Yaşasın Adalet! Tahliyeler Başladı

icra haciz, taahhüdü ihlal, cezaevi, anayasa, adalet, denetimli serbestlik
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. İnfaz hakimleri dün geceden itibaren yoğun bir şekilde tahliye kararlarını yazıyor. Taahhüdü ihlal nedeniyle cezaevinde bulunanlar hariç hemen hemen her suçtan insanları tahliye ediyorlar.
Kağıt üstünde islah isistemi kurmak kolayda, islah etmeden erkenden tahliye ettirdiğiniz bu kişilerin yeniden işleyeceği kanlı suçlarda, bu kan kimin eline bulaşacak?

Cezaevlerinde ki doluluğa çözüm için, cezasının bir bölümünü yatmış kişiler, yürekler de ve vicdanlarda topluma tehlike oluşturmayacak kanaati ile tahliye ediliyorlar.

Hükümlü adam öldürmekten 15 yıl + 9 yıl 4 ay 15 gün ceza almış
Cezaevine giriş tarihi : 12/04/2008
Esas Tahliye Tarihi : 11/06/2027
Koşullu salıverilme Tarihi, (647 Sayılı kanunun 19 maddesine göre) : 07/10/2015
Koşullu salıverileme Tarihi, (647 Sayılı kanun ek-2 maddesine göre) : 31/10/2012
10 Nisan 2012 tarihli ve 6291 sayılı yasa ile tahliye olacağı tarih : 12/04/2012

Böylece alınan 15 yıl Hapis cezası dışarda infaz edilecek. bir çok dosya buna benzer örneklerle dolu, katiller, tecavüzcüler, gaspçılar hepsi müzmin sabıkalılar.

Peki; "Taahhüdü ihlal" suçuyla cezaevlerinde bulunan 18 bin masum, sizce çok mu tehlikeliler? Anayasaya aykırı, İnsan Özgürlüklerine aykırı bir şekilde cezaevlerini doldurduğunuz 18 bin masum kişinin toplum içine karışmaları sizce çok mu sakıncalı?

Yargıçlar; Önümüzde kanun var bizim elimizden ne gelir sakın demeyin. Kanunlar yargıçların elinde bir araçtır, Şüphesiz kanunlara riayet edilmesi bir güvencedir, fakat adalet ve hakikat ortada durup dururken kanunların gösterdiği uzun yollarda hakkı tüketip yok etmek adalet değildir.

Hep bir ağızdan; Yaşasın ADALET diyoruz başka da bir şey demiyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder