Adli Para Cezaları Soru Önergesi

Sayın Prof. Dr. Alim IŞIK
Kütahya Milletvekili
Bakanlığımıza yöneltilip yazılı olarak cevaplandırılması istenilen 7/11359 Esas sayılı soru önergesinin cevabı aşağıda sunulmuştur.

3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereğince, keşide edilen çekin karşılığının bankada hazır edilmemesi nedeniyle mahkeme tarafından verilen adli para cezasına ilişkin kesinleşen ilamın, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 106. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Cumhuriyet başsavcılığına verileceği;
Cumhuriyet savcısı tarafından otuz gün İçinde adli para cezasının ödenmesi için hükümlüye ödeme emri tebliğ edileceği; hükümlünün, tebliğ olunan Ödeme emri üzerine, otuz gün içinde adli para cezasını ödemediği takdirde Cumhuriyet savcısının kararıyla, ödenmeyen adli para cezasının, 5275 sayılı Kanunun geçici 1. maddesine göre bir günü yüz Türk Lirası hesabıyla hapse çevrileceğine ilişkin hükümler çerçevesinde,
01/02/2010 tarihi itibarıyla, ceza infaz kurumlarında cezasının infazına devam edilen hükümlü sayısının 465 olduğu, Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden anlaşılmıştır.

Bakanlığımızın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminden temin edilen, ceza infaz kurumunda bulunanların hangi kanunun ihlâlinden dolayı kurumda kaldıklarını gösteren suç türlerine göre dağılıma ilişkin raporun geçmiş tarihli olarak alınamaması nedeniyle karşılıksız çek keşide etmek suçundan önceki yıllarda ne kadar vatandaşımızın cezaevine girdiğine; ayrıca ödenmediği için cezası adli para cezasına çevrilen dosya sayısı ve dosya tutarlarının ne olduğu ile ceza infaz kurumunda cezalarını infaz edenlerden ne kadarının asli borçlu, ne kadarının kefil olduğuna dair Bakanlığımızda istatistik veri bulunmamaktadır.

Çek defterlerinin içeriklerine, çek düzenlenmesine, kullanımına, çek hamillerinin korunmalarına ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmaya ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve kanunda belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hallerinde, ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımları belirlemek amacıyla kabul edilen 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanunu 20/12/2009 tarihli ve Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çek Kanunu geçici 2. maddesinde getirilen yeni düzenlemeyle;
3167 sayılı Çek Kanunu 16. maddesinde tanımlanan karşılıksız çek suçundan dolayı, 01/11/2009 tarihi itibarıyla, haklarında soruşturma veya kovuşturma başlatılmış ya da kesinleşmiş bir hükümle mahkum olan kişilerin, en geç 01/04/2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmiş olması şartıyla; şikâyetçi ile belirledikleri miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi;
Kanunun 6. maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı, birinci yıl taksiti borcun üçte birinden az olmamak kaydıyla iki yıl içinde belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi;
Anlaşmanın gereği gibi ifa edilmiş veya Kanunun 6. maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarın ödenmiş olması halinde, kovuşturmaya yer olmadığına, davanın düşmesine veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilmesi;
Anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti hâlinde, şikâyetçinin başvurusu üzerine, soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilmesi, Hükme bağlanmıştır.

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLÎ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

CEZA MAHKEMELERİNE 3167 SAYILI ÇEK KANUNU
İLE İLGİLİ AÇILAN DAVALAR VE SANIK SAYILARI

YIL DAVA ERKEK KADIN TOPLAM
2002 177.910 181.420 9.620 191.040
2003 131.790 135.102 7.441 142.543
2004 123.587 128.917 7.585 136.502
2005 97.275 105.050 7.066 112.116
2006 115.076 120.456 8.197 128.653
2007 142.174 146.384 12.248 158.632
2008 203.885 216.200 19.240 235.440



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
Prof. Dr. Alim IŞIK
MHP Kütahya Milletvekili

Ülkemizi yedi yılı aşkın süredir tek başına yöneten AKP hükümetlerinin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar ve son yıllarda yaşanan ağır ekonomik krizin de etkisiyle birçok vatandaşımız çek borcunu zamanında ödeyemediği için değişik sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Çek Kanununa muhalefet suçundan hapis cezası alan 2000'i aşkın vatandaşımızın yanında çeki karşılıksız çıktığı için suçu adli para cezasına çevrilen ve bu cezayı yatıramadığı için cezaevine giren çok sayıdaki vatandaşımız resmi kayıtlarda çek cezalısı olarak geçmemektedir. Adli para cezalarının adeta devletin gelir kaynağı olarak görüldüğü ve borçlu ile alacaklı arasındaki anlaşmazlıklar sonucunda alacaklıya yapılması gereken ödemelerin devlete yapılması nedeniyle borç sarmalının arttığı iddiaları ile ilgili olarak;

1. 2003-2009 yıllan arasında çek kanununa muhalefet ve suçu adli para cezasına çevrilen vatandaşlarımızla ilgili dava dosyalarının sayısı ve dosya tutarları nasıl değişmiştir?
2. Aynı dönemde bu suçlardan dolayı ne kadar vatandaşımız cezaevine girmek zorunda kalmıştır?
3. Cezaevine girenlerin ne kadarı asli borçlu, ne kadarı ise kefillerden oluşmaktadır? Birçok asli borçlu dışarıda gezerken çok sayıda kefilin cezaevine girdiği iddiaları doğru mudur?
4. Aynı dönemde devletin adli para cezalarından elde ettiği gelirin yıllara göre değişimi nasıl olmuştur?
5. İktidarlarınız döneminde adli para cezalarının devletin gelir kaynaklarından birisi haline geldiği iddialarını nasıl değerlendirebilirsiniz? Dava dosyalarının sayısı ve dosya tutarları bu iddiaları doğrulamakta mıdır?
6. Adli para cezası nedeniyle cezaevine girerek mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca hangi tedbirler alınmış ya da alınmaktadır?

460 yorum:

  1. cüneyt bey lütfen bi cevap cok rica ediyorum
    cok acil kıbrısa cıkış yapmam lazım ancak taahhüt dosyamın birisinden dolayı yurt dışı yasağım var ben yinede şansımı denemek istiyorum çıkışda tutuklamamı oluyo yoksa engelemememi lütfen bi cvevap

    YanıtlaSil
  2. Alırsak, ülke iflas eder...


    Cumhurbaşkanı, Mercedes’e biniyor.

    2 tane uçağı var, limuzini var.


    Başbakan, Mercedes’e biniyor.
    2 tane uçağı var, helikopteri var.
    Meclis Başkanı, BMW’ye biniyor.
    Başbakan yardımcıları, Mercedes.
    Maliye Bakanı, Mercedes.
    Ekonomi Bakanı, Mercedes.
    Savunma Bakanı, Mercedes.
    Enerji Bakanı, Mercedes.
    Bayındırlık Bakanı, Mercedes.
    Ulaştırma Bakanı, Mercedes.
    Kültür Bakanı, Mercedes.
    Sanayi Bakanı, Mercedes.
    İçişleri Bakanı, Mercedes.
    Dışişleri Bakanı, Mercedes.
    Eğitim Bakanı, Mercedes.
    Sağlık Bakanı, Mercedes.
    Tarım Bakanı, Mercedes.
    Orman Bakanı, Mercedes.
    Adalet Bakanı, Mercedes.
    Aile Bakanı, Mercedes.
    AB Bakanı, Mercedes.
    Spor Bakanı, Mercedes.
    Diyanet Bakanı, Mercedes.

    *

    Genelkurmay Başkanı’nın uçağı var.
    Generaller, komple Mercedes.
    MİT Müsteşarı’nın uçağı var.
    Sivilanıt’a Audi aldılar.

    *

    Anayasa Mahkemesi Başkanı?
    Mercedes’e biniyor.
    Yargıtay Başkanı Mercedes’e biniyor.
    Danıştay Başkanı Mercedes’e biniyor.
    Sayıştay Başkanı Mercedes’e biniyor.

    *

    YÖK Başkanı, Mercedes.
    RTÜK Başkanı, Audi.
    Valiler, Mercedes, 4x4 cip.

    *

    87 bin 130 makam aracı var.
    Belediyeleri ekle...
    125 bin makam aracı.

    *

    Zavallı Almanya’da 11 bin.
    Gariban Japonya’da 10 bin.
    Yoksul Fransa’da 9 bin.

    *

    Her gün 110 milyon dolar faiz
    ödüyor Türkiye... Her ay 3.3 milyar
    dolar... Her sene 39.6 milyar dolar.

    *

    Savarona satılık bu arada.

    *

    YanıtlaSil
  3. 196 da yazan B.A.etkinlik.Yöntemde ne hata var onuda yazsaydın.Aç ayı oynamaz kardeşim,bu onur kırıcı uğradığımız haksızlık karşısında onlara karşı cephe açmışız kıran kırana gidiyor savaş.Sen kalkmışın göbek atalım diyorsun.Dediğini yapacak olanların şeyi şeyine denk dıbırında trampet çalıyo olanların yapacağı harekettir.Ben yöntemde hata görmüyorum burada hala akepe yalakaları varsa onlar gibi din bezirganlığı yapanlar varsa onları yollarının yanlış olduğu konusunda iknaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Savoranın tamiratınıda sevabına Kahraman Sadıkoğlu bir iş adamı yaptırmıştı.Yazıklar olsun ki onu satana.

    YanıtlaSil
  5. GÖZÜMÜZ AYDIN BİR OĞLUMUZ DAHA OLDU ARAMIZA DAHA ÇOOOK ARKADAŞ KATILACAK BU GİDİŞLE.

    1 milyon esnafa haciz geliyor
    Bilgisayar programlarının bitirilmesinde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 1 milyonu bulan borçlu esnafın dosyası icra dairelerine aktarılacak. Zaman'ın haberine göre, Sosyal Güvenlik Reformu'na göre SGK'nın, prim borcunu ödemeyen esnaftan alacağını icra yoluyla tahsil etmesi gerekiyor. Ancak ekonomik kriz sebebiyle esnafın sıkıntıları dikkate alınarak uygulama geciktiriliyordu. Ayrıca hazırlıkların tamamlanması da zaman aldı. Gelinen noktada il müdürlükleri bilgilendirilirken, altyapı çalışmaları tamamlandı. Prim borcu bulunan esnaf, her an icra takibiyle karşı karşıya kalabilir. SGK'nın verilerine göre 3 milyon 239 bin esnaf ve Tarım Bağ-Kur'ludan 535 bini hiç prim ödemiyor. Bazen ödeyip bazen aksatanların sayısı ise 1 milyon 741 bin. 3 milyon 239 bin kişiden sadece 962 bini borçsuz. Geriye kalan 2 milyon 277 binin devlete az ya da çok borcu var. Kurumun bu kişilerden tahsil edemediği rakam ise tam 20 milyar 733 milyon TL.


    YA BEN ARTIK KONUŞMAK TAN BIKTIM ONLAR BİZİ ŞAŞIRTMAK DAN BIKMADI NE BU BÖYLE YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYORLAR.SEÇİMDE GİDERİZ NE ME LAZIM DİYİP.DIŞARDA PARA KALMASIN DİYE Mİ UĞRAŞIYORLAR.CEZA LAR,HACİZLER GIRLA MAŞALLAH.BU PARTİ ESNAF DAN NE İSTİYOR BİLEN VARSA LÜTFEN YAZSIN.

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  6. kardeşim, ptt den vatandaşlık şifresi al. listelenir ona görede bir av. aracılığı ile verirsen risk almamış olursun bence tabş kendinde verebirsin. nöbetçi asli cezadan muhabere ile gönderirsin.

    YanıtlaSil
  7. yurt dışı çıkış yasağı alan arkadaş yasak koyan mahkemeye itiraz ettinmi yasağın kaldırılması için bence önce bir itiraz eğer gbt düşümlerin tamanlanmışsa seni hava lalnından geri yollarlar hava alanından önce bir pasaport şubaye gidip kayıt işlenmiş mi baktır.

    YanıtlaSil
  8. GÖZÜMÜZ AYDIN BİR OĞLUMUZ DAHA OLDU AKINDA ARAMIZA DAHA ÇOOOK ARKADAŞ KATILIR.

    1 milyon esnafa haciz geliyor
    Bilgisayar programlarının bitirilmesinde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 1 milyonu bulan borçlu esnafın dosyası icra dairelerine aktarılacak. Zaman'ın haberine göre, Sosyal Güvenlik Reformu'na göre SGK'nın, prim borcunu ödemeyen esnaftan alacağını icra yoluyla tahsil etmesi gerekiyor. Ancak ekonomik kriz sebebiyle esnafın sıkıntıları dikkate alınarak uygulama geciktiriliyordu. Ayrıca hazırlıkların tamamlanması da zaman aldı. Gelinen noktada il müdürlükleri bilgilendirilirken, altyapı çalışmaları tamamlandı. Prim borcu bulunan esnaf, her an icra takibiyle karşı karşıya kalabilir. SGK'nın verilerine göre 3 milyon 239 bin esnaf ve Tarım Bağ-Kur'ludan 535 bini hiç prim ödemiyor. Bazen ödeyip bazen aksatanların sayısı ise 1 milyon 741 bin. 3 milyon 239 bin kişiden sadece 962 bini borçsuz. Geriye kalan 2 milyon 277 binin devlete az ya da çok borcu var. Kurumun bu kişilerden tahsil edemediği rakam ise tam 20 milyar 733 milyon TL.

    BU KADAR DUYARSIZLIK BU KADAR İNSAFSIZLIK OLUR MU ? BİZ YAZMAKTAN BIKTIK ONLAR MİLLETİ MAHFETMEKDEN BIKMADI NEDİR BU HÜKÜMETİN ESNAFDAN İSTEDİĞİ BEN HİÇ BİR NLAM VEREMİYORUM CEZALRR,HACİZLER BİZ ESNAFLAR BU ÜLKENİN DÜŞMANIMI İLAN EDİLDİK ÇIKIP SÖYLESİNLER O ZAMAN BU NEDİR YA..

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  9. önce sayın vekilin verdiği önergelerin ne anlama geldiğini anlamya çalışın.çek mağduru ancak sadece gücü olmadığı için borcunu ödeyemeyenler değil, aynı zamanda gücü olduğu halde borcunu madur olan alacaklılardır da. Dolayısıyla muhalefetteki bir milletvekili ancak şimdiye kadar olduğu gibi bu sorunu gündeme taşıyıp iktidar partisine çözüme davet edebilir.Ancak iktidar partisi son yaptığı değişikle sorunu çözmemiş seçim sonrasına öteleyerek günü kurtarmıştır. Bunu herkesin iyi anlaması gerekir.
    http://www.alimisik.com

    YanıtlaSil
  10. NE VARSA AİHM'DE VAR SONRA'DA TÜRKİYEYİ ANAYASA MAHKEMESİNİ AKP'Yİ DAVA EDELİM AİHM'E AVUKAT HANIM SAĞOLSUN DOSYA OLUŞTURUYORMUŞ DOSYALARIMIZ BİR YERDE TOPLANSIN HEPİMİZ AYNI ANDA FEDEX,UPS VS BİR ŞEYLE AYNI ANDA GİTSİN

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Arkadaslar,
    herkesi sagduyulu olmaya davet ediyorum.Burdaki amacimizi unutmayalim.Gonul birligi ve amac birligi yapmaliyiz.Dun yazmistim.Sistematik ve toplu hareket etmeliyiz.Bakin ben yurt disinda oldugum icin taahhutnamae vermedim.Ama Turkiyeye donus yolum da kapanmis oldu.Yapmamiz gerekenleri yapmakta gec kalirsak baskalari bizim yapamadiklarimiz yuzunden kendi istediklarini yapmaya devam edecek.Lutfen ortak kararlar alalim.Oylama yapma gibi bir sansimiz var mi teknik olarak yonetici arkadaslardan sormak istiyorum.Hedef belirleyip ortak hareket etmek mecburiyetndeyiz.Onumuze bu hedefleri koymazsak maalesef arkadaslarimiz gereksiz polemiklere girmeye devam edecekler.
    En derin Sevgi ve Saygilarimla
    ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  12. Ene Esnaf,

    Trablusgarp tasın sanırım..

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar Herkese Merhaba,

    Avukatımla yaptığım istişarede, 53 çek mağduru müvekilinin olduğunu söyledi bir çoğuyla irtibat kurdum. Öğrendiğime göre son 6 ayda sayı maalesef katlanarak artagelmiş.

    Ben İzmir ili ve civarındaki arkadaşların örgütlenmesi konusunda adım atmak istiyorum bu site ile irtibatlı olarak bir yandan faks mail gönderilerine devam ederken öte yandan en azından taahüt süresince kabuğumuzdan çıkarak ağırlık koyacağımız faaliyetlerde bulunabileceğimizi düşünüyorum.

    Burdan gelişmeleri takip etmek iyi hoş da görüldüğü üzere taşın altına el koyulmadığı sürece, somut adımlar atılmadığı sürece, takip edilecek bir gelişme de olmuyor.

    CHP milletvekillerimizin bir çoğu ile güçlü irtibatlarımız var; fikir birliği ile olumlu katkılarınız ile neden olumlu girişimlerde bulunmayalım??

    Sürekli gözler önünde Web sayfalarında karar almaktansa kendi aramızda görüşüp değerlendirelim ve ses getirdiğimiz zaman sonuçlarını burda yayınlayalım...

    Bu fikrimin devamını burada forumda tartışmaya açmak istemiyorum!

    İlgilenen arkadaşlar için e posta adresim:

    sertackayin72@gmail.com

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar itiraz süresi bittikten sonra mahkemenin yurt dışı yasağını kaldırma imkanı varmı acaba?
    selim

    YanıtlaSil
  15. SİTEMİZİN SAYIN YÖNETİCİ VE HUKUKÇULARI;

    BİZ MAĞDURLARA BUGÜNE KADAR VERDİĞİNİZ GÖNÜLLÜ DESTEKLERİNİZ HER TÜRLÜ TAKDİRE ŞAYANDIR.

    BİZİM ASIL MÜCADELEMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR.

    SONUÇ ALABİLMENİN YOLU ÖRGÜTLÜ ,BİLİNÇLİ VE HUKUKİ MÜCADELE ETMEKTEN GEÇİYOR.

    BU MÜCADELEMİZDE SİZDEN BAŞKA ÖNCÜMÜZ YOK.
    HEPİMİZ ADINA ORTAK BİR YOL HARİTASINA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU HEPİMİZ SÖYLÜYORUZ FAKAT ÇARESİZLİKTEN ORTAYA ÇIKAMIYORUZ.

    MÜCADELEMİZ BİREYSEL TEPKİLERLE SINIRLI KALDIĞI SÜRECE YAKINDA BU SİTEDE DAĞILACAKTIR.

    SİZLERDEN TEKRAR VE ÖZELLİKLE RİCAMIZ ŞUDUR;

    27.03.2010 TARİHLİ 183 VE 184 NOLU YORUMUMDA DA DİLE GETİRDİĞİM GİBİ ORTAK YOL HARİTAMIZIN ÇİZİLMESİNE DAHA DOĞRUSU MÜCADELENİN A SININ NE OLMASI GEREKTİĞİNDEN BAŞLAYARAK ÖNCÜLÜK ETMENİZDİR.
    EN İÇTEN SAYGILARIMLA

    E.Ç.

    YanıtlaSil
  16. --------------------------------------------------------------------------------
    Sayın May way,ve diğer arkadaşlarımız.Yorumlarınızı takip ediyorum...Sizden ricam.Bulunduğumuz durum şu.......Cevaplarsanız seviniriz.
    Asliye ceza da kesinleşmiş a.ş çekindeki müşterek imzadan dolayı muhasebeci olduğum halde eski yasaya göre apc çıktı.Yargıtaya gönderdik.Red geldi İnfaz kesinleşti.Tekrardan itiraz edip yargıtay üstkuruluna dosyamı gönderdiler...(2.ci kez.Böyle bir hakkımızda varmış..).Ama infaz devam etmişti.Yeni çek kanunu çıkınca bizde vekaleten muhasebeci olarak imza attğımızdan dolayı ortak ve de yönetim üyesi olmadığımızı belirterek ticaret sicil gazetesinide ekleyip dilekçe ile asliye ceza mahkeme kalemine müracaat ettik.Bu seferde infazı kaldırdılar.Ama o infazı kaldırdıkları ek kararda derler ki i;Şahıs taksitlendirme istedi.Bu yüzden 01.04.2010 tarihine kadar infazı kaldırıldı.yazdılar.Ben de neden bu böyle oldu diye mahkeme ye sordum.Kalem müdürü de bana şu cevabı verdi.Biz her müracaat edenin dosyasını inceleme şansımız ve de vaktimiz yoktu,bu yüzden hepsine kılişelenmiş olarak aynı açıklamayı yazıp infazı kaldırdık der.
    Şu anda 1,5-2 yıldır dosyamız ankarada yargıtay da.Şimdi biz bu durumda ne yapmalıyız?
    -Taahhüt verirsem kabullenmiş olacam ve de düşme hakkım ortadan kalkacak mı?Rakamda yüksek..
    --Tahhüt vermezsem acaba 01.04.2010 tarihinden sonra tekrar infaza devam ederler mi?
    -Bazılarıda derki ankaradan henüz cevap gelmeden infaza tekrardan koymazlar der..?
    Ne yapmalıyız?
    Lütfen yol gösteriniz?Acil cevap bekliyorum..
    Allah hepinizden razı olsun..
    Selamlar,SAYGILAR...........

    YanıtlaSil
  17. BU ADAMLARIN GÖZÜ DOYMAYACAK HABERE BAKIN
    http://haber.mynet.com/detay/politika/basbakana-alinacak-10-cip-meclis-gundeminde/502610
    Başbakan’a alınacak 10 cip meclis gündeminde
    CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “1 milyon dolara mal olacağı belirtilen 10 cip alınması ve borcunu ödeyemediği için icralık olan üreticileri" sordu.
    Güncelleme:27 Mart 2010 12:54
    Ayhan, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, basında yer alan “Erdoğan’a 10 cip, 1 milyon dolar” ve “Milletin efendisi haciz batağında” haberlerini Meclis gündemine taşıdı. Vatandaşın ekonomik krizle başa çıkma yollarını ararken Başbakan Erdoğan’ın koruma ekibi için 10 adet GMC Yukon marka cip alınmasına karar verildiğini ve ciplerin ABD’den yola çıkarıldığını belirten Ayhan şunları söyledi:
    Başbakan Sayın Erdoğan 2 uçağa sahipken THY’ye 61 milyon dolara yeni uçak aldırması gibi haberlerin ardından, Başbakan Sayın Erdoğan’ın, Devlet Bakanları Egemen Bağış, Selma Aliye Kavaf, Hayati Yazıcı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker 'e tanesi 800 bin liralık 2010 model Mercedes alındığının ortaya çıkması kamuoyunun haklı tepkilerine neden olmuştu. 20 milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşadığı, 1, 5 milyondan fazla kişinin yatağına aç girdiği 2010 Türkiye’sinde, Başbakan Erdoğan’ın Bakanlarına neredeyse eski parayla 1 trilyona yaklaşan araç alımına gitmesi, kamuoyunda lükse yönelik anlayışın, israfın ve sorumsuz politikaların bir sonucu olarak değerlendirilmişti
    ‘Milletin Efendisi Haciz Batağında’ başlıklı haberde; Isparta Senirkent ilçesinde 490 elma üreticisinin bu yıl ürünlerini satamaması nedeniyle icralık olduğu, 15 kişi hakkında ise hapis kararı çıktığı yer almıştır. Borcunu ödemeyen çiftçilere hapis yolunun gözükmesi AKP hükümetinin yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu mudur? Türkiye genelinde, icralık duruma düşen ve haklarında hapis cezası verilen çiftçi sayısı Hükümetinizce bilinmekte midir? Ülkemizdeki çiftçilerin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine, Sulama Birliklerine ve benzeri finans kuruluşlarına olan borçları Hükümetinizce bilinmekte midir? Biliniyorsa, bu borçlarının illere göre ve borçlu oldukları kurumlara göre dağılımı nedir? “ (ANKA)

    YanıtlaSil
  18. Türkiye genelinde, icralık duruma düşen ve haklarında hapis cezası verilen çiftçi sayısı Hükümetinizce bilinmekte midir?
    Peki icralık duruma düşen çiftçi hapis cezası nasıl alabiliyor.İcra olaylarında hapis cezası yoktu hani?Bir bilen varsa açıklayabilirmi acaba?

    YanıtlaSil
  19. ....18....


    söylediklerinizden anladığım kadarı ile vekaleten çek imzaladınız ve 5941 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra itiraz ettiniz...

    tck 7 madde nedeniyle yeni yasa lehinize ve cezanızın düşürülmesi gerekirdi...ancak sorduğunuz mahkeme kalem müdürü durumu zaten çok güzel itiraf etmiş...01.04.2010 tarihine kadar durdurulan infaz ilk kez sizden duyuyorum...sanırım güya size iyilik etmişler ve bu zamana kadar hakkın var git taahhüdünü ver demişler...bu kararda üstünde çok tartışılabilecek bir karar olmuş...bu durumda sizi taahhüde zorlamak için bu kararı verdikleri çok açık...muhtemelen yargıtay bu kararı lehinize bozacaktır...çünkü vekeleten imza atan şirket ortağı ve müdürü olmayan kişilerin 5941 sayılı yasada ceza yönünden sorumlulukları yok...

    zaman mutlaka bu sorunu çözecektir...

    şu an ki durumunuza dönersek 01.04.2010 tarihinde infaz tekrar başlar mı bu durum da net bir yorum yapmak zor görünüyor...çünkü lehe durumdan dolayı cezanızı düşürmek yerine böyle bir karara imza atan mahkeme infazın devamına da çok rahat karar verebilir...ben bu durumda karar veren hakimlerin mutlaka HSYK ya şikayet edilmesi taraftarıyım...

    hakimlerin görevi yasayı tekrar yazmak değil mevcut yasayı uygulamaktır...TCK 2 madde bunu çok açık yasaklamıştır...eğer yasa koyucu size bir hak tanıdıysa mahkemenin görevi bu hakkı size teslim etmektir...taahhüt konusu na gelince bunu sizin kendiniz karara bağlamanız en doğrusu...artık taahhüdü bile SAMİMİYETSİZ BULUP medeni kanuna dayandırarak red edebilen mahkemeleri görünce yorum yapmak iyice zorlaşmış durumda...fakat sonuç geç olsa da lehinize olacaktır...bunu söyleyebilirim...

    my way

    YanıtlaSil
  20. sn AA

    muhtemelen çitçiler borçlarını ödeyemediğinden icra geldiği zaman taahhüt vermişlerdir...zaten bu gidişle durumundan şikayetçi her kesimi hapise gönderecekler...gidiş onu gösteriyor...

    öte taraftan kendi yandaşları lüx hayatlarına devam ediyorlar...

    my way

    YanıtlaSil
  21. Ziraat bankasının tarihi kar patlaması yapmasının sebebide belli oldu artık.Hükümette bunla övünüyor,yazıklar olsun ki binbir kere yazıklar olsun.Çiftçi köylü aç,tarlasındaki ürün bile hacizli,meyvesi tarlada kalmış.ÇAresizlikten gelen icra borcuna taahhüd vermiş,ne bilsin garibim o taahhüdün altındaki bubi tuzağını.Şimdi 90 gün hapis tehdidiyle yüzyüze ya tarlasını yok pahasına satacak yada içeri hapise gidecek.Tarlasını alacakta sanmayınki ordaki köylüsü,muhtemelen agopyanlar,dominiler alacak.Ama seçim zamanıda gelecek,nasılki tekel işçileri hepimiz akepeyi desteklemiştik seçimde diye itiraf ettiler şimdi oy veren ellerimiz kırılsaydı diyorlar.Benim çiftçim köylümde bunu söylüyordur mutlaka.Ülkemin tütün ekicisi ellerinde kalan tütüne bakıyor işleyecek fabrikalar satılmış yabancılara tütünü çünkü.Ama abd dedeki tütün çiftçisi hayatından memnun ektiği tütün Türkiyede işleniyor.Yaz yaz örnekler bitmez işte size akepe.

    YanıtlaSil
  22. http://www.odatv.com/n.php?n=bu-satis-anayasaya-aykiri-2803101200
    BU SATIŞ ANAYASAYA AYKIRI
    Ülke gündeminin son derece hızlı bir şekilde değiştirildiğini dile getiren Özkaya, bunun sonucu olarak da halkın her olayı hakkını vererek takip edemediğini belirterek şöyle konuştu: “halkımızın her olayı hakkını vererek takip etmesi ve gereken ısrarlı takibi sürdürmesi olanağı ne yazık ki elinden alınmış bulunmakta. Ancak kendi yöresindeki acıtan dayatmalar ve çarpıklıklara isyan edebiliyor. İşte Avlan gölünün satışından da bu nedenle henüz haberli görünmemekte. Ama bu habersizlik acının büyüklüğü altında mutlaka onun bağırmasına, çağırmasına, feryadına, isyanına yol açmamazlık etmeyecektir. Çünkü alevler kapıyı, bacayı sardı, ülke yangın artığı hale geldi! Satılacak bu gölün ortasından Elmalı-Finike karayolunun geçmesi ise işin çekiciliğini son derece arttırıyor.”

    YanıtlaSil
  23. B.A.ETKİNLİK28 Mart 2010 16:18

    SEVGİLİ AA BENİM YÖNTEMDEN KASTIM TARTIŞMA YÖNTEMİDİR. EĞER DİYALEKTİK YANİ YAPICI ÖĞRETİCİ,BİRLEŞTİRİCİ BİR YÖNTEMİN YERİNE UZAKLAŞTIRICI KÜSTÜRÜCÜ TEK BAŞINA KALICI BİR YÖNTEM BENİMSERSENİZ VE TEK BAŞINIZA KALIRSINIZ VE MÜCADELENİZDE YALNIZ BAŞINA YAPARSINIZ VE CÜRMÜNÜZ KADAR YER KAPLARSINIZ!!!SEVGİLİ AA BEN 45 GÜN ÖLÜM ORUCUNDADA TÜRKÜ SÖYLEMEYİ ÇEKEBİLDİĞİM KADAR HALAY ÇEKMEYİ BIRAKMADIM,ŞİİR OKUMAYI BIRAKMADIM VE YİNE YAPARIM.KAYBEDEN SADECE SEN DEĞİLSİN AMA MAL FETİŞİZMİ İÇİN DESİN O SENİ SİNİRLİ YAPIYOR!MANİSA TARZANI VE DİYOJENİN HİÇ MALI OLMADI SENCE MUTLUMUYDULAR ??MÜCADELEDE NASIL BİRLİKTE YÜRÜRÜZ VE NASIL İYİ SONUÇ ALIRIZ BU ÇOK ÖNEMLİ KİŞİLERE DEĞİL SİSTEME DİKKAT.DÜNYADA TAYYİP TEN ÇOK VAR!!!

    YanıtlaSil
  24. Sayın Myway;
    21 deki yorumlarınız için teşekkürler.(18)
    İnanın iki arada bir derede kaldık.Göya yeni kanunu çıkarmışlar ve de sorunumuzu çözmüşlerdi ya. İşte durum ortada.Öyle diyorlardı telefonda sayın büyüklerimiz.Kanunu çıkardık vede sorunlarınızı çözdük...Nasıl çözüm bu? Yeni yasada hakkım doğuyor.Ama nedense kullandırılamıyorum....?????

    YanıtlaSil
  25. Sn. MYWAY
    Benim durumum için de bir yorum yaparsan sevinirim.
    Kesinleşmiş cezam var.süresinden sonra temyiz ettim.Bu durumda hem dosyam yargıtayda hem de yakalamam var.Hakim taahhüdü kabul etmiyor çünkü dosya bende değil diyor.Yargıtaya gidiyoruz, dosyanız henüz sisteme girmemiş tasdikli fotokopisini veremeyiz,süreç böyle daha bir kaç ay sürer sisteme girmesi diyorlar.Yani birşey yapamıtoruz.
    Bi fikriniz var mı? Yapılabilecek başka birşey.
    S.M.

