Taahhüdü İhlal Raporu 2012 de 23 Bin Kişi Cezaevinde

alim ışık, sadullah ergin, Adalet Bakanı, milletvekili, taahhüdü ihlal, cezaevi Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK. Adalet Bakanı Sadullah Ergin. Taahhüdü ihlal cezaevinde kişi sayısı. Cezaevleri kapasitesi. Taahhüdü ihlal suçu, ödeme şartını ihlal ceza davası.      Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK'ın, Adalet Bakanı Sadullah ERGİN tarafından cevaplandırılması istenen Taahhüdü ihlal dava sayıları ve taahhüdü ihlal nedeniyle cezaevlerine giren vatandaşların sayıları hakkındaki yazılı soru önergesine ilişkin verilen cevapta, Taahhüdü ihlal nedeniyle 2009 yılında 231.997 kişi, 2010 yılında 312.340 kişi, 2011 yılında 254.977 kişi hakkında dava açıldığı; bu davalar sonunda 2009 yılında 26.599 kişi, 2010 yılında 195.493 kişi, 2011 yılında 162.704 kişi hakkında tazyik hapsi kararları verildiği;

     Tazyik hapsi kararları nedeniyle 2009 yılında 17.959, 2010 yılında 24.084, 2011 yılında 20.891 ve 2012 yılında 21.923 kişinin ceza infaz kurumlarına alındığı açıklanmıştır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

          Aşağıda belirtilen sorularımın, Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Prof. Dr. Alim IŞIK
Kütahya Milletvekili

          Bilindiği gibi, 2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nun 340. maddesi, borçlunun haciz tehdidinden kurtulmak amacıyla bir taahhütte bulunması ve makbul bir sebep olmaksızın bu ödemeyi ihlal etmesi durumunda, alacaklının talebi halinde 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandınlabileceğini öngörmektedir. Vatandaşların bir kısmı taahhüdü ihlal suçu nedeniyle cezaevine girerken, bir kısmı da jandarma veya polis ekipleri tarafından yakalanma korkusuyla evlerini veya köylerini terk etmektedirler.

          Ekonomik bir suça hapis gibi ekonomik olmayan bir yaptırım uygulanması nedeniyle, bu duruma düşen vatandaşlar ya hapse atıldıkları ya da hapse atılma korkusuyla kaçak durumuna düştükleri için ekonomik hayattan uzaklaşmakta, borçlarını ödeme güçlerini tamamıyla kaybetmektedirler. Bu konuyla ilgili olarak;
1. Halen Bakanlığınıza bağlı mahkemelerce, taahhüdü ihlal suçu nedeniyle açılmış ve şimdiye kadar sonuçlandırılmış dava sayıları ne kadardır?
2. 2002-2012 döneminde taahhüdü ihlal suçundan dolayı cezaevine giren vatandaşlarımızın yıllara göre dağılımları nasıldır?
3. Anılan uygulamadan dolayı halen kaçak durumda bulunan vatandaşlarımızın sayısı ne kadardır?
4. Taahhüdü ihlal eden vatandaşlarımıza verilecek hapis cezasının kaldırılması konusunda Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır?
5. Hangi ülkelerde taahhüdü ihlal suçundan dolayı hapis cezası verilmektedir? Farklı uygulama yapan ülkeler var mıdır? Varsa hangi ülkelerde ne tür uygulamalar söz konusudur?
6. Anılan sorunun çözümü konusunda Bakanlığınızın görüşü nasıldır?

T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Kanunlar Genel Müdürlüğü

Sayı : 56020453/2012-610.01-699/895/1726
Konu : Yazılı soru önergesi

Sayın Prof. Dr. Alim IŞIK
Kütahya Milletvekili
TBMM

          Bakanlığımıza yöneltilip yazılı olarak cevaplandırılması istenilen 7/12410 Esas Nolu soru önergesinin cevabı aşağıda sunulmuştur.

I- 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun;
"Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza" başlıklı 340. maddesinde, Kanunun 111. maddesi uyarınca veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlâl eden borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verileceği;
31/03/2011 tarihli ve 6217 sayılı Kanunla yeniden düzenlenen, Davanın ve cezanın düşmesi ile ceza verilemeyecek haller kenar başlıklı 354. maddesinin üçüncü fıkrasında, nafaka alacaklarına ilişkin takipler hariç olmak üzere, alacak miktarı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından her yıl belirlenen aylık en yüksek brüt asgari ücret tutannm altında kalan takiplerde, Kanunda öngörülen disiplin ve tazyik hapsi uygulanmayacağı;
Hükümlerine yer verildiği malumlarıdır.

II- Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza verilmesi konusunda, Avrupa ülke uygulamaları araştırılmıştır. Aynı nitelikte bir suç tipine rastlanılmamakla birlikte, hapis cezası içeren icra ve iflas suçlarının bulunduğu Almanya, İsviçre ve Avusturya icra ve iflâs hukuku sistemlerinde, mal beyanında bulunmayanların altı aya kadar hapisle tazyik edileceğine; misli olmayan bir şeyin yerine getirilmesine ilişkin ödeme emrini alan borçlunun, yükümlülüğünü yerine getirmediği takdirde hapis ile tazyik edilebileceğine ilişkin hükümlere yer verildiği anlaşılmıştır.

III- Bakanlığımızca, yürürlükteki İcra ve İflas Kanununun yerini almak üzere, Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere uygun ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflâs sisteminin kurulması ve yeni bir Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla oluşturulan Bilim Komisyonu, çalışmalarına devam etmektedir. İcra ve İflas Kanununun 340. maddesinde düzenlenen müesseseye ilişkin değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin hususlar, diğer hükümlerle birlikte bir bütün olarak Bilim Komisyonunca değerlendirilecektir.

IV- Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden,
A) Taahhüdü ihlal suçu nedeniyle 2009 yılında 231.997,  2010 yılında 312.340,  2011 yılında 254.977 eylem için dava açıldığı; bu davalar sonunda 2009 yılında 26.599, 2010 yılında 195.493, 2011 yılında 162.704 eylem için tazyik hapsi kararları verildiği; 2009 yılı öncesiyle ilgili olarak madde ayrıntısında derlenmiş veri bulunmadığı;
B) Tazyik hapsi kararları nedeniyle 2009 yılında 17.959; 2010 yılında 24.084; 2011 yılında 20.891 ve 2012 yılında 21.923 kişinin ceza infaz kurumlarına alındığı,
Anlaşılmıştır.

V- Soru önergesinde yer alan diğer hususlara ilişkin Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır.

Sadullah ERGİN
Bakan


Taahhüdü ihlal cezaevlerinde bulunan kişi sayısı, Taahhüdü ihlal zamanaşımı, Denetimli serbestlik

2.181 yorum:

  1. arkadaşlar şükürler olsun ki cüneyt by yorum sayfamızı tekrar aktif hale getirmiş sağolsun var olsun,tek tesellimiz ve iletişim noktamız burası.lütfen yaptığımız yorumlara ve bilgi paylaşımlarına dikkat edelim hepimiz aynı gemideyiz..birimizin kurtuluşu hepimize umut ve mutluluk vermektedir.haklı mücadelemizde biz madurlar nezaketimizlede bizlere verilen cezalarında yanlışlığını ispatlamalıyız.ben izmirden bir arkadaşınız ve madur olarak yine burdayım ve sonuna kadar burada olacağım saygı ve sevgilerle allaha emanet olun...................

    YanıtlaSil
  2. isa degirmenci20 Mart 2013 00:47

    sağ ol kardeş

    YanıtlaSil
  3. sizlerde sağolun isa bey birbirimize güç ve moral veriyoruz en büyük savaşlar böyle kazanılır umarım bizde bu hukuk savaşımızı birlikte kazanacağız saygılar....

    YanıtlaSil
  4. iyi geceler arkadaşlar.pazartesi günü maraşa teslim olan arkadaşlar,salı akşamı tahliye olup memleketlerine dogru yola çıkmışlardır.degerli sitemizi takip eden arkadaşlarımızın bilgilerine.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlısı olsun iki gündür sayfayı takip edemiyordum..Sanki boşluğa düşmüş gibi oluyor insan..Cüneyt beye çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. isa degirmenci20 Mart 2013 01:14

    ewet hasan abi mail göndermekten bıkmıştım hocam siteyi aç diye şükür bunada

    YanıtlaSil
  7. İnsanlarımza yapılan bu hapis işkencesi artık son bulsun..Milletimize bu kadar eziyet yapılmasın yeter artık..Hapiste yatan ve kaçak yaşayan kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun..Onlar için daha çok çalışmalıyız..İnşallah kısa zamanda ailelerine kavuşur işlerine güçlerine dönerler..

    YanıtlaSil
  8. sizde iyiki varsınız Hasan abi ..yöneticilerimizin ve sizin hakkınız ödenmez..İnsanlarımıza yaptığınız yardımlar mücadeleniz takdire değer..

    YanıtlaSil
  9. isa degirmenci20 Mart 2013 01:20

    yarın çok çalışalım arkadaşlar elimize taşın altına koyalım ben bu gün hertürlü yetkiliyi arayıp hakkımızı aradım hsyk adalet bakanlığı başbakanlık denetimli serbestlik müdürlüğü bu maraştaki kararların nasıl haberiniz yok ben türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım dedim gelen cevap o hakimin kararı o kararı kimse şu anda değiştiremez dediler en azından buda umut birde şu 10 günlük teslim olma süresini geçirenler için yakında bir genelge cıkacak inşallah o zaman herkes bir oh cekecek

    YanıtlaSil
  10. isabey ben bugun alim ışık beyfendiyle görüştüm.bahsettiginiz konuları mecliste gündeme getireceginin sözünü verdi.hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  11. isa degirmenci20 Mart 2013 01:27

    Başbakan Erdoğan'ın 20 Ocak 2012 tarihli "Ulusa Sesleniş" konuşması: "Benim ülkemde hiç kimse bundan sonra borcundan dolayı hapis yatmayacak"

    YanıtlaSil
  12. isa degirmenci20 Mart 2013 01:30

    Mersin'de Taahhüdü İhlal İntiharı








    Mersin
    - Mezitli İlçesi'nde esnaflık yapan ancak işleri bozulduğu için
    bunalıma giren 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Çiğdem Nohut, oturduğu
    apartmanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.



    Olay, dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi Ozan
    Apartmanı'nda meydana geldi. Mezitli ilçesinde, evcil hayvan satışı
    yapan ve bankalara olan borçları nedeniyle zor günler yaşayan Çiğdem
    Nohut, oturduğu 12 katlı binanın çatısına çıkarak kendini boşluğa
    bıraktı. Beton zemine düşen kadını fark edenler, hemen polise haber
    verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Çiğdem
    Nohut'un olay yerinde yaşamını yitirdiği anlaşıldı.



    İşleri iyi gitmediği için ekonomik sıkıntı içinde olan Çiğdem Nohut'un iş yerine sürekli olarak haciz
    geldiği bu yüzden bunalım da olduğu bildirildi. Çiğdem Nohut'un
    çevresine, sürekli olarak "Mahkeme hakkımda yakalama kararı çıkarmış,
    cezaevine girmektense kendimi öldürürüm daha iyi" dediği ileri sürüldü.
    Çiğdem Nohut'un cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne
    götürüldü.

    YanıtlaSil
  13. Yorumsuz abi bu saatte omrumden omur gitti yine

    YanıtlaSil
  14. allah rahmet etsin.keşke çözüm olarak intiharı seçmeseydi.çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  15. isa degirmenci20 Mart 2013 01:38

    kardeş ben bunu buraya girenler olursa görsün diye yazıyorum bu saate şu an mail atıyorum ben

    YanıtlaSil
  16. isa degirmenci20 Mart 2013 01:40

    Ak Partiye Tek Bir Soru; Vicdanınız Rahat mı?









    AK Parti'ye tek bir soru!

    Bazı konularda söze başlamak o kadar zor oluyor ki!



    Yine o anlardan biri…

    Tabi tuzu kuru olan bazı gazeteci arkadaşlarımızın yine seslerini duyar
    gibiyim. "Arzu Erdoğral yine bir konuya takıldı kaldı" diye…



    Ne yapalım kimi köşesinden hep kendine çalışır bizlerde bir konuya
    takılıp kalırız! Çünkü kaldığımız yerlerde acılar vardır. O acılar son
    bulmayınca bizi kendi ekseninde döndürür durur.



    Anayasanın 38'inci maddesinden bahsedeceğim önce size…



    Hani 2001 yılında anayasada yapılan bir değişiklik ile 38'inci maddeye bir fıkra eklenmiş ve "sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı insanların özgürlüklerinden alıkonulamayacağı" hüküm altına alınmıştı ya, işte o madde...



    Peki, o madde hayatımızın neresinde kendini gösteriyor?



    Bankalar milyarlarca dolar kâr açıklarken 18000 vatandaş borçlarından (taahhüdü ihlal) dolayı hapis cezası ile karşı karşıya…

    YanıtlaSil
  17. Banka bana 25.000 Tl kredi verdi karşılığında evimi ipotek aldı,Banka bana 26.000 tl lik araba için 20.000 tl kredi verdi arabayı ipotek aldı bu borçları 1 sene ödedikten sonra ödeyemedim ve avukat evi ve arabayı satmaya kalktı.durdurmak için taahhüt verdim.6 taksit ödedim sonra yine ödeyemedim ve avukat hem evimi hem arabamı sattı.Taahhüt ne mi oldu 3 ay hapis cezası aldım.mahkemeye satış belgelerini sunduğum halde.Avukatla görüştüm cezayı kaldırmak için benden 45.000 TL faiz talep etti.şimdi ne haldeyim düşünün.
    Söz konusu Avukat bir ilimizde Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı
    Soruyorum sizlere Adalet nerede ve Kalkınacak olanlar avukatlar mı?
    İsteyen Avukat çıksın karşıma ben haklıyım ben dolandırıcı değilim aksine yasalar bizim dolandırılmamıza izin veriyor...

    YanıtlaSil
  18. isa degirmenci20 Mart 2013 01:59

    haklısın kardeş ama buda bitecek onlarda bitecek bak haberleri seyretmiyonmu adam oyları kaybetmeye başlayınca baktı tam tersine geri döndü döndü oyunu oynuyor resmen bu halk bunları görmüyormu acaba

    YanıtlaSil
  19. isa degirmenci20 Mart 2013 02:00

    20 Ocak 2012 tarihli "Ulusa Sesleniş" konuşması araştırdım bulamadım bulan olursa bana yazın arkadaşlar ben bu gün nöbetciyiz

    YanıtlaSil
  20. isa degirmenci20 Mart 2013 02:02

    adalet bakanlığı saldırıya uğramış çok şükür ölen olmamış

    YanıtlaSil
  21. Halkın gören kısmı yetmiyor ki İsa bey,% 50 lik kısımın gözü nasıl açılacak bilmiyorum

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar Kemal Kılıçdaroğlunun face sayfasına yorum yazalım. Hem son eklentisinin altına hem de serbest kürsü bölümü var oraya yazarsak etkili olur diye düşünüyorum. İlk yorumları ben yazdım sizlerden de desdek bekliyorum...

    YanıtlaSil
  23. https://www.facebook.com/K.Kilicdaroglu

    YanıtlaSil
  24. isa degirmenci20 Mart 2013 08:26

    selamun aleyküm hayırlı günler hayırlı sabahlar inşallah hayırlara vesile olsun günümüz

    YanıtlaSil
  25. isa degirmenci20 Mart 2013 08:43

    http://www.adaletbiz.com/ceza-hukuku/zamaninda-odenmeyen-taksit-icin-90-gun-hapis-h3969.html

    YanıtlaSil
  26. isa degirmenci20 Mart 2013 08:57

    Taahhüt Mağduru Cezaevinde Yaşama Veda Etti










    Adalet Bakanlığı Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Taahhüt Mağduru
    25 yaşındaki Ramazan Çoban, ranzasında ölü olarak bulundu. 25 yaşındaki
    Ramazan Çoban'ın Bankalara kredi kartı borcu olduğu ve borcunu
    ödeyemediği taahhüdü ihlal nedeniyle 9 ay hapis cezası aldığını
    öğrenildi.



    Ramazan Çoban'ın uzun süredir borç sıkıntısı içinde olduğunu belirten
    aile yakınları bu nedenle sıkıntıya dayanamayarak kalp krizi geçirmiş
    olabileceğini aktardı.



    Edinilen bilgiye göre, Karatay İlçesi Sultan Veled Caddesi üzerinde
    bulunan Adalet Bakanlığı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Ramazan
    Çoban, sabah saatlerinde koğuşundaki ranzasında arkadaşları tarafından
    hareketsiz bir şekilde bulundu. Açık görüş olması nedeniyle uyandırmak
    istedikleri Ramazan Çoban'ın kalkmaması üzerine durum gardiyanlara
    bildirildi. Sağlık görevlilerin yaptığı kontrollerde Ramazan Çoban’ın
    hayatını kaybettiği belirlendi. Cezaevine gelen polis ekipleri, mahkumun
    kaldığı koğuşta inceleme yaptı. Savcının da yaptığı incelemelerin
    ardından Ramazan Çoban’ın cesedi, otopsi için Konya Eğitim ve Araştırma
    Hastanesi morguna kaldırıldı.

    YanıtlaSil
  27. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün diliyorum. TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından her şey resmiyet kazanıncaya kadar mücadeleye devam edelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  28. günaydın arkadaşlar antalyada yardımcı olabilecek arkadaş varmı bugün bi duruşmam vardı.sonucu için

    YanıtlaSil
  29. isa degirmenci20 Mart 2013 09:40

    sonucu ne olursa olsun bu iş bitecek

    YanıtlaSil
  30. isa degirmenci20 Mart 2013 09:49

    arkadaşlar bu son virajda artık çok azimli bir çalışma yapıp yolumuzu açalım hayırlısıyla imkanlar olan telefonla mail yoluyla hertürlü ulaşabileceğiniz yetkilileri ulaşmaya çalışın bu son şansımız çok baskı yapmamız lazım haydi arkadaşalar

    YanıtlaSil
  31. İSA KARDEŞ BU İŞ BİTECEK DİYORSUN DA BU SENCE BİR UMUTMU YOKSA DUYUMLARINMI VAR

    YanıtlaSil
  32. BAZI ARKADAŞLAR BU ÖNÜMÜZDEKİ İKİ GÜN ÖNEMLİ DEDİ SEBEBİ NEDİR AÇIKLARMISINIZ

    YanıtlaSil
  33. isa degirmenci20 Mart 2013 09:52

    kardeş cüneyt bey ve benim yetkililerden aldığın yorumladığım duruma göre bitmesede iyileştirme gelecek diyoruz ama katkıda yapmanız sesinizi duyurmanız gerekiyor ben hiç uyumadım biliyormusunuz siteyi bekliyorum söz verdim cüneyt abiye kansızlar girmesin diye

    YanıtlaSil
  34. isa degirmenci20 Mart 2013 09:53

    genel kurul toplantısı var bu günde önemli belki bu gün bir haber alırız inşalalah

    YanıtlaSil
  35. su an maras adliyesindeyiz 4 arkadasla teslim olduk. size durum sonucunu bildlrecegim. hrrkese iyi gunler

    YanıtlaSil
  36. ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM BENDE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR HER YERE HER FIRSATTA MAİL VE TWET ATIYORUM. AMA ARTIK KAÇMAKTAN YORULDUM SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUK UMUTLARIM TÜKENİYOR YAVAŞ YAVAŞ UMARIM DUYUMLARINIZ GERÇEK OLUR

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar antalyada yardımcı olabilecek arkadaş varmı bugün bi duruşmam vardı.sonucu için

    YanıtlaSil
  38. bu siteyi tekrar açtıgınız için teşekür ederim 5dakika önce benim avkatım aradı şu müjdeyi verdi marmaris savcısıyla görüşmüş demiş maraşhakiminin kararını öne sürmüş savcıda oda dogrulugunu anlamış bekleyin 2 3 gün içinde birşeyler olacak dedi marmariste ve yakın olanların avkatlarıda bastırsın yılmak yok

    YanıtlaSil
  39. isa degirmenci20 Mart 2013 10:10

    ewt bu güzel haberi verdiğin için çok teşekkürler abi saygılar

    YanıtlaSil
  40. kardeşim tekrar yazıştıgımıza sevindi şu an tanıdıcım sevdigi avkatlarada gidecegim haksızlıgı anlatacagım gerekirse baş savcıyada çıkacagım ufacık umut bile yetiyor onlarıda fırsanta çevirecegim allahın izniyla olacak bu iş

    YanıtlaSil
  41. günaydın arkadaşlar.yeni günümüz hayırlı olur inşallah.

    YanıtlaSil
  42. Yuce rabbim yar ve yardimcimiz olsun.
    Bu sitede emegi gecen herkese sonsuz teşekkürler.
    Dert ortakligimiz bizleri abi kardes yapti. Kimseye soyleyemeyecegimiz ailevi durumlarimizi birbirimizle paylasip biraz olsun icimizi rahatlatiyoruz.zor bir sinavdan geciyoruz hepberaber. bizler haramzade degiliz Allah yuzumuze gulecek insallah.

    YanıtlaSil
  43. herkese mutlu günler,bugün yarın olumlu haber alma dileklerimle.
    meclis te sinan aygün ve alim ışık la irtibatı lütfen sıklaştıralım

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar sevgili dostlar.

    Sizlere dost diye hitab ediyorum, siz beni tanımıyorsunuz ancak ben yaklaşık 3 küsür yıldır hepinizi az çok tanıdım ve artık hepinizi ailem gibi görüyorum.

    Belki hakkım olmayarak çek cezası kazanımlarından, taahhüd ihlal açık cezaevi kazanımından belki de yakında inşallah taahhüt ihlal cezasının kalkması kazanımından faydalanacağım. Ama sizlere hiç katkı da bulunamadım. bir ara bir imza kampanyası için eşi dostu yönlendirip imza attırmam haricinde Hiç katkım olmadı diyebilirim.

    Kendime göre bir takım mazeretlerim vardı ama (kaçak olduğum için çekinme, çoğu zaman internet imkanı bulamamam vs.vs.) Bundan ötürü hepinizden özür diliyorum.

    Bizler para kaybettik, işimizi-gücümüzü, evimizi-barkımızı kaybettik, (kendi adıma konuşuyorum) Yeri geldi üçkagıtçı dediler, yeri geldi hırsız dediler, yeri geldi şerefsiz haysiyetsiz dediler, en yakınlarımızdı bazen ilk önce sırtını dönenler, belki abimiz annemiz eşimizdi bizden cevap bekleyenler, malesef verecek cevabımız yoktu sadece bir YOK, hatalıydık.

    O hatayı düzeltme şansı elimizde ilken, kimse madur olmasın düşüncesi ile tefecilere bulaştık, yüksek faizle kredi aldık çek kırdırdık, taahhütler verdik, Ama sonunda dahada batağa saplanmıştık! Asıl madur la tanıştık!

    Bilmiyorum ama o kadar lafı yiyip akşam evine gittiğinde karşısına silahı bıçağı alıp, yada balkondan dışarı bakıp benim düşündüğümü düşünen kaç kişi vardır kimbilir.

    Yüce Allah ıma hamdolsunki, bizi evlatlarımıza bağışladı. (Allah böyle durumda şeytana uyanlarada merhamet etsin inşallah)

    Benim gibi bir zamanlar şahsımıza sandığımız o hürmetleri eksik olmayan, ama aslında o hürmetin cebimizdeki paraya olduğunu sonradan anlayan tüm dava dostlarıma da Allah yeni hayatlarından bir öncekinden daha başarılı daha kazançlı günler nasip etsin.

    Sitede emeği geçen tüm kardeşlerimize abilerimize ablalarımıza sonsuz kere teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Allah ölmüşlerinize rahmet eylesin, dünyadakilerinize bol rızk, sağlık sıhhat ve iş rastlığı versin.

    Bizler bizi hapse atıp içlerine su serpecek o diplomalı bir kısım insanlara inat daha çok çalışarak suyu başlarından aşağı dökmeliyiz. Bizler bunu daha evvel başardık yine yapabiliriz. Allah ın izni ve inayeti ile.

    Hepinizi saygı ve en derin muhabbetlerim ile selamlıyorum.

    Allah tüm site yönetiminden, tüm yorumculardan, bizler için aktif çalışanlardan ve benim gibi sadece izleyipte dua edenlerden razı olsun.

    YanıtlaSil
  45. slm arkadaslar haliyle bede sizingibi avukat oyunu ile taahüt maduru oldum 6500 liralık taahhüt verdim 5800 tl ödedim bir hatam dosya numarasını makbuza yazdırmadıgım oldu bende hali ile mahkemeye gitmedim avukat hanımda bana 2500 tl den dava açmıs karar kesinleşmiş 25 kadar yatırmamı istedi ne yapayım hırsızlık yapıp bu borcu ödeyimmi yoksa bekleyimmi cevap verin

    YanıtlaSil
  46. isa degirmenci20 Mart 2013 11:56

    hırsızlık suçu bu suçtan daha iyi bu ülkede ama sen genede haramöa el atma bence bekle

    YanıtlaSil
  47. Ahmet Vahap ULUSOY20 Mart 2013 12:00

    Format değişmiş,iyide olmuş

    YanıtlaSil
  48. günaydın arkadaşlar antalyada yardımcı olabilecek arkadaş varmı bugün bi duruşmam vardı.sonucu için

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar chp,ak parti,mhp bize yarım etmiyor ise... bunları protesto için bdp denmi yardım istemeli. adamlar ne derse kanunlar cıkıyor...

    YanıtlaSil
  50. deyerli arkadaşlarım herkese hayırlı birgun diliyor ve burdanda cuneyt beye siteye yorum açtıkları için tşk ediyorum

    YanıtlaSil
  51. Değerli arkadaşlar şimdi cezaevinde bulunan Tarık Samancı arkadaşımızı aradım ama, bilineceği gibi; dışarıdan arayanları mahkumlarla kesinlikle görüştürmüyorlar. Ancak santrala bakan erden, er sözü aldım. Selamımı mutlaka Tarık'a iletecek.

    Bu arada Eylül ayı başından beri, Bolu açık cezaevinde bulunan ve yaklaşık olarak iki aydır umutlarını kestiği için artık beni aramayan ve daha yaklaşık olarak, 240 gün cezaevinde kalacak olan EMLAKÇI arkadaşımı hiç unutmadım.

    YanıtlaSil
  52. abi inş bu arkadaşlarımızda ozgurlugune kavuşur

    YanıtlaSil
  53. evet arkadaşlar artık son kozlarımızı oynamalıyız ,bire bir markaja almalıyız telefon ile adalet komisyonu üyelerini ve milletvekillerimizi.unutmayalım kahramanmaraş ın sayın hakimi bize kapıyı araladı,gerisi bizim haklı baskımız ile vekillere kalıyor.lütfen sayılı saatlerde kimden yardım isteyebiliriz bir düşünün.ama chp vekillerinden sinan aygün dışında cacık olmaz diye düşünüyorum.genel başkanın özel kalem müdürüne kadar aradım.hep aynı hikayeyi anlatıyorlar.lafonten den masallar yani....sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  54. SLM SEN NASIL Bİ YARDIM BEKLİYOR SUN AÇARMISIN

    YanıtlaSil
  55. abi valla dogru soluyon ne oldu şimdi paket bi açılmadı neyı beklıyorlar artımk abi

    YanıtlaSil
  56. isa degirmenci20 Mart 2013 12:40

    arkadaşlar davam uğruna boynumu büküyorum artık ben bdp milet vekilerine arayıp yardım isticem bu ülkede şu an onların borozonu ötüyor hiç kusura bakmayın artık onlara ulaşmaya çalışıyorum önce ailem ve miletim için

    YanıtlaSil
  57. isa degirmenci20 Mart 2013 13:40

    adalet baklanlığına yapılan bombalı saldırı yüzünden toplantı yapılamıyor halen zaten ne olursa bu gariban insanları buluyor

    YanıtlaSil
  58. isa degirmenci20 Mart 2013 13:44

    MEHMET YÜKSEL
    AK Parti
    A
    ÜZ
    2
    14
    TBMM
    4205624 - 4205625

    YanıtlaSil
  59. alperentahakara1820 Mart 2013 13:47

    BU HAFTADA BOYLE GECER ABI BANA KALIRSA TOPLANTI YAPILSA BİZİ ETKILEYEN SONUCU NASIL ÖĞRENİCEZ

    YanıtlaSil
  60. isa degirmenci20 Mart 2013 13:49

    güzel şeyler olacak

    YanıtlaSil
  61. slm kardeşim bugün 4.icra cezada bi duruşmam vardı.2012/1757 bir baktırabilirmiyiz acaba telefonla cevap vermiyorlar..

    YanıtlaSil
  62. bugün mü yani?

    YanıtlaSil
  63. arkadaşlar hepimizi tekrar bir arada görmek ne güzel,cüneyt abime hasan abime ve sitede emeği geçen tüm kardeş ve ablalarıma selam olsun.dün samimi olduğum büyükşehirdeki icra müdürünü aradım ve maraş olayını anlattım belge ve dökümanları gönderdim,dediğine göre karar maraşta yürülüğe girmiş ama diğer illerde cesaret edememişler üstelik şikayet etmişler bakanlığa,bana dediği şu anda maraştada denetimli serbestlik yapılmıyormuş diye söyledi.aksi var ise beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  64. KARDEŞ MARAŞTA DENETİMLİ KALKMIŞMI GELEN GİDEN YOKMU NASIL ÖĞRENİRİZ

    YanıtlaSil
  65. isa degirmenci20 Mart 2013 16:03

    bu yorumu ben yazmadım ama yinede söylemeden geçemeceğim öyle birşey söz konusu bile olamaz

    YanıtlaSil
  66. sevgi hanım haber alırsanız lütfwn sizde yazın

    YanıtlaSil
  67. alperentahakara1820 Mart 2013 16:10

    ARKADAŞ BÖYLE BEKLEMEK NEKADAR ZOR YA Bİ SONUCA VARABİLSEYDİK SAĞA SOLA TELEFON EDİYORUZ AMA NET BİR SONUCA VARAMIYORUZ.

    YanıtlaSil
  68. isa degirmenci20 Mart 2013 16:11

    haber bekliyorum inşallah olacak ama dostumuz kadarda düşmanımız var herşeyi paylaşmıyoruz

    YanıtlaSil
  69. alperentahakara1820 Mart 2013 16:11

    AHMET ABI VARMI GÜZEL BİR GELİŞME SEN SIK YAZMIYORSUN AMA SENIN FIKIRLERIN IYI GELIYOR BANA.

    YanıtlaSil
  70. isa bey hanibal arkadş yazmış bende ondan yazdım abim a18 günü doldurmasına 4 günü kaldı maraşta korktuk eminsin deyilmi bugün gelen varmı acaba

    YanıtlaSil
  71. isa degirmenci20 Mart 2013 16:17

    ögrenip yazacağım

    YanıtlaSil
  72. allah razı olsun kardeş

    YanıtlaSil
  73. alperentahakara1820 Mart 2013 16:23

    YA ISA ABI TELEFON ETSEM BENI BILGILENDIRIRMISIN SAĞOLSUN HASAN ABI DEN SUREKLI BILGI ALIYORUM AMA SENDE ÇOK AKTIFSIN TELINI VEREBILIRMISIN EĞER SIKINTI OLACAKSA VERMEYEDEBILIRSIN

    YanıtlaSil
  74. isabey cvp bekliyom öğrenebildinizmi acaba

    YanıtlaSil
  75. isa degirmenci20 Mart 2013 16:36

    sıkıntı yok kardeş merak etme

    YanıtlaSil
  76. isa degirmenci20 Mart 2013 16:39

    kardeş ben hasan abiden seninkini alırım şu an inan telefonla orayı burayı arıyorum sana döncem selam

    YanıtlaSil
  77. isa degirmenci20 Mart 2013 16:40

    arkadaşlar hayatım boyunca medet ummayacağım birisine aradım bdp den olumlu cevap aldım gülten kışanaktan şaşırdım inanın

    YanıtlaSil
  78. hay allah razı olsun isa bey

    YanıtlaSil
  79. alperentahakara1820 Mart 2013 16:43

    TAMAM ISA ABI HASAN ABIDE ISMIM TAHA OLARAK GEÇIYOR HABERIN OLSUN SONU 75-27 ARAYABILIRSEN SEVINIRIM.

    YanıtlaSil
  80. ooooooooooo site açılmış mı ne? :=))))

    YanıtlaSil
  81. oooo sitemiz açılmış mı ne ? =)

    YanıtlaSil
  82. nazlı face yada mailini versene

    YanıtlaSil
  83. http://www.facebook.com/nzl.zybk

    YanıtlaSil
  84. sana yazdım gördünmü

    YanıtlaSil
  85. sana mesaj göndermek istiyorum ama neden ücretli anlamadım

    YanıtlaSil
  86. Nededi peki abim ?

    YanıtlaSil
  87. alperentahakara1820 Mart 2013 17:10

    5 dk önce eve haciz geldi icra memuruyla ve avukatla konuştum zaten icra memuru bana gele gele bıkmıştı benı tanıyordu evde haczedilecek bişey bulamadıklarından gittiler ama moralim okadar bozuldukı anlatamam mahallede millet bana öyle bakıyordukı sankı hıc eve hacze gelenı görmemişler gibi.

    YanıtlaSil
  88. isa degirmenci20 Mart 2013 17:10

    döneceğiz dediler herkesin diyarbakır da olduğunu söyledi

    YanıtlaSil
  89. isa degirmenci20 Mart 2013 17:12

    allah bir daha yaşatmasın kardeşim

    YanıtlaSil
  90. Tüm partileri arıyoruz,derdimizi anlatalım diye.300.000 kşi var. bunların anası babası eşi dostu var magdur uz dememize ragmen herkes kendi havasında çalıp oynuyor.sabah yaptıgım öneriyi tekrar yapıyorum. bunlara gereken sandık dersini vermek üzere,TBMM ye neden yolladıgımızı anlatmak üzere,protesto için BDP den hem yardım istiyeceğim ,hemde bir sefer oy vereceğim eğer bu kadar magdur un derdini üstlenirlerse. daha ne diyiyim kardeşim ARİF olan onlar derdimizi.ne halde oldugumuzu.

    YanıtlaSil
  91. Hayirli haber gelsinde abi nerden gelirse gelsin artik oyle dusunmeye basladim

    YanıtlaSil
  92. önüne gelene bilgi vermezler e devlet ten bakabilirsin duruşma bu gunse zaten e devlet tede bi şey olmaz sen antalyada isen kendin gidebilirsin daha duruşmadan sonra hadi gidelim deyip tutuklamazlar

    YanıtlaSil
  93. Allah tekrarini gostermesin ah benim abim nasil bir duygudur nasil bi acidir biktik artik

    YanıtlaSil
  94. iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  95. sevgi eşinden haber varmı

    YanıtlaSil
  96. BEN ŞAHSEN GELİP GİTTİLER Mİ BİRAZ RAHATLIYORUM EN AZINDAN HERGÜN ACABA BU GUN MU GELECEKLER DİYE DÜŞÜNÜP SIKINTI EKMİYORUM HERGÜN ÖLMEKTENSE GELİP GİTSİN LER BARİ

    YanıtlaSil
  97. Sabah ismail arkadaşımı 4 arkadaşla beraber Maraş adliyesinde teslim etmiştim denetimli de sıkıntı yok cezaevi girişinde tutuyorlar kapıdaki askerle konuştum abi Adliye'de n aksam sekiz gibi dosyalar geliyor en geç 10 a kadar çıkarıyoruz dedi emin misin dedim , 1aydır tüm Türkiye'den gelen var dedi çok gelen olmazsa aynı gün akşama yetişiyor dedi ben de arkadaşımı kapıdan gördüm konuştum. Buraya gelinceye kadar inanmamıştım ama gelebilen arkadaslar hemen gelsin teslim olsun en geç 1gun sonraya tahliye oluyorlar saygılar

    YanıtlaSil
  98. sabah gitti.30 kişi kadarlarmış.hastaneye götürmüşler sonra da telefonlarını teslim ederken aradı.bir daha haber alamadım.oradakiler sıkıntı yok yarın çıkarsınız demişler.ümitle bekliyorummm.

    YanıtlaSil
  99. sabah gitti.30 kişi kadarlarmış.hastaneye götürmüşler sonra da telefonlarını teslim ederken aradı.bir daha haber alamadım.oradakiler sıkıntı yok yarın çıkarsınız demişler.ümitle bekliyorummm.

    YanıtlaSil
  100. sa. arkadaşlar ben yeni yorumları göremıyorum.Sıkıntı var yok sa ben mı beceremıyorum

    YanıtlaSil
  101. en son bır gun önceki yorumlar var sitede

    YanıtlaSil
  102. s.a arkadaşlar ben 2004 yılından 2008 kadar yaptığım cuçlardan dolayı hakımada 9 dosya açıldı ve bunların her birinden 3 ay verdi ve iyi halden 2 ay 15 düşürdü hakim sadece meraktan soruyorum acaba şimdi gidip teslim olsam 2 ay 15 günün tamamınımı yatarım yoksa infazdan bir indirim uygulanırmı çünkü 9 dosya var bunları hesaplamak için soruyorum cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden tşk

    YanıtlaSil
  103. sabah gitti.30 kişi kadarlarmış.hastaneye götürmüşler sonra da telefonlarını teslim ederken aradı.bir daha haber alamadım.oradakiler sıkıntı yok yarın çıkarsınız demişler.ümitle bekliyorummm.

    YanıtlaSil
  104. gggggggggggg

    YanıtlaSil
  105. ilginç anlayamadım bişe

    YanıtlaSil
  106. hayır arkadaşım sorun sende değil maalesef sitede acilen düzeltilmesi gerekiyor karmakarışık olmuş biz anlayamıyorsak yeni gelenler nasıl anlayacak

    YanıtlaSil
  107. salih demiralay20 Mart 2013 21:09

    evet ayşe hanım size katılıyorum eski yorumlarla yeni yorumlar karma karışık acil düzeltilmesi lazım

    YanıtlaSil
  108. sol üstte tartışma yanındaki ok işaretine tıkladığınızda en iyi, en yeni, en eski olan seçeneklerden en yeniyi seçmek gerekiyor

    YanıtlaSil
  109. hasan bey mumkunse telefonunuzu alabılırmıyım

    YanıtlaSil
  110. s.a cüneyt bey ben 2004 yılından 2008 kadar yaptığım cuçlardan dolayı
    hakımada 9 dosya açıldı ve bunların her birinden 3 ay verdi ve iyi
    halden 2 ay 15 düşürdü hakim sadece meraktan soruyorum acaba şimdi
    gidip teslim olsam 2 ay 15 günün tamamınımı yatarım yoksa infazdan bir
    indirim uygulanırmı çünkü 9 dosya var bunları hesaplamak için
    soruyorum cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden tşk

    YanıtlaSil
  111. Cezanızı toplayın yani içtima yapın.. suç tarihi Haziran 2005 den önceki suçlar için 5/2, suç tarihi haziran 2005 den sonra olanlar için 3/2 yatar sürelerinizi hesaplayın. Bundan da 12 ayı çıkarın kalan miktarı cezaevinde yatacaksınız.

    Diyelim suç tarihi haziran 2005 den önce 2 adet 2 ay 15 gün cezanız var bunut toplamı 5 ay yapar bunun yatarı 5/2 olduğu için 2 ay yatarınız var.

    diyelimki Haziran 2005 den sonra işlenen suç için 5 cezanız var bunun yatarı toplamı 12 ay 15 gün yatarı 3/2 8 ay 10 gün yapar



    Bu şekilde hesaplamayı yapın toplam yatardan 12 ayı denetimli serbestlik kapsamında kalacağı için çıkarın kalan gün sizin cezaevinde yatacağınız miktardır.

    YanıtlaSil
  112. isa degirmenci20 Mart 2013 21:48

    abi yarın genel kurul varmı

    YanıtlaSil
  113. çok çok tşk cüneyt bey

    YanıtlaSil
  114. Avukat Mağduru20 Mart 2013 21:51

    isa kardeşim gelişme yok sanırım .
    k.maraşada gitmedim Adalet Bakanı bizler için birşeyler düşünüyormu sizce.?

    YanıtlaSil
  115. CÜNEYT BEY 5 TAAHHÜT İHLALİ HEPSİ 2012 DENETİMLİ SERBESTLİKTE DURUM NE OLUR

    YanıtlaSil
  116. eşimle şimdi görüştüm.bu sabah gidenlerin bir kısmı bu akşam çıkmış.dosyası yetişmeyenler yaklaşık 20 kişi de yar

    YanıtlaSil
  117. yarın akşam çıkacakmış.gitmeyi düşünenler hiç beklemesin.

    YanıtlaSil
  118. slm mrb cüneyt bey benim sorumada cevap veriseniz çok mutlu olurum acaba sabıkalı olan kişilere denetimli serbestlik hakı tanınıyormu ? tşk

    YanıtlaSil
  119. ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN

    YanıtlaSil
  120. ne biçim bi yasaymış arkadaş insana kendi evinde cezaevi hayatı yaşattırıyor bunu icat edenin ALLAH belasını versin

    YanıtlaSil
  121. arkadaşlar bu tarıktan haberi olan varmı

    YanıtlaSil
  122. Cüneyt bey eşimin mahkemesi oldu tebliğatımızda geldi 1 hafta içinde itiraz süresi var bu gün 6 . günümüz acaba ne yapmalıyız K Maraş'a gitmesi için yakalamanın çıkmasımı gerekli lütfen bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  123. isa degirmenci20 Mart 2013 23:40

    itiraz süresi var bekleyin daha ceza cıkıp yakanması cıkması lazım o zaman gidersiniz ama inşallah bunlara gerek kalmayacak allah büyük

    YanıtlaSil
  124. bir kaç gün sonra özgür olacak allahın izniyle

    YanıtlaSil
  125. şu anda maraştamı

    YanıtlaSil
  126. İsa bey itiraz edelim mi ben eşime etme demiştim itiraz süresi bir hafta degilmi

    YanıtlaSil
  127. Süremiz yarın doluyor

    YanıtlaSil
  128. süreyi uzatmak istiyorsanız itiraz edin yok bir an evvel ceza cıksın diyorsanız etmeyin ama bana sorarsanız itiraz edin makul sebebler gösterin belki berat bi,le edebilir

    YanıtlaSil
  129. isa degirmenci21 Mart 2013 00:05

    cüneyt abi bir kısmımız maraşa gidip en azından kutuluyorlar bu genelgeden halen bir haber yok abi

    YanıtlaSil
  130. Şaşırdık inanın teşekkürler

    YanıtlaSil
  131. şaşılacak durum nedir anlamadım

    YanıtlaSil
  132. isa degirmenci21 Mart 2013 00:21

    en gec 7 gün i,çinde ama istersen etme 10 gün alıp maraşa gidersiniz

    YanıtlaSil
  133. Simdi kanalturkte izliyorum adam vermis avukatina 30binlira mahkemede savunmamis kendisini kaybetmis davayi yazik iste uctu gitti parasi adamcagizin

    YanıtlaSil
  134. Nester programi herzaman magdurun yanindayiz diyor isa abi goruselim orasiyla bi yakalamasi sıkıntısı olmayan birini cikaralim abi oraya olmaz mi

    YanıtlaSil
  135. aslında deniz dtp millet vekilleri şu aralar en çok onların sesi çıkıyor helede gülten kışanak bence onlara sesimizi duyurmak lazın sonuç olarak onlarda bu milletin vekilleri

    YanıtlaSil
  136. Abi artik bitsin su cilede kim bitirirse bitirsine geldi bizim isimizde gucumuzde olmamiz lazim evimize ekmek goturmemiz lazim abi

    YanıtlaSil
  137. vallahi al bendende o kadar yata yata her taraflarıma ağrılar girdi

    YanıtlaSil
  138. Saati yaptik 4 yine uyku yok yarini umutla beklerken neredeyse gun dogacak bugun hepimize hayirli gun olsun hayirli haberler aliriz tum magdur ve cezaevlerinde yatan abilerimize ablalarimiza annelerimize insallah umutlu bigun olur. Hayirli sabahlar hayirli gunler simdiden saygilarimla

    YanıtlaSil
  139. isa degirmenci21 Mart 2013 08:43

    deniz tamam elimden geleni yapıyorum şimdi sabah programı kana d ulaşmaya calışıyorunarkadaşlar GUN YAZIP 5100 GÖNDERİN 2 TL AMA NE YAPALIM İMKANI OLAN MESAJ ATSIN LÜTFEN BU GÜN TOPLANTI VAR GENE

    YanıtlaSil
  140. isa degirmenci21 Mart 2013 08:45

    NESTER PROGRAMI NEDİR ACIKLARMISIN KISACA BEN BÖYLE BİŞEY DUYMADIM

    YanıtlaSil
  141. isa degirmenci21 Mart 2013 09:05

    arkadaşlar akp duymadı chp duyamadı bun iki partiden duyanlar ses verenlerde azdır birde bdp ye sesimizi duyuralım nasıl olsa ortak hükümet oldu nasıl olsa sakın kızmayın bu benim düşüncem davam için artık herşeye göz aldım herkes ulaşmaya calışssın bu gün bizler için dönüm noktası artık herkesi cağrı yapıyorum kardeşler magdurlar anneler babalar haydi bu gün genel kurul toplantısı var 4 yargı konuşalacak ulaşabildiğinize ulaşın gelişme olursa telefonla bizlere ulaşın siteyi yazmayın karşı taraf onlarıda bastıorıyor

    YanıtlaSil
  142. Maraş'tan günaydın gelebilen arkadaşlar gelsin önümüzdeki hafta sıkıntı olacak diye bir söylenti dolaşıyor ortalıkta. Aynı gün yetişmese bile ertesi gün çıkış yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  143. isa degirmenci21 Mart 2013 09:16

    sıkıntı falan olacak diye bişey yok kardeş insanları telaşlandırmayın

    YanıtlaSil
  144. isa degirmenci21 Mart 2013 09:16

    ben aradım sordum sıkıntı yok dediler olamazda daha kararın gelmesi iki seneyi bulur diyorlar

    YanıtlaSil
  145. isa degirmenci21 Mart 2013 09:24

    fox tv nin haber merkezini numarası ben aradım rica ettim taahüd magdurları sitemize ziyaret edecekler lütfen bunuda arayıp sesimizi duyurun 02124149090

    YanıtlaSil
  146. isa kardeş 8 dosyam var maraşa gitsem sorun olurmu

    YanıtlaSil
  147. HERKESE HAYIRLI BİR GUN DİLİYOR RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  148. isa degirmenci21 Mart 2013 09:37

    ben senin için arayıp soracagım

    YanıtlaSil
  149. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün diliyor ve bugünün; kardeşliğe, dostluğa, barışa ve güzel sayılacak tüm iyi şeylere vesile olmasını diliyorum. Değerli arkadaşlar, resmimin üzerine gelip sağ tarafta tam profil yaptığınızda, yorumlarımı göreceğiniz gibi, belli başlı iletişim yer ve bilgilerini, yazı örneklerini de göreceksiniz. Haydi arkadaşlar haydi biraz daha gayret. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  150. teşekkürler

    YanıtlaSil
  151. isa degirmenci21 Mart 2013 09:57

    maraş adliyesinin telefonu 03442111690-91

    YanıtlaSil
  152. ne sıkıntısı olacak barış açarmısın konuyu biraz.

    YanıtlaSil
  153. isa degirmenci21 Mart 2013 09:59

    cüneyt beyi yada hakime arayıp soracagım aleyna09

    YanıtlaSil
  154. allah sizden razı olsun isa bey

    YanıtlaSil
  155. ANKARADA 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİYORMU ARKADAŞLAR BİLEN VARMI?

    YanıtlaSil
  156. konuyu açarmısın ne arayıp soracaksın..hayırdır ne oldu.

    YanıtlaSil
  157. isa degirmenci21 Mart 2013 10:13

    yok abi bişey merak etmen 8 dosya için arkadaş soru sordu onun için

    YanıtlaSil
  158. ANKARADA 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİYORMU ARKADAŞLAR BİLEN VARMI?

    YanıtlaSil
  159. isa degirmenci21 Mart 2013 10:16

    kardeş sorunun yanıtını cüneyt ve bilen arkafdaşlar verebilir benim bu konuda bilgim yok

    YanıtlaSil
  160. ANKARADA 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİYORMU ARKADAŞLAR BİLEN VARMI?

    YanıtlaSil
  161. isa degirmenci21 Mart 2013 10:38

    kendimiz çalıyoruz kendimiz oynuyoruz galiba yoksa millet nevruz kutlamalarınamı gitti bizleri kime tınlamıyor galiba bu gün çok önemli diyoruz magdurlar

    YanıtlaSil
  162. Hasan by size telefonla nasıl ulaşırız numaranızı alabilirmiyiz fes mesaj atım rica etsem yazarmısınız

    YanıtlaSil
  163. vekillerin derdi başka bugün üstadım

    YanıtlaSil
  164. Ankarada 10 süre verilmekte

    YanıtlaSil
  165. isa abi numaranı kaybettim dün cüneyt beyi aradım telefonunu sordum cüneyt bey ben isayı aradım numaranı verdim seni arayacak dedi bekledim ama aramadın musaitsen bi cağrı at bekliyorum abi

    YanıtlaSil
  166. 0 537 388 33 40 Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  167. DİKKAT ACİLLLLL
    0 324 515 17 98 ARKADAŞLAR KAHRAMANMARAŞ HAKİMİNİN VERDİĞİ MAHKEMEME KARARINDA ÜZERİNDE İSİM OLMAK ( İNFAZI OLAN KİŞİNİN KAYDI İLE ) HEMEN MERSİN CEZAEVİ İNFAZ A FAKSLAYIN. ORDAN KARAR CIKMA İHTİMALİ BELİRDİ. HAKİM BEY İSTİYOR.İSİMSİZ KARAR BENİM İÇİN GECERLİ DİİL DİYOR. HADİ ARKADAŞLAR.. ORDKİ SERDAR ARKADAŞIMIZA YARDIMCI OLALIM.ACİLLLLLL....

    YanıtlaSil
  168. Hasan by Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  169. ARKADAŞLAR ŞU AN MERSİN CEZAEVİNDE YATAN ARKADAŞIMIZ SERDAR İÇİN ,ACİL OLARAK KAHRAMANMARAŞ İNFAZ HAKİMİNİN VERDİĞİ ÜZERİNDE İSİM YAZILI KARAR LAZIM. SİTEMİZDEKİ KARARD İSİM YAZILI DİİL LÜTFEN YARDIMCI OLALIM

    YanıtlaSil
  170. mersin infaz hakimi ile yapılan görüşmede,kahramanmaraş kararını biliyoruz,fakat isim yazılı bir karar gelmedi .isim yazılı kararla herşey bir anda değişebilir deniyor. serdar arkadaşımızın amcaoğlu ile yapılan görüşme sonucunda. daha önce maraş a gitmiş denetimli serbestlik alan arkadaşlarımızdan biri kararı 0 324 515 17 98 nolu telefona faxlarsa cok memnun olucaz.selamlarımla.

    YanıtlaSil
  171. şaşırıp kalıyorum,onca insandan telefonla serdar için yardım istedim.. diyecek bir şey bulamıyorum ..inanın çok üzgünüm.

    YanıtlaSil
  172. noyan telefonun kapalı biraz önce aradım,mahkeme kararı ile ilgili .beni ararmısın

    YanıtlaSil
  173. fikret kardeş nereden bulabiliriz bu kararı.maraşa giden arkadaşların telefonları isa by de vardır birine ulaşıp rica edelim..

    YanıtlaSil
  174. arkadaş, 0324 515 17 98 nolu telefona kaç farklı kişinin mahkeme kararını faxlar isek okadar sesimiz duyulur bügün.hadi arkadaşlar ya.yokmu kimse...

    YanıtlaSil
  175. acillll.....mersin infaz hakimliği,ne kadar fazla karar var ise ismi yazılı istiyor acil arkadaşlar,denetimliden faydalanan arkadaşların elinde kopyalaları yokmu kararların.yoksa temin etsinler.hazır kıvama gelmişken.

    YanıtlaSil
  176. isa degirmenci21 Mart 2013 12:38

    arkadaşlar katılımcı olamadım kusura bakmayın işte mağdur olduğumuz için sesimiz cıkmıyor az önce icraya geldiler ben cıkmak zorunda kaldım avukat ben kanun tanımam diyor elinde senet yok evrak yok ne varsa toplamışlar lcd tv vardı miüşterimin onuda almış gitmişler alaha bunların belesını versin bir saatir şikayet etmek için uğraşıyorum

    YanıtlaSil
  177. Kardeş geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  178. şimdi okudum kardeşim ya....çok üzüldüm. :-( cok gecmiş olsun

    YanıtlaSil
  179. Abi kanalturkte olan bi program magdur programi dun gece vardi her turlu konuyu ele aliyorlar

    YanıtlaSil
  180. isa degirmenci21 Mart 2013 13:20

    sağ ol abi bu ülkede istedikleri gibi at koşturuyorlar adiler

    YanıtlaSil
  181. arkadaşlar niye kimseler yok sitede acaba

    YanıtlaSil
  182. Gecmis olsun abi

    YanıtlaSil
  183. gokhan-altan21 Mart 2013 13:52

    geçmiş olsun İsa Bey

    YanıtlaSil
  184. gokhan-altan21 Mart 2013 13:54

    Elimdeki kararı şimdi fax çekmye gidiyorum

    YanıtlaSil
  185. hayırlı günler

    YanıtlaSil
  186. ia bey geçmiş olsun son durumunuz nedir,şikayet dilekçesi verebildiniz mi?

    YanıtlaSil
  187. arkadaşlar mersin için hiç kimse yokmu,arkadaşımıza yardım edecek.??? cüneyt beyden başka.

    YanıtlaSil
  188. Arkadaşım Mersin için kime yardım edilecek? Bana ulaşılsın, elimden geldiğince yardımcı olurum. Saygılarımla. 0 537 388 33 40

    YanıtlaSil
  189. sagl kardeşim..... sonra bana da mail atabilirmisin kararı.
    fifimu35@hotmail.com

    YanıtlaSil
  190. sen ne kadar kıymetli bir adamsın değerli dostum tam klavyeye ismini yazıyordum ki..

    YanıtlaSil
  191. Şimdi bürodan çıkıyorum. Telefonumu verdim Mersinle ilgili olarak ilgili arkadaşım beni arayabilir. Tekrar saygılarımla.

    YanıtlaSil
  192. 0324 515 19 78- 515 58 02 mersin infaz fax ı....

    YanıtlaSil
  193. abi bu site elimiz ayagımız gözünüzü seveyim , burada yorumlar durunca bi değişik hissettim karanlıkta gibiyiz

    YanıtlaSil