Yargıtay: Çek Davaları Mahkeme Gündeminden Düşecek

Çek Kanunu
Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Bu çalışma temposunda, bu performansla biz bir sene içerisinde dairelerdeki dosya sayısını bitirmek planındayız.

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Rixos Otel'de düzenlenen "Hukuk Muhakemeler Kanunu Tanıtım Semineri" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargıtayda biriken dosyaların ne kadarının 2012 yılında tamamlanacağına yönelik soruya da şöyle yanıt verdi:

Göreve başladığımız mayıs ayından sonra yapmış olduğumuz plan doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, yılbaşı itibarıyla da sonuçları aldık. Gerçekten de yılbaşı itibarıyla aldığımız sonuçlarda Yargıtayda ayda ortalama 60 bin civarında bir fazlalıkla gidiyoruz. Bu sebeple bu çalışma temposunda bu performansla biz bir sene içerisinde hukuk dairelerindeki dosya sayısını bitirmek planındayız.

Ceza dairelerindeki dosyalara gelince; Onun da iki sene içerisinde biteceğini tahmin ediyoruz. Ama bu arada yargıyı hızlandırma projelerinden örneğin Çek Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklik, bizim bu dosyaları eritme ve sona erdirmede bize daha yardımcı olacaktır. Çek ile ilgili olarak Yargıtayda 200 bin civarında dosya var. Yerel mahkemelerde de 1,5 milyon dolayında dosya var. Bu dosyaların hepsi çıkacak olan çek kanunu ile hakimlerin verecekleri karar sonucu mahkemelerin gündeminden düşecektir.

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Bölge Adliye Mahkemelerinin açılması düşünülüyor mu? sorusunu da Bölge Adliye Mahkemelerinin açılması Adalet Bakanlığı ve HSYK'nın çalışmaları arasında devam etmektedir. Onlar kurulduğu takdirde yargının hızlanması daha bir ileri gidecek. Bu arada Yargıtayın işi daha hafifleyecek ve Yargıtay tam bir içtihat mahkemesi hüviyetini alacak'' şeklinde yanıtladı.

8 yorum:

  1. neyin işi bitmiş ben anlamadım çekte hapis kalkıyor diyolar ortada hiç bir şey yok

    YanıtlaSil
  2. tavutler girermi bu kanuna

    YanıtlaSil
  3. Genclerparke7 Ocak 2012 11:55

    adalet tecelli etti.

    YanıtlaSil
  4. taktir yüce türk milletvekillerinindir..hadi kurtarın sayın bakanlarımız yeter artık kabuslu günlerden kurtulalım..suclu değiliz borcluyuz magduruz..

    YanıtlaSil
  5. Karşılıksız çekte alacaklı olduğum çeki alamadığım için çeklerimi ödeyemedim.hapiste mi ödeyeceksin borcunu.Alacaklı olduğum kişiyi hapise attırdım baktım ödeyemiyor çıkarttırdım.Sicil uygulaması çok iyi oldu.Bundan sonra ticaret hayatımda borçlunun siciline bakar öyle alırım çekini.Kendi pozitif sicilime de bakılacağından bu yasaye çok memnun oldum.Size yorum yapması kolay oda başkanları ama siz pembe dünyalarda yaşıyorsunuz sanırım.At gözlüğüyle bakmayın olaya bir de 8.000 tutukluya ve yargıtaydaki çek sayılarına bakın.Bazı avukatların rant elde ettiğine bakın.Adli para cezasıyla borcun 2 katından fazlaya çıktığına bakın!Zaten borcunu ödeyebilcek olsa çek sahibine öder.Alacaklı ve borçlu olarak;meclisimiz çok iyi bir çözüme kavuşturdu inşaallah.Hayırlı olmasını diliyorum.ERGEN YAPI Ali ERGEN ANTALYA

    YanıtlaSil
  6. değerli arkadaşlarım bu taahhütlerın nasıl baskı yoluyla alındığını ve avukatların aile hayatını nasıl alt üst ettiğine değineceğim.ıcra müdürleri avukatın emrinde 2 polis o yörede 4 hamal adamın evine çamurlu ayakkabıları ile gırerler.senaryo yazılmıştır ba skı ve şiddet uyglayarak taahhüt almaktır amaçları ve sonucund
    a herzaman dedıklerıde olur.borçlu boynunu büker icra görevlisi ey börçlu ne diyorsun eşyaları muhafaza altına alacağız borçlu eşine bakar gözü yaşlı eşi çaresizdir o ara evdeki cocuklar olayi anlamaya çalışırlar doğru odalarına koşarlar leptoplarını kurtarma telaşındalar.avukat hamala talimat verır çocuğun eteğinin altından zorla leptopunu alırlar.devlet görevlisi bu olaylara alışkın olduğu için katılaşan duruşunu hiç bozmaz tekrar psşkolojık savaş başlar madem taahhüt imzalamayı kabul etmıyorsun arkadaşlar başlayın toplamaya borçlu çaresız durumda kafaısını kaldırır camdan dışarı bakar komşular bu cümbüşü izlemek üzere balkonlara dizilmişler borçlu çaresiz ve isyan içinde bu dramatik olaya daha fazla dayanamaz gelen ekibin dedigine boyun eğmek
    zorunda kalır okumadan imza atar. sonra içeridekilerin biran önce defolup gitmelerini bekler gelen ekip zafer edasıyla sırıtan avukatının öncülüğünde giderler.komşular bu sefer bu zevkten mahrum kalırlar.evden eşya çıkmaz ama bir mahküm vardır. kaçınılmaz son cezaevinde sonlanır.işte arakadaşlar özgür iradenle rvermişsin dedijkleri taahhüt gerçeği budur.bu olayların böyle cereyan ettiğinı anlamakta zorluk çekmeyen alanya hakimleri taahhüten kimseyi cezalandırmıyolarmış.bu saygıdeğer yargıçlarımızı kutluyorum diğer yerlerde de emsal teşkil etmesinı bekliyoruz. çeklere uygulanan yasanın bu taahhütlere de yansımasını bekliyoruz bu özgürlük dolu yasalar bu sefer hislerini kaybeden avukatları hiç sevindirmecek yazık bu sefer egoların ı nasıl tatmin edecekler merak ediyorum.saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. bu iş bitmiştir

    YanıtlaSil