Samsun'da Borç Bunalımına Giren Çiftçi İntihar Etti

icra borçları, tutuklanma, kredi borcu, banka kredileriSamsun’un Çarşamba İlçesinde çiftçilik yapan bir vatandaş bankadan çektiği yaklaşık 20 bin TL’ye yakın kredi borcunu ödeyemeyince intihar etti, köydeki köylüler de yaşanan bu durum karşında isyan etti. Olay yerine gelen jandarma tarafından ağaçtan indirilen Ahmet Çubukçu'nun cesedi incelenmek için Trabzon Adli Tıp kurumuna gönderildi

Samsun’un Çarşamba İlçesinde çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası 56 yaşındaki Ahmet Çubukçu kendine ait ahırın arka tarafında bulunan bir ağaca kendini asarak yaşamına son verdi. Köylerinde hemen hemen bütün çiftçilerin kredi borcu olduğunu belirten köylüler yaşanan durum karşında isyan etti.

Olayın gerçekleştiği köydeki köylüler, köylerinde hemen hemen bütün çiftçilerin kredi borcu olduğunu belirterek, “Çarşamba İlçesindeki çiftçiler yaşayamaz hale geldiler, bir kısmı tutuklanma korkusuyla köyü terk etti Bir kısmı ise bu arkadaşımız gibi bunalıma girdi. Çiftçiler artık kredisiz yaşayamaz hale geldi. Kredi borçları ise aldı başını gitti. Devlet çiftçileri hiç düşünmüyor” dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde çiftçilikle uğraşan bir çok çiftçinin bankalara kredi borcu var ve bu borçlar zamanında ödenemediği için icra takibine düşmüş. Çarşamba Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde de çiftçilere ait zamanında ödeyemedikleri Banka kredi borçları nedeniyle takibe düşmüş çok sayıda icra dosyası bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder