Ayşe Nur BAHÇEKAPILI Sesimiz Olun

Sizden, sessizlerin sesi, kimsesizlerin vekili olmanızı istiyoruz.

Mağrurluk ve mağdurluk arasındaki farkı bilir misiniz?

bu fark, kıldan ince, kılıçtan keskin,

öyle anlar var ki,

ahlaki değerlerle, iş hayatımızı sürdürürken,

birden bire Mağdur duruma düştük.

mağrurduk,

mağdur olduk,

şimdi yasalar önünde mahkumuz,

biz, zindanlardayız, kaçak yaşayanlarız,

biz, mahkum, eşleri ve çocuklarıyız,

biz sessiz, biz kimsesiz,

Biz Çek Mağdurlarıyız,”

“Bugün Mücadelemizin 238. günü”

En kötü kanun, en iyi uygulayıcının elinde en iyi kanun haline gelir. En iyi kanun da, kötü uygulayıcıların elinde en kötü kanun haline gelir”

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI

Ak Parti GRUP BAŞKANVEKİLİ

23. Dönem İSTANBUL Milletvekili

1954'te Trabzon’ da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeliği Sosyal Demokrat Hareket Platformu'nda Kadın, Eğitim, Hukuk atölyelerinin İstanbul sorumlusu görevlerinde bulundu..

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi

Tel: 0312 4206534 – 0312 4206535

Fax: 0312 4206514

ayse.nur.bahcekapili@tbmm.gov.tr

İlgili yazılar: http://www.cekmagdurlari.com/2009/08/cek-magdurlar-avrupa-komisyonu.html

Technorati Etiketleri:

465 yorum:

  1. ERKAN, BEN İSTANBUL BAROSU YÖNETİMİNE YAZILI OLARAK CİDDİ BİÇİMDE ELEŞTİRDİM. BAROLAR NEDEN SUSUYOR DİYE BİR YAZI YAZDIM. BU YAZIYI ÖNCE İLKE ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU ÜYESİ 2000 AVUKATA HEM FAKSLADIM, HEM DE MAİL GÖNDERDİM. İSTANBUL BAROSU SUYA SABUNA DOKUNMAYAN BİR AÇIKLAMA YAPTI. TBB DELEGELERDEN AV. ÖMER YASA YÖNETİMİ YAZILI OLARAK UYARDI. DEDİ Kİ:
    SİZ BU ARKADAŞI TANIMIYORSUNUZ, BEN TANIYORUM DEDİ VE BENİ KISACA ANLATTIKTAN SONRA KONUYU UZMANLARA İNCELETMELERİ İSTEDİ. BARODAN TIK YOK... YAZIYI GÖNDERDİĞİM 2000 AVUKATTAN SADECE BİRİ GERİ DÖNDÜ O DA ALEHTE. AVUKATLAR ALEHTE DE TAVIR ALAMADILAR.. ANLATMAK İSTEDİĞİM AVUKATLAR ALEHTE TAVIR ALAMAZLAR..RİSK ALMAZLAR..SEÇİMLERDE RAHAT OLURSAM BU TAVRIN HESABINI SORACAĞIM..ADLİYELERDE İLAN DAĞITMA EYLEMİ İYİ OLUR..ADLİYELERDE ADLİYE MUHABİRLERİ VARDIR..TV VE GAZETETELERE HABERDE OLABİLİR..ÇEK MAĞDURLARI İLANLA DESTEK ARIYOR GİBİ..
    RAHMİ OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  2. BAROLAR NEDEN SUSUYOR LİNK:

    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/2009/06/14/barolar-neden-susuyor

    İSTANBUL BAROSU AÇIKLAMASI LİNK:
    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/2009/06/19/istanbul-barosunun-aciklamasi

    RAHMİ OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önceydi Stanford Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışıyordum. Oldukça ender rastlanan ciddi bir hastalığı olan Liza adlı minik bir kız vardı. Tek iyileşme şansı, aynı hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmayı başaran ve hastalıkla mücadele etmeye yarayan antikorları kanında barındıran beş yaşındaki erkek kardeşinden kan nakli yapılmasıydı.
    Durumu küçük kardeşe anlatan doktor çocuğa kız kardeşine kan vermeyi isteyip istemediğini sormuştu. Çocuğun birkaç saniyelik bir tereddütten sonra derin bir nefes aldığını ve “Evet Liza'yı kurtarmaya yetecekse veririm” dediğini duydum.
    Kız kardeşinin yanındaki yatağa gülerek uzandı ve nakil başladı. Yüzü gittikçe soldu ve sonunda gülüşü kayboldu. Doktora baktı ve ürkek bir sesle “Hemen şimdi mi öleceğim?” dedi.
    Yaşı küçük olduğundan doktoru yanlış anlamıştı. Kanının hepsini kız kardeşine vermek zorunda olduğunu sanmıştı.

    YanıtlaSil
  4. Avukatların tavrı konusunda yanılmıyormuşum demek.Tamam abi el ilanı meselesini halledelim.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar 4 nolu yorum alıntıdır kusura bakmayın altına yazmayı unutmuşum.. bir gerçekte şudur ki eğer bizlerde o beş yaşında ki çocuk kadar cesaretli olabilirsek bu işi çözer başarıya kavuşuruz inşallah....

    YanıtlaSil
  6. Sn. Bişey yapmalı.
    Harika bi yazı.Gözlerim doldu.

    YanıtlaSil
  7. SLMLAR. BUGUN HÜRRİYET GAZETESİNİN BİR HABERİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ COPYALIYORUM..

    ADALET Bakanı Sadullah Ergin de, cezaevlerindeki sıkışıklığı, “Maalesef doğru” diyerek kabul etti; ancak çözüm için çalıştıklarını da ekledi. Ergin, Hürriyet’in, “Cezaevlerinde vardiyalı uyku dönemine geçildi” başlığı üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Tabii başlık sizin tercihiniz; ama yanlış da denemez. Maalesef şöyle doğru. Cezaevlerimizin kapasitesi 75-80 bin civarında. Bugün ise 113 bin 500 tutuklu ve hükümlü var. O nedenle ciddi bir yer sorunu yaşanıyor. Tabii bunda en önemli etken ceza infaz sistemini değiştirmiş olmamızdır. Eskiden 100 gün ceza alan 40 gün yatıyordu. Yapılan düzenlemeyle bu süre 67 güne çıktı. Bunun yarattığı ciddi kapasite sorunu var. Sorunu aşmak için çok hızlı çalışıyoruz. Yeni cezaevlerini bitirmek üzereyiz, en kısa sürede açmaya çalışıyoruz.”


    BURDA BEN KIT AKLIMLA 2 ŞEY DÜŞÜNÜRÜM;
    1. HÜKÜMET GENEL AF YADA KISMİ AF İÇİN NABIZ YOKLUYOR.
    YENİ CEZAEVİ YAPMAK NEDNE BU KADAR ZOR Kİ İKİ DUVAR TAKIP ÇATISINI YAPACAKSIN İKİ BANYO BİR TUVALET TAMAM..2005 DEN BERİ NEDEN BU ŞEKİLDE KAPASİTE ARTTIRILMAYA GİDİLMEDİ?
    2.YENİ CEZAEVLERİYLE BERABER KAPASİTE 80 BİNDEN 250 BİNE ÇIKACAK VE HEPİMİZİ DE İÇERİ ALACAKLAR.


    BENİM ANLAMADIĞIM NOKTA 700 BİN KİŞİNİN YAKALANMASI VARMIŞ.. VE ADIM BAŞI GBT YAPILIYOR.YER YOK DİYEREK BAS BAS BAĞIRILIYOR EN UFAK BİR ÇEK SUÇUNA,TAAHÜDÜ İHLAL SUÇUNA HATTA ŞİMDİLERDE DİLLERDE DOLAŞAN VERGİ KAÇIRANA BİLE HAPİS CEZASI VERİLİYOR.BURDA BİR ÇELİŞKİ VAR..

    SAYIN ADALET BAKANINI ARAYIP BİZLERİ YATIRACAK İNSALIĞIMIZA YAKIŞIR VE İNSAN HAKLARINI İHLAL ETMEYEN BİR YER TESİS ETMEDEN BU YASAYI ÇIKARMAMALARINI SÖLEYELİM..TABİ BU İŞİN GIRGIR YANI. AMA BU ZİHNİYET BU CEZALARA DEVAM EDERSE İNANIN BANA DIŞARIDA SERBEST DOLAŞAN İNSAN SAYISI CEZAEVLERİNDEKİLERE GÖRE DAHA AZ OLUCAK..

    ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN : 0505 777 31 10

    JENARDİ

    YanıtlaSil
  8. Bir küçük öneri..!

    Bu bloga giriş yapan tüm arkadaşlara bir duyuru yapalım ve bir sayfa açalım..

    Sadece isimlerini (veya takma isimlerini) yazsınlar..
    İsimleri listelensin.. mail adreslerini ise blog yöneticisine bildirsinler.. (isteyen listeye yazdırabilsin)

    Böylece; a. siteyle ilgilenen aktif sayımızı tebit ederiz.. b. yapılacak eylemleri duyurmada daha etkin oluruz..

    Sadece bir küçük öneri..
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  9. Murat Yalçın
    Yarın önerin doğrultusunda yeni bir sayfa açalım, isimler yazılsın

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar,

    herkes sayısal azlıktan ortaya çıkmamaktan sönüklükten şikayet eiyor. Bende ediyorum... ve korkarım ekimde de bu sıkıntıyı yaşarız biz. Bunun için bir önerim olmuştu birkaç kez yazdım bir arkadaş dışında ya okunmadı yada kaale alınmadı....

    DEDİMKİ,
    BÜYÜK ,LLERDEKİ ARKADAŞLAR BİR ARAYA GELELİM TOPLANTI YAPALIM

    SAYIMIZI BELİRLEYELİM

    EKONOMİK DURUMUMUZA BAKALIM

    SAYIYI NASIL ARTIRIZI KONUŞALIM

    GEREKİRSE BİR FON OLUŞTURUP ANKARAYA ÇEVREMİZDEN İNSANLAR GÖTÜRELİM. BU ŞEKİLDE SAYIYI ARTIRIRSAK OYOBÜS TUTATIZ SADECE GİDİŞ ÜCRETİNE GİDİP GELEBİLİRİZ DEDİM..

    HATTA BİRKAÇ ARKADAŞ GÖREV BÖLÜMÜ YAPIP ŞEHRİMİDEKİ ADLİYELERDE EL İLANI DAĞITABİLİRİZ.

    BU ÇOK İŞE YARAMAYABİLİR AMA 30 SAK 60 OLURUZ EN AZ BUDA BİR FAYDADIR EN ÖNEMLİSİDE TOPLANMALARIMIZ SONUNDA KAÇ KİŞİ GİDECEĞİ KESİNLEŞİR VE BLOGDA YAZARIZ KİMSENİN HAYAL KURMASINA HAYAL GÖRMESİNE VE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMASINA ENGEL OLURUZ.

    NE GÜZEL YAZMIŞ YAZAN 17 KİŞİ AYARLANMIŞ KİMSE GELMEMİŞ NEDEN SADECE YAZARAK YADA TLF. LA KONUŞARAK AYARLANDI. YÜZYÜZE GÖZGÖZE GELMEK AYRI ŞEYDİR. ÇOK FAYDASI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    SAYIN ERKAN AYNI FİKİRDEYİM ADLARI YOKSA BİLE BU ADSIZLARIN BİR SANLARI OLMALI BENCEDE BU ÇOK ZOR DEĞİL VE KİMSEYİ DEŞİFRE DE ETMİYOR.

    NETİCE OLARAK İZMİRDE YAPILACAK BİR ŞEY VARSA YAZSIN ARKADAŞLAR... ZAMANIM VAR ELİMDEN GELENİ YAPARIM.

    İZMİRDE OLAN MAĞDUR ARKADAŞLAR VEYA MAĞDUR YAKINLARI MAİL ATIN ZAMANINIZ VARSA BİRARAYA GELELİM. EKİM AANKARA İÇİN BİR PLANLAMA YAPALIM GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM DESTEK ARAYALIM VE KAÇ KİŞİ OLABİLİYORUZ BİR BAKALIM. EN AZINDAN KAFANIZA YATIYORSA YUKARIDAKİ ÖNERİMİ BİZ HAYATA GEÇİRELİM.

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  11. sevgili dava kardeşim M.K izmirde bir kaç kişide olsak bir birliktelik var çok şükür önerin çok güzel inşallah bir gün tayin ederiz ogün hep beraber buluşuruz hatta bende bir öneri olarak bayram olabilir derim hem bayramda ziyaretleşmekte çok önemli bayramlaşırız tanışırz dipsiz kuyularda bekleyip ışık aramaktansa el ele omuz omuza verir hep beraber ALLAH ın izniyle nasipse bu kuyudan çıkarız

    YanıtlaSil
  12. BİR ÖNERİDE BULUNDUM; ADLİYELERDE EL İLANI DAĞITMAK, BLOGLARI VE İRTİBAT TELEFONLASRINI DUYURMAK VE KARŞILIKSIZ ÇEK SANIKLARINI ORTAK MÜCEDELEYE ÇAĞIRMAK. BU ÖNERİ TARTIŞILMADI, ERKAN'IN BİR İTİRAZI OLDU SONRA OLUR DEDİ, KAYAMEN SORUMLULUK AALACAĞINI SÖYLEDİ.
    BAŞKA OLUMLU VEYA OLUMSUZ TEPKİ VEREN YOK. ÖNERİYİ TEKRARLIYORUM:
    ADLİYELERDE EL İLANI DAĞITALIM, KARŞILIKSIZ ÇEK SANIKLARINI ORTAK MÜCADELEYE ÇAĞIRALIM.
    OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  13. KAYAMEN İLETİŞİM İÇİN:
    rahmi68@hotmail.com

    0532 550 50 61 telefon kapalı ise sesli mesaj bırakınız..
    EYLÜL AYI İÇERİSİNDE ADLİYE EYLEMİNE KARAR VEREBİLİRİZ..

    OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  14. KARŞILIKSIZ ÇEKE CEZA VE SİYASİ PATİLER
    İKTİDAR PARTİSİ DE DAHİL BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN KARŞILIKSIZ ÇEK KONUSUNDAKİ HATALARI İKİ NEDENE DAYANIYOR:
    1-DÜNYA GÖÜŞLERİ, İDEOLEJİLERİ
    2-BİLGİ EKSİKLİĞİ
    DÜNYA GÖRÜŞÜ, İDEOLOJİ DEYİNCE CEZA İLE EKONOMİYE VE TOPLUMA YÖN VERİLEBİLECEĞİNE İNANAN GMRÜŞÜ KAST EDİYORUM..
    BİLGİ EKSİKLİĞİNE GELİNCE SİYASİ PARTİLERİN YÖNETİM KADROLARI DAHİL, MİLLETVEKİLLERİ KARŞILIKSIZ ÇEKE HİÇBİR UYGAR ÜLKEDE CEZA VERİLMEDİĞİNİ BİLMİYORLAR, CEZANIN AİHSÖZLEŞMESİNE ANAYASAYA AYKIRI OLDUĞUNU, KARŞILEKSIZ ÇEK DAVALARINDA ADİL BİR YARGILAMA OLMADIĞINI BİLMİYORLAR.
    KONU ÇOKTA UMURLARINDA DEĞİL, ELDEKİ YARA DUVARDAKİ DELİK.
    KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE YAPILAN TOPLANTIDA Kİ KILIÇDAROĞLU CHP NİN AĞIR TOPLARINDAN, KILIÇDAROĞLU SKANDAL OLACAK BİR GAF YAPTI. ŞÖYLE:
    BEN KENDİLERİNE 3167 SAYILI YASA YÜRÜRLÜKTE DEĞİL DİYE AÇIKLAMALAR YAPIP MAHKEMELERİN KANUNSUZ CEZA VERDİĞİNİ ANLATTIM. O DA CEVABINDA SKANDAL BİR GAF YAPTI. ŞÖYLE DEDİ:
    HAKİMLER KANUN OLMAYAN KONULAR, ÖRF VE ADETE GÖRE. ÖRF ADET YOKSA KENDİLERİ KANUN KOYUCU YERİNE GEÇEREK HÜKÜM VEREBİLİRLER. BU KANUNSUZ CEZA DEMEKTİR VE TCK BUNU AÇIKÇA YASAKLAMIŞ, ANAYASAMIZDA YASAKLAMIŞTIR. İŞTE BÖYLE BİR GAF CHP NİN AĞIR TOPUNDAN. KILIÇDAROĞLUNUN DEDİĞİ HUKUK DAVALARI İÇİN GEÇERLİ İDİ, AMA O HUKUK DAVALARI İLE CEZA DAVALARINI KARIŞTIRIYORDU. İŞTE SİYASETİN CEHALETİ.
    OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  15. CHP İŞBANKASININ HAKİM ORTAĞI DEĞİL; İŞCAN YANILIYOR, AZINLIK ORTAĞIDIR. İŞ BANKASININ 11 YÖNETİM KURULU ÜYESİNDEN SADECE 3 Ü CHP YE AİTTİR; AYRICA CHP NİN ORTAKLIĞI İNTİFA HAKKI ŞEKLİNDEDİR VE CHP İŞ BANKASINDAN NAKİT BİR GELİR ELDE EDEMEZ.
    BAYKAL AÇIKLAMASINDA ÇEKİ EKONOMİ İÇİN GEREKLİ BİR ENSTRUMAN OLARAK GÖSTERMİŞTİR. BEN BAYKALIN BU AÇIKLAMASINA BLOGDA CEVAP VERDİM.
    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/2009/08/03/muhalefet-cek-sorununda-ikdidarin-gerisinde
    ofluoğlu

    YanıtlaSil
  16. nıye yorumlar yayınlanmıyor

    YanıtlaSil
  17. herkes nerelere gıttı yıne
    burdan başka site varsa söleyin bızlerde oraları ziyaret edelım

    YanıtlaSil
  18. sayın Ofluoğlu,

    adliyelerde el ilanı dağıtma düşüncenize katılıyorum. Daha önceki yorumumdada bahsettim. Bu konuda izmir de çalışma yapabilirim

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  19. eskıden bır gul ablamız vardı
    şimdi nerelerde
    ona çok şey borçluyuz

    YanıtlaSil
  20. Gül abla buralarda
    harekete geçmek için zamanın gelmesini bekliyor
    Bu günler dinlenme zamanımız, harekete geçecek günlerimizde gelecek yakındır

    YanıtlaSil
  21. MECLİSE 500 KİŞİ GELSİN ÖNLERİNDE YÜRÜRÜM
    İSTANBUL CHP MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL İLE İLİŞKİ KURULSUN. AKTİF BİR MİLLETVEKİLİ. BEN KENDİSİ İLE UZUN BİR GÖRÜŞME YAPTIM. DANIŞMANI GENÇ BİR AVUKAT İLE GELMİŞTİ. DANIŞMANI AVUKAT İYİYABANCI DİL BİLEN BİRİ. GÖRÜŞMEDE BANA KARŞI ÇIKAR GİBİ OLDU, SOYSAL TOPARLADI. İKİ AY OLDU GÖRÜŞELİ.
    MECLİSE 500 KİŞİ GELSİN BEN ÖNLERİNDE YÜRÜRÜM DİYOR SOYSAL.
    OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  22. CHP İŞ BANKASINDAN NAKİT GELİR ELDE ETMİYOR. İNSANLAR YANILTILMASIN.

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=177467

    Av. Mustafa Kökçeli

    YanıtlaSil
  23. ya bişi sorucam suneyt bey
    onceden vekıller aranıyordu
    şuandada aranıyormu acaba
    kusura bakmayın bılgısızlığım için
    ama bıraz olsun bılgılendırırsenız cok ama cok sevınırım
    babam içerde,ona en azından bılgı vermek ıstıyorum

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşım bu aralar irtibat halinde olduğumuz bir kaç vekil var malum tatil ama bu ay ortasında kaldığımız yerden devam

    YanıtlaSil
  25. pekı sızce gıdış hat nasıl cuneyt abı
    babamla yarın gorüş günümüz
    ona ne solememı tavsıye edersınız

    YanıtlaSil
  26. Eylül sonlarına doğru başbakanımızla küçük bir grup konuşacak sıkıntıları anlatacak, ekim ayı ortasında geniş katılımlı bir tbmm ziyaretimiz olacak azmimiz ve Allahın izniyle de, ekim ayında bu defteri kapatacağız.

    YanıtlaSil
  27. SN.CÜNEYT BEY SN.BAŞBAKANDAN BAŞKASI ZATEN BU KONUYU BİTİREMEZ!!BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ.AKP DE BAŞBAKAN OLSUN DERSE KANUN HAK GETİRE ANINDA DEĞİŞİR!!!MALUM BAŞBAKANIMIZ DUYGUSAL!!! ORAYA BİZİMLE İLGİLİ KONULARA VAKIF BAYANLAR VE BİLHASSA ANNELER GİDERSE ETKİLİ OLUR.

    YanıtlaSil
  28. CÜNEYT BEY BENCE MAİLLERE FAXLARA VE SMS LERE BAŞLASAK İYİ OLUR ÇÜNKÜ MECLİS NE KADAR KAPALI OLSADA BÜTÜN VEKİLLER HEMEN HEMEN MECLİSTE.(MALUM AÇILIM)SİZLER NE DERSİNİZ?

    YanıtlaSil
  29. Arkadaşlar bir kaç gün sabır, bana telefon numaralarını gönderen tüm arkadaşlarla teker teker görüşüyorum, ilk önce gücümüzü bilelim ve sonra gücümüzün yettiği yere kadar gidelim, Başbakanla, konuya vakıf aile, anne babalar evlatlar konuşacak 5 kişi başbakana sorunlarımızı anlatacak, sms ve maillere başlayacağız yakında
    sizlerin destekleri ve mücadele azmimizle bu işi başaracağız, arkadaşlarımız zindanlardan çıkana kadar mücadeleye devam, sizden ricam yorum yazılarınız altına bir rumuz yazmanız..
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  30. sn.burhan bey basınla ilgili bir görüşme yapabildinizmi??? görüşürseniz ekim ayı meclis ziyaretinden bahsederken sitemizin adresinde organizasyon yapıldığını belirtirseniz iyi olur diye düşünüyorum.ltf son girişimleriniz hakkında bilgi verirmisiniz???saygılar

    YanıtlaSil
  31. cüneyt bey dıyelımkı yenı yasayla beraber eskı cezalar kalktı ama yenılere devam edıldı
    pekı benım durum nasıl olucak

    kesinleşmiş 1 tene var
    temyizde 1 tane var
    davası süren 2 tane var

    yanı süreç nasıl işler

    YanıtlaSil
  32. SN.CÜNEYT BEY
    ADALET KOMİSYON ÜYELERİNİN VE PARTİ GRUP BAŞKAN VE VEKİLLERİNİN CEP TEL.NOLARINISİZE ZAHMET OLMAZSA MAİLİME YOLLAYABİLİRMİSİNİZ.SAYGILAR
    CAN

    YanıtlaSil
  33. TRAFİK KAZASI SONUCU ANNEMİ KAYBETTİM SİGORTA ŞİRKETİ TAZMİNAT ÖDEMİYOR

    18.03.2003 TARİHİNDE İŞLETENİ BABAM OLAN ÇİFT TARAFLI BİR TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ.KAZA SONUCU ANNEMİ KAYBETTİM.BU DURUMDA SİGORTA ŞİRKETİM OLAN ANTALYA GÜVEN SİGORTA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE DEFALARCA MÜRACAT ETMEME RAĞMEN BABAMIN KAZADA SUÇLU OLDUĞUNU VE GERİDE MADUR KALAN BEN ÜMİT TUNÇYÜREK OLARAK BENİM YAŞIM GEREĞİ MADUR OLMADIĞIMI TRAFİK KAZASINDA VEFAT EDEN ANNENİZİN BİZİM SİGORTAYLA HİÇ BİR ALAKASI OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR.AMA ARAŞTIRMALARIMA GÖRE YARGITAY KARARLARINA DAYANARAK ALMIŞ OLDUĞU KARARDA Şimdiye dek KTK (Karayolları Trafik Kanunu) Zorunlu Mali Sigortası alanında sigorta şirketleri tek başına yüzde 100 kusurla kaza yapıp ölen sürücü ya da araç sahibinin yakınlarına tam kusur sebebiyle ödeme yapmazken Yargıtay, ’geride kalan eş ve çocukların kusuru yok’ diyerek ölüm tazminatına hükmetti.EVET BU KONUDA ANTALYA GÜVEN SİGORTA ŞİRKETİNİ HAZİNE MÜŞTAŞARLIĞI VE SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZDIM.ORADAN GELEN CEVAPLARDA SİGORTA ŞİRKETİ NE DİYORSA O OLUR DİYORLAR AYRICA HAZİNE MÜŞTAŞARLIGINDA GÖREVLİ PERSONEL SEYFİ DÖM BİZ BU YARGITAY KARARLARINA BAKMAYIZ SENİN KENDİ YARGITAY KARARIN VARMI DİYOR KANUN YOLUN AÇIK DİYOR.BU DURUMDA NE YAPAYIM ŞAŞIRDIM KALDIM ALLAHIM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN VEKİLİM
    ÜMİT TUNÇYÜREK
    YEDİŞEHİTLER MAH.2930 SOK.NO.2
    ISPARTA

    YanıtlaSil
  34. cüneyt bey 28 ağustostaki yazınızda
    İNGİLİZCE BİR METİN HAZIRLIYORUZ KISA VE ÖZ HUKUK DİLİNDE YAZILI BİR İNGİLİZCE METİN, BUNU AB VE AB UYUM DELEGASYON BAŞKAN VE ÜYELERİNE GÖNDERECEĞİZ..
    METNİ VE ADRESLERİ BİR KAÇ GÜN İÇİNDE BURAYA YAZARIZ.

    metin hazırsa hemen yollasak iyi olur malum türkiye ile ilgili ilerleme raparu hazırlıyorlar.

    YanıtlaSil
  35. arkadaşım
    hatırlattığın için Teşekkür ederim, doğrusu büyük bir hata bu unuttum çünkü, işler çok yoğun

    YanıtlaSil
  36. sn.cüneyt bey
    estafurullah hata yaptınız manasında yazmadım.saygılar
    can

    YanıtlaSil
  37. Sayın İşcan yeni taslakta lehimize hiçbirşey yok aksine daha da çoğalıyor hapis cezaları.İnternette yayınlanan taslaktan başka bi taslaktamı var varsa siz nerden buldunuz bizde okumak istiyoruz.Çünkü hazırlanan taslak şuankinden çok daha kötü

    YanıtlaSil
  38. SN.BEKİR BOZDAĞ İLE TELDE GÖRÜŞTÜM,KENDİLERİ ADALET BAKANLIĞI İLE HAZİNE ARASINDA BİR UYUŞMAZLIK OLDUĞUNU BU UYUŞMAZLIĞIN GİDERİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI VE HERAN UZLAŞMA SAĞLANABİLECEĞİNİ ARDINDANDA TAM TARİH VERMESİNİN YANILTICI OLACAĞINI AMA MECLİSE GELECEĞİNİ SÖYLEDİ.ARKADAŞLAR LÜTFEN SİZLERDE 1 TELEFON AÇIN!!!SADECE KENDİNİZ İÇİN ARAYIN!!!BAKIN YASAYA SON ŞEKİL VERİLİNCE İŞ İŞTEN GEÇER!!!ARAMANIN TAM ZAMANI.HADİ BİRKERE OLSUN KENDİNİZ İÇİN BİR ŞEY YAPIN VE VEKİLLERE TELEFON AÇIN.ÇOK GÜZEL KONUŞUYOR SN.VEKİLLER ÇÜNKÜ BİLİYORLAR BİZLERİN ONLARI ORAYA GETİRDİĞİMİZ GİBİ GÖTÜRECEĞİMİZİ.

    CAN

    YanıtlaSil
  39. Kader Mahkumu Yakinlariyiz,
    Sesimizi duyurabilmemiz ve tek yumruk olabilmemiz icin site actik, uyelik ucretsizdir. Desteginizi bekliyoruz.
    Unutmayin! Her ozgur insan, bir mahkum adayidir…
    www.afistiyorum.com

    YanıtlaSil
  40. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  41. SİTEYE YENİ GİREN VEYA SADECE İZLEYEN ARKADAŞLARDAN RİCAM LÜTFEN SİTE İLETİŞİMİNDEN BİLGİLERİNİ YOLLAMALARI VEYA SN.JENARDİYE MAİL ATMALARIDIR.ARANMASI OLAN ARKADAŞLAR VEKİLLERİ ARAMAKTAN LÜTFEN KORKMAYIN.BEN DAHİL BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN ARANMASI VAR VE VEKİLLERİ ARIYORUZ.ARTIK BU SON HAFTA.ZATEN BU İŞİ BİTİREMEZSEK ARANIP ARANMAMAMIZIN HİÇ BİR ÖNEMİ KALMAYACAK!!!LÜTFEN SİZLERDE BİZLERLE BERABER VEKİLLERİ TELEFONLA ARAYIN.EĞER ÇOK ÇEKİNİYORSANIZ BİR TELEFON KARTI ALIP KULÜBEDEN ARAMA YAPABİLİRSİNİZ.SON BİR GAYRET ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  42. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  43. ARKADAŞLAR ACABA KAÇIMIZ SN.JENARDİ NİN SÖYLEDİĞİ GİBİ SN.MKYK VE ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİ ARAYARAK SORUNLARINI DİLE GETİRİYOR YADA VEKİLLERE MEKTUP YOLLUYOR??? LÜTFEN ARKADAŞLAR BARİ BİR GÜN VEKİLLERİ TELEFONLA ARAYIN AMA O GÜN BU GÜN OLSUN!!! ANCAK BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR,BİREYSEL OLARAK KİMSE BU DAVAYA ÇÖZÜM BULAMAZ LÜTFEN BUNU UNTMAYALIM VE YETKİLİ ARKADAŞLARIN SÖYLEDİĞİ GİBİ TELEFONLARI AÇALIM.SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR SİTEMİZİ YİNE BİR SESSİZLİK ALMIŞ!!!!ZAFERE ULAŞANA KADAR SAVAŞA DEVAM.........

    YanıtlaSil
  45. Arkadaşlar muhalefet milletvekilleri sağolsun mecliste sesimiz oldular şu an konuşmalar devam ediyor TRT3

    YanıtlaSil
  46. soru yaz boşluk bırak sorunu yaz 3095 e mesaj at cnbce sn alirıza öztürk çeklerle ilgili konuşuyor

    YanıtlaSil
  47. sonbaski@cnbce.com

    YanıtlaSil
  48. ARKADAŞLAR BİZE SEVDİKLERİMİZİN BAYRAMDA YANIMIZDA OLACAĞINI SÖYLEYEN BAŞTA SN.İYİMAYA OLMAK ÜZERE BÜTÜN VEKİLLERİ ARAYARAK TEPKİMİZİ DİLE GETİRELİM!!!!! ARTIK MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜNÜDE GÖSTERELİM,GÖSTERELİMKİ BİZİ SEVDİKLERİMİZDEN ARTIK DAHA FAZLA AYRI KOYAMAYACAKLARINI ( ANAYASAL HAKKIMIZI İSTEDİĞİMİZİ ) İLETELİM.HAYDİ ARKADAŞLAR HERKEZ TELEFONLARA VE FAX LARA............

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  49. sonbaski@cnbce.com

    YanıtlaSil
  50. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  51. Yıllar önceydi Stanford Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışıyordum. Oldukça ender rastlanan ciddi bir hastalığı olan Liza adlı minik bir kız vardı. Tek iyileşme şansı, aynı hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmayı başaran ve hastalıkla mücadele etmeye yarayan antikorları kanında barındıran beş yaşındaki erkek kardeşinden kan nakli yapılmasıydı.
    Durumu küçük kardeşe anlatan doktor çocuğa kız kardeşine kan vermeyi isteyip istemediğini sormuştu. Çocuğun birkaç saniyelik bir tereddütten sonra derin bir nefes aldığını ve “Evet Liza'yı kurtarmaya yetecekse veririm” dediğini duydum.
    Kız kardeşinin yanındaki yatağa gülerek uzandı ve nakil başladı. Yüzü gittikçe soldu ve sonunda gülüşü kayboldu. Doktora baktı ve ürkek bir sesle “Hemen şimdi mi öleceğim?” dedi.
    Yaşı küçük olduğundan doktoru yanlış anlamıştı. Kanının hepsini kız kardeşine vermek zorunda olduğunu sanmıştı.

    YanıtlaSil
  52. ERKAN, BEN İSTANBUL BAROSU YÖNETİMİNE YAZILI OLARAK CİDDİ BİÇİMDE ELEŞTİRDİM. BAROLAR NEDEN SUSUYOR DİYE BİR YAZI YAZDIM. BU YAZIYI ÖNCE İLKE ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU ÜYESİ 2000 AVUKATA HEM FAKSLADIM, HEM DE MAİL GÖNDERDİM. İSTANBUL BAROSU SUYA SABUNA DOKUNMAYAN BİR AÇIKLAMA YAPTI. TBB DELEGELERDEN AV. ÖMER YASA YÖNETİMİ YAZILI OLARAK UYARDI. DEDİ Kİ:
    SİZ BU ARKADAŞI TANIMIYORSUNUZ, BEN TANIYORUM DEDİ VE BENİ KISACA ANLATTIKTAN SONRA KONUYU UZMANLARA İNCELETMELERİ İSTEDİ. BARODAN TIK YOK... YAZIYI GÖNDERDİĞİM 2000 AVUKATTAN SADECE BİRİ GERİ DÖNDÜ O DA ALEHTE. AVUKATLAR ALEHTE DE TAVIR ALAMADILAR.. ANLATMAK İSTEDİĞİM AVUKATLAR ALEHTE TAVIR ALAMAZLAR..RİSK ALMAZLAR..SEÇİMLERDE RAHAT OLURSAM BU TAVRIN HESABINI SORACAĞIM..ADLİYELERDE İLAN DAĞITMA EYLEMİ İYİ OLUR..ADLİYELERDE ADLİYE MUHABİRLERİ VARDIR..TV VE GAZETETELERE HABERDE OLABİLİR..ÇEK MAĞDURLARI İLANLA DESTEK ARIYOR GİBİ..
    RAHMİ OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  53. Cesaret
    Bir sürünün üzerine atılacak kurt, onun sayısını düşünmez. Büyük İskender
    Cesaret, bütün zorluklar ile her durumda savaşmaktır, hatta olmayanı oldurmaya çalışmaktır. Clemenceau
    Cesaret cennete, korku ölüme sürükler. Seneca
    Cesaret hayatı hiçe sayar, vicdanı değil. Schiller
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür. Seneca
    Cesaret kuvvetle birleşince büsbütün artar. Aristoteles
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali r.a.
    Cesaret ölmekle değil, yaşamakla ölçülür. Vittorio Alfieri
    Cesaret, tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır. Eflatun
    Cesareti olmayan insan, keskin kenarı olmayan bıçağa benzer. Benjamin Franklin
    Cesur adamın inancı da vardır. Cicero
    Doğru olan şeyi gördüğü halde yapamamak cesaretsizliktir. Konfüçyüs
    Dünyada birçok kişiler, küçük bir cesaretsizlik yüzünden kaybolurlar. Sdney Smith
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir. Napolyon
    Gerçek cesaret, şahit istemez. Boraccia

    Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiçbir şeye ümit beslemesin. Schiller
    Tehlikeden kaçamayan, onun karşısında cesaretle durmayı bilmelidir. La Fontaine
    Uzaktan cesur olmak kolaydır. Demosthenes

    YanıtlaSil
  54. Adız
    İçimizi karartın, fıkradan sonra hiç iyi gelmedi..
    Allah zindandaki arkadaşlarımızın yardımcısı olsun..

    YanıtlaSil
  55. fıkrayı anlatan prof.zeki ben

    YanıtlaSil
  56. Murat Kardeşim
    İnsanlarımız yorgun, bezgin, umutsuz, ve aciz..
    düşünüyorumda hiç beğenmediğimiz diğer ülkelerde böyle bir adaletsiz uygulama uygulamış olsaydı devlet...
    Halkın tavrı ne olurdu acaba?
    sanırım vekiller bakanlar sokağa çıkamazdı...

    YanıtlaSil
  57. Öylede cüney gene 10 liralık malını 1 liraya satarak kendi harçlığını çıkarıyodur.Alacaklının bişey alamadığı konusunda hemfikiriz.Avukatlardan ve icra masraflarından bişey kalmıyo alacaklıya.

    YanıtlaSil
  58. Çok öfkeliyim bu konuda. yıl okuyup haciz ve çeke ceza çıkarmaktan başka beceri vizyon geliştirememişler.
    Bu zihniyet doktor olsa ne olur avukat olsa ne.Önce insan olmak lazım.Gerisi teferruat.Yarama bastın abi.

    YanıtlaSil
  59. Aslında avukatlarda çek davalarından şikayetçi, en azından büyük bir bölümü öyledir, Alacaklı tarafın avukatları çekler tahsil edilemediği için alacaklarını alamıyor, borçlu tarafın avukatlarıda ne varki ne alsın, kaç avukatla konuştuysam bunu söylediler, yalansa günahları boyunlarına:)

    YanıtlaSil
  60. ERKAN BU CEVABI BEKLİYORDUM, GENE DE YETERLİ SAYIDA KİŞİ EYLEME KATILSA ÖNEMLİ KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..AYRICA AVUKATLAR KONUYU BİLİYOR MU ? :) ONLARA ULAŞMAK VE VERİLEN MÜCADELEDEN HABERDAR ETMEK TE BİR İŞ..
    BU EYLEM İÇİN ADAM LAZIM. VAR MI? CEVAP SENDEN GELDİ ..SEN BEN BİR DE BİZİM OĞLAN...BEN ASIL EYLÜL 30 TARİHİNE YETİŞTİREBİLİRSEK İSTANBUL KOBİ TOĞPLANTISINDAN UMUTLUYUM..
    RAHMİ OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  61. Rahmi abi 500 duruşma vardırda çoğuna avukatlar giriyor.Müvekkiller sadece ilk duruşmada bi görünüyor diya biliyorum.Yanılıyor olabilirim.

    YanıtlaSil
  62. NE YAPMALI?
    İSTANBUL ASLİYE CEZALARDA HER GÜN ORTALAMA YAKLAŞIK 500 DURUŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
    BİR KISA, NET, HUKUK DERSİ VERMEYEN BİR DUYURU HAZIRLANSA, DENSE Kİ BİZ ŞU BLOGLAR ETRAFINDA FALANCALARIN ÖNCÜLÜĞÜNDE KARŞILIKSIZ ÇEKE CEZAYA KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ, SİZ DE BİZE KATILIN, BLOG ADRESLERİ, İRTİBAT TELEFONLARI VERİLSE DİYE ÖNERİYORUM.
    KİM YAPACAK? ADAM VAR MI BU İLANLARI DAĞITACAK BAŞKA BİR SORU TABİİ..
    RAHMİ OFLUOĞLU

    YanıtlaSil
  63. HAYIR VEDE YİNE HAYIR
    KARDEŞİM CÜNEYT,ERKAN;
    VE SİZ< SAYIN MURAT BEY;

    YILMAK YOK.

    FIRSAT İSTEMEDİĞİN KADAR ÇOK.

    BİR İKİ FIRSATA BOYUN EĞMEK YOK BENİM KİTABIMDA.

    YARIN SABAH HERKES
    AMA HERKES.

    FOX TV. SEYRDECEK
    ELDE TELEFONLAR

    (büyük harflerele)HABER( 1 ara verip sonra sorular sorulacak)ÇEK MAĞDURLARI DERNEĞİNE NASIL ULAŞILIYOR. MAKSATLARI NE (sonra gönderiliyor)3450

    SADECE 8 (SEKİZ) KONTÖR

    HADİ CANLARIM
    HADİ DOSTLARIM
    BİZ FIRSATI AYAĞIMIZA GETİRELİM

    ÇOK NAZLIDIR YOKSA
    GELİNLİK KIZ GİBİ.

    AMA BİZ ONUN NAZINI KIRARIZ

    FIRSAT BİZE KOŞAR GELİR.
    BİZ DE DEĞERİNİ VERİRİZ.

    BÖYLECE ON BİNLER DUYAR SESİMİZİ.
    YÜZ BİNLER OLURUZ.

    VE BU GÜÇLE
    HEP BİZ BUYURURUZ.

    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  64. Bu site çok geniş bi kesim tarafından takip ediliyor.Bence fırsat buldukça kendi dramını yazmalı herkez.Hemde devleti yönetenlere hitaben.

    YanıtlaSil
  65. [url=http://2yd.net/vW]the sports betting champ[/url]


    sh22dqp17pfe3q4c0yeh

    YanıtlaSil