Silivri Cezaevinde Çek Düzenlemesi

Karşılıksız Çek, Tahliye
Karşılıksız çek vermek suçuna hapis cezasını kaldıran Çek Yasası’nın 3 Şubat’ta yürürlüğe girmesinin ardından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesine yeni düzenlemeler getirildi..
Karşılıksız çek nedeniyle hükümlü olanların kaldığı L1 cezaevinde tutulan 300 kişi tahliye edildi. Bu tahliyelerin ardından aynı kampüsteki L2 Cezaevi’nde kalan Ergenekon davası tutuklularının tamamı L1 Cezaevi’ne nakledildi.
Gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık, L2’den L1 Cezaevi’ne nakledildi ve D11 koğuşuna yine birlikte yerleştirildi. Mustafa Balbay’ın yanına Odatv davası sanığı Coşkun Musluk, Tuncay Özkan’ın yanına ise aynı davanın sanığı Muhammet Sait Çakır yerleştirildi.
Daha önce Musluk ve Çakır’la kalan Prof. Dr. Yalçın Küçük ise Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’yla birlikte kalıyor.
Milliyet

1 yorum:

  1. arkadaşlar
    Nafaka alacaklarına ilişkin takipler hariç, alacak miktarı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından her yıl belirlenen aylık en yüksek brüt asgari ücret tutarının altında kalan takiplerde bu Kanunda öngörülen disiplin ve tazyik hapsi uygulanmaz seklinde bir düzenleme yapılmış bir sene önce. üst sınırsa 5500 tl olduğundan faydalanabilirmiyiz bilen varsa aydınlatabilir mi?

    YanıtlaSil