Beşir Atalay; Yargının Hızlanması Çok Önemli

Çek kanunu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin tutumunun yargının hızlı ve adaletli yürümesi yönünde olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yargıya bütün boyutlarıyla baktıklarını kaydederek, "Şu anda hükümetin elinde İcra İflas Kanunu'ndan Çek Kanunu'na kadar bir düzenleme var. Adalet Bakanlığımız bunu yürütüyor. Bu çalışmanın özü, yargının hızlandırılması.

Bütün boyutlarıyla, birçok kanunda düzenlemeler var. İcra Kanunu'ndan Çek Kanunu'na kadar, Ceza Muhakemelerine kadar geniş bir yelpazede düzenleme var. Orada bu tartışmaların bir kısmı da cevaplanmış olacak. Tartışma konuları var. Tutukluluk sürelerinin sınırlanması gibi Tutukluluk sürelerine müdahale değil ama dolaylı olarak yargının hızlandırılmasıyla şikayetleri azaltmak anlamında bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.

Hükümetin açıkladığı demokratik açılımın kabul görmediği yorumlarının hatırlatılması ve Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu ve İnsan Hakları Kurumu'nun kurulması konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine Beşir Atalay, AK Parti için temel sürecin demokratikleşme süreci olduğunu belirterek, demokratikleşmenin hükümet çalışmalarında bir misyon olduğunu kaydetti. Beşir Atalay, yargıda 2 boyutun önemli olduğunu vurgulayarak, bunların yargının hızlandırılması ve düşünce özgürlüğü olduğunu ifade etti. Beşir Atalay, yargının hızlandırılması konusunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptığını söyledi. Atalay, düşünce özgürlüğü konusunda, "Halen varsa, kanunların, yasaların denetlenerek, anti demokratik hükümlerin temizlenmesi bizim hükümet programımızda da yazılı bir beyandır. Mümkün olabildiğince şiddet taşımayan düşüncenin özgür kalması yönünde çabalarımız var ve olacak" şeklinde konuştu.

Demokratikleşme paketinin sadece terörle ilgili olmadığını belirten Atalay, "İlk açıklamamda da söylediğim gibi çek kanunu ile ilgili çalışmalar yargının hızlandırılması ve diğerleri terörle irtibatlı değil, genel manada çalışmak gerekir" dedi.

İnsan hakları konusunun da kendi sorumluluğunda olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İnsan Hakları Kurumu'nun kurulmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Beşir Atalay, ''İnsan Hakları Kurumu'nu kurmakta kararlıyız'' şeklinde konuştu.
AA

Kategori: Çek kanunu, Yeni Çek Kanunu, İcra iflas Kanunu, karşılıksız çek, çek yasası, çek mağdurları, çek yasası mağdurları, çek kanunu mağdurları, TBMM, Adalet Bakanlığı, çek

3 yorum:

  1. hem alacaklıyı hem borçluyu her iki tarafıda cezalandıran bir yasa değişmeli, birde yaşanan aile faciası eş ve çocukların cezalandırılmasıda cabası, üstelik borçlunun içeri girmesiyle diğer ticari faliyetleri bittiği gibi devlet eliyle hepten iflasa sürükleniyor...ivedilikle lütfen yoksa türkiye milyonlarca euro tazminat ödemeye mahkum olur

    YanıtlaSil
  2. HELAL OLSUN İŞTE BÖYLE SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR ADAM HER YÖNDEN BAKIYO OLAYA!

    YanıtlaSil
  3. yeter artık çıksın şu yasa haber dinlemekten haber manyagı oldum yazık bizlere başbakanımıza bakanlarımıza cumhurbaşkanımıza güveniyoruz biran önce yasanın çıkmasını bekliyoruz benim olum canım ceza evinde her hafta onu görmeye gidiyorum döndügümde eve ben deyil ölüm geliyor benim olum suçlu deyilki boçlu imsanın ceza evinde yatmasına aklım ermiyor

    YanıtlaSil