Cesedi Eve Hacze Giden İcra Memurları Buldu

icra, haciz, haciz memurları, ev haczi, evlere haciz borç bunalımı
Cesedini Ev Haczine Giden İcra Memurları Buldu
      İzmir - Aliağa ilçesi Helvacı beldesinde, birikmiş borçları nedeniyle intihar ettiği öne sürülen Alihsan Arslan'ın cesedi, çilingirle eve giren icra memurları tarafından bulundu.

      Aliağa İlçesi, Helvacı beldesi Mimar Sinan Mahallesi'nde yalnız yaşayan ve bileğindeki rahatsızlık nedeniyle bir yıl önce çalıştığı fabrikadan ayrılan 3 çocuk babası 52 yaşındaki Alihsan Arslan, borçları yüzünden girdiği bunalım sonucu evinde kendini asarak intihar etti.

       Alihsan Arslan'ın cesedini, birikmiş kira, su ve elektrik borçları nedeniyle başlatılan icra haciz işlemi uyarınca eve çilingir yardımıyla giren iki icra memuru buldu.

      Rahatsızlığı nedeniyle bir yıldır çalışamayan Alihsan Arslan, toplam 4 bin 700 TL olan birikmiş elektrik ve su faturası ile kirasını ödeyemeyince, evine haciz geldi. Geçen ay gittiklerinde kapıyı açan olmayınca geri dönen ve tebligatlarına da cevap alamayan haciz memurları, bugün çilingir eşliğinde tekrar Alihsan Arslan’ın evine geldi. Kapı açılınca haciz memurları oturma odasının tavanındaki ipte asılı cesetle karşılaşınca polisi aradı.

      Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, üç çocuk babası Arslan'ın bir ay önce intihar ettiğini, cesedin tanınmayacak durumda olduğunu ve evde elektrik ve suların kesik olduğunu belirledi.

      Bir fabrikada işçi olarak çalışan Alihsan Arslan’ın bir seneye yakın süredir bileğinde oluşan rahatsızlıktan dolayı raporlu olduğunu ve çalışmadığını dile getiren mahalle sakinleri, “İntihar edeceği aklımızdan geçmezdi” dediler

      Arslan’ın ölüm haberi üzerine eski evine gelen 45 yaşındaki karısı Gevi Arslan, "Ayrı yaşamaya başlayalı 4 yıl olmuştu, 3 çocuğumuz var çocuklarımın en büyüğü 22 yaşında. Bize o bakıyor oda olmasa aç kalırız, en küçük çocuğum kan hastası, düşünün ne kadar zor durumdayız, eşim hastalığı nedeniyle çalışamıyordu ve ekmeğe bile muhtaçtı, o kolay olan yolu seçti" dedi.

Alihsan Arslan'ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

1 yorum:

  1. Bir Ayrılık Bir Yoksulluk

    Vara vara vardım ol kara taşa
    Hasret ettin beni kavim kardaşa
    Sebep ne gözden akan kanlı yaşa
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Nice sultanları tahttan indirdi
    Nicesinin gül benzini soldurdu
    Nicelerin gelmez yola gönderdi
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Karacoğlan der ki kondum göçülmez
    Acıdır ecel şerbeti içilmez
    Üç derdim var birbirinden seçilmez
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Şair Karacaoğlan


    YanıtlaSil