YARGITAYA ŞİKAYET

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
ANKARA

3167 sayılı yasa ile TCK 5.maddenin yürürlüğe girmesi ile,karşılıksız çeke beraat veren mahalli mahkemelerini yazı göndererek beraat kararları verilmemesini Yargıtaydan isteyen Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya ve Hakkı Köylü ile ilgili haber Muharrem Sarıkaya 10.06.2009 yazısında çıkmıştı.

Yeni çek yasası ile mağdurların lehine konuların uygulanmamasını telkin eden Yargıtay savcısı, bir site vasıtası ile mahalli hakimleri etkilemeye devam etmektedir.

Mahkemelerden gelen davaları Türk Milleti adına inceleme yaparak karar verecek yüksek yargı üyelerinin böyle karar geldiği zaman sorun olmaz gibi bir anlayış oluşturması, biz vatandaşların yargıya ve adil yargılanmaya olan güvenimizi sarsmaktadır.

Kabul edenler, etmeyenler Kabul edilmiştir sistemiyle çıkarılan yasalardaki,kendi zaaflarını yasalarda yazılı olmayan ve ya olanları görmezden gelin mantığı ile siyasilerin ANAYASA 138.maddesini ihlal ederken, yüksek yargının bazı üyelerini de ortak etmekteler ve devreden çıkmaktalardır.

Hukuku dolanarak Anayasa yı delerek yönetemediği ekonomi ye günah keçisi seçilen bizler.
Adil yargılanmak istiyoruz.

Yukarıda izaha çalıştığımız mağduriyetimize sebep olacak telkin içinde bulunanlar hakkında işlem yapılmasını. Anayasa ihlali yapan şahısların kurumlarına not düşülmesini talep ederiz..

YUKARDAKİ YAZIYI AŞAĞIDAKİ EKLE BERABER YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI VE HAKİMLER SAVCILAR YÜKSEK KURULU (HSYK) GÖNDERİYORUZ. ÖZELLİKLE CEZAEVİLERİNDEN YENİ ÇIKMIŞ ARKADAŞLARIMIZ.

Ek 10.06.2009 tarihli Muharrem Sarıkaya yazısı

1500 karşılıksız çek mahkumuna af
ÇEK yasası" olarak bilinse de asıl adı "Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun..." Uzun süredir de yasama, yargı ve yürütmenin başını ağrıtıyor.
Nedeni de 4 yıl önce yenilenen Türk Ceza Kanunu (TCK)...
Çünkü TCK'nın 5'inci maddesine, "Bu kanunun genel hükümleri, özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlar hakkında uygulanır" hükmü konuldu.
Hukuk dilindeki anlamı açıktı.
Özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlar, TCK'ya uyumlu hale getirilecek.
Çek Kanunu'nun TCK'ya uyumu bir türlü yapılamadı, 1 Ocak 2009'da süre doldu.
Çek Kanunu'ndaki cezaların karşılığı kalmadı, toplu af gibi bir durum ortaya çıktı.

TOPLU AF GİBİ
Sakarya, Bilecik, Şişli'nin de arasında bulunduğu bazı mahkemeler, ceza ortadan kalktığı için karşılıksız çek ten hapis yatanları tahliyeye başladı.
Hükümet önüne geçilmesi için yargıdan destek istedi.
Bazı mahkemeler tahliyeye uymadı ve Yargıtay'dan görüş bekledi.
Yargıtay da mahkemelere yazı göndererek, tahliyeleri durdurmalarını istedi. Bunlar olurken de hükümet Çek Yasası'nı hazırlayıp Meclis'e yolladı.
Bugüne kadar yasa ile ilgili olarak çok şey yazılıp çizildi.
Adli para cezasını idari para cezasına çeviren bir düzenleme getirilmesi önerildi. Yasa tasarısının daha "Genel Gerekçe" kısmında adından söz edilen "Vadeli çek" ifadesinin de iktisat dilinde ne kadar yanlış olduğu, vadenin ancak senet veya bonoda olabileceği anımsatıldı.

YARGITAY: ADLİ DEĞİL, İDARİ CEZA
Nitekim bu eleştirilerin hemen hepsi Yargıtay'ın yasa üzerindeki görüşüne de yansıdı. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker imzasıyla hafta sonu Adalet Komisyonu Başkanlığı'na gönderilen yazıda eleştirilere hak veren ifadeler yer aldı.
Çekin vadeli olarak düzenlenemeyeceği belirtilirken, Yargıtay bir noktanın daha altını çizdi: "Karşılıksız çek suçları, gerçek ve tüzel kişilerin ticari ilişkilerinden kaynaklanan ve edimin yerine getirilmesine yönelik yaptırımları içermektedir. Bir ticari ilişkiden kaynaklı borcun yerine getirilmemesi ve suç olarak tanımlanması mümkün görülmemektedir. Karşılıksız çıkan çek nedeniyle milyonlarca şikâyet ve soruşturma sonucu kamu davası açılmaktadır. Bu durum Cumhuriyet savcılarının ve mahkemelerin ağır iş yükü altında kalmasına sebebiyet vermektedir."
Başkan Gerçeker bu tespiti yaptıktan sonra önerilerini şöyle duyurdu: "Bu nedenle çekin karşılıksız çıkması ile ilgili sorumluluk; suç olmaktan çıkarılarak, idari para cezasına ve/veya idari tedbiri gerektiren bir kabahat olarak düzenlenmelidir."

1900 MAHKUMDAN 1500'Ü ÇIKACAK
Oysa mevcut yasa tasarısı, karşılıksız çek veren kişi hakkında, her bir çekle ilgili olarak 1500 güne kadar "adli para cezası" da öngörüyor.
Ancak karşılıksız çek bedelini ibraz tarihinden itibaren işleyecek faizle birlikte ödeyen kişi hakkında da soruşturma veya cezai işleme gerek kalmıyor.
Yargıtay'ın adli para cezasını, idari para cezasına çevrilmesini talep ettiği yasa tasarısı Adalet Alt Komisyonu'nda dün masaya yatırıldı.
Çalışma arasında Başkanvekili Hakkı Köylü ile sohbet ettik.
Köylü, düzenleme ile hem mahkemelerin, hem de dolandırıcı olmadığı halde ekonomik nedenlerle hapiste yatan kişilerin rahatlayacağını belirterek şu bilgiyi aktardı:
"Konunun uzmanlarına göre şu an 1900 civarında kişi karşılıksız çek nedeniyle hapis yatıyor. Yetkililerin bize bildirdiğine göre tasarı yasalaştığı anda bunun 1500'ü hapisten kurtulup, özgür kalacak."

70 BİN DAVADAN 50 BİNİ DÜŞECEK
Hakkı Köylü, mahkemelerdeki devam eden iş yükünün de düşeceğini anımsattı. Yine yapılan hesaplamalara göre karşılıksız çek dolayısıyla mahkemelerde görüşülmekte olan dava sayısı 70 bin civarında.
Tasarı yasalaştığı anda 50 binden fazla davanın da düşmesi bekleniyor. Komisyon Başkanvekili'nin Yargıtay'ın da önerisi kapsamında bu aşamada verdiği bir örnek dikkat çekiciydi:
"Şirketin borcuna karşılık, şirket çekinin altını imzalayan çalışan hapis yatıyor; borcun sahibi patron dışarıda keyif sürüyor. Veya çalışsa borcunu ödeyecek ama hapisten çıkamıyor. Bunların önüne geçilecek."
Yasa bazı olumsuzlukları gidermesi açısından olumlu.
Ancak, bünyesinde "vadeli çek" ibaresi kaldıkça sorunu daha da büyütür.
Zaten sayısı milyonlarla ölçülen karşılıksız senetlerin yerine tüm iktisat kuramlarını altüst ederek "vadeli çek" adı altında çekler kullanılıyor.
Peki senet gibi kullanılan bu çek sistemi çöktüğünde yerine ne konulacak?
Yarın bankacılık sisteminde yaratacağı erozyon nasıl giderilecek?

Muharrem Sarıkaya

       

224 yorum:

  1. myway peki biz anayasa mahkemesine magdurlar olarak yasanın biranönce görüşülmesi için dilekçe verebilirmiyiz?bu hakkımız varmı?eger böyle bir hakkımız varsa bu hakkımızı kullanmamız gerektigini anayasa mahkemesininde bu magduriyete duyarsız kalmayacagına inanıyorum.
    çeke uygulanan bu hapis cezası kalkarda çek kullanan insanlar alacaklı karşısında teminat olarak TARİHTE AFRİKADAN ZİNCİRLENMİŞ BİR ŞEKİLDE GETİRİLEN ZENCİ KÖLELER GİBİ MUAMELE GÖRMEKTEN KURTULURLAR!

    YanıtlaSil
  2. chp ye ve sayın şevki kulkulogluna tesekkur ederiz.bizde boş durmayıp faxlara devam edelim. erdem

    YanıtlaSil
  3. 162 ADIM BİLİNÇLİ ETKİNLİK

    YanıtlaSil
  4. SN 148

    Siz temyize gittiyseniz zaten eşiniz ceza alamaz. Çeki keşide eden alır. Vekaleten imzalayanda siz olduğunuzdan yeni yasa gereği size ceza çıkmaz, eski yasada suçsuz olanda yeni yasada suçlanamaz, yani eşinizde ceza almaz.

    avukatın yorumu anlaşılır gibi değil.

    bu iş temyiz de çözlür, canınızı sıkmayın

    selamlar

    YanıtlaSil
  5. sn 148
    sizin çek gerçek kişi çekimi, şirket çekimi?

    YanıtlaSil
  6. bnim verdiğim taahhütün cevabında yurt dışına çıkış yasağı yok..!

    YanıtlaSil
  7. cüneyt bey taahhüt verdiğimiz parayı ödedikmi acaba alacaklımı parayı alacak yoksa devletemi gidecek.

    YanıtlaSil
  8. saol erhan kardeş ben 38

    YanıtlaSil
  9. vadesinden önce yazdırılan çekler ile ilgili itirazların 5941 sayılı çek yasasının madde 3/8 ve madde 5 e göre yapılması lazım.
    geçici madde 5 e göre yapılmaması lazım,eğer geçici madde 5 göre yapılır ise ,itiraz sadece geçici madde 5 e göre inceleneceğinden ,red çıkabilir.ancak mahkemelerin ekseriyeti yeni yasanın ceza ile ilgili 5.maddesini doğru yorumluyor ve beraat kararları çıkıyor,önemli olan bu.

    YanıtlaSil
  10. 128
    evet kaldırıldı

    YanıtlaSil
  11. sayın OĞUZHAN benim arkadaşım vekaleten çekten beraat aldı tek bildiğim sadece vekaleten imzası olduğu şirkettede hissesi olmaması

    YanıtlaSil
  12. İŞTE BU HAKİM HASAN YALÇINTAŞI ŞİKAYET ETMENİZ LAZIM.. ANA SAYFADAKİ YAZIYI BİR ÇIKTI ALIN ALTINA DA BU KARARI VE HAKİMİN İSMİNİ ZIMBALAYIP ADRESLERE POSTALAYIN YADA FAX ÇEKİN

    YanıtlaSil
  13. adam resmen mahkemeye soruyorum nolcak sonuç biliyom çünkü kimse bişey demiyor cezalandırcam diyor hani adam beni arıyor resmen varsa avukatlar görem bu çeki tahsil edecek avukat varmı gelsinde benden bunu alsın diyor hakketen doğru neler yaşadım onlar yüzünden kan kusturdular bana az kaldı canımı aldılar iki yıl neler yaşadım ama nafarsın ankarada kimsem yok yok yok durumumu anlatam şu anda benim ilim bütün esnaf beni konuşuyor ne haldeyim ama kimselere sesimi düyuramıyorum hayatım bitti son kalan hayatımı artık mutlu olmak istiyorum benim suçum kanun ların bana vermiş olduğu çekle mal sata bilirsin olan kanuna güvendim hayatım bitti rıca ediyorum yettkililerden bu adam kim neden ödemiyor faramı 4 yıldır faramı kullanıyor bumesajımı duyun nolur bir türk vatandaşıyım yokmu sesimi duyan nolur TELİMİDE VERCEM FABRİKANIN ADINI VERCEM ŞAHSIN TELİNİ ARAŞTIRIN BEN MAFYAYIM DİYE BANA HAYKIRAN ADAM DEVLETİN KANUNLARINI TANIMYAN ADAMI SİZDE TANIYIN NOLUR TELİM 05358585190 BENİM BANA YARDIM EDİN NOLUR GÜNLÜK 200 MİLYARLIK MAL GİRİYOR ÇIKIYOR BENİM ÇEKLERİMİ ÖDEMİYOR SAYIN YARGITAYIM MAHKEME BİLE CEZALANDIRCAM DEMİŞTİ SONUÇ YOK SON SÖZÜM BANA YARDIM EDİN NOLUR

    YanıtlaSil
  14. sayın yargıçlarım ben herşeyimi kaybettim kanunlara güveniyorum ama sonuç yok adam elini kolunu sallıyor geziyor 2008 den buyana fabrikası ful çalışıyor neden bu adama kanun işlemiyor neler dönüyor bu türkiyede bilemiyorum üzülüyorum 4 yıldır faramı kullanıyor bu adam kimse dur diyemiyor çekler onun ikioğluna curalattırdım fabrikanın kaşesini vurdurdum halen avukatlar bana nolur budava verme rıca ediyor nedemekki buşahıs ıllarca tartıştık ben mafyayım açık konuşuyorum barbar bağırıyordu vede milletin kanını emdi artık durdiyen yokmu bu adama araçlara hacz ettirdim ama bir türlü kimse bağlamıyor yıllarsora yola çıktım araçlar yollarda ne emniyet nede jandarma bunu durdurmuyor bizzat ben araçları kendim yakalatam dedim emniyete bildirdim götürdüm gösterdim yine bağlamadılar ama benden icrada harç farasını aldılar neden YOKMU BENİM SESİMİ DUYAN BU VATANDA YAŞAMA HAKKI BENİMDE VAR EYER YASALARA GÜVENİYORUM BENİM HAYATIM BİTTİ RDİLER YOKSA BENDE YASALLARA GÜVENDİM BUNA DUR DEYİN NOLUR YOKMU BU ADAMDAN BENİM FARAM BİTTİ ÖLDÜ AMA YİNEDE ALIN ALIN KAFAYIYİCEM YETER ARTIK TÜKENDİM HANGİ KAFIYI ÇALAM BANA yol gösterin RICA EDİYORUM LÜTFEN TELİM BENİ AYDINLATIN NOLUR 05358585190 NOLUR YARDIMCI OLUN BEN MAFYAYIM DİYEN VEDE GERÇEKTEN YÜZLERCE KİŞİYİYE KAN KUSTURAN ŞU DOLANDIRICI ŞİRKETTTE DUR DEYİN CANLAR YANIYOR YANMASIN RICA EDİYORUM VEREYİM FABRİKANIN ADINI ŞAHSIN ADINI ARAŞTIRIN GÖRÜN KAN KUSTURUYOR4 MİLLETTE SAYGILARIM LA KANUNUMA YASALLARIMA İNANIYORUM Kİ BÖLLE İŞVEREN LERE DUR DİYECEKLERİNDEN EMİNİM

    YanıtlaSil
  15. ayhan pınarbaşı13 Aralık 2012 19:52

    yarğılandığım mahkemenin hakimini yarğıtaya ve adalet bakanlığına şikayet etmek istiyorum. çünkü beni dava eden şahıs iddaanamede üstüme atılı bir suçun iddaa edilği gibi değil. benim suçsuz oldugumu ve iddaa namedeki gibi olmadığını itiraf etti. buna  rağmen mahkemenin hakimi bunu görmezden gelerek bana ceza verebilmek için beni zonğuldak taki bir hastaneye ceza ehliyeti olup olmadığı. sormak için beni göndriyor. bu nasıl adalet. bu davanın beni dava eden şahısın itirafından sonra düşmesi gerekmiyormu iddaanamedki üstüme atılı bir suçun aslında iddaanamedeki gibi olmadığını itiraf eden kişinin üstüme atılı öteki suçların doğru olduguna nasıl kanaat getiriliyor ve düşmesi gereken mahkemede hakim beni nasıl yarğılayabiliyor. ve beni hastaneye sevk edebiliyor. lütfen bana bu konuda yardım cı olabilirmisinz. bu arada annem ve kız kardeşim ben mahkemeye çıkmadan önce hakim ile konuştular.hakime demişler ayhan oğlum bu suçu onuruna haksız yere yarğılanmayı onuruna yediremiyor intihar edeccek oğlum demişler. hakimin anneme ve kız kardeşime verdiği cevap ise ederse etsin nasılsa içerdede ölecek dışardada ölecek demiş. yani ben mahkemeye çıkmadan ve mahkemede ifade vermeden hakim kesin hükmü koyuyor ve beni içeridede öldürecekler sözü ile beni yarğılamadan suçlu olduguma kanaat getiyor. ben bu davanın hakimini yarğıtaya ve adalet bakanlığına şikayet etmek istiyorum rica etsem bana bu konuda yardım cı olabilirmisiniz. okadar çaresizimki. intihar edeceğim. ve benim intiharımdan bu gün yani 13/ 12 / 2012 tarihinde asliyeceza mahkemesinde beni yarğılayan hakim suçludur. çünkü benden davacı olan şahsın üstüme atılı suçun iddaanemedeki gibi olmadıgını belirtmesine rağmen hakim o iddaanamneye dayanarak beni yarğılıyor. bu nasıl adalet. ayrıca hakim mahmede bana annemin sözlerini bana söylüyor ve bana diyorki intihar edersen et diyor. nasıl olur bu. bir hakim nasıl böyle bişey söyleyebilir. beni yasalara kanuna göre değil. duyguları ile doğru bildiği inandığı şeye göre yarğılıyor. ve bunu beni dava eden şahsın davasını geri almasına vede iddaanamedki bir iddaanın aslı olmadığını itiraf etmesine rağmen bunu yapıyor. sayğılarım ile. lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusnuz.

    YanıtlaSil
  16. merhabalar.buradan.cok.özel.1.konu.hakında.görüşlerimi.iletmek.istiyorumdur.face.internet.yetkili.sahibi.adı.soyadı.bilinen.mark.zucker.berk.ve.paul.ceglia.taraflarından.bana.karşı.kendileri.cok.böyük.haksızlıkta.bulunmuşlardır.face.şahsi.kulandığım.hesabımı.kilitlemişlerdir.haksız.yere.arkadaşlık.önerilerimi.engeleniyordur.mesaş.önerilerim.kapatılıyordur.bu.konuda.şikayetimin.önerilmesini.istiyorumdur.1.aydır.face.şahsi.kulandığım.hesabım.kapatılmıştır.kendime.tekrardan.face.üzerinden.yeni.1.hesap.oluşturamıyorumdur.face.internet.üzerinden.şahsi.işlerimi.göremez.oldum.30.sefer.kez.face.üzerinden.açılan.şahsi.hesaplarım.haksız.yere.kapatılıyordur.face.internet.üzerinden.başkaları.taraflarından.benim.adıma.sahte.hesap.açıyorlardır.bu.vatandaşların.burada.yazılı.bulunan.adı.soyadı.serap.gölhan.genel.başkanımız.ve.tahir.oduncu.yağmur.doğan.vatandaşlarımız.haklarında.yasal.işlemlerin.hukukca.başlatılmalarını.istiyorumdur.bu.şahızlar.haksız.yere.benim.arkadaşlık.önerilerimi.engeliyorlardır.mesaşlarımıda.kapatıyorlardır.bu.şikayet.yazılı.sunulan.dilekcemi.üst.mercihlere.iletilerekten.değerlendirilmesini.talebimde.bulunuyorumdur.benim.tarafıma.bilgi.verilmesini.saygılarımla.arz.ederim.bana.ulaşacağınız.telefon.numaram.budur.0216.305.41.04..gsm.0554.915.0152

    YanıtlaSil
  17. merhabalar.sayın.başkanım.burada.size.cok.özel.1.konu.hakında.şikayetimi.öneride.bulunmak.istiyorum.ttnt.müşteri.hizmetleri.tarafından.dolandırıldım.beni.kandırdılar.sınırsız.abone.ucuz.paket.kanpanyasından.yararlanmak.istemiştim.ama.burada.çalışan.personeler.ve.memurlar.müşteri.görüşleri.adı.soyadı.bilinen.ümit.şahin.bana.karşı.haksızlıkta.bulunmuştur.en.yüksek.bulunan.abone.paketini.bana.iade.etmiştir.bu.konuda.tekrardan.ttnt.müşteri.hizmetleri.abone.en.ucuz.kanpanyasından.yararlanmak.istiyorumdur.sınırsız.olaraktan.ttnt.müşteri.hizmetler.sorumlusu.bilinen.operasyon.genel.müdür.yardımcısı.sayın.şahin.şen.beye.bu.konuyu.iletilmesini.istiyorumdur.ttnt.internet.fatura.tutarı.posta.yoluyla.günderilen.cok.yüksek.rakamda.tutar.geliyordur.ttnt.müşteri.hizmetlerinde.çalışan.personeler.ve.memurlar.taraflarından.internet.arzasıyla.ilgili.olaraktan.kendilerine.karşı.görüşlerimi.iletimde.bulundum.sürekli.internetim.donuyordur.bu.konuda.2.aydır.arza.ekiplerinden.kimseler.ilgilenmediler.devamlı.ttnt.müşteri.hizmetlerinden.çalışan.personeler.tarafından.telefonla.bizim.evi.arıyorlardır.artık.kendilerinden.rahatsız.olmuşumdur.sayın.operasyon.genel.müdür.yardımcısı.şahin.şen.bey.bu.konuyla.kendiside.ilgilenmek.istemedi.bana.yardımcı.olmak.istemedi.bu.ttnt.müşteri.hizmetleri.vatandaşlarımızın.sorunlarınla.pek.yakından.ilgilenmiyorlardır.ttnt.müşteri.hizmetleri.açık.adres.bilgileri/esentepe/mahallesi/salih/tozan/sokak/karumancılar/iş/merkezi/b/blok/no16/şişli/34394/istanbul//bana.ulaşacağınız.telefon.numaram/0216/305/41/04/gsm/0554.915.0152

    YanıtlaSil
  18. sayın.başkanım.istanbul.ili.gebze.hukuk.mahkemesi.tarafından.haksız.yere.babamın.adına.bulunan.tapulu.arsasına.cocuk.park.alanı.yapılmıştır.tekrardan.arsamızı.geri.almak.istiyoruz.bu.böyük.1.haksızlıktır.nasıl.1.hukukta.yaşıyoruzdur.bu.konuyla.ilgili.gebze.böyük.şehir.belediye.başkanlığı.ilgileniyordur.babam.ferçli.yatarak.hastasıdır.akıl.dengesi.yerinde.deyildir.kendisinin.bu.konuda.sizin.yardımcı.olmanızı.istiyorumdur.arsa.tutar.bedelini.komisyon.tarafından.ödeme.yapılmamıştır.mahkeme.red.kararı.vermiştir.ikametkah.açık.ev.adres.bilgilerim.şunlardır/selanik/caddesi/boyabat/sokak/no/25/daire/4cevizli/mahallesi/kartal/istanbul/telefon.numaram.şudur.0216.305.41.04.gsm.0554.915.0152.bu.konuda.üst.yazınızla.bizim.tarafımıza.bilgi.verilmesini.istiyorumdur

    YanıtlaSil
  19. sayın.başkanım.buradan.size.özel.1.konu.hakında.görüşlerimi.iletmek.istiyorumdur.t.c.gebze.3.asliye.hukuk.mahkemesi.esas.no.sayılı.2011/729.karar.no2012/73.sayın.hakim.ünsal.çankaya.27589.davacı.vekili.olaraktan.dava.dilekçesinde.çayırova.ilçesi.akse.mahalesi.804.ada.9.parsel.taşınmazın.park.alanı.projesi.kapsamında.kaldığını.kocaeli.büyükşehir.başkanlığı.encümenince.15/04/2009.tarih.ve.450.sayılı.kararı.ile.kamulaştırıldığını.kıymet.takdir.konusu.açısından.uzlaşmaya.yol.açmıştık.ama.bizim.tarafımıza.haksızlık.yapılmıştır.arsa.bedeli.70.milyar.ytl.talepte.bulunmuşlardır.bizde.bu.talebi.uygun.görmedik.tekrardan.ihtiras.dilekcemi.sunuyorum.babam.ferçli.akıl.dengesi.yerinde.deyildir.gebze.böyük.şehir.belediyesi.tarafından.bizim.tarafımıza.haksızlık.yapılmıştır.tapulu.bulunan.arsamızı.devlet.sahiplenmiştir.tekrardan.arsamızı.tarafımıza.iade.edilmesini.istiyorumdur.buradaki.sayın.hakim.bana.karşı.hakarete.bulunmuştur.onun.yardımcısı.bilinen.katipi.tarafından.bizim.sorunlarımızla.ilgilenmedi.hakarete.bulunmuştur.bana.ulaşacağınız.açık.ev.adres.bilgilerim....selanik/caddesi/boyabat/sokak/no/25/daire/4/cevizli/mahallesi/kartal/istanbul/telefon.numaram/0216.305.41.04/cep/gsm.0554.915.0152

    YanıtlaSil
  20. sayın.başkanım.buradan.size.buradan.cok.özel.1.konu.hakında.şikayete.bulunmak.istiyorumdur.türk.telekom.yünetim.kurulu.başkanı.özel.danışmanı.sayın.gökhan.bozkurt.tarafından.haksız.yere.bizim.telefonumuz.arza.ekipler.tarafından.kesilmiştir.telefon.fatura.miktarını.gönünde.ve.saatinde.en.yakın.bağlı.bulunan.vezneye.ödeme.tutarını.tahsil.ediyorumdur.türk.telekomda.çalışan.personeler.ve.memurlar.taraflarından.haksız.yere.bizim.telefonumuzu.arza.ekipleri.tarafından.kesiyorlardır.telefon.tutarı.cok.yüksek.bedel.geliyordur.burdaki.kurumlarda.çalışan.personel.memurlar.taraflarından.cok.böyük.haksızlıkta.bulunuyorlardır.benim.sorunlarımla.bizat.yakından.ilgilenmiyorlardır.telefonum.arzalanmıştır.bu.konuda.arza.ekiplerine.sorunlarımı.bizat.iletmiştim.ama.kimseler.bu.konunun.üzerinde.durmak.istemediler.bu.türk.telekom.patronlarından.ve.personelerinden.çalışan.memurlardan.şikayetciyim.vatandaşlarımızın.sorunlarıyla.ilgilenmek.istemiyorlardır.benim.bizat.telefonumun.arzasının.giderilmesini.istiyorumdur.arza.121.danışmanı.telefonla.aradım.yardımcı.olmadılar.türk.telekom.adres.bilgileri./turgut/özal/bulvarı/06103aydınlıkevler/altındağ/ankara/türk.telekom.yünetim.kurulu.başkan.özel.danışmanı.kendisine.bizat.ulaşa.bileceğiniz.telefon.no/0312/555/24/12..bana.ulaşa.bileceğiniz.telefon.no/0216/305.41.04/gsm.cep.bana.aitir.0554.915.0152..

    YanıtlaSil
  21. merhabalar.ben.hacı.başkanım.size.buradan.cok.özel.acil.1.konu.hakında.görüşlerimi.iletmek.istiyorumdur.babam.hasan.hayta.adına.gelen.ercümenstik.borc.takük.ücret.bedeli.haksız.yere.alo.150.iletişim.merkezi.başbakanlık.istanbul.valilik.tarafından.üst.yazısıyla.kartal.tapu.mödürlüğüne.gündermiştir.bu.kurum.tarafından.bizimle.alakamız.olmayan.ücret.bedelini.kendileri.bizden.almaya.çalışıyorlardır.bizim.evin.bitişiğinde.mahmut.kemal.inal.ilküğretim.okul.mödürü.tarafından.bahce.duvarı.çekmiştir.hazinededir.bu.borc.bedeli.posta.yoluyla.kartal.tapu.mödürlük.tarafından.haksız.yere.bize.günderiliyordur.bizim.bitişiğimizdeki.mahmut.kemal.inal.ilküğretim.okulun.duvarının.belediye.tarafından.incelenmesini.istiyorumdur.ve.okul.duvarının.yıkılmasını.isterimdir.bu.borc.ödemesini.okul.mödüründen.tahsil.edilmesini.isterimdir.istanbul.valilik.konağı.alo.150.başbakanlık.iletişim.merkezi.tarafından.haksız.yere.bize.ihpar.yazısı.günderiliyordur.olmuyan.borcu.kendileri.bizden.tahsil.etmelerini.istiyorlardır.belediyeden.memurların.gelipte.tapulu.yerimizi.kontural.etmelerini.saygılarımla.arz.ederim.benim.açık.adres.bilgilerim./selanik/caddesi/boyabat/sokak/no/25/daire/4/cevizli/mahallesi/kartal/istanbul/bana.ulaşacağınız.telefon.numaram/0554.915.0152/ev.telefon..0216.305.41.04

    YanıtlaSil
  22. BENDE ADALETE GÜVENMİYORUM..ARTIK İŞİMİZ ALLAHIN ADALETİNE KALMIŞ ÖTE ALEMDE ALICAĞIZ ARTIK..DEVLET KENDİNE GÖRE KARARLAR KOYMUŞ.KENDİNİ SAĞLAMA BAĞLAMIŞ.MAHKEMELER HAKSIZLARA EKMEK KAPISI OLMUŞ.DEVLETTE HAKSIZDAN YANA..

    YanıtlaSil
  23. çıkan yeni kanunları gençlerimizin hayatını söndürmek için kullanan bir avukatımız var gazantepta ona birinin dur demesi lazım artık avukadımızın adı Şıh Mehmet KURTOĞLU eyer bu şahısa dur demezseniz gençlerimizin haytını karattmaya devma edecektir lütfe n birileri buna dur demeli size güveniyoruz ve bunun için bir şeyler yapmanızı ümit ediyoruz

    YanıtlaSil