Sözde Hukuk Devletinde Adaleti Arıyoruz

2001 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile AİHM 4 nolu Protokolün 1. maddesi Anayasal kural olarak yazılıdır.. Bu madde 38/8 (Ek:3/10/2001-4709/15 md) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz demektedir.

İnsan Haklarına İlişkin Amerikan Sözleşmesi 7. maddesinin 7. paragrafında borç nedeniyle kimsenin hapsedilmeyeceğini belirtmektedir. (nafaka borçları bunun dışındadır)
Birleşmiş Milletler Kişisel ve Siyasal Haklar Sözleşmesi, madde 11: Hiç kimse yalnız sözleşmeden doğan bir yükümü yerine getirememiş olması nedeniyle hapsedilemez demektedir.

AİHM 4 nolu Protokol:
ECHR Article 1 – Prohibition of imprisonment for debt: No one shall be deprived of his liberty merely on the ground of inability to fulfil a contractual obligation.
Birinci madde yerine getirememeden söz etmektedir, dolayısıyla borçlu ödeyebilecek durumda olup da ödemeyi reddediyorsa, borçlu hileyle yada kötü niyetle hareket etmişse koruma kapsamına girmez.
AİHM 4 Nolu Protokolün 1. maddesi için Uzmanlar Komitesince yapılan açıklamaya göre, Borçlunun hilesi, kötü niyeti, ödemeyi reddetmesi durumlarını kapsamaz ve borç sözleşmeden doğmuş olmalıdır. Borç için hapis yasağı kanundan doğan borçlar hakkında ise uygulanmaz.
Bir çok Avrupa ülkesinde borçlunun ödemeye zorlanması için hapsedilmesi kanundan doğan borçlarda veya kamu gücü iradesinden doğan borçlarda uygulanmaktadır.
Madde 5 1(b) hükmüne göre; bir mahkeme tarafından yasaya uygun olarak verilen bir karara itaat etmemekten dolayı veya yasanın koyduğu bir yükümlülüğün yerine getirilmesini sağlamak için bir kimsenin usulüne uygun olarak yakalanması veya tutulması söz konusudur.
4 nolu Protokol ile bağlı devletlerde mahkemeler sadece bir borcu ödeyemediği için veya sözleşmeden doğan diğer bir yükümlülüğü yerine getiremediği için bir kimsenin özgürlüğünden yoksun kılınması emri veremez.
Burada önemli olan konu, Borç için hapis yasağının kanundan doğan borçlar için uygulanıp uygulanmayacağıdır.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hapsen tazyik niteliğindeki para cezalarını, ceza konusu saymakta, borçlunun özgürlüğü kısıtlamakk yoluyla ödemeye zorlanmasını denetim konusu yapmamaktadır.
3167 sayılı çek yasası “Kısmen veya tamamen karşılıksız çıkan her çek yaprağı ayrı bir suç oluşturur” tanımıyla bu fiili suç olarak tanımlamıştır, fakat yasada CMUK 195 hükümlerini uygulayarak gıyapta yargılama ile adil savunma hakkını kısıtlamıştır.

5941 sayılı çek kanunu ise suç tanımını getirmemiş, sebebiyet verme ibaresiyle, çek karşılığının bulunmaması halini suç olarak tanımlamamıştır, gün adli para cezasına ilişkin cezai yaptırımda ise kast unsurunu aranmamıştır, borç özel hukuk kaynaklı olsa bile "kötü niyetli" ödememe durumuna karşı bir cezai müeyyide veya ceza tedbiri olarak hapsen tazyik öngörülmüş ise bunun; borç için hapsedilmeme; kuralına aykırı olmaması için Kanunun öngördüğü, borçlu ödeyebileceği halde ödememekte, kısaca kasten ödememesi, suç işlemesi gerekmektedir.

AİHM 4 Nolu Protokol 1. maddesi sadece yasa ile "suç" sayılan fiilleri korumamaktadır, bu kural 5941 sayılı kanunu kapsamaktadır.

Hali hazırda 5941 Sayılı çek Kanunu'nun AİHM protokolleri gereği Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi kuvvetle muhtemeldir.
Devlet için en kazançlı ve kestirme yolda budur, Aksi durumda AİHM 4 nolu Protokol'ün ihlal edildiği 5941 sayılı çek kanunu nedeniyle hüküm giyenler 4 nolu Protokolün kanun hükmünde olduğundan bahisle adli hata nedeniyle Devletten tazminat talep edebilecektir.


anayasa mahkemesi


Bizler sözde Hukuk devletinde Adaleti Avrupa Delegasyonunda arıyoruz!
Yüksek Yargı Kurumlarının 15-17 Mart 2010 Tarihleri arasında yapacağı toplantıda bu konu ve yaşanılan sorun gündeme gelecek. Bu sorunun yoğunlukla tartışılmasını sağlamak bizim çabalarımıza bağlıdır.

Avrupa Delegasyonuna, yaşanılan insan hak ve hürriyetlerine, AİHM protokollerine aykırı olan ve yaşadığımız sorunlarla ilgili yazılarımızı;

MELLADO PASCUA Diego
E-mail: diego.mellado@ec.europa.eu

Didem Bulutlar Ulusoy
Political Officer- Legal Issues
Delegation of the European Union to Turkey
E-mail: Didem.BULUTLAR-ULUSOY@ec.europa.eu

Yüksek Yargı Kurumlarının toplantısı ile ilgili olarak toplantılarda bu konunun etkili olarak gündeme gelmesi için:

Nur Önsoy
Justice, Freedom and Security
Delegation of the European Union to Turkey
E-mail: Ayse-Nur.ONSOY@ec.europa.eu

Bu adreslere e-maillerimizi gönderiyoruz.

304 yorum:

  1. Tatli,

    süre davaların hangi ilde olduğuna ve o mahkemelerin yoğunluğuna göre değişiyor. Eğer Yozgatta tanıdığınız varsa. mahkemeleri öğrenip bizzat giderek yada telefonla arayarak durumu öğrenebilir. Maalesef ülkemizde iflas etmek suç değil olmasada çek yazıp ödememek suç kapsamında ve ceza veriliyor. Bununla ilgili yasa iptali istemiyle Anayasa mahkemesind gönderildi ama ne zaman ele alınacağını ve karara bağlanacağını bilemiyoruz.

    saygılar

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar İZMİR bir acm taahütte sorun çıkarıyor diyorlar aslı varmı burda daha önce işi olmuş İZMİRLİ arkadaşlar varmı lütfen bir bilgi.

    YanıtlaSil
  3. VİCDANI OLAN VE HUKUK DEVLETİNDE YAŞADIĞINI SANAN TÜM VEKİL ve BÜROKRATLAR OKUSUN BUNU...


    20.12.2009 Tarihinde yeni çıkartılmış olan 5941sayılı çek kanunundada eski 3167sayılı çek kanunda olduğu gibi borcunu ödemekten acze düşmüş insanlar ,TCK,İNSAN HAKLARI ve ANAYASA ya aykırılıklarına rağmen ADLİ PARA CEZASI KILIFI İLE hapsedilmeye devam edilmektedir.

    Üstelik cezaevleri kapasitesi 3 e katlamış vaziyette iken,ikinci bir ceza olarak cezaevlerindeki zor yaşam koşulları altında yaşamaya mecbur edilen KARŞILIKSIZ ÇEK CEZALILARI bizler. sizlerden kendi rahatı yerinde olduğu zaman dünyanın tozpembe olmadığını düşündüğünü bildiğimiz siz bazı vekil ve brokratlar dan ricamız sesimiz olun duyun sesimizi kulak verin artık. Ailelerimiz yokluk içinde ve dağılmış durumdadır.

    İçinde bulunduğumuz yaşam şartları dolayısıyla sağlımız tehlikeye sokularak,yaşam hakkımızda EKONOMİ yönetimi ve BANKA ların insafına bırakılmaktadır.

    sizlerden İnsan Hakları ve Anayasal haklarımızın iadesini para gücünün baskısını temsil edenlerin bize reva gördüğü bu HAKSIZ ve acımasız durumun tesbiti ile bu kanayan yaralarımızın sarılmasını rica ve talep ediyoruz..

    bu arada biz kaç kişimiyiz hemen söyleyeyim bir siyasi partiyi tek başına olmasa bile iktidara getirebilecek kadar çok kişiyiz.

    biz kimmiyiz, biz herbirimiz en az bir üniversite bitirmiş kaliteli,yanlarında onlarca yüzlerce insana iş vermiş, vergi ödemiş yıllarca bu memlekete katma değer eklemiş kişileriz..

    biz kimmiyiz, namıdeğer çek mağdurlarıyız.

    biz ne yapıyoruz, biz şimdi uğruna öleceğimiz vatanımızda yakalanma korkusu ile dışarı bile çıkamayan sefil perişan olmuş sizin seçmenleriniz.




    MURAT GÜZEL.

    BU MAİLİ TC DE NE KADAR VEKİL NE KADAR BROKRAT VARSA HEPSİNE YOLLADIM..

    YanıtlaSil
  4. ACİL ACİL ACİL
    arkadaşlar şimdi saat 22.05 de TRT 1 de taha akyol la adalet va yargı iç içe adında bir proğram başlayacak
    linkini bulabilen varsa mail atalım

    YanıtlaSil
  5. 197 nüfüs cüzdanı veya kimlik çıkarırken aranmanız varsa kesinlikle polis çağırıp aldırıyorlar dikkat edinnnn.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı, burdan sorulur mu onu bilmiyorum ama acil olarak yazmam gerekti...

    Ben bundan 4 yıl evvel çek yazmıştım. Ödeyemedim. Ödeyemedğim kişi birine vermiş çekleri ve şimdi verdiği kişi bana çekleri avukata vereceğini söylüyor ve avukatla konuştuğunu, bana yakalama çıkaracağını söylüyor. Bu olabilir mi?

    YanıtlaSil
  7. SN 6. OLURMU OYLE ŞEY YEME BUNLARI KESTİĞİN ÇEKLERİN VADESİ EGER 17.10.2009 DAN ÖNCE İSE HİÇ BİR ŞEKİLDE KARŞILIKSIZ ÇEK DAVASI AÇAMAZ EĞER Kİ VERDİĞİM TARİHTEN SONRAYA BİR ÇEKİN VARSA ONUN İÇİN HALA HAKKI BAKİDİR. AZCIK OKUYUN AZICIK ARAŞTIRIN ARKADAŞLAR. ÇÜNKÜ ŞUNA İNANIN BİZİ DELİĞE SOKMAK İSTEYENLER HERGÜN DURAKSIZ OKUYOR ARAŞTIRIYOR KANUNUN ALEHİMİZE OLAN YÖNLERİNİ EZBERLEMİŞ HALDELER. SİZDEN RİCAM BİRAZ ARAŞTIRMACI OLUN ARADIĞINIZ HERŞEYİ BU SİTEDE BULABİLİRSİNİZ SADECE KOLAYCI OLMAYIN ARTIK..
    SAYGILAR

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  8. 6,

    6 yıldır hiç bir işlem yapmamışlarsa artık yapma şansları yok. Çünkü çeklerde karşılıksızdır kaşesi vurulduktan sonra süre 6 ay korkmana gerek yok. ancak alacak davası açar haciz yapar. ceza çıkartamaz.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar aranmam varken noterde onlarca iş yaptırdım hiçbir sıkıntı olmadı bu konuda çok kesin konuşabilirm. Nüfustada iş yaptırdım ama nufusta işler şöle; polis nufusdaki işlemleri veya güncellemeyi görebiliyor ama nüfus müdürüğü gbt ye bakarak sorgulama yaparak işlem yapmıyor. Malum nüfusta iş yaptırdınız adres vereceksiniz, buna inanın 2 gün içinde o verdiğiniz adrese polisler gidiyor buralardaymış diye, verdiğin adrestekiler ikematgahı burası ama burada değil diyor ve polisler gidiyor. Eğer sahte adres verirseniz bu seferde polis tutanak tutup nüfus müdürlüğüne gönderiyor. Nüfus müdürlüğüde 600tl civarında bir ceza kesiyor. Bunları net söyleyebilirim çünkü başıma geldi. Paylaşayim dedim.

    YanıtlaSil
  10. ALLAHIM YARABBİM YERİN,GÖKÜN,TAŞIN,KARINCANIN,AĞACIN,KUŞUN CANLI,CANSIZ HERŞEYİN İLK SAHİBİ SEN BİZLERE BU FORUMDAKİ ARKADAŞLARIMIZA FORUMDAN HABERDAR OLMAYAN DİĞER BORÇ BATAĞINDAKİ AMA NİYETLİ İNSANLARA.YARATTIĞIN HERTÜRLÜ CANLI,CANSIZ SAHİBİ OLDUĞUN HERŞEY İÇİN SEN BİZLERE YARDIM EYLE ŞU EZİYETTEN BİZİ KURTAR YARABBİM ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNİN KALPLERİNE FERAHLIK İHSAN EYLE ŞU KANUNU SİLSİN ATSINLAR YARABBİM.

    YanıtlaSil
  11. NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE YAKALAMALARIN GÖRÜLDÜĞÜ YÖNUNDE KOLLUK GÜÇLERİNDEN BİLGİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM. AYRICA NUFUS MUD.NUN TUTUKLAMA YETKİSİ YOK AMA 155 İ ARAYIP SİZİ ALIKOYMA YETKİSİ İNİSİYATİFİ OLDUGU KONUSUNDA BİLGİ AKIŞI SAGLANMIŞTIR..BİLGİNİZE

    YanıtlaSil
  12. sibel hanım,

    size 2 adet email gönderdim. benim konumla ilgili...

    YanıtlaSil
  13. yakında camiyede gidemeyiz ülkemizde yakalarlar diye

    YanıtlaSil
  14. Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de yaşayan 100 bin kaçak Ermeni işçiyle ilgili açıklamaları tartışılmaya devam ediliyor.
    İşte Erdoğan’ın bu açıklaması üzerine CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen bir soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması istemiyle verilen soru önergesinin içeriği şöyle:

    T.B.M.M. BAŞKANLIĞINA

    Aşağıdaki yazılı soru önergemin İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

    Onur Öymen
    Bursa Milletvekili

    Sayın Başbakan 16 Mart 2010 verdiği bir demeçte Türkiye’de kaçak olarak çalışan 100 bin Ermeninin idare edildiği, eğer Ermenistan başka ülkelerinin Parlamentolarından soykırım kararı geçirmeye çalışırsa bunları geri gönderileceğini ifade etmiştir.

    Sayın Başbakanın bu ifadelerinden farklı ülkelerden gelip kaçak olarak çalışan insanlara farklı muamele yapıldığı anlaşılmaktadır.

    1- Bu farklı uygulama yasalarımıza uygun mudur?
    2- Bu farklılaştırma hangi ölçüye göre yapılmaktadır? Ve Ermeniler dışında hangi ülkelerin uyruklarına bu şekilde müsamaha gösterilmektedir?
    3- Bu gibi yasa dışı uygulamaların sorumluları hakkında gerekli işlem yapılmakta mıdır?
    Bakalım buna nasıl bir kılıf uyduracak bezirganbaşı.

    YanıtlaSil
  15. Borçlarını ödeyemeyince intihar etti
    http://haber.mynet.com/detay/yasam/borclarini-odeyemeyince-intihar-etti/500892
    Yine borç alacak verecek intiharı.akepe nin pembe ekonomisi durmak yok,bu ülkede herkes kendini asana kadar yola devammmm.!!!

    YanıtlaSil
  16. İZMİR 1 AS CEZA MAHK

    - COK SIKINTILI,HAKİMİMİZ COK SIKINTILI MEDENİ KANUN 2 . MADDESİ DAYANAGIDIR BİZZAT DOSYAM BULUNMAKTADIR

    YanıtlaSil
  17. Yargıtay CGK. 07.07.2009 tarih ve 2009/5-81 Esas, 2009/196 sayılı kararında ;
    "Yerel mahkeme kararındaki yasa yolu bildiriminde, yasa yolunun türü, süresi ve mercinin yazılmasına karşın başvuru şekli gösterilmemiştir. Anılan hükümler, yerel mahkemenin bu eksikliği gidermek için yasa yoluna başvuru şekline ilişkin eksikliğe gidermeye yeterli açıklamalı tebligat ile hükümlüyü bilgilendirmesini zorunlu kılmaktır. Böyle bir bilgilendirme yapılmadan, yapılan bildirim ve tebliğin gerçekliliğinden ve buna bağlı olarak verilen kararın kesinleştiğinden söz edilemez. Bu itibarla, kesinleşmeyen hüküm veya kararlar hakkında yasa yararına bozma yasa yoluna başvurulamaz." şeklinde karar verilmiştir.

    Karşı oy veren üyeler ise;
    Yerel mahkeme kararında yasa yolunun türü, süresi ve merciinin hiçbir duraksamaya yer vermeyecek biçimde açıkça gösterildiği, sadece başvuru şeklinin gösterilmediği, hükümlünün süresi içinde herhangi bir biçimde temyiz başvurusunda bulunmadığı, yerel mahkeme kararındaki yasa yolu bildiriminde yasa yoluna başvurma hakkının kullanılması konusunda duraksama oluşturulan ya da bu kullanılmasını engelleyen bir eksiğin olmadığı, bu nedenle yasa yoluna başvuru şeklinin gösterilmemesinin temyiz süresinin işlemesini önlemeyeceği ve eski hale getirme nedeni oluşturmayacağı, dolayısıyla da kararın kesinleştiğinin kabul edilmesi gerektiği görüşüyle Yargıtay C.Başsavcılığı itirazının kabulü yönünde oy kullanılmıştır.

    Ben Genel Kurul kararının radikal bir karar olduğunu düşünüyor, karşı görüşe katılıyorum.
    Ancak, bu karar dan sonra bir çok yerin savcılığı infazdaki kararın kesinleşmemiş olduğundan bahisle hükmü veren mahkemelerden infaz durdurma talep etmeye başladı. Elimizdeki ilamlara baktım, CGK'na göre hiçbiri kesinleşmemiş... Durum aslında ciddi. Ne yapmalı?

    YanıtlaSil
  18. Olması gereken açısından bakıldığında karar yerinde denebilir.
    Ama dediğim gibi uç denilebilecek bir karar. Zira, şu durumda kararların çok büyük bir kısmı, kesinleşmemiş demek gerekecek. Her hangi bir mevzuat değişikliği olmadağı halde verilen kararlara birden bire kesinleşmemiş demek ciddi sonuçlar doğurur. Yıllardır cezaları infaz edilen insanlar hakkımdaki kararlar usulsüzmüş, kesinleşmeden infaz edilmiş demezler mi? Tazminat hakları doğmaz mı? Yüzbinlerce infaz dosyasında yeniden değerlendirme ve infaz durdurma talepleri gerekmez mi? Bu durum yeni yasal düzenleme gibi önemli sonuçlar doğurur.

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten de ciddi sonuçlar doğurdu. Durup duruken gelen tahliyelere mahkumlar da çok şaşırdı. İzah etmekte güçlük çektik. Dediğim gibi kararların tamamına yakın kısma bu şekilde olduğu için cezaevlerini boşaltmak gerekecek.

    Kanaatimce yasa yolunun türü, süresi ve merciinin gösterilmesi yasal olarak yeterlidir.
    Başvuru şekli belirtilmedi diye başka hiçbir eksiği olmayan kararı bozmak işgüzarlık.
    Yasa değişikliği olsa hiç değilse değişiklikten sonraki olaylar için uygulanırdı. Gerçekten temyize başvurmak isteyen kişi varsa gider başvurur. Bu hakkın kullanılmasını engelleyen yok. Başvurmak isteyip de başvuru şekli karara yazılmadı diye başvuramayan olamaz.

    Yıllardır cezaları infaz edilen insanlar hakkımdaki kararlar usulsüzmüş, kesinleşmeden infaz edilmiş demezler mi? Tazminat hakları doğmaz mı? Yüzbinlerce infaz dosyasında yeniden değerlendirme ve infaz durdurma talepleri gerekmez mi? Bu durum yeni yasal düzenleme gibi önemli sonuçlar doğuracaktır. Cezaevinde yeni TCK'nın, 5728'in, HAGB'nın ve yeni Çek kanununu çıktığı dönemki gibi bir kargaşa var, af gibi algılanıyor. Ve maalesef saydığım bu yasal düzenlemeler gibi etkili ve yaygınlaşan sonuçları olacak.
    ...
    Yukarıda belirtilen karara istinaden, halen infaz görmekte olan dosyalar için ilgili kişinin talebi olmaksızın infaz durdurulması talebinde bulunan infaz savcısı var mı?

    Mahkemenin infaz için gönderdiği ve üzerinde kesinleşme şerhi olan bir kararın bu keşinleşme şerhine rağmen yine de kesinleşmiş olup olmadığını infaz savcısı olarak mahkemeden sorup görüş isteyecek miyiz?
    Ben bu aşamada , üzerinde mahkemenin kesinleşme şerhi olan kararların kesinleşip kesinleşmediğini mahkemelerden sormayı düşünmüyorum, uygulamada birlik sağlanması açısından infaz savcısı arkadaşların görüşlerini paylaşmalarını umuyorum.Saygılarımla
    ....
    Biz infazın durdurulması yönünde talepte bulunuyoruz.Çoğunlukla da infazın durdurulması yönünde kararlar geliyor.CGK kararının sadece ilgili dosya ile ilgili olduğunu beyan eden arkadaşlara katılmıyorum çünkü sözkonusu kararda çok önemli bir hukuki tespit yapılıyor ve dairelerde bu karara uymakta, hatta Yargıtay C.Başsavcılığı bu şekil eksikliğinden dolayı dosyaları eksikliğin tamamlanması için mahalline iade etmekte.
    .........
    Konu ile ilgili uzun süreden beri mahkmelere yaptığım talepler kabul edilmekte ve infaz durdurulmaktadır daha çok temyizi reddedilenleri seçmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
  20. Bugün bazı yer savcılarından kesin nitelikte verilen adli para cezaları ile ilgili olarak bu CGK kararı gerekçe gösterilerek yasa yolu biçiminin kararda gösterilmediği belirtilip infazın durdurulması talepleri geldi. Kesin nitelikteki kararlarda gösterilmeyen "yasa yolu şekli" nedir? İzmir gibi büyük şehirlerde zaten mahkemeler iş yoğunluğunda boğulurken lütfen gereksiz şekilde mahkemeleri karar verme talepleriyle meşgul etmeyelim!Saygılarımla Yıldıray Çakıcı İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi

    YanıtlaSil
  21. Karalarda başvuru türü ve süresi yazılıyor. İlgililer süresinde temyiz ediyor. Yargıtay kararı bozoyur.."başvuru usulü yazılmadığından.."

    Bunu kararın iddia makamı ve müdafii huzuruyla verildiği hallerde de yapıyor..Yani Yargıtay C.Savcısının ve avukatın nasıl kanun yoluna gideceğini bilmediğini farzediyor..

    E peki; o usul bilinmeseydi, bir eksiklik olsaydı nasıl dosya temyize gitti. Herhangi bir tarafın "ben başvuru usulünü blmiyordum" diye bir iddiası/ savunması da olmadığına göre daha neyin bozması yapılıyor.

    Bizim ceza hukuku mantığımız, hele de Yargıtay'ın ceza hukuku mantığı değişmedikçe bu ülkede daha çok canlar yanar... daha çok kocalar eşlerinin burnunu kulağını keser... daha çok çocuk cep telefonu alınırken tren altına düşerek can verir.... daha çok kadın gasp edlir, tecavüze uğrar... daha çok çeteler ürer.

    Usul esasa mukaddemdir, ancak esas usule feda edilmemelidir.

    YanıtlaSil
  22. selamlar izmir 10 asliyede hakim her hafta cuma karakola imza birde yurt dışı yasağı koydu

    YanıtlaSil
  23. ne güzel sitemizi sayın hakim bey'de takip ediyormuş mutluluk verici demekki tanınıyoruz yavaş yavaş allahım iflas ettik diye hapise düşürme bizi biz eğer dolandırı olsaydık burda olmazdıkm

    YanıtlaSil
  24. Haydaaa,

    bak sen işe buda olabiliyormuş demekki.

    Şimdi bana biri şunu izah ederse sevinirim.

    yasa ne demektir,

    yasa neden kesin hükümler içermek yerine herkesin yorumuna açık yani ucu açık yapılır.

    bizim ülkemizde sonucu net bir yasa varmıdır

    başbakanın toplantısında ücretsiz eğitim için pankart açanlar örgüt üyesi suçlamasıyla tutuklanırken deniz feneri davasında yargılananlar nedir. Pankart açan öğrenciler örgüt mensubudurda deniz fenerinde milyonlarca euroyu iç edenler bu işi bireyselmi yapmışlardır.

    yoksa bu paralar uygun yerlere gitiiği içinmi örgütsüzdür.

    adını yazmayacağım bazı davalarda tutuklu bulunanlar kendilerine henüz yöneltilmiş bir suçlama dahi yokken 1.5 yıldır hapis yatarken deniz fenerinde hakkında bizzat suçlama olanlar nasıl devletin belli kurumlarında görev yapmaya devam edebilmekte ve tutuklanmamaktadır.

    bir cemaatin mensubu AKP bizi kolamak zorunda çünkü onlara oy verdik söyleminde hem cemaat için hemde bahsettikleri siyasi parti hakkında suç unsuru varmıdır yokmudur.

    ne demektir kollamak

    ne demektir oy verdik kollamak zorundalar

    Yani tüm bunlardan sonra biz hukuk devletindemi yaşıyoruz

    yani şimdi biz hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir demokrasiyemi sahipiz.

    yani bizi hala bunlara inandırmayamı çalışıyorlar

    hadi yaaaaa

    hadi

    aptalız belki ama bu kadarda değil

    bunu ilk seçimlerde göreceksiniz

    işinize geldiği zaman hukuk

    işinize gelmezse arkadan dolanma serbest

    nasılsa devir bu devir

    ama unutma padişahım........... unutma...

    YanıtlaSil
  25. 2 de yazan arkadaş işin zor.
    İzmir 1.ACM hakimi Ali Mithat Özçakmaktaşı benim taahütlerimi Medeni kanunla bağdaşmadığından bahisle kabul etmedi.Ağır cezadan da red verdiler.Üst üste 5 tane taahütname gönderdim sonunda beni şöyle bir taahütname vermeye zorladı.
    Taksitlerimin 1.cisini haziran 2010 da başlatmak kaydıyla taksitleri faiziyle birlikte son kuruşuna kadar hesaplayıp çıkan rakamı aylara bölerek eşit taksitler halinde ödemeyi taahüt etmem şartıyla(bu arda 32 gün hapis yattım)taahütnamemi kabul ettiler ve infazımı durdurdular.
    Siz henüz taahütname vermediyseniz,sizin taahütnamelerinize de bir kılıf uydurup kabul etmeyebilir.İtiraz edip agırcezadan sonuç alıncaya kadar 1 nisan 2010 yasal süreyi geçirip bu yasadan faydalanamayabilirsiniz.Onun için bu mahkemede bu yasayla ilgili dosya takibi yapmış bir avukatla yolunuza devam etmeniz naçizane tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  26. 25 noda yazan arkadaş mail adresini yazmanda sakınca yoksa yazarmısın irtibat kurmam lazım seninle

    YanıtlaSil
  27. ne oldu bu toplantı'dan hiçbir sonuç çıkmadımı şayet anayasa mahkemesi haftaya perşembe bu konuyu görüşmez ise bilinki bu toplantıdan bir sonuç çıkmamıştır ve o kadar mailler telefonlarfakslar boşa gimiş demektir.inşallah tam tersi.kazanırız

    YanıtlaSil
  28. BEN BÖYLE ADELETİN BEN BÖYLE HÜKÜMETİN BEN BÖYLE HUKUKUN BEN BÖYLE ANAYSASININ YANLIŞ KARARLAR VEREN HAKİMLERİN BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLERİN TAAAAAAAAAAAAA

    YanıtlaSil
  29. TOPLANTIDAN HABER CIKMADI GALIBA SONUC AYNI DEMEKKI DEGISEN HICBIRSEY YOK ALISTIRA ALISTIRA CIKICAK HABER BIRDEN SOK OLMAYALIM DIYE HERHALDI BUKADAR INSANINDA YAPTIKLARI BOSA CIKACAK INSALLAH YANILIRIZDA HERSEY IYI OLUR

    YanıtlaSil
  30. ARKADAŞLAR BU DELAGASYON ÜYELERİNDEN DİDEM HANIM VARDI YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ONA BİR KAÇ KİŞİ MAİL ATMIŞTI BİR KAÇ KİŞİYE CEVAP VERMİŞTİ DİDEM HANIMA O KİŞİLER TEKRAR MAİL ATSA SONDURUMU Bİ SORSA NASIL OLUR ACABA GALİBA SEVGİLİ JENARDİYE CEVAP VERMİŞTİ

    YanıtlaSil
  31. ankara 4.asl vekaleten imzaladığım çekten berat aldım.

    YanıtlaSil
  32. 1 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    KONYA


    DOSYA NO :2009/783
    KARAR TARİHİ : 18.03.2010

    İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDA MÜTALASINDA her nekadar sanık hakkında karşılıksız çek keşide etmekten cezalandırılması için kamu davası açılmışsada sanıgın üzerine atılı suçun para cezası olup, suç tarihinde yürürlükte olan ve lehe hükümler içeren 765 sayılı TCK nın 102/4 md geregince 5 yıllık dava zaman aşımına tabi oldugu, sanık hakkında mahkumiyet kararı verildiği 29.12.2004 tarihinden bu tarafa 5 yıllık süre geçtiği zaman aşımını kesen her hangi bir işlem olmadıgı davanın zaman aşımına ugradıgından sanık hakkında açılan kamu davasının dava zaman aşımı nedeni ile düşmesine karar verilmesi kamu adına talep ve mütala olunur.
    Sanık hakkında açılan davanın 765 sayılı tck nın 102/4 md yolu ile tck nın son md.uyarınca ortadan KALDIRILMASINA itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi

    YanıtlaSil
  33. YUKARDA YAZDIGIM KARARDA CEZAYA SÖZ KONUSU ÇEK 2004 TARİHLİ OLUP YAPILAN YARGILAMADA MAHKUMİYET ÇIKMIŞ, YARGITAYDAN 5941 SAYILI YASA GEREGİ BOZMA GELMESİ NEDENİ İLE YAPILAN YENİ YARGILAMADA BU KARAR ÇIKMIŞTIR. DEMEKKİ HALA İNSAF EHLİ HAKİMLER VAR, BU YÖNDEKİ KARARLARIN ÇOGALMASI TEMENNİSİYLE.

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar anayasa makemesi bugunku toplantısını ertlemıs acaba bızım konuyuda goruseceklermı o yuzdenmı erteledıler

    YanıtlaSil
  35. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14140366.asp?gid=373

    Bu haberde sn Baykalın yeni anayasa hazırlanmasında bazı şartlarının kabul gördüğü yazıyor.Acaba Anayasa 38. maddenin daha berrak bir hale gelmesi için bir çalışma yapabilirmiyiz.((Ek: 3.10.2001-4709/15 md.) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.))))

    Yeni anayasa pazarlık aşamalarında acaba Sn baykal bu konuda bir görüş ortaya koyabilirmi...?

    YanıtlaSil
  36. 35,
    Anayasa mahkemesinde 5941 sayılı yasanın iptali başvurusu esasın incelenmesinde. daha görüşme günü belirlenmedi yani sürecin ucu açık.

    YanıtlaSil
  37. SEVGİLİ ARKADAŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNİN 1-2 HAFTA İÇİNDE, İZMİR ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN TAHÜT İLE İNFAZ DURDURMA MADDESİNİN İPTALİ İÇİN GÖRÜŞECEĞİ DUYUMUNU ALDIK.VE BÜYÜK BİR İHTİMAL İLE DE BU TAHÜT MESELESİ İPTAL EDİLECEKTİR..DAHA EVVEL TAHÜT VERENLERE BİRŞEY OLMAYACAKTIR.ANCAK TAHÜT VERMEYENLER İÇİN HERŞEY BİTECEK. ZATEN 1 NİSAN GELİYOR.MAHKEME İPTAL ETSE BİLE BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK.

    ARKADAŞLAR HÜKÜMETİ VE ADALET KOMİSYONUNU YETERİNCE BİLGİLENDİREMİYORUZ.ÇOK KALABALIĞIZ BİLİYORUM.OKUYANLAR ÇOK FAZLA.ANCAK EĞER OTURUP DURURSAK VE BU KANUNDAKİ ÇARPIKLIKLARI ANLATAMAZSAK VAY HALİMİZE.

    BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORSANIZ İLK GÜNLERDEKİ GİBİ ARTIK AYAKLANMAMIZ LAZIM.ADALET KOMİSYON ÜYELERİNE ADALET BAKANLIĞINA AKP Lİ VEKİLLERE BU UCUBE YASADAKİ VEHAMETİ ANLATMALIYIZ.ARAMALIYIZ FAXLARLA BOĞLAMIYIZ.YOKSA SONUMUZ YİNE HÜSRAN OLACAKTIR.

    YanıtlaSil
  38. AYAKLANALIM ÖNCÜLÜĞE BAŞLA SEVGİLİ JENARDİ ULAŞILACAĞIMIZ NUMARALARI YAYINLAYIN YENİ KATILANLAR İÇİNDE İYİ OLACAKTIR

    YanıtlaSil
  39. Lütfen yeter artık ayaklanalım...

    Geçen hafta meclisteydik ama tek başımıza gitmek olmuyor.

    Lütfen toparlanalım artık

    Yapılacak tek şey anayasa mahkemesini bastırmak

    YanıtlaSil
  40. simdi neolacak peki ben anlayamadim tahüt vermeyen ve hapisteki insan kalacakmi cikicakmi nail olcak peki bu durum bana bir bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  41. ŞİMDİ TAHUT VERIPTE CEZAEVINDEN ÇIKAN ARKADAŞLAR YA AYAKLANALIM SESIMIZI DUYSUN BU TURKIYE YADA SESSIZKALALIM KAPANSIZ BU SİTE........KIMSEDE GİRMESIN UĞRAŞMASIN YORUMLARLA BIYERE GELINMIYO YA HADİ ARTIK YAPALIM BİŞEYLER NERDESINIZ....(SEYMENOĞLU)ESKİŞEHİR

    YanıtlaSil
  42. http://www.karsiliksizcek.net sitesinde
    C.G.K. Kararı Tahliyeler Başladı İnfazlar duruyor.. diye haber var

    Sanığın yokluğunda verilen kararda, yasa yolu bildiriminin aynen; “sanık ve müştekinin yokluğunda kararın sanığa tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde ilgili Yargıtay Ceza Dairesine temyiz yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı” şeklinde olduğu ve hükmün sanığa usulüne uygun olarak tebliğ edilmesine karşın temyiz edilmemesi üzerine kesinleştirildiği görülmektedir

    232/6 Hüküm fıkrasında, 223 üncü maddeye göre verilen kararın ne olduğunun, uygulanan kanun maddelerinin, verilen ceza miktarının, kanun yollarına başvurma ve tazminat isteme olanağının bulunup bulunmadığının, başvuru olanağı varsa süresi ve merciinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir.

    Böyle bir bilgilendirme yapılmadan, yapılan bildirimin ve tebliğin geçerliliğinden ve buna bağlı olarak verilen kararın kesinleştiğinden sözedilemez.
    Diye bir karar var
    herkez mahkeme kararlarına baksın böyle değilse infaz durdurma için başvursun
    CGK: 07.07.2009 gün ve Ceza Genel Kurulu 2009/5-81 E.N , 2009/196 K.N.

    YanıtlaSil
  43. seymenoğlu mailini yazsana bende eskişehirdeyim
    görüşürüz

    YanıtlaSil
  44. Benim karşılıksız çekten 3 ayrı davam hala sürüyor.Dava tarihleri 4. ay 5. ay ve 6. ayda-Ben mart sonuna kadar taksitlendirme yapa biliyormuyum.Savcılıkta yaptığım taksitlendirmeler çek bedeli kadar olucak bu ödüyeceğim parayı devlet alıyor - davacıya olan borcum duruyormuş.bir kaç avukattan bu şekilde bilgi aldım.Doğrumudur.Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  45. SAYIN 44 LÜTFEN BENİM GİBİ TAŞ KAFALAR İÇİN BİRAZ DAHA AÇARMISINIZ.

    YanıtlaSil
  46. sayın my way
    44 nolu cgk kararını açıklayabilirmisiniz
    ben tam anlayamadım lehimize bir durum varmı

    YanıtlaSil
  47. ....48....

    yargıtay incelemesinden geçmeden KESİNLEŞTİRİLMİŞ kararlar da temyiz yolunun tam ve açık olarak anlatılmaması gerekçe gösterilerek mahkeme tarafından verilen hükümün kesinleşmediği kabul edilmiş....

    genelde bütün kararların kopyala yapıştır yöntemiyle yapıldığı düşünüldüğünde,temyiz kaçırılarak yargıtay incelemesinden geçmeden kesinleşen kararlar...bu USUL hatasından dolayı bozulabilir...

    my way

    YanıtlaSil
  48. YARGITAY CEZA KURULU KARARI
    Anayasanın 40/2-Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır.")
    CMK’nın 34/2 Kararlarda, başvurulabilecek kanun yolu, süresi, mercii ve şekilleri belirtilir.
    231/2- Hazır bulunan sanığa ayrıca başvurabileceği kanun yolları, mercii ve süresi bildirilir.
    232/6 Hüküm fıkrasında, 223 üncü maddeye göre verilen kararın ne olduğunun, uygulanan kanun maddelerinin, verilen ceza miktarının, kanun yollarına başvurma ve tazminat isteme olanağının bulunup bulunmadığının, başvuru olanağı varsa süresi ve merciinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir.
    maddeleri uyarınca karar ve hükümlerde başvurulabilecek kanun yolu, süresi, merci, başvuru şekli ve başvurulmadığı hallerde hükmün kesinleşeceğinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir;
    Gerek yüze karşı, gerekse yoklukta verilen hüküm ve kararlarda başvurulacak yasa yolunun süresinin, başvuru yapılacak merci ile başvuru şeklinin hiçbir duraksamaya yer vermeyecek biçimde açıkça belirtilmesi zorunludur.

    5271 sayılı CYY’nın 40. maddesinin 1. fıkrasında kusuru olmaksızın bir süreyi geçirmiş olan kişinin, eski hale getirme isteminde bulunabileceği, 2. fıkrasında ise yasa yoluna başvuru hakkının kendisine bildirilmemesi halinde, kişinin kusursuz sayılacağı açıkça belirtilmiştir.

    Anılan hükümlerden, hak sahibi olanlar bakımından hüküm ve kararlar da yasa yolu bildiriminin; yasa yolu, mercii, şekli ve süresini de kapsayacak şekilde açıkça anlaşılabilir ve her türlü yanıltıcı ifadeden uzak olması gerektiği hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın ortaya çıkmaktadır.

    Sanığın yokluğunda verilen kararda, yasa yolu bildiriminin aynen; “sanık ve müştekinin yokluğunda kararın sanığa tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde ilgili Yargıtay Ceza Dairesine temyiz yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı” şeklinde olduğu ve hükmün sanığa usulüne uygun olarak tebliğ edilmesine karşın temyiz edilmemesi üzerine kesinleştirildiği görülmektedir.

    Yerel mahkeme kararındaki yasayolu bildiriminde, yasayolunun türü, süresi ve merciinin yazılmasına karşın başvuru şekli gösterilmemiştir.
    Anılan hükümler, yerel mahkemenin bu eksikliği gidermek için yasayoluna başvuru şekline ilişkin eksikliği gidermeye yeterli açıklamalı tebligat ile hükümlüyü bilgilendirmesini zorunlu kılmaktadır.
    Böyle bir bilgilendirme yapılmadan, yapılan bildirimin ve tebliğin geçerliliğinden ve buna bağlı olarak verilen kararın kesinleştiğinden sözedilemez.

    Bu itibarla, kesinleşmeyen hüküm veya kararlar hakkında yasa yararına bozma yasayoluna başvurulamayacağından, Özel Dairece yasa yararına bozma isteminin reddine karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmamakta olup, Yargıtay C. Başsavcılığı itirazının reddine karar verilmelidir.
    07.07.2009 gün ve Ceza Genel Kurulu 2009/5-81 E.N , 2009/196 K.N.

    YanıtlaSil
  49. sn my way
    yani şimdi temyizi kaçıranlarım yeniden yargılanma yada temyiz hakkımı doğuyor demek istiyorsunuz

    YanıtlaSil
  50. DEĞERLİ DOSTLARIM SİZE BİR SORU SORACAM, DOKTORLA HAKİM ARASINDA Kİ MESLEKİ BENZERLİK NEDİR.? Ben hemen cevap vereyim akşam akşam sizi yormayın, İNSAN HAYATIYLA İLGİLİ KARAR VERMEK evet insan hayatı bir doktorun hatalı tehşisi o insanı ölüme kadar sürükleyebilir, bir hakimin yanlış kararı o insanı ve ailesini canlı canlı toprağa gömebilir. Şimdi bu muhabbet nerden çıktı diyeceksiniz bugün sitede dolaşırken baktım bazı acm hakimleri hakkında olumsuz şeyler yazıldığını gördüm örneğin izmir bir acm hakimi sayın hakim taksitlendirme konusunda vatandaşa zorluk çıkartıyormuş kendi ne göre bir şeyler bulmuş milleti süründürüyor. Şimdi devlet borcunu üçte birini 12 ay içerisinde diğer kalanınıda 24 ay içerisinde öde diyor hesabını kitabını yap borcunu bu çerçeve içinde hallet diyor bunun dışında yok ilk yıl beş taksit yap ikinci yıl dört taksit yap diye bir şey demiyor,koskoca TC meclisi karar almış C.BŞK onaylamış da sen bunların üzerine kendi doğrularını kanun say millete kan kustur tabii insanlar sahipsiz olursa işgal altındaki ülkenin vatandaşından farkınız olmaz adalet i temsil etmek o mühürü kullanmak şerefli bir şeydir fakat doğru kullanmak gerekir beyefendi siz hiç ticaret yaptınızmı hayatınızda bir kere olsun limon sattınızmı hadi bunu geçelim hiç gazete okumuyormusunuz hadi bunuda geçelim yaşadığınız şehirde gıda ve inşaatçılar adlı toptancılar çarşısı var gidin dükkanların yarısı kapalı hiç gezmezmisiniz hadi onuda geçtik Kemalpaşa ,Menemen de yüzlerce kapanmış fabrikalar var hepsinin üzerinde kiralık yazısı var hiç duymazmısınız, ama siz hafta sonları büyük marketlere gidipte ordaki doluluğa bakarsanız İzmirin nufusuna göre bence o marketlerden yüzlerce olsa dolar fakat insanlar evlerinden çıkamıyor eğer meşhur İzmirin kordon semtinde dolaşıyorsanız ordaki kafelerin restoranların doluluğuna bakıyorsanız yanılmayın İzmirin gerçek nufusu gezmeye gelse kordonda adım atılcak yer olmaz bunları size niye yazıyorum batmış her şeylerini kaybetmiş insanların sanki ceblerinde para varmış gibi bu şekilde öde emri ancak çok cahil ÖN YARGILI insanlara mahsustur insanlar belki kurtarırmıyım diye mücadele verirken siz dünyadan bir haber böyle kararlar verirseniz ülkemizde yaşayan insanların size güveni kalmaz lütfen lütfen bir kenara çekilin ve düşünün zaten biz karşı tarafa karşı cezamızı aldık bu parayı ödeyemessek hapis yatacağız bırakın insanlar mücadelesini versin bu millet hepimiz sizlerin vereceğe karara emanetiz yaptığınız iş çok ciddi bir iş bırakın fakir fıkaranın üzerinde oynamayı her kesin hayır duasını alın torpil istemiyoruz ama kafanızı camdan dışarı çıkarmanızı rica ediyoruz EFENDİM. arkadaşlar sıkıntı şurda güneş çarığı çarık ayağı sıkar ama kimse kimsenin derdinden anlamıyor her kes matador. iz.er

    YanıtlaSil
  51. izmir 1 asliyede dosyası olupta sıkıntılı olan arkadaşlar benle irtibata geçebilir
    tayfur_serdar@hotmail.com

    YanıtlaSil
  52. Elif Sucukları

    Yıl 1984. Özal`ın ANAP Hükümeti ekonomiyi libere ederken et ithalâtına da izin çıkarıyor..

    Bazıları ayağa kalkıyor ve "bu ithalât serbestisi hayvancılığımızı öldürür" diye haykırıyor ama bu haykırışlara rağmen ithalât başlıyor..

    Kopuzlar Gıda`ya (Mustafa Kopuz merhum) ait Elif Sucukları`nın muhasebe ve fabrika müdürü, (Fabrika Kağıthane`de) futbolculuktan gelme ve aynı zamanda Erbakan`ın genç bir müridi.. Çevresinde "Lâik Devlete düşmanlığı" ile tanınıp biliniyor..

    Bu genç İslâmcı aynı zamanda Elif sucuklarının küçük bir hissedarı da. Ve; adı: Recep Tayip Erdoğan..

    İşte bu genç adam bir gün, yanında patronu Mustafa Kopuz da olduğu halde, ülkenin en büyük et ithalâtçısına gidiyor.

    Vadeli çek verecekler ve ithâl et satın alıp, sucuk üretecekler..

    Ancak ithalâtçı firma, ilkeleri gereği bu genç adamın ve patronunun taleplerini geri çeviriyor.. Vadeli çekle mal verseler bile mutlaka bir banka teminat mektubu istediklerini söylüyorlar..

    Aradan birkaç gün geçtikten sonra Mustafa Kopuz, yanında Ankaralı ünlü bir müteahhit (aslen Rizeli) de olduğu halde et ithalâtı yapan firmanın yetkililerini ziyarete geliyor..

    Ankara`dan gelen bu müteahhit konuk, et ithalâtı yapan firmanın bağlı olduğu holdingin bir başka inşaat malzemesi şirketinin iyi bir müşterisi. Kendi çalıştığı bankalardan birinden teminat mektubu
    vermeyi öneriyor.

    Et ihtilâtçısı firma yetkilileri de Elif Gıda lehine olmak şartıyla bu teklifi kabul ediyorlar..

    Teminat mektubu ile birlikte çekler tanzim edilip ithalâtçı firmaya teslim ediliyor ve Danimarka`dan gelen (İslâmi Kurallara uygun kesilmiş olması
    mümkün değil) ithal etlerin sevkıyatı da başlıyor..

    Çekleri, genç muhasebeci Recep Tayip imzalıyor..

    Ve..

    Günü geldiğinde çekler bir türlü ödenmiyor..

    Recep Tayip alacaklı firmaya gidip karşılıksız çıkan çekleri yeni çeklerle
    değiştirmeyi, nasıl olsa banka teminat mektuplarının olduğunu söylüyor..

    Talebi bir sefere mahsus olmak üzere kabul ediliyor.

    Ve O yeni çekler de ödenmiyor..

    Teminat mektubu nakde çevriliyor.. Ankara`da iş yapan Rizeli müteahhit ile Elif Gıda`nın arasına kara kedi giriyor..

    Buraya kadar her şey normal çünkü çekler karşılıksız çıksa da teminat mektubunun paraya çevrilmesi sonucu tahsil edilmiş oluyor.

    Ama asıl olaylar ondan sonra gelişiyor..

    Aynı firma, o büyük et ithalâtçısından mal alamayınca bu kez
    piyasadaki başka küçük firmalara yöneliyor..

    Ve bir sabah.

    Tercüman Gazetesi şu başlıkla çıkıyor:

    "Skandal.. Vicdansızlar! .. Eşek etinden sucuk üretip halka satıyorlar".. Gazetede, Recep Tayip beyin bir fotoğrafı yer alıyor.. Tutuklanıp götürülmüş.. Birkaç geceyi nezarethanede geçiriyor. Dava açılıyor. Sonuç :
    ”Yanlışlıkla karışmış birkaç parça eşek eti”..

    İlerleyen günlerde Mustafa Kopuz ölünce Elif Sucukları (gizli olarak) Tayip beyin oluyor..

    Ve Allah`ın; "Yürü ya Tayip" emrini bu genç adam nasıl algılıyor bilinmez çünkü yürümektense, yürütmeye başlıyor..

    İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı oluyor..

    İstanbul Büyük Şehir Belediyesi çalışanlarına satılan bütün sucukları Elif Sucuklarından almaya başlıyor ve o satın alma halen devam ediyor..

    Elif Sucukları günümüzde kapalı devre çalışıyor..
    Yani sadece İstanbul Belediyesi Büyük şehrin ihtiyaçlarını karşılıyor..

    Ve elbette firma, Recep beyin üstüne kayıtlı değil....

    Gazetelerin birinde Tayip Bey`in Kısıklı`da toplam 6 milyon YTL değerinde 3 adet villâsı olduğunu ve ilk villâya büyük oğlu Burak`ın taşınmak üzere olduğunu okuyunca bunlar hatırladım..

    Nazlı Hanım (Ilıcak) şu haberin yer aldığı Tercüman Gazetesi`nin (eğer o günkü nüsha kaybolmadıysa! ..) arşivden çıkarıp medyaya verse de biraz eğlensek.

    Yüreğinizdeki sevgi, ışığınız olsun...

    YanıtlaSil
  53. sayın 26 da yazan arkadaş
    SOKELIOGLU@hotmail.com

    YanıtlaSil
  54. sn cüneyt bey,
    50 numaradaki cgk kararına yorumunuz nedir,bizim işimize yararmı.Ben hiç bir duruşmaya girmedim,gıyabımda çıkan tutuklamalar var.Şimdide taahhütde bulundum,kabul edildi ama yoğunluktan dolayı yazısını almadım henüz.Aklım karıştı şimdi!Lütfen bir yorum yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  55. Ya lütfen cavep verin pazartesi mehkemem var çek karnesi kullanduğum banka çek hamillerinin korunması diye sulh cezada bana dava açmış davanın ilk i 2009 9.ayda gerçekleşmiş karar yazıldı denim ama uyap dan bakdım yine aynı bankadan aynı dosyada pazartesi gününe bir dava var ne ypmam lazım lütfen bilgi verin arkadaşlar

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar ne oldu delagasyondan didem hanıma mail atan olmadı konu ile bilgi almak için

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar yurdum hukuk düzeni işte...bugün alanya adliyesine gittim.asliye ceza hakimine sordum,bana hem çekten hemde o çeke verdiğim ödeme taahhüdünden dava açılmıştı,şimdi ben o çeke erteleme için taahhüt verince önceki verdiğim taahhüd cezası ve davası dururmu dedim ,evet durur oda ertelenir dedi,garanti olsun diye birde gittim icra ceza hakimine sordum,oda hayır durmaz birbirinden bagımsız davalar dedi,çek durur ama önceki taahhüt davan devam eder dedi,ve bu hakimlerde yanyana odalarda....kime güveneceksin nasıl yapacaksın anlamadım.....

    YanıtlaSil
  58. 57 de yazan arkadaş bankaların açtıgı çek karnesi ibrazına davalar düşüyor telaşlanma,eskiden 4 gün hapsi vardı her çek yapragı için kalktı artık....

    YanıtlaSil
  59. 57 di deki arkadaş
    Bu dava çek karnesini iade etmediniz diye açılan bir dava.5941 sayılı yasada bu suç olmaktan çıkarıldığı için sizinde bu davalarınız beraat ile sonuçlanır.Endişe etmenize gerek yok.

    YanıtlaSil
  60. MERHABA
    ARKADAŞLAR BENİM SORUNUM ŞÖYLE Bİ ŞİRKETE ORTAKDIM MAYIS 2009 TARİHİNDE HİSSEMİ DEVRETTİM HİSSEMİ DEVRETMEDEN ÖNCE HERHANGİ YAZILAN Bİ KARŞILIKSIZ CEKİMİZ YOKDU ANCAK Bİ KAC AY SONRA HİÇ İRTİBATIM OLMAYAN BU ŞİRKETİN CEKLERİ YAZILMAYA BAŞLAMIŞ VE BANA YENİ YASA CIKTIKTAN SONRA DAVA ACILMIŞ BU DAVAYA NASIL İTİRAZ ETMELİYİM ADIMA ADLİ PARA CEZASI HÜKMEDİLEBİLİRMİ

    YanıtlaSil
  61. selamlar,

    2000 yılında karşılıksız çıkan çeklerime 2001 yılıda davalar açılmış ve 2004/2005 te dosyalar kapatılıp cezalarım kesinleşmiştir.kaçak olduğum için de gözaltında ifadelerini verdim ama temyiz edemedim.Bu durumda taahhüt vermeli miyim uoksa zamanaşımı gerçekleşti mi?

    YanıtlaSil
  62. slm arkadaşlar benim bafradan tutuklamam vardı fakat alacaklı avkat yeni yasa çıkınca tutuklamayı kaldırıp yurt dışı yasağı koymuş ve davayı yeniden açmıç ben anlayamadım bilgilendirirseniz çok iyi oluruncu28

    YanıtlaSil
  63. arkadaslar benim sorum peki bir karara varilmis benim bilmek istedigim cekten hapiste olanlar cikicakmi kalacakmi peki soruma lütfen cvp verin

    YanıtlaSil
  64. SAYIN ARKADAŞLAR.KOPUZ GIDA yla alakalı bir anım oldu onu anlatacam.Bu şerefsizler sanki mal sattıkları insanları potansiyel suçlu olarak görüyor.inanmayan gitsin baksınlar HUKUK SERVİSLERİNE.Şerefsizoğluşerefsizler gelin anlaşalım diye çağırdıkları davada arkadaşın 17 bin liralık borcunu 35 bin lira olarak tahsil ettiler.Sonra ALLAH tan zekat tan hayır hasenattan bahsediyorlar.nasıl türdiklerini okudum sayfada.umarım YÜCE RABBİM perişan eder

    YanıtlaSil
  65. arkadaşlar, elimde çeklerle ilgili dosya numaraları var ama mahkemeler adana konya tarsus antalyda hangi çek nerede bilmiyorum elimde mahkemelere ait çek bedelleri yok, savcılığa gidip dilekçe verecem ama çek bedelini yazmadan göndersek ne olur yada bunu öğrenmenin bir yolu varmı

    YanıtlaSil
  66. AV SİBEL HANIMA SONSUZ TEŞEKKÜR VE MİNNETLERİMİ SUNARIM

    Arkadaşlar ödeyemediğim(vadesinde kısmi ödeme yaptığım) bir çekimden dolayı namıdeğer izmir 1nci asliye ceza mahkemesi hakimi ali mithat özçakmaktaşı tarafından adli paracezasına çarptırılmış idim.

    Temyizide daha önceki av tımın ihmalkarlığından kaçırdım ve tutuklamam çıkmıştı

    Eski av tım tarafından uyarlama yargısı talep etmiştim fakat uyarlama dilekçesindeki kısmi ödeme yapmam belirtilmediği için olsa gerek (ödeme belgeleri ekte sunulmuştu) eski av tımın verdiği uyarlama yargılamamın kabul edilmediğini ve infazımın devam ettiğini av Sibel hanımın geçen haftaki izmir ziyaretinde öğrendim
    .
    Kendisine antalyada vekalet vermiştim
    sağolsun hemen taahhütümü sitedeki taahhüt dilekçesi şeklinde verdi Sibel hanım ; fakat namı değer hakimimiz türkiyenin bütün mahkemelerindeki kabul gören taahhüt dilekçesini her zaman olduğu gibi reddetti.

    Bu gün tekrar izmire giden Sibel hanım pazarlık sonucu (sanki alacaklı gibi davranan hakimle) önce ilk taksiti kasım -aralık 2010 olarak biraz daha pazarlık neticesinde ilk taksit ocak-şubat 2011 olacak şekilde taahütümü verip infazımı durdurmuştur.
    Ağır cezaya ve yargıtaya daha sonra itiraz edeceğimizi söyleyerek beni büyük bir sıkıntıdan kurtarmıştır.
    KENDİSİNE BURADAN SONSUZ TEŞEKKÜR VE MİNNETLERİMİ SUNARAK YÜCE ALLAHA BİZE BÖYLE DÜRÜST HAKKIMIZI SAVUNAN BİR AVUKAT GÖNDERDİĞİ İÇİN ŞÜKREDİYORUM SAĞOLUN VAR OLUN SİBEL HANIM SİZİ YANIMIZDA GÖRMEK BİZLERE BU HAKLI MÜCADELEMİZDE GÜÇ VERİYOR


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  67. 68 de yazan arkadaş;o hakim benim 4 taahütnameme red verdi sonunda beni ilk taksidin haziran 2010 olduğu bir taahütname vermeye zorladı 5. taahütnamemde 32 gün cezaevinde kaldıktan sonra infazımı durdurdu.merak ettiğim şey son taksit olarak hangi tarih verilmiş bana bildirebilir misin?Av. hanımdan telefonunu alabilir miyim?(Yaşar)

    YanıtlaSil
  68. 69 yaşar
    av sibel sevinç
    sağ üst köşede av .lar bölümünü tıkla
    bütün bilgiler var
    birde msn adresini ni yaz görüşelim


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  69. 67 ye cevap verin lütfen
    ben çek bedellerini nası örenecem birde başka çeklerimi devlet şifresi alamıyorum kimliğim yıpranık

    YanıtlaSil
  70. av.neslihan hanım pazartesi samsunda
    slm çek mağduru arkadaşlarAv.Neslihan Benlier hn. pazartesi günü samsun ve çevresindeki adliyelerde bulunacak ,dosyası olan arkadaşlar kendisiyle iletişime geçsinler.

    YanıtlaSil
  71. 67 ve 71 de yazan arkadaşım elinde hangi mahkemede davan olduğu varsa o ilin adliyesini ara infazı bağlattır dosya numaranı isterler veya tc kimlik no ad soyad o bilgileri ver sana bildirirler veya bir tanıdığın varsa gidip infazdan cıktısını alsın paran varsada avukat tut tek yapaçak bu

    YanıtlaSil
  72. Av. Neslihan Hanım teşekür ederim davalarla çok ilgilendi
    Ben Mimar Hanım

    YanıtlaSil
  73. 70 te yazan bir yudum huzur 0 541 8383896 ya çağrı bırak seni arayayım(yaşar)

