Taahhüt Mağduru Hastanede Tutuklandı

Taahhüt mağdurları, taahhüdü ihlal, borçlunun ödeme şartını ihlal, ödenmeyen borç hapis cezası, yakalama hastane tedavi, aranması olan hastanede yakalanır mı, özel hastane
Taahhüdü ihlal nedeniyle tutuklama çıkarılan Hasan Türköz, ameliyat olduğu özel hastaneden polisler tarafından Devlet Hastanesine götürülerek mahkum odasına kapatıldı.

Zonguldak Ereğli ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Hasan Türköz yıllar önce eşine aldığı makinenin borcunu ödeyemediği için avukata taahhüt vermiş, verdiği taahhüdü eşinin cilt kanserine yakalanması, kızının kalbinde ki rahatsızlığı ve kendisinin belindeki rahatsızlığı nedeniyle bu borcu ödeyememiş.

Eşinin tutuklanmasını anlatan 34 yaşındaki Meryem Türköz, eşinin belinde bulunan platinin kırılması sebebiyle özel hastanede 18 Şubat tarihinde ameliyat olduğunu, 19 Şubat'ta da polis tarafından hastanede eline kelepçe vurularak tutuklandığını ve özel hastaneden alınarak Devlet Hastanesine getirildiğini, Devlet Hastanesinde ki doktorun eşinin yatması gerektiğini belirtmesi üzerine, eşinin cezaevine değil, mahkum odasına yatırıldığını söyledi.

Meryem Türköz, eşinin belinde yaşadığı rahatsızlık sonucu platin takıldığını ve çalıştığı iş yerlerinden hastalığı nedeniyle çıkmak zorunda kaldığını ve çalışamadığını, eşinin bu durumdan kurtulması için yetkilerden yardım istedi.

Eşinin yaşadıklarını anlatan Meryem Türköz "Bundan yıllar önce eşim bana hediye bir makine almıştı. Bu makineyi aldığından sonra eşim ameliyat geçirdi, çocuğumun ve benim de hastalığı nedeniyle bu borcu ödemeyi unutmuş. İcralık olunca da Taahhüt imzalamış. Taahhüt ödenmeyince habersiz tutuklaması çıkmış, dava açıldığı ve tutuklama çıktığından haberi yoktu ve şu anda hastanede hasta haliyle ameliyatlı tutuklu olarak duruyor. Ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum. İki çocukla ortada kaldım. Avukat 2 bin 400 lirayı hemen istiyor. Ben bu parayı nereden bulayım? Ben çocuklarıma mı bakayım, Avukata mı para bulmaya çalışayım? Kaldı ki benim hiç bir gelirim de yok"

Meryem Türköz "Eşim 18 Şubat Salı günü ameliyat oldu. Ameliyattan hemen bir gün sonra 19 Şubat' ta da sabah tutuklandı. İki tane sivil polis geldi ellerine kelepçe vurup götürdüler. Şimdi Devlet hastanesinde mahkum odasında yatıyor. Kapısında bir tane gardiyan bir tane jandarma bir tane de astsubay nöbet tutuyor. Bunu bu şekilde tutuyorlar. Benim kocam kimseye tecavüz etmedi. cinayet işlemedi bir şey yapmadı. Taahhüdü ihlal etmekten kocam şu anda tutuklu. Neden? Neden yani neden? Ben bu nedenleri araştırmaya çalışıyorum. Adam öldürenler geziyor, hırsızlık yağanlar geziyor, Benim kocam taahhüdü ihlal etti gerekçesiyle içeride yatıyor.

Televizyonlarda görüyoruz. balya balya paraları kaçırıyorlar, ayakkabı kutularında benim kocam taahhütten içeride yatıyor. Onlar ellerini kollarını sallayarak serbestçe geziyor. Böyle bir adalet var mı? Söyleyin bana böyle bir adalet var mı? Ben iki çocuğuma ne yedirip ne içireceğim ben sadece bunu düşünüyorum. Eşim bugüne kadar 5 defa ameliyat oldu ve hala daha özürlü maaşına bağlanamıyor. Kocam 3 ay cezaevinde yatacak. Ben bu adamı buraya getirsem de nasıl bakacağım? Benim elektriğim, kiram, suyum var. Ben zaman zaman şu evin kirasını ödeyemiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. iki çocukla çaresiz kaldım. Avukata çok yalvardım. Temizlik yapıp bu parayı ödeyeceğim dedim ama beni dinlemedi bile" dedi.

"Ben kocamı istiyorum. Ben çocuklarıma yalan söylemekten bıktım. Ben yatağını hazırlamıştım onun. Kocama ben bakacağım diyordum. Bana kimse yardım etmiyor. Ben ne yapayım. Birilerine mi gideyim. Dileneyim mi? Cami önlerine mendil mi sereyim. Ne yapayım ben o adamı kurtarabilmek için? Çocuklarım bana her dakika babasını soruyor. Ben cevap veremez haldeyim" dedi.

Kocasının belininin sürekli olarak kanadığını ve kanlı atletini gazetecilere gösteren acılı eş Meryem Türköz "Kocama bir şey olursa ben ne yağacağım söyler misiniz bana" dedi. Hasan, Meryem Türköz çiftinin çocukları 7 yaşındaki Elifnur ve 3 yaşındaki İbrahim Altay da babalarının eve dönmesini istedi.

Kendisinin de cilt kanseri olduğunu ve yaklaşık 3 sene boyunca İstanbul Haseki hastanesinde tedavi gördüğünü söyleyen Meral Türköz, tedavi gördüğü dönemlerde tanıdıklarından aldığı borçları olduğunu ve bu borçları da ödeyemediğini söyledi. Hastanede yatan eşinin yanına gitmek için bile komşularından 10 lira borç para aldığını söyleyen Meal Türköz, "Bu ay sonunda hastaneye gidip iğne olmam gerekiyor. Ama bu şartlar da hastaneye gitmem mümkün değil. Ben yetkililerden bu sorunu çözmeleri için yardım istiyorum dedi.


2 yorum:

  1. Yazık gerçekten çok yazık kimse böyle muammeleri hak etmez reva görenler aynısını yaşar inş.

    YanıtlaSil
  2. dikkat !!!

    Ben Terry Bravo, Kredi sirketlerin CEO, ben Terry Bravo duyuyorum ....
    Sen Kredi Eger asil ihtiyaciniz var mi? Insaat kredisi? Ögrenci kredileri? YATIRIM Kredi?, Borç

    konsolidasyonu kredi? E-posta yoluyla çok daha eglenceli @ Bilgi? (bravoterry99@yahoo.com)

    (Bravo_terry_loanfirm@webadicta.org) için bize ulasin .. Biz% 3 faiz kredi vermek unutmayin
    Uygulamak için tesekkür ederiz. .

    Bravo Terry Kredi firmasi.

    YanıtlaSil