    YanıtlaSil
  26. sn S.M

    aynı senin durumunda bir davam benim de vardı 2009 ocak ayında oluşan boşlukla ilgili itiraz ettim ve ACM red etti...karar da yargıtay yolu açıkolmak üzere idi...temyiz ettim ve dosya yargıtay da idi fakat taahhüt verdim ve ACM kabul ederek infazı durdurdu...

    hep aynı yere çıkıyoruz...farklı mahkemeler ve farklı kararlar...bence taahhüt dilekçeni ver ve verdiğini ispatlayabileceğin bir belge al...muhabere yaparsan muhabere numarası mesela...sonuçta kanundan doğan bi hakkın var ve bu hakkı kullanmak için müracaat ettiğin bir belge ile sabit hale gelsin...

    my way

    YanıtlaSil
  27. B.A.ETKİNLİK28 Mart 2010 18:20

    YILLARDIR TÜRKİYEDE KAYBEDEN HEP KÖYLÜ İŞÇİ ÜRETEN OLDU.YANİ BU ÜLKENİN ÜRETENİ VE ÇALIŞANI HEP KAYBETMİŞTİR.ADI X VEYA Z KİMİN GELDİĞİ KİMİN YÖNETTİĞİ PEK FARKETMEDİ.NE ZAMAN ÜRETEN: HAKSIZLIKLARI, YOLSUZLUKLARI ANLAYIP KARŞI ÇIKTI BAŞINA GELMEDİK KALMADI ELEKTRİK ÇARPMASI DAHİL HER TÜRÜ ARAÇ ÇARPTI.1980 DE DE CİN VE ŞEYTAN ÇARPTI.HALA AĞZIMIZI BURNUMUZU TOPARLIYAMIYORUZ.GEÇEN DE YAZDIĞIM GİBİ ORTA SINIF DENİLEN ESNAFIDA TEKELLER ÇARPTI VE ŞU AN ORTAK SORUNUMUZ!ÇEKTEN HAPİS OLURMU? OLUR. BURASI TÜRKİYE BURDAN ÇIKIŞ YOK.!!TÜRKİYEDE OLANA ŞAŞIRMAYACAKSIN OLMAYANA ŞAŞIRACAKSIN.DÜN AKŞAM YAZDIM BİZİM KAÇ KİŞİYSEK VE KAÇ KİŞİ BU MÜCADELEYE KATILIYORSAK GÜCÜMÜZ OKADARDIR.NE KADAR SESİMİZ ÇIKIYORSA O KADAR DESTEK ALIRIZ VE GÜCÜMÜZ O KADARDIR.VE SESİMİZİ BİZDEN KORKMASI GEREKENLERE YÖNELTELİM KENDİ İÇİMİZE DEĞİL. BU BU SİTEDE OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARIN KESİNLİKLE KATILACAĞI BİR DÜŞÜNCEDİR BÖYLE DÜŞÜNMEYEN BOZGUNCUDUR.EYLEME DEVAM.BU ARADA EYLEM:BİLİNÇLİ AMAÇLI ETKİNLİK DEMEKTİR. ÇOĞUMUZ EKSİK BİLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  28. MY WAY ADAMIN YİNE DÖKTÜRMÜŞ!!!!ÖZDİLDEN BAHSEDİYORUM.

    YanıtlaSil
  29. “Kozmik patates”i biliyorduk, şimdi de “hukuki domates” çıktı başımıza.



    “Anayasa maddelerini tek tek oylamak yerine, toptan oylarsak, domatesle patatesi karıştırmış gibi olmayacak mıyız?” diye sordular... Başbakan yardımcısı da tarif verdi, “Yemekte domatesle patates birlikte olmazsa, lezzet olmaz” dedi.



    “Cemil Usta” bi nevi.



    HSYK’yı ayıklayıp, küp küp doğrayın, hâkimleri savcıları ayrı ayrı haşlayın, bir diş müsteşarı bütün olarak ilave edin, Danıştay serttir, kazıyıp, ortadan ikiye bölün, püre haline gelene kadar rendeleyin, Yargıtay’ın saplarını temizleyip, dilimleyin, sapları atın, Sayıştay’ın çekirdeklerini çıkarıp ezin, Anayasa Mahkemesi’ni yağlayıp, pembeleşene kadar karıştırın, memleketi soyup, ahaliyi ince ince kıyın, iki çorba kaşığı hamaset, üç bardak
    çene suyu ekleyin,
    üstüne bi tutam davul tozu minare gölgesi serpip kısık ateşte, referanduma sürün...



    Haklıdır Cemil Usta...

    “Türlü”dür çünkü Anayasa.



    İnanmayan, açsın baksın, 16 ayrı maddesinde “türlü” geçer bizim Anayasamızın...



    “Türlü” kamu hizmetlerinden...

    “Türlü” araştırma hakkı...

    “Türlü” yayın...

    “Türlü” haber...

    “Türlü” tedbir...

    “Türlü” ceza...

    “Türlü” antlaşmalar...

    “Türlü” denetleme...

    Millet hayatının “türlü” tecellisinde... Her “türlü” eyleme
    yargı yolu açıktır.

    “Türlü” kuruluş...

    “Türlü” vasıta...

    “Türlü” bilimsel araştırma...

    “Türlü” kararlar...

    “Türlü” tasarruflar...

    “Türlü” haklar vardır.



    Zaten o nedenle, Başbakanımız her “türlü” öneriye
    açığız diyor.



    Yanına bi de cacık...

    Hadi cümleten anayasafiyet olsun.


    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14241353.asp?yazarid=249&gid=61

    YanıtlaSil
  30. B.A.ETKİNLİK28 Mart 2010 18:37

    ZEYNEP HANIM SİZİ TEBRİK EDİYORUM VE TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK İLGİNÇ VE GÜZEL BİLGİLER TOPLUYORSUNUZ.ÖZETLE SATILACAK BİŞEY KALMADI YARIN SALMALARIN SAYSI DAHADA ARTACAK BU FİL NASIL DOYACAK !!!ÜRETİM YOK İHRACAAT YOK. VERGİ OLURMU? GELİR OLURMU? ŞİMDİ HARAÇ DÖNEMİ.BİRDE BOL MİKTARDA CAMİ YAPTIRMA DÖNEMİ.BİZİM İNSANIMIZ MÜCADELEYİ PEK SEVMEZ BÜTÜN İŞLERİ CAMİLERDE ALLAHA HAVALE EDER!ALLAH İADE EDER AMA NERDE ANLAYAN!ARAPÇADA ASA, ASİ,İSYAN.KELİMELERİNİN KÖKENLERİ AYNIDIR İSYAN EDEN ALLAHIN SEVGİLİ KULUDUR.KURU KURUYA YAKARAN DİLENEN İNSAN DEĞİL.İŞİMİZ GÜCÜMÜZ HAVALE ETMEK İŞİ SONRAYA BIRAKMAK ÖLÜLER HAK ARAYAMAZ HALBUKİ!!!

    YanıtlaSil
  31. 81 VE 82 Yİ YAZAN ARKADAŞ ADAMA NİYE KIZIYORSUN ADAM ENTERNASYONALİST.BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNİ BİZİM ÜLKEMİZDE BİRLEŞTİRMİŞ.KARL MARKS BÜTÜN DÜNYA İŞÇİLERİ BİRLEŞİN DEMİŞ BECEREMEMİŞ ADAM BÜTÜN DÜNYA KAPİTALİSTLERİNİ BİRLEŞTİRMİŞ.HELAL OLSUN BÜYÜK ADAMMIŞ !!!ÜSTELİKTE TÜRKİYEDE!!!

    YanıtlaSil
  32. arkadaşlar Bayındır A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapasitesi 40 kişiliktir.Burada şu anda 60 kişi yatmakta.Bunların yaklaşık 20 si taahüde ihlalden yatmaktadır.Bizim kahvecinin de ŞEKERBANK a olan borcundan dolayı 60 gün taahüde ihlal cezası çıkmış.Ne uyanık avukatmış aynı borç için 2 kez taahüt imzalatmış.Ama yapacak birşey yok çiftçide para yok köy kahvesini çalıştıran esnafta da para yok.(YAŞAR)

    YanıtlaSil
  33. nihai karar ile geçici karar arasındaki fark nedir arkadaşlar.birde benim çeklerim 2007 tarihli ama davanın açılıs tarihi 2009 nasıl itiraz edicem..lütfen avukta veya bilgisi olan arkadaslar acil yardım..yarın halletmem gereklii..selamlar

    YanıtlaSil
  34. 35,

    davanın açılma tarihi değil savcılığa şikayet tarihi önemli. bunu öğrenmenin yoluda dosyana bakmak. ama zaman dar bencde sen önce taahhüt ver sonra detayları inceleyerek gerekli girişimleri yap. Zaman çok daraldı. durumun müsaitse bir avukattan profesyonel destek al hangi ildeysen ona göre..

    YanıtlaSil
  35. Sevgili My Way,

    Bülent Arınç ı anlatmaya gerek varmı ? her daim her ortamın adamı, hatta tüm programın kavuklusu, mizah dersen onda, vecize dersen onda, timsah gözyaşları dersen onda....


    o birtek şeye bakar, yolun sonu nereye çıkıyor, eğer onun çıkarına çıkıyorsa, hoolwoodu bile es geçebilirsin iyi rol yapar sayın arınç.

    Varsa yalan, derdim yılan, yokmu alan, yiyen yer yemeyen yemez ama yiyen bize yeter... budur onun mantığı....

    bizede bu milletede bunlar haktır. çünkü onları buraya biz getirdik...... En azından ben değilsemde bizler getirdik... o zaman söylenecek fazla söz yok... birilerini dinleyeceğiz tekrar oy vereceğiz.... kimbilir belki 6 ay daha uzatırlar bu süreyi kimbilir bu sürede o dağıtılan kömürden beyaz eşyadan bizede düşerde mutlu oluruz....

    ne güzel olur değilmi ?

    YanıtlaSil
  36. 35,

    geçici karar ara duruşma kararıdır. nihai kararsa sonuçtur. daha detaylı bilgi veristren yardımcı olmaya çalışırız

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar selam ben bugün taah verecem ama hala nereye vermem gerektiğini anlamadım. izmirdeyim adliyede savcılığa verince yakalanmam var sorun olur mu bide davalarımın sadece esas noları var karar ve ilamat noları yok. e-devlet te yazmıyo sorun mudur

    YanıtlaSil
  38. 39

    ben şimdi izmir adliyesinden taahhüt verip geldim..bugün 22.asliye ceza nöbetçi..dilekçelerinizle buraya gidiyorrsunuz..muhabere yapıcam diyorsunuz..onlar işlemler yapıldıktan sonra başvurularınızı havale yapacaklar.önemli olan bir an önce başvurunuzu yapmanız.ilamat nosuna gerek yok.bende de yoktu.

    ayrıca hiçbir güvenlik problemi yaşamadım..ne girişte ne işlemler sırasında..

    dosyalarınız nerede ise ....asliye ceza mahkemesine gönderilmek üzere izmir nöbetçi asliye ceza mahkemesine diye başlkla taahhütnamelerinizi hazırlayın

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  39. çekleri yargıtay bozuyor sonuçları ne olacak

    YanıtlaSil
  40. Barışçı-Mersin4 Nisan 2010 22:17

    Değerli 134 İzer; söylediğinizi yaptım, 119 daki; yorumu, AKP; CHP ve MHP'den bir kısım Sayın Milletvekillerimize, mail olarak gönderdim. Umuyor ve diliyorumki; tüm arkadaşlarımın,bilgi; beceri, çalışma ve katılımlarıyla, bu türden bir şeyler, İnşaallah; bir daha yaşanmasın. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  41. Arkadaşlar bugün cezaevindeki ağabeyimi ziyaret ettim.. Oda karşılıksız çekten dolayı yatıyor. Büyük bir esnaftı kendisi... Neyse konuya geleyim.. cmuk 40-198 kanunda tebligat ulaşma şartlarıyla ilgili birşeyler varmış (detayları aklımda değil) İçerde yatmalarının bu kanuna aykırı olduğundan dolayı dilekçe yazmışlar aynı koğuştaki arkadaşları, bir çoğu yeniden yargılanmak için tahliye edilmiş, ağabeyimin dosya sayısı fazla olduğu için henüz tahliye edilmedi ama iptal edilen dosyaları olmuş. Yakında ağabeyimde çıkacak yani, cezaevinden kalıcı olarak çıkmak için çözüm değil ama şuan cezaevinde olan yakınları olanlar varsa ve bu kişiler hiç mahkemeye çıkmadan yakalandığı yerde direk cezaevine atılmışsa, yukarıda yazdığım maddeleri araştırıp cezaevindeki yakınlarına bu kanundan faydalanarak itiraz dilekçeleri vermeleri gerektiğini anlatsınlar (gerekirse bir avukat bu konuda yardımcı olsun) Bu konu hayal veya uydurma değil, 60 bin tl borcu olan kişi bile dün tahliye olmuş bir dilekçe ile, yargılanması dışarıda devam edecek... Şuan içeride olanları kurtarmak adına geçicide olsa tek çözüm olarak bu görünüyor..

    YanıtlaSil
  42. adsız yorum yapan arkadaşımız tam olarak yardımcı olursanız sevinirim. sorgulanmaksızın hapis cezası için siz dilekçe verdinizmi ne kadar surede sonuçlanıyor. meri

    YanıtlaSil
  43. en son gelişme nedir ... herkes yorum yapmış.. fakat yeniden erteleme çıkar mı ? yada af gibi bi durum???

    YanıtlaSil
  44. merhaba
    bu büyük bir sorun çek kullananlar kadar bankalarda sorumlu değilmi zaten ben işleri iyi olan bir esnaftım ama bana yurt dışından yapacağım iş karşılığı yüklü miktarda para gelince banka müdürü ve şefi vs kişiler para bankada kalması için çek karnesi kredi kartı vs olanaklar verdiler bu tip bir çok banka var ama neden hala çeki kullanan yalnız şuçlu ben istermiydim çeklerimin yazışlmasını hayatımı bırakıp kaçmayı neden yalnızca çek kullanan şıçlu hapis cezası olacağına devlette yardımcı olsa yasal düzenlemelerle insanlar çeklerini çalışarak ödeseler hapis cezası olunca bu çekler ödenecekmi yok ödenmeyecek çünkü gelir yok nasıl ödeyecek insanlar düzenlerini devam ettirseler bu çekler ödenmezmi ne dersiniz sayın vekiller mağdur olmuş insallar zaten devlet yalnızca kendini düşünür banka kendini düşünür sonra ne olacak insanlar kaçacak başne olacak vatanlarından nefret etmeye başlayacaklar doğru olanı yapın insanların hayatları düzene girsin esnaf ne kriz ister nede borlu kalmak ama ne yapsın esnaf

    YanıtlaSil
  45. 1 ve 2 de yorum yapan çekzede kardeşim benim mailimi cüneyt beyden al nasıl çıkış yapacaksın temel olarak anlatayım:)))

    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  46. GÖZÜMÜZ AYDIN BİR OĞLUMUZ DAHA OLDU AKINDA ARAMIZA DAHA ÇOOOK ARKADAŞ KATILIR.

    1 milyon esnafa haciz geliyor
    Bilgisayar programlarının bitirilmesinde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 1 milyonu bulan borçlu esnafın dosyası icra dairelerine aktarılacak. Zaman'ın haberine göre, Sosyal Güvenlik Reformu'na göre SGK'nın, prim borcunu ödemeyen esnaftan alacağını icra yoluyla tahsil etmesi gerekiyor. Ancak ekonomik kriz sebebiyle esnafın sıkıntıları dikkate alınarak uygulama geciktiriliyordu. Ayrıca hazırlıkların tamamlanması da zaman aldı. Gelinen noktada il müdürlükleri bilgilendirilirken, altyapı çalışmaları tamamlandı. Prim borcu bulunan esnaf, her an icra takibiyle karşı karşıya kalabilir. SGK'nın verilerine göre 3 milyon 239 bin esnaf ve Tarım Bağ-Kur'ludan 535 bini hiç prim ödemiyor. Bazen ödeyip bazen aksatanların sayısı ise 1 milyon 741 bin. 3 milyon 239 bin kişiden sadece 962 bini borçsuz. Geriye kalan 2 milyon 277 binin devlete az ya da çok borcu var. Kurumun bu kişilerden tahsil edemediği rakam ise tam 20 milyar 733 milyon TL.

    BU KADAR DUYARSIZLIK BU KADAR İNSAFSIZLIK OLUR MU ? BİZ YAZMAKTAN BIKTIK ONLAR MİLLETİ MAHFETMEKDEN BIKMADI NEDİR BU HÜKÜMETİN ESNAFDAN İSTEDİĞİ BEN HİÇ BİR NLAM VEREMİYORUM CEZALRR,HACİZLER BİZ ESNAFLAR BU ÜLKENİN DÜŞMANIMI İLAN EDİLDİK ÇIKIP SÖYLESİNLER O ZAMAN BU NEDİR YA..

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  47. yurt dışı çıkış yasağı alan arkadaş yasak koyan mahkemeye itiraz ettinmi yasağın kaldırılması için bence önce bir itiraz eğer gbt düşümlerin tamanlanmışsa seni hava lalnından geri yollarlar hava alanından önce bir pasaport şubaye gidip kayıt işlenmiş mi baktır.

    YanıtlaSil
  48. Savoranın tamiratınıda sevabına Kahraman Sadıkoğlu bir iş adamı yaptırmıştı.Yazıklar olsun ki onu satana.

    YanıtlaSil
  49. cüneyt bey lütfen bi cevap cok rica ediyorum
    cok acil kıbrısa cıkış yapmam lazım ancak taahhüt dosyamın birisinden dolayı yurt dışı yasağım var ben yinede şansımı denemek istiyorum çıkışda tutuklamamı oluyo yoksa engelemememi lütfen bi cvevap

    YanıtlaSil
  50. B.A.ETKİNLİK3 Mart 2011 01:46

    ARKADAŞLAR SELAM SESSİZCE OKUMAYA DEVAM EDİYORDUM AMA YÖNTEM HATALARI OLUNCA SESSİZ KALAMADIM.SİZCE BİZ ORTA VE KÜÇÜK ESNAFLAR NİYE YOK OLUYORUZ VE KİM YOK EDİYOR.TEKELLERİN TÜRKİYEDE TAYYİP GİBİ İNSANLARI BULMASI ÇOKMU ZOR?BENCE BİNLERCE BULURLAR.YAŞAR KEMALİN MEŞHUR İNCE MEMEDİNİN ABDİ AĞASI VARDI VE O HER GİDİŞİNDE YENİ ABDİ AĞA GELİRDİ EMİN OLUN TAYYİP GİDER TAYYİPLER GELİR BU DURUM DA BİZİM KİŞİLERE DEĞİL SİSTEME KARŞI ELEŞTİREL OLMAMIZ GEREKİR!SEVGİLİ MY WAY SEVGİLİ TAŞÇI SEVGİLİ CÜNEYT SEVGİLİ SAMİ TEKTEK AĞAÇLARI BIRAKALIM ORMANA DİKKAT EDELİM.HEPİMİZ ŞUCU VEYA BUCU YUZ AMA ÇEK MAĞDURUYUZ.BİRDE GÖRÜYORUMKİ BİRAZDA ÇOCUĞUZ NE GÜZEL HEPİMİZ DUYGU İNSANIYIZ VE HEMEN KIRILIYORUZ VE MİSKETLERİMİZİ TOPLAYIP OYNAMIYORUM DİYORUZ!!BİZLER ÇOK İNSANLA OYNAMAYA ALIŞIK BİR KÜLTÜRÜN ÇOCUKLARIYIZ KİMSE TEK BAŞINA HALAY ÇEKEMEZ,HORON TEPEMEZ,ELLERİMİZİ OMUZLARIMIZDAN ÇEKTİKMİ OYUNUN BÜYÜSÜ VE GÜZELLİĞİ KALMAZ.İŞTE TAM ONLARIN İSTEDİĞİNİ YAPIYORUZ DAĞILIYORUZ PARÇALANIYORUZ.OYSA BİZ GELECEK SENE TAKSİMDE TOPLU TESLİM OLUP TARİH YAZMAYACAKMIYDIK!! AYIP OLUYOR MIZIKÇILIK YAPMAYALIM.ŞİMDİ HALAYA BAŞLIYACAĞIZ HERKES LÜTFEN TEKRAR ELLERİNİ BİRBİRİNİN OMUZUNA KOYSUN.SAMİ KARDEŞ KONYA MERAM HAVALARI OYUN HAVALARI OLMADAN BU OYUNUN TADI OLMAZ!TAŞÇI KARDEŞ KARADENİZ OYUNLARI VE HORONLARI OLMADAN BUBİRLİĞİN TADI OLMAZ,MİSKETSİZ KAŞIK HAVASIZ YAVAN KAÇAR.HADİ BAKALIM KİM GÜZEL OYNAYACAK ONLARMI BİZMİ GÖSTERELİM ARKADAŞLAR.ÖZET OLARAK HEM EFELENELİM HEM EFE OYNAYALIM

    YanıtlaSil
  51. Sn. Yaşar
    AİHM için Av. Sibel Sevinç Pilot dosyalar oluşturuyor

    YanıtlaSil
  52. 190 myway gönderdiğin haber linkinin adı bile güzel teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  53. murat yalçın


    bu son yazıda en azından ayetlere yer vermemişsin bu bir gelişme...yabancı dil olmadığı için anlamakta güçlük çekiyordum...ayrıca sanırım bu platform ayetlerle konuşulacak bir platform da olmasa gerek...diğer yazdıklarına cevap vermeyeceğim çünkü havanda su dövmekten öteye geçmeyecek...

    SEN anlamsız ve kimseye faydası olmayan yazılarına devam et...ama bana atıfta bulunan yazılara devam edersen cevabını mutlaka alırsın.

    ayrıca güzel söylemişsin...

    KİMBİLİR ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE HUKUK MÜCADELEMİZDE KAPILARINI YENİDEN ÇALMAK DURUMUNDA OLACAĞIZ…

    ben yaptığımızın bir hak araması olduğunu düşünenlerdenim...eğer yukarıda anlattığın gibi bir durum olursa KÖPRÜDEN GEÇENE KADAR mantığındaki sen ve senin gibiler bu iletişimi sağlar...unutmatan kesin olan konularda mütevazi olmak zorunda da değilim...bunu zaten bilen bilir.neyse uzatmayayım tekrar söylüyorum...yazacaksan taahhütle ilgili bişeyler yaz ve insanlar faydalansın...

    my way

    YanıtlaSil
  54. arkadaşlar ben en kısa zamanda a.i.h.m ne başvurmayı düşünüyorum bu başvuruyu yaparken çağ dışı kanunu keyfiyetle uygulayan ve benim ömrümden seneler götüren herkes adına tek tek bu davayı açmak istiyorum gerekli evrak ve izlenecek yol için yardımcı olmanızı ve bu konuyla ilgili müracaat sayımızın hızla artmasını temenni ediyorum. (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  55. SİTEMİZİN DEĞERLİ YÖNETİCİ VE HUKUKÇULARI;
    SESİMİZİ HUKUKİ YADA İLETİŞİM KANALLARI İLE TOPLUCA DUYURMAMIZA YARARI OLACAK TÜM MAĞDURLAR ADINA ÖRNEK BİR YAZI METNİ HAZIRLAYABİLİRMİYİZ ?

    BEN HUKUKÇU DEĞİLİM ,GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK ÜZERE MUHTELİF HUKUKİ YORUMLARDAN DERLEYEBİLDİĞİM AŞAĞIDAKİ METNİ HAZIRLAMAYA ÇALIŞTIM.
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    SAYFA 1


    SAYIN BAŞBAKANIMIZ,
    SAYIN BAKANLARIMIZ,
    SAYIN SİYASİ PARTİ BAŞKANLARIMIZ,
    SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZ,

    AŞAĞIDA TAMAMEN HUKUKÇULARIN GÖRÜŞLERİNDEN DERLEYEREK ÖZET OLARAK AKTARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ KONUDAN DOLAYI ,VERİLERİN VE TAHMİNLERİN ÇOK ÜSTÜNDE İNSANIMIZ İNANILMAZ MAĞDUR DURUMDADIR VE OCAKLAR SÖNMEKTEDİR.
    T.C. VATANDAŞLARININ BUGÜNÜNÜ VE GELECEĞİNİ BELİRLEME YETKİ VE SORUMLULUĞUNUZLA BÜYÜK BİR HUKUKİ AYKIRILIĞIN ÖNLENMESİNE KATKIDA BULUNMANIZI UMUT EDİYORUZ.
    SAYGILARIMIZLA


    KONU : 3167 Sayılı önceki ve 5941 Sayılı yeni çek kanununun hukuka ve insan haklarına aykırılığı
    2001 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile AİHM 4 nolu Protokolün 1. maddesi Anayasal kural olarak yazılıdır.. Bu madde 38/8 (Ek:3/10/2001-4709/15 md) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz demektedir.
    İnsan Haklarına İlişkin Amerikan Sözleşmesi 7. maddesinin 7. paragrafında borç nedeniyle kimsenin hapsedilmeyeceğini belirtmektedir. (nafaka borçları bunun dışındadır)
    Birleşmiş Milletler Kişisel ve Siyasal Haklar Sözleşmesi, madde 11: Hiç kimse yalnız sözleşmeden doğan bir yükümü yerine getirememiş olması nedeniyle hapsedilemez demektedir.
    AİHM 4 nolu Protokol:
    ECHR Article 1 – Prohibition of imprisonment for debt: No one shall be deprived of his liberty merely on the ground of inability to fulfil a contractual obligation.
    Birinci madde yerine getirememeden söz etmektedir, dolayısıyla borçlu ödeyebilecek durumda olup da ödemeyi reddediyorsa, borçlu hileyle yada kötü niyetle hareket etmişse koruma kapsamına girmez.
    AİHM 4 Nolu Protokolün 1. maddesi için Uzmanlar Komitesince yapılan açıklamaya göre, Borçlunun hilesi, kötü niyeti, ödemeyi reddetmesi durumlarını kapsamaz ve borç sözleşmeden doğmuş olmalıdır. Borç için hapis yasağı kanundan doğan borçlar hakkında ise uygulanmaz.
    Bir çok Avrupa ülkesinde borçlunun ödemeye zorlanması için hapsedilmesi kanundan doğan borçlarda veya kamu gücü iradesinden doğan borçlarda uygulanmaktadır.
    Madde 5 1(b) hükmüne göre; bir mahkeme tarafından yasaya uygun olarak verilen bir karara itaat etmemekten dolayı veya yasanın koyduğu bir yükümlülüğün yerine getirilmesini sağlamak için bir kimsenin usulüne uygun olarak yakalanması veya tutulması söz konusudur.
    4 nolu Protokol ile bağlı devletlerde mahkemeler sadece bir borcu ödeyemediği için veya sözleşmeden doğan diğer bir yükümlülüğü yerine getiremediği için bir kimsenin özgürlüğünden yoksun kılınması emri veremez.
    Burada önemli olan konu, Borç için hapis yasağının kanundan doğan borçlar için uygulanıp uygulanmayacağıdır.
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hapsen tazyik niteliğindeki para cezalarını, ceza konusu saymakta, borçlunun özgürlüğü kısıtlamakk yoluyla ödemeye zorlanmasını denetim konusu yapmamaktadır.
    3167 sayılı çek yasası “Kısmen veya tamamen karşılıksız çıkan her çek yaprağı ayrı bir suç oluşturur” tanımıyla bu fiili suç olarak tanımlamıştır, fakat yasada CMUK 195 hükümlerini uygulayarak gıyapta yargılama ile adil savunma hakkını kısıtlamıştır

    YanıtlaSil
  56. Günaydın arkadaşlar,
    Taahhütlerini veren arkadaşlara sesleniyorum.Ben temyiz vaktini kaçırıp birdosyam için yinede yargıtaya dosyamı göndermiştim.Dosyam için taahhüt vermeye çalışırken ne asliye ceza nede yargıtayda taahhüt vermekte zorlandım.Allahtan dün yargıdan bozma geldi de son anda kurtardım.Bu mantıkla taahhüt verenler bir dilekçe ile dosyalarını temyiz etsinler.(Zaman geçsede).1 yıl sonra taahhüt ihlali gerçekleşince yani 1/3 ödenemeyince alacaklının şikayeti üzerine infaz devam edecek ama dosya o sırada yargıtayda olacak.Alacaklı doğal olarak asliye ceza mahkemesine başvuracak ancak dosya yargıtayda olduğu için işlem yani infazın devamına asliye ceza karar veremeyecek doğal olarak yargıtaydan dosya istenecek.Yargıtayda dosyaya karar vermek için nasıl bir yol izleyecek?Diyelim dosyayı geri gönderse bile ve ceza devam etsede yinede karar vermek zorunda olan yargıtay 2 yıl içinde %99 bozma verecek.Belki önümüzdeki yıldan sonra 1 yıl daha cezalı duruma düşülsede bozmadan sonra her şey yeniden başlayabilir.Lütfen herkes 1/04/2010 sabahı temyiz dilekçelerini yazsın ve göndersin derim.

    Saygılarımla
    Adil 63

    YanıtlaSil
  57. AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan yazarı ABD'de düzenlenen bir toplantıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini. Tayip ve AKP'nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihbarat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM'de yine bu ülkelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip'in Amerikan vatandaşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz. Keza kendinin de Musa'nın soyundan geldiğini...Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız.Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz. Tayyip'in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan "geleceğin başbakanı ve cihat hazırlığının" TBMM'de geldiği son safhalara tanık olacaksınız. Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr BU KiTABI OKUYUN Elimde Ergün Poyrazın birkaç gün önce piyasaya verilen son kitabı... "Musanın Çocukları Tayyip ve Emine." (Togan Yayınları.) Okumaya başladım, elimden bırakamadım. Ergün Poyraz muhteşem bir araştırmacı. Akla hayale gelmeyen arşivlere balıklama dalıyor, inanılmaz belge ve bilgileri ortaya çıkarıyor ve yorumunu yapıp okurlarına sunuyor. Bundan önce yazdığı "Patlak Ampul", "Refahın Gerçek Yüzü", "Kanla Abdest Alanlar" gibi kitapları da böyleydi. "Musanın Çocukları Tayyip ve Emine"yi okurken şaşırdım. Türkiyeyi kimlerin yönettiğini, onların geçmişini, yaşam öyküsünü, büyük sermaye ile aralarındaki parasal ilişkileri gerçi biliyordum ama böylesini, bu kadarını ve dahası, kitabın isminin niçin bu olduğunu Ergün Poyrazın kitabını bir solukta okuyunca öğrenmiş oldum! Burada size daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Sizden ricam, bu sürpriz kitabı mutlaka okumanızdır. Okuyunca bana teşekkür borcunuz olacak! Bir mesaj atıp teşekkür etmenizi bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  58. Günaydın arkadaşlar ,Hayırlı sabahlar....

    YanıtlaSil
  59. ben bu yasayı kaldırcaklarını düşünmüyorum tek umudum bunların dokunulmazlığı yüzünden mecliste bekleyen dosyaları o yüzdende gider ayak bi af veya kısmi indirim mesela 5 te 1 veya 7 de 1 oda bizede yarar sanırım başka türlü bankalar ekonomiyi bu kadar eline almışken bu yasayı kaldırtırlarmı sanıyosunuz ilk başlarda bende çok umutluydum ama umudumu yitirmeye başladım baksanıza hala bizleri bankaların ve alacaklıların kucağına atmak için yasa çıkartıp duruyolar şimdide adres beyanı yasası çıktı adres beyanın yoksa artık noterlerde dahil bi çok kurumda işlem bile yapamıcaksın amaç ne adres ver bankalar seni yakalasın evinde kalan son birkaç parça eşyayıda onlar alsın yemek yicek kap bile bulama ondan sonra...

    YanıtlaSil
  60. arkadaşlar benım adli para cezam cıktı toplam yuz doksan beş gün bu cezada düşme oluyormu duydumkı tatıl gunlerı ve bayramlardan dolayı düşme oluyormuş bılgısı olan varsa benı aydınlatsın

    YanıtlaSil