TOBB; Hapis Cezasının Kaldırılmasına Sıcak Bakıyoruz

Karşılıksız çek, Halim Mete
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Karşılıksız çeklerde hapis cezasının kaldırılmasına sıcak baktıklarını ifade ederek, karşılıksız çek hapis cezasını önleyecek yeni düzenlemenin alacaklı haklarının zayii olmaması adına tedbirler getirdiğini de işaret etti.

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, çek kanununda, çek kullanmına dair 10 senelik süre fazla, bu süre daha kısalabilir, 5 sene olabilir, ifadelerini kullandı.

Bankaların çek mağduriyetlerini önleme adına bireylerin sicillerini tutacağını da aktaran TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, "Burada ömürlerince çeklerini vaktinde ödeyen bireylerin, bir olumsuzluk da sicillerine dahil oluyor. Bu anlamda olumlu siciller ile ilgili hakları zayi olmamalı. Diğer taraftan bankalar çek kullandıracakları bireyin sicillerini görebiliyor. Biz, ticaret erbabları da birine mal vereceğimiz zaman onunla ilgili bilgi alamıyoruz.

Onun için TOBB'a bir link verilmeli, birliğin iş dünyasını temsilcileri hakkında malumat alabilmelerine imkan tanınmalıdır" diye konuştu.

CİHAN

1 yorum:

  1. teşekkürler TÜRKİYEDE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ BİZLERİ ANLADIĞINIZ İÇİN

    YanıtlaSil