Taahhüdü İhlal Cezalarının Kaldırılması Kanun Teklifi

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesi, taahhüdü ihlal suçu kanun teklifi, taahhüdü ihlal suçu 4.paket, 4. paket taahhüdü ihlal suçu, İcra Ceza Mahkemeleri taahhüdü ihlal zaman aşımı, taahhüdü ihlal zamanaşımı, tazyik hapsi mağduriyetiİcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal suçu" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir.

TÜRKİYE BUYUK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
"İcra ve İflas Kanunu" İle Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi gerekçesi ile ekte sunulmuştur.
Gereğini saygılarımla arz ederim.
09.07.2012

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili

İCRA VE İFLAS KANUNU İLE ADALET BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 ncı maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 5- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 346 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca icra mahkemelerince "tazyik hapsine" ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanunun 12 nci maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanır ve değerlendirilir.
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE
Borcunu ödeyemeyenlere uygulanan "tazyik hapsi" sıradan insanları üç aya kadar cezaevine göndererek hayatlarını kâbusa çevirmektedir. Her yıl istatistiklere girmeyen 100 bin kişi ne olduğunu bilmeden imzaladığı taahhütler yüzünden "gölge mahkûm" oluyor.

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir. Çünkü 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan tüzükle "tazyik hapsi" kayıtları adli istatistiklerde de yer almamaktadır.

Kendilerini savunamayacak durumda olan sıradan insanların hayatlarına sokulan hapis
cezaları Türkiye'de yılda en az 100 bin kişinin hayatını alt üst ediyor. Sorumsuzca kullanılan "taahhüdü ihlal" cezası ya da "tazyik hapsi" 1932 tarihli bir yasaya dayanıyor. Alacaklı ile borçlunun karşılıklı oturarak yaptıkları ve icra müdürünün de onayladığı sözleşmenin ihlaline dayanması gereken bu ceza, kapısına haciz için dayanılan borçlulara "borcumu dört ay içinde ödeyeceğim" diye imzalatılan bir kâğıt parçasına dayanıyor.

Sıradan insanlar imzaladıkları bu kâğıt parçası yüzünden 90 gün boyunca hapise girmekte, hiç tanımadıkları, bilmedikleri bir dünyayla tanışıp kendilerini haraç verdikleri, itilip kakıldıkları, adı konmayan kurallara uymazlarsa ölümle tehdit edildikleri cezaevi kâbusunun ortasında buluvermektedirler.

Bu kanun teklifi çalışma hayatını sürdürmekteyken herhangi bir şekilde işsiz kalan veya çeşitli nedenlerden dolayı (ekonomik kriz, doğal afet vs) borcunu zamanında ödeyememiş insanların hapis cezasıyla karşı karşıya kalma mağduriyetini önlemek amacıyla hazırlanmıştır.

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 inci maddesi yürürlükten kaldırılarak "tazyik hapsi" mağduriyetinin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna ek madde eklenerek icra mahkemelerince tazyik hapsine ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanun maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 1- Yürürlük maddesidir.
MADDE 2- Yürütme maddesidir.

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili
E-Posta: bilgi@faiktunay.com.tr
Twitter: twitter.com/FaikTUNAY
Facebook: www.facebook.com/FaikTUNAY
Meclis Telefonu:(0312) 420 62 72 - (0312) 420 62 73

2.899 yorum:

  1. Kanun No: 506   Sosyal Sigortalar Kanunu (SSK)
     
     
    Sigorta yardımlarının haczedilemeyeceği, yanlış ve yersiz ödemelerin tahsili
     
    Madde 121 - Bu kanun gereğince bağlanacak gelir veya aylıklar ve sağlanacak yardımlar, nafaka borçları ve bu Kanunun 80 inci maddesine göre takip ve tahsili gereken alacaklar dışında, haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez.
     
    Ancak, yanlış ve yersiz ödendiği anlaşılan her türlü gelir, aylık ve sigorta yardımları 84 üncü maddenin son fıkrası saklı kalmak kaydıyla, ilgililerin sonraki her çeşit istihkaklarından kesilmek suretiyle geri alınır. Kurumun genel hükümlere göre takip hakkı saklıdır.
     
    not: sayfa sakinleri burada ne anlıyoruz ssk emeklisinin maaş' hiç bir şekilde emekli maaş haczi için ilğili icra müdürlüğünce talep dahi bile edilemez.

    YanıtlaSil
  2. Afganistanda1gun26 Ocak 2013 13:34

    verdiginiz bilgi icin tesekkurler agziniza saglik, allah kimseyi su taahhut belasina dusurmesin
    benimde uc dosyam vardi. bi sekilde odeyim yakalatmalari kaldirdik. Bu sordugum soru ile ilgili tereddut vardi kafamda o konuda da beni aydinlattiniz. allah sizden razi olsun sayfayi takip ediyorum. bi sekilde durust calisipta  vurgun yemis insanlar icin paha bicilmez bir site bende beledan kurtulmak icin yurtdisina ciktim. sukur atlattim. Bende ne sekilde destek olabilirim. bana bildiririrseniz bende magdur arkadaslara buralardan elimden geldigince yardimci olayim. allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. allah kimseyi dusurmesin insan dustumu tekme atan daha cok kisi oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Deniz kardeşim senin dediğin gibi değil işte inatlaşma kardeşim bu 4 yargı paketi haftaya bakanlar kurulunda son şeklini alacak daha belirgin değil neler eklenecek neler çıkacak daha somut bir şey yok kardeşim belki bu pakete  taahhüt ihlalerini dahil ederler paketin içeri adalet bakanınıda akşam yöentmen dosyayı istedi bakan  ona dahi vermedi sen ben okudum diyorsun kardeşim insanlar yanıltma sonucu bekleyelim sabırlı olalım birbrinize karşı kırıcı olmayın arkadaşım sende uslup hatası yapma gerizekalı falan buda sana yakışmaz kardeşim insanların psikolojisi bozuk lütfen 

    YanıtlaSil
  4. T.C. İZMİR 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE
     
    DOSYA NO : ………../…… E.
     
    BORÇLU : ……………..
     
    PLAKA NO : ……………….
     
                                                    Yukarıda dosya numarası bulunan dosyanın borçlusuyum …………… ….. plakalı aracım Müdürlüğünüzce yakalamalı haciz yapılıp araç yakalanıp yediemin deposuna kaldırılmıştır. …….. ay  yakın zamandır alacaklı Aracımın satışını istememektedir. Dosya borçlusu olarak satış esnasındaki tüm masraflar tarafıma ait olmak üzere aracımın satışını talep eder  ve  arz eder saygılarımı sunarım……./……...2013
     
     
    Vaktinden evvel satış:
    2004 sayılı icra iflas kanunu Madde 113 - Alacaklı talep etmeden borçlunun talebiyle de satış yapılabilir. İcra memuru kıymeti süratle düşen veyahut muhafazası masraflı olan malların satılmasına her zaman karar verebilir.
    Dosya borçlusu
    EMİN ŞAHİN
     

    YanıtlaSil
  5. Derli arkadaşlar Sayın Kütahya Milletvekili ALİM IŞIK Milletvekilimizin herkese slm var .TAAHHÜT İHLALİN deki hapis cezası kalkana kadar bu meselenin takipcisi olacagına söyledi....

    YanıtlaSil
  6. avukatmağduru26 Ocak 2013 14:03

    Sayın emin Şahin benim dosya ile ilgili gelişmeler var. çarşamba günü vergi dairesine inceleme talimatı geldi bimer den. perşembe günü barolar birliği bulunduğum il barosuna soruşturma yazısı gönderdi. dünde cumhuriyet savcısından e-posta geldi inceleme başlatıldı diye bilgi verildi.

    YanıtlaSil
  7. hayırlısı olsun sayın avukatmağduru sevindim

    YanıtlaSil
  8. Deniz kardeşim doğru bilgiye ulaşmışsın fakat bu geçen hafta yürürlüğe girdi yanı 4 yargı paketi ile alakalı değiliama insanları üzen bu mağdurları o karelerin içine sokan zihnıyete yazıklar olsun,terör sulçuysa tacizciyle aynı karede olmak insanı kahrediyor demekki sesimizi ve ne istediğimiz tam olarak anlatamamışız.bu çok kötü sonuçlar doğurabilir.yazıklar olsun benim dediğim gibi bizler mahkum sınıfına girmyoruz,çünkü mahkum değilmişiz yanı mahkumun fotokopisiymişiz yani anlayacağımız hiçbir kurum aslı olmadan fotokopi ile işlem yapmıyor.ne kadar üzücü bir durum özellikle o yazıya monte etmeleri çok düşündürücü ama ne yaparlarsa yapsınlar bu bir sosyal cinnettir bunu engelleyemeceklerdir.içimizde cinnet geçirip saldırı düzenleri olmasından korkuyorum düşünmek bile iistemiyorum evine ekmek götüremeyen bu mağdur toplumdan aslında korkmak gerekir ama dikkate alan yok galibi allah sonumuzu hayretsin arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  9. avukatmağduru26 Ocak 2013 14:11

    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Bu yazı Deniz adıyla yazan ve 4 paket mecliste okudum içinde taahhutler bunda yok insanları umutlandırmayın diye ısrarla yazan 4 paketin linkini yazan Deniz kardeşime yazılmıştır yazı biraz ağırdır başta Deniz olmak üzrere tüm site ve yöneticilerinden özür dilerim. Deniz kardeşim  kusura bakma ama sen harbi gerizekalısın Bu 4 paket dediğin ve linkini attığın perşembe gün görüşülen ve kanunlaşan ceza ve güvenlik tedbirleri hakkındaki 365 sıra sayılı kanundur. Herkes bunla 4 paketi karıştırma diyor sen inatla bu 4 paket diyorsun  Başbakan dün açıklama yapıyor 4 paket önümüzdeki günlerde meclise gelecek  Adalet bakanı dün açıklama yapıyor 4 paket ilk bakanlar kuruluna sunacağım ve meclise hızlı bir şekilde gelecek ve  hala sen burada 4 paket mecliste okudum işte linki bu hatta kanunlaştı ve taahhüt içinde yok diyorsun ve ısrar ediyorsun  Gazeteler internet odatv filan 4 paket içeriği sır gibi saklanıyor ser veriliyor sır verilmiyor diye bangır bangır yayınlar yapıyor sen mecliste işte linki ben ezbere biliyorum diye ısrar ediyorsun ve artık bize en azından bana sen bir gerizakalısın lafından başka bir laf bırakmıyorsun ağır olduysa özür dilerim ama bu özür gerizakalı olduğun gerçeğini değiştirmez saygılarımla

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar bugün yaşadığımız bir olayı aktarıyorum.biliyorsunuz pazartesi günü kapıya polis gelmiş eşimin taahhüdünden dolayı.eşim evde yok deyince çarşamba günü mutlaka karakola gelsin demiş ve gitmişlerdi.gayet sıcak davrandılar.sonra cüneyt beyle tel görüşmemden sonra hayır gitmeme ve ifade vermemeye karar verdim.çünkü perşembe günü meclisten çıakn olumlu bir karar olabilir diye.sabah evden çıktıktan sonra ben evde yokken polis gene gelmiş ve kapıyı eşim açmış.eşimi karakola davet etmişler.eşimde gelemem çocuklarım var deyince mutlaka salı günü gelin demişler ve gitmişler.burdan çıkan sonuç şu,kapıya geliyorlar ve gelişleri hemen birkaç gün sonra oluyor.eskiden gelirlerdi evde bulamazlarsa 1 ay sonra gelirlerdi.ya gidip ifade verecez ve 10 gün kazanacaz yada 4 paket çıkana kadar kaçacaz

    YanıtlaSil
  12. Ahmethacioglu26 Ocak 2013 14:42

    Kardeş bazılarına ne anlatırsan anlat o zaten kurmuştur kafasında olmaz diye..beyaza siyah DERLER bu tipler..Kendileri her şeyi bilirler ama hiç bir şey bilmezler.Örtülü ödenek gibidirler.Ne olduğunu zaten kendiside bilmiyordur.Çıkmayan bir paketin maddelerini şakır saydırıyor vatandaş..ne zeka var ya..Millet zaten bitmiş ölüm döşeğinde sen bir de bunlara sen öleceksin senin hiç şansın yok demenin ne anlamı var.Doktor bile ölümü garantilemiş hastasına sen öleceksin hadi çabuk öl demez..Senin hiç bir şeyin yok sen bunu yenersin istersen başarırsın der..Hastalığını bile söylemez..Çünkü ALLAHTAN ümit kesilmez.Bu can çıkmadıkça.Ve inanın öyle olacak ALLAHIN izniyle..Bu kadar mağdur insanlarımız kardeşlerimiz abilerimiz ablalarımız çocuklarımız varken..Onlara dua edelim bir an önce bitsin vahşet..Bizler suçlu değililiz..BORÇLUYUZ.

    YanıtlaSil
  13. avukatmağduru26 Ocak 2013 14:45

    avukatlar sıkıştırıyor arkadaşım. bu nedenle bu kadar sıkı herşey. kanun çıkınca para alamayız vekalet ücretimizde gider diye tutuştular saldırıyorlar şu an. bizim hayalimiz onların kabusu olmuş durumda.

    YanıtlaSil
  14. evet  emin bey teşk ederim işallah 4 yargı paketinde cıkarda kurtuluruz ilginiz ve alakanız için sağolun emin bey 4 yargı paketinde sizce çıkarmı

    YanıtlaSil
  15. Aynen durum budur.İşte bunun için diyorumki bunca düzenleme oldu dolayısı ile taahhtü cezasınıda değiştirecek düzenleme mutlaka ama mutlaka olacak.Avukatların tamamı endişe içinde ve hangi hakime sorduysam aldığım cevap şöyledir."Herkezin yararlandığı maddeler tek tek çıkarılırken tazyik cezalıları öylece ortada bırakılamaz kaldıki bu cezayı çekenler içlerinde en masum olanlarıdır ve mutlaka bu düzenleme getirilecektir paketle birlikte"

    YanıtlaSil
  16. Ahmethacioglu26 Ocak 2013 14:54

    Sizlere de daha öncede açıkladığım gibi AKP Milletvekili OKTAY SARAL bana göndermiş olduğu mailde bu bizim konu (taahüdü ihlal) için çalışma yaptıklarını iyi sonuçlar elde edeceklerini bildirdi..Bir daha söylüyorum bana bu yazıyı yazan OKTAY SARAL dır..AKP nin sayılı sözü geçenlerinden ileri gelenlerindendir.İstanbul milletvekidir..Partinin ve yönetimin haberi olmadan böyle bir çalışma yapması zordur.Nitekim bu yasa 80 yıllık eski bir yasadır..AKP nin çıkarmış olduğu bir yasa değildir..Neden hiç bir CHP li bu duruma ilgi göstermiyor ? Çünkü işlerine geliyor..Onların bir yapısıdır bu kanunlar..Bu yasayı çıkaranın ........Çıkarıpta düzeltmeyenin ALLAH cezasını versin..Bie ALİM IŞIK tek başına parçalıyor kendini..İnsan oğlu insandır..Büyüktür çaresizlerin mağdurların yanında durmuştur..ALLAH razı oldun ....

    YanıtlaSil
  17. gecen gün evime icra geldi tabi ben o adreste kaydım olmadığı için eşim  cıktı kapıya  burda oturmuyor dedi  kimliğine baktılar tabi  bizde  borclardan dolayı boşanmıştık kimliğini gösterince tutanağa yazıp gittiler gecen tesadüfen bir icra memuruyla tanıştım  sordum icraya gidiyomusunuz diye tek cevap  gidiyoz alıyoruz dedi  ben konuyu acınca adam söylediği kelimeye  bakarmısın :bana göre tv  bulaşık makinası masa sandalye lüzümle değil  dedi bende size dava açmıyorlarmı dedim  yok öyle birsey  dedi  içimi bi korku sardı  emin bey yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  18. Alperentahakara26 Ocak 2013 15:02

    brskzy kardeş bir önceki sayfada birsey sormustum siza ama heralde görmediniz istanbul pendiğe yakınmısınız

    YanıtlaSil
  19. Alperentahakara26 Ocak 2013 15:05

    ahmet bey şimdi herkes ortaya birşey atıyor atıyor dediğim yanlış anlamyın söyledikleri şey gerçek olmayınca busefer millet o sözü söyleyene yükleniyor.bak sen böyle demiştin ama olmadı diye.size böyle bir mesajın gelmesi gerçekten moral verici bir durum ama bu mesaj bana gelmiş olsaydı ben oktay saral milletvekilimizi telefonda arayıp bu mesajın gerçek olup olmadığını sorardım ki sonradan hayal kırıklığına uğranmaması için.

    YanıtlaSil
  20. Alperentahakara26 Ocak 2013 15:08

    bende pendikteyim bir önceki mesajlarınızda pendik adliyesine gittim diye bir söz söylemiştiniz 3 yargı paketi zamanında aklımda kalmış sizinle tanışmak isterdim sizde bu sitenin eskilerindensiniz.bende pendikte oturuyorum pendik merkezdemisiniz acaba.

    YanıtlaSil
  21. emin bey, yakalama dosyası birden fazla..dilekçe vereceğimiz icra dosyasının hangisi  olduğunu nereden öğrenebiliriz ltd.şti yiz e devlet ten göremiyoruz. birde tüm masraflar tahmini ne kadar tutar...

    YanıtlaSil
  22. pendik adiyesine sık sık giderdim çünkü birsürü dosyam var.ama 4 aydır uğramıyorum malum kaçağım.pendik merkezde değilim dostum.tanışırız dostum telefonlaşırız sonra müsait bir zamanda tanışırız

    YanıtlaSil
  23. emin bey düşmez zaman kısıtlınmaz dedi 

    YanıtlaSil
  24. Avukat tahifesi bu tazyik cezalarının ortadan kaldırılacağını çok iyi bilmektedirler o nedenle panikteler.Bu kanunu zamanında çıkaranlara beddua etmek lazım.yani 2000 tl için vatandaşı 3 ay içeri tıkmak hangi vicdana sığar.bu melun yasa maddesi mutlaka değişecektir.kimsenin kuşkusu olmasın.4 yargı paketiyle birlikte gerekli düzenleme yapılacaktır.bize düşen o zamana kadar kaçmak ve yakalanmamaktır.

    YanıtlaSil
  25. salih demiralay26 Ocak 2013 15:23

     chpn nin gerçek yüzünü 3. yargı paketindede iyi gördük,, hele o dilek akagün yılmaz denilen kadını bu millet asla unutmayacak sinan aygün biraz mücadele etti galiba onada baskı çok oda bıraktı

    YanıtlaSil
  26. Alperentahakara26 Ocak 2013 16:05

    BRSKZY KARDEŞ BENİM AMCAMIN  TAAHHUDDEN 3 AYI VARDI POLİSDEN KAÇA KAÇA BİR HAL OLDU SONUNDA SİVİL ŞEREFSİZLER EVE ARAMA İZNİ ALMIŞLAR SAVCIDAN EVDE FUHUŞ YAPILIYOR DİYE AMCAMI GÖTÜRDÜLER.ŞİMDİ 4 HAFTASI KALDI ÇOK ŞÜKÜR.BABAMINDA YATARI 3 AY TAAHHUDDEN ŞİMDİ KAÇMA SIRASI BABAMDA AMA BEN KAÇACAĞINA GİT YAT  DİYORUM BABAMA AMA SİZ KESİN ÇIKACAK DEDİĞİNİZ İÇİN HİÇ OLMAZSA 4 YARGI PAKETİN ÇIKANA KADAR KAÇICAK BAKTIK PAKETTE ÇIKMADI BİŞEY  EN İYİSİ TESLİM OLMAK DİYİP YATICAK.

    YanıtlaSil
  27. kardeş karar mahkemeden çıktıktan sonra 10 gün içerisinde savcılıkta olur ve 10 günde savcılıkta oyalanır evrek sonra  emniyete gönderilir bukurum içi ve kurumlar arası yazışmalardır yani karardan en geç bir ay sonra polis kapını çalar bu durum 5-10 gün geckmelide olabilir.

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşım pois arama izni çıkartmaz durup dururken.Avukat arama çıkartabilmek için bir gerekçe göstermek zorunda.Tazyik hapsinden kaçaktır dediğinde arama izni çıkması çok düşük ihtimal olduğundan fuhuş yapılıyor diye bir gerekçe gösterilip arama çıkartılmıştır.polis ne diye arama çıkarsın.fuhuş olup olamdığını bilmezmi polis.belliki avukat polise gitmiş ve şu gerekçeyle arama çıkartın gidip adamı bulup alın demiştir polislerde buna evet demiştir.ben böyle bir avukatla uğraşırım kardeşim.bu avukatın evi felan yokmu.sende git ihbar et.155 orda duruyor.açarsın bir ihbar telefonu şunlar şunlar yapılıyor dersin uğraşır durursun.maksat can sıkmak değilmi.

    YanıtlaSil
  29. mağdur arkadaşlarım bir çoğumuz BİMERE yazılar yazdık ve hepimize cevaplar geldi ve bu cevabı yazan devletin yetkili kurumundaki memurdur banada gelen cevapta kanuni bir değişiklik için çalışma başlatıldı  dilekçeleriniz dikkate alınacaktır dediler herhalde yalan söylememişlerdir bunca insan bimere derdini anlattı ve hemen hemen aynı cevap herkese verildi demekki bir gelişme olacak iyimser olmak lazım diye düşünüyorum, üstelik bu kadar dillenmeye başlamışken bu mevzu artık bir şekilde sonuçlandırılır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  30. Ama benm taktiğim şudur eğer bir avukat kötü niyetli ise bir köşede sıkıştırıp ağzını burnunu kıaraksın 1 ay hastanede yatacak hale getireceksin hepsi bu.ama eğer avukat kötü niyetli ise.avukatın yapacağı en fazla senden şikayetçi olmaktır.sende savcıya çıktığında ben yapmadım diyeceksin ve benim yaptığımı ıspat etsin diyeceksin olup bitecek ve savcı seni gönderecek.ve o avukat birdaha da senle uğraşmayacak canını sıkamayacak.bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  31. avukat kötü niyetli ise ağzzını burnunu kıracaksın bir ay konuşamaz hale getireceksin.o avukat birdaha senle uğraşmaz dostum.benm taktiğim budur.ama bunu hakedene ve kötü niyetli olana yapacaksın.eb fazla savcıya şikayet eder ve sende gider ifade verirsin.ben yapmadım der çıkar gidersin

    YanıtlaSil
  32. Alperentahakara26 Ocak 2013 16:22

    BİZİMDE BİR BİLDİĞİMİZ VAR BRSKZY KARDEŞ AMCAM ÇIKTIKTAN SONRA GEREKEN YAPILCAK.AMA BUNUDA AVUKATA YAPTIRAN ALACAKLI.HAYIRLISI DİYELİM.

    YanıtlaSil
  33. o zaman yatıp çıkacak ve o alacaklıya birdaha ödeme yapmayacak.yada eli bollaştığında direk alacaklıyı arayacak yada avukatı diyelimki borç 10.000 tl.kardeş benm elimde 4000 tl var bunu ödeyeyim borç bitsin.aksi halde bunu da ödemem sende yıllarca beklersin diyeceksin.büyük ihtimalle alacaklı bunu kabul edrr.çünkü artık haciz yok tahhütte kalmadıysa alacaklının elinde başka koz kalmıyor.ben 6352 den sonra tüm avukatlara bunu söylüyorum.ödeyemem bekleyeceksin diyorum.hacizede çıkamıyorlar kaldıracak eşya yok.mecbur bekleyecekler.şu taahhütlerden kurtulamadık.moral bozan budur.bu özel meseleleri buradan konuşamayız.mail adresini ver telimi yazayım istersen ararsın konuşuruz kardeşim

    YanıtlaSil
  34. sayın : sayfa sakinleri



    yazılarınızda lütfen hakaret ve kötü söz içerir kelime kulanılmamasını rica ederim  aksi takdir DÜZELTME cihetine gidileçektir sayfanın bilğisine SAYĞILARIMLA

    YanıtlaSil
  35.  seni piç kurusu senide amcanıda sikim

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar ben taahüt ihlalinden kaçakken evde olduğum bir akşam evi jandarma bastı kapıyı çaldılar ve pencerleri tuttular rütbeli bana evde olduğunu biliyorum çık dışarı diye bağırdı bende çıkmadım oturdum içeride savcılıktan arama çıkartırım alırım seni dedi biliyorum içeridesin dedi yine çıkmadım nöbetçi savcıyı telefonla aradı ve eve arama izni çıkartmak istediğini içeride olduğumu söyledi savcı arama izni için müsade etmedi zaten arama iznini savcı vermez savcı sadece yetkili mahkemeye yazı yazar mahkemedenn çıkartılır arama karar.ı benim olayımda arama kararı için savcılık bırakın deyince askerler gittiler bakarmısınız ya sanki biz eşkiyayız gibi adam kapıları pencereleri tuutturuyor ve izinalabilse içeriye girecek neticede bu psikolojik baskıya dayanamayarak gittim teslim oldum ve yatıp çıktım. demek istediğim şu polisler arama kararı çıkartmazlar heleki borç için aranan kişiyi arayıp sormazlar bile ama avukat savcılıktan işi takip ettiği için yetkili savcıya sık sık ne oldu evrak diye soruyor ve savcıda polisleri sıkıştırıyor gidin diye zaten savcılıktan gelen yakalama yazısına 10 içerisinde cevap vermesse polis onlara önce uyarı sonrada soruşturma açılıyor.onlarda mecburenbizleri sıkıştırıyorlar

    YanıtlaSil
  37. KÜFÜR EDEN ARKADAŞLAR ENGELLEMEYE GİRECEK 

    YanıtlaSil
  38. bende aynen bunu söylüyorum.avukat sıkıştırıp sormazsa polisin işi gücü yok seni benimi arayacak.zaten polis bu olaylardan bıkmış durumda.ama avukat işi takip ettiğinen kapıya sık sık poşisler gelir.sen kırsalda olduğundan jandarma gelmiştir.onu belirtelim yoksa burada millet gene panikler jandarmadamı  geliyor diye.

    YanıtlaSil
  39. avukatmağduru26 Ocak 2013 16:48

    arkadaşım bende düştüm böyle bir avukatın eline. gittim icraya dosyamın fotokopisini aldım adalet bakanlığına yolladım. şu an avukat hakkında ağır cezada inceleme yapılıyor. dosya baştan sona yanlış. avukat hatalı icra md. yardımcısı hatalı. ilk icra taahhüt hatalı hapis kararı veren hakim hatalı. daha neler var dosyada. ve değiştirilmeye karşı bir fotokopisi hem bende hemde adalet bakanlığında. gidin dosyalarınızın örneğini alıp inceleyin. o kadar çok icra yapıyorlarki bunları hızlandırmak için dosyalarda çok fazla usulsüz işlem var dikkat edin.

    YanıtlaSil
  40. avukatmağduru26 Ocak 2013 16:50

    ben borcun faizlerine itiraz etmiştim itirazım kabul edilmiş sadece ana para için takip yapılır kararı var dosyamda ama benden alınan taahhütte 18bin tl faiz var. saymakla bitmiyor hatalar

    YanıtlaSil
  41. Arkadaşım tüm polisleri kastmeyelim ama polis arama izni olmadanda kendi kafasına göre ev halkını taciz etmektedir ben buna şahidim.kimi kime şikayet ediyorsun arkadaş en iyisi bu durumda direk savcılığa suç duyurusunda bulunmak.ama polislerin çok ahlaksızını gördük evde kocasını bulamassa eşini taciz ederek yoksa seni karakola götürürüm diyen ahlaksız polisleri bile gördük.buna sebep olanlar utansın arkadaşlar öfkenize sahip olun herşey üzerinize gelebilir.

    YanıtlaSil
  42. Alperentahakara26 Ocak 2013 16:51

    brskzy kardeş amcam yakalanmadan önce pendik adliyesine gittik ordaki adamlar bize kardeşim dedi bu avukat adliyenin en pis avukatıdır sakın buna bulaşmayın demişti.avukat taahhud aldı amcamdan avukata 3 bin lira verdik normalde ödememiz gereken tutar 5000 bindi avukat bize sanki dalga geçer gibi 4999 tl verseniz olmaz illa 5000 tl olcak diyince şarteller attı onuda vermedik.şimdi amcam çıkınca ne alacaklıya nede avukatına 5 kuruşu bırak 1 kuruş bile yok alacaklımızda çok samimi dostumuzdu.sürünsün yalamalar.kardeş benim telim 0542-585-75-27 çaldırırsan kaydedeyim seni

    YanıtlaSil
  43. avukatmağduru26 Ocak 2013 16:55

    böyle durumları bimer e yazın arkadaşlar polis böyle yaparsa yaka kimlik nosunu ve adını isteyin. ve şikayet edin.

    YanıtlaSil
  44. Yapacaksın arkadaş nasıl senin evini taciz ettirip seni ele aleme rezil ediyorsa gerekirse avukatı tekme tokat dövmek gerekir başka türlü sesimizi kimse duymayacak ben avukatı sabaha kadar evinin önünde bekledim adam gece ev gelmedi allah çoluk cocuğuma acıdı da gelmedi ayaklarını değnekle kıracaktım o itin yüzünden anamın cenazesine gidemedim ne aci bir olay ama onun yanına bırakmayacağım arkadaşlar silahla değil hakkınızı savunmak adına sizi taciz ediyorsa acımayın ağzını burnunu sokata kırın hiçbir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  45. Arkadaşım ben zaten polislerin iyi davrandığından söz ettim ama şunu unutma polis kafasına göre eve giremez birisini kafasına göre karakola götüremez.bunlar eskidendi.bu hükümtin en iyi yaptığı şey bu.artık sıkı soruşturma var ve karakollarda olup bitenler çok sıkı inceleniyor.poisler öyle kafalarına göre hareket edemiyorlar artık.kimi neyi evinden kafana göre alıyorsun.farzetki böyle birşey oldu.içişleri bakanlığına bir dilekçeye bakar dostum.polisler artık vatandaşın bilinçlendiğini farkında ve artık polislerde bilinçli.yeni polisler daha bilinçliler bu konuda.ama koskoca ülkede tektük hatalar yanlış uygulama olmuyormu oluyor elbet.sen vatandaş olarak haklarını bileceksin ve gerekeni sonradan yapacaksın.hepsi bu.

    YanıtlaSil
  46. Alperentahakara26 Ocak 2013 16:59

    bazen öyle avukatlar oluyorki dayağı ekmek su gibi istiyorlardı.zaten bize hacize gelen icra memuruna sormuştuk bu avukatı dövsek neolr diye oda bize benim yanımda dövmeyin ben görmedikten sonra avukat bişey ispat edemez demişti.ama bazı avukatlarda inanın çok iyi bunlarada şahit oldum.bize gelen haciz kimseye gelmemiştir.eve hacize gelen avukaticra memuruna polisi arayalımda haciz işlemlerine başlayalım dediğinde ne polisi Avukat bey bunlar iyi insanlar haciz esnasında zorluk çıkarmıyor demişti kaçkere.bizde korkumuzdan değil haciz sırasında icra memuru bize yardımcı oluyordu.mesela evde beyaz eşya kalmadığı zaman haciz için koltuklarımıza ve çocuğumun beşiğini hacizde almak istemişlerdi haciz memuru benim yanıma geldi yedieminde yer yok hiçbirşey alamazlar sakın korkma demişti.ondanda allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  47. Alperentahakara26 Ocak 2013 17:05

    ZATEN NORMALDE ASAYİŞ SIKIŞTIRMIYOR.SİVİL POLİSLER ÇOK SIKIŞTIRIYOR.AMCAMI ALMAYA GELDİKLERİNDE YAKA PAÇA SİVİL POLİSLERE DEDİMKİ ULAN EĞER SIKIYOSA GİDİN VATAN HAİNLERİNİ ALIN BÖYLEDE GÖRELİM  ADAMMI ÖLDÜRDÜ BU ALDIĞINIZ ADAMDA BÖYLE YAKA PAÇA GÖTÜRÜYORSUNUZ DEMİŞTİM.AMA ŞUNUDA ÇOK İYİ BİLİYORUM SİVİLLERİN ÇOĞUNUN CEBİNE AVUKATLAR PARA KOYUPTA GÖNDERİYOR.

    YanıtlaSil
  48. Alperentahakara26 Ocak 2013 17:12

    BRSKZY KARDEŞ KAYDETTİM SENİN TELİNİ KUSURA BAKMA SANA KARDEŞ DİYEHİTAP EDİYORUM SİZİ TANIMDAĞIM İÇİN BELKİ BENDEN BÜYÜKSÜNÜZDÜR.

    YanıtlaSil
  49. İcra ve İflas Kanunu (İİK) Talep için müddetler:
     
    Madde 106 -  Alacaklı, haciz olunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebilir. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmündedir.
     
    Kanun No: 2004 Haczin kalkması:
     
    Madde 110 -  Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya icra müdürü tarafından verilecek karar gereği gerekli gider on beş gün içinde depo edilmezse veya talep geri alınıp da kanuni müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar. Hacizli malın satılması yönündeki talep bir defa geri alınabilir.
     
    Haczedilen resmi sicile kayıtlı malların, icra dairesiyle yapılacak yazışmalar sonucunda haczinin kalktığının tespit edilmesi hâlinde, sicili tutan idare tarafından haciz şerhi terkin edilir ve işlem ilgili icra dairesine bildirilir.
     
    Birinci fıkra gereğince haczin kalkmasına sebebiyet veren alacaklı o mala yönelik olarak, haczin konulması ve muhafazası gibi tüm giderlerden sorumlu olur.
     
     
     
               NOT: değerli arkadaşlar burada ne anlıyoruz haciz olunan taşınır veya taşınmaz mallar ( eşya, makine, araç ( vasıta ),  taşınmaz ( ev, arsa. Tarla vs.)  ) menkul veya gayrimenkullerin haciz ve sorumlulukları bittikleri halde alacaklı veya vekili tarafından satışa sunulmaz ise haciz otomatik olarak düşer
     
     
    Burada dosya borçlusu ilgili icra dairesine bir dilekçe ile başvurup yediemin deposunda olan malını geri alabilir. Ve araç’ ( vasıta ) geri alabilir tapu ( ev, arsa. Tarla vs.) haczi kaldıra bilir sayfanın bileğisine saygılarımla  
     

    YanıtlaSil
  50. Alperentahakara26 Ocak 2013 17:20

    SAĞOLSUN DEVLETİMİZ BU AVUKATLARIN ELİNE ÖYLE UYGUNSUZ YASALAR VERMİŞKİ AVUKATLARDA BUNU ÇOK İYİ KULLANIYORLAR.BİR YABANCI İŞADAMI DİYORKİ TÜRKİYEDE YASALAR TAMAMEN MASUM İNSANLARIN CEZA ALMASI ÜSTÜNE KURULMUŞTUR DEMİŞTİ.BUNU YABANCI BİR İNSAN ANLIYORDA BİZİM HUKUMETIMIZDEN TIK YOK..

    YanıtlaSil
  51. değerli Arkadaşlar

    Bazı arkadaşlarımız ister istemez duygularını aktarıp Af çıkınca "gelsin avukat neyimi alacak" veya " o alacaklıyı göreceğim"veya "Peşime çok dolanır yalvarır ayaklatımın tabanını öptürcem " gibi bazi diğer kötü yakışıksiz eylemleri yazmışlardır.
    Bu tür yazılar BİZİM İYİ NİYETLİ olmadığımız gibi algılanabilr ve aksi tesir yapabilir.
    Yazılar kopyalanır kanun koyuculara aleyhimizde delil olarak sunulabilir.
    Sizlerden ve içimizde olabilecek ajan ve provakatörler için özellikle BU ARİFEDE  HER ZAMANDAN DAHA ÇOK DİKKATLI OLUNMASINI YAZILARIN HEMEN KALDIRILMASINI tavsiye etmekteyim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  52. Ufuklardayim26 Ocak 2013 17:31

    Peki ipotekli bir eve başkaları tarafından haciz konulmuşsa ve zamanında satış talep edilmemiş ise sonuç ne olur?

    YanıtlaSil
  53. ARKADAŞLAR ŞU AŞAMADA YAPILACAK BİRŞEY YOK.BU SİTEDE KİMSE TAAHHÜT ETTİĞİ BORCUNU ÖDEYEBİLECEK DURUMDA DEĞİL.HENÜZ MAHKEMESİ OLANLAR İÇİN SÖYLENECEK BİRŞEY YOK.DAVALARINA GİRİP SONUCUNA GÖRE HAREKET EDECEKLER.DAVALARI KESİNLEŞMİŞ VE CEZASI ÇIKMIŞLAR DA SAVCIYA İFADE VERENE KADAR YANİ ÖNCE KARAKOLA GİDİP SONRASINDA SAVCININ KARŞISINA ÇIKIP 10 GÜNLÜK ZAMANI KAZANANA KADAR KARAKOLA GİTMEMENİN YOLLARINI ARAYACAKLAR.YANİ BİR ANLAMDA GENE KAÇACAKLAR.SAVCIYA GİDİP SÜRE ALIP TESLİM OLMAYANLAR YANİ YAKALAMASI ÇIKANLARDA 4.PAKETİ BEKLEYECEKLER.YANİ GENE KAÇACAKLAR.BU DA DEMEKTİRKİ 1İLA 1.5 AY DAHA KAÇAĞIZ.BAŞKA SEÇENEK YOK

    YanıtlaSil
  54. ÖDEMEK İSTEMEYEN TAHAHÜT VERİRMİ VERMEZ    AV       ÖDEMEDE GECİKME  OLUR TEHDİT EDER DURUMUNDAN BAHSEDERSİN   BENİ İLGİLENDİRMEZ  DER   EN  KÖTÜSÜDE  İNSANIN GURURUNA DOKONUYOR  KARSIDAKI    INSANI  TAVIRLARI      CANIMIZ   YANMIS  ÖDEME YAPABILSEYDIK BUDURUMA DÜSMEZDİK  BUNU ANLAMIYORLAR

    YanıtlaSil
  55. çok doğru katılıyorum...bizler dolandırıcı değiliz kimsenin alacağının üzerine yatacak da değiliz...

    YanıtlaSil
  56. taahüd magduru26 Ocak 2013 20:06

     
    Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e açık mektup:

    Sayın Bakanım, 3. yargı paketinde tüm uğraşlara rağmen TAAHHÜDÜ İHLAL
    maddesi yer almadı, onbinlerce belkide yüzbinlerce mağdur feryat etti,
    özellikle Banka avukatlarının baskı unsuru olarak kullandığı TAAHHÜDÜ
    İHLAL yöntemine sizden başka kimse DUR diyemez. Sayın Başbakanımızla
    yapacağınız bir görüşme ile bu işi çözümleyeceğinize inancımız tamdır.

    Sayın Bakanım, karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırdınız, yaygaralar
    koparıldı, sonra duruldu, dünyanın sonu mu geldi, elbette ki HAYIR,
    TAAHHÜDÜ İHLAL maddesi de 4. Yargı paketinde yer alırsa ve bir formül
    bulunup hapis cezası yerine ekonomik ceza konulsa onbinler, yüzbinler
    bir OH dese, sandık başlarına yakalanma korkusu olmaksızın giderek
    OYlarını atsa, nankör olmayan milletimiz bizi bu badireden kurtaran AK
    Parti iktidarına elbetteki şükran borcunu ödese iyi olmaz mı?

    Baksanıza tüm partiler her türlü kozlarını kötü niyetlerini kullanarak
    ve tüm gayretleriyle oya tahvil çalışmaları yaparken, AK İktidar neden
    iyi niyetle bu mağdurların oylarını kazanmasın?

    Evet Sayın Bakanım, tüm mağdurlar adına size seslenirum, bitsin artık
    sorun, bitsin artık bu çile, bitsin artık bu kaçışlar. Herkes evine,
    yuvasına, ailesine kavuşsun. Bu kez kararlıyız, büyük kampanyalarla 4.
    yargı paketine TAAHHÜDÜ İHLALİN konmasını bekleyeceğiz. Saygılarımla.

    MİLLETVEKİLLERİMİZE BİR HATIRLATMA:15 HÜKÜMLÜ BİR FORMÜLLE TAHLİYE
    EDİLEBİLİYORSA TAAHHÜDÜ ÜHLAL EDEN MAĞDURLARA DA BİR FORMÜL MUTLAKA
    BULUNMALIDIR, DİYORUZ.

    İŞTE O HABER: Gaziantep
    Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, önümüzdeki günlerde Meclis'te
    görüşülecek kanunla 18 aydan aşağı cezası olan 15 bine yakın hükümlünün
    denetimli serbestlik uygulaması çerçevesinde açık cezaevinde kalma şartı
    aranmadan tahliye edilmesinin söz konusu olacağını söyledi.
     
    Çarşamba
    günü mecliste görüşmesi planlanan bazı kanun maddelerindeki
    değişiklikler ile ülke genelinde 15 bin hükümlünün tahliye
    edilebileceğini kaydeden Peker, ''Son dönemlerde denetimli serbestlik
    hızlı bir şekilde bu işlere girdi, güzelde çalışıyor. Muhtemelen,
    çarşamba günü Meclis'te yeni bir kanun görüşülecek. Bu kanunda 18 aydan
    aşağı cezası olan tüm hükümlüler, açık cezaevlerinde kalma şartı olmadan
    tahliye edilecek.
     
    Denetimli
    serbestliğin iş yükü üçe dörde katlanacak. Özellikle kısa süreli
    hükümlüler bu şekilde eğitilerek, Denetimli Serbestlik Şube
    Müdürlüğü'nün diğer kurumlarla yaptığı işbirliği sonucunda topluma
    kazandırılacak.'' diye konuştu.

    YanıtlaSil
  57. Taahhüt mağduru kardeşim bu yasa çıktı fakat bir maddesinde derki terör suçluları tacizciler tecavüzcüler,gaspçılar ve disiplin tazyik suçluları bu yasadan yararlanamaz.işte bizide bitiren bu madde oldu yanı anlayacağın o  saydığım suçlularla ayni karedeyiz beni kahredende budur arkadaş inşallah senin dediğin gibi yorumlanırda bu beladan kurtuluruz yoksa hepimiz biranlık cinnet getirip allah bizi başka yollara tevessül ettirmesin kardeşim sabredelim bu hükümet kesin bu işe bir çözüm bulmak zorunda çünkü bu suçtan köyler boşalmış.

    YanıtlaSil
  58. çok güzel bir mektup olmuş....tebrik ederim...
    ancak imla hataları var...metini tekrar gözden geçirip, gerekli düzeltmeleri  yaparak ilgili yere ulaştırırsanız süper olacak...
    inşallah ses getirir...kısaca herşey anlatılmış...çok beğendim çok....


    saygılar...


    seker765

    YanıtlaSil
  59. evet evet benim oturduğum mahalleye jandarma bakıyor. Ben antalya kemerde yaşıyorum ne garip ki Türkiyenin turizm merkezinde ilçelerin bir çoğunda hala Jandarma görev yapıyor ve garip olan birşey daha rütbeli eve gelip kapıyı çalarken yanında iki asker ve ellerinde kaleşnikof silah evin diğer fertlerinin nasıl etkilendiğini düşünen yok. birkeresindede ilkokul 2. sınıfa giden oğlumu Jandarma arabasına bindirip mahallede gezdirmişler ve beni sormuşlar oğlum bilmiyorum deyince eşimin çalıştığı işyerini göstermesini söylemişler ve işyerine oğlumla gelerek eşime beni sormuşlar, yasada suç işleyen çocuklar bile çocuk şubelerindeki sivil görevlilerce alınırken bu geri zekalılar benim 8 yaşındaki çocucğuma bu muameleyi yaptılar ve çocuğumun ruh hali bozuldu, bu durumu bimere yazdım ama kimi kime şikayet ediyorsunuz tepedekler adam olsalar böyle bir yasayı çıkarmazdılar ki alttakiler  taahüt ihlali eden vatandaşı yakalayınca kahraman olacaklarmış gibi kapıma iki silehli askerle geldiler bu mantıkla biz  ülke olarak hiçbir yere gidemeyiz yerimizde sayarız önce devlet mantığını değiştirmeli insana değer vermeli ve tüm kanunları insan merkezli olarak değiştirmeli.

    YanıtlaSil
  60.  

                                             Gülüm.


    Gülüm,
    gülüm, gülüm, gülüm benim. Helallim, kareli pantolonlu nişanlım, ilk göz ağrım,
    gençlik aşkım, sonrasında; 33 yılı birlikte geçir ipte,  benim bu kocaman dünyada yalnız kalmama göz
    yumup, O Yüceler Yücesinin İzni ile, Cennet Mekanlarını tercih edenim,
    çocuklarının Sultan Annesi, benim gönül sarayıma taht kuranım, benim dolu
    tüfeğim, sözünü mertçe esirgemeyenim, kadınım, hayat arkadaşım, daha ne
    söylesem ki? Yetmez mi? Bunca söylem? Seni anlatmaya, yetmez mi ?


                                              Gülüm.


    Gecenin bu vaktinde, o rahat cennet mekanlarında gülme bana
    ve bana kızma olur mu?  Senin aramızdan
    ayrılışının, 1850. Gününde, benim; O Yüceler Yücesinin bana bahşettiği çileli,
    uyarı; ders, imtihan, öğreti günlerinin, 4440. Gününde, yıl sonuna varmaya
    birkaç gün kala, yine sana, yine sana yazıyorum Gülüm, yine sana. Ne yazacağımı
    bilmeden. Şimdi bana söyle, ben senden evvel, diğer dünyaya göçmüş olsaydım,
    sen bensiz bu dünyada ne yapardın? Çok zor bir soru değil mi?  Yıllardır sensiz ve çaresizim. Bunun
    farkındasın değil mi?  O zaman, O Yüceler
    Yücesine bu gece dualar etki, senin yokluğunun bana tesellisini versin.
    Biliyorum ve kabul ediyorum ki,  artık
    sen yoksun ve bu dünyada yanımda değilsin, seninle buluşmamız artık mahşere
    kaldı. Bari bundan böyle, birbirini sevenler, bu dünyada var olanlar, yani genç
    nesiller ve senin çocuklarının mutlu ve mesut olması için, o güzel katından; O
    Yüceler Yücesine bu gece, dualar et ne olur. Sen yandın, ben yandım ama, bu
    dünyada birbirlerini sevenler yanmasınlar ve kavuşsunlar diyorum.


                                    


                                       Gülüm benim.


    İşte bu duygu ve düşünceler ile, gerek cennet katlarındaki
    kadınların ve gerekse bu dünyada, bir birini gerçek sevenlerin yeni yıllarını
    kutluyorum. Seni Gülüm seni, çok özlediğimi ve sevdiğimi bir kez daha itiraf
    ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gülüm, gülüm, gülüm, gülüm, gülüm
    benim.


                                                                      
    Senin Eşin-Barışçı-Mersin


                                                                        27.12.2012-Gece: 22,52


    YanıtlaSil
  61.  Yine hafta sonu ve Barışçı-Mersin arkadaşınızdan, duygu sömürüleri öylemi?

    YanıtlaSil
  62. Hasan bey mersinlimisiniz, ben mersinliyim de onun için soruyorum

    YanıtlaSil
  63.  Değerli arkadaşlar, bileceğiniz üzere, yıllardırdır duygu sömürüsü yapmaktayım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  64. taahüd magduru26 Ocak 2013 21:52

     akfikiride yolladım mağdururiyetimi en köşede yayınlamışlar şimdi mail geldi sizi ekledik diye

    YanıtlaSil
  65.  Değerli arkadaşım, mersinli değilim ama, 1991 yılından beri Mersin'de bulunuyorum. Belki gereksiz bir açıklama ama, Mersin'li, Ağrı'lı, Edirne'li.......................v.s. yıllardır; bu işin çilesini çekmiş olan arkadaşlarım, hiç bir ayrım yapmadan, benim arkadaşım ve kardeşimdir. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  66.  

                          SON SÖZÜN.


     


    Vakit, zaman saat
    gelmişti.


    Dakikalar kalmıştı göç
    etmene.


    O Yüceler Yücesi Hüküm
    Vermişti.


    Hanımağa  gel artık Cennet katlarına.


     


    Son saniyeye kadar
    gözlerin açık.


    Kalbin durmuş ama
    bilincin açık.


    Göz yaşlarına
    boğulmuştum baş ucunda.


    Hanımağam, hanımağam
    diye ağlayarak.


     


    Hemşire uyarıyordu,
    gideni artık yorma.


    Babam uyarıyordu, artık
    rahat bırak diye.


    Gözlerin gözlerimde,
    dudakların kıpırdıyordu.


    Son sözün hakkını helal
    et oldu.


     


    Haklarım helal olsun
    Hanımağam.


    Seninle buluşmamız
    mahşere kalsın.


    Seni çok sevenin  bu  dünyada kalsın.


    Son sözün hakkını helal
    et oldu.


                                                   
                                                                                   Aramızdan ayrılışının, 1818. Gününde.


                                                                                                                            Seni özlemle anıyorum. Eşin;
    Barışçı-Mersin


                                                      
                                                                                         25.11.2012 gece: 20,13


    YanıtlaSil
  67. başarılı bir çalışma....tekrar tebrik ederim...


    saygılar....


    seker765

    YanıtlaSil
  68.  Hanımağam, sensiz rezil ve rüsva olmuşum. Çok önem verdiğim arkadaşlarım için, bir şeyler yapmaya çalışırken, galiba; onları dahada çok  karamsarlığamı itmişim?

    Arkadaşlar dedim ya, bu gecelik beni hoş görün ya, yine duygu sömürüsü içerisindeyim öylemi? Elbetteki, sizleri üzdüğümün farkındayım ama, bir şekilde; aynı hüzünleri, öyle veya böyle, sizlerde yaşamaktasınız değilmi? Bu anlamda, daha fazla duygu sömürüsü yapıpta, yaranıza tuz basıpta, acıtmayayım, değilmi? Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  69. sayın:   alperentahakara 

    ( böyle bir sorunuz vardı )

    Peki ipotekli bir eve başkaları tarafından haciz konulmuşsa ve zamanında satış talep edilmemiş ise sonuç ne olur?cevabı: ( konuyu çok açarak yazıyorum )  ipotekli bir taşınmazın üzerine haciz konulmuşsa yeni yasadan sonra konulmuşsa 1. yıl alacaklı veya vekili satış avans yatırmamışsa 366. günün sonunda  haciz koyan ilğili icra müdürlüğüne dosya borçlusu haciz kaldırma  talepde bulunup harçsız taşınmaz haczi FEKKİ yazısını alıp ilğili tapu dairesine götürüp taşımaz üzerinde haczi kaldırısınız başka türlü olarak izah edeyim diyelimki o ipotekli taşınmazın üzererine başka bir dosyadan haczi kondu ve satış aşamasına gelindi satış miktarı ( bilirkişi raporu değeri  ne tutarsa tutsun )  o ipotek verilen miktarının altında değil üstünde satış olur bir başka türlü izah edeyim bir tapuya ipotek verilmiş o ipotek alan kişi veya kurum taşınmazın satışını isterse ( bilir kişi raporu dikkate alınır ) sebep satışı ipotek alan kişinin satış istiyor.olması bir başka türlü izah edeyim aklınızda bulunsun bir taşınmazda (  ev, arsa, tarla, v.s ) üzerinde kaç tane haciz olursa olsun veya kaçtane ipotek olursa olsun istediği kişiye  ve kişilere satabilir satın alan kişi ve kişiler bunları kabul etmesi lazım ( hacizleri ve ipoteklileri ) taşınmazı satın alan kişi haciz süresi içinde o haczi koyan icra müdürlüğü o taşınmazın satışını istemezse haczi düşer ve bir daha haczi koyamaz ipotekler ise ipoetek süreli verilmişse süresinde düşer süresizse öylece kalır.not : her halde yardımcı olmuşumdur.
     
     
      

    YanıtlaSil
  70.  Emin Şahin, sen admin değilmisin? Neden bu gece, bu aşırı duygu sömürüme engel olmuyorsunki? Gerek senin ve gerekse benim ve gerekse boş yere duygu sömürüsü yapıp, insanları üzenleri engellemek lazım gelir, öylemi? Haydi ben kendi kendimde değilim? O zaman bu sitedeki görevli olan admin olarak, niye yazdıklarımı silmiyorsunki? Bu görev aynı zamanda, sanada verilmiştir öylemi? Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  71. sayın HASAN SIĞIRCI ABİ





    Ben senin yazılarını silmekdense ADMİNLİKDEN istifa etmeyi eğlerim sayğılarımla

    YanıtlaSil
  72.  

                                          Gülüm.


    Gülüm,
    gülüm, gülüm, gülüm benim. Öyle veya böyle yine bir bayram gelmekte, daha
    bayram gelmeden, bilmem neden? yine ben sana yazmaya başlıyorum. Başlıyorum;
    senin aramızdan ayrılışının, 1782 gününde ve benim, 4372 gündür ve 144 aydır,  çileli; uyarı, ders ve imtihan günümde,
    nedense;  gecenin bu vaktinde sana
    yazmaya çalışacağım.


     


                                        Gülüm, Hanım ağam, can yoldaşım, helalim,
    kadınım, kareli pantolonlum, 33 yılda doyamadığım, çocuklarının Sultan annesi,  beni ve bizleri bırakıp ta, O Yüceler Yücesinin
    İzniyle Cennet Mekanlarını seçenim. Yani, her şeyim. Sensiz Gülüm sensiz, çok
    yalnız olduğumu biliyorsun değilmi? Senin Gülüm senin, halen; dünyada bir eşini
    bulabilmiş değilim. Bakma sözüm ona ayakta durduğuma, aslında; hiç mi  hiç iyi değilim. İyi kötü çocukların bir iş
    sahibi oldular, geçimleri de iyi sayılır. Bir ben, bir ben iyi değilim. Yine
    bayram geliyor, yine yalnızım, yine sensizim. Sensizlik yok mu, sensizlik
    ölümden de beter.  Bana bıraktığın
    emanetlerin için ayakta durmaya çalışmaktayım. Bu arada, oğlun Murat; senin
    nişan yüzüğünü kaybettiği için çok üzüldüm. Kendisine, senin hatırın için ses
    çıkarmadım ama, bana ait olan yüzüğü de   parmağımdan çıkardım. Çünkü, o iki yüzük yan
    yanda iken daha değerli idi. Şimdi bana, yine duygu sömürüsü yapıyorsun deme,
    bunlar yaşadığım gerçeklerdir Gülüm. Yaşadığım gerçekler.  Gülüm benim, O Yüceler Yücesine ricacı olki,
    senin yokluğunun, bana tesellisini versin. Umuyor ve diliyorum ki, şimdi
    cezaevlerinde olanlar, eşleri kendilerini dört gözle bekleyenler, en kısa
    zamanda bir birlerine kavuşsunlar. Seninle benim kavuşmam ise, artık mahşere
    kaldı Gülüm, mahşere. Bari bu yazdıklarımı görüp te,  bu gece; en güzel şekilde, rüyama gelirmisin?


     


                                             Gülüm benim.


    İşte
    bu duygu ve düşünceler ile,  gerek senin;
    gerek cennet mekanlarındaki kadınların ve gerekse, bu dünyada özlemle eşlerinin
    cezaevlerinden çıkmasını bekleyen kadınların, Kurban Bayramlarını kutluyorum.
    Gülüm benim, sen kurban oldun, ben kurban oldum. Umar ve dilerim ki, O Yüceler
    Yücesinden dilerim ki, başka kurbanlar olmasın. Ben yandım, sen yandın.
    İnşallah başka yananlar olmaz umuduyla. Gülüm; gülüm, gülüm, gülüm, gülüm
    benim. Seni çok özledim  Gülüm benim.


                                                                        20.10.2012 Gece: 22,02


                                                                  
           Senin Barışçın Senin.


     


    YanıtlaSil
  73.  Ben ne bileyim Emin Şahin Eniştem, (Yengem bacım olduğu için, kızın yeğenim olduğu için) aşırıya gitmiş olduğum için, birilerinin engel koyması gerekir dedim. Yıllardır, kanayan yaramın ve kanayan yaraların, olmayan imkanlarımla; bir şeyler yapmaya çalıştığım için.
    Biliyorum yine bu gece, zaten üzgün olan arkadaşlarımı, bir kez daha üzmüş oldum. Ne yapayım? Ben böyleyim işte. Tüm arkadaşlarıma saygılarımla.

    YanıtlaSil
  74. estafurulah hasan abi bana müsade allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  75. ARKADAŞLAR 
    BU SAYFADA YORUM SAYISI 3.000 LERİ BULDU VE YORUMLARIN ÇOK FAZLA BİRİKMESİ NEDENİYLE BAZI SİTE TAKİPÇİLERİMİZ SAYFAYI AÇAMADIKLARI, YORUM YAZAMADIKLARI YAPILAN YORUMLARI OKUYAMADIKLARI, ŞİKAYETİNDE BULUNDUYORLAR.
    İNTERNETE BAĞLANAN ARKADAŞLARIMIZIN BU SAYFAYI AÇAMAMALARI  NEDENİYLE YORUM ALANI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN YENİ SAYFA ALTINA YAZALIM.

    HABERLEŞMEK VE YORUMLARI YAZMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ YENİ YORUM SAYFASI YAZILI LİNKE TIKLAYIP YENİ YORUM ALANINA GİDEBİLİRSİNİZ.

    LİNK: YENİ YORUM SAYFASI

    YanıtlaSil
  76. Uzakdanbiri4628 Ocak 2013 13:38

    cok ozur arkadaslar deneme yaptim ama anlamsiz bir kelime cikti,, tekrar ozur

    YanıtlaSil
  77. Ahmethacioglu28 Ocak 2013 16:23

    şu safaları düzeltsenizde tek sayfa gibi olsa bir de o çarşaf dosyaları biraz daha makul ölçülerde yaparsanız sevinirim,,

    YanıtlaSil
  78. Allah Rızası için Arkadaşlar ..Emin Bey tanımadığı insanların taahhüdü ihlal suçundan ceza almaması için elinden geleni yapıyor..

    YanıtlaSil
  79. selamlar
    benim eşim ticaretle uğraşıyordu dolandırıldık battık çekleri ödeyemedik dükkana icra geldi defalarca ve beni de kefil olarak avukat zorla imzalattı ben devlet memuruyum maaşıma icra mı gelir yoksa hapis cezası alır mıyım? daha dava açan olmadı ama faizleri hergün artıyo şimdiden itiraz edebilir miyim? lütfen bilgi verir misiniz 1 yıldır uyku uyuyamıyorum eşim de 2006 yılında zincirleme trafikj kazasına karıştı ve 3 yıl hapis cezası geldi yargıtayda cezayı onaylayıp 2012 de geri gönderdi 6 kasım 2012 den beri eşim de cezaevinde artık ne yapacağımı bilmiyorum dünya kadar kredi borcum da var bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  80. selamlar benim eşimin işyeri vardı dolandırıldı tefecilerin eline düştü borçlarını ödeyemedi dükkana defalarca icra geldi çeklerden dolayı kefil olarak avukatlar bana zorla imza attırdılar ben devlet memuruyum bu imzalardan dolayı maaşıma icra mı gelir yoksa hapis cezası alır mıyım çok korkuyorum
    ayrıca eşim şu an 2006 yılında karıştığı zincirleme trafik kazası yüzünden(kaza yapan araçlar işaret koymayınca göremeyerek kaza yapanlara çarpmış) 3 aydır cezaevinde hakim 3 yıl hapis vermiş 1 yıl 5 gün yatacak maalesef... Bana bilgi verirseniz çok sevinirim bir yıldır ailecek işkence çekiyoruz

    YanıtlaSil
  81. eşiniz 2013 kasım ayında tahliye olur.

    Taahhüt vermediyseniz borca kefilliğe hapis cezası olmaz, sadece maaşınızın 4/1 ne haciz konulabilir

    YanıtlaSil
  82. taahüdü ihlalde ceza zaman asımı 2 yıl pekı tıcaretı terk sucunda kac yıl cuneyt abı hasan abı bılıyorsanız cevaplarmısınız lutfen

    YanıtlaSil
  83. Cezayı nerede-hangi ilde- yemiş olursa olsun Kahramanmaraş'a teslim olan taahhüdü ihlal ve nafaka suçluları denetimli serbestlikten faydalanıp hemen tahliye olmaktadır. 
    Av.İshak Burak GENÇ- 0506-9952176

    YanıtlaSil
  84. Cezayı nerede-hangi ilde- yemiş olursa olsun Kahramanmaraş'a teslim olan taahhüdü ihlal ve nafaka suçluları denetimli serbestlikten faydalanıp hemen tahliye olmaktadır. 
    Av.İshak Burak GENÇ- 0506-9952176

    YanıtlaSil
  85. Cezayı nerede-hangi ilde- yemiş olursa olsun Kahramanmaraş'a teslim olan taahhüdü ihlal ve nafaka suçluları denetimli serbestlikten faydalanıp hemen tahliye olmaktadır. 
    Av.İshak Burak GENÇ- 0506-9952176

    YanıtlaSil
  86. burak bey onu bılıyorumda benım sorum o degıl cezazamanasımını ogrenmek ıstıyorum tıcaretı terk sucunun

    YanıtlaSil
  87. korkum o kı genel af bıle cıkartsalar bızı ayrı tutarlar bu memleketde oderım umuduylla borcuna ımza atmayacaksın kacacaksın tecrube olsun herkese bu memlekette namuslu olmak suc beylerrr

    YanıtlaSil
  88. taahüd magduru ucube yasa1 Aralık 2013 19:08

    başbakan seni umrundamı onun tuzu kuru söylediği kelimeyi geçen sene 3 yargı paketini cıkmasından önce diyarbakır konuşmasında benim vatandaşım bundan sonra borcundan dolayı kimse hapis yatmayacak dedi ben duydum kulağımla hani nerde seçimlere az kaldı göreceğiz inşallah 

    YanıtlaSil
  89. Sirketortaklari_28 Ocak 2014 20:50

    hasan abi sağol,tekrar tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  90. Ahmet bey ben İstanbul'dayım karar başka şehir e gelecek ben bunun ne zaman tebliğ edildiğini nasıl öğreneyim. ben buna pazartesi itiraz etsem kabul etmezler mi illaki tebliğ mi etmeleri gerekiyor

    YanıtlaSil
  91. Değerli arkadaşım hiç bir şey yapmadım. Sadece bilgim dahilinde doğru olanları söyledim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  92. Ahmet Vahap ULUSOY28 Ocak 2014 20:50

    Her şekildeki karara itiraz hakkın var ama itiraz dilekçesine karar tarihini,karar numarasını yazman gerekir diye biliyorum.Bunları yazmazsan Dosyaya girmeyebilir,Başka şehirdeki muhtarlığa telefonla ulaş geldiğinde sana APS yapsınlar veya Faxlasınlar

    YanıtlaSil
  93. Ahmet Vahap ULUSOY28 Ocak 2014 20:50

    TAAHHÜDÜ İHLAL İTİRAZ ÖRNEK DİLEKÇE[İİK.340]Site Arşivinden

    ....CEZA MAKEMESİNE GÖNDERİLMEK ÜZERE. İCRA CEZA HAKİMLİĞİ'NEEsas No:Karar No:Sanık :Talep: .... icra Ceza mahkemesinin .../.../2012 Tarih ...... Esas ..... Karar nolu mahkumiyet hükmünün kaldırılması talebidir.AÇIKLAMALAR :........ İcra Ceza Mahkemesince İ.İ.K. nın 340. maddesi gereğince taahhüdü ihlal nedeniyle hapis cezasına mahkum edildim.1-İcra ve İflas Yasası'nın "Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza" başlığını taşıyan 340'ıncı maddesinde; Alacaklının muvafakatı ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartının, borçlu tarafından makbul bir sebep olmaksızın ihlali, seçimlik hareketli suçlar olarak düzenlenmiş, yaptırımı ise özgürlüğü bağlayıcı ceza olarak öngörülmüştür. Nitekim; Ceza Genel Kurulu'nun 22.01.2002 gün ve 294-1 sayılı kararında da ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, anılan maddedeki "makbul sebep" kavramının, Anayasa'nın 38'inci maddesinin 9'uncu fıkrasındaki "yerine getirememe" kavramından daha dar olduğu belirtilerek Anayasamızın bu madde ile, borcu yerine getirmeyeni değil, ekonomik acz içinde olup bu nedenle borcunu yerine getiremeyeni korumakta olduğu belirtilmiştir.Anayasamızın ve Kanunlarımızın amir hükümleri gereği; Sadece “ödeme gücü olduğu halde borcu yerine getirmeyen ve taahhüdünü ihlal edenlerin cezalandırılmaları zorunludur. Bu nedenle geçim kaynaklarımın neler olduğu, yaşayış tarzım ve gelir kaynaklarımın tespiti ile, Borçtan hile ile kaçınıp kaçınmadığımın ve bu bilgiler ışığında yargılamam yapılması gerekirken, mahkemece bu konuda hiç bir araştırılma yapılmamıştır. Bu nedenle, borcumu hangi nedenle veya nedenlerle yerine getiremediğimin araştırılarak, hukuki durumunun belirlenmesinde zorunluluk bulunmaktadır. 2-Anayasamızın 38. maddesinin ceza sorumluluğunun şahsi olduğunu emreden 6. fıkrasına, 4709 sayılı Kanunla, "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz" hükmü ilave edilmiştir."Bu hüküm, dayanağını, "İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmeye (AİHS) İlişkin, Bu Sözleşmede ve Bu Sözleşmeye Ek Birinci Protokolde Yer Alanlardan Başka, Bazı Hak ve Özgürlükleri Tanıyan 4 Numaralı Protokol"de bulmaktadır. Söz konusu 4 No'lu Protokol Türkiye tarafından onaylanarak iç hukuk normu haline getirilmiştir.4 No'lu Protokolün, Anayasa md. 38/6'da yapılan değişikliğe kaynak teşkil etmiş olan ve AİHS md. 5’de düzenlenen hareket hürriyetini geliştirmeyi amaçlayan 1. maddesi aynen şöyledir: "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.İİK md. 340’ Ödeme şartını ihlal suçunda, ödeme şartı, alacaklı ve borçlu arasında karşılıklı rıza ile yapılan sözleşmeye dayanmaktadır. Anayasamızın 90. maddesinin son fıkrasında ''Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir, çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır" denilmektedir. Anayasamız 90. maddesinde miiletlerarası antlaşmalar kanun hükmünde sayılmış ve "Hak ve Özgürlüklere İlişkin Milletler Arası Antlaşmalar" normlar hıyerarşisinde kanunların ustune çıkarak, Anayasanın 90. maddesindeki değişiklikle Anayasa hükmü ile aynı düzeye gelmiştir.Netice ve Talep:.. İcra Mahkemesince yetersiz araştırma ile yetinilerek hakkımda vermiş olduğu mahkumiyet hükmü Anayasamızın 90, 38/6 maddesi ve İİK 340 maddelerine açıkça aykırı olup geçim kaynaklarımızın araştırılarak borcumdan hile ile kaçınıp kaçınmadığımın tespiti ile hakkımda yeni hüküm tesis etmesi amacıyla anılan hükmün itirazen kaldırılmasını arz ve talep ederim.Sanık...

    YanıtlaSil
  94. Ahmet bey teşekkür ederim kalemden alırım diye tahmin ediyorum. karar tarihi ve numarasını size şöyle bir soru sorayım.
     ben bu taahhüdü 19 mayıs simav depreminden 3-5 ay önce verdim. 3 farklı dosyaydı. ini ödedim kapandı bu ceza aldığımm dosyayı ödeyemedim. mahkemeye yazdığım dilekçede depremden dolayı dükkanımda hasar meydana geldiğini ve işyerimi kapattığımı belirtim buna rağmen ceza aldım. fakat Yargıtay kararlarını inceler deprem yangın su - sel baskını vs afetler borcu ödeyememede makul sebep sayılıyor.
    ben ititraz dilekçeme bunları belirtip dükkanın deprem günü çekilmiş hasarlı resimlerini ve deprem raporunu eklemek istiyorum. bunların faydası olurmu.

    YanıtlaSil
  95. Ahmet Vahap ULUSOY28 Ocak 2014 20:50

    Faydası olacağını sanıyorum,yukarıda Site Arşivinden çıkarıp kopyaladığım Dilekçeği kendinize uyarlayarak düzenleyip gönderin.Geçmiş olsun

    YanıtlaSil