Yargıtay 15. C.D. Çek Davalarını Görüşmeye Başladı

Bilindiği üzere kanunla Yargıtay'da yeni ceza daireleri oluşturuldu ve bu dairelerin bakmakla görevlendirildiği dava türleride Yargıtay Büyük Genel kurulu toplanarak kararlaştırıldı.
Yeni Kurulan ceza daireleri dörtte bir oranında çek davalarına bakacak fakat Yargıtay 10. Ceza Dairesinin elindeki henüz incelenmemiş bulunan 3167 sayılı Çek Yasası ile ilgili kaynaklanan karşılıksız çek dava dosyalarının tamamının Yargıtay 15. Ceza Dairesine devredilmesi kararlaştırıldı.
15. Ceza dairesi 15 haziran tarihinde davaları görüşmeye başladı. Yargıtay 10. Ceza dairesinde 2011’e devreden dosya sayısının 366 bin olduğu biliniyor, Bu dosyaların kaçı görüşüldü yerel dairelere gönderildi? Ne kadar yeni dosya geldi? tahminen 3167 sayılı çek kanunu ile ilgili 200 bin dolayında dosya Yargıtay 15. Ceza Dairesine gönderildi demektir.!

Yargıtay 15 Ceza Dairesi hakimlerinin: TCK’nun yürürlük ve uygulama şekli hakkındaki 5252 sayılı yasanın 5560 yasayla değişik geçici 1. maddesinde Diğer kanunların 5237 sayılı TCK’nun 1.kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümlerinin ilgili kanunlarda değişiklik yapılıncaya ve en geç 31.12.2008 tarihine kadar uygulanmasına devam edildiği, TCK’nın genel hükümlerine aykırı olan özel ceza kanunlarının ilgili hükümleri, 31.12.2008’e kadar uyarlanmadıkları için kendiliğinden uygulanamaz hale geldiğini ve 3167 sayılı çek yasasının uygulanamaz olduğu kararını vermelerini umuyor ve bekliyoruz.

Yargıtay 15. Ceza dairesinin alacağı karar çok önemlidir bu nedenle yapılan bu haksızlık ve kanunsuz verilen cezaları anlatmak için (Gerçi onlar herşeyi biliyorda) bizlerin de bütün olan bileni farkında olduğumuzu göstermek adına ziyaretlerde fayda var, ziyaret edelim 31.12.2008’e kadar uyarlanmadıkları için kendiliğinden uygulanamaz hale gelen, diğer özel kanunlarda yıldırım hızıyla beaatler verilirken, ilginçtir bir tek karşılıksız çek davaları istisna tutularak ceza verilmeye devam edilen, aileleri perişan eden, 3167 çek yasası mağdurlarının dilekçelerini sayın yargıtay hakimlerine sunalım.

CNN TÜRK Parametre Yapımcısı Emin ÇAPA le yapılan Haber Programını Yukardaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

1.344 yorum:

  1. Av. Osman Oy adına yapılan açıklama tamamen gerçek dışı. Osman İnternet sitelerine açıklama gönderecek. Bu sitede yayınlanan şu cümleyi kendisine sorduk:
    "...ŞU ANDA TASARININ ADALET BAKANLIĞINDA KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE BEKLEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİR.BU YASANIN HÜKÜMET KANADINDA HEMEN HEMEN HERKESİN FARKINDA OLDUĞUNU VE BUNDAN RAHATSIZLIK DUYDUĞUNU DİLE GETİRMİŞTİR..."
    Bu sözleri Oy yalanlıyor. Kaldıki bu sözlerin yalan olduğu kendisinden de belli değil mi?
    Adalet Bakanlığında komisyon olmaz. Komisyonlar T:B:M:M de olur. İnsasnların hayalleri, umutları ile oynayanlar pişman olacak..

    YanıtlaSil
  2. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    GÜNÜN DİĞER BİR GELİŞMESİNİ ŞİMDİ ÖĞRENDİM VE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
    BİRAZ ÖNCE CÜNETY BEY BARO İLE İLGİLİ TÜM ÇALIŞMALARIN BİTTİĞİNİ VE ARKAMIZDA BİZLERİN HAKLARINI SAVUNACAK HERTÜRLÜ YARDIM VE DESTEĞİ SAĞLAYACAK KOSKOCA BİR ANKARA BAROSU VAR.

    KONUYLA İLGİLİ DETAYLARI BİRAZDAN CÜNEYT BEY SİTEYE ATACAKTIR.

    BASKETÇİ 15/08/2011 23:09

    YanıtlaSil
  3. DEĞERLİ VE HERBİRİ BİZLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ DAVA ARKADAŞLARIMIZ;

    ÖNCELİKLE GEÇ YAZDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM.

    YAPACAĞIM AÇIKLAMA ORTAK BİR AÇIKLAMADIR.

    DOSTA DÜŞMANA KARŞI İBRET OLSUN,

    BUGÜN SN.AVUKATIN BÜROSUNDA SAAT 10:00 DA SN.EKİM2510;SN.AKCN;SN.MURAT AKIN:VE BENİM DE KATILIMIMLA ÇOK OLUMLU BİR TOPLANTI OLMUŞTUR.
    SN.AVUKATIMIZA KAFAMIZDA OLUŞAN TÜM SORU İŞARETLERİNİ SORDUĞUUMUZDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ..
    KENDİSİ ÖNCELİKLE OLUMSUZ BİR DURUM VARMI DEDİĞİMİZDE KESİNLİKLE BÖYLE BİRŞEY OLMADIĞINI ,ŞU ANDA TASARININ ADALET BAKANLIĞINDA KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE BEKLEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİR.BU YASANIN HÜKÜMET KANADINDA HEMEN HEMEN HERKESİN FARKINDA OLDUĞUNU VE BUNDAN RAHATSIZLIK DUYDUĞUNU DİLE GETİRMİŞTİR.YANİ BAZII SİVRİ AKILLI VE NEMALANMAK ADINA ÇEK SUÇLULARI İÇİN HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK DİYEN ZAVALLILAR ÇOK ÜZÜLECEK AMA GERÇEK ŞUKİ,TAM AKSİNE ÇEK SUÇLULARI İÇİN ÇALIŞMA VAR VE BİZE TEK ÖNERİSİ MÜCADELENİZİ 2 NOKTADA YOĞUNLAŞTIRINZ DEMİŞTİR.BU BİZİM ÇOK ÖNEMLİDİR.SİZLERLE BU ÖNERİLERİ ŞİMDİ BAZI NEDENLERLE PAYLAŞMIYACAĞIZ.ANCAK SN.YURDANUR ARKADAŞIMIZIN MEDYA İLE İLGİLİ ÇALŞMASININ SONUCUNU ALACAĞIZ,YARIN YİNE ÇOK ÖNEMLİ BİR TEMASLA GAZETELERDE BİZLE İLGİLİ KAPSAMLI BİR HABER FIRTINASI İÇİN GÖRÜŞMEMİZ VAR.BÜTÜN BU OLUŞUMLARLA BERABER SN.AVUKATIN ÖNERİSİNİ DE EKLYEREK SİZLERE BAYRAM ÖNCESİ STARTI VERECEĞİZ.AYRICA PERŞEMBE GÜNÜ SN.EKİM2510 NUN MÜSİAD İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMASI VAR.
    ARKADAŞLAR SÖZÜN KISASI,
    BUGÜNE KADAR EYLEMDEN EYLEME KOŞTUK,İNANIN HERKES ÇOK YORULDU,SİNİRLER GERGİN.HEPİMİZ SABIRSIZIZ ,BİRAN EVVEL BİTSİN İSTİYORUZ.
    DOĞRU DUR ,DİYECEK HİÇ LAFIMIZ YOK.VE BU EKİP İNANIN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAKTADIR,VE GELİNEN NOKTADA GERİYE DÖNÜŞ YOKTUR.ARTIK BEN YAPMASAM YAPANLAR VAR,BEN GİTMESEM GİDENLER VAR LÜKSÜMÜZ YOKTUR.KISA SÜRE İÇİNDE AÇILAYACAĞIMIZ EYLEMLERDE İSTİSNASIZ HERKESİN AMA HERKESİN KATILIMI ŞARTTIR. LÜTFEN BUGÜNDEN İTİBAREN HERKES BUNUN BİLİNCİNDE OLSUN.

    ARKADAŞLARIM ADINA

    HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

    EKİM2510;AKCN;MURAT AKIN;BASKETÇİ 15/08/2011 19:49

    YanıtlaSil
  4. HAYALLERİMİZİN GEREÇKLEŞMESİ KENDİ ELLERİMİZDEDİR!!!!!!!

    SN.BASKETÇİ VE DİĞER ARKADAŞLARIN ÇABALARINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

    ANCAK LÜTFEN BOŞ HAYAL PEŞİNDE OLMAYALIM, BU İŞİN BAŞARILABİLMESİ İÇİN GÜÇLÜ BİR SES GEREKMEKTEDİR. AKSİ HALDE ÇEK LOBİLERİ,KAN EMİCİLER BU İŞİ ENGELLER.

    İNSANLARIN HAYALLERİ İLE OYNAMA DOĞRU DEĞİL. BEN HERKES İLE İDDASINA GİRERİM Kİ, BU HÜKÜMET ÇEK YASASINI İYİLİK İLE ÇIKARMAYACAK.

    TASARI FİLAN HEPSİ HİKAYE ARKADAŞLAR.... KENDİNİZE GELİN VE GÜCÜMÜZÜ NASIL KULLANIRIZA KAFA YORUN....

    SN. BASKETÇİ UMUT YAYACAĞINA EYLEM PLANI AÇIKLASIN VE HEPİMİZ DE KATILALIM....

    BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR,EĞER GÜÇLÜ BİR KAMUOYU OLUŞTURAMAZ İSEK,YASA FİLAN ÇIKMAZ,VE LÜTFEN BENİ DE YANLIŞ ANLAMAYIN....

    KURTULUŞ KENDİ ELLERİMİZDEDİR.....BAŞKASININ DEĞİL.....

    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  5. eneesnaf elinsaf16 Ağustos 2011 20:07

    Sayın gerçekçiye ve basketçiye kesinlikle katiliyorum.ayrica dış mihrakların bu kadar insafsızca ve tek taraflı eleştrilerine rağmen çaba göstermeye devam ettiğiniz için sizi canı gönülden kutluyor , allah razı olsun diyorum...

    YanıtlaSil
  6. eneesnaf elinsaf16 Ağustos 2011 20:07

    cnnturkcom CNN Türk
    by EneesnafElinsaf
    AKP'ye o imzayı hatırlattı http://t.co/Bzapm3f
    7 hours ago Favorite Undo Retweet Reply in reply to ↑

    @EneesnafElinsaf
    Eneesnaf Elinsaf @cnnturkcom sn tekin,hapiste olan APC mağduru binlerce esnaf ve işadamını da unutmayın.ekonomik borca hapis cezası etiyopya"da bile yok artk

    YanıtlaSil
  7. Sayın arkadaşlar çok sağolun birlik beraberlikle yürütülen bu davada sonunda mutlu haberlerde alacağız işallah sağolun.saygılar

    YanıtlaSil
  8. Kıymetli arkadaşlarımız Basketçi, Ekim2510, Barışçı ve diğerlerimizin girişimlerini ve çabalarını takdirle desteklemekle beraber;

    girişimlerinin detaylarını, neticelerini, muhtemel gelişmelerin detaylarını bizimle paylaşmamalarını hem çok haklı buluyor, hem de bir mecburiyet olarak görüyorum.

    Burada yazılanları herkes okuyor. Aleyhimizde olanlar (avukatlar, tefeciler, faktoringciler, kötü niyetli alacaklılar, vd.) bizim için olumlu gelişmeleri öğrendikçe bunları sabote etmek için vargüçleriyle çabalayacaklardır. Yanlış mı düşünüyorum ?

    Bu yüzden, arkadaşlarımızın çabalarına, bizlerden yapmamızı istedikleri (fax, mektup, e-mail, telefon, yürüyüş, toplantı,...gibi) eylemlerden aklımıza yatan ve gücümüzün yettiğine iştirak ederek katkıda bulunalım ama kendilerinden teferruat istemeyelim. Kanaatim bu.

    Olumlu ve kesinleşmiş gelişmelerin haberleri nasıl olsa bize er veya geç ulaşacaktır.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Basketçi rica ediyorum hiç birşey açıklamayın , sadece bizlere deyinki şunu arayın, şuraya mail atın yada şuraya gelin! olay bitsin sonra müjde varsa söyleyin başka türlü olmayacak.... çabalarınız için ayrıca çok teşekkürle,r moralinizi bozmayın ,daima dik durun sevgi saygı hürmetlerimle....

    YanıtlaSil
  10. SN.TEKELBUFE ,

    BENCE ÇOK DA ÖZLETMEYİN.SİZLERİ HEP BURDA GÖRMEK İSTERİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 22:31

    YanıtlaSil
  11. SN BASKETÇİ , AKTİF OLARAK EMEK VEREN HERKESE ÇOKK TEŞEKKÜRLER...EMEKLERİNİZE YÜREKLERİNİZE SAĞLIK...BİZLER DE BURALARDAN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ...UMARIM HERŞEY GÜZEL OLACAKKK....

    YanıtlaSil
  12. SN.GERÇEKÇİ;

    KESİNLİKLE ÖYLE.BİZLER SİZLERDEN HİÇBİRŞEY SAKLAMAYIZ.DAHA DOĞRUSU NİYE SAKLIYALIMKİ.AMA SİZ GSYET GÜSEL ANLATTINIZ.ÇOK AÇIK VE NET BUNDAN DOLAYI.
    BU ÇALIŞMALARIN BİRDE MUTFAK KISMI VAR.ONU İYİCE OLGUNLAŞMADAN BURADA YAYINLAYAMIYORUZ.GEÇMİŞTE BUNLSRIN TRAVMALARINI HEP BERABER YAŞADIK.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 22:29

    YanıtlaSil
  13. Sn Muhendis, son olarak bir de şu hususu belirtmek arzusundayım: Ben eylemlerin hiçbirisine karşı değilim ve kendi imkanlarım dahilinde fax çekmek, mektup göndermek, mail yollamak, telefon etmek gibi faaliyetlerin hepsini yapıyorum ve hepimizin yapması için teşvikçi oluyorum.

    Kanaatim hala odur ki 10.Ceza Dairesi Başkanı'nın açıklamasına rağmen düzgün ve doğru bir savunma ile davaları kazanabiliriz. "Yok karım hamileydi, yok şuydu, yok buydu, biz bunlarla uğraşamayız" demiş olmasına rağmen o üye bile, diğer Yargıtay üyeleri gibi kanunu uygulamak zorundadır, çok vakit alsın ya da almasın.

    Ama bu yargılama süreci çok uzun, hepimiz için büyük bir zaman ve efor kaybı demek, ve pek çok insanımız hapislerde yatıyor.

    Bu yüzden, esasen sakat olan bu yasanın tamamiyle değişmesi ya da kalkması, ya da en azından geçmişe yönelik olarak davaların kalkmasının çok uygun olacağı düşüncesiyle arkadaşlarımızın tüm girişimlerin destekliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Sn Muhendis, Yazınızda "kasıt" konusundaki itirazınıza rağmen Yargıtay'ın cezayı onayladığını söylemişsiniz. 2 hususu mümkünse öğrenmek istiyorum:

    -Temyiz müracaatınızda "kasıt" konusunu özellikle gündeme getirmiş miydiniz ve bu itiraz konunuz açıkca reddolunmuş muydu ?
    -Çekleriniz 3167 ve 5941'in vadeli çek kullanımına cevaz veren zaman aralığına mı aitti?

    Bunları bildirebilrsiniz çok sevinirim.

    Saygılar ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  15. Sn Mühendis, Türkiye ile ilgili karamsar düşüncelerinizde yerden göğe kadar haklısınız.

    Amma bir gerçek var ki; Yargıtay henüz kendisine ulaşan temyiz müracaatlarında "suçta kasıt unsuru arayamayız, buna vaktimiz yok" diyerek hiçbir red kararı vermemştir. 10.Ceza Dairesi Mahkemesi o talihsiz açıklamayı yapmış ve adeta ihsas-ı rey de bulunmuştur ama Yargıtay'ın bu konuda olumlu veya olumsuz hiçbir kararı HENÜZ yoktur.

    Beni inancım şöyle: Haklı ve doğru yapılacak bir savunma, Türkiye'de bile doğru değerlendirilecektir.

    Yeter ki biz veya avukatlarımız doğru ve düzgün savunmayı hazırlayıp yapsınlar...

    YanıtlaSil
  16. SN.ASLI66 ,

    SİZLERDE BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ.HEPBERABER ÖZGÜRLÜĞE ....

    BASKETÇİ 15/08/2011 21:47

    YanıtlaSil
  17. SİZLERİNDE ELİNE SAĞLIK SN.GUL2516

    DURMAK YOK DEVAM...


    BASKETÇİ 15/08/2011 21:44

    YanıtlaSil
  18. Şimdi baktım. 14 Ağustos tarihinde siteye eklenen bu temyiz metni oldukça iyi görünüyor . Belki 3167 ve 5941'in vadeli çeklere belirli bir tarih aralığı için izin verdiği konusu, Anayasa Mahkemesi'nin hüküm cümlesi, ve bir iki tali husus ta eklenirse ve kişiler kendi durumlarına göre bu metni adapte ederlerse yeterli olabilir.

    Bu temyiz dilekçesine, şekli konulardaki itiraz hususları (şikayetçinin ibraz eden olup olmadığı, 600 TL nin apc na dahil edilip edilmediği, vs. hususlar) da eklenirse çok iyi olacaktır sanırım.

    YanıtlaSil
  19. allah sizlerden razı olsun sonuna kadar varız her zaman gizli dursakta bizler hep buradayız yazmasakda inanın sabah ögle akşam takip etmekteyiz iyiki varsınız saygılarımla.

    YanıtlaSil
  20. HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ HEPİNİZ TEK TEK ÇOK KIYMETLİSİNİZ.İYİKİ VARSINIZZ ELİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK ...SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  21. SAYIN
    EKM 2510
    BASKETÇİ
    AKCN
    MURAT AKIN
    TEŞEKKÜRLER. ŞİMDİ TOPLANTIDA SAYIN AVUKATIN BİZE GÖSTERMİŞ OLDUĞU YOLLARI PLANLAYARAK YÜRÜMEK.
    VAKİT YOK BEKLEYECEK.
    YURDANUR ABLA DEVAMLI ÇALIŞMA HALİNDE..
    ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SAYIN EKM 2510 DAN HABERLER ALACAĞIZ.
    ARKADAŞLAR ÇOK AZ KALDI ,ÇALIŞMAYA DÖRT ELLE SARILALIM
    EMEKLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  22. SN,SÜRGÜN;SN.ORHAN44;SN.MAGDURMÜHENDİS,

    DESTEKLERİNİZ İÇİN

    TEŞEKKÜR EDERİZ.

    BU EKİP ASLA DURMAZ.SİZLER VAR OLDUKÇADA DURMAYACAKTIR.BU AİLE DİMDİK VE KARARLI BİR ŞEKİLDE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇOK YAKINDA YAKALAYACAKTIR.
    BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.
    BAZI MİHRAKLAR RAHATSIZ OLUP MUHAKKAK PROVAKASYONA BAŞLIYACAKTIR.
    SİZLERDEN RİCAM OLAYLARI SUKUNETLE İZLEMENİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 20:53

    YanıtlaSil
  23. Sayın Memo;

    Muhasebe de TTK nuna göre uygulanan Tek düze hesap planında, alacaklar ve alacak senetleri ile alacak çekleri de MEVCUTLAR hanesinde yer alır. . Dolayısıyla çek imzalarken buradaki bir çok arkadaşımız da ( sizin de öngördüğünüz gibi )MEVCUTLARINA güvenerek imzalamıştır. Sizin dediğiniz anlamda bir kötü niyetli müşteri, çekini veya senedini veya açık hesap borcunu ödemediğinde zincirleme kazalara sebep olmaktadır.
    Saygılarımla

    Sedat26

    Bu durumda istediğin kadar mevcutlarına göre çek imzala, sonuç maalesef değişmez.

    YanıtlaSil
  24. magdurmühendis16 Ağustos 2011 20:07

    Merhabalar;
    Sayın Basketci, Ekim2510, Akcan ve Murat Akın Beyler öncelikle bu girişimiz ve harcadığınız emek ve girişimciliğiniz için teşekkürler. Elinize, ayağınıza ve yüreğinize sağlık.
    Tasarının adalet komisyonunda görüşmeyi beklediğni ve olumsuzluk olmadığını söylediniz fakat tasarı hakkında hiçbirşey söylemediniz. Nedir bu tasarı tam olarak neler getiriyor ve neler içeriyor. Bu konuda bilgi edindizniz mi? Bizi de bilgilendirirmisiniz?
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  25. Değerliİ Arkadaşlarım,

    Görüldüğü gibi bazı arkadaşlarımız ne kadar birbirlerine kızsalarda. Birlikteliğini bozmuyorlar.
    Bunu , herşey bitti artık . Her kafadan bir ses çıkıyor bunlardan artık bişey olmaz diye düşünen arkadaşlarıma söylüyorum.

    Bugünkü görüşmeler bu düşüncemin en iyi örneklerinden biridir.

    Bu görüşmede emeği geçen , katılan ve destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

    İnanın arkadaşlar Hergün biryerlerle olumlu havada görümeler var.

    Lütfen mücadele inancınızı kaybetmeyin.

    Herkese Sevgi ve Saygılar. ..

    T

    YanıtlaSil
  26. KOBİ'ler Facebook canlı yayınında Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu izliyor‏.
    Garanti Facebook'ta yeni Türk Ticaret Kanunu'nun KOBİ'lere etkilerini anlatıyor!

    17 Ağustos saat 14:00'te tüm KOBİ'ler Facebook Garanti Bankası sayfasında buluşuyor!

    Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişiklikleri anlatmak üzere Galatasaray Üniversitesi'nden Doç. Dr.Volkan Demir, Facebook Garanti sayfasında canlı yayın konuğumuz oluyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun finansal sisteme etkileri ve uyum sürecinde KOBİ'lerimizin hayatını kolaylaştıracak detayları anlatacağı söyleşiyi www.facebook.com/garanti sayfasından takip edin, Volkan Demir canlı yayında sorularınızı cevaplasın.

    17 Ağustos saat 14.00'de tüm KOBilerimizi sayfamıza bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar,
    Bugün kısa bir araştırma sonucunda sitenizi buldum.İlk önce burada emek harcayan herkese teşekkür ederim.
    Ben 28 yaşındayım 2006 yılında kendi firmamı kurdum ve %100 ihracat yaparak firmamı sıfır sermayeden ege bölgesinde kendi konusunda uzman bir ihracatcı firma olduk.Ama firmam üzerinde yükselişimizi engellemek isteyenler hemde hızlı büyümemiz neticesinden yanlış kararlar ve işlemler sonucunda 2010 yılı sonunda borçlarımı,çeklerimi odeyemez hale geldim.Şuan tedarikçi çeklerim , art niyetli insanlarda olan protokol çeklerimden iş yapmamı istemeyen insanlardan davalar açılmış durumda ve ben bunlar yuzunden ne çalışabiliyorum nede bir iş yapabiliyorum.Aileminde sorumlulugu bana aitti.
    Hapis cezasının kalkması gerekmektedir, ben ve benim gibi benzer insanlar hapiste neyi nasıl odeyeceklerdir.

    sygrmla,

    b.y

    YanıtlaSil
  28. SAYIN 2510,AKCN,MURAT AKIN,BASKETÇİ KARDEŞLERİM BU YAPTIĞINIZ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINIZDAN ÖTÜRÜ SİZLERE MİNNETTARIM HEPİNİZE AYRI.AYRI TEŞEKKÜR EDERİM ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
  29. Emekleriniz için çok teşekkürler Sn.Ekm2510, Sn.Akcn, Sn. Murat Akın, Sn.Basketçi, Sn.Barışçı-Mersin. Eylemlere biz uzaktan katılımcıların yapabilecekleri kadar da olsa katılacağız, çatlak seslere de kulak vermiyoruz.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  30. Merhaba:

    Yorumlariniz rumuzunuzla uyusuyor ve gercekci hakli yorumlar. Ama Turkiye'de olaylar hak ile hukuk ile her zaman yurumuyor maalesef. Turkiye'de haksiz yere tutuklu bir cok insan var, hangi hukukcuya sorsaniz bunu yerer ama sonuc ayni. Burada aciklamak istemiyorum ama tamamen belgeli ve 100 de 100 elimde olmayan hatta bana dahi ait olmayan ceklerden dolayi yargilandim. Belgeleri ile gosterdim, kasit olayinida one surdum yurtdisindan ornekler verdim, hakim gulerek evladim burasi ABD degil Turkiye diyerek ceza verdi. Yargitay'da pasa pasa onadi. Zar zor elimde olanlari satip denk getirip faiziyle bana ait olmayan ceki odedim.

    Yani kasit vs bunlar hukuk acisindan hikaye. Kaldiki bu sitede de bulabilirsiniz, Yargitay 10. Daire Baskaninin biz ceklerde kast arayamayiz yoksa tum davalar kilitlenir tarzinda beyani var. Ekonomi Bakanliginin Adalet Bakanligina bu konuda verilmis yonergeleri var (talimat demek hukuksuzluk olur). Hakimlerin bu konuda cesitli beyanlari var. Yani kasit olayi (ki siz 100 % haklisiniz) Turkiyede kabul gormuyor. Israrla bunu soylemek Don Kisot'un bile bile yel degirmenlerine saldirmasina benzer. Yapilmasi gereken akilci eylemlerle kanunun degismesini, eski verilmis ve onanmis cezalarinda hapis kisminin kaldirilmasi, sadece borc kisminin devam etmesi seklinde olmalidir.

    Evet cok haklisiniz ama bu gorus kabul goren yaygin gorus degil. Yargitay Daire Baskani bile ben bu gorusu uygulamam dedikten sonra, hukumet zaten cek magdurlarina karsi olduktan sonra 1000 kerede kasit deseniz kimse dinlemez. Uzgunum ama madem gercekcisiniz durum boyle. Haklisiniz ama Turkiye'de hakli olmak yetmiyor, zaten yetse bu sitede binlerce magdur ailelerinden uzak ve parcalanmis vaziyette yasamazdi.

    Genede sizi israrinizdan ve cabanizdan dolayi tebrik ederim. Kimbilir belki bir gun devlet buyukleri insafa gelirde duyar bu sesleri.

    Saygilarimla
    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  31. bakarsın iş oralara kalmaz serap hanım.gün doğmadan neler doğar

    YanıtlaSil
  32. BUNLAR PAVARA. . TASARİ VAR DİYEN YALAN SOYLUYOR.

    YanıtlaSil
  33. gong annene git emzik versin

    YanıtlaSil
  34. Sizinn maheretiniz mail silmekten ibaret. PALAVRASİNİZ. TENEKE GİBİSİNİZ.

    YanıtlaSil
  35. Ziyaret saat 12.00 de bitti..Ne bu Birlesmi Milletler Suriye sorununu mu gorustu? Futball Federasyonu 2 saatte koca operasyon konusunda kararini acikladi.
    OLMAZ BOYLE SEY! İNSANLARA KARSİ SAYGİ GEREKLİ

    YanıtlaSil
  36. Barışçı-Mersin16 Ağustos 2011 20:07

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SONUÇ İTİBARİYLE, BİR İŞ YERİNDE İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. FIRSAT BULDUĞUM ÖLÇÜDEDE; SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIM İÇİN BİR ŞEYLER YAPIP KATILIMCI OLMAYA ÇALIŞMAKTAYIM. ÇALIŞMAKTAYIM; ESKİ GÜNLERDEKİ KADAR OLMASADA. ÇALIŞMAKTAYIM; EN AZINDAN BU KONUYLA İLGİM KALMAMASINA RAĞMEN ÇALIŞMAKTAYIM.

    ÇALIŞMAKTAYIM; ARA SIRA SAĞOLSUNLAR BAZI ARKADAŞLARIMIN BANA DAHİ LAF ATMASINA RAĞMEN ÇALIŞMAKTAYIM.

    ÇÜNKİ; BEN BU ZOR GÜNLERİN 11 YILDIR EN AĞIR FATURASINI ÖDEMİŞ VE UNUTMAMIŞ OLANLARDANIM.

    ÇÜNKİ; BİLİYORUMKİ, BENİM VE BENİM GİBİ; HİÇ BİR ÇIKAR GÖZETMEDEN ÇALIŞAN İNSANLARA, BURADA; GERÇEKTEN HİÇBİR İMKANI OLMAYAN İNSANLARIN İHTİYAÇLARI VARDIR.

    GERÇİ; BENDE, SAMİ KAL'DA, BASKETÇİ'DE, CÜNEYT HOCAM(PİRİMİZ), EKM2510'DA,AKCAN'DA, YURDANUR BACIM VE ÇARLİNİN MELEKLERİ, AYHAN ABİDE, VEZİR38'DE, MURAT YALÇIN'DA, ABİT TAŞÇILAR'DA OLMAZ İSE, BURALARA KADAR GELEN BU HAKLI DAVA, SONUNA KADAR GİDİP, AMACA ULAŞILIP, ÖZGÜRLÜKLERE KAVUŞULACAKTIR.

    ANCAK DEMEM OKİ; ÜÇ YILDIR BURALARA KADAR GELMİŞ İKEN, BİZLERİ USANDIRMAYA VE BIKTIRMAYA ÇALIŞSALARDA, BİZLER SABIR VE İRADEYLE TÜM ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA OLUP, ÖZGÜRLÜK GÜNLERİNİ HEP BİRLİKTE KUTLAYALIM DERİM. TÜM YORGUNLUĞUMA VE ÖZEL SORUNLARIMA RAĞMEN; ÖZGÜRLÜĞÜ HAK EDEN ARKADAŞLARIM İÇİN BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM.
    HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  37. Barışçı-Mersin16 Ağustos 2011 20:07

    DEĞERLİ ARKADAŞIM BİRAZ SABIRLI OL. BASKETÇİ ARKADAŞIMDADA BENDEDE YALAN OLMAZ. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  38. DEĞERLİ KARDEŞİM BİR KAÇGÜNDÜR BU SİTEDE YORUMLARINIZI OKUYORUM GERÇEKTEN MANTIKLI ŞEYLER YAZIYORSUNUZ SİZİ TEBRİK EDERİM.SİZİN GİBİ BİLGİ BİRİKİMİ OLAN ARKADAŞLARA İHTİYAÇ VAR.ELEŞTİRİ YAPILACAĞINA NE YAPILABİLİR ONA BAKMAK LAZIM BİR İNŞAATA BAŞLARKEN BİLE EVVALA YAPILACAK YERİN ZEMİN ETÜDÜ YAPILIR BİZLER BİR ŞEYİ ANALİZ ETMEDEN HABİRE BOL KESEDEN ATAN ARKADAŞLARIMIZ VAR. SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  39. Hani o tarihi aciklama? Once aciklamayi Mersin yapacak dendi, sonra BarisciMersin hayir Basketci yapacak, dedi. Ne bu yahu!? İnsanlarla dalga mi geciliyor? 2 gun once Ankara ya gidiyoruz, onemli gorusmelerimiz var dendi, sonra da telefonla gorustuke baglandi. Sonuc tisss. .
    YAZİK, COK YAZİK! NE GEREK VAR BU PALAVRALARA?
    Mail silin, sahte isimlerle ona buna saldirin, isinize gelmeyeni engelleyin. . BU İNSANLARLA OYNAMANİN HESABİNİ SORACAK BİRİ CİKAR. YUH SİZE! YUH!

    YanıtlaSil
  40. eneesnaf elinsaf16 Ağustos 2011 20:07

    umitnazliboyner ÜMİT NAZLI BOYNER
    by EneesnafElinsaf
    Somali konusunda ülkemizde oluşan hassasiyet ve destek kampanyaları çok olumlu.Tüsiad olarak üyelerimize yaptığımız çağrı yankı buldu.
    2 hours ago Favorite Undo Retweet Reply in reply to ↑

    @EneesnafElinsaf
    Eneesnaf Elinsaf @umitnazliboyner nazli hanim.ayni hassasiyeti APC yüzünden hapis yatan binlerce esnaf,tüccar için de bekliyoruz.Hapis yatarak borç ödenmez..

    YanıtlaSil
  41. Aylardan temmuz ve Ramazan,
    Hava kavurucu sıcak, camii az biraz serin miilet atmış kendini camii ye,
    İmamın karşısına kurulmuşlar.
    İmam haktan hukuktan insanlara saygıdan, faziletten anlatıyor
    kardeşinizi komşunuzu kırmayın iftira atmayın başkasının namusuna kem gözle bakmayın.
    Of'lularda imamı soru yağmuruna tuttmuşlar.
    Komşunun ineği bostanıma girdi telef etti komşumla kavga ettim küfür ettim orucum bozulurmu?
    Hoca derki oruç bozulur, kaza orucu tut, tövbe et.
    Of'lunun biride sorar, Babam öldü, üvey anam bana düşermi?
    İmam Of'luya şöyle bir bakmış, Demişki senin an.... av.. sülaleni .......!!!! ... tir git lan burdan..
    Cemaat ayaklanmış "Hoca hoca camii de küfür ettin hemde oruç ağızla" koşmuşlar kadının huzuruna.
    İmam camide oruç ağızla küfür etti, orucuda bozuldu günahada girdi.,
    Kadı askerleri göndermiş almış huzuruna imamı.
    Demiş camide neden küfrettin.
    İmam anlatmış, Of'lu dediki, babam öldü, üvey anam çok güzel bana düşermi, Bende bastım küfürü.
    Tamam demiş Kadı..
    Böylelerine küfür etmekle insanın ne orucu bozulur nede günaha girer.
    seni buralara kadar yordum Kusura bakma Allah işini Rast getirsin...

    YanıtlaSil
  42. eneesnaf elinsaf16 Ağustos 2011 20:07

    receptayyip Recep Tayyip Erdoğan
    by EneesnafElinsaf
    AK Parti'de mini kabine toplantısı: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, altı yardımcıs... http://t.co/J2BENlr #RTE
    2 hours ago Favorite Undo Retweet Reply in reply to ↑

    @EneesnafElinsaf
    Eneesnaf Elinsaf @receptayyip sn başbakanım,hapisteki APC mağduru esnaf ve tüccarları da unutmayalım,onların da ailesi,eşi,çocukları,bayramda kavuşmayı bekliyor...

    YanıtlaSil
  43. Gerçekci kardeşim
    Bakın bir sitede bu dilekçeyi buldum site formatına baktığımda bu site, bu siteye bağlı bir site sanıyorum burada yargıtaya temyiz dilekçe örneği yayınlamış
    http://cekmagdurlari.wordpress.com/2011/08/14/karsiliksiz-cek-yargitay-temyiz-dilekce-ornegi/
    incelemekte fayda var

    YanıtlaSil
  44. SAYIN DOSTLARIN GERÇEKÇİ VE MEMO

    DEĞERLİ YORUMLARINIZI OKUDUM İÇLERİNDE AKIL,MANTIK VE HAKLILIK VAR.AMA ŞU KONUNUN FARKINDA OLMANIZI İSTERİM.ANKARA EYLEMİ YAPILDIKTAN SONRA TCBMM Nİ ZİYARETE GİTTİK.AKP NİN BU KONUDA İLERİ GELENİ AHMET İYİMAYA İLE GÖRÜŞÜYORUZ.İÇİMİZDEN BİR ARKADAŞ HAKLILIĞIMIZI ANLATMAK İÇİN BİR İKİ KANUN MADDESİNİ ÖRNEK GÖSTERMEYE ÇALIŞTIĞINDA AHMET İYİMAYA MÜSTEHZİ BİR GÜLÜŞÜN ARDINDAN NE DEDİ BİLİYORMUSUNUZ.

    SEN NE DİYORSUN.BENİM YAZDIĞIM KANUN MADDELERİNİ BANA OKUYORSUN.BEN KIRK YILIMI BU İŞE(HUKUKA)VERMİŞİM.BANA KANUN MADDESİNDEN BAHSETME.SİZ HAKLISINIZ.BANA GELDİĞİNİZ GİBİ İŞİN BAŞINDAKİ ALİ BABACAN AVE SADULLAH ERGİN E DE GİDİN ONLARADA DERDİNİZİ ANLATIN. DEDİ

    YANİ ANLAYACAĞINIZ SAYIN DOSTLARIM BİZLERİN HAKLI OLDUĞUNU MANASIZ YERE ÜZERİMİZDE BİR HAPİS BASKISI UYGULADIKLARINI KENDİLERİDE ÇOK İYİ BİLİYORLAR.AMA KENDİLERİNCE EKONOMİK NEDENLERLE BU GARABETİ KALDIRAMIYORLAR.

    BU MEMLEKETTE AĞLAMAYANA MEME YOK.SEVİYELİ,BİR ESNAFA İŞADAMINA YAŞIMIZA BAŞIMIZA YAKIŞIR EYLEM VE GİRİŞİMLER YAPMAK ŞU ANDA YAPACAĞIMIZ EN İYİ OLAY.

    (AMA ŞU SİTEMİZDE VE KARDEŞ SİTE DEDİĞİMİZ DİĞER SİTELERDE Kİ DURUMA BAKIYORUMDA BU DURUM BİZİM ESNAFLIĞIMIZA,İŞADAMLIĞIMIZA,YAŞIMIZA BAŞIMIZA YAKIŞIYORMU ?)

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  45. Barışçı-Mersin16 Ağustos 2011 20:07

    BUGÜNKİ GÖRÜŞMELER İLE İLGİLİ OLARAK; BASKETÇİ ARKADAŞIM MÜSAİT OLDUĞUNDA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAKLARDIR. AYRICA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ YERLER VAR, GEREKLİ OLUŞUM VE GÖRÜŞMELER SAĞLANDIĞINDA ELBETTEKİ BİLGİ VERECEĞİZ. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  46. BİZİM İÇİN NE KADAR MÜCADELE VERDİĞİNİ BİLİYORUZ.KİM NE DERSE DESİN İNŞALLAH YAKIN BİR ZAMANDA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞACAĞIZ.BU MÜCADELEDE İSMİNİ SAYAMAYACAĞIM KADAR MÜCADELECİ AKLİ SELİM DÜŞÜNEN BÜTÜN ARKADAŞLARA MİNNETARIM. SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  47. Belirtmeden geçemeyeceğim: Kimse demesin ki ben avukat reklamı yapmak istiyorum.

    Bilakis ben 2 gündür diyorum ki, gerek ilk derece mahkemelerinde gerekse Yargıtay temyiz müracaatlarında dikkatli olun; şekli konulara itiraz haricinde, savunmanızda muhakkak "kasıtsız suç olmaz" prensibini ele alın.

    Bunları yapabilmeniz için avukata gerek yok, kendiniz yapabilirsiniz.

    İlla da avukatla savunma yapacağım diyorsanız, avulatınızı başı boş bırakmayın; savunmanızı doğru dürüst yaptırtın.

    YanıtlaSil
  48. barışcı kardesim iyibir haber varsa ltf verin

    YanıtlaSil
  49. Diyelim ki çocuğunuz kanser ve ameliyatla tümörünün alınması gerekli.

    Tecrübeli ve iyi bir cerrah tümörü tek ameliyatta, geride kanserli hücre bırakmadan çıkarır.

    Yeterince iyi olmayan bir cerrah ise tümörü alır ama geride kanserli hücre bırakır; hastalık tekrar ortaya çıkar. Hele ki cerrah insafsız ve paragöz birisiyse, ileride bir ameliyat daha yaparım diye bilerek iyi ameliyat bile yapmayabilir.

    Ameliyatı kime yaptırırsınız ?

    Bizim durumumuz da böyle. Kati çözüm "kasıtsız suç olmaz" prensibine göre yapılacak savunmadır.

    Yok şikayetçinin imzası eksik, yok kararda filanca eksik var, yok şöyle, yok böyle diye savunmalar hakkımızda verilecek olumsuz kararı Yargıtay'da bozdurur ama tekrar yargılanmaya başlarız, avukata tekrar para verip bir ameliyat daha oluruz.

    Bilmem anlatabildim mi ?

    YanıtlaSil
  50. SELAM ARKADAŞLAR
    BİR KAÇ GÜNDÜR SİTEYİ UZAKTAN İZLİYORUM
    SANIRIM HERKESİN BİRAZ SİNİRLERİ BOZUK.
    BİZLER AYNI SORUNLARI YAŞAYAN BİR AİLEYİZ.
    ŞUNU SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEM.BEN SEKİZ ON AYDIRBU MUCADELENİN İÇİNDE AKTİF YER ALAN BİRİSİYİM.
    GEREK MADDİ GEREKSE MANEVİ HER ALANDA KATILIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM.
    BU MUCADELEYİ VERİRKEN SN.CÜNEYT BEYİN SN.EKİM 2510 NUN
    SN BARIŞÇI MERSİN ABİMİZİN SN BASKETÇİNİN DAHA İSMİNİ SAYAMADIĞIM ÇOK ARKADAŞIMIZIN BÜYÜK ÇABA VE EMEKLERİNE BİREBİR ŞAHİT OLANLARDANIM..
    ŞİMDİ SİZDEN RİCAM LÜTFEN AMA LÜTFEN OLUŞAN OLUMSUZLUKLARI SİTEYE YANSITMAYIN.BİREBİR KONUŞUN ARANIZDA HALLEDİN.
    BÜYÜK BASIN KURULUŞLARI İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİM.İKİ TANESİNDEN SÖZ ALDIK DİĞERLERİ İLEDE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR.
    BEN BU KURULUŞLARA BİZİMLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLABİLECEKLERİ BİR SİTEMİZİN OLDUĞUNU SÖYLEDİM.ŞİMDİ BU SİTENİN TAKİP EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK HAKKIMIZDA NE DÜŞÜNÜLECEĞİNİ SİZ TAHMİN EDİN.
    YAPICI OLAN ELEŞTİRİNİZ ÖNERİNİZ VARSA SAYGIYLA DEĞERLENDİRİRİZ.
    BU GÜNDE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN
    HEPİNİZE SAYGI VE SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  51. Ahmet İyimaya boşa konuşmamıştır:

    Savunmamızı aşağıdaki yazılarda belirttiğim üzere TÜRK CEZA KANUNUNUN 21.MADDESİ GEREĞİ "KASITSIZ SUÇ OLMAZ" prensibine dayandırırsak;

    tekrar söylüyorum KÖTÜ NİYETLİ DOLANDIRICILAR HARİCİNDE

    çekini ödeyememiş olanların hepsi kurtulur...

    YanıtlaSil
  52. Sn.Tukay, Siz de belirtmişsiniz Ahmet İyimaya'nın dediklerini.

    Ahmet İyimaya'yı oldukça iyi tanıyorum; küçük çaplı bir servete sahiptir ve bu parayı (milletvekilliği, siyasilik ilişkilerinin kirli getirilerinden değil) avukatlık yaparak kazanmıştır. Nasıl mı ? Çok iyi bir avukat olduğu için. Müvekkillerinin savunmalarını iyi yapmış, onları kurtarmıştır.

    Bizi savunan avukatlar da böyle iyi avukat olmuş olsalar, dolandırıcılar hariç hepimiz şu anda kurtulmuş olurduk.

    YanıtlaSil
  53. Teşekkürler Sn.Barışçı-Mersin, sağolun, varolun.

    YanıtlaSil
  54. Sn.Memo, Çok sağolun, benim umutsuzluktan dolayı okumamış olduğum Anayasa Mahkemesi'nin 5941 sayılı kanunun iptal talebini reddetmesinin gerekçeli kararında "kişinin elinde olmayan sebeplerle ortaya çıkan zorunluluk hali dolayısıyla doğal afet, savaş, kaza geçirmesi gibi sebeplerle çekin karşılığını ilgili hesapta zamanında bulunduramamış olması halinde; ceza ile sorumlu tutulamayacağı 5941 sayılı yasanın gerekçesinde hükme bağlanmıştır." hususunu gündeme getirmişsiniz.

    Bu husus da, çek kanununa göre ceza verilirken KASIT UNSURUNUN ARAŞTIRILMASI nın muhakkak yapılması yönündeki müşterek görüşümüzü iyice kuvvetlendirmekte.

    Gerek iş yoğunluğundan, gerek yılların getirdiği alışkanlıktan, belki de (çek mağdurlarının işine gelecek şekilde Yargıtay'dan karar bozma çıkmasını sağlayarak) davaların uzamasını istemelerinden dolayı ilk derece mahkemeleri çok sathi bir incelemeyle hemen hüküm kuruyorlar.

    Buna paralel olarak avukatlar da, kiminin yetersiz bilgi sahibi olmasından, kiminin yılların getirdiği alışkanlıktan, kiminin de kasıt prensibine göre yapılacak bir savunmanın (ilk derece mahkemesi veya Yargıtay'da) kabul edilmesi halinde büyük bir müşteri kitlesini kaybedeceklerinden hareketle, veya başka saiklerle yapmaları gereken esas savunmayı yapmıyorlar.

    Bu durumda iş başa düşüyor - çek davası sanıkları gerek ilk derece mahkemelerinde gerekse Yargıtay nezdindeki temyiz dilekçelerinde muhakkak KASITSIZ SUÇ OLMAZ prensibini SAVUNMALARININ ANA UNSURU yapmalılar.

    Hukukçularımız, doğru savunma karşısında doğru kararı vereceklerdir.

    Dolandırıcılar haricindeki çek mağdurları doğru savunmayla kurtulacaklardır.

    Saygılar ve selamlar.

    YanıtlaSil
  55. Bu ne sessizlik arkadaşlar, bana kızıyorsunuz ama galiba arada bir ortalığı karıştırmak iyi oluyo.Üstatlarımızın yüzünüzü görebiliyoruz böylece.(Benim ki espri. ciddiye alıp barış ortamını bozmayalım, baksanıza alacaklılar bile yapıcı.)

    YanıtlaSil
  56. Kardeş site muhabbetinin esnaflıkla, iş adamlığıyla,yaşla başla ilgisi yok ki.AVUKATLIKLA alakası var Sn. TUKAY

    YanıtlaSil
  57. SN.BARIŞÇI
    DÖNDÜNÜZ AMA SESSİZ BİR DÖNÜŞ OLDU.KONUŞUN, BİRAZ POZİTİF ENERJİNİZİ VERİN

    YanıtlaSil
  58. bigpover çalışma bir ekip işidir sayın barışcı mersinde bizzat konuya hakim arkadaşlarımızdan biridir bilginize

    YanıtlaSil
  59. Barışçı abi dönmenize çok sevindik.Rahatsızlığınız umarım ciddi değildir ve bir daha ara vermezsiniz

    YanıtlaSil
  60. Sn.Gerçekçi:
    Düzeyli tartışmanız için teşekkür ederim.
    İçtihat her ne kadar 28.02.2009 T. 5838 sayılı Kanun’un 18. maddesi ile 3167 sayılı Kanun’a eklenen geçici 2. maddede yer alan “31.12.2009 tarihine kadar, üzerinde yazılı keşide tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir” hükmüne ilşkin olsa da, 5941 Sayılı kanunun geçici 1. maddesinde " 31/12/2011 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir." hükmüne yer verilmiş ve aynı yasağın uzatılmış olması karşısında, yeni kanun yönündende bağlayıcıdır. Zaten her iki maddenin gerekçesi aynı.Ekonomik kriz sebebiyle yaşanacak mağduriyetlerin(bilhassa banka ve fanktorinklerin süistimallerin) önüne geçmek. Bu yüzden 5941 deki geçici yasak ile ilgili değişik bir yorum olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  61. Çok güzel bir noktaya temas ettiniz.Ben hep şunu savundum.Çek mevcuda göre düzenlenir,bu sebeple mevcudu yeterli olmayan kişinin çek düzenlemesi, bir borcun ödenemesi değil, kötü niyetiir.Ancak,ileri tarihli çeki mevcuduna göre düzenlediği halde,henüz çekin vadesi gelmeden, elinde olmayan olağanüstü sebeplerle mevcudunu kaybeden kişiye ceza verilmemeli.Çünkü çekin gereğini yerine getirip , nakdi veya gayrı nakdi bir karşılık ayırmış. İşte 5941 sayılı ceza maddesinin gerekçesinde iyi niyetli kişilerle kötü niyetli kişiler ayrılmış dUrumdadır VE ANAYASA MAHKEMESİ SON KARARINDA AYNEN BUNA ATIF YAPMIŞTIR:"kişinin elinde olmayan sebeplerle ortaya çıkan zorunluluk hali dolayısıyla doğal afet, savaş, kaza geçirmesi gibi sebeplerle çekin karşılığını ilgili hesapta zamanında bulunduramamış olması halinde; ceza ile sorumlu tutulamayacağı 5941 sayılı yasanın gerekçesinde hükme bağlanmıştır."
    Ancak bu ve benzer sitelerdeki avukatların işlerine gelmediği için bu konuda sanki bir düzenleme yokmuş gibi yönlendirme yapıyorlar.
    Bahsettiğiniz olay tüm dünyanın gözü önünde ceyeran eden olağanüstü bir durumdur.Ben avukat değilim ama olsam böyle bir durumda ki müvekklim ceza alamaz.
    Örneğin adamın kestiği çekleri karşılayacak kadar deposunda malı var.Yangın geçirdi mallar yandı.Siogarta zararın br kısmını karşılıyor.Kaybettiği mevcut kadar karşılıksız çekini ödeyemediğini savunabilir.Biliyorum avukatlarınız yine itiraz edecek ama anayasa mahkemesinin kararı çok açık, yasanın gerekçesi zaten bunu emrediyor.

    YanıtlaSil
  62. Sn.Gerçekçi:
    Düzeyli tartışmanız için teşekkür ederim.
    İçtihat her ne kadar 28.02.2009 T. 5838 sayılı Kanun’un 18. maddesi ile 3167 sayılı Kanun’a eklenen geçici 2. maddede yer alan “31.12.2009 tarihine kadar, üzerinde yazılı keşide tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir” hükmüne ilşkin olsa da, 5941 Sayılı kanunun geçici 1. maddesinde " 31/12/2011 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir." hükmüne yer verilmiş ve aynı yasağın uzatılmış olması karşısında, yeni kanun yönündende bağlayıcıdır. Zaten her iki maddenin gerekçesi aynı.Ekonomik kriz sebebiyle yaşanacak mağduriyetlerin(bilhassa banka ve fanktorinklerin süistimallerin) önüne geçmek. Bu yüzden değişik bir yorum olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  63. serap sarıoğlan16 Ağustos 2011 20:08

    BAYRAMDA BİZİM AÇIK GÖRÜŞÜMÜZ VAR....BAYAĞI Bİ KALABALIK OLUYO....CEZAEVİ DIŞ KAPISINDA DA BÜTÜN BASIN, ERGENOKONCULAR İÇİN SABAHTAN AKŞAMA KADAR ORDALAR...ZATEN ÖYLE BAĞRIŞ ÇAĞRIŞ BİR EYLEM YAPAMAYIZ...AMA EMİNİMKİ 30-40 KİŞİ BİR ARADA OLURSAK ELBET BİRİSİ DERDİMİZİ SORAR DİE DÜŞÜNÜYORUM...SAYIMIZ NE KADAR ARTARSA O KADAR ETKİLİ OLUR...HEM DIŞARIDAN HEM İÇERİDEN....BAYRAMDA OLMASI BANA GÖRE ETKİLİ OLUR VE KAYITSIZ KALMAZLAR DİE DÜŞÜNÜYORUM.....ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ....BANA GÖRE EN GÜZEL EYLEM ZAMANI....SİTE YÖNETİMİNİNDE BU KONUDA BİZE GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİNİ UMUYORUM...

    YanıtlaSil
  64. Libya'da iş yapan bir firmayı düşünün. İleri tarihli çek vermiş ve çek kanunu da bu çekin erken ibrazına izin vermiyor (yani vadeli olmasına izin veriyor).

    Bu firma vadeli çeki verirken, mevcut duruma göre nakit akışını gözönüne alıp çek(ler)i vermiş, vadesinde ödeyecek, dolandırıcılık niyeti, çeki vadesinde ödememe gibi bir düşüncesi yok.

    Ama Libya'da tüm müteahhitler gibi işlerini bırakıp Türkiye'ye dönünce hakedişlerini alamadı, mali sıkıntıya düştü, belki de iflas edecek. Bu firmanın çek(ler)i karşılıksız çıktı ve hakkında şikayet olundu, dava açıldı.

    Türk Ceza Kanunu'na göre bu firma yöneticileri "karşılıksız çek verme" suçunu kasıtlı mı işlemişlerdir, kasıtları yok mudur ?

    Kasıtları var diyorsanız, bu nasıl bir kasıttır?

    Kasıtları yoksa, o zaman Türk Ceza Kanununa göre sadece taksirli suç işlemişlerdir. Bu durumda ceza değişmek zorundadır - zira Türk Ticaret Kanunu genel bir kanun olup, 5941 sayılı kanunun bununla çeliştiği hallerde TCK hükümleri önceliklidir.

    Yani suç kasıtsız işlenmiştir, cezası buna göre olmalıdır.

    ---------

    Siz de yazınızda diyorsunuz ki "...ekonomik kriz anında........keşideci lehne getirilen bu geçici önlemleri....".

    Evet ! Geçici önlemler !!!

    Ne zamana kadar ? 31.12.2011'e kadar.

    Ben de diyorum ki mademki "geçici olarak" vadeli çeke izin verilmiş; bu esnada istemeden, kasıt olmadan ödenemeyen vadeli çekler de buna göre değerlendirilmelidir.

    ----------

    Hesap ortada, çek vadeli olarak kullanılabiliyor mu ? Evet.

    Çekin alacaklıya teslim tarihi ile ödeme tarihi arasında çek hesabı sahibinin istemi dışında mali durumu bozulabilir mi ? Evet.

    Mali durumu istemi dışında bozulan kişi, çeki ödememe kastı olmadığı halde çekin karşılığını hazır bulunduramayabilir mi ? Evet.

    Bu durumda, çekin karşılığının olmaması kasıtsız bir hareket midir ? Evet.

    Bu kanunun mimarı Prof. İzzet Özgenç, Samanyolu TV canlı yayınında, bizzat bu hususu ikrar ve teyit etmiş midir ? Evet.

    Kasıt konusu çek kanununun gerekçeleri arasında yer almakta mıdır ? Evet.

    Esasen kasıt konusu çek kanunu metninde de yer almaktayken, komisyonda son anda bir milletvekilinin (LANET OLSUN ONA !!!) önerisi ile metinden çıkarılarak mevcut kafa karışıklığına yol açılmış mıdır ? Evet.

    Tüm bu gerçekler ortadayken; sürekli değil ama 31.12.2011 tarihine veya öncesine kadar verilmiş vadeli çeklerde karşılıksız çek suçu oluştuğunda, bu suçta kasıt aranmalı mıdır ? BU SORUNUN CEVABINI SİZLERE BIRAKIYORUM...

    YanıtlaSil
  65. BU MÜCADELEMİZDE BİZLER İÇİN MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARIN ŞEVKİNİ,HEVESİNİ KIRMAYALIM. BU SİTEDE ELBETTEKİ HERKES İSMİ İLE DEĞİLDE RUMUZU İLE YAZIYOR ÖNEMLİ OLAN BU İSİMSİZ KAHRAMANLARIN MÜCADELESİDİR. BAŞROLDE OLMANIN NE ÖNEMİ VAR BİZLER SIKINTISI OLAN AKLI SELİM İNSANLAR DEĞİLMİYİZ BİR FİLİM YAPILIRKEN BAŞROL OYUNCUSUDA OLACAK YÖNETMENDE OLACAK FİLİM İÇERİSİNDEKİ ROL ALAN OYUNCULARDA OLACAK. ŞUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM BENDE BU SİTEYİ YAKLAŞIK 3 YILDIR İZLİYORUM BU KISIR ÇEKİŞMELERE SON VERELİM.BENİDE TANIYAN TANIR KARDEŞİM BİZLER YOĞUN BAKIMDA YATAN VE ŞU ANDA OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI OLARAK HAYATIMIZI İDAME ETTİRMEYE ÇALIŞIR İKEN BİRİLERİNİN BU YAŞAM MÜCADELEMİZE ÇOMAK SOKMAYA HAKKI YOKTUR. BÜTÜN DAVA ARKADAŞLARIMI AKLI SELİM OLMAYA DAVET EDİYORUM. SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  66. Heyecanla bekliyoruz Basketci ve Ekim2510 un aciklamalarini. İnsallah Av. Osman Oy onumuzu acar. Ayrica bu zatin bankaci olmasi baska arti. Dusunun hem bankaci, hem avukat ve de yazar. Biz yeniyiz burada. Acaba haklimiyiz umutlanmaktan.
    Basketci umudumuz oldu. .

    YanıtlaSil
  67. SAYIN SERAP HANIM
    EYLEM İÇİN DÜĞMEYE SİZ BASIN LÜTFEN
    HERKEZ BİRİLERİNİN DÜĞMEYE BASMASINI BEKLERSE YİNE BİRŞEY OLMAYACAK...

    KAFANIZDA PLANLADIĞINIZ AYRINTILARI PAYLAŞIN VE EYLEM GERÇEKLEŞSİN..
    BEN İNANIYORUM Kİ KIVILCIMI ATEŞLERSENİZ YANGIN BAŞLAYACAKTIR

    YanıtlaSil
  68. mücadele edildi NEDEN SONUÇ ALAMIYORUZ ?

    eski mücadele eden samİmi arkadaşlarımız NERDELER?

    çek mağdurları NEDEN BAŞARAMIYOR?

    kiMlerin oyununa GELİYORUZ ?

    kim bu mücadeleyi ENGELLİYOR ?

    arkadaşlarımızı yıldıran gerçekler NELERDİR?

    Biz neden hala göz YUMUYORUZ ?

    Birlik ve beraberlik NEDEN SAĞLANAMIYOR?

    KİM YADA KİMLER SEBEPLER ?

    ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ BU MAĞDURİYETTEN NE HESABINIZ VARSA BAŞKA YERDE YAPIN YALANLARINIZ YAPMAYIPTA YAPTIK DEDİKLERİNİZ SİZİN OLSUN BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ !!!!!!!!! BOYNU BÜKÜK ÇOCUKLARIN HAKKINI ÇARESİZCE AMAN BEKLEYEN İNSANLARIN HAKKINI ŞAHSİ ÇIKARLARINIZ UĞRUNA ALDIĞINIZ AHLAR YAKANIZA YAPIŞACAK NASIL CAN VERECEKSİNİZ !!!!!!!!!!!!

    BURADAN BU HUKUKSUZLUĞUN GERÇEK MAĞDURLARINA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM BU SESSİZLİĞİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM YORGUNLUĞUNUZU GÖREBİLİYORUM AMA BAKIN MEYDAN KİMLERE KALIYOR VE BUNUN KİME NE FAYDASI VAR ZAMANINDA ÇOK YORULDUNUZ EMEK VERDİNİZ VE SONUÇ DİYECEKSİNİZ SONUÇ GELİNEN NOKTA ARTIK BUNUN TOPLUMSAL BİR SORUN OLDUĞUNUN BİLİNMESİDİR VE BİR SONUNUN OLACAĞI GERÇEĞİDİR ÖNÜMÜZDE İNANILMAZ BİR EKONOMİK KRİZ VAR VE BU MAĞDURİYET EN AZ İKİ KATINA ÇIKACAKTIR YANİ BAZILARI İÇİN PAZAR GENİŞLEYECEKTİR … ARTIK BİR PAZAR OLMAYALIM BURADA OLALIMKİ KİMSE SÖMÜRÜLMESİN BURADA OLALIM Kİ HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMESEKTE BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM BAŞINDAKİ DERDİN NE OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR BİLİNÇLENMESİ GEREK BİLMEDİĞİ DERTLE MÜCADELE ETME ŞANSI OLMAYANLAR İÇİN BURADA OLMALIYIZ

    AKSİ TAKDİRDE HERKES BİLGİSAYARLARINI KAPATSIN VE NE YAŞAMASI GEREKİYORSA ONU YAŞASIN ZAMAN NASILSA İYİSİ YADA KÖTÜSÜYLE GEÇECEKTİR SAMİMİYET VE GERÇEKLER OLMADAN ASLA GERÇEK MÜCADELEDE OLMAYACAKTIR BOŞUNA SANAL AVUNTULAR ARAMAYIN !!

    SAMSUNLU (MT)

    YanıtlaSil
  69. MERHABA SERAP HANIM..

    EYLEM BİR KEZ YAPILIP,AYLARCA SESSİZ KALINIYOR...BENDE HAZIRIM BU KONUDA.. KIVILCIM ÇAKILDIKTAN SONRA GERİSİ GELECEKTİR... BUNA İNANIN..
    SAYGILARIMLA..

    YanıtlaSil
  70. Merhaba SERAP Hanım....

    ÖNCE BİR KAÇ KİŞİ OLSUN BENDE HAZIRIM... GERİSİ GELİR...BUNA İNANIN...

    YanıtlaSil
  71. Yakup_@hotmail .com17 Ağustos 2011 10:32

    ne oldu bugön arkadaşlar kımse yok korktum yahu ne oldu sizlere

    YanıtlaSil
  72. Yakup_@hotmail .com17 Ağustos 2011 10:32

    deneme

    YanıtlaSil
  73. serap sarıoğlan17 Ağustos 2011 10:32

    eylem...eylem...eylem....ama ne yazıkki 1-2 kişi haricinde kaale alan olmamış...

    YanıtlaSil
  74. HERKESE MERHABALAR !!!!

    ARKADAŞLAR BEN SİTEYE YENİ YAZMAYA BAŞLADIM.TÜM OLUMSUZLUKLARI BİR TARAFA BIRAKARAK HERKESİN BİR ŞEYLER YAPMASI GEREKİR.

    EĞER KAMUOYU OLUŞTURMAK İSE BENDE BİREBİR TANIDIĞIM CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİNE KONUYU AKTARDIM.BU KONUDA NEDEN DUYARSIZ KALDIKLARINI SORDUM...

    ARKADAŞLAR AĞLAMAYANA MEME YOK! HİÇ KİMSE OTURDUĞU YERDE BÖYLE ÖNEMLİ KONUYU KAZANAMAZ...

    BANA GÖRE SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ. EN BÜYÜK SIKINTI BU...

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  75. Sayin Basketci

    Yurt disinda mecburen yasamaya calistigimdan dolayi yaninizda bulunamiyorum,Sn ayse hanimefendininde dedigi gibi yurt disinda kacak yasamaya maruz birakilan bizler maddi olarak elimizden gelen yardimi yapmaya haziriz,odemelerde direk Gazete adina yapilacagi icin cesitli soylentilere maal vermemis oluruz,lutfen tekrar bu konuyu dusunun.
    Saygilarimla

    YanıtlaSil
  76. Adaletistiyorum17 Ağustos 2011 10:32

    YORUMLARIMDA ŞİMDİYE KADAR AĞZIMDAN ÇIKAN KÖTÜ SÖZLER İÇİN HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM.
    ruh halimi bu benzetme ile böyle hoş görün :
    bir kaç kişi bir ev yapmaya çalışıyor, temeli atıyor duvarları örüyor, tam tablayı dökecek, birileri geliyor duvarları yıkıyor.
    ama temel yerinde yıkamıyor, sonra,
    bu bir kaç kişi yine duvarları örüyor tam tablayı dökecek,
    yine birileri geliyor yıkıyor, yıkıyor yıkıyor duvarları.
    İNSAN UMUTSUZ YAŞAYAMAZ ARKADAŞLAR.
    tek sermayemiz umut
    sen iki de bir yıkarsan duvarları
    SONUNDA İNSAN BOZAR AĞZINI.
    düşünün....
    bu sitelerdeki umuttan başka hiç bir sermayemiz yok.
    bırakın MÜCADELEMİZE DEVAM EDELİM, UMUTSUZ YAŞATMAYIN BİZİ...

    ALLAHIN INSANLARDA ISTEDİĞİ ŞEYLER ÇOK BASİT ,
    vicdanlı olun ( BU SİTEDE ÇEKİŞEREK EZİYET ETMEYİN BİZE), merhametli olun, dürüst olun, iyiylik yapın, iyi niyetli olun, çalışkan olun (MÜCADELEYE DEVAM DURMAK YOK ), insanlara yardım edin, affedici olun, hırsızlık yapmayın ( INSANLARIN UMUTLARINI ÇALMAYIN), İNSAN OLUN.
    vicdan, merhamet, iyi niyet

    çok basit İNSAN OLMAK

    SAYGILAR

    ADALET İSYORUM

    YanıtlaSil
  77. Sn Memo, şu hususu da ilave etmek lazım. Yargıtay'ın andığınız (Yargıtay 10.CD. 2009/12591 E.-2009/14476) kararı, 3167 sayılı eski çek kanunu için "2006 yılında verilen bir çekin erken ibrazına itiraz" dolayısıyla alınmış olup;

    5941 sayılı kanun ve bunun geçici olarak getirdiği vadeli çek uygulamasıyla alakası yoktur.

    Anılan karar, çok açık ve seçik olarak 3167 sayılı kanunla ilgilidir ki; bu kanuna göre çekler vadesizdir ve istenildiği tarihte bankaya ibraz olunabilir.

    Özetle; benim açıklama ve iddialarıma karşı bir dayanak oluşturmamaktadır kanaatindeyim.

    Saygılar ve selamlar.

    YanıtlaSil
  78. Sn Memo, şu hususu da ilave etmek lazım. Yargıtay'ın andığınız (Yargıtay 10.CD. 2009/12591 E.-2009/14476) kararı, 3167 sayılı eski çek kanunu için "2006 yılında verilen bir çekin erken ibrazına itiraz" dolayısıyla alınmış olup;

    5941 sayılı kanun ve bunun geçici olarak getirdiği vadeli çek uygulamasıyla alakası yoktur.

    Anılan karar, çok açık ve seçik olarak 3167 sayılı kanunla ilgilidir ki; bu kanuna göre çekler vadesizdir ve istenildiği tarihte bankaya ibraz olunabilir.

    Özetle; benim açıklama ve iddialarıma karşı bir dayanak oluşturmamaktadır kanaatindeyim.

    Saygılar ve selamlar.

    YanıtlaSil
  79. Libya'da iş yapan bir firmayı düşünün. İleri tarihli çek vermiş ve çek kanunu da bu çekin erken ibrazına izin vermiyor (yani vadeli olmasına izin veriyor).

    Bu firma vadeli çeki verirken, mevcut duruma göre nakit akışını gözönüne alıp çek(ler)i vermiş, vadesinde ödeyecek, dolandırıcılık niyeti, çeki vadesinde ödememe gibi bir düşüncesi yok.

    Ama Libya'da tüm müteahhitler gibi işlerini bırakıp Türkiye'ye dönünce hakedişlerini alamadı, mali sıkıntıya düştü, belki de iflas edecek. Bu firmanın çek(ler)i karşılıksız çıktı ve hakkında şikayet olundu, dava açıldı.

    Türk Ceza Kanunu'na göre bu firma yöneticileri "karşılıksız çek verme" suçunu kasıtlı mı işlemişlerdir, kasıtları yok mudur ?

    Kasıtları var diyorsanız, bu nasıl bir kasıttır?

    Kasıtları yoksa, o zaman Türk Ceza Kanununa göre sadece taksirli suç işlemişlerdir. Bu durumda ceza değişmek zorundadır - zira Türk Ticaret Kanunu genel bir kanun olup, 5941 sayılı kanunun bununla çeliştiği hallerde TCK hükümleri önceliklidir.

    Yani suç kasıtsız işlenmiştir, cezası buna göre olmalıdır.

    ---------

    Siz de yazınızda diyorsunuz ki "...ekonomik kriz anında........keşideci lehne getirilen bu geçici önlemleri....".

    Evet ! Geçici önlemler !!!

    Ne zamana kadar ? 31.12.2011'e kadar.

    Ben de diyorum ki mademki "geçici olarak" vadeli çeke izin verilmiş; bu esnada istemeden, kasıt olmadan ödenemeyen vadeli çekler de buna göre değerlendirilmelidir.

    ----------

    Hesap ortada, çek vadeli olarak kullanılabiliyor mu ? Evet.

    Çekin alacaklıya teslim tarihi ile ödeme tarihi arasında çek hesabı sahibinin istemi dışında mali durumu bozulabilir mi ? Evet.

    Mali durumu istemi dışında bozulan kişi, çeki ödememe kastı olmadığı halde çekin karşılığını hazır bulunduramayabilir mi ? Evet.

    Bu durumda, çekin karşılığının olmaması kasıtsız bir hareket midir ? Evet.

    Bu kanunun mimarı Prof. İzzet Özgenç, Samanyolu TV canlı yayınında, bizzat bu hususu ikrar ve teyit etmiş midir ? Evet.

    Kasıt konusu çek kanununun gerekçeleri arasında yer almakta mıdır ? Evet.

    Esasen kasıt konusu çek kanunu metninde de yer almaktayken, komisyonda son anda bir milletvekilinin (LANET OLSUN ONA !!!) önerisi ile metinden çıkarılarak mevcut kafa karışıklığına yol açılmış mıdır ? Evet.

    Tüm bu gerçekler ortadayken; sürekli değil ama 31.12.2011 tarihine veya öncesine kadar verilmiş vadeli çeklerde karşılıksız çek suçu oluştuğunda, bu suçta kasıt aranmalı mıdır ? BU SORUNUN CEVABINI SİZLERE BIRAKIYORUM...

    YanıtlaSil
  80. SAYIN YURDANUR HANIM
    EMEKLERİNİZ ÇABALARINIZ ÇOK BÜYÜK
    SUÇLU OLMADIĞIMIZI ANLATMAMIZDA Kİ GAYRETLERİNİZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ.
    HİÇ BOŞ DURMUYORSUNUZ HEPİMİZ SİZİN KADAR ÇALIŞSAK BU SORUN ÇOKTAN BİTERDİ
    EKM 2510,BASKETÇİ,BARIŞÇI MERSİN SAĞOLUN VAROLUN...
    SİZLER BU İNSANLARIN UMUDU OLDUNUZ.
    BEN YÜREKTEN İNANIYORUM Kİ BU DERTTEN KURTULACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL.
    TEŞEKKÜRLER YURDANUR HANIM

    YanıtlaSil
  81. biz dedikodularla uğraşırken birileri kaderimizi belirliyor lütfen biraz daha seviyeli olalım.
    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Meclis açıldıktan sonra iş dünyasını ilgilendiren düzenlemeleri Yatırım Ortamı İyileştirme Yasa Paketi altında toplayarak kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi. Antalya Girişimci İşadamları Derneğinin iftarına katılan Babacan, bu yılki 2. Ekonomik Koordinasyon Toplantısı’na Adalet Bakanı’nı davet ettiklerini ve iş dünyasını yakından ilgilendiren üzerinde çalışılan Yargı Reformu Stratejisi’ni konuştuklarını ifade etti. Türkiye’de ekonomik istikrarı kalıcı tesis etmek istediklerini anlatan Babacan, bunun için mutlaka yargı konusunda adımlar atılması gerektiğini belirtti. Babacan, şöyle devam etti: “Yargı Reformu Stratejisi’nde iş dünyamızı ilgilendiren bütün maddeleri, yatırım ortamını iyileştirmeyle ilgili hazırladığımız bir yasa paketinin içine koyma kararı verdik, bunu Bakanlar Kurulunda Başbakanımıza arz ettim ve aynı yönde talimatlarını verdi.”

    CARİ AÇIĞIN ÇÖZÜMÜ
    İlk fırsatta Meclis açıldıktan sonra Yatırım Ortamı İyileştirme Yasa Paketi’nin içerisine iş dünyasını ilgilendiren yargı adımlarının da yerleştirileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ümit ediyoruz ki kısa zaman içinde bunları uygulamaya başlarız. Hukuk devleti ve ekonomi iç içe kavramlar. Hukuk devleti olmazsa yılların birikimi bir anda yok olup gidebilir. Zeminini sağlamlaştırmak için hukuk devletiyle ilgili tüm adımları atarak, geleceğe istikrarlı bir Türkiye bırakmak istiyoruz.”

    YanıtlaSil
  82. Barışçı-Mersin17 Ağustos 2011 10:32

    BASKETÇİ ARKADAŞIMLA BİRAZ EVVEL GÖRÜŞTÜK; EVET SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ GÖRÜŞMELERİ 2.ELDEN; YANİ BENDEN DEĞİLDE, BASKETÇİ ARKADAŞIMDAN ALACAKSINIZ. ŞU ANDA GÖRÜŞMELER TAMAMLANMIŞTIR. BASKETÇİ ARKADAŞIM, EKM2510 VEYA GÖRÜŞMEYE KATILAN DİĞER ARKADAŞLARIMDAN BİRİSİ AÇIKLAMALARI YAPACAKLARDIR. ANCAK UNUTMAYALIMKİ; BİZLER SİZLER İÇİN KOŞTURAN BİR EKİBİZ. SAYGILARIMLA.

    VE YİNE ŞU ANDA AÇIKLIYAMAYACAĞIM; ÇOK DAHA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELERDE YAPILACAKTIR. GÖRÜŞMELER YAPILIP SONUÇ ALINDIKTAN SONRA, TÜM ARKADAŞLARIMA AÇIKLAMALAR YAPILACAKTIR. TEKRAR SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  83. Sn.Gerçekçi:

    Batıdan aldığımız Ticaret Kanunumuza göre ileri tarihli çek düzenlenmesi olanaklı olup, çekin bu şekilde kullanılması, mevcuda göre düzenlenen kambiyo evrakı vasfını etkilemez. Zira senet taahhüdünden farklı olarak, keşideci lehtara vadeden önce ibraz hakkı tanıyarak, mevcudunun her an yeterli olduğunu peşinen kabul ve ikrar etmektedir. Artık lehtar gününden önce ibraz hakkına başvurmasa dahi, keşideci bu kabulünden geri dönemez.

    Kanun koyucunun gününden önce ibrazı geçici olarak yasaklaması da çekin vasfını etkilemez. Zira bu, ekonomik kriz anında gayrı nakdi mevcutlarını nakde çevirme imkânı zayıflayan keşideciyi korumaya dönüki oldukça isabetli ve geçici bir düzenlemedir. Bilhassa bankalar kredileri geri çağırıp, daha iyi fiyata satabilmek için, vadesinden önce teminat çeklerinin ibrazına başvurmakta, bu durumdan hem keşideci hem de çeki bankaya teminat olarak veren hamil muzdarip olmaktadır. Keşideci lehine getirilen bu geçici önlemleri genişletip, çeke başka anlamlar yüklemek doğru değildir.(Yargıtay 10.CD. 2009/12591 E.-2009/14476)

    YanıtlaSil
  84. Bankaci, avukat. yazar kimligi ile onemli biri olan Av. Osman Oy ile yapacaginiz gorusme onumuzu acacaktir.
    Sayin Basketci, gorusmeyi siz yapiyorsunuz, biz aciklamayi 1. elden degil de neden 2. elden alacagiz.
    Aciklamayi merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  85. Barışçı-Mersin17 Ağustos 2011 10:32

    HAKLI DAVAMIZIN HAKLI OLAN ARKADAŞLARI GÜNAYDIN HEPİNİZE. CUMARTESİ PAZAR GÜNÜ BAYAĞI BİR RAHATSIZDIM, ŞİMDİ BİRAZ TOPARLADIM.

    HAKLI OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ DAVAMIZDA; HEP YANINIZDA OLDUM VE HEP YANINIZDA OLACAĞIM.

    HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIMA SAYGILARIMLA. İNŞAALLAH; ÖZGÜR GÜNLER ÇOK UZAKTA DEĞİL. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  86. Bu mucadelede avukatlara ihtiyacimiz yok. Onlarin yuzunden bu haldeyiz. Site patronu silsin avukatlari biz ona para verelim.
    Bu mucadelede bize basketci ekim2510 bariscimersin lazim.
    Basketci onumuzde olsun yeter. .

    YanıtlaSil
  87. Cok dogru gercekci. . Bizim ne Ofluogl na, ne yukarida is bekleyen dort avukata ihtiyacimiz var. Bizim kendi dilekcelerimizi kendimiz yazariz, kendi davlarimizi onlarsiz takip ederiz.
    SİLİN SU AVUKATLARİ YUKARDAN, SİLİN. .
    Onlarin size verdigi paralari magdurlar verir.
    Nedir bu avukat milletinden cektigimiz. .
    Neyse ki Basketci bugun avukat ama aslinda bir bankaciyi ziyaret ediyor.
    BU ZİYARET BİZE KURTULUS YOLU ACABİLİR.

    YanıtlaSil
  88. SN.GERÇEKÇİ VE TÜM DAVA ARKADAŞLARIM;

    HEPİNİZE GÜZEL BİR HAFTA DİLERİM.

    TOPLANTIYLA İLGİLİ YORUMU SN.BARIŞÇI -MERSİN .GÜN İÇİNDE BURAYA YAPACAKTIR.

    SN.GERÇEKÇİ ELİNİZE SAĞLIK.DEDİKLERİNİZE AYNEN KATILIYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 07:47

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR !!!!!

    AMACIM KİMSEYİ GALEYANA GETİRMEK DEĞİL, HERKESİN AKLI KENDİNE YETER ZATEN.

    HEPİMİZ, ÇOK AĞIR KOŞULLARDAN GEÇİYORUZ, EVİMİZİ,İŞİMİZİ,DAYGINLIĞIMIZI,ÇEVREMİZİ VE HERŞEYİMİZİ KAYBETMİŞ İNSANLARIZ. ADETA İTİBARSIZLAŞMIŞ BİRER SAHTEKAR (!) KONUMUNSAYIZ.

    BU DURUMU YAŞAMAIŞ İNSDANLARIN BİZE BAKIŞ AÇISI MAALESEF BÖYLE...

    ONUN İÇİN BOŞ HAYALLER PEŞİNDE KOŞMAYALIM..... NET SÖYLÜYORUM:
    BU HÜKÜMET İSTERSE 1.000.000 KİŞİ HAPİSTE YATSIN; ÇEKLERLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME YAPMAYACAKTIR.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    HATTA ÇEK KONUSUNUN BASINDA YER ALMAMASI DA BU HÜKÜMET TARAFINDAN ENGELLENMEKTEDİR.YOKSA GÖRMEZLİKTAN GELİNECEK BİR KONU MUDUR? ADLİYELER ÇEK DAVALARI İLE DOLUP TAŞIYOR.........

    KİM NERDE KARARLAŞTIRIYOR İSE, MUTLAKA SES GETİRECEK E Y L E M !
    DEN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR.

    BİR KIVILCIM GEREKİYOR HEPSİ BU, BENİM ÇEVREMDE TANIDIĞIM EN AZ 20 KİŞİ VAR.

    ACİL EYLEM KOMİTESİ OLUŞTURMALIYIZ VE BU KOMİTE SÜREKLİ EYLEM TAKVİMİ BELİRLEMELİ,GÖRECEKSİNİZ ÖNCE BİR KAÇ YÜZ OLAN SAYI BİNLERİ BULACAKTIR....

    YOK YASAL DÜZENLEME GÖRÜŞÜLÜYOR, YOK BAKANLA GÖRÜŞÜLDÜ,YOK MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ.... HEPSİ HİKAYE.... BİZE BORCUNU ÖSEMEYEN BİRER SAHTEKAR GÖZÜ İLE BAKILDIĞINI UNUTMAYIN.....

    YOKSA TEKER TEKER İÇERİ ATILACAĞIZ, GÜN GELECEK BURAYA YAZI YAZACAK ADAM KALMAYACAK.....

    KİMSENİN UMRUNDA DEĞİLİZ..... ONLARIN TUZU KURU .....ACİL EYLEM BAŞKA ÇARE YOK.......BUNA İNANIN.......

    HERKESE SAYGILAR SUNAR,ÖZGÜR GÜNLER DİLERİM....

    YanıtlaSil
  90. ARKADAŞLAR, LÜTFEN VAKTİNİZİ AYIRIN VE AŞAĞIDAKİ YAZIMI SONUNA KADAR OKUYUN; ANLAMAYA ÇALIŞIN, GEREĞİNİ YAPIN:
    -------------------------------------

    Çek kanunu haricindeki tüm mevzuatımız ÇEKTE VADE OLMAZ prensibi üzerine kurulmuş.

    Buna göre, (ileri tarihli çek vermiş olsanız bile) çeki yazıp, imzaladığınız zaman çek tutarının banka hesabınızda mevcut olduğunu ve hemen gidilip tahsil edilebileceğini beyan ediyorsunuz. Çekinizin karşılığı çıkmazsa karşınızdakini dolandırmış sayılırsınız.
    Ve cezayı haklı olarak hakediyorsunuz.

    Öte yandan, mevcut çek kanunu (31.12.2011 tarihine kadar geçerli olmak üzere) VADELİ ÇEK KULLANIMINA izin vermiştir.

    Eğer vadeli çek vermişseniz ve karşılığını vade tarihinde haklı sebeplerle ödeyememişseniz, karşılıksız çek suçunu KASITSIZ olarak işlemiş oluyorsunuz. Yeni Türk Ceza Kanunu (5237 sayılı kanun) madde 21'de çok açık olarak SUÇUN OLUŞMASI KASTIN VARLIĞINA BAĞLIDIR denmektedir. Kasıtsız işlenen bir suç taksirle işlenmiş olup, bunun cezası adli para cezası değildir.

    Türk Ceza Kanunu genel bir kanun olup, çek kanunu ise özel bir kanundur. İkisi çeliştiği zaman genel kanun hükümleri geçerlidir.

    Özetle; VADEL ÇEK VERMİŞSENİZ VE HAKLI SEBEPLERLE BUNU ÖDEYEMEMİŞSENİZ, SUÇU KASITLI İŞLEMEMİŞ OLURSUNUZ-BU DURUMDA CEZA ADLİ PARA CEZASI OLAMAZ.

    Savunmalarımızı buna göre yapmamız lazım ve Yargıtay'dan buna göre bir tasdik geldiği zaman çek davalılarının (dolandırıcılar hariç) tamamının sorunu çözülmüş olur. Bu savunmayı ilk derece mahkemelerinin kabul etmemesi ve ceza vermesi önemli değil. Önemli olan Yargıtay'ın vereceği karar ve Yargıtay bu konuda henüz hiç bir karar vermedi !

    Bunu tüm avukatlar biliyorlar ama hemen hiçbiri bu doğrultuda savunma yapmıyorlar - zira Yargıtay ın bu savunmayı kabul etmesi halinde ellerindeki çok yağlı bir ekmek kapısı sonsuza kadar kapanmış olacak. Yalan mı ?

    İlk derece mahkemelerinde savunmalarınızı bu prensibe göre yapın (diğer şekli hususları da ihmal etmeyip savunmanıza dahil edin ama esas sizi kurtaracak nokta suçta kasıt aranması prensibidir). İlk derece mahkemesi kabul etmese önemli değil. Yargıtay temyiz dilekçenize bu hususu muhakkak dahil edin.

    Bu söylediklerimi kulak ardı etmeyin, sizden kimse para pul istemiyor. Dosyanızla ilgilenin, davanızı takip edin, davayı kaybetseniz bile Yargıtay temyizinizi muhakkak bu prensibi de gözönüne alarak yapın.

    Yargıtay Türk Ceza Kanununun temel prensibini gözardı etmez, edemez. Bu doğrultuda çıkacak bir karar ile DOLANDIRICILAR HARİÇ tüm çek mağdurları adli para cezasından kurtulabilecektir.

    Gerisi sizlere kalmış.

    YanıtlaSil
  91. "DOST" rümuzlu, "SKYLIGHT" rümuzlu katılımcılar ile bunlarla aynı paralelde yazanlar.

    Beyler, beni niye CAN_35 ile ilişkilendiriyorsunuz ?

    Benim yazdıklarımla, diğer katılımcıların yazdıklarının ne alakası var ?

    Sizler okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Ya da anlamak istiyor musunuz?

    Daha sabah ezanı daokunup oruca başlamadık ki "Oruç başınıza vurmuş" diyeyim sizlere. Hala yiyip içebilirsiniz, idrak kaabiliyetinizi köreltecek bir şey yok.

    Benim dediğim çok ama çok açık :

    BİZ ÇEK MAGDURLARININ ÜZERİNDEN BAZILARI ÇIKAR SAĞLAMAK, MAĞDURLARI İSTİSMAR ETMEK İSTİYORLAR. KİM Mİ BUNLAR ?

    -EN BAŞTA AVUKATLAR (bu site dahil hemen her sitede reklamdalar)

    -TEFECİLER, FAKTORİNGCİLER VE BUNLARIN MAŞALARI (bunlar da bu site dahil, tüm sitelere sızıyorlar )

    -BUNLARLA DOGRUDAN VEYA DOLAYLI İŞBİRLİĞİ YAPAN VE ÇIKAR SAĞLAYAN BAZILARI (maalesef bunlar da bu site dahil hemen tüm sitelerde varlar)

    -ÇEK MAGDURLARINI BAŞKA MAKSATLARLA KULLANMAK İSTEYENLER (kim olduklarını düşünün bulun, Allah herkese akıl vermiş)

    -MEGALOMANYAKLAR VE BUNLARIN SİTELERİ (bunların ve bu sitelerin hangileri olduğunu bilmek, anlamak ta çok kolay)


    Madem ki durum böyle; niye kafamızı çalıştırmıyoruz ? Niye kendimizi kullandırıyoruz ?

    *****Davaların çoğunu takip etmek, temyiz dilekçesi yazmak için avukat olmaya gerek yok. Yeter ki biraz ilgilenin, sorun, soruşturun, dosyanızı takip edin.

    *****Avrupa İnsan Haklarına başvurmak için bir dilekçe ve form doldurmak yeterli, yine avukata gerek yok.

    *****Çeşitli yerlere mektup yollayacaksak, fax çekeceksek, mail göndereceksek, telefon açacaksak, bizzat gidip konuşacaksak bunlar için de avukata gerek yok.

    *****Önerilen eylemlerden aklımıza yatanlara katılacaksak, bunun için de avukata gerek yok.

    GEREK OLAN TEK ŞEY, HERKESİN KENDİ ADINA MÜCADELE ETMESİ, BAŞKALARINDAN BİR ŞEY BEKLEMEK YERİNE "BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR" DEMESİ.

    >Davalarınızı takip edin.
    >Dosyalarınızın temyiz dilekçesini yazın.
    >Savunmanızı muhakkak "kasıtsız suç olmaz" prensibini gözeterek yapın.
    >İnsan Haklarına form doldurup başvurunuzu yollayın.
    >Bu site veya başka sitede önerilen eylemlerden aklınıza yatanlara katılın.
    >Bu site veya başka sitelerde önerilen telefon açma, fax çekme gibi eylemlerden aklınıza yatanlarını gerçekleştirin.
    >Ortak derdimizi ulaşabildiğiniz her yerde dile getirin.

    Tüm bu yazdıklarımdan sonra, çıkarcı grup mensupları ve tetikçileri haricindekilerden, bunları okuma derdine girmeyen, okuyup anlamak istemeyenlerden beni eleştirmek isteyenler varsa eleştirsinler ama kusura bakmasınlar onlar başlarına geleni hakediyorlar.

    KENDİMİZİ KULLANDIRMAYALIM. MÜCADELE EDELİM.

    YanıtlaSil
  92. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  93. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  94. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  95. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  96. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  97. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  98. ARKADAŞLAR BIRAKINDA KİŞLER İŞ YAPSIN HERKESE FAYDASI OLUR UZUN ZAMADIR YAZIYORUM FAKAT YAYINLANMIYOR YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN SİTE DEN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM FİKİRLERİ OLAN FİKİRLERİNİ UYGULASIN ONLARA KİMSE ENGEL OLMUYOR BİZLER YERİ GELDİMİ İŞ ADAMIYDIK DİYORUZ.NEDEN BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ BELLİ

    YanıtlaSil
  99. Alacaklıları anlıyorumda şu "kardeş" siteleri hiç anlamıyorum.Onların bizle derdi ne ki

    YanıtlaSil
  100. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;

    İSTERSENİZ GELİN BU POLEMİKLERE BİR SON VERELİM.HERKES İÇİNİ DÖKMÜŞTÜR.SABIRLA BEKLEDİM.BU SABAHTAN İTİBAREN TEKRAR GERÇEKLERLE YÜZYÜZEYİZ.HEPİMİZİN SIKINTISI AYNI .SABIRSIZLIKVAR.BİR AN EVVEL BİTSİN İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKALIM DERDİ VAR.VARDA VAR.
    NEZAMAN İYİ BİR HAVA YAKALASAK BUNLAR OLUR.BU BÖYLE KANUN GİBİDİR.AMA SİZDEN RİCAM CEVAP YAZMAYIN ÇÜNKÜ SİLECEĞİM.GÜLÜN GEÇİN.BEN BURDAYIM .GEREĞİ YAPILIR.YETERKİ SİTE GERİLMESİN.
    DIŞARDAN BİZLERİ İZLEYEN AKLNIZA GELMEYECEK KİŞİLER İZLİYOR.
    İŞADAMLIĞINA YAKIŞIR ADAM GİBİ ADAM DETİRTECEK YORUMLARINIZA İHTİYAÇ VAR.HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK.SAÇMA SAPAN YORUMLARA CEVAP VEREREK BU HAVAYI BOZMAYALIM.

    BIRAKIN GERİSİNİ BİZ HALLEDELİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08,/2011 01:36

    YanıtlaSil
  101. Sorun yok Sn.Meşe:Ben abilerimize güveniyorum.
    Evvelki hafta gerçekleşen kazanımlar üzerine benim gibi eskl site üyeleri,ümidini kesmiş mağdurlar bile geri döndü.İlk defa hükümet tarafından ve canlı olarak izlendik.Devam edecek bu hafta ki program sebebiyle,telaş sardı yine bi yerleri.Allahın RAHMİ üzerlerine olsun.Ben bu hafta ki program için çok heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
  102. Bir lidere yakışıyor mu bu sözler?

    "SEN GEL BAŞKA KAPIYA GİT."

    Ne biçim laf bu Basketçi....alındım..

    YanıtlaSil
  103. Can_35 ile Gerçekçi gibi..aynı yumurtadan...aslanım...

    YanıtlaSil
  104. SN.YAKUPMESE;

    AZ MÜSADE EDİN .LÜTFEN TASALANMAYIN HEPSİ HALLOLUR.BU BİLENEN
    BİR GERÇEKTİR.NEZAMAN BİR TOPLANTI OLSA NEZAMAN BİR EYLEM OLSA ONLAR İNLERNDEN ÇIKAR.DOLAŞIRLAR SONRA SAHİPLERİNİN YANINA GİDERLER.
    BİZLER YOLUMUZA BAKACAĞIZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 02:05

    YanıtlaSil
  105. Akşamın en iyi haberi, rahat yatabilirim.Yarın çok güzel olacak.

    YanıtlaSil
  106. YARIN SN.BARIŞÇI YA BİLGİLERİ VERİRM SİZLERE İLETİR.


    BASKETÇİ 15/08/2011 02:01

    YanıtlaSil
  107. Bu site gerçekten eğlenceli..sayenizde...

    YanıtlaSil
  108. SN.BURSALİ;

    BARIŞÇI -MERSİN KARDEŞİMİZ BURDA .AMA BU HAFTA İŞ YERİNDE YORUCU BİR GÜN GEÇİRDİ.YARIN BURDA OLACAK MERAK ETMEYİN.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 15/08/2011 02:00

    YanıtlaSil
  109. SN.SKYLİGHT ;SMİLY İLE AYNI YUMURTA İKİZİMİ?

    NEYİN PEŞİNDESİNİZ?ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM.ŞUNUMU DEMEK İSTİYORSUN .?BİZ BU İŞLERİN BİTMESİNİ İSTEMİYORUZ.ÇÜNKÜ BÖYLE BİZE EĞLENCE OLUYOR.BİZDE VAKİT ÖLDÜRÜYORUZ.AÇIK AÇIK AÇIK SÖYLEYİN.BUNDA BİŞİ YOKKİ.

    KALIN SAĞLICAKLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  110. Yakupmese_hotmail.com17 Ağustos 2011 10:33

    vah vah halımıze

    YanıtlaSil
  111. Yakup_@hotmail .com17 Ağustos 2011 10:33

    vah vah allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  112. BARIŞÇI ABİ:SİZDEN YARINKİ GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ YORUM ALAMADIK.NELER YAPMALI,YAPILMALI.BİRAZ BİLGİ VE FİKİR VERİN.ŞÜPHESİZ BASKETÇİ ABİ NE YAPACAĞINI BİLİYOR AMA O TOPLANTIDAYKEN SİZDE BURDA OLSANIZ ÇOK İYİ OLUR.YOKSA KÜSTÜNÜZ MÜ?BEN ŞAHSEN ÖZÜR DİLEDİM AMA ZATEN KONUNUN SİZLE ALAKASI YOKTU.YARIN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI HİSSEDİYORUM.BİRDE SİZİN SESİNİZİ DUYABİLSEK AH.

    YanıtlaSil
  113. Sayın Adaletistiyorum un yorumundaki şu cümleler verilebilecek en iyi cevaptır.

    DAVA DIŞINDA YAZMAK YOK
    KONUŞMAK YOK
    SİLİ HEMEN YAZANLARI

    YanıtlaSil
  114. Zafer yakın Basketçi...Arkandayız..yarın ki görüşmeyi merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  115. Sn.Basketçi:
    Yarın ki program hakkında biraz bilgi verirmisiniz.Neler yapılacak, biz ne yapacağız, yoksa sizin toplantıların sonucunu mu bekleyeceğiz?

    YanıtlaSil
  116. git soytarılığını palyoçuluğunu başka yerde yap

    YanıtlaSil
  117. Şimdi yanlız24 Eylül 2011 22:41

    SN.BASKETÇİ;

    SİZE KATILMAYAN BU İŞİ SEKTAYA UĞRATMAK İSTEYEN İNSANLARDIR. EYLAM KONUSU MUTLAKA OLAMALI VE SİZE SÖZ VERİYORUM BEN EN AZ 10 KİŞİ GETİRECEĞİM
    SAYGILARIMLA,

    YanıtlaSil
  118. AYRICA YAPMAK İSTENİLEN BİR EYLEM VARSA ENGEL KİM
    DAHA ÖNCE YAPILAN EYLEMLERDE KATILIM GÖSTEREN ÇABALAYAN
    BİZZAT TANIMADIĞIM AMA YILLARDIR YAZILARINI OKUDUĞUM İNSANLARIN
    EMEKLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEK DOĞRU DEĞİL.

    SİZ ÖNERİ GETİRİN ONLAR YAPILSIN.MANTIK ÇERÇEVESİNDE İSE YAPILASI İÇİN GEREKEN DESTEĞİ VERELİM.

    BİRLİK=KUVVET

    YanıtlaSil
  119. BURSALI AÇIK YAZINIZ LÜTFEN

    YanıtlaSil
  120. Benim konuşacağım yok.

    Ama siz gecenin bu saatinde konuşmuşsunuz ve yalanlama almışsınız ya.

    Helal olsun sizlere !

    YanıtlaSil
  121. KİM MAĞDUR? ALACAKLIMI BORÇLUMU VE YÜRÜRLÜKTE OLAN YASA KİME NE ÇIKAR SAĞLAMAKTADIR. ALACAKLI YÖNÜNDEN BAKALIM. YASA ÇEKİNİ ÖDEYEMEYENE ÇEK MİKTARI KADAR ADLİ PARA CEZASI NA HÜKMEDİYOR MAHKEME KARARI VERİYOR SAVCILIKTA TAHSİLATI YAPIYOR PEKİ PARA ALACAKLIYAMI VERİLİYOR BORÇ ÖDENİYORMU HAYIR PARA HAZİNEYE GİDİYOR YANİİ SAVCI KARŞI TARAFIN ÇEKİNİ ÖDEYEMEDİN ŞİMDİ O KADARDA BİZE BORÇLANDIN BİZE OLAN BORCUNU ÖDE GİT SERBESTSİN DİYOR PEKİ ALACAKLI NE OLACAK DEYİNCE ONA BİZ DEĞİL İCRA MAHKEMELERİ BAKAR DİYOR.ÖDEME GÜCÜNÜZ YOKSA KARŞILIĞINDA CEZA YATACAKSINIZ DİYOR. ALACAKLININ LEHİNE BİR DURUM SÖZ KONUSUMU CEZA EVİNE GİREN İNSANIN ÇALIŞMA İMKANI YOK İŞİ YIKILMIŞ DÜZENİ BOZULMUŞ SOSYAL HAYATTAN KOPMUŞ YILLAR SONRA CEZA EVİNDEN ÇIKTI HANKİ İMKANLARLA İŞ KURUP PARA KAZANIP BORCUNU ÖDEYECEK VE ALACAKLI ONDAN NE BEKLEYEBİLİR? BU DURUMDA ALACAKLI MAĞDUR OLMADIMI ? GELELİM BORÇLUYA. İNSANLAR DÜŞER KALKAR SEBEP NE OLURSA OLSUN TİCARET YAPAN HERKEZ BİR GÜN SARSILABİLİR BORCUNU ÖDEYEMEYEN BİR İNSANI CEZA EVİNE KOYARSANIZ ELİNDE HİÇ BİR İMKAN KALMADIĞINDAN ARTIK YAPACAK BİR ŞEYİ KALMAMAKTADIR ÖZGÜRLÜĞÜDE ELİNDEN ALININCA DEĞİL BORÇ ÖDEMEK YÜKÜMLÜ OLDUĞU İNSANLARADA BAKAMAMAKTA VE ONUNLA BİRLİKTE AİLESİDE CEZALANDIRILMAKTADIR. OYSA ADLİYE KORİDORLARINDA MAHKEMELERDE VEDE YAKALANMA KORKUSUYLA KÖŞE BUCAK KAÇARAK HARCADIĞI ZAMANI İŞİNİ DÜZELTMEKTE TOPARLANMAYA ÇALIŞMAKTA HARCAMIŞ OLSA ALACAKLININ GÖZÜNÜN ÖNÜNDE YERİ MEKANI BELLİ OLSA ARADIĞI ZAMAN ALACAKLI ONU BULABİLSE ALACAKLI KİŞİ DAHA AVANTAJLI OLMAZMI DOLAYISIYLA BORÇLU KİŞİNİNDE MAĞDUR EDİLDİĞİ BORCUNDAN KURTULMA İMKANI ELİNDEN ALINDIĞI AÇIKÇA ORTADA DEĞİLMİ .GELELİM ART NİYETLİ İNSANLARA ONLAR DIŞARDA SIKINTILARI YOK KILIFI HAZIRLAMIŞLAR SERBESTCE DOLAŞMAKTA YENİ KURBAN ARAMAKTADIRLAR BU YASANIN ONLARA HİÇ BİR YAPTIRIMI YOKTUR ÇÜNKÜ YASA ARAŞTIRMA YAPMADAN KAST UNSURU OLUP OLMADIĞINA BAKMADAN HÜKÜM KURMAKTADIR BU HALİYLE ART NİYETLİ KİŞİLERİN AYIKLANMASI YAPILMAMAKTADIR YASAYA GÖRE BU DURUMA DÜŞEN HERKEZ DOLANDIRICILIKLA SUÇLANMAKTADIR.BU MÜCADELEYE GÖNÜL VEREN ARKADAŞLARIMIZIN ÇOĞUNLUĞU HEM ALACAKLI HEMDE BORÇLU DURUMDADIR KİMİSİ DOLANDIRILMIŞ KİMİSİDE GERÇEKTEN BATANLARIN YÜZÜNDEN BATMIŞTIR.
    SONUÇ OLARAK.ALACAKLILAR BORÇLULAR KANUN KOYUCULAR MİLLET VEKİLLERİMİZ BAKANLARIMIZ BAŞBAKANIMIZ MEDYAMIZ TÜM YETKİLİLER MESELENİN BOYUTLARINA TAM
    ANLAMIYLA VAKIF OLMALIDIR BU VESİLE İLE KİMSEYE KIZMIYOR SADECE KONUYU HALA ANLATAMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR BU YAZIYI OKUYAN büyüğüme SAYGILAR SUNUYORUM allaha emanet olun allahım çocuklarınıza zeval vermesin

    YanıtlaSil
  122. sayın EKİM2510 abi size bir mail.atmıştım okuyabildinizmi?

    YanıtlaSil
  123. SYN KARTAL

    SONUNA KADAR HAKLISINIZ CEVAP DAHİ YAZMIYOR OLMANIZ MÜCADELEMİZE YAKIŞIR BİR DAVRANIŞ BEN KENDİ ADIMA TEŞEKKÜR EDERİM
    BU VE BUNA BENZER OLAYLARI HEP YAŞADIK VEDE YAŞIYORUZ

    KENDİNİ BİLMEZ ÇAĞ DIŞI KALMIŞ VARLIKLARA ELBET BİR GÜN HESAP
    SORULACAKTIR DAHA BUNUN GİBİ NİCELERİ MEVCUT

    AKCAN

    YanıtlaSil
  124. Sayın iremikbal okudum ve yanıt verdim.Elimden geleni yapacağım,merak etmeyin

    YanıtlaSil
  125. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN, BASKETÇİ ARKADAŞIMIZ VE DİĞER BİR ARKADAŞIMIZ. CUMARTESİ GÜNÜ İSTANBUL TOPLANTISINA KATILAN DEĞERLİ BİR DOSTUMUZ VE ONUN ARKADAŞI İLE BİRLİKTE, BİR SAYIN MİLLETVEKİLİMİZİN ZİYARETLERİNE GİTMİŞLERDİR. KISA VE ÖZ OLARAK; ZİYARET ÇOK OLUMLU BİR HAVADA GEÇMİŞ OLUP BİR SAAT KADAR SÜRMÜŞTÜR. DEĞERLİ ARKADAŞIM BASKETÇİ; GERGİNLİĞİNİ ÜZERİNDEN ATTIĞINDA, ZANNEDRİMKİ AÇIKLAMA YAPACAKTIR. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  126. DEĞERLİ ARKADAŞIM; GALİBA BENİ BİRİLERİYLE KARIŞTIRIYORSUN. YORUMUNDAN HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM. BAHSETTİĞİN SEKTÖRLE; ÖMRÜM BOYUNCA HİÇ BİR İŞİM OLMADI. BİLGİLERİNE VE SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  127. DEĞERLİ ARKADAŞLAR GÜNAYDIN. TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN; DEĞERLİ KATILIM VE ÇALIŞMALRINIZLA, ALLAH'IN İZNİYLE ÖZGÜR GÜNLERE ULAŞACAĞIZ. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  128. aslı hanımbizler çogalsakda hiç bir şey degişmez çünkü bu işle ugraşan toplasan 25 30 kişi onun için boşuna sevinmeyin
    VEZİR38

    YanıtlaSil
  129. Ben seni odadanda attırmazmıyım.

    YanıtlaSil
  130. BİZLER ÇEKİMİZİ ÖDEMEYEREK BİREYE KARŞI SUÇ İŞLEDİK,AYRICA ADLİ PARA CEZASINIDA ÖDEYEMEYEREK DEVLETE KARŞIDA SUÇLUYUZ,HERKES AFFEDİLSE BİZ AFFEDİLMEYİZ,BİZLER İÇİN MUTLAKA ÖZEL BİR MUAMELE DÜŞÜNÜYORLARDIR,MERAK ETMEYİN SİZ.(ŞAKA,ŞAKA)

    YanıtlaSil
  131. Kod:555, 876 devam
    2 komandoyla katılıyoruz yarım savaşa.Mete diskalifiye.Şirketin diğer ortakları bilhassa babasına ulaşın.

    YanıtlaSil
  132. Kod:555, 876 devam
    Emin Çapa Bey bize de cevap hakkı kulandıracak. Son derece tarafsız birisi.Düşman değil.

    YanıtlaSil
  133. CENABI ALLAH KİMSENİN İŞİNİ GÜCÜNÜ BOZMASIN ASLI HANIM KİMSENİNDE ÇEKLERİ YAZILMASIN GERÇİ BEN SİZİN KALBİNİZDE KÖTÜ BİRŞEY OLDUGUNU ZANNETMİYORUM ZATEN TEK SORUNUMUZ SESİMİZİ YÜKSELTEMEMEK ONUN DA FARKINDAYIZ İNANIN ASLI HANIM ÇEKİ YAZILAN BÜTÜN ESNAFIN BU SİTELERDEN HABERİ VAR HERKES GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ AİLEMİ NASIL GEÇİNDİRİRİM DİYE DÜŞÜNÜYOR FAKAT İLERDE BAŞLARINA GELECEK LERİ BİLİYORLAR FAKAT GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDE HERKES ONLARA DA SAYGI DUYMAK LAZIM

    YanıtlaSil
  134. Sayın idareciler:
    Tutuklamam var fakat kardeşimi gönderrmek istiyorum.Yeri nasıl öğrencem?

    YanıtlaSil
  135. PEKİ AKP ONU YAPMAZ BUNU YAPMAZ,BABA SÖYLE NE YAPMAK LAZIM.OTURUP KARALAR MI BAĞLAYACAĞIZ.?YOKSA YÜREĞİMİZ Mİ YETMİYOR ?VARMI BİR DİYECEĞİN BABA ?SÖYLE YAPMAZSAM NAMERDİM.BEN LAFIMIN ARKASINDAYIM.DİĞERLERİNİ ARIYORUM.ARTIK ELEŞTİRİ,KARŞI YORUMA KARNIM TOK.BEN YETER DİYORUM.BEN SON NOKTAYA GELDİM.

    BAKIN ANKARA"DAN SN.YURDANUR GÖDEK "YA OLACAK YA OLACAK"DEDİ DÜN FACE DE BANA.

    YA SİZ ?

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  136. recep beyi dün gibi hatırlıyorum ilk ist. belediye başkanlığını. belediyedeki işçi ve memur sendikalarına karşı,yandaş sendikalar kurdurdu. bir çok eylemi yandaş sendikalrla kırdı.gerçek sendikacılar rüşvet değil gerçek haklarını istiyorlardı. ama yandaş sendikalar tüm eylemleri kırmak için mücadele verdiler, hem rüşvetlerle hemde yarın oturacakları koltukları hazırdı. zamanla her alanda aynı şeyler devam etti. recep bey yükseldikçe ilgili yandaşlarda kurumlarda yükseldiler, her eylemde karşı eylem koydular.mağdur öğrencilere karşı bizde 10.000 gencimizi yürütüz diyecek kadar rahat oldu recep bey.medya elnde,istemediğini işinden ettiriyor.şimdi 10.000 çek mağduru yürüse: recep bey için sorun değil. mağdur olmayan 20.000 kişiyi bulur sürer meydana.terörst dediği dağdaki 5-10 bin kişyle baş edemeyen recep bey bu gün kıbrısta sonra mısır sonra filistine gitmeyi düşünüyormuş.kaç kaçabildiğin kadar. filistin nufusu kadar kıbrıs nufusu kadar çek mağduru aileler var.kaç recep bey kaç. dünya turuna çık abd ye uğra çocuklarını ziyaret et, özlemişsindir.çek mağdurlarının aileleri çocukları çocuk değil zaten.......

    YanıtlaSil
  137. ÇOK HAKLISINIZ MALESEFF

    YanıtlaSil
  138. Sayın CAN-MERT , senin desteğin çok önemli sevgili dostum.Saol - varol..
    Arkamıza bu rüzgarı almışken , kolay kolay bırakmamak gerek.
    Değerli arkadaşlar ,
    Gerek fikir , gerekse katılım bazında bütün önerilerinizi bekliyoruz.Hatta önderlik yapacak arkadaşlarada buradan açık açık destek vereceğimi kendi adıma garanti ediyorum..

    YanıtlaSil
  139. sayın yetkililer. yazılarımızı mail atacağımız veya faxlayacağımız, mail adreslerini ve fax nolarını tekrar güncelleyerek sayfada yayınlarsanız, tekrar herkez katkıda bulunsun. ibre inşallah bize döner. sms atabileceğimiz cep nolarıda birzahmet. kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  140. malesef çeklerim yazılmadan önce böyle bir dert olduğunun farkında diğildim.ömrüm de ne avukat tanışmıştım ne.de adliyeye gitmiştim.tarfik polisinden başka polis yok zannederdim.....başa gelince anlıyor insan başka bi dünya

    YanıtlaSil
  141. ATO kaydı öğle yayınlanmaz böyle yayımlanır.

    YanıtlaSil
  142. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    YETER ARTIK YETER,

    NEYİ BEKLİYORUZ?

    ANLAMIYORMUSUNUZ,SN.BAŞBAKAN SİNYAL VERDİ;

    BEN DAVALARIMI ÇEKİYORUM DEDİ,

    HELALLİK İSTİYORUM DEDİ,

    ANAYASADAKİ EKONOMİK SUÇLAR V.S.DENDİ;

    BİRAZ ÖNCE SN.NİHAT ERGÜN 15 DK BUNU ANLATTI;

    AMA ZANNETMEYİNKİ APC YADA ÇEK MAHKUMLARINA DA AF GETİRİYORUZ DİYECEKLER,;

    AMA ARTIK YETER BİZ SİNDİKÇE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİLİZ,

    YİNE BAŞLAMIŞ YORUMLAR,

    PEKİ YORUM YAPANLAR,MENFİ BİR HAVA SEZİNLEDİYSENİZ NE YAPAMAK LAZIM ONU SÖYLEYİN.

    HEPİNİZE SÖYLÜYORUM.

    ARTIK BIÇAK KEMİYE DAYANDI ARKADAŞLAR.

    ZAMANLAMA TAM ŞİMDİ.

    YAPTIK YAPTIK,

    SONRA ÖNÜMÜZDE YİNE UZUN BİR SÜREÇ.

    GELİN YAPMAYIN ARKADAŞLAR,

    YAKALANMAM VAR EĞER EN ÖNDE YÜRÜMEZSEM ŞEREFSİZİM.

    BURDAN SİTEDE BAS BAS BAĞIRIN,YAZIN,"BASKETÇİ DEDİ AMA KAÇTI ,O BİR ŞEREFSİZDİR" DİYE..

    HAYDİ BEYLER,ÇORBA SICAKKEN YÜRÜYELİM GİDELİM SESİMİZİ DUYURALIM,

    NEYİ BEKLİYORUZ?

    HERŞEY HAZIR,BİR TEK HELVAYI YAPACAZ,

    YA YOKMU YÜREKLİ 300-500 KİŞİ ,?

    SADECE ANKARA GURUBUMU?

    SADECE MERSİNLİLERMİ ?

    SADECE İSTANBULLULARMI MAĞDUR.?

    HERŞEHİRDEN 5 KİŞİ YOLA ÇIKSA SABAH ANKARADA BULUŞSAK GİTSEK ?

    ELİMİZDE PANKARTLAR ,BİRAZ DAHA İYİ ÖRGÜTLENEREK,

    YOKMU ,HİÇ YÜREKLİ YOKMU,?

    YETER ARTIK KLAVYELERDEN KURTULALIM,İŞLERİMİZİN BAŞINA DÖNELİM,

    BU BİZE BELKİ SON SİNYAL ,SONRA VIDISININ VIDISINI BEKLİYECEĞİZ,

    LÜTFEN ,BAKIN ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM ENÖNDE OLACAĞIM,

    HADİ ARKADAŞLAR YETER ,HİÇMİ ONURUMUZ YOK ,

    YA ÇOCUKLARIMIZ,YA CEZAEVİNDEKİLER?

    YARIN ÇOCUKLARIMIZA NE DİYECEĞİZ,?

    SİZİN İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK OLMADI DİYEBİLECEKMİYİZ?

    BEN YETER DİYORUM,

    YETER DİYEN YÜREKLİ ARKADAŞLAR İSTER BANA

    basketci_basketci54@hotmail.com

    YADA SN.EKİM2510 A

    behramkale_2005@msn.com

    AMA LÜTFEN BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM.ESKİLERE BENZEMESİN.GELECEM DİYEN DELİKANI GİBİ KENDİNİ YAZDIRSIN.CEP TELEFONUNU VERSİN

    "BEN VARIM" DİYEN ARKADAŞLARI ARIYORUM.

    YOKMU HİÇ?

    EKİM2510 BİRŞEYLER YAZIYOR,SİTEDE EN UFAK TEPKİ YOK,BİR ŞEVK,BİR İSTEK...

    ATIN ARTIK ŞU ÖLÜ TOPRAĞINI ÜSTÜNÜZDEN...

    BELKİ DE BU BENİM SON HAYKIRIŞLARIM,SON ÇABALARIM,ANLAYIN ARTIK İSYANIMI,NELERİ GÖZE ALMIŞIM..

    .BU EYLEM BENİM GÖRÜŞÜM ,DAHA İYİ FİKRİ OLAN VARSA ONADA SAYGI DUYARIM.AMA LÜTFEN BANA MAİL FAX DEMEYİN.ORDA GÖRDÜK NE KADAR YOLLANDIĞINI.

    EĞER 300-500 TOPLANMAZSA,EĞR YÜRÜYEMİYECEKSEK BEN ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM DAVADAN ÇEKİLECEM.BURAYA KADARMIŞ DİYECEM.

    SAKIN BU SÖZLERİM DOLDURUŞ OLARAK ALGILANMASIN.ARTIK ÇOCUK DEĞİLİZ ,EVET ASLINDA HEPİMİZ ÇOK DOLDUK .....YETER...

    YETER DİYORUM ,OLMAYACAKSA DA BEN KENDİME YETER DİYORUM .

    SİZLERİ ,HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  143. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    OLUMLU GELİŞMELER NEDENİYLE HEPİMİZ DOĞAL OLARAK SEVİNÇLİYİZ,HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ UMUTLUYUZ,İLERİYE DAHA FARKLI BİR GÖZLE BAKIYORUZ.
    HEPİMİZ AKLI BAŞINDA ,OLGUN İNSANLARIZ.BU SÜRECİN NASIL İŞLEYECEĞİNİ VE NELERLE KARŞILAŞABİLECEĞİMİZİ AZ ÇOK KESTİREBİLİYORUZ.SİZLERDEN RİCAM BU OLUMLU HAVAYI YAKALAMIŞKEN BUNU DEVAM ETTİRELİM.ŞİMDİ DÜNDEN DAHA FAZLA ÇABA SARFETMEMİZ GEREKTİĞİNİ HEPİNİZ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ.BUNDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK.
    BUGÜN BÜYÜK TÜRKİYE TOPLANTIMIZDA YENİ GELİŞMELER NEDENİ İLE YOL HARİTAMIZI TEKARAR GÖZDEN GEÇİREREK YENİ BİR EYLEM PLANI HAZIRLAYIP SİZLERLE BURDA PAYLAŞACAĞIZ.
    BUNDAN SONRA TOP BİZDE ARKADAŞLAR.YAPILANLARIN HEPSİ LEHİMİZEDİR.HSYK BİZDEN YANADIR ,YARGI BİZDEN YANADIR,ADALET BİZDEN YANADIR,HÜKÜMETİN İÇİNDE BİLE BİZİM İÇİN OLUMLU DÜŞÜNENLER VARDIR.BİRLİK BERABERLİK VE AYNI KARARLILIKLA YOLA DEVAM.DURMAK YOK ARKADAŞLAR.

    ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM PROVAKASYONA GELMEYİN.CEVAP VERMEYİN .UNUTMAYINKİ BU İŞİN BİR DE ALACAKLI TARAFI VAR.ONLARDA HAKLI.

    ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 06/08/2011 10:15

    YanıtlaSil
  144. ihtiyarBen_ihtiyar19 Aralık 2013 00:24

    DEĞERLİ BASKETÇİ EKM 2510

    NE ZAMAN YOLA ÇIKIYORUZ???????????????????????????????

    YanıtlaSil