Engelli Çocuğu Bulunan Anne Cezaevinde

borç cezaevi avukat hacizEngelli Çocuğu Bulunan Anne Borçlarını Ödeyemediği İçin Cezaevine Konuldu. Kırıkkale’de 15 yaşındaki zihinsel engeli gencin annesi 2 bin lira avukatlık ücretini ödeyemediği gerekçesi ile cezaevinde yatıyor. Talihsiz kadın yıllar sonra ev sahibi olmanın sevincini yaşayamadan cezaevine düştü.

Eşi bağırsak kanseri olduğu için her hangi bir sosyal güvenceleri olmayan 37 yaşındaki Emine Bayın geçtiğimiz yıl Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul aileler için düzenlediği kampanya kapsamında 1+1 bir ev aldı ve sahip olduğu bu evini bir mobilya mağazasından senet karşılığında aldığı eşyalarla döşedi.

BORÇLARINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN CEZAEVİNE DÜŞTÜ
Aradan geçen zaman içerisinde eşi hasta olduğu için herhangi bir işte çalışmayan kadın eşyaların senetlerini ödeyemedi. Bu arada mobilya mağazasının avukatları aile hakkında icra işlemi başlattı. Büyük sıkıntı yaşayan kadın evinin geçimini sağlamak içi komşularının ve yakınlarının yardımları ile zihinsel engelli çocuğunu ayakta tutmaya çalışırken hakkında tutuklama karı çıkartıldığını öğrendi.

BORCU İÇİN CEZAEVİNE DÜŞTÜ
4 gün önce anne Emine Bayın senetlerin zamanında ödenememesi ve mal beyanında bulunmaması ve avukatlık ücretinin yatırılamaması nedeni ile polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ilgili mahkeme tutuklanarak Delice cezaevine gönderildi. Zihinsel engelli çocuğu ile yapa yalnız kalan baba ise borçlarını ödediklerini kendilerinden istenen paranın faiz olduğunu ileri sürdü. Baba asıl borcun ödendiğini, kendilerinden ödedikleri miktarın iki katı para istediklerini öne sürdü.

Haber Kaynağı: Pusula Gazetesi Haber Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder