İzmir İcra Müdürlüğü İhalelerinde Yolsuzluk

icra memurları haciz icrada mülk satışı, icra müdürlüklerinde ihaleler, icrada satışÖdeme güçlüğüne düşmüş vatandaşların menkul ve gayrimenkullerinin icra marifetiyle haciz edilip icra müdürlüklerince yok pahasına satılması yetmezmiş gibi, icralık bu malların satışına da icra dairelerindeki usulsüzlük ve yolsuzluk eklendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıldır sürdürdüğü istihbarat ve teknik takip çalışmaları doğrultusunda, İzmir icra müdürlüklerinin ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karışan C.B. liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün faaliyet içinde olduğunu saptadı. Şüphelilerin, icra müdürlüklerinde yapılacak olan ihaleler öncesi çeşitli yerlerde buluşup anlaştıkları, polisler tarafından görüntülendi.

Şüphelilerin, İcra Müdürlüklerinde satışa sunulan gayrimenkul ve menkullerin satışlarında, ilk ihalelere, kendi aralarında anlaşıp girmedikleri ikincisinde fiyatın düşmesini sağladıkları, ihaleye girmek isteyen başka kişileri de tehdit ettikleri ve icra ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları, İcra Müdür Yardımcısı Z.İ.'nin, suç örgütüne ihalelerle ilgili bilgi sağladığı, çeşitli gerekçelerle ihaleleri iptal ettiği ileri sürülüyor. Soruşturmada, suç örgütünün lideri C.B.'nin adına kayıtlı lüks otomobilin de Z.İ.'nin kullanımına tahsis ettiği belirlendi.

İzmir İcra Müdürlüklerinde ihale ile satışa sunulan menkul ve gayrimenkullerle ilgili yolsuzluk yaptıkları tespit edilen, aralarında İcra Müdür Yardımcısının da bulunduğu 9 kişi belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, elebaşı C.B.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin aranmasına devam ediliyor.


2 yorum:

  1. bundan hiç şüphem yoktu zaten!!! İzmir kaynıyor

    YanıtlaSil
  2. DAHA ÇOK TAKİP EDILSIN.. ADLIYENIN KARSITARAFINDA KAHVEDE KOLONI GIBILER.. İŞLERİ SADECE ICRADAN IHALE TAKIP ETMEK.. YANDAS MEMURLARLA RUSVET KARSILIGI COK IYI ANLASIYORLAR.. OYLEN MOLASINDA OKEY, TAVLA VS.. YINEDE DIYORUMKI BU HUKUMETIN BATIRDIGI BINLERCE ESNAF.. ONCELIKLE AVUKATLARA YARADI..SONRASINDA ICRADAN HULLE YOLUYLA ÜÇ PARAYA MAL ALIMI YAPARAK BORCLUNUN VE ALACAKLININ ELLERINE AZ PARA GECMESI NEDENIYLE MAGDURIYET YASAMALARINA NEDEN OLAN BU KISILERE... ALLAH BU İŞE DAHIL OLAN VE CANAK TUTANLARIN ÜZERİNDEN LANETINI ESIRGEMESIN.. ALLAHA INANCINIZ AZCIK VARSA BEYLER AGLAYANIN MALI GULENE HAYRETMEZ. .. SIZLERDEN VE YEDIRDIGINIZ SABINIZDEN SUBYANINIZDAN ALLAH FITIL FITIL CIKARSIN.... BU ISLERIN EN HIZLI ZAMANI 2009. 2010 2011..YILLARIYDI... ICRADAN SATILCAK MALMI KALDI.....TALAN EDILDIKTEN SONRA ATI ALAN ÜSKÜDARI GECTIKTEN SONRA VAY EFENDIM EEEE BEYLER IZMIR POLISI BU ISI GUN YUZUNE CIKARMAKTA COK GEC KALDI ÇOK...

    YanıtlaSil