Yeni Çek Yasası Meclis Genel Kurulunda

Yeni Çek Kanunu
Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İYİMAYA: Bugün yüce Parlamento, yasama yetkisinden çok daha farklı olan, Anayasa'da ayrı bir iktidar olarak tanımlanan ceza kurma, suç kurma, suçu yürürlükten kaldırma, cezayı yok etme iktidarını, yetkisini kullanıyor. Şu anda aranan cevap: Karşılıksız çek eylemi suç olmaya devam etsin mi yoksa suç olmaktan çıkararak bir özgürlük alanı mı üretelim? Bu soruya doğru, inandırıcı, kamuoyu tarafından kabul edilebilir bir yanıt oluşturabilmek için iki açılı bir değerlendirme yapmak gerekir. Birinci açı, bağlayıcı hukuk bakımından Parlamentonun iradesini belli bir noktaya tespit eden, farklı bir irade seçeneğini yok eden bir hukuk var mıdır yok mudur? Buna ben bağlayıcı hukuk yararı diyeceğim.

Değerli arkadaşlar, kişiler arası ilişkilerden kaynaklanan borçların yerine getirilmemesi eylemi hukuk tarihinin gelişimi içerisinde farklı yaptırımlara bağlanmıştır. İlk dönemler özel borcun ödenmemesi kişi üzerinde hapsin, haczin ve evde tutulmanın bir nedeni sayılmıştır. Hatta Solon Kanunlarına göre alacaklılar borçluyu öldürebilir, etlerini paylaşabilir, kemiklerini bölüşebilirdi. Tarihi gelişim boyunca, Borcun ifa edilmemesi hâline mali edimler, mali yaptırımlar öngörüldü. Evrim 1950 yılında İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ortaya çıkan özgürleşme ve demokrasi eğilimi içerisinde doruğa ulaştı. Ceza doktrini dedi ki: "Hiçbir cezaya özel borcun ifası misyonu yüklenemez.

Değerli arkadaşlar, bizim Anayasa'mızın 38'inci maddesi kapsamında, özel borç ilişkilerinden kaynaklanan edimlerin yerine getirilmemesine hapis yaptırımını öngörmemiz mümkün değildir. Şu ana kadar yaşanan, bir hukuk ihlalidir, bir Anayasa ihlalidir ve ciddi hukukçular, rahat rahat bu konuda ön açıcı mekanizmaları dava kazanma yoluyla geliştirebilirlerdi.

Anayasa Mahkememiz, maalesef, bu konu gündemine geldiğinde "Çek borcu özel borç ilişkisinden kaynaklanmaz, sözleşmeden kaynaklanmaz." dedi ve özgürlük aleyhinde bir yorum yaptı. Bir defa, Anayasa hukukunun temel işlevi, Anayasa'nın ve uluslar üstü sözleşmenin öngördüğü özlük alanını yorumuyla pekiştirmektir. Anayasa mahkemeleri özgürlük lehine yorum yapmak zorundadırlar; bu, temel bir ilke. Bugün yaptığımız düzenleme, bağlayıcı hukuk normları bakımından zorunlu bir düzenlemedir, farklı bir şey benimsesek dahi aksi Anayasa ihlali olan bir düzenlemedir. Parlamento doğruyu yapıyor.

Ciddi temel düzenlemelerin süregelen beklentileri etkilememesi mümkün değil ama her reformun, her dönüşümün kaderinde bir geçiş süreci veya süresi kaçınılmazdır. Şu anda bu çek alanındaki yeni düzenin meydana getirebileceği zihniyet dönüşümü, ekonominin kendi işleyişini düzeltmesi, vesaire gibi hâller için bir buçuk senenin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu hukuk ihlalini bertaraf etmek bakımından siyaset kurumunun kabul etmesi gereken bir yapı olması gerekir. Kaldı ki hapis gerçekten ödeme amacını sağlıyor mu?

Bu reform, doğrudur, sonuçları itibarıyla yargı yükünü azaltacaktır; dosyalar düşecektir, sanıklar çıkacaktır, bundan sonra adliye, yargı böyle bir şeyle uğraşmayacaktır. O hâlde sonucudur bu. Yani adli yükün, adli yargı yükünün azalması projenin bir gerekçesi değil, sonucudur.

Çözümün hayırlı olmasını diliyor, yüksek Parlamentoyu tekrar saygıyla selamlıyorum.

820 yorum:

  1. Bendekide sansmi odeyemedigim 10 cekim var su an parca parca oduyorum onlardaolmadi bankalardan tahsil edilen 450 tl lik tutarlar icin oldu simdi anlatacagim olay ben esim ve oglumun 3 senedir kaydimiz yok oglum 6 yasinda bu sene kres oldugu icin sorun olmadi okul biz annem ve babamla birlikte yasiyoruz calustigimiz icin oglum annemle kalior evde bugun yukarda bahsettigim ceklerin bankadan yapilan 450 tl lik tutarlari icin banka tarafindan annemlere icra memurlari gelmis annem her ne kadar tedbirli davranmaya calissada yasinin ve bilgisizliginin vermis oldugu sebeple gelenleri iceri alior benle alakali sorulanlari gecistirior bi sekilde ama gelenlerin 6 yasindaki ogluma benle alakali sordugu sorular ve birazda korkunun etkisi ile gelenlerin hazirladiklari tv buzdolabi ve camasir makinasi gibi seyleri yazdiklari tutanagi imzalior adamlar simdi esyalari almioruz ogluna haber ver donus yapsin demisler cumartesi gelir aliriz yoksa demisler .... Benim sizlerden ricam bu konuyla alakali yapilacak birsey varmidir nasil bi yol izlemeliyim bilen varsa yardimci olabilirmi... Simdiden tskler ve saygilar.....

    YanıtlaSil
  2. Bendekide sansmi odeyemedigim 10 cekim var su an parca parca oduyorum onlardaolmadi bankalardan tahsil edilen 450 tl lik tutarlar icin oldu simdi anlatacagim olay ben esim ve oglumun 3 senedir kaydimiz yok oglum 6 yasinda bu sene kres oldugu icin sorun olmadi okul biz annem ve babamla birlikte yasiyoruz calustigimiz icin oglum annemle kalior evde bugun yukarda bahsettigim ceklerin bankadan yapilan 450 tl lik tutarlari icin banka tarafindan annemlere icra memurlari gelmis annem her ne kadar tedbirli davranmaya calissada yasinin ve bilgisizliginin vermis oldugu sebeple gelenleri iceri alior benle alakali sorulanlari gecistirior bi sekilde ama gelenlerin 6 yasindaki ogluma benle alakali sordugu sorular ve birazda korkunun etkisi ile gelenlerin hazirladiklari tv buzdolabi ve camasir makinasi gibi seyleri yazdiklari tutanagi imzalior adamlar simdi esyalari almioruz ogluna haber ver donus yapsin demisler cumartesi gelir aliriz yoksa demisler .... Benim sizlerden ricam bu konuyla alakali yapilacak birsey varmidir nasil bi yol izlemeliyim bilen varsa yardimci olabilirmi... Simdiden tskler ve saygilar.....

    YanıtlaSil
  3. Benden baska bu sayfaya gelen yok heralde cuneyt bey....

    YanıtlaSil
  4. Normal Sartlar altinsa sizin borcunuz icin annenizin evine gidip icra takibi yapamazlar. Siz o evde yasamiyorsaniz gercekten avukat pek buna cesaret edemez. Gelenler hangi icra mudurlugu ise oranin icra mahkemesine biran once annenizin dava acmasi gerekir. Bir arzuhalci dahi dilekce yazabilir. Evdeki esyalarin faturalari varsa annenizin adina onu da dilekceye eklersiniz.

    YanıtlaSil
  5. sitede sorunmu var yoksa öküz öldü ortaklık bittimi nerde bu millet

    YanıtlaSil
  6. iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  7. iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  8. Geçm,ş olsun dedecim:))))Bende yasta yatagımda neler çekiyorum neler:)))Allah sıhhat,saglık versin:)))

    YanıtlaSil
  9. Hakkibulutcetin27 Ocak 2012 19:36

    Listeye lutfen hakkı b. Çetin

    YanıtlaSil
  10. DEVRİM Güler27 Ocak 2012 19:36

    arkadaşlar dündendir yalnız bir yorumum çıktı bi sorunmu var acaba

    YanıtlaSil
  11. DEVRİM GÜLER27 Ocak 2012 19:39

    arkadaşlar dün dendir bir yorumum yalnız yayınlandı bi sorunmu var acaba

    YanıtlaSil
  12. GEÇMİŞ OLSUN ALİ DEDE AMAN DİKKAT SEN BİZE LAZIMSIN
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  13. BENİM ÖNERİN LİSTEYİ SİZTENİN EN GÖRÜKEN YERİNE DÜZGÜN BİR DİLLE YAZILMI ALFABETİK SIRAYA ALINMIŞ ŞEKILDE YAZILMASI..

    DAHA ŞIK OLUR.....

    YanıtlaSil
  14. sanırım sıtemız tatılde kımseyı lısteye yazmıyor gurur duyulacak bır olay oysa lısteye yazın dıye cırpınılması yazın lısteye odeyecegız borcumuzu yazmasanızda odıyecegız tabıkı ee sız bılırsınız bıdaha lısteye yazın demıcem bu son talebimdir.

    YanıtlaSil
  15. arkadaslar az once kanal D haberlerde izledim Cek Yasasi Meclisten gecmistir denirldi hepinize mujdeler olsun insallah en kisa zamanda adminlerimiz bize daha acik bir aciklama yaparlar..

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar herkese iyi akşamlar Yasadaki bu dolandırıcılık ibaresi nin içeriğini bilen varmı bizlere sağ gösterip sol vurmucaklar demi.

    YanıtlaSil
  17. liste:barış yağmurlu

    YanıtlaSil
  18. arkadaşlar Bu dolandırıcılık kısmınınciçeriğini bilen varmı

    YanıtlaSil
  19. Iyi aksamlar arkadaslar.Ben TOBB baskani Hisarcikliogluna takdim.Cekte hapis kalkmasin diyor, Hem serbest piyasa ekonomisini savunacaksin hemde devlet taraf olsun cekte hapis devam etsin diyeceksin. Hem anayasadaki ozgurluk hakkini gormezden geleceksin hemde yeni anayasa calismalarina katilacaksin. Bu nasil sivil toplum orgutu lideri anlamakta gucluk cekiyorum.Ozgurluk gorundu bu insanlarlada mucadele edecegiz.

    YanıtlaSil
  20. Cek_mahduru_3427 Ocak 2012 20:08

    SLM ARKADAŞLAR SALI GÜN YAKIN Bİ ARKADAŞIM ISPARTADA ALINDI YASA ÇIKMASINA RAMAH KALA YAKALANDI ÇEKLERDEN BİRİNİ ÖDEMEYE GİTMİŞ ÖDEDİKTEN SONRA DÖNÜŞTE ÇEVİRMEDE ALMIŞLAR BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN CANIMIZI ORTAYA KOYDUK KANUN BİZİM PEŞİMİZİ BIRAKMIYOR YASA ÇIKANA KADAR TOPLAYACAKLAR YAKALADIKÇA BİZLERİ HAYIRLISI ALLAHTAN BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK ALLAHA EMANET OLUN ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  21. Listenın amacı nedir arkadaşlar.Sonucu ne olacak.

    YanıtlaSil
  22. ALLAH'TAN ŞİFALAR DİLERİM

    YanıtlaSil
  23. SIKAYET SURESI 3 YILA UZATILIRSA VE GECMISE YURUYECEK SEKILDE UZATILIRSA, 2008 ‘DEN ITIBAREN CEKI KARSILIKSIZ CIKMIS HERKESE DOLANDIRICILIK DAVASI ACILABILIR. BUNA KIMSE ENGEL OLAMAZ.

    BIZLER DOLANDIRICI DEGILIZ, ALNIMIZ AK COK SUKUR. AMA BU KONUDA HAKKIMIZDA DAVA AÇILMASININ ONU ACILIRSA YINE MAHKEMELERE GİTMEMİZ, DURUSMALARA GİRMEMİZ, AVUKATLARA TONLA PARA VERMEYE DEVAM ETMEMİZ GEREKİR.

    BUNU YAZABİLDİĞİM HER YERDE YAZDIM AMA KİMSE ÖNEMSEMİYOR :-(

    YanıtlaSil
  24. SİTE 24 SAAT TEKİPTEDİR

    YanıtlaSil
  25. ARKADAŞLAR BENİDE EKLEYİN,

    ASLANLAR GİBİ ÇALIŞIP BORCUMU ÖDEYECEĞİM,

    ALLAH KİMSEYE KUL HAKKI YEDİRMESİN.

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  26. Dede geçmiş olsun ayrıca artık burdan tüm arkadaşlara adını değiştirmeyi teklif ediyorum
    Dedemizin yenin adının bilge olarak değiştirilmesini görüşlerinize sunuyorum kabul edenler desteklerinizi görelim
    KABUL EDENLER

    YanıtlaSil
  27. ATESKES IMZALANDI ))))))

    YanıtlaSil
  28. İyi akşamlar dostlarım zaman geçmez demeyen, bakın bugünde bitti tıpkı dünkü gibi, yarında bitecek bugünki gibi ))))))))))

    YanıtlaSil
  29. orhan bey sektor nedır sizin iyi aksamlar dilerim

    YanıtlaSil
  30. HİÇKİMSE BORCUNU ÖDEMEM DEMİYOR HERKEZ ÖDİCEM DİYOR AV BİRTAKIM ALACAKLILAR GÖRSİNKİ HAPİS BİTSİN RAHAT OLALIM BAŞLAYALIM ÖDEMEYE GEREKİRDE MECLİSE GÖNDERİCEZ BİZLER BORÇLUYUZ VE ÖDİCEZ

    YanıtlaSil
  31. CAN.ADANA... LİSTEYE EKLEYİN ENKISA.ZAMANDA BORCUMU ÖDİYECEM

    YanıtlaSil
  32. ARKADAŞLAR ÜZÜLDÜĞÜM KONU

    İNSANLAR ÇEKLERİNİ HAPİS CEZASI VAR DİYE ÖDÜYOR SANIYORLAR...........

    BİR ÇEKİMİ BİLE,HAPİS CEZASI VAR DİYE ÖDEMEDİM.

    BEN BORCUMU ÖDEDİM.

    ÇEKİN YAZILDIMI TİCARİ İTİBARIN ZEDELENİYOR.

    O İTİBARI KAYBETTİN Mİ

    KAÇ HAPSE BEDEL BİR BİLSELER

    YanıtlaSil
  33. ee benim elimde ödenmemiş çekler var mağdur olan kim sence

    YanıtlaSil
  34. DEVRİM GÜLER27 Ocak 2012 20:49

    bu saatten sonra kim ne söylemiş kim ne konuşmuş arkadaşlar hepsi boş boş boş allahın izniyle salı günü biteceeeekkk

    YanıtlaSil
  35. ÇektenÇeken27 Ocak 2012 21:01

    değerli arkadaşlar şu önergeyi güzelce okursanız gerekçesi ile herşey çok açık. Önergede diyorki çek kullanma ve çek hesabı açma yasağı dolandırıcılık vs durumları içinde uygulansın diyor. Bunu gerekçedede şu şekilde açıklamışlar dolandırıcılıktan ceza hapis cezası veriliyor , karşılıksız çek keşide etmekten çek hesabı açma yasağı getiriliyor. Birisi ceza birisi kabahatlar kanununa bağlı ve tck da diyormuş ki ağır olan ceza uygulanırmış. yani bu önerge olmasa adam dolandırıcılıktan ceza alacak ama cezası bitince çek hesabı açabilecek ve de çek kullanmaya devam edecek bunun önüne geçmek için alınmış bir önlem. Orada dolandırıcılık davası da açılabilir diye bir şey yazmıyor. Benim görebildiğim kadarı ile ...,

    herkese saygılarr

    YanıtlaSil
  36. lıstedekılere once uygulanacak yasa

    YanıtlaSil
  37. 21 YAŞIMDA ÇEK KULLANMAYA BAŞLADIM....

    ÇEKİNİ ÖDEMEDİĞİN ZAMAN HAPİS OLDUĞUNU ÇEKLERİM VURULUNCA ÖĞRENDİM......

    AKIL VAR MANTIK VAR TAM 14 SENE BAĞKUR PRİMİ ÖDEDİM İŞVEREN OLARAK BUNCA ZAMAN KAÇ ÇEK ÖDEDİĞİMİ SİZ DÜŞÜNÜN.

    YanıtlaSil
  38. ne kadar meraklısınız cıkmasını ıstemıyorsunuz sanırım magdurluk alıskanlıkmı yaptı kardesım ısınız yokmu sızın yasa cıktı sana ne kım ne demısse allah allah bırde ıyı haberı tasısana buraya bu sıte yönetımı neyı denetlıyor anlamadım sen bıle engel olamassın artık yasa cıktı uzgunum senın ıcın arkadasım sen baska bır magdurıyet bul kendıne burdakı magdurıyetımız bıttı uzgunum artık magdur degılız

    YanıtlaSil
  39. selamlar arkadaşlar ;
    uzun zamandır izliyorum aynı kaderi paylaşmaktayız .
    ALLAH ım yardımcımız olsun ben kardeşime sizlerde sevdiklerinize kavuşması dileğiyle ...

    YanıtlaSil
  40. listeye benide ekleyin lütfen

    YanıtlaSil
  41. arkadaşlar kanunieses haftaya biryer açıyormuş ona hayırlısı olsun allah utandırmasın.Bu sitede binlerce kişi var bu kişilerde bu ceza kalkınca işyerleri açacaklar türkiyenin her yerinde,benim önerim bir bilgi bankası oluşturarak kim nerede ne iş yapıyor.Eğer biz bazı gruplar gibi birbirimizle alış-veriş yaparsak,eşimizi dostumuzu bu kişilere yönlerdirirsek daha çabuk borçlarımızı öderiz kalkınırız.Balıkçı

    YanıtlaSil
  42. iyi akşamlar herkese....
    yasanın bizi en derinden etkileyecek bölümü yani 3. madde geçti..bunun verdiği rahatlıkla çok değişik bir gün geçirdim sevgili arkadaşlar...huzurlu ,mutlu , moralli...vs.inşallah YÜCE RABBİM izin verir de salı günü tamamına ererse değme gitsin....kalanı inşallah bu kez mhp nin de derinden desteklediği ev eşyaları haczi ve tahhütü ihlal mevzuları...inş o da rahatlıkla geçer ve hepimiz artık gerçek yaşamda planladığımız yaşam biçimini gerçekleştirmek için mesaimizi harcarız....bu arada tamamen sıfırlamış moral motivasyonunu da sıfırlamış arkadaşlarıma da şunları söylemek istiyorum...bakın dostlarım her zuşlmün ve acının bir ferahlığı mutlaka olacaktır....bunun için tek yol ALLAH a sığınmaktır...YÜCELER YÜCESİ mağduru mutlaka koruyacak ve yardımcı olacaktır...çünkü RABBİM kullarını çok sever...çaresizlere el uzatır...umulmadık zamanda tahmin dahi edemeyeceğimiz , düşünemeyeceğimiz bile imkanlar bir anda önüne sunulur....ALLAH ın yardımı ve gücünden dahası yoktur....dahası olamaz da...tek yol herzaman her halimize ŞÜKÜR edeceğiz...ŞÜKÜR den aciz kalmayacağız....bu çok önemli...kul ŞÜKREDER...yüce allah MUTLAKA YARDIM EDER....

    herkese sevgiler ve saygılar....

    seker765

    YanıtlaSil
  43. BENİDE EKLEYİN LİSTEYE

    YanıtlaSil
  44. MİÇO ALİ

    YanıtlaSil
  45. bende varım ekleyin derim . tşkler...

    YanıtlaSil
  46. Bugüne kadar 1000 e yakın çek kullandım hemde şirket çeki. hepsinide sorunsuz bir şekilde ödedim. bir aile dostumuza verdiğim hatır çekinden dolayı üçüncü şahıslar tarafından açılan ceza davasına kadar ben çekten dolayı hapis cezasının olduğunu bilmiyordum. şimdi ben ödemiş olduğum çekleri hapis korkusuylamı ödedim. ödediğimiz yüzlerce senedi neyin korkusuyla ödedik. tabiki ALLAH korkusu, kul hakkı ve vicdan. çok şükür

    YanıtlaSil
  47. KUTLARIM:BAŞARILARININ SÜREKLİ OLMASINI DİLERİM:

    YanıtlaSil
  48. sizce umurlarında olurmu ? hiç sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  49. siteye ne oldu

    YanıtlaSil
  50. Hayir degil Sn.Zehracen,bunlar Italyan Ittiere firmasinin distribitorleri,fazla detaya girip isim vermek de pek istemiyorum henuz.

    Bu arada Sn Sabir tasi kesinlikle size katiliyorum zaten ben ozellikle onlarin geri kalan paralarini vermek icin calisicam en once en cok cirkinlesen , cingenelesenleri karsima almak istiyorum,cok sukur kimseyle verilmeyecek hesabimiz yok bizim derdimiz ozgurluktu sadece baska bir derdimiz yok gerisi Allah kerim..Ama emin olun az da olsa bilgim daragcinda biliyorum ki o kadar fazi alan insanlarin helal etmedigi hak muhim bir hak degildir..Allah bilir tabiki...

    YanıtlaSil
  51. DEVRİM GÜLER27 Ocak 2012 22:17

    vaybe kardeşim yine döktürmüssün selamlar

    YanıtlaSil
  52. abey nasılsın

    YanıtlaSil
  53. abi sen nasılsın

    YanıtlaSil
  54. ankaralı 0627 Ocak 2012 22:22

    arkadaşlar birşey sormak istiyorum benim 387 yaprak çekimden sadece 5 tanesi yazıldı ve davalık oldum daha sonra biraderimin üzrine çek çıkardık ve toplam 17 yaprak yazdık bunun ise 3 tanesi ödendi diğerlerini ödeyemedik şimdi bu yasaya göre birader dolandırıcımı sayılacak lütfen konuyu bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar dün püskevitcileri gördünüz mü ne yaptılar

    YanıtlaSil
  56. ÇEK TE HAPİS KALKARSA KİMSE ÇEKİNİ ÖDEMEZ MİŞ!!!!!!!!!!

    ASIRLARDAN BERİ BU ÜLKEDE TİCARET YAPANLAR BÜYÜKLERİNDEN ÖĞRENDİKLERİ İLK KURAL***********BİTMEYEN SERVET İTİBARDIR****NASİHATIDIR ÇÜNKÜ BİR TÜCCARIN EN BÜYÜK SERMAYESİ İTİBARIDIR TİCARİ HAYATTA BÜTÜN KAPILARIN SİZE AÇIK OLMASI İÇİN CEBİNİZDE **ÇEK** KARNESİ DEĞİL İTİBARINIZ OLMASI GEREKİR
    BUNU HER KES BİLİR SADECE DÜN MECLİSTE KONUŞAN ÇEKTE HAPİS KALKARSA HİÇ KİMSE ÇEKİNİ ÖDEMEZ DİYEN VEKİLLER HARİÇ VE AYNI VEKİLLER BU ÜLKEDE ÖDENMEYENLER OLSA BİLE HERGÜN ÖDENEN ONBİNLERCE ÇEK YAPRAĞI VARDIR ÇOK TÜCCAR VE SANAYİCİ ALDIKLARI MALLARIN ÖDEMELERİNİ BU ŞEKİLDE YAPMAKTADIRLAR SİZ ŞİMDİ ÇEKTE HAPİS KALKARSA HİÇ KİMSE ÇEKİNİ ÖDEMEZ KELİMELERİNİ MECLİS KÜRSÜSÜNDEN SÖYLERSENİZ ÇOK TÜCCARIMIZ ÇOK SANAYİCİMİZİ DOLANDIRICIKLA SUÇLAMIŞ OLURSUNUZ SİZCE GÜNÜNDE ÇEKLERİNİ ÖDEYEN BU ESNAFLAR SADECE BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN ÇEKLERİNİ ÖDÜYORLAR HAPİS YATARIM DİYE DEĞİL

    BU ÜLKEDE TİCARET YAPAN BİZLER MAL DA ALDIK MAL DA SATTIK AMA HİÇ BİRİMİZ MAL SATARKEN MAL ALANIN NE BOYUNA NE KARA KAŞINA NE KARAGÖZÜNE BAKARAK MAL VERDİK İLK ÖNCE SORDUK ARAŞTIRDIK ÖYLE MAL VERDİK OLUMSUZLUK DUYARSAK MAL VERMEDİK BU SATIŞ ŞEKLİ HALA BÖYLEDİR
    PEKİ SÖZLE ÇEKİN ARASINDA NE FARK VARDIR YAPILAN TİCARETTE OLUŞAN VADEYİ ZAMANINI BELİRLEMEK ESKİDEN SÖZLE OLURDU FAKAT DEĞİŞEN TİCARİ HAYAT SÖZ UÇAR YAZI KALIR MİSALİ BİRAZ BANKALAR İÇİN BİRAZDA ÜLKEDE DÖNEN TİCARETİ MALİ KONTROL ALTINA ALABİLMEK İÇİN VADELİ ÇEK İCAD EDİLDİ VE BUGÜN TİCARİ HAYATTA VADELİ MAL ALIRSANIZ İLLA ÇEK İNİZ OLMASI LAZIM HALE GELDİ VE ÇEKİN SONRASI BAŞLADI
    BANKALAR HESAPLARA PARA YATIRAMIYORSANIZ VADESİ GELMEMİŞ ÇEKLERİ BİZE GETİRİN PARA GİBİ HESABINIZDA BULUNSUN HATTA BULUNAN BU RAKAMIN BELLİ BİR MİKTARI KADARDA KIREDİ KULLANDIRALIM DEDİLER HATTA YURT DIŞINDAN MAL GETİRMEK İSTİYORSANIZ BİZE MÜŞTERİ ÇEKLERİNİZİ GETİRİN SİZE DÖVİZ SAĞLAYALIM YURT DIŞINDAN MAL GETİRİN DEDİLER
    BU SEFER BANKALARA TEMİNATA KONAN BU ÇEKLER ESNAFIN KOLAYINA GELİNCE PİYASALARDAN BAĞLANTI ADINDA ÇEK TOPLAMAYA BAŞLADILAR BAZI FİRMALARDA VADELERİ UZATIP ÇOK MAL SATMAYI PILANLADILAR ELİNDE MÜŞTERİ ÇEKİ OLUNCA BANKALARLA ARASINDA PROPLEM ÇIKMIYORDU SONRA FAKTORİNGLER ORTAYA ÇIKTI BANKALARDA LİMİTİ DOLAN MÜŞTERİLERE KIREDİ VERMEYİNCE FAKTORİNGLER GETİRİN MÜŞTERİ ÇEKLERİNİZİ ANINDA PARA VEREYİM DEDİ SİSTEME GİRDİLER GÖTÜR ÇEKİ İÇİNDEN FAİZİNİ DÜŞ AL PARAYI BÜROKRASİSİS ÇALIŞMA ESNAFIN HOŞUNA GİTTİ ARTIK MÜŞTERİ ÇEKLERİ NAKİT PARA GİBİ OLDU SONRA PİYASALARDA DARALMALAR BAŞLADI MİLLET BİRBİRİNDEN HATIR ÇEKİ ALDI BU ÇEKLERLE FAKTORİNGLERDEN PARA ALDI SIKIŞAN FİRMALAR CAZİP VADELER CAZİP FİYATLARLA PİYASAYA ÇIKIP ÖNDEN ÇEK ALMAK SURETİYLE BAĞLANTI ÇEKLERİNE YÜKLENDİ ÇOĞUDA ALDIKLARI BU ÇEKİN KARŞILIĞI OLAN MALI VEREMEDİ ÇOK ESNAFTA ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA KARŞI ALMADIĞI MALIN PARASINI ÖDEDİ YADA BATTI ÇEK ARTIK BANKADAN ALINAN BİR KIREDİ HALİNE GELDİ

    ŞİMDİ NEDEN BAZILARI ÇEKTE HAPİS KALKARSA YANGIN VAR DİYE BAĞIRIYOR ADI SEBEBİ BELLİ AMA ÜLKEMİZİN ESNAFI BİNDİĞİ DALI NE EKMEK YEDİĞİ KAPI NE KESER NEDE PİSLER
    BU KADAR KARŞILIKSIZ ÇEKTE OLUŞAN YIĞILMA EKONOMİDEKİ GEÇİŞLERİN BİR YIĞILMASI OLMUŞTUR YAVAŞ YAVAŞ TAŞLAR YERİNE OTURMAYA BAŞLAMIŞTIR HER KES YENİ TİCARİ ŞEKLİ ÖĞRENMİŞ ENFLASYONA DAYALI TİCARETİ BIRAKTI

    SON YILLARDA ÜREYEN TEFECİLER VE MAL TEFECİLERİ BUNLAR SAHİP OLDUKLARI NAKİT SAYESİNDE MALI ALIRKEN ÇOK UCUZ SATARKEN VADELİ AMA BANKA GETİRİNDEN DAHA KARLI SATARLAR FAKTORİNGLERDE SON YILLARDA BANKALAR PİYASAYA ÇEK BOŞ ÇEK KOÇANI DAĞITTI FAKTORİNGLER YAZILI OLARAK TOPLADI HATTA BU FAKTORİNGLERE BANKALAR UCUZ KIREDİ VERDİ RİSKE FAKTORİNGLER GİRDİ PEKİ FAKTORİNGLER RİSKE GİRERKEN GÜVENDİKLERİ TEK TEMİNAT ÇEK YASASINDAKİ HAPİS GARANTİSİYDİ ÖDEMESSEN HAPİS YATARSIN GARANTİSİ ALTINDA BU ÜLKEDE FAKTORİNGLER ÇOOOKKK PARA SATTI EEEE ŞİMDİ HAPİS KALKARSA RAKAMLARIN NE OLDUĞUNU BİLEMEDİĞİMİZ BU SEKTÖR BAĞIRMAKTA VE TEMSİLCİLERİNEDEDE ÇEKTE HAPİS KALKARSA TİCARİ HAYAT BİTER DİYE KÜRSÜLERDEN BAĞIRMAKTADIRLAR

    YanıtlaSil
  57. HAYIRLI AKŞAMLAR ARKADAŞLAR.
    NASILSINIZ?
    İŞ KONUSUNDA GELİŞMELER VARMI?
    DÜŞÜNCELER FİKİRLER TANIŞMALAR NE DÜŞÜNÜYORUZ?
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  58. KAYIP YILLAR27 Ocak 2012 22:31

    iyi akşamlar arkadaşlar

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar az önce birşarkı dinledim gercekten 10 numara tatavsiye edrim bir dinleyin derim ŞU DÜNYANIN ACILARI YARA BİTER İZLER KALIR YALAN BİTER SÖZLER KALIR ANLATIRSAM GÜNLER ALIR ŞU DÜNYANIN ACILARI İÇİMDEN GELDİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

    YanıtlaSil
  60. AL BENDENDE O KADAR

    YanıtlaSil
  61. Aynı yoldan, geçmişiz biz
    Aynı sudan içmişiz biz
    Yazımız bir kışımız bir
    Aynı dağın yeliyiz biz

    Şarkılar bir türküler bir
    Hep beraber söyleriz biz
    Halaylar bir horonlar bir
    Aynı sazın teliyiz biz

    Gönüller bir dualar bir
    Bir Allah'ın kuluyuz biz
    Has bahçemiz yurdumuzdur
    Aynı bağın gülüyüz biz

    Haydi bir daha bir daha bir daha
    Hep beraber söyleyelim
    Vur şu davula bir daha bir daha
    Hem çoşup hem söyleyelim...

    YanıtlaSil
  62. arkadaşlar yasa yapılmış işbitmiş hala ortalığı bulundıranlar var ha bunlar bizim arkadaşlarımız onlara lafım yok tedirginler ama böyle absurt olmadık şeyler yaynlar a gülün geçin yarın cumartesi sonra pazar sonra pazertesi sonra salı geri kalan dört madde ve sonra diğer işlemler zaten meclisten yola çıktıktan sonrası kolay
    boş verin nediyorum bize damga vuranları utandıracağız ama allah onlarıda kötüye düşürmesin çok zor allahım yokluktan varlığa gelmek bir şey değilde varlıktan yokluğa düşmek o çok zor birşey onu herkes kolay zannediyor kimsenin beduvasını almasınlar

    YanıtlaSil
  63. Gunesligunler27 Ocak 2012 22:50

    bu dediğini ben 3 sene önce anladım bi nezarethanede.... hayatıma devam ettim şanslıydım 1 tanesi sadece adli para cezasına çevrilmişti ilk işim onu ödemek oldu(eş dost sağolsun).savcılığa verilmemesine rağmen hepsini ödedim kalan bütün borcumun ve o dönemlerde keşfettim bu siteyi yazmadım çok hiçbir aktivitenize de katılmadım ama hep takip ettim burayı.özgülrük dünyanın en güzel şeyi bi vergi borcum kaldı onuda taksitlendirdim af ile 2 ayda 1 1980 lira ödüyorum rahmetli babamın şirketini batırdım beceriksizlik gençlik cahillik ne derseniz diyin 150000 liralık çek senet var hala elimde ama işlem bile yapamadım adamları arayıp alacağımı bile alamadım.dediğiniz gibi Aydın kardeş günler geçiyor hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor belki bi gün gelicek bu günlere gülerek bakıcaz herşey daha aydınlık olucak.dileğim temennim şudur ki bu yaşananlar hepimize ders olsun haddimizi boyumuzun ölçüsünü bilelim allah daha beterlerinden hepimizi korusun.bu yasada emeği geçen ismini bilmediğim bütün abilerime kardeşlerime bacılarıma selam olsun...güzel günler göreceğiz güneşli günler...

    YanıtlaSil
  64. Değerli dava arkadaşlarım,Özgüllük savaşçıları ;
    Dünden beri bir Dolandırıcılık söylemi almış başını gidiyor,biz de Aktif Savunmaya geçiyoruz ve şiddetle biz dolandırıcı değiliz diyerek bangır bangır bağırıyoruz.Her ne kadar susmak ikrardan dır deselerde,bu kadar tepki vermemize gerek olmadığını düşünüyorum.Çünkü bizler dolandırıcı değiliz ki...Dolandırıcılığın tarifi ,şekli,şemali başka...Dolandırıcının burada işi ne ,o şimdiye kadar yapacağını yapmış,çarpacağını çarpmış,paralarını istiflemiş,bir köşede viskisini yudumlamakla meşguldür.Dolandırıcının,adli para cezasıyla ,aranmayla işi olmaz ki,o zaten sahte kimlikle milleti dolandırmıştır kimi arayacaksın.....Ama burada 3 yıldır mücadele veren bizler,öylemiyiz,vergi mükellefi ve basiretli tüccarlarız.Yanında gerçekten senelerce istihdam yaratmış,kazanmış,kazandırmış insanlarız.Size soruyorum ,içinizde istihdam yaratmayan (az veya çok)bir kişi var mıdır.Ben cevaplayayım yoktur.Ama bugün sayın Altaylı bizleri yani mağdurları basiretli tüccar gibi davranmamakla suçluyor.Sayın Altaylıya sormak lazım,basiretli tüccarın tarifi bu memlekette nasıl yapılıyor.Kardeşlerim sizlerden yegane istirhamım bu tuzağa düşmeyelim ...Çek kanununun aleyhinde yazan tüm yazarlar,aleyhinde konuşan odalar ve siyasi partiler sanki çek kanunu çıkınca,çek borçlarının silineceği havasını oluşturmaya çalışmakta ve kamuoyunu bu tezgahla kandırmaya çalışmaktadırlar.Bunun tezgah olmadığına beni inandırmaları için örneğin Fatih Altaylının BASİRETLİ BİR YAZAR gibi şöyle yazması gerekmektir.-kardeşim sen çekini yazdın ,ödemedin,zaten ödeyecek paran da yok ,gir hapse çek cezanı,eşlen de çocukları da perişan olsun bari alacaklıda bundan haz alsın,alacağımı alamadım ama oh hapse attırdım ne güzel şerefsizi desin,ama bu arada da icra işlemleri devam etsin,hatta öldükten sonra bile çocukları reddi miras yapana kadar alacaklının hakkı saklı kalsın,hapis cezası oluyor ama icra vs de devam ediyor bu arada yani çift dikiş gibi sağlam oluyor bu iş,-
    deseydi eğer,işte o zaman ben onu BASİRETLİ BİR YAZAR olarak tanımlardım.Çünki fikirleri tamamen benim düşündüklerim ve savunduklarımdan aksi olsa bile,inasanları yönlendirmek adına ,yalan yanlış yazmadığı için ona BASİRETLİ YAZAR derdim.
    Şimdi tarifimizi yapalım,DOLANDIRICILIK sadece çekle yapılmıyor.....Anlayana......
    Hepinize özgür günler diliyorum....Onursuzlarla mücadele eden ONUR savaşçıları.....kardeşlerim benim...

    YanıtlaSil
  65. YILMAZ1975_127 Ocak 2012 22:55

    ya arkadaşlar milleti nasıl ayıracaklr dolandırıcıdır değildir diye anlayamadım7 sene çakleri tıkır tıkır ödedik iflas edip kaçınca son yapraklar ödenmedi ellerinde çek olanlar dolandırıcılık davası açtıysa özgürlük yinemi hayal açıklarsanız onu pek anlayamadım herkeze saygılar beide yazın volkan yılmaz

    YanıtlaSil
  66. Beni de ekleyin

    YanıtlaSil
  67. 1-2-3 deneme 1-2-3 deneme.

    YanıtlaSil
  68. MHP mi destekliyor:)))))) güldürme bizi

    YanıtlaSil
  69. Çok doğru onlar hep DERİNDEN desteklerler...

    YanıtlaSil
  70. adaletisteriz27 Ocak 2012 23:00

    ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  71. ben elif kıyak israrlarıma rağmen ismim yazılmamış bende borçlarımı ödeyecegim helalik alıp artık rahat yaşamak istiyorum

    YanıtlaSil
  72. mümtaz/izmir27 Ocak 2012 23:07

    arkadaşlar ben fazla yazmıyorum ama cok azda yazsam düşünererek ve yapabileceklerimi paylaşıyorum 1997 ve 2007 yılları arası 3600 cıvarı çek yazdım ödedim 2007 başlarında kırizde 40 cıvarı çekim yazıldı resmi işler yapıyor idim demir fiyatları tonu 700.000 milyondan 1,350.000 milyona çıktı beton m3 75 milyondan 85.000 milyona çıktı o terihte inşaat m2 280,000 milyon iken
    şimdi demirin tono 1550 tl beton m3 80 tl cıvarı inşaatın m2 fiyatı 500 tl civarı ve bize o zamanlar fiyat farkı verilecek dendi ve verilmedi ben 2008 de ceza evine girdim 14 ay 8 gün 3.5 saat ceza evinde kaldım kimseye faydam olmadı ailem dahil herkes mağdur oldu ama 2009 kasım 24 de ceza evinden çıktım yani 2009 aralık 20 de çıkan yasadan bir ay önce ve o günden beri 12 cıvarında çekimide ödedim kaldı 28 çekim ve ödemeye devam şimdi sormak isterim çek hapsinin kaldırılmasına yani adli para cezasının kaldırılmasına karşı çıkan defeçi ve avkat camiasına insanlar yani kercekten mağdurlar sizlere içeridemi faydalı dışarıdamı özür son olarakta gecenlerde tv de bir şahış çıktı derki, benim bir milyon ikiyüzellibin tl karşılıksız çekim var der elimde bende mağdurum der sorarım o esnafa ne iş yapıyorsun ne tür ticaretle uğraşıyorsun diye . hepinize saygılar sunar inşallah salı günü çıkacak yasanın hepimize hayırlaravesile olmasını diler içeriide bulunan arkadaşalrında bir an önce özgürlüğüne kavuşmalrını temenni edrim

    YanıtlaSil
  73. elif kıyak israrlarıma rağmen ismim yazılmadı saygılar

    YanıtlaSil
  74. ÇektenÇeken27 Ocak 2012 23:12

    değerli arkadaşlar şu önergeyi güzelce okursanız gerekçesi ile herşey çok açık. Önergede diyorki çek kullanma ve çek hesabı açma yasağı dolandırıcılık vs durumları içinde uygulansın diyor. Bunu gerekçedede şu şekilde açıklamışlar dolandırıcılıktan ceza hapis cezası veriliyor , karşılıksız çek keşide etmekten çek hesabı açma yasağı getiriliyor. Birisi ceza birisi kabahatlar kanununa bağlı ve tck da diyormuş ki ağır olan ceza uygulanırmış. yani bu önerge olmasa adam dolandırıcılıktan ceza alacak ama cezası bitince çek hesabı açabilecek ve de çek kullanmaya devam edecek bunun önüne geçmek için alınmış bir önlem. Orada dolandırıcılık davası da açılabilir diye bir şey yazmıyor. Benim görebildiğim kadarı ile ...,

    herkese saygılarr

    YanıtlaSil
  75. elif kıyak benide eklermisiniz

    YanıtlaSil
  76. KAYIP YILLAR27 Ocak 2012 23:13

    yorumlar geç düşüyor siteye o yüzden pek muhabbet edemeyeceğiz arkadaşlar normale döndüğünde yapacağımız işler hakkında konuşuruz ..paslaşacağımız işler hakkında ..

    YanıtlaSil
  77. Munir_64ural27 Ocak 2012 23:15

    gecmişe deyil yeni cekler icin zaten sen ödemişsen cek dolandırıcı deyilsin dava acsalar bile berat edersin yok öyle üc köfteye beş kuruş kanun gecmişi yansıtmaz

    YanıtlaSil
  78. bundan sonraki karşılıksız çekler için geçerli olacak yasa geriye doğru işlemez diyorlar

    YanıtlaSil
  79. Başarılar dilerim, yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil
  80. ARKADAŞLAR ABİLER SÜREKLİ HER KONU GEÇİLDİGİNDE DOLANDIRICILIK KONUSU GEÇİYOR O KONU TAMAMİYLE FARKLI BİR KONU LÜTFEN ESKİ YORUMLARA GÖZ ATIN SAYFALARA HEP DİLE GETİRDİK AÇIKLAMALAR VAR SİTE TE HERKEZİN YAZILARI GEÇTE OLSA ÇIKACAK SİTETE YORUMU ÇIKMAYAN ARKADAŞLAR YANLIŞ YORUM YAZMIŞ OLABİLİRLER

    YanıtlaSil
  81. DUYGUU.. yine güldürdün benı allah ta senı güldürsün :) bana da çıkacak mı yasa :)

    YanıtlaSil
  82. ARKADAŞLAR BİZ BÜTÜN ÖDEMELERİMİZİ ÇEKLE YAPMIYORDUK.

    HATTA EMİNİM ÇEKLE ÖDEMELERİMİZİN HACMİ 10 İSE DİĞER ( MAAŞ, VERGİ, İŞYERİMİZİN KİRASI, VS. VS. ) ÖDEMELERİMİZİN HACMİ 100'DÜR.

    EE ÇEKLE ÖDEMELERİMİZİ DİYELİM HAPİS VAR DİYE YAPTIK.

    DİĞERLERİNİ NİYE ÖDEDİK VERGİLERİMİZİ, ÇALIŞANLARIN MAAŞINI..

    BÖYLE DÜŞÜNENLER ANCAK AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ OLANLARDIR.

    BEN ON AVUKATIN ÖMRÜ BOYUNCA YANINDA ÇALIŞTIRACAĞI İNSANI 14 YILLIK İŞVERENLİK HAYATIMDA İSTİHDAM ETTİM, HEPSİNE YILLARCA MAAŞLARINI "ÖDEMEZSEM HAPİS YATARIM" DİYE Mİ ÖDEDİM..........

    YanıtlaSil
  83. bundan sonraki uygulamalar için geçerli. birde onlarca çek alıp hiçbir tanesini ödemeyen sadece dolandırma amaçlı kullananlar için dolandırıcılık davası açılabilecek

    YanıtlaSil
  84. bundan sonraki uygulamalar için geçerli yasa lehte geriye işler aleyhte geriye doğru işlemez

    YanıtlaSil
  85. tefecidir ne iş yapacak

    YanıtlaSil
  86. Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın
    Biri seni bulacak
    Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan
    Biraz ürkeceksin!
    Ne kadar dirensen de nafile.
    İnsansın sonuçta, seveceksin.
    Eski acılara bakıp da küsme sevdalara
    Gâvura kızıp da oruç bozulmaz!
    Sök at kafandan acaba’ları!
    BİR KEMİK AYNI YERDEN İKİ DEFA KIRILMAZ.

    Can YÜCEL

    YanıtlaSil
  87. eyvallah Devrim kardeşim

    YanıtlaSil
  88. Mehmetmehmet benide eklermisiniz lütfen

    YanıtlaSil
  89. Dostlarım, burdayım, sayfayı takip ediyorum, sessiz bekleyişimiz devam ediyor, allah gönlünüzce versin..

    YanıtlaSil
  90. Sevgili arkadaşlar,
    Bugün haber7 sitesinde bir haber okudum ve aşağıya kopyaladım bir kısmını.Haber şöyle:

    TRT bu yıl, Fatih Sultan Mehmet'in kişiliğini anlatan bir belgesel çekiyor. Çekimler bittiğinde 9 bölümde seyredilecek belgeselde Fatih Sultan Mehmet'in 40'lı yaşlarını torunu Orhan Osmanoğlu canlandırıyor.

    Benim asıl haber de ilgimi çeken şey ise şu oldu:

    Asıl mesleği ticaret!

    Sultan II. Abdülhamit'in, Beyrut'a sürgün edilmiş en büyük oğlu Şehzade Mehmet Selim'in soyundan geliyor o. Hikâyesi şöyle: Şehzade Mehmet Selim, Beyrut'a sürgün edilir. Orada, Hıristiyan bir kıza âşık olup evlenir. O evlilikten, Şehzade Abdülkerim dünyaya gelir. Aile, Suriye'ye yerleşir daha sonra. Şehzade Abdülkerim de, Suriye'de Arap bir kızla evlenir ve Orhan Osmanoğlu'nun babası Harun Osmanoğlu dünyaya gelir. Harun Osmanoğlu da Suriyeli biriyle hayatını birleştirir. O evlilikten de, 1963 yılında, belgeselde Fatih Sultan Mehmed'i oynayacak torun, yani Orhan Osmanoğlu doğar
    Orhan Bey, ilkokulu Şam'da okur. 1974 yılında İstanbul'a halasının yanına gezmeye gelir. Burayı çok sever ve geri dönmek istemez. Babası, "Türkçe bilmiyor, yapamaz." diye karşı çıkar bu isteğine. Ama çocuk olmasına rağmen onun kararı nettir. "Türkçe öğrenebilirim." diyerek babasını ikna eder. İşte o zaman, gerçek memleketine ve ata diline alışma vaktidir onun için. Çarşamba'da bir okula kaydını yaptırır. Bir yıl sonra da babası, Şam'daki evlerini satar ve aileyi toplayıp İstanbul'a Orhan Bey'in yanına taşınır. Zaten artık vakti de gelmiştir memlekete geri dönmenin. Orhan Bey de bu esnada, dili konuşabilecek ve anlayabilecek seviyeye gelir.

    Fakat, çok sevdiği Türkiye'de Abdülhamit torunu olmanın cezasını daha o yıl çekmeye başlar. Türkçe öğretmeni ona, Türkçe öğretmek yerine sadece 'Onuncu Yıl Marşı'nı ezberletmeye çalışır, Abdülhamit'in kızıl sultan olduğunu anlatır. Bu yüzden, "Ben Türkçeyi Türkçe dersinde öğrenmedim." diyor. Karşılaştığı bu tutumun sebeplerini ilerleyen yaşlarında anlar Osmanoğlu. Özellikle de 1980'li yıllarda... İhtilal olduğu zamanlar, "Biz kimliğimizi çok sakladık. Osmanlı sorundan gelmek kötü bir şeydi çünkü o zamanlar." diyor. Sırf bu yüzden, üniversiteye de devam etmez. "Babam korktu beni okula göndermeye." diyor.

    Maddî sıkıntıları da olduğu için "İlla okuyacağım." diye tutturmaz ve iş arar kendine. Beyoğlu'nda yürürken bir giyim mağazasında "Tezgâhtar aranıyor" ilanına rastlar. "İş iştir!" deyip başlar çalışmaya. O yıllar; Orhan Bey ve ailesine Turgut Özal'ın vatandaşlık ve soyadı hakkı verdiği yıllardır aynı zamanda. Ama yine de kimliğini çok ifşa etmemeye çalışır. Tezgâhtarlık yaptığı seneler 1991'e kadar Beyoğlu-Osmanbey hattında devam eder.

    1991'den sonra kendi işini kurar. Tekstil üzerine dış ticaret yapar. Yavaş yavaş kim olduğu da biliniyordur piyasada. Ama iflas ettiğinde, "Keşke Osmanlı torunu olduğum bilinmeseydi." der. Çünkü, iş yaptığı adamlar, iflastan dolayı borcunu geciktirince Osmanlı'ya küfreder. Musevilerse, tam tersi bir tutum sergiler ve sırf Osmanlı torunu olduğu için "Borçlarını sana uygun ne zamansa, o vakit öde." derler. Orhan Bey bütün bunları, Osmanlı torunu olmanın Türkiye'de hangi evrelerden geçtiğini göstermek için anlatıyor ve ekliyor: "Ama artık her şey değişti. Bakın, atalarımızla ilgili belgeseller çekiliyor ve biz o belgesellerde korkmadan rol alıyoruz!"

    Ne ilginç...museviler kadar olamamışız...

    YanıtlaSil
  91. beni de ekleyin elbette borcumuzu ödeyeceğiz ama kan emici tefecilerin uçuk faiz hesaplarıyla değil tabi ki...

    YanıtlaSil
  92. Duygu hanım siteyi siz denetleyin bari bundan sonra,maşallah çok iyi beceriyorsunuz.

    YanıtlaSil
  93. ulen mhp senin de geçim kaynağını ögrendik ya sonuçta

    YanıtlaSil
  94. beni de yazın

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar bizlere laf söyleyenler birazda bizi madur edenlere dikkat etsinler eşim beklenmedik bir anda içeri girdi borç bulduk parayı yatırdık bugün tam işimiz bitti devlet memuru mesai saatinden önce iş yerini terk etmiş bu insanın mazereti hava soguk erken çıktım oldu şimdi 2 gün daha ayrı kalmak zorunda kaldık biz dolandırıcı değiliz bu devlete ticaret ederek para kazandıran insanlarız sırtını devlete dayayıp bizi böyle yarı yolda bırakanlara ne demeli?inanın mesai bitmeden diye diye koşarken beyefendi mesaiyi beklemeden gitmiş.benim sinirimi anlayabiliyor musunuz?ha bu arada bazı devlet dairelerinde parmak okutma var onuda ne yapıyorlar biliyor musunuz?gidiyorlar tam mesai bitiminde gelip parmak basıyorlar inanın gözümle gördüm biz dürüst olduğumuz için bu kadar acımasızlığı hak etmedik

    YanıtlaSil
  96. Sayın site yönetimi,

    denetlemeye olayını destekliyorum ama biraz daha esnek olunamaz mı?

    YanıtlaSil
  97. FADİME NİNE AHMET ÇAKAR ATIŞMA

    İZLEYİN NEŞELENİN DERİM BEN SİZE

    YanıtlaSil
  98. arkadaşlar herkese hayırlı geceler 2 gündür işler yüzünden siteye giremiyorum ve aklım burda şuan siteye girdim bugün herhangi bir gelişme oldumu yine herkes farklı yorumlar yapmış arkadaşlar unutmayın yaptığımız yalnış yorumlar karşı tarafın kullandığı yorumlar haline geliyor lütfen dikkat birde dediğim gibi herhangi bir gelişme varmı

    YanıtlaSil
  99. niyaz................niyaz...28 Ocak 2012 00:30

    ARKADAŞLAR...........................

    DOLANDIRICILIK LA İLGİLİ MESELE ŞAHSA MÜNHASIR BİR DURUMDUR

    YANİ BİLİR KİŞİ KİME KARŞI NE SAHTEKARLIK YAPTIĞINI VE O NEDESE BOŞADIR

    ÇÜNKÜ DOLANDIRANIN DOLANIR AYAKLARI ELLERİ ŞAŞIRIR ......................


    BU MESELE BURADAKİ ARKADAŞLARIN ÜZERİNE ALINACAĞI BİR DURUM DEĞİLDİR..........

    KAFAYA TAKACAK BİR DURUM OLMADIĞI GİBİ İSPATI AÇIKTIR ÇEK KOÇANLARINIZ YETERLİ OLACAKTIR..................

    YA BİR DE DOLANDIRAN İNSAN ÇEK E İMZASINI ATARMI HİÇ..............?

    BU YAZIYI BAZI ARKADAŞLARIN SIKÇA SORMASI VE RAHATLAMASI İÇİN YAZDIM


    SAYGILARIMLA....................

    YanıtlaSil
  100. ARTIK ÇEK KONUSU HALLOLDU İNŞAALLAH

    ZAMANI GELİNCE TAAHHÜT VB KONULARI DEVLET BÜYÜKLERİMİZE

    VE YETKİLİLERE ANLATIP BU SORUNLARA YOĞUNLASSAK

    DİYORUM

    YanıtlaSil
  101. tansel altuğ mancester84@hotmail.om ekleyin listeye

    YanıtlaSil
  102. yakup MEŞE YAKUP28 Ocak 2012 00:45

    deneme

    YanıtlaSil
  103. İKİ TANE KÖR
    KARŞILIKLI OTURMUŞ TOPALAK AŞI YİYORLAR MIŞ
    KÖRLERDEN BİRİ DİĞERİNE AYIP DEĞİL Mİ
    NEDEN ÜÇER ÜÇER YİYORSUN DEMİŞ

    DİĞER KÖR ŞAŞKIN SEN KÖR DEĞİLMİSİN
    NEREDEN BİLİYORSUN BENİM ÜÇER ÜÇER YEDİĞİMİ DEMİŞ

    BİRİNCİ KÖR CEVAP VERMİŞ
    BENDE ÜÇER ÜÇER YİYORUM...........

    HERKEZ KALBİNE GÖRE KONUŞUR BU ÇEK YASASININ ÇIKMASINA KARŞI OLAN; KİMSE ÇEK ÖDEMEZ DİYEN DE; HERKEZ BORCUNU ÖDER HERKEZ ŞEREFİ İÇİN YAŞIYOR DİYENDE KENDİLERİNCE FİKİR BEYAN EDİYOR

    KAFA YORMAYA GERENK YONK .....

    YanıtlaSil
  104. SN.ADMİN SU VERİLEN ONERGEYLE İLGİLİ ARKADASLARİ UYARİRSANİZ . 11-BU SİTEDE CEK İLE İLGİLİ DOLANDİRİCİLİK YAPAN. VARSA DEFOLUP GİTSİN
    2-BU SİTEDE MAL KACİRİP KUL HAKKİ YİYEN VARSA DEFOLUP GİTSİN.

    ACİKLAMA................
    İLGİLİ ONERGE ZATEN KANUNLARİMİZDA MEVCUT .BİZLER EKONOMİK KRİZDEN ALACAKLARİMİZİ TAHSİL EDEMEDEMEDİGİMİZ İCİN BATAN İSADAMLARİYİZ.
    BU KANUNUN CİKMASİ ALACAKLİNİN LEHİNEDİR.
    BİZLER ARTİK CALİSİP BİRCLARİMİZİ ODEME FİRSATİNDAN YARARALANİP KUL HAKKİ TASİMADAN OLMEK İSTİYORUZ.

    Admin eğer denetim konusunda daha dikkatli olursaniz yanlis anlasilmalara mahal vermemis oluruz.

    SAYGİLARİMLA,
    cekfobia

    YanıtlaSil
  105. bugün bu hapis ezasını doğru bulanlar sizlere sesleniyorum ,servet bir su damlası gibidir allah ın yanında,UNUTMA bugün bana yarın sana uğrar ucube kanunlar

    YanıtlaSil
  106. YOK MU BÜSKEVİT İSTEYEENNN

    YanıtlaSil
  107. aman sakın hatır çeki verme

    YanıtlaSil
  108. Salih_demiralay_28 Ocak 2012 01:10

    61 bin tllik çekimin 29 bin tlsini gününde çek karşılığı hesaplarına yatırdım bir hafta gün istedim geri kalanına kabul etmeyip çeki yazdırdılar ve hemen denizli avukatlarından birine vermişler gittim 5 bindaha verdim gerisini 2 ay taahhüt ettim günü gelince 5 bindaha verebildim üstüne az daha zaman istedim hemen tır arcıma yakalama çıkarıp bağlattılar amçları aracımı komple yemekti galiba ortak tanıdığımız birini devreye sokarak onunda yardımıyla bu parayı 60 bin lira olarak ödeyip çekimi ancak geri alabildim böyle kötü insanların allah belasını versin devletin gücünü kullanarak vatandaşın kanını emiyorlar biraz olsun bu avkatların yetkisinin alınması çok iyi olacak helal olsun akp hükümetine ilk darbeyi onlar vurdu arkasından 15 çekim daha yazıldı sayelerinde

    YanıtlaSil
  109. icra tahhütlerinde hiç bir gelişme yokmu

    YanıtlaSil
  110. çılgıntürk28 Ocak 2012 01:15

    değerli dava arkadaşlarım öncelikle herkese selamlar

    buradaki birlik ve beraberliğimiz inanın takdire şayan(her ne kadar ben sonradan aranıza katılmış olsamda) .. insanoglu zorlukları görünce yaptıgı hatalardan ders çıkarıp hayata daha sağlam temeller üzerine kurulu ilişkilerle yön vermek istiyor ..inşallah salı günü zafer şarkıları söyleyip bizde dilediğimiz gibi dışarı çıkıp gbt korkusu olmadan özgürlüğümüze kavuşacağız..

    sadece bu blogu takip eden yüzlerce üye var .. benim önerim şu ki yaptıgımız hatalardan ders çıkardık fakat birbirimize ticari hayattada destek oldugumuz sürece bazı şeylerin yoluna girmesi daha çabuk zaman alacaktır ki artık kaybedicek vaktimiz yok maalesef..

    cemaatlerin birbirine destek çıkıp birbiriyle alışveriş yapması gibi bizde böyle bi loca oluşturup birbirimize sahip çıkıp hepbirlikte kalkınmamıza yardımcı olabiliriz ..

    eğer bu öneri gerçekten sağlıklı ve akılcı geliyosa birbirimizle irtibata geçebiliriz .. hepinize en derin saygılarmı sunuyorum iyi akşamlar diliyorum .. sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  111. Nurcangiyim199028 Ocak 2012 01:22

    Bir zamanlar Doğu’nun şehirlerinden birinde, zengin ve varlıklı bir adam ölmüş. Haberciler ve tellallar şehrin sokaklarına yayılıp halka şöyle seslenmişler:
    “Ey ahali! Bildiğiniz gibi Veli Ağa vefat etti. Önemli bir vasiyeti var. Ahiret hayatına alışabilmek için yardımcı arıyor. Kim mezarda geçireceği ilk gecede ona eşlik ederse, Veli Ağa’nın servetinin yarısı kendisine verilecektir.”

    Tellalların onca bağırıp çağırmalarına rağmen, kimse bu ilginç teklife talip olmaya cesaret edemedi. Akşama doğru, şehrin en fakir adamlarından biri olan hamal, bakmış ki, elinde mal olarak bir küfe ve ipten başkası yok. “Hamal olarak yatar, ağa olarak kalkarım” diyerek koşmuş ve diri diri mezarda gecelemeye talipli olmuş.

    Ertesi gün, genişçe bir mezar kazmışlar. Bir tarafına iyice kefenlenen Veli Ağa’yı bir tarafına da hamalı yatırıp mezarı kapatmışlar.

    Az sonra sual melekleri çıkıp gelmiş. “İkisi de artık bize emanet” diye aralarında konuşuyorlarmış. Biri:

    “Öyle de..” demiş. “Zengin olan zaten burada kalıcı, önce şu hamaldan başlayalım.”

    Öteki melek bu teklifi makul görmüş ve hamalın baş ucuna gidip sorguya başlamışlar:

    “Dünyada malın mülkün var mıydı?”

    “Alay etmeyin” demiş hamal. “Sırtımdaki küfeden ve ipten başka bir şeyim hiç olmadı benim.”

    “Öyleyse söyle bakalım” demiş melekler. “O küfe ile ipi hangi kazançla nasıl aldın?”

    Hamal başlamış anlatmaya:

    “Beş kişinin malını on kuruşa taşıdım. İkisini yedim sekizini sakladım. Ertesi gün de aynı işi yaptım. Böyle böyle para biriktirdim. Yemedim içmedim, ucuza taşıdım ve bunları aldım.”

    Melekler:

    “Olmadı” demişler. “Olmadı hamal efendi. Falancadan aldığın para hak ettiğinden çok azdı. Biz bunun hesabını ondan soracağız. Filancaya da çok ucuza taşımıssın, bunun da hesabını ondan soracağız”

    “İyi ama..” demiş hamal. “hakettiğim parayı isteseydim, bana taşıtmazlardı ki...”

    “Sen merak etme” demiş melekler. “Nasıl olsa ikisi de buraya gelecek, o zaman biz sorarız bunların hesabını.”

    Ve sorguya devam etmişler:

    “Sen bir daha söyle bakalım. Kazandığının ne kadarını yedin, ne kadarını biriktirdin?”

    “VALLAHi” demiş hamal. “Genelde hep yarı yarıya... On aldıysam beş sakladım, beş yedim. İki kazandıysam, birini kenara attım.”

    “Olmadı” demiş melekler. “Bu iş hiç olmadı. Sen hem kendinin hem de çoluk çocuğunun boğazından kısmışsın. Hem kendi nefsine, hem de onların nefislerine zulmetmişsin. Bu günahtır bilmez misin?”

    Hamal ne cevap vereceğini düşünürken kan ter içinde kalmış. Ve bütün bir gece melekler sormuş o kıvranmış, melekler sormuş o kıvranmış.. Nihayet sabah olmuş ve mezarı açıp onu dışarıya çıkarmışlar.

    Hamal bakmış, kadı efendi dahil bütün şehir kabrin başına toplanmış. Hatta mehter takımı bile hazır bekliyor.
    Kadı, mezardan kendisini dışarıya atan hamala:

    “Afferin hamal efendi, kimsenin cesaret edemediği bir işi yaptın. Ama mükafatını da göreceksin. Artık zengin bir adamsın.”

    Halkan bir alkış ve ‘Yaşasın’ kopmuş.

    Hamal:

    “İstemem! İstemem! VALLAHi istemem!” diye bağırmış. “Ben, bir iple bir küfenin hesabını sabaha kadar veremedim. Onca servetin hesabını nasıl veririm. Kim isterse o alsın. Hesabını da alan versin!”

    YanıtlaSil
  112. Hayirli aksamlar muhalif_kus, yazdiklarinizi okudum, önce allah sabir versin, anladigim kadari ile tekstil isi ile ugrasiyordunuz. Bastan nakit ve ittiere firmasi ile calisiyorsaniz markali tekstilde uzmansiniz demektir. Insallah en kisa zamanda odemelerinizi yapar o firmadan kurtulursunuz. Saygilarimla...

    YanıtlaSil
  113. denizlililerin hepsi tavuk olmus

    YanıtlaSil
  114. ÇektenÇeken28 Ocak 2012 01:49

    değerli arkadaşlar şu önergeyi güzelce okursanız gerekçesi ile herşey çok açık. Önergede diyorki çek kullanma ve çek hesabı açma yasağı dolandırıcılık vs durumları içinde uygulansın diyor. Bunu gerekçedede şu şekilde açıklamışlar dolandırıcılıktan ceza hapis cezası veriliyor , karşılıksız çek keşide etmekten çek hesabı açma yasağı getiriliyor. Birisi ceza birisi kabahatlar kanununa bağlı ve tck da diyormuş ki ağır olan ceza uygulanırmış. yani bu önerge olmasa adam dolandırıcılıktan ceza alacak ama cezası bitince çek hesabı açabilecek ve de çek kullanmaya devam edecek bunun önüne geçmek için alınmış bir önlem. Orada dolandırıcılık davası da açılabilir diye bir şey yazmıyor. Benim görebildiğim kadarı ile ...,

    herkese saygılarr

    YanıtlaSil
  115. AKP her hizmetiyle hakketten hizmet partisi

    YanıtlaSil
  116. Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis
    kafayi.. Buldugu hiçbir cevap ona yeterli gelmemis ve baskalarina sormaya karar vermis.. Ama aldigi cevaplarda ona yetmemis.Fakat mutlaka bir cevabiolmali diyormus..Ve dolasip herkese bunu sormaya karar vermis..Köy,kasaba,ülke dolasmis bu arada zamanda durmuyor tabiki ...
    Tam umudunu yitirmisken bir köyde konustu...gu insanlar ona -Su karsi ki daglari görüyormusun,orada yasli bir bilge yasar istersen ona git belki o sana aradigin cevabi verebilir. " demisler.
    Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yasadigi eve ulasmis adam. Kapidan içeri girmis ve bilgeye Hayatin anlaminin ne oldugunu somus ..
    Bilge sana bunun cevabini söylerim ama önce bir sinavdan geçmen gerekiyor demis ...
    Adam kabul etmis..Bilge bir çay kasigi vermis adamin eline ve içinede
    silme bir sekilde zeytinyag doldurmus.Simdi çik ve bahçede bir tur at
    tekrar buraya gel ... Yalniz dikkat et kasiktaki zeytinyag eksilmesin
    eger bir damla eksilirse kaybedersin..Adam gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis.Bilge bakmis evet demis kasikta yag eksilmemis,peki bahçe nasildi(!)
    Adam saskin..Ama demis ben kasiktan baska bir yere bakmadim ki ...Simdi tekrar bahçeyi dolasiyorsun kasik yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel ,demis Bilge... Adam tekrar bahçeye çikmis gördügü güzellikler büyülemis muhtesem bir bahçedeymis çünkü ...Geri geldiginde bilge ,adama bahçe nasildi diye sormus ... Adam gördügü güzellikler karsisinda büyülendigini anlatmis..
    Bilge gülümsemis ,ama kasikta hiç yag kalmamis demis ve eklemis
    "--Hayat senin bakisinla anlam kazanir ya sadece bir noktayi görürsün
    hayatin akip gider sen farkina varmazsin..Yada görebilecegin tüm
    güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin akip giden zamanin anlam
    kazanir HAYATININ ANLAMI SENİN BAKIŞLARINDA GİZLİ.

    YanıtlaSil
  117. yasa bu haliyle çok iyi ve adaletli zaten bu zamana kadar karşılıksız çek keşide edenlere hapis cezası verilmesi bir anayasa ihlaliydi. piyasadan hem dolandırıcılar temizlenecek hemde piyasa temiz dürüst ticaret adamlarıyla baş başa kalacak. herkese hayırlı olsun gözümüz aydın...

    YanıtlaSil
  118. mhp istedigini yapsiin onlarin isi mafyacilik anca 60 vekille konusurlar hainler

    YanıtlaSil
  119. Mutluyum!
    Mutlusun!
    Mutlu!

    Mutluyuz!
    Mutlusunuz!
    Mutlular – mı?!!

    Hiç sanmıyorum, Çek i tabu olarak görenler, ticaretlerinde hapis cezasına güvenerek alış veriş yapanlar pek mutlu olamayacaklardır. Onlar insan özgürlüklerini teminat alarak yaptıkları ticaretin sopasından mahrum kalmayı içlerine sindiremezler, İnsan hakları ve özgürlükleri “ekonomik konularda” arkadan gelmelidir, düşüncesindedirler.

    YanıtlaSil
  120. Yorgun adam girmiş adliye kapısından içeriye, yavaş yavaş çıkmış merdivenleri. Tek başına bir dolu banka, faktoring, tefeci avukatına karşı, kaldırmış kafasını bakmış hakime…

    Çok değil 8 ay kadar önce işyerine girmiş 2 avukat 1 memur 2 polis 4 hamal, Ne varsa toplayıp gitmişler.
    Alacak verecek banka hesabı mal ne varsa haciz koymuşlar, hatta ölecek olan babasının mirasına kadar hacizlemişler.
    Bindiği arabayı trafikte almışlar, yediemin otoparkına kadar kendi teslim etmiş. Satılmış haberi bile olmamış.
    Sonra aynı gurup ayakkabılaraını bile çıkarmadan evine girmiş, yatak odasında para altın aramışlar, buzdolabı ocak çamaşır hatta çocuk odasındaki toplama bilgisayara kadar kaldırmışlar.
    Bunları duyan diğerleri panikle doluşmuş eve işyerine mala mülke ama nafile, ne kaldıracak eşya nede temiz mal kalmış ortalıkta.Adet yerini bulsun, sıraya girmişler, herşeyi hacizlemişler.
    Sonra icra ceza davaları başlamış. demişlerki iş yerini terk ettin, hapis cezası…Demişlerki alacaklıyı zarara uğrattın hapis cezası….Demişlerki mevcudu eksilttin hapis cezası…
    Ne tebligat takip edebilmiş ne icra davası. Satıp savmışlar her şeyi hazet mezat.
    Araya tehdit telefonlarıda girmiş, çocuklarının okuluna kadar adres belirtmiş…

    Yorgun adam bakmış adalete, TürkMilletine, ezikçe, boynu bükük el pençe artık yeter, merhamet demiş… çok fazla verdim, vereceğim bir şey kalmadı, çeki ödeyemedim efendim…

    Cevaben hüküm verilmiş, bilmem kaçgün hapsine.

    Şimdi mağduru arıyoruz, kim diye. Devam.

    YanıtlaSil
  121. ersen tekirdağ28 Ocak 2012 07:31

    Günaydın yepyeni bir gün daha doğdu rüyalarımızda görsek inanmayacağımız yasa nın 3 maddesi geçmiş apc kalkmış meclisin geneli destekliyor biz hala kendimize yeni korkular yaratıyoruz lütfen birazdaha sakin olalım kafamızda oluşan soruları yazmadan önce eski sayfalara bakınız hepsinin cevabı site yetkilileri ve benzer olayı yaşayan arkadaşlar açıklamış lütfen bizler onurlu saygın iş admları olarak yaşadık geçici olumsuz bir süreç yaşadık bitmek üzere artık yeniden başlama zamanı ailemze kavuşma zamanı tecrübelendik bizler tekrar ayağa kalkacağız bu sefer koşmayacağız ama sağlam adımlarla yürüyeceğiz biz bir aileyiz birbirimizi görmesekte konuşmasakta yüreğimde hissettiğim yüreğinizde hissedildiğim bir aile hepinize saygılarımla

    YanıtlaSil
  122. slm gnydn hayırlı sabahlarrrrrrr

    YanıtlaSil
  123. HEPİMİZ ESNAFIZ VEYA İŞ ADAMAYIZ PEKİ SORARIM SİZE 1,250,000 TL KARŞILIKSIZ ÇEKİ OLAN BİR İNSANIN AYKTA KALA BİLMESİ İÇİN KARŞILIKSIZ ÇEK BEDELİ CİROSUNUN ENFAZLA %3 ÜNE TAKABUL ETMESİ GEREKİR BU DURUMDA BU ADAMIN 41,650,000 CİVARI CİROSU OLMALI (TABİ TÜM SATIŞLARINI ÇEK İLE YAPIYORSA ) SENET VE AÇIK HAESAPDA OLDUĞUNU VARSAYSAK Kİ MUTLAKA VARDIR BU DURUMDA BU KİŞİNİN CİROSU ORTALAMA 60,000,000 CİVARIDIR OZAMAN BEN BURADAN MALİYE BAKANLIĞINA SESLENİYORUM BU KİŞİ TV YE ÇIKTI KENDİNİ BEYAN ETTİ LÜTFEN SON 5 YILLIK DEFTELELERİNİ İNCELEMEYE ALIRLARMI BU KİŞİ BU RAKAMLARDA VERGİ BEYAN ETMİŞ Mİ VERGİSİNİ ÖDEMİŞ
    KISACA ARKADAŞLAR BU İNSAN ALANEN KENDİ KENDİNİ İHBAR ETMİŞ OLUYOR MALİYE BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATMALI BU KİŞİNİN FİRMASI HAKKINDA

    YanıtlaSil
  124. yasa engellendi deniyor doğrumu????

    YanıtlaSil
  125. arkadaşlar 3.yargı paketi ne aşamada komisyona geldimi yoksa daha bakanlıkta mı ? bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  126. GÜNÜNÜZ AYDINLIK OLSUN ARKADAŞLARIM .............

    YanıtlaSil
  127. GÜNAYDIN YOLDAŞLAR

    YanıtlaSil
  128. Sena_in Muharrem28 Ocak 2012 10:24

    herkese günaydın hayırlı sabahlar mutlu tarınlar dilerim.

    YanıtlaSil
  129. günler aydın olsun dostlar

    YanıtlaSil
  130. yasanın onaylanmasından önce arkası yazdırılmış çeklerde zamanaşımı 6 ay olacak. yani 3 yıllık zamanaşımı yeni yasadan sonraki çekleri kapsar bilgilerinize.

    YanıtlaSil
  131. Aslan kavgadan kaçmaz. Dalaşacaksan bir kurtla dalaş, Saldıracaksa saldırır, çekinmez. Dağlarda kartala meydan oku, Kanatlarını gizleyemez. Akreple bile uğraşabilirsin, Zehri görünmese de, iğnesi görünür. Ama bir yılanla savaşma, Çünkü yılan kuytuda bekler..., göremezsin. Zehri... ağzındadır, sokmadan bilemezsin.

    Güreşeceksen bir ayıyla güreş, Onun güreşi hilesizdir, oyun bilmez. Düşman arıyorsan, tilki gibi olsun, Onun silahı zekasıdır. Ama bir çakalla savaşma, Çünkü çakal sessiz gelir, göremezsin, Mertçe savaşmaz, yenemezsin.

    Bunların hepsi etrafında dolaşır, Tanıdıklarının yüzüne iyi bak, anlarsın...!!!
    valla arkadaşlar bu sıkıntıları yaşarken çakalıda gördük tilkiyede -dostumuzuda düşmanımızda inşlah rabbim bizi böyle imtihan etmez..yoksa ne güvenecek insan ne adam gibi adam var der düşünürüz etrafımızda.

    YanıtlaSil
  132. Gunaydin arkadaslar su ana kadarhersey yolunda fakatson dakika gol yemeyelim maillere devamedelimcunku karsi taraf fena saldirida toobb baskani tim baskani nin aciklamalari meclisten son dakka sacma sapan bi sey cikmasina sebep olabilir mhp. De sacmaliyor krizden bu adamlar etkilenmemis belli hepsi belli mevkilerde risk tasimadan para kazaniyorlar bu adamlar ticaret. Odasi ihracatcilar odasi baskani olmuslar fakat buyuk sermayelerin yanindalar orta ve kucuk olcekli esnaf batti kardesim zaten bizim batma sebebimiz buyuk olcekli firmalarin isimizi elimizden almasiyla olmadimi bunu o adamlara anlatmak lazim sn milletvekillerimize bu durumu iyice anlatmamiz lazim saygilar.....

    YanıtlaSil
  133. fatbil2609....arkadaşlar..isim yazmaya gerek yok...metriste...3 gün kaldım...ıkını sıkına ailemin bulduğu parayla dışarı çıktım...2,5 sene geçti hala ailemin bulduğu o parayı ödemeye çalışıyorum...hiç çalıştırmadılar..sokağa bile çıkmaya korktuk..ama ALLAH'ın izniyle..son kuruşuna kadar borçlarımı ödeyeceğim..kimseye borcum kalmadığında da ..karşılarına çıkacağım..tek tek hepsinin suratına..beni çalıştırmadınız..süründürdünüz..size olan borcum bitti...şimdi sıra bende ...hiç birinize hakkımı helal etmiyorum...haram zıkkım olsun...diyeceğim ki ..ben den sonra kimseye yanlış yapmasınlar...Tayyip Ağa nın yüreğine sağllık...inanın hiç bir iktidar bu yasayı getirmezdi...nasip olursa yoluna çıkıp ellerinden öpeceğim...

    YanıtlaSil
  134. Sn Tanil kucuk Sn Rifat hisarciklioglu ve sn Tim. Bsk ni buyukeksiye mail ler gonderelim

    YanıtlaSil
  135. ARKADAŞLAR GÜNAYDIN, DÜN 3 TANE ŞİRKET ÇEKİ İLE İLGİLİ BAŞKA BİR İL DEN KARAR YAZISI GELDİ, BUNUN İÇİN TEMYİZ DİLEKÇESİ ÖRNEĞİNİ BULMAMDA YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDİYORUM, HER ÇEK İÇİN ARKA ARKAYA AMA AYRI OLARAK CEZA YAZILMIŞ (ADLİ PARA CEZASI) ÖDENMEZSE GÜNLÜĞÜ 100 TL HAPİS OLARAK BELİRLENMİŞ.BAŞKA ŞEHİRE GİDECEK TEMYİZ DİLEKÇESİ ADLİYEDE HANGİ MAKAMA YAZILIP TESLİM EDİLİYOR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  136. HAPİS YOLU GÖZLEYEN KARDEŞLERİMİZ,İÇERDE GÜN SAYAN ARKADAŞLARIMIZ BENİM GİBİ VATAN HASRETİ ÇEKENLER İÇİN BÖYLE GEÇİRDİKLERİ SON CUMARTESİ OLSUN.......

    HERKESE GÜNAYDIN

    YanıtlaSil
  137. HERKESE GÜNAYDIN ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  138. fatih altaylida kac gundur acaip yazilar yaziyor bize dolandirici gibi ithamlarda bulunuyor ona kendimizi dogru durust anlatamamisiz arkadas aramizda kotu niyetli olanlar elbette vardir fakat bunun buyuk cogunlugu dunyadaki ekonomik krizle isleri sekteye ugramis varini yogunu kaybetmis durust fakat odeme zorlugu yasayan kucuk ve orta olcekli esnaflar ve kobiler oldugunuda Sn Fatih Altayli ya anlatalim o diline dolamis almissin malini ode kardesim cekini diye yazip duruyo bu lafi diline pelesenk etmek kolay ticaret boyle laf salatasi degil kriz devletleri batirdi yunanistan ne durumda ispanya ne durumda fransa italya bile etkilendi nasil boyle konusabiliyorsun aradas bu ulkelerin basbakanlarinida icerimi tiksinlar demek lazim

    YanıtlaSil
  139. Her gecenin bir sabahı mutlaka vardır, karanlık günlerimizin sabahına az kaldı, tırnaklarımızla geldik bu günlere, milletvekillerinden tanımayan kalmadı bizi, bdp li milletvekilleri bile bizi anladılar, tutsak olmak kötüdür, haksız yere tutsak olmak kötününde kötüsüdür, artık salı günü bizim için sallanacak, mutluluk, huzur,özgürlük ve bol para hayatınızdan eksik olmasın, bu sayfa sayesinde aynı kaderi paylaştığımız dostlarımı çok seviyorum. YAŞASIN ÖZGÜRLÜK

    YanıtlaSil
  140. arkadaşlar salıya az kaldı :)

    YanıtlaSil
  141. Barışçı-Mersin28 Ocak 2012 11:06

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları. Bugün yine dünki gibi hepinize günaydın ve hayırlı günler demekle ytineceğim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  142. DÜN SAYIN ALTAYLI HABERTÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE BİZLERE KARŞI OLUMSUZ DÜŞÜNEN VE TBMM DE BULUNAN TÜM MİLLET VEKİLLERİNE ÇEKTEN DOLAYI NELER YAŞADIĞIMI HAPİSİN ÇÖZÜM OLMADIĞINI ANLATTIM GÖRÜYORUZ Kİ SAYIN ALTAYLI BUGÜN KÖŞESİNDE DAHA ILIMLI OLMUŞ TŞK.

    YanıtlaSil
  143. TİCARİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI LİDERLERİNİN...ADALET KOMİSYONU BAŞKANI SAYIN AHMET İYİMAYANIN YUKARIDAKİ GENEL KURULDA YAPTIĞI KONUŞMAYI İYİCE OKUMALARI VE ÇERÇEVELETİP BAŞUCUNA KOYMALARI GEREKİR...TİCARETİN BİNBİR TÜRLÜ HALİ VARDIR...İŞLERİ YARIN BOZULABİLİR VEYA İLERİDE ÇOCUKLARININ BAŞINA GELEBİLİR...İŞTE O ZAMAN AKILLARI BAŞLARINA GELİR...ÜZÜLÜYORUM PARA HIRSI İNSANLARI NASIL UCUZ HALE GETİREBİLİYOR...GENİŞ BAKIŞ AÇISI HEPİMİZE LAZIM...SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  144. Yazıklar olsun;
    bu ülkenin vekili olupta borcun hapislik cezasını savunan zihniyete,
    bu en çok mafyaya terör örgütlerine yarar zihniyetine
    ülkeyi korkuyla baskıyla yönlendirmeye çalışan zihniyete çok şükür bu millet güç vermedi;yetki vermedi....tüm mücadele edenlerin ellerinden öpüyorum...

    YanıtlaSil
  145. günaydın
    çeke ceza kalktı hayırlısıyla yalnız burda taahhut ihlalıde çok önemli lütfen bu yasada da omuz omuza olalım kan emici avukatların mal kaldırırız korkutmacalarıyla gözü yaşlı ailemizin önünde yaptığımız taahhutler cezalara döndü lütfen bu yasa içinde sesimizi çıkaralım avrupa insan haklarına göre sözleşmeden dolayı kimse hürriyetinden edilemezse taahhut bir sözleşme değilmidir neden insanlar içerde yatıyor neden

    YanıtlaSil
  146. DEVRİM GÜLER28 Ocak 2012 11:19

    büğün günlerden c.tesi safak 3 allahın izniyle işallah allah çek mağdurlarını salı günü güldürecek sıra bize gelecek tahahüt ihlal cezaları bakalım neyapacaklar allah bizimde yardımcımız olsun herkeze günaydın

    YanıtlaSil
  147. yarın bana gelmememesi için asıl hapis cezasının kaldırılmaması gerekır (veya en etkın caydırıcı unsur).... pekı bensize bır örnek vereyım ...adam 1 sene öncesınden batacağını anlamış cok tanınmıs fırmasına ek olarak bır fırma açmış alımları burdan yapacagım demıs çeklerı dogramıs sonra şirketın içini boşaltmış 1 masa 1 sandalye eeeee...hanı mağdurıyet ??? sorarım size budamı gol degıl hakım bey?????(sadrı alışık repliğidir)

    YanıtlaSil
  148. x parti itiraz edince syn bakan açıkladı;yıllara göre(dersine ii çalışmış helala olsun) şu yıllarda hapis cezası varken oranalrı verdi yok ken oranları verdi değişen bişey yokk..ödeyemeyecek kişi zaten ödeyemiyor ne yaprsan yap...ekonomik sonuçları az gibi görünsede sosyal sorunları resmen körükleyen bir sorundu...yapandan yazandan kaldırandan mücadele edenden allah razı olsunn..

    YanıtlaSil
  149. TEMYİZ DİLEKÇE ÖRNEGİ ARKADAŞIM..
    YARGITAY İLGİLİ CEZA DAİRESİNE
    Gönderilmek üzere
    .........SULH CEZA MAHKEMESİNE

    DOSYA NO :...........
    TEMYİZ EDEN :................
    KONU : ......Sulh Ceza Mahkemesinin ……../…. Esas ve ……/…. Karar numaralı …./…./….. tarihli kararının temyizen bozulması talebidir

    TEMYİZ NEDENLERİ:

    ..../..../.20.. tarihinde yukarıda numarası belirtilen dosyaya konu “karşılıksız çek keşide etme” suçundan adli para cezasına mahkum edildim.
    TEMYİZ NEDENLERİ:
    Mahkum edildiğim dava konusu çek vadeli bir çektir çeki keşide ederken mali durumum çeki ödemeye uygunken çeşitli etkenler nedeniyle mali durumumuz bozulmuştur çeki ödememekte hiçbir kastım yoktur, çekin ödenmemesi tamemen ödeme gücümü yitirmemle ilgilidir, ve bu imkanım olmaması nedeniyle sözkonusu çeki ödeyemedim. Çek borçunu ödeyememem de hiç bir kastım yoktur. Hakkımda bu nedenle ceza davası açılmıştır fakat Kanunlarımızda suç ancak kast ile işlenebilir.
    Ceza hukukunda temel kusurluluk şekli kasttır. Diğer bir deyişle, kanunda aksi belirtilmediği sürece suçlar ancak kasten işlenebilmektedir. Bu durum TCK’nın 21 inci maddesinde de, “suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır” denmek suretiyle açıklanmıştır.

    Mahkeme hesabta yeterli para bulunmaması nedenlerini araştırmamıştır. Oysa ki, TCK’nın kusurluluk ile ilgili hükümlerine göre hareket edersek, ortada karşılıksız çek keşide etme suçunun var olduğunu söyleyebilmek için, failin kastının hesapta yeterli para bulunmamasını da kapsadığının ispat edilmesi gereklidir.

    Eğer kişinin meydana gelen neticeden en azından taksir derecesinde bir sorumluluğu yoksa, kişinin o suçtan dolayı sorumlu tutulamaması gerekir. Netice olarak, TCK’nın genel hükümlerine göre hareket edildiği takdirde, failin kastının hesapta para olmamasını da kapsar nitelikte olduğu hallerde ancak ceza verilebilmesi, aksi durumda, sübjektif sorumluluk gereğince yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmadığının kabulü gerekir. Bu ise, CMK’nın 223 üncü maddesinin ikinci fıkrası gereğince hakkımda beraat kararı verilmesini gerektirmektedir.


    SONUÇ VE İSTEM :
    Yukarıda açıklanan nedenlerle yerel mahkemenin verdiği kararın TEMYİZEN BOZULMASINA karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. …/…/…

    Temyiz Eden.......

    YanıtlaSil
  150. HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR..DOSTLARIM BASKETÇİ ABİMİNDE DİLE GETİRDİĞİ BU BİRLİKTEN BÜYÜK BİR GÜÇ DOĞURMA ZAMANI GELMEDİMİ..YANİ BİNLERİ BULAN SAYIMIZLA BÜYÜK Bİ GÜÇ BÜYÜK Bİ SERMAYE İLE UYGUN FİKİRLERİ DEĞERLENDİRİP Bİ İŞ KURMA VAKTİ GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..BİRLİKLE NELERİ BAŞARABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK.YİNE AYNI BİRLİKLE Bİ GÜÇ DOĞURUP BORÇLU OLDUĞUMUZ İNSANLARA YENİDEN AYAĞA KALKMAK NASIL OLUR DEMENİN VAKTİ GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BASKETÇİ ABİMİZİN ÖNDERLİĞİN DE BU BATAĞIN İÇİNDEN ÇIKMAK İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMA ZAMANIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SALI GÜNÜ BU İŞ ÇÖZÜLDÜK TEN SONRA ALLAHIN İZNİYLE BU İŞE YOĞUNLAŞALIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR...

    YanıtlaSil
  151. Temyiz dilekce örnekleri sitede var ayrıca baska bir ilden kararı temyizi için bulunduğun il ya da ilcede mahkemen sul ce za veye asliye ceza ise nöbetçi mahkemeye giderek temyiz dilekceni verebilirsin gerci haftaya bütün bunların önemi kalmıyor ceza kalkıyor gerek kalmadı dosyalar düşüyor

    YanıtlaSil
  152. LEVENT ABİ ÖZLETTİNİZ KENDİNİZİ UMARIM BİR SORUNUNUZ YOKTUR SELAMLARRR...

    YanıtlaSil
  153. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM !ŞUNU ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTİYORUM !DİKKATLİ SAYGILI VE UYGUN USLUBLA YAZILMIŞ YORUMLAR VE MAİLLERİN NE KADAR ETKİLİ OLDUĞUNU, FATİH ALTAYLININ BUGÜNKÜ YAZISINI OKURSANIZ ANLAMIŞ OLURSUNUZ.BU NEDENLE YASA ÇIKINCAYA KADAR YORUMLARIMIZA ÇOK DİKKAT EDELİM,SİYASET SEMPATİZANLIĞI, AVUKATLARA, KÖŞE YAZARLARINA, AYKIRI DÜŞÜNCEDEKİ MİLLETVEKİLLERİNE SALDIRI YAPMA,OYLA TEHDİT ETME BİZE HİÇBİR YARAR SAĞLAMAZ.AKSİNE ZARAR VERİR.SN ADMİNİN ISRARLA BELİRTİĞİ GİBİ YORUMLARDA KALİTEYE ÖNEM VERİRSEK ÇOK BÜYÜK SORUNLARIMIZI BURADA ELBİRLİĞİYLE ÇÖZEBİLİRİZ.SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  154. teşekkür amaçlı bir topluluk oluşturup elini öpmek için gidebiliriz aslında. organize edebilsek harika olur..

    YanıtlaSil
  155. Gurbetten ülkeme selam, Hayirli günler özgürlük savascilari....

    YanıtlaSil
  156. FATİH ALTAYLI RÜZGAR NEREDEN ESİYORSA ORAYA DOĞRU DÖNÜYOR FARZ EDELİMKİ YASA MECLİSTE VEYA KOMİSYONDA DEĞİŞSEYDİ O ZAMAN DA YANLIŞ TAN DÖNÜLDÜ DİYE YAZICAKTI

    YanıtlaSil
  157. KelimelerTukenmeden28 Ocak 2012 12:42

    bu devrim cumhuriyet kazanımı ticarethanelerin ve insanların aile düzenlerinin yerine gelmesine ancak ev haczi ,ticarethanede gereken malların haczi ,taahhhüt v.s ir gibi düzenlemelerde yapılmadan tamamlanmış sayılmaz.borç verenlerde kendilerine çeki düzen vermek zorundalar :)

    YanıtlaSil
  158. bencede birşeyler yapılmalı yoksa avukatlar bu yönde çok baskı yapacak

    YanıtlaSil
  159. Sayın Fatih Altaylı beyin dikkatine:
    Fatih bey,
    1-Patronundan sor veya çık dışarı sizin karşınızda bir cadde var, Abdulhak Hamit caddesi, rastgele bir esnaftan sor, de ki: "Tanımadığınız bir insan sizden mal aldığında, sırf 4-5 yıl sonra cezası var diye çek’li mal verir misiniz?

    Birazcık aklı olan tüccar, sırf cezası var diye, tanımadığı adama çek ile mal satmaz.

    2-En kutsal borç vergi borcudur, prim borcudur, bu borçlara ceza yak da, çeke niye olsun. Malını vermezsin olur biter.

    3- Bir fabrika düşün; yüzlerce çalışanının primlerini ödemiyor ve yüzlerce çalışanının yasal hakları kayboluyor, sırf yüzlerce çalışanın hakkını gasp eden patron, bu fiilinden dolayı ceza almıyor da, mal alış verişinden kaynaklı çeke niye ceza olsun?

    YanıtlaSil
  160. hasretim....28 Ocak 2012 12:50

    YA RABBİM ,Sen bizi affet ,Sen bizi merhamet et. Zira merhamet edenlerin en hayırlısı SENSİN SEN. ALLAHIM şu anda içinde bulunduğumuz duruma karşı sükunet ve ÜMİT içinde sabretmekten başka birşey yok .....Ümidimiz varki RABBİM bütün kaybettiklerimizi bize lütfedecektir .....Çünkü O ALİMDİR HAKİMDİR.....Bizimde halimizi bilir ve bizi elbette hikmetini ortaya koymak için, bu imtihana tabi tutmuştur.......EY GÖKLERİ VE YERİ YARATAN MEVLAM yardımcım SENSİN BİZİ RAHMETİNLE DESTEKLE VE KORU ............................sağlıcakla kalın dostlar...........

    YanıtlaSil
  161. Gokkaptanoglu28 Ocak 2012 12:52

    1 senedir ortalama 450 bin tl odemem vardi,son aylarda 600 bin tl ye cikti ve sonunda,1 ay once battim ve yurt disina kactim,4 trilyon borcum un ,3trilyon 200 bin tl si tefecilere ,1,5 senedir onlarin elindeyim ,bu parayi kat kat odedim aldigim para yuzde 8 ile yuzde 15 arasindaydi ,sirket ortagi annem di ,o halen turkiyede ,toptancilara odeyeceyim dedim(cekle alisveris yapiyorum diye hep beni kazikliyan yuzde 60 a bile) tefeciden once onlar haciz gonde di,6 magazam gitti,en iyi bildigim toptanciya 79bin tl mali iade ettim 4 bin alacagim kaldi,esim ve annem arayip hic paralarini n kalmadigini kalan 4 bini ne zaman verecegini sormuslar ,adamin cevabi bu ay sikisigim demis (trilyonluk serveti olan bir adam) o gun bu adama yaptigim o onurumu kurtaracak hareket icin su an kendimden utaniyorum,7000 tl cekim olan toptanci,annemi arayim 40 bin tl borcu var deyip tehtid etmis,annem de rtik dayanamadi ,dediki oglum bu tefeciler ariyor biz oglundan bu parayi kat kat kazandik hic bir sey istemiyoruz diyor,yillarca para kazandirdigin toptancilar sa,tehtid edip ,haciz yagmuruna tuttular 15 gun calistirmadilar magazalari(yilbasi haftasi olmasina ragmen adliye devir gunlerine ragmen nasil yaptilarsa) yani memlekete geri donersen ,ben sana liste cikardim,odenecek ler diye bu liste disina cikarsan hakkim helal olmasin dedi...simdi hepimiz in basina gelen olaylar bunlar .

    YanıtlaSil
  162. ARKADAŞLAR KİM NE DERSE DESİN BU İŞİN SONUNU HERKES BİLİYOR HAPSİTEKİ HER HÜN İÇİN AHİM DEN GELECEK OLAN 89EURO PARA CEZASI ONUN İÇİN ÇIKARMAK ZORUNDALAR BAKMAYIN SİZ DALKAVUKLARA HÜKÜMET İŞİNİ BİLİYOR YOK SA MALİYE BAKANLIĞI BİZE ÇALIŞACAK BEN YATTIM 1300 GÜN HESAPLAYIN GERİSİNİ SİZ

    YanıtlaSil
  163. arkadaşlar çek yasası geçti taahadüttü ihlal içinde bastıralım basit bir öneriyle salı günkü oturumda o da geçer el birlikte onu da çözelim herkes yuvasına işine ailesine kavuşsun hadi el birliğiyle tahadütü ihlaller için savaşımız başlatalım

    YanıtlaSil
  164. EV HACZİ KONUSUNDA AÇIKLAYICI BİLGİ TRT HABER:

    http://www.trthaber.com/haber_siteneekle.php?id=25537&resim=1&baslik=1&spot=1&detay=1&tarih=1

    YanıtlaSil
  165. Escape senin taahutu ihlal gibi bi sorununmu var Kardesim polistenmi kaciyosun

    YanıtlaSil
  166. ZOR OYUNU BOZAR....!!!!
    Sevgili dostlar...
    Bizler çok acıda olsa bazı sıkıntılar ve deneyimler yaşadık ve yaşıyoruz.
    Bu sıkıntılı dönemde kırdıklarımız incittiklerimiz olabilir.
    Çünkü zor oyunu bozar.
    Köşeye sıkıştırılmaya çalıştık hep ve büyük ölçüde sıkıştırıldıkta
    Ama köşeye sıkıştıranlar neden bunu yaptı alacaklarını alabilmek için.
    Haklılarmı evet haklılar.Çünkü alacaklı onlar.
    Çünkü onların kazandıkları bizde ve onu istiyorlar.
    Biz burda şunu gözden kaçırmayalım.
    Yaşadıklarımızdan ne dersler çıkardık.Ne gibi tecrübeler kazandık.
    Aynı hatalara düşmeye meyilliysek lütfen ticareti bırakalım.
    Yok bu sıkıntılı sürecin içinde hayatımızı kotarmaya devam ettiysek
    Bu borçları nasıl öderimin derdine düştüysek
    Asla aynı hataları yapmayacam diye kendimize söz verdiysek
    Ticarete de devam edelim.Hapis kararının kaldırılması mücadelesinide verelim.
    Ama ders almayanlar varsa ticaretide bıraksın hapsin kaldırılması mücadelesinide
    Hatta bu sıkıntıların üstüne bide hapis yatsın.
    Çünkü daha DERS ALMAYA ihtiyacı var demektir.
    Tavsiyem bu süreçte kimseyi incitmeyelim.
    Hem kel hem fodul olmaya gerek yok
    Mütevazi insanın hak arayışına destek çok olacağı gibi
    Agresif insana çelme takmaya çalışanda çok olacaktır.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  167. AKP nin hizmeti değil bu. 2 sene önce çıkaracaklardı bu yasayı, o zaman cesaret edemediler.Şimdi ise 640.000 kişi cezaevi yolunda.Mecbur oldular yasa çıkarmaya.Dünyada çeklere hapis cezası verilen tek ülke olmak yakışmazdı AKP ye.

    YanıtlaSil
  168. HERKEZ EKTİĞİNİ BİÇER

    ALLAH Ü TEALA NIN KULLARINA MERHAMET EDEN MERHAMET BULUR

    ZULMEDEN ZULUM BULUR

    ZORBALIK EDEN KENDİNDEN DE ZORBA BİRİNİ BULUR KARŞISINDA

    VELHASILI HERKEZ EKTİĞİNİ BİÇER

    KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ BAŞKASINA YAPMA

    YAPARSAN DA BAŞIMA NEDEN GELDİ DİYE ŞAŞMA

    DÜNYANIN DÜZENİ BU ETME - BULMA DÜNYASI BU

    YanıtlaSil
  169. ERCANERGUL7628 Ocak 2012 13:24

    GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN TÜM DOSTLARIM...
    ÖZGÜRLÜĞE SAATLER KALDI...
    ALLAH TÜM BORÇLARIMIZI ÖDEMEYİ NASİP ETSİN...
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  170. mckaya ==>metehan çöpürkaya. saygılar...

    YanıtlaSil
  171. değerli kardeşim;
    yaşadıklarının bana yabancı deyil,senin annen bizimde annemiz sayılır,
    maddi manevi ne lazımsa yardıma hazırım.hele annenizi tehdit etmeleri çok ağrıma gitti.
    güzel günleri hep birlikte görmek ümidiyle bana cedisever@windowslive.com dan ulaşabilirsiniz
    Allah yar ve yardımcın olsun
    slm ve saygılar

    YanıtlaSil
  172. Beyoglubey7028 Ocak 2012 13:40

    arkadaşlar ..
    FATİH ALTAYLI ÇOK İYİ BİR İNSAN
    ama
    onu bilgilendirmek te sizin işiniz
    ona çekle ilgili bilgi verin bilgilendirin
    hapis var diye kaç tane esnaf .
    iş adamı ..
    çekle mal verir onu ikna etmeye çalışın

    YanıtlaSil
  173. özgür calış borcunu öde allah hepimize nasipetsin cocuklarımızın yüzüne onurla bakalım

    YanıtlaSil
  174. Amin inşallah sizlerinde yüzü gülecek

    YanıtlaSil
  175. Merhabalar
    Bir konu da bilginize başvurmak istiyorum
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Ev haczi ile ilgili son durum nedir acaba?
    Bu paketle mi beraber yoksa ayrı bir kanunla mı düzenlenecek?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  176. İbretle okudum hemde duygulandım teşekkür ederim bazıları benimde başımdan geçti fakat ev hacizi yaptırmamak için çok çabaladım ve icra açıklarını kullandım. çözdüm ama herkes yapamıyor tabii.

    YanıtlaSil
  177. ödenmesı gereken adli para cezaları kalktı mı

    YanıtlaSil
  178. FATİH ALTAYLI TAM BİR LİBOŞTUR KAPİTALZİMİN İÇİNDE VAROLAN...NE YAPTIĞINI KENDİSİDE BİLMEYEN BİR ŞAHSİYETTTT ANCA FERRARİYE BİNMEYİ İTALYAN STİL TAKILMAYI BİLEN İYİ YERLERDE PARA HARCAYAN BİR ŞAHIIISSS YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK BÖYLE ADAMLAR BU ÜLKEDE GÜNDEME YÖN VEREBİLİYOR AMA DEDİĞİM GİBİ SAYIN BAŞBAKINIM HERKESİN NE OLDUĞUNU O KADAR İYİ BİLİYORKİ ŞU ANDA ALDIĞI HAYIR DUALARI BİLE ONA YETER....

    YanıtlaSil
  179. sayin yoldaslarim yillarca bize surgun hayati yasatanlar utansin birde dusunsun simdiye kadar bir cogumuz borclarimizi kismende olsa kapamistik yazik gecen gunlere ama olsun galip olan dogrular allah devletimize zaval vermesin basardik allah hepimize bundan sonra kolaylikar versin yolumuz acik olsun. arkadaslar bu siteyi bu site hep varolsun olmasi icin ne gerekiyorsa yapalim saygilarimla.(YORGUN)

    YanıtlaSil
  180. Amin cumlemiz kurtulucaz insallah bu zulumden..Ve sunu iyi biliyorum ki bizi kokumuzden sokemediler sadece kafamizi kestiler..Allahin izniyle daha saglam cikicaz tekrar dustugumuz yerden.

    YanıtlaSil
  181. ben alacaklı olarak ne yapacam adam bana çek vermiş iki yıl oluyor 150 bin liralık 2ay öce hapis karar verildi dava devam ediyor adam elini kolunu sallı yarak dolaşıyor tüm varlıgı ayrıldıgı eşinde bense ayda 1500tl bankaya ödeme yapıyorum evimde yiyecek paramı bile bankaya öderken 50bin tl kalmış bu adaletmi ben alacaklı olrak zaten madi açıdan 10 yılımı hipotek etmişim o dışarda gezicek ben borcmu ödemem lazım benım paramı kim ödeyecek devletmi yoksa yasalarınızmı yoksa intaharmı çözer bençözemedim lütfen bana yardımcı olun bizde insanız

    YanıtlaSil
  182. Bizim Fatih Altaylı'yı ikna etmek gibi bir yükümlülüğümüz yoktur.Asıl kendisi böyle bir konuyu köşesine taşıyacaksa iyice araştırıp ona göre yazmakla yükümlüdür.

    YanıtlaSil
  183. Barışçı-Mersin28 Ocak 2012 14:35

    Değerli arkadaşlar bilgi edinmeniz bakımından; değerli BASKETÇİ arkadaşımızın anneleri rahatsız olduğundan, belki bir iki gün aramızda olamıyacaklar. Değerli anneye acil şifalar diliyor ve ellerinden öpüyorum. BASKETÇİ arkadaşımız, fırsat bulur bulmaz bir internet cafe'den katılımcı olmaya çalışacaklar.

    Yarın ben ve BASKETÇİ arkadaşımız, Pazartesi ve Salı günleri; İnşallah, son kez; Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Grup Başkanvekillerimize ve Diğer Yetkililere, faks ve mail olarak göndermek üzere, kısa ve öz bir yazı hazırlayıp, siz değerli arkadaşlarımıza sunacağız.

    Gereğinde, bu anlamda; başkaca arkadaşlarımızında, elbetteki; katılımcı olmalarını beklemekteyiz. Bilgilerinize, hayırlı hafta sonu dileyerek ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  184. altaylı çok matahmı da ikna edelim..o zaten beni ikna edemezsiniz diyo..bizim sorunumuz değil ayrıca altaylıyı ikna etmek

    YanıtlaSil
  185. 3. reform paketinde bekleniyor...yakın zamanda reform paketi adı altında takip edin...

    YanıtlaSil
  186. yok kalkmadı ..ödemesseniz günlüğü 100 tl den ceza evine gireceksiniz ..ödeyin bence :S

    YanıtlaSil
  187. Sevgili arkadaşlar dün bir haber okudum ve çok ilginç buldum,sizlerle de kısaca paylaşmak isterim:

    TRT bu yıl, Fatih Sultan Mehmet'in kişiliğini anlatan bir belgesel çekiyor. Çekimler bittiğinde 9 bölümde seyredilecek belgeselde Fatih Sultan Mehmet'in 40'lı yaşlarını torunu Orhan Osmanoğlu canlandırıyor.

    Haberin asıl ilginç tarafı şu,Orhan Osmanoğlu'nun asıl mesleği oyunculuk değil.

    Asıl mesleği ticaret!

    Maddî sıkıntıları da olduğu için "İlla okuyacağım." diye tutturmaz ve iş arar kendine. Beyoğlu'nda yürürken bir giyim mağazasında "Tezgâhtar aranıyor" ilanına rastlar. "İş iştir!" deyip başlar çalışmaya. O yıllar; Orhan Bey ve ailesine Turgut Özal'ın vatandaşlık ve soyadı hakkı verdiği yıllardır aynı zamanda. Ama yine de kimliğini çok ifşa etmemeye çalışır. Tezgâhtarlık yaptığı seneler 1991'e kadar Beyoğlu-Osmanbey hattında devam eder.

    1991'den sonra kendi işini kurar. Tekstil üzerine dış ticaret yapar. Yavaş yavaş kim olduğu da biliniyordur piyasada. Ama iflas ettiğinde, "Keşke Osmanlı torunu olduğum bilinmeseydi." der. Çünkü, iş yaptığı adamlar, iflastan dolayı borcunu geciktirince Osmanlı'ya küfreder. Musevilerse, tam tersi bir tutum sergiler ve sırf Osmanlı torunu olduğu için "Borçlarını sana uygun ne zamansa, o vakit öde." derler. Orhan Bey bütün bunları, Osmanlı torunu olmanın Türkiye'de hangi evrelerden geçtiğini göstermek için anlatıyor ve ekliyor: "Ama artık her şey değişti. Bakın, atalarımızla ilgili belgeseller çekiliyor ve biz o belgesellerde korkmadan rol alıyoruz!"

    Borçlu olmak işte böyle bir şey,insanın şanlı tarihine bile söverler.Çok yazık museviler kadar olamamışız...

    YanıtlaSil
  188. saat 3 oldu... levent abi nerdesin???

    YanıtlaSil
  189. mağdur değil haklıyız..28 Ocak 2012 15:10

    arkadaşlar şu başbakanın koymuş olduğu veto ve çek yasası salı günü çözülecekmi kesin yoksa başbakanın bahsettiği çalışma uzunmu sürer bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil