Evden Haciz Devri Kapanıyor

Ev eşyalarının haczedilmesi, icra
Özellikle kadınlar ve çocuklar açısından büyük drama dönüşen ev eşyalarını haciz devri kapanıyor. Maliye Bakanlığı da yasa çıkar çıkmaz düğmeye basmak için çalışmalarına başladı. Ağzına kadar dolu olan depolarda sayım yapılıyor. Ardından da hacizli mallar sanal alemde satışa çıkarılacak.

PARA BANKAYA YATACAK
İcra iflas dairelerindeki 7 milyonu aşkın dosyayı düşürecek ve eve haczi önleyecek yargı paketi bugün Meclis Adalet Alt Komisyonu'nda görüşülecek. Yasanın çıkması ile birlikte icra iflas müdürlüklerine yapılan her türlü tahsilat ve ödemenin bankalar aracılığıyla yapılması imkanı getirilecek. İcra memurları artık eve gelip televizyon, buzdolabı, koltuk, kanepe ne varsa alıp götüremeyecek. Başta küçük işletmeler olmak üzere işletmelerin üretimini sürdürebilmesi için zorunlu araçlarına el konulamayacak.
TAKVİM- Hazal ATEŞ

8 yorum:

  1. evet bu yüzden ben diyim binlerce siz diyin onbinlerce aile parçalanmış durumda kimisi benim gibi geriye dönüşü mümkün olmayan yaralar açan bu uygulamalar malesefki insanlarımızı vatanında haymatlos durumuna düşürdü benimde ne bir ikametim ne bir adresim nede bir evim var, bu uygulamalar insanları perişan etti bunlara çözüm üretileceğini de pek sanmıyorum tek birşey var bu banka kredilerini kökten bir çözümleme ile çözmeyince daha da sürüp gidecek malesef tam bir polis devletine döndürmek için elinden geleni yapıyor hükümet insanların neler çektiğini umursayan yok malesef allah herkesin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  2. PARÇALANMIŞ AIILELERI BIRLEŞTIRECEK YASA.. HERKESIN GÖZUNDEN KAÇAN BIRŞEY VAR yenı çıkan yasavar sosyal guvenlıkle alakalı aıleler eve hacız gelmesın dıye ıkametlerı askıda tutuyor yanıkaçıyor bu aılelerın ıkametı yok çıkan yasa buaıleler ıçın gelır olmıyan vatandaşlara ıkamet bıldırırse sokakta kalacak bırak hastane sosyalyardım başını sokacak dam da bulamıyacak(ahır) yazmaktan pek anlamıyorum dılıme tercuman olacak arkadaşlar bukonuya bır tercumanlık yapın lutfen kaçak aıllelerın sayısı azdeyıldır lutfen sskya gelır beyanından basedıyorum ev hacızlerı duzelmeden o kanun ışe yaramaz..

    YanıtlaSil
  3. Şu yazıya bir göz atarsanız
    http://www.cekmagdurlari.com/2012/02/gelir-testi-adrese-kaytl-olma-sart.html

    YanıtlaSil
  4. ahmet sadri demir19 Aralık 2013 15:28

    Size sonuna kadar katılıyorum. Gerçekten parçalanan aileler var bunun yanında kaçmak için formalite boşanmalar var. 3 kuruş maaşına haciz gelmesin diye sigortasız çalışanlar var.
    Bunları önlemek için haciz işlemi aile bireylerinin 1 evden fazlasına haciz olmalı, eve haciz tamamen kaldırılmalı çünkü avukatlar eminimki rahatsızlık vermek için sık sık eve geleceklerdir. maaş haczi ise %25 yerine 1000 tl üzerine %10 2000 tl üzerine %20 gibi aile birey sayısı göz önüne alınarak yapılmalıdır. hatta mümkünse maaşa hiç yapılmamalı diğer banka hesaplarına yapılmadır.

    YanıtlaSil
  5. Peki alacaklının suçu ne bu rahatlık kişilere dolandırıcılığı taşvik eder.Nasıl olsa bir şeyimi alamaz  mantığı güdülür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başına gelince anlarsın banka iflas etmez verdiği kiredi ile sigortadan aliyor sen bankayı düşünme kendini düşün

      Sil
  6. O alacaklı bir gun senden aldıği zaman görürüm senin nazik yerini anlasilan hic bòyle birsey yasamamissin bir banka senle benle zarar etmez merkez bankası catir catir para basıyor

    YanıtlaSil
  7. Bugün beni aradılar aciz gelcek esyamı alırlarmı bilen. Varmı

    YanıtlaSil