    YanıtlaSil
  74. ÜLKEMİZDEKİ ŞEREFLİ SAYGIN HER KESE KOLAY KOLAY NASİP OLMAYAN MESLEKLERDEN BİRİ HAKİMLİKTİR,Arkadaşlar yukarda yazılan yazıları okudukça tüylerim diken diken oluyor resmen bir hakim santaj ve tehdit ediyor mahalle kabadayısı gibi bu bölge benden sorulur edasıyla davranıyor şuraya bakın vay halimize biz kime güvenceğiz hayret kanunlar çerçevesinde tarafsız olarak her kese eşit bir şekilde davranması gereken hakim yine kanunlar çerçevesinde yasal hakkı olan ödeme süresini kullanmak isteyen vatandaşa sanki alacaklı vekiliymiş gibi bu vade olmaz ancak bu şekilde ödersen kabul ederim yoksa kabul etmem ifadeleriyle resmen santaj ve hapis cezası tehdiyle zaten zora düşmüş insanlara baskı uygulamak doğrumudur bu insanlar belki o tarihte ödeyecek belki o tarihte gelecek parası var koskoca TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN tanıdığı hakkı siz nasıl gasp edersiniz ayıp ayıp lütfen her kes görevini kanunlar çerçevesinde yapsın SAYIN HAKİM HER KESİN KENDİNE GÖRE YAŞADIĞI BİR HİKAYE VAR ALACAĞINI ALAMAMIŞ BATMIŞ ESNAFLAR,PİYASA ŞARTLARINA DAYANAMAMIŞ BATMIŞ ESNAFLAR,ÇİN LE REKABET EDEMEMİŞ BATMIŞ ESNAFLAR, TEKSTİLCİLER,NAKLİYECİLER BİSSÜRÜ İŞ DALI KİM İŞİNİ BATIRSIN DA MAHKEMELERE DÜŞSÜN İSTER SONRA SİZ ADLİYEDESİNİZ BİNLERCE ÇEK DOSYASI VAR SİZCE BU BİNLERCE İNSANIN CEBİ PARA DOLU HER HALDE SİZDE ONLARLA VADE PAZARLIĞI YAPIYORSUNUZ HALBUKİSİ SİZİN MAKAMINIZA GELMİŞ BİR ADALET DAĞITICISININ ORTADAKİ FEVKALADE KÖTÜ GİDİŞATI İZLEYİP DAHA ADİL OLMASI LAZIM YANLIŞ ANLAMAYIN KİMSE BERAAT İSTEMİYOR SİZDEN FAKAT İNSAN HAYATINI BU KADAR BASİTE ALMAYIN ÇÜNKÜ SİZDE İNSANSINIZ.

    YanıtlaSil
  75. ARKADAŞLAR

    Şu an HABERTÜRK--BASIN KULÜBÜ nde anayasa değişikliği üzerine tartışılıyor..Burhan KUZU konuklar arasında...Bizde anayasa değişikliğinde, ekonomik suça verilen hapis cezası ile ilgili bir düzeltme yapmayı düşünüyorlar mı diye maillerimizle soralım...

    basinklubu@habertrk

    YanıtlaSil
  76. Sayın Burhan KUZU

    Anayasamızda ki düzenlemeyi daha Demokratik daha özgürlükçü

    bir Anayasamız olsun gerekçesiyle istiyorsunuz.

    Anayasamız 38/8 maddesinde

    Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden

    olayı özgürlüğünden alıkonulamaz demektedir.



    Ama ülkemizde onbinlerce kişi çek borçlarından dolayı cezaevlerinde veya

    polisten saklanarak ve kaçarak yaşamaya çalışıyor..

    Bu konuda Anayasamızda net bir düzenleme yapmayı düşünüyormusunuz.

    Saygılarımla


    yazdım gönderdim

    YanıtlaSil
  77. arkadaşlar benim 12 tane dosyam var çekten dolayı bunlara tahhüt verdim bugün çoğu izmirdeydi o yüzden istanbul nöbetçi mahkemeden yaptım yalnız dosyalarımı hiç incelemedim ve çoğu gününden önce işlem yapıldığını biliyorum ama 1 nisanı kaçırmayayım diye tahhüt verdim verdikten sonra dosyalara itiraz hakkım varmı bilen varsa cevaplarsa sevinirim dosyalarım 2006 yılı ve 2007 yılı

    YanıtlaSil
  78. 197 yazan arkadaş nufus cüzdanı çıkarırken sorun yaşarsın o yüzden sen kendin gitme

    YanıtlaSil
  79. kaç aramamın olduğunu nasıl öğrenebilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum.S.Ö.

    YanıtlaSil
  80. çek mağdurlarının sesini duyun artıkborcunu ödeyemeyen insanı cezaevine gönderince borç ödeniyomu hayır sadece geride bıraktığı ailesi ve çocukları mağdurken dahada mağdur ediliyo acilen adalet bekliyoruz

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar lütfen içimi rahatlatıcak gerçek birşeyler söleyin yalvarırım eşım 18 10 10 tarıhınde asayıs polısı tarafından göturuldu dışardan atama mudurdu 10 gundur haber alamıyorum bebek bekliyorum diye aramıyor hiç haber yok ne kadar yatar dosyaları nasıl düsücek ne zaman özgur kalıcak lütfen bi cevap yazın

    YanıtlaSil
  82. çekten dolayı 4 aydır hapiste nezamançıkar

    YanıtlaSil
  83. benim kocam çekten dolayı hapiste 4 dosyası var toplam 22 milyar 9,5milyarı yani bir dosyası geri alındı şuan 3 dosyadan yatıyor 7,5 ay yatar demişler kendine 2 aydan beri ceza evinde daha nekadar yatar ve nerden nasıl ögrene bilirimm lütfenn yardım edin bir bilgi verin????

    YanıtlaSil
  84. ya neden sorulara cevap verilmiyor insanlık öldümü kardeşimm:(

    YanıtlaSil
  85. 85
    86

    arkadaşım yorumunu yanlış sayfada yapıyorsunuz
    ana sayfada bulunan yorumlarınızı yazın bölümünden rakamın üzerine tıklarsanız yorum sayfasına ulaşırsınız.rumuz yazmayı unatmayın.

    YanıtlaSil
  86. 85
    86

    arkadaşım yorumunu yanlış sayfada yapıyorsunuz
    ana sayfada bulunan yorumlarınızı yazın bölümünden rakamın üzerine tıklarsanız yorum sayfasına ulaşırsınız.rumuz yazmayı unatmayın.

    YanıtlaSil
  87. benim kocam çekten dolayı hapiste 4 dosyası var toplam 22 milyar 9,5milyarı yani bir dosyası geri alındı şuan 3 dosyadan yatıyor 7,5 ay yatar demişler kendine 2 aydan beri ceza evinde daha nekadar yatar ve nerden nasıl ögrene bilirimm lütfenn yardım edin bir bilgi verin????

    YanıtlaSil
  88. 70 te yazan bir yudum huzur 0 541 8383896 ya çağrı bırak seni arayayım(yaşar)

    YanıtlaSil
  89. 67 ye cevap verin lütfen
    ben çek bedellerini nası örenecem birde başka çeklerimi devlet şifresi alamıyorum kimliğim yıpranık

    YanıtlaSil
  90. 57 di deki arkadaş
    Bu dava çek karnesini iade etmediniz diye açılan bir dava.5941 sayılı yasada bu suç olmaktan çıkarıldığı için sizinde bu davalarınız beraat ile sonuçlanır.Endişe etmenize gerek yok.

    YanıtlaSil
  91. arkadaşlar yurdum hukuk düzeni işte...bugün alanya adliyesine gittim.asliye ceza hakimine sordum,bana hem çekten hemde o çeke verdiğim ödeme taahhüdünden dava açılmıştı,şimdi ben o çeke erteleme için taahhüt verince önceki verdiğim taahhüd cezası ve davası dururmu dedim ,evet durur oda ertelenir dedi,garanti olsun diye birde gittim icra ceza hakimine sordum,oda hayır durmaz birbirinden bagımsız davalar dedi,çek durur ama önceki taahhüt davan devam eder dedi,ve bu hakimlerde yanyana odalarda....kime güveneceksin nasıl yapacaksın anlamadım.....

    YanıtlaSil
  92. Ya lütfen cavep verin pazartesi mehkemem var çek karnesi kullanduğum banka çek hamillerinin korunması diye sulh cezada bana dava açmış davanın ilk i 2009 9.ayda gerçekleşmiş karar yazıldı denim ama uyap dan bakdım yine aynı bankadan aynı dosyada pazartesi gününe bir dava var ne ypmam lazım lütfen bilgi verin arkadaşlar

    YanıtlaSil
  93. Elif Sucukları

    Yıl 1984. Özal`ın ANAP Hükümeti ekonomiyi libere ederken et ithalâtına da izin çıkarıyor..

    Bazıları ayağa kalkıyor ve "bu ithalât serbestisi hayvancılığımızı öldürür" diye haykırıyor ama bu haykırışlara rağmen ithalât başlıyor..

    Kopuzlar Gıda`ya (Mustafa Kopuz merhum) ait Elif Sucukları`nın muhasebe ve fabrika müdürü, (Fabrika Kağıthane`de) futbolculuktan gelme ve aynı zamanda Erbakan`ın genç bir müridi.. Çevresinde "Lâik Devlete düşmanlığı" ile tanınıp biliniyor..

    Bu genç İslâmcı aynı zamanda Elif sucuklarının küçük bir hissedarı da. Ve; adı: Recep Tayip Erdoğan..

    İşte bu genç adam bir gün, yanında patronu Mustafa Kopuz da olduğu halde, ülkenin en büyük et ithalâtçısına gidiyor.

    Vadeli çek verecekler ve ithâl et satın alıp, sucuk üretecekler..

    Ancak ithalâtçı firma, ilkeleri gereği bu genç adamın ve patronunun taleplerini geri çeviriyor.. Vadeli çekle mal verseler bile mutlaka bir banka teminat mektubu istediklerini söylüyorlar..

    Aradan birkaç gün geçtikten sonra Mustafa Kopuz, yanında Ankaralı ünlü bir müteahhit (aslen Rizeli) de olduğu halde et ithalâtı yapan firmanın yetkililerini ziyarete geliyor..

    Ankara`dan gelen bu müteahhit konuk, et ithalâtı yapan firmanın bağlı olduğu holdingin bir başka inşaat malzemesi şirketinin iyi bir müşterisi. Kendi çalıştığı bankalardan birinden teminat mektubu
    vermeyi öneriyor.

    Et ihtilâtçısı firma yetkilileri de Elif Gıda lehine olmak şartıyla bu teklifi kabul ediyorlar..

    Teminat mektubu ile birlikte çekler tanzim edilip ithalâtçı firmaya teslim ediliyor ve Danimarka`dan gelen (İslâmi Kurallara uygun kesilmiş olması
    mümkün değil) ithal etlerin sevkıyatı da başlıyor..

    Çekleri, genç muhasebeci Recep Tayip imzalıyor..

    Ve..

    Günü geldiğinde çekler bir türlü ödenmiyor..

    Recep Tayip alacaklı firmaya gidip karşılıksız çıkan çekleri yeni çeklerle
    değiştirmeyi, nasıl olsa banka teminat mektuplarının olduğunu söylüyor..

    Talebi bir sefere mahsus olmak üzere kabul ediliyor.

    Ve O yeni çekler de ödenmiyor..

    Teminat mektubu nakde çevriliyor.. Ankara`da iş yapan Rizeli müteahhit ile Elif Gıda`nın arasına kara kedi giriyor..

    Buraya kadar her şey normal çünkü çekler karşılıksız çıksa da teminat mektubunun paraya çevrilmesi sonucu tahsil edilmiş oluyor.

    Ama asıl olaylar ondan sonra gelişiyor..

    Aynı firma, o büyük et ithalâtçısından mal alamayınca bu kez
    piyasadaki başka küçük firmalara yöneliyor..

    Ve bir sabah.

    Tercüman Gazetesi şu başlıkla çıkıyor:

    "Skandal.. Vicdansızlar! .. Eşek etinden sucuk üretip halka satıyorlar".. Gazetede, Recep Tayip beyin bir fotoğrafı yer alıyor.. Tutuklanıp götürülmüş.. Birkaç geceyi nezarethanede geçiriyor. Dava açılıyor. Sonuç :
    ”Yanlışlıkla karışmış birkaç parça eşek eti”..

    İlerleyen günlerde Mustafa Kopuz ölünce Elif Sucukları (gizli olarak) Tayip beyin oluyor..

    Ve Allah`ın; "Yürü ya Tayip" emrini bu genç adam nasıl algılıyor bilinmez çünkü yürümektense, yürütmeye başlıyor..

    İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı oluyor..

    İstanbul Büyük Şehir Belediyesi çalışanlarına satılan bütün sucukları Elif Sucuklarından almaya başlıyor ve o satın alma halen devam ediyor..

    Elif Sucukları günümüzde kapalı devre çalışıyor..
    Yani sadece İstanbul Belediyesi Büyük şehrin ihtiyaçlarını karşılıyor..

    Ve elbette firma, Recep beyin üstüne kayıtlı değil....

    Gazetelerin birinde Tayip Bey`in Kısıklı`da toplam 6 milyon YTL değerinde 3 adet villâsı olduğunu ve ilk villâya büyük oğlu Burak`ın taşınmak üzere olduğunu okuyunca bunlar hatırladım..

    Nazlı Hanım (Ilıcak) şu haberin yer aldığı Tercüman Gazetesi`nin (eğer o günkü nüsha kaybolmadıysa! ..) arşivden çıkarıp medyaya verse de biraz eğlensek.

    Yüreğinizdeki sevgi, ışığınız olsun...

    YanıtlaSil
  94. YARGITAY CEZA KURULU KARARI
    Anayasanın 40/2-Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır.")
    CMK’nın 34/2 Kararlarda, başvurulabilecek kanun yolu, süresi, mercii ve şekilleri belirtilir.
    231/2- Hazır bulunan sanığa ayrıca başvurabileceği kanun yolları, mercii ve süresi bildirilir.
    232/6 Hüküm fıkrasında, 223 üncü maddeye göre verilen kararın ne olduğunun, uygulanan kanun maddelerinin, verilen ceza miktarının, kanun yollarına başvurma ve tazminat isteme olanağının bulunup bulunmadığının, başvuru olanağı varsa süresi ve merciinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir.
    maddeleri uyarınca karar ve hükümlerde başvurulabilecek kanun yolu, süresi, merci, başvuru şekli ve başvurulmadığı hallerde hükmün kesinleşeceğinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir;
    Gerek yüze karşı, gerekse yoklukta verilen hüküm ve kararlarda başvurulacak yasa yolunun süresinin, başvuru yapılacak merci ile başvuru şeklinin hiçbir duraksamaya yer vermeyecek biçimde açıkça belirtilmesi zorunludur.

    5271 sayılı CYY’nın 40. maddesinin 1. fıkrasında kusuru olmaksızın bir süreyi geçirmiş olan kişinin, eski hale getirme isteminde bulunabileceği, 2. fıkrasında ise yasa yoluna başvuru hakkının kendisine bildirilmemesi halinde, kişinin kusursuz sayılacağı açıkça belirtilmiştir.

    Anılan hükümlerden, hak sahibi olanlar bakımından hüküm ve kararlar da yasa yolu bildiriminin; yasa yolu, mercii, şekli ve süresini de kapsayacak şekilde açıkça anlaşılabilir ve her türlü yanıltıcı ifadeden uzak olması gerektiği hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın ortaya çıkmaktadır.

    Sanığın yokluğunda verilen kararda, yasa yolu bildiriminin aynen; “sanık ve müştekinin yokluğunda kararın sanığa tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde ilgili Yargıtay Ceza Dairesine temyiz yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı” şeklinde olduğu ve hükmün sanığa usulüne uygun olarak tebliğ edilmesine karşın temyiz edilmemesi üzerine kesinleştirildiği görülmektedir.

    Yerel mahkeme kararındaki yasayolu bildiriminde, yasayolunun türü, süresi ve merciinin yazılmasına karşın başvuru şekli gösterilmemiştir.
    Anılan hükümler, yerel mahkemenin bu eksikliği gidermek için yasayoluna başvuru şekline ilişkin eksikliği gidermeye yeterli açıklamalı tebligat ile hükümlüyü bilgilendirmesini zorunlu kılmaktadır.
    Böyle bir bilgilendirme yapılmadan, yapılan bildirimin ve tebliğin geçerliliğinden ve buna bağlı olarak verilen kararın kesinleştiğinden sözedilemez.

    Bu itibarla, kesinleşmeyen hüküm veya kararlar hakkında yasa yararına bozma yasayoluna başvurulamayacağından, Özel Dairece yasa yararına bozma isteminin reddine karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmamakta olup, Yargıtay C. Başsavcılığı itirazının reddine karar verilmelidir.
    07.07.2009 gün ve Ceza Genel Kurulu 2009/5-81 E.N , 2009/196 K.N.

    YanıtlaSil
  95. Benim karşılıksız çekten 3 ayrı davam hala sürüyor.Dava tarihleri 4. ay 5. ay ve 6. ayda-Ben mart sonuna kadar taksitlendirme yapa biliyormuyum.Savcılıkta yaptığım taksitlendirmeler çek bedeli kadar olucak bu ödüyeceğim parayı devlet alıyor - davacıya olan borcum duruyormuş.bir kaç avukattan bu şekilde bilgi aldım.Doğrumudur.Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  96. http://www.karsiliksizcek.net sitesinde
    C.G.K. Kararı Tahliyeler Başladı İnfazlar duruyor.. diye haber var

    Sanığın yokluğunda verilen kararda, yasa yolu bildiriminin aynen; “sanık ve müştekinin yokluğunda kararın sanığa tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde ilgili Yargıtay Ceza Dairesine temyiz yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı” şeklinde olduğu ve hükmün sanığa usulüne uygun olarak tebliğ edilmesine karşın temyiz edilmemesi üzerine kesinleştirildiği görülmektedir

    232/6 Hüküm fıkrasında, 223 üncü maddeye göre verilen kararın ne olduğunun, uygulanan kanun maddelerinin, verilen ceza miktarının, kanun yollarına başvurma ve tazminat isteme olanağının bulunup bulunmadığının, başvuru olanağı varsa süresi ve merciinin tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça gösterilmesi gerekir.

    Böyle bir bilgilendirme yapılmadan, yapılan bildirimin ve tebliğin geçerliliğinden ve buna bağlı olarak verilen kararın kesinleştiğinden sözedilemez.
    Diye bir karar var
    herkez mahkeme kararlarına baksın böyle değilse infaz durdurma için başvursun
    CGK: 07.07.2009 gün ve Ceza Genel Kurulu 2009/5-81 E.N , 2009/196 K.N.

    YanıtlaSil
  97. AYAKLANALIM ÖNCÜLÜĞE BAŞLA SEVGİLİ JENARDİ ULAŞILACAĞIMIZ NUMARALARI YAYINLAYIN YENİ KATILANLAR İÇİNDE İYİ OLACAKTIR

    YanıtlaSil
  98. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14140366.asp?gid=373

    Bu haberde sn Baykalın yeni anayasa hazırlanmasında bazı şartlarının kabul gördüğü yazıyor.Acaba Anayasa 38. maddenin daha berrak bir hale gelmesi için bir çalışma yapabilirmiyiz.((Ek: 3.10.2001-4709/15 md.) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.))))

    Yeni anayasa pazarlık aşamalarında acaba Sn baykal bu konuda bir görüş ortaya koyabilirmi...?

    YanıtlaSil
  99. 1 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    KONYA


    DOSYA NO :2009/783
    KARAR TARİHİ : 18.03.2010

    İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDA MÜTALASINDA her nekadar sanık hakkında karşılıksız çek keşide etmekten cezalandırılması için kamu davası açılmışsada sanıgın üzerine atılı suçun para cezası olup, suç tarihinde yürürlükte olan ve lehe hükümler içeren 765 sayılı TCK nın 102/4 md geregince 5 yıllık dava zaman aşımına tabi oldugu, sanık hakkında mahkumiyet kararı verildiği 29.12.2004 tarihinden bu tarafa 5 yıllık süre geçtiği zaman aşımını kesen her hangi bir işlem olmadıgı davanın zaman aşımına ugradıgından sanık hakkında açılan kamu davasının dava zaman aşımı nedeni ile düşmesine karar verilmesi kamu adına talep ve mütala olunur.
    Sanık hakkında açılan davanın 765 sayılı tck nın 102/4 md yolu ile tck nın son md.uyarınca ortadan KALDIRILMASINA itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi

    YanıtlaSil
  100. ankara 4.asl vekaleten imzaladığım çekten berat aldım.

    YanıtlaSil
  101. 25 noda yazan arkadaş mail adresini yazmanda sakınca yoksa yazarmısın irtibat kurmam lazım seninle

    YanıtlaSil