Alzheimer Hastası, Çay Borcu için Cezaevine Konuldu

taahhüt ihlal hapis cezası, çay borcu senet borcu tutklama
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Mehmet Şenşahin(60) içtiği çay borçlarına karşılık Hasan Burak adlı kahveciye senet verdi. kahveci Hasan Burak, Mehmet Şenşahin’i avukatı aracılığıyla masaya oturtarak 2 bin 990 TL’lik borcunu taksitle ödemesi için taahhütname imzalattı. Mehmet Şenşahin, taahhütnameye rağmen borcunu ödemeyince, Hasan Burak bu kez mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine Mehmet Şenşahin, "taahhüdü ihlal" suçundan 90 gün hapis cezasına çarptırılarak cezaevine konuldu.

Parası yok diye idare ettim
Kahvehane sahibi Hasan Burak, Mehmet Şenşahin’in en iyi müşterisi olduğunu söyledi. Şenşahin’in gün içerisinde 40-50 bardak çay içtiğini belirterek, "İlk zamanlarda Parası yok" diye idare ettim, sık sık biriken borcunu hatırlatıyordum. Baktım olacak gibi değil hiç olmazsa "Borcun adını koyalım" dedim ve bir senet vermesini istedim. O da 350 ve 850 TL’lik iki  senet verdi. Son 1 yıl içerisinde borcunu ödemesini bekledim, senet ödenmedi. Ben de paramı almak için senedi Avukata verdim, Avukat 2 bin 990 TL’lik taahhüt almış. dedi

Mehmet Şenşahin’in oğlu Mustafa Şenşahin, babasında unutkanlık hastalığı (Alzheimer) olduğunu  çoğu zaman evin yolunu bile unuttuğunu, evi karıştırdığını, babasını komşuların eve getirdiğini söyledi. Babam bazen bizim bile kim olduğumuzu hatırlamıyor, "bize kim olduğumuzu soruyor" şeklinde konuştu..

Babamın çay borcu için, senet verdiğinden haberimiz yoktu, babamızın senet borcu olduğunu tutuklandığında öğrendik. İmkanımız olsa borcu hemen ödeyip çıkaracağız ama o kadar parayı bulmamız mümkün değil, "Valimizden babamıza yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder