Çek Kanunu Hukukçuları! Endişelendiriyor(muş)

Yeni Çek Kanunu
Nizam Hukukçular Derneği ile Genç Hukukçular Derneği Adana şubeleri ortaklaşa açıklama yaparak, 5941 sayılı Çek Kanunu'nda 'karşılıksız çek' ile ilgili olarak öngörülen çağ dışı hapis cezasının kaldırılmasına yönelik sürdürülen çalışmaları endişeyle karşıladıklarını bir bildiriyle belirtmişler!

Yıllardır binlerce esnafı, karakterinde, niyetinde ve hakikatte yer almayan adi bir suç izafe ederek, adi bir suçlu gibi hapseden bu "çek yasasının" varlığından endişe duymaları gerekirken, sözde bu hukukçular, çağ dışı kalmış bu karşılıksız çek hapis cezalarının kaldırılacağı için endişe duymaya başlamışlar!
Yaptıkları açıklamanın satır aralarını okuduğumuzda;
Nakit paradan sonra en güvenilir, en yaygın ve en fonksiyoner ödeme aracının çek olduğuna dikkat çekilen bildiride, "Cebri icranın etkinliğini azaltan düzenlemeler yapılıyor" yorumu yapıldı.
"Toplumu, Milleti, kısaca Ticaretle uğraşan her kesimi, zorlama olmazsa borçlarını ödemezler! tahsilatın yapılması için mutlaka güç kullanılmalı" çünkü bu toplum dolandırıcı demeye getiriyorlar.

Devamla..
Sosyal devlet, iyi niyetli mağdurların gerçekçi mağduriyetlerini elbette önlemek zorunda. Ancak hukuk devleti de alacaklıların, alacaklarına kavuşmalarını temin etmek mecburiyetinde. Tahsil edilemeyen her alacağın, alacaklıyı da borçlu/mağdur ve hatta müflis durumuna düşürdüğü/düşürebileceği dikkate alınmalı. (Sözde hukukçular; Binlerce personelin çalıştığı, milyonlarca ödenek ayrılan, bu "İcra Daireleri ne iş yapar"? Nerededir haberiniz var mı?)

Çek Mağdurlarının büyük çoğunluğunun alacaklarını tahsil edemeyen ve bu nedenle adi bir suçlu gibi zindanlara tıkılan esnaflardan oluştuğunu çok çok iyi biliyorlar, biliyorlar da, bir türlü gelin iyi niyetlilerle kötü niyetli olanları ayıralım diyemiyorlar, hesaplarına gelmiyor, kim uğraşacak iyi niyetli kötü niyetliyle(mi) diyorlar.?

"Alacağını tahsil edemeyen ve bu sebeple ekonomisi sarsılan tacirlerin “hukuk dışı yollar”ı da “kullanılabilir tercih”ler arasında görebilecekleri ve kamu düzeninin bozulacağı da kaygıyla değerlendirilmiştir." Biz olmazsak Mafya devreye girer diyorlar, sizden ala mafya mı var ülkede! Bu cümlenizle, Devleti tehdit mi ediyorsunuz? Unutmayın bu iktidar ne mafyaları ne çeteleri dize getirdi.

Siz Hukukçusunuz! hukukçu olarak açıklama yapıyorsunuz ve topluma sözde adalet dağıtıyorsunuz. Anayasamız madde:38/4, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi madde 11, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi madde 14/2, 6/2: Bir suçlunun cezasız kalmasının bir masumun mahkum olmasına tercih edilmesi ilkesi.
Yani; "Masum bir kimsenin cezalandırılmaması suçlu kimsenin cezalandırılmasından üstün tutulması".
Bu kural ne olacak, hiçe mi sayıyorsunuz? Kurunun yanında yaşta yansın! Bu söz bir hukuk skandalı değil midir..

Anlaşılan bu Adalet dağıtıcıların, Avukatların endişesi ve derdi "adalet" değil "ticaret".
Kısaca; güçlüleri ikna etmeden zayıfları, düşenleri, kaybedenleri, acılarına, onurlarına, aile değerlerine aldırış etmeden REHİN ve TEHDİT eden bu sistemden vazgeçilmesi bu sözde hukukçuları endişelendiriyor!. inanılacak gibi değil..

AÇIKLAMA:
Yukarıda yaptığımız açıklamalara ve eleştirilere karşı "Nizam Hukukçular Derneği" sitemize hitaben açıklama gelmiştir, açıklama aşağıda yer almaktadır.

Sayın yetkili,
Karşılıksız çek cezası ile ilgili çalıştay sonuç bildirgemizin sitenizde yer bulduğunu öğrendik.

Hakkımızdaki yorumları bilmeden veya bilerek fikir ve ifade hürriyeti bağlamında yorum olarak görüyoruz ve saygı duyuyoruz.
Ne var ki yazınızdaki yorumlara ve okuyucu yorumlarına baktığımızda çalıştay sonuç bildirgemizin tamamının okunmadığını anlamaktayız. Bilirsiniz basın kuruluşları, bir haberin ancak bazı kısımlarını yayınlarlar. Bildirimizdeki detaylara bakıldığında yorumların isabetsiz ve bilmeden yapıldığı görülmektedir.

Açıklamamız da;
"Bu sebeple cebri icra hukuk yollarının etkinliği ve caydırıcılığı arttırılmalı; öte yandan iyiniyetli borçluların mağduriyetini azaltacak sosyal ve ekonomik destekler değerlendirilmelidir."

"Tıpkı kredi kartında olduğu gibi; alacaklıları, borçluları ve ticari hayattaki dengeyi korumak için bankaların çek defteri verirken daha dikkatli olmalarını mecbur kılacak seviyede bankaların çekten kısmen veya tamamen sorumlu olabilecekleri ve/veya kişinin ya da şirketin gelirine göre belirlenmiş bedeldeki çek defterlerinin verilmesi ve sair etkili çözümlerin tartışılmasının faydalı olacağı değerlendirilmiştir".

"Öte yandan, karşılıksız çek ceza yargılamasında, sanığın kötüniyetli olmadığını savunma sebebi olarak kullanabileceği ve mahkemelerin bu savunmayı açıklığa kavuşturmasını sağlayacak düzenlemeler yapılabileceği görüşü bazı üyelerimiz tarafından olumlu bulunmuştur."
ve bunlar gibi cümleler derneğimizin amacının samimi müflislerin derdine daha uygun bir çare bulunmasını sağlamak olduğunu göstermeye yeterlidir.

Kamuoyu oluşturmayı ve bilgilendirmeyi bu açılardan ele alırsanız hem borçluları hem de alacaklıları ve ticari yapıyı ve dolayısıyla sosyal barışı korumuş olursunuz diye düşünmekteyiz.
Saygılarımızla
Nizam Hukukçular Derneği

56 yorum:

  1. kendi menfaatlarından başka birşey düşünmeyen zavallılar...bu tür yorumlarla avukatların zaten az olan itibarlarını yok ediyorlar...bunlar insanliktan nasibini almamış zavallılar...artık avukat gördüğüm zaman onlara hiçte saygın bakamıyorum...zaten onlarında umurunda değil ya...bence avukatlar lanetlenmişler gibi geliyor bana...

    YanıtlaSil
  2. avukatlar...çek kanunu anayasaya aykırıymış yok evrensel hukuka aykırıymış umurlarında değil. onların tek tanrısı paradır...zaten ondan iki yakası bir araya gelmez...daha beter olsunlar...işlerim bozulduktan sonra onları daha iyi tanıdım...inanın nefret geldi...onları hiç birşeye benzetemedim

    YanıtlaSil
  3. Efsunkar_karizma1 Ocak 2012 22:28

    bende alacaklarımı alamadım o yüzden mağdur oldum ama ben bir kişiye bile işlem yaptırmadım biz çeklerimizi keyfimizden ödeyemedik herhalde alacağımızı alamadık borcumuzu veremedik ben 2 yıl yattım cezaevinde kolaymı

    YanıtlaSil
  4. tek silahları taahüt almak ,sonrada hapis tehdiyle tahsilat,o paraylada evine ekmek almak

    YanıtlaSil
  5. tek kelimeyle diplpmalı hırsızlar,tabiki hepsi değil

    YanıtlaSil
  6. benim amcam nüfus dairesin den emeklı,evi bile yok,çünkü 3 çocuk okuttu,ama 5 yıllık avukat halamın kızı 3 tane eve bakıyor ve arabası var ve çooook rahat neden ,çünkü art niyetli

    YanıtlaSil
  7. alacaklıda borcluda çek den dolayı avukata gidiliyor dolasıyla avukatlar hepimize lazım çek alacaklısı çekin hapis kozunu kulanıyor faizi vicadanına kalmış yıllarca ödersin düşdünmü nedeni sormazlar hemen dolandırıcı muamelesi ya beni batıran zaten firma elimde ne varsa almış hala kanı emicek ben çekden hapis yatım bana borclu olan cekleri hiçbirini ceza davası açmadım böyle bir karardan şikayetci de olmadım insanların özgürlüğü ekonomiden dolayı hapis cezasının ne kadar adil olmadığınıda ceza evinde öğrendim çeki paramı görmek istiyosun sesleniyorum firmalar nasıl ipotek alıyo mal veriyosa sen al ey banka ipoteği firmada çeki para saysın devlet büyüklerime duyururum saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. 10 bin tl borcum vardı avukata gittim 18 bin tlden aşağı dosyadan vaz gecmiyorum dedi.

    vermedim hapis kararı cıkartmakla tehdit etti (ELLERİNDEKİ EN BÜYÜK KOZ ÖZGÜRLÜKLERİMİZ)

    PEKİ DEVLET HİÇMİ ARAŞTIRMIYOR DAVA DOSYALARININ % 90 AVUKATLARIN ACMIŞ OLDUĞU APC DİR .

    ŞAHISLA ZATEN HERZAMAN UZLAŞI SAĞLANMIŞTIR.


    BEN ŞAHSEN ALACAKLIYI BULDUM ADAMLA GÖRÜŞTÜM ADAM AVUKATI CAĞIRIP BENLE ORTAKMISIN DİYE SORDU.


    BAKIN ARKADAŞLAR KARŞILIKSIZ CEKTE AVUKATLAR DAVA MASRAFI İSTEMİYOR YAZILMIŞ CEKLE VEKALETİ GETİRİN YETERLİ DİYOR.


    NEDEN ÇÜNKİ CEK BEDELİ KADAR KAN EMİCİLER KENDİLERİNE RANT SAĞLIYORLAR.

    BENDE AVUKAT OLSAM RANT KAPIMIN KAPANMASINI İSTEMEZDİM DOĞRUSU.

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞLAR BEN TÜRKİYEDE BU ÇEK KANUNUN ÇIKACAĞINDAN ŞÜHELİYİM BU YASANIN ÇIKMASI SADECE BAZI BAKINCA ADAMA BENZEYEN SAVUCUNUCALIRIN ÇIKARINADIR ÇIKARSA ŞAŞARIM.

    YanıtlaSil
  10. çok konşmaya gerek yok insanla ne kadar zor olsada mutlaka uzlaşılır ya avukatla he he çıkar ve rant meselesi

    YanıtlaSil
  11. avukat değil avı kap tır onlar...heleki bir zaafınızı yakalasın bilsinki evinizden eşya gitmesi düzeninizi bozucak milyon liralık borç için gelip tv yi alıp gider a.q borcu tvyle ödenecek ya...benim eşimle ayrılmama sebep oldu 6 aylık evliyken böyle cibllliyetsiz yosma bir bayan avukat...bu cihanda bişey yapmadım heleki şu yasa çıksın hayatımı kararttı elbet bende bir şey yapıcam yemin ettim...

    YanıtlaSil
  12. Borçlunun hiç mi suçu yok.

    YanıtlaSil
  13. boş sorular sormayı bırakın, alacaklarınızı alırken herşey iyiydi.. Yarın sen de borçlu olursun o zaman bu sorunun cevabını kader verir sana zaten!

    YanıtlaSil
  14. DEĞERLİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLAR.BENDE BİR ÇOĞUNUZ GİBİ ÖNCE 2009 SENESİNDE METRİS CEZA EVİNDE DÖRT AY HAPİS YATTIM.DAHA SONRA TAAHHÜT İMZALADIM VE ÇIKTIM.SONRA YARGITAYDAN GELEN BAŞKA ÇEKLERDEN DOLAYI ÜÇ DEFADA ANKARA SİNCAN CEZAEVİNE GİRDİM.SONRAKİ GELEN ÇEKLERİN BEDELİ KADAR YATARAK GEÇTİĞİMİZ AĞUSTOS AYINDA TAHLİYE OLDUM.BURADAN AÇIK YÜREKLİLİKLE SÖYLÜYORUM BENDEN HİÇBİR GÜÇ BU YATMIŞ OLDUĞUM CEZALARIN KARŞILIĞINI BİRDAHA ALAMAZ.BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARIDA BÖYLE DÜŞÜNÜYORDUR.BEM HEM CEZA YATIP HEMDE BANA CEZA ALDIRINLARA KURUŞ ÖDEMEM.BENİM BORCUM 200.000.TL.ALACAĞIM 1.500.000.TL.BEN HİÇBİR ALACAĞIMA SADECE AVUKATLAR PARA KAZANSIN DİYE CEZA ALDIRTMADIM.BEN BU MEMLEKETTE 150 PERSONEL ÇALIŞTIRAN SANAYİCİ İDİM.ÇEKTERİM BİR TÜRLÜ TEFECİLERİN ELİNE GEÇMİŞ BİR ÇOĞUNU ÖDEDİM.BU DEVLETE BİR ÇOK VERGİ VE SİGORTA ÖDEDİM.BUMU MÜKAFATI.ÇEKTE CEZA DEVAM EDERSE BENDE YATAR ÇIKARIM SONRA NE OLACAK BU TEFECİLER VE AVUKATLAR BEŞ KURUŞ OLAMAYACAK.BEN AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURMAYI DA DÜŞÜNÜYORUM.HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM.YA BU KANUN ÇIKACAK YADA ÇIKACAKTIR.HERKESİ SAĞ DUYULU VE SABIRLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.HEPİNİZE SAYGILAR VE SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  15. var kardeşim borclu küresel krezi hesap edemedi.... KOCA SÜPER GÜC ABD BATTI HAKLISIN BİZİM BATMAMIZ SUÇ.

    ALACAKLININ SUCU YOK HEMŞERİM CEK DENİLEN ŞEY TEFECİNİN OYUNCAĞI OLDUĞU İÇİN HAKLISIN BİZİM KABAHATİMİZ BÜYÜK.

    SANA BİRŞEY YAZMIYORUM DEĞEMEZSİN ÇÜNKİ

    YanıtlaSil
  16. Yorumunuzu buraya yazın.bende 2007 yılından berı bu çek baş belasıyla urasıyorum 3 kere ceza evıne hala sıkıntalar devam edıyor ceza evıne gırınce butun odemeler aile duzenı acıkcası hayatım alt ust oldu 3 aydan berı bu yasa bugun cıkcak yarın cıkcak cak dıye umutlanıyoruz bıze bu kadar acı cektırmenın umutlandırmnanın ne geregı var sozde yıl basına yetıscekti..rabbim bizlerın ve sıkıntıdakı tum esnafın ozellıkle ceza evlerınde yatan kısılerın, ailerinin yardımcısı olsun..MEDSAM48..

    YanıtlaSil
  17. sayın cüneyt,
    bu haberi yayınlayarak hiçbirşey olamayan adana genç hukukçumsular derneğimtırağını fazla ciddiye almış ve reklamını yapmış oluyorsunuz. bence bu kadar adam yerine koymaya gerek yok. tefecilerden aldığı üç kuruşla demeç veren her zavallıyı buraya taşırsak çok tartışma çıkar. bence bu talihsiz açıklamayı kaldırım zavallıların zavallılıklarını daha fazla ilan etmeyelim. reklamın iyisi kötüsü yoktur diyerek böyle bir demeç vermişler belli. yoksa hiç bir insan bu kadar küçülemez.

    YanıtlaSil
  18. Bakın eve icra kalkıyor çeke hapis kalkıyor.Avukatlarda yaptırım gücümüz azalıyor diye zıplıyor.Buraya kadar normal.Ama be hey kardeşim avukat abiler az para kazanacak diye bu kadar mazlumun ahını alanlar nasıl hesap verecek.Bakın birinin derdi para birininki özgürlüğü ve ailesi vicdanlara sormazlarmı rahatmısın diye.

    YanıtlaSil
  19. Yavuzan-arap2 Ocak 2012 13:38

    arkadaşlar benim elimdede 48 adet ödenmeyen çekler var adamları ceza evi,nnemi attırayım bunasıl bir anlayış nasıl bir insanlık paradan sebep insanların hürriyetinle niye oynayalım bune vicdansızlık benim bildiğim vatandaşlrım türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanlar dolandırıcı olamaz varsa öderler bu bizim ikimizin arasındaki alacak hangi çağda yaşıyosunuz ayıp ayıp insanların onurlarınla oynamayın paraları olsa öderler siz gidin de katillerin ndavalarına bakın ne suçlar var onları takip edin batmış esnafı kovalamayın ceza evlerinde bu parayı ödeyemezler arz ederim.

    YanıtlaSil
  20. BORÇLUNUN HİÇMİ SUÇU YOK DİYORSUN.O ZAMAN BİZİM DE ALACAKLARIMIZI ALSINLAR BİZLERDE SEVE SEVE BORÇLARIMIZI ÖDERİZ.BİZLER NEREDEN BİLELİM ÇEKLERİMİZİN TEFECİLERE BOZDURULACAĞINI TEFECİLERDE VERDİLER MAHKEMEYE CEZA ALDIRDILAR.SAYIN ECEVİT ZAMANI CEKE CEZA YOKTU.RAHMETLİ ECEVİT CEKİ BİRİSİ ALMIŞ BİRİSİDE VERMİŞ BU DEVLETİ İLGİLENDİRMEZ DEMİŞ VE CEZAYI KALDIRMIŞTI.SİZCE ALACAKLI HAKLI PEKİ BENİM ALACAKLI OLDUĞUM İNSANLAR YURT DIŞINA KAÇTILAR.BEN KİMİ BULUPTA ALAYIM.YURT DIŞINA ÇIKAMIYORUM.ÇIKSAM BULACAĞIM VE ALACAĞIMI ALACAĞIM.BORCUMUDA VERECEĞİM.BİZLER SADECE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANMASIN DİYORUZ.HAPİSTE NASIL ALACAKLAR BİZDEN ALLAHIMA YEMİN EDERİMKİ HAPİS YATTIĞIM CEKLERİ ASLA ÖDEMEM BEN NASIL CEZA ALDIRTMADIYSAM ONLARDA CEZA ALDIRMASIN YADA BU KANUNU DEVLETİMİZ DEĞİŞTİRSİN.BÖYLE TEK TARAFLI İNFAZ OLMAZ.SAYGILAR SUNARIM.

    YanıtlaSil
  21. ARKADAŞLAR .....

    Zamanın birinde bir adam varmış,cennete girmeyi ve cenneteki ilk safta yani ilk sırada yer almayı çok istiyormuş.Hocanın birisine gitmiş ;
    - "Hocam ben cennette ilk sıralamada safta yer almak istiyorum ne yapmam lazım "demiş,
    Hocada;
    - " oğlum hayır hasenat yapacaksın,fakire fukaraya yardım edeceksin,hayır kurumlarına yardım edip cami yaptıracaksın kısaca tüm yatırımlarını oraya harcayacaksın" demiş
    Adam hocanın dediğini yapmış ne kadar malı ve parası varsa hep hayıra hasenata harcamış,cami yatırmış,hayır kurumlarınıda boş bırakmamış.Gün gelmiş adam ölmüş,neyse adamı gömmüşler sorgu - sual derken mahşer günü gelmiş herkes orada toplanmış;

    Cennetci Başı eline almış listeyi ve okumaya başlamış ;

    - " Fatma oğlu Ali-Nuray oğlu Mustafa-Ayşe oğlu Veli" ( Mahşer gününde insanlar annesinin adıyla çağrılacaktır ).

    İsimler devam etmiş ve birinci saf yani sıra dolmuş.Bizimkinin adı okunmamış,sıralama iki,üç derken bizimki sağına soluna bakınmaya başlamış birde merak etmiş acaba ilk saflarda sırada tanıdıklar varmı diye bakınıyormuş kontrol ediyormuş birde ne görsün ilk saf da sırada ayının birisi yer almış,hani sevap sıralaması varya.Adam hemen itiraz etmiş ;

    - " Cennetci başı itiraz ediyorum " demiş
    - "Cennetci başı sormuş;" itirazın nedir " demiş.
    - "Ben dünyadayken ne kadar malım ve param varsa hayıra hasenata harcadım,cami yaptırdım,hayır kurumlarına bağış yaptırdım sevap kazandım ki cennette ilk sırada safda yer almak için mücadele ettim, fakat ne görüyorum ilk sırada BİR AYI VAR BANA BİLE YER VERMEDİNİZ BU AYININ ORADA NE İŞİ VAR NE YAPTI Kİ BU AYI ORAYA GEÇTİ " DER.

    Cennetci başı hemen cevap verir ;

    - " Sen biliyormusun o AYININ dünyadayken ne yaptığını , o AYI dünyada iken bir ormanda gezerken BİR AVUKAT VE KOOPERATİF BAŞKANINI YEDİ " DEMİŞ.

    ((((((((((((: İstisnalar kaideyi bozmaz....

    YanıtlaSil
  22. ADANADAN AVUKAT MAĞDURU2 Ocak 2012 19:23

    borçlunun suçu UZAYDA ESNAFLIK YAPMAK SAÇMA SAPAN KONUŞMAYIN BEN DÜRÜSTTÜM AMA EKONOMİM BOZULDU AVUKATLAR HERŞEYİMİZİ HACİZ ETTİ EŞİMİ İÇERİ ATTIRDI .ŞİMDİ ALACAKLI NEYİMİ ALACAK BİRAZ AKILLI OLUN DURAN ARABANIN ÖNÜ KAPANMAZ KAÇMADIK DİYE Mİ BU ZULUM BİZİM ADANALI AVUKATLAR BAŞKA DAVA BULAMIYOR SÜREKLİ İCRAYA BAKIYOR .ŞU ANDA EVİM BOŞ KURU ÇULUN ÜZERİNDEYİM .ÇOCUKLARIM PERİŞAN ,BİZİ RAHAT BIRAKSALARDI AYDA 2000 2500 VEREBİLİYORDUM OFİSİMİ BİLE BOŞALTTILAR BU MU İNSANLIK ?ARTIK ALACAK BİRŞEY KALMADI İŞ DE YAPAMIYORUM ARACIM DA YOK HADİ ŞİMDİ ALIN .....YALVARDIM 2500 LİRA GÖTÜRDÜM HAFTAYA EŞYAMI TOPLAYAN ADANALI AVUKAT F YAZIK SANA BENİM EŞİM İNTİHAR AŞAMASINDAYDI ANLATTIM GİT NEREDEN BULURSAN DİYE GÜLDÜN YAZIK ,,,,,,,ALLAH SENİDE 7 SÜLALENİNDE AYNI DURUMA DÜŞÜRSÜN OĞLUM STRESTEN SINIFTA KALDI BEN KANSER OLDUM ÜZÜNTÜDEN ÖLÜRSEM MEZARIMIN BAŞ UCUNDA BENİ TAZYİK EDİP HAYATIMI KARARTAN ADANALI AVUKATLARIN VE TEFECİLERİMİN İSMİNİ YAZDIRACAM VASİYETİM BENİM ŞİMDİ ANLADIN MI BORÇLUNUN SUÇU KAÇMAMAK

    YanıtlaSil
  23. AYNI KANIDAYIM yazıkki adana da esnaf zaten ölmüş avukatlarda bunu hızlandırıyor ortalıkta belediye otobüsü kadar sık icra arabaları var

    YanıtlaSil
  24. teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. avserhat sen hiç aç kaldın mı ?hiç çocukların sınıfta kaldı mı?hiç eşin hapise girdiğinde tefeciler evini bastı mı?ayda 10 kez evine icra geldi mi ?komşuların sana acıdı mı? evinde yokken çilngirci kapıyı açıp yatak odana girdi mi?ellerin varisken 3 yıl çamaşırı bulaşığı ellerinde yıkadın mı?ve üzüntüden benim gibi kanser oldun mu ?kıyamadığın evin yarı parasına satıldı mı?git kendine gerçek davalar bul bırak gariban insanları kanlı katillerle uğraş . AVASERHAT BİZLER ESNAFIZ DOLANDIRICI DEĞİLİZ . 1.BİZLER 25 YILLIK TİCARETLE UĞRAŞAN İNSANLARDIK .2.BİZLER VERGİMİZİ VEREN MÜKELLEFLERDİK. 3.BİZLER ÇOCUK OKUTAN ESNAFDIK .4.BİZLER OLMAZSAK DEVLET MEMURLARI DA OLMAZ. 5 .BİZLER DE VARIMIZI YOĞUMUZU MAL VARLIĞIMIZI TİCARET YAPIP KAYBETTİK.6. BİZLER YANIMIZDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZEKİRALARINI ÖDEYEN ESNAFDIK . BİZLERİ İÇERİ ATTIRAN ZİHNİYET ESKİ ROMA KANUNLARIDIR .SİZLER HANGİ DÖNEMDESİNİZ BİZLER SİZLERE PARA YETİŞTİREYİM DERKEN TEFECİLERE DÜŞTÜK ANLATABİLDİMMİ? ŞİMDİ SÖYLE BANA İÇERİ GİRERSEM BORCUM SİLİNECEKMİ ?SÖYLE BANA İÇERDE BONCUK ÖRMEMİ BEKLE SATAYIM SANA HAFTADA 20 LİRA ÖDEYİMMİ ?KABULLMU

    YanıtlaSil
  26. adanalı esnaf2 Ocak 2012 19:52

    eskiden okullarda falaka vardı o zaman doğru olduğu sanılıyordu .şimdi çocuklarımıza devletimiz bir tokat bile attırmıyor .ne oldu okulların yaptırımı kalmadı mı .yazık size halen esnafın omzundan inmek istemiyorsunuz .ama bizim ALLAH INI tanıyan bir başbakanımız var o da sayın erdoğan mutlaka bizleri ticaret hayatımıza yeniden kazandıracak. hiç kimse hapishaneden size para bulamaz bizler esnafız şuçlu değilizzzz

    YanıtlaSil
  27. kan emicilik böyle bir şey olmalı, vergi dairesi-banka-tefeci-avukat ..
    devlet ticaret hacmini gerçek olmayan para ile (çek) büyütüp kdv toplar-vergi toplar, banka çek ve ödenmesi için kredi satar, tefeci bankanın kredi faizini ödeyemeyen gafillerini ağına düşürür, faizleriyle doyma noktasına gelince avukata pas eder, avukat ise son hamleyi yapar ve ev' i iş'i maaş' ını rehin edip hapis lede tehdit ederek durdurak bilmez bir vahşi sürek avını hep birlikte icra ederler.. eli kalem tutan faydalanıcılarıda ekonomist ve gazeteci olarak bu çarkın sağlığı için her tür yaygarayı yapıp paylarını alırlar..

    YanıtlaSil
  28. o avukat denen kan emiciler yüzünden ödediğimiz paranın haddi hesabı yok.daha neye karşı çıkıyolar anlamış değilim.insanlar hapiste kalıp nasıl borç ödeyebilir ki.bide okumuş olcaklar.mantıklı olun biraz ve ona göre konuşun avukat takımı.siz 3 kuruş kazancanız diye kaç kişi sabıkalanıyo, kaç kişinin yuvası,iş yeri yıkılıyo biliyonuz mu siz.bizler dolandırıcı olsaydık şimdi bu sitede veya başka bi sitede sesimizi duyurmaya çalışmazdık.bi iflas dilekçesi verirdik muhasebeye.alırdık elimizde kalan parayı iş yerimize bi kapanış hooop yurt dışı. bu ülkeyi asıl soyanlar elini kolunu sallaya sallaya gezsin.benim 20 metre karelik dükkanımın borcu harcı yüzünden hapis cezası yiyelim.sonrada üç beş çapulcu avukat çıksın itiraz etsin. ne güzel dünya ya...

    YanıtlaSil
  29. küçüklükten aklımda kalmış annem rahmetli derdi ki ALLAH AVUKATA DÜŞÜRMESİN BİRİ BİN YAPARLAR DOST BİLE SEÇME ÇÜNKÜ DİNLERİ İMANLARI PARADIR derdi .haklıymış gerçekten 3 yılda bitiremedim borcumu faiz faiz ve birde kafalarından avukat ücreti alıyorlar .ben itiraz ettim birine ertesi gün evimde geri kalanları topladı

    YanıtlaSil
  30. ben hiç kimsenin özgürlüğünü çalmadım 1 saatliğine bile olsa evlatlarından para için ayırmadım

    YanıtlaSil
  31. BORÇLUNUN SUÇU ,EŞİNDEN AYRILIP KAÇMAMAK İŞTE BU KADAR BASİT KİM KALIRSA YÜKLENİN GARİBİM KAÇMADI YA

    YanıtlaSil
  32. metin cantürk3 Ocak 2012 00:10

    çeki kestiğin kira veren vergi ödeyen personel çalıştıran evi ailesi olanıda düşüneceksin hile ve dolandırıcılık yapıp sonrada kendine çek mağduru yaftası etiketini koyan bayramlarlarda itibariyle oynadığın mahkeme kapılarında eskitip avukatların eline düşürüp bu hale koyduğun insanları dün veren el iken bugün muhtaç ihtiyaçlı hale getirdiğini de düşün ADAM OL ADAM üstündeki tüm mal varlığını yap onun bunun üstüne anlaşmalı boşanma yap yap malları güya boşandığının üstüne kes dört beş ay vadeli çeki en az da 1 sürdür mahkemeyi davayı sonra temyiz ayakları sonrada" nabalım " paramız yok çeki ödeyemediysek biz insan değilmiyiz olsa dükkan senin sonrada ÇEK MAĞDURUYMUŞ MAĞDUR YETMEZ YA İSTERSEN MAZLUM DİYELİM OLURMU avrupada çekten hapis yoksa avrupada 1500 lira greliri varsa 70 000çek yazabilmekte yok yani teminatsız karşılığı olmayan ödemede yok ödememekle bi o kadar da ALACAKLI MAĞDUR OLUŞTURMAK MI ADELET biz 5941 ve adelete inanarak aldık çeki

    YanıtlaSil
  33. sevgili çek magduru kardeşlerim bende çek magduru bir kardeşinizim 1987 2009 ticari hayatım bu zaman içinde belki 5 tirilyon param gitti vergisini ödeyen yaklaşık 60 kişi çalıştıran biriydim2009da 2.5 tirlyon müşteri çeklerim döndü ve ben karşılıgında çekler yazdım verdim her şeyimi sattım 2 tirlyonunu ödedim ama beşyüz milyarı ödeyemedim ve beni icraya vererek ticari hayatımı onurumu şerefimi hatta tüm dost bildiklerimi bir anda kaybettim elimde yaklaşık tirlyona yakın çek var ben kimseyi hapse attırmadım rabbim bizleri zaman zaman sınav eder bazen parayla bazen çocugumuzla bazen saglıgımızla ama biz dürüst esnaflar herşeyimizle bir sınav veriyoruz allahım bizleri kul hakkıyla yanına almasın benim duam bu adanalı avukatlara gelince avukat demeye dilim varmıyor kan emici faizci arkadaşlara sesleniyorum biz magdurlar kul hakkından korkarken siz yıktıgınız yuvaların okula giden çocukların tüyü bitmemiş yetilerin masumların hakkını nasıl ödeyeceksiniz evde kimse yokken çilingir çagırıp çocugun bilgi sayarını hanımların buz dolabını agustos ayında alan sevgili avukatlar bunun hesabını nasıl vereceksiniz sahtekarların gerçek dolandırıcıların semtinden bile geçemesiniz çünkü onlar minareyi çalarken kılıfı hazırlarlar ama bizler bırak kapı kuleyi onurumuzdan semtimizi terk edemeyiz varın gerisini siz düşünün allah yar ve yardımcınız olsun acınacak haldesiniz sevgili avkatlar

    YanıtlaSil
  34. kardeşler devletin devlete borcu var ödemezse toptan cezaevine mi atacaklar acaba taahhüt alıp ihlal olursa içeri koca milletler

    YanıtlaSil
  35. ARKADAŞLARRRRRRRRR YASA KABUL EDİLDİ DUALARIMIZ KABUL OLDU.... ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN..

    YanıtlaSil
  36. nerede yazıyor

    YanıtlaSil
  37. nasıl yanı net bır bılgı yazarmısınız basketçi abım nerelerdesın senden bılgı alalım

    YanıtlaSil
  38. biraz önce kanunlar genel müdürlüğünü ardım ve konuştum... başbakanlık sevk edildiğini söledi yani icra iflas kanunu içinde bu yasada mevcutmuş.. hepimizin gözü aydın olsun şimdiden... :))))

    YanıtlaSil
  39. inşallah inşallah gerçektir

    YanıtlaSil
  40. NERDEN BAKIP KONTROL EDEBILIRIM

    YanıtlaSil
  41. Gfgf Biz burada alacaklı suçlu borçlu suçsuz diye bir mevzu tartışmıyoruz.Eğer siteyi iyi anlamaya çalışırsan,insanların alacakları borcundan daha fazla.
    Mesela benim borcum 300 bin tl.Alacağım 550 bin tl.Biz burada çeke uygulanan hapis cezası ve ev hacizleri kalksın diyoruz.Anla öyle yorum yap.

    YanıtlaSil
  42. çek ve senet veya elden yazı veya söz bunların hepsi vade demekdir
    seneti kırtasiyeden alırsın çeki bankadan alırsın buraya kadar tamammı arkadaşlar
    konumuz çek madem öyle %99 esnaf veya tüccar alayımız çeki vadeli kulanıyoruz vede kulandık senet gibi eskiden hani senede pul parası falan vardı ondan kurtulmak için çoğumuzu çeke yöneltidiler çoğumuz çekin içeriğini bile bilmiyorduk taki hapis kararı çıkıcaya kadar bankadan aldık 25 yapraklı çek 23 adedini düzenli vadesinde ödedik 2 adet kaldı bizde alacaklarımızı alamadığımızdan ödüyemedik iyi niyetli kişilere göre konuşuyorum ödüyemedik ya be insaf 23 adedini ödedim yemeğini yedim yemeğimi yedin seyhatler kazandım beni öptün yolcu ettin 2 adet çeki bana sormadın verdin avukata avukat sana benim iyi niyetimi söylediği halde şu kadar para şu kadar bağlantı ipotek ya kulanılan koza bak bende ona gerekeni delikalılık nasıl icap ediyosa cevap verdim tabi dolndırıcılık oluyor karşılıksız çek aynen metris ya çekden dolandırıcı olmam için ben firmaya veya şahsa aldıklarımın parası 40.000tl dir hani iş yeri kasasında tutamazsın büyük nakidi dersin al şu ceki günlük bankadan cek dersinde karşılığı olmaz o zaman dersin dolandırıldım dava acarsın değilmi şimdi devlet büyüklerimize sesleniyorum yeni bilincli cek cıkarılsın bankalar yeni çek modeli yapsın lar bu çek paradır kardeşim desinler bu çeki alıcanmı vatandaş bana teminat ver sana ona göre değerli yaprağı vereyim ekonomide özgürlük kıstlanırmı hapis olurmu ekonomi tedbir işidir bunuda devlet büyükleri bankalar sivil toplum örgütleri yapar saygılarımla. ( ÇEK VEYA EKONOMİK NEDENLERLE HAPİS ÇÖZÜM DEĞİL SIKINTIYI KATLAR AİLE DÜZENİ BOZULUR KİŞİNİN PİSİKOLOJİSİ BOZULUR SUÇLU İNSANI ÇOĞALTIR HAPİS KİŞİ Yİ KAZANDIRMAZ TOPLUMA KİNLENDİRİR ) ceza evinde yattım gördüm bilgi sahibi oldum görüşerimi paylaşdım allah hepimizin yardımcısı olsun ceza evinde olanlarıda allah en kısa zamanda ailelerine çocularına kavuşdursun inşahlah.

    YanıtlaSil
  43. ben çok düşündüm hepsini odaya kapatıp kendimi öldürmeyi ettikleri tazyikten canıma kıymak istedim

    YanıtlaSil
  44. Basbakanlik.gov.tr adresinden inceledim. Asparagas bir haber bu..

    YanıtlaSil
  45. Leventatli19034 Ocak 2012 13:45

    siz ancak parayı ve insafsızlıgı bilirsiniz.daha okulda iken insanların zafiyetlerini nasıl sömürmeniz gerekdigini ögreniyo ve yaşıyosunuz. av. SERHAT sözüm sana inşallah aile içinden birinin başına gelirde anlarsın çaresizligin ne demek oldugunu koçum.

    YanıtlaSil
  46. SANKİ ZANNEDERSİNKİ HEPSİ MAĞDUR .HİÇMİ İÇİNİZDE BİZİM PARALARI KUMARDAN YİYEN YOK ,HİÇMİ İÇİNİZDE PARAMIZI ELİN KARILARINA KIZLARINA BARLARDA YEDİREN YOK,HİÇMİ 3 KURUŞ PARA KAZANIPTA HEMEN ALTINDAKİ ARABAYI DEĞİŞTİRİP EVİ YENİLEYEN YOK? HİÇ Mİ "SIFIR SERMAYE İLE TİCARETE ATILIP TUTARSA ZENGİN OLURUM TUTMAZSA ONUN BUNUN SIRTINA YÜKLERİM DİYEN" YOK,HİÇMİ DOĞRUDAN KÖTÜ NİYETLE MAL ALIP MALI UCUZA YARI FİYATINA BOZDURUP İNSANLARI DOLANDIRAN YOK,HEPİNİZMİ ÇOK DÜRÜSTSÜNÜZ? YEMİN EDİYORUM ORADAN ÇIKIN 6 AY SONRA YİNE İNSANLARI DOLANDIRACAKSINIZ, AMA HAPİS OLMADIĞI İÇİN DAHA PERVASIZCA YAPACAKSINIZ.DİYORSUNUZ Kİ ÇIKARSAK ÇALIŞARAK ÖDERİZ YEMİN EDİYORUM KURUŞ ÖDEMEZSİNİZ.ANCAK BİZİM GİBİ ŞEREFLİ İNSANLAR EVİNİ BARKINI SATAR BORCUNU ÖDER..... BU KANUNU ÇIKARANLARADA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM..BİRDE DÜRÜST ESNAF İÇİN KANUN ÇIKARIN.

    YanıtlaSil
  47. SEN NE IS YAPIYORSUN BOYLE BOL KESEDEN ATIYORSUN DURUST ESNAF TANIMI NEDIR BIZIM NELER KAYBETTIGIMIZI NE BILIYORSUN UNUTMAKI BIZLERDE ALACAGIMIZI ALAMADIGIMIZ ICIN BANKALARIN BASKISIYLA BU DURUMA DUSMUS INSANLARIZ SENIN DEDIGIN GIBI OLSAYDIK ZATEN BURDA BU KONUSMAYI YAPIYOR OLMAZDIK

    YanıtlaSil
  48. dinle ZUZU 25 YILLIKASNAFLAR 2008 DEN BERİ REZİL BEN BAYAN OLARAK TAMAM EŞİMİN YANINDAYIM AMA ŞUNU BİL Kİ ÇOR ÇOCOĞU BORÇTAN DOLAYI CEZALANDIRAMAZSIN BİZ MÜSLÜMAN ÜLKEYİZ ALLAH A BORCUMUZ KUL HAKKIMIZ VAR AMA BUNU İNANKİ HAPİS YARIRARAK ÇÖZEMEZSİN . RABBİM NE DİYOR BORÇLUSUNUN ELİNDEN TUTUP KALDIRANIN BEN DE AHİRETTE ONU FERAHLATIP AYDINLATACAĞIM .BİZLER BORÇLUYUZ AMA ATNI ZAMANDA ALACAKLARIMIZ DA VAR TAHSİL EDEMEDİK .AMA HİÇ DÜŞÜNMEDİM ADAMI HAPİSE ATTIRMAYI SAĞLICAKLA KAL

    YanıtlaSil
  49. BİZLER DE VARIMIZI YOĞUMUZU TİCARETTE BATIRDIK .KÖTÜ YERDE DEĞİL

    YanıtlaSil
  50. HER KİM FAİZ YİYORSA ALLAH DA ÖBÜR TARAFTA HESAP SORSUN

    YanıtlaSil
  51. BEN DE ATNEN KATILIYORUM

    YanıtlaSil
  52. ACABA,İCRA- AVUKAT --TEFECİ-BANKA FAİZİ-BUNLAR DERS KİTAPLARINA GİRMELİ İNSANLAR BUNLARIN ELİNE DÜŞMEMELİ

    YanıtlaSil
  53. koskoca şirketler kapandı ABD ÇIKTI DEDİKİ BİZİM EKONOMİMİZ ÇÖKTÜ NE DİYON SEN

    YanıtlaSil
  54. zuzu ne ekersen onu bicersin bir gün de sen sıkıntıya düşerde çekden hapise girmeyeceğinin garantisi varmı delikanlı gibi söyle 180 milyara ne sattın ve neden garantiye almadın işini, ve ne kadar zaman dır o şahsa ne satıyorsunda 180 milyar olmuş biraz acık ol demogoji yapma devlet elbetde tüm vatandaşlarını düşünmek zorunda devlet millet için vardır sen icra takibi yapman yerine müşterine dolandırıcı gözüyle bakıyorsun bu hakı sana kim veriyorda sen paran için müşterine yıllardır belkide sana para kazandıran veli nimetine dolandırıcı diyor ceza davası acıyor hapse girmesini istiyorsun bu insanlık bumu dürüstlük kolaylık gösterdinmi ya ne oldu nasıl yaparız dedinmi para için insanlara bedu etmeyi bırakda maduru oynamak yerine çözüm yaz insanlar hapisde perişan oluyor aileleri,nden ayrılan insanlar var çocukları perişan sen esnafın tüccarın yılarca çalışıp iflas etmesini suçmu görüyosun ne arkadaşım birdaha düşün ama vicdanlı düşün keser gibi değil testere gibi allah nerde mağdur varsa yardımcısı ol de hepimiz için hayılı şeyer iste önce .

    YanıtlaSil
  55. borçlunun suçu işi kötü gitmiş bak gerçekten söylüyorum inanın kimse bu dünyadan borçlu gitmek istemiyor

    YanıtlaSil