Yeni Çek Kanunu Adalet Komisyonunda Kabul Edildi

Yeni Çek Kanunu
Karşılıksız Çek hapis cezalarını kaldıran çek kanunundaki Düzenlemeler TBMM Adalet komisyonunda kabul edildi, Adalet komisyonu bankaların ödemekle yükümlü olduğu tutarlarda değişiklik yapıldı.
TBMM Adalet Komisyonu, karşılıksız çeklere hapis cezasını kaldırılmasını öngören kanun tasarısını kabul etti. Kanun Genel Kurulda da kabul edilmesi halinde, karşılıksız çek kesenlere ilişkin hapis cezası yerine, 10 yıl çek kullanma yasağı uygulanacak.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı komisyon toplantısında milletvekilleri tasarıya ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Önergeler ile bazı değişiklikler yapılan 5941 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kabul edildi. Yapılan değişikliklerle beraber Hamiline olmayan Çek Yaprağını Hamiline Yazanlar hakkında verilen 1 yıllık hapis cezası, idari ceza olarak düzenlendi. "Hamiline olmayan çek yaprağını hamiline olarak düzenleyen kişi" hakkında 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar para cezası da öngörülüyor.

Karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırarak bunun yerine 10 yıllık çek kullanma yasağı getiren kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda kısmen değişiklik yapılarak kabul edilen tasarıya göre, kanuni ibraz süresi içinde, çekle ilgili olarak ''karşılıksızdır'' işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürülecek.(Çek Hesabı Açmaktan Yasaklama) Hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye, her bir çekle ilgili olarak uygulanan 1 yıla kadar hapis cezası, 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar idari para cezasına dönüştürülecek.

Tasarıya göre, hakkında işlem yapılan kişiye uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürüldüğünden, daha önce Adli Sicilde tutulan yasaklılık durumuna ilişkin kayıtlar, Merkez Bankasında tutulacak. Böylece karşılıksız çek kesen kişilere 10 yıl süreyle çek verilmeyecek.

Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren 5 yıl içinde ibraz edilmemesi halinde, muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erecek.

Buna göre, mevcut durumda, çekle ilgili olarak ''karşılıksızdır'' işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında her bir çekle ilgili olarak 1500 güne kadar adli para cezası verilirken; yapılan değişiklikle, savcı tarafından her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve açma yasağı kararı verilecek.

Karşılıksız çekin keşide edilmesi halinde, hamilin 6 ay içinde talep etmesi durumunda, Cumhuriyet savcısı tarafından her bir çekle ilgili çek düzenleme veya çek hesabı açma yasağı verilebilecek.

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, Kabahatler Kanunu uygulanacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü halinde, buna ilişkin bilgiler, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilecek.

Karşılıksız kalan çek bedelinin faizi ile birlikte tamamen ödenmesi durumunda, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak, bu durum Merkez Bankasına bildirilecek. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararının verildiği savcılığa başvurularak talebin geri alınması halinde de çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt, üzerinden 10 yıl geçmesi halinde Merkez Bankası tarafından resen silinecek.

Hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye, her bir çekle ilgili uygulanan 1 yıla kadar hapis cezası, 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar idari para cezasına dönüştürülecek.

Bankalar, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 1 ay içinde yeni çek defterlerini bastıracak. Bankalar, 31 Aralık 2012 yılına kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verecek ve ellerindeki eski çek defterlerini imha edecek. Eski çeklerin hukuki geçerliliği devam edecek.

Komisyonda kabul edilen bir önergeyle, bankaların karşılıksız çek keşide edilmesindeki sorumluluğu artırıldı. Buna göre, muhatap banka, ibraz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için çek bedeli 10.000 lira veya altında ise kısmi karşılığı 1000 liraya, çek bedeli 10.000 liranın üzerinde ise kısmi karşılığa ilave olarak 1000 lira ödeyecek.

Üzerinde basıldığı tarih yer almayan çeklerin, 30 Haziran 2018 tarihine kadar bankaya ibraz edilmemesi halinde muhatap bankanın, bu kanuna göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu da sona erecek.

Çekin, yazılı düzenleme tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibrazı, 31 Aralık 2017'den önce geçersiz olacak.

Suç karşılığında uygulanan yaptırımı, idari yaptırıma dönüştüren fiiller nedeniyle soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca, kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece idari yaptırım kararı verilecek.

Kanunun yayımı tarihinden önce verilen çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararlarına ilişkin kayıtlar, Merkez Bankasında tutulmaya devam edilecek.

Kanunu kabulünün ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla beraber halen bu suçtan cezaevinde bulunan yaklaşık 8 bin 500'e kişi de özgürlüğüne kavuşacak. (AA)

Kategori: çek yasası, Çek kanunu, çek Mağdurları, çek Mağduru, çek yasası mağdurları, karşılıksız çek, çeklere af, Adalet Komisyonu, Adalet bakanlığı, çek, Çek Kanunu Mağdurları, hamiline çek

4.067 yorum:

  1. selahattin tekin14 Ocak 2012 22:47

    selam herkese

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar birazdaha sabırlı olmaya davet ediyorum boş boş şeyler yazıpta birbirimizin moralini bozmayalım hatırlarsınız cek konusunda bir önceki tasarıda alt komisyonda aynen kabul gördü mecliste param parca oldu onun icin sabır herşey yoluna girecek ayrıca kimseyide iceriden kolay kolay evrak olmdan salıvermezler herkese iyi geceler

    YanıtlaSil
  3. şafak 12'den sonra "5"

    YanıtlaSil
  4. Munir_64ural14 Ocak 2012 23:19

    basketci abi siteye katılın diye üye olun diyor ben onu anlamadım

    YanıtlaSil
  5. 10 ayı geçirdik öyle böyle..Şu beş gün nasıl geçicek bilmiyoruz..Artık içimiz yanıyor..Çocukların annelerine çok ihtiyacı var..67 yaşındaki anacığım bakıma muhtaçken yeniden annelik görevini üstlendi..Üstelik 500-600 tl.cik geliriyle hemde kira ödeyerek..Elimizden geldiğince bizde destek oluyoruz ama nereye kadar..Yetkiliiler lütfen bizi hüsrana uğratmayın..Önce Allaha sonra size güvendik,boşa çıkarmayın lütfen..

    YanıtlaSil
  6. SAYIN LEVENT GÜRKAN (BASKETÇİ)

    YAYINLADIĞINIZ LİSTEYE SİNAN AYGÜN VE ALİRIZA ÖZTÜRK Ü DE EKLEMEK İSTERMİSİNİZ ACABA HER NE KADAR MUHALEFET MV OLSALARDA SANIYORUM BU KONUYA EMEK VERDİLER VE GENEL KURULDA GRUPLARI ADINA MUTLAKA KONUŞACAKLARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
    MAİLLER GÖNDERİLDİ FAX SABAH CEKİLECEK BİLGİNİZE
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  7. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)16 Ocak 2012 02:21

    Sn.

    Günlerdir, aylardır ve hatta yıllardır sizleri, faks, mektup, mail ve telefonlarla değerli vakitlerinizi alarak sizleri rahatsız ettik.
    Tek amacımız vardı:
    Bir dönemin şerefli esnafları olarak

    “BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ ,SADECE BORÇLUYUZ”

    “BORÇ HAPİSDE ÖDENMEZ”

    “HİÇBİR KİMSE SADECE AKDİ ANTLAŞMADAN DOĞAN BORCUNDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONAMAZ” gerçeğini siz değerli büyüklerimize ve kanun yapıcılara anlatmaktı.

    Sizler bu konuda gereken duyarlılığı gösterdiniz ve şu anda cezaevlerinde umutla bekleyen 10.000 den fazla çek hükümlüsü arkadaşımızın,
    Yurt dışında kaçak yaşam sürdürürerek elinde pasaportu ile bekleyen,
    Yurt içinde kaçak yaşayarak bir anlamda esaret hayatına benzer bir yaşam sürdüren arkadaşarımıza özgürlüğün kapısını araladınız.
    Biliyoruzki sizler geleneksel aile yapısını ve insani duyguları ön planda tutan ,aile bireylerinin bir araya gelmesine vesile olan bu önemli karara gereken onayı vereceksiniz.
    Bu hafta Meclis çatısı altında vereceğiniz karar bu kapıyı biraz daha aralıyacak ve önümüzdeki sürecin hızlanmasına imkan tanıyacaktır.
    Şu anda bir yüzlerce çocuk,eş heyecanla babalarının ,eşlerinin yolunu gözlüyor.
    Sizlerin bu konudaki hassasiyetinden emin olarak bizleri tekrar hayata ve işlerimizin başına dönmemize vesile olduğunuz için siz değerli büyüklerimize ailelerimiz adına teşekkür eder,şükranlarımızı iletiriz.

    Saygılarımla

    İsim

    Soyad




    AK PARTİ GRUBU
    Nurettin CANİKLİ nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Mustafa ELİTAŞ mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ahmet AYDIN a.aydin@tbmm.gov.tr
    fax: 0312420 65 14

    Mahir ÜNAL mahir.unal@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14
    ********************
    CHP GRUBU
    Emine Ülker TARHAN emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82

    Muharrem İNCE muharrrem.ince@tbmm.gov..tr
    fax: 0312 420 52 82
    M.Akif HAMZAÇEBİ akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82
    *******************
    MHP GRUBU
    Mehmet ŞANDIR mehmet.sandir@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    Oktay VURAL oktay.vural@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    *******************
    BDP GRUBU
    Pervin BULDAN pervin.buldan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    Hasip KAPLAN hasip.kaplan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    **********************
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri

    Meral AKŞENER
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : meral.aksener@tbmm.gov.tr
    ******************************
    Sadık YAKUT
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 83
    E-Posta : sadik.yakut@tbmm.gov.tr
    ****************************
    Mehmet SAĞLAM
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 84
    E-Posta : mehmet.saglam@tbmm.gov.tr
    *********************************************
    Şükran Güldal MUMCU
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr
    ********************************
    adalet komisyonu başkanı
    Sn.Ahmet İyimaya
    fax: 0312 420 53 22
    e-mail: ahmet.iyimaya@tbmm.gov.tr



    SAYGILARIMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 16/01/2012 01:55

    YanıtlaSil
  8. surunencekzede16 Ocak 2012 02:21

    arkadaslar yasa hepimizehayirli olsun. cok sukur bu rezillikten kurtulduk. simdi is yapip

    borclarimizi odeme zamani. ben cinde yasiyorum. cine mal satmak istiyorsaniz veya

    cinden mal almak istiyorsaniz herturlu danismanlik hizmetini verebilir mallarinizi kontrol

    edebilirim. ayrintili bilgi ve temas icin lutfen usbdeposu@hotmail.com maille ulasiniz.

    hepinize hayirli isler

    YanıtlaSil
  9. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)16 Ocak 2012 02:21

    elinize sağlık teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. Levent GÜRKAN (BASKETÇİ)16 Ocak 2012 02:21

    demekki mail box dolu .eğer hata olsa farklı bir uyarı verir.yada kapalı şu anda .yarın belli olur.

    YanıtlaSil
  11. surunencekzede16 Ocak 2012 02:21

    arkadaslar yasa hepimizehayirli olsun. cok sukur bu rezillikten kurtulduk. simdi is yapip

    borclarimizi odeme zamani. ben cinde yasiyorum. cine mal satmak istiyorsaniz veya

    cinden mal almak istiyorsaniz herturlu danismanlik hizmetini verebilir mallarinizi kontrol

    edebilirim. ayrintili bilgi ve temas icin lutfen usbdeposu@hotmail.com maille ulasiniz.

    hepinize hayirli isler

    YanıtlaSil
  12. Ekledim-ben-ama-kabul-etmedin...vertrauimmobilien@hotmail.com

    YanıtlaSil
  13. geri dönüyor ne demek Ali bey..

    YanıtlaSil
  14. e-mailler gönderildi.

    Sn.Mahir ÜNAL ve Sn.Ahmet AYDIN mailleri geri dönüyor..

    fax-mailler sabah 08 den sonra ....

    YanıtlaSil
  15. sabah işyerimi açınca HERŞEYDEN ÖNCE,ÖZGÜRLÜK İÇİN FAKSLAR ÇEKİLECEK...
    TÜM DOSTLARA İYİ GECELER...
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  16. Emre Ozturk AGE4816 Ocak 2012 02:21

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM ÖNCELİKLE BİR KONUYA AÇIKLIK GETİRELİM.BİZLER BU KANUN TASARISININ ÇIKMASINI ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANMASIN HAPİSTE BORÇ ÖDENMEZ TEZİNDEN YOLA ÇIKTIK,AMAÇ NEYDİ HAPİS KORKUSU OLMADAN MAHKEMELERLE UĞRAŞMADAN SADECE BORÇLARIMIZA ODAKLANARAK ALACAKLILARIMIZLA HELALLEŞMEK.SANIRIM BUNDA HERKES BENİMLE AYNI FİKİRDEDİR.ANCAK ÖYLE YORUMLAR OKUYORUMKİ ŞAŞKINLIK VE HEZEYAN İÇİNDE KALIYORUM.DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BU SİTENİN YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİNİN BAŞLICA SORUNU BORÇLARINI BU KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİKTEN SONRA NASIL VE NE ZAMAN ÖDEYECEKLERİNİN PROGRAMINI YAPMAKTIR,AMAÇ YASA ÇIKTI BORÇLAR NE OLURSA OLSUN DEMEK DEĞİLDİR.LÜTFEN KENDİMİZE SAYGI DUYALIM ALACAKLILARIMIZIN HAKLARINADA EN AZINDAN DEĞER VERELİM.......SN LEVENT GÜRKAN BEY UMARIM AMACIMIZI SAPTIRAN YORUMLAMA DENETİM GETİRİRSİNİZ,YOKSA SİTE DIŞINDAN YAPILAN DEĞERLENDİRMELERDE SAYGINLIĞIMIZI YİTİRMEKLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER.....SAYGILARIMLA EMRE...OZTURK AGE48

    YanıtlaSil
  17. Sabah ilk iş inşallah ..

    YanıtlaSil
  18. GÜNAYDIN E MAİLLER GİDİYOR ARKASINDANDA FAX LAR GİDECEK...HERKESE SEVGİLER SAYGILAR

    YanıtlaSil
  19. pc faks nasıl gönderiliyordu .

    YanıtlaSil
  20. O KADAR GÜZEL KAR YAĞIYOR Kİ !!
    BU YAĞAN KARLARIN ARASINDAN BİZİMDE RIZKIMIZI BOL BOL GÖNDER ALLAHIM. AMİİİİN.

    YanıtlaSil
  21. DEVLET İŞLERİ BEKLEMEZ DEVAM EDER..YARIN GÖRÜŞÜLÜR PERŞEMBE CUMA CUMHURBAŞKANI İMZALAR

    YanıtlaSil
  22. faxs ve mailler tamam

    YanıtlaSil
  23. Mailler atıldı. görev tamam herkeze saygılar

    YanıtlaSil
  24. günaydın herkeze
    özgürlüğümüze bu hafta kavuşuruz inş
    birazdan görevleri yerine getircem.

    YanıtlaSil
  25. görev tamam,herkese kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  26. BİZZAT KENDİNİZİ EVDE BULURLARSA.... O ANDA HACİZ YAPABİLİRLER. DEĞİLSE HİÇBİRŞEY YAPAMAZLAR... GERİSİ POLİSLERİN KRALDAN ÇOK KRALCI TAKILMALARI... AZ KALDI BİRAZ DAHA SIKIN DİŞİNİZİ...
    ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN....

    YanıtlaSil
  27. İNSAN HAKLARININ VE TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİNİN
    KORUNMASINA İLİŞKİN SÖZLEŞME İLE BU SÖZLEŞME'YE
    EK BİRİNCİ PROTOKOL'DA TANINMIŞ BULUNAN HAKLARDAN
    VE ÖZGÜRLÜKLERDEN BAŞKA HAK VE ÖZGÜRLÜKLER TANIYAN
    Protokol No: 4
    Strasbourg, 16.IX.1963

    11. Protokol ile değiştirilen ve yeniden düzenlenen metin



    Bu Protokol�un imzacıları, Avrupa Konseyi üyesi hükümetler,

    Roma�da 4 Kasım 1950 tarihinde imza edilmiş bulunan İnsan Haklarının ve Temel Özgürlüklerinin Korunmasına ilişkin Sözleşmenin (aşağıda �Sözleşme� diye anılmıştır) birinci bölümünde ve 20 Mart 1952 tarihinde Paris�te imzalanmış olan Sözleşme�ye Ek Birinci Protokol�un l�den 3'e kadarki maddelerinde tanınmış bulunanlardan başka bazı hak ve özgürlüklerin ortak güvenceye bağlanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almayı kararlaştırarak,

    Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır:

    Madde 1
    Borçtan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılına yasağı

    Hiç kimse, yalnızca akdi ilişkiden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.

    YanıtlaSil
  28. Mailler tekrar gönderildi

    YanıtlaSil
  29. çok teşkkür ederim kardeşlerim

    YanıtlaSil
  30. Onlar kolpaçinolar,aldırma gitsin.

    YanıtlaSil
  31. Çocukların o okula kayıt yaptırdıysa ikametlerini oradan al başka bir yere ver zaman kazanırsın. Nasıl olsa kayıt yapılmış.

    YanıtlaSil
  32. çok teşekkür ederim kardeşim aranmam olmasa o polisi bulur ne diyeceğimi bilirdim ama gel işte elim kolum bağlı etrafımızı bize düşman ediyorlar yoksa biliyorum bişi olmayacağında

    YanıtlaSil
  33. Serdar OKUŞ (sentez)16 Ocak 2012 14:20

    :))

    YanıtlaSil
  34. hiç bir şeyim yok kardeşim birde gelen infaz polisi sanane icradan falan sanki icra memuru inanın çıldırıcam ya bu nasıl polis

    YanıtlaSil
  35. ARKADAŞLAR.
    YORUMLARIN İÇİNDE HALA ALEYHİMİZDE OLAN BAZI KURULUŞLARIN VEYA LOBİLERİN OLDUĞU VE BUNLARIN YASAYI ENGELLEMEYE ÇALIŞTIĞINI YAZAN ARKADAŞLAR GÖRÜYORUM..CANIM ARKADAŞLARIM..BU YASA BUGÜN VEYA DÜN HAZIRLANMADI TEKRAR EDİYORUM AYLARDIR HAZIRLANAN VE TÜM KAMU KURUM KURULUŞLARIN ÖNERİLERİ ALINDIKTAN SONRA YAPILAN BİR YASADIR BU..VE HER HALİYLE ADALET KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ..BU SAATTEN SONRA DEĞİŞME VE GECİKME ŞANSI YÜZDE 0000000000000 ..BU ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL OKULDA ÖDEV YAZIP ÇİZMEYE BENZEMEZ..VEYA YAZ BOZ TAHTASI DEĞİL..BİZİM İÇİN ÖNEMSİZ GÖRÜNEN BU KANUNU DÜNYA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR..3-5 FİRMA YADA AVUKAT YADA FACTORİNGELERİ BOYUN EĞİLECEK...BU BOŞ ŞEYLERİ BIRAKALIM KAFA KARIŞTIRMANINDA ANLAMI YOK..YARIN MECLİSTE KONUŞULUR HİÇ EKSİKSİZ AMA HİÇ BİR İTİRAZ OLMADAN GECER..HİÇ BİR PARTİ VEYA MİLLETVEKLİLİ BİNLERCE İNSANIN TEPKİSİNİ ALMAZ...
    SONRASINDADA TUTUKLULUK HALİ YANİ İNSAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İLGİLENDİREN BİR KONU OLDUĞU İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZ İMZAYI GECİKTİRMEZ.....BENİM KANAATİM PERŞEMBE VEYA EN GEC CUMA GÜNÜ HERKES ÖZGÜRLÜĞÜNE VE SEVDİĞİNE KAVUŞUR BU BU KADAR KESİN...SAYIN AYDIN KARDEŞİMİN 20 OCAK TARİHİNEDE 19 EKLEYEREK KATILIYORUM 19 UNDA İMZALAR O GÜN RESMİ GAZETEDE YAYINLANIRSA O GÜN YOKSA AYIN 20 SİNDE DİYORUM....21i OLMAZ ...

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR.
    YORUMLARIN İÇİNDE HALA ALEYHİMİZDE OLAN BAZI KURULUŞLARIN VEYA LOBİLERİN OLDUĞU VE BUNLARIN YASAYI ENGELLEMEYE ÇALIŞTIĞINI YAZAN ARKADAŞLAR GÖRÜYORUM..CANIM ARKADAŞLARIM..BU YASA BUGÜN VEYA DÜN HAZIRLANMADI TEKRAR EDİYORUM AYLARDIR HAZIRLANAN VE TÜM KAMU KURUM KURULUŞLARIN ÖNERİLERİ ALINDIKTAN SONRA YAPILAN BİR YASADIR BU..VE HER HALİYLE ADALET KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ..BU SAATTEN SONRA DEĞİŞME VE GECİKME ŞANSI YÜZDE 0000000000000 ..BU ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL OKULDA ÖDEV YAZIP ÇİZMEYE BENZEMEZ..VEYA YAZ BOZ TAHTASI DEĞİL..BİZİM İÇİN ÖNEMSİZ GÖRÜNEN BU KANUNU DÜNYA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR..3-5 FİRMA YADA AVUKAT YADA FACTORİNGELERİ BOYUN EĞİLECEK...BU BOŞ ŞEYLERİ BIRAKALIM KAFA KARIŞTIRMANINDA ANLAMI YOK..YARIN MECLİSTE KONUŞULUR HİÇ EKSİKSİZ AMA HİÇ BİR İTİRAZ OLMADAN GECER..HİÇ BİR PARTİ VEYA MİLLETVEKLİLİ BİNLERCE İNSANIN TEPKİSİNİ ALMAZ...
    SONRASINDADA TUTUKLULUK HALİ YANİ İNSAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İLGİLENDİREN BİR KONU OLDUĞU İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZ İMZAYI GECİKTİRMEZ.....BENİM KANAATİM PERŞEMBE VEYA EN GEC CUMA GÜNÜ HERKES ÖZGÜRLÜĞÜNE VE SEVDİĞİNE KAVUŞUR BU BU KADAR KESİN...SAYIN AYDIN KARDEŞİMİN 20 OCAK TARİHİNEDE 19 EKLEYEREK KATILIYORUM 19 UNDA İMZALAR O GÜN RESMİ GAZETEDE YAYINLANIRSA O GÜN YOKSA AYIN 20 SİNDE DİYORUM....21i OLMAZ ...

    YanıtlaSil
  37. çok çok ve çok teşekkürler ....zamanın hızlı geçmesini hiç bu kadar istememiştim......

    YanıtlaSil
  38. zaten bu yasa çıktıktın sonra ikametimi yaptıracağım ben icradan korkum yok yasayı çok iyi biliyorum zaten icra davalarım kredi katıyla ilgili kaldı çek şirket çeki zaten

    YanıtlaSil
  39. SEVGİLİ ARKADAŞLAR
    ALLAH İŞLERİMİZİ RAST GETİRSİN... İŞİMİZ HİÇ KOLAY DEGİL...
    BEN BAŞLADIM İMALATA BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM AMA GÖRÜYORUMKİ ÇOK ZORLANACAGIZ.
    UZUN ZAMAN PİYASADAN UZAK KALMAK...
    ADIMIZIN KÖTÜYE ÇIKMASINDAN DOLAYI HERŞEYİ PEŞİN ALMAK GİBİ..
    ELEMANLAR BAK ABİ
    SENİ SEVERİZ AMA MAAŞLARDA AKSAMA OLMAMASI LAZIM EV KİRA ÇOCUK OKULA GİDİYOR FELAN FİLAN...
    BARIŞ MERSİN ABİNİN DEDİGİ GİBİ NUHUN GEMİSİNDEN İNİNCE BİZİ ZORLUKLAR BEKLİYOR...
    ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  40. Çıksın, çıksın...
    Biz de işimize sarılalım, borçlarımızı en kısa sürede ödeyelim...

    YanıtlaSil
  41. gec gelen adalet16 Ocak 2012 14:27

    yarın meclis acikmı butun bakanlar kıbrısa cenazaye gidiyor

    YanıtlaSil
  42. Erol tekirdağ16 Ocak 2012 14:27

    gönderildi hayrlısı olsun

    YanıtlaSil
  43. Ak düşünceler16 Ocak 2012 14:30

    YA FUTBOLCU ABİ SİZ NE GÜZEL KONUŞUYORSUNUZ, İNANIN BU

    YAZDIKLARINIZDAN SONRA HEYECANIM HAD SAFHAYA ÇIKTI.

    YanıtlaSil
  44. Tradingturkey16 Ocak 2012 14:30

    Sayın Samgezgini

    Birinci sıradan akraban (Annen,Kardesin)bile olsalar sen olmadıgın surece kimse haciz yapamaz.Bazen Avukatlar insanların kanuni hakları konusunda yeterince bilgili olmadıklarnı bildiklerinden ..Hane halkına haciz yapacakları baskısıyla ki o anda mutlaka resmi guvenlik destegi de aldıklarından .o an hane halkı hem psikolijik baskıdan dolayı hem komsulara rezil olmamak icin uzatılan formu ve evrakı imzalayabiliyor. . Sonucta bahsettigin ev halkı Akraban oldukları icin cok fazla onları endiselendirmeden.sizin adınıza gelen herhangi bir evrak , belge yahut avukat formunu kabul etmemeleri gerektigini belirtiniz.Su sıkıntılı gunlerde durumunuza anlayıs gostereceklerinden eminim.

    Tekrar gecmis olsun

    YanıtlaSil
  45. samgezgini arkadaş telaşa gerek yok polis halt etmiş.Fakat icra konusuna gelince eğer o ikamette adın kayıtlı ise telaş et yoksa önemli değil fakat polis çocuklar o adresde olduğu için gelir gider yakalanma ....git başka yere kendini kayıt ettir

    YanıtlaSil
  46. kardeşim git maliyeye borcunu taksitlendir

    YanıtlaSil
  47. Eğer Resmi Cari hesaplarda borcun gözükmüyorsa Firma Maliyeye "borcumuz yoktur" şeklinde bir dilekçe ile başvurabilir. Eğer cari hesap borcu varsa hemen makbuzlarla borcu kapatın ve yine aynı yazıyı göndersin firma. Böylece maliye de birşey alamaz.

    Yalnız Maliye alacaklarına karşı mahsup değil de sadece haciz ihbarnamesi gönderir. Buna dikkat edin.

    YanıtlaSil
  48. ben biliyorum ama aileler bu konuda biliyorsunuz hemen olumsuz sözler söyelemeye başlaralar ondan yoksa hiç bir korkum yok polisten de hapisten de sanki yatmadık mı gider gine yatarım ama milleti böyle korukutmaya ne hakkı var polislerin buna kızıyorum getireceksen getir de görelim icrayı ama işte yaklanmam var yoksa gider o polise hukuk dersini verirdim

    YanıtlaSil
  49. Efe arkadaş yeni yasaya göre çekler basılacak diyorlar.Türkiyede çek yasaklanmıyorya ticaretini çekle yapanlar devam..

    YanıtlaSil
  50. DÜN HALK TV DE SANIRIM GÜNLÜK HUKUK ADLI BİR PROGRAMDI CHP MİLLETVEKİLİ DİLEK .... (BİLGİLER EKSİK FARKINDAYIM AMA NÖBET SONRASI DİNLENİRKEN ANCAK BU KADARI AKLIMDA KALMIŞ KİŞİ VE PROGRAMLA İLGİLİ) SÖYLEDİKLERİ KANIMI DONDURDU ÇÜNKÜ KOMİSYONDA CHP ADINA KENDİSİ VE BİRDE AK PARTİLİ BİR MİLLETVEKİLİ KANUNA ŞERH KOYMUŞ YANİ ALACAKLILARIN HAKLARI AÇISINDAN SON DERECE SAKINCALI ÖRTÜLÜ BİR AFMIŞ BU VE DE MAĞDUR GÖRÜNEN ON KİŞİDEN YANLIZ 1 YADA 2 Sİ GERÇEK MAĞDURMUŞ DİĞERLERİ DOLANDIRICIYMIŞ İÇERDE DE 2000 CİVARI KİŞİ VARMIŞ. BU KONUDA ÇOK CANIM YANDI 2000 KİŞİYİ ÇOK KÜÇÜMSEDİ YANİ EEE OLSUN NE OLACAK TAVIRLARIYLA BU 2000 KİŞİNİN EŞLERİNİ ÇOCUKLARINI NEYSE BUNLARI BİZDEN İYİ KİMSE BİLEMEZ. BİLMESİNİ BEKLERDİM MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞU İÇİN.. TÜM BU BİZE OLUMSUZ YAKLAŞIMLARINA RAĞMEN SONUÇ OLARAK KANUNUN ÇIKTIĞINI KENDİSİ SÖYLEMİŞ YANİ HAPİS CEZASI ONAYLAMASAMDA KALKTI DEMİŞTİR. BU PROGRAMI SEYRETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR SANIRIM LİNKİNİ ARAR BULUR. E BUNCA ŞEYDEN SONRA ŞÜPHE DUYAN VARSA CEZANIN KALKMASIYLA İLGİLİ HERKES KENDİ BİLİR NE DİİİM. SEVGİYLE KALIN...

    YanıtlaSil
  51. Efe_umut_201116 Ocak 2012 14:37

    bılgınız varmıııııııııııııııııı

    YanıtlaSil
  52. DÜN HALK TV DE SANIRIM GÜNLÜK HUKUK ADLI BİR PROGRAMDI CHP MİLLETVEKİLİ DİLEK .... (BİLGİLER EKSİK FARKINDAYIM AMA NÖBET SONRASI DİNLENİRKEN ANCAK BU KADARI AKLIMDA KALMIŞ KİŞİ VE PROGRAMLA İLGİLİ) SÖYLEDİKLERİ KANIMI DONDURDU ÇÜNKÜ KOMİSYONDA CHP ADINA KENDİSİ VE BİRDE AK PARTİLİ BİR MİLLETVEKİLİ KANUNA ŞERH KOYMUŞ YANİ ALACAKLILARIN HAKLARI AÇISINDAN SON DERECE SAKINCALI ÖRTÜLÜ BİR AFMIŞ BU VE DE MAĞDUR GÖRÜNEN ON KİŞİDEN YANLIZ 1 YADA 2 Sİ GERÇEK MAĞDURMUŞ DİĞERLERİ DOLANDIRICIYMIŞ İÇERDE DE 2000 CİVARI KİŞİ VARMIŞ. BU KONUDA ÇOK CANIM YANDI 2000 KİŞİYİ ÇOK KÜÇÜMSEDİ YANİ EEE OLSUN NE OLACAK TAVIRLARIYLA BU 2000 KİŞİNİN EŞLERİNİ ÇOCUKLARINI NEYSE BUNLARI BİZDEN İYİ KİMSE BİLEMEZ. BİLMESİNİ BEKLERDİM MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞU İÇİN.. TÜM BU BİZE OLUMSUZ YAKLAŞIMLARINA RAĞMEN SONUÇ OLARAK KANUNUN ÇIKTIĞINI KENDİSİ SÖYLEMİŞ YANİ HAPİS CEZASI ONAYLAMASAMDA KALKTI DEMİŞTİR. BU PROGRAMI SEYRETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR SANIRIM LİNKİNİ ARAR BULUR. E BUNCA ŞEYDEN SONRA ŞÜPHE DUYAN VARSA CEZANIN KALKMASIYLA İLGİLİ HERKES KENDİ BİLİR NE DİİİM. SEVGİYLE KALIN...

    YanıtlaSil
  53. Efe_umut_201116 Ocak 2012 14:38

    bukonuda bılgınız varsa cvp beklıyorum

    YanıtlaSil
  54. DEĞERLİ ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI;


    Bİ TAKIM OLUMSUZ YORUMLARA,UFACIK Bİ TERS YORUMA NEDEN BU KADAR

    TAKILIYOSUNUZ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

    BAZI İNSANLARIN AMACI YASAYI ENGELLEMEK OLSA BİLE,

    BİZLERİN MÜCADELESİ DAHA AĞIR BASMIŞTIR.

    YARIN BÜYÜK İHTİMAL,EN KÖTÜ ÇARŞAMBA MECLİSTEN GEÇECEKTİR.


    Bİ ÇOĞUMUZ CUMA GÜNÜ ADLİYELERDEN DÜŞÜM YAZILARINI CEBİMİZE

    KOYMUŞ OLACAĞIZ.

    MORALLERİNİZİ BOZMAK İSTEYEN YARATIKLARA İZİN VERMEYİN.

    NEDİR BU PANİK ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ..



    HEPİMİZE ÖZGÜR GÜNLER...

    YanıtlaSil
  55. DÜN HALK TV DE SANIRIM GÜNLÜK HUKUK ADLI BİR PROGRAMDI CHP MİLLETVEKİLİ DİLEK .... (BİLGİLER EKSİK FARKINDAYIM AMA NÖBET SONRASI DİNLENİRKEN ANCAK BU KADARI AKLIMDA KALMIŞ KİŞİ VE PROGRAMLA İLGİLİ) SÖYLEDİKLERİ KANIMI DONDURDU ÇÜNKÜ KOMİSYONDA CHP ADINA KENDİSİ VE BİRDE AK PARTİLİ BİR MİLLETVEKİLİ KANUNA ŞERH KOYMUŞ YANİ ALACAKLILARIN HAKLARI AÇISINDAN SON DERECE SAKINCALI ÖRTÜLÜ BİR AFMIŞ BU VE DE MAĞDUR GÖRÜNEN ON KİŞİDEN YANLIZ 1 YADA 2 Sİ GERÇEK MAĞDURMUŞ DİĞERLERİ DOLANDIRICIYMIŞ İÇERDE DE 2000 CİVARI KİŞİ VARMIŞ. BU KONUDA ÇOK CANIM YANDI 2000 KİŞİYİ ÇOK KÜÇÜMSEDİ YANİ EEE OLSUN NE OLACAK TAVIRLARIYLA BU 2000 KİŞİNİN EŞLERİNİ ÇOCUKLARINI NEYSE BUNLARI BİZDEN İYİ KİMSE BİLEMEZ. BİLMESİNİ BEKLERDİM MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞU İÇİN.. TÜM BU BİZE OLUMSUZ YAKLAŞIMLARINA RAĞMEN SONUÇ OLARAK KANUNUN ÇIKTIĞINI KENDİSİ SÖYLEMİŞ YANİ HAPİS CEZASI ONAYLAMASAMDA KALKTI DEMİŞTİR. BU PROGRAMI SEYRETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR SANIRIM LİNKİNİ ARAR BULUR. E BUNCA ŞEYDEN SONRA ŞÜPHE DUYAN VARSA CEZANIN KALKMASIYLA İLGİLİ HERKES KENDİ BİLİR NE DİİİM. SEVGİYLE KALIN...

    YanıtlaSil
  56. MAİLLER YOLLAMAYA DEVAM EDELİM ARKADAŞLAR..............................

    YanıtlaSil
  57. Sayın Admin saatler yanılmıyorsam 24 saat üzerinden değilmi. Ben saat 13:50 de gönderdim saat 01:50 gözüküyor bilginize geceyi ve gündüzü karıştırıyoruz.Saygılarımla

    YanıtlaSil
  58. inanın kardeşim şu aranmam olmasa var ya o polisi savcılığa şikayet eder sürüm sürüm süründürürdüm ama gelki elim kolum bağlı yoksa o polisin elimde çekeceği vardı ya bunlar kim oluyorki böyle bir şey kunuşuyor bunlar kendilerinin koluk kuveti olduğunu ne zaman ğrenecekler nefret ediyorum bu ülkeden bu kadar mı insanları hor görüyorlar ah şu tutuklamam olmayaydı ben ona icra nasıl yapılır gösterecektim inanın çıldırıcam ya bu nasıl polis hakim veya savcı yerine konuşuyor ARKADAŞIM BU ÜLKE DÜZELMEZ İNSANLARI DÜZELTMEK LAZIM POLİSE BAK YA KENDİNİ MAHKEMENİN YERİNE KOYUYOR

    YanıtlaSil
  59. masum mağdur16 Ocak 2012 14:42

    karşılıksız çekten dolayı taahhüt vermiştim yerine getiremedim ceza çıktı bu çıkmak üzere olan yasa ben ve benim durumumdaki kişileri ne kadar etkileyecek çünkü çekden mağduriyet yaşayan %90 kişi taahhüt veri ve eminimki yerine getiremedi bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

    YanıtlaSil
  60. aynı gece bırakırlar

    YanıtlaSil
  61. gec gelen adalet16 Ocak 2012 14:45

    sizde faydalanıyorsnuz otomatık olarak gecmiş olsun

    YanıtlaSil
  62. KARDEŞİM AVUKAT YOK BU OLAYDA GELEN İNFAZ POLİSİ BİR İCRA YAPMAK İÇİN ÖNCE TEBLİGAT YAZILIR BU GELENLER İNFAZ POLİSİ BEN BUNA KIZIYORUM KENDİNİ MAHKEMENİN YERİNE KOYUP AHKAM KESİYOR AH ŞU YAKALANMAM OLAMAYAYDI BEN KURBAN OLURDUM O POLİSE ONUN BULUNDUĞU BİRİMİ AYAĞA KALDIRIRDIM AMA ELİM KOLUM BAĞLI ALLAHIM ŞU YASA BİR ÇIKSIN İŞİM GÜCÜM BUNLARLA UĞRAŞMAK OLACAK BUNLARA YASA HUKUK NEDİR ÖĞRETECEĞİM

    YanıtlaSil
  63. Problem yok, çıkacak kanun çeke verilen taahhütleri de kapsıyor, rahat olun. İcra dairelerinde verilen taahhütler bunun dışında tabiki.

    YanıtlaSil
  64. surunencekzede16 Ocak 2012 14:48

    arkadaslar yasa hepimizehayirli olsun. cok sukur bu rezillikten kurtulduk. simdi is yapip

    borclarimizi odeme zamani. ben cinde yasiyorum. cine mal satmak istiyorsaniz veya

    cinden mal almak istiyorsaniz herturlu danismanlik hizmetini verebilir mallarinizi kontrol

    edebilirim. ayrintili bilgi ve temas icin lutfen usbdeposu@hotmail.com maille ulasiniz.

    hepinize hayirli isler

    YanıtlaSil
  65. çekten dolayı verdiğiniz taahhüdler ve aldığınız adli para cezası bu yasa ile beraber düşecek. yasa çıktığı zaman özgürsünüz. inşaallah

    YanıtlaSil
  66. YOK KARLI DAĞ KARDEŞİM ŞU ANDA TC NDE KAYDIM YOK HİÇ BİR YERDE YOK ANLAYACAĞIN O ADRESEDE HİÇ KAYIT YAPMADIM BEN YANLIZCA ÇOCUKLARINKİ VE EŞİMKİNİ YAPMIŞTIM

    YanıtlaSil
  67. BİRAZ GEÇ OLDU AMA YOĞUNLUKTAN KUSURA BAKMAYIN GÖREVLER YERİNE GETİRİLDİ. AHMET AYDINA MAİL KUTUSU DOLU OLDUĞU İÇİN MAİL GİTMEDİ BİLGİNİZE.

    YanıtlaSil
  68. Merhaba
    şimdide bir muhabbet var ortda..cıkan yasa gecmısı kapsarmı?bellı yıllar arasında kı karsılıksız ceklerın davası duser vs vs vs....kafa karıstırıcı...ne kadar dedıkoducu karamsar mıllet.var

    bu ısın gecmısıde kapsar gelecegıne ..yanlısmıyım?

    YanıtlaSil
  69. DEĞERLİ DOSTLARIM,
    AŞAĞIDAKİ YAZIYI LÜTFEN AMA LÜTFEN YİNE AŞAĞIDA OLAN :) NUMARALARA FAKS ÇEKELİM, ADRESLERE MAİL ATALIM.

    SAYGILARIMLA

    Sn................ (Buraya gönderdiğiniz sayın vekilin ismini yazın lütfen )

    Günlerdir, aylardır ve hatta yıllardır sizleri, faks, mektup, mail ve telefonlarla değerli vakitlerinizi alarak sizleri rahatsız ettik.
    Tek amacımız vardı:
    Bir dönemin şerefli esnafları olarak

    “BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ ,SADECE BORÇLUYUZ”

    “BORÇ HAPİSDE ÖDENMEZ”

    “HİÇBİR KİMSE SADECE AKDİ ANTLAŞMADAN DOĞAN BORCUNDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONAMAZ” gerçeğini siz değerli büyüklerimize ve kanun yapıcılara anlatmaktı.

    Sizler bu konuda gereken duyarlılığı gösterdiniz ve şu anda cezaevlerinde umutla bekleyen 10.000 den fazla çek hükümlüsü arkadaşımızın,
    Yurt dışında kaçak yaşam sürdürürerek elinde pasaportu ile bekleyen,
    Yurt içinde kaçak yaşayarak bir anlamda esaret hayatına benzer bir yaşam sürdüren arkadaşarımıza özgürlüğün kapısını araladınız.
    Biliyoruzki sizler geleneksel aile yapısını ve insani duyguları ön planda tutan ,aile bireylerinin bir araya gelmesine vesile olan bu önemli karara gereken onayı vereceksiniz.
    Bu hafta Meclis çatısı altında vereceğiniz karar bu kapıyı biraz daha aralıyacak ve önümüzdeki sürecin hızlanmasına imkan tanıyacaktır.
    Şu anda bir yüzlerce çocuk,eş heyecanla babalarının ,eşlerinin yolunu gözlüyor.
    Sizlerin bu konudaki hassasiyetinden emin olarak bizleri tekrar hayata ve işlerimizin başına dönmemize vesile olduğunuz için siz değerli büyüklerimize ailelerimiz adına teşekkür eder,şükranlarımızı iletiriz.

    Saygılarımla

    İsim

    Soyad




    AK PARTİ GRUBU
    Nurettin CANİKLİ nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Mustafa ELİTAŞ mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ahmet AYDIN a.aydin@tbmm.gov.tr
    fax: 0312420 65 14

    Mahir ÜNAL mahir.unal@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14
    ********************
    CHP GRUBU
    Emine Ülker TARHAN emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82

    Muharrem İNCE muharrrem.ince@tbmm.gov..tr
    fax: 0312 420 52 82
    M.Akif HAMZAÇEBİ akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82
    *******************
    MHP GRUBU
    Mehmet ŞANDIR mehmet.sandir@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    Oktay VURAL oktay.vural@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    *******************
    BDP GRUBU
    Pervin BULDAN pervin.buldan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    Hasip KAPLAN hasip.kaplan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    **********************
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri

    Meral AKŞENER
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : meral.aksener@tbmm.gov.tr
    ******************************
    Sadık YAKUT
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 83
    E-Posta : sadik.yakut@tbmm.gov.tr
    ****************************
    Mehmet SAĞLAM
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 84
    E-Posta : mehmet.saglam@tbmm.gov.tr
    *********************************************
    Şükran Güldal MUMCU
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr
    ********************************
    adalet komisyonu başkanı
    Sn.Ahmet İyimaya
    fax: 0312 420 53 22

    *******************************
    Sn. Sinan Aydın AYGÜN
    fax: 0312 420 69 71
    sinan.aygun@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  70. ---------------------BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ SADECE BORÇLUYUZ---------------------------------

    e-mail' ler gitti bilginize.

    Herkeze hayırlı haftalar.
    Gülcan Gülmez ( bu hafta gülecek :)) )

    YanıtlaSil
  71. Yargıda zaten lehe uygulama diye bir ayrıntı var.
    Bir kere mantıklı düşünecek olursak, geçmişi kapsamaz ise yargıdaki dosya yükü nasıl hafifleyecek ;)

    YanıtlaSil
  72. DOĞRUSUN ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  73. MERNİS KAYITLARINDA ADINIZ GEÇMİYOR ANLADIĞIM KADARI İLE,
    BAZEN BUNU YAPIYORLAR.KAYNINIZ SİZİN ADINIZA GELEN GELECEK HİÇ BİR EVRAĞI ALMASIN.AZ BEKLEYİN ZATEN SON GÜNLER....SONRASINDA TEDBİR AMAÇLI KAYMAKAMLIĞA VE POLİSE ADRESLE SİZİN İLGİLİZ OLMADIĞINI BİLDİREN BİR DİLEKÇE VEREBİLİR.YASADAN SONRA.

    YanıtlaSil
  74. Çok haklısın arkadaşım, itibarımızı tekrar kazanmak sıfırdan başlamaktan daha zor olacak, ama başka çaremiz yok, borçlarımızı ödemek adına ne yapıp edip tekrar başaracağız.

    YanıtlaSil
  75. Adalet komisyonunda oylamada red kullanan ve olumsuz görüş bildiren Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Çanakkale milletvekili İsmail Kaşdemir dir

    YanıtlaSil
  76. Kanunların aleyhte olan tarafları geriye yürümez, sadece leyhte olan hükümler geçmişi kapsar

    YanıtlaSil
  77. !!!!!!!!!!!!!!!! BI şe DERDIM SIMDI AMA....
    ALLAH(c.c.)ın izniylE çıkacak İNŞALLAH......

    YanıtlaSil
  78. Mailler tekrar gönderildi . İnşallah hepimize hayırlı olur

    YanıtlaSil
  79. yakup MEŞE YAKUP16 Ocak 2012 15:00

    onlarada kendimizi bi anlatalımı

    YanıtlaSil
  80. ZATEN ONLARA BUNU ÇOKTAN SÖYLEMİŞTİM TANIMIYORUZ DEYİN DEMİŞTİM 5 YILDIR HİÇ BİR ŞEY YOKTU BİR AY ÖNCE GELMİŞLERDİ BİRDE BU GÜN GELMİŞLER BU GELENLER DE POLİS EFENDİLER 20 GÜNE KADAR SÖYLEMEZSENİZ YERİNİ SİZİN EVE HACİZ GELİR DİYE SÖYLEMİŞLER TABİ Kİ BİZİM İNSANIMIZI DA BİLİYORSUNUZ PANİKLEMİŞLER EŞİMİ ARAMIŞLAR YANİ ANLAYACAĞINIZ BİZİ REZİL ETMİŞLER KARDEŞİM AMA ŞU YAKALANMAM OLMAYAYDI BEN KURBAN OLURDUM O POLİSLERE İNANIN ÇILDIRMAK ELDE DEĞİL

    YanıtlaSil
  81. ARKADAŞLAR YARIN MECLİS AÇIK...KİMSE MERAK ETMESİN...CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREV SÜRESİ VE ÇEK KANUNU GÖRÜŞÜLECEK..DAHA DOĞRUSU ONAYLANACAK...RAHAT OLUN...

    YanıtlaSil
  82. Mustafahassoyy16 Ocak 2012 15:02

    rahat bıraksalar borçlarımız bugüne kalırmıydı .evi işi arabayı herşeyi elinden alıyorsun .hadi öde diyorsun .fıkra gibi )))))))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  83. HİÇ BİR ŞEY DEME KARDEŞİM...SEÇİMDE HALK ONA GEREKEN CEVABI VERİR

    YanıtlaSil
  84. UMUTLA BEKLİYORUZ....CEZAEVİNDE OLAN YAKINLARINA KAVUŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN BENDE EŞİME KAVUŞACAĞIM GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM..

    YanıtlaSil
  85. İNŞALLAH EN GEÇ HAFTASONU EŞİNİZE KAVUŞACAKSINIZ..

    YanıtlaSil
  86. Futbolu kardesım...cok emın konusuyorsun...bır sorun problem cıkam ıhtımalı yokmu..burası Turkıye....!her an hersey olabılır.

    YanıtlaSil
  87. DERTLİ ANNE16 Ocak 2012 15:08

    ALLAH RAZI OLSUN VALLA İÇİME SU SERPİLDİ

    YanıtlaSil
  88. Sn.Efe umut kanunun metnini okursanız, yeni basılacak çeklerin ne olduğunu anlayacaksınız.

    YanıtlaSil
  89. yeterince olan oldu kardeşim daha başka ne olabilirki..hükümette biliyorki binlerce insan bu yasayı bekliyor..ortada uzatılacak görüşülecek hiç bir şey kalmadı..adalet komisyonu gizli olmasına rağmen ordan bile çıktı..tüm partilerin grup başkanlarının olduğu bir komisyon orası yani hepsi onay verdiki komisyondan gecti...artık hiç ama hiç bir engel yok..

    YanıtlaSil
  90. mailler gonderılmiştir

    hacizlerin baskısı arttı arkadaşlar

    YanıtlaSil
  91. gec gelen adalet16 Ocak 2012 15:13

    bızde secimlerde gerek cevabı sandıkta onlara veririz alah izin verirse artık oyda kulanabilecgiz

    YanıtlaSil
  92. sana guvenıyoruz...aksıne takdırde...halı saha da kalecı olursun bak : )

    YanıtlaSil
  93. TEŞEKKÜRLER EDİYORUM...

    YanıtlaSil
  94. fıkradan da öte

    YanıtlaSil
  95. onlarda avukattır herhalde

    YanıtlaSil
  96. hangi partiden bunlar

    YanıtlaSil
  97. Munir_64ural16 Ocak 2012 15:21

    efe halen yeni cekdenmi bahsediyon hayatımızda cek kredi kartı kredi diye kelimeler yok bende

    YanıtlaSil
  98. istanbula eşimi almaya gideceğim.... :)) inşaallah

    YanıtlaSil
  99. SEVGİLİ ÇEK MAĞDURLARI ARKADAŞLARIM
    BU GÜNKÜ BİR GELİŞMEDEN DOLAYI BİR KARAR ALDIM ŞU YASA ÇIKTIKTAN SONRA İŞİM BU İNSAFSIZ POLİSLERLE UĞRAŞMAK OLACAK İŞİM GÜCÜM BUNLARLA UĞRAŞACAĞIM BU NASIL BİR DEVLET YA HALKINA ZULÜM ETMEKTEN BAŞKA İŞİ YOK MU BU POLİSLERE NASIL EĞİTİM VERİLİYOR BUNLAR NE YA BÖYLE BİR DEVLET OLUR MU HEP HALKINI KORKUTARAK İNAN ÇILDIRMAK ÜZEREYİM POLİS KENDİNİ NE ZAN EDİYOR MAHKEME YERİNE KOYUYOR KENDİNİ NE YAPACAĞIZ BİZ BU ÜLKEDE NE EŞİMİZ KALDI NE DOSTUMUZ ADİ BİR SUÇLU MUAMELESİ GÖRÜYORUZ BU NE YA ARKADAŞLAR DAYANAMIYORUM ARTIK BU ZULÜMLERE

    YanıtlaSil
  100. Edremit-15201116 Ocak 2012 15:21

    ömru hayatım boyunça bu kadar heycanlı olmamıstım gercekten çok zor oluyo hersey..

    YanıtlaSil
  101. gec gelen adalet16 Ocak 2012 15:22

    ismail kaşdemir avukat zaten

    YanıtlaSil
  102. Hepsini toplayıp bir konferans salonuna eyyyy avukatlar her bi haltı alınmış adamın borcu ödeme formülünü bize de anlatında biz de sizden birşey öğrenmiş olalım.. bu kadar ticaret yapan adam bir araya geldik çıkış bulamadık, siz biliyorsunuz ki ÖDEEEE ÖDEEE deyip duruyorsunuz.

    gülüyorum sinirden bazen.. al sen adamı toprağa göm, sadece kafası kalsın hadi bakalım öde bu borcu de.. yazık yaaa yazık cidden yazık..
    senelerdir alacaklı olduğum kişiler var bir kere bile rahatsız etmedim sadece vergiden düşmek için dosya açtım o kadar.. lanet okuyasammmm zaten zebaniler işlemez benim lanetim onlara..

    neyse yaaa.. ne olacaksa olacak artık..

    YanıtlaSil
  103. DEĞERLİ KARDEŞİM SAM GEZGİNİ,
    UNUTMAYINKİ BİZLERİ ÖZGÜRLÜĞE ULAŞTIRACAK YASAYIDA DEVLET YAPIYOR.
    O SEBEBLE UĞRADIĞINIZ HAKSIZLIK İÇİN DEVLET GENELLEMESİ YAPMADAN SERZENİŞTE BULUNUN.

    İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA ŞİKAYET EDERSİNİZ GELİNCE.
    BU GÜNLERDE BİRAZ DAHA HASSAS DÜŞÜNÜP YAZMAMIZ GEREKMEZ Mİ?

    YanıtlaSil
  104. dilek akagün yılmaz HANIM AVUKATTIR KENDİSİ VE CHP Lİ HIZLI SOLCU YAAA MENFAAT OLUNCA HERŞEY DEĞİŞİYOR ENTERESAAN

    YanıtlaSil
  105. ELBETTE.AMA ŞİMDİ BUNUN İNANIM ÖNEMİ YOK.MAİLLERİ ATMAYA DEVAM.....
    FAKS ÇEKME İMKANI OLANLAR LÜTFEN FAKS ÇEKSİNLER MAİLDEN DAHA İYİ.....

    YanıtlaSil
  106. ahmet aydına iletilmiyor...

    YanıtlaSil
  107. inşallah çıkar da kurtlursunuz bende alacaklarımı alırım APTALIN BİRİ ÇIKMIŞ DANGUR DUNGUR KONUŞUYOR ARKADAŞLARIM BENİM ŞUAN PİYASADA 1 TRİLYON ESKİ PARA ALACAĞIM VAR VE HEPSİ ÇEK BEN BİTANESİNE BİLE İŞLEM YAPDIRMADIM FAKAT BAŞKA ALACAKLILARI ADAMLARI İÇERİ ATTIRDILAR ÖNCEDEN HER HAFTA SONU C.TESİ OLUNCA ŞÖLE BÖLE 4BİN 5BİN TL GETİRİYOLARDI HEPSİ RAHATLATIYODU ONLARDA BORCUNU ÖDÜYOLARDI EE ŞİMDİ ONLAR İÇERDE YAZIK GÜNAH DEİLMİ HEPSİ YILLARCA BİZE BORCUNU ÖDEDİ OZAMAN İYİLERDİ EE ŞİMDİ BATDILAR BATIRDILAR ADAMLARI SAHTEKAR OLDULAR OLMAZ ARKADAŞLAR OLMAZ BU HAK ADALET DEİL VİCDANLI OLMAK LAZIM EMİNİM ÇIKSINLAR HEPSİ RAHATA ERSİNLER YİNE ÖDERLER ÇÜNKÜ NAMUSLU İNSANLARDI ONLAR YAZIK DEİLMİ VALLA SONUNA KADAR SİZİNLEYİM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN AZ KALDI CUMAYA BİTER BU İŞ SELAMETLE

    YanıtlaSil
  108. inşallah çıkar da kurtlursunuz bende alacaklarımı alırım APTALIN BİRİ ÇIKMIŞ DANGUR DUNGUR KONUŞUYOR ARKADAŞLARIM BENİM ŞUAN PİYASADA 1 TRİLYON ESKİ PARA ALACAĞIM VAR VE HEPSİ ÇEK BEN BİTANESİNE BİLE İŞLEM YAPDIRMADIM FAKAT BAŞKA ALACAKLILARI ADAMLARI İÇERİ ATTIRDILAR ÖNCEDEN HER HAFTA SONU C.TESİ OLUNCA ŞÖLE BÖLE 4BİN 5BİN TL GETİRİYOLARDI HEPSİ RAHATLATIYODU ONLARDA BORCUNU ÖDÜYOLARDI EE ŞİMDİ ONLAR İÇERDE YAZIK GÜNAH DEİLMİ HEPSİ YILLARCA BİZE BORCUNU ÖDEDİ OZAMAN İYİLERDİ EE ŞİMDİ BATDILAR BATIRDILAR ADAMLARI SAHTEKAR OLDULAR OLMAZ ARKADAŞLAR OLMAZ BU HAK ADALET DEİL VİCDANLI OLMAK LAZIM EMİNİM ÇIKSINLAR HEPSİ RAHATA ERSİNLER YİNE ÖDERLER ÇÜNKÜ NAMUSLU İNSANLARDI ONLAR YAZIK DEİLMİ VALLA SONUNA KADAR SİZİNLEYİM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN AZ KALDI CUMAYA BİTER BU İŞ SELAMETLE

    YanıtlaSil
  109. 5237 saylıl tck nın 5 ve 7 maddelerını ıyı okuyun neyı kapsayıp neyı kapsamadıgını anlarsınız

    YanıtlaSil
  110. ismail kaşdemir İSE AKP MİLLETVEKİLİ VE ENTERESAN BU BEYEFENDİ DE AVUKAT

    YanıtlaSil
  111. inşallah çıkar da kurtlursunuz bende alacaklarımı alırım APTALIN BİRİ ÇIKMIŞ DANGUR DUNGUR KONUŞUYOR ARKADAŞLARIM BENİM ŞUAN PİYASADA 1 TRİLYON ESKİ PARA ALACAĞIM VAR VE HEPSİ ÇEK BEN BİTANESİNE BİLE İŞLEM YAPDIRMADIM FAKAT BAŞKA ALACAKLILARI ADAMLARI İÇERİ ATTIRDILAR ÖNCEDEN HER HAFTA SONU C.TESİ OLUNCA ŞÖLE BÖLE 4BİN 5BİN TL GETİRİYOLARDI HEPSİ RAHATLATIYODU ONLARDA BORCUNU ÖDÜYOLARDI EE ŞİMDİ ONLAR İÇERDE YAZIK GÜNAH DEİLMİ HEPSİ YILLARCA BİZE BORCUNU ÖDEDİ OZAMAN İYİLERDİ EE ŞİMDİ BATDILAR BATIRDILAR ADAMLARI SAHTEKAR OLDULAR OLMAZ ARKADAŞLAR OLMAZ BU HAK ADALET DEİL VİCDANLI OLMAK LAZIM EMİNİM ÇIKSINLAR HEPSİ RAHATA ERSİNLER YİNE ÖDERLER ÇÜNKÜ NAMUSLU İNSANLARDI ONLAR YAZIK DEİLMİ VALLA SONUNA KADAR SİZİNLEYİM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN AZ KALDI CUMAYA BİTER BU İŞ SELAMETLE

    YanıtlaSil
  112. BALIKESİR EDREMİT TE Mİ YAŞIYORSUNUZ?

    YanıtlaSil
  113. ZAMAN KARDEŞİM HAKLISIN AMA RESMEN ZULÜM YAPIYORLAR İNSANLARA BUNA GÖZ MÜ YUMALIM HAYKIR MAYALIMI BU HAKSIZLIKLARI KENDİNİ MAHKEMENİN YERİNE KOYAN POLİSLERE BEN HAKSIZLIK KARŞISINDA DURAMAM KARDEŞİM KELLEM GİTSE DURAMAM BUDA BENİM YAPIM SOKAK ORATASINDA 15 16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN ÜSTLERİNİ BİR ARMALARI VAR İNANIN YAKALANMAM OLMASA VAR YA BUNLAR HER TÜRLÜ CEVABI VERİRİM AMA İŞTE ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI BİRDE KARDEŞİM YASA DİYORSUN BU ÜLKEDE 18 YILDIR HAKSIZ YERE ATTILAR ÇEK MAĞDURLARINI İÇERİ İMZALADIKLARI YASAYI BİLE İHLAL ETİLER BUNU DA UNUTMASINLAR Kİ KİMSE BİZE LÜTUF YAPILDIĞINI SANMASIN HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNDEKİ HAKKIMIZI

    YanıtlaSil
  114. HİÇ KİMSE YERİNE GETİREMEDİĞİ BİR AKİTTEN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONULAMAZ BU ANAYASA MADDESİ VE AVUKATLAR BUNA NASIL KARŞI ÇIKIYOR BU KANUNU MADDEYİ EN İYİ BİLEN ONLAR AYRICA MİLLETİN HAKKINI HUKUKUNU KORUYACAĞINA YEMİN ETMEDİLER Mİ ? ENTERESAN Kİ NE ENTERESAN

    YanıtlaSil
  115. DOSTLAR..., MAİL LER ATILMIŞTIR..SELAM VE SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  116. UMURLARINDAMI Kİ KARDEŞİM SENİN ONURUN GİTMİŞ ŞEREFİN GİTMİŞ UMURLARINDAMI AKRABALARIN LA KÖTÜ OLMUŞSUN HİÇ İLGİLENMEZLER ÇÜNKÜ ZALİMLER ACIMASIZLAR BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR BİRDE BU DEVLETE VERGİ BİLE ÖDEMEZLER AVUKATLARIN VERGİ BEYANEMELRİNE BAKIN GÖRÜN NASIL FAKİRLERMİŞ ASGARİ ÜCRETLİDEN AZ VERGİ VERİRLER AMA EŞEK GİBİ OFİSLER YAPARLAR EN LÜKS ARABAYA BİNERLER AM ASGARİ ÜCRETLİDEN AZ VERGİ ÖDERLER DEVLETE BUNLARDAN NE BEKLENİR Kİ

    YanıtlaSil
  117. İNŞALLAH KARDEŞİM İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  118. YA BUNLAR NEREYE GİTSE AYNIDIR VİCDANLARI YOK KARDEŞİM YOK

    YanıtlaSil
  119. MAİLLER GÖNDERİLDİ....

    YanıtlaSil
  120. ÇOK DEĞERLİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIM

    DİYORUM Kİ BU AVUKATLARIN NE KADAR VERGİ VERDİĞİNİ BİR ORTAYA ÇIKARA BİLSEK BU ÜLKEYE KATKILARI NE KADARMIŞ BİR BUNU ÇIKAR BİLSEK ANLAYALIM BİZİMİ DOLANDIRICIYIZ YOKSA ASGARİ ÜCRETLİDEN BİLE AZ VERGİ VERENE BU GRUHMU DOLANDIRICI HALKTA ANLAMIŞ OLUR BU ZALİMLERİN YÜZÜNÜ

    YanıtlaSil
  121. SEVGİLİ KARDEŞİM SÖZKONUSU '' EL -BAŞKASI '' OLUNCA DEĞİL 200 İSTERSE ONBİNLERDEN BAHSETSENİZ HİÇ ÖNEMİ YOKTUR AMAAAA ... KENDİNDEN BİRİNİN BAŞI AĞRISA SABAHA KADAR UYUYAMAZ İNSANOĞLU ....BİZ KARŞIMIZDAKİ İNSANLARINDAN BİZLER GİBİ OLUĞUNU İDRAK EDEMİYORUZ GALİBA BEN MERKEZLİ GÖRÜŞ HAKİM HALA..... İŞTE BİZ BUNU ÇÖZDÜĞÜMÜZ ZAMAN SORUNLARIMIZ ORTADAN KALKACAK İNŞAALLAH

    YanıtlaSil
  122. Bende 1 yıldır sitenizi takip ediyorum ama yorum yazmayanlardanım..ama bugün mail attım..

    YanıtlaSil
  123. MAİLLER 2. YE GÖNDERİLDİ HAYDİ ARKADAŞLAR........

    YanıtlaSil
  124. AVUKAT PARTİDEN İKİSİDE AVUKAT
    BİRİSİ CHP DİĞERİ AKP
    ORTAK NOKTA AVUKAT OLMALARI

    YanıtlaSil
  125. internet sitesi olanların çoğunda vekalet bilgileri kısmında vergi noları var. o numara ile ne kadar vergi ödedikleri sorgulanabilir

    YanıtlaSil
  126. Munir_64ural16 Ocak 2012 15:59

    ben hem mail atım hemde faks cektim

    YanıtlaSil
  127. Edremit-15201116 Ocak 2012 16:02

    yok nıck edremıt ist yasıyorum cevaben taspnar

    YanıtlaSil
  128. gec gelen adalet16 Ocak 2012 16:02

    cuma gunü yuce rabminın izniyle eşler yuvalarına çocuklar anne babalarına ailerr bırbırıne kavusucak

    YanıtlaSil
  129. KARDEŞİM BU KAN EMİCİLERİN ARTIK ORTAYA ÇIKARMAK LAZIM BUNLARIN YILARCA BİZE YAPTIKLARI AZ DEĞİL

    YanıtlaSil
  130. Beyazkurt_197516 Ocak 2012 16:04

    hay ağzın bal yesin be kardeşim ağzından bal damlıyo MAŞŞALLAH inşaallah hep böyle olursun kardeşim ALLAH yolunu yolumuzu açık etsinki bidaha ALLAHIN izniyle böyle zahmetler çektirmesin ULU RABBİM saygılar

    YanıtlaSil
  131. Zamanında hukuk fakültelerini kapayıp ilahiyat fakültelerinin bir dalı olarakhukuk ana bilim dalı yapmalıydılar.O zaman bu işler böyle olmazdı.Vicdan olurdu az bişi belki.

    YanıtlaSil
  132. Arkadaşlar allahın izniyle bitti bu iş.Hayırlısıyla artık evimize ailelerimize kavuşacağız.Rabbim hepimizin yrdımcısı olsun,çalışıp borçlarımızı ödeyebilmeyi nasip etsin.Duam rabbim kul hakkıyla almasın beni yanına.Emeği gecen herkezden şimdiden allah razı olsun.Hayırlı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  133. Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı saat 14.10'da başladı.

    Bakanlar Kurulu'nun gündeminde ise yeni hazırlanan 3. yargı paketi olacak. 3. yargı paketi'ni kamuoyuna daha önce Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay duyurmuştu. Bundan bir süre önce de TBMM'ye iki ayrı yargı paketi gitmişti. Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelecek olan 3. yargı paketinin içeriğinden ipuçlarını ise geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyu ile paylaşmış ve yargılamaların bir yıla ineceğini söylemişti. - HABERTURK

    YanıtlaSil
  134. slm arkadaşlar daha öncede bu sitede yorum atmıştım destek olmuştum...benim babamda çekten dolayı cezaevindeydi ve bugün tahliye oldu çıktı 4 ay almıştı doldurdu çok şükür bugün kavuştuk darısı size arkadaşlar.biz çek yasasından çıkmasını bekliyorduk ama beklentilerimiz gerçekleşmedi....ama sonuçta geç te olsa tahliye oldu çıktı allahıma çok şükür.hazret özlem bitti darısı sizde umarım bnm şu an yaşadığım duyguları sizinde yaşamanızı temenni ediyorum..Fakat babamın temyiz e yolladığı çek davaları var biz onlarada gün verirler diye korkuyorduk umarım bu çek yasası onlara etki eder temyizde ki dava dosyaları na hüküm verilirse bir 4 yıl daha içerde yatması gerekecek allah korusun .s.s.s biz bu çek yasasının çekmasını 4 gözle bekliyorduk ..umarım bu çek yasasını bu hafta kesin bir sonuca kavuştururlar....

    YanıtlaSil
  135. ARKADŞLAR HAKLISINI AMA ŞİMDİLİK SAKİN OLALIM LÜTFEN...
    ZAMANLAMASI HİÇ DOGRU DEGİL... AVUKATLARIN HEPSİ AYNI DEGİL...
    UNUTMAYALIMKİ ŞU YOLLADIGIMIZ E-MAİLLERİN ÇOGU AVUKATTIR..MECLİSİNDE ÇOGU AVUKATLIK MESLEGİNDEN...

    YanıtlaSil
  136. sanırım sen hukukla dini birbirine karıştırdın. Bunu yapmayın ilahiyattan çıkanlarıda görüyoruz

    YanıtlaSil
  137. lütfen mailleri atarken bankaların taahhütünü de anlatalım

    YanıtlaSil
  138. kimlere gönderilecek yazarsanız

    YanıtlaSil
  139. Biraz abartı olmadı mı :)

    Neyse bence böyle konularda derine inmek caiz değildir :)

    YanıtlaSil
  140. Arjindeniz123416 Ocak 2012 16:30

    ÇOCUKLAR ÇEK PROBLEMİM OLMAMASINA RAĞMEN, TESADÜFEN SİZİ KEŞFETTİM VE SİZİ İZLİYORUM. ÇÜNKÜ 25 YIL ÖNCE BENDE SİZİN GİBİ FERYAT EDİYORDUM. BU GÜN DURUMUM ÇOK İYİ, DARISI SİZİN BAŞINIZA

    Hukuk adamı olmak yerine, borçlu ve alacaklıların sırtına sümük gibi yapışan "Beceriksiz, icracı ve çek takipçisi" avukatların sonu geldi. Çek yasasıyla bir darbe yediler. İkinci ve en büyük darbeyi İcra İflas kanununda yapılacak değişiklikle yiyecekler. (İcra yasası Hükümetin gündeminde dir)

    Bu sümükler, ya dersini çalışıp hukuk adamı olacaklar, ya da ekmeğe muhtaç bir şekilde geberip gidecekler. Çünkü bu beceriksizler sizler gibi ekmeğini taştan çıkaran insanlar değillerdir.

    YanıtlaSil
  141. bu red verenlere söyliyelim 24 saat yanımda dursun ne baskılara dayandığımı görsün .

    YanıtlaSil
  142. ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE AMA ÖZELLİKLE BÜTÜN ARKADAŞLAR LÜTFEN FAX YOLLASIN !!!!!!!!!!!!!!!!!

    FAX LARIN KİTLENMESİ LAZIM,ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE EN KISA SÜREDE ULAŞMAK DİLEĞİYLE SAYGILAR SUNARIM.

    YanıtlaSil
  143. Mailler gönderilmiştir.

    Sn. Muharrem İnce nin mail adresi muharrem.ince()tbmm.gov.tr olmalıdır oysa yanlışlıkla çift noktalı yazıldığından geri gelmektedir, kopyala yapıştır yapanların özellikle dikkat etmesini rica ederim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  144. Ilker_pektas16 Ocak 2012 16:33

    20/01/2012 cuma mı hocam içerdekiler çıkıyormu yani...

    YanıtlaSil
  145. dilek akagün yılmaz chp uşak millet vekili güya halkın ezilenin yanında gözüküyordu özgürlükleri savunan bu kişiden beklemezdm red oyu

    YanıtlaSil
  146. Arjindeniz123416 Ocak 2012 16:35

    ÇOCUKLAR ÇEK PROBLEMİM OLMAMASINA RAĞMEN, TESADÜFEN SİZİ KEŞFETTİM VE SİZİ İZLİYORUM. ÇÜNKÜ 25 YIL ÖNCE BENDE SİZİN GİBİ FERYAT EDİYORDUM. BU GÜN DURUMUM ÇOK İYİ, DARISI SİZİN BAŞINIZA

    Hukuk adamı olmak yerine, borçlu ve alacaklıların sırtına sümük gibi yapışan "Beceriksiz, icracı ve çek takipçisi" avukatların sonu geldi. Çek yasasıyla bir darbe yediler. İkinci ve en büyük darbeyi İcra İflas kanununda yapılacak değişiklikle yiyecekler. (İcra yasası Hükümetin gündeminde dir)

    Bu sümükler, ya dersini çalışıp hukuk adamı olacaklar, ya da ekmeğe muhtaç bir şekilde geberip gidecekler. Çünkü bu beceriksizler sizler gibi ekmeğini taştan çıkaran insanlar değillerdir.

    YanıtlaSil
  147. Sn................ (Buraya gönderdiğiniz sayın vekilin ismini yazın lütfen )

    Günlerdir, aylardır ve hatta yıllardır sizleri, faks, mektup, mail ve telefonlarla değerli vakitlerinizi alarak sizleri rahatsız ettik.
    Tek amacımız vardı:
    Bir dönemin şerefli esnafları olarak

    “BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ ,SADECE BORÇLUYUZ”

    “BORÇ HAPİSDE ÖDENMEZ”

    “HİÇBİR KİMSE SADECE AKDİ ANTLAŞMADAN DOĞAN BORCUNDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONAMAZ” gerçeğini siz değerli büyüklerimize ve kanun yapıcılara anlatmaktı.

    Sizler bu konuda gereken duyarlılığı gösterdiniz ve şu anda cezaevlerinde umutla bekleyen 10.000 den fazla çek hükümlüsü arkadaşımızın,
    Yurt dışında kaçak yaşam sürdürürerek elinde pasaportu ile bekleyen,
    Yurt içinde kaçak yaşayarak bir anlamda esaret hayatına benzer bir yaşam sürdüren arkadaşarımıza özgürlüğün kapısını araladınız.
    Biliyoruzki sizler geleneksel aile yapısını ve insani duyguları ön planda tutan ,aile bireylerinin bir araya gelmesine vesile olan bu önemli karara gereken onayı vereceksiniz.
    Bu hafta Meclis çatısı altında vereceğiniz karar bu kapıyı biraz daha aralıyacak ve önümüzdeki sürecin hızlanmasına imkan tanıyacaktır.
    Şu anda bir yüzlerce çocuk,eş heyecanla babalarının ,eşlerinin yolunu gözlüyor.
    Sizlerin bu konudaki hassasiyetinden emin olarak bizleri tekrar hayata ve işlerimizin başına dönmemize vesile olduğunuz için siz değerli büyüklerimize ailelerimiz adına teşekkür eder,şükranlarımızı iletiriz.

    Saygılarımla

    İsim

    Soyad




    AK PARTİ GRUBU
    Nurettin CANİKLİ nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Mustafa ELİTAŞ mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ahmet AYDIN a.aydin@tbmm.gov.tr
    fax: 0312420 65 14

    Mahir ÜNAL mahir.unal@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14
    ********************
    CHP GRUBU
    Emine Ülker TARHAN emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82

    Muharrem İNCE muharrrem.ince@tbmm.gov..tr
    fax: 0312 420 52 82
    M.Akif HAMZAÇEBİ akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82
    *******************
    MHP GRUBU
    Mehmet ŞANDIR mehmet.sandir@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    Oktay VURAL oktay.vural@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    *******************
    BDP GRUBU
    Pervin BULDAN pervin.buldan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    Hasip KAPLAN hasip.kaplan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    **********************
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri

    Meral AKŞENER
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : meral.aksener@tbmm.gov.tr
    ******************************
    Sadık YAKUT
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 83
    E-Posta : sadik.yakut@tbmm.gov.tr
    ****************************
    Mehmet SAĞLAM
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 84
    E-Posta : mehmet.saglam@tbmm.gov.tr
    *********************************************
    Şükran Güldal MUMCU
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr
    ********************************
    adalet komisyonu başkanı
    Sn.Ahmet İyimaya
    fax: 0312 420 53 22

    *******************************
    Sn. Sinan Aydın AYGÜN
    fax: 0312 420 69 71
    sinan.aygun@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  148. ERDEM-ERSİN16 Ocak 2012 16:37

    abartma arkadaşım. ilahiyatları karıştırma bu işlere. herkes senin düşündüğün anlamda müslüman olmayabilir bunu unutma. birileride bu ilahiyatların canı cehenneme diyebilir saf tutma olaylarına girmeyelim. biz işadamı olarak borçları nasıl öderiz bu beladan nasıl çıkarız ona bakalım......SAYGILAR

    YanıtlaSil
  149. ben tüm parti ayırmadan mail attım .dedim ki madem meclistesiniz hepiniz bizlerin vekilisiniz .derdimi anlatırken icra taahüttünden de bahsettim.ailemin gördüğü olumsuzluklardan işte böyle anlattıkca içim doldu LANET ETTİM TİCARETE

    YanıtlaSil
  150. SİZ YAZINCA AKLIMA GELDİ BU YASAYI ONAYLAYANLARIN VE ÇIKARANLARIN DA BELKİ KURTARILACAK BİR YAKINI VARDIR DA ONDAN YASA ÇIKIYORDUR DİYE ÇOK ÇİRKİN BİR İFADEYİDE KULLANMAKTAN ÇEKİNMEDİ SEVGİLİ CHP Lİ VEKİLİM DİLEK HANIM....

    YanıtlaSil
  151. slz kesin beşiktaşlı futobplcusunuzdur..

    YanıtlaSil
  152. ARKADAŞLAR LÜTFEN
    KONU BAŞKA BİR MECRAYA GİDİYOR
    DEGİŞTİRELİM BU KONUYU

    YanıtlaSil
  153. gerçekten avukatlar çok zenginlediler icra dairesine gittim adana da artık odalar taşımıyor dosyaları .bir banka md ile görüştüm .takipte 198 tane dosya olmuş yani bankalar emlakçı oldu .tefeciler menkulun değerinin %40 a düşmesini bekliyorlar leş kargaları gibi takipteler ..

    YanıtlaSil
  154. banka md avrupa insan haklarının maddesinden habersiz halen taahhüte zorluyorlar .ben de onlara başbakanımız faizcılere savaş açacak dedim leş kargaları evimi ucuza alamaz dedim .hiçkimse onların önünde duramaz dedi.gülüyor..

    YanıtlaSil
  155. SITE YONETIMINE.............................................................................................

    SN ADMIN............TBMM SITESINDEN YAPTIGIM INCELEMEDE

    BIZIM YASA KOMISYONDAN GECTIGINI BILIYORUZ,,,, AMA KOMISYON RAPORU HALEN MECLISE ULASMIS GOZUKMUYOR.............AYNI GUN DIS ISLERININ KOMISYONUNDAKI GORUSULEN KONULARIN RAPORLARI MECLISE GELMIS..

    BU DURUMDA CALISMALARIMIZI KOMISYON UYELERINE YOGUNLASTIRSAK, VEDE RAPORUN BIRAN EVVEL MECLISE GELMESI ICIN CALISMALAR YAPSAK UYGUN OLURMU????

    YanıtlaSil
  156. ARKADAŞLAR BU GÜN 2. KERE BAŞKA BİR MAGDUR ARKADAŞIMIZIN ADINADA FAX YOLLADIM VE NE YAZIKKİ FAX LAR HİÇ MEŞGUL ÇALMIYOR !!!! LÜTFEN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERELİM BU BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE GİDEN YOL............. NE YAPIP EDİP BU FAXLARI YOLLAYALIM...........SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  157. Sn................ (Buraya gönderdiğiniz sayın vekilin ismini yazın lütfen )

    Günlerdir, aylardır ve hatta yıllardır sizleri, faks, mektup, mail ve telefonlarla değerli vakitlerinizi alarak sizleri rahatsız ettik.
    Tek amacımız vardı:
    Bir dönemin şerefli esnafları olarak

    “BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ ,SADECE BORÇLUYUZ”

    “BORÇ HAPİSDE ÖDENMEZ”

    “HİÇBİR KİMSE SADECE AKDİ ANTLAŞMADAN DOĞAN BORCUNDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONAMAZ” gerçeğini siz değerli büyüklerimize ve kanun yapıcılara anlatmaktı.

    Sizler bu konuda gereken duyarlılığı gösterdiniz ve şu anda cezaevlerinde umutla bekleyen 10.000 den fazla çek hükümlüsü arkadaşımızın,
    Yurt dışında kaçak yaşam sürdürürerek elinde pasaportu ile bekleyen,
    Yurt içinde kaçak yaşayarak bir anlamda esaret hayatına benzer bir yaşam sürdüren arkadaşarımıza özgürlüğün kapısını araladınız.
    Biliyoruzki sizler geleneksel aile yapısını ve insani duyguları ön planda tutan ,aile bireylerinin bir araya gelmesine vesile olan bu önemli karara gereken onayı vereceksiniz.
    Bu hafta Meclis çatısı altında vereceğiniz karar bu kapıyı biraz daha aralıyacak ve önümüzdeki sürecin hızlanmasına imkan tanıyacaktır.
    Şu anda bir yüzlerce çocuk,eş heyecanla babalarının ,eşlerinin yolunu gözlüyor.
    Sizlerin bu konudaki hassasiyetinden emin olarak bizleri tekrar hayata ve işlerimizin başına dönmemize vesile olduğunuz için siz değerli büyüklerimize ailelerimiz adına teşekkür eder,şükranlarımızı iletiriz.

    Saygılarımla

    İsim

    Soyad




    AK PARTİ GRUBU
    Nurettin CANİKLİ nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Mustafa ELİTAŞ mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ahmet AYDIN a.aydin@tbmm.gov.tr
    fax: 0312420 65 14

    Mahir ÜNAL mahir.unal@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14
    ********************
    CHP GRUBU
    Emine Ülker TARHAN emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82

    Muharrem İNCE muharrrem.ince@tbmm.gov..tr
    fax: 0312 420 52 82
    M.Akif HAMZAÇEBİ akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82
    *******************
    MHP GRUBU
    Mehmet ŞANDIR mehmet.sandir@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    Oktay VURAL oktay.vural@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    *******************
    BDP GRUBU
    Pervin BULDAN pervin.buldan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    Hasip KAPLAN hasip.kaplan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    **********************
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri

    Meral AKŞENER
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : meral.aksener@tbmm.gov.tr
    ******************************
    Sadık YAKUT
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 83
    E-Posta : sadik.yakut@tbmm.gov.tr
    ****************************
    Mehmet SAĞLAM
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 84
    E-Posta : mehmet.saglam@tbmm.gov.tr
    *********************************************
    Şükran Güldal MUMCU
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr
    ********************************
    adalet komisyonu başkanı
    Sn.Ahmet İyimaya
    fax: 0312 420 53 22

    *******************************
    Sn. Sinan Aydın AYGÜN
    fax: 0312 420 69 71
    sinan.aygun@tbmm.gov.tr diğerlerini göster daha az göster

    YanıtlaSil
  158. Sn................ (Buraya gönderdiğiniz sayın vekilin ismini yazın lütfen )

    Günlerdir, aylardır ve hatta yıllardır sizleri, faks, mektup, mail ve telefonlarla değerli vakitlerinizi alarak sizleri rahatsız ettik.
    Tek amacımız vardı:
    Bir dönemin şerefli esnafları olarak

    “BİZLER SUÇLU DEĞİLİZ ,SADECE BORÇLUYUZ”

    “BORÇ HAPİSDE ÖDENMEZ”

    “HİÇBİR KİMSE SADECE AKDİ ANTLAŞMADAN DOĞAN BORCUNDAN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONAMAZ” gerçeğini siz değerli büyüklerimize ve kanun yapıcılara anlatmaktı.

    Sizler bu konuda gereken duyarlılığı gösterdiniz ve şu anda cezaevlerinde umutla bekleyen 10.000 den fazla çek hükümlüsü arkadaşımızın,
    Yurt dışında kaçak yaşam sürdürürerek elinde pasaportu ile bekleyen,
    Yurt içinde kaçak yaşayarak bir anlamda esaret hayatına benzer bir yaşam sürdüren arkadaşarımıza özgürlüğün kapısını araladınız.
    Biliyoruzki sizler geleneksel aile yapısını ve insani duyguları ön planda tutan ,aile bireylerinin bir araya gelmesine vesile olan bu önemli karara gereken onayı vereceksiniz.
    Bu hafta Meclis çatısı altında vereceğiniz karar bu kapıyı biraz daha aralıyacak ve önümüzdeki sürecin hızlanmasına imkan tanıyacaktır.
    Şu anda bir yüzlerce çocuk,eş heyecanla babalarının ,eşlerinin yolunu gözlüyor.
    Sizlerin bu konudaki hassasiyetinden emin olarak bizleri tekrar hayata ve işlerimizin başına dönmemize vesile olduğunuz için siz değerli büyüklerimize ailelerimiz adına teşekkür eder,şükranlarımızı iletiriz.

    Saygılarımla

    İsim

    Soyad




    AK PARTİ GRUBU
    Nurettin CANİKLİ nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Mustafa ELİTAŞ mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ahmet AYDIN a.aydin@tbmm.gov.tr
    fax: 0312420 65 14

    Mahir ÜNAL mahir.unal@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14

    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 65 14
    ********************
    CHP GRUBU
    Emine Ülker TARHAN emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82

    Muharrem İNCE muharrrem.ince@tbmm.gov..tr
    fax: 0312 420 52 82
    M.Akif HAMZAÇEBİ akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 82
    *******************
    MHP GRUBU
    Mehmet ŞANDIR mehmet.sandir@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    Oktay VURAL oktay.vural@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 52 48
    *******************
    BDP GRUBU
    Pervin BULDAN pervin.buldan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    Hasip KAPLAN hasip.kaplan@tbmm.gov.tr
    fax: 0312 420 53 10
    **********************
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri

    Meral AKŞENER
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : meral.aksener@tbmm.gov.tr
    ******************************
    Sadık YAKUT
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 83
    E-Posta : sadik.yakut@tbmm.gov.tr
    ****************************
    Mehmet SAĞLAM
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 51 84
    E-Posta : mehmet.saglam@tbmm.gov.tr
    *********************************************
    Şükran Güldal MUMCU
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili
    Faks : +90 (312) 420 66 53
    E-Posta : sukranguldal.mumcu@tbmm.gov.tr
    ********************************
    adalet komisyonu başkanı
    Sn.Ahmet İyimaya
    fax: 0312 420 53 22

    *******************************
    Sn. Sinan Aydın AYGÜN
    fax: 0312 420 69 71
    sinan.aygun@tbmm.gov.tr diğerlerini göster daha az göster

    YanıtlaSil
  159. arkadaşım yazdığınız konu için şu an yeri değil konumuz çekte hapsin kaldırılması. bahsettiğiniz konularda haklısınız. yalnız şu an yeri ve zamanı değil.

    YanıtlaSil
  160. Nurcangiyim199016 Ocak 2012 16:59

    s.a h.mahmut arık imkan yok benim adımada gönderebilirsen sevinirim

    YanıtlaSil
  161. SAYIN DOSTLARIM


    ALLAH BİZ ÇEK MAĞDURLARINA AKIL FİKİR VERSİN

    NİYEMİ

    BU ÇEK KANUNU LEHİMİZE ÇIKSIN DİYE YILLARDIR İNANILMAZ BİR ÇABA VERDİK.BUGÜNLERE GELDİK.TAM İSTEDİĞİMİZ NOKTADA İKEN AMA İŞ HALA BİTMEMİŞ İKEN BAZI ARKADAŞLARIMIZ AVUKATLAR ALEYHİNE NEREDEYSE KÜFÜR DERECESİNDE AĞIR YORUMLAR YAPIYOR.

    MECLİSTE AVUKAT KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ VE BAKANLARIN AĞIRLIKTA OLDUĞUNU BİLMEMİZE RAĞMEN BU MENFİ YORUMLAR NİYE

    DERDİMİ,ZE ÇARE BULACAK MECLİS DEĞİLMİ

    MECLİSİN ÇOĞUNLUĞU AVUKAT DEĞİLMİ

    PEKİ O ZAMAN BU NE PERHİZ,BU NE LAHANA TURŞUSU DEMEZLEWRMİ

    PEKİ ÇEK YASASI ÇIKTIKTAN SONRA İCRA İFLAS YASASINIDA BUNLARIN ÇIKARMASINI BEKLEMEYECEKMİYİZ.

    DİYORUMYA

    ALLAH AVUKATLARA SALDIRANLARA AKIL FİKİR VERSİN

    ÖRNEKMİ İSTİYORSUNUZ

    ADMİNİN BELİRTTİĞİNE GÖRE ADALER KOMİSYONUNDA 2 AVUKAT KÖKENLİ M.VEKİLİ RED OYU KULLANDILAR

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  162. Yillarin cek magduru16 Ocak 2012 17:00

    Arkadaslar bir sey sormak istiyorum cek odemesi yuzunden bir avukatla tartismistim sonunda adli para cezasi verildi bana tehdit ve hakaretten 1600 tl bu cezayida suan cok kotu durumda oldugumdan odiyemedim bu adli para cezalarinada af olacakmi sonucta budaadli para cezasi saygilar

    YanıtlaSil
  163. ARKADAŞLAR BU UYARIYI YAPMAK ZORUNDAYIM.....

    ÇEK KANUNU RESMİ GAZETEDE ÇIKINCAYA KADAR FARKLI KONULARDAKİ TÜM YORUMLAR SİLİNECEKTİR. (İCRA-İFLAS-AVUKATLAR-EVE HACİZ-TAAHÜT VB)

    ŞU AN DERDİMİZ ÇEK KANUNU

    LÜTFEN

    1.ÖNCELİĞİMİZ İLK ÖNCE ŞU KAÇAK YAŞAMDAN KURTULMAK VE İÇERDEKİ ÇEK MAĞDURLARININ ÇIKMASI

    DİĞER KONULARI OTURUR HEP BERABER GÖRÜŞÜR ÇEK KANUNU ERTESİ MÜCADELE EDERİZ..

    YanıtlaSil
  164. şimdi baktım arkadaşım rapor verildi ve basımda diyor

    YanıtlaSil
  165. tarihide 16.01 yani bugün

    YanıtlaSil
  166. gökhan bey rapor verilmiş ve basımda gğncellem az önce tbmm sayfasında yapıldı yani telaşeye gerek yok bir de siz yazsanız

    YanıtlaSil
  167. NERDE GOREBILIRIM...

    YanıtlaSil
  168. SAYIN GÖKHAN BEY
    SELAMLAR...
    ŞU SİLİNECEKLERE AVUKATLARA HAKARETE VARAN AGIR ELEŞTİRİLERİDE DAHİL EDERMİSİNİZ
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAAN

    YanıtlaSil
  169. ADALET KOMİSYONU RAPORUNU GENEL KURULA GÖNDERMİŞTİR. BUNDAN SONRAKİ TEK İŞ KALDI. GENEL KURULDA GÖRÜŞMEK. ODA YARIN EN GEÇ ÇARŞAMBA GEÇER.

    BU İŞ BİTMİŞTİR...

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyonlar_sd.calismalar?p_kom_kod=7&p_islem=2

    YanıtlaSil
  170. kesin bunlar chp lidir..fazla akılları çalışmaz onların..hep muhalafettirler.tasarıyı bile okumamışlardır.

    YanıtlaSil
  171. Siliniyor Ahmet Bey uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  172. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=98951

    YanıtlaSil
  173. sayfa adminde takılı kaldı

    YanıtlaSil
  174. GÖKHAN BEY HAKLISINIZ BEN BAŞLATMIŞTIM AMA İNANINKİ İÇİM YANDIĞINDA YOKSA BAŞKA BİR ŞEY YOKTU SAYGILAR ŞU YASA BİR ÇIKSIN

    KÖPEK BAHARI GÖRMÜŞ AMA YEDİĞİ TAŞI DA ALLAH BİLİR
    MİSALİ BENİM HAYATIM

    YanıtlaSil
  175. EVETTTTT ISTE BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    BIR ADIM DAHA YAKLASTIKKKKKKKKKKKKKKKKK

    YanıtlaSil
  176. Arkadaslar cek odemesi yuzunden bir avukatla tartismistim ve hakaretten bana 1660tl adli para cezasi verildi su anki durumum ok kotu oldugundan o parayi odiyemedim bu adli para cezasida sonucta ekonomik bir ceza buda af olacakmi lutfen bilgilendirebilirmisiniz saygilar Allah yolumuzu acik etsin

    YanıtlaSil
  177. AHMET EN BÜYÜK HAKARETİ 18 YILDIR BİZLERİ HAKSIZ YERE İÇERİ TIKAN AVUKATLAR YAPTI AMA BİZ SABIRLIYIZ O GÜN GELDİĞİNDE ÇOK ŞEY KONUŞACAĞIZ

    YanıtlaSil
  178. DEVELİNİN SOĞUK AKŞAMINDAN HERKESE SICAK SELAM LAR ..

    YanıtlaSil
  179. ARKADAŞLAR BU AVUKATLARDA MECLİSTE KENDİ FİKİRLERİNİ SAVUNACAK YÜREK YOKTUR.MERAK ETMEYİN HEPSİ EL KALDIRIRLAR.SYG.

    YanıtlaSil
  180. Avukatlara çok ağır ithamlarda bulunan arkadaşlara bir çift lafım var. Çevremde o kadar çok avukat varki. Bazı avukatların inanılmaz davranışları kendi meslektaşları tarafındanda tasvip edilmemete lakin avukat a bu davranışlara imkan sağlayan yasalar ve hukuktan anlamayan gariban halktır. Yoksa hiçibir avukat yasada olmayan bir konudan ötürü zorla birşey yapamaz. Yapıyorsa da o vatandaşın kanunu bilmemesinden kaynaklanıyordur. Her meslekte olduğu gibi avukatlarda da durumdan vazife çıkaran insanlar vardır ve olacaktır. Bu avukatlara özel şeyler değil toplumsal bir sorundur..

    YanıtlaSil
  181. SN ADMIN.............................................

    KOMISYON DAN BASIMEVINE GIDEN CEK KANUNU 3 ADET..............

    NIYE 3 ADET CEK KANUNU BILGINIZ VARMI????????

    YanıtlaSil
  182. hayır. sadece çekte uygulanan adli para cezaları kalkıyor.

    YanıtlaSil
  183. yanına tıklayın ve okuyun lutfen cevabı orada

    YanıtlaSil
  184. SAYIN GÖKHANN
    İYİ DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ ŞU AN İÇİN ÖNCELİKLİ OLMAYAN KONULARLA ENERJİMİZİ DAĞITIYORDUK KOLAY GELSİN

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  185. İhtisas Komisyonları / Adalet Komisyonu« geri Hızlı Erişim... >ANA SAYFA Son Tutanak Gündem Gelen Kağıtlar >MİLLETVEKİLLERİ Arama Liste Kaybettiklerimiz Sandalye Dağılımı E-Posta Telefon Rehberi >YASAMA Tasarı ve Teklifler İhtisas Komisyonları Kanunlar Kararlar KHK'lar Komisyon Raporları >DENETİM Yazılı ve Sözlü Soru Önergeleri Araştırma Komisyonları Soruşturma Komisyonları >TUTANAKLAR Son Tutanak Tutanak Sorgu Tutanak Metinleri Gizli Oturum Tutanakları >PARLAMENTOLARARASI İLİŞKİLER Uluslararası Komisyonlar Dostluk Grupları >KURUMSAL Genel Sekreterlik Mevzuat Telefon Rehberi Etik Komisyon Duyurular >BASIN AÇIKLAMALARI >ANAYASA >İÇTÜZÜK >TARİHTEN GÜNÜMÜZE >KÜTÜPHANE >BİLGİ EDİNME >ARŞİV >BAĞLANTILAR >DUYURULAR



    Komisyonun Raporunu Verdiği Tasarı ve Teklifler

    --------------------------------------------------------------------------------
    Taksim/Esas No Tarihi Tasarı Teklif Başlığı ve Özeti
    1/535 05/12/2011 24.11.2011 Tarihli ve 6250 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Anayasanın 89 uncu ve 104 üncü Maddeleri Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi
    1/538 05/01/2012 Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı
    2/84 22/09/2011 5275 Sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
    2/85 23/09/2011 5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
    2/119 29/09/2011 5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
    2/138 16/11/2011 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
    2/241 30/12/2011 Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

    YanıtlaSil
  186. Mustafahassoyy16 Ocak 2012 17:23

    h,ç oy vermemiştim ama sy başbakanımız adam gibi adammış .bundan sonraki oylarım helal osun.çek yasası syn başbakanımızın imzasıyla sunulan tek yasaymış..nankör olmadım olmamda

    YanıtlaSil
  187. ağzına sağlık kardeşşşş

    YanıtlaSil
  188. evet kardeş haklısın

    YanıtlaSil
  189. 1 adım daha. ucuna geldi. bitti bitecek Allahıııımmmm...

    YanıtlaSil
  190. Dönemi ve Yasama Yılı 24/2

    Esas Numarası 1/538

    Başkanlığa Geliş Tarihi 05/01/2012

    Tasarının Başlığı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

    Tasarının Özeti Tasarı ile çekle ilgili yasaklılık kayıtlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında tutulması, baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde ibraz edilmemesi halinde muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin yükümlülüğün sona ermesi, çek defterinin her bir yaprağına çekin basıldığı tarihin eklenmesi, karşılıksız çek fiilinin idari yaptırıma bağlanması, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı kanun yolu olarak Kabahatler Kanunu hükümlerinin uygulanması, hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye idari para cezası verilmesi, bankaların kanunun yürürlüğe girmesinin ardından bir ay içinde yeni çek defterlerini bastırmaları. karşılıksız kalan çek bedelinin faizi ile birlikte ödenmesi durumunda yasağın kaldırılması, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt üzerinden on yıl geçmesi halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından resen silinmesi öngörülmektedir.

    Tasarının Son Durumu BASIMEVİNDE


    Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
    Kanun Tasarısı Komisyon Bilgileri Esas Komisyon Adalet Komisyonu 06/01/2012 16/01/2012 Raporunu Verdi



    basımevinde ne demek arkadaslarım????

    YanıtlaSil
  191. Dönemi ve Yasama Yılı 24/2

    Esas Numarası 1/538

    Başkanlığa Geliş Tarihi 05/01/2012

    Tasarının Başlığı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

    Tasarının Özeti Tasarı ile çekle ilgili yasaklılık kayıtlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında tutulması, baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde ibraz edilmemesi halinde muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin yükümlülüğün sona ermesi, çek defterinin her bir yaprağına çekin basıldığı tarihin eklenmesi, karşılıksız çek fiilinin idari yaptırıma bağlanması, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı kanun yolu olarak Kabahatler Kanunu hükümlerinin uygulanması, hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye idari para cezası verilmesi, bankaların kanunun yürürlüğe girmesinin ardından bir ay içinde yeni çek defterlerini bastırmaları. karşılıksız kalan çek bedelinin faizi ile birlikte ödenmesi durumunda yasağın kaldırılması, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt üzerinden on yıl geçmesi halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından resen silinmesi öngörülmektedir.

    Tasarının Son Durumu BASIMEVİNDE


    Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
    Kanun Tasarısı Komisyon Bilgileri Esas Komisyon Adalet Komisyonu 06/01/2012 16/01/2012 Raporunu Verdi



    basımevinde ne demek arkadaslarım????

    YanıtlaSil
  192. bu hafta onaylanırmı sizce persembe veya cumaya yetişirmi
    gökhan bey

    YanıtlaSil
  193. arkadaşım yarın yasa mecliste nerden buluyorsunuz bu şeyleriiii

    YanıtlaSil
  194. Arjindeniz123416 Ocak 2012 17:38

    Adalet Komisyonundan çıkıp oylanmak için genel Kurula giden bütün tasarı ve teklifler, milletvekillerinin bilgisine sunmak için basım evinde çoğaltılır, çoğaltılan metin milletvekillerine dağıtılır, vekiller dağıtılan metne göre oy verir.

    YanıtlaSil
  195. ))))))))))))))))))))))999

    YanıtlaSil
  196. hımm,O zaman mıletvekıllerden cogunluk ne cıkarsa ona gore sureç devam edecek.Bak sımdı rahatsız oldum...nese bekleyelım.

    YanıtlaSil
  197. seni bu site bağrına basar arkadaşım..bizlerinde çoğunun alacağı var..sana helal olsun

    YanıtlaSil
  198. basımevı ;komısyondan cıkan kanun ve ya kabul olan teklıfler taslagı uzerınde tartısılır gereklı duzenlemeler yapılıp komısyon sekreteryasına verılır ve bu tasaı sadece bızım gorduumuz ana baslıklardır benım tahmınım 20 -25 sayfaya ustyazı yazılarak son halıyle temıze cekılıp meclıs baskanlıına sunulur.bunları temıze ceken ınsanlar 20 parmak bakmadan klavye kullanırlar :)) bu ısın gerı donusu yok artık bıze dusen uzerımızde tefecının dahı olsa kul hakkıyla ölmemeye çaba gostermektır

    YanıtlaSil
  199. vekiller dağıtılan metne göre oy verir. derken

    vekiller genelde grup kararına göre oy verir demek istediniz galiba

    YanıtlaSil