Babacan: Çekini Ödeyemeyen Kişiler Hapis Yatmayacak

Çekini ödeyemeyen kişiler hapis yatmayacak, bu kişilere 10 yıl çek kullanma yasağı getirilecek, çek yazacak kişilerin sicilinin TBB'den sorulabilecek.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çekini ödeyemeyen kişilerin hapis yatmayacağını belirterek, bu kişilere 10 yıl çek kullanma yasağı getirileceğini söyledi. Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) pozitif sicil uygulamasının bu aydan itibaren başlayacağını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, artık çek yazacak kişilerin sicilinin TBB'den sorulabileceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'ın Başkanlar Toplantısı'na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ali Babacan, bankacılık siteminin kriz süreci ve kriz sonrası dönemde çok iyi bir performans gösterdiğine işaret ederek, Türkiye'nin bugün sermaye yeterliliği konusunda dünyanın en iyileri arasında olduğunu vurguladı. Bankaların bilançosundaki tahsili geçmiş alacakların hızla düştüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2009'da yüzde 5.3'e kadar çıkmıştı bu oran şimdi bakıyoruz yüzde 2.7'ye kadar geriledi. Bankaların alacaklarının sadece yüzde 2.7'si gününde ödeme yapmamış durumda. Bu batmış anlamında değil, 90 gün içinde ödenmemiş takip için kenara konulan rakamlar dedi.

ÇEKLERİN YÜZDE 97'Sİ GÜNÜNDE ÖDENİYOR
Aynı durumun çeklerde de görüldüğüne işaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nda takasa girip karşılıksız olan çek oranı krizin en şiddetli döneminde yüzde 10'a kadar çıkmıştı. 2011 boyunca yüzde 3'ler civarında seyretti. Mesela 100 TL'lik çek geliyorsa her gece bunun yüzde 3'ü karşılıksız çıkmıştı. Bu hiç ödenmediği anlamına gelmiyor, sorulduğu anda karşılığı yok anlamına geliyor. Çeklerin ilk gece yüzde 97'si gününde ödeniyor. Buda piyasalarda çarkların döndüğü anlamına geliyor ifadelerini kullandı.

HAPİS CEZASI KAVRAMI KALKIYOR
Karşılıksız Çek ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığı dile getiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Bakanlığı çek kanunu ile ilgili düzenlemeyi TBMM'ne gönderiyor. Artık karşılıksız çek hapis cezası kavramı kalkıyor. Çek ödenmediği zaman hapis cezası yerine 10 yıllık bir çek kullanma yasağı geliyor dedi.

TBB POZİTİF SİCİL UYGULAMASINA BAŞLAYACAK
Bunu yanı sıra bu aydan itibaren Türkiye Bankalar Birliği'nin pozitif sicil uygulamasına başlayacağını duyuran Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Şu anda sadece sicil dediğimizde negatif sicil var. Tüm iş hayatı boyunca eğer tek bir çeki ödemediyse Merkez Bankası'nın kayıtlarında sadece onlar gözüküyor. Belki adam bin tane senet, çek ödedi. Biz bu yasa ile bu risk takibini Merkez Bankası'ndan aldık artık TBB'ye verdik. TBB'nde hem pozitif hem negatif kredi sicili artık tutuluyor. Bu veriler toparlandıktan ve bilgi işlem sistemi de devreye girdikten sonra, çek yazacak kişi beni TBB'den sor' diyecek. Kendisiyle ilgili bilgileri sorması içinde yazılı bir onay verilecek. O kişinin onayı olmadan o bilgi kimseyle paylaşılmayacak. TBB'den sorulduğu zaman bu adam 15 yıldır çek vermiş çek ödemiş bunlar görülecek. Mesela 857 çekin 855 tanesi ödemiş. Artısıyla eksisiyle olan kredi sicili çek alıp vermede piyasa mekanizmalarıyla dengelerin getirecek en önemli uygulama olacak. Gelişmiş bütün ekonomilerde sistem böyle yürüyor şeklinde konuştu.

Kategori: Karşılıksız çek, çek kanunu, Ali Babacan, TBMM, Adalet Bakanlığı, çek yasası

3.720 yorum:

  1. gec gelen adalet6 Ocak 2012 00:52

    vergi borcundan kişiye hapis cezası verilmez zaman aşimide 5 senedir

    YanıtlaSil
  2. GÜNDEME BOMBA GİBİ HABER
    İLKER BAŞBUĞ TUTUKLANDI

    İNSALLAH BİZİM YASA DA GECİKME OLMAZ MECLİSTE

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  3. doğrusun berdo

    YanıtlaSil
  4. Karşılıksız çek düzenlemekten yada yazdığı çeki battığı için ödeyemeyen mahpus damlarında çürüyen insanlarda para olsa zaten hapis yatmazlar.

    YanıtlaSil
  5. Nizam hukukçular derneği ile Genç Avukatlar Derneği Adana şubeleri ortaklaşa yaptıkları açıklama ile ticaret ile uğraşan kesim ile ilgili karşılıksız çeke hapis kararı olmazsa kimse ödemez zihniyeti ile yaklaşıyorlar.Bu avukat kardeşler diğer dünya çek kanunlarına bir bakıp birşeyler öğrensinler.Ayıp beyler ayıp dünya’nın neresinde karşıklısız çek düzenlemeye hapis var? Yoksa siz kolay yolu mu seçiyorsunuz?
    Batan aile reisi ise ailesinin ne suçu var? Ufacık çocukların odalarına girerek, yaşadıkları ufacık dünyalarını haciz memurları ile birlikte haciz etmeye kimin ne hakkı var? Zaten adamın evinde alınacak hiçbir değerli eşyası yok! Ama yinede zar zor çalışan buzdolabını alıyorsunuz! Televizyonun zaten tüpü bitmiş onuda alıyorsunuz! Çamaşır makinesinin amortisörleri arızalı onuda alıyorsunuz! Zaten aile karnını zor doyuruyor ve babaları hapiste.. Babası hapiste olan 3 yaşında bir çocuğun evinde haciz yapılırken gözlerinin içine hiç baktınız mı?

    YanıtlaSil
  6. BİR ÖNERİM VAR
    GELİN HEPİMİZ BU ÇATI ALTINDA FİKİRLERİMİZİ EKONOMİYE KAZANDIRMAK İÇİN BİR FON KURALIM HEPİMİZİN BİRÇOK İŞADAMINDAN DAHA DENEYİMLİ DAHA VİCDANLI OLDUĞUNA İNANIYORUM GELİN BU ENERJİMİZİ İÇİMİZDEKİ PROJELERE AKTARALIM BU ÜLKEYE DEV HİZMETLER YAPALIM BU SİTENİN BUNDAN SONRADKİ SÜRECİ BU OLSUN.
    BİR DÖNEM DOLANDIRICI DAMGASI YEMİŞ MALI MÜLKÜ TALAN EDİLMİŞLERİN İMPARATORLUĞUNU KURALIM NE DERSİNİZ
    BASKETÇİ NE DERSİN OLMAZMI BAŞARMAZMIYIZ BU MÜCADELEDE OLDUĞU GİBİ AYNI DUYGULARLA AYNI SAMİMİYETLE HERKESE TÜRKİYEYE GÜZEL ŞEYLER VEREMEZMİYİZ EĞER BU YAPIYI KURABİLİRSEK BENİM SÜPER PROJELERİM VAR GELİN HEP BERABER YAPALIM GELİN İLK OLALIM GELİN BU BAŞARIDA OLDUĞU GİBİ EFSANE OLALIM ESELİM

    VARMISINIZ

    YanıtlaSil
  7. kusura bakmayın nafaka yerine vergi dedim bugün oralarda koşturmaca vardı kafam karışmış..

    YanıtlaSil
  8. Sayın Berdo

    Bu site hiç bir zaman siyasi bir platform olmadı olmayacak da..

    Başka bir yazarın kaleminden çıktıgı kuvvetle muhtemel bu siyasi içerikli yazınızı buraya yapıştırmanıza anlam veremedim.

    Bu site farklı siyasi görüşlerden, farklı siyasi parti sempatizanlarından belki de farklı dinlerden oluşan bir mozaiktir ve ortak paydaları sadece ve sadece Çekini ÖDEYEMEYENLER olmasıdır.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. BİZ TÜRKİYENİN HERYERİNDEYİZ BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ GELİN HADİ HEYECANDAN ÖLÜYORUM GELİN İŞE BİR MERKEZ KURARAK BAŞLAYALIM KÜÇÜCÜK FONLARLA KOSGEB DESTEKLERİYLE HADİİİİİİİİİİİİİİİ PAYLAŞIN GÖRÜŞLERİNİZİ YAZDIRIN İSİMLERİNİZİ YAPALIM BİR ORGANİZASYON BEN HER İLDE PAYLAŞILACAK BİR ÇOK DEV PROJELER SAHİBİM İNANIYORUM BU SİTEDE BENDEN DAHA ÇOK VAR

    YanıtlaSil
  10. Edmonddantes6 Ocak 2012 01:02

    Düşüncelerinize saygılıyım ama bence bu site bu siyasi analizler için doğru platform değil.

    YanıtlaSil
  11. yeniden doğuş6 Ocak 2012 01:03

    heyecanınızı burdan hissedebiliyorum...neden olmasın...

    YanıtlaSil
  12. SAĞOL SAYIN BASKETÇİ

    ESKİDİK AMA YILMADIK SİZİN SAYENİZDE TEKRAR TOPARLANIP SES OLDUK
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  13. Sayın düşünceler nereden biliyorsunuz ve çok kesin konuşuyorsunuz ????

    YanıtlaSil
  14. BASKETCİ KARDEŞ BİZ HEPİMİZ SANA YAŞADIKLARIMIZI YAZIP GÖNDERELIM SİZDE BUNU KİTAP YAPIN SELEMLAR SAYGİLAR SİPİL DAĞINA BEKLİYOM HANİ ÇOK YEMEK YİYOMUŞUN SÖZUMDEYİM BEKLİYOM MANİSAYA

    YanıtlaSil
  15. güzel fikir bu kadar insan her ay yapacakları küçücük katkılarla biriken meblağlarla her ay bir arkadaşın elindden tutulur,hatta kolayıda var üye olmanın buradaki rumuzlar sorulur parola :)

    YanıtlaSil
  16. ÇEK MAGDURLUGUMUZ İLE NE İLGİSİ VAR.

    YanıtlaSil
  17. Mustafa Balkar6 Ocak 2012 01:06

    Oh bee nihayet geldin SAYIN BASKETCİ!! sevincimizi paylaşmayacak mı acaba diye canım sıkılıp duruyordu.Hoşgeldin ve GAZAN MUBAREK OLSUN!! Çek ten dolandırılan Cemil Balkarın abisi(Halen Silivride garibim)

    YanıtlaSil
  18. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:07

    ARKADAŞLAR...........

    LÜTFEN SİYASİ PLATFORMA ÇEVİRMEYELİM........

    BU KONU DA FİKİR BEYAN ETMEK İSTEYENLERE ÇOK DAHA GÜZEL SİTELER TAVSİYE EDERİM

    LÜTFEN.....................................................

    YanıtlaSil
  19. PANİK YOK .MECLİS ÇALIŞMAYA DEVAM EDER.SORUN DEGİL

    YanıtlaSil
  20. berdo seni tebrik ederim,
    Sen birçok gazeteciden,birçok aydından daha düz daha objektif daha yalın anlattın herşeyi aklına beynine klavyene sağlık sen hep burda ol bize arada yorumlarını yaz sana ihtiyaç var

    YanıtlaSil
  21. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:11

    ZAMAN BEN DE DÜŞÜNMÜŞÜMDÜR BURADA ÇOK İYİ İŞADAMLARI VAR BİR OLUŞUM OLSA NE İŞLER ÇIKAR DİYE........................

    OLURMU..................OLUR..........................NEDEN OLMASIN ...........................

    YanıtlaSil
  22. ben yazıyorum yazıyorumda cıkmıyor haber yedıye maıl attım yorumlarımız cıkmıyor cek konusunda hem boyle guzel bır haber ıcın tessekkur etmek hemde orda olmsuz konusup ınsanalrını ne oldugunu bılmeden ınsanlara ısın ne oldugunu gostermek ıcın yorum yazıyoruz ama okunmuyor lutfen geregını yapın dıye

    YanıtlaSil
  23. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:13

    ROMAN OLUR ROMAN...............BASKETÇİ.............O. PAMUK ...İŞSİZ KALIR

    YanıtlaSil
  24. sayın yakup yeni

    sayın basketçi hakkıdır basımızın tacı diğer arkadaşları bizleride unutma
    saygılar

    YanıtlaSil
  25. abılerım ablalarım hepımız cok mutluyuz haddıme dusmeden bır sey solemek ıstıyorum bılıyorsunuz sayın cumhur baskanımız ıkı veto verdı medyada cıkan haberler uzerıne olumsuz yorum yapan ınsanlar yzunden ve takıp edılıyor gazetede cıkan haberlerın yorumlarıda haber7 dekı olumsuz yorumlar ıcın herkez 1 dk ayırsa guzel olur benım dusuncem olumsuz sacma yorumlar var orda saygılarımla

    YanıtlaSil
  26. Bu yasayı çıkmasında emeği olan herkezden allah razı olsun , bu yasa çıktı diye üzülen kan emiciler,hak yiyenler, yahudi tefeciler dünyada,kabirde,ahirette iki yakanız bir araya gelmesin...

    YanıtlaSil
  27. İLKER BAŞBUG TUTUKLANDI

    YanıtlaSil
  28. fikirlerini kendine sakla...berdo burası slogan atma yeri değil...bizim derdimiz başka...sitenin huzurunu bozma...

    YanıtlaSil
  29. sayin Edmonddantes

    sizi saygiyla selamlarim
    bize psikolojik anlamda destek oldunuz
    ama siyaset yapmiyorum...
    ben yazmadan once yazilanlar var
    bende yazmak istedim...
    ozgurlukten bahsetmiyormuyuz?

    YanıtlaSil
  30. BIZ DUNYANIN DA HER YERINDEYIZ
    BURASI O KADAR GENIS KITLEYE HITAP EDIYOR KI
    INANAMAZSINIZ....

    YanıtlaSil
  31. yorum okumak istiyorsan başka yerlere git...burayı fikirlerinize alet etmeyin...biz can derdindeyiz...siz et derdindesiniz...bizi rahatsız etmeyin...

    YanıtlaSil
  32. doğru söylediniz bizler burada işimiz açılsın diye icralar hapislikler kalksın diye uğraşalım lütfen

    YanıtlaSil
  33. Murtaza Durmaz6 Ocak 2012 01:23

    Nerdesiniz eyyyy leş kargaları. Noldu yoksunuz bugün. Sömürecek adam kalmadı tabi. O bizlerden topladığınız paralar fitil fitil burnunuzdan gelecek. Bugün rahat uyuyun bakalım. O dernek mernek göreceğiz yasa çıkınca mağdurlara yardımlarınızı. Bİ bakmışsın kapı duvar. Dernek mernek hikaye amaç belliii sövüşleyin insanları sonrada lüx bürolar falan yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  34. şimdi ne olacak

    YanıtlaSil
  35. şimdi ne olacak

    YanıtlaSil
  36. sizce yasa uzar mı

    YanıtlaSil
  37. burda hapsı savunan ınsanlar var hapıste ınsan parmaı odıyebılır zaten herseylerı gıtmıs krızden batmıs aılesı dagılmıs cezaevıne gırmıs cıkmıs bırakın ınsanları dısarda calısp sızlere borcunu odesınler cezevınde borcmu oderın allah razı olsun bu yasayı cıkaranlardan(bu ınsanlar dolandırıcı degıl cogu namuslu sereflı ıs adamlarıydı krızde battı krızdeeeee) BU BIRINCI YORUMUM HABER7YE

    YanıtlaSil
  38. kotu yorum yazan arkadaslarım sızler 1 kısı ıcın bınlerce ınsanı dolandırıcı yapmazsınız bu ınsanalrın cogu krızde batmıstır 35 40 hatta 250 cekını odıyıp sadece 3 4 tanesını odıyemeyen ınsanlarda vardır ayıptır gunahtır aılelerı dagılmıs cocukalrı babasız kalmıs yapmayın gunah gun gelır devran doner unutmayın. BUDA 2

    YanıtlaSil
  39. KAL BU GECE KAL BU GECE


    DOSTLAR KUSURA BAKMAYIN İÇİMDEN GELDİ

    YanıtlaSil
  40. YA BEN BİR SİTEDE OKUDUM BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YARDIM ETSİN AHİME GİDERSEK BİR HAKKIMIZ OLURMU.....

    YanıtlaSil
  41. ben 2 yorum yaptım 2 side çıkmadı:)

    YanıtlaSil
  42. YA BURDA ÇIĞIRTKANLAR VARDI.................................... NE OLDU

    YanıtlaSil
  43. Murtaza Durmaz6 Ocak 2012 01:28

    ne o harç bitti yapı paydos oldu malum sitelerde. paralara kalmadı zaaarr. para veren ağa babalarıda yok bugun ortalıkta. vay be vay be..

    YanıtlaSil
  44. Görüntüle

    69150

    ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HK

    05/01/2012

    YanıtlaSil
  45. BUKADAR OLUMSUZSUNUZ KOMIK DURUMDASINIZ BU DEVLET INSANLARIN MAGDUR OLDUGNU GORMEKTEDIR ALLAH RAGZI OLSUNKI TEFECILERE VE HUKUKSUZ YOLDAN AVUKATLIK YAPIP INSANLARIN HERSEYINI HACZETMEYE CALISAN AVUKATLARDAN(BIR SURUDE NAMUSLU HAYSIYELI AVUKATLARDI VARDIR KI BENIM RAHMETLI DEDEMDE AVUKATTI HEMDE EN NAMUSLU SEKILDE YAPARDI ONLARA DEGIL BU SOZUM) AMA ARTIK LUKS ARABALARA BINEMICEKSINIZ HUKUKSUZLUK YAPAMIYACAKSINIZ. 3.YORUMUMDA BU HABER7 YE EROL DIYE BIRI YAZMIS

    YanıtlaSil
  46. Murtaza Durmaz6 Ocak 2012 01:33

    hakkınız olurda gözünüzü açın kaptırmayın paralarınızı malum adamlar aihm e gidiyoz diye gittiler gidiş o gidiş. Bak yasa çıkıyor meclise geliyor adamlar yok. Mücadele anlayışı budur işte. Kızıyorduk ama bi çerçekçi var yazan ısrarla

    YanıtlaSil
  47. BAŞIMLA BERABER HEPİNİZE CANIM FEDA KARDEŞIM VELA

    YanıtlaSil
  48. BEN MAIL ATTIM HEMEN HABER7 YE YAYINLAMISLAR BEN KENDIMCE 3 TANE YORUM YAZDIM O EROL MU NEDIR ONADA DEMIN YAYINLADIGIMI YAZDIM YAZALIM ARKADASLAR YAZALIMKI ARTIK UFAK PARAZITLERDE SUSSUN.

    YanıtlaSil
  49. SAYIN AYDIN
    GÜZEL BİR DÜŞÜNCE BU
    AMA NASIL HAYATA GEÇER BİLEMİYORUM.

    YanıtlaSil
  50. berdo dur bekle biraz daha sonunu gundemde uludere varken gundem degisti hadi bakalim simdi insanin akilna su geliyor uludere olmasaydi basbug tutuklansaydi ne olurdu?rivayet muhtelif kafayi calistir bakalim

    YanıtlaSil
  51. KAFESE KONAN KUSU SOYLE CAMA DOGRU GOTUR OTMEYE BASLAR KAFESINI ACARSIN BIR SURE SORA BIR KANATLANIR OYLE GUZEL UCARKI YUKSEKLERE AYNEN OYLE OLUCAZ.

    YanıtlaSil
  52. abılerım ablalarım hepımız cok mutluyuz haddıme dusmeden bır sey solemek ıstıyorum bılıyorsunuz sayın cumhur baskanımız ıkı veto verdı medyada cıkan haberler uzerıne olumsuz yorum yapan ınsanlar yzunden ve takıp edılıyor gazetede cıkan haberlerın yorumlarıda haber7 dekı olumsuz yorumlar ıcın herkez 1 dk ayırsa guzel olur benım dusuncem olumsuz sacma yorumlar var orda saygılarımla

    YanıtlaSil
  53. sustum.....
    sen huzurlu ol dostum
    dert dedinde........
    o dert beni kanser etti dostum
    onun icin......
    derleryaaaa susma hakkimi kullaniyorum
    ( bu arada asagilara bakarsaniz kac kisi ILKER BASBUG TUTUKLANDI DEDI bende yazdim.)
    okumadin farzet...

    YanıtlaSil
  54. YASANIN ÇIKMASI İÇİNİMİ ACITTI YOKSA: KULLANDIĞIN KARGA İFADESİ SENİN KENDİNİMİ TASVİR EDİYOR. BELLİKİ SENDE TİCARET YAPARAK DEGİL BU MAGDURLAR ÜZERİNDEN TEFECİLİK YAPARAK TİCARET YAPTIGINI ZANNETMİŞSİN. DÜN YANIN HİÇ BİR YERİNDE OLMAYAN BİR UYGULAMANIN KALKMASINDAN ÇOK ETKİLENMİŞSİN.HÜKÜMET EN DOGRU OLANI YAPTI. TÜRKİYEDE BUNDAN SONRA GERÇEK ANLAMDA TÜCCAR VE LEŞ KARGALARI BELLİ OLACAK..BU KANUNLA TEFECİLERİN ASALAK TİCARET YAPANLARIN MİYADI DOLMUŞTUR ARTIK. BURADA DÜRÜST VE SAMİMİ İNSANLARIN HAYKIRIŞLARI VAR...SİZE TAVSİYEN BİR AN İÇİN ŞU ANDA PİYASADA 5 ADET ÇEKİN OLDUGUNU VE ÖDEME VADESİNDE ALACAKLARINI ALAMADIĞINI VE 5 ADET ÇEKLERİNİN YAZILDIĞINI DÜŞÜN..VE ALACAKLI AVUKATLARIN ERTESİ GÜN OFİSİNE GELİP İŞLEM YAPTIGINI VE HAKKINDA ASLİYE CEZADA DAVA EDİLDİĞİNİ DÜŞÜN.BU SÖZÜMÜ UNUTMA BİR GÜN BUNLARI YAŞARSAN O ZAMAN BURADAKİ İNSANLARIN HAYKIRIŞ VE ÇEKTİKLERİ SIKINTILARI ANLAYABİLİRSİN.

    YanıtlaSil
  55. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:43

    KUSURA BAKMA DA ARKADAŞIM SEN İYECE TAKTIN .....HABER 7 YE BIRAK YAZSNILAR..............BUNLAR NEKİ BİZİMLE KİMLER UĞRAŞMADI Kİ .........

    BAK YASA MECLİSE GELİYOR ..................EN YETKİLİ AĞIZLARDAN KESİNLEŞMİŞ HABERLER VAR

    DAHA NE İSTİYORSUN...............

    ONLAR HEP YAZIYORDU

    BİZLER HEP MÜCADELE EDİYORDUK

    YanıtlaSil
  56. gerçekmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111 acaba ::))))))))))

    YanıtlaSil
  57. kalbini bozma gerisini boş verrrrr

    YanıtlaSil
  58. bidaha ofluya kanıp iş yaparsam bütün site üstümden geçsin..

    YanıtlaSil
  59. sorunuzu anlayamadim

    YanıtlaSil
  60. ABI BEN TAKMADIM SADECE BU MEDYADA OLAN HABERLERI YORUMLARIDA OKUYORLAR KOTU OLUMSUZ YORUMLARI ZATEN ORDA 2 3 KISI YAPIYOR KI ONLARDA AVUKAT VEYA TEFECI OLUMSUZLUKLAR OLUMLA SEYLERDEN FAZLA OLMASINI ISTEMIYORUM AMA SENDE HAKLISIN ABI SAYGILAR

    YanıtlaSil
  61. Murtaza Durmaz6 Ocak 2012 01:53

    Bende bu insanlardanım. Benim lafım dernek mernek ayağına insanları sövüşleyen bozuntular.

    YanıtlaSil
  62. simdi Sn Basbugun TUTUKLANMASINA sak sak eden arkadaslara iki cift lafin var,
    Iran devrimini iyice inceleyin nasil gelisti nasil olustu vs vs aynen boyle oldu.
    soylemeye dilim varmiyor ama uludere olayi basbugu tutuklamak icin miydi yoksa bi nevi o taraftan ozur dileriz demekmi?
    biraz saksiyi calistirsak diyorum ben?
    1- kenan evren GK baskani olmadan once hangi ordudaydi ?? (soyliyim ege ordu komutaniydi)
    2-cumhurbaskaninin arkasindaki yaveri , meclisin etrafindaki tabur cum muh alayi ege ordudan gider

    neden bunlari soyledim? ege ordu natoya bagli degil dolayisiyla ABD kolay kolay ulasabilecegi bir mekanizma degil

    okadar general subay var tutuklu neden ege ordudan yok ?????

    simdi git genel kurmaya yine bir darbe plani vardir , hep olacak bizde bu kadar koyun olduktan sonra asker ne yapsin

    YanıtlaSil
  63. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:54

    HER HALDE UÇAKLA DEMEK İSTEDİN..........................(((((((((:

    YanıtlaSil
  64. BİLGİSİ OLAN VAR MI, YENİ TASARI SADECE ÇEK'TEN DOLAYI HAPİS CEZASINI MI KALDIRIYOR... TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI DA BU TASARININ İÇİNDE YER ALIYOR MU ????

    YanıtlaSil
  65. basketçi abi mrb yarın gene teşekur maillerine devam edicezmi bülent arınçın açıklamalarıda bir hukukçu olaraktan çok güzel onada gönderelimmi.saygılar

    YanıtlaSil
  66. niyaz................niyaz6 Ocak 2012 01:57

    LÜTFEN ARKADAŞIM...........................

    YanıtlaSil
  67. http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/cek-duzenlemesi-meclise-sevk-edildi-23012.html

    YanıtlaSil
  68. memiş dayı6 Ocak 2012 01:59

    ARKADAŞLAR

    BU GÜN TESADÜFEN SİZLERİ BULDUM

    SİZ ÇEK KANUNU ÇIKACAK DİYORSUNUZ DA BEN İŞİMİ SAĞLAMA

    ALMAK İSTİYORUM NE OLUR NE OLMAZ DİYE BU NEDENLE YARDIMA

    İHTİYACIM VAR AHİME BAŞ VURMAYI DÜŞÜNÜYORUM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

    SAĞOLUN VAROLUN

    YanıtlaSil
  69. Murtaza Durmaz6 Ocak 2012 02:02

    hoşgelmişsin memiş dayı

    yanlız geç kaldın dün gelseydin bir sürü adam vardı seni aihme götürecek ama bugün foyaları ortaya çıktı pılıyı pırtıyı toplayıp kaçtılar galiba.

    YanıtlaSil
  70. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    BUGÜNE KADAR ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPTILAR.RANT PEŞİNDE KOŞTULAR.YAPILANLARDAN UTANMADAN SIKILMADAN KENDİLERİNE ÖVGÜ PAYI ÇIKARTTILAR.
    BANA HERTÜRLÜ ÇİRKEFLİĞİ YAPTILAR.SUSTUM.ŞİMDİ SIRA BANA GELDİ.CEP NUMARAMI VERİYORUM ARAMIYORLAR.BÖYLE KORKAK VE ŞEREFSİZLER.
    ŞURAYA BAKIN BUGÜN NERDEYSE ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMAMIZIN SON DEMLERİ ADAMLARDAN BİR YORUM YOK.HEPSİ TISSS.BİRANDA ÖLÜ TOPRAĞI.GELDE BANA ANLLAT BU MÜCADELE İÇİN ÇIRPINDIĞNI.GİTTİ RANT.ŞİMDİ HEPSİ ELLERİNDE HESAP MAKİNASI UÇUP GİDEN PARALARI HESAP EDİYORLAR.BUKADAR VİCDANSIZLIK OLUR.BARİ YALANDAN BİR İKİ KELİME ATSAYDINIZDA BİZDE İNANSAYDIK.
    İBRETİ ALEM İÇİN ORAYA GİDİN BAKIN.AMA YOK BOŞVERİN ,ADAMLAR HAYATLARINDA GÖRMEDİKLERİ TIKLAMAYA ŞAHİT OLACAKLAR.VAZGEÇTİM:-)

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 06/01/2012 02:03

    YanıtlaSil
  71. memiş dayı6 Ocak 2012 02:09

    murteza kardeşim

    BEN BURAYI ANCAK BULABİLDİM ŞANSA BAK

    NEREYE KAÇTILARKİ ONLARA ULAŞMANIN BİR YOLU YOKMU KARDEŞİM

    BEN YAŞLI ADAMIM YOL YORDAM BİLMEM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN

    AYRICA SİZİN İYİ TANIDIĞINIZ AVUKATTA VARDIR BELKİDE BU YAŞTA

    CEZA EVİNE GİREMEM LÜTFEN BANA YOL GÖSTERIN

    SAĞOLUN VAROLUN

    YanıtlaSil
  72. murtaza durmaz6 Ocak 2012 02:12

    geç kaldın dayım yaaa. yasa çıkıyor. vardı bi avukat ama koferans falan bile düzenliyordu aihm konusunda. hatta geçen hafta yapmıştı son konferansını ama sanırım tüydü yasanın çıkacağını duyunca. sen içini ferah tut yasa haftaya çıkar geçmiş olsun ellerinden öperim dayım

    YanıtlaSil
  73. UZATMAYALIM

    SAKİN

    HAVAYI BOZMADAN

    YanıtlaSil
  74. ORADA BULENT ARINC BEYIN ACIKLAMARI KES YAPISTIR YAPILIP EKLENMIS

    YanıtlaSil
  75. Utanmıyormusunuz benim adıma burada yazmaya.

    YanıtlaSil
  76. SAYIN BASKETÇİ,
    YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN TAM OLMASADA ANLADIĞIM DOĞRUMU ?BU BAHSETTİĞİNİZ KİŞİLER,BURADAKİ ÇEK MAĞDURLARININ DURUMUNDAN RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞAN AVUKATLARMI DIR?

    YanıtlaSil
  77. AMA BAZI CUMLELER ONE CIKARILMAK ISTENMIS.KAFA KARISIKLIGI YARATMAK ICIN

    YanıtlaSil
  78. Bir teşekkür de benden . Hiçbir zaman tevazuyu elden bırakmayan, herzaman yaptığı yorumlarla bizleri ayakta tutan ,güç veren ve en önemlisi sevgili YARİNE yazdığı satırlardan etkilendiğim ,hayatın sillesini çokça yemiş olduğuna inandığım :) barışçı mersin abim ALLAH CC sendende razı olsun YARİNİN mekanı cennet olsun ... AMİN

    YanıtlaSil
  79. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM

    YARIN MFTEKNİK ARKADAŞIM SN.ARINÇ;SN.ALİ BABACAN;SN.SADULLAH ERGİN;SN.AHMET İYİMAYA;İÇİN MAİL FAX NUMARALARINI HAZIRLAYIP SUNACAK.

    BASKETÇİ 06/01/2012 02:14

    YanıtlaSil
  80. ARTIK SIZE IYI UYKULAR DILEYELIM RAHAT RAHAT ISTIRAHAT EDIN SABAHA KADAR

    YanıtlaSil
  81. valla topluluk diyelim.

    top yekün götürme :-))

    YanıtlaSil
  82. Sitesinde "Ufukta böyle bir yasa görünmüyor " diye yazıyordu birkaç ay öncesine kadar . Ufuğa değil milletin ceplerine gözlerini dikmişler meğer :)))

    YanıtlaSil
  83. Aydınzerin kardeşin bu teklif ve yaklaşımı beni müthiş uygulandırdı.

    Acaba çekten hapis cezası kalkmasın diyen ilkel insanlardan kaç kişi böyle düşünür. Ama inanıyorum ki Aydınzerin bu teklifi buradaki tüm arkadaşların duygularına tecüman olmakla birlikte herkesin heyecanını kamçılamıştır.

    Ben de bu teklifle ilgili ne yapılması gerekiyorsa hazırım... Hatta ilk teklifim bir A.Ş kurup şirketin adı da '' ÇEKMAĞDURLARI ........ ANONİM ŞİRKETİ '' olsun derim.

    Şirket yönetimine de yasal bir engeli olmaz ve kabul etme teveccühünde bulunurlarsa başta Basketçi ve Cüneyt Bey'ler olmak üzere bu sitenin öncüsü arkadaşlar olsun derim.

    Bu konu üzerinde daha fazla yoğunlaşarak fikir üretmek dileğiyle...

    Herkese, başta ailelerimiz olmak üzere şimdiden geçmiş olsun diyor, yeni yılla birlikte yeni hayatımızda geçmişte yaptığımız iş ve hayata dair hataları tekrar etmeme temennisiyle başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  84. defol git sitene
    burası senin yerin değil

    pis munafık

    YanıtlaSil
  85. Murtaza durmaz6 Ocak 2012 02:27

    Ufukta yasa göründüde arkadaşlar kayıp. İlan falan mı versek acaba. Merak ettim şimdi paralarıda yoktur. Çek yasasıda bitti neyle geçinecekler.

    YanıtlaSil
  86. DEĞERLİ KARDEŞİM MFTEKNİK LİSTEYE SN. EGEMEN BAĞIŞ DA DAHİL ETSE DİYORUM. ZİRA ÇEK CUMHURİYETİNDEN 'ÇEK ' HABERİNİ BİZE VEREN VE SEVİNDİREN BİR BAKANIMIZ..
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  87. SN.ALİ NİTTEN;

    EKLEDİM

    YanıtlaSil
  88. TEŞEKKÜRLER, İYİ GECELER...

    YanıtlaSil
  89. Ne kızıyorsunuz ki. Orada benden başka kimse yok arada bir Gerçekçi geliyor. Napayım canım sıkıldı. İki kelam etsek eski günlerin hatırına.

    YanıtlaSil
  90. HAA,ÖYLE DİYORSAN ,EDEBİNLE OTURCAKSAN SORUN YOK.BİZ HERKESE KUCAK AÇARIZ.SANA BİLE.YETRKİ SEN TÖVBEKAR OL.BIRAK O KAKA ÇOCUKLARI,SEN GEL BURAYA...

    YanıtlaSil
  91. DİYORUMKİ EYLEM YAPALIM BENZİN DÖKÜP KENDİMİZİ YAKALIM ÇIKMAZ BU YASA

    YanıtlaSil
  92. :-)))))))))))))

    YanıtlaSil
  93. SAYIN BASKETÇİ ,TOPLULUK DERKEN BİRAZ AÇARMISINIZ,YENİ OLDUĞUM İÇİN ,O TEZGAHA GELMEMEM İÇİN BANA YARDIMCI OLMUŞ OLURSUNUZ:)

    YanıtlaSil
  94. selam arkadaşlar bende çek mağduruyum bu siteyi yeni fark ettim. sizden yardım istiyorum bilen varsa cevaplarsa sevinirim. çek borcuna taahhüt verip bundan dolayı hapis kararı çıkarılıp ve daha sonra yakalanması çıkanlarda bu yasayla kurtuluyormu.
    değerli bilgilerinize şimdiden teşekürler.

    YanıtlaSil
  95. HIMMMMM.. HERKES UYUDU HERHALDE… MUTLU VE TATLI RÜYALAR DİLEYEREK, EDMONDDANTES ARKADAŞIMINDA İZNİ İLE 31.12.2011 TARİHİNDE SAAT:23.16 DA YAZDIĞI BİR YAZIYI AKTARMAK İSTİYORUM…..



    31.12.2011

    Edmonddantes (23.16)

    Bir düş gördüm...

    Bir düş gördüm...
    Demir parmaklıklar açılmış...
    Babalar evlatlarına kavuşmuştu...
    Bu sitede tüm yorumlar tebriklere, sevinçlere açılmıştı...
    ...
    Basketçi sevinç çığlıklarıyla yazıyordu...
    TBMMM'de yasa oylanıyor, kabul ediliyordu...
    ...
    Bir düş gördüm...
    Bir kadın..
    Yıllardır ilk kez kocasına yemek hazırlıyordu...
    Eşi akşama evinde olacaktı..
    ...
    Mteknik, Serap, Gökhan, adalet isteriz, hepsi çığlıklar atıyorlardı yorumlarında...
    En çok yapılan yorum... "Haydi geçmiş olsun.. Müjdeler olsun"du...
    ...
    Bir düş gördüm...
    Bir karar tokat gibi iniyordu...
    Bu yasanın çıkmasını istemeyenlerin yüzüne...
    Çekde hapis kararı kaldırılmıştı...
    ...
    Renksiz resimsiz bir Resmi Gazete dünyanın en güzel gazetesiydi...
    Herkes, ama herkes sevinçten ağlıyordu...
    Gün...
    Özgürlüğe ağırıyordu...

    31 Aralık 2011

    Sevgili çek mağdurları...
    Sizlere artık son kez çek mağduru dediğimi hissediyorum...
    Moralinizi bozmayın...

    Hepinize mutlu, özgür yıllar...




    SAYGI VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  96. Allah razı olsun. Oh be rahat rahat yazayım şuraya ne o öyle GERÇEKÇİ falan baydı artık beni. Kafayı yemiş AİHM manyağı. AİHM e gidecekte sanki eline bi ..k geçecek. Gele gele Gerçekçi geldi. Burası güzel tezgah yok. İçim rahatladı bıktım bu oflunun tezgahlarından. Zaten cezada kalkıyor. Bu işlerde ekmek kalmadı. Başka iş bakıyorum. Dikiş nakış sitesimi açsam kendime. Etek falan süsleriz. Onlar daha çok lazım şu sıralar.

    YanıtlaSil
  97. ÇEK YASASI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIĞI ANDAN İTİBAREN, ÇEK İLE İLGİLİ TAAHÜDÜ İHLALDEN DEĞİL YAKALAMASI OLANLAR, CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZ DAHİL HERKES ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK...

    AMA O ZAMANA KADAR DİKKATTTT.

    YanıtlaSil
  98. sayın basketçi;
    az önce üye oldum ve yazdım eğer bilginiz var ise sorumu gene yazıyorum bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim. Taahhüt ihlallerinden doğan hapis kararlarıda bu kanunda affa uğruyormu. şu an yakalama kararım çıktı.Vereceğiniz bilgiye şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  99. Her düşünce bir katkı sağlar bu oluşuma bence olmalı böyle birşey bizlerin büyük kısmının çok büyük deneyimlere sahip olduğunu biliyorum zaten herkes bu ailenin gönüllü ve duygulu bir üyesi olmuş
    Adının ne olduğu çok önemli değil nerden ne şekilde doğduğu bir tarihçesi olacak sonuçta yöneticilerin kim olduğuda önemli değil önemli olan işi başarmak.
    eğer ciddi bir kurul yapabilirsek bir araya gelip bir dosya çıkarırsak ben inanıyorum tüsiad müsiad kaybolur yeterki bu heyecanı kaybettiğimiz yılların acısını ve ortaya konmuş dayanışmayaı sergileyelim bize bu oluşuma destek verecek kosgeb var ciddi destekleri var böyel hareketlere şirket kendi kendini büyütür öyle projeleri uygularız ki herkes bulunduğu ilde bu şirketin satıcısı olur bayisi olur ortağı olur yeterki bir araya gelelim bence ilk yapılacak var olanların bir sistem dahilinde bilgileri deneyimleri sektörleri bulundukları iller ülkeler herkese her projeye göre uzmanlığına göre görevler verilir herkes bu oluşum etrafında aileye kendine çalışır masonlar havasını alır neden olmasın hadi basketçi dökün düşüncelerinizi fikirlerinizi ben söz veriyorum 2 projem var ve inan bu yeter bize bu aileye bu ülkeye gelin küllerinden dertelerinden bir araya gelmiş yasalarından mağdur olmuşların sanayiclerin esnafların kim olduğunu gösterelim. dev oluruz gelelim burda da bir araya hadi bu kolay bulunacak bir topluluk değil bundan sonraki işimiz birlikteliğimiz bu olsun inanın paraya da ihtiyacımız yok

    YanıtlaSil
  100. taahhüt ihlalindeki hapis kararı ve aynı zamanda yakalama kararı ortadan kalkıyormu yeni üye oldum. cevap verirsen seinirim. teşekkür ederim. vereceğin bilgi için

    YanıtlaSil
  101. Sn Esor7079

    Aşağıda sizin sorunuza cevap vermiştim. 'çek' ile ilgili olarak taahüdü ihlalden yakalamanız var ise bu çek yasası kapsamında ve kalkacak. ancak senet ihlali var ise o da icra iflas yasası içinde ayrıdır. Bilgilerinize...

    YanıtlaSil
  102. icra taahhüt mü?yoksa bizim çekler için verdiğimiz taahhütler mi ?

    YanıtlaSil
  103. Sn.Ali Nitten kardeşim
    verdiğin bilgi için teşekkür ederim. beni çok rahatlattın. tabi bu yasallaşana kadar biraz dikkat etmemiz gerekecek. çok sağol teşekkürler tekrardan

    YanıtlaSil
  104. Tatlı rüyalar ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI kardeşlerim.. Belki günlerdir, aylardır, yıllardır benim gibi geceleriniz gündüz, gündüzleriniz gece oldu..... Ama bugün bir başka gün... Hepiniz fazlası ile hakettiniz... Şimdiden hepinize hayırlı cumalar diliyorum....

    YanıtlaSil
  105. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;

    BELKİ BİR KONUYU İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ÇOŞKU NEDENİ İLE UNUTMUŞ OLABİLİRİZ.

    HEMEN HEMEN ÇOĞUMUZUN YAKALANMASI VARDIR,YA APC DEN YADA İFADEDEN,

    SONA GELDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE HEPİMİZİN ÇOK AMA ÇOK DİKKATLİ OLMASI LAZIM.YAKALAMASI OLAN ARKADAŞLARIMIZIN EĞER EV ADRESİ BELLİ İSE LÜTFEN ŞU 3-5 GÜN İÇİN BİR AKRABASININ YADA BİR ARKADAŞININ EVİNE GİTSİN,YADA DIAARDA DOLAŞMASINLAR.
    DAHA HALA FİLM DEVAM EDİYOR.

    RESMİ GAZETEDE ÇIKANA KADAR DİKKAT!!!!!!

    NİĞDELİ MUSTAFA ARKADAŞIMIZ GALİBA DÜN GBT YE GİRMİŞ.

    TADIMIZ BOZULMASIN

    BASKETÇİ 06/01/2012 03:25

    YanıtlaSil
  106. DEĞERLİ ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI;

    HAYIRLI GECELER.

    HEPİNİZE YARI ÖZGÜR:-) BİR CUMA DİLERİM.

    SEVGİLERİMLE

    BASKETÇİ 06/01/2012 03:28

    YanıtlaSil
  107. RAHMİ BENİ ÇO KÖTÜ KANDIRDI ÇOK PARA KAZANACAĞIZ DEDİ
    TAMAH ETTİM GAFLET İŞTE ÜÇÜN BİRİNİ ALDIM MALI HEP O GÖTÜRDÜ

    YanıtlaSil
  108. size de :))

    YanıtlaSil
  109. haftaya kuşlar kadar hürsün

    YanıtlaSil
  110. teşekkürler allah razı olsun verdiğiniz bilgilerden dolayı

    YanıtlaSil
  111. çek borcuna taahhütden dolayı yakalamam çıktı

    YanıtlaSil
  112. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM

    SABAH MFTEKNİK ARKADAŞIM SN.ARINÇ;SN.ALİ BABACAN;SN.SADULLAH ERGİN;SN.AHMET İYİMAYA;SN.EGEMEN BAĞIŞ İÇİN MAİL FAX NUMARALARINI HAZIRLAYIP SUNACAK.

    BASKETÇİ 06/01/2012 03:59

    YanıtlaSil
  113. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    BUGÜNE KADAR ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPTILAR.RANT PEŞİNDE KOŞTULAR.YAPILANLARDAN UTANMADAN SIKILMADAN KENDİLERİNE ÖVGÜ PAYI ÇIKARTTILAR.
    BANA HERTÜRLÜ ÇİRKEFLİĞİ YAPTILAR.SUSTUM.ŞİMDİ SIRA BANA GELDİ.CEP NUMARAMI VERİYORUM ARAMIYORLAR.BÖYLE KORKAK VE ŞEREFSİZLER.

    ŞURAYA BAKIN BUGÜN NERDEYSE ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMAMIZIN SON DEMLERİ ADAMLARDAN BİR YORUM YOK

    .HEPSİ TISSS.

    BİRANDA ÖLÜ TOPRAĞI.

    GELDE BANA ANLAT BU MÜCADELE İÇİN ÇIRPINDIĞINI.

    GİTTİ RANT.

    ŞİMDİ HEPSİ ELLERİNDE HESAP MAKİNASI UÇUP GİDEN PARALARI HESAP EDİYORLAR.
    BUKADAR VİCDANSIZLIK OLUR.

    BARİ YALANDAN BİR İKİ KELİME ATSAYDINIZDA BİZDE İNANSAYDIK.

    İBRETİ ALEM İÇİN ORAYA GİDİN BAKIN.AMA YOK BOŞVERİN ,ADAMLAR HAYATLARINDA GÖRMEDİKLERİ TIKLAMAYA ŞAHİT OLACAKLAR.VAZGEÇTİM:-)

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 06/01/2012 * 04:01

    YanıtlaSil
  114. Abi ordamısın bilmiyorum ama selamlar demek için ben buradayım. Son ana kadar çok sevinmenin gereksizliğini düşündüm. Ama abi düşünsene ne kadar zaman geçti şimdi sevinmeden duramıyorum
    Selamlar
    ZORLU

    YanıtlaSil
  115. DEĞERLİ KARDEŞİM BARIŞÇI-MERSİN;

    İSTEDİMKİ EL AYAK ÇEKİLSİN,SANA ÖYLE YAZAYIM.

    EDEBİYATIM İYİ DEĞİLDİR AMA SANA YAZACAKLARIM ÖVGÜ DEĞİL GERÇEĞİN TA KENDİSİ,

    HEM ANALIK YAPIYORSUN ,HEM BABALIK YAPIYORSUN,HEM EVİNİN EKMEĞİNİ ZOR ŞARTLARDA KAZANIYORSUN,ÜSTÜNE ÜSTLÜK HİÇBİR SORUNUN KALMADIĞI HALDE BU DAVAYA HER TÜRLÜ (NASIL ANLARSANIZ) YARDIMCI OLDUN,ELŞNDEN TELEFON DÜŞMEDİ,SENLE KAH GÜLDÜK KAH AĞLADIK,EN GÜVENDİĞİN İNSANLARDAN NANKÖRLÜKLERİ BERABER GÖRDÜK,AMA İŞTE NE KADAR GÜZEL DEĞİLMİ BU DAYANIŞMANIN ,BU MÜCADELENİN MEYVESİNİ HEP BERABER YİYORUZ.BENİM İÇİN EN GÜZEL DOSTLUKLARDAN BİRİ.
    ÇIKARSIZ VE TERTEMİZ.
    BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN ADINA SANA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM.
    HANIMAĞAYI TANIYAMADIM AMA SENİNLE NEKADAR İFTİHAR ETSE AZDIR.BİRYERLERDE MUHAKKAK SEYREDİYORDUR.

    İYİKİ VARSIN.

    SENİN AYAKLARINI YERDEN KESECEĞİM GÜNÜ BEKLİYORUM :-))

    YanıtlaSil
  116. surunencekzede6 Ocak 2012 04:17

    sevgili abim
    allah senden razi olsun hayatta ne istersen olsun. sayende bu illetten kurtulduk. benim ceklerden baska birde resmi evrakta sahtecelik problemim var. bir akrabama inanip kandirildim ve sonuda bu durumdayim. bu sebeple sevincim yarim kalmakla. bu yasa paketinde resmi evrakta sahtecilige bir af veya ceza indirimi varmi. yanitlarsan cok cok memnun olurm abicim.
    saygilar

    YanıtlaSil
  117. SEVİN ZORLU KARDEŞİM.KENDİNİ KASMA.

    ÖZGÜR GÜNLER ÖNÜMÜZDE.

    YanıtlaSil
  118. :))))))))))
    Bos verin sayın baskerci seviyelerine inmek yakışmaz.

    YanıtlaSil
  119. surunencekzede6 Ocak 2012 04:36

    sevgili abicim
    yukaridaki soruma bir yorumun varmi?varsa cok makbule gececek. simdiden tesekkurler
    saygilar

    YanıtlaSil
  120. Ben Adanalı'yım. Epey de bir süre Av. Bir arkadaşımın yanında kaçak olarak kaldım.Dosyalarımı elden geldiğince temizledi de.. Ondan öğrendiğim bir şeyi paylaşayım: Sözüm Nizam ve GEnç Av. Derneğine..tabiiki
    ABi derdi bana BUNLARIN AVUKATLIĞI ''KES YAPIŞTIR'' AVUKATLIĞI BU ÜLKEDE ÇOK İNSAN VAR BU ŞEKİLDE YAŞAYAN. HAKİM DE SAVCI DA DİĞER MESLEK SAHİPLERİNDE DE GÖREBİLİRSİN DERDİ. Şimdi bu genç avukatlar(!) ve de Nizamcılar da bunlardan herhalde...Armut Piş Ağzıma Düş anlamındaki avukatlığın ve bu anlamdaki diğer mesleklerin de sonu gelecek ve bunların ''ekmek'' i kaybolacak ya ENDİŞELENMELERİ BU YÜZDEN..
    NİYE ADANALI'YIM DEDİM ? YAHU BEN BUNLARIN ADINI HİÇ DUYMADIM DA ŞİMDİ DUYDUM ONA ŞAŞIRIYORUM. REKLAMLARI DA YAPILDI ADAMLARIN ONA ÜZÜLDÜM

    YanıtlaSil
  121. ?????? yasa ne zaman cıkacak egeye sakın gıtme sen olurmu neme lazım arkadas

    YanıtlaSil
  122. Herkese Hayırlı Sabahlar, Bugün Çok huzurlu uyandım.

    YanıtlaSil
  123. Mbakituncer756 Ocak 2012 07:43

    Gunünüz Aydin Cumanız mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  124. seversen ali yi,değme yarama...

    YanıtlaSil
  125. arkadaşlar önceliklen günaydın size bir sorum olacak bnd bir çek mahduruyum ama bnm sicilimde ticaretten uslune aykırı terk yazıyor bu ne anlama geliyor bilen varmı ve en yakında mahkemem var

    YanıtlaSil
  126. kanal d birazdan bizi yayınlayacak

    YanıtlaSil
  127. Edremit-1520116 Ocak 2012 08:17

    gunaydın hayırlı sabahlar cumanız mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  128. Herkese merhaba,
    Dertler paylastikca azalir,sevinclerde paylasildikca cogalir.
    Bu gune kadar siteyi takip ederek,benimle ayni dertte olan insanlarin ldugunu bilmek,yalniz olmadigimi hissetmek cok guzeldi.
    En ufak bir umitle yazdiginiz yorumlari gormek bana da umit veriyordu.
    Herkese emekleri ve katkialrindan dolayi cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  129. yeniden doğuş6 Ocak 2012 08:22

    hayırlı cumalar arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  130. hepimize hayırlı olsun arkadaşlar peki bu yasa resmi gazatede nezaman yayınlanır?

    YanıtlaSil
  131. alexander19726 Ocak 2012 08:37

    Ticareti terkten kolay kolay ceza çıkmaz ama siz yinede duruşmalara gidin ve kendinizi savunun.

    YanıtlaSil
  132. sabır taşı6 Ocak 2012 08:38

    10 gün den önce si baya şyş bş sürpriz olur bence

    YanıtlaSil
  133. günaydın hayırlı cumalar hepimize

    YanıtlaSil
  134. KelimelerTukenmeden6 Ocak 2012 08:44

    çekini ödemeyi icra dairesine taahhüt yaptıysan bu ihlalin şu an affı yok ama çek borcunu 5941 sayılı yasaya istinaden mahkemeye yolladığın bir taahhütle işlem yaptıysan bunun zaten cezasıda yoktu:)

    YanıtlaSil
  135. Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek,endişe içinde yenen baldan daha tatlıymış:) Hayırlı Cumalarrrrr:)))
    Ben Çayımı demledim:) ve içiyorum.. Ya siz? :)

    YanıtlaSil
  136. KelimelerTukenmeden6 Ocak 2012 09:00

    cezaevinde olan arkadaşlarımız şu an parmak ucunda 24 saat volta atmıyorsa ne olayım::))

    YanıtlaSil
  137. Afiyet Şeker olsun Ablacığım;

    Düşlerinizdeki Güzel Hayallerinizin Gerçekleşmesini Temenni ederim.

    YanıtlaSil
  138. Teşekkür ederim Sevgili Mirza:) seninde hayallerin umduğundan daha da güzel olsun İnşallah:)

    YanıtlaSil
  139. Allah'ım Yardımcıları olsun Mevlam tez zamanda kurtarsın İnşallah.

    YanıtlaSil
  140. Allah onlara Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) sabrını sevgili Hz Ali (r.a) nın gücünü ve kuvvetini versinki şu sayılı günler çabuk geçsin:)

    YanıtlaSil
  141. Günaydın,Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  142. hayırlı cumalar yoldaşlar

    YanıtlaSil
  143. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BUNUN ADI ÖZGÜRLÜK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DEĞERLİ DOSTLAR

    HERKEZE GÜNAYDIN

    GÜNEŞ ARTIK YÜZÜNÜ İYİCENE GÖSTERDİ..DIŞARIYA ÖZGÜRLÜĞE BİZİ ÇAĞIRIYOR.

    BEKLE GÜNEŞ BEKLE SENİNDE BİZE OLAN HASRETİNİ GİDERECEĞİZ..

    HERKEZE MUTLU BİR CUMA GÜNÜ DİLERİM.

    SAYGILAR..

    YanıtlaSil
  144. BURADAKİ TÜM ARKADAŞLARIMIZIN ÇEK YASASI SEVİNCİNİ BU KADAR YOĞUN YAŞADIĞI BÜ ÖZEL GÜNDE!!!

    YAZMIL OLDUĞUNUZ YAZIYI İÇERİK BAKIMINDAN MANİDAR BULDUĞUMU YAZMADAN SAYFADAN AYRILMAYACAĞIM.

    NEDENİNE GELİNCE YILLARDIR BİZ SAYFAMIZDA KENDİ DERDİNİZLE İLGİLENDİK.HİÇ YAZMIŞ OLDUĞUNUZ ŞEKİLDE GÜNDEMDEKİ SİYASİ KONULARI KONUŞMADIK.YAZMADIK.FİKİR BEYANETMEDİK.

    HERKESİN KENDİNE GÖRE GÖRÜŞÜ VAR.SAYGI DUYARIM.DEMOKRASİNİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİDE BUDUR.

    sSİZDEN RİCA EDERİM BU ANLAMLI GÜNDE GÜNÜN ANLAM VE EHEMMİYETİNİ BURADAKİ ARKADAŞLARIMIZIN İSTİKBALİNİ ETKİLEYECEK TARZI DOLAYLI HÜKÜMETE YÖNELEN ELEŞTİRLER İÇİNE GİRMEYİN.

    KALDIKİ BUGÜN ELEŞTİREBİLİYORSANIZ SİZİN GERÇEKTEN ISKOÇ YASA MAĞDUR OLMANIZ HUSUSUNU DÜŞÜNMEK LAZIM DERİM.

    KENDİ ADIMA BEN BÜGÜN KESSELER BÖYLE BİR YAZI YAZAMAM.

    YanıtlaSil
  145. yahya bey mrb ben de aynı durumdayım ama benim mahkemem 23 şubatta seninle görüşelim nerdesin

    YanıtlaSil
  146. KESİNLİKLE KATILIYORUM..
    HERŞEY İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  147. SLM HAYIRLI CUMALAR.bu avukatların oluşturduğu nizam ve genç av derneğini hiç duymadım.SANA BENDE KATILIYORUM.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  148. cnn emre alkin bizi konuşacak birazdan

    YanıtlaSil
  149. çok şükür

    YanıtlaSil
  150. sizin keyfiniz yerinde galiba bizim çayımızyok abla hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  151. Yüzümde bir tebessüm var ama Yasa çıkmadan benim yüzüm gülmez,

    YanıtlaSil
  152. Günaydın Arkadaşlar.ve Hayırlı Cumalar hepinize...Dün aranızda değildim ve bu ğüzel haberin sevincini sizlerle paylaşamadım.Allaha çok şükür herkezin duaları kabul oldu.özğür günlerin hayali artık ğerçekleşiyor.Bunun için mücadele eden herkeze binlerce teşekkürler.Basketçi başta olmak üzere herkezden ALLAH razı olsun...Bundan sonrası için herşey hepiniz için çok daha ğüzel olur inş...

    YanıtlaSil
  153. Şirket yetkilisi isenz beraat

    YanıtlaSil
  154. SELAMIN ALEYKÜM.BASKETÇİYE SÖZ VERDİĞİM ÜZERE CUMA(BUGÜN) YAZACAĞIM. SAAT 17 DE SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  155. serdar kutlu6 Ocak 2012 09:39

    GÜNAYDIN ARKADAŞLAR UMUTLARIN YEŞERDİĞİ GÜZEL BİR GÜNE BAŞLADIK.......HERKESE HAYIRLI CUMALAR........

    YanıtlaSil
  156. Dünde yazmıştım sayın Basketçi, size ve emeği geçen tüm gönlü yüce arkadaşlara yürek dolusu teşekkürler minnettarız, hakkızı helal ediniz...
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  157. Birşey sormak istiyorum Çek karnesi iade etmeyenler dolandırıcılıkla suçlanacak diyor ama ben boş çekim olmadığı için (2008' de ) iade etmedim Şİmdi bana bir de o davamı açılacak Bilen cevap versin lütfen

    YanıtlaSil
  158. bütün dostlara hayırlı cumalar herkese tekrar hayırlı olsun allah birdaha bizlere bugünleri yaşatmasın

    YanıtlaSil
  159. Son 5 yılımın en huzurlu cuma sına uyandım. Ne de güzelmiş :)

    Mutluluklarımızın devam etmesi dileklerimle, hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  160. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bu haliyle 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi durumunda aile şirketlerinin patronlarına hapis yolu göründü. Çünkü yeni kanun, şirketten para çekmeyi kesinlikle yasaklayan bir düzenleme öngörüyor. Oysa Türkiye'de şirketlerin yüzde 90'ında işler yürürken şirket sahipleri şirketten para çeker veya geri koyar. Şirketin nakit akışını ve işleyişini böyle yürütür. Yani ticaret hayatı içinde şirketten para çekmek kaçınılmaz olabiliyor. Yeni kanuna göre ise şirketten para çekildiği takdirde, 300 günden aşağı olmamak üzere adli para cezası ve hapis cezası var.

    YanıtlaSil
  161. Barışçı-Mersin6 Ocak 2012 09:44

    Değerli BASKETÇİ arkadaşım, abim, koca adam. Yıllardır göz yaşlarım zaten hiç kurumamıştı. Birde, sabah sabah sen ağlattın beni. Gülerken bile ağlayan bir insan oldum.

    Ama işte şimdi, hüzünlüde olsa seviniyor ve binlerce arkadaşımın adına sevinç gözyaşlarını döküyorum. Döküyorum, şu anda iş yerimdeki arkadaşlarımın yüzüme tebessümle baktıklarını görerek. Ama biliyormusun? ben seninle, cüneyt pirimle, serpil arkadaşımla, yani siz çok değerli arkadaşlarımla yeniden hayata döndüm. Bunun farkındamısın? bunun farkındamısınız. Sizler adına mücadele etmeye çalışırken, çok azda olsa acılarımın ve sorunlarımın azaldığını hissettim. Yani benim ağrı kesici ilacım oldunuz. Sizlerle tanışmaktan ve beraber olmaktan gurur duyuyorum. Hatta, zaman zaman, haklı davamıza yol ayrımına düştüğümüz arkadaşlarımı dahi sevdiğimi ve onlara küskün olmadığımı ifade ediyorum. Ayaklarımı yerden keseceğin günü bekliyorum.

    Allah'ın izniyle, tüm arkadaşlarımız cezaevlerinden çıkıp, özlemle bekleyenler hasret giderdikten sonra, umuyor ve diliyorumki; olmayan imkanları zorlayıp, son bir kez bir araya gelip, hem birbirimizi tanıyacağız ve hemde sayın Yetkililerimize teşekkür ve saygılarımızı ileteceğiz. Şimdi; biraz evvel, Ankara'dan SERPİL arkadaşım telefonla aradı. Diyorki; sitedeki tüm arkadaşlarıma saygı, sevgi ve selamlar. Diyorki; ben Ankara'da sizler için koşturan SERPİL arkadaşınız. Şimdiye kadar haklı davamızda, hiç bir haberi; yalan ve yalnış olarak anlatmadım. Hiç kimseden bir şey beklemeden sizler için koşturdum, koşturdum, zaman zaman; beni bazı yalanlayanlara rağmen.

    Değerli arkadaşlar, sözü daha fazla uzatmadan; zaten teşekkür ve dualarımı, sizden peşin peşin almış bir arkadaşınız olarak, bende; siz arkadaşlarıma teşekkür, sevgi, hürmet ve saygılarımı iletiyorum. Şimdiye kadar, haklı davamızda tüm emeği ve katılımı olan arkadaşlarıma tekrar sayılarımı iletiyorum. Şimdiye kadar, haklı davamızda bizleri anlayan ve yanımızda olan, Sayın; Başbakanımızdan, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Sayın; HSYK ve Yüksek Yargı Üyelerimize bu vesile ile teşekkür ve saygılarımı iletiyor, O YÜCELER YÜCESİNE HEPİMİZ ADINA ŞÜKÜRLER VE DUALAR EDİYORUM. Haklı davamızın haklı olan arkadaşları günaydın hepinize.


    DEĞERLİ ARKADAŞLAR NUHUN GEMİSİ LİMANA YANAŞTI, ALLAH'IN İZNİYLE ARTIK KARAYA AYAK BASMAYA, ÖZLEMLE SEVDİKLERİNİZE VE ÇOCUKLARINIZA KUCAK AÇMAYA HAZIRLANIN. Sizleri ne çok sevdiğimi biliyorsunuz değilmi.? İçinizden biri; Dava Arkadaşınız.

    Barışçı-Mersin. 06.01.2012 Saat:9,38
    Basketçi'nin; Ş......................Kardeşi.

    YanıtlaSil
  162. Arkadaşlar umarım yasa meclisten ve cumhurbaşkanından geçer de hepimiz hapis korkusunu değil borçlarımızı düşünürüz.Ama CHP den korkuyorum tutar muhalefet olsun diye anayasa mahkemesine yollar diye.yapmadığı bişey değil

    YanıtlaSil
  163. Günaydın herkese ........Hayırlı Cumalar ..uzun zamandan beri bugun ilk kez gülerek uyandım..KALBİNİZ HANGİ GÜZEL ŞEY İÇİN ATARSA DOGAN GÜNEŞ GETİRSİN...

    YanıtlaSil
  164. gec gelen adalet6 Ocak 2012 09:44

    bizi elestıren kımdi cnn turke adı ne sahsın

    YanıtlaSil
  165. Şirketler hazırlıksız ceza yiyecek
    Kanun şirket sahiplerine ve yöneticilere o kadar çok ceza getiriyor ki şirketleri yönetmek artık büyük uzmanlık istiyor. Uzmanlar ceza maddelerini getiren düzenlemeleri ekonomik hayatın lehine bile olsa şirketler hazır olmadığı için birçok ceza ile karşı karşıya kalacağını belirtiyor. Öyle ki kanunda şirketlerin ve sahiplerinin uyması gereken kurallar sıralandıktan sonra bu kurallara uyulmaması halinde karşılaşacakları cezalar 1 maddede 13 kalem ceza olarak arka arkaya sıralanıyor.

    YanıtlaSil
  166. DEĞERLİ DOSTLARIM,

    ŞİMDİ TEŞEKKÜR VE DESTEĞİN DEVAMI İÇİN SAYIN BÜYÜKLERİMİZE FAKS VE MAİL ATMALIYIZ DERİM.

    ZOR GÜNÜMÜZDE ONLARA NASIL ACILARIMIZI, HAYATLARIMIZI ANLATTI İSEK,
    ŞİMDİ BİZİM YARAMIZA DERMAN OLDUKLARINDAN DOLAYI KENDİLERİNE AYNI YOĞUNLUKTA ŞÜKRANLARIMIZI SUNMALIYIZ.

    HEPİNİZDEN İŞTİRAK ETMENİZİ RİCA EDİYORUM.

    SAYGILARIMLA

    SADULLAH ERGİN
    sadullah.ergin2@tbmm.gov.tr
    Faks: 0312 4177113

    ALİ BABACAN
    ali.babacan@tbmm.gov.tr
    Faks: 0312 2128764

    EGEMEN BAĞIŞ
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr
    Faks: 0312 2181396

    BÜLENT ARINÇ
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr
    Faks: 0312 4221328

    Ahmet İYİMAYA
    ahmet.iyimaya@tbmm.gov.tr
    Faks: 0312 4205322

    YanıtlaSil
  167. Rica etsem aşağıdaki soruma bilen biri cevap verirmi Benim için çok önemlli 2008'den beri benim de çok sıkıntılarım var Ama bir de bu çek karnesini iade etmeme durumum var Çünkü boş çekim yoktu o zaman Şİmdi dolandırıcıklıktan bahsediliyor Bana yeni dava açılırmı bununla ilgili acaba

    YanıtlaSil
  168. KelimelerTukenmeden6 Ocak 2012 09:47

    adamın suratı teneşir gibi oldu konuşurken teneşire gelesicenin:)

    YanıtlaSil
  169. şirin payzın

    YanıtlaSil
  170. milyonşarca insanın tepkisini almak istemez .meclisten hiç firesiz gecer

    YanıtlaSil
  171. gec gelen adalet6 Ocak 2012 09:50

    adam çek magdurlarını eleştırdi cnn turkde neyseki öbur adam toparladı adamın ismi neydi kımse izlemedimi yav

    YanıtlaSil
  172. arkadaşlar biliyorum çoğu kez cevaplanmıştır ama huzursuz oldugumdan direkt sorup cevap almak istedim.. çok sevdiğim bir üreticim benim çekimden dolayı haciz geldiğinde gitmiş icra dairesinde taahhütte bulunmuş ve ödeyemediği için hakkında hapis kararı çıkmış. şu anda kaçıyor.. bu kanunda yeri olacak mı? çek taahhüdünde olmadığını biliyorum da bu dolaylı bir durum ondan sormak istedim.. saygılar..

    bu arada herkese geçmiş olsun..bundan sonra herkesin yolu açık olur inşallah..

    YanıtlaSil
  173. kesin mahkemeye girin ben 3 ay hapis aldım ve kesinleşti . yattım çıktım .. siz girmeseniz bile av. muhakkak girsin ozaman dava dusuyor. çunku başka acılmıs davalarda olabiliyor. 2 tane daha varmış dusurduk . önemli

    YanıtlaSil
  174. gec gelen adalet6 Ocak 2012 09:53

    para metre progmamı canlıydı şimdi bıtdi

    YanıtlaSil
  175. hepsi bitiyor o yeni çek kullananlar için geçerli iyi günler sitenin gösterdiği yerlere mesaj faks telefona devam resmi gazetede çıkıncaya kadar hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  176. abi bana da aynı şeyden dava açılmış nasıl olacak mahkemeye gidelim mi beraat olur mu

    YanıtlaSil
  177. Arkadaşım , yeni kanunun aleyhinize olan hükümleri geriye yürütülemez.
    Rahat ol.

    YanıtlaSil
  178. Öyle bir şeye cesaret edemezler Sinan aygün bu konuyla ilgili teklif vermemişmiydi?

    YanıtlaSil
  179. YASA KANUNLAŞTIKTAN SONRA KARŞILIKSIZ KALAN ÇEK İÇİN GEÇERLİ OLUR.YASADAN ÖNCEKİ ÇEK'LERİ KAPSAMAZ...

    YanıtlaSil
  180. Saolun içim ferahladı Bir de böyle bir şok yaşamak istemiyorum Gerçekten yaşadıklarımız berbat Allah bu acıları hiç birimize bir daha yaşatmasın

    YanıtlaSil
  181. YASA KANUNLAŞTIKTAN SONRAKİ OLAYLAR İÇİN GEÇERLİ OLUR.YASADAN ÖNCEYİ KAPSAMAZ...

    YanıtlaSil
  182. hıc bır sey olmaz merak etmeyın saygılar

    YanıtlaSil
  183. cekzedeoldaanla6 Ocak 2012 10:03

    fikret bila idi olumsuz konuşan , ama önemli değil, emre alkin hoca ve sunucu işi düzeltti adımıza :)

    YanıtlaSil
  184. Ne demek can arkadaşım..Keşke olsanızda hep birlikte çay içsek..

    YanıtlaSil
  185. Merhabalar rica ediyorum bu konuda bana yardımcı olun. Annemin beni kurtarmak için bir alacaklı avukatına vermiş oldugu 35 binlik senet bulunmaktadır. Ve bu senede henüz hiç ödeme yapamadık. Ayrıca bu imzalanan senetten babamın hiç haberi yok olamaz olmamalı da. Şimdi avukat sürekli arıyor. Annemin evine icra gelmemesi için neyapmam gerekiyor. Ayrıca babama ait olan evi alma şansları var mı? Lütfen o eve herhangi bir icra memuru gelirise 40 yıllık yuva dağılır. Ödeme durumum şuan mümkün değil. Bana bir yol gösterin rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  186. KelimelerTukenmeden6 Ocak 2012 10:06

    fikret bila değil o hiç konuşmadı bukonuyu:)

    YanıtlaSil
  187. kolayı var aylin hnm gidip dosyadan feragat edin kalksın yakalaması arkadasımızın..

    YanıtlaSil
  188. sn futbocu meclisde nezaman konuşulur bilginiz varmı

    YanıtlaSil
  189. özr sorunuzu yanlış anladım

    YanıtlaSil
  190. Barışçı-Mersin6 Ocak 2012 10:10

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları, hepinize günaydın, hayırlı günler ve saygılar der iken, İNŞALLAH; GELİŞMELER HAYIRLARA VESİLE OLACAKTIR DİYORUM.

    YanıtlaSil
  191. tahmin ettim.. ödeme durumum olsa direkt ödeyeceğim de avukat 14,500 lik çeke 20,000 taahhüt almış...param olsa da içime oturur bunu bu şekilde ödemek..

    YanıtlaSil
  192. fikret bila değildi,o akrabam benim ya:)))) kötü konuşmaz

    YanıtlaSil