarımın çogunu ödemiş fakat kalan miktarını ödeyecek durumum kalmadıgından hayatım felç olmuştur,düzenli bir hayat içerisinden son derece acı bir hayat içerisine sürüklendim ve ailece zor durumdayız,çocuklarım perişan ama bu vatan benim vatanım ,ne kaçmak nede saklanmak sitiyorum ceza evini hak etmediğimi düşünüyorum 2 defa tekrar işimi açayım borçlarımı ödeyeyim diye girişimde bulundum fakat tutuklandıgımdan işlerim tekrar battı,sizden ricamız bizim konularımızıda ekranda ele almanız SAYGILARIMLA






    Ahmet METİN
    05413069917
    İZMİR

    YanıtlaSil
  100. Sibel hanım 62'ye cevap verebilirmisin?şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  101. Sayın Yiğit Bulut,

    Öyle bir konu ki bu çek hapsi neresinden bakarsanız tutarlı bir yönü yoktur.
    Öncelikle karşılıksız kalan çekler ile ilgili doğrudan bir hapis cezasının olmadığını gününde(!) ödenmediği takdirde şikayet üzerine görülen dava sonunda adli para cezasına dönüştüğü(!) ve yine ödenmediğinde 5 yıla kadar hapis cezasına dönüştüğü ilkel orta cağ zihniyetinde bi durum olduğunu vurgulamak gerek. Adli para cezası meselesi işin kılıfına uydurulduğu üzerinde durulması gereken önemli bir bölümdür. Zaten ödeme sıkıntısına düşmüş kesim bir yandan icra takipleri kitleniyorlar ki bu durum normaldir, öte yandan hapis tazyiki ile borç miktarı kadar devletçe adli para cezasına çarptırılıyorlar. Diyelim ki adli para cezası ödendi hapis cezası ortadan kalkıyor, ancak borç devam ediyor icra takipleri devam ediyor... Devletimiz borçlu ile alacaklı ilişkisinden HARAÇ alıyor ben baskı kurdum aldım siz artık bir şekilde anlaşın diyor... BÖYLE BİR DURUM DÜNYANIN NERESİNDE VAR ???

    Kaldı ki 3167 sayılı yasa çeki günlük bir ödeme aracı olarak tanımlayarak hazırlanmıştır, yani çek keşide edildiğinde git bankadan paranı al mantığı var. Ne var ki yıllardır çek uygulamada vadeli bir ödeme aracı olarak kabul gördü ve piyasada inanılmaz bir emisyon hacmi oluşturdu. Uygulamada bono dan farkı kalmadı!! Bu durum en son vadesinden önce ibraz edilen çeklerde ödeme yasağı getirilerek 5941 sayılı yeni çek yasasında da tasdiklenmiştir!! Yeni yasada adli para cezasını ödeyemeyip hapiste kalanlara nacizane(!) bir iyilik yapılmıştır, denmiştir ki hapiste gerekli sermaye oluşturdunuz(!), taahhüt verin ödeyeceğiz deyin çıkın 1 yıl içinde borcunuzu ödeyin. Aynı şekilde karşılıksız çek keşide etmekle ilgili yargılananlar yada kaçak durumda olanlarda aynı iyilikten yararlanmaktadırlar. Tasvir edilen durumda olanlar geçici olarak hapis tazyikinden kurtulmuşlardır ancak mevcut icra takipleri aynı hızıyla devam etmektedir... Ödeme oranı yakın zamanda belli olacaktır %1 i geçeceğine ihtimal vermiyorum.

    Sayın Bulut ticarette risk vardır, karşılıklı taminatlar vardır elbet, ancak devlet eliyle ÖZGÜRLÜK hiç bir ekonomide teminat olamaz.

    Ülkemizde Bankacılıkta, Faktoringte ÖZGÜRLÜK teminat olarak kullanılmakta. Çek vadeli kullanılıyor hapis cezası yaptırımı var... Neden diğer enstrümanlarda yok?? Neden bono borçlusu hapis ile tazyik altında değil. Çekte hapis hangi menfaat gruplarını destekliyor neden yetkililerce kabul görmüş olmasın rağmen hapis cezası ortadan kalkmıyor??

    Ben 10 yıldır başarılı bir ihracat geçmişi olan ülkemde sözleşmeli tarım yaptırıp çıkan mahsülün %80 ini ihracata gönderen bir firma sahibi idim. Sözleşmeli tarım yaptırdığım çiftçilerden SENETLİ alacağım var, ÇEK borcunu tahsilat problemleri nedeniyle ödeyemedim. 5 milyon TL ciro hacimli iş yaparken şimdi hapis cezamı bekliyorum. 10 yıldır ödenmeyen bir çekim bile yok iken şimdi sahtekar dolandırıcı damgası yedim.

    Saygılar

    Sertaç Kayın

    YanıtlaSil
  102. VErmiş olduğunuz yiğit Bulut beye ait bu adrese mail attım sabah kalktım baktım mail geri gelmiş adresden dönmüş.Diğer mail atan arkadaşlar maillerinizi kontrol edermisiniz geri dönmüş olabilir.
    ybulut@htgazete.com.tr

    YanıtlaSil
  103. ARKADAŞLAR ŞU YİĞİT BULUT İŞİNİ CİDDİYE ALALIM.GERÇEKTEN BU ADAM Bİ ŞEYLER YAPABİLİR.ÇÜNKÜ EKONOMİ MEDYASINDA CİDDİ VE AĞIR BİR İSMİ VAR.NASIL NERDEN MAİL ATILICAKSA YAZINDA HERKES BİR MAİL ATSIN.TEŞEKKÜRLERİNİ SUNSUN SAYIN YİĞİT BULUT!A ANTALYALI

    YanıtlaSil
  104. YİĞİT BEY'E ÇEKİLEN MAİLLER GERİ GELİYOR

    YanıtlaSil
  105. ARKADASLAR İCRA DOSYALARINIZLA LÜTFEN İLGİLENİN ,, LEHİNİZE BİR ÇOK HUSUS BULABİLİRSİNİZ.. BUNU YAPAN BİR ÇOK ARKADASIMIZ VAR.. İCRA DOSYALARI İŞLEMSİZLİKTEN DÜŞTÜGÜNDEN BİR DAHA .EK TAKİBİ YAPAMAYACAK TAKİP AÇILMAMIS SAYILACAK MASRAFLAR YAPILMAMIS OLACAK DOLAYISIYLA KISA VADEDE BORCU DİRİLTEMEYECEKLER...


    ISRARLA SÖYLÜYORUM BU KONUYU DA ATLAMAYIN

    YanıtlaSil
  106. Sayın Sibel hanım..

    bu icra dosyalarını adımıza açılan,kefaletten dolayı(kredi almiştı bir arkadaşım bende kefil oldum bir yerde gecekondum vardım ona haciz koydular onuda takipsizlikten düşürebilirmiyim...yada telefon vs içinde açılan icra dosyalarıda takipsizlikten düşermi..lütfen açıklarmısınız..teşekkürederim..

    YanıtlaSil
  107. Sayın Ocean Blue,
    Sayın Kadir,

    benim anlatmak istediğimde bu. soruyoeum şimdi bunlar yapıldıda kimin eline ne geçti. kazanan kim oldu, bu dağılmadan kim karlı çıktı, birilerinin bir amacı varsa demekki ulaşmış oldular böylece, bizde kınasını yakarız olur biter

    saygılar

    YanıtlaSil
  108. Yiğit Bulut a gönderdiğim mail geri geldi

    bilginize

    YanıtlaSil
  109. Yiğit BULUT
    sansursuz@haberturk.com

    mailini deneyin....

    YanıtlaSil
  110. Bazı mağdur arkadaşlarıma sesleniyorum...
    Ve onları SADECE MERTÇE DÜŞÜNMEYE davet ediyorum...

    Ben bilhassa taahhüt vermek için son dört güne girilmişken, bir telaş içinde teknik sorular ve cevaplara şartlanmış ve yoğunlaşmışken, bir arkadaşımızın araya girip SİSTEM ELEŞTİRİSİ bile olsa (ki değil tabi, aşağılama, sövme içeren) zamansız bir yazısına hem tarzına ve hem de sırası mı şimdi diye itiraz ettim... Yapılacak eleştirinin ORGAZM duygularıyla yapılmasına, zamansızlığına ve hem de bu şekil eleştirinin yararımıza da olmayacağını ileri sürdüm…

    Oysa ben HUKUK ve ADALET bağlamında YASAMA ERKİNE, bâhusus HÜKÜMETE ve AK PARTİYE ve bilhassa HUKUK DÜZENİMİZE (ZALİM SİSTEME) "suç" olarak nitelenebilecek derecede ÇOOOK AĞIR ELEŞTİRİLER YAPTIM...

    (Mecbur kaldığım için söylüyorum) sanırım yadırganmaz CHP’li değilim, ancak CHP’ye bu süreçte bizlere vaki desteğinden dolayı samimi bir teşekkür yazısı da yazdım… Bu, sitenin arşivinde mevcuttur…

    Ak Parti ve hükümet lehine ise tek bir cümlemi bulup ortaya koymadan sırf eleştirinin tarzına ve zamanlamasına itiraz ettim diye bana sataşanlar KESİNLİKLE ağır bir HAKSIZLIK İÇİNDEDİRLER...

    Beni yukarıdaki ifademe rağmen PARTİCİLİK yapmakla suçlayanların BİZİ ödeyemediğimiz çeklerden dolayı DOLANDIRICILIKLA suçlayanlardan NE FARKLARI VARDIR?

    Artık şu şekilde düşünmeye başladım, bana yönelttikleri “ELEŞTİRİ HAKKINA” yani NİTELİKLİ bir İŞLEVE sanki karşı çıkıyormuşum gibi takdim ettikleri İTİRAZ ve SİTEMLERİ asla DOĞRU DEĞİL ve SAHTEDİR…

    Olan şudur;
    • AYIP OLUYOR KARDEŞİM BURASI HUKUK MÜCADELESİ VERDİĞİMİZ ORTAK BİR PLATFORMDUR, SİZLERİN siyasal şehvetleriniz ile ORGAZM OLACAĞINIZ YERLER DEĞİL dememdir…

    • MAĞDUR olduğumuz kadar MAĞRUR da olmalıyız dememdir…

    • Eleştirilerimizin NİTELİĞİ bizim HAPSİ değil SAYGIYI hak ettiğimizi göstermelidir dememdir…

    • Eleştirimiz İŞ ADAMI kimlikli olmalı, ÇAPUL kimlikli olmamalıdır dememdir…

    Kaldı ki ben Ak Partinin en büyük payı alacağı SİSTEM ELEŞTİRİSİNİ halen yapıyorum, yapmaya devam ediyorum... Yüzlerine karşıda yapıyorum... Ve henüz MÜCADELE DE SONA ERMİŞ DEĞİLDİR...

    Hem kişisel kanaatim şudur ve ASLA PARTİ MÜLAHAZASI söz konusu değildir… Bu ZALİM CEZA SİSTEMİ YİNE BU HÜKÜMET TARAFINDAN KALDIRILACAKTIR…
    Çünkü içlerinde bizzat tanıdığım ve PARTİNİN tamamını İLZAM etmeyen gerçekten çok ZALİM (tahsilatçı-avukat) kökenli birkaç milletvekili var, DOĞRU… Ancak çok duyarlı ve bizleri destekleyen milletvekilleri de var…

    Biraz ZAMAN, biraz SÜREÇ diyorum… Mağdur olan pek çok meslektaşımızı hapisten taahhüt gibi bir icatla çıkarmak OLMASI GEREKENİ bugünden yarına taşımaktır…

    *****
    Hala SAHTE VARSAYIMLAR üreterek bana gönderme yapanları da daha açık ve MERT olmaya davet ediyorum…

    YanıtlaSil
  111. ÇEK MAĞDURLARI İZMİR BULUŞMA NOKTASI
    TARİH : 18.04.2010 PAZAR SAAT 13.00
    YER: İZMİR BORNOVA (MERKEZ)
    ADRES: 83. SOK NO: 9/A BORNOVA CAFE LATİFE

    TEL: 0555 537 05 88
    MAİL-MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    ARTIK HAREKET ZAMANI

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  112. mert liğin karşıtı kalleşlik değildir
    mertlik dürüstlük anlamındadır
    biraz dürüst olun anlamında olabilir.
    zzzz

    YanıtlaSil
  113. EY YÜKSEK YARGI SİZE SESLENİYORUM

    CANINIZ YANDIĞINDA NASILDA BAS BAS BAĞIRIYORSUNUZ NASILDA TOPLANTI ÜZERİNE TOPLANTI YAPIYORSUNUZ NASILDA AÇIKLAMA ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ

    BU HAKLI SERZENİŞİNİZİ TAMAMIYLE HAKLI BULUYORUM VE DESTEKLİYORUM AMMA

    BİZİM CANIMIZ ACIDIĞINDA NEDEN DUYMUYORSUNUZ NEDEN HALK BU KADAR SAHİPSİZ 31-12-2008 DE BU İŞ BİTMİŞTİR SUÇ CEZASIZ KALMIŞTIR NEDEN DEMEDİNİZ NEDEN BİR İÇTAHAT YAYINLAYIP BU İŞİ BİTİRMEDİNİZ

    KİMLERLE TEMAS HALİNDEYDİNİZ VE EKONOMİK DÜZEN BOZULUR GEREKÇESİYLE BASKILARA BOYUN EYDİNİZ EKONOMİ PROFÖSÜRÜMÜSÜNÜZ SİZ? SİZENE BOZULURSA BOZULSUN YARGIÇSINIZ SİZ POLİTİKACI DEĞİL

    ZAMANINDA YANLIŞ KARARLAR VERİLİP HİÇMİ ADAM ASILMADI BU MEMLEKETTE NE OLUYORSA OLSUN SİZENE EKONOMİDEN NEDEN KORKTUNUZ BU KADAR

    KORKTUĞUNUZ KİŞİLER ŞİMDİ BAŞINIZA BELA OLDU DİMİİİİ BAS BAS BAĞIRIYOSUNUZ ŞİMDİ BİZ NEDEN BAĞIRIYORDUK BİLİYOMUSUNUZ CANIMIZ ACIDI CANIMIZ

    BEN 25 YILLIK A.Ş NİN YÖN.KUR.ÜYESİ İDİM 24 YIL 9 AY ÇEKLERİMİ ÖDEDİM.KAH ZAMANINDA KAH GECİKMELİ OLARAK FAİZİYLE MALLARIMI ÜÇ OTUZ PARAYA SATIP SAVIP ÖDEDİM.NE 5 NİSANLAR 2001 KRİZLERİ GÖRDÜK AMA KALMADI KARDEŞİM KALMADI MALIMIZ KALMADI.EĞER KALSAYDI KİMSEYE YAKARMAZ SATAR ÖDERDİK SESİMİZİ BİLE DUYMAZDINIZ.

    BU KADAR İNSANIN SON BİR KAÇ SENEDE ORTAYA ÇIKIP ORGANİZE BİR HAREKETLE DOLANDIRICILIK YAPTIĞINIMI DÜŞÜNÜYORSUNUZ YOKSA! BİTTİ VATANDAŞ ELİNDE AVUCUNDA KALMADI PERİŞAN

    SİZDEN RİCAMIZ BU İŞİ BİTİRİN BİR AN EVVEL DEMOKRASİ HAK ÖZGÜRLÜK DİYORSUNUZ AMA BİZE GELİNCE EKONOMİ KURMAYI KESİLİYORSUNUZ ANLAYIN HALİMİZDEN KALDIRIN ŞU ADLİ PARA CEZASINA HAPİS HÜLLESİNİ LÜTFEN.

    SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  114. Murat Yalçın

    atlamışım. bu durumu düzeltecek olan hala AKP. yani o yüzden sende bazı duruşlar sergiliyorsun öylemi.

    Biz zaten o kafalar yüzünden bu haldeyiz. O dediğin birkaç kişi sadece birkaç kişi ise 337 milletvekili içinde yapılan yasa sadece birkaç kişinin isteğiyle yapıldı diyorsan vey benim memleketimin haline

    o zaman
    AKP ye burayı geç basından, muhalefetten, sivil toplum örgütlerinden vs.

    yapılan tüm eleştiriler haklı demektir.

    o zaman işbaşındakiler işbilmez demektir

    o zaman bizi yönetenler işbilmezlerdir demektir

    işte o zaman

    vay halimize demektir

    YanıtlaSil
  115. arkadaşlar bu sözler ne bize ne akpden bilmem kimden bizim sorunumuz bunlarmı ben yoksa yanılıyormuyum burası çek mağdurları sitesi değilmi neler olutor burada parti propokondosu yapılacaksa hepimiz işimize gücümüze bakalım şurda ne kaldı

    YanıtlaSil
  116. sayın arkadaşlar lütfen siyaseti bırakın.142 nin feryadına kulak verin ve bu tür yazılar yazın ve yetkililere yollayın.bizim işimiz siyaset değil bu girdaptan kurtulmaktır.yoksa bu site birkaç kişinin malı olmaktan kurtulamaz.izmirden atlas.

    YanıtlaSil
  117. maalesef sevgili ülkemde cezaevleri kaynamaya başladı. yıllardır var olan sorunları lokal tedavilerle halletmeye zamana yaymaya ve ununtturmaya çalışan akp artık çıg gibi büyüyen sorunların altından kalkamaz hale geldi. evet içten içe kaynayan cezaevlerinde isyan kıvılcımı çaktı. korkum bunun yaygınlaşması çünkü bundan ordaki yatan mahkumlar ve aileleri daha çok etkilenecek. neden diyeceksiniz içerdekilerin insan hakları yok, adam yerine konmuyor vedepeşin hükümle suçlu kabul edilip yapılacak en büyük zulumler yapılıyor. isyanmı çıkardın içeri basar gaz bombasını robokoplar ve köpekler eşiliğinde kapıları kırar ezer döver, tecavzü eder hatta öldürür kim hesap sorabilecek.dışardakiler ne olurgariban ana baba ve eşler kapı önünde içerden haber almaya çalışır ama nafile idare keyfi olarak ziyaret, telefon para vb. yasaklar manevi baskıyla bitirir. düşte gör demiş atalarımız. dün gece karaman0ermenek cezaevinde vede bu bölgenin en lanet cezaevidir tecrübemle sabit 200 kişilik kapasitesi olan yerde 350 mahküm var çıkan isyanda yangın çıkmış önüne geçilememiş ikisi agır beş mahkum hastahaneye kaldırılmıştır akıbetlerinden hala haber yok bu basına yansıyan kısmı haberi olanınız varmı.ardından izmir cezaevinde bir mahkum intihar etti, istanbulda engin ceberi döverek öldüren gardiyanlar müebbetle yargılanıyor. bu iş kontrolden çıkmak üzere böyle giderse daha çok canlar yanacak, daha çok analar aglayacak. 12 eylül faşizminin sivil uzantısı olan akp kendi keyfinde, ihale peşinde para peşinde.yazıklar olsun insan haklarını göz ardı edenlere. halada burda pişkinlikle bu malum partiyi savunan, destek veren insanlar yokmu, artık birşey demeye, uazmaya takatım kalmadı, allah onlarada cezaevini göstersinde dünya kaç bucakmış anlasınlar. isyanım zulme, isyanım iki yüzlülüğe, isyanım insanların riyakarlıgına, isyanım pişkin insanlara, isyanım magdurları bölüp parçalayıpta hiç bir şey olmamış gibi dürüstlük taslayanlara. allahın adaletine güveniyorum, onları allaha havale ediyor allah ıslah etsin diyorum.

    YanıtlaSil
  118. ERMENEK CEZAEVİNDE İSYAN
    Karaman'ın Ermenek İlçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde Koğuş Araması Sırasında Yönetime Kızan Mahkumlar Bazı Eşyaları Ateşe Vererek Yangın Çıkardı. Olayda 5 Mahkum Yaralandı.



    Karaman'ın Ermenek ilçesindeki M tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuş araması sırasında yönetime kızan mahkumlar bazı eşyaları ateşe vererek yangın çıkardı. Olayda 5 mahkum yaralandı. Yangın, Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Adi suçlardan hükümlü mahkumların kendi kaldıkları koğuşu ateşe verdikleri öğrenildi.

    Öte yandan, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen İ.H. hastaneye getirildiği ambulanstan indirilirken, "Cezaevinde isyan oldu, iyi çekin, gardiyanların yüzünden koğuşu yaktık" diye bağırdı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

    Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olay kontrol altına alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanık olan 5 mahkum, Ermenek Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumları ağır olanlardan biri Konya'ya, diğeri de Ankara'ya gönderildi. (Cihan Haber Ajansı)

    YanıtlaSil
  119. kardeşlerim günaydın.bu ülkede attığımız her adım ne yazıkki siyasete endeksli olmuştur.siyaset aile yuvalarının içine kadar girmiştir.iktidardan yana isen işlerini yürütebiliyorsun,iktidar karşıtı isen sürünüyorsun.bu türkiyenin acı bir gerçeği.FAKAT şimdiki iktidarın konumu çok farklı.ülke çok büyük çatışmaların içine çekiliyor.türkiyeyi karıştıracak ne kadar olay varsa hepsi aynı anda servis ediliyor.memleket bunların hepsini aynı anda kaldıramaz.başımızda adamlar inanın takiye yapıyorlar.daha önceki söylemleriyle,iktidar olduklarında ki icraatlar çok farklı.insanlar bu kadar dönüş yapamazlar.din de siyaset olmaz.müslümanlık kardeşlik dinidir.siyaseti sokarsanız kardeşler arasına nifak girer.YAZIKTIR GÜNAHTIR.başka türkiye yok.lütfen düşünelim,okuyalım,araştıralım.ben memleketimi, isyan ettiğim çekten 5 sene hapiste yatma bahasına çok seviyorum.allah yar ve yardımcımız olsun.bir ülkücü olarakta chp'ye sosyal devlet için çaba sarfettiği için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  120. akp nin adaletinde en rahat hapisi cinayet işleyen yatıyor adamlar son 5 yılında açıkta aldıkları cezada 12 15 arası çek cezası alan onlardan çok kapalıda yatıyor hatta belli limit üstüne açık yok

    YanıtlaSil
  121. BEKLEYİN BURDA SİZLER YORUM YAPIP DURUN BAKALIM GÜNLER GEÇIYO TAHUT VERREREK ÖZGURLUGE KAVUŞTUNUZ AMA UNTMAYIN AZ KALDI ŞURDA 6 AY SONRA BU OZGURLUGU ÇOK ARAYACAKSINIZ BIR AN ONCE TOPLANALIM DA SESIMIZI DUYURALIM YOKSA SENEYE PAŞA PAŞA İÇERISI GOZUKUYO......(SEYMENLER)

    YanıtlaSil
  122. sayın avukat sibel hanım
    uyaptan baktığımda dosya kapatıldı yazıyor
    bu ne anlama geliyor bilgilendirirseniz sevinirim
    saygılarımla..

    YanıtlaSil
  123. Benim de taraf olduğum tartışmalardan şu sonuçlar çıkarıyorum...

    Önce benim yaptığım;
    * Tek yaptığım şey, evet, tek yaptığım şey, ELEŞTİRLEİM ama söverek değil dememdir...

    (Söylediğim yanlışsa) Bana yapılması gereken;
    * Görüşlerine şu şu nedenle katılmıyorum demek olmalıydı, şurası DOĞRU değil, neden böyle düşünüyorsun diye sormak değil miydi?...

    Oysa bana yapılanlar;
    * Sen ne diyorsun lan, açtırma ağzımızı, sabrımızı zorlama, biz öğrendik sen şöyleymişsin, sen böyleymişsin, GİT NEMALANMANA DEVAM ET, dolaşma buralarda, BİZ SÖVERİZ HAKARET EDERİZ sana ne, SENİN DE CANIN BUNU İSTİYOR GALİBA türünde bir sürü sataşma vs.vs.vs....

    Bu MUDUR? Ortak platform ve mağdurluk, kader birliği...

    Bu MUDUR? Haklı ve Mağdur olmanın hareket tarzı?

    Ve BU MUDUR? Şöyle yapalım veya yapmayalım denilmesi karşısında karşı görüş yazmak...

    Ondan sonra da HALA İŞİN ÖZÜNE GÖRE DEĞİL sonucuna göre AHKAM KESMEYE DEVAM ETMEK...

    Ben hala bana sövenlerin BAĞRI YANIK olduğundan KUŞKU duymuyorum, ancak DURUN YAHU biraz sukunetli olalım dediğim insanlar BENİ GERÇEK MAĞDUR OLMAMAKLA,(çok ayıp)HERŞEY OLMAKLA SUÇLADILAR , ŞAHSIMA YAPMADIKLARI SAYGISIZLIK KALMADI...

    YanıtlaSil
  124. M.K

    "..bak sana başka bir eleştiri daha yöneltilmiş özelden insanlara hakaret ve daha fazlasını içeren yazıların varmış. onları cevapla önce..."

    sevgili kardeşim,

    hayatımda kimseye hakaret etmek gibi bir ahlakım yoktur...

    Diyelim ki bana (kötülemek amacıyla) sen şusun denildi, ben derim ki, şayet ben senin (VEHMEDEREK, TAHMİN EDEREK) dediğin gibi biriysem o zaman muhtemelen (hadi olabilir) "KÖTÜ" biri oluyorum, derim...

    YA VEHMİN, TÖHMETİN doğru değilse SEN NE OLUYORSUN bir düşün derim....

    Başka merakın varsa,
    altaylargrup@hotmail.com adresime yaz buraları meşgul etmeyelim...

    YanıtlaSil
  125. ARKADAŞLAR YORUMLARDA SİYASET GÖRDÜĞÜM ZAMAN O YORUMU DİREKT OKUMADAN GEÇİYORUM.NE AKP LİYİM NE DE CHP Lİ ,BEN ÖZĞÜRLÜK DERDİNE DÜŞMÜŞÜM .BU SİTEYİ AMACINA UYGUN KULLANMAYI RİCA EDİYORUM.YORUMLAR SORU CEVAP VE MÜCADELE İLE İLİGİLİ NELER YAPILABİLİR. O TARZ İÇERİKTE OLMALI BENCE. ŞURDA 3-5 KİŞİNİN SİYASİ ATIŞMASINI OKUMAKTAN SORULAR BİLE DOĞRU DÜZGÜN CEVAPLANMIYOR..SAYIN ADMİNLER LÜTFEN SİYASET KOKAN YORUMLARI YAYINLAMAYIN.

    YanıtlaSil
  126. Sayın M.K ,sayın Murat Yalçın arkadaşlarım
    Samimi bir itirafta bulunmak istiyorum sizlere,gerçekten beni bile yıldırdınız bu siteden artık günde 5-6 kez girmiş olduğum ve duygularımı,görüşlerimi paylaştığım,sorusu olan arkadaşlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştığım bu siteye sayenizde haftada 1 kere bile girmez oldum.Bravo sizlere.
    Ya sizler ne yapmak istiyorsunuz,nedir derdiniz..Burası siyasi atışmaların ne yeri ne ortamı,zaten milletin canı burnunda bir de sizin masturbasyonunuzla mı uğraşalım.Yeter ya çekin gidin burdan....(Ben kendi adıma söylüyorum)-Şimdi sizler sen kim oluyorsunda böyle konuşuyorsun,burası özgür bir site filan deyip gene siyasetle karışık söylemlerde bulunursunuz ....ama yeter artık,bu atışmalarla bir yere varılmayacağını gördük.Bırakın benim gibi olan arkadaşlar siteye girip,hiç olmazsa belki bir derde deva olabilme şanslarını kullansınlar.Sizden bunu rica ediyorum.Bu yazımda şahsınıza karşı hiç bir garezim bulunmamaktadır,çünkü sizi tanımıyorum bile,yalnız istirhamım genel kanı olarak insanların moralini bozmanızdır.Yeter artık.Burada saygıyı bile yitirerek buram buram siyaset yapmaktan vaz geçin.Bizlerin siyasetle işi yok.Tek derdimiz,çaresizliğimize çare bulmak.Bunu da kah ara sıra katılan avukat arkadaşların vermiş olduğu bilgilerle,kah başından aynı şeylerin geçmiş olduğu arkadaşların yaşadıklarını bizimle paylaşması ile bir nebze çözüme ulaştırmaya çalışıyorduk.Bunu da elimöizden almayın,insanları bu siteden soğutmayın.YETER ARTIK.
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  127. Yiğit Bulut Habertürk
    http://www.haberturk.com/yazarlar/507436-emniyet-hakkinda-atip-tutanlarkeske-gelselerdi

    Türkiye’de ticaretin kuralı yeniden konmalı!
    CUMA akşamı Basın Kulübü’nde “yargıyı” tartışırken konu birden “ekonomik sistemyargı” ilişkisine geldi ve ben o noktada kendimi tutamayarak patladım. Söyledilerimle ilgili binlerce destek ve istek mesajı geldi.

    Sevgili dostlar, sözlerimin sonuna kadar arkasındayım ve bu düzenlemelerin yapılması için Türkiye’de “namert ticaretinin” sona ermesi için her türlü çalışmayı yapacağım...

    Bu ülkede bir banka kredi veriyorsa karşılığında “adamın bütün mal varlığına” rehin koyamayacak! Verdiği “kredi ile alınan malı ancak karşılık” olarak kabul edip iş yapacak! Herkese kredi kartı dağıtıyorsa “aylık % 5’lik gecikmelere” veya hukuki boşluklara dayanıp adamın “nasıl olsa her şeyine gideriz” mantığı ile iş yapmayacak! Bu ülkede “şahsi iflas” olacak, kimse maddi yükümlülükten dolayı hapse girmeyecek! Sistemi vatandaş aleyhine “kurup, kullananlar” hesap verecek!

    Uzun lafın kısası; olmayan borca zamanında itiraz edilmediğinde “icra takibi” yapılan bu ülkenin, gerçeklerini hep birlikte değiştirip “namert ticaretine” son vereceğiz!

    ybulut@htgazete.com.tr

    YanıtlaSil
  128. Sayın 157,

    bir ismin olsada sana isminle hitap edebilseydim ama bu saatten sonra çokta önemli değil

    rahat rahat devam edebilirsiniz. zaten bu saatten sonra yazmayı düşünmüyorum. rahatınıza bakın...

    YanıtlaSil
  129. sayın 157
    tüm gerçek mağdurlar seninle aynı şeyi düşünüyoruz.
    herkes gerçekle yüzleşmeli
    ortak yol haritası üzerine yoğunlaşalım.
    e.ç.

    YanıtlaSil
  130. siteye biraz bakım yapın lütfen.günlerdir aynı başlık.sivri insanlar biraz kenara çekilsin dağılıyoruz farkındamısınız,
    insanın siteye giresi gelmiyor,toparlanalım arkadaşlar.denizlili

    YanıtlaSil
  131. sevgili magdur arkadaşlar burada bazılarımız yazıyor bazılarımız cevap veriyor, sessiz çogunluk ne yapıyor. çekilmiş kenardan izliyor, ses yok tepki yok eylem yok, arada zülfiyare dokundumu agır abi modunda yok şu gitsin yok bu gitsin, nereye gitsin magduru ancak magdur anlar. gidecek başka kapı varmı. akıl verilecegine fikir üretilsin. bizler dogru bildiğimizi yazdık, begenirsiniz begenmezsiniz, ama hiç katkıda bulunmadan köşeden fırça atmak kolaycılık degilmi. hani nerde sessiz çogunluk o üç beş kişi dediğiniz insanlarda olmasa sitenin esamesi okunmayacak. laf degil eylem üretin, fikir koyun bakın sizi nasıl destekliyoruız. biz bu sitede uyuşukluk degil hareket istiyoruz. oh başkaları yapsın bizde faydalanalım, çok beklersiniz.eger yapamıyorsanızda ahkam kesmeden mücadeleye destek verin.

    YanıtlaSil
  132. ÇEK MAĞDURLARI İZMİR BULUŞMA NOKTASI
    TARİH : 18.04.2010 PAZAR SAAT 13.00
    YER: İZMİR BORNOVA (MERKEZ)
    ADRES: 83. SOK NO: 9/A BORNOVA CAFE LATİFE

    TEL: 0555 537 05 88
    MAİL-MSN : MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM

    ARTIK HAREKET ZAMANI

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  133. BİR MUM YAKMIŞTIK

    İçimiz ölü evi gibi,
    Ümidimiz, hayalimiz kırıktı;
    IŞIKSIZ ODALAR gibi
    KAPKARANLIKTI…

    Oturup direndik sessizce,
    Önce kendi içimizde karar aldık…
    Ve haysiyetimiz, aydınlığımız için
    BİR MUM YAKTIK

    TİTREK,
    KÜÇÜK,
    ZAYIF…
    Küçük bir IŞIKLA başladı İSYANIMIZ...

    Ve sonra BİR BİR diğer IŞIKLARI GÖRMEYE BAŞLADIK…

    Başka VİCDANLARDA DA IŞIKLAR YANMAYA BAŞLADI sonra…
    Ve biz o küçücük titrek ışıklardan YENİ BİR AYDINLIK, YENİ BİR UMUT, YENİ BİR HAYAL YARATTIK...

    KARA ve KÖR VİCDANLAR IŞIĞIMIZI fark ettiler önce,
    YOK SAYAMADILAR…

    Ne kadar geçici bu deseler de,
    IŞIKLARIMIZ kara zindanlarını IŞITTI bir kere,
    Talihsiz, çilekeş MAĞDURLAR göründü bir bir,
    Uzandı eller nizamiyeden hasretle açılan kucaklara…

    Gözyaşlarımız, hasretin, kavuşmanın, kucaklaşmanın hazin bir lezzeti oldu…
    Sarıldıkça, sımsıkı yavrularımıza, yârimize, anamıza…

    Artık AYDINLIĞIMIZI KİMSE KARARTAMAZ…
    Artık KARANLIK GERİ GELEMEZ…

    GÖZYAŞIMIZ, DUALARIMIZ, BEDDUALARIMIZ ALEVİMİZİ üfürdü...
    AHIMIZ, KAHRIMIZ KARIŞTI şimdi ATEŞİMİZE,

    Sadece BİRER MUM YAKMIŞTIK…
    Şimdi o MUM IŞIĞI, KOCAMAN BİR AYDINLIĞA dönüşecek…

    Sadece BİRER MUM YAKMIŞTIK…
    Şimdi o MUM ALEVİİ, KOR BİR ATEŞE dönüşecek…

    Çaresi yok, KARANLIĞA dönüş yok artık…
    UYDURDUKLARI saçma sapan, çağdışı, ahlak dışı böylesine BİR SUÇ(!),
    Ve insafsız, haksız, kaba, kara CEZA yasaları
    Bu insanlık ayıbı, bu hukuk ayıbı
    Yaktığımız ÖZGÜRLÜK ATEŞİNDE
    Yakılıp yok edilmeli…
    Değersiz ve hurda metaller misali eriyip gitmeli…

    Not : Ahmet ALTAN'ın 'Bir Mum Yakacağım' sözünden esinlendiğim bir yazıdır...

    YanıtlaSil
  134. SİBEL HANIM MERHABA,BİR FİRMAYA BORCUMU ÖDEYEMEDİM.BORÇLU OLDUĞUM FİRMADA SIKINTIYA DÜŞTÜ.BANKAYA TEMİNATA VERDİĞİ ÇEKLERİMİ ÖDEYEMEDİM.TEMİNATTAKİ ÇEKLERE KARŞILIK OLARAK BANKAYLA PROTOKOL YAPTIM.BİRAZ ÖDEME YAPTIM BİRAZDA MÜŞTERİ SENETLERİ VERDİM.KENDİ SENETLERİMİDE VERDİM. MÜŞTERİ SENETLERİ ÖDENMEDİ KENDİ SENETLERİMİDE ÖDEYEMEDİM.BANKAYA AYRICA TOPLAM BORCUM KADAR TEMİNAT OLARAK TEK BİR ÇEK VERDİM.ŞİMDİ BANKA HEM VERMİŞOLDUĞUM SENETLERDEN DOLAYI HEMDE TOPLU OLARAK VERMİŞ OLDUĞUM ÇEKTEN DOLAYI BENİ İCRAYA VERDİ.YANİ ALACAĞINI 2 KERE TAHSİL ETMEYE ÇALIŞIYOR.MÜŞTERİ SENETLERİMİ AYRICA İCRAYA VERMİŞ NE YAPMAM GEREKİYOR ACELE CEVAP LÜTFEN

    YanıtlaSil
  135. arkadaşlar kaç kişiyiz acaba bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  136. arkadaşlar maddi durumlar berbat nasıl gelcem oraya neolur fikir verin ne yapayım

    YanıtlaSil
  137. arkadaşlar bazıları burasını siyaset meydanımı zannediyor bir daha görmek istemiyoruz bu siteye yazı yazmasınlar biz canımızın derdine düşmüşüz arkadaşlar televizyon kanallarına çıksak nasıl olur

    YanıtlaSil
  138. 169

    sen 161 e üstü kapaklı konuşma diyorsun, peşinden malum zatı muhterem diye üstü kapalı birinden sen bahsediyorsun... bu ne çelişki?

    YanıtlaSil
  139. Sn. Kadir arkadaş, konuşma tarzınız pek hoş değil. Burda istenen siyaseti bırakıp sitemizin kuruluş amacı doğrultusunda yorumların yapılması. Tabi ki ucundan kıyısından dokunacağız ama bazı arkadaşlar belki de çek mağduru bile değil burayı siyaset meydanına çevirdiler. Sizin sert tavırlarınız hoş değil. İşin bir başka tarafıda aylardır bu siteyi izliyorum ve zaman zamanda bişeyler yazıyorum. Sizin isminizi yeni gördüm. Şu an siteden çıkmak zorundayım. 1-2 saat sonra tekrar girerim. AYHAN

    YanıtlaSil
  140. kadir sende açık konussana kovulsada gıtmeyecek kim

    YanıtlaSil
  141. kadir bey siz su yazdığınız yazıyı bir okuyun üstü,kapaklı konuşmayın diye yazzmıssınız sonra malum zatı muhterem yazıp sız ustu,kapaklı konusmusunuz kım o zatı muhterem

    YanıtlaSil
  142. Yazık...
    Siz ne kadar anlatırsanız anlatın...
    Fayda etmiyor...

    OCEON BLUE en son yazan sana ve,
    Bana atfen yazanlara son sözüm...

    Copy-Paste Yapabilirsiniz... Bu sitede Ak Parti lehinde yazılmış bir yazımı bulup çıkarın buraya kopyalayın...

    BU KADAR AÇIK YAZIYORUM..

    Siz ne biçim insanlarsınız böyle...

    Bu sizin ADALET anlayışınız hakkında bilgi veriyor...

    Siz bu halinizle kendiniz için ADALET ARIYORSUNUZ öyle mi?

    Başkasına TÖHMET ederek, haksızlık, saygısızlık, adaletsizlik ederek...

    Yazıklar olsun demek zorundayım...

    YanıtlaSil
  143. ARKADAŞLAR ŞURDA BILGI PAYLAŞIMI YAPIYODUK NE GUZEL YAW GIDIN KAVEDE YAPIN SIYASETINIZI YAW NE OLUR KARDEŞIM BAKIN BIZ CAHIL INSANLARIZ BURDA BAZI BILMEDIKLERIMIZI OĞRENIYORUZ SAOLSUN BILGILI ARKADAŞLAR AVUKATLAR BIZE YARDIMCI OLUYO NE OLUR ALLAH RIZASI İÇİN BAŞKA YERE GIDIN BIZ NE DERDINDEYIZ SIZ NERDENDESINIZ YETER ARTIK SIKILDIK BAKIN AKP DE SIZIN OLSUN CHP DE VE MHP DE GIDIN PARTI BINALARINDA DOYA DOYA KONUŞUN SIYASETI AM BURDA DEGIL LUTFEN....BIZLER BURDA BIR YOL ARIYORUZ BIZE YOL GOSTERECEK INSANLARDAN YARDIM ALIYORUZ BIZI BUNDAN MAHRUM ETMEYIN..LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN.....

    YanıtlaSil
  144. slm arkadaşlar atı alan üsküdarı geçiyor

    YanıtlaSil
  145. Yargıtay İlamı
    10.c.d
    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Mehmet Atal hakkında Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonucu, 11.07.2006 tarihinde, 2006/186 esas ve 2006/251 karar sayı ile kurulan mahkûmiyet hükmünün sanık tarafından temyiz edilmesi üzerine dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının onama isteyen tebliğnamesi ile 15.04,2008 tarihinde Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi.
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, Mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan İnanç ve takdirine, çekin karsuıksız kalan miktarı nedeniyle 5941 sayılı Çek Kanunu'nun sanığın lehine sonuç doğurmayacağının belirlenmesine göre, incelenen dosya içeriğine göre, sanık müdafiinin diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
    1- 01.06,2005 tarihinde yürürlüğe giren 5252 sayılı Kanun'un 12/b maddesi uyarınca 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun tüm ek ve değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırılması nedeniyle para cezası için öngörülen seksen milyar liralık (80.000 TL) üst sınırın 765 sayılı TCK'nın Ek 2. maddesine göre artırılmasının dayanağı kalmadığı ve bu durumun sanığın lehine olduğu dikkate alınmadan yazılı şekilde fazla ceza tayini,
    2- Hükmolunan adli para cezasının; 5083 sayılı Kanun'un 1.maddesi ile hükümden sonra 01,01.2009 tarihinde yürürlüğe giren Bakanlar Kurulunun 04.04.2007 tarih ve 2007/11963 sayılı kararının 1.maddesi uyarınca Türk Lirası (TL) olarak belirlenmesinde zorunluluk bulunması.
    Bozmayı gerektirsede, bu aykırılıkların yeniden duruşma yapılmaksızın aynı Kanun'un 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan; hükmolunan adli para cezasının 80.000 TL olarak belirlenmesi, suretiyle, hükmün ONANMASINA, 02.03.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  146. 178
    Gidin buradan derken kimi kastettiğini bilmiyorum ama gidenler zaten sana yol gösterebilecek insanlardı.

    YanıtlaSil
  147. 179 bilgilerini verdiğin dosya ne karar ne de esas numarasıyla yargıtay dosya sorgulamasında çıkmıyor sen böyle bir kararın varlığından haberdar olduğuna emin misin? yargıtayın uygulaması ile ilgili bildiğimiz cezalı dosyalarda esas incelemesi yapmadan kanun bozması yapıp yerel majkemeye iade edileceği idi?

    YanıtlaSil
  148. ARKADAŞLAR BANA İCRA KAĞIDI GELDİ.DAHA ÖNCE TELEFONLA UYAP'TAN BİLGİ VERİYORLARDI BU SEFER ÖNCEDEN HABERİM OLMADI.AYRICA DOSYAYI UYAPTAN VE E-DEVLETTEN SORGULUYORUM İCRAYA VERİLDİĞİ TARİHTEN 10 GEÇMESİNE RAĞMEN UYAPTA GÖZÜKMĞYOR.ACABA NEDEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞ VARSA YAZSIN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  149. KADERE RAZI OLMAK, SİNMEK, PUSMAK, ACİZLİK SERGİLEMEK BÖYLE BİR ŞEY DOSTLAR...

    HENÜZ DERTTEN MUZDARİPLER OLARAK OLAYIN DIŞKISINI ÇIKARAN ZAVALLI BİR ZÜMRE İKEN, HAKLILIĞIMIZI DÜNYAYA NASIL DUYURACAĞIZ??

    NE DE OLSA BİRİLERİ UĞRAŞIYOR.. AMAN ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMAYALIM İDİ BAŞLARDA DİKKATİMİZİ ÇEKEN VE BERTARAF ETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ SIKINTI, BURDAN HAREKETLE HERKESİ MOTİVE ETMEYE ÇALIŞIYORDUK..

    BORÇLUYUZ SUÇLU DEĞİLİZ GİBİ SLOGANLARIMIZ VARDI..

    ŞİMDİLERDE OLAY KİŞİSELLEŞTİ.. BİRBİRİNİZE DALAŞIP SALDIRIYORSUNUZ...

    UNUTMAYIN Kİ BİR BÜTÜN OLAMADIKTAN SONRA BİREY OLARAK HİÇBİRİNİZİN BİR BOK ÖNEMİ YOK!!

    KEZA OLSAYDI BURALARDA UĞRAŞMAZDINIZ SORUNUNUZ HERNEYSE DOĞRUDAN HALLEDERDİNİZ..

    MADEM HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR MANTIĞI BURAYA HAKİM OLDU..BURADA DURMANIN DA BİR ANLAMI KALMADI!

    BEN KOLUMU BACAĞIMI KİMSEYE KAPTIRMAM!

    GERİDE KALANLARA SAYGILAR..

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  150. 179 daki kararın gerçek olup olmadığından nasıl emin olabiliriz? Asıl önemli konu bu şu anda. Kısır tartışmaları bırakalım lütfen.

    E.H.

    YanıtlaSil
  151. ARKADAŞLAR DÜN DURUŞMAM VARDI CEKTE ERKEN İBRAZ VAR KARŞI TARAF AVUKATI İKİ DURUŞMADIR MAZERET DİLEKÇESİ VERİYOR VE DURUŞMA 6 AY SONRAYA ERTELENDİ KARŞI TARAF DURUŞ MANIN BERAATLA SONUÇLANACAĞI İÇİN DURUŞMALARA KATILMIYOR SANIRIM.NE YAPMAM GEREKLİ.DURUŞMAYA AZAMİ KAÇ DEFA ÜST ÜSTE MAZERET DİLEKÇESİ VERİLİR.ŞİMDİDEN SAĞOLUN ERTAN

    YanıtlaSil
  152. SEVGILI ARKADASLAR,
    TURK INSANINA YAKISMAYAN KAVGA ORTAMINA SURUKLENDIGINIZIN FARKINDAMISINIZ BILMIYORUM,AMA BEN YURT DISINDA OLMAMA RAGMEN FARKINDAYIM.BIRILERI ARAYA BIR IKI MIFAK TOHUMU SOKUYOR DIYE KUSMEK,GITMEK,KACMAK,DAGILMAK,YUVADAN AYRILIP BASKA KAPILARA EMANETEN GITMEK DOGRU BIR DAVRANIS BICIMI DEGIL BENCE.AMA BIRILERI HER NASIL YAPIYORSA SIMDILIK BUNU BASARIYOR GORUNUYOR.BENIM BU DAVAYA INACIM OLDUGU KADAR GIDEN ARKADASLARIN DA BIR SEKILDE DOGRUYU GORUP YENIDEN BIRLIK BERABERLIK ICINE GIRECEGINE INANCIM TAMDIR.SU AN SADECE BIRILERI OYUNU GUZEL OYNAMAKTADIR.AMA UNUTTUKLARI BISEY VARDIR KI O DA TURK INSANININ SAGDUYUSUDUR...
    SON SOZ: BIZ SIYASET ICIN BURDA DEGILIZ.BIRAKIN SIYASETI YAPANLAR YAPSIN,YAPIYOR DA ZATEN. HEM DE OYLE BIR YAPIYORLAR KI DUSTUGUMUZ DURUMDAN BELLI.GELIN BIZ BIZE YAKISANI YAPIP BU DAVA ICIN ELELE VERMEYE DEVAM EDELIM.SIYASI YAZI YAZANLARA CEVAP VERMEYELIM.BAZEN EN GUZEL CEVAP SUSMAKTIR.SAYGI VE SEVGILERIMLE...
    ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  153. Sn BABACANın verdiği bir demeç: ekonomik suça ekonomik ceza yeterli değil.bloomberg tv.haberin başını sonunu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  154. Sn BABACANın verdiği bir demeç: ekonomik suça ekonomik ceza yeterli değil.bloomberg tv.haberin başını sonunu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  155. Barışçı-Mersin14 Nisan 2010 19:14

    Değerli arkadaşlar; 98 numarada, 10.Nisan tarihinde, yazabileceklerimi yazmıştım. Ancak; üzülerek görmekteyimki, birleşmekten çok ayrılığa yönelmiş durumdayız. Tekrar belirtmek istiyor ve hiç bir arkadaşımı suçlamadan; tüm emeği geçenlere, tekrar tekrar teşekkür ederken, ortak bir harekette; mümkün olan şartlarda, madden ve manen hep katılımcı olacağımı belirtmek istiyorum. Benim yalnız başıma; telefonlar açmam, fakslar çekmem, mektuplar ve mesajlar göndermem bir işe yarayacaksa, bunlarıda yapmaya hazırım. Fakat; hepinizin bileceği gibi, benim yalnız başıma mücadelem, hiçbir arkadaşımın işine yaramayacaktır. Tüm arkadaşlardan ricam; gelin, tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşana dek, yeni bir mücadele başlatalım. Ama; nasıl? ne şekilde olacaksa, arkadaşlarımız önerilerini belirtsinler; ortak bir yol haritası çizip, haklı davamızda yolumuza devam edelim. Yoksa; yarın öbürgün, verilen taahhütlerinde zamanı dolmaya başlar. Bilmemki başkaca ne demeliyim. Birkaç gün sitemizi izlemede kalacağım; ortak bir harekette her zaman yanınızda olup, katılımcı olacağım. Dilerimki; Allah'ın izniyle, yeniden toparlanıp bir araya gelerek, haklı olduğumuz bu davamızda, mücadeleye devam etmeye devam ederiz. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  156. bugün eşimle görüşüm vardı daha öncede yazmıştım ceza indirimi duyumu aldım diye eşimin yanında kalan arkadaşının yakını milletvekili ondan bugün yine aber gelmiş 15-20 gün içinde indirim olucak demiş hatta adam giysi istemiş getirmemişler ihtiyacın yok nasıl olsa çıkıcan demişler hatta annesi babası açık görüşe gelmişlerdi onlarda il dışından geliyorlardı gitmediler burda kaldılar çıkıcak diye bekliyorlar benim duyduklarım inşallah doğrudur 1/7 cezaindirimi olucakmış
    --------------------
    ..


    asar doğru yazmışın 7 yıl ceza alan 1 yıl yatacak buda bayağı bir indirim demek banamı dedin bilmiyorum ama taş atan çocuklar yasasınıda yazmıştınız doğru çıktı diye ben sadece eşimden duyduklarımı yazıyorum bizimde duyum aldığımız dedimya yanındaki arkadaşı o adam müdürün odasından telefon görüşü yapıyormuş onu bırakın hatta eşim cezaevinde aşçılık kursuna kayıt olmuş bir üst seviyeye geçmek için tekrar kayıt olmak istemiş kayır yapmamışlar hatta kurs bile açmamışlar nisan ayında burda kimse kalmıycak demişler inşallah yarabbime dua ediyorum yardımcımız olsun inşallah doğru çıkar ne diyeyim bende babasız çocuk büyütüyorum ilk bebeğim doğumumda yanımda yoktu içerdeyken annesi öldü işyerlerimiz battı çok kötü günler yaşadık rabbim yavrularımızın yüzüne baksın eşim 15-20 gün içinde olacak diyo beni okadar adapte ettiki gece bile bekliyorum çünkü gece bile bırakabilirler denmiş
    --------------------
    ..
    bekliyorum rumuzlu üye yazmış

    YanıtlaSil
  157. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2008/6409
    Geliş Tarihi: 15/04/2008
    Mahkemesi: Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2006/186
    Mahkeme Karar No: 2006/251
    Mahkeme Karar Tarihi: 01/07/2006
    Dava Türü: 3167 Sayılı Kanuna Muhalefet
    Karar No: 2010/5189
    Karar DÜZELTEREK ONAMA

    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Mehmet Atal hakkında Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonucu, 11.07.2006 tarihli 2006/186 Esas ve 2006/251 Karar sayı ile karşılıksız çek keşide etmekten kurulan mahkûmiyet hükmünün sanık tarafından temyiz edilmesi üzerine dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının onama isteyen tebliğnamesi ile 15.04.2008 tarihinde Dairemize gönderildiği anlaşıldı.
    Dosya incelendi.
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, Mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan İnanç ve takdirine, göre 5941 sayılı Çek Kanunu'nun sanığın lehine sonuç doğurmayacağı belirlenmiştir..

    incelenen dosya içeriğinde, sanık müdafiinin diğer temyiz itirazlarının reddine,

    01.06,2005 tarihinde yürürlüğe giren 5252 sayılı Kanun'un 12/b maddesi uyarınca 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun tüm ek ve değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırılması nedeniyle para cezası için öngörülen seksen milyar liralık (80.000 TL) üst sınırın 765 sayılı TCK'nın Ek 2. maddesine göre artırılmasının dayanağı kalmadığı ve bu durumun sanığın lehine olduğu dikkate alınmadan yazılı şekilde fazla ceza tayini,

    Hükmolunan adli para cezasının; 5083 sayılı Kanun'un 1.maddesi ile hükümden sonra 01,01.2009 tarihinde yürürlüğe giren Bakanlar Kurulunun 04.04.2007 tarih ve 2007/11963 sayılı kararının 1.maddesi uyarınca Türk Lirası (TL) olarak belirlenmesinde zorunluluk bulunması.

    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün CMUK 321. maddesi gereğince BOZULMASINA;

    ancak, bu aykırılıkların yeniden duruşma yapılmaksızın aynı Kanun'un 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan; hükmolunan adli para cezasının 80.000 TL olarak belirlenmesi, suretiyle, hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA 02.03.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  158. *Babacan, "Güven önemli. Kötü niyetlilere göz açtırılmaması önemli. Kötü niyetlilere karşı neler yapıyoruz. Bu işe kalkışanların eli yanıyor mu? Buna bakılmalıdır." dedi.
    *Ekonomik suçlara daha farklı yaptırımlar yapılmalı. Biz vergide başladık. Sonuçlarını görüyoruz. Sermaye piyasasında da bu yapılmalı. Cezaların daha görünür şekilde verilmesi önemli.
    *Onu gören bin kişi kendine çekidüzen verecektir. Güveni tesis etmek için yapılması gerekenler önemlidir."

    YanıtlaSil
  159. SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,BU HABERDEN DE

    ANLAŞILACAĞI ÜZERE, ARTIK BİZİM GELECEĞİMİZLE

    İLGİLİ SİYASİLERİN NASIL BİR DÜŞÜNCEYE SAHİP

    OLDUKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTIR...

    "MALESEF EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA" OLAYI

    ORTDAN KALDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR...YANİ

    PARNIN GÜCÜ BİR KEZ DAHA İSPATLADI...

    PARA = GÜÇ = ZAFER...

    YanıtlaSil
  160. İCRA DOSYALARINIZI KONTROL EDİN ARKADASLAR

    YanıtlaSil
  161. İCRA DOSYASINDA İŞLEMSİZ KALAN DOSYALAR SEBEBİYLE MENKULLER YADA GAYRİMENKULLER SEBEBİYLE HACİZLER DÜŞÜRÜLEBİLİR..

    YanıtlaSil
  162. ALINAN BİLGİYE GÖRE

    YUKARIDAKİ KARARDA DA ARKADASLAR ONAMA KOŞULLARI OLUŞMUSTUR..

    SANIK ŞİRKET DEĞİLDİR.GERÇEK KİŞİDİR
    MAHKEMEDE İFADESİ ALINMISTIR
    KISMİ ÖDEME YOKTUR
    İMZA İNKARI YOKTUR
    VEKALET YOKTUR
    5941 3167 TARTISMASI KARARDA YAPILDIGINDAN ONAMANIN MAHİYETİ İTİBARİYLE MORALLERİ DEFORME ETMESİNE DE MUSAADE ETMEYİNİZ

    YanıtlaSil
  163. TAM HERSEYİ BAŞLATACAGINIZ YERDE SİZ NEREDESİNİZ ARKADASLAR,
    NACİZANE ŞAHSIM ADINA DERİM Kİ YAZMAMAK YERİNE OKUMAK YERİNE HAREKETE GEÇİP ŞU DOSYALARINIZI BİR KARIŞTIRSANIZ DUYMAYAN BİLMEYEN GÖRMEYEN O KADAR COK İNSAN VAR Kİ ONLARIDA KURTARSANIZ BU ÇIKMAZDAN..
    HANİ MAGDURİYET DEDİĞİMİZ ŞEYİ SADECE SİZLERİN YAŞAMADIĞI BİR GERÇEK.
    HİÇ BİLMEYEN SAYISI BELKİ DE BİLEN İNSAN SAYISINA YAKINDIR GİBİME GELİYOR.
    BEN SONRADAN SİZLERE KATILMIŞ BİRİ OLARAK ŞU SAATTE DOSYA OKUYORSAM TELEFONA CEVAP VERİYORSAM SİZİN SORUMLULUĞUNUZUN BOYUTLARI HAKKINDA DA BEYANDA BULUNMAMA LÜZUM YOK SANIRIM.

    HA GAYRET SIRADA DAHA AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ VAR

    YanıtlaSil
  164. OKUYAN ARKADASLARIN DİKKATİNE

    CUNEYT BEYLE GÖRÜŞTÜM SİTEDE GEÇİCİ BİR SORUN DOLAYISIYLA 5 KİŞİLİK BİR EKİP YAZABİLİYORMUŞ O NEDENLE ÜYE OLMUŞ OLSANIZ BİLE YORUM YAZAMAMANIZ 1-2 GUNLUK SORUNMUŞ MERAK ETMEYİNİZ

    YanıtlaSil
  165. Ben birazını okudum yorumların.Ben 18 ay çekten dolayı ceza evinde yattım.1 sene oldu çıkalı,Fakat son 12 ayını açık cezaevinde geçirdim ve adliyede temlizlikçi olarak çalıştım 140 Tl de maaş aldım.panik yapmayın 2 senenin altında ceza alanlar direkt olarak açık cezaevlerine gider hem de direkt olarak,Ama avukat bunu ayarlaması lâzım yoksa sonradan gikmek zaman alıyor,Yimpaşı dolandıran DURSUN UYAR bundan faydalandı.Sanırım 1 gün bile kapalıda kalmamıştır.O günkü haberi ileiyorum.

    "Eskipazar’da, geçtiğimiz yıl 27 Aralık'ta teslim olmaya giderken yakalanan Dursun Uyar, ‘Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz' suçundan aldığı 2 yıl hapis cezasını çekmek üzere Eskipazar Açık Cezaevi'ne konuldu. İnfaz Yasası uyarınca 2 yıllık cezası için 9 ay 23 gün cezaevinde kalan Dursun Uyar, bugün saat 08.50'de tahliye oldu.
    ------------------------------------------
    2 senenin altında cezası olanlar ailesi kendine bakacak ise GBT yede girmiş ise git cezanı çek.Kapalı cezaevi ile hiç alakanız bile olmuyor.Paşa paşa yat kalk işe git.

    YanıtlaSil
  166. sorun giderilebildi mi acaba?

    YanıtlaSil
  167. ARKADAŞLAR BİZİM CEZALARDA İNDİRİM OLUYOR MU?BİLGİSİ OLAN YAZSIN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  168. arkadaşlar nerdesiniz kimse yokmu

    YanıtlaSil
  169. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR
    KİMSE YOKMU,BU FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞE BENZİYOR.

    BİR SORUM OLACAK BİLEN BİR ARKADAŞ CEVAP VERİRSE MEMNUN OLURUM.
    AVUKATIM TAAHHÜTLERİ VERİRKEN BİR ADET DOSYAYI UNUTMUŞ,NE YAPMAM LAZIM,İNFAZI NASIL DURDURURUM.
    PEŞİNEN TEŞEKKÜRLER

    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  170. FLAŞ FLAŞ.
    MAL BEYANINDA HAPİS TEKRAR VERİLMEYE BAŞLAMIŞ VERMESSEN MAL BEYANI VERENE KADAR YAKALAMN ÇIKIYOR.MAL BEYANINDA BULUNUNCA DERHAL SERBEST KALIYORSUN.BAŞIMA GELDİ YAKALAMAM ÇIKTI.YAKLANMADAN GTTİM MAL BEYANINDA BULUNDUM.DAVAYI DÜŞÜRDÜM.

    YanıtlaSil
  171. arkadaşlar geçen hafta duruşmam vardı çekte erken ibraz olduğu için alacaklı tarafı karar beraatle sonuçlanacağını bildiği için iki duruşma üst üste mazeret dilekçesi veriyorlar ne yapmam gerekli

    YanıtlaSil
  172. SAYIN SİBEL HANIM
    MAL BEYANINDA HAPİS KALKTIMI ? YOKSA DEVAMMI EDİYOR

    YanıtlaSil
  173. Arkadaşlar
    Görünen o ki sorun giderildi.Kartal bey eğer tebligat 35 e göre yapılmış ise belki oradan uyarlama yargılaması isteyebilirsiniz.İlgili ACM eğer kabul ederse sorun yok aksi takdirde Ağır ceza ya gidiliyor.Bu konuya Avk.Sibel Hnm yardımcı olabilir.

    YanıtlaSil
  174. SITEMIZDEKI PROBLEM NEDIR HIC YORUM YOK HALEN ESKI BASLIK VAR BOYLE YAPMAYALIM BIRBIRIMIZLE HABERLESMELIYIZ YARGITAYDAN DONEN DOSYALARIMIZI KONUSMALIYIZ BU SITENIN BIZE VERDIGI DESTEK ORNEKLEMELER SABIR HEPSINE ARTIK DAHA COK IHTIYACIMIZ VAR LUTFEN SITEMIZLE ILGILENIN HAKKI

    YanıtlaSil
  175. Sitemizin sevgili adminleri
    Ne olduğunu açıklayacakmısınız.?Bizlerin şimdi daha da çok siteye ihtiyacımız var.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  176. BENIM YARGITAYDAKI DOSYAM YENIDEN YARGILAMA ICIN TEKAR YEREL MAHKEMESINE POSTALANDI 22.03.2010 DA VE KARTAL A.C. BUYUK BIR HIZLA 6. AYA DURUSMA TARIHI VERDI.HAKKI

    YanıtlaSil
  177. YARGITAYDAN YENIDEN YARGILAMA ICIN MAHKEMESINE DOSYASI DONEN VARMI HAKKI

    YanıtlaSil
  178. sayın 179 yargıtayda dosyanız ne zaman temyiz edilmişti?yerelmahkemeye yeniden yargılama hangi sebepten istenmiş önemli?

    YanıtlaSil
  179. BENİM İKİ DOSYAM JET HIZIYLA MAHKEMESİNE DÖNDÜ.

    YanıtlaSil
  180. şimdi ne olacak
    http://www.facebook.com/topic.php?uid=132840771870&topic=14880
    burası gönderimi kabul etmediği için facebook sayfanızda tartışmalar bölümüne mahkeme kararını koymuştum.
    01.04.2010 tarihine kadar anlaşma yapmak gerekiyormuş. ama benim bundan haberim olmadı. gerçi olsaydı da şu an için borcun 3/1 lik bölümünü ödeme şansım yoktu. Yukarıdaki sonuçu mahkemeden elden aldım tarafıma henüz tebligat yapılmadı. Bunu temyiz ettirme hakkım varmıdır. Nasıl bir dilekçe yazmam gerekli. yardımlarınızı bekliyorum. İnanın şu an için ne avukat tutacak param var nede borcumu ödeyecek. hapse girmekten başka yol yokmudur. onlarca yüzlerce çek düzenledim hepsini ödedim 1 adet çekim kaldı. onda da sonuç bu.
    tarafıma henüz tebligat yapılmadı ama ne olur ne olmaz diye gerekçeli kararın tarafıma bildirilmesinden sonra gerekçeli temyiz kararımı vereceğimi bildiren bir dilekçeyi mahkemeye sundum.ama sanırım dahada sıkıntılı günler geliyor. bu sadece oyalama için. anladığım kadarı ile bu davadan tek kurtuluş alacaklı tarafın insafa gelmesini dilemek ve benim ödeyebileceğim cüzi miktarlara razı olmasını beklemek.
    Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  181. karşılıksız çek karşılıksız aşk gibidir adama acı veririr darmadağan eder bir anda adamın hayatını, düştüysen bu derde artık ağzınla kuş tutsan etrafındaki insanlar sevdiklerin bu kuşun kanadı neden beyaz der sana en önemlisi bu dertte iyi halin cezanda indirim sağlamaz...

    HERŞEYE RAĞMEN GÜLÜMSEMEYİ UNUTMAYIN
    murat güzel

    YanıtlaSil
  182. MAL BEYANI
    MAL BEYANINDA BULUNMAMADAN 10 GUNLUK DİSİPLİN HAPSİ KALKTI DOGRU..
    ANCAK
    MAL BEYANINDA BULUNUNCAYA KADAR DİSİPLİN HAPSİ KALKMIŞ DEĞİLDİR. BU NEDENLE MAL BEYANINDA BULUNMANIZ YETERLİDİR. BİZ AVUKATLAR ARASINDA COK TERCİH EDİLEN BİR DAVA TURU OLMAMAKLA BERABER İŞLETEN ARKADASLARDA BULUNMAKTADIR. MAL BEYANINDA BULUNDUGUNUZ ANDA SALIVERİLMENİZ GEREKİR.

    BU ANLATTIKLARIMDA YENİ BİR VAKA DEĞİLDİR.. BU HUSUS YAKLAŞIK 2-3 SENEDEN FAZLA BULUNMAKTA ZATEN...

    YanıtlaSil
  183. 183

    SADECE TEMYİZ EDİYORUM BU DOSYAYI DEMENİZ BİLE YETERLİDİR. HERHANGİ BİR SEBEP GÖSTERMEK ZORUNLULUĞUNUZ YOKTUR. ANCAK KISMİ ÖDEMENİZ VARSA TABİİ MAKBUZLARINIZI DA İBRAZ ETMENİZ FAYDALI OLACAKTIR

    YanıtlaSil
  184. GERİ DÖNEN DOSYADA BİR AVUKAT TAYİN EDİN VE DE İLK DEFA DURUSMADA VEKALET SUNDURUN.. DOSYAYI İNCELEMEK VE BEYANDA BULUNMAK İÇİN 1 CELSE ATTIRSIN SONRA 2. CELSEYE ATSIN ARDINDAN İSTİFA ETSİN VEYA AZLEDİN 2. AVUKATA HAVALE ETTİRİN ALABİLİRSENİZ 2-33 CELSEDE BÖYLE 2. AVUKATTA İSTİFA EDER SİZ TEMYİZ EDERSİNİZ YARGILAMA ZAMANASIMINA SOKMA SANSINIZ OLAMAZ MI NE DERSİNİZ

    YanıtlaSil
  185. 18 NİSAN PAZAR İZMİR TOPLANTISINDA BEKLEDİĞİM GİBİ KATILIM İKİ ELİN PARMAKLARINI GEÇMEDİ... SANIRIM BİR REHAVET VE İŞ TELAŞI SÖZ KONUSU BUNDADA KISMEN HAKLISINIZ FAKAT ÖNÜMÜZDE ÇOK ZAMAN KALMADI BU SEKİLDE DAR ALANDA PASLAŞMALARLA BU MAÇ KAZANILMAYACAK DOSTLAR.
    İKİ ELİN PARMAKLARI DEDİM AMA SONUÇTA BİZİM İÇİN FAYDALI OLDU EN AZINDAN TANIŞTIK, DERTLEŞTİK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK. AMA BEN HALA SİZLERDEN UMUDUMU KESMİŞ DEĞİLİM BENİM TOPLANTI YAPMAYA UYGUN BİR YERİM VAR EN AZINDAN BU DAVA İÇİN TÜM ARKADAŞLARIN KULLANIMINA AÇIKTIR.
    BENİM İÇİM RAHAT ÜSTÜME DÜŞEN NE VARSA YAPTIĞIMI VE YAPMAYA HAZIR OLDUĞUMU BİLİYORUM

    YA SİZ...

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL
    MURATGUZEL35@HOTMAİL.COM
    0555 537 05 88

    YanıtlaSil
  186. Sayın my way Av.Sibel Hnm;
    Veya bilen diğer arkadaşlar varsa cevap alırsak seviniriz. Yargıtaya 2.ci itirazdan dosyamız 2 yıl geçmesine rağmen halen yargıtay cumhuriyet başsavcılığında.Telefon ile bilgi alınamıyor.2 yıl evvelki itirazımız başka bir konuda idi.Ama sonra bu yeni çek kanunu çıkınca Vekaleten A.Ş çekine imzadan dolayı ek itirazda bulunduk. Konunun çözümü nereden ve nasıl olacak, ne kadar daha sürer?

    YanıtlaSil
  187. SIKINTI YAPMAYA GEREK YOK. YARGITAY HALEN YASA BOZMASI YAPMAYA DEVAM EDİYOR..


    Daire:10
    Tarih:2010
    Esas No:2008/10544
    Karar No:2010/5459
    Kaynak:Antalya 6.Asliye Ceza Mahkemesi
    İlgili Maddeler: TCK 67/1
    İlgili Kavramlar: KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETMEK SUÇUNDA ZAMANAŞIMI SÜRESİNİN DURMASI

    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Yıldırım Günaç G.......... hakkında ANTALYA 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonucu, 12.10.2006 tarihinde 2003/305 esas ve 2006/679 karar sayı ile kurulan mahkumiyet hükmünün sanık müdafii tarafından temyiz edilmesi üzerine, dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzeltilerek onama isteyen tebliğinamesi ile 25.06.2008 tarihinde Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi.
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    Sanığın şikayeti ile ilgili soruşturma sonucunun araştırılması bekletici sorun olarak kabul edildiğinden, zamanaşımı süresinin dolmadığı anlaşılmıştır.
    20.12.2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı “çek Kanunu” ile 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün BOZULMASINA, 11.03.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
    Başkan Üye Üye Üye Üye

    YanıtlaSil
  188. ÇEK KARNESİNİ İADE ETMEMEK OLAYI BİTMİŞTİR...BU OLAYLA İLGİLİ GÖRÜLEN DAVALARIN DÜŞMESİ İÇİN MAHKEMELERE MÜRACAT EDİNİZ.

    Daire:10
    Tarih:2010
    Esas No:2007 / 25198
    Karar No:2010 / 3105
    Kaynak:YKD 2010 / 3. sayı
    İlgili Maddeler:TCK 2
    İlgili Kavramlar:ÇEK KARNESİNİ GERİ VERMEME FİİLİ - SUÇUN KANUNİLİĞİ ve LEHE KANUN
    Çek karnesini iade etmemek suçundan sanık Ufkun hakkında ( Ankara Yedinci Sulh Ceza mahkemesi )’nce yapılan yargılama sonucu, 16.05.2006 tarihinde 2006 / 305 esas ve 2006 / 500 karar sayı ile kurulan ceza tertibine yer olmadığına hükmünün Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmesi üzerine, dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bozma isteyen tebliğnamesi ile 06.12.2007 tarihinde Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp düşünüldü;
    20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı “Çek kanunu” ile 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış ve çek defterini geri vermeme fiili suç olmaktan çıkarılmış olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek , sanığın beraatine karar verilmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı Gerektirmiş, Cumhuriyet Savcısının temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, Hükmün ( BOZULMASINA), 15.02.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  189. av.sevinç hanım
    dosyalar yargıtaydan incelenmeden mi geri dönüyor,yoksa inceleniyor,yeni kanuna göre lehte bir durum var ise yeniden görülmesi için mi geri gönderiliyor

    YanıtlaSil
  190. YARGITAY DOSYALARIN TAMAMINI INCELEMEDEN GERI GONDERMIYOR BAZILARINI KARAR VERIYOR BAZILARINI GONDERIYOR YARGITAYA TELEFON ACIP SORDUM KRITERINIZ NEDIR DIYE HEYETTEKI HAKIMIN TAKDIRINE GORE HAREKET EDIYORUZ DEDI KIMI DOSYAYA ESASTAN KIMI DOSYAYA USULDEN BAKIYORUZ DEDI.HAKKI

    YanıtlaSil
  191. ARKADASLAR DOSYASINDA YENI YASAYA GORE LEHE BIR DURUM OLMAYAN TUM ARKADASLAR SUC TARIHINDEN YANI CEKIN YAZDIRILDIGI TARIHTEN BU GUNE NE KADAR ZAMAN GECTI HESAPLASIN OZELLIKLE 2005 TEN ONCEKI DOSYALAR 7YIL 6 AY ZAMAN ASIMI BELKI FAYDALANIRSINIZ(DOSYANIZ HALEN YARGITAYDA ISE) HAKKI

    YanıtlaSil
  192. Arkadaşlar 2005 yılından önce verilen cezalarda ceza zaman aşımı nedir ...Lütfen yardımcı olun siteyi yeni duydum çok iyi şeyler yapmaya çalıştığınızı görüyorum hepinize selam ve saygılar..

    YanıtlaSil
  193. Daha önceden k.çekten dolayı 1 ay yatmıştım.Sonra alacaklılarla anlaştık davayı düşürdük.fakat devletten 1 ay alacağım var.Şimdi 10000 tl lik bi çekten dolayı hapis kararı çıktı.bu yatmış olduğum 1 ayı yani 30*100=3000 TL Yİ BU ÇEKTEN DÜŞÜREBİLİRMİYİM

    YanıtlaSil
  194. CEKIN YAZILDIGI TARIHTEN ITIBAREN 7 BUCUK YIL HAKKI

    YanıtlaSil
  195. DOSYANIZI TEMMIZ ETIRIP YARGITAYA GONDERDIYSENIZ VE HENUZ YARGITAYDAN ONANIP GELMEMISSE YANI KESINLESMEMISSE DAVA ZAMAN ASIMI YEDI BUCUK YILDIR HAKKI

    YanıtlaSil
  196. av. seviç hanım iyi günler diliyorum,
    benim cezaların tamamı 2005 yılı içinde 3167 ye göre dava zaman aşımı 5 yıl bizim davalar bu yıl içinde düşer mi bundan nasıl haberimiz olur bir de a.i.h.m'e müracaat için sadece ceza almış olmak yeterli değil mi yoksa hapis yatmak şart mı
    ben taahhütname verdim bu durumda zaman aşımı duruyor gerçi sonuçları belli değil nasıl haber alabilirim.

    YanıtlaSil
  197. Evet nerede kalmıştık.Ben şahsen bu sitedeki bölünmelere karşı biriyim.Gönül böyle bir şey olsun istemezdi.Ancak kim ne kötülük yaptıysa yanına kar kalsın diyorum.Bu mücadelede emeği geçen herkesi buraya kayıtsız şartsız davet ediyorum.Gönül kırıklıklarının bitmesini istiyorum.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundadır.Amacımız belli,yolumuz belli.Hiç bir partinin , hiç bir siyasi görüşün ortağı yada taşeronu olamayız.BİZ ÇEK MAĞDURLARIYIZ ....Yakında televizyonlarda sorunlarımız ile ilgili yayınlar olacak ve çok değerli arkadaşlarımızdan katılım olacak
    Bunları duyuracağım ve tel - fax - mail yoluyla desteklerinizi isteyeceğim..saygılarımla....assos

    YanıtlaSil
  198. Hatam borçlu olmak


    Geçen haftayı çete suçlamasıyla nedeniyle nezarette geçiren Haluk Levent ilk kez konuştu

    Adı müziğinden çok borçla, tutuklanmayla, polisle, çeteyle gündeme geldi. Türkiye'nin en tanınan rock’çılarından biri olan Haluk Levent, geçen haftayı çete suçlamasıyla nezarette geçirdi. Nezaretten çıkan sanatçı Habertürk’ e konuştu ve yaşadığı süreci , borçlarını anlattı. “Ben batmış bir adamım, hatam borçlu olmak” diyen sanatçı, tefecileri suçladı. İşte Haluk Levent’ in Habertürk’ e verdiği röportaj....

    Son olarak insanları çetelere şikâyet ettiğiniz gerekçesiyle gözaltına alınmıştınız. Bu işin aslı nedir?

    Dünyanın en ücra köşesindeki Türk ler bile benim tefecilerden borç alıp ödeyemediğimi ve tefecilerinde “ben ona mal verdim, el verdim, paraverdim” diye beni zedelemeye çalıştıklarını bilir. Bunu inkâr ettim mi? Hayır. Olay bundan ibaret. Ben de bu kadar rant, borç varken işin içine 2-3 tane gayrimeşru kimsenin girmesi doğal. Bana, “Haluk senin buraya borcun varmış, halledelim” denilmeside doğal . Ama ben buna meyil vermemişim.

    Çeteye insanları şikâyet ettiniz mi?

    İddianameye bakıyorum. Bir tane “Dövün, sövün” diye bir şey yok. Bir adamın bile burnu mu kanamış?

    Size karşı bir komplo mu var?

    Komplo yok ama basına yanlış bilgi gidiyor. Tutuklanmayacağımı biliyordum. Borçlu olmam bütün dünyadaki suçları işlediğim anlamına gelmez.

    Yaşanan bu süreçte sizin hiç suçunuz olmadı mı?
    Baştan hatalıyım. Borç batağına batmış bir adamım. Bir yerden alıyorum bir yere veriyorum. Konserlerime hacizler geliyor. Hatam tefecilerden yüklü faizlerde paralar alıp onlardan korkmam.

    Nasıl kurtulacaksınız bu bataktan?

    Ankara’da bir hanımefendi var. 50 milyar para almışım, 50 milyarı 1 trilyon 650 milyar yapmış.Kadın diye güvenip ona evrak vermişim. Evraklardan bazıları ödenmemiş kadın beni mahkemeye vermiş. Ben her bir 50 milyara 1.5 trilyon ödesem Maliye Bakanı gelse bana yeterli olur mu? Olmaz. Suçum borçlu olmak ve borçlarını ödeyememek.

    Sanatçısınız, parayla neden bu kadar ilgilisiniz?

    Zamanında battım. İnşaat işine, borsa işine girdim. Hatasız değilim ama gösterildiği gibi tu kaka da değilim. Terörist değil borçluyum.

    YanıtlaSil
  199. Müzik hayatınız ne durumda?

    Yeni bir albüm çıkarıyorum. Her yere konsere gidiyorum. Bir adam gelecek ve beni kurtaracak. Ben kendime şuan ortak arıyorum. Borçluyum, para kazanıyorum ama kazandığım paralar faizleri ödemeye yetmiyor. İnsanlar bana bir buçuk yıl bulaşmasınlar, konserlerden kazandıklarımla 10 trilyonu bulurum.

    YanıtlaSil