6273 Sayılı Yeni Çek Kanunu Uygulama

 Yeni Çekanunu, yeni çek yasası
6273 Sayılı Çek Yasasının Yürürlüğe Girmesinden Önce Açılmış Olan Karşılıksız Çek Keşide Etmek Davalarında Mahkemelerce Yapılacak Uygulama.

6273 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesinden önce 5941 Sayılı Çek Kanununun 5/1. fıkrasında düzenlenen "çekin karşılığını bankada hazır bulundurmamak suretiyle karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet vermek" nedeniyle açılmış soruşturma ve koğuşturmalarda nasıl bir karar verileceği hususunun da açıklanması gerekmektedir.

5941 Sayılı Çek Kanununun 5/1. fıkrasında düzenlenen "çekin karşılığını bankada hazır bulundurmamak suretiyle karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet vermek" suçunun yaptırımı idari yaptırıma dönüştürüldüğünden;

A-) Hazırlık soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcıları "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

B-) Yargılaması devam eden davalarda dosya hangi mahkemede ise (sulh veya asliye ceza) mahkemeleri "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

C-) Temyiz edilerek Yargıtaya gönderilen ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılğınca ya da Yargıtay Ceza Dairesince mahkemesine iade edilen davalarda, duruşma yapılmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

D-) Karar verilmiş, kesinleşmemiş ve mahkemesinde bulunan dosyalarda duruşma yapmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı vereceklerdir.

E-) Kesinleşmiş henüz infazı tamamlanmamış dosyalarda duruşma yapmaksızın mahkemesince (sulh ya da asliye ceza) "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı (uyarlama kararı) vereceklerdir.

1 - 6273 Sayılı Yasa ile değişik 5941 sayılı çek yasasının idari yaptırım öngörülmüş maddeleri hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanacaktır.
2 – İdari yaptırım olarak "çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" kararı sadece HESAP SAHİBİ gerçek ve Tüzel kişiler (Şirketler) hakkında verilecektir.
a-) 5941 Sayılı Çek Kanununun yürürlüğe girdiği 20.12.2009 tarihinden önce Tüzel kişiler hakkında idari yaptırım olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilemez. Ancak; 20.12.2009 tarihinden sonra işlenen karşılıksız çek keşide etmek suçlarında tüzelkişiler (Şirketler) hakkında idari yaptırım uygulanabilir.
b-) Tüzelkişi adına açılmış hesaplardan çek keşide eden tüzelkişi temsilcisi, yönetim organı üyesi gerçek kişiler hakkında da tedbir kararı verilemez.
Tayyar Cem ERALP
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı

5941 Sayılı Kanunun Geçici 2/a veya b maddesi gereğince hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına ilişkin mevzuat yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgi Notları: 5941 sayılı yasanın yürürlük tarihinden sonra karşılıksızdır işlemi gören şirket çekleri temsilcisi/yetkilisi hakkında beraat, şirket için çek yasağı koymak şeklindedir. 3167 sayılı yasa döneminde karşılıksızdır işlemi gören şirket çekleri temsilcisi/yetkilisi hakkında beraat şirket için idari yaptırım uygulanmasına yer olmadığına kararıdır.

Gerekçe:Tüzel kişi temsilcileri yönünden önceki düzenleme ile suç sayılan eylem 6273 sayılı Kanun ile suç olmaktan çıkarılmıştır. Tüzel kişi temsilcisinin tüzel kişiyi temsilen keşide ettiği çeklerden dolayı sadece hesap sahibi tüzel kişinin sorumluluğu kabul edilmiştir.
TCK’nın 7/1 maddesinin 2. cümlesine göre işlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimse cezalandırılamaz. CMK’nın 223/2-a maddesine göre de yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması halinde beraat kararı verilir.
CMK’nın 225. madesine göre hüküm, ancak iddianamede unsurları gösterilen suça ilişkin fiil ve fail hakkında verilir. Bu maddenin gerekçesinde de "Mahkeme dava edilmeyen bir fiil hakkında kendiliğinden yargılama yapamaz ve hüküm veremez." Bunun doğal sonucu, iddianamede gösterilen fiil hakkında hüküm kurulmasıdır.
Hüküm, "iddianamede gösterilen sanık ve ona yükletilen fiil hakkında kurulur" denmiştir.

Bu durumda sonradan yürürlüğe giren kanun ile tüzel kişi temsilcilerinin eylemi suç olmaktan çıkarıldığı için tüzel kişi temsilcileri hakkında 6273 sayılı Kanun değişikliğinden sonra beraat kararı verilmesi gerekir.

779 yorum:

  1. SN, BASBAKAN HASTANE DE ARKADASLAR

    DUA LARINIZI EKSIK ETMEYIN

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Vahap ULUSOY19 Aralık 2013 18:21

    SANIRIM DÜN KARŞILIKLI TARTIŞMA OLUŞTU İKİ KİŞİ ARASINDA ve BUNUN SONUCU YORUMLAR DENETLENEREK YAYINLANIYOR BUDA FİKİR ALIŞ,VERİŞLERİNDE AKSAMALARA SEBEP OLUYOR

    YanıtlaSil
  3. levent bey den haber yokmu

    YanıtlaSil
  4. niyaz..................niyaz19 Aralık 2013 18:21

    VEYA..............İCRA....HACİZ.....HAPSİ MAĞDURLARI DA OLUR


    ENGELEMEKLE ENGEL OLUNUNAN ENGELLERİ ENGELLİYORSUNUZ

    YanıtlaSil
  5. TEŞŞEKKÜRLER CÜNEYT BEY SİTENİN İSMİ İÇİN BİZİ ANLADIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN BUNDAN SONRAKİ ADIMLAR İÇİNDE SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ SİZİ

    YanıtlaSil
  6. iyi akşamlar herkeze senetten dolayı tahüdü ihlal den 2 şubatta mahkemem vardı mahkemeye gitmedim 22 mart a günene ertelemiş mahkemeyi mahkemeye çıksam ödemeyi parçalı şekilde ödemek istiyorum desem olurmu yada çıkmazsam karar cıkarmı

    YanıtlaSil
  7. iyi akşamlar herkeze senetten dolayı tahüdü ihlal davası açmış karşı taraf 2 şubatta mahkemem vardı gitmedim hakim 22 mart takrar gün vermiş bu mahkemeye çıksam durumu anlatsam sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  8. adenamatöz polip dediler di.ilk ameliyatta.ama malign polip galiba:(((((((((((( .doç.dr.h.atakanoğlu -genel cerrahi

    YanıtlaSil
  9. niyaz..................niyaz19 Aralık 2013 18:21

    ODA NIN İÇİNDE............................................................................................................. NEREDEN HABERLERİ OLACAKLAR DA HABER YAPACAKLAR

    YanıtlaSil
  10. ahmet bey gokhanusta_@hotmail.com ekleyin

    YanıtlaSil
  11. HERKEZE İYİ AKŞAMLAR AHMET KARDEŞ BU AKŞAM YİNE SİZİN BAŞINIZI AĞRITMAK İSTEDİM VE ŞU DERDİME NASIL ÇARE BULUNUR DİYE SİZLERE DANIŞMAK İSTEDİM.BEN TEKSTİLLE UĞRAŞAN BİRİYDİM 2007 SONLARINA DOĞRU İŞLERİM BOZULMAYA BAŞLADI ARKADAŞ DİYE BİLDİĞİM KİŞİLERE VERMİŞ OLDUĞUM HATIR ÇEKLERİMDEN DOLAYI İLK DARBELERİ ALMAYA BAŞLADIM VE İŞLERİM BOZULMASIN DİYE ARKDŞ BİLDİĞİM KİŞİYE İŞYERİMİ DEVRETTİM ÇÜNKÜ EN AZINDAN BOÇLARIM ÖDENSİN KAPIMA KİMSE GELMESİN DİYE İCRA DAHİL TABİ FAKAT BİR HAFTA GEÇMEDEN MAKİNALARIM SATILMIŞ HİÇ BİR HAK İDDİA EDEMEDİM VE SONRASI İPOTEK VERDİĞİM BANKA EVİMİ VE MAAŞIMA TAMAMINA OLMAK ÜZERE EL KOYDU VE HALA DÜRÜST OLMAK İSTEDİĞİM İÇİN BÜROLARIMI TEFECİLERE VERDİM AMA ÇEKLERİMİ ALAMADIM KATİL OLMAMAK İÇİN ŞEHRİ TERKETTİMKEŞKE ETMESEYDİM AV. TUTTUM BİRKAÇ ÇEKTEN SONRASI DOLANDIRICILIĞA GİRER DEDİ YANİ ŞUAN TIKANMIŞ VAZİYETTEYİM KAFAM DURMUŞ VAZİYETTE VE SİZİN BANA YOL GÖSTERMENİZİ İSTİYORUM DİNLEDİĞİNİZ İÇİN VE BAŞINIZI AĞRITTIĞIM İÇİNDE ÇOK ÖZR DLRM AMA ÇARESİZİM İŞTE NE YAPAYIM SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  12. başbakan 2.kez ameliyata alındı galiba bugün saat 21.00 de ..doç.dr.h.atakanoğlu-genel cerrahi

    YanıtlaSil
  13. Metin ÖRENLER (MESTANE)19 Aralık 2013 18:21

    İYİ GECER DOSTLARIM.

    YanıtlaSil
  14. Ahmet Vahap ULUSOY19 Aralık 2013 18:21

    BU SİTE 4 SENELİK BÜYÜK UĞRAŞLAR SONUCU YÜZBİNLERCE ÇEK MAĞDURUNUN ve ONLARIN MİLYONLARA ULAŞAN AİLE MENSUPLARININ MAĞDURİYETİNE SON VERMEYİ BECERMİŞ BİR SİTEDİR.TAAHHÜT İHLAL SUÇUNUDA SONLANDIRACAK GÜCE SAHİPTİR.

    YanıtlaSil
  15. İYİ AKŞAMLAR AHMET KARDŞ BEN SİZDEN YİNE YARDIM İSTEMİŞTİM AMA ŞİKAYET DİLEKÇEMİ ARZUHALCİ ENGELLEDİ SANIRIM

    YanıtlaSil
  16. inşallah en kısa zamanda hemde

    YanıtlaSil
  17. arkadaşlar başbakan 2,kez opr olmuş galiba.adenamatöz polip demişlerdi..malign polip değildir işallah.dr.h.atakanoğlu-genel cerrahi

    YanıtlaSil
  18. hayırlı geceler herkeze

    YanıtlaSil
  19. Herkese iyi geceler.
    Ben bir konu hakkında size danışmak istiyorum. Adresi belirtilmemiş yani resmi olarak adresim görünmeyen bir işyerine habersiz bildirim yapılmadan benim borcumdan dolayı icra gelebilirmi?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  20. başbakan hastanede arkadaşlar...işallah iyileşir....doç.dr.h.atakanoğlu-genel cerrahi

    YanıtlaSil
  21. bende haber bekliyorum...işallah iyidir...

    YanıtlaSil
  22. öNCELİKLE BU SİTEYİ ACAN VE BU DAVANIN PESİNDEN KOSAN TÜM ARKADASLARA CANI GÖNÜLDEN SELAM EDER ,HAPİSTEN CIKAN MAĞDURLARADA ALLAH'TAN BİRDAHA BÖYLE ACİZLİK GÖSTERMEMESİNİ NİYAZ EDERİM .YENİ KANUN CÜMLE CEK MAĞDURUNA HAYIRLI OLSUN.........

    YanıtlaSil
  23. "Başbakan ikinci ameliyatı oldu" yalanı...
    Odatv ve Bugün gazetesinin sitesinde çıkan bir haber ortalığı karıştırdı. 10.02.2012 23:43




    Haberde yer alan bilgiye göre; Başbakan Erdoğan bu akşam ameliyata alınmıştı ve ameliyat "çok gizli tutuluyordu"

    ODATV HIZINI ALAMADI: ÜÇÜNCÜ AMELİYAT YOLDA..

    Olay bir anda twitter'da gündem oluştururken Bugün gazetesi haberi yayından kaldırdı. Odatv ise bu haberin yazıldığı sırada haberinde herhangi bir düzeltme yapmadı. O kadar ayrıntı vermişti ki, "üçüncü ameliyat ihtimali de bulunuyor"du Erdoğan'ın.

    Çok geçmeden olayın aslı ortaya çıktı; Başbakan bu akşam rutin bir kontrol için hastaneye gitmiş ve ardından evine dönmüştü.

    Öte yandan, "ameliyat anına" denk gelen bir zamanda Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptı.

    YanıtlaSil
  24. ÖZÜRLERLE CEVAP VEREYİM,,

    SAYGI DEGER KARDEŞİM TİCARET ESNASINDA KAÇ ADET ÇEK KESERSEN KES TİCARET TİR...

    VE SAHTEKARLIK AMAÇLI PARAYLA İKİZ ÇEK ALIP VS GİBİ İŞLERE BULAŞMADIYSAN,, KORKMANIDA GEREKTİREN BİRŞEY YOK,,

    DAHA AYRINTILI KONUŞMAK İSTERSEN YARIN ARAYABİLİRSİN KARDEŞİM,,,ELİMDEN GELENİ VE SANA GEREKLİ BİLĞİLERİ BULUR BULUŞTURUR SANA SUNARIM .....SAYGILAR,,

    Ahmet USTA.....0 532 280 35 10........İZMİR

    YanıtlaSil
  25. ÇOK TEEŞEKKÜR ETTİM AHMET KARDŞ YARIN RAHATSIZ ETMEK DİLEĞİYLE TÜM ARKADAŞLARA İYİ GECELER

    YanıtlaSil
  26. DEVRİM GÜLER19 Aralık 2013 18:21

    SAYIN CÜNEYT BEY 2 SAAT ÖNCE YORUM ATTIM YAYINLARMISIN LÜTFEN SAYGILAR

    YanıtlaSil
  27. Söylenecek sözler tükendi artık Ne desem boş,sözden geçtim artık sükut ne hoş..

    YanıtlaSil
  28. Başbakan mı ödeyecek borçlarımızı? 2 sene önce çıkaracaktı bu kanunu!

    YanıtlaSil
  29. bizimde gayemiz o gölge hanım sorunlarım için bir an yoğunlaşmalıyız ama 1-2 gün sabır deniliyor zamanla yarışıyoruz ihlaller için biz kimsenin burada şahsi bir uyuşmazlığı söz konusu değil herkes birlik olup bir an önce çalışmaya başlıyalım diyor yorumlardan o anlaşılıyor

    YanıtlaSil
  30. DEVRİM GÜLER19 Aralık 2013 18:21

    GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAHTAN ÜMİT KESİLMEZ ALLAH YARDIMCIN OLSUN ÇOK ZOR Bİ DURUM ÇOK

    YanıtlaSil
  31. gökhan sen bende yıllar önceden eklisin zaten kardeşim...

    x_usta_@hotmail.com

    YanıtlaSil
  32. MAGDUR ve Creklam

    SİZ İKİZMİSİNİZ ANLAYAMADIM

    EGER İNFAZ GİBİ BİR SIKINTINIZ YOKSA KESİNLİKLE MAHKEMENİZE GİRİN VEYA YASAL TEMSİLCİNİZ VARSA O GİRSİN..

    MAHKEMEYE ÇIKSANDA ÇIKMASANDA CEZA VAR,,,

    ZATEN ÖDEMEYİ TAAHHÜD ETMİŞSİNİZDE ÖDEMEMİŞSİNİZ,,BUNUN TEKRAR TAAHHÜDÜ OLMAZ,,zaten hakimide ilğilendirmez..

    ANLAŞMAYI KARŞI TARAFLA YAPMANIN YOLLARINI ARAMALISINIZ,,


    BELKİ ÖDEYEMEME MAGDURİYETİNİZİ HAKİM SAMİMİ BULURSA BİLEMEM,

    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN kardeşim

    YanıtlaSil
  33. Sabır edin.. sizin sıkıntılarınız çok çok artmış son noktadasınız belli ki şafak sökmek üzere.."Gecenin en zifiri karanlık anı şafak sökmeden hemen önceki an dır" Allah yardımcınız olsun.. Annenizden dua isteyin.. "Ananın Babanın evladına duası peygamberin duası gibidir hemen kabul olur"

    YanıtlaSil
  34. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:21

    hıc ıyı deyılım arkadass..........cok zor bı durum kafaya koydum bır kere ...... bu adamı bıtırecem cunku bı adam ya dost olmalı yada dusman ama bunun gıbılere KAHBE derler bız de YAA IYI DEYILIM ben acaba intihar mı etsem daha ıyı olur DEDIM YA GARDAS HERSEYIMI KAYBETTIM ......offff

    YanıtlaSil
  35. anneni daha çok üzmek istersen git aklına geleni yap

    ama

    ananın duasını almak istersen memleketine dön

    her şeye yeniden annenin duasıyla başla

    YanıtlaSil
  36. kendini düşünüyorsan yapmak istediğinde serbestsin hatta can-malnamus diyeceğim ama uzatmayacağım derdin yüzüne gülüp ekmeğini yiyip arkandan dolap çevrilmesi ise buna zaten alışık olman gerekliydi ammmmaaaa hepimiz istisnasız ailelerimizi çoluk çocuğumuzu yaşlı ana babalarımızı düşünerek yuttuk hep bunlara yol açtık..şimdi seni imdat için çağıran ananın yanına dönmek hiç değilse evladını o haldeyken çağıran anayı birde başka başka acılara sokmamaktır yapman gereken..
    fakat o itinde ağzını burnunu müsait zamnda düzleyebilirsin eğer istanbuldaysan geleyim..


    YanıtlaSil
  37. ASLA...ASLA..Söz ağızdan bir defa çıkar bizde..

    YanıtlaSil
  38. böyle diyerek pes etmeyin...LÜTFEN

    YanıtlaSil
  39. iyi akşamlar benim bisorum olucaktı yaklaşık on yıllık esnaftım 2008de battım 2008 model tradsid arabamı borcunun yarısını ödüyemediğimden bağladı yakalamam olduğu için ilgilenemedin icra yoluluyla satılmış yademinden bana hapis cezası gelirmi cevap yazan arkadaşlara tşk

    YanıtlaSil
  40. abi ağzına saglık cok dogru söyledin benide kandırdılar bürosunda imza atırdı birde hic haberim olmadan 3 ay ceza kestiler yazık bu kadar insan ailelerimiz perişan olduk şu anda kacıyorum napayım inşallah yasa cıkarda bu kadar insan mağdurluktan kurtuluruz

    YanıtlaSil
  41. üzüldüm dostum,,,

    dicek cümle bulamadım

    YanıtlaSil
  42. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:22

    SAGOL gardas BURSA da yasıyordum AMA SU ANDA afyon dayım ..bu KAHBE ADAMIN PESINE GELDIM .....cok sıkıntılarım oldu 2008 de battım COOOK BORC ODEDIM 10 BİN $ BORCUM VAR dı su anda 2 bin $ kaldı yıne de oduyorum fakat iste bu tur ınsanlar psikolojmi alt ust edıyo ... bilmiyorum ...offfff ANAM offf ......

    YanıtlaSil
  43. GÜZEL İNSANLAR ÖYLECE ORTAYA ÇIKMAZLAR !
    ONLAR OLUŞURLAR...!


    YanıtlaSil
  44. gökhanım yıldızın hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  45. Ve sen yine denendiğinde

    ve yine kalbin daraldığında

    ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında

    ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde...

    Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını!

    ALLAH C.C kuluna kâfi değil mi?

    (Zümer suresi 36.ayet)

    YanıtlaSil
  46. ABLASI
    ÖNCE SAKİN OLMAN LAZIM..MUTLAKA ANNEN ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜR, SEN ANNEN ÜZÜLDÜ DİYE ÜZÜLMŞSÜN BELLİ

    AMA ANNENİ DAHA FAZLA ÜZECEĞİNİN FARKINDAMISIN? BİR ANNE İÇİN EVLADININ DEĞERİ ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR DEĞERLİDİR..SAKIN BİR CAHİLLİK ETME, DÜŞÜN ŞU ANDA ANNEN GİDEN EŞYALARINA DEĞİL SENİN YAPABİLECEKLERİNİ KAFASINDA BÜYÜTÜP DAHA ÇOK İÇİ YANIYORDUR
    LÜTFEN ANNENİ DÜŞÜN VR SAKİNLEŞMEYE ÇALIŞ


    YanıtlaSil
  47. ben kadın olarak yaşamadığım kalmadı ama bu günlere geldik şükürler olsun sevdiklerin için değil seni sevenler için yanlış yapmayın akıllı olun hiç yorum yazmamıştım ilk defa bu durum için yazıyorum lütfen yatın uyuyun sabah memlekete dönün sadece anne anne anne..................dostu üzecek düşmanı sevindirecek iş yapmayın yanlış yok....

    YanıtlaSil
  48. Allah'ım
    Razı olmayacağın amelden
    Şifası olmayan hastalıktan
    Dünya fitnelerinden
    Acizlikten korkaklıtan
    Tembellikten cimrilikten
    İsyan ettiren zenginlikten
    Azdıran fakirlikten
    Kem gözlerin nazarından
    Kıskaç ve dedikoduculardan
    Düşkün ihtiyarlıktan
    Rahmetin olmadığı ölümden
    Kabir ve cehennem azabından
    Avukatların zorla yaptırdığı taahhütünden
    Sana sığınırım
    Allahım benim ve bu sitede bulunan bütün arkadaşlarımın gönlünde bulunan hayırlı dualarını kabul et..bu günahkar kullarını çek hapsinden kurtardığın gibi,icra ve taahhütlerdende kurtar..sen af edicisin affı seversin bizleride af et yarabbi..devlet büyüklerimizede hakkımızda hayırlı kanunlar çıkartmayı nasip et ALLAHım..
    AMİN.. AMİN.. AMİN..
    Bu gece hepinizin adına ismen dua etmeye çalışıcam..sizdende dua bekliyorum..

    YanıtlaSil
  49. herşeyini kaybetmişmi arıyorsun..gel benimle tanışş.sonra haline şükret..ne kadar isyanda etsek,alnımıza yazılan bu yaptığımız eşekliklerin cezasını çekeceğiz kardeşim..her ne olursa sıkıntın aç ellerini yukarı ve herşeyi YARADANA havale et..

    YanıtlaSil
  50. aşklarım hepinizi çok seviyorum

    YanıtlaSil
  51. ARKADAŞLAR BİLEN CVP VERSİN LÜTFEN DAVALAR NASIL DÜŞECEK HALEN ARANMAMIZ DEVAM EDİYOR NE YAPMAMLAZIM

    YanıtlaSil
  52. helal olsun ahmet usta herkeze yetişiyon

    YanıtlaSil
  53. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:22

    BU gece Sabah OLurmu Arkadaslar BEN nobetcıyım Burda Galiba...!!

    YanıtlaSil
  54. SYN BİR GÜN MUTLAKA sizinkine benzer bi olayda biz yaşadık..hemde bir gün önce adama bir kısım ödeme yapıldığı halde..ertesi günü adamın avukatı sırf inat uğruna bütün evimin eşyasını kaldırdı..diğer ayrıntılara girmek istemiyorum..inanın o an hiç üzülmedim..çünkü ben sağlıklıydım, çocuklarım, eşim sağlıklıydı..başka türlüde imtahan olabilirdik..etrafımızda bulunan insanlarında bizlere yardımcı olması gerekiyor bu durumda..ağlamakla bu işler çözülmüyor..bu derdi biz istedkmi?helede böyle olsun hiç istedikmi?veya ailemize bunları yaşatmayı istermiydik..inanın bizlerinde en azından benim durumumda sizlerden farklı değil..evime gelen avukattan sonra çok olaylar oldu ama o olay bizim dönüm noktamız oldu..ALLAH bir kapıyı kaparken diğer kapıyı açarmış..size tavsiyem kötü düşüncelerinizi kafanızdan atın tövbe edin..beladan uzak durun..annenizede geçmiş olsun giden eşya olsun..siz sağ olun

    YanıtlaSil
  55. yorumlarım gecmiyor

    YanıtlaSil
  56. otomatik düşecek

    YanıtlaSil
  57. 2000 dolar değil ahmet bey 560 tl için yapı kredi bana hacize geldi

    YanıtlaSil
  58. Ahmet Usta yıldızınız öyle parlıyor ki , gözlerimiz kamaştı..Hayırlı olsun , çok yakışmış...

    YanıtlaSil
  59. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:22

    sagol be halo dayı ALLAH SENDEN razı olsun offfffff

    YanıtlaSil
  60. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:22

    sagol ablam ALLAH kımseye bu duruu yasat masın cook kotu yaa offff dun gece bu saattelerde ne kadar mutluyudum yaaa

    YanıtlaSil
  61. Halo Dayı - Halil Aksoy19 Aralık 2013 18:22

    arkadaşlar iyi geceler yargı paketi çarşamba günü meclis adalet komisyonunda olacakmış ntv altyazı duyulmadıysa iletmek istedim

    YanıtlaSil
  62. c anım kardeşim sen ilk değilsin sonda değilsin..size kendimle ilgili birşey anlatayım...İstanbulda tİcaret yapan iyi bir firmanın sahibiydim..Erzurumda organize bir çeteye çok ama çok yüklü bir mal kaptırdım..dolayısıyla o müşteri çeklerim dönmeye başladı...bende sıkıntıya girmiştim artık..yanımda çalışanımla birlikte merter'e gittim..orada yoldan alışverişim olan bir firmanın sahibi yoldan çevirdi ve yemek yemeden bırakmam dedi....bu firmada yıllardır çalıştığım bir firma...orayada erzurum çeki vermiştim....yemek yerken bana erzurumu sordu..sonra beim durumumu sordu..bende açık açık artık sıkıntıya girmeye başladım dedim...o sinsi adam bana bir hafta sonra çekteki ciromdan dolayı ihtiyatlı haciz gönderdi...boşver...sıkma canını...

    YanıtlaSil
  63. iş yerinin sizin adınıza oldugunu tespit ederlerse kesinlikle icraya gelebilirler..

    hemde ihtiyati hacizle gelirler,,,,,bugün icraya verir ertesi günü senin dükkanda haciz memurlar,,,,,

    su uyur alacaklı uyumaz..

    YanıtlaSil
  64. asi den haber yokmu

    YanıtlaSil
  65. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:22

    ilkbahar.....!! yemin olsun Konu eşya falan deyil adam oyle bir dost ıdıkkkı ınannır mısınız ız bir gun bir birimizin sesini duymasak cildirir dık bana hep KADİM dostum derdı eeee ne oldu kii YOKSA sakin yanlis anlamayın konu kaldırılan esya deyıl BURDA DOST VE ARKADASI SECEMEMEK bu benım zoruma gıdıyor ....ben 2007 bursa vergı rekortmenliğin de 12 .sıradaydım ve 2008 sonum oldu yıne de kopmadım tıcaretten sadece ev adresımı degıstım ailem den esim den ayrıldım ama yıllmadım calıstım borcumun % 80 nini odedım fakat arka sın dan boyle bır olayı canım gardasım diyen adam dan yasadıgım icin cook zoruma gitii........ saygılar ilkbahar.....

    YanıtlaSil
  66. yorumum kötü bir şey değil ama artık neden yayınlanmıyor

    YanıtlaSil
  67. bu güne kadar en büyük darbeleri hep yakınlarımızdan yemedikmi?aslında ben çok nadir yorum yaparım ..ama nedense size yorum yapma ihtiyacı hissettim kusura bakmayın..az önce tam detayına girmedim ama bizim alacaklımızda can ciğer abimizdi..ödemesi yapıldığı halde icra yolladı sonra yeminler etti..benim haberim yoktu diye..3 yaşındaki çocuğumun gözü önünde olayın olması beni üzdü..ama ben bütün sıkıntılara rağmen eşimi hiç bırakmadım..inanın yaşadıklarınızı yaşıyoruz..ALLAH herşeyin hayırlısını versin

    YanıtlaSil
  68. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:23

    ABLASİ ........Bu DUNYADA tek VARLIĞIM anam KALDI herseyımı kaybettım dedım ya ben 2007 marnmara bölgesi vergi REKORTMENLERİ ARASIN DA 12. sıradaydım Ticari hayatım boyun ca 300 calisanim dahil hiç kim seyi magdur etmedim ekonomik kiriz baslayana kadar vergilerimi gunun de odedım ornek bir esnaftım .. işim bozul du hersey tersıne dondu HALEN DEVAM EDIYORUM FARKLI BİR SEHİR DE ANKARADA ....borcumun % 80 nini odedım ÇEK KANUNU affı benı hayata yenı den don durdu ART NIYETLİ alacaklılarım vardı ...fakat BÖYLE BİR DURUMU BEKLEMIYORDUM....YAZIK DOSTLUK ARKADASLIK PARAYLA SATIN ALINMIYOR...Bu olayı ALLLAHIM hic kimseye yasat masın COOOK ZOR BE ABLAMMM yasayan bilir....!!!!! saygılar ablam

    YanıtlaSil
  69. İCRADAKİ BORCUNA İCRA ESNASINDA TAAHÜÜT VERMEDİYSEN EGER KESİNLİKLE GELMEZ........ancak

    satılan aracın parası önce yedi emin parasına sonra maliyeye olan araç üzerindeki borca sonrasında satış masrafı için icra dosyasına ve ve...

    kalanıda alacaklıya geçer..

    bundan sonraki yasal takip borç kapanmadıysa size kalan borcunuz için tekrardan icra yapılabilir,,,,,kesinlikle taahhüt vermeyiniz hiçbir şekilde imza atmayınız..

    YanıtlaSil
  70. Dostum,kapına köpek bile yapmayacağın bir pisliği,gebertip te adam yerine mi koydurtacaksın....düşünsene eş dost akraba tanıyan herkes onu adam yerine koyup üzülecek....ama sana ..sana ne yakıştırmalar yapacaklar...sende ailende o yakıştırmaya layıkmısnızki...hayır değil...ozaman sabırlı ol ..birgün kapına köpek olur,bu tipler merak etme...ekmeğinebak..huzurunu tekrar yakala...

    YanıtlaSil
  71. KAFANI YORMA BORCUN BÜYÜKSE BORCUNDAN BÜYÜK ALLAHIM var de yoluna devam et .inşallah yarın birgün bu siteden mücadele sinyali alınca göreceksin ki senin durumunda kaç kişi var

    YanıtlaSil
  72. ahmet bu yıldızı nerden alıyonuz cok güzel görünüyo benimde canım çekti bana vermezlermi acaba

    YanıtlaSil
  73. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:23

    ARKADASLAR hep dua ettım ALLAHIM benı BORCLU dusurursen bıle ADAM GIBI adama dusur dıyee amaa......isyan etmek gıbı olmasın ........fakatttt ...!!!! intihar temizliyecek galibaa ben,iiii ..........!!! ARKADASLAR BUGUN OYLE BIR OLAY YASADIMKIIIII TUM DOSRTLARIN BILMESIN DE FAYDA OLABILECEGINI DUSUNDUM........En az bır mılyon dolar tic.yapmış oldugum ve abı dedıgım bır ınsan son 15 gun dur guzel bır diyalog ıcın deydım davet ettım yasadığım şehre geldı YEDIRDIM ICIRDIM EGLENDIRDIM .....evım de mısafır ettım ....sabah ailem tarafından ccoookk guzel bır kahvaltı yaptık ve saatt geldı ugurladım... bana hıc sorun etme memı ve rahat olmamı tıcarete devam edecegımızı soyledı ...ve opustuk vedalastık ayrıldık ugurladım ve aradan 5 saat gectı ailem ANAM hıçkırarak AĞLIYORDU YAVRUM YETIŞ EVE ICRACILAR GELDI dıye ..............KOŞARAK EVE GITTIM polis esligin de evi kaldiriyorlar ......sadece oturdum veee hic bir sekilde engel olamadım olmadım da sadece anamı sakinlestırdım cun ku seker HASTASIYDI ANACAZIM ......FAKAT hic ıyı dusun muyorum su an da alacaklı kişinin memleketın deyım ve otelde yım sabah HAYATIMIN SONU OLSA geregini yapacam.......UNUTMAYIN ARKADASLAR INSAN BORCLU DUŞE BİLİR AMA ONUR SUZ NAMUSSUZ ŞEREFSİZ DÜŞME MELİİİİİİ.......artık bittimmmmm ben bittiy sem bitirecem KAHBE DOSTLARİ herseyımı kaybet mistim .... fakat YENİ ÇEK KANUNU AFFI UMUT OLMUSTU onu da bu insan bitirdii.... (kusura bakmayın fazla zamanınızı aldım .. bunu dıkkkate alın arkadaslar lutfenn.. saygılar..)

    YanıtlaSil
  74. sayın YÖNETİCİLER YORUMLAR ÇOK GEÇ YANSIYOR SIKINTI DUYUYORUZ

    YanıtlaSil
  75. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:23

    sisin gıbı lerın galba NESLİ tukendı ..!! hayırlısı

    YanıtlaSil
  76. aransan yakalansan da geri bırakırlar bu çek kanunu artık tamam KARDEŞİM VALLAHİ GERİ BIRAKIYORLAR

    YanıtlaSil
  77. Halo Dayı - Halil Aksoy19 Aralık 2013 18:23

    OFF Kİ NE OFF SENDENDE DE ALLAH RAZI OLSUN SENDE ÇOK SAĞOL BAK KANUN DA ÇIKTI ALLAH BİR KAPI DAHA AÇTI DAHA NELER AÇILACAK NELER SEN AZİMLİ OL YETER ALLAHIN İZNİYLE ALLAH BÜYÜK KARDEŞ

    YanıtlaSil
  78. Halo Dayı - Halil Aksoy19 Aralık 2013 18:23

    ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN BAK Bİ KAPI DAHA AÇILDI BİZE KANUN ÇIKTI ÇOK ŞÜKÜR EVİMİZDEYİZ ALLAH BUYUK KAPILARI DA BOL DUR YETERKİ NASİP OLSUN SIKMA CANINI ÜZME BİZLERİ DE B URDAKİ KADERDAŞLARIN ÇOĞU YAŞADI BUNLARI ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN KİMSEYE ALLAH BÜYÜK KARDEŞ SABIR YA SABIR İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  79. Ahmet Vahap ULUSOY19 Aralık 2013 18:23

    EN SON YORUM 48 DAKİKA ÖNCE YAPILDIĞINA GÖRE HERKES UYUMUŞ.BENDE UYUYORUM İYİGECELER

    YanıtlaSil
  80. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:23

    yarınn olupm bıten lerı dınleyın haberler de v.s. ismim MUSTAFA KEMAL AKDOĞAN
    BALAI M bu adamı ne yapcam aleme mıbret olsunnn

    YanıtlaSil
  81. sevgılı magdur kardesım hersey bızler ıcın degılmı bızler bır ımtıhanda degılmıyız ?
    sabretmelıyız ukur edmeyız veren de allah alanda . rabbım bızlere tasıyabılcegımız kadar yuk verırmıs. senın yasadıklarından farklı bır sey yasyıpda burda ahkam kesmıyorum yara nın ufagı buyugu yok senın evındekı esyalar gıder benım anamın ustune aıt en az 6 daıre gıttı gınede sukur dıyorum. rabbım elımızdekılerı aldı ya saglıgımızı alsaydı .kımın saglını kımımızın malı alıyor ve bızlerı denıyor sabır kardesım sabırrr

    YanıtlaSil
  82. İNANDIRICI DEĞİLSİNİZ..AVATARINIZA TIKLAYIP PROFİLİNİZİ GENİŞLETİNCE 24 SAATE SIĞMAYACAK İNİŞLER - ÇIKIŞLAR VAR !!!

    YanıtlaSil
  83. hala uyumayan varmı bu satde

    YanıtlaSil
  84. Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine; sevmek ve sevilmek için çareler arayın...demiş Hazreti Mevlana..

    Arkadaşlar burası sıradan bir chat sitesi değil..Burada bulunan insanların mağduriyetlerinden dolayı bir amacı , beklentisi var..Bu yüzden şahsi uyuşmazlıkları bir tarafa birakıp soruna yoğunlaşılmalı diye düşünüyorum..Her ilk yorum yazana veya az yorum yazana şüpheci davranılırsa burada kemikleşmiş insanlar dışında kimse kalmaz benim kanaatimce..İnsanları kendi tarafına çekmek yerine kış kıştlıyor bazı arkadaşlar..Haa tabi çok sivri olanlar hariç tabi ama onları da sitenin moderatörleri gerekeni yaparak eleyeceklerdir mutlaka..

    Her şeye rağmen ben hala takipteyim..Teknolojik bir görev (mail , faks , tweet ) verilirse örgütleyeceğim dört arkadaşım adına hala sözüm geçerli..Bu da böyle biline...

    YanıtlaSil
  85. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 18:24

    Ahmet bey düşüncelerine katılıyorum şimdi beynimizi çalıştırıp fikirlerimizi paylaşmamız lazım .O şerf....z ne diyeyim böyle kalitesizmişki lütfen birdaha burada dile getirmeyin.Banada bir mail atarsanız bende eklerim demirkan06062004@hotmail.com

    Ayrıca tabii mücadeleyede devam icra taahütlerde kalksın böyle saçma yasalardan kurtulalım tam destek...

    YanıtlaSil
  86. var olan tüm icra dosyaları e devlet bilgi sisteminde görünürmü ... görünmüyorsa düşmüşmüdür bilgilendirirmısınız ..

    YanıtlaSil
  87. gününüz aydınlık olsun arkadaşlarım ....

    YanıtlaSil
  88. hayırlı sabahlar

    YanıtlaSil
  89. NİYE YAYIN NAMIYORSUNUZ

    YanıtlaSil
  90. ASİ KARDEŞİM NERDE:))))SESİ SOLUGU ÇIKMIYOR:)))

    YanıtlaSil
  91. yahu birazda YÜZ!!!!!!!!!!!!! LAZIM BORCUNU ÖDEME HACİZ YOK! İCRA YOK! TAAHÜT YOK!parasını YEDİĞİNİZ İNSANLARIN HİÇMİ HAKKI YOK YAZIKLAR OLSUN SİZE BENDE ÇEKTEN ARANIYORDUM AMA BİRAZDA İNSAF LAZIM ..........

    YanıtlaSil
  92. Günaydın Tekirdağ merkezdemisiniz arkadaşım?

    YanıtlaSil
  93. ARKADAŞLAR SABIR SABIR SABIR.
    HER ŞEY DÜZELECEK.

    YanıtlaSil
  94. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 18:25

    Ceza almazsınız o iş bitti mahkemeler düşümlere başladı bitecek nerdeyse onlar taahhüte girmez siz uygun zamanlarda borcunuzu ödersiniz.

    YanıtlaSil
  95. Günaydın herkese

    YanıtlaSil
  96. HERKESİN GÜNÜ VE GÜNLERİ AYDINLIK OLSUN
    RCN...20

    YanıtlaSil
  97. ahmet düşümler ne zaman tam bbiter sence

    YanıtlaSil
  98. İcra memuru geldiginde siz orada olmazsaniz iyi olur. Vergi levhasi yok anladigim kadariyla. O dukkanda size ait oldugu acikca belli olan hicbirsey birakmayin. Cekmecelerin ici de dahil. İcra memuru geldiginde orada bulunan arkadas oranin sizinle bir ilgisi olmadigini soylemeli hatta sizi tanimamali. Orasinin kendisine ya da bir baska kiseye ait oldugunu gosterir belge sunmali. Ornek kira sozlesmesi, varsa makina fatura fotokopisi gibi, o adrese duzenlenmis vergi levhasi gibi. Eger inandirabilirseniz icra memurunu ve avukati kaldiramaz, cesaret edemez. Aman dukkanda sizin adiniza fatura, evrak vs bulundurmayin.

    YanıtlaSil
  99. DOĞAN BALAK(DEVELİLİ)19 Aralık 2013 18:25

    -10 dereceden DEVELİ DEN SELAMLAR SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  100. esra : bende bını merak ediyordum çok açıklayıcı oldu. benim 2009 dan bi dosyam var ama ben ne avukat gördüm ne tebliğat ne taahhüt ne de imza attım . çünkü ödeyemeyeceğim bi paraya neden taahhüt verip onları da kendimide kandırayım ki ölece duruo. zaten çok bi mevla değildi. 1200 lira civarında ama verecek 1 liram yok desem yeri dir.yeni yasa ile doyaya ne oldu bilmiyorum

    YanıtlaSil
  101. herkese günaydın arkadaşlar..bi sorum olcak benim yakalanmam olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

    YanıtlaSil
  102. İZMİRDE ÇOK GÜZEL BİR HAVA VAR

    GÜNLÜK GÜNEŞLİK..

    taahüdü ihlali olan arkadaşlaırıma ÖZGÜRLÜK güneşinin'de ÇOK yakında üzerlerine doğmasını temenni ediyorum..

    HAYIRLI GÜNLER.

    YanıtlaSil
  103. sitenin ismi değişmiş gördüm mutlu oldum bir de hep beraber mücadeleye başlasak daha da mutlu olacağım bu borçtan hapislikler tamamen kalkmasa inanın çocuklarımızın da başı belata girecek bugün bizler hapishane gördük yarın onlar görecek .bu yüzden hemen avrupa standartlarına uygun hale gelmesine çalışalım diyorum daha ne kadar beklenecek sayın yönetici kardeşlerim ,bizleri artık başlatsanız ben kendim mail ,fax atıyorum ama topluca sayımızı görmeliler her gün atsak dolsa taşsa heryerleri maillerle tıpkı icra dairesindeki yerlerde biriken dosyalar gibi saygılar

    YanıtlaSil
  104. o kadar kısamı ...

    YanıtlaSil
  105. ahmet bey sahte çeklere yasa varmı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  106. Sn,Ahmet usta;
    2010 yılında 5941 sayılı kanun gereğince ..........1.asliye ceza mahkemesi hakimliğine ödenememiş çekim için taahhütname vermiştim.geçen sene 1/3 lük kısmını ödeyebildim ancak busene kalan2/3 lük kısmını ödeyebilme durumum yok.ancak daha açık bir vade ile ödeyebilirim.Bu şartlarda mart ayında ödeyemeyince taahhütü ihlalden hapis cezası alırmıyım.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  107. KESİNLİKLE GÖRÜNÜR...

    BELLİ BİR ZAMANDAN SONRA DOSYANIN TAKİBİ ve YENİLENMESİ LAZIM dosyaya yenileme yapmadılarsa düşer...

    YanıtlaSil
  108. Bir gun Mutlaka...!!!19 Aralık 2013 18:26

    haklisin kardes hayat ama sen san maki bunla kalmadım DUNYALARI KAYBETTİM 250 adet tır aracımı kaybettim dunyaca unlu su markasını tr nın her yerine tasımaktaydım ısımı kaybettim neyse ki hayat devam ediyor su anda TR NİN en buyuk OTOBUS FİRMALARIN DAN BİRİN DE CALİSAN otobuslerım var HATTA İZMİR HATTI dahil olmak uzere calisiyorum soz numaranı verir sen en kısa surede sadece cayını ıcmek icin gele bilirim .....ama yarini hayırlısı ila atlata bilrsem tabiki,..... saygılar AHMET USTAM nelerımı kaybettım hele bır bılsen ......

    YanıtlaSil
  109. BUKADAR GEÇMİŞİNİZİN OLDUGU BİRİSİNİN

    SİZİ İKİBİN DOLAR ALACAK İÇİN AİLENİZİN GÖZÜNDE ACİZ DURUMA DÜŞÜRMESİ HİÇ HOŞ DEYİL

    AMA BU MALLAR O KİŞİYEDE YAAR OLMAZ,,ŞU ANDA YEDİEMİN DEPOSUNDA OLAN MALLARINIZIN DEPO PARASI VE SÜREÇTE SATILSA DAHİL SİZ ALSANIZDA
    ELDE EDİLECEK PARA ÇOK KOMİK MEBLAG..

    SANMAYINKİ KALDIRILAN EŞYALAR BORCUUZU KARŞILİCAK

    BU KİŞİNİN SİZE ACI ÇEKTİRMEK İÇİN YPTIGINI DÜŞÜNÜYORUM,,

    VE TEKRARDAN GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM....

    AFYONDAN İZMİR YAKIN ..
    GEL İSTERSEN HEM BAK BEN NELER KAYBETMİŞİM SANA GÖSTEREYİM BURADA NE MAGDURLAR VAR ..GIDA ÇARŞISINDA 5 ADET DÜKKANIM VARDI..

    AZCIK TÖKEZLEYİNCE ,,,İLK TEKMELERİN YANIMDAN GELDİĞİNİ FARKEDESİYE KADAR TEKME MANYAGI OLMUŞTUMM..

    HAA GELİRSEN ÖYLEN GİBİ GELDE YEMEK YERİZ KARDEŞİM

    EŞYALAR ALINIR CANINIDA FAZLADA SIKMA..

    BEYİN HALA sizde ,VE GELECEĞE DAHA İYİ SARILMA zamanı

    YanıtlaSil
  110. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 18:26

    Evet var zehra hanım

    YanıtlaSil
  111. hrekese hayılı gunler arkadaslar ..

    YanıtlaSil
  112. GÜNAYDIN SEVGİLİ YOL ARKADAŞLARIM, DOSTLARIM HEPİNİZE SELAM OLSUN.

    YanıtlaSil
  113. SAYIN sarpbo,,

    5941 sayılı çek affı adı altında çıkartılan, ve ceza evindeki çek mağdurlarını yaşama tutunmaları için bir şans adı altında ettirilen TAAHHÜT kesinlikle geçersiz..müsterih olun...kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
  114. bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim Sn,Ahmet Usta

    YanıtlaSil
  115. ahmet bey sahte çek lerede af varmı bilğiniz varmı cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  116. ilginize teşekkür ederim Sn,Kalender_0606.
    iyi günler hep sizinle olsun

    YanıtlaSil
  117. ben kendim ugraştım İNFAZ KALEMİNDEN ama ilğilenmediler..salı günü

    şu anda düşümümün yapıldığını biliyorum..
    bağlı oldugum karakoldan perşembe günü bildirdiler..

    tüm infaz kalemi bu işe adapte olmuş vallahi bizlerin tahmininden daha fazla magdur oldugu kesin..

    kısacası sırayla hepsini temizleyecekler...
    belki sizinkide hallolmuştur,,muhit karakolunu ara bilği al,

    YanıtlaSil
  118. ehliyet dosyam trafikte kaldı gbt sildiremiyorum git hallet diyorlar kimse sallamıyor kadın geçen sever yaklanmam var diye aldı ertesi gün beni karşısında görünce şaşırda nasıl çıktın dedi bende savcı bir daha getirmeyin böyle suç yok dedi dedim açtı dosyamı yine yakalamam var kadın ne yapacağınıda bilmiyor gbt devam ediyor sildiremiyoruz.

    YanıtlaSil
  119. çekin bu siteden vaz geçilmez ismi kalmalıydı icra taahüt ayriyeten yazılmalıydı.

    YanıtlaSil
  120. vekaletin olan kişi gidecek infaz kalemine derdest alacak,,,

    şu varki,,,
    sen çek cezasımı yada başka bir cezadanmı sen kendini biliyosun. ona göre

    adli suçlar ve çek cezasının infaz kalemi başkadır,,,

    taahhüdü ihlal cezasının infaz kalemi başka ikisinden de alsın..

    daha garanti olur..

    YanıtlaSil
  121. 3 yargı paketinde icra taahhütlerinde ki cezaları kalktığına dair bir madde bulmadım.

    SORU: 3 Yargı paketinde icra dairesinde ki taahhütlerin cezai sorumluluğu ile ilgili bir madde var mı, yok mu?

    Bunu bilenler lütfen yazsın

    YanıtlaSil
  122. Ersen tekirdağ19 Aralık 2013 18:26

    Günaydın arkadaşlar yeniden başlıyoruz çok çektik çok üzüldük artık kaybettiklerimizin hesabını yapmayalım bu bizim moralimizi bozar bundan sonra kazanacaklarımızı planlayalım üzülmek yok çalışmaya devam hacizler ve taahhütler ide hallettik mi çalışacak hayatımıza devam edeceğiz saygılarımla ersen tekirdağ

    YanıtlaSil
  123. GÜNAYDIN YOLDAŞLAR

    YanıtlaSil
  124. ahmet bey sahte çek suçuna bir yasa varmı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  125. SATIN BASKETCİ SİZİ MERAK ETTİM NEREDESİNİZ YOKSA BEN Mİ YORUMLARINIZI BULAMADIM SAYGILAR?

    YanıtlaSil
  126. Ankara l ıyok mu arkadaşlar

    YanıtlaSil
  127. beyler iyi haftasonu dilerim HERKESE

    YanıtlaSil
  128. 3 yargı paketi Çarşamba gün ki oturumunda görüşülecek link aşağıda dır.

    http://tvarsivi.com/player.php?i=2012020322974

    YanıtlaSil
  129. Ahmet BEY sitedeki bazı belli isimler siteyi terk ettiler herhalde icra ve icra tahhütleri için çalışma yapıcaklardı herhalde icra ve tahhüt gibi kaygılar yok....

    YanıtlaSil
  130. ahmet bey sahte çeke af varmı yardımcı olrsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  131. HAYIR BİZLER EK MADDE EKLETİP MÜCADELE EDECEĞİZ .AMA HENÜZ BEKLEMEDEYİZ SİTE YÖNETİCİSİ MECLİSE GELMEDEN İNŞALLAH BAŞLATACAK

    YanıtlaSil
  132. GÜNAYDIN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI.

    Akıl, gurbette yakın bulmaktır; ahmaklık vatanda gurbete düşmektir.
    Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.
    Akıl gibi zenginlik, cehalet gibi yoksulluk yoktur. Edebe uymak bir kazanç, danışmak bir güçtür.
    Akıllı bir insan fakir olabilir, fakat o hiç kimsenin sadakasına muhtaç değildir.
    Akıllı kişi, tecrübelerden ibret alan kimsedir.
    Akıllı olan kemal, cahil olan mal ister.
    Akıllı düşmanınsa bile danış, bilgisiz dostun fikrini geç.
    Akıllı insanların en mutlusudur.
    Akıllının dili kalbindedir, ahmağın dili ise ağzındadır.
    Akıllının tahmini, cahilin kesin bilmesinden daha doğrudur.
    Akıllı insanlar az konuşur. Çok söyleyenler, yalnız ahmaktırlar.

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN.

    YanıtlaSil
  133. MUTLU ANNE :)))))))))))))19 Aralık 2013 18:26

    HERKEZE GÜNAYDINNNNN

    YanıtlaSil
  134. 3. yargı reformu paketi için çarşamba mecliste diye ntv alt yazı geçti diyorlar GÖREN VAR MI ? AYRICA SAYIN YÖNETİCİLER BİLİYORUM AMA SEVİNCİNİZİ BÖLMEK İSTEMİYORUM .BİZLER İCRA TAAHHÜT HAPİSLİĞİ İÇİN NEDEN ARTIK MAİL ATMIYORUZ .?BİZLER BUGÜNDEN BAŞLASAK MECLİSE GELENE KADAR HER GÜN GEREKLİ YERLERE SESİMİZİ DUYURSAK , SİZLERDE GÖRÜYORSUNUZ HERGÜN BİRİLERİ VEDA EDER GİBİ KONUŞUYOR ,YARDIM EDECEKLERİNE EMİNİM AMA TOPLULUK HAZIR BİR ARADA İKEN İYİ OLMAZ MI ?ÖNCEDEN BAŞLASAK NE OLUR?

    YanıtlaSil
  135. allahım daha da özgür güzel hayırlı bir yaşantı nasip etsin hadi geçmiş olsu ablacım :))

    YanıtlaSil
  136. Ersen tekirdağ19 Aralık 2013 18:26

    yakın bir köyde

    YanıtlaSil
  137. HAYIRLI BIRGÜN GEÇİRMENİZ DİLEĞİMLE..GÜNAYDIN ARKADAŞLAR....

    YanıtlaSil
  138. sayın caman ikisi de borçtan hapislik değil mi

    YanıtlaSil
  139. taahhüt ihlalerinden dolayı çıkan cezalar da gbt nerelerde geçerli acaba. yol cevirmesi, hastene,otellerde. çekte olduğu gibi genelmi.?

    YanıtlaSil
  140. OOO YILDIZ DA PARLIYOR HANİ::)))
    SEN ÇOK YAŞA

    YanıtlaSil
  141. Ersen tekirdağ19 Aralık 2013 18:27

    tekirdağ da mısınız eklersen görüşelim ersen86_gs@hotmail.com

    YanıtlaSil
  142. DENETİMLİ YORUMLARDAN DOLAYI ÇOK İLETİŞİM EKSİKLİĞİ OLUYOR BEN DENETİM BİTİNCE YAZARIM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  143. SİTENİN BELLİ İSMLERİ UYUYOR HERHELDE HERKESE GÜNAYDIN

    YanıtlaSil
  144. merhabalar arkadaşlar... Benim karşılıksız çekim vardı mahkeme kağıdı tekrar adresime geldi yasa çıktığı halde neden mahkeme celbi geliyor anlamadım bilen arkadaşların yorum eklerlerlerse sevinirim ....eren

    YanıtlaSil
  145. ilginize teşekkür ederim.herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  146. YASADAN ÖNCE POSTAYA VERİLMİŞTİR

    YanıtlaSil
  147. olabilirmi? mahkeme olduğunda düşermi acaba

    YanıtlaSil
  148. EV HACİZLERİ VE TAAHHÜTLER KALKIYOR

    3 Yargı paketi Adalet komisyonun Çarşamba gün ki oturumunda gündeme alınacak.

    Ev hacizleri ve taahhütler kalkacak. Aşağıda ki linki kopyalayarak da VİDEOYU izleyebilirsiniz

    vidoyu izle: http://tvarsivi.com/player.php?i=2012020321801

    YanıtlaSil
  149. Hasan tüysüz19 Aralık 2013 18:27

    yav arkadaşlar 02,09,2012 de 06,06saatlerinde bi konu arzetmiştim lütfen ilgili ve bilgili bi arkadaşımız yardımcı olabilirmi

    YanıtlaSil
  150. SN KANUNİ SES MAİL ADRESİ YAZARSANIZ SİTEDEKİ ARKADAŞLAR SİZE DAHA ÇOK YARDIMCI OLABİLİRLER BENDE MAİL ADRESİMİ VERİYORUM EKLERSİNİZ

    volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  151. TABİİKİ DÜŞER.YASA GEREĞİ;DOSYANIZ İPTAL OLACAK.MAHKEMEYE GİTMENİZ GEREKMEZ,ZATEN BİR CEZA ALMAYACAKSINIZ.

    YanıtlaSil
  152. evet yolda bile yakalama oluyor

    YanıtlaSil
  153. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 18:27

    Sizede günaydın

    YanıtlaSil
  154. Kalender_0606 (karlıdağ )19 Aralık 2013 18:27

    Günaydın sizede

    YanıtlaSil
  155. şu denetimi bırakın...............................

    YanıtlaSil
  156. DEVRİM GÜLER19 Aralık 2013 18:27

    14,04,2011 YAZILI GENELGE TAZYİK HAPİSLERİ GBT LER DE ARTIK GÖZÜLMÜYOR ARTIK KARAKOLLAR TAKİP EDECEK

    YanıtlaSil
  157. TAAHHÜDÜ İHLAL

    AVUKATLARIN TARTIŞMA METNİNDEN ALINTIDIR...



    Hukukçu olarak şu ortak paydada anlaşmalıyız:

    1-Anayasa Mahkemesi Kararının isabeti,her türlü tartışmanın üstündedir.
    2-İİK 340.maddesinde öngörülen ceza,kaynağını kişiler-arası ekonomik ilişkilerden değil,Devlet'in yaptırım gücünden alır.
    3-İİK 111.ve 340.maddesinde,inisiyatif borçludadır.
    4-İ c r a d a i r e s i n d e kararlaştırılan borcu ödeme şartını i mzalaması da onun özgür iradesinin ürünüdür.Herhangi bir baskı olmadan,deyim yerinde ise paşa paşa gidip taksitlendirmeyi teklif ve imza etmiştir.Bunlar yasal ölçütlerdir;katılmanızı beklerim.Ama,
    5-Siz gidip,bu teahüdü
    a-Haczi icra sırasında ve
    b-Evinde..imzalattınız mı,durum farklı..
    Hem zamanlama hem de yer olarak yanlış yerdesiniz.Teahüt,
    yer ve zaman itibarı ile butlanla malüldür.Ölü doğmuştur.
    Selamlar..

    Av.......

    YanıtlaSil
  158. Arkadaşlar,
    bir içtihatı bulmak istiyorum ancak aradığım siteler hep şifre soruyor, genelde hukuk siteleri.
    Y10.CD E. 2004/13818
    Yardımcı olursanız memnun olurum
    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  159. SAYIN CÜNEYET BEY,,,,

    HACİZLER OLACAK TABİKİDE,,

    AMA ALACAKLI ALACAGINI DAHA İNSANİ BİR YOL İZLEYEREKTEN TAHSİL YOLUNA YÖNLENECEK VE İKİ TARAFTA MAGDUR OLMAYACAK,,,

    BURADAKİ ASIL SORUN ŞUDURKİ,,,

    İCRA ESNASINDA MAL KALDIRMA ESARETİ ALTINDA İNSAFSIZCA MECBUR BIRAKILINARAKTAN KİŞİNİN ÖZGÜR İRADESİ DIŞINDA,,,,,ALINAN ÖDEME PLANI ADI ALTINDA SİNSİCE İMZALATILINAN,,,,,,,,TAAHHÜD' TÜR

    KŞİLERE ÖDENEMESİ DURUMUNDA BUNUN 3 AY BİR HAPİSLİK OLUNACAĞI, AÇIK BİR DİLLE ANLATILMAMAKTADIR,,,

    KİŞİLER KANDIRILMKTADIR,,

    İCRA MEMURLARI AVUKATLARIN GİRDABINDAN NEMALANIYORLAR,,

    BUNADA DUR DEMEMİZ LAZIM,,ASLINDA İCRA MEMURLARI DAHA DUYARLI DAVRANMALIDIR VE VATANDAŞIDA KORUMALIDIR,,,,İKAZ ETMELİDİR,,,

    ALACAKLI VE BORÇLU ARASINDA YANSIZ TARAFSIZ OLMALARI LAZIMDIR.



    TAAHHÜDÜ İHLALE DUR DENİLMELİ.

    ASLINDA TAAHÜDÜ İHLALİ, İHLAL EDENLER İCRA MEMURLARI VE AVUKATLARDIR

    Ahmet USTA

    YanıtlaSil
  160. basketçi abi cüneyt abi asi nerelerdesiniz biz taahhüdü ihlal mağdurları için negibi çalışmalar var biz çok huzursuzuz sanki herkes bizi terk ediyor gibi ahmet usta kanayan yara birtek bu konuyla ilgili yorumlar yapıyor arkadaşlar m vekillerine bolbol mail faks yollayalım icra iflas yasasının görüşüldüğü zamana yetişmesi lazım yoksa çok geç olur birlik olursak başarırız

    YanıtlaSil
  161. Iyi aksamlar, ayni sizin gibi benimde bir hikayem var. Bunun icin caninizi sikmaya, ailenizi üzmeye, kendinize zarar vermeye degmez. Dediginiz gibi benim de cok yakin arkadasim dostum dedigim uzun yillar beraberce büyük isler yaptigim bir kisi vardi, simdi yok, yillik ticaret hacmimiz 10 milyon tl idi, 7/24 neredeyse beraberdik. Benim ortagimdan ayrilmam yüklü nakit ödemem büyük capta 4-5 yere mal kaptirmam, bir gecede kapatip kactilar, beni cok zor durumda birakti. baktim olacak gibi degil sirketi kapatma karari aldim 720 bin tl borcum vardi 500 tl sini cek, nakit ve mal iadesi ettim. Konustuk bana müsade et sonra ödeyecem dedim. Tamam dedi, 15 gün sonra aradi agza alinmayacak laflar etti. konustugumuzun hem arkasindan beni avukata vermis ve borcum olan 200 tl olmasina karsilik onda bulunan cekim 700 tl idi mal geldiginde hemen cekini keser gonderirdim cünkü, ve o zaman bana 700 tl cek davasi acti. Su an borcum bir firmaya ve yaptiklari bunlar. 15 gün oncede dolandiricilik davasi actilar.
    Anlatacagim su sen ne yaparsan yap, karsindaki adam degilse bildigini yapiyor.

    YanıtlaSil
  162. Murat bey çok teşekkürler.. Ancak bu kanunda "Haline Münasip" tabiri tarif edilmeye çalışılmış ise de, çok yoruma açık ve genelde bilirkişiler tarafından alacaklı lehine kullanıldığı için toplumda bukadar çok mağdur aile ve potansiyel evsiz barksız suçlu insan yaratmış. Bence bu kadar uzun bir maddeye gerek yok.Borçlu adına kayıtlı İkamet edilen mesken, ipotek edilmiş olsa dahi,
    ne kalitede olursa olsun, eğer borçlu adına kayıtlı tek gayrımenkul ise icradan satılamamalı. Kurumlar ise borç verirken ona göre teminatlar almalı, iş hayatı buna göre düzenlenmeli. Aynı
    batı ülkeleri gibi. Bu duruma düşmüş insanlar unutmayalımki kira bile verebilecek durumda değiller. Onun bunun yanında ikamet ederek ömürlerini tamamlamaya çalışıyorlar. Son Çek Kanunu bence toplum barışını olumlu yönde etkileyen, son yıllarda yapılan en önemli kanunlardan biridir. Bu konuda Hükümetimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kuzey ülkelerindeki gibi gerçek refah toplumu olmak istiyorsak toplumsal barışı sürekli hale getiren
    bu tür düzenlemelere ihtiyacımız var. Selamlar..

    YanıtlaSil
  163. halo dayı - halil aksoy19 Aralık 2013 18:31

    Arkadaşım kardeşim kaderdaşım hiç kimse için hiç bişey için böle bişeye değmez ben içerden yeni çıktım kanunla tabiki çıktım çok şükür ben de hiç bir şeyi kendime yediremiyordum herşeyim gitti bittim ama Allah'tan ümidimi kesmedim herkes herşeyi dedi herşeyi yaptı yılmadım en son içeri de girdim hem de kahbe bir akrabam ihbar etti o kadar zor durumdayken ama ona da olsun dedim nasip de bu da var mış dedim çok kızdım çok ağırıma gitti ama inan bana içeride bir tokat atıp bir yumruk atıp aylarca yatanları ve sefil olanları gördükten sonra kendini ve aileni düşünmen gerektiğini daha iyi anlıyorsun dostum arkadaşım seni, çok iyi anlıyorum çok da haklısın ama şu kadar diyeyim ben babamdan devraldım şirketi ve ölümünden sonra başına geçtim ve alacakları alamadım üstüne babamdan kalma borçları ödedim cebimde liram yoktu daha sonra Rabbim bir kapı kapadı bir kapı açtı 5-6 sene içinde evim arabam oldu çok şükür gene 2008 kriz ve herşey 3 günde bitti gitti hacizde geldi mahkemelrde bir anda başladı bunları yapanlar her daim baba dostlarımdı baba yarısı dediklerimdi neler yapmak istedim tahmin edersin ama kendimi ve aliemi düşününce yapamadım bu süreç sonunda hapise de girdim hemde akrabamın ihbarıyla ama yapacak bişey yok Allah bunu da yazmış dedim çok üzüldüm mahvoldum dedim ama bu hayata yeniden dört elle sarılacağım bana yanlış ve kahpelik yapanları da Allahıma havale ettim Ailem için gelecek için yapmak zorunda olduğumu hissettim sende böle yap bırak kim ne yaparsa yapsın bu yaşadıklarını hep yaşadık ama inan bana kimseye hiç bişeye değmez Allah korusun seni ve senın gibi insanları cezaevinden çok zor dostum aman uzak tut kendini beladan önüne bak yılmadan hayata sarıl her kahpelikten Allaha sarıl kendine güven yoluna devam et eşya da alınır ev de alınır yeter ki Allah sağlık akıl fikir versin
    Aman deyim kardeş lütfen zoru başar ve aklı selim ol lütfennnnnnnn

    YanıtlaSil