Adalet ve özgürlük için Ankara’da Toplanıyoruz..

ÇEK MAĞDURLARI


BİZLER; Ülkemiz İşgücüne En Büyük İstihdamı Sağlayan Milyonlarca Esnaf, Tüccar Ve Kobilerin Temsilcileriyiz..
BİZLER; Ülkemiz Ekonomisine Mal Ve Hizmet Üreterek, Vergi Ve Sosyal Güvenlik Primleriyle Katkı Sağlayan Vergi Mükellefleriyiz..
Kısacası BİZLER; iş ve aş dünyasının temsilcileriyiz..



Fakat BİZLER
Ülkemizde hüküm süren çetin ekonomik şartların, kısa aralıklarla ortaya çıkan ekonomik krizlerin büyük zarar ve ziyanlara uğrattığı her sektörden mağdur işadamlarıyız, işverenleriz..
Kayıplarımız Çok Büyük.. İŞLERİMİZ BOZULDU, İCRALARDAN DOLAYI İŞYERLERİMİZ KAPANDI..Bu Yüzden Çeklerimizi (Borçlarımızı) Ödeyemez Hale Geldik..
Bütün Kayıplarımızın, Yaşadığımız Ekonomik Ve Sosyal Dramın Üstüne Aile Hayatımızı Ortadan Kaldıran Eş Ve Çocuklarımızla Bizi Perişan Eden Çağdışı, İnsanlık Dışı, Hukuk Dışı Hatta Kanun Dışı Bir Zulümle, Hapis Cezasıyla Karşı Karşıyayız.. Bu Yüzden;



SORUYORUZ..!!! Bilgiye ve Bilime, Hukuka ve Adalete, Çağdaş Akıl ve Düşünceye Sahip Olan Herkese,
SORUYORUZ..!!!
1. Sonuçta Ticari Bir Alış-Veriş Yapan Bizler; Çeklerimizi (Borcumuzu) Ödeyemedik Diye, Yaşama Hakkından Sonra En Temel Ve Kutsal Hakkımız Olan Özgürlüğümüz Kısıtlanmakta, Hapse Atılmaktayız.. SİZLER BÖYLE, BİR BAŞKA ÜLKE BİLİYOR MUSUNUZ?

2. Ailelerimiz Eş Ve Çocuklarımız Perişan, Binlerce Kişi Cezaevinde, Binlercesi De Kaçak Durumda Ve Aranıyor.. Çalışıp İşimizi Sürdürecek, Borcumuzu Ödeyecek Özgürlüğümüz Yok.. Sırf Borçlu Diye Vatandaşına Suçlu Muamelesi Yapan ÇAĞDAŞ BİR BAŞKA HUKUK DEVLETİ BİLİYOR MUSUNUZ?

3. Aslında Hiç Birimizin Farkına Bile Varmadığı ve Kanuna Karşı Hile Yapılmak suretiyle Meğerse Özgürlüğümüzün Bir Borcun Teminatı Olarak Verildiği BİR BORÇ ÖDEME ARACI ve SİSTEMİ DUYDUNUZ MU?

4. Adli Para Cezası Kılıfı Uydurularak Yasaya Konulan Bu Madde İle Sonunda Hapse Atılıyoruz..Yani PARANIZ YOKSA HAPİS YATTIĞINIZ BİR ÜLKE DAHA BİLİYOR MUSUNUZ?

5. Bizler Ülke Ekonomisinde Görev Almış İş Sahipleriyiz.. GASP, TECAVÜZ, YAĞMA VE HATTA CİNAYET Mİ İŞLEDİK? Öyle ki Bu Cezalar Bile İndirim, Şartlı Tahliye Denetimli Serbestlik tanınırken! BİZLERE REVA GÖRÜLEN 5 YIL HAPİS CEZASI HANGİ VİCDAN İLE BAĞDAŞMAKTADIR?

6. AİHS 4 No'lu Ek Protokolünün; “HİÇ KİMSE, YALNIZCA AKDİ İLİŞKİDEN DOĞAN BİR YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİREMEMİŞ OLMASINDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YOKSUN BIRAKILAMAZ..” İlkesi, Anayasamızda da (MADDE 38) Aynı İfadeyle; “HİÇ KİMSE, YALNIZCA SÖZLEŞMEDEN DOĞAN BİR YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİREMEMESİNDEN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONULAMAZ..” Olarak Yer Almış Olmasına, Yine Aynı Madde de “KİMSE, İŞLENDİĞİ ZAMAN YÜRÜRLÜKTE BULUNAN KANUNUN SUÇ SAYMADIĞI BİR FİİLDEN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ..” Denilmesine Rağmen, Bunları Yok Farz edip Çeke Hapis Cezası Uygulayan AVRUPADA VEYA DÜNYADA BAŞKA BİR ÜLKE BİLİYOR MUSUNUZ?

7. TBMM;
Ceza İçeren Tüm Kanunların TCK’ya Uyumlu Hale Getirilmesi İçin 31.12.2008 Tarihine Kadar Meclise Tanınan Süre İçinde Tüm Yasalarda Bu Değişiklikleri Yapmış Fakat, 3167 s. Çek Kanununda Gerekli Değişiklikleri Yapmamış Böylelikle Çağdışı Bu Hükümleri Yasal Omaktan Çıkararak ‘MÜLGA’ Durumuna Ve UYGULANAMAZ Hale Getirmiştir.

8.
Nitekim Ocak Ayının İlk Günlerinde Başta TCK’nın Müellifi Prof. Dr. Adem SÖZÜER “..ÇEK KANUNUNDA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPILMADI. 31 ARALIK 2008`DEN İTİBAREN TCK`NIN GENEL KURALLARI ÇEK KANUNUNUN CEZALARINA İLİŞKİN KURALLARI ORTADAN KALDIRMIŞ OLUYOR. ÇEK YÜZÜNDEN ARTIK HİÇBİR YAPTIRIM UYGULANAMAZ DURUMDADIR..” diye, Keza, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İYİMAYA ise “YAPACAK BİR ŞEY YOK; GEÇMİŞ OLSUN. GEÇMİŞTE BU SUÇU İŞLEYENLER YILBAŞINDAN İTİBAREN CEZA ALMAKTAN KURTULMUŞTUR…” Demiş Olmalarına Rağmen 300 Gündür Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Davranan BAŞKA BİR HUKUK DEVLETİ TANIYOR VE BİLİYOR MUSUNUZ?

9. HUKUKİ MEŞRUİYETİ olmayan bu zulmün 01.01.2009 tarihinden sonra KANUNİ MEŞRUİYETİ DE kalmamıştır.. Keza 300 günlük bu süre içinde KANUNSUZ BİR SUÇ OLAMAYACAĞINDAN bahisle birçok ilimizdeki mahkemelerimiz BERAAT KARARLARI verirken, diğer taraftan HALA HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLEN böylece YARGI BÜTÜNLÜĞÜNÜN ortadan kalkmış olduğu BİR BAŞKA HUKUK DEVLETİ TANIYOR VE BİLİYOR MUSUNUZ?

10. ADALETİN ÜZERİNE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR.. Kanunsuz, Hukuksuz, İnsafsız Çek Yasasının Mağdur Ettiği Binlerce Ailemiz Feryat Ederken; Bu Davaların Ve Çağdışı Hapsin Sürmesinden Çıkarları Bulunan; Başta BANKALAR, FAKTORİNG KURULUŞLARI, ‘ÇEK KIRARAK’ PARA SATAN TEFECİLER Ve Maalesef Genelini Tenzih Ederiz BAZI AVUKATLAR Bu Adaletsiz Ve Tartışmalı Yasanın Ortadan Kaldırılmasına Engel Olmak İstemektedirler..

11. İcra, Haciz Ve Diğer Sebeplerden Dolayı İşyeri Kapanan Ve Bu Sebeple İşyerlerine Düzenli Gidemeyen Biz İş Adamlarına, Gıyabında Yapılan Tebligatlar İle Savunmasına Ve Suç Kastı Bulunup Bulunmadığına Bakılmaksızın, Adil Bir Yargılama Yapılmadan Rutin Bir Şekilde Ve Kolayca Hapis Cezası Verilmektedir..

12. BİZLER DİYORUZ Kİ; Kim Ki Bizleri Dolandırıcı Ve Suçlu Telakki Ediyor İse ŞİDDETLE REDDEDİYOR, Böylelerini MÜFTERİ Olarak Kabul Ediyoruz.. Her Meslek Mensubunun Başına Gelebilecek Hatalar Söz Konusu Olmaktadır.. Nitekim Bir Kimseyi Hatalı Bir Kararla Yıllarca Hapse Mahkum Eden Bir Hakim, Hatalı Tanı Ve Tedaviyle Hastası Can Veren Bir Hekim Ve Pek Çok Mesleki Hatalar Gibi.. Toplumda Bizlerin Dışında Mesleki Hata Ve Başarısızlığından Dolayı Kimler Hapse Mahkum Edilmektedir..

13.GEMİLER LİMANDA GÜVEN İÇİNDEDİR ANCAK YAPILIŞ AMAÇLARI BU DEĞİLDİR..” Bizler İyi Bir Vatandaş Olmak Ve Ekmek Parası İçin Küçük Teknelerimizle GÜVENLİ LİMANLARDA DEĞİL, Yüksek Çalkantıların, Kriz Dalgalarının Eksik Olmadığı Bu Ülkenin Ekonomik Karasularında Mücadele Ederken Battık.. Ve Bizler Esasen Hiçbir Zaman Devlet Limanlarında Güven İçinde Olmadık, Olamadık..

14. BİZLER DİYORUZ Kİ; ARTIK YETER! Ülkemizi Ve Bizleri Bu Ayıp Yasasından Kurtarın.. Gözyaşlarımızı Ve Feryatlarımızı Dindirin.. Kahır İçinde, Ölüm Ve Yaşam Arasında İnce Bir Çizgide Bulunan Şerefli Haysiyetli Talihsiz Esnaf, Tüccar, Yönetici Ve Kobi Temsilcisi Meslektaşlarımıza Reva Görülen Bu Zulme Derhal Son Veriniz..

15. BİZLER DİYORUZ Kİ; Devlet Birkaç Ahlaksızı Nokta Atışla Vurmak Yerine, Binlerce, Milyonlarca Aileyi top yekun cezalandırmakta, Adeta Toplumsal Ve Sosyal Bir Cinayete, Hukuk Ve Adalet Cinayetine Sebep Olmaktadır..

16. BİZLER DİYORUZ Kİ; Hepimiz Namuslu, Haysiyetli Birer İş Adamı İdik, Battık, Borçluyuz.. FAKAT, ASLA! ADİ BİR SUÇLU DEĞİLİZ!.. Hal Böyle İken Bize Yapılanlar; İnsanlığın Ve Tüm Değer Yargılarının Ürettiği Evrensel Hak, Adalet Ve Medeniyet Ölçüsüne Ve Bilhassa Ülkemiz İnsanının Vasıflarından Olan Mertliğine, Devletin Şeref Ve Şefkatine Sığmakta mıdır?

17. Halen Uygulamada Devlet Kanuna Karşı Hile Yapmak Suretiyle Karşılıksız Çeke Önce Adli Para Cezası Vermekte, Ödenemeyen Bu Cezayı da Hapse Çevirmektedir.. Mayıs Ayından Beri Meclis Adalet Komisyonunda Bekletilen Yeni Çek Yasasının Bir An Evvel Gündeme Alınarak Çağdaş Bir Hukuk Devletine Uygun Olarak Çekte Adli Para Cezasının ve Dolayısıyla Hapis Cezasının Tamamen Ortadan Kaldırılmasını ve ACİLEN Yasalaşmasını İSTİYORUZ..



İlgili konular: Çek mağdurları yarın haykıracak



Etiket: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

227 yorum:

  1. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİTEMİZİ TAKİP EDELİM YAZILANLARI ELBETTE OKUYALIM, ELBETTE BİZLERDE YORUM YAPALIM ANCAK; LÜTFEN AMA LÜTFEN, YÜZÜPTE KUYRUĞUNA GELDİĞİMİZ BU HAKLI DAVAMIZDA, İŞİMİZİ ELİMİZE GÖZÜMÜZE BULAŞTIRMAYALIM. HEPİMİZ ADINA HEPİNİZDEN RİCACIYIM; PAZARTESİ GÜNÜNDEN BAŞLAYARAK, BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ SABIRLA VE DAHA ÇOK ARAYARAK, İLGİLİ YERLERE; BASIN KURULUŞLARINA, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE MAİL VE FAKSLAR GÖNDERMEK HUSUSUNDA YOĞUNLAŞARAK, GEREK GÖRÜLMESİ HALİNDE; ANKARA'YA TEMSİLCİ BİR GRUBUMUZUN TEKRAR GİTMESİ HUSUSUNDA, GİDECEK ARKADAŞLARA MADDİ DESTEKTE VEREREK, ÖZELLİKLE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYI DOLU DOLU GEÇİRMELİYİZ. HAYDİ ARKADAŞLAR; BİRBİRİMİZE SİTEM ETMEDEN, SABIRLA, YASAL ÇERÇEVELER İÇERİSİNDE VE SAYGIYLA, HAKKIMIZI ARAMAK HUSUSUNDA YOĞUNLAŞALIM. BİRAZ DAHA; BİRAZ DAHA FAZLA ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞARAK. ALLAH'IN İZNİYLE; HÜZÜNLÜDE OLSA ÖZGÜR GÜNLER HEPİMİZİN OLACAKTIR. TÜM KATILIMCILARA; SAYGILAR VE SELAMLAR. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ ARKADAŞLAR SADACE BURDA SİTEYİ İZLEYEREK YALNIZCA GELİŞMELERİ TAKİP EDEREK BU İŞ DAHA ÇOK SU KALDIRIR.DİYORUZ Kİ ŞU MKYK ÜYELERİNİ ARAYIN.NİHAT ERGÜNÜ SIKIŞTIRIN.BASKI YAPIN.MEKTUP GÖNDERİN.KAÇ KİŞİ YAPIYOR BUNU.ONDAN SONRA DA GELİŞMELERDEN HABERDAR EDİN LÜTFEN DİYORSUNUZ.BEN BAŞBAKAN DEĞİLİM Kİ YASAYI İKİ GÜNDE LEHİMİZE ÇIKARAYIM...UĞRAŞIYORUZ.AMA BUNU 10 KİŞİNİN UĞRAŞ VERMESİYLE YAPAMAYIZ.

    BAKIN HAFTAYA YİNE ANKARAYA GİDİCEM.VEKİLLERLE GÖRÜŞÜCEM.HANGİNİZ GELMEYE CESARETLİ.ESKİ MAĞDURLARI ZATEN BİLİYORUM BENİMLE DEFALARCA KEZ GİTTİLER GELDİLER.AMA BİZE YENİ YÜZLER LAZIM.MECLİSİ BOŞ BIRAKMAMAK LAZIM.LÜTFEN ANKARAYI ZİYARET KONUSUNDA DESTEK OLUN.BAYAN ARKADAŞLARDAN İSTİRHAM EDİYORUM GELİN 10 KİŞİLİK EKİP OLARAK HAFTAYA YİNE MECLİSE GİDELİM.

    iletişim: 0537 979 09 28
    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Değerli arkadaşlar; Bu sitelerde aylardır yazan birşeyler yapmaya çalışan tüm mağdurlar gerçekten çok iyi niyetliler buna hiç şüphe yok. Ancak gözardı edilen şey şudur bana göre hükümet ve yargı zaten herşeyi biliyor. kanunun geçersizliğini anayasaya ve insan haklarına uygun olmadığını kaç kişinin hapiste olduğunu kaç kişinin kaçmak zorunda kaldığını. Medyada bu işi çok iyi biliyor. Ama insanları sürekli beklenti içinde tutmak işi zamana yaymak en önemli strateji. Eninde sonunda herşey düzelecek emin olun ama bu biz istediğimiz için değil mecbur kaldıkları zaman olacak. Bu yıl yasanın çıkması muhtemel ancak bana göre çıkacak yasa kimseyi mutlu etmeyecek. Yine hukuki tartışmalar sürecek hükümet topu yargıya atacak yargı gene bekleyecek. ve bizler içerde olmaz isek eğer buralarda yazmaya devam edeceğiz. Birçok yeni çek mağduru aramıza katılacak siyasiler konuyu gene gündeme getirecek vs. vs. Ama umut ederim ben yanlış düşünüyorumdur. HEPİNİZE SAYGILAR -UMUT

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar benim de yeni öğrendiğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. İnternet gazeteciliğinde haber ne kadar okunur reyting alırsa o kadar çok gündemde kalıyor. O konu ile ilgili başka haberler yapılıyor. Bizim de istediğimiz bu değilmi? O halde haberleri buraya kopyalamayalım, en azından hepsini ki gazeteden okunsun. Sadece linkini koyalım buraya lütfen. Hatta bizi ilgilendiren haberlere bir kaç kere tıklayalım...
    Cynocan

    YanıtlaSil
  5. SEVGİLİ ARKADAŞLAR BUGUN HABERTURK GAZETESİNİN İLK SAYFASINDA MANŞET OLDUK.BURADAN MECLİS MUHABİRİ SALİHA HANIMA TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.SALİHA HANIMI ARADIM.VE HABER İLE İLGİLİ ÇOK TELEFON GELDİĞİNİ SÖLEDİ.TOBB DAN VE ALACAKLI KESİMİNDEN DE ÇOK TELEFON GELİYORMUŞ. SALİHA HANIM ÇEK MAĞDURLARININ HEPSİNİ BİZLERE YÖNLENDİRECEK.TELEFONUMUZU VERİCEK.SİZLERDE BAŞINIZDA DİKKAT ÇEKİCEK BİR HİKAYENİZ VARSA SALİHA HANIMA ANLATIP HABER YAPTIRABİLİRSİNİZ.
    SALİHA ÇOLAK HABERTURK MECLİS MUHABİRİ: scolak@htgazete.com.tr 0312 218 50 34

    AYRICA AYNI YAYIN KURULULUNUN İNTERNET SAYFASINDA DA KENDİMİZE YER BULDUK.. http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/181671-Cek-tutuklatti-es-masoz-oldu.aspx

    LÜTFEN ALTINA YORUM YAZALIM.SAYFAYI HİT YAPALIM.VE BİZLERİ DOLANDIRICI GÖZÜYLE GÖRMELERİNİ ENGELLEYELİM.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar şunu hatırlatmak isterim faktorinkler çeki alırken sogular istibarat yapar bir çekiniz yazılmışsa veyahesabınız yeni ise çekinizi bozmaz kendini riske atmaz.esnafda aynusı hangi esnaf gözü kapalı mal satıyor tanmadıgı insana milyarlık mal verirmi çekini sorgulamazmıyani piyasa kendi otokontrolunu yapıyor.bankalar ise şimdi zaten çek karnesi almak çok zor.kredi kartınızı geç yatımışınız diyor ne çek ne kredi veriyor arada ezilen esnaf çek mağduru burda çıkıyor dürüst esnaf bankadan sicil bozuk tefeciye koşuyor ½10 para alıyor borcunu ödemek için çevrenize bakın lütfen sağlam kale gibi esnaflar hep batmış para sahipleri haksız hırsız üçkağıtçılar para kazanıyor.dürüst esnaf da hapiste çürüyor.savcı karşısına alıp sormuyor bile atın hapse diyor.pkklı olsan ayagına savcı geliyor. sahte çek kopya çek le piyasayı dolandıranlar bile 6 aydan fazla hapis yatmıyor.sayın erdoğan öyle diyor beceremiyenler gider yeniesnaflar esnaflar gelir onları destekleyelim diyor birazda onlar çabalasın.sayğılar tunç bakır.

    YanıtlaSil
  7. SEVGİLİ MAĞDURDAŞLARIM BÖYLEBİRKURULUŞU DUYDUM VE ÇOK SEVİNDİM TÜRKİYE VE DÜNYADA HER TÜR SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN OLACAĞINI AKLIM ALIRDI AMA ÇEK MAĞDURLARI DİYE BİR DERNEKOLMASI ÇOK KOMİK BUDA ANCAK TÜRKİYEDE OLURDU OLMUŞ İŞTE.BİZ DOLANDIRICI OLSAYDIK BANKALARA TAKAR BORÇLARIMIZI ÖDERDİK ÇOĞUMUZUN BELKİ VERGİ BORCU BİLE YOKTUR KEŞKE DEVLETE TAKSAKTA ÇEKLERİ ÖDESEYDİK VERGİSİNİ VERMEDİĞİNDEN DOLAYI İÇERDE YATAN VARMI?BİZLER MİLYARLARCA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ELİDEKİ MALI ÜÇTE BİR DEĞERİNDE MAL SATMIŞ İNSANLARIZ BİZLER ONURUMUZA DÜŞKÜN OLDUĞUMUZ İÇİN BU CEZALARI ALIYORUZ EĞER DOLANDIRICI OLSAYDIK ELLİ TANE YOLU VARDI ASLA KEŞKE DEMEDEN ONURUMUZA KORUYARAK MÜCADELEYE DEVAM DEVLETTEN RİCAMIZ ONURU KIRIK VATANDAŞ İYİ BİR VATAN DAŞ OLAMAZ BİZE KİBAR DAVRANIN.ARANANLARIN VE YAKALANDIĞINDA İÇERİ DÜŞECEKLERİN EN FAZLA OLDUĞU ÖRGÜT BİZİZDİR HERHALDE!!BENCE GUİNES REKORLARINA GİRMİŞİZDİR.ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ OLMAZ BU SAÇMA UYGULAMA FAŞİT YÖNETİMLERDE OLURSİZ TAYYİP BEY GÜNLÜĞÜ 100 TL DEN KAÇ GÜN YATARSINIZ İÇERDE YATAN BİRİSİ OLARAK BİLMENİZ GEREKİR?SİZLER MİLLETİN VEKİLLERİ KOMİSYON ÜYELERİÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİNİ NE İLE ÖLÇÜYORSUNUZ TARTI NE ÖLÇÜ NE PARAMI?ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BEDELİNİ PARAYLA ÖLÇEN VE ONA BEDEL KOYAN ÜLKE YÖNETİCİLERİ YARIN HER ŞEYİN BEDELİ KONULURSA ŞAŞIRMAYIN.VATANDAŞIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIK MİLLETİN VEKİLİ VATANDAŞIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKAMAYAN DEVLETKENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNEDE SAHİP ÇIKAMAZ.VATANDAŞIN ONURU DEVLETİN ONURUDUR YETER.ONURUNUZLA OYNATMAYIN.BEN YARIN ASLANLAR GİBİ NE KADAR YÜKSEKLİĞİNDEN ÇOKLUĞUNDAN ŞİKAYET ETSEMDE DEVLETİNE VERGİSİNİ VEREN ELEŞTİREN AMA MUTLU VATANDAŞ OLURUM YADA GİDER YATARIZ BU AYIP SİZLERİN OLUR NE DEMİŞLER DÜNYA BİR GÜNLÜK DEĞİL

    YanıtlaSil
  8. Değerli dostlar,
    Dün akşamki atmosferden bu akşamkine ne kadar fark var? Görebiliyor musunuz? Sabahtan bu yana gelişmeler dün akşamki hatalı yılgınlıktan ne kadar farklı durumda olduğumuzu ispatlamıyor mu?
    Sitenin görüntüsünün acilen yenilenmesini,yapıcı eleştiri ve öneriler dışındaki yorumların temizlenmesini,kararlı ve şık, onurlu ve haklı bir fotoğraf sergilemesi ricamı tekrarlıyorum.
    Gün içinde 'eyvah' larımızın tam aksine mükemmel gelişmeler olduğunu görelim lütfen. Bizim dışımızda ama bizim gayretimizle beklenmedik kazanımlarımız oldu. Çek mağdurları gündemdeki olayların neredeyse tamamında dolaylıda olsa anılıyor ve 'Mağdur' olarak anılıyor.
    Hukukçular, gazeteciler,köşe yazarları hemen hergün bizden bir kelime yada bir cümle bahsediyor. "İyide çek mağdurlarının günahı ne?" sorusu slogan oluyor.
    Kredi kartı kanunu aynı bu oluşumla genel kurula GELİVERMİŞTİ unutmayın. İkincisi yolda.
    Sırada bizim çözümümüz var. Artık ertelenmesinin herkesin aklını zorlayacak bir faciaya her an yol açabileceğinden tereddütü olan siyasi kalmadığını görür gibiyim.
    Hafta sonu yeni,çarpıcı ve kararlı bir planın adını koyup uygulamalıyız. Sayın Jenardi ve adını saygıyla andığım beyler, hanımefendiler. Bu planı sizden bekliyoruz.
    26 Ekim 2009 Pazartesi son raundu başlatmalıyız.
    Artık RUBICON'u geçiyoruz,hakkımızı alacağız.
    Onurumuz borca hapsi yenecektir.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. bugun ahmet iyimaya ile görüştüm..nihat ergün ve grup başkan vekillerini aramamı söledi.lütfen nihat ergünü ve jenardinin maillere attığı telefonları arayalım.belki mkyk ı kastederek söledi iyimaya.bu bizim şon şansımız olabilir..FİKRET

    YanıtlaSil
  10. jenardi mail yolladım size telefonlar için

    YanıtlaSil
  11. Cüneyt Bey habertürkdeki aileye ulaşma şansımız olabilirmi

    YanıtlaSil
  12. ADLİ PARA CEZALARININ NASIL 5 YILLA HAPSE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ YAŞANAN DRAMLARI ANLATIN,, ÖZELLİKLE ADLİ PARA CEZALARININ SONUÇLARINI, CEZAEVİNDE VEYA KAÇAK DURUMDAYKEN NASIL ÇALIŞILACAĞINI NASIL BORÇ ÖDENECEĞİNİ HEM ALACAKLI HEM BORÇLUYUZ, BİZİMDE ALACAKLARIMIZ VAR NEDEN BİZLERİN HAKKI KORUNMUYOR VS VS.. ACİL
    ACİLL

    YanıtlaSil
  13. bu günkü posta gazetesinden
    batan iş adamının gözyaşları!!!!!!

    YanıtlaSil
  14. SİTEMİZİ YENİ ZİYARET EDENLER,YENİ KEŞFETMİŞ OLANLAR; VEKİLLERİMİZİN TELEFON NUMARALARI VE MAİL ADRESİNLERİ SİZİN MAİLLERİNE GÖNDERİLMEKTEDİR.BU SEBEBLEDİR Kİ BİZE ULAŞIN..

    ACİLEN BASKI KURULMASI GEREKENLER

    AKPARTİ MKYK VE MYK ÜYELERİ
    CEMİL ÇİÇEK
    BÜLENT ARINÇ
    MAHMUT DEDE
    SUAT KILIÇ
    KADİR TİNGIROĞLU
    MUSTAFA ALP
    ALİ BABACAN
    MEHMET ŞİMŞEK
    VE NİHAT ERGUN

    TELEFONLAR MAİL ADRESLERİNİZE GÖNDERİLECEKTİR.ARADIĞINIZDA DANIŞMANLARI DAHİ ÇIKSA BU BİR BASKIDIR.LÜTFEN ARAMANIZ DA SEVİYELİ VE SABIRLI OLUN.ASLA PKK VE TERÖR ELEŞTİRİSİ YAPMAYIN.DERDİNİZİ ANLATIN.

    İLETİŞİM:
    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  15. arkadaslar tamam meclıs zıyaretımız gercektende cok verımlı gectı ama sımdı yapmamız gereken,lafı sozu haylı kuvvetlı olan gazetecılerle yuzyuze gorusmek.
    15 kısılık bır gurupla sayın yazarlarımızı rahatlıkla zıyaret edebılırız.
    unutmayalım kı bızım ulaşamıgımız vekıller hergun bu yazarları mutlaka ama mutlaka okurlar.

    1-HUNCAL ULAÇ
    2-FATİH ALTAYLI
    3-M.ALİ BİRAND
    4-ALİ KIRCA

    BU ISIMLERI DUZENLI ARIYIP ZIYARET EDERSEK VE HEPSINE BASIT VE DETAYLI BIRER DOSYA SUNARSAK HEM KOSELERINDE YAZARLAR HEMDE TELEVIZYONLARDA TARTIŞMA PROGRAMLARIDA BIZE YER VERIRLER VE OZAMAN OTOMATIK OLARAK TUM SIYASILER GORMUS OLUR.

    YanıtlaSil
  16. Bizde çek mağdurlarınıdanız kardeşim 24 yaşında ve saolsun devletimizin hiç bir ülkede olmayan uygulaması nedeni ile çıkardığı hapis kararı iel arşı karşıya gelmiş durumda .Haklı davamızda sonuna kadar yanınızdayız.Biz ankaraya gelemedil ama yakınlarımızı desdek için gönderdik.Tüm vekillere ulaşmak için ailler gönderik 1-2 tanesinden cevap geldi.konu ile ilgili daha çok yere ulaşmak istiyoruz ama telefonlarını vs.bilmediğimizden ancak mail yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz.Bizde daha çok şeyler yapmak isteriz.bana bu konuda yol gözterirseniz bizde haklı davamıza katkıda bulunmak için elimizden geleni yaparız.

    YanıtlaSil
  17. Ankara'da yerleşik yada bazı önemli günlerde orada olabilecek ve meclis kulisinde yada parti merkezlerinde bizi temsil edecek gerekli görüşmeleri yapacak mesajları elden verebilecek hedef isimleri zorlayacak iki hanım arkadaşımızın gönüllü olmaları için ne dersiniz?
    Kendilerinin ihtiyacı olacak maddi desteği sağlarız ve bire bir günlük görüşmelerinin çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  18. Selamın aleyküm arkadaşlar bugün avkatımla konuştum bana söledigi adliyelerde konuşulan bu işin artık biitgini ve çekte hapis olayının kalkmasının an meselesi oldugunu söledi umarım haklıdır allaha dua edlim vede hükümete bir çift lafım olacak biz ticaret yaptık vede krizden dolayı battık askere kurşun sıkmadık vatana asla ihanet etmedik ki hakeza bizler yani çek madurları bu vatan için canını seve seve verir vermekte de en başta geliriz ama bunu bu hükümet anlamak istemiyo hapis de yatırsanız bu vatan bizim sayın başbakan bu böle bilsin saygılar HASAN

    YanıtlaSil
  19. Başta Tarık arkadaşımız olmak üzere tüm dostları uyarıyorum. Yasa mutlaka genel kurula gelecek ve mağdurlara bir çözüm getirecek. Bu çözümün ne kadar lehimize olacağı yine bizim elimizde,telefonlarımızda,kalemimizde. Buraya kadar çekerek getirdikten sonra küsemeyiz, küsemezsiniz. Şimdi ayağa kalkma zamanı ve bunun için ilk hamleyi yine Tarık arkadaşımızdan bekliyorum. Kendi uslubuyla "Tamam ulan, hadi bakalım,devam ediyoruz..." mesajını acilen okumak istiyorum. Emek verenler yasanın çıkmaması,lehimize olmaması mümkün değil. Toparlanıp kazanımlarımızı yasaya koydurmak için hemen taze ve güçlü bir hamle yapmalıyız. Düşe kalka bu güne geldik ve son hamlemiz için şimdi ayakta durmalıyız.
    Hedef adresleri tespit edip atağa kalkmalıyız.
    Telefonlar, mailler, ilanlar...
    Haydi yahu! Haydi Tarık! Haydi Emre! Haydi Cüneyt! Haydi kahraman hanımsefendi mağdurlarımız! Haydi Murat Yalçın! Haydi Admin! Haydi OFLUOĞLU hocamız! Haydi dostlar...!

    YanıtlaSil
  20. Bakın arkadaşlar bu kadar sitem etmeyin bu iş Allahın izniyle olacak hayırlı bir şekilde bizim durumumuz çok farklı arkadaşlar işte deniliyorki eş dost akraba arkadaş gelsin deniliyor şimdi soruyorum ÇEK MAĞDURU insanlara kaderdaşlarımıza çevrende kaçtane arkadaşın var ailende kaç kişi sana iyi gözle bakıyor bu kanunları omlar biliyormu neden ceza evine girdiğini ben 2002 den beri anlatamadım abime üstelik tiaret yaparakta batmadım Dolandırıldığım halde ve size sonuna kadar hak veriyorum takipte ediyorum ama damlaya damlaya göl olur az önce ambulans geçti ve benim yüreğim ağzıma geldi neden ben pkk lımıyım adammı öldürdüm hırsızlıkmı yaptım tecavüzmü ettim savaş suçlusumuyum terör eylemlerimi yaptım ne yaptım arkadaş ben beni bu hale getirdiler haykırmak bağırmak istiyorum ama evde bile fısıltıyla konuşur oldum kapı zilinden korkar oldum biricik oğlumun kalbini çok kırdım çok biz babamıyız soruyorum size BABALIK kaçmakmı biz babamızdan bunu görmedik ama saaolsun bu DEVLET bize onuda gösterdi yanlız unutmayalım biz mücadelemizde hiç bir şekilde uslubumuzu bozmadık hala saygı çerçevesinde onurlu mücadelimize devam ediyoruz SİZDEN TEK RİCAM VAR arkadaşlar ailenizin kalbini kırmayın hele hele ne olursa olsun çocuklarınıza eşinize anne babanıza saygıda kusur etmeyin biliyorum hepimiz zor dönemler geçiriyor ekmek bile alamadığız zamanlar oldu oluyor ama bu bizim sevdiklerimize karşı kırıcı olmamızı gerektirmez hepinize ALLAHTAN BU KÖTÜ GÜNLERİMİZ BİTMESİ VE BU HAPİS KORKUSUNU BU ESNAF VE TİCARET YAPAN BU MAZLUM İNSANLARIMIZIN ÜZERİNDE KALKMASI DUALARIMIZI VE İYİ NİYETLERİMİZ KABUL ETSİN

    YanıtlaSil
  21. Olumsuz ifadelerin kimseye katkısı yok, bu tür açıklamalardan kaçının lütfen... bu blog "karşı" taraf tarafındanda okunuyor, emin olun. Gelemeyen kişilerin mazeretleri vardır, herkez aranıyor, burası Türkiye, eylem yaparken yaka paça içeri girmekte var... Hepimiz telefon, mail akışına devam edelim.... Basında yer almak önemli. Maillerinizde, Ankara toplantısının katılımının az olmasını sebebinin, zaten ararnan kişiler tarafından yapıldığını vurgulayın. Adalet bakanlığında rakkamlar mevcut, kaç çek davası var, artışlar v.s.... Gazete ve televizyonlara mail göndermeye, telefon açamaya devam edelim, ufak ufak köşe yazarları bahsetmeye başladı...

    Moral bozucu açıklamalardan kaçının....

    YanıtlaSil
  22. NEDEN ? NİÇİN? SEBEP?



    *Karşılıksız çekte hapis cezası olmasına rağmen, Bu sözde suçu işleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. NEDEN?
    *20- 30 YILLIK esnaflar hapisle karşı karşıyalar NEDEN?
    *Bir tarafta zengin daha da zengin olurken Fakir daha da fakir oluyor NEDEN?
    *Çekte aynen bono gibi olmasına rağmen bonoya hapis yok NEDEN?
    *Böyle bir ceza Anayasaya AB sözleşmelerine ve hatta TCK ya uygun olmamasına rağmen bizde uygulanıyor NEDEN?
    *Türk insanı hapis tehdidi olmadan borcunu ödemeyecek kadar haysiyetsiz mi, değilse hapis NEDEN?
    *Esnaflar hapse de atsan idamda etsen borcunu ödeyemeyecek duruma düştüler. NEDEN?
    *Bu iktidar böyle bir ekonomiyle seçim kazanamaması lazım, kazanırsa NEDEN?
    *Dağa çıkıp devlete baş kaldırılanlar affediliyor, Borcunu ödeyemeyenin( borcunu affedilmesini istemiyoruz) özgürlüğünü bağışlamıyorlar NEDEN?
    **** NEDEN AKP ye OY VERDİM. NEDEN? NEDEN?


    KAYAMEN

    YanıtlaSil
  23. merhaba arkadaşlar
    dün eylem için ankarada idim bu gün döndüğümde siteye bakınca arkadaşların katılımız az olmasından dolayı sitemlerini ve moral bozukluğunu gördüm
    sitemimizde haklıyız belki ama moral bozacak bir durum yok ortada sesimizi belki gür duyuramadık ama duyurduk gerçi çok önemli bir örnek olamaz belkiama size dün eylemden sonra yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum
    arkadaşımız tarıkla ayrıldıktan sonra sıhhiyede yürürken 3-5 kişinin bir arada konuşmalarına şahit oldum diyorlardıki eylem yapanlar haklı devlete kurşun sıkanlar salıveriliyorken krizde batmış çekini ödeyeymemiş olanların hapse atılması doğru değil
    bu bile bizim zaten haklı olan davamızın kamuoyu vicdanında yer bulduğunun göstergesi bana göre umarım bu vekillerimizinde vicdanında yer bulur ben eylemimimizin 22 ekim tarihine denk gelmesini bile allahın lütfu olarak görüyorum
    son bir konuya daha temas etmek istiyorum
    dün basında azda olsa yer bulmuşuz bakıyorum bir yer hariç diğerlerinde bir tane dahi yorum yok
    arkadaşlar şu veya bu sebeple gelememiş olabilirsiniz ama hiç olmazsa basında çıkan hakkımızdaki haberlere bari yorum yapın birde basın bizden yana değil diye sitem ediyoruz sen hakkında çıkan yazıya yorum dahi yapmazsan yani sahip çıkmazsan basın sana niye sahip çıksın sitem etmeye hakkımız olup olmadığını vicdanlarınıza sorunuz lütfen
    başarı hepimizin olacaktır onun için daha hassas davranmaya davet ediyorum hepinizi
    lütfen telefonla vekillerimizi arayalım yasanın lehimize çıkması için çok uygun konjonktür yakaladık davamıza sahip çıkalım
    saygılar


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  24. Sevgili arkadaşlar, konuyu basın gündeminde tutmak gerçekten önemli, bir arkadaşımızın gazeteye küçükde olsa, iç sayfalardada olsa, basit bir ilan verme teklifini değerlendirelim. Hurriyet veya Sabah gibi, ses getirebilecek bir gazeteye bu ilan çalışmasını yapalım. Ben şahsen bu konuda finansman desteği olamaya hazırım. Emre kardeşimiz bu organizasyonu yapabilirse, gerekli maddi desteğin imkanı olanlar tarafından sağlanabileceği görüşündeyim. Bu konuda müspet-menfii görüşlerinizi bildiriniz... Bir tanıdık ajans vesilesi ile daha büyük, daha göze batacak, bir avukat arkadaşımızın hazırlayacağı, hak arayışımızın geçerliliğini vurgulayabilen çeyrek sayfa bir metinde olabilir, eminim çok dikkat çekecektir.

    YanıtlaSil
  25. Lehimize çıkacağını söyleyen arkadaşlar,
    haklısınız gelişmeler lehimize aslında buna en büyük katkıyı bu blogda gece ve gündüz demeden uğraşan(isim vermiyorum çünkü birilerini nunutursam gücenmesinler onlar kendilerini biliyor)yapmışlardır. sayısal olarak bile burada olan email atan fax çeken moral veren herkesin bir katkısı vardır. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

    bunun dışında demokratik açılım tartışmalarının bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, teslim olan teröristleri mahkemeye götürmek yerine hakim ve savcıları onların ayağına kadar gönderen bu kadar barış yanlısı olduğunu iddia eden bir hükümet bunları yaparken artık yürürlükte olmayan bir kanun nedeniyle çek mağdurlarını hapse gönderecek bir yasaya imza atacak olursa bunun faturasının altından kalkması imkansızdır.

    Bu nedenle bende yazan arkadaşlarım gibi olumlu sonuçlanacağını umuyorum. Olaki aksi bir durum olursa veya olay o yöne doğru mecra gösterirse eskisinden daha güçlü olmaya ihtiyacımız var. Çünkü muhalefet partilerinin neredeyse tamamı yanımızda böyle bir mecraya gitmesi yada yönlenmesi durumunda gerçekten çok büyük protesyolara imza atmak gerekecektir ki bu geldiğimiz noktada eskisinden daha kolaydır.

    çünkü artık konuya siyasi partiler, bazı dernekler, hukukçular, basın ve bunun yanında 11 ay önce konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan birsürü vatandaşta hakimdir artık.

    şimdi bize düşen birlik ve beraberliğimizi bozmadan eskisinden daha güçlü ve kenetlenmiş olarak bu konuyu takip edip aşamalardan haberdar olarak gerektiği yerde müdahale etmek üzere hazır olmaktır. En önemliside bu süreçte değişik konulardaki farklı düşünceler nedeniyle kısır tartışmalara girmeyip bir arada durmaktır. çünkü ortak bir amacımız var.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  26. Bugün muhalefetin neredeyse tamamı ve Ak Parti'li vekillerin bir kısmı sorunu biliyor ve çözmek istiyor. Yeni ve son hedefimizin adresi ne kadar açık. Cüneyt,Emre,M.Yalçın,Admin,Ofluoğlu ve katkı veren dostlar bizi hapsetmeye devam edecek bir yasa artık çıkamaz. Yanlış olduğu biline bir kanunsuz uygulamayı devam ettirecek yeni bir yasa artık çıkamaz. Çıkarsa vedalaşır ayrılırız ama iddia ediyorum artık çıkamaz. Mutlaka az çok, kısa yada orta vadeli bir şansımız olacak bu çok açık. Şimdi lütfen iktidara yönelik son bir hamlenin gereği ortadayken bizde gereğini yapalım. Hafta sonu son bir nokta harekatı planı yapıp hafta başı yüklenelim. Devasa taş duvarı salladık,salladık bir hamleyle yıkılacağını görüyorkenmi yavaşlayacağız.
    Lütfen kendimize gelelim.

    YanıtlaSil
  27. degerli arkadaşım,

    bende hemen hemen sen ve dıger arkadaslar gıbı ulkemızın çetın tıcaret koşullarında anlımızın akı ıle ıstıhdan sağlayıp vergi vererek mucadelesını surduren fakat benzer sebeblerden mucadelesini kaybetmıs bır esnafım.

    tum soylledıklerıne canı gonulden katılıyorum ancak ıntıhar konusunda katılmıyorum.
    bunu bende gunlerce gecelerce dusundum en doğrusunun en onurlusunun o olduguna ınandım ancak yapmadım. cunku herseye ragmen savas sa savas dedım evet tıcaret bır savasdı ve altın camura dusmekle degerını kaybetmez. tek ıhtıyacımız olan sılkelenıp ne yapabıleceklerımızı gozden gecırıp sartları zorlayarak unıverssıte kıtaplarına konu olacak yenı basarılara ımza atmak evet savası kazanmanın yolu bu ıntıhar degıl.
    yazını okuyunca bende duygusal bır psıkoljıye gırdım ve anlatmak ıstedıklerımı nedenlı dogru anlata bıldım bılmıyorum ama uzun lafın kısası hayat devam edıyor madem hayat bıze gulumsemedı bız ona gulumseyelım ve mucadelemıze devam edelım...

    saygılarımla

    lies

    YanıtlaSil