Erdoğan; Çekle ilgili Sorun Çözülüyor

Çek kanunu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başbakanlık muhabirlerini Başbakanlık Basın Merkezi'nde ziyaret etti. Başbakanlık muhabirleri ile yaptığı sohbette Erdoğan, şunları söyledi:
Bizim bu yıl önce cari açıkta sıkıntımız vardı malum. Daha sonra cari açık da bir düzene girdi. Ama şu anda faiz lobisinin çalışması, atağı var. Faiz lobisine karşı da gerekli köşeli, sert çıkışları yapacağız. Çünkü biz faiz lobisini bu kadar rahat çalıştıramayız. Faiz lobisi ne kadar acımasız çalışırsa bu ülkede tüketici durumunda olan vatandaşımızın harcamadaki imkanları, satın alma gücü de o kadar azalacaktır. Yatırımlar noktasında da girişimci yatırımını azaltmak durumunda kalacaktır. Çünkü kredilerde görüldüğü gibi yüksek faizlerle krediler veriliyor. Bunu kapatmamız lazım.

Çalışmayı bir bitirip ona göre önümüze getireceklerdir. Yani olumlu yaklaşanlar var, olumsuz yaklaşanlar var. Değerlendirmesini yapıp ona göre bir adım atacağız. Kredi kartı olayının bizim için en önemli yanı kayıt dışını kaldırıp kayıt altına almayı sağlaması bakımından isabetli. Ama öbür tarafta da yani imkanı olmadığı halde oradan borçlanmak suretiyle sıkıntıya girip ondan sonra da kredi kartı mağduru oldum diye bağıranlar ortaya çıkıyor. Cebindeki kadar harca kardeşim. Ne kadar gelirin olacaksa o kadar harca. Ama bunu düşünmüyor. Nasıl olsa elimde kart var diyor. Şimdi bunun düzenlemeleri falan yapılıyor. Temenni ederim ki onu da o şekilde çözeceğiz. Zaten çekle ilgili olan konu bir çözüme giriyor. Bunlar gelişmiş ülkelerdeki yakalanan hava neyse Türkiye'de bunu yakalayacak.


Kategori: çek yasası, çek kanunu, yeni çek kanunu, çek mağdurları, çek mağduru, mağdurlar, mağdurları,  mağdur, çeklere af, karşılıksız çek, çek affı, TBMM, Adalet Komisyonu, Adalet bakanlığı, Yeni çek yasası

8 yorum:

  1. ah başbakanım inşallah bizim derdimizi okursun da bizi icra ,çek ve taahhüt ve faiz illetinden kurtarırsın .allah her kime nasip ettiyse bu borçtan hapisliklere son verdirmeyi benim ömür boyu duamı alacak .inşallah biter bu dertlerimiz

    YanıtlaSil
  2. 2000 tl olan borcu 18000 tl yapan avukata ceza verilmeli bence yıllardan beri kazancımı yediler ödüyorum ama faize kesiyorlar ödediklerimi borcum hic eksilmiyor mafya sanki kansızlar haram olsun verdigim paralar cocuklarımın rıskıydı o paralar

    YanıtlaSil
  3. Mailler gönderildi,
    Umuyorumki bu gün, cumhurbaşkanlığı yasasından sonra sıra çek yasasına gelecek ve hızlıca oylanıp meclisden geçecek, en kötü bu gün sıra gelmezse salı günü ilk sırada görüşülecek ve meclisden geçecek.
    Sevgili arkadaşlar, karamsarlığa ve paniğe gerek yok, çok uzun sürelerdir hasretle beklediğimiz bir gelişme bu, tabiki sona geldikçe üzerimizdeki baskı artıyor ve direncimiz azalıyor gibi görünüyor ama unutmamalıyız ki, bizleri ticarete geri dönmek ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek gibi çok daha zor bir savaş bekliyor.
    İnanıyorumki güzel günler çok yakın, küllerimizden yeniden doğup, alnımız ak bir biçimde işlerimize devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
  4. taüteihlal suçunada af getir başbakanım.taüteihlal suçu avukatlara zengin etmekten başka birşey değil.

    YanıtlaSil
  5. Aliye_ahiskali13 Aralık 2013 19:58

    Aziz Başbakanım gerekeni söylemiştir.
    Bundan gayrı it ürür kervan yürür. Allah eksikliğini vermesin yiğidim. Allah seni başımızdan eksik etmesin. Ez şu tefecilerin başını!

    YanıtlaSil
  6. kalbimiz seniinle başbakanım..

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar sonuç olarak nedir daha detaylı bırı bana anlatsın günlerdir beklıyorum

    YanıtlaSil
  8. hadi gari başbakanım

    YanıtlaSil