Taahhüdü İhlal Soru Önergesi

taahhüdü ihlal, icra haciz
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son dönemlerde sıkça gündeme gelen Taahhüdü İhlal suçu nedeniyle hapis cezasına çarptırılanların sorunlarını gündeme getirdi...
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Sadullah Ergün tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde; Borç ödeme taahhüdünü yerine getirmedi diye bir kişiyi hapse atmak çağdaş ceza hukuku sistemleriyle bağdaşmakta mıdır? diye sordu..

Veli Ağbaba, Belirtilen yasal düzenleme ekonomik krizle cebelleşen, borcunu ödemede güçlüğe düşen, işleri her geçen gün kötüye giden küçük işletme sahiplerini ve özellikle orta ve küçük ölçekli esnafı mağdur etmektedir. Haciz tehdidinden kurtulmak gayesiyle borcunu ödeme taahhüdünde bulunmak şeklinde yasal prosedürü yerine getirenler hakkında taahhüdü ihlal suçunu işledikleri gerekçesiyle çok sayıda dava açılmış olup, 3 aya varan hapis cezaları verilmektedir. Bilhassa küçük ölçekli işletme sahipleri ile orta ve küçük esnafı olumsuz şekilde etkileyen bu taahhüdü ihlal suç türü insanların çalışma hürriyetini ortadan kaldırıp cezaevlerine girmelerine neden olmaktadır. Çalışma imkanı elinden alınarak cezaevine atılan bir kişinin borcunu ödemesi mümkün değildir" dedi.

5 yorum:

  1. SAYIN VEKİLİM; ZORLA DA OLMASA,BENDE DÜN İMZALADIM.İNŞALLAH ALLAH UTANDIRMADAN ÖDEMEYİ NASİP EDER.BENDE DİĞER ARKADAŞLARA KATILIYORUM.BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM.KARŞI TARAFIN AVUKATI BENİ DÜN ÇAĞIRDI,TAAHHÜT EDERSEN İYİ OLUR DEDİ CVE SÖZ VERDİ.BİR ŞEY OLURSA ÖDEYEMEZSEM VAY HALİME...
    BU KNOUDA ÇALIŞMA YAPARSANIZ MEMNUN OLURUM.

    ERCAN SEVİNÇ

    YanıtlaSil
  2. karşılıksız çekten hapis yatmaktan 10 kat daha saçma bu kanun da neyin nesi anlamış değilim adamın parası yoksa ödeyemiyorsa nasıl hapis cezası verilir böyle şey olur mu ?
    insanlar hacizden ele güne rezil olmamak için hemen taahütte bulunuyorlar anlaşılan .. mal varlığı olan ya da ispatlanmış para birikimi olup da borcunu ödemeyene uygulanabilir ama adamın cebinde bir lirası yok al at hapise dünyanın neresinde var böyle kanun ? tam mafia işi zorbalık bu başka birşey değil !!!

    YanıtlaSil
  3. sayın vekilim konuya gösterdiğiniz hassasiyet takdire değer bir davranış insanlar ticaret yapıtor çek kesiyor ödeyemiyor bunları affediyorsunuz ama icra korkusundan dolayı taahhüd veren vatandaşı yatırıyorsunuz.sayın başbakan suriye libya mısır gibi ülkelerdeki adletsizlikten ve halkın ezildiğinden ve o ülkelerin halkının haklarını savunacağına ülkesine dönüp halkının çektiği saçma yaslardan dolayı mağduriyeti çözsün anayasa yapıyorsun diyorsunki hiç bir birey parasalsuçtan ve sözleşmeden doğan cezadan dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz sonra taahhütten içeri atıyorsun bu saçmalığa artık bir dur deyin

    YanıtlaSil
  4. SAYIN ARKADAŞLAR BEN YAKAPACA KALALANDIM İÇERİ GİRDİM GİRİNCE
    YIRTIK DON GİBİ DİGERLERİDE PATLIYOR ORADA ODUNUZU DİGER AVUKATLAR PİYASA ANINDA ÖRENİYOR VE HER TAHÜT 3 AY HAPİS İNSANIN BÜTÜN HAYATI KARARIYOR VARSA ALSINLAR YOKSA HAPİS YATINCA BORÇ MU ÖDENİYOR NE OLUYOR BİLİYORMUSUN İNSANIN DÜZENİ HAYATI TAMAMEN KARARIYOR İÇERİDE HAFTADA 70- 100 TL PARANIZ YATMAZSA AÇ SINIZ..
    DIŞARIDA AİLENİZE KİM BAKACAK?

    YanıtlaSil
  5. Çekte ceza kaldırıldığı halde bu tür cezai müeyyidelerin acil kaldırılması lazımdır.

    YanıtlaSil