Haciz Sistemi, Kendi Evlatlarını Yemeye Başladı

Ülkemizde yaşanan bozuk ekonomik düzen ve buna bağlı bozuk "icra ve haciz sistemi" toplumun her kesimini etkilemeye devam ederken, Bozuk Haciz sistemi, usulsüz icra tebligatları yoluyla yapılan hacizler kendi evlatlarını yemeye başladı. Ankara Adliyesinde yaşanan üzücü olayda Avukat Murat Karık icra dairesinin bulunduğu 5. kattan atlayarak intihar etti.

Bu ülke de, ilköğretim düzeyinde bir sınavı bile geçemeyecekken, özel Hukuk fakültelerinin en kolay bitirilebilen bölümden mezun olup, en kolay elde edilebilen mesleğe yani avukatlık enflasyonuna nefer olabilmektedir.

Sonuç; Birilerine yakınlıkla veya arkasındaki, Banka ve Finans şirketlerinin verdiği gücün nimetlerinden palazlanmış avukatların yanında köle olarak çalışan, açlık sınırında yaşayan veya iş yokluğundan acze düşüp canına kıyan avukatlar..

İntihar; bir kişinin kendi bedeninde bir başkasını cezalandırmasıdır. Ama kimin umurunda. Allah rahmet eylesin. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın..

Barolar siyaset yaptıklarının yüzde biri kadar Avukat sorunlarıyla uğraşsa, Avukatlık mesleği bu kadar dibe vurmaz, bazı avukatlar geçim kaygısyla her şeye tevesül etmez, vatandaşlarımızın canıda bu kadar yanmazdı.

Ankara Adliyesinde Avukat İntihar Etti.
Avukat Murat karık, haciz işlemleri, usulsüz tebligatla haciz, Muhtara bırakılan tebligat, haciz işlemi, Taahhüdü ihlal, 4 yargı paketi,
Ankara Adliyesi’nde, 29 yaşındaki Avukat Murat Karık icra dairesinin bulunduğu 5. kattan atlayarak intihar etti. Avukat Murat Karık’ın, kısa süre önce evine icra geldiği öne sürüldü.

Avukat Murat Karık, Adliye binası İcra Müdürlüğü’nün bulunduğu 5. katın penceresine çıktı. İcra Dairesinde bulunan bazı vatandaşlar kendini aşağı atmak isteyen Avukat Murat Karık'a engel olmaya çalıştı. Ancak, 5. kattan kendini aşağı bırakan Avukat Murat Kırık yere çakıldı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Avukat Murat Karık'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

 Olay Yeri İnceleme ekipleri ve savcının yaptığı incelemenin ardından Avukat Murat Karık’ın cenazesi morga kaldırıldı.

Avukatın Usulsüz Tebligat İsyanı.
 Efsun Aytan Işıktaş, haciz işlemleri, usulsüz tebligatla haciz, Muhtara bırakılan tebligat, haciz işlemi, Taahhüdü ihlal, 4 yargı paketi,
İstanbul Barosu avukatı Efsun Aytan Işıktaş’ın 25 yıllık meslek yaşamı, usulsüz bir tebligat sonrası yapılan haciz işlemi ile altüst oldu. Şehir dışına çıkmasından bir gün sonra ofis ve evine haciz için gelindi. Haciz tutanağına göre 10 günlük süre tanındı. Ancak bu süreye uyulmadığı gibi Avukat Işıktaş’ın çalıştığı kurumlara haciz ihbarnameleri gönderildi.

25 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey yaşamadım diyen Avukat Işıktaş, haksız olduğunu iddia ettiği haciz işlemini takip eden üç avukatı baroya şikâyet etti. Şikâyet edilen avukatlardan Şamil Gerek ise yaptıkları işlemlerin hukuka uygun olduğunu savundu.

TEBLİGAT MUHTARA TAKILDI
Haciz memeurları ile zaman zaman tartışan Işıktaş, İlamsız icra takibi kararı 5 Ekim’de alınmış, Tebligat 17 Ekim’de muhtarlığa bırakılıyor. Oysa bu büro hep açık yine eve de bırakılmamış. Kaldı ki 6 Kasım’da bürodan bir çalışan başta tebligatlar için muhtarlığa gidiyor ve yine bu tebligat verilmiyor. Bu konuda sorumluluğu olan posta çalışanını da şikayet ettik.

AVUKATLIK FAALİYETLERİNİ DURDURDU
25 yıllık meslek yaşamım boyunca böyle bir olay yaşamadım. Olmayan bir borç için usulsüz tebligat ile haciz işlemi yapıldı” diyen Avukat Işıktaş, “Yaşanan onca şey arasında en çok ağrıma giden meslektaşlarımın da bu sürecin parçası olması. Kaldı ki haciz işlemini yapan avukatlardan Şamil Gerek alacaklı olduğunu iddia eden Aynur Hanım’ın da arkadaşı... Bu durumda objektif olması beklenemez.

Öte yandan bir avukatın bir başka avukatın bürosunda haciz işlemi yapabilmesi için en az bir gün önceden baroya haber verilmesi gerekir. Oysa yapılan haciz işlemi sonrası baroya haber verildiği belgelendi. Yine tutanakta 10 günlük süre verilirken, adliyenin açıldığı sabah işlemlere devam edildi.

12 yorum:

  1. Alanya adliyesinden bana haciz ihbarnamesi zarfı içinde baska bir evrak göndererek beni yanıltıp adıma icra kesinleştirildi. Sonuç olarak icra dairesi çalışanları ve karşı avukat herkezin bu işte parmağı var ama gelde ispat et neymiş zarfları korumamışım içinden çıkan kağıt farklı ise saklamanın anlamı ne hem ben içinden bu kağıt çıkdı desem ne olucakdı o yüzden adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz sakın adalet demeyin.

    YanıtlaSil
  2. Avukatlar haciz sisteminin evlatları falan değildir. Bu yazıyı yazanı kınıyorum. İntihar eden bu kardeşimizin türlü türlü sorunları vardı. Evine haciz geldi gibisinden haberler yapılarak farklı yönlere çekilmek isteniyor. Mağduruz diye ölene de saygınız kalmamış. Sizleri mağdur eden avukatlar değil, yargı sistemidir. Ayrıca ne mağduriyetiniz kaldı ki, hapis cezası da kaldırıldı. 

    YanıtlaSil
  3. allah rahmet eylsin avukat kardeşimizi,, buradaki insanları mağdur eden bu duruma düşürende hep bu avukatlar değilmi,türlü oyunlarda devletin polisini jandarmasını, hakimini savcısını, kanunları kullanarak  aileleri çok işyerlerini darmadağın eden ,5 liralık borcu 5 binlira eden, insanların iflas etmesini ,sağlayan,şu anda binlerce köylünün esnafın çoğunun cezaevinde,çoğununda çoluk çocuğundan yuvasından ayrı kaçak yaşatan işte bu avukat arkadaşlar değilmi, hapis cezasının kaldırıldığını söylüyorsun, şuan ceza evlerinde yatacak yer yok ,galiba bunlardan haberin yok,en az 250 bin kişide yakalanma korkusuy la sokaklarda yaşıyor ,ayrıca bu avukat arkadaşların yüzlerce kişiyide aynı şekilde intihar ettirdiğinden haberin yok galiba , BAŞBAKANIMIZ ÇIKTI TELEVİZYONLARDA BANGIR BANGIR BAĞIRDI BENİM ÜLKEMDE HİÇ KİMSE BORCUNDAN DOLAYI HAPİS YATMAYACAK DİYE BU SÖZÜNÜ TUTTUĞUNUMU SANIYORSUNUZ, polisimizin jandarmamızın büyük bir şevkle sanki uyuşturucu kaçakcısını yakalr gibi türlü türlü,  taktiklerle sokaklarda borçlu kişilerin avında olduğunu bilmiyorsunuz galiba, buradaki mağdur insanların içinde avukatların tokatını yemeyen hiç bir kişi yotur,yukarıdaki bayan avukatın yaşadığını muhakkaki kendiside yapmıştır başkalarına ve buradaki mağdurların içerisinde o bayan avukatında tokatını yiyen vardır muhakkak,saygılarımla yinede başınız sağolsun ,allah tüm günahlarını affetsin avukat arkadaşın

    YanıtlaSil
  4. senin haberin yok heralde,  taahhudu ihlal'de kalktimi ceza????

    YanıtlaSil
  5. Adil Tufan Demirkara17 Aralık 2012 23:12

    1) Merhumu rahmetle anarak...

    2) Haciz sistemi babamız mı ki evladı olalım? Böyle tuhaf değerlendirme görmedim ben. Zihni bir karışıklı olmuş anlaşılan.

    3) '' ...ilköğretim düzeyinde bir sınavı bile geçemeyecekken, Hukuk fakültesinin en kolay bitirilebilen bölümden mezun olup...''

    bu yazıyı yazan kimse hukukçu mudur acaba? Eğer hukukçu ise nerede okudu çok merak ediyorum! Yok değilse, bu muhteşem(!) tespite nasıl vakıf oldu onu da bilmek isterim. 
    Yazının iyiniyet çerçevesinin dışında olduğunu düşünüyorum ben. 

    Çok yazık!

    YanıtlaSil
  6. VEFAT EDEN AVUKAT ARKADAŞA ALLAHTAN GANİ GANİ RAHMET DİLİYORUM....

    AMA...5 PARMAĞIN BEŞİDE BİR OLMADIĞI GİBİ MESNETSİZ AVUKATLARDA YOK DEĞİL..MAĞAZAMA GELEREK İCRA TAKİBİ YAPMAK İSTEYEN AVUKAT .. BİZDEN ÖNCEKİ KİRADA DURAN VE BOŞALTARAK GİDEN FİRMANIN KART VİZİTİNİ  ÇEKMECEME ATARAK HAHHHH BULDUM BURASI MUAZZALI DİYEREK 39,000,00 BİN TL Mİ GASP ETTİ RESMEN ...ŞİMDİ BU TERBİYEZ İNSANIN YÜZÜNDEN HEM PARAMDAN HEMDE ŞEREFİMDEN OLDUM PEKİ BENİ KİM TAZMİN EDECEK....AVUKATLIK ŞEREFLİ BİR MESLEKTİR..AMA İÇERİNDEKİ  BAZI ÇÜRÜK ELMALAR BUNU BOZUYOR VE HİÇ BİR GEREKÇEDE BUNU YAPMASI İÇİN MAZERET OLARAK KABUL EDİLEMEZ...DEVLETİ VE KANUNLARI KULLANARAK VATANDAŞIN BURNUNDAN GETİREN AVUKATLARI KINIYORUM..LÜTFEN SİZ BU VATANIN ŞEREFLİ KANUN KORUYUCULARISINIZ...YAKIŞMIR....SAYGILARIMLA..

    YanıtlaSil
  7. adamın borcu varmış bunalıma girmiş intihar etmiş.. intihar eden birisinin psikolojisinin cok düzgün olduğundan bahsedilmez.. allah rahmet eylesin.. borcu olanın veya intihar edenin avukat olması cok mu garip.. herkes borcunu ödese, kimse suç işlemese avukata hakime gerek kalmaz.. siz borcunuzu ödemeyin, suç işleyin, hakim ceza versin, icra müdürlüğü haciz yapsın, suçlu avukat olsun.. avukattan hakimden korkan adam masum değildir.. herkes kendine baksın.. ben borcumu ödemedim milleti mağdur ettim avukat hacze geldi.. ölsün o avukat demek vicdansızlıktır.. herkes işini yapıyor.. yeri gelir o avukatın paçasına yapışırsınız.. hatta bazen borçtan kurtulmak üç kağıt yapmak için bile.. bu yazıyı yazan arkadaş sen borçtan kaç haram ye.. eminim beni bu borçtan kurtar diye cok avukatın kapısını aşındırmışındır.. allahtan avukatlar bunu yapmamış da sen de burada mağdur mağdur takılıyorsun..

    YanıtlaSil
  8.  o kanunları çıkaranlar da avukatlar değil..şunu unutmayın bir kişi intihar etti diye borçlar silinecek diye bişey yok.. bu kötü olaydan lehinize sonuc cıkarmaya calışmayın boşuna.. millet intihar etmesin diye herkesi hırsız yapacak bir kanun çıkmaz.. gerçi çek yasası değişti .. ama borçlar silinmedi..  meclis senin borçlarını siliyoruz dese üstüne para istersin yine mağdurum dersin.. (yazıyı yazan vatandaş)

    YanıtlaSil
  9. faiz olur ama 5 tl 5000 olmaz.. faizi cıkaran da avukat değil.. milleti kaçak yaşatan, hesap bilmeden iş yapmaları, borcunu ödememeleri.. intihar ettiren de avukat değil, borcun ödenmemesi, ödenilemeyecek borcun altına girilmesi.. başbakan diyok hapis yatılmayacak, avukat demiyor.. avukat sadece uyguluyor.. kanunu avukat çıkarmıyor.. avukat tokat atmıyor.. işini yapıyor.. adaleti sağlamaya çalışıyor.. sen birinin cebinden 1 tl alıyorsun avukat bunun peşine düşüyor.. özür dile.. git husumetini o kanunları çıkaranlara yönelt..

    YanıtlaSil
  10. ben avukat denen mahlukatlar yüzünden herşeyimi kaybettim sadece bir avukatın bizi yanlış bilgiyle yönlendirmesi yüzünden holding gibi şirketim iflas etti sonuç ne oldu o kansız avukat bi partinin milletvekili seçildi bense inşaatlarda çalışarak evimi geçindirmeye çalışıyorum o yüzden hiç kimse bana bu ülkede adalet var demesin

    YanıtlaSil
  11. avukatmağduru14 Ocak 2013 20:27

    Bazı gerçek avukatları tenzih ederek yazıyorum Fakat avukatların çoğu İcra iflas avukatlarıda dahil inanın bu kanunu ceza usul kanununu şu an benim bildiğim kadar bilmiyor... Keşke bu durumları yaşamadan bilseydim bunlarıda yaşamasaydım... Ben bir avukat mağduruyum.. Bana kimse bütün avukatları savunmasın... Benim davam sonuçlanınca avukatı barolar birliği adalet bakanlığı maliye bakanlığına şikayet edip hakkında tehditten birde dava açacağım..Sayın avukatlar borçlulara adi bir mahlukat gibi davranıyorsunuz ama okuyun utanın meslektaşınızdan. 3 yıl önce abim 900 milyar tl iflas etti. benim ve bütün aile bireylerimizin kredi kartlarını işi için kullanıyordu. kaynına kefil oldu o kaynı batınca oda battı. oturduğumuz evde dahil satıldı bütün kartlar battı. bu sırada benim kartlarda tabi..
    Büroma haciz için gelen avukat ve icra müdürüne durumu anlattım avukat bana imzala paran oldukça getirirsin taksitle dedi.yanındaki icra müdürü de avukatla aranızda anlaşırsınız dedi. neyse tabii taahhüt ihlal davası açıldı ben davaya gireceğim adliedeyim avukat bana. bu formalite sen her ay taksitlerle ödüyorsun zaten korkma git evin dedi. mahkemeye girsem (o zaman bilmiyordum taahhüt hukuka uygun değil) ben kazanıyrdum.hapis kararı çıktı ama bana tebliğ ettirmedi sen ödüyorsun korkma dedi. ben her ay ayın 1'inde ancak 1'i tatil se en geç 3 ünde aksatmadan bir gün dahi geçirmeden taksitlerimi ödüyordum. Davanın üzerinden 2 yıl geçti birgün beni aradı karar zaman aşımına uğrayacak yeni taahhüt ver dedi.bu süreçte ben borcun 2/3 lük kısmını elden ödemiştim kendisine elimde makbuzlarım mevcut.. bana ilk taahhüdün 2 katı rakamlı bir taahhüt çıkardı. ödediklerimi sordum yüksek dedim imzala dedi yoksa diğerinin hapsini çıkartırım. imzaladım zorla. bu imzadan 9 ay sonra 2. taahhüdü aldıktan ben yine 1 ödeme bile aksatmadım. 2. taahhüde taksitle ödemeyi tahhüt ediyorum yazdırmama rağmen altına tek ödeme yazmış buna rağmen beni yine ödedim ama o 9 ay sonra hapis kararı çıkarttı.icraya ödemeye gittiğimde tek bir ödememin bile bildirilmediğini gördüm.kendisine gittim benden ödediğim miktar artı 1. taahhütün 1,5 katı borcun var dedi. şu kadar avukat ücretimi öde kalanına 3. bir tahahüt yapıp ödersin dedi kabul etmedim. elimdeki makbuzlar zaman aşımı ve anayasa ile karara itiraz ettim bekliyorum.Davam düştükten sonra avukat hakkında gerekli davaları açacağım suç duyurularında bulunacağım. Ne avukattan kaçtım ne borcumdan 1 gün taksit atlamadım. şimdi burada bakıyorum bir çok kişi biz borçlulara aşağılık insan muamelesi yapıyor düşmez kalkmaz bir Allah arkadaşlar 3 sene öncesinin 900 milyarı ve abimin iflasını düşünün 4 evi 6 arabası işi vardı.birgün bizlere böyle muamele yapanlar acaba kendileri o duruma düşebileceklerini düşünmüyorlarmı? bence empati yaparak konuşalım...

    YanıtlaSil
  12. kesinlikle doğru...allah kahretsin böyle vicdansızlığı...çalışmadan borç nasıl ödenir

    YanıtlaSil