Yargıda 4. Reform Ek Paketi Bilgi Notları

Yargıda 4. Reform Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı
Yargıda 4. Reform Ek Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur..

Ek Pakette, Acil yasallaşması amacıyla Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile getirilen değişikliklerin bir bölümü bulunmaktadır :

1-Denetimli serbestlik tedbirinden faydalanarak tahliye olmak için Açık ceza infaz kurumunda en az 6 ay kalma şartı 31/12/2015 tarihine kadar uygulanmayacaktır. Cezası 18 ay ve daha az olan şahıslar cezaevine girmeden (Girse de sembolik olarak 1 gün içinde iyi hal kararı almak için) denetimli serbestlik tedbiri kapsamında tahliye edileceklerdir..

2-5275 sayılı yasanın 16 maddesi değiştirilerek infazın ertelenmesi sadece "mahkumun hastalığı hayatı açısından kesin bir tehlike teşkil etmesi" şartına ilaveten ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle sanık ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe şartı getirilmiştir. Üçer aylık değerlendirme süresi de 1 yıla çıkarılmaktadır.

3-5275 sayılı yasasının 17 maddesi değiştirilmekte ve erteleme için kasıtlı suçlarda 3 taksirli suçlarda 5 yıl aranmaktadır. 6 ay olan erteleme süresi 2 yıla çıkarılmaktadır. (1+1 en fazla iki yıl)
Cezası ertelenen kişi hakkında kasıtlı suçtan kamu davası açılırsa erteleme düşecektir. (Soruşturma konusu suça ilişkin Cezanın Miktarının önemi yok bu ve hüküm tüm evrensel hukuk ilkelerine terstir. Kişi beraat ederse ne olacak?) Ertelemeden terör suçları, örgütlü suçlar, cinsel suçlardan mahkum olanlar ile mükerrirler yararlanamaz.

4-5275 sayılı yasanın 19 maddesi değiştirilerek taksirli suçlarda yakalama çıkartabilmek için cezanın 5 yıldan fazla olması gerekmektedir.

Yine mahkum adli para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkmayacak, davetiye çıkartılacaktır. Davetiyeye rağmen gelmez ise yakalama çıkacaktır. Önceden para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkartılıyordu.

5-5275 sayılı yasanın 51 maddesi değiştirilerek iyi halli olan mahkumların eşleri ile en az 3 saat en fazla 24 saat olmak üzere infaz koruma memurunun yakın nezareti olmaksızın görüşmesi imkanı getirilmektedir. Bu görüşme 3 ayda bir olacaktır. (Bu hükümden açık ceza infaz kurumunda olan mahkumlar 3 ayda bir izin kullandıkları için yararlanamayacaktır.)

Çocuklar da ana ve babası ile iki ayda bir (3 saat ve 24 saat arası) görüşebileceklerdir.

6-5275 sayılı yasanın 58 maddesi değiştirilerek kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılacak mahkumlar (Aynı il'de ise aynı gün farklı ile gidecekler ise kurum amirinin 48 saate kadar belirleyeceği süre içinde) kendi başlarına memur nezareti olmadan gideceklerdir.

7-5275 sayılı yasanın 83 maddesi değiştirilerek çocuklar için ziyaret saati 1-3 saat arası olacaktır.

8-5275 sayılı yasanın 95 maddesi değiştirilerek açık cezaevinde bulunan mahkumların yıllık izinleri 4 e çıkarılmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan mahkumlar 3 ayda bir izin kullanacaklardır.

9-5271 sayılı CMK'nun 202 maddesi değiştirilerek, sanık "Türkçe bilmesine rağmen, kendisini daha iyi savunabilecek" ise başka dilde de savunma yapacaktır. Tercümanını kendisi getirecek, Tercüman gideri sanık tarafından karşılanacaktır. CMK 324 burada uygulanmayacaktır.

Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda yapılan kapsamlı değişikliklerin bulunduğu Yargıda 4. Reform Paketi 2013 Şubat ayı içinde TBMM ye sunulacaktır.

1.555 yorum:

  1. merhaba cuneyt bey.benım kardesım ıslemedıgı bı suc yuzunden 20ay ceza aldı bunun 3/1 15ay oluyormus.suan kocaelı acık cezaevınde 6ay yatarı var acaba denetım serbestlıkten yararlanabılıyormu?bırde ıkı tane cocugu var bırı 6 yasında bırı 7 aylık ..7aylık olan bebegı yanında acaba cocuk yasasından yararlanabılırmı lutfen yardımcı  olursanız cok sevınırım acaba ne zaman tahlıye olur sımdıden tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  2. bırde cuneyt bey bız gecen hafta persembe teslım ettık kardesımı pazartesı dosyası kocaelıne yenı ulasmıstı ıcerde dılekce yazdırıyolar ama daha cevabı gelmedıı

    YanıtlaSil
  3. slm herkese benim abim dolandırıcılık suçundan 6 yıl ceza aldı yatarı 4 yıldır 9 aydır tutuklu bu yasada abim serbest kalırmı rica ediyorum bilen cevaplasınn

    YanıtlaSil
  4. selam cuneyt bey kesinleşmiş taahüt ihlalden ıkı dosyam var 10 gunluk süre aldım oda geçti 3 er ay dosyalarım toplamı 6 ay yatarım var içerde yatarmıyım  kaç gününü yada yatarım teşekkür ederım cvp beklıyom

    YanıtlaSil
  5. cüneyt bey cevabınızı bekliyorum lütfen sıra bizede gelsin.

    YanıtlaSil
  6. adam sendeleeyerek yürüyebilirmiş oyle soylemiş arkadaşlarına .. ve pişman oldugunu soylemiş ama yinede sikayetçi oldu ..  adamın hafif sakat kalması nefsi müdafayı etkilermi peki

    YanıtlaSil
  7. iyi günler babam bi kavga olayından 30ay hapis cezası aldı. 20 ay yatarı var bu yasadan faydalanabilirmi faydalanırsa kaç ay yatar yardımcı olabilirmisiniz? 

    YanıtlaSil
  8. çok soru soruyorum ama kusura bakmayın sizce bu çıkacak yargı paketlerinden bizede indirim gözüküyor mu veya yararlanabilecekmiyiz

    YanıtlaSil
  9. Cüneyt bey soruyoruz ama cevap alamıyoruz.

    YanıtlaSil
  10. slm cuneyt bey 2009da uyuşturucu ticareti nedeniyle telefon dinlenmesinde 8 yıl 4 ay ceza aldım ama şuan dışardayım dosyam yargıtaydan onama olarak ocak 2013 tarihinden geri geldi bu 4ncuyargı paketi kapsıyormu şimdiden tşkler

    YanıtlaSil
  11. 4. yargı paketi bu pazartesi bakanlar kuruluna sunulacak ve Meclise sev edilecek içeriğine bu tarihten itibaren vakıf olur ve yorumları da yaparız

    YanıtlaSil
  12. slm cüneyt bey benim 2003 olay tarıhı kesınlesme tarıhı 2005 olan davamda 20 ay ceza aldım yatarı 8 ay dendi 6 ay erteletmıstım.sonra teslim olmadım.içeri girmeden bu denetimliden faydalanırmıyım acaba.saygılar.

    YanıtlaSil
  13. Evet ama öncelikle denetimli serbestlikten faydalanmanız için

    1-denetimli serbestlikten faydalanmak istediğinize dair bir talep bir dilekçeniz
    2. cezaevlerince verilen iyi halli olma durumunuz var
    İyi hal durumu almak içinde cezaevinde olmanız gerekeceğinden ceza evine girip iyi hal kararı aldırıp, denetimli serbestlikten faydalanmak istediğinize dair dilekçeyi vermeniz gerekmektedir. dilekçenizi infaz hekimliği değerlendirecek ve denetimli serbestlik kararı verecek.

    Bu işlemler 1 gün içinde sonuçlanmaktadır, kimi durumlarda 2 gün,

    YanıtlaSil
  14. yasadan faydalanır, 8 ay yatar ve tahliye edilir

    YanıtlaSil
  15. taahhüdü ihlal, tazyik hapsi olduğu için tamamını kesintisiz yatarsanız, ülkemin adaleti bu işte!! Siz 4. yargı paketinin yasalaşmasını bekleyin önümüzdeki hafta mecliste, mart 15 e kadarda yasalaşacak.
    Allah yar ve yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  16. açıklamanız için tşk ederim.fazla yatmıyacagımdan eminsiniz degilmi.ben gerekçem eşim o yüzden içeri girmedim.eşim epilepsi hastası.şiddetli nöbetleri oluyor ona bakaçak kimse yok.ayrıca raporuda var.raporun bir faydası olurmu tşk ederim.

    YanıtlaSil
  17. mutlaka yeni düzenlemeler yapılacak

    YanıtlaSil
  18. Bunu infaz savcısına bildirirsiniz, dediğim gibi 1 gün bu durumu yaşayacaksınız, öncelikle infaz savcısı ile görüşün.
    Hangi şehirde /ilçedesiniz

    YanıtlaSil
  19. cuneyt bey benım sıze bı sorum daha olacak..benım kardesım 9gundur ıcerde bu yasadan yararlanması ıcın 10 gun gecmesı gerekıyor dıyorlar..haftabası dosyası kocaelıne ulasmıs sımdı adlıyedeymıs kardesımın sımdıye kadar cıkması gerekmıyormuydu..normalde bu yasadan yararlanan bır kısı neden hala tahlıye olmadıı ..

    YanıtlaSil


  20.        HAYIRLI GÜNLER..

    YanıtlaSil
  21. slm arkadaşlar 2007 1sene 3 ay ceza aldım temyize gonderdım dun onaylanarak geldı yenı pakketen faydalanıyormuyum ben bılen varsa cıddı bır sekılde allah rızası ıcın yardımcı olsun

    YanıtlaSil
  22. evet 4yıl 2 ay efendim.bunun 3te 2 sini yatarsın diyorlar ne denli doğru yanlış lütfen bilgi sahibi olmam gerekli o tarihten sonrada evlendim artı çocuğum oldu ve benim bunun ticaretini yaptığıma dair somut bir delilleri bile yok beni satıcılıktan suçluyorlar lütfen cevap lütfen  iyi günler.

    YanıtlaSil
  23.  sevgili fetullah 0533 411 02 36 kadir ATEŞ bu benim numaram evet faydalanıyorsun şuandaki yeni uygulamalar ile ilgili detaylı bilgi almak istersen ve prosedürü dinlemek istersen izah edebilirim yalnız için rahat olsun ceza evine girmeyeceksin :) ailenle mutlu huzurlu günler dilerim...

    YanıtlaSil
  24.  iyi günler benim eşim trafik kazası gecirdi agustos 7 aydır içeride ilk tutulan raporda asli kusurlu ciktı ama ankara tıp adliden gelen raporda karsı tarafda tali kusurlu cikti 13 gün sonra cezası kesilecek avukatlar en fazla 5 sene alır dıyolar 4.yargı paketınde taksirli suclarda 5 yıldan fazla olması ıle yakalama emrı cıkacak dıyo dogru mu anlayorum bu paketten nasıl yararlanır nolur yardım edın aylık bebegım var babamızın gelmesını beklıoz

    YanıtlaSil
  25. merhabalar abim 24 ay evrak sahteciliği suçundan ceza aldı açık cezaevinde yatacak diye tebligat geldi bunun cezaevinde yatma süresi ne kadardır teşekkür ederim.tarih 11/02/2013

    YanıtlaSil
  26. merhabalar abim 24 ay evrak sahteciliği suçundan ceza aldı açık cezaevinde yatacak diye tebligat geldi bunun cezaevinde yatma süresi ne kadardır teşekkür ederim.tarih 11/02/2013

    YanıtlaSil
  27. 6 ay şartı kaldırıldı ..

    YanıtlaSil
  28.  18 ayın yatarı 7 sene 2 ay hesapları düzgün yap bilmiyosanda yazma buraya ! bence düzgün okuyun önce .. Seramikoc  yazısı dogrudur .

    YanıtlaSil
  29. 4 yıl 2 ay cezanın yatarı 2 yıl 9 ay 10 gündür
    Bu kanunla 1 yılı gidiyor yatar miktarı 1 yıl 9 ay 10 gün

    YanıtlaSil
  30. Yatarı 16 ay, bunun 1 yılı denetimli serbestliğe tabi 4 ay açık cezaevinde yatıp tahliye olacak

    YanıtlaSil
  31. Cezaevine girmezsin, iyi hal kararı için belki 1 gün kalır Savcılığa denetimli serbestlik yasasından faydalanmak istediğine dair bir dilekçe vereceksin dilekçe matbuu form bunu dolduracaksın cezaevine gidecek ve cezaevi müdürlüğü iyi hal kararı verecek aynı gün tahliye

    YanıtlaSil
  32. Karar çıkınca, kararı etmyiz edeceksiniz ve eşiniz salıverilecek, yargıtayın kararı bozması veya onaması beklenecek, bu duruma göre işlemler devam edecek

    YanıtlaSil
  33. slmlar ben bır sorum olacaktı esım 4 yıl 8 ay ceza aldı bunuyarı 3 yıl felan yapıyor suan cezaevınde 22 ayı kaldı cıkmasına taksırlı olume sebebıyet sucu acaba bu 4 yargı paketınden tahlıye olabılırmı cevaplarınızı merakla acıl beklıyorum ıyı aksamlar

    YanıtlaSil
  34. cüneyt bey  öncelikle herkese bilgi vererek bir nebze cezaları ferahlatıyorsunuz  teşekkürederim.bize 1 yıl denetim serbestlık var diyorsunuz iyi halde olanlar için uygulanamaz diye bir durum olurmu yoksa herkes içinmi geçerli iyi hal alırsın ama savcı yok der bu mümkünmü birde açık cezaevinde yatma süresince iyi halden dolayı her bir ayda 6 gün ek ilave indirim söz konusumu yoksa yanlış bilgimi 

    YanıtlaSil
  35. Cüneyt bey dayım hapishanede 8 ay kaldı ve 13 ayı daha var bu denetimli serbestliğinden yararlanacakmı yoksa açık ceza evine mi gidecek cevaplarsanız sevinirim teşekkürler .
     

    YanıtlaSil
  36. Kardeşim 2009 yılında ölüme sebebiyetten 5yıl 10 ay ceza aldı.Dosya temizden 20 ay ceza geldi.ŞU anda ceza evinde toplam yatarı ne kadar denetimli serbestlikten yararlanıyormu  4 aydır acık ceza evınde yardımcı olurmusunuz  

    YanıtlaSil
  37.  cüneyt bey eşim 5237 sayılı kanundan ceza almıştır.. buna göre demi aynı ceza süresi yapılacak..

    merhaba cüneyt bey benim eşim de 2003 yılında işlediği yağma suçuyla bu
    yıl ocak ayının 28 inde tutuklanıp cezaevine gönderildi. yargıtay onayıp
    göndermiş dosyasını. 18 ocak ta yakalama kararı çıkmış .9 yıl 2 ay
    cezası kesilmiş. sizce ne kadar yatarı var ve bu paketten
    yararlanabiliyor mu? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  38. merhaba cüneyt bey 4. yargı paketinde taahhüdü  ihlal varmı 3 ay ceza aldım
     

    YanıtlaSil
  39. mrb cüneyt bey ben trafik kazası sonucu taksirle bir kişnin ölümüne sebeb oldum ve beş yıl ceza aldım cezayı içerden aldı 9ay yattim yargıtay kararı esastan bozdu serbes kaldı ama mahkeme tekrardan 3yıl 6ay ceza verdi tekrar temiz ettik nekadar yatarım veya denetim serbeslikten faydalanabilirmiyim bilgilendirirseniz çok memmun olurum

    YanıtlaSil
  40. 3 yıl 6 ay yatarı : 2 yıl 4 ay yani 28 aydır. 6411 sayılı yasadan yararlanmak için dosyanın 31 aralık 2015 tarihine kadar gelmiş olması gerekir. o tarihe kadar gelirse 6411 den yararlanıp 7 ay daha yatıp tahliye olursun.

    YanıtlaSil
  41. pazartesi bakanlar kurulu haftaya da meclis her şey belli olacak az sabır

    YanıtlaSil
  42. 4. yargı paketi meclise geldiğinde her şey belli olacak, paketin içeriği sır gibi saklanıyor basında verilen haberlere bakmayın 4. pakette her şey olabilir kibilir belkide genel af

    YanıtlaSil
  43. iyi hal kararını cezaevi müdürlüğü verir, kavgaya karışmamış olmak, huzuru bozmamak vs ama bunlar da münferit bir kaç olayla değil süreklilik arz eden durumlarsa iyi hal kararı cezaevi müdürlüğünce verilmez.

    İyi halden cezada indirim söz konusu değil, iyi hal şartlı tahliye ve denetimli serbestlik için gerekiyor, sürekli kavga çıkaran huzuru bozan kişilere 3/2 uygulanmaz.

    YanıtlaSil
  44. 13 ayı neye göre hesap ettiniz müddetnameye göre tahliyesine 13 ay varsa, 1 ay sonra denetimli serbestlik kapsamında tahliye olacak

    YanıtlaSil
  45. 5 yıl 10 mahkeme kararı, yargıtay temyizde 20 ay olarak düzeltilerek mii geldi? 20 ay cezası varsa ve 4 ay yatmış ise tahliye olması gerekirdi. 5 yıl 10 ay cezamı? 20 aymı?

    YanıtlaSil
  46. Arkadaslar polis memurunu mukaveleyi ve gorevini önlemek den 6 ay hapis ve 11,350 tl para cezası geldi bu olay 2009 tarihli. Bu yasalar dan af vuruyor mü bu cezaya bilgilendirirseniz cok sevinirim teşekkürler ,,?

    YanıtlaSil
  47. selam cüneyt bey 4,cü yargı pakentinde değişiklik ve süre artacakmı demişsiniz bu neyin süresi başvurmanınmı yoksa ceza süresimi aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  48. selam cüneyt bey 4,cü yargı pakentinde değişiklik ve süre artacakmı demişsiniz bu neyin süresi başvurmanınmı yoksa ceza süresimi aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  49. cevapladıgınız ıcın cok teskkur ederım yanı bu mahkmede dısarı cıkabılcek mı dogru mu anladım

    YanıtlaSil
  50. 4 yargı paketinde kapsamlı bir ceza indirimi varmı yoksa yine bilindik ufak cezalaramı var cüneyt bey

    YanıtlaSil
  51. merhaba cüneyt bey benim eşim  9 yıl  ceza aldı çnceden de bu cezadan dolayı 15 ay yattı sonra cıktı simdide 9 yıl cezası geldi askerdeydi ordan aldılar izmir cezaevine götürdüler temyize gönderdik suan bunun sonucu ne olacak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. daha önceden yatmış olduğu 15 ay mahsup edildiğinde yatması gereken süre 57 ay  yani 4 yıl  9 ay daha  var. temyiz neticesine ve temyizden geliş süresine ve zamanına bağlı olarak ve  6411 sayılı yasanın geçici 4. maddesindeki düzenleme 31 aralık 2015 tarihine kadar geçerli olduğundan (  eşinizin 6411 sayılı yasadan yararlanma olasılığı görülmemektedir.

    YanıtlaSil
  53. slm cüneyt bey benim babam  2007 de 45 gün yattı sonra dosyası temyize gönderildi 2013 tarihinde dosyası geri geldi ve 2 yıl ceza aldı. bu cezanın 3te 2si 16 ay yapıyo. babam  bir buçuk ayını yattığı için 14 buçuk ay kalıyo. şu an dışarda tekrara cezaevine girse bu yeni çıkan af yasalarından faydalanabilecek mi?? 10 gün içinde cezaevne gitmesi gerek. lütfen cevap verin rica ediyoruzz ?? çok acillll.. şimdiden tşk ederiz

    YanıtlaSil
  54. Cezaevinde 2 ay 15 gün kalması gerekiyor

    YanıtlaSil
  55. Sanıyorum kapsam genişleyecek, bekleyip göreceğiz

    YanıtlaSil
  56. cüneyt bey merhabalar ben yaralama  ve tehdit suçundan 40 ay ceza aldım bunun yatarı nedir ve 100 gün cezaevinde yattım dosyam 5 yıldır yargıtayda internetten araştırdım 3 yargı paketinde yaralama ve tehdit suçlarını kapsıyor bu 4 pakette sizce benim durum ne olur ? şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  57. İyi günle cüneyt abi..öncelikle darda kalmış çare arayan insanları aydınlattığınız için sonsuz şükran duyuyorum.bizim 2003 yılında olmuş şu anda 8 aydır yargıtay temyiz aşamasında bir dosyamız var.ağır ceza mahkemesinden 3 yıl 1 ay 10 gün ceza aldık sorum şu,şayet onanırsa biz eski ceza yasasına göremi, yeni yasaya göremi ceza alırız  yatarı denetimi serbestlikle ne olur rica etsem aydınlatırmısınız kolaygelsin

    YanıtlaSil
  58. Merhaba
    Olay 2005 Haziran öncesi olduğu için verilen bu cezanın yatarı 5/2 dir buda 14 ay 26 gün yapıyor  bunun 12 ayı denetimli serbestlik tedbirine tabi 2 ay 26 gün açık cezaevinde yatıp tahliye olacak.

    YanıtlaSil
  59. cüneyt bey merhabalar savcılıktan tebligat geldi  10 gün süeresi var savcılıga gidildiginde  2, bir 10 gün teslim süresi varmı

    YanıtlaSil
  60. merhaba cüneyt bey öncelikle bizlere yardımcı oldugunuz ıçin size tesekkur ederim benim babam 2012 eylülde trafik kazası yaptı ogunden beri içeride 3 mahkeme oldu tahliye istememize ragmen cıkamadı 10 gün sonra tekrar mahkemesi var bu sefer karar verilecek bu mahkemede cıkabılr mı yoksa temyıze gonderıp karar bozulduktan sonra mı cıkar bızı aydınlatırsanız cok sevinirim 

    YanıtlaSil
  61. benim babam 5 yıl altı ay ceza aldı ve ceza evine girmeden önce ceza kesinleşmişti resmi belgede sahtecilik sucundan ve 4 yargı paketinden çıkar mı acaba avukatımız yok bu konuda beni bilgilendirimiisinz lütfen

    YanıtlaSil
  62. cüneyt bey sizden cevap bekliyorum lütfen yardımcı olun :(

    YanıtlaSil
  63. merhabalar..
    2006 yılından nitelikli dolandırıcılık dan dolayı mahkemem oldu.2007 yılında  2 yıl 1 ay ceza verdi.yargıtaya giden dosyamdan 1 ay önce 2.080 tl para cezası ve onama geldi ..yeni yargı paketinden ne şekilde faydalanabilirim.  yardımcı olursanız sevinirim.
    kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  64. Suç Tarihi nedir? 2 yıl 1 ay ceza yargıtayca onandı mı? Sadece para cezasımı onandı

    YanıtlaSil
  65. Şu anda yatar süresinin 1 yılı denetimli serbestlik kapsamından faydalanıyor, cezaevinde yatar süresi 3 yıl 8 ay bu 2 yıl 8 aya düşyor
    4. yargı paketinin detayı önümüzdeki hafta açıklanır bakalım neler var.

    YanıtlaSil
  66. Çağrı üzerine savcılığa giderseniz bulunduğunuz yerde açık ceza infaz kurumu yoksa Fotoğraflı EK-1 belgesi düzenlenir ve 10 gün içinde belirtilen açık ceza infaz kurumuna teslim olmanız aksi halde yakalandığınızda kapalı infaz kurumuna alınacağınız ihtar edilir (Kapalı infaz kurumuna alınacağınız ihtarı hikaye) kanunla verilmiş olan bir hak genelgeyle alınamaz.

    YanıtlaSil
  67. mahkeme nihai kararı verir tutukluluk halinin devamına derse ancak yargıtay bozma neticesinde tahliye edilir. Mahkemenin takdiri, yattığı süreyi göz önüne alarak temyiz aşaması tamamlanıncaya kadar denetie alarak serbest bırakabilir bu tamamen mahkemenin kazanın ölümlülük halleri, maddi zarar ve kusur oranlarıyla ilgili bir tutumu olur.

    YanıtlaSil
  68. vermiş olduğunuz bilgiden dolayı size çok teşekkür ederim.anladığım kadarıyla 4.yargı paketinden yararlanamıyorum ozaman :(

    YanıtlaSil
  69. merhaba cüneyt bey.bizim hapis cezasından çevrilmiş ödenmemiş para cezalarımız var.bunlarda af kapsamından yararlanıyormu.cevap verirseniz sevinirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. 40 ay cezanın yatarı 26 ay 20 gün siz bunun 100 gününü yatmışsınız kalan 23 ay 10 gün
    bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamına giriyor kalan 11 ay 10 gün bu

    (Suç tarihi 1 haziran 2005 tarihinden sonrası ise daha önceyse 1 ay yatar tahliye olursunuz)

    YanıtlaSil
  71. bu kanun 4 paket  çıkarsa eger yatarı 1 ay dediler bize 

    YanıtlaSil
  72. Evet
    Hapisten çevrilmiş para cezalarını ödemeyeceğinizi savcılığa bildireceksiniz, hapise çevirme işlemi 18 aya tekabül ederse yatarı 12 ay olacaktır o helde denetimli serbestik kapsamında tahliye olursunuz yatarı 12 aydan fazla olursa örneğin 13 ay 1 ayını cezaevinde yatar tahliye olursunuz

    YanıtlaSil
  73. Yatarı 13 aysa 1 ay yatar tahliye olur. 

    1 haziran 2005 den sonra işlenmiş suçlar için yatarı toplam ceza üzerinden 3/2 olarak hesaplayın

    YanıtlaSil
  74. selam cüneyt bey benim arkadaşım uyuşturucu tel dinlemesinden girdi 5yıl dört ay net yatarı var dediler ne kadar faydalanabilir 4 düncü yargı paketinde 7 aydır yatıyor aydınlatırsan sevinirim bu yasadan fayda

    YanıtlaSil
  75. mrhaba cüneyt bey kardeşim 4 kişi tarafından demr çuklarla darp edildi meçbur kendni korumak amaçıyla bilinçli olmadan o korku ile birini bıçaklamak zorunda kaldı.7 bıçak darbesi adı ama bıçak darbeleri 1 cm ı geçmiyr.adam sağ şikateinden vazgeçti.ama hakim ölüme teşebbüs diye 16 yıldan başladı iyi hal yolu ile 6 yıl 8ay verdi.nisanın 4ünden beri içerde snra hakim yanlış karar verdi 15 yıldan baslayaçağına 16 yıldan başladı. ve biz dosyayı temize göndrdik.bekliyoruz sizce ne olacak lütfen cvp verirseniz çok sevinırm simdiden çok tesekkürler

    YanıtlaSil
  76. mrhaba cüneyt bey kardeşim 4 kişi tarafından demr çuklarla darp edildi meçbur kendni korumak amaçıyla bilinçli olmadan o korku ile birini bıçaklamak zorunda kaldı.7 bıçak darbesi adı ama bıçak darbeleri 1 cm ı geçmiyr.adam sağ şikateinden vazgeçti.ama hakim ölüme teşebbüs diye 16 yıldan başladı iyi hal yolu ile 6 yıl 8ay verdi.nisanın 4ünden beri içerde snra hakim yanlış karar verdi 15 yıldan baslayaçağına 16 yıldan başladı. ve biz dosyayı temize göndrdik.bekliyoruz sizce ne olacak lütfen cvp verirseniz çok sevinırm simdiden çok tesekkürler

    YanıtlaSil
  77. mesela 4 5 tane ayrı ayrı suçlardan para cezaları var bunların bunların hepsi ayrı ayrı.ama 1 er yıldan az.bunların toplamımı 18 aydan aşağı yoksa ayrı ayrımı.teşekkürler

    YanıtlaSil
  78. bir ölü ve 3 yaralı var babamda yaralı bilir kişi raporu karsı tarafıda tali kusurlu gösterdi birsey degisir mi ne olur yardımcı olun cüneyt bey simdiden cok tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  79. Suça teşebbüs hâlinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onüç yıldan yirmi yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine dokuz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.. tck mad. 81 e göre Bir insanı kasten öldüren kişi, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. hükmüne göre suç teşebbüs aşamasında kaldığından ve 5237 sayılı kanunun md. 35 / 2 uyarınca üst sınırı 15 yıl olmalıydı. hakimin cezayı yanlış değerlendirmiş olmakla beraber eğer sadece maddi bir hata varsa düzelterek onama ama yok eğer esasa yönelik bir yanlışlık varsa o zaman bozma olur.

    YanıtlaSil
  80. iyi akşamlar cüneyt bey bir ölü ve 3 yaralı var eşimde yaralandı ilk raporda sadece eşim aslı kusur cıktı bilir kişi raporunda karsı sürücüde tali kusurlu çıktı ve 0.22 promil alkol cıktı diğer şöförde trafik raporunda çizilen krokıde hasarı sol önde gösterıyo ama yazılan raporda arkadan dıye yazılmıs fotograflarda falan görunuyo arkasında bı hasar yok keşif isteniyo ama kabul etmıyo hakım eşim 7 aydır içeride bir hafta sonra mahkemesi var karar verılecek sizce durum ne olur cıkma ıhtımalı var mı yoksa temyızde karar bozulduktan sonra mı cıkar ne kadar ceza alabilir simdiden cok tesekkur ederım sızden allah bınlerce kez razı olsun bıze cevap verıp bızı bılgılendırdıgınız için

    YanıtlaSil
  81. slm cüneyt bey bızım 2yıl 6ay cezam var bız yatarımız nekadar

    YanıtlaSil
  82. bana bılgı verısenız sevınırım

    YanıtlaSil
  83. suç tarihi 1 haziran 2005 öncesi ise 2/ 5 i yani yatar süresi 12 ay eğer suç tarihi 1 haziran 2005 sonrası ise 20 aydır.

    YanıtlaSil
  84. merhaba cüneyt bey ben meskun mahal mesuniyeti ihlalinden 5 ay hapis ve suç uydurmadan da 500 tl ceza yedim. temyizden red onama geldikten sonra cezalar infaza verildi, ben kamuda çalışıyorum henüz bana tebliğat gelmedi ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  85. merhaba cüneyt bey ben meskun mahal mesuniyeti ihlalinden 5 ay hapis ve suç uydurmadan da 500 tl ceza yedim. temyizden red onama geldikten sonra cezalar infaza verildi, ben kamuda çalışıyorum henüz bana tebliğat gelmedi ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  86. suç tarihi 2005 hazirandan sonraysa 20 ay
    suç tarihi 2005 hazirandan önceyse 12 ay

    YanıtlaSil
  87. Bu kanunla yatar süresinden 12 ayı düşeceksiniz, 4 yıl 4 ay yatarı var 7 ayı infaz edilmişse tahliyesine 3 yıl 9 ay var

    YanıtlaSil
  88. HAGB uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum, bana 4060 tan mesaj geldi hapis cezanız infaza verilmiştir, 500 tl adli para cezanız infaza verilmiştir diye ama bana resmi yoldan henüz bir tebligat yapılmadı,HAGB uygulamasına dahil olmak için herhangi bir girişim yapmak gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  89. 2007 haziran ama benim yaralama ve tehdit var bu suçlar 3 yargı paketini kapsıyor

    YanıtlaSil
  90. slm

    benım bır akrabam askerı fırar sucundan acık ceza evınde 4 ay yattıktan sonra izibe geldı donmedı ama o esnada askerı fırar sucu anayasa mahkemesı iptal ettı ama ızın tecavuzden dava acıldı şimdı eskı sucu ıptal olduna gore bu suctan tutuklanırmı aranması varsa basıl dusurulur ve ceza alırsa erteletı yada denetımlıye cevırebulırmı tşk simdiden






    YanıtlaSil
  91. selam cüneyt bey bizlere bir bedel talep etmeden yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim.ne muradınız varsa ALLAH kabul etsin.bir sorum daha var.infaz sacılıgına nerde teslim olacagım fark ediyormu.yoksa yargılandıgım adliyenin infaz savcılıgınamı müracat edecegim.dosyanıda alıp girersen açık ceza evine daha iyi olur diyorlar.dosyanın gelmesini beklemezsin diyorlar.dogrumu.saygılar.

    YanıtlaSil
  92. Tarafınıza tebligat gelecek,cezanız 6 aydan az olduğu için seçenek tedbirlere çevrilecek bunlar size bildirilecek, her durumda zaten denetimli serbestliğe tabisiniz fakat seçenek yaptırımlar daha lehinize olabilir, 500 TL Adli para cezasını ödeyeceksiniz, bunu 4 eşit taksitle ödeme imkanınız var, savcılığa bu yönde talepte bulunacaksınız, zaten size gelecek çağrı kağıdında taksitle ödeme seçeneğini de yer alacaktır. 6 aydan az ceza aldığınız için kamudaki görevinizde bir sıkıntıda olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  93. merhaba cüneyt bey size bi sorum daha olacak.şimdi eşimin para cezaları 4 5 tane eşimin 4 5 suçtan ayrı ayrı para cezaları var ve cazalar1 er yıldan az.bu cezaların 1 tanesimi çevrildiği zaman 18 ay olacak yoksa bütün cezaların toplamımı 18 ay olacak.birde yarlamadan 1sene 3 ay kesinleşmiş ceza aldı ama biz temyize yolladık.buda affa girermi.çok teşekkür ederim cevaplarınız için

    YanıtlaSil
  94. BENIM TEMIZDEN CEZAM GELDI HAKIM 2 YIL VERMISTI TEMIZE YOLLADIM 4 BUCUK YIL SONRA GELDI SAVCILIKTAN CAGRI PUSULASIDA GELDI 10 GUN İÇİNDE TESLIM OL DIYE SIZCE BU 2 YILI YATARMIYIM YOKSA DENETIMLI SERBESLIK BENIDE VURURMU

    YanıtlaSil
  95. cuneyt bey merhaba benım resmı evrakta sahtecılıkten 2yıl ceza verdı hakım bende 3 yıl once temıze yolladım temızden geldı dunde savcılıktan çagrı pusulası geldı 10 gun içinde teslım ol dıye acaba benı bu denetımlı serbeslık veya bu yenı indırımler vururmu yoksa 2 yıl yatarmıyım cevap yazarsanız sevınırım

    YanıtlaSil
  96. MERHABA CÜNEYT BEY HER MAGDURA YARDIMCI OLDUGUNUZ İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM SİZE BİR SORUM OLACAK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM BU PAKETİN İÇİNDE CİNSEL SALDIRI SUÇLARINIDA KAPSIYORMU DAHA ÖNCEKİ ÇIKAN PAKETLERDE CİNSELLİK VE TERÖR AYRIMI VARDI İNTERNETTEN BAKTIM AYDINLATICI BİR CEVAP BULAMADIM TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  97. Cüneyt Bey Merhaba..
    eşim mart 2006 yılında kavga da bıçaklamadan 8 yıl verdiler. Ama cezayı bölmüşler 5 yıl ve 3 yıl diye. sonra tekrar birleştirdiler mi bilmiyorum. bunun yatarı 5 sene 4 ay yani 64 ay. 16 ay düşeri var kaldı 48 ay. 12 ay da denetim serbestlik 36 ay yatarı olmuş oluyor. mayıs 2012 de tutuklandı 9 aydır yatıyor 27 ay kalmış oldu. Benim anlamadığım denetim serbestlik yasası 12 ay mı 18 ay mı veya eşim hiç bi durumdan yararlanmayacak mı? lütfen kötü durumdayım acil cevabınızı bekliyorum. şimdiden tşk ederim . Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  98. 8 yıl cezanın yatarı 5 yıl 4 aydır. bundan denetimli serbestlikten 12 ayı düşeceksiniz
    4 yıl 4 ay eder 9 aydır cezaevinde olduğuna göre tahliyesine 3 yıl 7 ay var

    16 ay düşeri neye göre hesap ediyorsunuz, ayrıca suç tarihi nezaman kavga tarihi haziran 2005 den sonramı öncemi?

    YanıtlaSil
  99. Bu pakette cinsel suçların kapsam dışında kaldığı sadece ertelemedir. Hastalık vs nedenle infazı 1 yıl gerektiğinde 1 yıl daha ertelenecek olanlardan terör ve cinsel suçlardan hüküm kuranlar faydalanamaz, erteleme infazın ileriye atılmasıdır, denetimli serbestlikle ilgisi yok.

    YanıtlaSil
  100. Açıkceza infaz kurumunda 4 ay yatar tahliye olursunuz
    2 yıl cezanın yatarı 16 aydır, bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamında düşer kalan 4 ayı açık cezaevinde tamamlanması gerekiyor

    YanıtlaSil
  101. Adli para cezaları doğrudan verilmişse bunun ödenmesi gerekiyor fakat bazı infaz savcıları farklı uygulama yapıyor denetimli serbestliğe tabi tutuyor. Para cezasını günlüğü 100 liradan hapse çeviriyor ve bu hapis toplamı 12 ayı doldurmuyorsa tahliye ediyor, Bütün para cezalarının toplamı 12 ayı doldurmaması gerekiyor

    1 sene 3 ay ceza denetimli serbestliğe tabi bundan dolayı cezaevine girmez girse bile iyi hal kararı için 1 gün

    YanıtlaSil
  102. her hangi bir açık cezaevine teslim olabilirsiniz, denetimli serbestlik talebinizde, infaz hakimliği dosyanızı ceza veren mahkemeden isteyecek, bunun için teslim olduğunuz yerle, size ceza veren mahkemenin yakın olmasında fayda var kısa süre içinde işlem sonuçlanır. Szi dosyanızıda beraberinizde götürsen infaz hakimliği ceza mahkemesinden dosyayı isteyecektir.

    YanıtlaSil
  103. Açık ceza infaz kurumundan firar edenler hakkında, denetimli serbestlik uygulanmıyor diye biliyorum.

    Cezaevinden firar suçundan verilen cezaya HAGB uygulanmasına engel yok, muhtemelen mahkeme 1 yıl ceza verecek ve HAGB uygulayacak

    YanıtlaSil
  104. merhaba cüney bey.ben 17 09 2007 yılında ölümlü kaza geçirdim.2 ay ceza evinde kaldıktan sonra şartlı tahliye oldum.dün yani 11 02 2013 tarihinde bana tutuklama kararı geldi.ben savcılığa gittim ve 4 yıl cezamın olduğu yazıyor.10 gün içinde teslim olacağım.ne kadar ceza alırım. şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  105. cuneyt bey tekrar rahatsız edıyorum sızı kusura bakmayın cezamı ertelesem veya izin alsam dorduncu paketten cıkacak dedıklerı aftan cıkarsa şayet bende yararlanırmıyım cvp atarsanız cok tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  106. Merhabalar cüneyt bey kardeşimle kavga ettim taksirli yaralamadan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza aldım.cezam yargıtayca kesinleşirse 3 .yargı paketine göre 7 ay yatacağım söyleniyor.4.yargı paketi yasalaşırsa denetimli serbestlik nasıl olacak ben ne kadar yatarım.Cevaplarsanız sevinirim, saygılar.

    YanıtlaSil
  107. yatar cezanız 2 yıl 8 ay bunun 2 ayı infaz edilmiş 2 yıl 6 ay Bunun 1 yılı denetimli serbestlik kapsamında kalıyor. Kalan ceza 1 yıl 6 ay bunu Açık ceza infaz kurumunda geçirmeniz gerekiyor

    YanıtlaSil
  108. Suç tarihi nedir? kardeşinizi yaraladığınız tarih 1 haziran 2005 tarihinden sonrası ise yatarınız 2 yıl 1 ay, bunun 1 yılı denetimli serbestlik kapsamında kalıyor. Cezaevinde 1 yıl 1 ay yatmanız gerekiyor. Mevcut durma göre bu şekildedir. 4 yargı paketinde ne var ne yok şimdilik bilmiyoruz

    YanıtlaSil
  109. evet faydalanırsınız, ama 4. yargı paketinin içeriğini henüz bilmiyoruz

    YanıtlaSil
  110. merhabalar cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, eşim astsubaydı, satmak amacı ile uyuşturucu madde bulundurmak suçundan yakalandı ve ceza aldı indirime uğramış haliyle 53 ay yatması gerekiyor, bunun 7 ayını şuanda yattı, bugün itibariyle 46 ay cezası kaldı, yargı paketleri ile erken çıkması mümkünmü

    YanıtlaSil
  111. hali hazırda yatarından 12 ay ceza denetimlik kapsamında düşüyor

    YanıtlaSil
  112. dava 2007 acıldı 2008 de sonuçlandı 2 yıl 6 ay hapis ve 833 lira para cezamı yargıtay onadı ne kadar yatarım

    YanıtlaSil
  113. iyi akşamlar cüneyt bey babam trafik kazası gecirdi bir ölü ve 3 yaralı var babamda yaralandı ilk raporda sadece babam aslı kusur cıktı bilir kişi raporunda karsı sürücüde tali kusurlu çıktı ve 0.22 promil alkol cıktı diğer şöförde trafik raporunda çizilen krokıde hasarı sol önde gösterıyo ama yazılan raporda arkadan dıye yazılmıs fotograflarda falan görunuyo arkasında bı hasar yok keşif isteniyo ama kabul etmıyo hakım babam 6,5 aydır içeride 9 gün sonra mahkemesi var karar verılecek sizce durum ne olur cıkma ıhtımalı var mı yoksa temyızde karar bozulduktan sonra mı cıkar ne kadar ceza alabilir 4.üncü ek pakette taksırlı suclarda 5 yıldan fazla olursa yakalama emri dıyo sızce ne olur simdiden cok tesekkur ederım sızden allah bınlerce kez razı olsun bıze cevap verıp bızı bılgılendırdıgınız için

    YanıtlaSil
  114. iyi akşamlar cüneyt bey babam tafık kazası yaptı bir ölü ve 3 yaralı var babamda yaralandı ilk raporda sadece babam aslı kusur cıktı bilir kişi raporunda karsı sürücüde tali kusurlu çıktı ve 0.22 promil alkol cıktı diğer şöförde trafik raporunda çizilen krokıde hasarı sol önde gösterıyo ama yazılan raporda arkadan dıye yazılmıs fotograflarda falan görunuyo arkasında bı hasar yok keşif isteniyo ama kabul etmıyo hakım babam 6,5 aydır içeride 9 gun sonra mahkemesi var karar verılecek sizce durum ne olur cıkma ıhtımalı var mı yoksa temyızde karar bozulduktan sonra mı cıkar ne kadar ceza alabilir 4.üncü ek pakette taksirli suclarda 5 yıldan fazla olanlarda yakalam dıyo ne olur durum sızce simdiden cok tesekkur ederım sızden allah bınlerce kez razı olsun bıze cevap verıp bızı bılgılendırdıgınız için

    YanıtlaSil
  115. cüneyt bey iyi akşamlar öncelikle yardıma dsüşkün insanlara yardım ettiginiz için teşekkür ediyorum allah yolunuzu bahtınızı acık etsin benim 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezam var onanmış ama hgenüz savcılıktan kagat gelmedi yuatarı 25 ay ya pıyor 12 aay da denetrimli var 13 ay ben ögrenciyim 4 . sınıf işletme ögrencisi cezamın ertelenme şansı varmı ceza yaralamadan karşı taraf şikayetci deil

    YanıtlaSil
  116. İşlenen suç, terör veya cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen bir suç değilse, cezanızın infazını 1 yıl erteletebilirsiniz gerektiğinde bunu 1 yıl daha uzatabilirsiniz, cezanızın infazını 1 yıl ertelettirseniz 2014 yılında erteleme süresi dolar ve açık cezaevinde 1 yılı yatar ve 2015 süresi dolmadan denetimli serbestlikten faydalanır tahliye edilirsiniz,

    denetimli serbestlik 2015 yıl sonuna kadar geçerli, 2015 yılı kasım ayında infazınıza başladığında aralık sonu itibari ile 12 ay yatarınız kalıyor ve denetimliden faydalanırsınız, aralıkta infazına başlarsa 12 ay ocok 2016 da dolacağı için bu hakkı kaçırırsınız. Bu hesaplamaya dikkat edin.

    infaz erteleme için ise öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgelerle savcılığa müraacat

    YanıtlaSil
  117. 20 ay yatarınız var, bunun 12 ayı denetimliğe tabi toplam olarak açık ceza infaz kurumunda 8 ay yatmanız gerekmektedir

    YanıtlaSil
  118. dava 2007 acıldı 2008 de sonuçlandı 2 yıl 6 ay hapis ve 833 lira para cezamı yargıtay onadı ne kadar yatarım ...

    YanıtlaSil
  119. 20 ay yatarınız var, bunun 12 ayı denetimliğe tabi toplam olarak açık ceza infaz kurumunda 8 ay yatmanız gerekmektedir Ayrıca 833 lira para için 8 gün hapis yatarsanız, ödemezseniz...

    Para cezasını 4 eşit taksitle ödeme imkanınız da var

    YanıtlaSil
  120. dava 2007 acıldı 2008 de sonuçlandı 2 yıl 6 ay hapis ve 833 lira para cezamı yargıtay onadı ne kadar yatarım ...cüneyt bey 8 ay kaldığında bunun yırtarı varmı ne gibi kanunlardan faydalanabilirim

    YanıtlaSil
  121. acillllllll ne olur cevap verin merhaba cüneyt bey yiğenim 10.08.2012 de trafik kazası yaptı minübüsle 3 yaralı ve bir ölü var traktöre çarptı römörkunda saman yüklü olan biriyle yiğenimde yaralandı hepsi şikayetçi yiğenimde ondan şikayetçi ilk trafik raporunda asli kusurlu cıktı dıger şöförde hıç sucsuz cıktı ankaradan gelen bilir kişi raporunda diğer sürücüde tali kusurlu çıktı 0.23 promılde alkol çıktı.raporda cizilende hasar römörkun sol ön kısmında belirtildi yazılanda arkadan dıye tututlmus ama fotograflarda falan görunuyor hasar arka yok keşif isteniyo karsı tarafda istiyo kabul etmıyo hakım 4.ünçü mahkemesi olacak karara baglanacak 6,5 aydır içeride gecen mahkemede savcı tahlıyesını ıstedı sizce bunda ne olur ne kadar ceza alır çıkma ıhtımalı varmı 4.üncü ek paketten yararlanabılır mı simdiden cok tesekkür ederım iyi aksamlar ne olur cevap verın bıze eşi ve 6 aylık cocuguda var

    YanıtlaSil
  122. merhaba cuneyt bey....
    ben 6 ay hapis cezasi ve 2000 tl para cezasi aldim hakki olmayan yere tecavuzden.. daha onceden sabikam var suc tarihi 2008 ve cezam onaylanmis ben su anda yurt disindayim... ben bu denetimli serbestlikten yararlanirmiyim???
    yoksa bu 4. yargi paketinimi bekliyeyim Turkiye ye gelip teslim olmak icin ...
    bana cevap yazarsiniz cok sevinirim saygilar......

    YanıtlaSil
  123. cüneyt bey bn uyusturucu made 5 gr uzerımde bulundugu uzere 6 yıl hapıs cezası ıstenmıs 1 sene olacak nerdeyse yargıtayda gelen cevabı beklıorum gereklı ıslemlerı yaptık fakat bu 4.yargı paketınden faydalanıormuyum acaba ?

    YanıtlaSil
  124. cüneyt bey bn uyusturucu made bulunmaktan yakalandım 5 gramdan 6 yıl ıstenmıs yargıtaya gonderdık gerklı ıslemlerı yaptık 1 sene olacak nerdeyse bu olay ve cevab gelmedı daha yargıtaydan 4.yargı paketınde acaba dava kapanırmı durum ne olur ?

    YanıtlaSil
  125. merhaba Cüneyt bey...birkaç defa yazdım ama cevap alamadım..inşallah bu defa cevap verirsiniz..trafik kazasından - ölüm yok- bilinçli taksir suçu ile 15 ay ceza aldım.daha önceden sabıkam yoktur..yargıtay onadı..aramam çıktı...serbest denetimlikten yararlanabiliyormuyum? ne kadar hapis yatarım? teslim olursam şartlar ne olur? bilgilendirirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  126. cüneyt bey suç tarıhı2010 30 ay ceza gekdı 4.yargı paketın bıze ceza fı fılan var ceza nın gelişı 2012 ne kadar yatarız 30 ayın bır bız cezaya ıhtıraz ettık yargı taya günderdık beş ay oluyor 10 gün için cagrı kagıdı geldı gıdıb tezlım olmadık ramanmız vardır dosya yargıtayda temız gündermedık ceza ıhtıraz ettık

    YanıtlaSil
  127. ne olur yardımcı olun cüneyt bey 6,5 ay önce yiğenim kaza yaptı bir ölü 3 yaralı vardı yiğenimde yaralandı ogundan berı ıcerıde ılk raporda aslı kusurlu cıktı tutulan raporda hasar sol ön kısımda cizilmiş yapılan acıklamasında ıse arkadan dıye yazmış fotolarda falan görunuyo arakada hasar yok 4.üncü mahkemesı olcak karar verılecek bılır kışı raporunda dıger surucude talı kusurlu cıktı 0.23 promıl alkol cıktı hepsı şikayetçi keşif isteniyo kabul edılmıyo savcı tahlıyesını ıstedı sızce ne kadar ceza alır cıkma ıhtımalı var mı ne olur cevap verın

    YanıtlaSil
  128. Tahliye edilme, yargılamanın tutuksuz yapılması ihtimali var

    YanıtlaSil
  129. merhaaba Cüneyt bey bir akrabımızın 4 yıl 2 ay cezası var ve 9 aydır cezaevinde tam olarak yargı paketi ile kalan cezasını yazarmısınız ve yargı paketi ne zaman çıkacaktır teşekkürler..

    YanıtlaSil
  130. merhaba cüneyt bey verdiğiniz bilgiler için öncelikle tşk ediyorum size.2010 yılında kavga eden eşime 2012 yılında yargıtaydan onanmış 2 yıl 9 ay ceza geldi ve aralık ayından beri içerde.ne kadar yatarı olur.tşk ederim saygılar...

    YanıtlaSil
  131. Denetimli serbestlikten faydalanırsınız, iyi hal kararı için belki 1 gün cezaevinde tutulursunuz hepsi bu, savcılığa gidin denetimli serbestlikten faydalanmanızı isteyen bir dilekçeyle talepte bulunun, savcılık dosyanızı infaz hakimliğine gönderecek sizide cezaevi müdürlüğünden iyi hal durumu kararı almanız için cezaevine sevk edecek muhtemelende aynı gün tahliye olacaksınız.

    Burada dikkat etmeniz konu şu, size bu hapis cezasını veren mahkemenin bulunduğu ile / ilçeye yakın bir yerde olmanız işlemlerin hızlı olması açısından faydalı

    infaz hakimliği denetimli serbestliğe karar verebilmesi için size ceza veren mahkemeden dava dosyasını istiyor ve karar veriyor, dosyalar farklı ilde olursa sürede uzayabiliyor

    YanıtlaSil
  132. cüneyt bey babamın resmi belgede sahdecilik sucundan bir davadan 1 yıl ceza aldı başka bir davadan ise 2 yıl 1 ay ceza aldı 4 yargı paketi ile durumu ne olur şuan araması var ne yapmamız gekiyor şimdiden çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  133. merhaba cüneyt bey size bir sorum var lütfen cevap verin.eşimin 2008 yılında yaralama olayı oldu.1 gün nezarette kalıp çıktı.1yıl sonra mahkemeye çıktı ve tutuklandı 7 ay ceza evinde kaldı.2009 yılında çıktı ve 8 sene 7 ay ceza aldı. dosyası temyize gönderildi.2012 yılında tekrar yakalandı.2 aydır ceza evinde. elindeki kağıda göre 2015 şubat tahliye yazıyo ama denetimli serbestlikten yararlanıyomu onu bilmiyoruz. sizden ricam ne kadar yatar, paketten yararlanıyormu\ lütfen cevap yazın.....

    YanıtlaSil
  134. Merhaba Cüneyt Bey.Babam 2009 yılında bıçaklama suçundan tutuklandı.5 ay içeride kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve 3yıl 1 ay ceza verildi.Dosyayı temyize yolladık fakat karar bozulmadan 1 ay önce geri döndü.Babamın yatarı 21 ay sanırım.Ancak bize tebligat gelmedi.bu durumda ne olacak.4 targı paketi babamıda kapsarmı.Cevap verirseniz çok memnun olurum. İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  135. Cüneyt Bey lütfen yardımcı olun kimse net bir şey söylemiyor çok zor durumdayız şu anda.

    YanıtlaSil
  136. size bir sorum var. abim 2008 yılında yaralama olayı oldu.2009 yılında mahkemeye çıktı ve tutuklandı.7ay ceza evinde kaldı.2009 yılında çıktı ve 8 yıl 7 ay caza aldı.dosyası temyize gönderildi.2 buçuk yıl dışarda kaldıktan sonra 2012 yılında cezası tekrar geldi ve tutuklandı.2 aydır ceza evinde. elindeki kağıda göre 2015 şubatta tahliye yazıyo.denetimli serbestlik yasası çıkmadan öncealmıştı bu kağıdı. denetimli serbestlikten yararlanıyormu, yararlanıyorsa nekadar yatıcak bunu bilmiyoruz. abim nezaman çıkar lütfen cevap yazın. denetimli serbestlik 18 ay mı 12 ay ve altındakilere mi vuruyor. acele cevap yazın

    YanıtlaSil
  137. Ümmühan Semiz12 Şubat 2013 22:49

    İYİ AKŞAMLAR CÜNEYT BEY BABAM KASTEN YARALAMADAN 27 AY CEZA ALDI.CEZA ŞU AN TEMYİZ DE BABAM DEVLET MEMURU CEZALARIN ERTELENMESİ DAHA ÖNCE 2 YILDAN AŞAĞI OLANLARDI BU ERTELEMELERİN 3 YILA VEYA 5 YILA ÇIKACAĞI SÖYLENİYORDU.4. YARGI PAKETİNİN İÇERİĞİNDE BÖYLE Bİ DURUM VAR MI? YOKSA BABAM NE KADAR CEZA ALIR MEMURİYETİNE Bİ ZEVAL GELİR Mİ? TEŞEKKÜRLER İYİ AKŞAMLAR..

    YanıtlaSil
  138. Akrabanızın yatar cezası 33 ay 10 gün 9 aydır cezaevinde ise kalan süresi 24 ay 10 gün bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamındadır 12 ay 10 gün sonra tahliye edilir Yani 1 yıl sonra tahliye edilecek

    YanıtlaSil
  139. cvp ıcın tşk pekı sızce askerı cezası izinden donmedıgı sırada cıktı yasa yanı sızce askerı cezadan kurtuldumu yanı sızce sadece cezaevıne donmedıgı ıcınmı ceza alıe sızce suan teslım olsa ne olur 16.04.2013 mahkeme gunu vermısler hagb uygulanmama ridkı varmı sızce benı yonlendırecegınız bu konu ıcın bır avukat varmı tşk

    YanıtlaSil
  140. Yatar cezası 22 aydır, bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamındadır 10 ay kalır. 2 aydır ceza infaz kurumunda ise 8 ay sonra tahliye edilir

    YanıtlaSil
  141. Yargıtaydan gelecek sonuç ne olacak, yargıtay savcısı görüşünü bildirmiş mi? Yargıtay 10 ceza dairesine giden bu dosyanız 3 yıla gelmez benden söylemesi çünkü iş yükü çok fazla, 3 yıla kadarda lehe olabilecek onlarca kanun düzenleme çıkar

    YanıtlaSil
  142. Yargıtaydan gelecek sonuç ne olacak, yargıtay savcısı görüşünü bildirmiş mi? Yargıtay 10 ceza dairesine giden bu dosyanız 3 yıla gelmez benden söylemesi çünkü iş yükü çok fazla, 3 yıla kadarda lehe olabilecek onlarca kanun düzenleme çıkar

    YanıtlaSil
  143. 30 ay cezanın 20 ay yatarı vardır bunun 12 ayı denetimli serbestlikten faydalanır, 8 ay açık ceza infaz kurumunda çekilecek ve tahliye olunacak.

    YanıtlaSil
  144. Yargıtaydan gelecek sonuç ne olacak, yargıtay savcısı görüşünü bildirmiş mi? Yargıtay 10 ceza dairesine giden bu dosyanız 3 yıla gelmez benden söylemesi çünkü iş yükü çok fazla, 3 yıla kadarda lehe olabilecek onlarca kanun düzenleme çıkar

    YanıtlaSil
  145. tşk cevabınız ıcın sızın bu askerı fırar sucunun pıtal oldu dıye bır bılgınız varmı ve cezaevıne ızınden donmedıgı ıcın suan aranıyomudur teslım olsa sızce tutuklanırmı yoksa hagb uygulanırmı yada uygulanmama gıbı bır rıskı varmı suc yerı ankara yonlendırecegınız bır avukat veya sız bu davaya bakabılırmısınız şimdıden tşk

    YanıtlaSil
  146. Toplam ceza üzerinden (1 yıl + 2 yıl 1 ay = 3 yıl 1 ay) yatar miktarı 24 ay 20 gün
    bunun 12 ayı denetimliğe tabi, 12 ay 20 gün açık ceza infaz kurumunda çektirilip tahliye olacak

    Sanırım karşı tarafın zararı giderilmediği için (Çek veya senet bedeli ödenmedi) hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmadı, en azından o 1 yıl için uygulanması gerekiyordu, sanırım yargıtayada temyiz etmediniz karar kesinleşti

    YanıtlaSil
  147. Burada bir hata var, ya suç tarihi 2005 hazirandan önce yada, müddetname hatalı, yada ceza 8 sene 7 ay dan daha az yukarıda verdiğiniz bilgiye göre müddetname hesabı 2017 olması gerekiyor

    YanıtlaSil
  148. 3 yıl 1 ay cezanın yatarı 2 yıl 20 gündür bunun 5 ayı infaz edilmiş ise 19 ay 20 gün yatarı var
    bunun 12 ayı denetimliğe tabi 7 ay 20 gün açık cezaevinde infaz edilecek ve tahliye olacak

    çağrı kağıdı gelecektir.

    YanıtlaSil
  149. 3 yıl 1 ay cezanın yatarı 2 yıl 20 gündür bunun 5 ayı infaz edilmiş ise 19 ay 20 gün yatarı var
    bunun 12 ayı denetimliğe tabi 7 ay 20 gün açık cezaevinde infaz edilecek ve tahliye olacak

    çağrı kağıdı gelecektir.

    YanıtlaSil
  150. Burada bir hata var, ya suç tarihi 2005 hazirandan önce yada, müddetname hatalı, yada ceza 8 sene 7 ay dan daha az yukarıda verdiğiniz bilgiye göre müddetname hesabı 2017 olması gerekiyor

    YanıtlaSil
  151. Herşeyden önce babanız cezanın infazını 2 yıl erteletebilir, fakat bu 2 yıl ertelemeden sonra infazının gerçekleşmesi gerekir.

    27 ay cezanın yatarı 18 aydır bunun 12 ayı denetimliğe tabi, 6 ayını da açık cezaevinde tamamlayıp tahliye olur yani babanız 6 ay açık cezaevinde kalacak, 6 ay ücretsiz izin kullanabilir.

    YanıtlaSil
  152. mahkeme HAGB uygulayacaktır, fakat duruşmaya katılması gerekiyor, tutuklaması varmı yokmu bunu avukat öğrenebilir, hangi şehirdesiniz

    YanıtlaSil
  153. merhaba cüneyt bey 2007 yılında bıçakla yaralamadan 3 yıl 9 ay 20 gün ceza aldı amcam 3,5 ay yattı temyiz ettik karar aynı geldi 1 aydır yatıyor ne kadar yatar af vuruyormu aca teşekürler saygılar

    YanıtlaSil
  154. serkan sıgırlı13 Şubat 2013 09:25

    ben anladıgım kadarıyla bu ihlal suçu kalkmadı sanırım yukarda yazılanlara göre dogrumu anlamışım

    YanıtlaSil
  155. merhaba cüneyt bey, Eşim şuan cezaevinde 1 ay oldu gireli eski bir dosyası vardı temizde suç tarihi 2007 suç cinsel saldırı diye geçiyor 8 sene 10 ay cezası var yatarı 5 sene 4 ay diyorlar bunun 6 ayını 2007 tarihinde yattı..bu çıkan yasalardan bize fayda olurmu 4 yargı pakatinden çok büyük beklentim var insan hakları falan diyorlar kesinleşmiş cezaya birşey yapılırmı yada ne gibi indirimler olur bu pakatte.. lütfen cevaplayın kızım ile çok zor günler yaşıyoruz ..şimdiden teşekkür ederim saygılarımla..

    YanıtlaSil
  156. merhaba cüneyt bey benim eşim 9 yıl ceza aldı çnceden de bu cezadan dolayı 15 ay yattı sonra cıktı simdide 9 yıl cezası geldi askerdeydi ordan aldılar izmir cezaevine götürdüler temyize gönderdik suan bunun sonucu ne olacak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  157. ne olur cevap verin iyi günler cüneyt bey size bir sorum daha olacak taksirli suçlar para cezasna cevrılebılıyor mu cevrılıyorsa en fazla kaç yıla kadar cevrılıyor günlüğü calıştıgımız işe göre mi ayarlanıyor kazayı yapan tüccar benı bılgılendırırsenız sevınırım

    YanıtlaSil
  158. cüneyt bey kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum cevaplarnz için çok teşekkürler tekrar ama tekrar soruyum ben size açıklamaları olarak. 1 yıl olan ceza şuan kesinleşdi ama 2 yıl 1 ay olanıda yargıtaya göndereli 1 hafta oldu bu 4. yargı paketi çıkarsa bu cezaların hepsi denetimliğe girmez mi yani yatmadan dışarda infazı olmaz mı paketde 3 yıl ve altı cezalar yatılmıycak deniliyor bunu merak ediyorum....

    YanıtlaSil
  159. Amcanızın yatar tutarı 30 ay 15 gün dür
    3,5 ay ve 1 aydır cezaevindeyse tahliyesine 26 ayı var bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamında 14 ay sonra tahliye olur

    YanıtlaSil
  160. Yukarıda olan 4 paket içerisinden çıkarılıp yasalaştırılan maddeler, 4. paket önümüzdeki günlerde meclise sunulacak, bu paket içerisinde olacak inşallah

    YanıtlaSil
  161. Bu çıkan yasada 12 ay dnetimli serbestlikten faydalanır müddetnameyi sadece 12 ay öne çeker.

    4. paket meclise gelsin bakalım neler var

    YanıtlaSil
  162. 9 yıl cezanın yatarı 6 yıldır bunun 15 ayı infaz edilmişse 4 yıl 9 ay infazı daha var, Tahliye tarihi 2015 tarihinden sonra olacağı için 12 ay denetimli serbestlikten de faydalanmaz (2015 yılına kadar olan süre uzatılmaz ise, ama sanıyorum bu süreler uzatılacaktır)

    YanıtlaSil
  163. Bu taksirli suçlamanın bilinçli taksir, taksirli suç ve süresinin ne kadar olup olmadığına göre değişir

    5237 TCK m. 50/4 Fıkrası gereğince taksirli suçlarda ceza uzun süreli olsada koşulların varlığı halinde adli para cezasına çevrilebilir.”.

    Ancak uzun süreli bilinçli taksir halinde verilen ceza adli para cezasına çevrilmez.

    Kısa süreli hapis cezası bilinçli taksir halinde paraya çevrilebilir.

    Trafik kazasına neden olan kişi, örneğin alkollüyse, trafik kurallarını ihlal etmiş ise, ehliyetsiz araç kullanıyorsa veya hız sınırını aşmış ve kazaya sebebiyet vermişse vs bu bilinçli taksirdir yani netice öngörülebilir, kısaca kural hatası yapan neticesinede katlanır..

    Fakat kural hatası yapmamış ve kaza oluşmuşsa gerekli özeni göstermeyip kazaya neden olmak taksirli suçtur. Çünkü bu sonuç hiç bir şekilde öngörülmemiştir.

    YanıtlaSil
  164. Biran önce infaz savcılığına gidip 1 yıl olan cezanın denetimli serbestlik kapsamında yararlandırılmasına bakın.

    Diğer dava yargıtaydan bozmamı onamamı gelip gelmediğine bakarak davranmalısınız, İhmal etmeyin

    YanıtlaSil
  165. Arkadasım 4 yıl 6 Ay Ceza Aldı 4.anayasa paketi Çıktığında Arkadasımda Ceza evinden Çıka bilirmi Cevap verirseniz Çok mutlu olurum teşekkür ederim simdiden

    YanıtlaSil
  166. merhaba cüneyt bey.. eşim 1 ay oldu ceza evine gireli 2007 den beri temizde dosyası vardı 2007 de 6 ay yatıp çıktı temize olan bir dosyadan dolayı şuan ceza evinde suç cinsel saldırı diye geçiyor 8 sene 10 ay ceza verdiler yatarı 5 sene 4 ay mış..size sormak istediğim bu çıkan pakatlerden bize bir indirim var mı ? 4 yargı pakatinden çok umudum var kesinleşmiş cezalara bir çare var mı insan hakları falan diyorlar ne gibi bize faydası olur lütfen cevaplayın kızım ile bir aydır zor günler yaşıyoruz sanırım dahada yaşayacağız şimdiden teşekkür ederim saygılar..

    YanıtlaSil
  167. CÜNEYT BEY BUGÜN BİR ARKADASLA KONUŞTUM DA KALAN 2AY 7 GÜN CEZAMI PARAYA ÇEVİRME İHTİMALİM VARMI ACABA İŞİMDEN DOLAYI MAGDUR OLACAGIM CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  168. iyi günller bi sorum olacak şimdi ceza evindeki mahkumlara kaç paket af var kaç sena indirilecek

    YanıtlaSil
  169. şimdi 4. üncü pakete kaç yıl indirilecek cüneyt bey bir bilginiz varmı bide benim arkadaşım 7.5 yıl ceza aldı bu ne kadar ceza yerr

    YanıtlaSil
  170. Kaln 2 ay 7 gün 12 ay denetimli serbistlik uygulandıktan sonra kalan cezamıdır? Eğer bu şekildeyse Mevcut durumda yok ama 4. yargı paketi meclise gelsin bakalım içinde neler var
    3 yıla kadar olan cezaların cezaevi dışında denetim tedbiri uygulanarak çektirileceği konuşuluyor

    YanıtlaSil
  171. 4. paket içinde 3 yıla kadar olan cezaların denetim tedbiri uygulanarak cezaevi dışında çektirileceğine dair düzenlemeler olduğu konuşuluyor. meclise gelsin bakalım içerisinde neler var.

    YanıtlaSil
  172. selam cüneyt bey benim arkadaşımın kardesi 1 yıl denetimli olarak dışardayken.denetimli bitmesine altı ay kala başka suç işlemiş bu suçtanda 5 sene ceza almış sonuç ne olur infazı yanarmı.saygılar.

    YanıtlaSil
  173. gonca yıldız kardeşim kim için soru soruyorsan o kişiye deymez suç makinesi olmuş kaç tane cezası var böyle birde yatmama peşindemi koşuyor.bence o kişi bir an önce kendini düzeltsin kanunsuz işleri bıraksın.

    YanıtlaSil
  174. cinsel suçlara indirim yok kardeşim.bence bu adamdan kurtul.bak seninde kız çocugun var.ona biri saldırsa cezasında indirim yapılmasını istermisin bırak yatsın.

    YanıtlaSil
  175. denetim tedbiri uygulanması derken : denetimtili serbestlikten mi bahseıyorsunuz
    babam 30 ay ceza aldı yatarı 20 ay ; 12 ay denetimli serbestlikten faydalanacak 8 ay yatacak .1 aydır yatıyor .4.yargıda 18 ay denetim serbestlik var diyorlar ; eger bu madde varsa babam faydalanabilecek mi ?

    YanıtlaSil
  176. CÜNEYİT BEY BENİM EŞİM PARA CEZASINDAN GİRDİ ÇEZA EVİNE 3TL.PARA CEZASI GELMİŞ ŞUAN CEZA EVİNDE 5.6.AY OLDU ŞİMDİ YİNE 5.AY CEZA GELMİŞ EŞİM ÇIKABİLİCEKMİ ŞU 4.PAKETTEN EŞİM YARARLANA BİLİCEKMİ NE OLUR BANA CEVAP VERİN NE OLUR

    YanıtlaSil
  177. mehmet can esen13 Şubat 2013 18:34

    selam cüneyt bey ne olursunuz bana yardımcı olun cok sevinirim allahta sızı sevındırsın benım babam nitelikli dolandırıcılık sucundan 3 tane ayrı dosya 3yıl 300 gün/ 3 yıl 1ay/3 yıl ceza aldı bunun ayatarı nedir ne zaman cıkar ve 4. yargı paketinde serbest kalırmı cvp ınızı beklıyorum tşkler

    YanıtlaSil
  178. cuneyıt bey lutfen cevaplatyın benım oglum 15 ay ceza aldı dosya hala yargıtayda kımıne soruyorum yenı kanundan yararlanıyor dıyor kımı tacıze ceza evınde 6 ay yatma sarttı kalkmadı dıyor oglumu evlendırecem lutven yarcıdımcı olun tsk

    YanıtlaSil
  179. cinsel suçlarda kapalı cezaevinde yatacak ve açığa çıkmaya hak kazanacak, kapalıda 3 ay yatacak açığa çıkmaya hak kazanacak daha sonra denetimli serbestlik hakkından faydalanır

    YanıtlaSil
  180. Bu toplam mahkumiyetlerin yatarı 6 yıl 220 gündür

    4. paketin detayları henüz netleşmedi

    YanıtlaSil
  181. Denetimli serbestlik mi? Hükmün açıklanmasının geri bırakılması mı uygulanmış? Bu mahkemenin takdirinde başka seçenek yaptrıma çevirebilir fakat aldığı 5 yıl mükerirlere özgü infaz rejimine tabi olacağı için denetimli vs faydalanamaz

    YanıtlaSil
  182. merhaba cüneyt bey.size sorum çok nerden başlayacağımı bilemiyorum.Arkadaşım 21 aralıkta silahla adam yaralamaktan içeri girdi.bu olaydan 8-9 ay kadar öncede polisle kavgaya karışmış.bu mahkemesi sonuçlandı sanırım ondan uyarı almış 5 yıl suc işlememek şartıyla serbestti.ama akabinde bu sucu işlemiş.suan içerde daha mahkemesi olmadı.Sorularım şimdi arkadaşım 4.yargıdan yararlanabiliyormu?ve ne kadar ceza alır.?

    YanıtlaSil
  183. cu neyıt bey cok ozur dılerım ben bır babayım lutfen kızmayın adalet bakanı 18 ay ceza alan bır kımse formalıte olarak 1gun yatacak dıyor acaba tacızcızı kapsamıyormu tskler

    YanıtlaSil
  184. ortada bir iftira var bu düzeni kuran bir hayat kadını fazla para koparmak için yapılan bir oyun.. ve bilip bilmeden yargı yapmayın lütfen içeride eşim gibi suçsuz günahsız bir sürü insan var..

    YanıtlaSil
  185. lütfen cüneyt bey bana cvp verirsenin cok sevinirim avukatı doğru dürüst bilgi vermiyor.bana yardın edin.cvp verirsenin cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  186. selam cüneyt bey size rahasız ediyorum ama babam bugun cezaevine girdi temize gönderdiğimiz dosyayı yargıtay onadı ve 5yıl 2 ay cezası var bu cezanın ne kadarını yatar. yargı paketinden yararlanırmı lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  187. taahut konusunda bır gelısme var mı

    YanıtlaSil
  188. Cüneyt Bey öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Babam bu yıl eylül ayında emekli olacak fakat cezaevine girerse ve biz sigorta pirimlerini yatırmaya devam edersek içerideyken emekli olabilir mi? Ya da savcılığa dilekçe verip cezasını emekli olana kadar ertelete bilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  189. Öncelikle 4. yargı paketinin detayları gelsin buna göre ihtimalleri değerlendirirsiz
    Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  190. Bildiğiniz gibi ertele 3 yıl cezalarda öngörülmüş. Fakat bu cezanın bir mikatarı infaz edildiği için 5 ay cezaevinde yatmış dediğiniz için kalan ceza 3 yıldan az olduğu için 1 yıl erteletebilir, erteleme gerekçesini savcılığa bildirirseniz, emeklilik, hastalık vs gerekçelerle savcılık 1 sene erteleyecektir.

    YanıtlaSil