Bilal Kolbüken; Çek Hapsi Yerine Köleliği Getirin!

    Karşılıksız Çek Hapsi vahşetini AİHM'e taşıyan Avukat Bilal KOLBÜKEN, KanalB haber programına konuştu. Programda Borç hapsinin, Türkiye'ninde altına imza attığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine (AİHS) aykırı olduğunu ve bu nedenle çek hapsi uygulamasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdığını, ülkemizde bu uygulama yüzünden  yüzbinlerce çek mağduru ordusu oluştuğunu dile getirdi.
     Programa alacaklı kesimi temsilen telefon bağlantısıyla konuşmacılar da katıldı. Çek hapsinin yerinde bir uygulama olduğunu savunan alacaklı kesimin, Avukat Bilal Kolbüken'den aldıkları cevap bir tokat gibiydi.
Ödeyemedikleri çekler kısaca borçları yüzünden cezaevlerine giren veya girecek mağdurların aslında mağdur olmadıklarını, iyi niyetli olupta borçlarını ödeyemeyecek durumda olanların (olmayan paralarıyla) iyi bir avukat tutup savunmalarını yaptıkları taktirde cezaevine girmekten kurtulacaklarını 5941 Sayılı Çek Kanunu'nda bu imkanın tanındığını ve karşılıksız çek hapsi ile, kişileri cezaevine atmanın yerinde bir uygulama olduğunu uzun uzun anlatan alacaklı kesimin temsilcisine tokat gibi cevap Avukat Bilal Kolbüken'den geldi.

Avukat Bilal Kolbüken; İnsanları, çek mağdurlarını cezaevine atmakla tahsilat yapacağınızı alacaklarınızı almayı düşünüyorsanız, karşılıksız çek hapsini borç hapsini kaldıralım, kölelik sistemini getirelim, Size borçlu olan kişi günde 16 saat köle gibi size çalışsın, hem siz tahsilat yapmış olursunuz, hem de çek mağduru, size 16 saat kölelik yaptıktan sonra kalan 8 saat vaktini evinde ailesiyle, çocuklarıyla  birlikte olur, yuvaları dağılmaz, kölelik ilkel uygulama tarihte kaldı söylemlerini bu kölelik sistemi insanları yıllarca cezaevinde tutmaktan daha mantıklı daha insani bir sistemdir cevabını verdi.


Avukat Bilal Kolbüken'in KanalB haber programındaki ilgili konuşmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



Not: Video görüntülenemiyorsa, sayfayı yineleyin



Kategori: Çek Mağdurları, AİHM, Avukat Bilal KOLBÜKEN, Çek Yasası Mağdurları, Çek Mağduru, Karşılıksız çek, çek yasası, çek kanunu, cezaevi, borç hapsi, AİHS

4 yorum: