Banka Borçları 7 Can Daha Aldı

Her gün medyayanın ücra ve yitik bir köşesine intihar haberleri düşüyor, bu intihar olayları sadece medyaya düşenlerle sınırlı, Ülkemizde, medyadanın o yitik köşelerinde kendine yer bulamayan, sessiz sedasız toprağa verilen onlarca borç intihar olayları yaşanıyor. Kimi bankaların yüksek faizlerle ödenmesini imkansız hale getirdiği kredi borçları, kimi talana dönüşmüş olan ev haczi, kimide avukat tehditlerine dayanamayıp yaşamlarına son veriyor. Sadece Son iki gün içinde benzer nedenlerle 7 intihar olayı yaşandı, Banka borçları ev hacizleri ve Avukat baskısı nedeniyle son iki gün içinde 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.
06 Mart 2012: Muğla’nın Datça İlçesi’nde borçları nedeniyle bir süredir sıkıntı yaşayan emlakçı 43 yaşındaki Şener Çalışkan
Büyükçekmece'de büro malzemeleri üzerine bayiliği bulunan 57 yaşındaki Salih Abdurrahman Barkurt
Mersin'in Mut ilçesinde 4 çocuk babası 38 yaşındaki Nevzat Gökce
05 Mart 2012: Denizli'de banka borçları yüzünden canına kıyan 21 yaşındaki Serap Çoban
Adana’da borçları nedeniyle intihar eden inşaat ustası 48 yaşındaki Hasan Çabuk
Gölcük’de 17 Ağustos Mezarlığı’nda canına kıyan 57 yaşındaki Emekli polis memuru Abdurrahim Kurt
Şanlıurfa'da kredi kartı borcu nedeniyle bunalıma giren işsiz 24 yaşındaki Şiyar Sakin
Bu intihar olayları, medyada yer alan isimler ve her gün yaşanan onlarca intiharlardan sadece bir kaçı.

Salih Abdurrahman Barkurt
Ümit TÜRK / Doğan Haber Ajansı 06/03/2011
Şişli Mecidiyeköy'de uluslararası bir markanın büro sistemleri Türkiye distribütörlüğüne gelen 58 yaşındaki Salih Abdurrahman Barkurt, burada çalışanların gözü önünde bulundurma ruhsatlı silahıyla başına tek el ateş etti.
Salih Abdurrahman Barkurt kanlar içinde yere yığılırken ofis çalışanları sağlık ve polis ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine giden sağlık ekipleri yaşam belirtileri devam eden Barkurt'u hayatta tutmak için 45 dakika boyunca çaba harcadı. Barkurt'u hayatta tutmayı başaran sağlık ekipleri daha sonra yaralıyı ambulansa taşıyarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak başına tek el ateş ederek intihar eden Barkurt buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın meydana geldiği adrese giden polis ekipleri intiharla ilgili soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, 2009 yılında firma yetkilileriyle anlaşan Barkurt, Büyükçekmece'de bir bayilik açtı. İşler yolunda gitmeyince de bir yıl sonra iflas etti. Banka Borçları birikerek yaklaşık 300 bin TL'ye ulaştı. Borç batağından kurtulmak isteyen Barkurt, distribütörlük yetkililerinden yardım istedi. Yardım talebi reddedildiği öne sürülen Barkurt, distribütörlüğün Mecidiyeköy'deki ofisine gitti. Barkurt burada sizin yüzünüzden battım diyerek başına bir el ateş ederek intihar etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder