Adalet Bakanlığı Vatandaşlardan Görüş Alıyor

Adalet Bakanlığı, yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla vatandaşlardan görüş alyor.

Adalet Bakanlığından;
Yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla yapılan ilk çalışmalar 31/03/2011 tarihli ve 6217 sayılı Kanunla yasalaşmış ve 14/03/2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmalar sırasında yargı aktörleri tarafından ortaya konulan görüşler, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılan “Yargıda Durum Analizi” toplantılarında kürsü hâkim ve savcılarının yaptıkları öneri ve tespitler ve kamuoyunda bu konuda yapılan tartışmalarda ortaya konulan görüş ve önerilerden yararlanılmıştır.

Bugün yargı hizmetlerinin hızlandırılması, etkin ve verimli bir hale getirilmesi için ikinci bir paketin hazırlanması ihtiyacı, geçerliliğini korumakta ve böyle bir paketin öncelikli olarak kanunlaşması planlanmaktadır.

Uygulamada yer alıp mevzuatı somut olaya uygulayan ve her türlü problemle birinci elden karşılaşan hakim, savcı ve vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinin hızlandırılması, etkin ve verimli hale getirilmesi konusunda ortaya koyacakları görüş, değerlendirme ve öneriler kanun yapım çalışmalarına ışık tutacaktır. Bu sebeple kgm.cezahukuku2@adalet.gov.tr  eposta adresine görüş ve öneriler, gönderilebilir bu görüş ve öneriler ikinci paketin hazırlanmasında temel teşkil edecektir.

Garabet Çek kanununun yol açtığı durumlar ortada
Sorunlarınızı aşağıdaki mail adresine gönderebilirsiniz.
kgm.cezahukuku2@adalet.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder